Posted by: Slavko Perovic | February 21, 2011

21.02.2011.g.

Duboki su korijeni crnogorske tragedije. Toj tragediji potpun i stravičan oblik dale su dvije užasne diktature, prva ubice i pljačkaša Aleksandra I Kardjordjevića, Nikole Pašića, generala Petra Živkovića, i ona druga, masovnog ubice i vlastodržca Josipa Broza Tita. Takvu krvavu i zlikovačku zaostavštinu naslijedio je u Crnoj Gori i doveo do kraja krvavi mafijaš Milo Đukanović.

Da je narod drugačiji, bez velikih napora, zdravorazumski bi shvatio da se prva krvava diktatura krila ispod ideje o Velikoj Srbiji, a da se druga krila Marksom, Engelsom, Lenjinom, pa Staljinom, a onda “proleterom nad proleterima”, Josipom Brozom. Istorija ih je sve bačila tamo đe zaslužuju da budu, u teško blato nesojstva i zločina, ali crnogorski nesojski i krvavi mafijaški režim još traje i pored toga što se nema čim pokriti, go je golcat, i svakog dana, za ovih dvadeset godina, plesao je najomiljenije i krvave Al Kaponeove plesove!

Kako je to moguće? Odgovor je samo jedan i istinit, i istinski: ovaj narod nije onakav kakav bi trebao biti. Đukanović nije lažov, on se svakog dana ispoljava kao pljačkaš, mafijaška hulja, vidi se to sa svake tačke planete Zemlje, a kamo li da se ne vidi sa svake tačke ubijene Crne Gore, vidi se, ali narod se ne buni, naprotiv. Narod podržava ovakvo stanje i na njihove „herojske“ priče u kafani, na sahranama, na trotoarima, svadbama, nasamo, u grupi, nikad ne treba obraćati pažnju, jer su te priče uglavnom lažne i imaju drugu svrhu, da im, poput Marksa i Engelsa na Titovom kurcu, pokriju polne organe njihove bezočne laži. Mora se priznati, ovaj narod uživa u ropstvu, podaništvu, ponižavanju, poništavanju, burdanju, maltretiranjui, pljuvanju, prebijanju svega ljudskog, a ponajviše Slobode, ona narodu ne treba, oni je ne osjećaju, oni je nijesu gladni, oni joj se sprdaju i podsmijavaju, smatraju je glibom i nepotrebnom, oni viču: Živio naš tiranin Milo, jer majka ga rađala nije! Milo im je vitez, car Lazar, Marko Kraljević, o Njegošu, naravno, pojma nemaju kao i svemu drugom, ošegani su, uškopljeni, duhovno kastrirani svojim totalnim neznanjem, ali ni znanje im ne treba, grupno i pojedinačno su protiv njega, svaki pojedinac misli da je pametniji i od Kanta i od Hegela zajedno, a tek od Njegoša! Pa đe bi se drugo, sem u Crnoj Gori, mogla izmisliti sramotna „poslovica“: Njegoš je dosta rekao, ma i mi nešto znamo, a ja ih pitam: a što znate jadovi? Što? Odgovaram: ništa, osim da dišete na škrge, a ne živite u moru, nego u zemlji divnoj koju vam je Gospod darovao, a za koju vas nije stalo, ne berete brige! Osim toga, ogromno prokletstvo je sručeno na crnogorske glave i sudbine, prokletstvo koje potvrđuje da Crnogorcima argumentacija i Istina ne znače ništa. Između Istine i laži, uvijek će izabrati laž, između Dobra i Zla, uvijek će izabrati Zlo, između Slobode i ropstva, uvijek će izabrati ropstvo! Zapravo, oni nikada nijesu ni živjeli u Slobodi osim onoj pod kojom se podrazumijeva Sloboda prema stranom okupatoru, ali lična Sloboda i potreba za njom nikad u Crnoj Gori stanovali nijesu, zato im se, i još zbog mnogih drugih razloga, i izdešavalo sve crno što im se desilo.

Oni koji imaju časti i obraza, a ima ih, mada malo, stiđeće se svega navedenog do vijeka, a ovo nije dvanaesti vijek, nego kraj dvadesetog i početak dvadestprvog, što sami zločin koji nam je Đukanović nanio razotkriva do same suštine. Kod koga ovaj zločin proizvodi bijes i rađa potrebu za otporom? Skoro kod nikoga, malo ih je, inače, da je drugačije, ne bi Đukanović ,sve sa armijom sramotnih Lukšića, ne bi izdržao ni petnaest minuta, a kamoli punih dvadeset godina!

Ja predlažem da se Đukanoviću dodijelli Nobelova nagrada, da se formira odbor koji će uputiti zahtjev, odbor na čijem bi čelu bio Jevrem Brković zajedno sa Radošem Rotkovićem, a počasni član da mu bude sramotna fukara od Marka Vešovića, a da Markov sekretar bude londonska hulja od Iva Dujova Martinovića, a njegov sekretar da bude ljudsko smeće Saša Jovičin Marković iz Budve i još jedno smeće budvansko od Slobodna Franovića vječitog predsjednika nikogovićkog Helsinškog komiteta!

Bitna komponenta crnogorskog definitivnog sloma je i činjenica da su oni perfektni glumci, još bolji lažovi i prevaranti i još mnogo toga su. Mora se shvatiti da oni glume i lažu čitavog života i da im je jedina slast kad te u leđa udare, kad te nasamare, kad te opljačkaju, kad…nesoji, nego što!

Pogledajte crnogorsku „opoziciju“ koja je oslonac Mafiji! Pogledajte Crnogorski univerzitet koji je to isto! Pogledajete studente koji su to samo po funkciji! Pogledajte Miodraga Perovića Profitera! Pogledajte Veselina Napoleonova Vukotića! Pogledajte mafijaške Univerzitete, pogotovo onaj glavnog mafijaša, sramotna mu je skraćenica UDG, pogledajte mafijine fakultete! Pogledajte mafijine državne organe! Pogledajte mafijino pravosuđe, pogledajte mafijino tužilaštvo, pogledajte mafijine sudove! Pogledajte mafijinu policiju, pogledajte mafijinu vojsku, pogledajte mafijaše od mafijinih poslanika u „parlamentu“ i mafijine članove „vlade“! Pogledajte mafijne „kulturne“ institucije, pogledaje mafijne „kulturne“ radnike, pogledajte njihove nagrde od „nagrada“, pogledajte mafijine „novinare“ pogledajte mafijine „medije“, pogledajte mafijine „nevladine organizacije“, pogledajte mafijine pljačkaše , pogledajte mafijine crkve bilo koje vjere, zapitajte se: Ima li Hrista među Crnogorce, pogledajte svoju porodicu, svoje prijatelje, svoje kumove, svoje…pogledajte i odmah će te vidjeti o kavim se lažovima, i prevarantima , i nesojima radi i zapitatajte se zašto su takvi?

Nikad ne vjerujte u njihove priče o potrebi, sirotinji, strahu, o tome kako moraju, kako moraju zbog đece, žene, strine, tetke, o tome kako su oni pošteni, ali…lagaće vas sa svakim treptajem oka! Oni već decenijama i decenijama, umjesto nekad slavne narodne nošnje, kao svoje svakodnevno i svakonoćno odijelo nose samo jednu stvar koja se zove l a ž, to je njihovo pogonsko „gorivo“ i lažu čitav život, prvo sebe, a onda sve druge na koje nalete ili prema kojima se usmjere. Nikada neće shvatiti da tako prvo ubijaju sebe i svoje najbliže, jer oni Ljubav, baš kao ni Istinu, baš kao ni Hrabrost, baš kao ni Čast ne trebaju, oni ih smatraju smrtnim neprijateljima, eto zato su nam Crnogorci, al i svi drugi koji s njima žive u Crnoj Gori takvi kavki jesu, sve do gađenja!


Responses

  1. Prvo da se izvinim Slavku zbog ovolikog zauzimanja prostora na ovom blogu. Razlog je najviše bio taj što su se ljudi ovdje zabetonirali u laž pa onda u lažnu kulturu, pa onda u ograničenja koja omogućavaju privide tako da smisao slobode postaje zavisnost od drugog, trećeg, pedesetog… I svakako razlog je i Slavko Perović odnosno lično poštovanje prema onome što je životom pokazao i rizikovao. Da je umišljeni egocentrik ili diktator ono zbog čega je upućeno prethodno izvinjenje ne bi bilo moguće. Da ostavim sad sve to lično po strani, smeće taštine upravlja mnogim procesima ne razumijevaći mogućnost upravljanja… Bilo je reakcija u odnosu na Slavkov intervju Davidoviću a povodom izjave da će se pojaviti ako narod krene prvi… Predstave nemam zašto je ta izjava izazvala da ne kažem uvrijedila pojedine, osim ako preskočimo već prežvakana scenarija nepokreta za promjene. Možda nisam dovoljno shvatila političare u Crnoj Gori, može biti vrlo lako, ali ne bih preporučila narodu izlazak na ulice pod vođstvom bilo koje političke partije. Taj koncert je ugovoren odavno, teško da će dovesti do promjene. Međusobni politički ratovi nijesu bitka za narod niti žive od istine, kao što smo već po ko zna koji put viđeli. Vlast ipak nije lako zadržati, i za to treba imati petlju. Da ne bi slučajno ovo zazvučalo onako kako ne bi trebalo, i da ne bi išlo u prilog Đukanovićevoj imperiji, da ponovim da je koprcanje opozicije u mnogome reprodukovalo Đukanovićevu sliku i još više priliku. Ukoliko neko može povezati procese kroz koje su opozicioni šetači i gudači zaveslali po svojim aktivnostima…. Dalje, loše je i možda presudno loše, to što nijesu okupljeni oni koji stvarno nešto znaju o promjenama. Sve dok je tako imaćemo situaciju da suprotna strana tj. Đukanović bolje i brže prepoznaje takve, pa samim tim bilo što da se kaže više će se uraditi za one koje manje cijenimo ili ne cijenimo uopšte. Što je kočnica? Hrabrost svi dobro prepoznaju, bili crni ili bijeli. Iako je razlika „između“ – suštinska.
    Inflacijska pljačka je katastrofalna. Profitiraju svi mogući i nemogući ludaci i licemjeri. Potpuno je suvišna svaka priča stvarno. Ima li se kome reći – i to je jasno. A da se zapitam zašto se većina, pa i ona najbliža većina, onesojila… vrlo dobro znam odgovor, samo nije od pomoći.
    Pridružujem se predlogu da Đukanović dobije Nobelovu nagradu za rat i mir. Bravo Milo! I ako može kako za vječni rat i mir. Pisaca će vazda biti. Kiss them for me.

  2. Svaka cast Slavko! To je prava istina, i druga ne postoji. Nema lijeka ovoj stoki, jer ustvari ovo nije ni narod, vec stoka bez repa. Zato bih te zamolio, ako ikada dodjes na vlast da se ovoj stoki osvetis, majku im jebem kukavicku. Prvo sto treba uraditi ako se to desi, saopstiti da se bagri penzionerskoj smanji penzija za pedeset posto, vodu da narod u CG ima svaki drugi, a struju svaki treci dan. Radnici ako se pobune, tenkovima na njih, da ta radnicka bagra nestane sa zemljine kugle. Fakultete pretvoriti u javne kuce, da stranci iz medjunarodne zajednice imaju dzabe da jebu i zensko i musko i kako koji studet to radi dobija ocenu. Vratiti stoku seljacku koja je okupirala Podgoricu, a onda srusiti sve tunele da nikada vise ta gamad seljacka nemoze doci. Pozvati cetnicke brigade iz Srbije da opet prosetaju selima u kojima zive muslimani, da toj stoki opet vidimo lukava lica, one kukavicke suze lazne i posrane gace od junackog straha. Iste brigade da prosetaju Bokom da hrvatska manjina brze bolje pobjege kod brace u Hrvatsku, jer oni postuju samo strah. A onda, tamo gdje zivi albanska manjina, ista ta brigada samo treba da proseta i da cuveni potomci Skenderbega i Marka Miljanova, pobjegne kod brace u Albaniju. Zamislite drzavu u kojoj vecina ljudi koja upravlja njome je dojavila iz zabiti gdje se guzica krsom cisti. U Crnoj Gori i dan danas postoje sela gdje u porodicama, kada legnu majki stave caktar oko vrata da je ko ne izjebe a onda se jebe svako sa svakim. Zamislite drzavu u kojoj cerke cuvenih crnogoraca, potomaka junaka, voze luksuzne automobile, nose skupu garderobu, nigdje ne rade i vjerovatno kad roditelje neko pita, oni kazu:” A snasla se, nesto radi, a bogami ne znam sto.” Oni znaju da im se cerke jebu za pare i na picke to zaradjuju, a posto je laz u crnoj gori glavna istina, oni svoj fukarluk prikrivaju s time jer u Crnoj Gori je laz ustvari, najveca istina.
    Ovo se ne odnosi na deset posto postenih gradjana koji zive u Crnoj Gori, a svi oni koji se nadju uvrijedjenima, znaci da su prepoznali sebe u svemu ovome.

  3. Jos jednom sjajno Slavkovo digagnosticirano stanje oboljelog crnogorskog drustva.
    Opet kao na skeneru.
    Ja mislim da bi lijecenje bilo mnogo, mnogo lakse da se lideri opozicije nijesu prodali. Ovako morace se ici tezim putem. Ekipa zla ce jos stete nanositi, ali ce joj doci kraj.

  4. Slavko, precizan i jasan kao i uvijek. To su teme koje u CG nema ko da otvara od odlaska našeg LSCG.

    Grijeh je u toliku ljubav mafijaškog vođe i podanika mu prekidati. Dovoljno je samo vidjeti kako mafijine novine pišu o borbi sa “organizovanim kriminalom” a nikome ni dlaka sa glave da fali. Premijer KLON ima vremena za “prijetnje” i facebook a 60 ubistava im stoji neriješeno. Užas

  5. http://javniservis.me/2011/02/18/narodni-pokret-za-promjene-u-crnoj-gori/

    Jel ovo treba podrzavati?

  6. Slavko napisa,
    Đukanović nije lažov, on se svakog dana ispoljava kao pljačkaš, mafijaška hulja, vidi se to sa svake tačke planete Zemlje, a kamo li da se ne vidi sa svake tačke ubijene Crne Gore, vidi se, ali narod se ne buni, naprotiv.

    Vidi se itekako.Ne buni se jer je paktirao sa djavolom.Ili je legalizovao divlju gradnju ili je naknadno ucrtavao objekte mimo plana.Paktirao sa djavolom je ili u svercu cigareta ili u svercu nafte ili u pranju poreza akciza i carina na kafu i alkohol.Sad zbog toga cute i podrzavaju hulju koja grabi sve sto mu pod ruku dodje.Ima veliku ruku i zahvatio je sve.

    U svemu tome saucesnik mu je SDP koji mu na izborima obezbjedjuje podrsku vecine iz manjinskih naroda zamjenama teza o ugrozenosti drzave.Zar drzava
    nije najugrozenija od mafijaske hulje.

    Obilatu pomoc mu u tome obezbjedjuje opozicija ovakva kakva je.Zamislite
    da tajkun Dusko Knezevic placa lobistickim agencijama dovodjenje stare tranje
    Bila Klintona u Crnu Goru kako bi ovom narodu prodali maglu o podrsci USA
    administracije aktuelnoj vlasti.Kome to jos moze proci.Samo jadnoj opoziciji.
    Umjesto da posalju pisma protesta zvanicnoj administraciji USA i organizuju
    gradjanske proteste zbog podrske kriminalnom rezimu Mila Djukanovica.

    Obilatu pomoc mu pruzaju jadni prefesori sa drzavnog univerziteta kao i prof-
    esori sa privatnih univerziteta medju kojima je sam Djukanovic vlasnik jednog.
    Ti jadovi pilecih mozgova prodali su djavolu dusu za sitna tezgarenja koja im
    hulja obezbjedjuje preko profesora-oficira ANB-a.

    Obilatu pomoc mu obezbjedjuju mnoge NVO organizacije koje mu selektivnim
    prozivkama i pokretanjima pitanja zloupotreba ustvari trasiraju put za obracun sa onima sa kojima je ovo planirao i izvrsavao.Pogledajte slucaj Zavala.Sta je sa
    Avalom,Bjelasicom,Svetim Stefanom,Plazom,Ostrvom Cvijeca,Tivatskih hotelima,
    Zabljackim hotelima,rudnikom uglja Pljevlja,KAP-om,Zeljezarom.Nista.Znaci
    saucesnici.

    Samo je LSCG,clanovi i simpatizeri,njen Slavko Perovic bio svetionik slobode,
    putokaz pravog smjera za demokratsku Crnu Goru.Na zalost to gradjani CG
    nijesu podrzali.Za jedan dio gradjana imam i razumijevanj ali su kvazi intelekt-ualci,umjetnici,pjesnici i bivsi politicari prodali hulji vjeru za veceru te im ja
    zelim sve najgore.Oni su se udruzili sa huljom protiv mene i gradjana.

  7. Bojkot i gradjanska neposlusnost,ali od bojkota nema nista posto je takozvanoj opoziciji dobro i ovako mogu hiljadu godina uzivaju u sitnim privilegijama,redovna plata dnevnice,razna tijela….itd.
    Prvo treba iscerati meda-brunda,milica,mandica na cistac da se vidi da nijesu opozicija.Ne mogu se godinama primati plata od mafije a za njom pricati svast,mafiji odgovara ovakva opozicija.
    Trebalo bi prvi potez da bude da se devinitivno oni rasklinkaju,recimo Slavko Perovic,Vanja Calovic,Janko Vucinic da pozovu ove nesretnike da napuste takvozvane institucije laznog sistema i tek kad se to zavrsi onda se moze dalje.
    Da se zna ko je ko.Ovako su pobrkane babe i zabe sto mafiji odgovara i mogu do besvijesti da piju krv ovom narodu.

  8. Nemaju oni Slavko duše, to si apsolutno u pravu!
    Ođe ljude ne dira ni ljepota, ni užas! Ne vide prelijepu mediteransku zemlju – pitome klime i toploga mora, niti su s druge strane, osjećali užas kada su komšije i prijatelje, braću svoju širom nam bivše domovine ubijali! Nijesu osjećali užas kojeg je širio psihopata Milošević, nego su po njegovoj sili i zlu, mjerili sopstvene stočne ‘specifične težine’ na vagi ‘aktuelnog trenutka’!
    I sigurno je da su ovo jadno stanje crnogorskoga duha, značajno upotpunile i uobličile diktature Aleksandra i Broza! Ovo zombi-funkcionisanje, ma iz kojeg razloga da je originalno nastalo, sigurno je, za taj užasni vijek, toliko učvršćeno da se sada čini nepomičnim! Crnogorci nijesu kukavice – što je Slavko i napisao,i oni slobodu brane, ali samo kada im gospodar kaže da su napadnuti, a ako gospodara nema da im to kaže, ili ih gospodar teroriše gore od svakog tuđinca, oni će to trpjeti i tome se još diviti, a svaki će se uz to truditi da gospodaru što bliže uz skute osviće!
    Crnogorci su takođe i veoma duhovit narod, što znači da kroz svoje šale veoma dobro shvataju i hvataju svaku nijansu društvenih ‘fenomena i pojava’, a što opet znači da lažu kada se prave da pogrešno tumače stvari! Istina je da je svakom Crnogorcu sve jasno bilo već u februaru 1989.! Ali oni i dalje lažu, trpe…zašto? Zato što im je laž – modus vivendi, jer nemaju savjesti osim one koju odglume za predstavu; a da trpe – zapravo i ne trpe – jer im te duše bez savjesti nemaju potrebu za ličnom slobodom, ljepotom i istinom – one su u limbu – međuprostoru, između pakla i raja – oni su ‘suzdržani’ kad se pita – ‘da ili ne’, a suštinski LJUŠTURE! Njih ljubav ne zanima, oni je preziru jer im oduzima vrijeme i energiju potrebnu za glumu!
    A koji je motiv svega ovoga, zapitaćemo se? E, pa ljudskoga motiva nema, možda tek pokojeg animalnog! Jer, kad bi motiva bilo, možda bi se mogao zamijeniti nekim drugim, ali ako nema duše – odakle da ljudski motiv izađe? Kad nema ni poleta, ni zanosa, ni želja, ni prkosa, ni bijesa zbog nepravde, ni blaženstva zbog istine, nema gubljenja daha zbog zvjezdane noći, nema spajanja s drugim bićem u ljubavi, posvećenosti i iskrenosti! Nema ničeg onog što ljude čini ljudima!
    Ali… magarce možete motivisati samo mrkvama i sijenom! I kao što vidimo taj motiv je u Crnoj gori glavni lajt-motiv već sto godina! Pasu li, pasu, a uz to uredno ne preskaču da progutaju i balega kol’ko treba…….prisjelo im dabogda! Tom mastodontskom pogonu za PRERADU GOVANA!

  9. SLAVKO briljantno kao i vazda.Zdravo nam bio i fala ti na ovim tekstovima.Veliki pozdrav SLAVKO tebi i tvojoj porodici,i svim iskrenim i dosljednim clanovima LSCG.

  10. Oskvrnuo bi se samo, ma kako ‘gadljivo” na nicthe “hitler”, pretpostavljam da to moze bit istu onaj Che koji je velico “oca nacije” (izivnjvam se ako grijesim!) il neko ko se prije potpisiva ko Musloini.

    Ovo je NAJbolji SCAN tog cemernog quasi- drustva koji jos procitah.

    Dakle sve je tu ZIVA tutnjeca, i ciceca istina. A NAJsmrdivije i necasnije je da ti isti roditelji znaju da im se kcerke- kurvaju ali eot “nece da im se mesaju u posa”…!

    E pa SULUD je svako onaj koji danas ocekuje iz takvoga jednog mentalnog sklopa da se rodi odjednom netko za- promjene.

    Zar ne vidite da dolazi Klinton da se zahvali svom prijatelju za pomoc , a da cujemo mozd aga i pohvali da je trazio bombardovanje sjevera onda.

    Poslah e- mailove na nekolik tzv. policymakers i utjecajnim novinarima da se angazuju da se pomogne CG opoziciji da im se bra za pocetak pomogne logistikom u skupljanju ljudi za protest. Dje je sad Den Server kojemu su usta uvijek bila puna albanskih zrtava ? da lobira da se pomogne ljudima da odole javnim prijetnjama za zivot preka fejsa.

    Nema NIKOGA.. i dalje smo sami- na vjetrometini.

    Nemamo nit ikakva finans. sredstva, jednio sot imamo je: ISTINA !

    E vala cemo sh njome – pobijedit bukacku rulju.

    Dobri moj druzhe Inglish, kako je danas – dje si mi u onoj rupenjari u Mo. il u Londonu?

    Sto ti Dusko reche..? Brojite li dane ?! 🙂

    Uskoro cete tmao dje vi je mjesto- na smetliste istorije sve sa svojim Gosparom u Spuz da gulite “kumpijer”, sve sa ovom karikatturom od techno- savy Luksica. Odanle cete imat free internet, da nam se javite kad pozelite..

  11. Daleko je taj dan , na žalost…

  12. Slavko,

    na našu žalost sve je živa istina. Ali poslije ovakovog pisma čovjek se tek osjeća ubijeno a to je KADA NADA NE POSTOJI DA ĆE SE PROMIJENITI!! U tom smislu želim da pišeš tako da nam se NADA ne ubija da će ipak se možda nešto promijeniti. ŽIVJELI EGIPAT LIBIJA, TUNIS (puno poštovanje i divljenje im izražavam) sa željom da i nas strefi takav scenario, pa neka ja poginem prvi!!

    Dobro zdravlje i puno pozdrava,

    Igor

  13. Igore, ne ubija Slavkov tekst Nadu, nego dijagnosticira narodno stanje. Narodi koji žive u Crnoj Gori su gola govna, nesoji, o “opoziciji” da i ne govorim, zato i trpe ovo što trpe punih dvadeset godina, oni su neljudi.

    Slavkov tekst upućuje na još jednu istinu, a to je da oni ne trpe, nego uživaju u sopstvenom ubijanju i ponižavanju. Decenijama i deceninjama je to ista pozicija, i biće i ubuduće. Kad faktički izgubi vlast Milojica za isti taj “narod” neće ni postojati, sve đavolsko u njemu okrenuće se protiv njega, isti ovaj narod će ga pljuvati i gaziti, ali će pušiti kurac novom tiraninu. Ako se otkriva istina, da li je to veličanstveno otkrivanje “ubijanje nade”, ili Slavko ovdje treba da laže da bi mu se “vjerovalo” kako ne ubija nadu. Ako je iko drži kao luču u sred mraka upaljenu, to je jedini Slavko, i htio to neko priznati ili ne, baš me briga, jedino on, svi drugi su suva trava za životinjski želudac ološi koja sebe naziva Milo.

    Kako su stvari jednostavno istinite, a kako Crnogorci decenijama pljuvaju po istini, a veličaju svoje nesojstvo, tu je kvaka svog crnogorskog zla!

  14. igore !
    kad god ti tako mračne misli navru sjeti se Slavkovih riječi
    “NI KAP KRVI CRNOGORSKE MLADOSTI ZA SUVERENU CRNU GORU”
    moramo istrajat i bit dosledni do kraja-ma kako to demagoški zvučalo, a i teško je.

  15. ljudi se ne radjaju kao govna, ništarije, ulizice i poltroni.ne radjaju se kao budale, ološi, nikogovići i beskičmenjaci.svaki čovjek radjanjem dobija mogućnost da odraste i razvije se u slobodno misleće i emotivno biće.ako Bog da zdravlja – to i ne doživljavamo kao neki dar, bude nam nekako normalno.uživati Bogom danu slobodu u doba puberteta, najvažnije je za one ljude koji se pronalaze u umjetnosti.njima bi trebali vjerovati sve:oni su hrabri, da uvijek kažu prvi što misle,kako osjećaju i što će biti.to u KOMUNIZMU nije moguće.komunizam ih sječe u korijenu.naši književnici,pjesnici, slikari , muzičari,pjevači ,miljenici vlasti- najgori su izdanci ovoga naroda-sve smet do smeta.ali žao mi ih je-stvarno mislim da nisu takvi rodjeni nego da su to djeca komunizma.

  16. Ljudi moji danas u “Pobjedi” čitam da je smeće od Ljubiše Stankovića postao crnogorski ambasador u Londonu. To je osoba koja je vječiti saradnik mafije, ološ, bivši rektor univerziteta, njegov uništitelj, sluga mafije, lupež! Ovo imenovanje potvrđuje Stankovićev status uglednog mafijaša. U Londonu Stanković zamjenjuje dosadađnje mafijaško djubre Dragišu Burzana rođenoga brata izdajnika LSCG Miška Burzana, fuj, Dragiša je iz mafijaške sklopke zvane govnarski SDP.

    Majko mila, kakva govna, kakve ološi, i ova “vijest” potvrdjuje sve što Perović piše i sve što je ovdje napisao Vječiti, govna su Crnogorci i svi ostali koji u Crnoj Gori žive, ta činjenica je temelj mafijine uspješnosti kao i uspješnosti prethodnih diktatura kojima su Crnogorci bili izloženi, ali i diktatoprima oduševljeni!

    I ne zaboravite, nije čudo da su i Burzan i Stanković sa crnogorskog univerziteta koji je uvijek produkovao, čast rijetkim izuzecima, masu režimskih mafijaških govana! Sjetimo se samo udbaša Svetozara Jovićevića, a sjetimo se i Pavla Bulatovića i još mnogih drugih, Gordane Đurović na primjer, ili Miška Profitera Perovića fuuuuuuuuj!

  17. Slavko ko ima imalo obraza sve mu je jasno ,jasno je ovo i ovome narodu ,vidi ovaj narod sve i dobro sve zna ,ali se pravi da ne vidi jer ne zeli promjene od zivoga straha ,a cega se boje osim za svoju guzicu ja neznam ,oni ljudi u u Libiju na koje se puca i koji ginu su bez straha ,a ovdje ,bijeda ,nezaposlenost ,lazavine i fukarluci i dobro je svi cute ,znaci STRAH I diktatura.A dje je opozicija po obicaju CUTI ,rade ljudi u razne odbore ,promijenice nesto ka uprkno.LAZNA OPOZICIJO SRAM TE BILO sram vas bilo zbog GLADNE Crnogorske djece ,sto ne udjete u siromasne porodice da vidite kako se zivi .Ljudi BOJKOTUJMO LAZNU CG OPOZICIJU KOJA CUTI u najtezim ekonomskim trenucima za CG .

  18. Dijagnoza je odavno podvrdjena,ko i sta raditi i u kom pravcu djelovati.Mislim da prvo treba da se okupe zdrave snage i nekorumpirane,potom prvi korak je srusiti laznu opoziciju koja je dekor u parlamentu i koja odrzava ovaj rezim u zivotu dajuci mu legitimitet da radi sve ovo sto radi.Trebalo bi se maksimalo zastiti od agenata udbe-anb-a oni kontrolisu sve.

  19. Anarhist,

    Smao jedno ti malo- promiche..:-)

    Rusit opoziciju koja JEDINA ima kakvu- tkavu snagu da mjenja, a NETAKNUT da ostane vladujuci establishment..?!

    A dje je tu logika ?

  20. Hitler je u pravu.Extremno ali istinito.

  21. nick,

    Pa sto ne mijenjaju nego uzivaju sve privilegije na racun neprosvecenog naroda,nema tu o od opozicije toliko je prostora za rad i rusenje rezima.

    Godinama su imali sansu,slizali su se sa rezimom nema sanse da oni bilo sto promijene i za sto godina niti ih zanima.
    Definitivno im treba staviti do zananja da nisu opozicija!
    Trebaju nam nove snage!

  22. STO MU GROMOVA LJUDI! Nemojmo tako po umilnoj brigadi nacionalnog spasa i veselja ! Kultivisano i odmjereno, kao što su gospoda proleteri svih partija, organizacija i rasa! Đekna je umrla, a i opet će, Godo je otišao, a i opet će… Uzavrela je ljubav, a i opet će…
    “Daj ga, boga-ti, neđe u kultuuuuru, ajde jadan, ajde !” reče mu jedan čoek !

  23. komunizam je neizlječiva bolijest XX-vijeka.jugoslavija je teško oboljela 50-tih godinai umrla 90-tih.pipci ove teške bolijesti su ostali u svakoj bivšoj republici, ali je taj pipak kod nas najžilaviji.da izvinete j..e nas uzduž i poprijeko i naravno većina uživa.
    komunizam prvo satire umjetnike, kao Bogom obdarene i slobodnomisleće ljude prvo njih kupuje ili satire.opjevava i nagradjuje književnike koji veličaju VODJU i revoluciju druge kažnjava kućnim pritvorom i satanizuje ih , do sažaljenja.slikare kupuje redom i to sve.samo oni koji su se odvažili da otidju ili pobjegnu odavde pokazuju Svijetu snagu i raskoš svoga talenta.DADO DJURIĆ i MARINA ABRAMOVIĆ su pravi primjeri toga.ovi što su ostali crtaju lutke ili cvijeće i služe im kao dekor na njihovim zabavama.oni – slikari su mi najodvratniji, najeftinija su roba.možete li zamisliti našeg slikara koji će na platno daslikati na primjer čovjeka ,jadnog i bosog kako leži na klupi u parku pokriven sa dnevnim listom POBJEDA (?) i to pokazati na svojoj izložbi (?), kao što je to davno uradio beogradski slikar P.Omčikus sa listom Politika i za malo bio ubijen.

  24. Nick,
    dje ti je Srela-e.I dalje praznoslovis.Odlicno se ukrivas.Valja se grudva.Budi
    siguran da ces i ti i tvoj Srela-e i vas radijator platiti za sve sto ste cinjeli ovom
    mucenom narodu.

    Kad tad platicete za sva nedjela.

  25. “U sred tog našeg veselja, iz obližnje, dupke pune TV sale prolama se aplauz, ljudi oduševljeni, kliču, atmosfera se u talasima prenosi na sve prisutne. Pala vlada po sred Novoga Sada! Slobodane naše rosno cveće! Ulazim u salu, gledam: oduševljenje na ekranu, oduševljenje na licima prisutnih, grljenje, kao da je utakmica, neki meč, a meni hladno oko srca. Pita me koleginica iz mog arhiva, obožavateljka tek rođene Miloševićeve zvijezde: „Što misliš Slavko?“ Odgovaram: „Sad je na redu Crna Gora, gotova je!“ U očima joj vidim kao da kaže Bog te čuo, ali joj uz prijetvoran osmjeh izlazi: „Ajde čoče, a i ti sve znaš!“
    *dnevnik S.P., 19.01.2009.

    Otkad se Marović zamonašio u ćutanje i otkad su ga braća Serbi i ini onako propisno poetično “podržali” (o sklopi usne ne govori ćuti), priznajem da je ova obnova ljubavi prema sveopštem crnogorskom pokliču slobode najjača kulturna manifestacija! I još kad znamo sva blagorodna i čista srca domaće opozicije i vlasti kojima je tako malo dovoljno za sreću…
    Sad je na redu Crna Gora! Gotova je!

    FIRE ON BABYLON !

  26. Avila,
    Slažem se da je komunizam jedna monstruozna i pogubna društvena pošast, ali ona je s jednakim žarom bila prihvaćena od ovoga naroda, kao i sve dominantne ‘ideologije’ ili despotije prije i poslije komunizma! Ali, takođe je i činjenica da su Crnogorci slijedili i sjajne, velike ljude koji su ih vodili u određenim trenucima njihove prošlosti! Zašto je to tako u Crnoj Gori? I šta je jedino zajedničko gorenavednim raznorodnim, tj.dijametralno suprotnim društvenim situacijama? To što su Crnogorci uvijek i jedino slijedili onoga ko IMA I DRŽI VLAST, ne postavljajući pitanje njenog karaktera, suštine i odnosa prema opštem interesu! Dijagnostifikovanje ovakvog stanja kolektivnog duha, koji je zapravo rasparčan na uske lične interese – dovodi nas do zaključka da je zajednički imenilac narodu koji ođe živi – odsustvo solidarnosti, odustvo savjesti (koja po sebi ne podrazumijeva nikakav interes) i integriteta koji bi trebalo da podrazumijeva bar onih 10 zapovjesti! I šta onda imamo? Gomilu pojedinaca interešdžija, koji po principu majmun – banana – jedini put do samoostvarenja nalaze blizu skuta vlasti! Nevažno je da li je vlast đavolska (tada će biti gori i od samoga Sotone!), ili je junačka i pravedna (tada se neće bojati ni najvećih žrtava da je takvu odbrane!) – oni će uvijek biti uz vlast! Pa bilo to i protiv njihove đece, njihove sadašnjosti ili budućnosti, komšija, ili sopstvene zemlje! Trenutak materijalnog uživanja i lokalne slave – za svu pravdu i slobodu svijeta, nije problem! Sve ovo je dokazano u naizgled neočekivanom ponašanju ovoga naroda: dok je 60 godina vladao, Nikola je, iako despot, Crnogorcima bio neprikosnoveni gospodar; čim je srušen (i to ga nijesu sami srušili, već je to uradio okupator!) ispljuvan je, a okupator je, čim se učvrstio (Aleksandar Karađorđević) postao omiljen! Takođe su i u komunizmu Crnogorci bili prvi da se trpaju Beogradu u zagrljaj i službu, a kad su ih Miloševićevi džemperaši preuzeli, za njihove ubilačke ratne akcije javljalo se i po 110% nikšićkih dobrovoljaca! Isto tako, kada su ih Danilo ili Petar I vodili u bitke, bili su najhrabriji i najbolji na Balkanu! Zato što su pojedinačno i kolektivno takvi, ili onakvi? Ne, samo zato što su uvijek samo UZ VLAST! E, kad ovo dijagnostifikujemo kao ‘Crnogorca-prazni sud’ u kojeg se isključivo može sipat samo odozgo, dolazimo do etičkog pitanja: Ako je njima praznima svejedno, treba li i smije li im se nasilno nametati pravda i istina, kao malom đetetu koje te pojmove tek treba da nauči (s tom razlikom što Crnogorac odbija da ih uči, jer su mu u njegovom samoživom majmunskom naumu nepotrebne)? Jedini pravi odgovor je ipak – DA TREBA, jer to jeste u interesu opšteg bezinteresnog DOBRA! Takođe, Crnogorac racionalno opaža istinu i laž, pravdu i nepravdu, ali ona ga emotivno i etički ne dira! On ju prepoznaje jedino ako mu je to interes na putu PRIVLAŠĆENJA!
    Evo jednog takvog svježeg svjedočanstva o tome da Crnogorac LAŽE da ne vidi, ili nije bio shvatio, da je bio ‘obmanut’. Dakle, u današnjim Vijestima, u rubrici Stav (a inače se ti tekstovi redovno pojavljuju pod očito izmišljenim imenom Marko Petrović, Podgorica) redakcija lista Vijesti iznosi potpuno pravilno viđenje DPSa i lažne igre oko traženja zdravog jezgra u njemu ( s tim što još uvijek izbjegava da ga nazove mafijaškom organizacijom, i da traži njegovu zabranu djelovanja), a takođe kao oduvijek očigledno zdravo društveno jezgro – redakcija navodi Slavka Perovića (dodajući još nekolika imena u cilju omekšavanja ovoga direktnog označavanja!). Znači, u trenutku kada je Miodrag Profiter Perović uočio da ga dojučerašnja muza Milo Mafijaš skida sa svojih sisa, ‘naprasno mu se otvaraju vidici’, i zamislite – sasvim slično nama vidi svog dojučerašnjeg Zevsa! Zato što mu je ‘trebalo vremena da uvidi’? Zato što ‘je bio zaveden i obmanut’? Neeee, nego zato što je do srži POKVAREN I PODAO i u stanju je da i svoju đecu valja po blatu svoga Zevsa zla, sve do trena dok ne vidi da je isključivo sam ugrožen! Jebe se Mišku Profiteru i za ovu zemlju i slobodu i pravdu, i za sopstvenu đecu! Slava u ulazu zgrade i nekolike godine raskalašnog života su mjera života i smrti ‘najboljih’ među njima! A na nama je da se nadamo i dragom Bogu molimo da će se namjestiti da jedan Slavko sjutra stane na čelo ovoga naroda! Tada bi njihova ispraznost bila najveća ‘prednost’ opštemu dobru – tada bi vjerovatno bili najbolji i najpošteniji – ali ne zato što bi se to probudilo u njima, nego isključivo zato što bi takva bila VLAST, zato što je takav Slavko, a koju bi, kao i uvijek bespogovorno slijedili! Nije da se to s Crnogorcima nije dešavalo i ranije…bivali su i sada jesu crnji od cnoga đavola, ali su znali biti i jedna od najsvjetlijih evropskih perli – a zapravo, takvi su im znali biti samo vladari, koje je narod bez zamjerki podražavo i slijepo pratio, a nikada sam oblikovao!

  27. Magdalena,
    to je to. Sve si rekla opet. Oblikovanje jednog naroda itekako zavisi od vladara, ali ta veza je zaista dvosmjerna. Međutim, malo je samosvjesnih. A kako pomoći, jer treba pomoći…? Opasno je pomagati nesvjesnima i otuđenima od sebe. Preopasno. Naročito u zemlji gdje skoro svaka bagra ima svoje plaćenike. I naročito kad se vidikom ne prebača ni pedalj ispred sopstvenog nosa. Bijes, strah i mržnja duboko su usađeni u svaku poru opstanka. I ne, istina je, nema te slobode koju ti može neko drugi donijeti. I da, istina je, đavolski poslovi mogu dosta toga, i da ubiju i da oduzmu, ali cilj im je samo jedan i jedna je šansa takvim poslodavcima: da otruju sobom sve što im ne pripada. Najjači zalog i najbolji adut koji ostavljaju za svoju njivu je mržnja koju izazivaju i strah zavisti koji pobuđuju.
    Sve dok ne prepoznaju da su i sami ugroženi upravo onim što i sami jesu, upravo time što su stvorili.

  28. Anrhist,

    Slaze se s tijem, tu nema dvojbe ! Krava se muze dok ima- mlijeka.. a cgska opozicija jeste neplodna krava.

    Ja, uvezni , se samo u jednom ralzikujem od tebe. Ja bi da ona – ta opozicija odradi jednom i posljednji put to za nas (ako ikako moze), a onda cemo stvarat novu.

    Avila- Postovanje sa veljim “Pe” !

    Samo bi jos toj listi pridodao mlohavoga (da li reic gospon?!) Voja Stanica, neku cudnu skleapanu osobu, koja je i clan DANU i CANU, dvroski slikar Napoleona. Na osnovu mojih sturih info, taj se komunisticki lupezh podao i dukljanstvu NE zato sto iskreno vjeruje u to, no da – profitira. Eto to je valjda jedini clan obe akademije- a za to onda znaci valjda mora biti da je po definiciji “srce svih srca” ANB_ a.

    Dje si “dobri moj” Inglishe ? Sot je ladno danas u onu rupu u Mojkovcu.

    Evo ide 21. Mart pa mi kolege koje ce na ulicu kazu da ce sa zadovoljstvom da te nadju iz te rupe, i produze ti antenu.

    Kazu da je kratka sad suvise da bacha pro Lovcena pa te Ne cujem vise moj dobri druzhe, a i eho je jak, mnogo jak.

    Sot velish ?!

  29. Magdalena, nazvana si ovdje caricom, i jesi, carica si! Brilijantno napisano, rečeno, darovano nama koji te s uzbudjenjem čitamo i kažemo: Gospodu hvala što postojiš i što si takva, naklon moj najljepši, iskreni i duboki i jedno veliko ljudsko HVALA CARICE!

  30. magdalena !bila si opširna, ali ne i nadahnuta.ovo je profil dps-crnogorca ili komunističkog crnogorca, a nikako crnogorca uopšte-to nikad neću prihvatiti.jednom je moja dobra prijateljica rekla “ja mislim da su svi liberali pošteni ljudi”.kako god to naivno izgl edalo – istina je.liberali koji jesu uz S.Perovića – jesu pošteni ljudi i to svojom ,a i zaslugom našeg lidera S.Perovića.
    naša zasluga je korijen našeg ljuckog bića-to što smo onda znali da izaberemo pravu stranu, što smo prepoznali pravog čovjeka i što smo vjerovali u svoj izbor onoliko koliko smo vjerovali njemu.sve drugo je zasluga gos.S.Perovića.da je bio lažan mogao je isto tako od nas da napravi govna, kao što je to uradio M.DJ. i svi drugi sa svojim biračima.ufatio ih je u mrežu protekcija, privilegija, kupovine, šverca, ucjene,….i sad im nema spasa.neka se koprcaju-baš me briga.oni će kad tad biti teret svome ništavnom vodji pa će ih on sam deponovati na smeće.
    ja cu da živim časno-koliko god je to moguće,srećna i ponosna što ničim nijesam doprinijela ovom sramnom plaštu kojim je danas prekrivena Cra Gora.ne znam kad će do promjena doći,ali moja djeca znaju da ne moraju da imaju sve isti čas,znaju da na glas kažu što misle,da imaju svoj stav i budu različiti.učim ih da budu zadovoljni sa malim stvarima i da se bore.da se bore da pronadju i prepoznaju sreću ma gdje ona bila.

    nick, fala na razumijevanju!
    komunizam ubija sve originale-mene su nekako slikari najpoznatiji pa sam se okomila na njih.na primer slikar V.Stanić kod nas opjevan kao čudo nevidjeno-na izgled ništa nije kriv:tako ga predstavljaju naši likovni kritičari,samo zaboravljaju da kažu da on na svojim slikama crta sve ono što je 1936 god. na jednoj slici naslikao Baltus pod nazivom “ULICA”.i stvarno dovoljno je pogledat minut bilo koju sliku -bilo kojeg našeg slikara i otkrit koga plagira- svi do jednoga.koji god pristane da izlaže u njihovim galerijama,slika se na njihovoj TV,poklanja im slike itd. običan je moler sa diplomom

  31. Inglish,
    Srele nece morati nista da placa, on placa (doduse sitno) samo Aleksicevoj sestri za pruzene usluge

  32. Ne Avila, ne slažem se s vama. Nije Magdalena bila opširna i bila je i jeste više nego nadahnuta, i rekla je Istinu, kao što je rekao i Slavko. Osnovni kamen temeljac crnogorke propasti nije samo Milo Đukanović mada je on najvidljiviji. Osnovni problem i teško ili nikako rješivi je opšta, razorna i duboka nemoralnost Crnogoraca, njihova duboka podlost, lažljivost, vlastoljubivost i koristoljubivost. U suprotnom da Magdalena negdje griješi, stanje bi u Crnoj Gori bili perfektno, ali nije zato jer su Crnogorci gola govna. Kad ovo kažem ne vrijeđam, nego im poručujem: govnari, postanite ljudi! Ovdje mislim na ogromnu većinu njih istinskih roboljubaca i koristoljubaca, ljubitelja mafije i zločina, bez obzira jesu li mafija ili lažna opozicija ili ne pripadaju navodno nikome, a svi pripadaju svojoj guzici, ona ih kroz “život” vodi! Milova guzica je, zajedno s njihovom, jedina njihova stranka i jedina vjera!

  33. ja nina nijesam golo govno i ne daj bože da mi to kažeš u lice-
    komunizam od svakoga pojedinca koji pristane da koristi njegove privilegije napravit će govno. komunizam će od svakog naroda koji bira komuniste ili dps-iste napraviti govna.medju tim govnima ima ljudi koji su rekli -fala- ne trebaju mi vaše protekcije,privilegije, vaši stanovi i premije.oni nina nijesu govna-upamti.sjeti se liberala kad je bjesnio RAT ZA MIR.nijesmo Slavku okretali ledja,a bilo je i mene strah.

  34. Avila,
    Ono o čemu sam ja pisala odnosi se na predominantni dio ovoga naroda, i tačno je da izuzetaka ima i to upravo među sljedbenicima čovjeka na čijem blogu pišemo, ali mi se moramo baviti većinom i razlozima zbog kojih istina, ispravnost i pravdoljubivost nas -manjine nije doprla do njihovih srca i mozgova! To je ono o čemu sam pisala, a je li nadahnuto ili nije, to je već stvar ‘umjetničkog dojma’ u kojem se valjda ovdje ne takmičimo!

  35. Magdalena,
    ja ne vidim sebe tako važnom /osim pred svojom familijom/u društvu da bih nekoga mogla ubijediti u ispravnost mojega izbora.to nikad nijesam znala, mogla ili htjela.moj izbor je ličan i snosim punu odgovornost za ono što mi se dogodilo ili će.na većinu utiču intelektualci i umjetnici koji se prihvate tog posla ili su u poziciji.što je sada na vlasti mafija sa mafijaškim umjetnicima-prvo je njihova sramota, a tek onda njihovih birača i aplauzenata.njihova jer su znali ,duboko u sebi ,da ne vrijede stolisa u koje su ustoličeni,što su pribjegli obmanama i zastrašivanjima i ubijanjima, da bi došli do cilja.njihova je sramota što su gazili sve pred sobom i to je njihova odgovornost i nadam se da će ih stići zaslužena kazna.onda dolaze birači-svjesni ili nesvjesni-meni je sve jedno.neka svi nose svoj teret i kazne.
    često idem u Hrvatsku i kad je razgovor o Dubrovniku-stidim se ,dijelim kolektivni sram mojega naroda iako nijesam niti jednom riječju, gestom ili glasom doprinijela tom užasu.stidim se što sam crnogorka -jer se ne odričem svojega naroda, kad sam van kuće.ali Magdalena svako “golo govno” ima svoje ime,prezime i matični broj i koloko god da ih je nikad ih neće biti 100%.

  36. Originalni prizori balkanske pobune se originalno nastavljaju. A u nastavku stoji kao opravdanje originalna društvena obaveza! Opoziciji bi dobrodošao Vujica Lazović, radi originalnih mehanizama elektronske slobode. Da živimo od istine, nego što! Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude! Ovo je kuća putujuća! Sva sreća što nas globalna nesigurnost vodi u progresivni optimizam.
    Čisti obrazluk ! Komunska guza postojano pere tuđe ruke. Do lakata. Ma kakva pljačka naroda, samo pranje… imanje i znanje!U kuuuulturu, u kuuuulturu!Nova civilizacija Amerike, pa Evrope, pa Balkana. Predstavljamo vam predstavnike!

  37. ”Izmedju istine i lazi, uvijek ce izabrati laz, izmedju dobra i zla, uvijek ce izabrati zlo,izmedju slobode i ropstva,uvijek ce izabrati ropstvo!Zapravo,oni nikada nijesi ni zivjeli u slobodi osim onoj pod kojom se podrazumijeva sloboda prema stranom okupatoru…”
    ”…/A molitva njihova/Stalno pušenje/Mitrpolitovog polnog organa/A apsida njihove crkve/Čmar je/Mitrololita/Čmar kojeg opisuju/Kao jedinu slobodu/Koju su doživjeli/Koju imaju/Kojoj se dive/…”
    Slavko Perovic,bivsi politicar-O Crnogorcima i ”njihovom mitrolitu”

    Dame i gospodo ovako je jučerašnja “Pobjeda” koju uredjuje vrhunsko smeće od Srdjana Kusovca, špijun CIA i špijun udbe, totalna govnava metla mafije, očigledno falsifikovala krasnu Slavkovu pjesmu “O mitropolitu” pa se tako Slavku podmeće da je on, pominjući mitropolita, mislio na Petroviće, Slavko koji Petroviće naziva i upoređuje sa sedam zvijezda stajačica, osim princa Nikole koji je ništačovjek i mafijin toalet -papir! Svak onaj ko ima tri čuke u glavi, kad čita Slavkovu pjesmu shvatiće da je riječ “mitropolit” sinonim za Mila Đukanovića, ali se može odnositi ne samo na njega, nego i na Amfilohija i Miraša Dedaića, sva trojica su udbini i mafijaški sinovi. Pjesmu Vam donosim u cjelini u sljedećem komentaru! Pozdrav!

  38. Gledam ih
    Kako misle da žive
    A tonu
    Ropčad
    Svakog dana
    I svake noći

    Tonu
    Od kad se rode
    Tonu bez srca
    Tonu bez duše
    Tonu bez kičme
    Tonu bez hrabrosti
    Tonu bez mozga
    Tonu i uživaju što tonu

    Tonu robovi
    Vičući na sav glas
    Kako je ropstvo
    Sloboda
    Kako je gola laž
    Istina
    Prekrasno odjevena
    Uče đecu svoju i prijatelje
    Kako treba lagati
    Kako treba lupežati
    Kako je srce glupost
    Kako je duša smeće
    Kako je kičma zabluda
    Kako mozak radi samo da se hrani
    Kako je krađa pamet
    Kako je mafija crkva
    Kako je srce banka
    Kako je krv homo sapiensa
    Šušteći novac
    Koji se koti
    Na tajnim računima
    Kako je pištolj
    Pero kojim se piše
    A metak jedina istina
    Kako žene služe
    Samo za jebanje
    I kako đecu učiti treba
    Svemu što je ođe rečeno
    I kako je mitropolit njihov
    Samo onaj
    Koji je šef mafije
    A molitva njihova
    Stalno pušenje
    Mitropolitovog polnog organa
    A apsida njihove crkve
    Čmar je
    Mitropolita
    Čmar kojeg opisuju
    Kao jedinu slobodu
    Koju su doživjeli
    Koju imaju
    Kojoj se dive
    Jer mitropolit njihov je
    Divota od čoeka
    Čoek nad čojcima
    Pljačkaš vrhunski

    Ovo je Crna Gora
    Onako kako dvades godina
    Izugleda

    Ljudi moji
    Zgrozite se i dignite
    Na ustanak
    Ako vas
    Ima…

    Objavljeno pod Uncategoriz

  39. Da ne zaboravim, gornja pjesma se zove: “O MITROPOLITU” Pozdrav!

  40. HRONIČNA PANORAMA PONOSA LJUBAVI I MILOSTI!
    Ništa nas ne može dotaći!
    TREBA SE NAPORNO TRUDITI DA OSTANEMO ČISTI PRED LICEM TAKO SVIJETLOG MRAKA! DO UGLEDA!
    i Sve do Pobjede!

    filharmonija slijedi

  41. daliborka, jesi ti pisala nekad transparente?

  42. Hor!!!

    Tačno tako! Braća Kusovac su ljigavi špijuni i medijski ispljuvci Mila Đukanovića! Sramotna Pobjeda, uvijek isti medijum 20-ogodišnje, ali ne samo te, već I od njenog komunističkog osnivanja – bolesti vlasti i naroda! Za što goć da treba u ovih 20g. – četničke Milove bljuvotine prekjuče; ‘velikocrnogorske’ Milove bljuvotine juče; mafijaške Milove bljuvotine danas!
    Ali, Hor – neka budale samo citiraju Slavka! Neka I njihova usrana čitalačka publika čuje direktne I istinite riječi upućene njihovome vlasniku I mitropolitu Milu! Da čuju, I da im bar za tren bude neprijatno (ako im je išta od stida ostalo), da čuju o tome kako ih normalni ljudi vide! Kako svaki dan puše svom ‘preosveštenstvu’, I kako im je centralna dnevna aktivnost – čekanje u redu pred njegovom guzicom! To u svojoj ‘novini’ nemaju nikad priliku da pročitaju, pa neka im je ovu istinu u kojoj se svaki od njih prepoznaje, ona gnjida od Kusovca tamo postavila, pa makar kod kojim pokvarenim naslovom, I s makar kojom namjerom! Svako od tih govana prepoznalo je istinu u tim riječima, koliko goć se njima pokušavali lažno poigrat!
    Usput Avila,
    Ne znam zašto ulaziš u polemike sa mnom, ja sam mislila da se razumijemo i da slično vidimo stvari. Oni većina – mi manjina! Intelektualci i umjetnici ni u jednom društvu nijesu ‘vođe i kreatori’ narodnoga stanja – oni su njegov stvarni izraz! Zato su naši intelektualci (o, kakav termin!) i umjetnici – mahom golo smeće! Da ima u ovom narodu stvarnog dubokog osjećanja i sjećanja, makar segmentarnog, na ono što je taj narod znao biti, imali bismo mi bar JEDNOGA DA VALJA!!! IMAMO LI IJEDNOGA? A TO OBAVEZNO PODRAZUMIJEVA – IJEDNOGA KOJI HOĆE DA SE ISPRSI I UĐE U TUČU? (jer nije intelektualac onaj koji nije društveno angažovan; umjetnik to ne mora biti – ali pričamo o onima koji jesu!)
    N E M A M O NITI JEDNOGA A DA BI TO RADIO ISKLJUČIVO ZA OPŠTE, A NE LIČNO DOBRO I SLAVU! BUKVALNO IMAMO SAMO SLAVKA! I TO VAM JE TO! NAŽALOST – SAMO ON….E, DA NAM JE JOŠ DESET ‘SLAVKA’, ILI BAR TRI…ALI, NI NE NAZIRU SE! Koliko goć ta istina tužna bila – ISTINA JE!

  43. Avila,
    transparenti su svuda po transparentnoj reklamnoj Crnoj Gori. Najviše u dubokim metastazama crnogorskih govornika i analitičara. Oni posjeduju potpuno razumijevanje Crne Gore.
    Jedno drugo pitanje je važno, jesmo li mi zaštitili ono za što se borimo? Možemo li to? Da čujem kako?

    I vidiš, nije toliko sramno ni biti rob, koliko, van svake sumnje, nije za ponos biti gospodar robova.

    Rat zahtijeva pobjedu onih koji nisu u ratu
    Izreka je Zvijeri da pripada vjeri
    Pogledajte Dobro u čemu vas stiže
    Pokrenuti zbivanjem da budete b l i ž e

    Nezahvalnost svake priče zahvaljuje svome dobu
    I sad viče taj što sriče
    kost u grlu
    krst na grobu
    Ne dotiče sve to skupa niti varku nit’ Slobodu
    Uzaludno domar lupa
    na dovratak svome rodu!

  44. daliborka,
    jutarnju i onu drugu /trenutno ne znam piše li se po podnevnu ili popodnevnu/kafu pijem sa blogerima, pa mi ti dodješ kao prva komšinica /ne propuštam tvoje k
    omentare-valjda osjećaš/…samo sam se našalila …onako za intermeco
    ps.kaži mi kako se pravilno piše

  45. Magdalena,
    dovoljan je nama jedan Slavko po Bogu!pa ne želimo valjda njegove klonove-što ti je ?ne treba Slavku 100% glasova, samo da nas bude dovoljno za neke pomake.komunizam je veliko zlo- skoro nidje bez krvi se nije rašarafio, to jedino može gos.S.Perović da uradi.ja lično moju djecu bih mu povjerila.on je prozreo svakoga profitera u LSCG i fino mu se zafalio na saradnji.njemu ne trebaju sluge i poltroni.on traži poštene saradnike- i naći če ih Magdalena, kad-tad.
    baš sad zamišljam onu većinsku populaciju sa periferije,kako kad polije kupus i okopa krtolu, da glas intelektualcima i umjetnicima da budu njihov “stvarni izraz”.mislim da se njima fućka za to.intelektualci i umjetnici su najfiniji soj jednog naroda, koji nadgradjuju sve one najfinije i najbitnije tekovine svojih predaka.medju njima mora biti i dobrih političara.u komunizmu je to N E M O G U Ć E

  46. U danima kad na Niksic
    Crnogorci udarise
    kad bijahu dosli dani
    da ne bude Turski vise

    U logoru Crnogorskom
    pokraj kule Lekovica
    neko knjazu okleveta
    popa Mila Jovovica

    A knjaz Mila dozivase
    uz prisustvo svih vojvoda
    pa mu rece pope Milo
    nit’ si vino, nit ‘ si voda

    Kad to cuse pope Milo
    polece mu sablji ruka
    a dva oka k’o strijele
    sijevnuse u hajduka

    Vojvode se uplasise
    od izgleda vuka gorskog
    da oruzje ne potegne
    da vladara crnogorskog

    Kao da mu ostrim macem
    srce musko rasijece
    pa zavika, gospodaru
    Bog sa tobom, sta to rece

    Te ljutito napustio
    gospodara i vojvode
    i pod sator svoj svileni
    sa mislima teskim ode

    Pa u ljutnji gusle zgrabi
    odjeknuse tanke strune
    kliknu Milo kao soko
    te se majkom Djetnom kune

    Da ce poci u grad Niksic
    sam bez ikog istog dana
    i na megdan pozvat’ silnog
    Musovica kapetana

    Baci gusle, uzja’ vranca
    preko Zete predje vode
    i na hatu pomamnome
    preko polja gradu ode

    Leti vranac niz rastoke
    kao da ga nose krila
    no s’ bedema turska straza
    opazila popa Mila

    A pop Milo sve je blize
    do Turaka i sanaca
    pod sobom je zamorio
    bijesnoga svoga vranca

    Kao sto mu dolikuje
    bira turske porodice
    na najtvrdje ide sance
    na najljuce gradske zlice

    Pa ako bi poginuo
    da pogine od junaka
    od cuvenih i priznatih
    Idrizovih potomaka

    Ustavi ga turska straza
    na kapiju kod Niksica
    kaza im se i naredi
    zovite mi Musovica

    Kada cuse Turci ko je
    potrcase kapetanu
    malo zatim i Musovic
    na kapiju gradsku stanu

    Pa kad vidje popa Mila
    na bijesnom vrancu svome
    dolazku se iznenadnom
    obradova njegovome

    Odkud jutros Jovovicu
    veselijem glasom rece
    zar od knjaza crnogorskog
    u moj tvrdi grad utece

    Primamo te objerucke
    sve cemo ti oprostiti
    zivotu ti, harambaso
    vjeruj nece nista biti

    Planu Milo, dosta vise
    ne budali bez potrebe
    ja sam dosa kapetane
    da na megdan zovem tebe

    No se spremi i izadji
    biraj mjesto za megdana
    te rijeci kao munja
    pogodise kapetana

    Preblijedje pred hajdukom
    iz junacke Markovine
    jer je znao da od sablje
    njegove se lako gine

    Ne smije megdan da prihvati
    prepade se svojoj glavi
    a na slavu i na proslost
    kuce svoje zaboravi

    Vec u strahu kukavicki
    znak na kulu strazi dade
    jeknu plotun sa glavice
    pop pogodjen s’ konja pade

    Vranac pregnu i pobjeze
    natrag preko vode Zete
    a na Mila sa sabljama
    niz glavicu Turci lete

    Pa se grabe ko ce prije
    manut sabljom po sokolu
    za cije je ime cuo
    i car Hamid u Stambolu

    Na mrtvoga popa stize
    Ferizovic Hasan prvi
    zviznu sablja, glava pade
    uz tocenu lokvu krvi

    Na najvecu gradsku kulu
    na vrh hana Musovica
    istaknuse Turci glavu
    popa Mila Jovovica

    Sa strzovog, ostrog kolca
    gleda Milo sa visine
    kako mu se Turci zore
    i po gradu senluk cine

    A gavran se, crna ptica
    obradova iznenada
    kad krvavu vidje glavu
    pa se vije iznad grada

    Primice se iznad cabre
    da na bedem padne tvrdi
    po starijem navikama
    musku glavu da nagrdi

    A krijuci iz harema
    kroz pendzere vire bule
    da cuvenu vide glavu
    srpskog popa na vrh kule

  47. Nije ovaj narod, nije kakav bi trebao biti, to je gola istina. Trebao bi biti kao u pjesmama, uzvisen, ponosit, hrabar i mudar zbog iskustva talozenog generacijama…zbog golog kamena na kom se rodio, a taj kamen i ovaj narod su se medjusobno branili od svakavih posasti…Ali valjda nas je sve to iscrpilo, valjda se ljudskost nekako potrosila, pa sad trpimo najvece zlo koje jedan narod moze da dozivi, a to je “zlo domace“, sami smo sebi mrkli mrak i ono sto iz njega vreba….Lazu jer za drugo i ne znaju, lazuci sebe, lazu i sve ostale, lazu djecu da im pruzaju najbolje sto mogu od zivota, lazu zivot da ga zive…Ima nas, koji se iz petnih zila trudimo da ne damo da nam se laz uvuce u kuce i pod celo, ima nas, evo nas tu smo, i tucemo se ovako, Rijec je najmocnije oruzje, ona budi, gurka, sapuce u debelo uvo, ona vristi ako treba, Rijec je poput vode, svuda prodire. Ali samo ako je recena kako treba, ako pogadja In medias res – zato, dajte svi prave Rijeci ovdje, mozda se nesto i pomakne, za promjenu

  48. O Nina,

    Hvala ti na predivnim riječima, i vidim po onome što pišeš da stvari vidiš gotovo identično kao ja! A zbog toga što smo obje žene i živimo u Crnoj Gori, željela bih da se, kao Crnogorka, osvrnem na ugao iz kojeg sam i u sopstvenom intimnom svijetu vidjela i osjetila ispraznost Crnogoraca. Da se ne bi pogrešno shvatilo – kao da ovo pišem kao ‘ugrožena žena’, odmah da kažem da su i Crnogorke mahom istovjetne! Naravno, kad kažem Crnogorke i Crnogorci – mislim na puk koji ođe živi, bez obzira na nacionalnost. Kada ti dakle, neko iz Crne Gore kaže da te voli (ako je to uopšte izgovorio – jer se ljubav ođe smatra ‘slabošću i sramotom’) – on ti zapravo kaže – super je što imaš dobre sise, dobro dupe i dugu kosu i što si ‘lješa od njegove’, ‘samo ne progovaraj..’! On te ne gleda kao sebi ravnog partnera, kao ljudsko biće – jer to se smatra patetičnim i ljigavim, ali s druge strane na njegovu surovu dušu odlično naliježu drugi anarholiberalni principi postmoderne – ko više para i ukrasa – taj prvi u selu (čitaj-slobodno tržište, nekontrolisana konkurencija-pričamo o materijanom – pod šta se ođe trpa i ljubav, naravno!). I dakle, ako te uopšte i udostoji bilo kakvog termina koji bi mogao da asocira na ljubav – Crnogorac te uvijek, ali uvijek – LAŽE! On ne može izaći iz svog topocentričnog zatvorskoga kruga ni u jednoj oblasti svoje sužene svijesti, pa tako ni u ovoj, ili posebno ne u ovoj! Oni su frustrirani, ničim potkrijepljeni egomanijaci, čija se ego-manija bazira na strahu i skučenosti sopstvenih vidika, a što mora biti uslovljeno odsustvom duše koja ti daje širinu za sve vrste ljepota! Crnogorac, ili Crnogorka ocjenjuje svijet svojim mjerilima, bučno i bezrazložno samouvjereno, prikazujući se tome svijetu kao poluprerađevina neizliječenih srednjoškolskih kompleksa! I nema napretka tokom godina, taj beton biva jači a zid sve viši! Oni se ušanče kao da brane najsjajnije blago, braneći prazninu koja iz njih zjapi ledenim dahom! To su moja iskustva s Crnogorcima u ljubavi, oni se ne daju, oni su uvijek u gardu, oni su ti neprijatelj i psihički, a počesto i fizički mučitelji, i s njima je i ljubav kao i sve drugo, pravo pravcato mučenje – prosto zato što je lažno,kao i sve drugo – tek liči na ono što bi trebalo bit…
    I onda se u mladosti, kad tek otkrivaš ljubav, pitaš – šta nije uredu?Da li ta ljubav treba ovako da izgleda? Jesam li ja ‘van svijeta’? A onda vremenom shvatiš da s njima nešto nije uredu, i da je ona Gandijeva apsolutno tačna, đe on kaže: ‘Istina je jednako istina i kada je zastupa manjina koju čini samo jedan!’
    I još ljepše, ne utvrdiš konačno samo istinu o njima, nego među njima nađeš onoga koji, kao apsolutni izuzetak, potvrđuje pravilo…vidiš da biseri postoje i da su mogući, i po njemu vidiš što sve oni drugi nijesu, niti ikada mogu biti! Po njemu tek vidiš dubinu osakaćenosti onih s kojima si pokušavala naći ljubav, ili bar neki smisao…Vidiš ih kao na dlanu, bez dileme! Svaki dan, jedni s drugima, u ispraznoj agoniji trpljenja i takmičenja i hladnokrvnog laganja – koju u Crnoj Gori lažno zovu svetim imenom – ljubav!

  49. @ Magdalena
    Amin!

  50. Magdalena i Milanca, ovo što ste napisali predivna su dva BISERA, savršeno! Istina i Ljepota zajedno, a to je SVE!

    Ako jeste žene, a čini mi se da jeste, vi ste dvije najljepše školjke bisernice koje okean ljubi, svaka vas sreća pratila!

  51. Inglish, gde si bre?

  52. Gospodaru, Bog sa tobom, što to reče?!!

  53. Iskreno me interesuje mišljenje gospodina Perovića o ovome što ću napisati, pa ako može da mi odgovori, ili da napiše blog na tu temu.
    Dakle, ja jesam naravno za smjenu režima, jesam za to da DPS-SDP odu sa vlasti, ali naravno, gospodin Slavko Perović zna da to nosi sa sobom kao posljedicu i zauzimanje RTCG i Pobjede od strane Srba i Amfilohija Radovića. Dakle nemoguće je da na primjer PZP zauzme TV Crne Gore, radio Crne Gore i Pobjedu, jer nema političku moć.

    Da li gospodin Perović misli da bi crnogorski narod opet mogao da izdrži kampanju posrbljavanja od strane RTCG – TV Crne Gore i Pobjede, ako znamo da je masovno posrbljen preko ta dva medija u periodu od sredine osamdesetih do 1997.

    Dakle volio bih da saznam mišljenje Slavka Perovića povodom ovog pitanja, da li je Slavko Perović za to da se mafijaški režim (što ja iskreno mislim da jeste) skine po cijenu posrbljivanja Crnogoraca i četniciziranja istih, zaglupljivanja istih, po cijenu uvođenja Amfilohislavlja u osnovne škole???

  54. Janko, znači u jednoj mafijaškoj tvorevini kakva jeste Crna Gora ti postavljaš identitetsko pitanje kao najvažnije. Smiješno. Današnji Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori bacilili su sve svoje pod noge i gaze li gaze, za račun mafije. Svi u Crnoj Gori su totalno MAFIJANIZIRANI. A sjutra će da budu sve drugo što od njih bude tražila mafija, mogu postati i Eskimi.

    Crnogorski Srbi uvijek su živjeli od svojeg srpstva o kojem pojma s pojmom nemaju, crnogorsko srpstvo se zasniva na istorijskim falsifikatima, a taj falsifikat im se uvijek dobro plaćao iz Beograda gdje je i nastao i kome služe za čistu sprdnju i zajebanciju. Takodje, Crnogorci veze nemaju o svom crnogorstvu, ali im se to dobro plaća od strane mafije, ona drži sve u Crnoj Gori. Na sledećem popisu proizvešće mafija Srba tačno koliko joj bude trebalo.Što ima Slavko da ti odgovara na tvoje gluposti, mora da si od Marovića Svetozara, neki si mu rod, samo on može ovako da laže kao ti, na isti način kao i Milo!

  55. Nepotrebna sjena plamti
    uz ganuće koje traje
    lijeka nema kad je pomak
    ostvariti običaje

  56. Ne, ja jesam za smjenu vlasti, naravno da jesam, ali me interesuje kako će ta vlast da izgleda i što da radimo kad Amfilohije uvede Srbonauku u škole.
    Što da radimo kad na Tv Crne Gore svaki dan bude Džomić kao vjeroučitelj, što kad nam u udžbenike upišu opet da smo Srbi. Mislim da bi gospodin Slavko Perović morao da da neko rješenje, neko svoje viđenje. 1000 puta sam pročitao kako je gospodin Perović napisao da ustanemo protiv mafije, i to pozdravljam, ali nikada nije napisao što će se desiti dan poslije, kad srušimo tu mafiju.
    Kako on vidi formiranje buduće Vlade ko će zauzeti Javni servis, ko Pobjedu… Ako gospodin Perović vjeruje da ova vlast može biti oborena, onda je sigurno razmišljao i što će biti poslije pada ovog režima.

    Ja bih vjerovao kad bi gospodin Perović bio u opoziciji i kad bi on učestvovao u vlasti da on neće dozvoliti da TV Crne Gore, Pobjeda, Ministarstvo Kulture… padnu u ruke četnika, ali Nebojši Medojeviću jedinom deklarisanom Crnogorcu u opoziciji naravno da ne vjerujem, siguran sam da bi Medojević uzeo ministarstva ekonomije, finansija, privrede i slično, a da li će ovaj narod Amfilohije pretvoriti u Srbe, to njega nije briga. Međutim, znam da to gospodinu Peroviću nije svejedno.

  57. Srela-e,
    dje si ti.Nema te pa onda se javis punih pluca.Losa ti je da placas damama za
    usluge.Mislio sam da si ti neko ko moze to bez novca obezbijediti.UDBA to
    cini ucjenama.

    Nick,
    i dalje praznoslovis.Odlicno se ukrivas.

  58. Evidentno nastojanje pojedinaca (i ne samo pojedinaca) da eventualnu smjenu vlasti prikazu kao otvaranje vrata pakla ili potop jasno govori o njihovoj politickoj profilaciji i promisljanju.
    “Dusebriznici” koji bdiju nad sudbinom ove upropascene i unizene nam drzave i naroda,pokusavaju da bar one politicki naivne (a to je na zalost vecina) uvjere kako je pitanje svih pitanja ko ce nakon smjene vlasti da upravlja RTCG (ka da je to Bome neka medijska sila ),ko ce u koju crkvu da ide i kojem Bogu da se moli.
    Inace nam je u potonji vakat znatno ojacala ova duhovna strana za razliku od materijalne koja je i onako nebitna.Toliko smo ojacali duhovno da izgledamo kao da smo pali s Marsa.
    “Zivjela narodna vlast!(A s narodom kako bude).

  59. Ja sam fino napisao, da je Slavko Perović u opoziciji i da ta opozicija sruši vlast, ja bih imao povjerenje da RTCG, Pobjeda i škole neće pasti u šake Amfilohiju.

    Ali ne očekuje valjda iko od smiješnog Medojevića da se on suprostavi posrbljavanju Crne Gore u slučaju dolaska opozicije na vlast. Više neću pisati povodom ovoga, očekujem neko promišljanje gospodina Perovića, što dakle poslije pada vlasti, kako bi stvari bile posložene u CG, kako on to vidi?

  60. Evo nesto lijepo za Magdalenu,Daliborku i ostale dame.. with Love 🙂 .. http://www.youtube.com/watch?v=7FGL0bb9W7w&feature=related

  61. Da, sjajno pitanje Janko…!
    Samo ja to ne bi h nazvao posrbljavanjem, već otvaranje pandorine kutije, od likova koji se bore sa hipokrizijom i ličnim interesima.
    Volio bih da se pojavi neki lik uz Slavka koji će imati snage da iznese jednu tako ozbiljnu i delikatnu priču na svojim prsima.
    Dosta je više tripova, ali neko mora to da kaže, neko sa kredibilitetom, a onda je to svakako Slavko ili možda još neko za koga ne znamo, ali mora imati kredibilitet, ali kako i gdje ga je stvarao…

  62. Inglish, ti najbolje znas da je ona dama kao sto joj je brat gospodin.

  63. Zlo je mnogo vece i starije nego sto se i zamisliti moze. Kad imate gene i vaspitanje, pogotovu kad ste tom zlu, nicim izazvano i izlozeni, onda se borite i istrazujete i dolazite do stravicnih podataka.
    Pojedini, ne znam iz kojih razloga, dal iz neznanja ili pak neke druge namjere, pokusavaju to zlo vezivati za ovoga ili onoga, nebitno. To zlo je starije i od ovoga i onoga, samo je vjesto korisceno od ovoga i onoga.
    Na zlo je ukazivao i sveti PETAR CETINJSKI, pa je morao da proklinje i preklinje. Pogledajte POSLANICE.
    Neki , vidim pokusavaju da prebroje agente i dousnike, ne pokusavajte , ima ih vise nego sto i zamisliti mozete. Crnogorska specijalnost je da ih ima u svakoj porodici, pitate se kako? Tajne sluzbe drze sve pod kontrolom, isprosivano na razne nacine, nesto milom, nesto silom, nesto znanjem, a nesto neznanjem i povratka nema.Prenosi se sa oca na sina sa majke na cerku, porodicna manufaktura, mnogi od toga dobro zive “snasli se”. Dok jednima ne smrkne drugima ne svane. STRAVA I UZAS.
    Mislim da je pisanja i pricanja dosta treba nesto raditi. Ali sta i sa kim??? Pocnimo od nas samih sta smo mi u svom okruzenju ucinjeli, a ne sta smo rekli i konstatovali. Koliko smo pokusali da promijenimo strasnu zbilju??? Koliko smo bili spremni da se borimo i stradamo???
    Ovako samo bacamo biserje pred svinje, dok njihova tajna sluzba danonocno pokusava da sazna ko smo. Kako cujem jos i prijete. Osilili se pa misle “dovijeka”. A “dovijeka” nema nista , sem same prirode, kojase i sama mijenja. U svojoj osionosti, neznanju, bahatosti i bijednim suoljim glavama misle da su svemoguci. NI SVEMOGUCI ,UKOLIKO GA IMA NE MOZE SVE DA POSTIGNE, A KAMOLI GAMAD KOJA VLADA CRNOM.
    BORBA, NEPRESTANA BORBA DO POBJEDE!!!!!!!

  64. Povodom povratka nasih radnika iz Libije u tekstu PUCALI NAM IZNAD GLAVA, izmedju ostalog stoji i saopstenje SDP koje glasi “svi do jednog iskazivali su razocarenje nebrigom drzave Crne Gore prema svojim gradjanima koji su se nasli u nevolji” tvrde u SDP-u.
    U toj partiji smatraju da je takvo ponasanje nadleznih iz crnogorske Vlade neodgovorno i da namece zakljucak da su crnogorski drzavljani u Libiji, tokom krvavih nereda, bili ostavljeni bez adekvatne brige svoje maticne drzave.
    Saopstenje bi bilo u redu kada bi ga napisao recimo LSCG, ali kako oni bez trunke srama mogu ovako napisati, pa zar oni bar poslednjih desetak godina nijesu dio izvsne i zakonodavne vlasti, ali i to bi bilo kada ovakva pisanija nebi imala prodju kod ovoga naroda, ali na nasu veliku zalost ima, tako smatram da nasi komentari na blogu gospodina Perovica, eto cine nama nekolicini satisfakciju, a da kod ovog posranog naroda daleko vecu prodju imaju laz i neistina, jer ako im gospodin Perovic nije pokusavao dvodecenijskom borbom otvoriti oci, onda niko nije. Nijesu to prihvatili. Tesko nama i Bog nam stao u pomoc.

  65. Ovakvima kao sto smo mi Bog ne pomaze, ima pametnija posla. Bogu treba pomoci i dati, a ne samo od njega traziti.Dojadili su mu nasa prevrtljivost, laz, bezobazluk, lakomost, pohlepa i licemerje.

  66. Sdp nije država. Mora da je dps napravio koaliciju sa osnovnom školom koja se zabrinula za odgovornost države. Nešto nam je promaklo u zabrinjavanju vjerovatno.

    Budni su svi zakoni u vrebanju žrtve
    Proglasi jednistva za žive i mrtve
    Vrednujući opis za danak što traje

    “Bio jednom jedan kralj
    imao tri sina i dvor kao raj
    jednoga dana tu dosao zmaj
    a kralj i sinovi su i dalje pili caj
    narod u venu malo u nosu
    vise ljudi ne znaju ko su
    kradu, pljackaju, cackaju
    otimaju kiriju da plate zmaju
    …To su iste pricice sto po gradu uvek vrte se…”,

    nameće se zaključak

  67. Mozda je tekst malo grub prema kulturnim radnicima. Zar se moze naci mana Zagi Micunovicu koji je evo obnovio Trgopromet, nije zalio da plati po kvadrartu kao da je na Menhetnu. Zar se nesto moze zamjeriti diretoru Narodnog muzeja Pavlu Pejovicu koji pohrani zemne ostatke Ivana Crnojevica i za to naplati od Zavoda za zastitu spomenika 17 hiljada eura. Zar se moze nesto zamjeriti gospodinu Djoku Vusurovicu koji je elektrificirao prugu preko Duklje i jedva sastavio da kupi stan u Podgoricu. Da li treba traziti manu Jeleni Djurovic koja je u vremenu reformi imala osjecaj da iz SNPa predje u DPS.
    Naprijed nasi

  68. Lijepo je Slavko rekao poslije izbora 1996 , da se makar politička scena pročistila jer više nema SDP u Skupštini . Ali , nije prošlo ni godinu dana a taj guzic papir je opet ustrebao DPS . Sad kad je Milovo prkno sve dalje , te fukare pokušavaju da saopštenjima pokažu razne brige za narod , ali spasa im nema . DPS će ih svakako uskoro odbaciti i potražiti neku bolju koaliciju , sa SNP naprimjer . Jednom kad izađu iz Skupštine , SuDoPere se u nju nikad više neće vrtat.

  69. kad se završi rat-krivci,ratni zločinci,ideolozi,huškaši i egzekutori se izvode pred sud pravde.Narod se nikad ne osudjuje, a upravo je on doveo sve te zlikovce na vlast.mislim da je većina od vas promašila temu i počela da kenja po vlastitom narodu.prva Slavkova rečenica glasi “duboki su korijeni crnogorske tragedije.”ako on traži korijen mislim da želi da razumije,a ko razumije-shvatit će, a kad shvatimo znat ćemo i kako da se borimo, poneko i da se popravi.kad razumijemo – onda i volimo.sjetite se što je komunizam uradio velikoj Rusiji, što je uradio veličanstvenoj Kini, što radi mafija/komunisti/ Italiji.., a nama, ako je ne pobijedimo uništit će skroz.moramo se boriti, a ne srati

  70. inglish je ratko knezevic,
    sa ulogom laznog insajdera, ali ratko, kum ti nije zadovoljan kako si ˇneutralisaoˇ onog sto ga zoves frog, obecavao si puno;
    Je li istina da su filip vukovic, medojevic i saric braca? Je li istina da je neki luksic zrtvovan, a da mafija u crnoj gori zeli preko svojih “nezavisnih” dnevnika i nedjeljnika da instalira laznu opoziciju koja to nikad nije ni bila? naravno, probace to da predstave kao volju zapada?
    ove stvari mi je rekao koca, jer mu je prekipjelo od kad mu je medojevic napujdao otkacenjaka radulovica, malo ko zna, a koca zna, da medojevic organski ne podnosi zabljacane. toliko za sad.

  71. E moj Slavko
    nekada sam se zaklinjao u Vas a danas mi dodje da zaplacem kada ovo citam.Ne bori se za CG sedeci u Pragu i optuzivanjem Mila da je mafijas.Zao mi je sto to moram da kazem ali je taj mafijas vise uradio za CG nego Vi.Taj je mafijas(uopste nije sporno da je to) preuzeo program LSCG i izveo je iz Cosicevog vilajeta>To sto je isti od komunistickog aparatcika i antibirokratskog poslusnika uspeo da postane lider koji uziva postovanje na Zapadu je dobrim delom i vasa zasluga.Ukrao vam je program i ideje dok ste Vi to posmatrali baveci se trivijalnim stvarima.

  72. Dame i gospodo, evo vam se predstavio jedan lik i nik Dacha koji je izronio ravno iz istinitog Slavkovog teksta o ništarobnom narodu. Ovaj lik je ništaroba, jer ovako uporediti jednog krvavog kriminalca, lupeža, pljačkaša, uništioca Crne Gore, saveznika zločinca Slobodana Miloševića, uništioca Crne Gore i njenog naroda ili njenih naroda, može samo funjara, niko drugi, funjara onakva kakve ih je Slavko opisao kao lisice koje glume da spavaju. Ovaj glumi i radi za mafiju Milovu, tako vam je to. I još govori nesoj da je krvavi mafijaš Đukanović učinio nešto dobro prema bilo kome, a posebno prema Crnoj Gori! Zamislite tu ništarobu, taj picmilet, tu tranju koja se usudjuje da ovako lainja! I Slavko je, po gadu, radio trivijalne stvari, Slavko koji je učinio desetororstruko puta više i to u nemogućim uslovima, više od bilo kojeg drugog političara u čitavom jugo-regionu, i to sam samcat dok su iz drugih stajale sile, ovakve ili onkave.

    Zamislite nekoga ko bi rekao da je zločinac Hitler bio bolji od Vilija Branta? Istu vam smrdljivu, fukarsku, banditsku, udbašku laž servira Dacha.

    Marš gade, miči se odavde, tvoru bazdeljavi!

  73. Milo je radio i radi samo za svoj dzep i ni za koga vise. NJega nista drugo ne interesuje, i za to ne bira sredstva. Takav je i takvo mu je porijeklo. Ne pada iver daleko od klade.ON je SATANA covjekolikog lika. ON je na vrhu piramide zla u CRNOJ. Sa njim se niko ne moze porediti sem SATANE.
    U krugovima oko NJEGA zovu ga MOGUCNOST. Zasto tako? Zato sto se svuda u sve ugradio, a obrazlozenje mu je: “moras dati proviziju, jer sam ti JA dao mogucnost”. To mu je odgovor kad ga pitaju sta on ulaze. To je olos od olosa i kraj.

  74. Eliote i Viteze rekli ste istinu, Milo Djukanović je Sotona, a Dacha je policija, nema sumnje. Kad hoce da se skloni protivnik Sotona Djukanovic misli da ga moze slomiti ili kupiti. To mu nije poslo za rukom Slavko ga je svaki put pljunuo i nokautirao. Kad je tako onda Sotona predje na najblize saradnike. Samo to objasnjava zasto su se prodali Slavkovi saradnici. Zato sto su ponude Sotone bile ovakve – prodaj brata svoga, dobro cemo platiti.

    Ovako kao sto to prezentira Dacha Slavko je lomljen punih dvadeset godina i sto se desilo? Nista, Slavko je ostao nesalomljiv na srecu Crne Gore, i jos je raskrinkao udbu do kraja. Kad ni ovakav postupak Sotoni Djukanovicu ne uspije, onda on ide na to da se Slavko proglasi ludim. Na tome tragu treba citati najsramotniji pokusaj udbaskih smradova Iva Dujova Martinovića prasca, Deja Dujova Martinovica dlakave gliste, Sase Mangulice Markovica iz Budve i Sase Proliva Aleksica iz Beograda. Sve su to stari udbaski zahvati Sotone Djukanovica i njegovih nistarija, ali uzalud. Neka Djukanovic jase, jebe, pljacka i ubija citavu Crnu nistarobnu Goru, slomio je, ali Slavka i nas nece nikad! A ti si Dacho hulja nad huljama, gubi se!

  75. Gospodo,
    slozit ce te se samnom da su Crnogorci prednjacili u svemu u odnosu na sve ostale iz okruzenja.
    Najbrze su se ukljucivali,usvajali nove ideje i pravce kom bi trebalo da idu moderna drustva.
    Sa sto manje rada dostici blagostanje,uzivati u zivotu.Koliko smo samo imali hajduka,komita,boraca,revolucionara,dobrovoljaca,akcijasa,funkcionera direktora.
    Mislim da Slavko nije prepoznao karakteristicnu crtu crnogorskog karaktera “lezi a ide”.
    Narod je prpoznao Vodju koj ga moze dovesti do cilja,ali opet taj pokvareni zapad.
    Ne da truli zapad ne prepoznaje zdravo jezgro kazu ne moze tako.

    Dje sad da se ide.Fabrika nema pa nema dje da se ide na posa.
    Prepadose nam najuspjesnijeg privrednika koji je u nasoj istoriji ostvarivao najveci devizni priliv.Opet na pocetak.

    Od svih profesija dje smo najbolji bili mozda treba izabrati ……Pa hajduci su lijepo zivjeli.
    Ocigledno vrijeme je bilo slicno ovom,nije bilo kriticne mase za revoluciju.
    Pozdrav

  76. SOTONA je teska KUKAVICA nista sam ne smije da uradi. Za sve sto mu treba angazuje tajnu sluzbu, mafiju i sektu. Cak mu i zenske podvode drugi.Njega velicaju samo oni koji su gori od njega.

  77. dacha, po tebi je S.Vizental trebao da sjedi u Berlinu i bori se protiv nacista ?kažeš Milo je preuzeo program LSCG-što ne reče UKRAO!?pa dje smo bili mi kukala ti majka?što ga glasovima ne kaznismo?lopovi štite lopova-tako je to u ovoj lijepoj zemlji, sa ne tako lijepim gradjanima.
    Vitez-napravio si najkristalnije poredjenje : Hitler_V.Brant, pozdrav

  78. Dacho,
    reci pošteno kolko si dobio brašna da se više ne zaklinješ u Slavka, no da plačeš?

  79. A valjda neće nijednom normalnom čovjeku i majmunu u Crnoj Gori udbaška slavna prdnjava ostavit utisak decenije!

    elem, u pitanju je novac, ogromne, običnom čovjeku nezamislive, količine novca, od kojih se niko ne odvaja tako laaako, a naročito nerado se odvajaju novokomponovani prekonoćni moljci. situacija postaje još ozbiljnija kad se uzme u obzir malenkost crne gore tj. mogućnost njene kontrole, pa komunistički odraz koji je, za razliku od većine ostalih republika sfrj, u crnoj nam domovini zapečatio vladavinu prava na račun vladavine samozvanih ‘šćepana’ i brava. I ranko krivoKAPić bi volio da oni nijesu u pravu! Hahhahahahhhhh! Gušenje, časna riječ!

  80. Dacha je prototip, Dacha je paradigma Milove Crne Gore!

    PI! Besramni podvodač i lažov koji se ukriva iza ‘nekadašnjih hvalospjeva Slavku’….izgleda da je 99% Crne Gore bilo liberala…a onda su ‘otkrili’ da je Milo Mafijaš, zločinac, lažov, i posjednik takvoga skupa sotonskih osobina koje samo dijete Sotone može imati – ‘ustvari lider nove Crne Gore’! A, zapravo i jest – kad su mu najveći broj podanika ‘Dače’! Milo Sotona i jeste njihov autentični lider! Sotona na čelu svojih malih ljigavih stonoga, guštera, glisti, i svih vrsta neistraženih zglavkara!
    A besramna podvala da je Mafijaš preuzeo Slavkove ideje, odnosno da uprostimo – da je Sotona ukrala i sprovela naume Sveca – jeste contradictio in adjeto iliti oksimoron takvoga intenziteta, da čovjeku skoči svaka dlaka na glavi! Đe je to ikad Zlo sprovodilo Dobro, i ima li mjesta na svijetu đe će ovoliko ulizičina, plaćenih i besplatno dupeuvlakačkih, plasirati ovakve besramne uvrede pameti, integritetu i uništenim godinama normalnih ljudi – koji su Zlu vazda u oči govorili – ti si Zlo! Taj zlikovac od Mila, uvijek je na najpokvareniji način žrtvovao ovaj narod i zemlju za sve svoje prljave poslove, za svoju neprikosnovenu moć, i upravo je zato postao ‘omiljeni lider u regionu’, jer ne preza od toga ni svoju majku da proda da obezbjedi prljavi profit sebi i onima sa Zapada koji su ga tu ostavili da bude sigurna transverzala drogi, oružju, cigarama, nafti, i čemu goć oćete drugom preko CG – direktno u srce Evrope! I ništa on nije ostvario, ‘što je Slavko željeo’! Zlikovac je napravio robovlasničku zavisnu, a ne nezavisnu državu, čije je robove pretvotio u ponizne gutače govana, a čitavome tome narodu obezbjedio imidž agresora, pljačkaša i lopuža! Da je Zlikovac htio ostvariti Slavkov san, ne bi mu glavna 20-ogodišnja opsesija bila da iskorijeni LSCG, nego bi u njemu tražio saradnika, ali Zlikovac ni u primisli nije imao bilo kakvo dobro za svoj narod, pa čak ni ‘kolateralno’, jer Sotona proizvodi zlo i u hodu i usput, često i besciljno, čisto zla radi! Ponizio je, osiromašio i obesmislio ovaj narod kao malo koji zločinac prije njega, i zato kada čujem ovu depeesovskoesdepeovsku bestidnu podmetačinu da je Mafijaš ‘ostvario Slavkov program’, JEDINO POŽELIM DA IM PLJUNEM U LICE, JER TAKVE NJIHOVE UDBAŠKE PODMETAČINE VIŠE NE ZASLUŽUJU NI JEDNU RIJEČ OBJAŠNJENJA! SAMO – MRŠ VIŠE ODAVDE, BAR NAM VAZDUH NE ZAGAĐUJTE!

  81. milslim da je dacu cilj bio da isprovocira ovakve reakcije,i izgleda da je u tome uspio..i prije nego sam poceo pratiti ovaj blog,prozimala su me dva osjecanja,dijametralno razlicita,a koja su vezana za nase cjelokupno stanje:osjecanje stida i osjecanje ponosa..
    prvo je vezano za pripadnost najpoltonskijem narodu koji mogu da zamislim..da ne pominjem manjak pameti,a visak pokvarenosti i licemjerja..
    a drugo je osjecanje vezano za cinjenicu da je i u takvom okruzenju moguce sacuvati svoju nezavisnost i dostojanstvo,i pripadati maloj,premaloj grupi ljudi koja uspijeva ocuvati mit o jednom hrabrom,ponosnom i dostojanstvenom narodu koji je zivio u jednoj prelijepoj zemlji..te mi je zemlje i najzalije..

  82. Magdalena i ostali sve vam cvjetalo. Samo ovako se razgovara sa udbaskim plaćenicima kao što je Dacha, nikako drugačije, treba im jebat oca na svakom koraku, sinovima Sotone! Čujete li tu drskost Dačinu kako je Milo lider u regionu, pa ovome nema kraja! A čitavi region je mafija, zato “lideri” odlično kriminalno saradjuju hahahahaha.

    Dobro, eno ga Sanader u zatvoru, ali Kosor je ista kao Sanader, ali se Hrvati bune na sve strane dok Crnogorci ćute kao pizde, a to jesu, zagušiše se pušeći Sotonin polni organ, što je mafijaška Bih, a što je mafijaška Srbija, a Makedonija, a tek Tačijevo Kosovo, sve je to mafija koju je na mjesta namjerno i planski doveo Zapad, Amerikanci prvi majku im jebem, njihovoj sramotnoj politici, a ne američkom narodu nikako, regija u kojoj je Milo samo jedan od regionalnih krvavih smetova!

  83. O Dači koji istinu udbaški mrači, sve je rečeno, a ja se želim osvrnuti na Stavora koji priča i ovakve laži:

    ” slozit ce te se samnom da su Crnogorci prednjacili u svemu u odnosu na sve ostale iz okruzenja.” Pitam, po čemu drugom osim po herojskoj oslobodilačkoj borbi. Koliko je ta borba bila povezana sa istinskim temeljima slobode dokazuje njihov dvadesetogodišnji ropski položaj jednom idiotu kakav je Djukanović, i tačka! Nijesu današnji Crnogorci Švedjani, nego ništarobe! Znači – prva laž!

    Dalje Stavor kaže: “Najbrze su se ukljucivali,usvajali nove ideje i pravce kom bi trebalo da idu moderna drustva.” Druga Stavorova laž. Istina je potpuno druga i glasi da su Crnogorci bili glupaci najpodliji poltroni i ulizice svakoj i bilo kakvoj vlasti, najviše i onoj zlikovačkoj komunističkoj, a posebno ovoj mafijaškoj!

    “Sa sto manje rada dostici blagostanje,uzivati u zivotu.” Treća laž. To “blagostanje” nije moguće postići osim mafijaškim i pljačkaškim aktivnim djelovanjem kao što to radi očigledno Djukanović

    “Koliko smo samo imali hajduka,komita,boraca,revolucionara,dobrovoljaca,akcijasa,funkcionera direktora.” Četvrta laž! Hajduka nijesmo skoro imali, ali smo umali uskoka. Ovih ostalih kategorija smo imali, tako su, osim poštenih komita, ako su pretekli, obezbjedjivali sopstvene guzice na račun propasti naroda za čiju su se slobodu navodno borili i zalagali!

    “Mislim da Slavko nije prepoznao karakteristicnu crtu crnogorskog karaktera “lezi a ide”. Peta laž. Ovim riječima bila je od Gospoda prokleta zmija koja je Adamu i Evi u Raju podmetnula onu otrovnu jabuku. Ležati se ne može, jer pljačkati, ubijati, švercovati, može se samo punom aktivnošću, nema tu ležanja, a “blagostanje” tako zločinački stečeno plaća se ludilom. Mafijaš Milo to dokazuje! Takodje, današnji Crnogorci karaktera nemaju, na mjestu gdje bi trebao biti ugradjen karakter Crnogorcima stanuje najpodlija i najpokvarenija podlost!

    “Narod je prepoznao Vodju koj ga moze dovesti do cilja,ali opet taj pokvareni zapad.” Ovdje Stavor predstavlja lažno Mila kao narodnog vođu, a ne nikako kao uzurpatora i glavnog narodnog krvničkog jahača i tamničara i laže da ga je narod prepoznao kao vodju, jer narod je prihvatio njegovu podlu silu kao sopstvenu sigurnost bez obzira što je ta Sotonina sila od istog naroda napravila ogromni skup trulih mozgova i trulih amoralnih guzica! Šesta je ovo laž, a sedma ona u kojoj Stavor za očajno stanje u Crnoj Gori optužuje Zapad, a ne nikako kao glavnog i jedinog krivca upravo ovaj narod guzica. Situacija je očigledna. Dok god narod Milovo pišanje i sranje po narodu bude lažno prikazivao kao proljećnu kišu, pišaće se i srati po narodu i Zapad na čelu sa Amerikom!

  84. Sad treba neko da vikne LJUBAV LJUDI! Zazvučalo bi mnogo istinito.

    Ko ima uši da čuje, čuje. A vidi li…

    Volimo te Crna Goro, kako te ne volimo!

  85. Vitezu,
    ovo je trebalo da bude malo satiricno a ti se bas primio.
    Nemoj sve bukvalno,malo izmedju redova citaj.
    Pozdrav

  86. Јанко’

    Ма НЕМОЈ, стбарно си ти паметан чојек, свака ти га дала хаха !

    Пазте само обу вербалну акробацију, човјек се већ уживјео у улогу Вука Драшковића да се руши Бастиља.

    Али проблем јест што ту још стоје смрдљиви Срби….

    Их ти Срби, тако би нам требали да освоје Бастиљу а после бацај те ћетнике хехехе.

    Са таквом логиком, ето ти па иди сам на ДеПеСу и СеДеПу.

    Дачо, мало си се прерачуна.

    Инглише мој добри, читаш ли ћирилицу, јел те служба обучила за то

  87. Srela-e i Nick,
    vi ste moji funovi dobri.

    Ti Srela-e i dalje bitises zahvaljujuci moderatorovom strpljenju.Dozvoljava ti i Srele i Srela.Ok.To je tolerancija za koju se i ja sam zalazem.

    Nick,
    presao si na cirilicno pismo.I dalje praznoslovis.Odlicno se ukrivas.

    Razmislite malo zasto ovolika upornost Vlade za ekstradiciju Veselina Vukotica Crnoj.Ocekivao sam da rezim bude uporniji oko ekstradicije Bojovica,Markovica i drugih za deportaciju muslimana.Valjda je to teze djelo.Naravno i Vukoticevo
    ubistvo je jako tesko.Cini mi se da rezim zulja nesto drugo.Ajde da sacekamo
    i vidimo sta ce na sve to reci Veselin Vukotic.

    Vama Srela-e i Nick zelim da docekate dan kad ce Muamer el Djukanovic svojim
    novinarkama Nevenci Cirovic i Vesni Teric kao sto je Gadafi Cristian Amanpur
    reci da njega njegov narod voli i da on nece nidje ici iz njegovog pasaluka.
    Desice se to vrlo brzo.
    Gori.

  88. Slavko, odlican tekst. Pravo zboris.

    Evo prilike da nesto i ucinimo za nas narod i Crnu Goru. Ko god zeli i djelom, a ne samo pisanom rijecju, da doprinese pobuni i mirnom protestu upucenom ovoj vlasti (ne narodnom rezimu),to moze uciniti 21. marta 2011, u Podgorici. Kao i da se uclani u facebook grupu gradja “ULICNIM PROTESTIMA PROTIV MAFIJE” ili u NVO “Libertas”

    Srdacan pozdrav Slavku i svim ucesnicima ovog bloga! Vidimo se na ulici, da delamo! Vrijeme je za promjene.

  89. Kocin druze,
    lagano se stvari i sa Ratkom Knezevicem privode kraju.Malo vas zulja Vesko
    Vukotic,malo Ratko Knezevic,malo Tijanic,malo Kostunica.Svi za jednog a
    jedan za sve.Dje nadjoste Jasnu Babic otrcanu novinarku da pljuje po sebi.
    Za novac.Naravno imate ga mnogo.Popljackali ste ovaj narod.Imate ga u
    izobilju ali ga ne mozete trositi.Cane je u bunkeru.Smrklja.Milo trosi od Budve
    do Rozaja.Svudje van je rizicno.Onaj Shelzi uporan.Slucaj Sanader opominje.
    I Gadafi je nasledno bogat a bio je i Berlusconijev prijatelj.Zavrsice u okove.

  90. Kakav gadluk depese ambasadora Mura objavljene u Vijestima.Izgleda da je sef
    svega u Crnoj Gori nafilovao i Mura cim je pisao onakve depese.

    Evo ispade da je skot Marovic najveci lopov u Crnoj Gori.Nece biti.On je najveci
    lopov za Budvu i Petrovac.Nema on udjela kod Pavicevica u Baru,kod Hajdinage u Ulcinju,kod Kankarasa u Tivtu,Catovicke u Kotoru i Mandica u H.Novom.Tamo je gospodar situacije Djukanovic.On je car i sjevera.Ciji li su ono dvori po Kolasinu
    i Zabljaku.Eno mali Blazo u imovinskom kartonu prijavio maleni stan na Zabljaku
    od 230 kvadrata.Kupio od firme Razvrsje.Platio casnom rijecju.

    Ciji li je rudnik u Pljevljima.Nece biti da je Brkovic Marovicev kum.Ciji li su hoteli Boka i drvni kombinat Velimir Jakic u Pljevljima.Nece biti da je Marovicevo.A Niksic.
    E tamo je stvarno Marovic car.On i Berlusconi su kupili Elektroprivredu.

    Mubarakova i Gadafijeva sudbina ceka sefa svega.A skot Marovic mora u lance.

  91. nije narod stoka… samo se umorio… od ratova, kriza, sankcija, terora i siromastva… umorio se bio i Slavko, pa je otisao… nazalost mnogih liberala koji su ga veoma voljeli i cijenili….CG je danas jadna korumpirana drzava nesrecnih ljudi… politicare mrzim… DPS prezirem… ali SLAVKO je bio izuzetak… sjajan govornik…. i dika mnogih liberala…


Leave a comment

Categories