Posted by: Slavko Perovic | January 13, 2009

DNEVNIK, 13. JANUAR 2009. godine

Prije neki dan Vijesti su objavile intervju sa gospodinom Šerbom Rastoderom, članom Savjeta RTCG, dakle, po važećem zakonu, jednim od vrlih zastupnika javnog interesa u tom prevažnom tijelu najuticajnije medijske kuće u Crnoj Gori koja bi, po važećem zakonu, morala da bude oslobođena uticaja bilo kojeg političkog interesa, a vezana za samo jedan interes: profesionalno, to znači pošteno informisanje crnogorskog građanina.

Moje je mišljenje da Rastoder i drugovi nikada, tokom svog djelovanja u Savjetu RTCG, nijesu zastupali javni interes nego su, u poznatim okolnostima, štitili interes crnogorske ohlokratije, jer pod drugim uslovima, zna to svaki vrabac na grani, ne bi tamo bili ni pripušteni, ako ćemo pošteno. Prihvatam mogućnost da je neko od članova savjeta tamo i “zalutao” jer i to je dio umjetnosti aranžiranja, ali sumnjam.

Slične ikebane aktuelnog režima, vidimo na svakom koraku, svuda.

Naravno, čovjek zna da pogriješi, pa možda i ja griješim kad stojim iza ovakvog stanovišta. U slučaju sumnje, stanovišta valja provjeravati, pa sam kao zgodnu priliku u rečenom smislu vidio objavljivanje intervjua sa gospodinom Šerbom. Kažem sebi, ajde da čovjeka pitam javno dvije stvari, posebno što stepen zaštite javnog interesa treba provjeravati javno, u krajnjem zbog toga i postoje mediji, pa između ostaloga i dnevni list Vijesti koji je, u najnovije vrijeme, okrenut protiv ohlokratskog monopola u Crnoj Gori, da za ovu priliku zaboravimo, istog onog kojem je, koliko do juče, služio.

Presavio sam tabak i napisao jedno otvoreno, kratko pisamce gospodinu Rastoderu, poslao ga, kontaktirao sa Vijestima, a moje pisamce, kako mi je bilo rečeno, trebalo je da se pojavi u današnjem izdanju Vijesti kad ono, tamo ga nema…

Ne budem lijen, nazovem redakciju i dobijem odgovor da moje pisamce neće biti objavljeno, jer me gospodin Rastoder nigdje izričito nije pomenuo. Ovakvo obrazloženje neću posebno obrazlagati, komentarisati i slično, milion puta sam ga čuo, to škljocanje ključa u bravi koja čuva monopol… Reći ću samo da ono nepogrješivo detektuje stepen iskrenosti svih onih borbenih tirada, velikih riječi, razvijenih zastava i truba u borbi protiv monopola ohlokratije, o slobodi, o demokratiji, o pravdi, o javnom servisu i javnom interesu… Da ostavim po strani smiješnu činjenicu kako ovim činom redakcija Vijesti čini medveđu uslugu samome Rastoderu, smatrajući ga nepismenim da odgovori na moja, samo dva, postavljena pitanja. Mnogo je ozbiljnija činjenica da neko, na dugme, reaguje i sprovodi nečiji nalog kojim se naređuje da Šerbo može, a Slavko ne može, jer je to u interesu onih koji “obrađuju” jedan dio javnosti kako su “Vijesti” pune “čeličnih”, demokrata, profiterskih naravno. Na sreću, evo interneta, koji je, do daljnjega, slobodan pa vam, umjesto Vijesti, moje kratko pisamce prenosim u cjelini:

REAGOVANJE SLAVKA PEROVIĆA NA INTERVJU ŠERBA RASTODERA

Javni servis, dakle RTVCG, odnedavna je, uz blagoslov Evropljana, i samom adresom ponovo vraćen onamo gdje je vazda i bio: u privatno vlasništvo crnogorske ohlokratije kao njeno najmoćnije agitpropovsko oružje.

Treba li podsjećati: posredstvom televizije se proglašavalo da je noć dan i obratno. Cijela je junačka Crna Gora dočekala ono jedinstveno pomračenje Sunca sakrivena u podrumima, garažama i pod krevetima, da ne bi oslijepila, jer je tako rekla televizija, dok je ovaj rijetki prirodni fenomen ostatak Svijeta radosno slavio. Na ovom mediju održavane su beskrajne i lažirane konferencije za štampu, gdje je premijer – predsjednik – premijer sa njegovim probranim društvom i „novinarima“, čast izuzecima, drobio o svemu i svačemu, naravno, skoro nikad, suštinski, ne govoreći istinu. Posredstvom televizije se lomila kičma opoziciji, zatirala se građanska solidarnost i hrabrost, a otvarao prostor raznim plaćeničkim kanavacama kako bi promudrovali o “nečemu” što ide u prilog ohlokratiji. Posredstvom njenog ekrana, kao kroz magično mračno sito sijali su se naručeni strahovi, razdori, mržnja. Na njoj su glumatali nabijeđeni voditelji i novinari, čast izuzecima. Davali su se maratonski intervjui omiljenim “novinarima”…

I tako je to od daleke devedesete, od šajkače, do dana danjega koji se zove kapa crnogorska. Naravno, govorim o informativno-političkom programu, onome koji treba da objektivno “informiše” “građane” kako bi oni, kao, o nečemu bili “informisani” i kao o nečemu odgovorno “odlučivali”.

Odmah da kažem kako poštujem i cijenim rad većine novinara, u odnosu na opisanu ubjedljivu manjinu “probranih” kao i težak rad drugih redakcija koje, zaista, u nemogućim uslovima, prave kakav-takav, a ponekad i odličan program.

I što?

Vele da su mediji uz groblja, pijace, javne i druge klozete, prava slika jednog društva. Crnogorska televizija, jer o njoj je riječ – čista je, destilirana laž. Počev od njenih tijela, organa i ne znam čega sve ne. Ona je ogledalo stanja u crnogorskom društvu koje je, iz ovih ili onih interesa, opravdanja i razloga, uglavnom dobrovoljno, pristalo da bude takvo kakvo jeste, pristalo je da bude servis vlasti, umjesto da je obrnuto.

Ja i mnogi drugi nijesmo pristali i želim da se između nas i Šerba Rastodera koji je pristao, napravi javna razlika.

U kom smislu?

U tom smislu što je Šerbo sa drugovima kao “aktivni član Savjeta Radio-televizije Crne Gore” dragovoljno, godinama, servisirao crnogorsku ohlokratiju tako što je davao legitimitet očiglednoj prevari kako je RTVCG tobož – javni servis, što je vic za naivne, ali takva vrsta u Crnoj Gori ne stanuje.

Nikad Savjet RTCG nije bio ni stručno ni kompetentno tijelo, kako hoće da ga predstavi Šerbo Rastoder. Ne zbog toga što vrli članovi Saveta to po svojim objektivnim kapacitetima ne bi mogli da budu, nego što su napravili ugovor sa samima sobom kojim su se obavezali da takvi, dakle stručni i kompetentni, prosto, neće biti iz ovih ili onih, a za njih veoma važnih razloga. Odlučili su da budu puka, gola, očigledna transmisija zahtjeva i želja ohlokratije, na obostrano zadovoljstvo…

To je suva suvcata istina za koju postoji milion dokaza, Liberalni savez Crne Gore i ja lično, smo milion i drugi…

Prva ključna rečenica u veoma važnom Rastoderovom intervjuu glasi: “Od kada je moć iz Savjeta bila izmještena negdje drugo, sve je krenulo naopako.”

A druga ključna rečenica ovog prevažnog svjedočanstva je ona u kojoj Rastoder nastavlja: “…činjenica je da su se najveće promjene (na RTVCG, moja primjedba) desile izvan Savjeta.”

U ovom trenutku želim da se sjetim neizrecive hrabrosti profesora Rastodera kada je nebrojeno puta “lupao” po Liberalnom savezu i meni lično, pa ga javno molim da ne posustane u već dokazanoj ličnoj i intelektualnoj kuraži i da javno odgovori na svega dva, opet, javno postavljena pitanja. Suvišno je reći da bi i po važećem Zakonu, Rastoder, na ova pitanja po funkciji morao da odgovori. Smatram nepotrebnim podsjećati i na moralnu obavezu koja proističe iz ugleda cijenjenog intelektualca, vrhunskog istoričara čiji poziv, kako u nauci i tako i u životu, može i mora da bude samo jedan – borba za istinu.

Dakle, prvo, pitam Rastodera: ko to sprječava naš javni servis da postane postane zaista takav, ko se to u evropskoj Crnoj Gori smije drznuti da bude zločest i tako gadno podvali crnogorskom narodu?

I drugo: gdje se nalazi ono mjesto “izvan savjeta” na kojem su se desile, očigledno, protivzakonite promjene, budući da se implicitno slažem sa Rastoderom da su promjene takve vrste mogli da proizvedu pripadnici vrste homo sapiens kojima je prastara tradicija da imaju imena i prezimena, pa ih je neobično lako identifikovati?

NAPOMENA: Jedini period kad je RTCG bila slobodna je onaj iz druge polovine 2002-e godine. A o problemu medija LSCG je organizovao okrugli sto na kojem je prisustvovao veliki broj odgovornih za današnje stanje. Ovo je izvanredan tekst i preporučujem ga da bi se još jednom sageledala istina i kako su je saopštavali Liberali. Naravno, Vijesti, Monitori, Antene, Montene, “strukovna” udruženja oba crnogorska “Čomska” (!?) Popović, Brković i ini, “razmicali” su nas svakodnevno i histerično.  Primjećujete da oko ove najnovije sprdnje sa “javnim” servistom postoji topla, komorna atmosfera “protesta”, da se “protestuje” protesta radi…

Pozvani od kojih su skoro svi prisustvovali Okruglom stolu:

Predstavnici međunarodnih organizacija (OEBS, SE, Pakt za stabilnost, USAID, Evropska agencija za rekonstrukciju, Fondacija Fridrih Nauman), Esad Kočan (Institut za medije CG, Savjet RTCG), Branislav Čalić (Privredna komora CG, predsjednik Savjeta RTCG), Vesna Pejović (Udruženje profesionalnih novinara CG, UO Institut za medije, član Radne grupe za medije ispred Nezavisnog sindikata novinara CG), Momčilo Stojanović (urednik MBC TV, član Radne grupe za implementaciju medijskih zakona), Vojislav Raonić (direktor Instituta za medije i član Savjeta Agencije za radio-difuziju), Abaz Beli Džafić (direktor Agencije za radio-difuzni sistem, član Radne grupe za implementaciju medijskih zakona), Ranko Vujović (član Radne grupe za implementaciju medijskih zakona, koordinator UNEM-a), Melanija Bulatović (UO “Pobjeda”), Gordana Borović (Radio Crne Gore, novinar), Darinka Pejović (Radio Crne Gore, dopisnik iz Beograda), Miodrag Vučinić (generalni direktor RTCG), Veljo Jauković (programski direktor RTCG), Rajko Cerović (predsjednik UO RTCG), Nataša Novović (bivša glavna i odgovorna urednica TVCG), Jelica Pantović (bivša urednica Parlamentarnog kanala), Dragan Koprivica (šef medijskog centra SNP-a), Predrag Sekulić (portparol DPS), Simonida Kordić (portparol DSS), Dobrilo Dedeić (portparol SNS), Branislav Radulović (portparol SDP), Budimir Dubak (portparol NS), Mehmed Bardhi (predstavnik albanskih parlamentarnih stranaka), Koča Pavlović (član GZP), Sonja Radošević (novinar), Željko Vušurović (novinar), Rajko Zorić (novinar, urednik Onogošta, MNNews-a), Tiho Burzanović (novinska agencioja “SRNA”), Dževdet Pepić (urednik nezavisnog magazina “Zid”), Ratka Jovanović (novinar Pobjede), Miško Đukić (novinar), Dragan Perović (Veliki kabinet LSCG, resor za informatiku i telekomunikacione tehnologije), Vesna Perović (Predsjednica LSCG), Aleksandar Aleksić (Savjetnik Političkog lidera LSCG za medije), Medijator: Helena Vučetić (portparol LSCG)

Advertisements

Responses

 1. Gospodin Š.Rastoder je takodje skoro imao kolumnu u „Vijesti“-ma pod imenom „Zločin i pare“. Tu se je osvrnuo na stradanja njegovih(i mojih) sunarodnika u Crnoj Gori. Skoro sve što je napisao i ja bih potpisao. Osim:
  -što uobičajnim crnogorskim, poltronskim manirom pominje Momira Bulatovića i njegovo priznanje „tragične greške“. Tako indirektno svaljuje krivicu za deportaciju na njega, a ne, na po Ustavu glavnog i odgovornog, tadašnjeg Premijera Djukanovića(njega apsolutno ne pominje!!!). Iako zna, mnogo bolje nego ja, da je Djukanović kao Premijer znao ili morao da zna što mu radi resorno Ministarstvo(MUP) pa je stoga direktno odgovoran za deportaciju on, a ne nikako Predsjednik Države Bulatović čija su ovlašćenja Ustavom minimalna. Druga je stvar što se kod nas Ustav i nijedan Zakon nikad nije poštovao i što politička moć ne zavisi od funkcije koju pokrivaš, već od drugih stvari. A i u takvoj raspodjeli Djukanović je uvijek bio prvi, ili odmah do prvoga-nikako drugi(Kostićeva fraza-ratnog im druga).
  -što indirektno svaljuje krivicu na one kojih više nema, bar nema u političkom smislu. Isto kao u Sudskom procesu za deportaciju. Sudi se tamo nekim policajcima, pukim izvršiocima, koji se nijesu „prestrojili“ na vrijeme. Pravovremeno prestrojenim se ne sudi. Ni nalogodavcima, normalno. Glavna krivica se prebacuje na pokojnog Ministra MUP-a, Bulatovića i druge pokojne. Oni će najlakše prihvatiti krivicu. A mrtvi kao što znamo ne pričaju.
  Tako bih ja, da sam u mogućnosti, pitao gospodina Rastodera, zašto na pominje imenom i prezimenom glavnog krivca i doglavne krivce?
  Možda što je neko vrijeme svom svojom moći lobirao za njega(njih) i njegov-njihove projekat(te)?
  Možda što je jedno vrijeme imao nekih interesa, možda i ličnih, opipljivih(ne idejnih) od takvog lobiranja?
  Možda što je išao po dijaspori o mojem trošku(ko poreskog obaveznika), dočekivan kao kralj od iseljenika Bošnjaka-Muslimana, uživajući u časti i slasti, objašnjavajući „kako je sad pravi trenutak da podržimo…“ a da su svi ostali neprijatelji, izdajnici ili neznaveni.
  Možda je kao pismen i učen čovjek pisao neke komentare i textove po narudžbi. Kako bi oblatio, diskreditovao, oslabio neke, nekad mu tako bliske ljude, partije i ideje?
  Kažem možda!
  A znam, kao što on zna, ko je pored ostalih odgovoran i za Štrbce, i za Bukovicu, i za Deportaciju, i za sudjene „teroristima“ SDA, i za…
  I znam da se u Crnoj Gori, ovakva kakva je, za koju je i On jedno vrijeme lobirao, svaki zločin i ubistvo se može kupiti parama. I da kako vrijeme prolazi, sve manje novca je potrebno za sve veće zločine i kupnje nevinosti.

 2. U moru podvala i apsurda koje nam nudi aktuelna crnogorska nazovi stvarnost, TVCG je tek mala tačka u njoj(toj stvarnosti), riješena da nam svu ovu ljepotu vrlog, novog evropejskog svijeta uz vrlu novu-staru evropejsku vlast učini još ljepšom, nepodnošljivo i neodoljivo prekrasnom. Stoga tražiti odgovore iz tog i takvog tijela apsurdno je samo po sebi, ukoliko se neće zapasti u, već dovoljno nepodnošljiv, glib apsurda.

  Već u prvoj rečenici Vašeg pisma (kojeg Vijesti, dakako “demokratski striktno” u istoj takvoj Crnoj Gori ne žele da objave, jer oni poštuju demokratske “tradicije i domete” te novine) odgovor je kristalno jasan: Evropa je blagoslovila (i može se reći miropomazala) crnogorski apsurd, a samim tim i crnogorske javno-servisne “oči”. Evropi na čast, a crnogorskoj liberalnoj i onoj poniženoj manjini na muku.

  Što se tiče podvižništva gospodina Rastodera… Šta reći o njemu, on je samo jedan od servisera u tom Javnom servisu koji se servisira iz sevisne stranice izvan Servisa! Tačno tako. Prema tome, svi su oni tamo da odigraju backhand na Gospodarevu servu…

  Srećom po ljubitelje televizije, vrli novi napredak je stigao stidljivo i u Crnu Goru. Postoji nešto što se zove satelit, a ta sprava je milionima milja daleko od Šerbove upravne zgrade. Srećom. Jer da nije, i na satelit bi se prenijelo malko ovog evropskog napretka. Za nas druge, ne tako velike ljubitelje TV generalno, tu je ono fino crveno dugmence UKLJ-ISKLJ…

  P.S.

  Manimo se televizije, internet je mnogo bolji. Bar zato što nema Savjet i Skupštinu…

 3. Umrijece Serbo a nikada nece pomenuti imena ljudi “izvan savjeta” on im je jatak, on ih deceniju vec cuva i njeguje a Boga mi i oni njega jer samo u Crnoj Gori kakva je danas Serbo moze da bude to sto je i da prica sto prica!

  A RTCG je posebna prica i odvratno sredstvo za cisceje svih mrlja i fleka ove vlasti…prodjoh prije neki dan od sjevera do Niksica preko Mojkovca i Kolasina, led i snijeg k’o na vrh Durmitora, imadoh slecet s puta na par mjesta ne prelazeci nigdje 40 km na sat i jedva zivu glavu izvukoh i zamalo ne poginuh bez zrna baruta i kad dodjoh u snijegom okovan Niksic, gdje gradjanima ne smeta to sto padaju po ledu i lome ruke i noge, ukljucim dnevnik RTCG kad tamo kazu putevi su cisti, putari rade dan noc i mogu se pohvaliti bas ovim magistralnim pravcem kojim ja prodjoh! Nasmijah se i zgadih po hiljaditi put na svoj narod sto sve trpi i sve zaboravlja… CRNOGORCI, UH ROBOVI!

  Ave Slavko, morituri te salutant!

 4. Evo nesto poznato>

  OTPOR STOKO

  Svakog dana dižeš ustanak
  Negdje oko pola dva
  Glava ti sva natekla
  Od sinoćnje pijanke

  Imas PC i diplomu
  Al’ od toga korist slaba
  Da započneš neki biznis
  Čekaš da ti umre baba

  Al’ noću ti dodju u san
  Karl Marx i Sandukan
  I ljuto kažu :”Diž’ se oko!”
  Otpor stoko, otpor, stoko!

  Razmisli još jednom, udahni duboko
  Otpor, stoko, otpor stoko!

  Gledaš skupe autiće
  I ružne face u njima
  Stari ti se Yugo raspo
  Kao bivša država

  Šta si sve mašto
  I šta si sve snivo
  Sad čekaš da ti netko
  Plati pivo
  Naveče si naviješ
  Ploče stare
  Nikad ne’š napisat
  Svoje memoare

  Al’ noću ti dođu u san
  Karl Marx i Sandukan
  I ljuto kažu :”Diž’ se oko!”
  Otpor, stoko, otpor, stoko!

  Razmisli još jednom, udahni duboko!
  Otpor, stoko, otpor, stoko!

 5. ja se samo sjecam pobjede i rtcg na kratko neke godine pocetkom ovom milenijuma kad je bila slobodna ….. tad su vijesti bile milove a bogami izgleda da se ne mijenjaju puno..

 6. da da to je bilo 2002 .nakratko pobjeda rtcg i radio su bili slobodni …osnivaju se vijesti cedo dps-a to je bio kljuch nastanka tih novina… kakav pocetak za jednu “nezavisnu” novinu..

 7. A zašto bi oni objavljivali bilo čije mišljenje? To što se ti ne slažeš s Šerbom nikakav problem, neće zbog tog stat Crna Gora. Ni ja se nijesam složio s njim, al to ne obavezuje redakciju da objavljuje šta ko u Crnoj Gori misli o Šerbu Rastoderu o tome što je on reka. Zato su izmišljeni blogovi.

 8. Slobodane, mislite li da je dobro što “neće stat Crna Gora”?

  Tj. mislite li da ide u dobrom pravcu?

 9. Slobodane naše rosno cvijeće,
  (cijela) Crna Gora za tobom (i Šerbom) se kreće!

 10. za slobodana

  slobodan, ovo zbori da vijesti nisu normalna novina, da vijestima ne pada na pamet da mijenjaju kriminalce nego samo da ima se prisljape, ali ih kriminalci ne jebavaju 2%

  ja mislim da bi bilo genijalno da organizujemo jednu akciju, da svako od nas obrne vijesti i da ih pita zasto nisu objavili slavkov tekst kad u njemu nema nista uvredljivo i nista saopsteno protiv vijesti. bar ja to ne vidju. osim ako nije serbo na platnom spisku vijesti ,u stvari ne vijesti nego ovoga te je vlasnik vijesti perovica

 11. “Slobodane, mislite li da je dobro što “neće stat Crna Gora”?

  Cijenim ja to što misli građanin Slavko, samo ne mora ništa stajat zato što su ga u Vijestima odbili i naljutili. Nije to neki problem, njihove su novine pa mogu da mu ne štampaju komentar. A mogu i da sjutra objave, ko zna. Vajni su tamo urednici.

 12. Ovakva reakcija “Vijesti” (ne objavljivanje teksta Slavka Perovića) je izvanredna prilika da se još jednom vidi kolikog su i kavog kapaciteta ljudi koji vode bolje reći vrše nekakvu uređivačku politiku ove novine. Znajući kako su osnovani, sa kojim ciljem, od strane koga i kakav su “trnoviti” put prošli u izgradnji nekakvog imagea, nikakvo iznenađenje što su ovako reagovali.
  Ovi vješti balanseri (čitaj foliranti) pokazuju objektivnom posmatraču ko su zapravo i kakvi su im novinarski ali i drugi dometi.
  Razapeti između trenutnih interesa, animoziteta prema autoru teksta i priglupe procjene moguće reakcije s jedne strane te stalnog mača nad glavom ” mjesta van savjeta” s druge strane, ovi su pametznjakovići dali takav odgovor autoru za koji bi u svakoj zemlji sa ozbiljnijom novinarskom a dakako čitalačkom kulturom platili makar oštrom reakcijom javnog mnijenja. Ovđe reakcije biti neće jer je crnogorska javnost koja bi trebala da reaguje satkana od raznih Šerbeta koji se sa mirnoćom i slašću pijuckaju po ustaljenim navikama na ustaljenim mjestima.

  I umjesto da se u “Vijestima” obraduju što se Slavko Perović njima obraća sa konkertnim i smislenim tekstom koji bi trebao da konotira niz drugih stvari koje će potaknuti čitaoce i javnost na reakciju i razmišljane, ovi znalci nalaze za shodno da daju odgovor -“odgovor da moje pisamce neće biti objavljeno, jer me gospodin Rastoder nigdje izričito nije pomenuo.”
  Sramno ali i opasno!
  Zato će čitaoce “Vijesti” ponovo obradovati tekstovi i analize premudrog Balše Brkovića koji će svojim sterilnim komentarima egrzibicionistički darivati poklonike oštre novimarske priče. Za amorfnu čitalačku masu dosta.

 13. Za Lovcena

  Aman, znam da su Vijesti sve kako si napisa al necu da išta staje zbog njih i Slavka. To zborim.

  Drugo, tvoj prijedlog je vrlo dobar. Moze na telefon a moze i na mail. Ako mislite da je potrebno da se dogovorimo oko teksta, ako ne onda svak po svom i nek neko napise vazecu njihovu mail adresu pa da ih zasipamo. Recite rodbini, prijateljima, prijateljicama, komsijama, ljubavnicama…

 14. Moze Slavko da pise do sjutra, urednicki tim Vijesti nece to objaviti, a bogami ni neke druge, na tim prostorima. To, toj gospodi nije u interesu, jer samim tim ce morati reci izvini Slavko za sve sto smo cinjeli protiv tebe do sada, bio si upravu. Ne, to necemo dozivljeti.

  Mozda, ako neka buduca generacija bude stasala na nekim drugim osnovama, samo gdje cemo mi biti?

  Mi mozemo ovdje da razmjenjujemo misljenja do mile volje, ali Crna ostaje tamo gje je. Zarobljena u Djukinom posjedu. No, sami glasaci su to trazili i dobili. Nije uzalud davno receno “kakav narod takva vlast”. Nazalost, crnogorski glasac je neobrazovan, lijen, poltronski nadaren, prevrtljiv i nadsve vezan za gospodara ili nacionalisticki orjentisan.

  Mozda sam i malo pretjerao, ali sve ove godine mi govore da je to na zalost istina.

 15. Dragane,

  ne da nijesi pretjerao u vezi crnogorskog prosjecnog glasaca, nego su jos i gori. moze se jos i reci – kakvi mediji, takva vlast.

  Veliki pozdrav za tebe.

 16. Pozdrav i za tebe moj Brano. Steta sto si jos u nesretnoj. Pisi mi ako hoces na isti e-mail, koji koristim ima 12g., ako si ga sacuvao.

 17. Moj dobri Dule, tvoj integritet i ljepota izraza, čini me ponosnim !

 18. Ne razumijem cemu slanje reagovanja “Vijesti”-ma…stvarno ne razumijem.

 19. ukapirao sam da vecih baraba i bitangi ka sto su u crnu goru nema. bezochnijeg i bezobraznijeg naroda nema. nemoze se boriti s njima ipak.nema spasa. proklet narod.

 20. nezavisne vijesti,e pa da povjerujem u to.crna li je gora!buksovci imaju jedan dobar skec,svjetsko prvenstvo u uvlacenju u g…,.e prvi smo u svijet,samo neznam kako milas izdrzava,toliko ih je mnogo.za nas crnogorce je gust,biti u g…tako mi je muka kada cujem mi crnogorci,pa covjece prodajemo slobodu za 50e!e nema nas u svijet!slavko vrni lscg,da imamo barem malo slobode,boriti se za slobodu je obaveza.moje misljene je da se vrne lscg,dobro dobro uzdrmao sve u cg.jer znam da bi ogromni br. mladih listom diga dva prsta slobode!slavko neka te bog cuva,jer si jedino sto valja!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: