Posted by: Slavko Perovic | February 14, 2009

DNEVNIK, 15. FEBRUAR 2009. godine

Prije neku noć zvoni telefon: „Pominje te Kilibarda, okreni Crnu Goru“. Okrenem na „javni servis“, kad tamo Kilibarda i Hilda Zakrajšek, bivša službenica Američkog kulturnog centra u Podgorici.

Kilibarda kao i uvijek, pun želje za pričom, one oko ognja  u kojoj teško da ima premca, krcat doskočica, namigivanja, podbadanja, podgurkivanja, oran, ali već pomalo usporen i umoran od ove nove uloge koju igra u visokom tempu zadnjih godina. I pored toga rutinirano, sa iskustvom, sapliće opoziciju, postavlja joj „kučice“, nije  baš  da je on za ovakvu vlast, nije, ali ovakva opozicija toj vlasti ne može ništa, pa neka vlast traje vječno, a i Đukanović je pravi lider, pa što bi ga mijenjali. Slaže se i gospođa Hilda, prosto njih dvoje uživaju u tome kako se nadopunjuju, sitno vezu, uživaju  kako su “pametni”.   Zna, čak, Kilibarda,  boljku opozicije, pa to je njena nedosljednost! A Crnogorci nikako ne vole nedosljednost, oni ne vole prevrtače i obmanjivače, Crnogorci i Kilibarda vole čisti račun, jer samo  računom podvučena ljubav najduže traje. Moglo bi se zaključiti iz Kilibardine priče da je vlast dosljedna i da je zbog toga narod crnogorski, ako  ne voli,  ma  sigurno vazda glasa, prosto, nema se u Crnoj Gori alternative!

Već smo navikli da Kilibarda u superlativima pominje Narodnu slogu, da kaže neku lijepu za mene lično, valjda bih na tome, ja, crna ovca crnogorskog „političkog“ života, trebao biti zahvalan. Kao da sve to Kilibarda ne radi samo zbog toga kako bi me već u narednom koraku udario s leđa  pa to pravdao onom „hvalom“, odrađujući tako „izbalansirano“ za Đukanovića. Naravno, kada Kilibarda hvali Slogu, neće ni riječ reći kako je Narodna stranka, odmah poslije pokradenih izbora 1996-te hitro odustala od Narodne sloge i grabila put prema klupama vlasti, iste vlasti koja je izbore Slozi pokrala, iste one vlasti koju je u kampanji Narodne sloge Narodna stranka nazivala lopovskom, a njenog lidera lopovom, iste vlasti prema kojoj smo imali zajednički slogan „tačku na pljačku!“ Neće reći ni to da je Narodna stranka odbila predizbornu koaliciju sa Liberalnim savezom za majske izbore 1998-me  i da je Kilibarda uradio sve što je mogao da spriječi stvaranja Velike Opozicone Koalicije, udruživanja svih opozicionih stranaka za te iste majske izbore na čemu je insistirao Liberalni savez uočavajući istorijsku šansu da se ujedinjena opozicija za svagda nametne kao ključni, nezaobilazni faktor u Crnoj Gori, da se bez njenog učešća ne može niti smije povući ni jedan jedini važni politički potez u Crnoj Gori. Ali, liberali su se obraćali pozivom onima koji su se pravili da ne čuju, pokazivali neoborivu argumentaciju onima koji su se pravili da ne vide, a to su, pored Kilibarde, bili i Rakčević i lideri stranaka manjinskih naroda. Neće se podsjetiti Kilibarda da mu je, svojevremeno, policija poklonila i drugu stranku čiji je postao „lider“, onu smiješnu, karikaturalnu, jednokratnu,  Milovu „Narodnu“ slogu koja je, kad su Novaka Kilibardu jednog dana Popović i Šoć isključili iz Narodne stranke, poslužila za šegačenje sa onom pravom „Narodnom slogom“ „pozivajući“ Liberalni savez na „pravi“ put, onaj koji vodi direktno u probavni trakt režima.

Zar nije bilo najlogičnije da je opozicija, kao ujedinjena, izašla te 1998-me u poseban blok, a tek nakon izbora, na osnovu sopstvenog čvrstog, neoborivog rezultata, koji bi bio nesumnjivo značajan, ušla u koaliciju sa Đukanovićem, snažna i čistih računa? Naravno da jeste. Zbog takvih prilika čovjek se bavi politikom, prilika u kojima se pruža šansa za promjenom vlasti, pogotovo u ovakvim uhapšenim, crnim društvima  kakvo je bilo i ostalo crnogorsko. Pored takve prilike nije moguće proći kao pored ćoška, ako ste opozicionar koji vjeruje u ono što javno govori, ako sve nije blef igran zbog svojeg ličnog ćara i Crnogorcima tako strašno drage javne „promocije“ u kojoj tv-ekran zamijenjuje nekadašnje šednike uz ognjište.

Ja ovdje govorim o 1998-oj, a prava je prilika, opet zahvaljujući Kilibardi i njegovim savjetodavcima, propuštena 1997-me, kada su obje strane, Momir Bulatović i Milo Đukanović bili u klasičnom političkom nok-daunu zbog siline udaraca koje su krvnički  izmijenjali ispod pojasa, jedan drugom skačući u utrobice i kada je trebalo insistirati na zajedničkim predsjedničkim i parlamentarnim izborima koji bi se te 1997  morali održati u jednom danu što je garantovalo da nakon njih, oba bloka , Bulatovićev i Đukanovićev, nužno  izlaze bitno oslabljeni.

Na poziv LSCG da se prilika ne smije propuštiti, da je to crnogorska šansa vijeka, Kilbarda je počeo da „šeta“ po raznim televizijama optužujući me kako sam na strani Momira Bulatovića, pokušavajući nisko da muti bistru vodu  u korist Đukanovića. Ja sam gradio, a on za mnom, rušio… U tome se poslu Kilibarda našao ruku pod ruku sa Prvim profiterom, da sada ne pominjem neke druge čelne spodobe iz Dukljanske akademije, istog onog Profitera koji je upotrijebio svoja „nezavisna“ glasila i svoju „intelektualnu“ mrežu kako bi stvorio lažni alibi Đukanoviću za novu fazu obračuna sa Liberalnim savezom, čim se shvatilo da je Narodna sloga postala djelatna snaga, da živi u grudima borbenih ljudi koji su željni izborne osvete, a pogotovu  za onu tešku izbornu krađu Sloge iz 96-te štp je bio krunski dokaz da  je veliki broj građana prepoznao crnogorsko i srpsko pitanje kao najpoželjniji objekat stalne i uspješne Đukanovićeve manipulacije.

Nije se distanca prema liberalima napravila zbog političkih mana i nedostatka Liberalnog saveza, kako se lažno prikazivalo, nego zbog toga što je Liberalni savez bio jedina potencijalna opasnost i moguća snažna prepreka DPS-u u posvemašnjoj pljački Crne Gore koja je odavno bila u toku, ali je dobila novi, ubitačno snažan zamah pod krinkom novopečene Đukanović-Marovićeve borbe za „uspravnu“ Crnu Goru u obogaljenoj, dvočlanoj, Miloševićevoj lažnoj „jugoslovenskoj“ federaciji.

Takođe, LSCG je dokazano bio jedina stranka kojoj je srce tuklo od uzbuđenja na pomen svetih riječi Sloboda i Demokratija, jedina stranka sa istinskim unutarnjim demokratskim ustrojstvom i praksom. Kod drugih je sve slično  bilo neobavezujuće, puko propagandno sredstvo, šminka, parfem koji ishlapi.

Sva Kilibardina priča u emisiji, bila je u okviru odavno zadate režimske teme: produbiti nacionalne podjele, međusobne animozitete, čemu je služilo i njegovo izvinjenje zbog Petrov-dana na Cetinju 1991-ve. Inače, crnogorska „izvinjenja“ imaju istu „vrijednost“ kao i one novčanice sa dvanaest nula koje je štampala topčiderska štamparija naduvavajući onda najveću, do onog časa poznatu,  inflaciju na svijetu.

Istog dometa, dakle inflatornog, naručenog, imbecilnog i smjehotresnog karaktera bilo je, ne samo Kilibardino, nego službino spinovano „objašnjenje“ da je moje ponašanje na političkoj crnogorskoj sceni prizvod moje „ljubomore“ prema Đukanoviću! Za svakog elementarno vjerodostojnog političkog aktera crnogorske opasne zbilje bila bi to nedopustiva, olaka banalizacija postojećih stvari, njihove strašne, neopisive ozbiljnosti i akutnosti. Sa druge strane, ovakva priča svodi Kilibardu, koliko god se upinjao, na njegovu stvarnu mjeru, sitno pocupkivanje u mjestu, bez koraka, a posebno bez iskoraka.

Znam da je Narodna sloga sa Liberalnim savezom za Kilibardu bila otkrovenje, novo iskustvo, ali za mene nije. U atmosferi poštovanja i vjerovanja u osnovne moralne postulate ja živim čitav moj život. Sličnomisleći, hiljade njih, ne zbog novca, položaja, sinekura, karijere, ne zbog udbe i koristi, nego zbog Srca našeg i Riječi naše, okupili su se prvobitno u porodicu koja se zvala Liberalni savez. Isticali smo da je crnogorsko tradicionalno  čojstvo koje je  preživjelo u moru nesojstva,  jedina naša specifična „liberalna“ tradicija. Tako shvaćeno ono je bilo naše nadahnuće i u onim danima kad je Kilibarda zagovarao Dubrovačku republiku i kad su se stvarali dobrovoljački odredi po Crnoj Gori. Sve što smo pregli, izviralo je iz tako shvaćene crnogorske tradicije zahvaljujući kojoj smo, jednog dana,  smogli snage da Kilibardi pružimo ruku uočavajući ogromni potencijal toga čina. S druge strane, zna to Kilibarda, pružili smo mu ruku spasa. Znam da je prihvatio svjestan toga i sa zahvalnošću, znam da je za njen stisak  bila potrebna čista iskrenost i  snažna mentalna kondicija, nije izdržao i ja tu ne mogu ništa.  Kratkotrajna iskrenost se, kao led na suncu, istopila u oprtunizmu i jeftinoj “pragmatičnosti”.

Uvjeren sam da ljudski život vođen mimo, pored, ili iza osnovnih moralnih postulata, nije život, nego bauljanje nedostojno stvora gospodnjeg kakav je Čovjek. Da ne bih bauljao nijesam prihvatio da budem jedan od potpisnika na Đukanovićevim, Marovićevim i inim depees nepočinstvima, ma koliko mi se nudili upakovani u novoizvezene i novokomponovane crnogorske džamadane. Ako je to Kilibardi i inima stalo da kažem, Đukanović jeste „obnovio“ crnogorsku državu, ali se  ja  lično  ovakve države stidim, a ovakav režim prezirem. Sve što je urađeno smišljena je, perfidna, a isto tako primitivna i perverzna falsifikacija iskrenih nakana Liberalnog saveza Crne Gore, njihovo smišljeno urnisanje, prosto zločin nad narodom. Cinizam je da je naš program ukraden kako bi bio iskorišćen kao zadnja šansa spasa jedne prepredene klike i završna faza najnovijeg,  pomno  planiranog podjarmljivanja Crne Gore.

Pojam „država“ stavljam pod navodnike, jer u crnogorskom slučaju moja i Kilibardina domovina odavno je postala privatni posjed kriminalne grupe, što je najveći pad u njenoj istoriji, slom gori od onog ratnog  dubrovačkog,   slom za svaki narod koji padne u ropstvo, pa tako i za narod crnogorski.

Skromno izražavam uvjerenje da normalan čovjek ne može na nosioce ovakve „politike“ biti ljubomoran, jer se obično, biva ljubomornim na nešto ljepše, bolje, veće, slađe,  a za mene je sve što su uradili Đukanović i drugovi neizrecivo rugobno, loše da gore ne može biti, čemerno i nisko. Držim da sam u pravu kada kažem da na ovakve „rezultate“ čovjek sa elementarnim moralom mora gledati sa otporom i prezirom, u odnosu na njih mora da bude gord. Priče o manjini i većini ovdje ne igraju nikakvu ulogu, istina ne zavisi od sličnih  kategorija pa imam osnova da tvrdim da su crnogorske većine gurnute na put sunovrata punih dvadeset godina, kako bi apsolutna manjina na tome narodnom sunovratu, jadno i bijedno, materijalno profitirala.

Naravno za Kilibardu, ali i veliki broj Crnogoraca, pitanja morala su trice i kučine, oni navijaju za to da je politika djelatnost u kojoj je moral zadnja rupa na svirali,  pozivajući se i na svjetsk, u tom smislu na žalost,  “prebogata”  iskustva. U tom „naopakom“ smislu Kilibarda i armije njemu sličnih mogu naći opravdanja za svoja konkretna ponašanja. Međutim, da li to znači da,  kad se za ogromnim stolom serviraju govna u bijelim pjatima na bijelim stolnjacima, uz srebrne  escajge  stupidne, plitkoumne, sebične, osione moći, kao u Pazolinijevoj Republici Salo, da ih i ja moram jesti?

Naravno ne.

Nekako mi se čini da to NE Liberalnog saveza progoni, na neki način, naručioce ovakvih emisija kakva je bila ova sa Kilibardom.

Sa stanovišta „javnog servisa“, što reći, emisija je bila čist skandal. Po svojoj „naručenosti“ ličila je na „najbolje“ emisije devedesetih, iz vremena Emila (Labudovića) i Radmile (Burić) kada je televizijom stolovao Božidar Čolović. U centru su bile dvije zanimljive osobe koje gromko navijaju za režim, koje pljuju po opoziciji, a oko njih su studenti sa privatnog univerziteta Donja Gorica koji je privatno  vlasništvo Đukanovića i drugova i čija je ideja, pored ostalog, da obezbjeđuje za budućnost japijevski intelektualni potencijal koji bi dugoročno  branio ovaj privatan posjed.  Ne vjerujem da su studenti previše svjesni ove manipulacije njihovim sudbinama, dokazuje mi to i ponos sa kojim izgovaraju ono amerikanizirano JUDIDŽI,  jer im to zvuči nekako „svjetski“, bez obzira što je laž i privid kao i sve drugo što je uradila ova vlast. Studenti aplaudiraju ovima u centru zato što ovi aplaudiraju dvadesetogodišnjoj vlasti, deifikujući lik i djelo gopodina Đukanovića, posprdujući se sa opozicijom. Drugomislećih studenata u studiju,  pogodite,  nema.

Tako donedavni neprikosnoveni kult Titove ličnosti kojem su, podsjetimo se, samo Crnogorci poklonili ime glavnog grada, pri tome  “seleći” prijestonicu i tako razarajući sopstveno petovjekovno državotvorno, kulturno  i vjersko ognjište, što je čin koji nije pao “na pamet” ni jednom drugom jugoslovenskom narodu,  konačno postaje stvar prošlosti.  Zamjenjuje ga novi, dakako neuporedivo jeftiniji, ali radi. A kroz novog Tita, najvećeg sina crnogorskih naroda i narodnosti, cakli se kralj Nikola, onako kako ga kreira, za svoje potrebe, današnji DPS.

Gospođa Hilda, novo otkrovenje i novo tv-lice stare,   izanđale,  vazdakanje depees propagande, dala je emisiji svoj puni doprinos neočekivano niskom, nedopustivo prizemnom pričom o jednom čelniku jedne opozicione stranke,  ne tako davno medijski “obožavanom”, brutalno gazeći profesinalnu etiku prevodioca, pogotovu  savjetnika, kako se u emisiji pohvalila. Lično, imao sam puno susreta  sa gospođom Hildom kao prevodiocem, ali nikad nijesam mogao ni naslutiti   da imam posla  i sa savjetnikom.

Ekran je pocrvenio od stida, vjerujem da je nelagode bilo i u američkoj ambasadi…

Advertisements

Responses

 1. Gledao sam onu tragikomediju…Kilibarda se prodao to je jasno ali da ce ovako ispljuvati svoje glasace i sebe…to nisam vjerovao…a RTCG je prevazisla sebe…Kako smo mi jadno i gadno drustvo…

  Ave Slavko,morituri te salutant!

 2. Majstore, genije, odakle ti ovoliko volje i zelje da ljudima otvaras oci SVAKOGA DANA, kao da i sami nijesu svesni da zive jedan zivot pun lazi i prezira.Gledajuci onu emisiju svakome ko imalo razmislja svojom glavom jasna je Novakova izjava:Prvo ga pohvali, da ti “neuki” ljudi vjeruju, a onda im se ti povjeri, kao sto je narodu najmilije, Slavko je ljubomoran na Mila!!!!
  Sto vise reci, bez se samo nasmijati…

 3. vjeruje li iko da se ovi sad mogu ujediniti? samo se takmice kome je veci..

 4. Bomba! Kakav hitac u glavu! Čudo!

 5. PRLJE SU SE DOBRO USANCILE PO CRNOJ GORI

 6. eo citam sad Vijesti i vidju da je na Slobodnoj Evropi Nikolaidis izjavio da su crnogorski i srpski jezik – ISTI.

  “Postojao je neki, mislim da i dalje postoji, Savjet za standardizaciju crnogorskog jezika i tu se probalo sa jednom vrstom arhaizacije jezika, sa nekim novim slovima i glasovima, ali to nije prošlo. Javnost je neprijateljski reagovala i onda se sa tim stalo. Moram reći da sam bio prijatno iznenađen kako je Crna Gora, uključujući tu i političku elitu, zrelo reagovala. Sada imamo i crnogorski i srpski jezik. To je, naravno, isti jezik jer je od početka bilo jasno da imenovanje tog jezika nije lingvističko nego političko pitanje.
  Na fakultetu i u srednoj školi imate odvojene grupe i odjeljenja, pa jedni uče na srpskom, a drugi na crnogorskom, a svi govore istim jezikom.”

  Kako bi se Kilibrda iz ovoga iskobelja, zaboga.

 7. Postovanje za ovaj osvrt

 8. slavko vazda je bilo,da nije vazno sto ko govori,nego ko govori!novak je prava slika i prilika danasnjeg crnogorca,covjece covjek od 60g. se spustio na tako niske grane,e kukala mu majka.svaki dan se sve vise i vise vidi koliko je neophodno vratiti lscg,ka ranjenom infuzija.nadam se u boga da ce se opet poceti borba za slobodu ,sve vise i vise ljudi se budi iz zabluda. buksovci su imali jedan vrhunski skec,prvenstvo u uvlacenju u guzicu! mora se fukarama rec u oci sto su,pa nece valjda don-milo biti olicenje crnogorsko,treba da nas je stid.slavko nadam se da je ostalo energije u tebi,da ti je san ka mnogima u cg,da se ozivi crna-gora,da joj nedamo da izdahne,jer ipak dje god da odemo ona nam je sve.jer profiter je tako truo sada,da treba samo jedan koji jos mu nije usa u g…,pa da se oburda ka ona fukara slobo.a ti si jedini kome nista nije moga,niti ce.nemoj dozvoliti da miko-milov bude personifikacija liberala.jer lscg je jedino cojsko u cg. sto ima,a nema ga sad.puno pozdrava lideru slobodne crne-gore!volio bih da ponekad odgovoris,a nada mi ne moze umrijeti nikad!

 9. mozda je grdja od ove bljuvotine bila samo ona sukoviceva neko vece s radulovicem na in

 10. Kilibarda je tada bio OPASAN i mocan SRPSKI EKSTREMISTA, kakvog nikad vise nece imata Crna Gora.Opasan za Crnu Goru, crnogorce i crnogorstvo. Ne razumijem zbog cega bi covjek bio razocaran u nekog takvog?!

 11. Biće,obećala je voditeljka,još onakvih emisija. Promašeni političari,čija politička karijera obiluje događajima kojih se čovjek stidi,koristiće ovakve emisije da se pravdaju zabludama,lakomislenošću,čime sve ne. Pokušaće da operu što se oprati ne može.Grize ih savjest,pa pominju LSCG i Slavka u najboljem kontekstu,da bi potom poništili sve ono kazano u superlativu.Ne smije se čuti nijedna loša za premijera. Svi su oni mijenjali mišljenja s vremena na vrijeme(‘prilagođavali se vremenu’,kako Vijesti napisaše o Đukanoviću),a oni koji sa svoga puta nijesu skretali,niti pravili prečice,optuživani su za sve i svašta jer su bili ‘čisti’. A ‘čist’ u ovakvoj CG nije baš preporučljivo biti.
  A što se tiče studenata UDG-a u emisiji,mogao sam da pretpostavim da će studenti fakulteta čiji je jedan od vlasnika čovjek koji kontroliše ‘javni servis’,biti pozvani da slušaju dvije osijeđele glave(umne dakako),i budu viđeni.Zamislite da su tu bili studenti nekog drugog fakulteta,koji ne prilagođavaju svoje mišljenje datoj situaciji,nego kritikuju kada treba,postave pitanje koje će da natjera gosta da se zacrveni.Takvi se ne pozivaju,nego se daju upustva tipa ‘nemoj postavljajti pitanja na kakva umne glave ne bi voljeli da odgovaraju’.
  Naravno,nijesu propustili priliku da pohvale premijera kao pravog lidera. A što ćemo kad njega ne bude više,zabrinuti su studenti.Odradili su uspješno zadati im zadatak te večeri. Zato je bolje da nam se LIDER još održi u vlasti,jer UDG-ovi studenti se trebaju zapošljavati. I pogodimo ko će imati prvijenstvo u zapošljavanju? Naravno,ovi studenti,puni sebe,nadmeni kao njihov idol i lider,na fakultetu bivaju učeni da su oni buduća crnogorska elita(?!),da su oni bolji od ostalih studenata samim tim što su odabrali ovaj univerzitet,pa se uče metodima zavlačenja i manipulisanja. A i imaju od koga to naučiti.Stoga se CG ne treba bojati…Dok bude ovakvih ‘evropskih’ univerziteta i poslušnih studenata, biće novih đukanovića,marovića,vukotića,barovića….Valjda je samo za njih napravljena Crna Gora.

 12. slazem se sa Ivom,ne znam odakle ti toliko volje da otvaras oci ovome ‘slijepome’ narodu koji nezna bez za laz i za prevaru…..

 13. Petre-hn profiter je truo sad se moze odrzat samo prevarama i svadjanjem naroda i opozicije para za potkuplivanje ocigledno vise nema.Molim te Slavko ako vec ne mozes doci u CG a vjerovano ni jada ne bih dosao sam na tvoje mjesto da pazljivo pratis razvoj situacije u CG prica se da je sva konstrukcija budzeta ozbiljno nagrizena i da moze doc do problema u isplati plata u administraciji i penzija.Ako se to desi mi ulazimo u potpuno nepredvidjivu zonu.

 14. vrati se Slavko…

  i ti sam znas da te ceka crnogorska omladina,da te cekaju TVOJI trgovi,krstas po kom je popljuvala nova vlast…

  i sam znas da je zivot neprestana borba,ubrzo ce im nestati para,stvorice se prilike za velicanstvenu pobjedu!

 15. pazljivo sam gleda tu emisiju i nisam moga da vjerujem da se ime slavko perovic pominje u jednu emisiju vise nego sve zajedno u nekoliko godina unazad. ako sam dobro izbroja, pomenulo se 23 puta.

  ono je jasno bila lose odglumljena predstava db-a, dje su glavni glumci bili kilibarda i hilda, a voditeljka je bila u svojstvu nabacivaca tematike o slavku perovicu, narodnoj slozi, milu superheroju/ultravodji/maxypoliticaru, nesposobnoj opoziciji koja ne umije da srusi vlast… oni degeni sa udg-a su izgovarali s mukom naucena pitanja koja treba da postave, a sve mi se cini da je to zbog ovog bloga i sto je kilibarda u nekoliko navrata popljuvan ka veliko rezimsko smece jos od `90-e, pa da mu se pruzi prilika da odgovori. plus dodatno spinovanje pred izbore o djukanovicu velikom vizionaru i reformatoru… FUJ!

  ako neko zna dje bi se moga nac transkript one emisije, dobro bi bilo da izbaci link, ona emisija je za nezaborav…

  a kilibarda bi treba polemisat sa slavkom na ovom blogu, u postenoj razmjeni argumenata. da ima muda. al to se naravno nece desit jer mu je ionako citav zivot lishe nar. sloge bio nesojluk.

  i kad cojek pogleda citav niz tih kreatura – rezimskih postapalica – koji su prodefilovali crnogorskom modnom pistom politike zadnje 20 godina kao sto su kilibarada, jevrem, shukovic, labudovic, m. perovic, z. ivanovic, m. novakovic i slicni, ne moze da se ne zapita je li ih djukanovic nacinio fukarama il su se ka fukare rodili i vazda bili takvi?

 16. Novak ni rece i jednu istinu, da samo Liberali u CG nijesu isli tim mracnim stazama kojim su isli i On i ovaj rezim, ali ostalo je smijurina, no lijepo je vidjet da se neko i danas sjeti Slavka, i nas Liberala. Samo se nesto previse vrzmamo po glavama rezimskim, nemaju nesto nikako mira od Slavka i Liberala, vidjeli su svoj grijeh istorijski, pa oce da ga nadomijeste, ali, kasno je za njih. Ali nasa potonja ura jos nije dosla, nadam se da ce Crna Gora moze, i da ce mo mi to moci……….. Za bolju Crnu Goru, za Liberale i za Perovica…

 17. Nemojmo tako pricati o tim ljudima, mi smo ipak Liberali, a oni su odvec stariji ljudi, neki i bivsi funkcioneri LSCG, nasi bivsi saborci. zbog svega toga nije lijepo ni umjesno tako zborit o njima. Postujmo druge, I ne spustajmo se na njihov nivo ovakvim govorom.

 18. ZIVJELO POROBLJAVANJE !!!!!!!!! ZIVJELA FAMILIJA !! ZIVIO ROBOVLASNICHKI SISTEM !!!!! DOLJE SLOBODA !!!! DOLJEEE !!!! UDG STUDENTI URAAA URA !!!! ZIVIO NAM LIDER !!!! ZIVIO LIDER I NJEGOVO LIDERSKTVO I NJEGOVA HARIZMA PRAVOG LIDERA I!!! ZIVIO LIDER !!!!

 19. @Ammar,
  u pravu si, treba malo poradit na estetici virtuelne politicke komunikacije jer upravo je to ono sto nas jebe svih ovih godina vladavine dps-a…

  @marko,
  ZIVJELI !!!! 🙂

 20. Ma ne ljudi, to su jako dirljivi susreti. Ja bih jedino malo poradio na promjeni lokacije gdje se odrzavaju ovkvi razgovori. Mislim da bi neka stara crnogorska “prizemljusa” bila adekvatnija. Nalozi se oganj, po$eda se oko njega, toci se rakija, “mota” se kakvi kotroban i onako uz neke lagane gusle u pozadini sa sjetom se prica o davnim politickim bojevima, dok se onom slobodnom rukom miluju unucad. Naravno, obavezno dobacat unucima kako je njima danas lijepo i kako im nista ne hvali, a kroz kakve su im golgote djedi prolazili…
  Sve me to podsjeca na onaj vic kad je đed pricao o danu kad su italijani dosli u njegovo selo…i rekli seljanima da mogu ili da skinu gace ili da budu strijeljani…
  Otprilike Kilibardino junastvu je ravno đedovom iz vica:)

 21. ONI samo rade da dezintegrisu partije ljude i institocije na ovim prostorima ti ljudi DPSA i njihovi psi KERBERI najvise lice na sledbenike Torkemada velike zvijeri spanske inkvizicije.Ali to je bilo prije 600 godina.Reinkarnaciju Torkemada vidimo sad i ovdje.Nevjerovatno

 22. MILIC JE NESTO CUDNO IZGLEDA NOCAS TO IZGLEDA U SNP U TA IZDAJA POOZICIJENIJE TAKO GLATKO PROSLA SESTORICA SU BILA PROTIV BIT CE ZANIMLJIVO KO SU I STO IMA DA KAZU I MILIC RECE ALI NE RECE STO ZNA DA CE DPS NAPRAVIT PAR DANA PRED IZBORE NE UFATIH TO POTPUNO ON JE LUD RECE DA NETO ZNA JAVNO A NECE DA RECE STO ON JE LUD SACERAN JE U MALO DIJETE

 23. Mislim da je vise nego izlisno pozivati svakog normalnog (ko se takvim smatra), da sa svog daljinskog za tv obrise kanale TVCG-a. Cini mi se da se na ovim stranama vec pisalo o udvoristvu, poltronstvu i niskostima koje se svakodnevno sa tih kanala emituju, o diletantizmu da ne pricamo. Nijesam gledao tu emisiju, i iznimno mi je drago. Makar se zbog toga ne gadim sam sebi sa kakvim ljudima zivim.

 24. Vrati se da bijemo bitku!!!!!!

 25. Slavko,
  Bosnjaci(Muslimani) sa velikim postovanjem izgovaraju i danas ime Liberalni Savez Crne Gore .Tvoja rijec za moj narod bila je i danas jeste rijec druga i saborca za bolju i demokratskiju zajednicku drzavu Crnu Goru.Nas zajednicki nastup kroz Narodnu Slogu (Muslimanska Demokratska Stranka)bio je primjer ljudskog dogovora za spas Crne Gore .Tvoje ime i danas je ime za Slobodnu Crnu Goru.Tesko je zivjeti daleko od Crne Gore,no sada se igraju produzeci .Doci ce Dan Slobode za Crnu Goru i bicemo svi zajedno.

  Asim Djecevic (Luksemburg)

 26. Od kada sam uveo “Extra TV”, “našu” televiziju ne gledam. Ponekad uključim dnevnik RTCG, na 5-10 minuta, kada se uželim homora. Nasmijem se grohotom, vidim Biljanu uvijek istu, kokotnu, punu sebe. Kao da je iz Kunderinih romana. Poslije 5-10 minuta smijeha, opet me savlada tuga i jad, zapitam se “Bože, dje ja to živim”.
  Gospodin Kilibarda (kako mi je za mnoge ljude teško staviti ovu titulu, al moram, pravila), je od zapjenušanog govornika pred crkvom Svetog Djordja, uz skandiranje krezube mase “Ko je drugi, ja sam prvi, da pijemo Turske krvi”, naqjednom postao moj Reis. DPS je dobro vidio koliko mi je značajan, pa ga je postavio za “mojeg” predstavnika, dje drugo no posred Sarajeva. Halal DPS-u i halal Sarajevu. Koji ga je prihvatio. Promijenio se čovjek. Za 360 stepeni. Što ima tu strašno?
  Odjednom je postao drug sa Šerbom Rastoderom, Zuvdijem Hodžićem i inim intelektualcima. Počeo da piše za “Alamanah”. Vjeru nije promijenio, ali i da je. Što je tu strašno?Čovjek se mijenja.
  Vidjevši tu promjenu, gospodin Drako Šuković, najnezavisniji novinar u Crnoj Gori, kod koga se opozicioni lideri utrkuju da gostuju, dajući mu legimitet, i budu rasčerečeni, ga je svako malo pozivao da nam ispriča “Živu istinu”. A on, kao uvijek i ne zna drugo da priča do živu istinu. Upravo zahvaljujući takvoj istini ima službeno-policijsko auto i telohranitelja Buda Razića. Svako malo, gospodin Kilibarda, osim na javnom servisu i brojnim nezavisnim televizijama, gostuje i kod Direktora državnih preduzeća. Sa najavom ili bez, to ne znam, ali vidim, krećući se kroz grad kako švrlja od jednog do drugog Državnog preduzeća. Budo ga uredno čeka u automobilu, na službenim parkinzima. I što je tu strašno? Promijenio se čovjek.
  Osim gospodina Kilibarde, ništa manje me ne oduševljava ni nezavisni ekonomski analitičar, Predrag Drecun. I on se promijenio za 360 stepeni, nabolje normalno. Od “lopovi, lopovi”,”vratite pare” postao je vrstan analitičar koji uvijek ima rješenja i opravdanje za uvijek trenutne nedaće naše ekonomije koja belježi nezabelježen rast u Evropi. “Lopov” i “lopovi” su najednom postali pravi magovi u ekonomiji analizira nezavisno gospodin Drecun. Za sve nadje opravdanje, neko tamo, neko koje samo on zna, nezavisno i analitično. Kilibardin zamjeniki u stranci, postao je Kilibardin zamjenik u ekonomskoj analitici. Ima isti priscu kao gospodin Kilibarda. Prvi je nezavisni specijalista za politička, drugi za ekonomska pitanja. I što je tu strašno? Uvijek je Kilibarda govorio:
  “Kada na vlast dodju naši eksperti, eksperti iz Narodne stranke, onda će sve procvjetati”
  “Naši eksperti su utvrdili…”
  Gospodine Peroviću i komentatori. Sve cvijeta, samo vi to ne vidite ili ne želite da vidite.
  Da se ja pitam, a ne pitam, sproveo bi referendum. DPS i SDP, zajedno sa “mojim” Bosnjacima bi trebalo da vladaju narednih 30 godina. Da se promijeni vremenska zona, pola sata ili sat unaprijed. I da narod oduševljeno izadje na ulice kličući Hugu Čavesu, ovaj, mislio sam napisati g.Djukanoviću, DPS-u, SDP-u, a pomalo i Bošnjačkoj stranci.
  P.S. Predlažem “mojoj”, Bošnjačkoj stranci da gospodina Djukanovića i Marovića predlože za Nobelovu nagradu za mir i toleranciju. Kakva Internacionalna liga humanista?

 27. Ovakve emisije sa ovakvim ličnostima su apsolutno potrebne crnogorskoj publici. Osim zanemarljivog broja gledalaca koji imaju pravilan I kritički osvrt na stvarnost i segmente koji tu stvarnost sačinjavaju, postoju ogromna masa marve koja potpuno jednako reaguje na ono što im se bači pred njušku da poriljaju ili pokusaju ma kakvog sadržaja to bilo.
  I ako se idejni tvorci “ menija” svesrdno trude da kanališu gledalačku masu, prosto su njihovi napori nepotrebni. Ta je svjetina davno ubačena u brazdu I ne umije da ižljegne. Jer toj publici je potpuno svejedno da li ih sa ekrana zabavljaju junaci meksičkih serija, ili ih u sportskim prenosima čašćava mutavi Branko Vujisić sa čuvenim akcentiranjem na suglasnike, da li je to ludačko bolesnički pogled voditeljke dnevnika Biljane Stnković , dokumentarne serije sa nedefinisanim zaključcima, emisije o kulturi đe kulture nema ili je to teta bistra Hilda I njen partner iz potonjeg tv nastupa, poznatiji pod imenom- Njegova Samonabijeđena Treptavo Kvazintelektualna Spodoba upisana u matičnu knjigu rođenih pod imenom Novaaak Kilibarda.

  Dakle publici je svejedno, ona rilja sve što joj bačiš pa još kaže – E jes istina živa , dobro veli onaj Kilibarada i svi kilibarde što nam saopšte sa malog ekrana. Ajmo dalje. Ta publika je konzument kome najbolje pristoji ono- A guš, a prijatno! Isto im se hvata. Kažem većini.

  Ovđe je ključno pitanje kako je moguće da je sva publika iste “pameti”? Publika koja je različitog obrazovanja, znanja i saznanja. Zar su svi iz iste kace?! I prosječni gledalac I prosječni profesor?! I obični student I JUDIDŽPIGIHIHIHIhihihi xaxaxaxa student!? I DB radnik I dakićevski radnik!? I bivši velikosrbin I sadašni velikocrnogorac!? I svakakva protuva I ozbiljni građanin!? I bivši sportista I sadašnji šampion!? I ovaj I onaj…… Sva ta publika je podjednako “senzibilan “ konzument istog praga tolerancije na neistinu, prevaru, laž, podmetanje, predumišljaj, podlost, nemoral, kukavičluk, lopovluk ,…Zapravo nema praga tolerancije. Ne postoji. Sve što ne valja može da raste do u beskraj. A Crna Gora je u beskrajnom bezmoralnom bezvzdušnom stanju. Lebdi se. To moralno stanje je nevažno. Bitno je da se konzumira. Bez kriteriujuma. Bez odgovornosti za učinjeno I rečeno!!
  Jedino je važno stanje na pojedinim računima. Ne znam kakvo je stanje na računu osobe poznetije pod imenom Novaaaak Krilibarda ali mu je stanje na moralnom kontu odavno u nedozvoljenom minusu. No pravo govoreći I Novaaaak je kao uz mnoge druge ogledalo (srpsko ili crnogorsko) svakog onog koji mu aplaudira ili ćuti na izrečeno . Ne samo za angažman u ovoj trubadurskoj emisiji nego za sve što je učinio za dobrobit ovih nekoliko država te naroda & narodnosti, što je ili podržavao ili rušio. U svakom slučaju publika da uživa.

  Kako ono Njegoš lijepo reče-GLEDA MAJMUN SEBE U ZRCALO.

 28. Jedna nepoznata epizoda iz političkog rada gospodina Kilibarde. Saopštio mi je prije nekioliko godina jedan od članova glavnog odbora Narodne stranke, nekdašnji Kilibardin prijatelj, sumnjam i današnji. Da li je istinita, ne znam, lično vjerujem tom čovjeku koji mi je saopštio.
  U vrijeme početne i najžešće opsade Sarajeva, kada su gradjani Sarajeva još bili potpuno neorganizovani i totalno slabi, dolazi Karadžić u Crnu Goru. Pored ostalih, srijeće se sa svojim prijateljem i političkim istomišljenikom g. Kilibardom. Parafriziram razgovor:
  Karadžić:
  Novače, mogu ući u Sarajevo, raznijeti ga i ući sa vojskom u grad. Plašim se reakcije medjunarodne zajednice, da ne dodje do intervencije i ostalih reprekusija čime bi ugrozili naš projekt.
  Kilibarda:
  Udri i udji u grad Rašo. Zauzmi pa pregovaraj. Tako ćeš imati bolje pregovaračke pozicije…

  Toliko o mom Reisu, svojevremenom predstavniku u Sarajevu, dopisniku “Alamanah”-a, prijatelju Šerba Rastodera, Zuvdije Hodžića i mnogih drugih “istaknutih” Bošnjačkih intelektualaca. Djukanovićevom omiljenom opozicionaru, Jevremovom prijatelju i članu Dukljanske akademije, omiljenom gostu direktora Državnih preduzeća, čestom gostu restorana “Plantaža”-“Jezero” na Skadarskom jezeru, na reprezentaciju, a u odabranom društvu poput Duška Markovića, Veselina Veljovića i ostalih Božovića.

 29. U Pravu je Slavko u pravu je i Novak u pravu je i Veseljko. Hilda je bila simpatična kada za sebe kaže “zvali su me Mata-Hari”. No, ISTINA, kao i u “Rašomonu” ima i ljudsko lice, a skoro uvijek zaboli. Istina u real politici nije najvaznija, u politici se broje glasovi i rezultati. Slavko, Novak i Miko uništili su svoje partije, namjerno ili ne i pokazali da nijesu uspješni. Bio sam liberal, glasao za LSCG, sada više i ne glasam, ali ponavljam – PUNO grešaka u praktičnoj politici napravio je i Slavko. Možda bi ipak bilo potrebno da Slavko, a on bi to uradio najbolje, napiše jednu, njegovu, istoriju CG toga vremena i istoriju LSCG (od stvaranja do “zamrzavanja”). I takva ali i Veseljkova knjiga su potrebni. Nema idealnih ni bezgrešnih pa ni Slavko to nije, a ni Novak ni Veseljko, Hilda skoro (kao dama), zato neka svi daju svoju istinu o tom vremenu, najbolje je tako. Vjerujte mi na riječ. I bi riječ.

 30. Ma da, svi su u pravu. Real je ireal, istina je laž, zabluda je religija, a moral je blato; pukovnik je pokojnik, predsjednik je buntovnik, Crna Gora je Švajcarska u najavi, a onaj mali, nevaljali, neuki sapiens koji ne vjeruje u relativitet istine ne poznaje ovaj dio kosmosa.

  Ne smatram se nosiocem liberalne spomenice 91-ve, ali mi pomalo smeta ova i ovakva bezobzirnost relativizovanja. Ako ništa, poštenije je okrutnu, apsurdnu stvarnost proglasiti za KRAJ, SVRŠETAK NADE. Defetizam mi je u tom slučaju ukusniji od Relativizma.

  P.S.

  Ko je ovdje u Crnoj Gori čovjek uopšte? Sve teže se razaznaje ko je čovjek, a ko svinja…

 31. re: Leon
  Ja ti vjerujem na riječ Ričarde Lavlje Srce. Tvoja kraljevska loza mi je za to garant!
  Ima samo par malih prepreka. Morao bih da izbrišem svoje pamćenje, neutrališem logiku i poistovjetim ove bubašvabe sa Slavkom Perovićem. Ti izgleda to možeš i ja ti se iskreno divim. Dostići taj stepen širine građanske misli i otvorenosti za sve “istine” prava je vrlina. Predlažem da možda ti napišeš tvoju istoriju Crne Gore pošto očito na objektivan način sagledavaš zbivanja, činjenice i (bez)ličnosti. Ta knjiga objedinjena sa Novakovom Hildinom i Veselim može postati Političko istorijsko štivo moderne Crne Gore. Šteta bi bilo ne pozvati MIodraga Miška Vukovića da uzme učešća s obzirom na njegovu nadprosječnu sposobnost dosljednosti u nedosljednosti.

 32. Leon,

  No worries, napisaće Veseljko knjigu, a možda i tri, kako to reče na ovoj stranici.

  I dalje mi nije jasno zašto jedna ili tri, a ne dvije… Možda je sujevjeran.

  Pozdrav za Veseljka i za tajne službe. Volimo vas.

 33. Kada covjek od 20 godina promijeni svoje stavove to i nije neko cudo, ali kada to uradi prof.univerzitetski sa vise od 60 godina, e to vec jeste cudo. Uz to od radikalnog srbina postane radikalni crnogorac. Novak K. je zaista u puno toga jedinstven i ostace zapamcen kao mjera politicke profuknjace. Kao sto ce zivkovic ostati mjera politickog i ljudskog izdajstva. Rezim u cg jeste grozan, ali mora mu se priznati umjesnost da protuve poput gore pomenutih iskoristi i onda se sa njima sprda.
  A Hildu dobro poznajem iz puno susreta i uvijek sam znao da je ona lojalna milovom rezimu, a to znaci naredna pricati kako joj sluzba kaze.

 34. Dragi komentatori – da ne prozivam nikog pojedinacno prepoznacete se, vi sto pisete duge komentare.
  Ja bih vas zamolio da prestanete blogovati ovdje na ovom Slavkovom blogu.
  Otvorite sopstveni blog. Ne kosta nista. Mislite da neko cita vas dosadne duge komentare.
  Dajte ljudi malo skromnosti. kako kaze nas narod: ,, Zasviraj i za pojas zadjeni”.

 35. zivkovic milov miko,vjerujte mucno mi ga je pominjati,direktni krivac za slom lscg-a.na onakav podli,fukarski nacin,neznam ono je pokazatelj kako covjek dotakne samo dno.meni ga je zao,jer neznam ko njemu moze ista vjerovati,postovati.polagano nestace milu para,pa kuda ce te onda poltroni?slavko,vjeruj nista nijesi izgubio,samo jedna manje fukara oko tebe.a novak,ka novak,pa njega se njegovi doma stide,nema potrebe mu sto zborit,njemu je odavno kazano sve.vrati se slavko da ne umre sloboda u cg.,jer ovo sada je smijesno kakvu alternativu imamo.opet kazem ubijedjen sam da bi lscg,da se obnovi iznenadio sve fukare u crnoj-gori.pozdrav slavko i svi liberali crne-gore,nijesmo im se dali,e to im je kuku!sto cemo cika milo,vazda smo slobodni bili!e viva vero.

 36. Gospodine S.C.
  Mogućnost izbora. Kada vidite dug komentar, kao moj, jednostavno ga preskočite i ne čitajte. Pišem da dam oduška sebi i za one i koji žele proćitati. A “dosadnost” nek procijeni autor bloga i reaguje brisanjem, kao jednom od datih mu mogućnosti. Vama je potreban djelić sekunde, da me vodjicom preskočite. I svi zadovoljni.

 37. mr. Asim Djecevic, bojim se da Muslimani Crnogorski, nemaju toliki nivo svijesti i samobitnosti, pa da se trse DPS~a i rezima don Milova, nakon jucerasnje dogovorene koalicije DPS~BS to se da i primijetiti…….. Zao mi je al’ tako je ……….. LSCG NEGO STO !!!!!!!!!

 38. A, narode Crnogorski sto velite o Gradjanskoj Partiji, smo kritikujete LPCG i Mika, recite neki stav i o GPCG, Krstu Pavicevicu, Radoslavu Rotkovicu, Dzoniju Hodzicu……….

 39. Svima preporucujem knjigu “Da li postoje stvari koje ne postoje” o opstim stvarima od V.Antonica,imate je na Internetu dzabe,a za one lakovjerne pogotovo.DuPeS-ovcim naravno.
  http://www.paralax.co.yu/knjiga.htm

 40. da, stvarno, čemu ti dugi komentari? ne daj bože da neko elaborira što je htio da kaže, pa još doda neki primjer ili prisjećanje, daleko bilo kakvu anegdotu… a najgori su mi ovi koji odgovaraju jedni drugima na komentare, razgovaraju, vode raspravu, aoook…

  treba, je li, svi da bezumno plješćemo i grokćemo kao UDGovani? Mladost je snaga a i snaga Države, država je ljepota a ljepota i zdravlje, pa život, pa ponosni koraci u budućnost itd. Tu se Velikom Maršu odjednom priključi Kim Džong-Il, a i ovi sitniji što ne bi imali ništa protiv takvih figura u domacoj istoriji, zar nije “opštepoznato da je ovom narodu potrebna čvrsta ruka”, gdje to vodi da svako iskazuje svoje dugačko mišljenje, dajte neka kratka mišljenja, sasvim je OK ako su plitka ili lakonska, “prostrimo se po svome guberu”, ćutimo mudro, vrtimo palčeve i slušajmo šta Časna Starina sa prvog programa ima da nam kaže, treba se učiti savremenom, ekonomičnom i pragmatičnom izrazu, dosegnuti ideal smirenosti i trpeljivosti Indijske Krave, a onda dovesti bilo koga da priča bilo što, još ako je Strani Ekspert ili Domaća Veličina, prigovora nema jer je jezik sveden na proste rečenice a Starina veze li veze, elokventno, sa Ekrana.

  Izvinjavam se domaćinu bloga na ovome detour-u, post je namjerno predugačak ne samo zbog viška sarkazma vec i da bi ukazao na jedan proces kreiranja “novogovora” koji od prvačića tokom 12 godina školovanja pravi UDG “studenta”.

 41. Nije mi janso zasto se LS ne odmrzne, pored ovolike podrske, ni jednog negativnog komentara na ovom blogu, a ni na Aleksicevom blogu, iskreno mi nije jasno zasto se ne odmrzne?
  Volio bih makar da to uradite ako ne na nivou drzave na lokalnom nivou za onaj svetionik slobode, koji se zove CETINJE

 42. komentar na prisustvo UDG studenata.
  godinama trpimo ovaj društveni kavez u koji su nas strpali. i kad bi nabrajali sve poraze koje smo kao ljudi doživjeli na ovom komadu zemlje, trebalo bi nam 100 života. međutim, ova kriminalna spona mafije, politike i obrazovanja čiji headquaters obitava na UDG dvoru zasigurno je trijumfalna najava još mnogo godina ropstva. (sad zamišljam tatu privatizacije kako okićen lovorom šeta po podgoričkom pregrađu i ljubi đecu tranzicije) pitam se, kako bi singer pisao o ovom ropstvu?
  pomognut je svojevrstan projekat štancovanja malih vukotićevih klonova, te oni sad sa trake idu pravac u javni servis da potpomognu ideološko zamlaćivanje naroda. dakle, šuplja programska šema popunjava se intelektualno osakaćenim kreaturama i mladim mesom kojeg je toliko da ga možete bačit’, opet će ga bit’ (metafora, nijesam za bačanje nego buđenje). i vi meni recite, đe cemo mi kad to premlaćeno meso bankara, menadžera, vrsnih magistara i doktora u 24toj, lidera i lidera ovih pomenutih lidera, pokloničkih novinara i “dvorskih intelektualaca” dođe da nam prstom maše iznad glave jer su takulinom, kad mozga a i obraza nemaju, rijesili issues? ili prosto zato što su prvi istrčali do mauzoleja na lovćen? hoćemo li se sklanjati u rezervate? nešto kao u “vrlom novom svijetu”. i podsjetnik, ubrzo će izbori i sprema se fešta. vašar starih ideja za nove glasove. neko ipak mora napraviti scenografiju. glumce imamo, mesa ne fali, imaće se što i ručat’ i večerat’. fali samo publika. produkcija rtcg.

 43. krsto pavicevic?ko je to?rotkovic,znao sam ga nekada,dzoni,znam samo dzonija stulica.a da to su oni sto nijesu mogli vise sa slavkom,sto ce kukavci olakomili se na pare.pozdrav za sve bivse liberale,kako je momci,mozeli se?sto sad cinite,nema slavka vise u politici?mora da su na biro rada dps-a.slavko veliki pozdrav,samo nek te bog cuva,pa da te opet slusam sa crnogorskih trgova.e viva vero !

 44. Svuda, diljem svijeta, od Cilea, preko Venecuele, Nikaragve, Libije pa sve do Kine i Burme, populacija zvana studenti izlazi na ulice, buni se iz raznih razloga: zbog toga sto su im ucionice neudobne, ili su im u kantini uvalili pokvaren keks, pa sve do toga da je isto tako pokvareni predsjednik preko medija porucio da tekuce godine mladi moraju stezati kais.

  Bunili su se i u Crnoj Gori tu nedavno, oko toga da li ce biti zurke u jednoj podgorickoj diskoteci ili nece. Da je odgovor “nadleznih” kojim slucajem bio negativan, svi bi se, masovno, rastrkali, u grupama, po kafanama, pojacavajuci Cecu na 15 minuta, iz protesta. E, to im uzivanje niko nece uskratiti, sve i da hoce. A nece, ne brinu…

  Tuzno je kad pomislim koliko medju tim mladim, medijski “podsisanim” osobama cuci buducih ministara, predsjednika mladih, komesara mjesnih zajednica… Mrak.

  P.S.

  Znate li, gospodo, ijedan GLAVNI GRAD na svijetu koji tako sistematski siri prosjek i tupost svuda oko sebe, koji nema NIJEDNU instituciju, makar i neformalnu, koja siri zdravi kulturolosko-socijalni bunt? Svuda u svijetu iz glavnog grada dolaze neka “gibanja”, ili su glavni gradovi pozornice istih… Ta fenomenologija, da Podgorica zeli da poraste u Beograd, ali onaj, nekakav NJIHOV, valjda splavovski Beograd, koji LJUBI vlast i balkanijadu, to je nase prokletstvo, originalno. Budva je drugi konj u tom karavanu. No uzalud svi ti novci, pustos je svuda okolo, a svi ti prljavi milioni cine je samo ociglednijom. Ostatak Crne Gore, to je tek neopjevana balada apsurda…

 45. UDG ja ne znam dje to vodi ovu državu…u DG će proizvoditi kadrove za policiju a na UDG kadrove za politiku i privatni sektor (banku familije i sl.)…studenti, bunt, urbanost, posebnost, sloboda govora, A NEMA NI SLOBODE MIŠLJENJA to treba uvesti u pravnu kategoriju u CG…sve se to polako ali sigurno ubija u mladima…
  Brano- slažem se ono što rad u PG je grijeh ja ne znam đe su toj đeci roditelji…

  Ave Slavko, morituri te salutant!

 46. ……….ali oni studenti ..mislim stvarno …. shto je ono …neznam ….mislim da je jedini lijek ….da se cojek dooobro ismije, presmijeshni su …oni se ne boje oni su ubijedjeni u svoju glupost … ubijedjeni u svoju priglupost …..

 47. Mislim da uvejk i u najsavrsenijim operacijama moye doci do BUG’a.
  Nedavno sam citao knjigu o americkim operativcima, specijalistima za drzavne udare, i sami kazu cak i kad su sve FIX sa svih strana desavalo se da im neki idealista pokvari pricu i onemoguci uspjeh.
  Pitanje svih pitanja je kako oni sami kazu je koliko idealista ima koji ga zele sljediti i do koje granice?
  Crnogorci i ostali stanovnici one nesretne zemlje se nisu pokazali bas nekim idealistima sem u 2 svjetskom ratu kada su na to bili primorani EKSTREMNIM SIROMASTVOM.
  Moyda je upravo u tome kljuc, bez ekstremnog sirimastva nema plodnog polja za idealizam je NEMAS IZBORA.
  Crnogorci dok god bud imali i najmanji izbor nece MRDNUT GUZICOM u bilo kom pogledu, a dok ne dobijemo EKSTREMNO SIROMASTVO proci ce jos makar decenija.

  Cekajuci ekstremno siromastvo, tj volju za korijenitim promjenama.

 48. ponudjeno mi je danas da prodam licnu kartu,ne gube vrijeme…

 49. Re: Branko Koćalo

  Branko sjajan komentar, u cjelosti. Nevjerovatan grad (drzava) koji nema bunta ni u tragovima. Ni u jednoj studenstskoj organizaciji, omladinskom casopisu, radio stanici, amaterskom pozoristu… Prosto je nevjerovatno da je nemoguc obliik okupljanja bar 50-ak slobodnomislenih omladinaca, koji ce makar u jednom stavu da se sloze: ljudi ovdje nije dobro, i nase drustvo ne funkcionise na postulatuima savremene Evrope!
  Ne, listom svi studenti ce istrpjeti korupciju na univerzitetu, skupe skolarine, los naucni i pedagoski kadar… zarad udobne stolice kakve pouzdane drzavne firme!

  U Podgorici je “avangarda” nepoznat termin, a prividni “otporasi” iz CEDEM-a ili kriticari iz Vijesti piju kafu u Maši i Grandu, i iz udobnih fotelja pisu o nekoj Boljoj Crnoj Gori. No, iz koznih garnitura nijedna revolucija nije krenula, i vjerovatno da nece nikad (sem “plisane”).

  Sjajan komentar i o Podgorickom alter egu – splavarskom i narodnjackom Beogradu. Najbolje zapazanje koje djeca funkcionera sa skolovanja po inostranstvu mogu da donesu sa sobom su Beogradski splavovi, ili oni sa ljestvice vise, trzne centre Milana i Parisa. Zato jedno Bravo za Podgoricu kao centar najboljeg provoda i najboljeg sopinga u regionu!

  P.S. Podgorica, kao sinonim za Novu crnogorsku elitu, uz duzno postovanje prema gradjanima

 50. Petre iz Novog, nemoj misliti da ja te ljude podrzavam, ja sam vazda za mr.Slavka Perovica i LSCG, ali kao Liberal, postujucu Statut LSCG-a, i nacela Liberala, uvazavam drukcije misljenje i samobitnost, pa ako su Radoslav, Miko, Krsto Miodrag..itd. itd. imali i imaju drugi stav ja ga postujem i uvazavam…..
  Netrpeljivost prema drugacijem misljenju od naseg vodi nas u KSENOFOBIJU, a to nijesmo mi Liberali………………

 51. Brano pogledaj zadje rezultate izbora pa ces vidjet da dpsnije ima vecinu u Podgoricu

 52. Ne znam gdje bih se drugo i kome izjadala sad, nego odje i vama. Zao mi je ovih korumpiranih sluzbenika iz Ulcinja sto ih pred licem cijele “postene i nekorumpirane” javnosti, hapse i ponizavaju. Najiskrenije mi je zao. Ti ljudi imaju familiju, djecu, koja ce, opet pod pritiskom “postene i casne javnosti”, osudjivati svoje oceve i intimno ih se odricati. A ko su zapravo oni? Tragicne zrtve predizborne kampanje DPS/a. Uhapsili inspektore zbog korupcije. Ma nemoj. Uhapsiti mobilisanog momka, a svu moc i slobodu dati Mladicu ili Karadzicu?!!! Kako je to sve tuzno. Mozda se zavrsi tragicno. Zivot tih ljudi je zauvijek unisten, jer su kao bezopasni izabrani da budu zrtvena jagnjad onih koji su unistili toliko zivota. I sto je najgore, bice toga jos, evropski standardi, tandara mandara broć…I kao kruna svega, nikad moćniji nekorumpirani DPS…I čak neće morati ni da kradu izbore. Ali gledaću to sa vedrije strane, kao da živim u filmu naučne fantastike, a režirao ga Hičkok i u njemu najbolje iskazao svoj talenat za strah i užas…

 53. kilibarda…to je onaj sa naocarima sto je kazao da mu je DB osnovala stranku i njega postavila za predsjednika?

 54. Sebastijane,

  odavno ne pratim rezultate, znam da imaju SVE, tako da ti njihovi “gubici” i nijesu bas nestoznacajni. Nevolja je u tome da bahati uvijek zeli JOS, on bi na kraju, kau u asteckom Tenohtitlanu, mogao da trazi da mu se prinose ljudske zrtve – ovaj narod ne bi imao nista protiv, eventualno bi neko progundjao nesto sebi u bradu. Sumnjam da bi se i Brisel puno bunio… Ne mislim da su svi Podgoricani “pojeli” ovako serviran rucak, samo je stvar u tome da ona manjina koja odbija ovakvu stvarnost biva nemilosrdno gurnuta u “licnu Kolimu”, i za takve nema milosti, nigdje.

  Drasko,

  Cetinje i Niksic su pravi primjeri kako je crnogorski uragan duvao i sta je ostavio iza sebe. Narocito Cetinje, koje mi danas lici na kakvog starog plemenitog gospodina koga su nemilice mlatili stapovima i ostavili na cesti da tu izdahne… Ima li kraja ovom teroru? Ne nazire se, a da se treba nadati i boriti – treba.

 55. Ammar,uopste nije u pitanju postovanje drugog misljenja,odje je u pitanju da covjek koji proda svoju slobodu,nije covjek.a upravo su to uradila ta grupacija iz lp-dps-a,ajde sto su sebe,nego sto su unistili jedini iskreni bastion slobode u cg -lscg i jedinog politicara kojeg nijesu mogli imati slavka perovica.e to moj prijatelju nije niti neki legitimni stav,misljenje…za fukarluk nema tolerancije!a oni su to upravo fukare crnogorske,svak ima svoje fukare,tako i mi njih.zato je sad lscg po blogovima,a ne tamo dje treba,u borbi za slobodu!e zato ja njih tako kvalifikujem,i vazda cu.ali nada da ce se obnoviti lscg,ce biti do vijeka.pozdrav za sve slobodne gradjane crnogorske!e viva vero

 56. za nezajashnog

  ali evolucija nije ishla nikada unazad i teshko da ce doci do tog ekstremnog siromashtva … treba samo malo biti slobodniji odgovorniji i spremniji danas i preci preko ove priche dps lagano bez ikakve velike priche pojednostaviti stvari i ne boriti se njihovim sredstvima jer je nemoguce pobijediti protivnika njegovim oruzjem.

 57. Vidim postavili su emisiju u, inače skromnu, arhivu na sajtu RTCG… Bitno je, bitno…

 58. Postovana Mirna, grdno grijesite u slucaju ovih uhapsenih, optuzenih, i nadam se kaznjenih sluzbenika. I treba da su uhapseni, i optuzeni i, nadam se da ce biti kaznjeni. Da nije bilo ovakvih ustvi, sitnih ulizica i partijskih poltrona, koji su gledajuci udvoricki svoje gospodare, svaku njihovu nepodopstinu ponavljali, smatrajuci je najmudrijim potezom, u jadnoj nam Crnoj Gori bibilo mnogo manje takvih slucajeva i svi bi znali da je CAR GO!!! Ali ovakve manire kopira pola Crne Gore, pa se mi koji necemo da krademo lazemo i prijetimo, prosto osjecamo glupo i izopsteno. Neka trunu u zatvoru (sto nece sigurno), neka ih se stide djeca i neka ih prokazuju kao lopove, jer to i jesu !!! Samo su u datom trenutku imali los horoskop koji im je sef pripremio. Ipak, izgleda da je mnogo macku govedja glava. Hiljade ce ostati nekaznjene, ali mi ovih upravo nije zao. Ako su na sitno krali, uz pomoc polozaja i zakona, neka budu popljuvani. Nego, nazalost, nece. Familije ce ih braniti kao da su najispravniji, partijski drugoviu ce ih tapsati po ramenu kad izadju sa sudjenja, i tako do nove (predizborne) prilike…

 59. Bitno je, naravno da je bitno. Ne zbog toga što vjerujem u političke bajke i što se nadam da će neka “sloboda” ili “pravda” pobijediti “jednoga dana”, pa će se “znati ko je što govorio”…to se zna i danas, naprosto – oduvijek se znalo. Nijesmo šiljezi.

  Ali bitno je gledati i slušati, premotati pa opet…nekoliko puta…iako je za gledanje degutantnije od snimka liposukcije kakve američke babe. Profesor sijed, a vječno mlad i stalno voljan da se potrne. Studenti mladi, a već stari i konzervativni, šuplji do bola.

  Nego, za sve to postoji MasterCard.

  Ono što je neprocjenjivo je shvatanje koliko je značio LSCG i onaj impuls pravovremenog buntovništva, shvatanje da si u pravu iako si u manjini (ili tim prije što si u manjini) nasuprot svemu čemu te uče ekrani i megafoni. I sada, iako skoro da i nemamo domovinu (liše ovakvih blogova), imamo identitet.
  Samo mi je žao ovih nadobudnih japi-karikatura jer to nemaju.

 60. vec je pocela kupovina licnih karata?
  sto ce sirotinja, bijeda… a koliko nude ovog puta? na proslim izborima su placali i do 150e u NK, + 20e za agenta-donosioca licne karte. a bilo je i onog – za kvoter, dva ‘zutog’. ziva istina. ali ja licno znam ljude koji su i pored toga glasali sa pasosem, kasnije… snalaze se…
  a postoje i ljudi koji tako dobro ‘urade’ fals dokumenta, tesko ih moze prepoznati i neko ko se u to stvarno razumije, a ne one budale u birackim odborima… pa je bilo i toga… proda original, pa uradi fals licnu. ili obrnuto… jos smjesnije, proda im neko fals licnu, za 200e…pa glasa…hahaha..ovo je stvarno ziva istina… e sad, ko placa ove fals licne, znam i to.. al’ ne bih da pravim ljudima probleme…

 61. piantao,

  Kad pomenu liposukciju američke babe, sjetih se lika Tyler Durden-a (Brad Pitt) iz Fight Club-a. Svašta se može napravit od te gadosti, a u CG se od gadosti i govana prave pite, kolači, torte, rakija… Ma što god oćeš. Emisiju (The emisiju, ovu o kojoj govorimo) sad pogledah i uvjerih se još jednom da poštovani komentator marko nije u pravu, teorija evolucije poznaje i progresivnu ali i regresivnu evoluciju. Kad god sam mislio da nam ne može biti gore, ispalo je da sam se prešao. A onda dolazi i ova emisija, da me dobro uvjeri da CG samo propada otkad sam ja otišao iz nje.

  Kad god pogledam RTCG, dođe mi da gorko zaplačem. Ne mogu ni fudbal pogledat od Grgura, o ovim kulturno-informaivno-političkim voditeljima… Nemam komentar. Žuti (pomenu ga Slavko neđe ranije) je za njih doktor svih nauka, čovjek je stigao i do BBC-ja, ovi ne mogu ni do Đakovice.

  Ne pomenu niko Koprivicu, možda i s pravom. Vjerovatno nije neki ekskluzivitet za bilo koga iole upućenoga, jer o tome i ptice već pjevaju po Crnoj Gori, ali za mene je prvi put da vidim da neko iz SNP-a tako javno i bestidno SNP proglasi za salonsku partiju, da se izrekne prije izbora, na kojima učestvuje kao opozicija (jaoj!), da će Lukšić biti premijer… A on bi rađe Gordanu Đurović, Princess Ksenija meets Margaret Thacher (in one person).

  Kostrijet i pepeo.

  Odoh da probam da zaboravim ovo što sam gledao. Ako još neko iz dijaspore želi da pogleda, evo direktni link za emisiju, a Ethan i Noel Coen glasnim glasom poručuju:

  Burn After Reading!

 62. E da koprivica je pravi jocker !
  zaista maestralno ! ja mu dugujem cokoladu za poslednje pitanje kilibardi ! kako se samo maestralno posle kilibardinog odgovora povukao sa scene !

  koprivica dje chuo i ne chuo moje duboko poshtovanje ! koprivica zivio !

 63. intent glemt ,

  u pravu si ovo za evoluciju ,
  u crnoj gori je evolcija ili konzervirana ili konzervirana do te mjere da ide unazad ili je privid …. izgleda kod nas nista novo … stara prica … ovo sto se desilo na drzavnoj tv zaista podsjeca na ono vrijeme kad se nije nista dogadjalo ono za vrijeme tita i titograda posle izgradnje i obnove kad su svi voljeli tita i tako to
  …ili za vrijeme sloba 96 97 srecni ljudi porodichno blagi i tako to

 64. samo shto je to danas izrazito ali izrazito gluplje i ta glupost zaista boli … ble li vas oni studenti …mene zabole

 65. Postovani Aleksandre, naravno da su to zasluzili, samo je moja reakcija bila, prije svega izraz, da se tako izrazim, bojazni, da ce u ovakvim akcijama hapsenja, od strane nase javnosti, biti prepoznati pozitivni trendovi kada je u pitanju suzbijanje korupcije. Sasvim sigurno ce biti “e neka im ga sad” i pri tome ce se potiskivati sustinski problem- korupcija na najvisem nivou vlasti i “autokorupcija” naseg birackog tijela. Ljudi koji su gradili na divlje ili zavrsavaju bilo kakav posao, sami donesu iznos koji je se zna za svakog inspektora, doktora, sudiju, advokata, i tako ucestvuju u istom krivicnom djelu. GRADJANSKA SVIJEST!!!! NEMA!!! Moram priznat da sam malo precerala u zaljenju pomenutih, ali mi je povod (kampanja DPS) za njihovo hapsenje izazvao toliko gorcine. Hvala na opomeni! Covjek od nezadovoljstva pomalo skrene dje ne treba 🙂

 66. ” …“seleći” prijestonicu i tako razarajući sopstveno petovjekovno državotvorno, kulturno i vjersko ognjište…”

  Ovome bi trebalo posvetiti posebni blog-post, pa malo prodiskutovati o sveobuhvatnim i drastičnim posledicama toga čina, a o čemu se niđe ne govori.

  Pozdrav

 67. petre hn – sta ako su ti ljudi shvatili da su pogrijesili ? i oce opet da budu lscg?
  treba li ih ocerat…

  a sto se studenta tice i sam sam student i znam koliko je price na tu temu bilo

  na zalost niko nije imao herca da udje u tu pricu
  a ni finansijskih sredstava…
  sta mogu napraviti studenti sami od sebe ?

  kako da se cuje njihov glas kad nema niti jedne emisije o studentima (trazeno je od rtvcg da ustupi nedjeljno po ure za studente pa nisu htjeli da daju )

  za sta pojedinci mogu da se pobune ?
  ko ce da ih slijedi ?

  sta mogu kad nemaju podrsku niti jednog profesora koji ce stati uz njih i podrzati njihov stav ?

  omladini treba lider i svi ce stati iza njega
  neko nov
  svima je preko glave cijele politicke scene
  i dps-a i sns-a i pzp-a i snp-a

  ali jednostavno nemaju kome da se okrenu

  kod crnogorske omaldine je uvrgnuto to misljenje da su svi losi , pa kad je tako neka ih ovi ! 70 posto nece da glasa srpske partije jer zna da nemaju sansi a i ne podrzavaju ovu zemlju, 60 posto nece da glasa meda jer su stovrili sliku da je on lopov i budala … i onda usljed medijske harange i vucanja za rukave od oceva,majki, baba i djedova glasaju dps…
  i ne krivim(u stvari krivim 🙂 ih svi znamo sto se prikazuje na tv-u, sta oni mogu da cuju osim da nema niko bolji od dps-a.
  kad na fakultetima budu mogli da cuju nesto protiv vlasti vjerovatno ce im se i javit neki bunt! prema ovom gadluku! ovako nema sanse !

  ako bi se liberalni obnovio svi bi mahom stali iza njega (ne samo mladi)

  Mnogo puta sam citajuci textove i komentare na ovom blogu uzdrhtao sav pri samoj pomeni borbe za slobodu i zalio sto nisam rodjen barem 3-4 godine ranije , da budem u prvim redovima sa mnogima sa ovog bloga …
  Mnogo puta sam se zapitao sta je sa Slavkom, zasto nece da se vrati ? razmilja li on o ljudima koji su ostali dosljedni lscg-u i njemu
  i koji snose posljedice te odluke ?
  znam ih par kojima nije nimalo lako jer i dan danas podržavaju lscg i njega , a on je u Pragu…
  Da li razmilja da se vrati makar zbog njih ?
  i mislim da je duzan da da odgovor , da bi ti ljudi znali da li da cekaju i da umru cekajuci ili da se spremaju za nove borbe ..

  i jos jedno pitanje blogerima
  zasto nebi VI/MI napravili partiju koja bi bila bastion slobode na crnogorskoj politickoj sceni?

  Pisanje mi nije jaca strana pa ne zamjerite ako sam zamrsio pricu ili koju gresku napravio….
  pozzz

 68. DD ponudili su mi 100 evra…..a ako je prodam glasacu sa pasosem….inace skace im cjena kako se izbori priblizavaju

 69. Jednu stvar nisam prije svata sad to odlicno razumijem.Slavko je govorio DPS JE TIGAR OD PAPIRA.Na slobodnom trzisti to je apsolutno tacno gdje postoji zdrava ponuda i potraznja.Medjutim Crna Gora je sve drugo samo ne slobodno trziste.Iako neznam kako vise da ih nazovem vlastodrsci veliki seljaci itd itd neurbani faktori ka papagaji ponavljaju liberalno trziste.Kako im misao izadje iz kore njihovih mozgova skromnih mogucnosti ona se pretvara u laz.Crna Gora je najneslobodnije trziste u evropi.I ideja i robe i televizije i svega sto postoji.Ti ljudi od prvoga dana kad su uzeli vlast tako su se zatvorili da i trunke obraza casti dobroga vaspitanja imaju vjerovatno bi se o prvo drvo objesili.Ovako projektuju tu licnu neslobodu svuda oko sebe.Dobro oni sami znaju kakvi su ko su i sto su.Oni nikad nista fer nisu uradili.Oni mrze sami sebe

 70. pomenu dejo p fakultete i studente…tacno je to,u vecini se slazem.

  sto se profesora tice,posto sam i sam student pravnog fakulteta ( oh,srece moje 🙂 ),reci cu ti da sam dosad jedino cuo prof. milana popovica a o tome prica i da otvoreno kritikuje vlast…

  znam da i o njemu mozemo diskutovati,sta je ranije sve govorio,njegova pisanja za monitor iz vremena kad je lscg tamo bio nepozeljan itd itd…ali je danas zaista on (kakv je-da je ) jedini profesor koji otvoreno kritikuje danasnju cg stvarnost,vlast i opoziciju,ali i pasivne studente…

  eto,sumorna cg stvarnost….

 71. btw,pisem o iskustvima sa njegovih predavanja,eto…. covjek je bar toliko hrabrosti skupio,drugi profesori ni toliko…

  pozz.

 72. A zašto Slavko iz tuđine lamentira nad crnogorskom sudbinom? Ako je toliko zainteresovan, neka se vrati na Cetinje, obnovi stranku i krene u novu borbu za slobodu i demokraciju.

 73. I sto ce se dalje desavat Luksic trazi stezanje kaisa.Sad ce od naroda trazit da steze kais.Sto se kriza bude vise produblivala a oce sigurno oni ce u jednom momentu moc spakovat kofere i otic da zive negdje od para iz CrneGore iscijedjenim.Ne svi ali jedan dio oce.A narod sto s njim.Dje ce on poc .Sa kojim parama.Izgubice oni podrsku njihovoga birackoga tijela cim pocnu da im manje bacaju u korito.Ali kakve cemo mi imat koristi od toga.Ostace pusta ledina.Bez proizvodnje .Socijalni slucajevi.

 74. Bila sam ljuta na vas godinama! Citam sad blog & razumijem, ali tada bila sam dijete & kad ste otisli odnijeli ste sa sobom san jedne djevojcice. San da moze bolje, drugacije, postenije….
  Pisala sam ili bolje reci saputala da & mene ne proglase neuracunljivom & sve je bilo uzalud, znam da nemam kome reci ono sto osjecam…ali ima jedna pjesma, mozda je niko bolje od Vas nece razumjeti jer Vama je & posvecena…zelim Vam svu srecu ovog svijeta…jedna izgubljena dusa koju niko ne cuje…

  http://www.blogovanje.com/Opasan_ples/komentari.php?id=44

 75. Da narod ima imalo mozga kao sto nema, ne bi provirio na biralista. Dodje i taj crni dan u Crnoj da se nema za koga glasati.

  Tuzne li crnogorske stvarnosti. Kako se samo takozvani opzicionari cascavaju, ovo samo ima kod nas i nidje drugo. U trenutcima kada je pozicija u nebranom grozdju, kada puca sa svih strana, opozicija samu sebe potapa, a davljenika izbaca na povrsinu i tako mu omogucava da prezivljava na aparatima.

  Mislim da je Crna jedinstvena po svemu, to je jedino mjesto na Planeti dje opozicija bjezi od uzimanja vlasti…

 76. O “gospodinu” Kilibardi necu puno trositi rijeci,a jos manje o “gospodji” Hildi.Oni su davno potrosena roba koja se eto jos uvijek moze malo iskoristiti,onako povrsno..i svaki dalji komentar sa moje strane bi bio suvisan!
  Tragedija je gledat “nove snage” crnogorskog drustva,studente “popularnog” UDG-a,kako polako ali sigurno izrastaju u obicne marionete i odane poltrone ovog rezima,kakvi su njihovi roditelji punih 20 godina..Al to nek je njima na cast !

 77. Za Cicibanku

  Nijesi ti izgubljena dusha, sve dok se trazish.

  Pjesma me ubila.

 78. Odlicna pjesma, savrseno prenosi osjecanja iskrenih ljudi. Onih koji su toliko vremena cekali i oih koji jos uvjek imaju strpljenja da cekaju istinu, mjesto da kao i vecina sebi zamazuju oci.
  Pjesma nezaborava, bravo.

 79. POZIVAJU SLAVKA MNOGI DA SE VRATI…ALI ZA TO MU TREBA POVOD, SIGNAL, KOJEVITEZ IZ DUBINE SLOBODNIH CRNOGORSKIH DUŠA..KAD SE OVA VLAST BUDE TRESLA OS GLASAČA…DOĆI ĆE MNOGI DA POMOGNU PA I PRVI GRAĐANIN DRŽAVE CRNE GORE….A ONDA…BOLJE DA NE MAŠTAM DALJE…

  …SAD IM JE CILJ DA NAS UBJEDE DA SMO MI POTREBNU NATO-u I ON PRIJEKO NAMA…JOŠ NAM SAMO FALE U BOKI NOSAČI AVIONA ILI NA PUČINI KOD BARA I ONDA SMO PRAVI NAJLEPŠI ZATVOR NA SVIJETU!!!!!

  Ave Slavko, morituri te salutant!

 80. RE: Cicibanka

  toliko jednostavni a toliko jaki stihovi …kao sto vidis ,jos uvjek imas kome reci ono sto ti je na srcu ,sloboda je relativna ..mi je stvaramo i od nas zavisi…Ja sam Sloboda! Ti si Sloboda! Mi smo Sloboda!!

 81. za cicibanku

  pogledaj kako ovaj broj ljudi koji ovdje dolazi svakoga dana raste . ne da nisi sama nego nas je svaki dan sve vise . bravo za pjesmu i bravo za ono sto si napisala jer ovdje danas mnogi to misle

 82. Sjeca li se mozda neko naslovnice Vijesti od prije par mjeseci, parafraza:

  PRIDOBITI SRBE, ZENE I NEOBRAZOVANE

  A radi se cini mi se o kampanji Svi u NATO, po agendi (iliti planu) Vlade. Tu se dalje daju instrukcije kako neobrazovanima (valjda eufemizam za glupe?), zenama i Srbima objasniti ogromne potencijale koje nam nudi ulazak u tu alijansu!

  Bez obzira na vas licni stav o tom pitanju, prijatelji, nije li ovo nesto najbrutalnije i najogavnije sto smo odavno mogli vidjeti? Diskriminacija bez presedana! Bez i daska vjetra u inace azurnoj crnogorskoj javnosti! Mogao je bar urednik Vijesti dati licni stav. Mogao je bar Balsa Brkovic i njegovo osjetljivo culo za pravdu i moral, reagovati u svojoj kolumni. Nijedna od brojnih organizacija zena – nista… Fenomenalno, zar ne?

 83. LSCG

 84. Cicibanko ti si divna. Tako tanana a tako zivotna.Osjetla si i tugu i radost.Znaj da one nepomenike koje pominjes ne dodiruje poezija.Oni su zatvoreni u kulu.Odvojeni su i od naroda i od zemlje.I sto neminovno biva.Grom udara u kupolu kule i rusi je.Oni padaju na zemlju.Ego ce im bit raskomadan.Ostaje im samo hvatanje za travku malu zelenu travku.Ako budu pametni uhvatice se za travku i pokusati normalno da zive.Samo ce mali broj ostati u pamet.Ovo se uvjek desava kad se vladari toliko odvoje od zemlje.Priroda uvjek nadje nacin da ih vrati u realnost da osjete svoju nistavnost u univerzumu.Tako je bilo do sad tako ce bit i po sad.

 85. previse ljubavi previse srca previse svega je ulozeno u LSCG I JA TO NE MOGU I NECU DA ZABORAVIM

 86. Nedavno sa gledao film “300” posvecen Leonidasu, kralju Sparte koji dade svoj zivot za radi svojih ideala.
  Vi svi pricu znate , ali to nije poenta mojega pisanja.
  Dok su isli ka Termopilu sretose ga Grci koji su bili voljni da mu pomognu.

  Leonidas ih pita redom:”Sto je tvoje zanimanje?”
  A oni redom:”Kovac, trgovac itd.”

  Tada se Leonidas okrenu svojim sokolima i pita ih:” A vase moja braco?

  A oni uglas:” Vojnici”

  Da skratim pricu: Kad Slavko Perovic ,kojega neizmjerno cijenim bude imao , sa lijeve i desne strane 300 Crnogoraca, tek tad bi se mozda za glavu uhvatio i , mozda, o jadu zabavio sto da radi.

  Ovako, on dobro zna, bolje no mi svi zajedno koje su mu sanse, da one tamo , da im ime ne pominjem, kakvi su da su, rasturi,

  Onoga dana kad 300 budu sa njim, ako se nadju, moze onaj suzanj o jadu zabavit.

  Pozdrav braco Crnogorci, oni kakvi me djed ucio da budem

 87. sad na tv atlas cuh nesto interesantno ,pitanje za gradjane ;Koliko zvjezdica ima na zastavi evropske unije? INTERESANTAN odgovor PAMETNOG COVJEKA je bio NEZNAM KOLIKO IMA ZVJEZDICA ALI ZNAM STO JE EVROPSKA UNIJA A EVROPSKA UNIJA JE DALEKO OD NAS!!!!!!!

 88. ja ne cuh to al sad chitam i umirem od smijeha …
  kakav odgovor na ovu euroforiju*EUforiju u montenegro predizbornu …

 89. E MARKO KAKVA EUFORIJA TO JE SAMO POLTRONSTVO I BIJEDA DPS BIRACA.NEMAJU ONI SRCA I DUSE SAMO STRAH ILI MOZDA NEKIH 5O -1OO EURA ZA GLAS

 90. …..Carska loža će otvoreno navijati za vaše protivnike, pa premda je to bilo i u rimsko doba, nikada nije bilo dopušteno da se u areni bore slobodni građani, a to znači nije se moglo očekivati da pošto izađete i pošto se vidi da ćete izaći i sa pet Tračana na kraj, biti dozvoljeno gardistima, pretorijancima da uskoče u arenu i da vas i oni napadnu.

  U međuvremenu publika sa izvesnim opravdanim ogorčenjem, ali shvatajući pravila igre i shvatajući prirodu, možda će u duši biti za vas, možda to pokazati i glasnim navijanjem, ali ništa neće ućiniti kolektivno da se izmene ovakva nepravedna pravila igre, trpeće ih i jednako će uživati u toj igri, još više uživati ukoliko se vi nalazite u nepravednijem položaju, ukoliko, dakle, taj vaš nepravedan položaj njima daje mogućnost da za vas navijaju i da na taj način stiču neki duhovni alibi.

  Pretorijanci će u međuvremenu da obave posao i dok vaš krvav leš bude čakljama vučen preko arene, publika će se žvačući sendviče udaljiti iz cirkusa i razgovarati o borbama na način na koji se govori o boks meču, priznajući vam sve kvalitete, i sve mogućnosti, ali u pogledu načina na koji ste umrli reći će otprilike – šta vam je trebalo da ulazite u arenu ako za to niste bili sposobni.

  Odnosno kad ste već ušli morate primiti i njena pravila, ma koliko bila nepravedna.

  Ima se utisak da se u našim gladijatorskim borbama, u tim intelektualnim arenama, aktuelno, danas i sada, ne može uopšte pobediti i da jedinu pobedu, jedino priznanje pobede možemo dobiti kasnije, može nam ga dati intelektualna istorija ovog doba i reći da smo stvarno pobednici bili mi, i da nam je ta pobeda uskraćena…

  citat / borislav pekic

 91. Imam jedan predlog! Citajuci vase komentare stekao sam utisak da ovdje pise komentare jedan veliki broj pametnih ljudi koji bi mogli mozda i ovim putem da pomognu Crnoj Gori! Svi mi znamo kakva je situacija i muka u nasoj Crnoj Gori,zato bih vam predlozio da se manete ogovaranje i uzaludnih konstatacija i da se prepoznate izmedju sebe i komentarima pocnete da resavate probleme CG! Latite se posla, neka vas Slavko prepozna i organizuje! Pocnite da radite na problemima,dajte predloge , rijesite ih na nacin na koji bi to uradili da imate mogucnosti! Mozda ce se na taj nacin povratiti zelja da se LSCG ponovo vrati na politicku scenu CG! Mozda cete na taj nacin motivisati i sebe i Slavka! Pozdrav za LSCG!!!

 92. Desavaju se ogromne globalne promjene. Nedavno sam bio u Spaniji i vidio redove za gorivo, hranu. Mnogi mi to ne vjeruju. Barcelona pored sbe ima jos jednu Barcelonu koja je nepregledno groblje nekretnina, kao i svih ostalih 600 000 stambenih jedinica u Spaniji njihova vrijednost je sada ispod cijene izgradnje.
  Vlade padaju, Letonija, Litvanija i itd. jos malo ce EU uvoditi vanredne mjere uprave-vlasti u takvim zemljama, narod ce to sam traziti.
  Kako ce Crna Gora proci u svemu tome bez vizionara, bez istinskog lidera. Prognoziram skori nestanam Crne Gore koje ce postati jedna od domina u svjetskom lancu.

 93. #
  za AMMAR
  mr. Asim Djecevic, bojim se da Muslimani Crnogorski, nemaju toliki nivo svijesti i samobitnosti, pa da se trse DPS~a i rezima don Milova, nakon jucerasnje dogovorene koalicije DPS~BS to se da i primijetiti…….. Zao mi je al’ tako je ……….. LSCG NEGO STO !!!!!!!!!

  *
  JA NE ZNAM ŠTO NE MOŽEŠ PREKO JEZIKA DA PREVALIŠ BOŠNJACI CRNOGORSKI..
  PA NE VLADA DJUKANOVIĆ SAMO ZBOG BOŠNJAKA.
  TA DPS MAŠINERIJA JE TAKO JAKA DA BI POBIJEDIO I NA AMERIČKIM IZBORIMA DA SE KOJIM SLUČAJEM POJAVI…
  A ŠTO SE TIČE TOGA IMA LI MOJ NAROD SVIJEST I SAMOBITNOST-TO JE U NAJMANJU RUKU SMIJEŠNO.
  PA VALJDA JE OPŠTE POZNATO DA NE MOŽEŠ PLJUVATI NARODE.PLJUJ JEDNOG PO JEDNOG PA DOKLE STIGNEŠ.

 94. Postovani gospodine Perovicu,

  zamolio bih vas da napisete jedan tekst, vase razmisljanje, o predizbornoj atmosferi u crnoj gori, o opoziciji i svemu sto sa vec pomenutim ide.
  Vratite se, Crna Gora vas treba, garantujem vam da ima ljudi koji vam vjeruju, uz Vas smo…
  Vas vjerni simpatizer i student FPN-a Podgorica.
  Volio bih kad bi dobio ikakav odgovor na moj komentar.
  Hvala

 95. A ŠTO SE TIČE KILIBARDE…
  SJEĆAM SE JEDNE PAROLE IZ 90-IH :”USKORO ĆE KILIBARDA CRNOM GOROM DA ZAVLADA”.
  NJEGA JE VRIJEME PREGAZILO.POLITIČKI. A BOGAMI KAKO STVARI STOJE I UMNO…
  AKO JE IKAD BIO POLITIČKI NORMALAN.LIŠE ONOG VREMENA KADA JE PRIMIO MALO CIVILIZACIJE OD “PEROVIĆEVACA”.

 96. Sloboda nije bozje sjeme pa da ti ga netko da
  Sloboda nije zahvalnica procitana abecednim redom
  Sloboda nije krilatica reklamnog panoa
  ona je konstruktivna kritika postojeceg stanja,
  Sloboda je zena ( uzmi je )
  Sloboda nije podmetanje ideoloski zakrzljale forme
  Sloboda nije podmetanje ideoloski bilo kakve forme
  Sloboda nije jednostavan domaci zadatak
  ona je svjesna sklada i nesklada nesavrsenih ljudi
  Sloboda te ceka ( uzmi je )

  Datumi, sjecanje
  Kontrola lupa vratima
  Regularna predstava
  Tko ne pamti, iznova prozivljava
  Iznova…
  Sloboda nije mizantropski odbaceno kukavicje jaje
  Sloboda nije uzajamno milovanje idiotskih glava
  Sloboda nije referada stanicnih setaca
  ona je svjesna sklada i nesklada nesavrsenih ljudi
  Sloboda je zena ( uzmi je )
  Azra>Dzoni Stulic

 97. DADO:

  kazes da si student FPN_a. Prema mojim saznanjima samo je jedan fakultet koji ima bas tu skracenicu FPN ili Fakultet PRavnih Nauka i to je bas fakultet na UDG!!! Svi ostali mislim na, mediteran i na drzavni se zovu PRAVNI FAKULTET

 98. –sefadin—

  Ne velim Bosnjaci jer ja smatram da bi se oni, kao i do sad, trebali izjasnjavati kao Crnogorci, muslimanske vjerospovijesti, a ne Bosnjaci (potonje3-4 god.)….

  A, nije da DP-S-KJ- opstaje zahvaljujuci Bosnjacima, ali ja kazem da bi oni, neovisno od toga, tebali, umjesto da prave koalicije sa DP-S-KJ-om, zaboravljajucu sto je ovaj rezim cinio Muslimanima ’90-ih, da se okanu toga i pogledaju iza sebe, i da shvate ko je ustvari bio,i jeste, njihov pravi prijatelj (LSCG).

  Ovo se odnosi i na Hrvate (HGI), kao i na Albance (nijesu sa DP-S-KJ, ali ne protive se bas neSto) protiv kojih se vode sudski postupci (‘Orlov Let’), slicni onima kontra SDA ’94……
  . – Na ustima med, u srcu gorčina. –

  P.S.
  •Fiat iustitia et pereat mundus. –
  Neka bude pravda, makar propao svijet.

 99. @nikola

  FPN je skraćenica za Fakultet Političkih Nauka na državnom Univerzitetu.

 100. @ Ammar

  Taj san o modernom shvatanju nacije je ugušen na neko vrijeme. Kažem “na neko vrijeme”, jer ta tendencija je neminovna, ona je u Evropu došla nakon etničkog nacionalizma 19. vijeka i stvaranja nacionalnih država. Kod nas će doći u 21. vijeku, zahvaljujući slaboj pismenosti naših naroda i decenijskoj propagandi kakvu svijet nije vidio. A tako se lako vlada nad naciojom koja je podijeljena u svoje male etničke tabore. Na koliko bi etničkih tabora mogla da se podijeli jedna Kina? Pa oni bi mogli da izmisle 5000 nacija… I da svi budu u pravu! Da ne govorimo o novijim nacijama, poput Amerikanaca ili Australijanaca.

  Sveto je pravo svakog čovjeka da sam osjeća svoju nacionalnu pripadnost i da je slobodno ispoljava. Samo bi svako iole svjestan sebe i stvari oko sebe trebao da se zapita o tome koliko je na njegovo osjećanje uticala propaganda, a koliko je ono spontano nastajalo samo od sebe, kroz razvoj ličnosti.

  Drago mi je da mogu da čitam Vaše komentare na ovom blogu.

  Srdačan pozdrav.

 101. Nikola,

  FPN je Fakultet politickih nauka Podgorica, Univerzitet Crne Gore… Prvo skoci pa reci HOP Nikola… Zar mislis da bi ijedan pravi liberal upisao UDG? Toliko o tome… samo sam ti htio da ti kazem…

 102. Povodom ucestalih, verbalnih, napada na ”bivse Liberale”, Mika Milovog, Miodraga ….itd…

  Trebamo zapamtit ono najbolje od tih ljudi, da su i oni muku mucili, zrtvovali se, bili rame uz rame sa nama, madjutim, nijesu mogli, ili htjeli, da tu borbu nastave, i sto, sto sad, nista…..
  Ne osudjuj mo ih, kao sto rekoh, ostavimo u sjecanju one lijepe uspomene na njih, ostalo pustimo niz rijeku zaborava…………..

 103. Dje cu ja ic na fakultet, kad je ovakvo stanje………………..

 104. :]

 105. svaka cast…da ima takvih ko ti vise samo.Mi Srbi i Crnogorci da se stidimo ove muke

 106. 1997g imao sam 12g i tesko da se osim crnih slika,monstrumskih fizionomija i fiziologija,straha,baruta i ostrog ocevog pogleda mogu sjetiti icega…i ovo je dosta. J. Tomasevica br.5 ulaz naspram glavne vratnice ex CK,do skora Vlade RCG,potkrovlje…100 udbasa,odreda smrti,DZAKOVA oruzja i tona kukavicluka…13/14 januar…noc…i danas sam siguran da su bili spremni da pucaju! Zavrsio gimnaziju,krenuo na fakultet uceci iz mega dijela Miodraga Vukovica,popeo se sprat gore sacekase me Besic i Darmanovic,zaposlih se,o doktrinama novinarstva mi izbesjedi G. Mitrovic…sad imam 25 sjedim na Manhatan-u,uper eastside,little italy,slusam blues,pijem Budweiser,citam,pisem…strahovita ljubav ili neopjevani mazohizam…fali mi CG…strasno!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: