Posted by: Slavko Perovic | April 4, 2009

DNEVNIK, 3. APRIL 2009. godine

“Odigrani” su još jedni “izbori”, sređuju se utisci.

Evropljani su požurili sa svojim ogavnim izjavama “hvale” i “podrške” . Od ovakvih izjava samo je gori “evropski” glasač DPS, a od DPS je još gora SDP, a od SDP su još gore one takozvane nacionalne strančice koje igraju u kolo s DPS-om sve pod krinkom zaštite prava manjinskih naroda.

U Crnoj sve “puca” od demokratije!

Da bi se razumjeli, za mene je Zoran Lilić uvijek bio gori od samog Miloševića, jer na “lilićima” počiva sistem. Na njihovim brkovima, obrazu, časti i poštenju, sve pod navodnicima, naravno.

Nikoga tako ne prezirem kao poštenog depeesovca, Svetozar Marović je za njih Marko Miljanov!

Odavno nije tajna kako Đukanović dobija izbore, a sve manje je i tajna zbog čega opoziciona vođstva redovno pristaju na nepoštene, unaprijed izgubljene izbore.

Demokratska crnogorska opozicija, kako se voli nazivati, ponovo će pognuti vrat i ući u parlament, a na osnovu rezultata istog izbornog procesa čiju je “valjanost” koliko do juče, argumentovano osporavala.

Kako opozicija, ali i svaki pojedinac, može sebe smatrati demokratom, pa stalno pristajati na dvadesetogodišnje izborne igre vlasti legitimirane u posljednjih desetak godina, da li je paradoksalno, upravo u post-miloševićevskom periodu? Kako može pristati da redovno bude potkradana uz sve ostalo što dođe kao prilog?

Da li jedan od uzroka treba tražiti u porijeklu ovih stranaka?

Podsjetimo, SNP je, dok je bio jedno sa DPS, nemilice krao, manipulisao i kreirao svaki izborni rezultat. Kad je puklo pa se SNP stao dičiti opozicionim statusom, nikad nije našao za shodno da objasni i ukaže crnogorskoj javnosti kako se to zajednički kralo, a nije se nikad ni izvinio što je, osim saradnje sa Miloševićem na “saveznom” nivou, uvijek bacalo sjenku na njihov opozicioni status, a SNP ispraćanje Miloševića u Hag, na ozbiljnost njihovih uvjerenja.

Sličan je slučaj sa Narodnom strankom, do duše živopisniji, jer je baš kao i SDP, zaljubljeno ušla u zagrljaj sa DPS koja je samo koji mjesec ranije, brutalno pokrala Narodnu slogu, dakle i Narodnu stranku.

Što je Narodna stranka uradila, na primjer, na poboljšanju izbornog zakonodavstva kao članica koalicije? Što je uradila SDP? Uradili su puno: žestoko su se protivili našim predlozima čuvajući i najsitiniji monopol DPS, žalosno pokazujući kako se na foteljama vlasti mogu odmah otopiti opozicioni ideali.

Podsjetimo da je Novak Kilibarda kao učesnik i očevidac procesa, nekoliko puta posvjedočio da je Narodnu stranku osnovala udba. Takođe, SDP zajedno sa DPS zadnjih dvanaest godina učestvuje u izbornim krađama i manipulacijama, sve onako evroatlantski i demokratski.

Zar se smije više imati iluzija da je crnogorski parlament mjesto na kojem se o bilo čemu odlučuje? Ako postoji opozicioni konsensus da je ova vlast mafijaška, a jeste, zašto učestvovati u radu njenog parlamenta kao projektovanog pučkog pozorišta?

Mnogi se pitaju, kako srušiti ovaj režim, a o rušenju je riječ, i slomiti, a o slamanju je riječ, ovaj sistem na kojemu režim počiva? Odgovor je lak, treba prestati sarađivati sa ovim režimom, ne nikako apstinirati, nego prestati sarađivati, prvo na političkom, a onda na svakom drugom planu, mirno, bez nasilja.

Prvi je korak prestanak saradnje na političkom planu, najprviji je zauvijek izaći iz parlamenta, sad i odmah.

Nemojte se čuditi što sam pojam “građanin” u ovom tekstu stavio pod navodnike. Razlog je jednostavan: ni jedan glasač DPS nije građanin, jer građani nikad ne mogu dati glas organizovanom kriminalu, pod bilo kojim okolnostima.

Ne samo da je to contradictio in adiecto, nego je i oksimoron.

U tom smislu, na primjer, Rajko Cerović, publicista, nije građanin, još manje su to Srđa Darmanović, ili ministar kulture, ili direktori javnih servisa, ili na primjer, Darmanović, ili…

Građanin nikad ne bi mogao podržati crnogorsku ohlokrartiju u bilo kom vidu, a da sebi ne pljune u lice…

Gledam sinoć, na primjer, u onoj tragičnoj Replici tragičnog crnogorskog “javnog servisa” publicistu Cerovića kako seiri zbog izbornog “uspjeha” ohlokratije. Posmatram kako prisutne opozicionare s lakoćom stavalja u mali dzep posredstvom one magične, abrakadabra formule: Crnogorci-Srbi, državno pitanje, himna, crkva, jezik…

Da li je moguće da srpska opoziciona vođstva u Crnoj Gori još ne konstatuju činjenicu da Miloševića više nema? Kako je moguće da u ovom smislu kaskaju i za samom Srbijom čitave milje, a onako su britki, brzi i inteligentni? Je li moguće da ne vide kako je njihova priča kao naručeni kerozin koji do vrha puni Đukanovićeve mlazne motore?

Sonornim, ali napuklim glasom koji podsjeća na prduckanje tek sitnom rđom još sitnije izbušenog auspuha, “građanin” i publicista Cerović, bivši komunistički medijski mag, pa jedan od onih proćeranih antibirokratskom metlom, pa prebijeni od strane one-ove vlasti, pa ubjeglica od gologa straha u Liberalni savez, pa pobjeglica iz njega čim se prilika pružila, prosto sija od sreće obraćajući se Miodragu Vukoviću, čestitajući mu na “briljantnoj pobjedi”, revnosno “objašnjavujući” i samom Vukoviću: zašto je ohlokratija pobijedila, koje su prednosti njenog “političkog” programa!

Rijetko viđeno uvlačenje, čak i u crnogorskim uslovima, đe sve gmiže…

Naravno, ni riječi o mafiji, onim talijanskim istragama, sukobu interesa, o protivustavnim i antidemokratskim monopolima, uzurpaciji države i institucija, o medijskoj kontroli, izbornim mahinacijama, konačno, nema pitanja novinara Cerovića “političaru” Vukoviću: kada će se razjasniti onih skoro četrdeset ubistava, a posebno ono strijeljanje mojeg kolege, novinara, Duška Jovanovića?

Na one ogavne evropske izjave s početka teksta, nije ragovao ni Profiter. Nema danas hrabre paljbe hrabrih crnogorskoih hajduka-profesora, nema pisanja otvorenih pisama Solani, Renu, Galjakovoj i društvu. Vjerovatno se pripremaju ako ne na ulične, a ono makar na individualne proteste prilikom čestih dolazaka Evropljana u crnogorsku metropolu.

Upravo tako, nadajmo se da ćemo vrlo brzo gledati Profitera sa ekipom kako prilikom dolaska Solane ili njegovog društva, ispred zgrade vlade protestuje sa transparentima: Stidi se Evropo, podržavaš organizovani kriminal!

Jer, nije više vrijeme za mijenjanje iznutra ni za evolucije, a još manje za parlamentarna nadmudrivanja, kako bi danas dobrodošli oni prevaziđeni mitinzi…

Jedan drugi crnogorski intelektualac, uvaženi profesor, autentični egzegeta domokratije kao takve, vrli naučnik, bivši visoki komunistički fukcioner, doktorirao o/na Golom otoku, dr Radovan Radonjić, nedavno je, na jednom svom predavanju, prema “Vijestima” naučno utvrdio sljedeće, citiram:

“On je (Radonjić, primjedba moja S.P.) dodao da se ideja nezavisne Crne Gore, u pravom smislu te riječi, u promišljanju jedne crnogorske elite na vlasti ili nekog crnogorskog gospodara, prvi put javlja dvije godine prije referenduma.

Prije toga je nema. To je nešto o čemu valja razmišljati, kako to i otkud?“, rekao je Radonjić.

Ako se ne varam, referendum u Crnoj je održan 2006.

Po Radonjićevom naučnom otkriću to bi značilo da se ideja nezavisne Crne Gore “kod jedne crnogorske elite na vlasti ili nekog crnogorskog gospodara” kako se to zakukuljeno-zamumuljeno izražava Radonjić, valjda da se Vlasi ne dosjete jadu kako se citirano odnosi na Đukanovića, javlja tek 2004-e!

Eureka!

Ovo bi “otkriće” značilo, ako je vjerovati naučniku, da je Đukanović glede nezavisnosti lagao i obmanjivao: hiljadu devetsto devedeset sedme, devedeset osme, devedeset devete, dvije hiljadite, dvije hiljade prve, dvije hiljade druge, dvije hiljade treće, punih osam godina, dugačko je i za napisat!

Poenta priče je da tek danas u jednoj šaptačkoj formi, Radonjić, hvatajući priključak za neka buduća vremena koja neminovno dolaze, saopštava ono što su liberali vikali godinama.

Kako je moguće da rasni naučnik tako dugo ne vidi ono što vidi jedna bezvezna stranka?

Naravno, očekujemo da prođe još koja godinica kako bi se saopštio i ostatak priče kojoj Radonjić mora biti na tragu: da je Đukanović, umjesto nezavisnosti, predano gradio sivu zonu, u namjeri da je potvrdi na referendumu, pa da se ponovi još jednom, pa jopet, pa…

Ona ista Evropa prekinula je tu igru, a ovakva opozicija je, rame uz rame sa crnogorskom “inteligencijom” profiterske provenijencije, omogućila Đukanoviću da je nastavi, bez obzira na riješeni državni status.

Već tri godine je pozobao Đukanovićev plan “B”. Koliko će još, ne zavisi više od Đukanovića, ni od Evropljana…

Advertisements

Responses

 1. G-dine Perovicu, ne mogu da vjerujem da se “ludi” u Crnoj Gori i dalje kite Vasim perjem….ali nema veze,oni su samo mali vrapcici kojima je sve oprosteno….A zna se ko je orao….I zna se kakva je uloga orla…..

  P.S.
  Ne volim politiku,demagogiju,fraze…. ali volim slobodu,volim LSCG koji mi omogucava da to budem,Vas koji volite nas takve kakvi smo…..

 2. “Od ovakvih izjava samo je gori “evropski” glasač DPS, a od DPS je još gora SDP, a od SDP su još gore one takozvane nacionalne strančice koje igraju u kolo s DPS-om sve pod krinkom zaštite prava maninskih naroda.“

  evo iz ovoga sto si napisao se vidi da je dps namanje zlo 😦

 3. Slavko:
  “Mnogi se pitaju, kako srušitiovaj režim, a o rušenju je riječ, i slomiti, a o slamanju je riječ, ovaj sistem na kojemu režim počiva? Odgovor je lak, treba prestati sarađivati sa ovim režimom, ne nikako apstinirati, nego prestati sarađivati, prvo na političkom, a onda na svakom drugom planu, mirno, bez nasilja.

  tacno, u potpunosti se slazem, i mislim cak da je ovo boldovano sushtina, i savrsen recept za rusenje rezima.
  a jedna od najboljih stvari kod toga je sto je rijec o NEAKTIVNOSTI.

  dakle, oni imaju gotovu pricu i kontramjeru za svaku aktivnost protiv njih, al posto se u ovom slucaju radi o nekoj vrsti pasivnog otpora, tj bojkota, ne postoji mjera kojom bi mogli da je sprijece.
  potrebno je samo neko da orgaizuje i uoblici sve to.

 4. “Već tri godine je pozobao Đukanovićev plan “B”. Koliko će još, ne zavisi više od Đukanovića, ni od Evropljana…”

  KONACNO!

 5. ko da izadje iz parlamenta pa oni su tek danas primili platu za izbore … tek posle izbora ..oni koji su usli u parlament …eto svi srecni svi zadovoljni …. i opozicija a i dps ih malo potkrpio ..greote opozicija …da im se nadje …

  nikad oni iz parlamenta nece izac ko da odbije platu i premije za izbore … oni nikad nebi ni izasli na izbore da su opozicija …

 6. GOSPODINE PEROVICU !!!!

  Za Vama je u Crnoj Gori zavladalo neko veliko interesovanje!!!!

  DJe god se okrenem samo se cuje ime SLAVKA PEROVICA…..
  Prvo jutros ,dok sam u prolazu pogledala televiziju,odnosno tek kad sam cula Vase ime, okrenem se i vidim Predrag Drecun prica o Slavku!!!
  Kasno poslije podne uzeh da citam DAN, kad tamo Predrag Popovic opet o Vama….

  Onda novinar iznosi neke citate s Vaseg Bloga koji ste napisali na dan izbora!!!!Novinar kaze da je htjeo da Vas kontaktira ali nijeste bili dostupni za razgovor…..

  Ja neznam sto je ovo ali kao da su svi poceli polako ali sigurno da Vas se sjecaju

 7. I ja se slazem Mirase, ali savjest ,savjest , najgore je kad se neko stidi samog sebe!!!!
  Sve nekako moze ali kad covjek nije pred sobom cist to je tesko!!!
  Glasaju oni DPS ,ali jedan dio srca vecine njih pripadao je nekad LSCG. Pa makar dok su bili djeca ,nije moglo biti da nijesu dizali dva prsta i skandirali EVIVA ,EVIVA!!!!

  E sad posto su ta djeca postajala punoljetna i dobijala pravo glasa …….. o tome necu dalje, o tome se uglavnom i pise na ovom Blogu!!!!!
  I evo sad se iznervirah! TVOR od TRSTENA …….. PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA LIBERALNE PARTIJE !!!

  Eto krpa je upotrijebljena da se nesto sa njom ocisti i onda bacena>>>>

 8. Podgorica, (MINA) – Predsjednik Liberalne partije (LP) Miodrag Živković podnio je ostavku na tu funkciiju, a njegov nasljednik bi trebalo da bude izabran u narednih šest mjeseci, saopšteno je danas nakon sjednice Glavnog odbora (GO) stranke.

  Osim Živkovića, ostavke su podnijeli i potpredsjednici i glavni sekretar LP, ocjenjujući da je to “demokratski i moralni čin, koji karakterise demokratski uređenu stranku“.

  „Članovi GO su se zahvalili rukovodstvu na dosadašnjem radu ali i čestitali na kvalitetno odrađenoj kampanji, u kojoj su pokazali zavidan nivo političke kulture i zrelosti“, navedeno je u saopštenju.

  Odlučeno je da aktivnosti stranke preuzme novoformirano Koordinaciono tijelo, koje će u roku, ne dužem od šest mjeseci, organizovati izbornu konvenciju na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo partije, u skladu sa Statutom.

  Na sjednici GO jednoglasno je donijeta odluka da LP nastavi sa radom, jer sada postoji „još snažnija potreba za učešćem liberala u političkom životu“.

  „GO je konstatovao da uprkos lošem izbornom rezultatu ne smije zatajiti ideja liberalizma u Crnoj Gori, jer su liberali Crnoj Gori prijeko potrebni, a prava politička borba tek predstoji“, zaključeno je u saopštenju.

 9. Ako CG IKADA dođe do slobode, ako padne sistem (i vrijednosni i politički), potrebno je odmah donijeti dva zakona, po hitnom postupku:

  1. Novi zakon o kulturi, koji bi potpuno jasnim principima marginalizovao kič i samim tim zadao žestok udarac poltroneriji u društvu. Ovim bi se zakonom takođe, jasno i strogo ZABRANJIVAO bilo koji šovinizam ili fašizam, u najširem luku. Bio bi to ujedno i kraj “kumovskih” projekata u kulturi, neprofesionalnih medija i šićardžijske malograđanštine uopšte.

  2. Zakon o lustraciji, da se više nikad ne ponovi ovakav moralni i profesionalni PAD u svim oblastima društva. Da ovi što sada “lete” ne povjeruju da će ovaj ili bilo koji budući “let” proći nekažnjeno.

  A onda polako, od nule u plus…

  Don-kihotski, a?

 10. GLAVNOM I ODGOVORNOM UREDNIKU DANA GOSPOĐI/CI RAJKI RAIČEVIĆ

  U tekstu objavljenom u današnjem broju Vaše novine pod naslovom “Liberale i narodnjake od parlamenta odvojio narod” citirana je izjava dr Srđe Vukadinovića koja je tretirala i LIBERALNI SAVEZ CRNE GORE.

  U izjavi pomenuti analitičar tvrdi, citiram:

  ”Neki nesporazumi (u LSCG, moja primjedba) pretvarali su se u radikalne sukobe koji su rezultirali smjenama i odlascima određenih ljudi, zbog čega se gubilo i na političkoj koncepciji i profilaciji. Sve to više govori o zatvorenosti stranke nego o njenoj demokratičnosti – smatra Vukadinović.

  On tvrdi da od raspada Narodne sloge, 1996. godine, LSCG i NS nikada više nijesu nastupili na izborima samostalno i nije se znala njihova prava snaga.”

  Bez ikakve želje da ulazim u polemiku sa pomenutim analitičarem, podsjećam da je Liberalni savez Crne Gore 2005-te godine prestao sa političkim djelovanjem kao jedinim adekvatnim odgovorom na notornu činjenicu da je u Crnoj Gori režim ubio politički proces i politički život te da su svi izbori u Crnoj Gori od 1990-te do 2009-te riješeni u korist režima na osnovu otvorenih krađa, manipulacija, protivustavne i antidemokratske zloupotrebe državnog aparata te na osnovu isto tako ostvarenog monopola u medijskoj i finasijskoj sferi.

  Sve drugo su trice i kučine koje u korist režima horski ponavlaju analitičari Vukadinovićevog tipa, uporno podmećući LSCG unutrašnju nedemokratičnost, zatvorenost i gubljenje “političke koncepcije i profilacije”, što je, zaista, za podsmjeh.

  Kao brutalno zlonamjernu ovdje moram ispraviti brutalno neistinitu tvrdnju dr Vukadinovića da LSCG od 1996: “nikada nije nastupio na izborima samostalno”.

  Naprotiv, samo je na izborima 1990-te i 1996-te LSCG na izbore izašao kao član predizbornih koalicija. Na parlamentarnim izborima: 1992, 1998, 2001 i 2002 izašao je samostalno, za razliku od drugih koji su spas tražili u koalicijama. Isto se odnosi i na učešće liberala na loklanim izborima čemu treba pridati i izborni ciklus održan 2004-te.

  SLAVKO PEROVIĆ

 11. Glasaci DPS su najveci poltroni, fukare i nesoji u Crnoj Gori…jer glasaju iz straha, po zadatku, po kumu, po racunu za struju, po karti avionskoj, po prodatoj licnoj karti, po nadi da ce im prva majka crne gore dati kredit…bez blama i obraza cist fukarluk…sljam retardirani koji je pljunuo na svoju proslost i buducnost!

  Ave Slavko, morituri te salutant!

 12. Potpuno se slazem najbolji i najveci udarac vlasti bi bio da opozicija napravi sledece i rece gospodo mi napustamo parlament ,evo vama pa vladajte same inace planirate jos 20g da mi ne mucimo sebe i postene ljude zamrzavamo rad partija pa neka vidi Evropa sto ce sademokratijom u CG.Budite sigurni gospodo iz opozicije ne napravite li to na sledece izbore necete imati ni ovo mandata,jer narod trazi BOJKOT krecete li se vi u narod cujete listo prica.sto se tice ovoga SURDULINA od rajka kako nagrdi Vukovica .E onakvi su CG intelektualci predsjednice recite tri j…. me vi.ali mora rajko pazit one stanove u pg .dok smo se mi po Cetinju tukli i borili protiv ove vlasti i ubjedjivali ovaj narod da treba da ima svoju drzavu ,znateli dje su bili ovakvi kao rajko u MISJU RUPU,sjedali kuci i pisali saopstenja.

 13. Znali su nudit’ pos’o
  ali to sam usr’o
  za svaki posten pos’o
  traze iskustvo

  Dok traze oni
  trazim i ja da ga dam
  dotad cu drkat’ kurac
  jer to najbolje znam

  Kad dodjem do kraja
  i ne mogu više
  gledat’ ovaj truli sistem
  kako me siše

  Uzecu zastavu
  krenut’ na kordone
  tražiću promjenu
  i pjevat parole

  Daj mi hljeba Predsjednice
  daj mi nesto da pojedem
  daj mi para za auto
  da nesto pojebem
  LSCG FOR EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Slavko, nemoj da se vracas.
  Ne vrijedi….zao mi je svih nas koji ovo citamo i pisemo (ja po prvi put), ali samo ce te opet istrositi i ukaljati i tu jedinu svijetlu tacku u post-sfrj eri.
  Ne vjerujem ni sam da ovo pisem, da te pozivam da ostavis Crnu Goru njenoj sudbini, ali sada sam procitao komentare na tekst Boska Jaksica o Milu (Politika, 1.04.2009, http://www.politika.rs/rubrike/ostali-komentari/Milo-po-meri-Tita.sr.html). Uz nekoliko standardnih anticrnogorskih komentara (koji istini za volju ne mase mnogo, vec su jedino problematicni sa stanovista politickih pogleda njihovih autora) tu se pojavilo par komentara i onih ljudi koji su na upravo zavrsenim izborima glasali za DPS…citiram jedan od komentara:
  “Poprilicno realan i korektan text. Na ovim izborima glasao sam DPS, a znam dobro da Milo nije andjeo. No, ne radi se samo o njemu, vec kada se pogleda alternativa, ne samo u CG, mnogo je bolji. U svakom slucaj, iako vladanje od 20 godina nije za pohvalu, ima jednu zaslugu zbog cega mu skidam kapu. Prvi pu u nekoj globalnoj ili regionalnoj gunguli Crnogorci nijesu davali svoju krv za drugoga niti su se poklali. Ako znate malo CG istoriju to je dovoljno za ulazak u istu sa pozitivnim predznakom.”

  U pravu si Slavko, najgori su fini ljudi. Najgori su Lilici, kojekakvi analiticari, oni po kafanama sto se cojkaju i sve znaju….najgori su oni koji ovladaju i nekim sistemom primjecivanja svega sporednog u svome zivotu….koji vide (kao ovaj gore) nedostatak prolivanja crnogorske krvi kojekuda (sto je u svakom slucaju pohvalno, da se razumijemo), ali koji ne vide prolivanje te iste krvi na crnogorskim ulicama, bulevarima, nocnim klubovima, obracunima, kvartasima, barskim klanovima, narko kartelima….

  fini ljudi, pih…

 15. u emisiji REPLIKA pita student miska sto ovo bi DPSu naCetinje Sa 6 dodjoste na 4hiljade glasova ,ko nezna mislio bi pogledaj studenta kakvo pitanje ,a student bio iza kutija dpsa,mada mislim da ce i studenti pocet da se bune ali za jedno 100g .

 16. slavko cestitam 200000 posjeta!!

 17. Narode dvoimeni-troimeni-cetvorojezično primitivni,

  možete li priuštit sebi sredstva da se intenzivno uzdižete u svakom pogledu, da razvijate samosvijest, da se uzdižete kulturno, duhovno i intelektualno, da omogućite sebi kao individui intenzivan evolutivni napredak, da spoznajete Život oko sebe induktivno i racionalno, iskustveno i čulno, imate li sredstava da otidjete i spoznajete tu Evropu koja nam je ispred nosa, da obilazite njene metropole, imate li želju da proputujete zemljama dje su začete prve civilizacije, da se divite čudima arheološkim i arhitektonskim? Imate li sredstava da posjećujete koncerte najuglednijih svjetskih bendova, čuste li ikad uživo fantastične kompozicije U2, Depeche Mode, Stinga, Pearl Jam, Sare Brightman, Coldplaya ili odbrojavate godine kad će vam dolećet na uru vremena na Jaz? Oćemo li i dalje da guslamo kojim pismom da pišemo, koja smo nacija, nacion, geografska odrednica, i da bojamo orlu perje od zlatne do preplenule bakarne, a neka godine lete, neka ih skakavci jedu, neka Djavo&Co hipnotiše, zavlači, truje i uništava svijest ovog naroda, konstantno i beskrupulozno neka ga manipuliše onim najsvetijim religioznim, nacionalnim i patriotskim emocijama, koje su stvar POJEDINCA!

 18. Nikad mi nije jasno zbog čega osobe koje propagiraju vrijednosti civilizacije i doprinose opštem društvenom prosvjećenju,bivaju priznati kao takvi tek nakon njihove smrti ili povlačenja iz određenih krugova,dok su ih za života žigosali i priređivali im raznorazne spletke.Usud istorije ili što? Sjetimo se svih velikih i naučnika,političara…
  Tako se posljednjih dana i mjeseci provlači ime Perovića i Liberalnog saveza kroz usta onih koji ga,u najmanju ruku,nemaju prava pominjati. Svi se sjećaju partije i njenoga lidera pred izbore,govoreći kako je šteta što ih nema na političkoj sceni,kako bi bila idealni partneri za rušenje režima. To govore i oni koji su se uprezali protiv LSCG svim snagama. Svi bi da profitiraju na račun LSCG.Svima njima ‘nedostaje’ LSCG i, kao, žao im je što on nije politički činilac.U tom smislu je profiter bio iskreniji rekavši da mu liberali neće nedostajati. Imao je cilj i djelimično ga je ostvario-nestao je LSCG sa političke scene.
  Vode li se takvi onom narodnom ‘o mrtvima sve najbolje’,a za života ga o jadu zabavljali? (ne zamjerite za ovo pominjanje mrtvih koje nije u smislu fizičkog nestanka)
  Očigledno je da vrijednosti i ideje LSCG nijesu prepoznate dok je on djelovao. Ostali se sada retorički zalažu za ta usmjerenja,ali rade sve suprotno tome. I da se LSCG ikada ‘odmrzne’,nastavila bi se haranga,još žešća,protiv naše partije.Jer ona je jedina istinski željela promjene,dok su druge sve to simulirale, jer imaju zajednički recept napisanog-u komunističkoj kuhinji.
  Jedini svjetionik slobode- ZAUVIJEK L S C G!

 19. Ko god govori Istinu, mora biti zakucan za krst. Istina boli jako, ona proganja, puno je lakše ubijedit sebe u Laž, postati Laž, “prihvatiti je kao učiteljicu života”, živjeti s njom dan i noć. Generalno ljudi su lažni, prvo prema sebi pa onda prema drugima. Samo pojedinci štrče iz mase, dokuče neku spoznaju, neke prave vrijednosti im se naziru, i kad pokušaju to svoje iskustvo da prenesu drugima ili barem da približe i navedu na pravi put, masa i rulja ga obavezno zakuca za krst! Onda tek tamo kasnije kad se rulja osvijesti stvori ideologiju od riječi onog koji saopštava Istinu, stvori religije, stvori pravila koja treba da poštuje, a samim tim u još dublji jaz upadaju, u još veći začarani krug Laži!

  Živio Slavko, jedan od najvećih vizonara CG!

 20. nemam sto dodati….fantasticno…..

 21. Redovno čitam ove stranice i ima jedna stvar koja ne prija oku.Naime,kad god neko izrazi kritiku,drugačiji stav od ovdje njegovanog,pa čak i ako to uradi na kulturan način to obavezno izazove odgovore koji odstupaju od duha liberalizma,sa uvredama i nipodaštavanjem.Ako već nije vrijedno dostojanstvene polemike,cijenim da komentari sa vokabularom uvreda bespotrebno ruže ovaj blog i da takvi ne bi trebali biti objavljivani.Mogu da razumijem da je jed i gorčina normalna ljudska reakcija na stvari koje se,sa pravom, kritikuju ovdje,ali mislim da ne treba gubiti dostojanstvo u ispoljavanju istih.
  Inače,nije mi bilo potrebno punoljetstvo da u liberalima i Slavku Peroviću prepoznam ljudske kvalitete atipične za to vrijeme i atipične za političke elite na ovim prostorima.Uvijek sam sa podozrenjem gledao na stavove da mudro vođenje politike podrazumijeva i zaobilaženje principa,čak i onih ljudskih,onih koji prave distinkciju između iskrenog i lažnog,pravednog i nepravednog,moralnog i nemoralnog,čovjeka i nečovjeka.Upravo zbog konzistentnog držanja za principe iskrenog,pravednog,moralnog,ljudskog,sve greške u političkom djelovanju,a po mojem skromnom sudu,bilo ih je,razumijem i opravdavam.No došli smo dokle smo došli,i mi i LSCG.Mislim da realno sagledavam aktuelni trenutak,ali pored toga što takvo sagledavanje ima tendenciju da baci u letargiju i pesimizam,odbijam da se priklonim takvom stavu.Tako oni pobjeđuju bez ispaljenog metka.Smeta mi taj generalizovani defetizam u “mislećem” dijelu populacije,ma koliki on bio.Ne slažem se da ovoj vlasti ne može biti kraj na izborima.Njihovom tati Miloševiću je došao kad se najmanje nadao.Za to je potrebna ozbiljna alternativa kakve danas,složićemo se,nema ni izbliza.Potrebno je ublažiti podjele na kojim opstaje vlast.Ublažiti,jer ne vjerujem da se mogu iskorijeniti a smatram da je svakim danom koji prolazi to lakše učiniti.Pozivati i nadati se da opozicija izrazi bojkot je iluzorno.Mislite da bi Milić to uradio,sada kada je pokazao koliko je jak stari DPS.Ničija nije do zore sjala a nikome ne pripada kao Slavku Peroviću da ugasi njihovu.Živim za dan kada će LSCG ponovo početi da djeluje i greška će biti ako na sledećim izborima ne bude na listiću.Mislim da bi Slavko Perović mogao da svojom iskrenošću i čojstvom,koje su mu priznavali i oni koji su bili ideološki suprotnih uvjerenja,mogao da okupi kritičnu masu.Opozicioni birači su potpuno razočarani opozicijom,jasno je da bi se okrenuli nekom ko ima autoritet i čist obraz kao Slavko Perović.Neće cvjetati ruže u narednom periodu,svi predviđaju ekonomski krah,nemire.Nezadovoljnih će biti sve više.Uz malo više kvalitetne elite,kakvom smo deficitarni kao malo ko,i uz LSCG koji ne bi rasipao energiju na jed i gorčinu i revanšizam nad “bivšim” liberalima i “slobodnim” intelektualcima ,sa jednom iskrenom i pomirljivom pričom mogao bi početi ozbiljan pokušaj demontiranja režima.Pa i da se to ne desi odmah,makar bi gorjela vatra borbe koja bi grijala mnoge koji vrijede u Crnoj Gori.Kada je vatra ugašena džabe nam je da kukamo ovdje kako smo promrzli.Apelovao bih na vas gospodine Peroviću ako u vama još ima žara…

 22. S Lovćena vila kliče, u pravu si Superhiče.

 23. nije pametno napustiti parlament,iako je to jedna od poruka. trazili ste, gledajte!
  evropa nas je vratila u klupe, kada smo MI napustili parlament. sad evropa treba da se stidi sto nijemo gleda izbornu kradju i aminuje pobjedu ‘demokratije’. kupuju se glasovi, licne karte, prijetnje i uznemiravanja sa svih strana.
  e, dragi slavko, zamislite da vam je neko prije 10 godina rekao da u parlamentu nece biti ni liberala, ni narodnjaka. znaci te dvije ideje su potopljne. i to na kakav nacin.
  sta je sa ovim narodom, zivi gore nego ikad, a daje uporno glas za svoju propast?
  sto se tice ove klinke sto brani medojevica, moram joj odgovoriti – nije sve u izgledu i novcu.
  andrija mandic je imucan, ima privatnu firmu koja se bavi prodajom zeljeza, zivi normalno i ne nosi odijela od 2.000.e. pouzdano znam da je mnogo svog novca ulozio u kampanju nove. to je covjek koji nije ni sebican, ni pohlepan, a nije mi jasno kako to ne vidite. ima sve sto nam je potrebno.
  kakav medo, ma vi ste neozbiljni. treba da nabavi naocare da prikrije podocnjake, ne pomaze uvijek ni estetska hirurgija.

 24. Citajuci ovih nekoliko poslednjih komentara od Milica,Cattaro,Miras
  cini se da je ovaj blog postao zanimljiv vecem krugu lica (i institucija)nego sto je to bio do sada.
  dobar znak iz mnogo razloga,
  prvenstveno sto neminovno ovaj blog postaje jedan od najrelevantnijih medija u CG
  I STO je najvaznije ovaj put, po prvi put,”institucije” IMAJU VEOMA OGRANICENU MOGUCNOST da ovaj medij usmjeravaju ili zabranjuju

 25. Evo i ovdje pominju Slavka

  http://in4s.net/x/index.php?option=com_content&view=article&id=7559:mandi-nsd-je-nacionalna-i-graanska-stranka-srba-&catid=58:cg&Itemid=181

 26. Malopre cuh na vestima da korupcije u zdravstvu ima vise na recima, jer se njoj mnogo govori, nego sto je ima u stvarnosti. I to kaze predsednik sindikata nekakvog. Jooooooooj. Ima li iko pojma sta se u zdravstvu dogadja? Javne i manje javne nabavke. Zba li ko sta se tu radi? Ne zna. Ovaj narod POJMA NEMA NI O CEMU. Kad pokusas nesto da im objasnis oni samo sto se ne onesveste, mozak u atrofiji, trenutno kolabira. Nema nacina da se istra uradi. Nama treba pomoc lekara i naucnika jer postoji uzasan problem sa svescu. Ziveti u Getu ostavlja stravicne posledice, a mi mislimo samo male promene i sve ce da se sredi. E nece jer suvise dugo ovo traje i posledice su stravicne.

 27. cattaro mora da te ja Ranko k naucio ovo kad jE sjedao u savezni parlament i cuva onu zastavu sto mu ukradose nemojtE mi vi iz kotora pricat o Cg intelektualcima znamo ih mi u cetinje dobro cast izuzecima,Slavko je bio u prve redove sa postenim cetinjskim momcim kad se borilo za drzavu , a vas iz KO nesto nisam gleda ,nije nama u ct visila ona sa cetri ocila no vama.

 28. Ovaj blog mi izgleda ko da pricam sama sa sobom ispred ogledala. Oni koji TREB da cuju, vise nisu za to ni sposobni. Sta cemo sa tim da radimo? Znam lako je pokleknuti, lakse nego patiti i misliti. Lako ili ne nije vise ni bitno, bitno je da se to desava. Kao pijanog da hoces da otreznis, kao mrtvog da ozivis. Mnogo mi je zao sto je desava jedan tako nehuman proces u mojoj zemlji. Sramota me takodje. ALi ja sam sve pokusala od 1990 pa do danas, jedino jos nisam isla da me ubiju, a to nemam ni nameru. Ostaje mi samo patnja, a znam da svi koji misle kao ja pate. Svaka kritika izgovorena iz nasih usta nikad nije prihvacena kao dobronamerna, kao da su ljudi koji kritikuju neki izrodi, a oni su jedini progres koji ikad moze postojati.

 29. Ovaj narod vise i ne zasluzuje nista bolje. Svako zasluzuje ono za sta ima volju i ubedjenje da se bori. Ovaj narod nece nista da zna i u tome je uspeo.

 30. neki mi kazu : “ti bi htela sve odmah i trenutno. Treba se boriti stalno, malo po malo, to je neprekidna borba.” Moram priznati da me posle 19 godina od kako sam prvi put ucestvovala na masovnim demonstracijama, to zaista vredja, zato ako neko ima slicnu misao u glavi molim ga da ovo uzme u obzir.

 31. Superhik:
  “Redovno čitam ove stranice i ima jedna stvar koja ne prija oku.Naime,kad god neko izrazi kritiku,drugačiji stav od ovdje njegovanog,pa čak i ako to uradi na kulturan način to obavezno izazove odgovore koji odstupaju od duha liberalizma,sa uvredama i nipodaštavanjem.”

  ne, ovo nije tacno. bas ima polemika kolko oces, skroz korektnih, i to skoro na svaku temu. e sad ako se neko javi s nekim bulaznjenjima, sto imas da raspravljas s njim…

  Baklava:
  “Cattaro, ja bi vama cattarima otrovi dao.”

  moderacija…

  Peśo:
  “LSCG (…) je u parlament doveo ‘onu .. ‘ pored toliko nasih dokazanih banica u znanju i postenju i cija je krv u svim simbolima CG.”

  pe$o, aj pogledaj u recnik pod pojmom ‘fashizam’ i vidji oli pronac kakve slicnosti sa ovim rijecima…

  ———-

  ne znam, mozda se varam, ali mi se cini da je u zadnje vrijeme nesto ucestalo prozivanje lscg preko medija, a cini mi se i na ovaj blog da ima nesto vise komentara-provokacija, i to potpuno jasnih (ukljucujuci one vec obrisane komentare na ovaj tekst).
  sto li to znaci? da li to neko u vlasti vidi ovaj blog kao smetnju sad nakon izbora? ja se iskreno nadam da je tako, i da se izgleda krenulo dobrim putem…

 32. “Peśo – Do 97 lider LSCG junacki vodijo.Poslije-das se vidi i izlazi da bi na cijenu dosao i bolje naplatijo.Sad odjen se cocite izvornim LSCG-om.Sto reci za njega kad je krvnicima CG bijo pesnica za razbijanje CG i kad je u parlament doveo ‘onu .. ‘ pored toliko nasih dokazanih banica u znanju i postenju i cija je krv u svim simbolima CG.”
  Čudi me kako te Crnogorski Književni List ne nauči i pravopisu nego samo fašizmu.Pročitaj to još malo.

 33. Pridružujem se pozivu opoziciji da napusti parlament. Predlažem da se ode korak dalje, da im se napiše otvoreni apel u ime slobodnih građana CG.

 34. Slazem se sa Intet Glemt. Svi da napuste. Procedura kako da se to uradi mi je nepoznata. Objasnjenje je jednostavno, građani nikako nisu bili slobodni u odlučivanju (lično ih svrstavam u kategoriju koja nije u stanju da trezveno odlučuje ali to je moj lični stav) i to bilji pravnici znaju da pbjasne kako ljudi u situaciji u kojoj životno zavise od nekoga i plus bivaju zastrašivani svakodnevno , ne mogu slobodno da oforme svoj sud.

 35. Cattaro i libero_Ko,
  Dok ste dosli ovdje da pisete da je Slavko ono sto i je Zivkovic, jasno je da niste od onih koji su zavedeni. Nego od onih koji su od Trstena i ostalih LP/DPS transankcija imali koristi pa vam se sad ne moze na korito.
  PS
  I smijesno je da ne kapirate da LP nije usla u Parlament jer je Zivkovic to tako htio.
  Otisao covjek u penziju ! Oposlio i ide da uziva u onom sto je “zaradio”. Mahaces mu puno puta sa rive dok bude isplovljavao, tuzan, sto nisi imao vremana da i ti zaradis jednu barku!
  Al jos si mlad imas kad.

 36. PS Splacine od komentara ja bih brisala!

 37. Buka na ovom blogu postaje sve više zaglušujuća.

  Pasa crnogorskog režima je sve više i više, čopor jača, lavež postaje nesnosniji.

  Jednom sam čuo da psi laju od straha…

 38. Intent Glemt,
  i ja mislim da je dobra ideja da im se napise apel, da ne izigravaju fikuse tamo po skupstini sledece 4 godine. no cisto sumnjam da ce apel uspjet, jer komplet opozicija ili je dps-ova, ili im u potpunosti odgovara da izigravaju opoziciju u skupstini i da se nista ne mijenja, a sto se u sustini svodi na istu stvar kao i da su dps-ovi. a plus sto su svi oni priznali rezultate izbora, ka da nisu pokradeni. tako da mislim da od toga nece bit nista, ali svakako treba pokusat, a posebno sto bi to razjasnilo stvari totalno, i omogucilo da se predje na sledeci korak, na neki vid gradjanskog bojkota mafije.

  mada, po meni, to bas i nije nesto idealna opcija ako se stranke (institucije) ukljuce u tako nesto, jer se pokazalo do sada da sve sto je na taj nacin organizovano – rezim moze da kupi/izmanipulise, il slicno, za razliku od anarhisticki opredijeljenog odmaka od rezima (anarhisticki u sustinskom smislu te rijeci – vaninstitucionalno organizovanje).

  dakle, po meni je vaninstitucionalni bojkot pravo resenje jer se time izbijaju iz ruku rezima dva aduta
  – prvo sto bojkot sam po sebi ne sadrzi nikakvu akciju pa je time i nemoguce da se ista omete jer i ne postoji,
  -a drugo – ne postoji institucija koja stoji iza toga a koja bi mogla biti izkorumpirana, i time iskompromitovana.

  u svakom slucaju, podrzavam apel iz razloga da se jasno pokaze i dokaze da sadasnja opozicija u parlamentu – pzp, snp, nova, i albanske partije – ne zele promjene.
  i nakon toga ostaje 5% ljudi koji su spremni zaista da ucestvuju u rusenju rezima. a da li je to mala brojka? mislim da ne, zahvaljujuci ogromnom uticaju koji bi mogla putem bojkota da ima na rezim, i tajkunsko carstvo.

  medjutim, potpuno je predvidivo da bi oni u tom slucaju preko medija pokusali to da prikazu kao neki napad na drzavu a ne na rezim, sto bi bilo totalno irelevantno za taj 5% postotni dio populacije koji nije sklon manipulaciji i ne vjeruje milovim medijima. tako da je to jos jedan razlog zasto mislim da je to bolja varijanta…

  eto, ja u ovom komentaru vec skoro srusih vladu… 🙂

  biljana,
  ta jaja sto pominjes, jel to mislis kao metaforu ili bukvalno??

 39. Posto je uradjeno portiv Slavka P. gotovo sve sto se moglo uraditi, a evo sad i kad je opozicija PREGAZENA odjednom se na Njegovom blogu pojavljuje ”ekipa”, a djeluje ko da ga jedna ruka pise – da nastave tamo gdje su stali.
  Cini mi se da je strah od Slavka P. proradio opet u DPS.

 40. Gospodine Perovicu!
  Vi odlicno znate koliko smo bili bombradovani laznim informacijama i propagandom u domacim medijima. Ko je nasjeo srecno mu bilo, ali mi koji nismo nikad vjerovali u ove price o eurima i sl. preostao nam je jedino ovaj blog gdje mozemo izrazavati nasu zelju za Pravom Evropskom Liberalnom Crnom Gorom, kao mjesto nade u ostvarenje onoga sto je LSCG prije mnogo godina zamislio.
  Zato bih vas zamolio da nas bar na ovom mjestu zastitite ove DPS propagande (bar ovdje ne moramo citati to) i momentalno brisete ove komentare DPS udvorica.

 41. Samo da pomenem da je R. Cerovic
  15 godina primao platu u RTCG a da za tih 15 godina nije 2 puta ušao u tu zgradu. Mozda je ulazio kad je trebalo nesto da se isprica za DPS.

 42. Mislim da je takav bojkot nemoguća misija.Našoj opoziciji je svrha postojanja da se takmiče za tron vođe opozicije.Sad je Milić zasio na taj tron i realno je očekivati da ga dps i “nezavisni” intelektualci ušuškaju na tom tronu čemu će i on sam pomoći.Oni su i sami svjesni da su sada kao nikada prije bili neubjedljivi,jadni,razočaravajući pretedenti da svrgnu vlast i da nemaju kredibilitet da pozovu na bojkot.Ni kredibilitet a ni volju,što se jasno vidi iz njihovih pokunjenih reakcija nakon izbora.S druge strane tražiti da budu jedinstveni u tome takođe je utopija.Ako se nisu mogli dogovoriti oko zajedničkog nastupa što je bila realna šansa da se ugrozi vlast,šta se poslije toga mogu dogovoriti..ne mogu ni što će popit u bifeu.Opozicija je zrela za kompletan remont jer su se iskompromitovali ovih godina taman toliko da u tome mogu parirati vlastima te polagati bilo kakvu nadu u njih je neozbiljno.A bojkot 5 % populacije…prije bi bio bojkot 5 ljudi.Problem je što nemamo elitu,nemamo hrabre,nekompromitovane ljude sa autoritetom i integritetom koji se u svom javnom djelovanju ne bi upetljali u dps klupko podjela.LSCG je bio blizu tome ali su tada podjele bile na vrhuncu svoje snage a snaga laži dovoljna da kompromituje istinu.I danas ima ljudi koji vjeruju u udbašku priču da je Slavko uzeo milione eura od DPS-a.A nijedan taj majčin sin se ne zapita čije su te pare koje DPS dijeli,zašto ih dijeli,po kojem zakonu? Mislim da lagano dolazi momenat za oživljavanje LSCG-a.Ne samo zato što je to moja intimna želja već što bi svaka analiza aktuelnih političkih tokova upućivala na takav zaključak.Nadam se da se,bar potajno,razmišlja o tome tamo đe treba.

 43. Ima nesto strasno visoko, a tako elementarno, tako ljudski i jednostavno, nesto sto ce samo rijetki dokuciti. Ne toliko zbog visine, vise zbog, vazda precih stvari.(cesto se cuje, a okle cu ja znat, neka filozofi o tome misle,(tu iza_vale nastupa Svetozar Marovic)) Nego izgovora za pogled u sebe ili se, nikad ne fali.
  To nesto se zove Svjesnost. Tako se to imenuje u nasem raznoimenom jeziku. Pri tom mislim na svjesnost trenutka u kojem zivimo, svjesnost bitisanja i djelanja sada i ovdje. Kriticko sagledavanje sebe i drugih oko nas. Shvatanje i shvatanje…Tako ja dozivljavam svjesnost na tom prvom nivou, ostalo je kako se ko snadje:) i potrudi.
  Ovo pisanije mozda djeluje, kao neka propovjed, mozda i jeste bas to, i neka je. Sto bi Slavko u nekom od proslih postova rekao, parafraziram, dovoljno je u svijet krenuti sa 10 zapovijesti u shpag. No, kako god, potreba je svih nas naopose, da se konacno zagledamo u sebe same i pocnemo mijenjati stvari u sebi. Potreban nam je novi ugao pogleda na svijet. Okrutno objektivan, ali istinit.
  Velik je pomak i krenuti na taj put.
  Nesto prelijepo i ljudski sto je nasa Crna Gora, ona, koju sam ja nekad sanjao mogla da izgradi na nivou drustva(u snovima, sve je moguce). Da se raskrinkalo toliko ideologoja, komunizama, socijalizama, velikih srbija, albanija, cia, vatikana, pravoslavlja, islama i svega drugoga. Da smo raskrinkali razne Dobrice Cosice, Beckovice, Jevreme, Amfilohije, vojvode, serdare, vladike, biskupe, efendije. Da su se u ljudima raskrinkali turbo folk zvijezde, Kristijani Golubovici, jakne od trenerke u gace, 4S, gusle i crne i crvene boje na crnogorskoj kapi, plavetna sa zastave, da su se raskrinkali ljudski nagoni i potrebe, da smo se, za pocetak, ako ne u sebi, a ono u jednoj emisiji OTVORENO na TV BASTILJI, zapitali sto bi trebala znaciti rijec COVJEK. Sto ta rijec znaci u crnogorskoj interpretaciji. Da li mi zaista znamo da prepoznamo moral, cast i elementarne poruke mudrih ljudi i svetih spisa. Da izvucemo pozitivno iz nase neizbjezne istorijske tematike, da ne budemo robovi proslosti, vec objektivni analiticari cinjenica(ali ne tako fini kao Darmanovic, ne tako objektivni kao Stamatovic, Novak Adzic) Da se zapitamo svi, kako se vecina crnogoraca danasnjih, zagledanih u proslost, prije zapitaju jesu li Marko Miljanov i Stjepan Mitrov bili crnogorci ili srbi, pitaju se sve, ali rijetko da li znaju bar primjer primjera cojstva i junastva, da li znaju poruku bar jednog primjera. Nova Crna Gora(pri tom ne mislim na pjesmicu iz 2001. godine, koju su zdusno pjevali svi nasi zabavnjaci od reda), nova Crna Gora je trebala i mogla da bude (iako se previse puta pokazalo da nije mogla) cojska, a moderna. Cojska, ne za busanje, vec kao sastavni dio svakog od nas, e to bi onda bilo cojsko i sojsko drustvo. Neko je rekao da je sve to palo na zidinama Dubrovnika. Istina je, ali kad bi danasnje i tadasnje crnogorske prvake(pri tom ne mislim na paciju skolu, sjajne pjesmice, koja je bila i komentar na ovom blogu, vec mislim na ucitelje te pacije skole)funkcionere, Djukanovica, Marovica, Vukovica, i druge, one fine Vujanovice, Zlokovice, Djurovice i DPS-ine, kad bi sve njih i njihovo naravoucenije poslali u 3 lijepe, a na jedan kulturan, cojski nacin, sa jasnom porukom zasto smo ih tamo poslali, to bi bio dobar pocetak.
  Smatram da Slavko ima kredibiliteta da prica i pise i dalje, za razliku od nekih, koji su na Dubrovackim i drugim zidinama (profiterskim npr.) zauvijek izgubili taj kljucni momenat. Kredibilitet. Pravo ima pisati ko god i sto god hoce, na sharenome internetu, ali ako se ti neki i usude savjetovati, postavlja se pitanje, je li to kurva prica o postenju. Da ne idemo dalje od Maroviceve interpretacije Junga, Frankfurtske skole i Madone, da ne idemo dalje od Kilibardinih interpretacija cetnistva, dukljanstva i izbora u Crnoj Gori.
  Ne postoje idealni ljudi, niti idelani covjek, ali postoje plemenite poruke, plementih ljudi, zato sam tu i citam Slavkov blog. Jedno je istina, polako ovaj blog postaje trn u oku, mozda ponajvise ljudi koji nemaju i nikad vise nece imati cistotu poruka koje bi prenijeli, jer su ih svojim djelanjem u proslosti zauvijek omrcili.
  Kad uklonimo ovaj sistem(prije svega vrijednosti, da razlikujemo crno od bijela) kad barem krenemo u taj teski okrsaj sa samima sobom, prirodan slijed ce biti i pad ovoga rezima, koji je odraz nas samih. Prirodan slijed je LUSTRACIJA ljudi koji trebaju da idu ca, ako nisu za sud, neka idu vise iz javnog zivota, svih nas koji dijelimo ovaj kontaminirani zrak.
  Ako se krene na ulice jednoga dana, nece nam valjat rabota, ako tu ne bude postojao duh zajednistva i istinskih poruka, a jedna od njih je kljucna, koju je Slavko negdje ranije rekao: U ochi treba reci zlu, ti si zlo!
  P.S.
  Pisao sam u jednom dahu pa ne zamjerite za moguce greske. Sigurnije je je knjizevnije od crnogorskog knjizevnoga lista:) Moguce da sam ovim pisanjem izmisljao toplu vodu, ali kako vidim preladicemo se svi, ako je sto prije svako od nas ne izmisli, ili barem ladnu vodu ogrije na izvoru mudrih ljudi. Mozda ce moja prica djelovat konfuzno, ali takve su misli bez cenzure i lektorisanja, bitna je bit ovoga pisanija, e nju ne moze niko, na ovaj okrsni svijet demantovati, pa ni sam Maks Horkhajmer i cijela frankfurtska skola koju Sveto Marovic, kako rece, cijeloga zivota pokusava razumjeti(Mozda samo pokusava da je obesmisli).Ko ce mu ga znat. Eto interneta da se repliciramo, eto neta su sedam binjisah. “”Zivio internet, zivio Staljin i svjetska revolucija!”” Naravno u ovoj suvoj zbilji valja malo shale na kraju. Ko je nije prepoznao, nalazi se u prosloj recenici, pod duplim navodnicima. 🙂
  P.S.1.
  Na cudan nacin me kapa crnogorska asocirala na boje kluba Milana, pa ovim putem pozdravljam Sofranca kojeg mogasmo vidjet ispod Mila_na TV kako slavi veliku pobjedu Mila_na postizbornom kastiganju u shtabu dps-ovaca.

 44. wawy,

  Slažem se da su male šanse da opozicija prihvati poziv. Jer takav poziv je trebalo da upute svojim glasačima prije izbora. Veliko je pitanje zašto su izlazili na izbore (mislim na ove što nisu baš očigledno DPS-ovski, tj. na PzP i NOVU), a odgovori koji se nameću tako jednostavni i logični.

  I baš zato im treba poslati apel, kao poslednja šansa da izaberu, crno na bijelo, da li su opozicija ili dio vlasti. Nakon toga više niko ne bi imao izgovor, ni oni, ni njihovi budući glasači.

 45. Evo ovdje mozemo diskutovati o dnevnim vijestima iz Crne Gore. Ako bude interesovanja, mozemo ovo jos uozbiljiti. Nadam se da sam pogodila zelje onih koji citaju cika Slavkov blog. Ja cu se truditi da sve ono sto je znacajno bude ovdje i bicu azurna bar tri puta na dan.

  Pozdrav svima

  IvanaV

  http://www.dailynewsmn.wordpress.com

 46. Lijepo izgleda, nego je li portal uradjen u dogovoru moderatorom ovog sajta ?

 47. Bravo Ivana, Bravo Sasa odlicno i jedno i drugo.

 48. DPS i svi znaju da jedine sanse u doglednih 2 decenije za rusenje eventualno ovog rezima , opet eventualno ima neka politicka struja koja bi bila predvodjena Slavkom Perovicem.
  Kazem eventualno jer to ne zavisi samo od unutrasnje volje koja nije prejaka nego i od medjunarodnog faktora u velikoj mjeri na zalost.
  Zbog te cinjenice unutar rezimskih struktura postoji patoloski strah prema Slavku perovicu, zbog toga su napadi na njega najbrutalniji uvjek bili i zbog toga je propaganda protiv njega licno nesto najogavnije ikad vidjeno.

 49. Završena je još jedna izborna farsa.Tvor je završio u kontejneru,tamo đe mu je i mjesto.SDP nije najgori,od njih su gori Radovan Radonjić,Rajko Cerović,Miško Perović i Radoš Rotković.Najmanji zajednički sadržalac za navedene jeste KORITO.Što punije to glasnije, naravno, protiv Slavka i LSCG.Napunili su svoje drobove(a bogami i doma ponijeli).Svima poštenje iz oči viri,a oči velike, krupne,pune splačine,fukara do fukare,pravi crnogorci.Nema sveca koji nam nam može pomoći.Nad nama je stavljena ploča,samo da nas neko zaleleče.AMIN!!!

 50. Kritikujete opoziciju i tako postajete isti kao oni. Eto isto tako su i oni za promene al cepidlace tamo na sastancima isto kao i vi ovde na blogu. Jedini konkretan predlog koji sam cula i podrzala, o apelu za bojkot, nikako da dodje na prvo mesto. Pa cemu onda sluzi ovaj blog. Pa bar jednu stvar konkretnu da uradimo osim sto samo pricamo u prazno.

 51. Treba stvarno veliko politicko i strucno umijece pa od ovakve predivne zemlje napraviti kloaku kakvu nam napravise nasi umjesni i znaveni politicari, na celu sa najuminijim (pa je jos okitise imenom ekoloska, kod nas je sve tako). Samo da znate to sto ljudi masovno pljuju po ulici ALI MASOVNO I SUVISE CESTO DA BI BILO PRIRODNO, jeste izraz nekulture ali dublje psiholoski, poznato je, to je nacin da pojedinac da svoj komentar na drustvo u kojem zivi.

 52. RE: ivana

  Bravo Ivana. Hvala za ono sto ste postavili na mom blogu sa Misakovog bloga.

  Izbor vijesti Vam je odlican.

 53. ivana:

  “Evo ovdje mozemo diskutovati o dnevnim vijestima iz Crne Gore. Ako bude interesovanja, mozemo ovo jos uozbiljiti. Nadam se da sam pogodila zelje onih koji citaju cika Slavkov blog. Ja cu se truditi da sve ono sto je znacajno bude ovdje i bicu azurna bar tri puta na dan.

  Pozdrav svima

  IvanaV

  http://www.dailynewsmn.wordpress.com

  evo samo bi se pridruzio pohvalama za pocetak portala ‘daily news montenegro’, i samo tako nastavi, ovo meni bas izgleda odlicno, i preporucujem svima.

 54. Ne racunajuci sacicu, nas narod je s jedne strane neuk i naivan a sa druge neuk i pokvaren. Zato i imaju tako mnogo zajednickog.

 55. “Provedriće jednoga dana više Gore Crne, i tamo na tom nebu i toj svjetlosti blistaće ime LSCG-a i Slavka Perovića.” Na potonje izbore skoro pola Montenegra je apstiniralo, a od ono pola što izađe, pola bjese za DPS. Znači četvrtina CG-e podrzava DPS, nemaju vecinu. To je 70 % nezadovoljnih birača ( ili opoz.). Moguće da bi LSCG mogao da pridobije dosta toga naroda i da se LS u poslednje vrijeme dosta aktuelizovao, no se bojim da je to oko ovih izbora, ka i vazda, pa ce opet stagnirati. Ukoliko i dalje bude aktuelan, a biće, obnavljanje, a nego što. Uvaženi mr. Slavko ne mora da bude lider toga LS-a ako ne zeli, mada bi dosta doprinio (reče mi jedna đevojka da je Slavko završio svoju misiju i da se on neće vraćat, da se to znalo onda kad ga je narod zvao da izadje pred njega na neki skup na referendum 2006, a on je to odbio), jer i lider je bitan. Ali pokretač svakako. Ako kazete da su sad gore prilike nego nekad, onda je LS jos potrebniji nego ’90-ih.
  I, samo malo više tolerancije i uvažavanja drugačijeg, jer to je u biti našeg Liberalnog duha.
  A, nego kako !

 56. Moze li neko da mi rece sto bi sa onim milicajcem sto napade Nebojsu Redjica ,kaznise li ga nesto jer ako ne bude nista covjek rece da ide da trazi azil.

 57. Ma kakav azil, to je jos jedna smijurija… Sjecate li se direktora MN Airlinesa Djurisica, ono kad je njihov avion sletio sa podgoricke piste, pa kad je novinarima na pitanje da li ocekuje tuzbu kompanije, odgovorio, u stilu: “A sto im je bilo, djaole, dlaka sa glave im ne fali!” E tako i u vezi Redzica i policajca – sto mu je bilo, djaole?… Sve se to brzo rastopi i ode u vjetar zaborava i besmisla… i mnogo krupnije stvari.

 58. ja evo pisem i pisem a niko za to ne haje ni 3%. wawy
  ona jaja sto spomenuh mislila sam vise metaforicno u prvom delu, a bukvalno bogami u drugom. obrisase mi sve iz uprave vrtica. Kako li cu sad Uskrs da vam cestitam. A Lamarka mi izbrisase iako se nalazi u svim enciklopedijama sveta. Prema njemu recimo deo tela koji se ne koristi vremenom zakrzlja pa sam ja izvela logican zakljucak da, ako je tacno to i ako je tacno ono sto Slavko pise o beslovesnom narodu nasem, buduce generacije mogu da nam se radja ju bez mozga. Sta je tu bilo za cenzuru ja pojma nemam. glupo mi da o tome pricam uopste. Molim cenzore da vise ne cenzurisu jer dobro vodim racuna sta pisem, a i drugi odlicno znaju to da procitaju. Znaci cenzori ne podcenjujte ljude koji ovde pisu i citaju jer to je uvredljivo.

 59. Da je to samo Redžićev sluča, no ih ima koliko goj oj. Pogledam ponekad neke stare novine, pa se podsjetim sta je sve bilo aktuelno, pa polako nestalo, bez objašnjenja i riješenja. Zataškava se to . . .

 60. Pogledajte komentare na portalu…
  http://dailynewsmn.wordpress.com/2009/04/07/uhapsen-dugogodisnji-zakupac-svetog-stefana-gazda-jezda/#comment-35

  Meni to uopste ne lici na LSCG portal nego na DPSov!

 61. I ovdje mi se cini na najvise ima ovih sto su na ove izbore dizali dva prsta dok su Liberali sjedeli kuci. Ostali su pred navalicom rastjerani nema Ilije, Dragana itd a i Aleksandar vise ne pise.

 62. biljana

  nemojte se cuditi sto se napada opozicija .ja ih napadam iz razloga sto su usli u izbore poslije onoliko kritika u skupstinu da su nelegalni i nelegitimni , a odmah poslije toga idu u izborni proces ,kad je svakom jasno da ovi ne bi raspisali izbore da ih izgube,idu na unaprijed projektovane i unaprijed izgubljene izbore a da nisu razmontirali nijednu polugu kako ovi dobijaju izbore,sjetite se Nebojse M sto je pricao da ce da dovede svjetcke policajce da otkrivaju kupovinu LK i slicno i sto bi od toga nista.Opozicija postoji samo na papiru i u glavama postenih ljudi koji casno razmisljaju , a oni se sprdaju.SNP je u Kolasin u koaliciju sa dps miko u kotor,sjecate li se mitinga u pg za kosovo ,poslije onoga strajka gladju Mandica sto bi ,nesto brzo zaboravise niko ni rijec vise kao da nista bilo nije , evo sad ce im dati i podpresjednicke fotelje u skupstinu, a cega je predsjednik bivsi predsjednik savezne vlade , a cega Milic .

 63. Biljana, razlog sto vecina nas ovdje diskutuje ovako i ima negativne stavove prema opoziciji je zbog toga sto ta opozicija odrzava ovakav sistem, i glumi demokratiju.

  A kada pitas zasto samo diskutujemo i zasto g.Perovic i ostali nesto ne urade, molim Te da se sjetis da su to ljudi koji su se od devedesete BORILI za bolju Crnu Goru i trpjeli svakojake HAOSE, dakle, nisu oni SAD ODJEDNOM tu da samo melju i pricaju prazne price, vec je i njihovo ZAMRZAVANJE Liberalnog Saveza NACIN BORBE, i moras to prihvatiti kao sasvim legitiman, a vjerovatno i najuspjesniji model trenutno.

 64. EuroLib

  potpuno se slazem sa vama sve ste u pravu,neka dokazu da su opozicija ,neka pozovu prestavnike medjunarodnih organizacija i neka recu sto im smeta u cg i obavijeste ih da dok se to ne rijesi zamrzavaju rad partija ,jer ne vidim drugaciji nacin pritiska da se nesto popravi u cg,ali mogu se kladit da oni to nece uradit ,pravdace to ,nece to podrzati Evropa kao da su ih sto do sad podrzali.Neka nastave da glume ,pa ce da vide kako ce da prodju na sledece izbore .Zamislite pred izbore koje opozicija planira da dobije cijepaju se dvije pa se javljaju jos 15 partija ,a vidi svako da nece uci u parlament ,Dps se pojacava sa jos jednom , a oni idu u 15 partija ,smijesno ko ne vidi da je ovo Lazna demokratija nije normalan. Znate kad ce biti promjene kad nadju neku partiju koju ce prije toga ojacati da moze da ih zamijeni i odglumi promjene jedno 4g, a onda se oni opet vrate da pricaju o demokratiji.zato je mozda najbolje da batalimo svi pricu o politici i ne trosimo energiju ,ko moze neka bjezi nedje ko ne neka trazi azil kao Nebojsa R.

 65. Ovde su izgleda svi placenici. Nervira me kada govorite protiv opozicije iz jednog jedinog razloga a on je sledeci: licno bih podrzala crnog Djavola samo da narod jednom promeni vlast, da oseti da to moze, te da vlast shvati da je smenjiva. Onda ako ne valja ponovo. Ali pre tog ponovo treba da se dogodi ono prvo. Eto, ja bih o svima pricala samo pozitivno, negativne pojave bih zaobisla ne i zaboravila. Sve i da je neko bio placen, pa sta? Svako ko moze da otme nesto para neka otme. Sto da otimaju samo jedni. Ne kazem da je to dobro ali ne bih se time bavila danas kada i najinteligentnijim pojedincima preti kontejner. Sta je trebao da radi neko od ljudi intelektualaca koje kritikujete. Sa platom koju prima i racunima koji ga jure kao azdaje kontejner mu ne gine. E pa gospodo kad ste mu vec kontejner namenili on ce da se bori i nece dozvoliti, ako ikako moze naplatice to malo pameti sto ima.

 66. odvratni su mi i roditelji koji vode decu u skole da ih tamo poducavaju ljudi kojima su takodje namenili kontejner za razbibrigu u slobodno vreme. Profesorima se kaze da traze drugi posao ako im se ne svidja. Trazili bi oni naravno kad im ne bi na svakom koraku stajao ispred nosa neki korumpirani i kontrolisani kreten sa kojim treba da saradjuje. Odvratni su mi i profesori koji odrzavaju ovaj rezim zivim. Jos su samo gori zdravstveni radnici jer oni manipulisu onim jedinm sto jos imamo a to su nasa tela u kojima zivimo. Ipak verujte da vecina ljudi koji su “prodane duse” to su ucinili jer ih drustvo kao takvo nije cenilo vec im namenilo neke bedne minimalce koje svaki Ciganin sebi moze da priusti prosjaceci.

 67. Kazu redovno isplacujemo plate i penzije. Ne znam kako neko moze tako nesto da izgovori. Treba imati stvarno nisko ,nisko, nisko misljenje o onima kojima se obracate pa im reci da im redovno isplacujete plate i penzije. TO NISU NI PLATE NI PENZIJE, to se dobija za pomoc oni koji ne rade a oni koji rade zaista posao i znaju da rade oni traba da primaju 5 do 10 puta vise. Izjednacili smo rad i ne rad, znanje i debilizam, super nam je vazno da smo isti, onaj sto nista ne zna on je pobednik jer je uspeo sebe da izjednaci sa najumnijim. Ne potcenjujem nikoga vec smatram da raspodela prema zasluzi treba da postoji, kao sto treba da postoji i altruizam da se pomogne svima koji pomoc trebaju.

 68. neka opozicija napusti parlament, a mi crnu goru, da im ne smetamo vise….
  je li moguce da smo ovolike kukvice, poslusnici, foliranti, lazovi…!?
  i gdje da ide opozicija, gdje da idemo svi mi kojima ovakvo lopuzanje i “vodjenje” politike u najmanju ruku vrijedja inteligenciju…
  i da li da bojkotujemo i parlament, i proteklih 20 godina i sopstveni zivot…??
  ne znam, voljela bih da vidim i jednu jedinu prednost u tom bojkotu, a ja jos vise da najzad vidim i jedan jedini tracak nade da nas najveci domet nije bojkot svega i svacega, pa i nas samih i nase slobode, vec da se moze nesto i uraditi…
  ali nazalost uvijek zapnem kod onog, kako slavko rece, “carobnog stapica” kojim bih samo malo, onako stidljivim pokretom, dala danasnjim crnogorcima ono sto uopste nemaju, a cime se najvise dice – cojstvo i junastvo, cast i obraz!!!

 69. To što kažete da se “zamrznu” sve partije u CG jeste dobra ideja,pokazalo bi se kakav je zaista sistem u CG, jednopartijski, ali i nemoguće, to se ne može desiti. A mi smo se “zamrzli” uz tu ideju, način borbe velite, šta smo u toj borbi, “jedna slamka među vihorove”. Kad nam ne ide rabota sa zamrzavanjem, kad nema nikog uz naš način borbe mi se odmrznimo. Ako se moglo u vihoru rata, zašto ne bi moglo sad ?

 70. mila,
  bojkot nije nas najveci domet jer ni za to nismo sposobni.
  Moze da se uradi ali niko nece.
  Plase se! Ima jos nesto sto mozda previdjamo.
  Crnogorci su mozda po prvi put pronasli idealan oblik vladavine po svojoj meri.
  primer: zakon o konfliktu interesa.
  Ovde je konflikt interesa nacin zivljenja. Kako onda terati narod da glasa i primenjuje neki dobar zakon o konfliktu interesa. To je u suprotnosti sa prirodom Crnogoraca. Takav zakon a i svi drugi sluze samo da se upropasti ono sto valja, primenjuju se selektivno i zlonamerno. Oni imaju institucije i zakone samo da bi folirali kako prate tokove u svetu dok zive potpuno drugaciju stvarnost daleko od civilizacije. Znaci sve sto je progres i covilizacijski napredak prosto se kosi sa onim sto je bice Crne GOre. Zato ja verujem da su oni pronasli svoje ideale u DPS-u. To sto neki ljudsku zajednicu dozivljavaju drugacije to je njihov problem. Ako Crnogorci nemaju hrabrosti, a nemaju, pa onda to od njih ne treba ni traziti. Treba igrati na kartu onoga sto oni imaju ali za igranje je potreban novac, a mi smo odrani do kostiju. Ne znam pricam mozda se neka ideja negde pojavi.

 71. Biljana,
  i da smo sposobni ne vidim nikakvu logiku u tome, jednostavno deprimirajuce je da je to jedino u cemu vidimo neku sansu…
  definitivno se slazem sa tobom da je vise nego ocigledno da ovom narodu odgovara dps, ali se tesko mirim sa tim da sitne, prodane, preplasene duse odlucuju i o mom zivotu…
  a apstinenata sve vise i vise… generalno, ovdje niko ne cijeni svoj glas, prodaju se za sitne interese i izigravaju odanost gospodaru, vecina uopste ne zeli da izadje na izbore, a sve pod izgovorom da nema alternative…
  naravno, ta konstatacija stoji, jer svako malo smjenjujemo vlast, dali smo i drugima sansu, pa se nisu pokazali kao dobri vladari!!!!??
  o cemu pricamo, ajde svi da pogledamo sebe i da se zapitamo sta smo mi licno uradili da ih onemogucimo u ovom lopuzanju koje traje punih 20 godina…
  i evo nas sad ovdje, komentarisemo slavkove tekstove, a kakav je tretman taj slavko imao dok nam je pricao o idealu, dok je bio ovdje i pokusavao da promijeni nesto… a sad ga svi citiraju, pominju, zale sto nije uspio… pa gdje su bili dok je pokradan na izborima, maltretiran, zvan izdajicom…
  jednostavno, najveca greska i nedostatak crnogoraca je nemanje gradjanske hrabrosti, a najtuznije od svega je sto sam uvijek mislila da ce to promijeniti nove generacije, ali posle ovoliko godina cekanja tih novih hrabrih generacija sam pocela da vjerujem da se kukavicluk i poslusnost genetski nasledjuju!!! i koliko god to blesavo zvucalo, ja drugo objasnjenje ne mogu da nadjem…

 72. Re: Mila

  Od rijeci do rijeci se slazem. Takodje, i ja sam itekako uvjeren da je genetika ‘odradila’ sve one generacije koje smo svi cekali u nadi da ce se ponasati drugacije od svojih oceva i djedova! Sad kad pogledam mentalni sklop moje generacije, uvidjam da su nasi ocevi i djedovi bili izuzetno hrabri i zeljni promjena ma koliko to suludo zvucalo. Na zalost , to je surova istina…
  poltronstvo u Gori Crnoj ovih godina dostize svoj vrhunac bas zahvaljujuci svim onim ‘mladim’ osobama koji primaju razne nagrade za razne ‘doprinose’ od mafijaskog rezima sa sve kezom od uva do uva ni ne pomisljajuci ni jednog trena na svoju nerodjenu djecu! Nadam se da ce se ti nerodjeni njih stidjeti! Nadam se!!!

 73. Ammar,

  ne znam kako vi gledate na pitanje bilo kakve promjene u drustvu, ali ja gledam ovako – ja cu uraditi sve sto mogu, na nacin i do mjere u kojoj u tome uzivam (na individualnom nivou i sa nivoa raznih rganizacija u kojima sam, formalnih i neformalnih) da drugima oko od sebe posaljem energetski kvant ili vektor ili kako god shvatali to sto jedno bice jeste. … Sto ce sa tim vektorom u konacnom biti, da li ce se poklopiti u pravcu i smjeru sa vektorima ostalih individua u drustvu, to je posledica na koju ja ne mogu u potpunosti da uticem, niti da je kontrolisem.

  Zbog toga se sva moja “ocekivanja” svode na to da zivim sebe, uvijek i svugdje, kako god bilo da bilo. Ako ima puno sapuitnika, ok, ako ima malo, ok. 🙂

 74. Ammar,

  da konkretizujem – na organizacionom nivou smatram da treba da budem zamrznuta, a na individualnom i drustvenom odmrznuta! Znaci, da preskocim ono sto su zarobljene institucije izmedju gradjanina i drustva, da me ne bi zarobili preko tih institucija i, bas zbog toga, vise slobodna kao individua, u smislu drustvene aktivnosti. …

  Tako je i sa vasim tekstovima i javljanjima – da ste u okviru neke organizacije ili bi bili kontrolisani ili ubijeni, tako stvari sada stoje. Zato, ostajmo zivi ovako individualno, neformalno umrezeni, do nekog momenta, ako, kada, ako ikada … Sa ljepotom, ako je moguce!

 75. biljana

  Potpuno vas razumijem da ste ogorceni na ovu vlast isto kao i ja i mnogi gradjani koji realno razmisljaju o svemu u CG.NE slazete se da se napada opozicija ,nisam ni ja dok nisam vidio a to vidi sve vise ljudi da potezi koje su vukli to nebi ni djeca iz vrtica radila,svoditi svoje opoziciono djelovanje na mjesec pred izbore , a cutati ili se samo oglasiti nekim saopstenjem kad treba napadati vlas je neozbiljno .moje misljenje mozda je i pogresno da opozicija zamrzne rad to bi bio najveci udarac ionako jednopartizmu u CG.Ali oni to nece uraditi zasto pitajte ih pa da cujete odgovore .oni zive u svom nekom svijetu ,daleko i bez kontakta sa obicnim ljudima,pa i neznaju sto narod misli i trazi ,a trazi BOJKOT,ako ne vjeruju uvjerice se , mislim da prvi ispit za njih su izbori na Cetinje .ocete da vam recem kako ce opozicija proci ,gore nego na ove sad, to zna svako ko se malo krece ne zbog kvaliteta ovih koji su CT dokrajcili nego zbog onoga sto sve vise i vise ljudi govori pustite ih same ne davajte im legitimitet .

 76. Mnogi su u CG preobraženi u Kafkine bube – pitam se da li to vide ujutro u ogledalu. Kad ustanu. I pođu na “posao” da tamo “zarade” neku “platu”. Koja nerijetko i kasni. Da li je čovjek sa imenom i prezimenom (ili makar brojem) u CG više uopšte ČOVJEK ili BUBA? Da li je paraliza strahom od odmazde i kazne od strane vlasti ubila identitete ljudi? O narodu je na ovom mjestu sve već rečeno, to je beslovesni plebs koji ne mari nizašta. Sem za “platu”, “penziju” i “socijalno”. Narod je u najvećem fukara u CG. Ili je narod obična rulja koja jede, pije i puši kad ima para. Jer taj narod je listom bijeda u CG. Može biti uzročno-posljedično. Ali ne mora. A pojedinci, duboko nesretni, se kreću između tog “naroda”, kao sjenke. I ako puste glas, taj zvuk prekrije dreka “plemena”. Ili “emancipovanih” plemenskih medija. Potpuno svejedno.

  Ko je kriv u CG što je ovo ovako? Krivi su svi, i oni što su krenuli pa pali, i oni što su vukli unazad, i oni što su se gurkali sa “pobjednicima”… A zašto su krivi svi? Zato što ovo glupo pleme ne prašta. I zato što je kolektivna nesvijest u CG crna rupa u koju tonu i pamet, i znanje, i kukavičluk, i junaštvo. I istorija i geografija. A i jezik, maternji ili koji god, sa vjerom tvrdom. Pravoslavnom, ili kojom god. Samo “biznis” ne tone. Ali su zalihe na isteku. Kultura preživljavanja je na nivou glodara, valjda narod podsvjesno uči od nižih vrsta. A kakva navika, takva i “nauka” crnogorska.

  Prosto rečeno: vlada ništavilo. A o ništavilu se ne može raspravljati. Besmisleno je. Treba graditi stvari od početka. A za taj trud treba MNOGO ljudi i mnogo čiste, pozitivne energije. I jednog i drugog je PREMALO.

 77. I opet sam u cudu zbog ovih komentara!
  Zar je logicno da napadate opoziciju i trazite da i ona cuti, kao sto to rade gradjani Cetinja.
  I kome se ustvari prijeti sa tim da ce opozicija jos losije proci, opoziciji ili gradjanima…
  ne razumijem, pa svi znamo u kakvoj je situaciji cetinje, sta je ova vlast uradili za cetinje u proteklih 20 godina i umjesto da narod pokaze svoj bunt, da izdje na izbore i glasa protiv njih, ovdje se opozicija upozorava da im ne daje legitimitet.
  Sasa, legitimitet im ne daje opozicije vec gradjani Cetinja i gradjani Crne Gore i moramo se pomiriti sa tim, jer niko opoziciji nije dao sansu da pokaze sta zna, kao sto sansu nikad nije dobio ni Liberalni savez!!!
  Svako bi bio bolja vlast od njih, pa uspjeh bi bio i da im se uzme apsolutna vecina, ali narod to ne interesuje, jer je opozicija kriva za sve!!!
  E nije opozicija dovela crnu Goru do ovog stanja, nego DPS, pa hajde njih da kaznimo, a ne da opravdavamo svoj kukavicluk glupom tezom da “nema alternative”!!!!

 78. mila

  ocigledno da ne razumijete o cemu pricam.odlicno znam sto je vlast uradila od CT sve onosto su obecali u kampanju ,nova autubuska,nova pjaca, kruzni put ,asfaltiranje ,falati cetinje za obraz cg itd sve prazna prica .ne napadam ja opoziciju da pomognem vlasti daleko bilo , nego jednostavno vidim cujem i razmisljam da protiv ovih i njihovih nerazmontiranih monopola vlasti isvega sto rade u izbornoj trci nemozete se boriti na takav nacin , a po meni jedan od vidova borbe koji bi dao najveci rezultat bio bi bojkot svega i to je legalno.Sobzirom da JE LSCG zamrznuo rad nije tesko pogoditi rezultate izbora u ct jedino su liberali mogli pobijediti dps ovi tesko ,jedino ako im ne prepuste pobjedu ovi iz dps.a vi pitajte ove iz opozicije zasto su izasli na izbore u 15 partija,nije valjda da su mislili da ce tako pobijediti.

 79. Sasa_ct, zaista je zalosno sto ce DPS na izbore u Ct dobiti 80% izaslih glassova upravo iz razloga koji si naveo, zato bi bilo dobro kad bi LS funkcionisao makar na Cetinje. O tome treba brzo razmisljati jer evo zibori vec na jesen u ct

 80. Uvažena Ksenija, nemože čovjek kao jedinka ništa da učini, a kod nas teško i u kolektivu. Mi ovđen možemo laprdat, ali niko nije stekao slavu ležeći na dušeku i zanovijetajući. Kažete zamrznuti na organizacionom nivou, kao da smo živi zakopani. Odmrznuti kao individua, kao da Vas i nema. Treba počet, narod će se okuražit ako ima jakog vođu i masu. Kao jedinka, teško, kako kaže prof. Neđeljko Đurović, čovjek je socijalno biće. . . . . Čuh neđe ono od Slavka : “Golube lako ti je govno svoje izjest no izjedi kamen”. E mi ti evo 4 godine jedemo govna, pregnimo pa i taj kamen izjedimo, pa ajmo dalje. . .

 81. Ako vakat dodje …, a do tada treba prezivjeti pressing. Ok, Ammar, mogli bi ovome pricati, o tome da je kod nas cesto 2+2<4, i sl., ali da smo na dusseku – nismo! … I KPJ je bila u ilegali u staroj, staroj YU, pa su radili po celijama, jer drugacije nije bilo sanse da opstanu. Pozdravljam vas!

 82. Thoreau (Henry David) je 1849. godine pisao o duznosti gradjanina da bude neposlusan i o tome da je ispred gradjanske duznosti (izlaska na izbore) pojedinac duzan da stavi moralnu duznost neposlusnosti igri koju otudjena vlada igra …

  Tako vam je to kod nas. Vi ste mozda puni zelje da mijenjate stvari. I ja isto, ali ne zelim da me izbuse kao balon ili da pucaju na mene kao preko brisanog prostora. Ne mislite da sam ususkana i da sam negdje u potaji. Itekako sam ziva. Ne mislite da se na slobodne pojedince ne sprovodi skoro svakodnevni lov (manje ili vise vidan). To rat “u pozadini” koji je cesto tezi nego front.

  Ok, vise od icega bih voljela da se stvari promijene u CG i, ako to bude zeljela kriticna masa ljudi, to je legitimno. Ako ne, cemu? Ocete da budete na celu ljudi koji bi od vas ocekivali da budete “drugi Milo”? Ja to ne zelim.

 83. Ovde se zaboravlja da su upravo bili izbori i da kriticna masa postoji na strani DPS-a . Narod hoce njih. Mi mozemo da pokreceme legalne inicijative, mogli bi da osnujemo stranku na primer. I da se vredno pripremamo zxa sledece izbore, mozda ce se desiti i neki pre roka.

 84. Ukoliko OO LS Cetinje odluci da ucestvuje na predstojecim lokalnim izborima, to ce biti test zrelosti za celu Crnu Goru.
  To ce biti sjajna prilika da konacno iza odbornicke liste LSCG stanu i Nebojsa Medojevic i Andrija Mandic ne postavljajuci uslove; da stanu Milan Popovic i svi intelektualci, prethodno se izvinivsi LSCG i Slavku Perovicu; vlasnicima i glavnim i odgovornim urednicima crnogorskih medija da objektivno, nepristrasno i hrabro isprate kampanju LSCG i da postavljeju neugodna i vazna pitanja DPS-SDP vlastima; za celo crnogorsko drustvo da najzad pokaze hrabrost, odlucnost za promene.

 85. ljudi ,samo veliki potresi ekonomski ,fer i posteni izbori bez paketa, obecanja, kupovine glasova , lk,zaposljavanja i to samo njihovih ,bez ucesca policije ministara ,direktora, poslanika,odbornika hiljade izbornih stabova ,znaci razmontiranja citavog sistema ,bez toga bi bilo uzaludno trositi energiju,jer oni ovako funkcionisu ne 20g nego 60g.Vjerujte da su isti ljudi koji su mi donosili poziv da ucestvujem u rat za mir a sto sam odbio fala bogu i LSCG,isti ti su u kampanju za izbore prije neku godinu radili najprljavije poslove za vlast,sto znaci da sve drze jos od tada u svom posjedu.ja bih volio kad bi oni izgubili vlast na ct , ali tim neresavamo nista ,bojkotovali bi vas ne bi vam dali ni ono sto vas pripada zakonski a siromasna opstina unistili su sve grad u raseljavanju i to njihovom projekcijom,i sto bi uradili .znaci kraj im se ne nazire dok sve ne u niste ili evropa rece promjene makar kozmeticke.

 86. Re: Ilija Bakic

  Slazem se Ilija da ce to biti ispit zrelosti! Ali , s druge strane itekako treba razmotriti opciju bojkota tih izbora ,kompletne naravno opozicije ( obavezan uslov) , jer je dps na ovim izborima zabiljezio jedan onako interesantan pad u vidu broja glasova, i mislim ,cak stavise, siguran sam da ne bi mogli sami izvuci vise od 50 % upisanih na biralista! Mislim da je to jos uvjek neophodan uslov da bi izbori vazili?? Pomalo mi se pomjesalo sve jos od onih famoznih predsjednickih izbora kad su mijenjali izborno zakonodavstvo!
  Ako bi vec cetinjsko rukovodstvo bilo raspolozeno za ucesce na tim izborima mislim da bi trebli svi mi koji ovdje dolazimo i svi oni koji su voljni da od prvog do zadnjeg dana svesrdno pomazemo u svim oblicima tu kampanju!! Iskreno, itekako bih imao volje za to!!
  Pozdrav naravno!:)

 87. ponovicu jos jednom nesto sto sam napisao ranije a to sam procitao negdje ranije u Monitoru.NA IZBORIMA U LOGORU UPRAVA JE SIGURAN POBJEDNIK .ko umije ovo da protumaci a nije tesko valjda mu je sve jasno zasto ne treba vise ucestvovati na izborima.svi vi koji mislite drugacije to je legitimno ,formirajte partije ,nevladine organizacije pa pokusajtE.

 88. Ksenija, nemojmo se ravnjati sa KPCG, oni su radili kao i Zelenaši Krsta Popovića, kao neki gerilci. A mi, nikako, do preko ovog bloga i kojih sajtova. Sta to rade službe LS, funkcioneri, glasači, ništa. Nezavisnim intelektualcima, NVO-ima, opoziciji itd. on bi bio samo podrška. Naša (LS) sadašnja politika je kako da što više omrčimo Mika, Radoša, Vijesti, Monitor . . . Kako rekoh, pozobljimo taj kamen, pa ajmo svi dalje . . . Što prije, jer nam je i gospodar Nikola I tako u izgnanstvu pričao o povpatku u CG, borbi, promjenama, nezavisnosti . . . . pa je skapao prije no išta učinje . . .

  Viva LSCG, Viva MN.

 89. Jeste li pročitali izjavu predsjednice ustavnog suda koja je oštro i neustrašivo natrljala nos evpopskom predstavniku rekavši između ostalog: Mi Crnogorci smo ponosni i ne želimo trpjeti uvrede time što ćemo ćutati…” Eto kako se upravlja kritičnom masom. Jednim udarcem je zamenila teze pa umesto da priča o kritici ona priča o vređanju, plus, visoko uzdigla crnogorsku hrabrost i ponositost. Moraće čini se drhteći na kolenima da dođe pred nju da se izvine svim Crnogorcima. HE he, Genujalno za ljude gde vlada izvrnuta svest.

 90. Šetam ja sa jednim SEDMOGODIŠNJAKOM po Podgorici. Sunce sija, toplo, prijatno, divno, parkovi se zelene. Prelazimo preko mosta na Ribnici (most žrtavama 5. maja) i on gleda dole, pa gore pa okolo i kaže mi: “Podgorica je mnogo lep grad ali u njoj žive sve sami ludaci.” Kunem se da sam prisustvovala ovome.

 91. POZIVAM SVE DA SE SASTANEMO NA TOM MOSTU PA DA BACIMO POGLED TE DA DAMO DOPRINOS OPŠTEM LUDILU.
  OBAVEZNO PONETI BAR JEDNU KESU SA SMEĆEM ILI MAKAR PLASTIČNU BOCU, MOŽE I LIMENKA.

 92. Apelujem unapred na građane da za vreme Uskrsa i posle ne bacaju jaja i kore od jaja po hodnicima i stepeništima zgrada u kojima žive i čiji su vlasnici. Ako već ne mogu da se odupru nagonu neka odu do mosta na Ribnici pa neka tamo izraze svoju slobodnu volju.

 93. “POZIVAM SVE DA SE SASTANEMO NA TOM MOSTU PA DA BACIMO POGLED TE DA DAMO DOPRINOS OPŠTEM LUDILU.
  OBAVEZNO PONETI BAR JEDNU KESU SA SMEĆEM ILI MAKAR PLASTIČNU BOCU, MOŽE I LIMENKA”
  Ma nije to nikakvo zadovoljstvo,ako se ne bači barem sa petog sprata.Imate makar neku vjerovatnoću da će to nekom pas’ na glavu,ili na krov tek izglancanog četvorotočnog ljubimca i eto zadovoljstva.Ovako sve odnese mutna Ribnica i….

 94. slavko,
  citam ove komntare, pa rijesih da se i ja ukljucim. sve sto je o vama do sada receno je samo kap u moru. za ovih proteklih 17 godina, a toliko sam imala i kada sam vas upoznala, nema dana da nijesam bar jednom pomislila na vas… pa on bi ovako uradio, ovako rekao, prepoznam i djelice nekih vasih ideja i stavova u postupcima i retorici drugih politicara, tzv. opozicionara, ali oni su samo neuspjeli plagijati.
  sta vi radite i o cemu razmisljate ne znam, ali znam za sebe… to vam je kao prva ljubav..
  sjecam se kad ste u jednom cetinjskom kaficu, bjese tadasnji ‘iris’ cini mi se, popili neki sedativ prije onog rocista u cetinjskom sudu..
  sada sam ja najcesce na sedativima…
  sjecam se ja jos puno lijepih stvari, to su moje najljepse godine..
  komentare ovih djevojaka koje pisu o mandicu i medojevicu na neki nacin i razumijem, sta one zapravo znaju o harizmi, energiji, inteligenciji..
  samo bih zeljela da vas vidim, jednom kad dodjete…

 95. Neka mr. Slavko sa prijateljima iz LSCG-a, ukoliko dođe u CG, napravi neki skup za sve Liberale i njegove sledbenike. Ne kao miting ili što političko, već kao neki koktel, konvencija, neformalni skup. Može se govorit o svemu što ovđen govorimo, ne striktno politika. Da malo unese energije i nade u narod Crnogorski, da nas osokoli. Volio bi narod . . .
  A, Nego Što !

 96. ma neka slavko samo dodje…
  ako ja ne padnem u nesvijest kad ga ugledam…

 97. Problem koji imaju svi civilizovani ljudi ove planete je isti. Nemamo sredstva, potpuno smo razoružani pred necivilizovanim pojavama. To stoga što ta sredstva tražimo tamo iza čega se i krije necivilizacija. Mržnja, strah, nepoverenje,netolerancija, oružje itd. to su sredstva koja imamo na raspolaganju ako pristanemo da zivimo u necivilizovanom društvu, a živimo. Kad bi samo malo želeli da promenimo to i da iskažemo ljubav i solidarnost jedni prema drugima. Pozivam sve da razgovaraju sa svojim poznanicima i vide koliko mogu da pomognu jedni drugima, onda da referišu ovde šta su uradili. Poručujem otimačima naročito da se zainteresuju za ljude oko sebe, jer od stvari koje zgrću neće im život biti mnogo sadržajniji.

 98. Ne tuguj nocas
  gore glavu
  sad kad smo jedno
  ja i ti
  obriši s lica suzu plavu
  CRNA GORO ljubavi.

  Jer tvoja brda i doline
  ne nisu
  same ostale
  svi gorski vuci iz planine
  ispod tvoje zastave.

  I nemoj ne tugovati
  novo jutro ce svanuti
  novi dan u hiljadu boja
  goro moja…

  Ave Slavko, morituri te salutant!

 99. ‘goro moja’ od perpera je himna LP, ne mogu da je cujem… a narocito me iritiraju ‘gorski vuci’ sa zastavama…
  licno bih vise voljela da jos postoji lscg, sa slavkom naravno kao liderom, pa makar crna gora nikada ne bila drzava…
  a vi, dragi moji liberali?
  i vi, crnogorci?

 100. Pa eto ispade dovoljno klanjati se zastavi i himni. A kako građani žive i u kakvom ambijentu nam rastu deca to nema veze. Važno je da se oni ne zaustavljaju u svom zlu, oh Bože ima li te?

 101. Kako oni preziru ovaj narod! A narod je toliko glup da ne vidi. Deca nam pričaju maternji jezik, ne znaju kako se zove jezik kojim govore. A gospoda znaveni upravljaòi krizama, kojima je glava puna mozga, dok su naše jadne prazne, ne znaju ni pravilno da izgovore ime pripadnika sopstvene nacije. Ni to ne znaju.

 102. Neće vam Slavko doći, ne bih ni ja kad bi mi se moglo. Gledah na Youtube stare promotivne govore našeg nam bivšeg i budućeg premijera, nema tog lidera kome se nije podsmevao, sve isto samo uvek upućeno nekoj drugoj “grupi glupaka i nesposobnjakovića”. Pa nije ni čudo gospodo da vam je Slavko koga toliko volite otišao. Kad u nekog veruješ onda ga i braniš. Dobro je procenio nije bilo iskrene vere.

 103. doci ce slavko, pa bar na 10 dana…
  ako ne dodje, nije mi ni prag predaleko..

 104. tako je, biljana ne zna kroz sto smo mi prosli svih ovih godina.
  slavko nije od nas i zbog nas otisao, kako ti kazes. zna on odlicno da je bilo i iskrene vjere, i nade, i hrabrosti…
  i jos je ima.
  ja ga cekam…

 105. vidim super ste se snašli?

 106. a vidite kako pričate bez razmišljanja. Ja ovde živim više od 40 godina., a vi?

 107. mitraljezac,

  dragi provokatoru,

  posto su ti vec izbrisani nekoliko komenta koji su bili provokacije po raznim osnovama, zasto ne bi sa ovim svojim zadnjim ogavnim fingiranjem lingvistickog fashizma otisao recimo na sajt mladih dps-a, mislim da bi takvu jednu velicinu prihvatili bez problema.

  ovdje, kolko primjecujem, ne mjere ljude po tim bolesnim arshinima kolko sto jotuju dok pricaju i pisu, vec po tome imaju li sto pametno da kazu.

  a po tom kriterijumu od tebe smo valjda culi sav maximum koji si imao da reces do sad, rekao bih.

 108. Ovo je idiotizam primeren jednom mitraljescu 😉
  Ako žena ne kuca gluposti i ako kuca istinu , kakve veze ima što kuca na ekavskom ? Prepun joj je vas koji ste dični crnogorci s mitraljezima a nemate 4 osnovne .
  Treba negovati različitosti , ako je bilja ok , dobro došla
  A ti mitraljezac , idi na Dubrovnik , opet 😉

 109. Hvala ti wawy, mogu ja i na ijekavici ako je to problem. (salim se) Sto se tice toga da li neko moze i bez mene. pa naravno da moze, bez svakog se moze, niko nije nezamenjiv naravno. Kad bi to vazilo jos za neke! Druga je stvar isterivati nekoga. Ali to govori o onome ko isteruje ne o onome koga teraju.

 110. mitraljeshche, mito, bekrijo, 🙂

  otkud ti ideja da ja nesto brisem? nemam veze s tim.

  a neznam sto se cudis sto ti se brisu komenti kad si se raskokodakao s lupetanjima ovuda kao kvocka pred svadbu…

 111. to brate sad ga daj , tako fino svojim pravim recnikom a ne parafraziras Mila i kompaniju 🙂

 112. biljana,
  sto znaci to ‘super ste se snasli’? pa eto, snalazim se nekako, mora se..pomislim na slavka, pa mi odmah bude lakse 🙂
  pa ja zivim, ako mogu tako reci, sasvim slolidno, i zivim ovjde 34 godine, og kojih sam clan lscg punih 17. i ne bih to dala nizasto na svijetu.
  gdje si ti bila do sada ako si ovdje zivjela, ne znam.. kasno ti se svjest uspavana probudila, biljo, cini mi se?
  zbog toga me i ne mozes razumjeti..
  a meni licno tvoja ekavica ne smeta…

 113. Nemam nameru nikome da polazem racune o mojim licnim stvarima. Koliko ja zivim ovde ili ti to se nikog ne tice. Ja sam rekla da uopsteno uzevsi da je bilo snage da se Slavko Perovic odbrani od podmetanja i uvreda ne bi sada bio tamo gde jeste, a vi ga dozivali da dodje. To se nije odnosilo ni na koga licno vec na pripadnike i simpatizere stranke LSCG u celini. Sto ste vi morali da krenete odmah u opisivanje i vredjanje mene licno to samo govori o tome kakvi ste vi. Dakle to sto sam ja rekla nema bas nikakve veze sa mojom licnoscu, vec sa stvarnim stanjem stvari kako ga ja vidim, a vi imate pravo da mislite drugacije ali nemate pravo na vredjanje.

 114. sto je biljo, sto se primas?
  i sve nesto ‘vi’ovo..’vi’ ono…. mislis, valjda, mi liberali?
  e, vidis , posto MI ,izgleda, nijesmo imali dovoljno snage da odbranimo slavka, on bi jos zivio ovdje, tako to kazes…
  mene bas zanima , posto ti znas ko smo MI, hajde nam kazi ko si ti, ko si bila, ili sto god hoces… mislim, ne moras opsirno, nismo na facebook-u…
  fotografija nije obavezna…:-)

 115. vidim da bi ti više prijalo da sam te ignorisala, što ću se ubuduće truditi da ti udovoljim.

 116. Iskra, nemojmo stavljat Stranku ispred države. Zapitam se ponekad, da li smo mi Liberali jer nam Stranka ima tu odrednicu, ili smo Liberali u pravom smislu te riječi (slobodnoumni, bez predrasuda, plemeniti, napredni . . . ). A da nije bilo Crne Gore (države), ne bi bilo ni LSCG-a ni mr.Slavka Perovića. Ne veličajmo kult ličnosti niti Stranku pred državu, jer nijesmo totalitaristi .

  Živjela slobodna Crna Gora (samim tim i LSCG i Slavko :] )
  DUM SPIRO SPERO

 117. @ biljana
  ignorisi me, jer ne mozes polemisati sa mnom..
  @ ammar
  meni je lscg, kao sto rekoh, uvijek ispred drzave. i velicacu uvijek slavka, ma sto ti o tome mislio…

 118. Evo vijesti koju 29.maja 1999. objavljuje BBC u kojoj stoji da su demonstranti te ratne godine u centru Podgorice pod vodstvom LSCG odbacili “politiku Slobodana Milosevica i Mila Djukanovica”..
  Eto kolika je to laz, tih rezimskih prirepaka, tih nazovi analiticara, medija, novinara, strucnjaka za sve i svasta, da te 99. CG nije imala izbor..imala ga je, ali kao i mnogo puta prije, bojala se i strah je od vodje…sram je bilo, i bice je dokle Lovcena bude..
  Gospodine Perovicu, sa Vasim stavovima i zalaganjima se nikada nijesam saglasio, duboko sam vjerovao i vjerujem u srspko bice CG, i njenu potrebu, prije svega prirodan polozaj u zajednici sa Srbijom..
  Ali zbog onoga sto ste govorili i Vaseg promisljanja, razumijevanja i odredivanja svakome mjesta koje zasluzuje, primite moje najdublje postovanje

  Several thousand people have taken part in an anti-war demonstration in the Montenegrin capital, Podgorica.

  The rally was organised by the opposition Liberal Party, which wants Montenegro to end its federal links with Serbia and restore its historic independence.

  Demonstrators denounced both President Slobodan Milosevic and the Montenegrin leader, Milo Djukanovic


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: