Posted by: Slavko Perovic | May 18, 2009

DNEVNIK, 18. MAJ 2009. godine

Kao što smo vidjeli proteklih dana, crnogorska opozicija je odlučila da sarađuje sa režimom. Profiterovi mediji su preglasnim ćutanjem podržali ovakav „opozicioni“ stav. Ovaj Profiterov ćuteći rukopis mi je dobro poznat, na liberalima su se trenirale njegove „kaligrafske“ vrijednosti. Ponosim se mnogim stvarima koje smo uradili u crnogorskom blatu, ali sa činjenicom da sve više ljudi lako i brzo  raspoznaje slične političke rukopise i zna njihovu stvarnu svrhu i namjenu, stvar je sa kojom se najviše ponosim.

Svjedoci ste mi: u nepropusno zadihtovanoj crnogorskoj medijskoj kutiji bačenoj na dno nekog balkanskog kanalizacionog kolektora, čitave godine su bile potrebne da se razobliči ova perfidija… Ono nedavno objavljivanje u Vijestima dijela mojeg teksta uz izostavljanje njegovih bitnih dijelova koji se odnose na Profitera, objavljivanje sa zadrškom od čitavih osam dana, nije značilo ništa drugo nego pobadanje kiljana u prostoru i vremenu tako svojstveno Profiteru, da se, ako jednog dana dođe ovakva konstatacija: pa vi nijeste onaj predlog podržali, pokaže na kiljan: kako nijesmo, evo ti Vijesti broj taj i taj.

Jedan veoma, veoma talentovani novinar dugo je godina u Monitoru bio zadužen da glumi kiljan, ali o tom, možda, nekom drugom prilikom.

Ugledni član Profiterovog tima Milan Popović dao je veliki intervju Slobodnoj Evropi. Prava je prilika da se sjetim nekadašnjeg urednika ovog medija za Južnoslovenske prostore, Srđana Kusovca, kojemu je za potrebe novog vremena i njihovog ubrzanog tempa, nenadano odloženo novinarsko pero u sošku pa je prekomandovan gospodinu Đukanoviću za savjetnika.

A kako nas je godinama čerečila Evropa slobodna, pod dirigentskom palicom današnjeg savjetnika, opet, drugom ćemo prilikom. I nije bivši „nezavisni“ novinar, današnji savjetnik kriv, on samo izvršava naloge kao vojnik u struci… Parafrazirano je to onom mafijaškom: ma kakavi, nemam ja ništa lično protiv tebe, to je samo posao. No, sa druge strane, slobodnom voljom se odlučite da postanete takva vrsta vojnika.

Dakle, u rečenom intervjuu gospodin Popović ponovo otkriva čitav niz već dobro poznatih slabosti: ponovo se izbjegava potencirati više nego sramotna, samo po imenu koaliciona, a suštinska kolaborantska uloga SDP-a u ohlokratskoj vlasti. Slučaj neizglasavanja Zakona o lustraciji koji nije prošao zahvaljujući SDP-u o kojem govori Popović, tako se prikazuje kao nekakav incident, a ne kao tek samo jedan čin kontinuiranog, osmišljenog načina  evo već dvanaestogodišnjeg djelovanja ove „stranke“, koja je bila ista takva i dok je bila „opoziciona“, što bi se reklo, na „izvolte“ režimu, uz jedan vrlo kratki period „mudrog“ ali opozicionog djelovanja.

  Ponovo Popović izbjegava da saopšti imena i prezimena stubova režima, ponovo se zaobilazi stvarna uloga crnogorskih liberala, ponovo se sugeriše spinovana, režimska i lažna „periodizacija“ djelovanja LSCG, ona koja kaže: liberali su do tada i tada bili… ama svaka čast, ali… Ponovo se „zaboravlja“ da su liberali, na primjer, čim se pojavila „knjiga“ Momira Bulatovića „Pravila ćutanja“ istu, kao optužujući materijal, predali u ruke ondašnjoj novopečenoj državnoj tužiteljici Medenici, jer u knjizi sve piše i o mafiji i o olhokratiji. Učinila je to u ime stranke ondašnji portparol Helena Vučetič ne tako davne 2004-te. E sad, sjeća li se neko bilo kakve, osim odbrambene reakcije Milana Popovića kao ondašnjeg režimskog stuba, na sve ovo? Da Vijesti imaju arhivu, odmah bi ste mogli vidjeti kako su one „reagovale“ onda, a kad bi Monitor imao internetsku arhivu mogli biste se i na taj način podsjetiti, ali arhiva nema…

  Pored toga, sjeća li se iko bilo kakvog komentara Milana Popovića i ekipe u odnosu na dugogodišnje djelovanje radija Free Montenegro i njegovog urednika Miška Đukića na primjer? Prije njega Nataše Novović, prije nje Nebojše Redzića, prije njega Čarlija Ilića. Na čiju su stranu bili Milan i društvo barem od 1997-e, dok je grmjelo i sijevalo? Sjeća li se neko da je ikad Slobodna Evropa ugostila nekog od ovih hrabrih urednika ili novinara ovog radija, dok su bili njegovi urednici? Sjeća li se Milan Popović da je Free Montenegro onaj medij koji je posredstvom strašnih emisija Snježane Rakonjac, obavijestio javnost o zločinu hercegnovske deportacije… Na čijoj su strani bili Popović i društvo kad je svoju bitku u „javnom servisu“ bojovala Nataša Nović kao prvi slobodni urednik ove kuće?

  Koliko bi Oklopa na primjer, mogli da napišu ovi ljudi, a o Đukiću da ne govorim?

  Da se razumijemo, dragocjeno je što je Popović napisao roman, ja govorim o kontinuitetu prećutkivanja kao produktivne metode sakrivanja, jer su u toj tački prećutkivanja kako onda, tako i danas, skoncentrisani stvarni motivi djelovanja ove grupe koja sebe vidi kao intelektualnu savjest posrnulog crnogorskog društva, čijem su posrnuću ključno doprinijeli.

  E sad, neću reći, kakvo društvo, takva i savjest, da mi se ne zamjeri…

  Zastrašujuće je koliko Milan Popović insistira na udbaški spinovanoj laži kada i u ovom intervjuu papagajski ponavlja:

  Ja ne mislim da je greška što se ostalo pri opciji nezavisnosti Crne Gore samo zbog toga što je Đukanović sa svojom partijom ’97. promenio stranu. Ja mislim da je dobro što je Đukanović ’97. promenio stranu, a naravno nije dobro što nije promenio ništa drugo ili vrlo malo drugog, ali vi ’97. niste mogli, kako narod kaže, ” zbog prljave vode izbaciti i dete iz korita”.

  Ovo sugeriše neznavenima notornu laž da onda nije bilo alternative Crnoj Gori osim davanja bezrezervne podrške ohlokratiji.

  Pružanje usluga distribuiranja i širenja ove i mnogih drugih spinovanih udbaških laži jedan su od temelja učvršćivanja i širenja profiterske finasijske i medijske imperije brižljivo odnjegovane u moćnoj sjenci ohlokratije. Opisana akcija je bila osnov za planirano uništenje LSCG.

  A alternativa je postojala, nju su liberali znalački, autentično i beskompromisno gradili punih sedam godina, korak po korak, znajući da mora doći čas kad će biti ponuđena. I ponudili su je na srebrnu tacnu, perfektno serviranu, na izvolte, a da se pri tom ne ustanete iz fotelje i ne izađete iz udobnih papuča.

  Ponuda se sastojala u elementarnoj računskoj radnji, reklo bi se aksiomatskog karaktera. Znači trebalo je poručiti ono očigledno:

  odlično je što je DPS „pukao“ na dvoje,

  odlično je što znamo da Đukanović nema kuđ nego da se zaleti na ogromni izborni potencijal crnogorskih liberala,

  odlično je što je Đukanović slab,

  a najbolje je da mi zbog svega toga, upravo sad bezrezervno podržimo LSCG kao jedinog garanta nezavisnosti, i još više, kao garanta demokratske tranzicije i svega što iz nje proizilazi.

  Samo snažni Liberalni savez može biti najozbiljniji i oprezan partner u budućoj koaliciji sa Đukanovićem, prema kome se, Đukanoviću, mora držati stroga distanca, da im se čorbe ne pomiješaju.

  Ovo se mora uraditi, jer sve suprotno ne samo da je nemoralno nego bi moglo dovesti do toga da Ajhmanu povjerimo brigu za Jevrejsku đecu, kako samo malo dalje u svom intervjuu aludira na Đukanovića isti  Popović.

  Prilika 1998 je bila ogromna, da ostavimo za ovu priliku po strani nekoliko krupnih, još više izglednijih i očiglednijih prilika koju je pružila 1997-ma, a proigrao isti tim! Nije tek tako onaj naš kongres u Budvi iste te 1998-me održan pod sloganom: lscg – s a d!

  Urađeno je sve suprotno od očiglednog.

  Želim reći Popoviću i svima, to nije bila greška, jer živ čovjek pogriješi, pa se ispravi ako je dobronamjeran, nego je privlašćivanje bio potez strateškog karaktera, skovani plan za uništenje liberala, kolaborantski utanačen u podrumima ohlokratije, a sve zbog zaštite finansijskih i drugih potencijala istog onog Ajnhmana iz Popovićeve priče.  Taj plan se počeo ostvarivati rečenom manipulacijom nema alternative u prvom, a onda onom neviđenom, sramotnom krađom počinjenom nad LSCG 1998, krađom zvanom 6,3% u drugom koraku.

  Ne tražite reagovanje tankoćutnih demokrata iz Popovićeve ekipe u osudi ove krađe, nećete ih naći. E, tom bezočnom, očiglednom i nečuvenom krađom i još ciničnijim ponašanjem ekipe, Crna Gora je preusmjerena sa jedinog mogućeg pravog kolosjeka, na ovu zabačenu, slijepu ohlokratsku stanicu, zaboravljenu neđe u nekoj pustinji, a koju danas tako živopisno opisuju Popović i drugovi.

  I kao čude se: đe smo ovo, što bi ovo, mili brate…

  Tako je čisto dijete, koristim Popovićevu metaforu, Liberalni savez, izbačeno iz čiste vode, a voda bistra, ljekovita, taj čisti planinski izvor čudom otvoren, usmjerena je za pranje onih koje, na žalost, ponavljam na žalost, ni Tara ni Morača oprati ne mogu dok je Sunca i dok je Grahovca, jer su dokazali po milion puta da se Boga ne boje, a o Ljudima, Stidu i Pokajanju da ne trošim riječi…

  Božju su prestupili, svojom voljom.

  Opisuju, kažem, tu stanicu, Popović i drugovi, ali opet ne pozivaju da se iz nje pokuša izaći, tako što će tražiti, zahtijevati, goniti opoziciju da izađe iz parlamenta, goniti je makar sa stotim dijelom energije kojom su svojevremno radili na „demokratizaciji“ LSCG i urlali da se stvari mogu mijenjati samo iznutra, pri tome glorifikujući kolaboraciju one stranke koju Popović pominje s mjene na uštap, a zove se SDP, a kad je pomene, vazda to začini sa LSCG, kako bi u vranac liberalni dolio malo vode, onako, ka da neće…

  Opisuju, ali ne daju primjer sopstvenim činom, organizacijom protesta i trista raznih čuda koje im stoje na raspolaganju!

  Pa zamislite da je samo djelić tako moćnog propagandnog, finasijskog i drugog arsenala koji stoji na raspolaganje Profiteru, ikad stajao na raspolaganju LSCG, kakva bi to fešta od tuče bila!

  Mark Šagal u svojoj čuvenoj autobiografiji, samo u jednoj polurečenici, kao kratkim povlačenjem gudala preko struna neopisive ruske sudbine, čini čujnom u dubokom basu, svu vibraciju beskrajnog užasa koji će zadesiti Rusiju:

  „Lenjin je 1917 preusmjerio Rusiju…“ pa je  ona digresija omaž toj jezovitoj Šagalovoj rečenici.

  Odgovrnost za ovo crnogorsko preusmjeravanje ne pada samo na Đukanovića, potencirati isključivo njega kao krivca bila bi neoprostiva laž i nastavak zamajavanja koje opet ide u korist ohlokratiji.

  Ovo nikako ne znači da se stvari ne mogu mijenjati. Mogu, ali računi moraju biti čisti, a da bi bili čisti red je da se nakon, eto, jedanaest punih godina, da ne idemo dublje, konačno kaže makar ovo: „naše procjene nijesu bile dobre“ evo neka se ne kaže, bile su pogrešne, evo neka se zažmuri na ono pitanje: zašto bijahu pogrešne?

   Nego, još jedna stvar koja me se „dojmila“: gospodin Mur je posjetio „čuveni“ UDG i tamo održao slovo čiju svaku riječ potpisujem, ali pitam: zar sami odlazak na ovu „čuvenu“ obrazovnu „instituciju“ koja je, pored ostalog, sigurno najgroteskniji i u okeanu crnogorskog cinizma sigurno najciničniji spomenik Crnoj Gori kao ogromnoj praonici ohlokratskih para, ne predstavlja li Murova posjeta neuvijenu, otvorenu podršku ohlokratiji?

   Ne želim da u to vjerujem, ali da je bilo ružno, jeste. I želim da kažem da se ta ružnoća vidi. A bila bi još vidljivija da je Profiter bio na stepeništu sa onim transparentima i onom brojnom profesorskom ekipom koja je onda znala potpisivati ona brojna i hrabra otvorena pisma.

   Eto,  mogao je neko pismo protesta pročitati profesor dr Svetozar Jovićević na primjer, ili predsjednik čuvene DANU i bivši rektor državnog univerziteta Nikolić ili…

   U tom slučaju možda bi Mur došao na ideju da se naredni put, kad se ponovo uželi studenata, nađe na državnom univerzitetu i kaže neku riječ o tome kako i zašto nastaju ovi privatni univerziteti po Crnoj nam Gori.

   Advertisements

   Responses

   1. Niako mi nije jasno, zasto je pametnim i skolovanim ljudima poput profesora Popovica, bilo potrebno toliko godina da shvate o cemu nam sad drze predavanja i pisu knjige.
    Da li se tu radi o sporom shvatanju stvarnosti ili se radi o iznenadnom prekidu sponzorisanja od strane sponzora, po kojima sad pljuju.

   2. Nisu oni krivi mi smo govna !!!

   3. Ocekivanja da ekipa oko profitera krene sa protestima je jednako ostvariva koliko i napustanje opozicije parlamenta i prekid svakog kontakta sa rezimom . Znaci potpuno je obadvoje u domenu naucne fantastike, moj je stav.
    A Zasto? Zato sto je i jednima i drugima udobnije u skutima vlasti, sa ne bas malim imovnim bilansima. Jer, kao prvo u promjeni sistema oni bi takodje bili predmet neke istrage i normalno doslo bi se i do imovine i nacina bogacenja. Uz to bilo bi i jos nekih detalja, vrlo interesantnih, o kojima bi se imalo sta istraziti i javnost upoznati. Zato ce i ekipa oko profitera, a i trenutna tkz. opozicija samo nemusto glumiti borbu protiv vlasti, a cim se malo vise situacija zatalasa, oni ce biti glavni kocnicari promjena.
    Promjene se jedino mogu desiti kada radnici koji ce sve vise ostajati bez posla i sve vise biti opljackani krenu u ostrije proteste, te im se tada pridruze i ostali opljackani gradjani tj. stanovnici, jer gradjana ima veoma malo u cg. Kada udju u otvorene sukobe sa vlascu tj.prvo sa policijom. Zatim, nakon toga treba organizovati vanredne izbore na kojima treba sadasnjoj vlasti zabraniti da ucestvuje. Obnoviti rad LSCG, oformiti i nove partije umjesto ovih koje se sada zovu opozicija,…
    Glavna prepreka svemu tome je kukavicluk i nesojluk istih stanovnika cg koji nose na grbaci sve ove lopove. Davno bi ova sramota bila poslata dje joj je mjesto kod svakog normalnog naroda. Nazalost u cg normalan narod je u ogromnoj manjini.

   4. Rajko sve sto si rekao istina je. Milislim da se Slavko ne nada u Profitera ni u opoziciju ali su uza zid. Mislim da ih stalno treba prozivati i pozivati. Neka vide da ih vide biraci.

   5. Ne znam za vas,ali ja zaista vise ne vidim ni trunku nade da cu makar umrijeti, kad ne mogu zivjeti u normalnoj drzavi.
    Primjecujem samo jedno: Ljudi su sve vise nervozni i lagano popustaju sa zivcima. Jutros citam u novinama da je momak pucao u covjeka zbog sporeckanja u saobracaju?!!
    ‘Kuda plovi ovaj brod…?’

   6. Uvazeni g-dine Perovicu,
    Vi kao neko ko je zavrsio pravni fakultet,(a znam da ste dobar pravnik, i to sma cujao ne od malo osoba) sigurno i znate koji su to najbolji profesori koji predaju odredjene predmete na pravu. Posto mnogo pricate o UDG ja cu ukoliko mi dozvolite, a da pri tom ne izbirisete ovaj komentar nabrojati samo neke koji predaju na pravnom fakultetu UDG. Svakako pocecu od dekana fakulteta akademika Dragana K Vukcevica (pg), zati Prof Djordjija Borozana (Pg), Prof Mijat Sukovic (pg), Prof Zoran Stojanovic (bg), Prof Budimir Kosutic (Bg), prof Radule Kenzevic (zagrebacko sveuciliste), prof Radovan Vukadinovic (zagrebacko sveuciliste), Prof ALeksandar JAksic (bg),… i mnogi drugi. JA se nadam da se slazete bar u jednom da su ovo zaista imena ljudi koji su ponajbolji ako ne i najbolji u svojoj oblasti na prostorima bivse Jugoslavije a mozda i sire…

    Pozdrav…..

   7. Nema vjere a jos manje nade u “intelektualce” koji su svojim cinjenjem podrzavali politicki polusvijet i olohokratski poredak uvijen u oblandu visestranacja i parlamentarizma. Nemaju oni petlje da mrdnu dalje od svojih “intelektualnih” naklapanja. Ali upravo iz tog razloga, sto znamo kakvi su, treba ih podsjecati na njihov poslusnicki minuli rad. Eto da znaju, da ne zaboravlja svako sta je bilo juce. I ako je ta osobina postala, na zalost najzastupljenija kod vecine gradjana ove nase geografski i istoriski lijepe i vrijedne drzave, ali upropascene mladim i lijepim komunistima, koji su sad malo i ostarili pa im se ne ide s vlasti. Ada dje ce oni pod stare dane ako nisu una vlasti?!!
    Najtragicnije od svega je sto vecina gradjana, iz svojih sitnih strahova da ne izgube nesto sto misle da imaju, a u stvari ne vide da im se i ta crkavica uzima svakog dana po malo, cuti i glasa za sopstvenu propast.

   8. Ovo nikako ne znači da se stvari ne mogu mijenjati. Mogu, ali računi moraju biti čisti, a da bi bili čisti red je da se nakon, eto, jedanaest punih godina, da ne idemo dublje, konačno kaže makar ovo: „naše procjene nijesu bile dobre“ evo neka se ne kaže, bile su pogrešne, evo neka se zažmuri na ono pitanje: zašto bijahu pogrešne?

    ovo je kljucna recenica….evo poziv svima koji su pogrijesili,da se vrate na pravi put….mislim….znam….da se niko nece javiti….

    VELIKI POZDRAV

   9. I mi svi vidimo da Slavko samo poziva na jedinstvo. Ali pogledajte sto Medojevic javno objavljuje po svom facebook profilu. Mozete li mi objasniti kako neko misli poslije ovoga sa ovim covjekom da raspravlja o politici. U cemu se razlikuje od Jevrema Brkovica i njegovih pisaca. Ovo su sve djelovi tekstova iz one sramne novine sto je pisao Brkovic. Jeli ovo njegovo opoziciono objedinjavanje i ujedinjenje protiv mafije. GRGGRRRRRGRR Iskocila bih iz sopstvene koze…

    “Nebojsa Medojevic at 12:05am May 19

    mi smo vis eputa imali priliku da razmjenimo svoje stvove o tome ko je i koliko bio opozicija u CG. I sa tvojim liderom i clanovima njegove sekte sam vis eputa imao priliku na raznim forumima da se preganjam. I ti sigurno vrlo dobro znas kako je i zbog kojih “argumenata” Slavko Perovic napustio CG. Znas i ko mu je nosio “argumente” u torbi… Read More u Cetinje i zasto nije pristao da na sopstvene predloge da udje u vlast 2001. godine…To je bila kljucna godina cg tranzicije, ali Slavko nije htio ili nije smio ili je uzeo velike pare za svoje poteze… kasnije je tu skolu iz 2001 ponovio i Miko Zivkovic i objavlivanje mailove izmedju Slavka i Mika povodom pljacke onog zemljista oko plaze Trsteno pokazala je koji su motivi bili dominatni obadvojici…Mi od kako smo postali politicka parija dajemo sve od sebe da dodjemo u poziciju koju je imao i prodao Slavko 2001 godine..Od nejga je sve zavisilo…”

    “Nebojsa Medojevic at 12:09am May 19
    Mislim da je yaista pretenciozno da se upustas u kvalifikacije mojih stavova o privatizaciji..Ipak sam ja neko ko s etim poslom bavi profesionalno, a imam i dosta strucnih refrenci i ma sta mislio o meni, ipak bi bilo korektno da postujes makar to…Poslanike LSCG i tvoje oidere sam danima edukovao za nastupe u Parlament i crtao im na hameru sta je… Read More devalvacija i sl…Nije mi zao, ali nije u redu. Uostalom pregeldaj moje nastupe u pralamanu o ekonomskim temama pa ih uporedi sa Slavkovima, Purjkovima, pokojnog Mira Vickovica ili bilo kog poslanika LSCG…”

   10. Pred ovim se mora ostati nijem. Kakva bruka kakav skandal. Sve je pocelo pitanjem da li PZP i Mandic napustaju parlament. Odgovreno je.

   11. Površina crnogorskog javnog života je “kontaminirana” slobodnim intelektualcima pa je mediokritetu strašan problem da ispliva na površinu.Vidi se.No i takav kakav je,potreban je da bi se stvari mijenjale a iako smatram da je bespotrebno rasipanje energije vraćanje na vremena i uloge koje je upravo proteklo vrijeme i današnji ambijent u Crnoj Gori razotkrilo do očiglednosti koju je suvišno dokazivati,ipak se u navedenom intervjuu kroz stavljanje fokusa na ta vremena i izlaganje profesora Popovića o njima nanosi uvreda zdravom razumu te u potpunosti podržavam stav da bez javnog prihvatanja odgovornosti za današnje stanje od strane profesora i njemu sličnih,nemaju integritet da “slobodno” misle.
    “…evo neka se zažmuri na ono pitanje: zašto bijahu pogrešne?” -ja lično ne želim da vjerujem da među njima nije bilo ljudi koji su pogriješili a da su imali časne namjere,a znam da je bilo i onih drugih.
    Da bi se stvari pomjerile sa mrtve tačke,moje skromno mišljenje je da je neophodna aktivna uloga LSCG-a.Ne samo zato što je to moja intimna želja.Mislim da se polako otvara prostor za to kroz uočljivo padanje značaja podjela koje su održavale DPS i limitirale LSCG i generalno razočaravajući stav političkim akterima uz neosporan moralni kapital koji je LSCG stekao svojim djelovanjem kod svakog građanina,pa i kod onih koji nisu spremni dati podršku LSCG.Uz vokabular koji bi bio lišen razračunavanja sa onima koji su se ogriješili o LSCG,sa podvlačenjem linije o tome,ne i zaboravljanjem,sa manje gorčine a više pozitivne energije,mislim da bi LSCG animirao zavidnu energiju.Volio bih da vidim više ohrabrivanja u tom smjeru jer puko nazivanje stvari pravim imenom i kritikovanje očiglednog je malo da bi se stvari pokrenule.

   12. Ne trebamo se baviti Medojevićem.Taman koliko se i udba ima potrebu baviti sa njim.Koliko su energije uložili da ga svedu na ovo koliko ima danas? Mrdnuli su prstom,ostalo je on uradio svojim vratolomijama,istim onim zbog kojih je tražio da mu liberali vrate glas.Najbolje bi bilo da sam sebi oduzme glas i da se posveti privatizacijama.To je jedino u čemu može biti uspješan.

   13. Medojevicu,

    IMA BOGA PA DA JE KOL’KO MIŠ!!!

   14. uzas. ja definitvno dizem ruke od svega.

   15. Sjutra Na Cetinje se otkriva spomenik crnogorskim herojima koji podigose bozicni ustanak 1918 g i to je lijepo ,ali nije lijepo da taj spomenik sjutra otvori milo i mnogi koje budete tamo vidjeli ciji su djedovi bili komunisti i cetnici i protivnici ovih heroja koji su bili crnogorski nacionalisti .jeli to bruka ljudi sto ovi cine.sjutra ce tamo biti ijedan ciji je otac a zna to Cetinje poslije oslobodjenja bio odgovoran za hapsenja i likvidacije cg nacionalista i vojnika Krsta Popovica.BRUKA BRUKA I SRAMOTA

   16. Sto se tice ovoga Budimira Kosutica jeli to onaj sto je sa Slobom Milosevicem branio JUgoslaviju,ako je to on e mogu mislit kakvi su vi profesori lise nekih.

   17. I sad treba biti ljubazan pa paziti sto reci Medojevicu. Odavno nesto ogavnije nisam procitao. A sve se ukrivao. Kao on ujedinitelj i spasitelj. Ma PI.

   18. Sto bi rekao Dzoni nemam vise ni sa kim a ni protiv koga.
    Nistavilo praznina……
    prokleta mogucnost izbora…..
    Kazu ukus je karakter
    a karakter sudbina………

   19. To je taj Kosutic.

   20. Ovaj medojevic je jedan veliki cinik, sta on ima da kaze, je li napadao LSCG kao zbog toga sto su se okrenuli srpskom bloku,a on sa mandicem rasturio opoziciju, ne smeta mu sad kad je on sa srbinom mandicem a liberalima je zamjerio saradnju sa srpskim blokom.
    Okupio je oko sebe uglavno ljude koji su bili u LSCG
    (batricevic,radulovic,hrvacevic,pavlovic)koji se tamo nijesu mogli dokazati, to su ljudi koji su dobili komplekse od malog kabineta tako da se citav zivot ne mogu oporaviti, i sa njima se nista ne moze uraditi kao sto se i vidi.
    Sad mogu da vide i oni koji tada nijesu htjeli to da priznaju da je medu bio cilj da po svaku cijenu zamijeni LSCG a sto mu je db svesrdno pomogao zajedno sa zavisnim intelektualcima,jer nikom nije potreban nezgodni svjedok kakav je LSCG.

   21. 1. podanici ne mogu da promijene oblik vladavine,
    2. suverena vlast ne može da se izgubi,
    3. niko ne može, a da ne učini nepravdu, protestovati protiv ustanovljenja suverena koje je proglasila većina,
    4. podanik ne može pravedno da se tuži zbog suverenovih radnji,
    5. ma šta suveren učinio, ne može biti kažnjen od strane svojih podanika,
    6. suveren odlučuje šta je potrebno za mir i odbranu njegovih podanika, i odlučuje koja su učenja pogodna da se podanici njima uče,
    pravo postavljanja pravnih pravila, po kojima će svaki znati šta je njegovo, tako da nijedan drugi podanik ne može to da mu oduzme a da ne učini nepravdu,
    7. njemu pripada i vršenje pravosuđa i riješavanje sporova.

    Levijatan! T. HOBS
    Kao da im je on program partije!

    Ave Slavko, morituri te salutant!

   22. Uvazeni udg:
    Koliko sam ja shvatila ovdje , na ovom blogu ,niko nije pisao i pricao o intelektualnim sposobnostima osoba koje ste vi nabrojali….

    Sustina ove price je njihovo ponasanje…
    Znaci svi gore navedeni , iako intelektualci ‘ponasaju se kao najvece neznalice.
    Svi su zacutali pred ovom stihijom koja nas punih 20 godina gura u sve dublji i dublji ambis . Tragedija je mnogo veca sto su bas oni, pametni ljudi , pristali da se neko sprda sa njima…..

    Ne mogu da shvatim da je neko dobrovoljno prihvatio da se mafija na vlasti ruga njihovoj inteligenciji…..
    Pa dje su oni u svemu tome????
    Ne znam samo kako ce sjutra , kad sve ovo prodje a morace proci nekad, objasniti svom potomstvu dje su bili i sto su cutali dok je mafija cerecila njihovu drzavu i postene ljude u njoj ???

   23. Ma kakvi, ne da misle da su im procjene bile pogrešne, nego oni misle da krvnički rade na demokratiji tako što pišu plišane pamflete po novinama ili objavljuju periferne vijesti o hapšenju klinaca sa kesicom marihuane. Ništa se ne dešava u njihovim harmonično izbalansiranim intelektima. Možda bi oni i željeli da padne ova vlast, ali užasno ih plaši da će pasti i sistem. E, sistem nipošto ne daju, svi zajedno. Jer su se u njemu kolektivno obogatili.

   24. pocasna paljba povodom dana drzavnosti bice obavljena sa platoa sevrlja .ko nezna to je mjesto gdje su cetinjani nekad a i sad poneko izbacali smece,e to je nihov odnos prema drzavi svaka im cast.

   25. I taj takav odnos prema drzavi(pogotovo crnoj gori) je jedini ispravan!!!!!
    zbog toga sto se cuva svakakvo smece kojem se pripisuju istorijske vrijednosti kolektivna sviejst ljudi je ovakva!!!

    svaki politicki i drzavni simbol(datum),nije nista vrijedniji nego jedan logo toalet papira.
    da smo znali da se i zastavom moze obrisati dupe kad je to potrebno,sigurno bismo bili mnogo otporniji na manipulacije i TRAZILI BISMO VISE!!!

    sustina je upravo u tome NE TREBA NAM PUNO,TREBA NAM BAS MALO slobode,pravde i svih ostalih pomagala za zivot.

    Gospodine Perovicu,Vi na ovom blogu raspolazete sa velikom kolicinom energije.O kakvom se god profilu osobe radi,covjek je u masi vrlo lako kontrolisati i usmjeriti nego kao pojedinca izdvojenog iz grupe…

    Bilo bi mi zaista krivo,da ova energija bude uzalud potrosena,a ako se na vrijeme ne udalji od poeticne percepcije politike i borbe za drustvenu pravdu,nestace i svaka mogucnost da se u crnoj gori opet pojavi.

    Da ljudima treba vise,trazili bi vise.kad im ne bi dali vise,borili bi se za vise.kad se ne bi mogli izboriti,isli bi do smrti,ako je i to bolje od onoga sto imaju.

    i to me opet vraca na sustinu,NAMA TREBA MALO!
    kad bi se ova energija usmjerila u pravcu osvjescivanja ljudi da mogu imati vise,bila bi mnogo korisnija..
    ovako ostaje kao sukobljavanje i uspjesno potapanje falsifikovanja istorije,od kojega realne koristi nema…

    i uzaludno je ocekivati neke poteze koji bi svima mogli da koriste od onih ljudi koji su vec jednom pokazali da tu snagu nemaju…ili bolje reci,od onih koji nemaju potrebu da mijenjaju stvari..
    a pogotovo je uzaludno pokusavati da se odgovornost kod njih proizvede upornim ilustracijama njihovih nemoralnih poteza,ocekujuci da ce im moral odjednom bas sada postati neki regulator.
    ta prica je zavrsena.

    molim vas da idemo dalje,da idemo SAD,jer smo ovdje dosli do jednog zida ili do provalije…

    a za sve to cete imati podrsku,pa iako niko od ne bude znao sto ste vi,a sto su oni radili devedesetih i ovih posljednjih deset godina…

    kao sto ste na pocetku imali jednu “novu” ispravnu ideju,ista takva nam treba sad,bez pogleda u daleku i pogotovo blisku proslost.

    neki novi sistem drustva se polako uspostavlja i ako se u taj kolosijek sad ne ubacimo,opet cemo ostati na preispitivanju svojih gresaka u proslosti i na kraju doci do saznanja da smo zbog tih preispitivanja propustili da probamo ono sto mozemo.

   26. “Niako mi nije jasno, zasto je pametnim i skolovanim ljudima poput profesora Popovica, bilo potrebno toliko …”

    Eh, pitanje je kolko je on pametan a školovanih ima svuđe

   27. Slavko znas li kad ce ovi iz tzv opozicije organizovati neki protest onda kad im to vlast rece ,inace sami kako kad su na platni spisak ,da organizuje Milic nema kad covjek sad je zauzet evropskim integracijama,sto se Mandica tice Dedejic je rekao za njega sve,a Medo ni on nema kad od konsultacija sa filipm i program je ponudio dpsu,a treba sad i na koktel povodom praznika ,zauzeti ljudi da pomognu vlasti nemoze vlast sve sama treba uci u evropsku uniju ,samo me strah da ce dostina sto nas tamo vode prije umrijet nego sto ce nas uvest.

   28. Slavko zaboravih da pitam jeli profiter jedan cojek sto je akcionar u jednu cg banku i to sa pozamasnim brojem akcija.

   29. kome vise u Cg nije jasan metod obrade pucanstva preko Profitera,nezavisnih medija i tezgarosko DB-ovskih intelektualaca tome pomoci vise nema.Jucerasnji dar/batine/ rukometnoj diki/Lovcenu/ dali su skoroosposobljeni rukometni experati i patriote posto su Cetinje kupili jeftino.Po tome cijenim da uskoro nece biti glasanja/izbori,referendumi/
    osim mozda NATO-vskog i ne trebaju im.
    Ukoliko zatrebaju glasovi na vanrednoj sjednici FSCG fudbalskoj Zeti ce biti vraceni oduzeti bodovi da bi ih
    upregli u herojski poduhvat punopravnog clanstva pa nakon toga po starom sve za Podgoricu i Budvu a Podgorica i Budva za sve/probrane/.

   30. Medojevic na svom profilu nastavlja sa istom pricom o LSCG. Ovaj covjek je patoloski iskompleksiran. Ljudi koji su mu friendsi ne mogu da vjeruju sto govori i mnogi ga napadaju. Ne zelim da prenosim njihove rijeci jer oni nisu javne licnosti, ali ovo sto Medojevic radi je dno dna.

    Nebojsa Medojevic at 10:40pm May 19
    Nije Milose nikakva prica sa ulice, vec vrlo ozbiljna prica…ja je ne pocinjem dok me neko kao ovaj Bacovic ne primora…ja sam tada pomagao koliko sam mogao poslanicki klub LSCG dok je Slavko bio u Londonu i Pragu…Nije ga ni bilo puno briga sto se radi u CG…Ali nema veze..sto je bilo bilo je..Ja casno i posteno zaradjujem novac za moju …porodicu teskim radom , a neka svako kaze od cega zivi..Ja mogu sve moje poslove da javno objavim …a ne znam mogu li svi opozyicioni lideri d apojasne svoje naglo bogacenje bez ikakvog biznisa ..U dogadjaima 2001 godina sam ucestvovao neposredno i samo mogu da ti kazem da su me Slavko, Miko i pokojni Miro izblejali kao brava…Bili su vrlo nekorktni i naniejli max stetu demokratiji u Cg..No svako nosi svoj krst…Ja ne potezem te stvari

   31. Na proslom postu sam se javio da diskutujem kada ste svi napadali PZP i Medojevica , replicirajuci vam da svu svoju energiju ne trosite na opoziciju i pzp , koje sam tada nazvao iskrenim i naivnim opozicionarima itd itd ,nego da je usmjerimo ka glavi problema … kada sada procitah ovu bolesnu izjavu pomenute osobe , protrljah oci dva puta , umih se ..ali dzaba ,opet isti tekst i bol u stomaku … i zastidjeh se ,crven od stida , kao paprika .. Izvinite svi vi dragi prijatelji koliko vas ima .. Ja se vise na ovom blogu (u diskusijama) necu pojavljivati ,dok ne sazrim jos malo … Sa srecom !

   32. Koji crni medojevic $evrnjak kuca mu ga daje,radio je za sdp,vladu,LSCG,zemunski klan itd kakav je to placenik(legionar) od svih je uzimao a izgleda da su mu najsladje bile ove mafijaske pare.

   33. Sto se intelektualaca tice i njihovog uticaja na pravac kojim se jedno drustvo krece – intelektualci upravljaju drustvom na dugi rok, a politicari na kratak (od izbora, do izbora). … To je negdje neko rekao i – svidja mi se.

    Crna Gora je vec 20 godina (dugi rok) tu gdje je, zahvaljujuci svojim intelektualcima, a DPSD(N)P su tu od izbora do izbora.

    A ovaj neko sa UDG-ja treba da zna – jedno je biti expert, a drugo je kakvu etiku taj expert praktikuje. Na primjer – odlican racunovodja moze da radi za Al Capone-a. Mengele moze da radi za Hitlera … itd.

    Medjutim, jedan Nikola Tesla (Srbin iz Like) to sebi nije dozvolio, pa da ce propasti svi njegovi izumi, ali zato nasi profesori, redom, moraju svoju expertizu da ovjere na UDG-ju ili u D(C)ANU, ili kako bilo drugacije pred vlascu (makar cutanjem o istoj) jer, u suprotnom, expertiza ne vazi u CG okvirima.

    Sramno je raditi na UDG-ju, znajuci svu pozadinu/istorijat njegovih vlasnika. Znam da to studentima nije lako da odmah prepoznaju, ali imaju sanse da to uvide.

    Iz istih razloga vrlo opasna zna biti expertska vlada (za sto su se zalagale neke stranke u CG, a poslednji takav pokusaj bio je od strane Batricevicevog DC-a, pred oe izbore). Iz istog razloga opasni su svi experti koji pristaju da budu u Djukanovicevoj vladi.

    Kada raspolazete nekom expertizom ili bilo kakvim znanjem ili vjestinom, nije nevazno u sto je uprezete.

    Mozda je malo ljudi koji bi svoju diplomu spalili ili bacili, ako joj je jedini nacin upotrebe da produzava zivot sistemu kakav je ovaj u CG. Za mene nema dileme, prije cu je pocijepati!

    Jedna “visoka” koleginica mi je rekla da je to sto ona radi za vladu njoj profesionalni izazov! Ona zna da je moj izbor nesto drugo i tu se nasi putevi razilaze.

    Zato, dragi UDG-evci, vi kupite sto je moguce vise znanja, ali kad dodje do etike i sistema vrijednosti, onda budite slobodni da izaberete i ono sto se nikako nece svidjeti “vasim” osnivacima. … Mozda se sretnemo … nekad, negdje.

   34. Ksenija:

    “Kada raspolazete nekom expertizom ili bilo kakvim znanjem ili vjestinom, nije nevazno u sto je uprezete.”

    Gordana Đurović svojim angazovanjem u vladi podupire mafiju. Isto cini Mur svojom posjetom UDG. Predstavnik najvece demokratije na svijetu ne smije to da radi. Gordana ne bi smjela da bude u vladi.

   35. nikola pg :

    E svaka ti cast !!!

    Nije grijeh pogrijesiti .Svi smo mi ljudi od krvi i mesa i ljudski je grijesiti…
    Puno je veci grijeh vidjeti da nijesi u pravu i ne priznati svoju gresku…

    Ovdje se odlicno vidi da si ti ukapirao dosta stvari , i sto je najvaznije spreman si da uvidis jos mnogo toga , odnosno kako ti kazes da sazris….

    Ocito je da si ti mlad i da jos uvijek neznas dosta ISTINE , ali ja sam presrecna jer evo znamo konacno da se pojavila bar jedna osoba koja je vidjela da je dosada bila u zabludi i cak ponudila izvinjenje svojim prijateljima sa kojima je polemisala….

    Zato jos jednom SVAKA CAST i samo nastavi tako.Sto se mene licno tice uopste mi nece smetati ni sledeci tvoji komentari…
    Samo nastavi , budi uporan i castan i mnogo toga ces nauciti…

    Pozdrav i sve najbolje ti zelim !!!

   36. nikola pg, sto da se ne javljas… daj gluposti… Cak i nerealan komentar pomaze LSCG (osim ako je pisan po nalogu) jer je javno mijenje jako bitno. Pozzzzzzzzzzzzz

   37. Studentima UDG,

    Jedan od osnivača UDG je Veselin Vukotić. http://www.vukotic.cg.yu. Sebe smatra nastavljačem djela Miltona Fridmana http://en.wikipedia.org/wiki/Milton_Friedman
    Milton Friedman je saradjivao s Njujork tajmsom, a ja bilo kad sam bio u SAD ili sada u Crnoj Gori, već dvije decenije skoro svaki dan čitam Njujork tamjs. Studentima UDG ga preporučujem.
    Kada je Milton Friedman umro 2006, nekrolog mu je u Njujork tajmsu napisao Lorens Samers rektor univerziteta Harvard. http://www.nytimes.com/2006/11/19/opinion/19summers.html
    Ja sam razumio ideje Milton Friedmana. Shvatao sam što on hoće kada piše o reformama obrazovnog i penzionog sistema u SAD. Vjerujte mi, mnogo sam vremena potrošio i truda uložio da shvatim Veselina Vukotića. Nijesam uspio. Ne samo da ga ja ne razumijem, nego još nijesam sreo bilo koga u CG da ga razumije.

    Ne slažem se sa onima koji tvrde da je Veselin Vukotić autor crnogorskih ekonomskih reformi. U stvari, ime autora crnogorskih „ekonomskih“ reformi ja ne znam, ali znam njegovo zanimanje. On je liferant drva. Nakon AB revolucije 1989. godine pred stambenom zgradom u kojoj je živio, Momiru Bulatoviću, tada lideru crnogorskih komunista, jedan liferant drva jasno i glasno je rekao: ugrabi nešto dok si na vlasi … obezbijedi se … nećeš biti dovijeka … nemoj da odeš kao oni … (Ovo je parafrazirano. Knjiga Momira Bulatovića mi nije pri ruci).

    Sve što se u Crnoj Gori dešavalo u zadnjih dvadeset godina ima samo jedan cilj: realizacija ekonomskih „teorija“ ovog liferanta drva. Tačka. Nema više.

    (Nova razvojna filozofija, odbrana SFRJ, pretvaranje Crne Gore u jedino ostrvo komunizma svijetu, juriš na Dubrovnik, Velika Srbija, uspravna Crna Gora, evropske integracije, evroatlanske integracije, … su priče za Ljubicu Džaković i Predraga Drecuna, a u stvari magla, dimna zavjesa, pod čijim se plaštom završava posao.)

    U priodu 1990-97, jedinstveni DPS, ekonomske „teorije“ liferanta drva su: da se obezbijedimo. Od 1997 su modifikovane: da uzmemo sve, nećemo da ostavimo ništa.

    U ovom kontekstu, i samo u ovom u ovom kontekstu, „ugled“ profesora ne samo UDG ako je ikada i postojao istopio kao snijeg u proljeću.

    Ovo je to što ovaj student ne zna a njegovi „ugledni“ profesori bi morali da znaju. Ne vejrujem da su budale.

    Studente UDG, Vi i vaši roditelji su dokaz da su „ugledni“ profesori – prodavci magle – uspjeli. Vi nećete.

    U ovome je vaša i naša nesreća.

   38. Medojević je jedna fukara, lopov & brav na 2.
    Naći ću neđe moju & njegovu prepisku sa FB, umjesto odgovora na moja pitanja ta spodoba je ladno izbrisala sve.
    Što se tiče intelektualaca (intelektualnih komunalaca) svi u jedan koš! & ne, neko gore napisa “mi smo govna” ne, nijesmo, bar neki.
    Što se tiče sjenke od čovjeka iliti prof. Popovića, poslije pročitanog romana (odličan je za čišćenje prozora) mogu izvuć samo jedan zaključak, trebao je da se upuca, ka što je u knjizi napisao, toliko je neinteresantan da ga niko drugi neće urokat. Mada iskreno sumnjam da bi neko kao on imao mooda da se ubije metkom, možda da se otruje tabletama ka sve žene 😉

    Odoh sad da se zaljubim! 🙂

   39. Re/udg
    Poštovani udg , nije najjasnije sa koje pozicije se vi javljate u komentaru ovog dnevnika i koga i šta branite te pojašnjavate u svom reagovanju?! Da li kao profesor pominjanog udg , student ili kao simpatizer?

    Pretpostavka je da profesor nijeste jer bi se inače potpisali punim imenom te se priključili spisku navedenih autoriteta . Nazvati se profesorom samo po sebi ne mora da znači ništa kao što se i nazvati intelektualcem za crnogorske prilike ne znači za većinu istih nikakvu afirmaciju. Sve i da su navedeni profesori najbolji ne znači da će toj ustanovi dati dovoljan dignitet da ima društveni , socijalni, obrazovni, pedagoški i širi pozitivan karakter koji će ovom društvu dati nešto kvalitativno. Stroga forma stručnosti ne jamči ništa više od prenešenog znanja. Da li je to dovoljno zavisi od toga ko što očekuje od nekoga ko je profesor i od nečega što se naziva univerzitet.
    Fakulteti bi morali biti mjesta na kojima se uz znanje i saznanje produkuje slobodna i kritička misao u odnosu na okruženje i ambijent u kome se radi ali i živi. K.Vukčević koji je predavač na sopstvenom fakultetu sigurno nije neko od koga smo mogli čuti kritičke tonove koji bi bili prirodni za jednog profesora koji pretenduje ( ako pretenduje ) da nešto nauči studente van gradiva i td. Šuković još i manje…Ostali van CG nijesu toliko pozvani da „rešavaju crnogorske stvari“ali njihova participacija takođe ima težinu i „težinu“.

    Ako ste student lako bi prepoznali jednostavnu poruku i misao autora teksta koja je apsolutno na istoj frekfeciji sa studentom akademskim građaninom, tim uzrastom, kome je prirodna odrednica određeni otpor , bunt , reakcija, neki rockn rol neki Partibrejkers i desetine drugih bliskih načina razmišljanja mladog čovjeka koji traži smisao poredak odgovornost i moralne norme.
    Misao je jasna ko hoće da je vidi kao što vam je jasna misao, ako ste student Ichaka Adižesa ili idejnog tvorca crnogorskog ekonomskog čuda, pravedne vaučerske privatizacije i UDG Veselina Vukotića.
    Možda ste u pravu da Slavko Perović ne bi trebao da pominje UDG. Smisao poruka i postojanje samog UDG najbolje se ogleda u famoznoj trci studenata koju ogranizuje Veselin Vukotić na trasi Ivanova Koritia – Lovćen. Po njegovim oštrim profesorskim kriterijumima održava se takmičenje u disciplini 7km trčanja uz brdo uz nagradu za po dva najbolje plasirana takmičara oba pola u vidu jednogodišnje školarine. Ko prvi stigne do nasmiješenog profesora obučenog u dres dragog nam Brazila dobija ŠKOLOVANJE i to besplatno godinu! http://www.udg.edu.me/site/fmefb/obavjestenja_opsirnije.php?id=167&sid=
    Šta reći!? Genijalno!Kakav početak za studenta i profesora ! Kakva produkcija kadrova! Izvrsna selekcija trkača! Crnoj gori treba trkača i to što više. UDG je tu da između ostalog pravi trkače.
    Otprilike ista je situacija i sa trkačima iz redova pominjanih u dnevniku samo što oni trče kao maratonci i to na žalost bez počasnog kruga a na cilju ih čeka čovjek obučen ne u dres Brazila već u dres(cod) Versace (greote).

    Nameće se zaključak da ste najvjerovatnije simpatizer UDG i njegovih osnivača.
    Simpatizera je u Crnoj Gori veliki broj. Oni mudro zaključuju i uvijek dobro presuđuju. Njihova sposobnost korisne procjene uvijek je vođena opštim dobrom. U Crnoj Gori su simpatizeri u zadnjih 20 godina dononijeli toliko dobra da se sve do tada ostvareno može staviti na jednu stranu.

    Što veći broj simpatizera UDG garant je njegovog sadašnjeg i budućeg višestoljtnog uticaja.
    Taman kao Oxford!!!

   40. Zasto su vijesti i monitor uklonili dostupnu arhivu starih brojeva,vjerovatno savjest proradila pa misle da mogu sakriti njihovo saucesnistvo u pravljenju ovog lopovskog sistema.

   41. Doša bogataš na ispit na fakultet i pita njega profesor:
    -Đe je bačena prva atomska bomba?
    Ovaj nema pojma i plati mu da prođe.
    $utradan dolazi seljak na isti taj ispit.
    -Đe je bačena prva atomska bomba?
    Na Hirošimu i Nagasaki.
    -Koje godine!?
    -1945.
    -Koliko je ljudi poginulo?
    -Tri miliona!
    -Imena, kolega ,imena!!!

   42. Apsolutno tacno

   43. A po cemu se to pozitivno Gordana razlikuje od ostalih ministara vlade?

   44. Sjajno!

   45. Sjećam se kada je Vukotić prije par godina dao intervju na tri,četiri strane pobjedi za neko praznično izdanje.Po izlasku tog broja na radiju free montenegro sjajni Miško Đukić je secirao taj tekst kako samo on to zna i svaku “njegovu” misao nalazio u knjigama raznih autora od Ničea do Lao-Ce,potkrepljujući to citatima i tačnim navođenjem stranica i pasusa koje je “uvaženi” profesor iskoristio kao perje.Ispalo je da u intervjuu nije bilo ni 3% produkta njegovog uzvišenog intelekta. No Vukotića nam ne fali a Đukića itekako,nažalost.Svako poštovanje za njegov angažman na toliko raznovrsnih polja.Drago mi je i što autor bloga ne zaboravlja da ga pomene.

   46. Po tome što je ona,za razliku od njih,žensko 😀

   47. Politporn,

    nesto slicno sam pokusao da pokrenem kao inicijativu na daily news montenegro… na zalost, ta vrsta energije na koju si ti ovdje odlicno ukazao – nema realnog pokrica, ili je premala. Zato smo valjda ovako nisko pali, svi zajedno.

   48. Citajuci sajt Podlupom, koji zajednicki uredjuju Monitor, Vijesti, Dan i Mans, ne mogu a da ne kazem par rijeci o novoj perfidnosti Profitera.

    Dakle, ovoga puta se krije iza Vanje Calovic i njenih izvanrednih istrazivanja i analiza glede pljackaske privatizacije i korupcije u Crnoj Gori.

    U tekstu kojii analizira pljackanje KAP-a od dolaska mladoturaka na vlast 1989.godine,sve je besprekorno u analizi, pocev od ulaska Vektre i privatnih kompanija koje su dobile kumovski eksluzivitet za prodaju, pa do konacnog dila u trouglu Vlada-Vektra-Glenkor.

    Medjutim, citavi tekst se mora drugacije gledati, skoro kao na zametanje tragova , kada se kao kriticari ovog pljackanja u njemu citiraju ljudi koji su u periodu najvece pljacke KAP-a bili vazne karike vlasti,svako u svom domenu.

    Pocecu od trece cirtiranog, Milana Popovica.O njemu i njegovoj ulozi, kao jednog od glavnih Profiterovih dzokera gotovo sve je receno. Zato njega preskacem,ali ne zaboravljam.Zar takav covijek treba da govori o pljackaskoj privatizaciji?

    Sledeci citirani je niko drugi nego Zarko Rakcevic, ni manje ni vise nego podpresjednik Vlade u periodu najvecih pljackaskih privatizacija.Dakle, onaj Zarko Rakcevic sto je kao predsjednik SDP-a odbio da udje u koaliciju Narodna Sloga, prosuvsi na taj nacin ne samo glasove, nego dade legitimitet otimanju izborne pobjede Narodnoj slozi koja je ostvarena i bez njega. Odbi ulazak u Narodnu slogu sa obrazlozenjem da ne moze sa Kilibardom i cetnicima, ali se godinu dana poslije obojica nađoše u vladi kao potpredsjednici , na istom poslu uslužnih partija DPS. Rakcevic je darovao Djukanovicu svoju stranku.

    Ono sto je Profiter uradio u sektoru medija i tzv nezavisbnih intelektualaca, Rakcevic je isto uradio u stranackom zivotu Crne Gore. Sve za suve beneficije i velike gradjevinske poduhvate. Godine 1996. samo per mjeseci prije izbora , vracena mu je ogromna imovina u Podgorici, jos u vrijeme kada nije bilo Zakona o denacionalizaciji i restituciji.Ne kazem da mu to nije trebalo vratiti, ali klroz proceduru, kao i hiljadama drugih.Njemu je sve vraceno protivu tadasnjim zakonima i to sest godina prije donosenja bilo kakvog zakona.To je uradjeno po nalogu Momira Bulatovica i Mila Djukanovica ,a po istom nalogu licno mu je gospodin Radunovic , u to vrijeme Opstinski sekretar za Urbanizam Podgorice, tu zemlju urbanizovao. To je bio pocetak stvaranja Rakceviceve imperije.

    Sljedeci citirani, ne mogu ga nazvati nego SAMPION POSTENJA, glavom i bradom Nebebojisa Medojevic.
    Covijek koji je sjedio u Agenciji za privatizaciju Mila Djukanovica svo vrijeme ratova u bivsoj Jugoslaviji dok je vlast naveliko “privatizovala”. Dok su liberali stajali pred snajperima crnogorske policije, cuvajuci posljednje trunke obraza Crne Gore, cuveni Medo je smisljao sa Vesom Vukoticem “modele” privatizacije, pa je sjedio u istoj Agenciji dok je Vektra stravicno pljackala KAP/Crnu Goru u vrijeme hiperinflacije, kao i za vrijeme konacnog udarca i unistenja KAP-a, pravljenja pljackaskog Bermudskog trougla Vlada-Vektra-Glenkor.

    A zasto je Medojevic napustio Agenciju za privatizaciju? U tom periodu, Medojevic je na sve nacine pokusavao da se ubaci kao glavni konsultant za privatizaciju Instituta “Simo Milosevic” u Igalu. Politickim sicarenjem taj posao dobili su Miodrag Mico Vlahovic i Predrag Drecun. Tek tada Medojevic pocinje da napada vlast u medijima, ali u isto vrijeme ne smeta mu da radi za Karice, licne Miloseviceve tajkune ,sto govori sve. Zar takav covijek treba da govori o pljackaskoj privatizaciji.

   49. Pogledajte ovo ljudi, da se ne lazemo vise, zasto Medojevic stalno prica kako LSCG nije zelio da udje 2001. godine u koaliciju sa DPS. Evo vam snimak na kome voditelj cita tek pristigle agencijske vijesti u sred emisije sa pokojnim Miroslavom Vickovicem i govori kako je DPS zvanicno odbio koaliciju sa LSCG.

    Pa do kad vise misli Medojevic da nas vuce za nos sve zajedno.

    h**p://www.youtube.com/watch?v=un6IVnBJPJk

   50. UDG, evo sad procitah vas komentar. Prosto ne mogu da vjerujem u kojoj mjeri promasujete temu. Iznenadilo bi me to i od prosjecnog ucenika srednje skole, pa kako nece od vas koji pretendujete da se nazovete intelektualcem. Dobili ste sjajne odgovore, tako da ja nemam sta da vam dodam.
    Ipak, vam udg, moram reci da me zabrinjava vas stepen razumijevanja onoga sto procitate na ovom blogu kao i rasudjivanja o procitanom. Vasim komentarom ste me uvjerili da intelektualna sloboda i slobodno razvijanje licnosti ne stanuje na vasem univerzitetu.

   51. ‘U periodu 1990-97, jedinstveni DPS, ekonomske „teorije“ liferanta drva su: da se obezbijedimo.
    Od 1997 su modifikovane: da uzmemo sve, nećemo da ostavimo ništa. ‘

    Zarko odlican osvrt na bit, sjeme i klicu crnogorske ekonomije.
    Veliki pozdrav od kolege!

    Ekonomska misao cija se klica razvila davno u najnizim predjelima ljudskog morala, svoj procvat je dozivjela u glavama mladih i lijepih koji su u ekoloskoj gori nasli idealni crni humus, pa se sjeme lako zametnulo. Poslije tako masovne oplodnje danas crna gora, izgleda zbilja crno gorski.

   52. Dok Crna Gora njiše grane, (1989-2009)
    i cijela varoš spi, (1989-2009)
    Behari dok mirišu, (1989-2009)
    Sakaš me, sakaš ti…(1989-2009)

    A sad je mjesec maj (2009)
    Kredita više nema. (2009)
    Banke su odcvjetale (2009)
    poljubaca više nema, (2009)

    Kad jesen opet dodje (2009)
    i vjetar kad zacvili (2009)
    cekat` cu te na raskrscu (2009)
    gdje smo nekad sretni bili (1989-2009)

    A ti me doći nećeš,
    Tišina bit’će neka,
    Samo što će vjetar šumit,
    “Bila jedna ljubav vjerna!” (2029)

   53. 🙂 Zrno, jer to na onu melodiju “Godine pocinju januarom”?

   54. Ne nego na listaj goro cvjetaj cvijece 🙂

   55. Za UDG,

    odgledaj stari cuveni film Nirnbeski proces.

    Da ti priblizim glavne uloge tumace Spenser Trasi i Bert Lankester.Inace film nije o sudjenju Geringu i drugovima iz politickog i vojnog vrha Treceg rajha, vec sudjenje cuvenom pravnom ekspertu, sudiji i profesoru, koji je cutao i cutanjem podrzaavao Hitlerove zlocine.

    Poslije tog filma shvatices nesto.

    Shvatices, ili da nijesi za UDG, ili da ipak jesi ,a da boba ne valjas.

   56. 90 godina od bozicnog ustanka … za koga izgibose ti ljudi , za koje potomstvo ???? … zar Djukanovic spomenik da im otvara … Ovo je preslo svaku mjeru i zaboljelo me dobro, boli da jecam … dajte ljudi ucinimo nesto … Slavko , cekamo te … ovo ovako ne ide

   57. Oni su izginuli da bi ovi olhokrati uz pomoc medenice,profitera,takozvane opozicije i takozvanih intelektualaca, arcili sve ono sto su ti mucenici zapoceli a naredne generacije izgradile.
    Sva ta njihova borba,krv i znoj njihova pregnuca su materijalizovali krimosi kroz svoje banke,fabrike,fakultete,vile,
    hotele itd a sve to im blagosiljali ovi gore pomenuti uz sitne apanaze.
    Nametnuli su lazni sistem vrijednosti,osvrnite se oko sebe sve lazni moral,jednino revolucijom se ovo cisti pa makar i bila socijalna.
    Bar na ovim nasim prostorima nikad nije narod navikao da trpi,toliko raslojavanje unistena srednja klasa ne vodi nicemu,pocinje da vlada bijela kuga,koliko je muskaraca i zena u ozbiljnijim godinama a nemaju familiju(djecu).
    Koliko je samo ostecena ova nasa populacija narkomanija,alhoholizam,
    saobracajni udesi sa izgubljenim
    zivotima,ispada da je jedan dobar procenat nacije ostecen.
    Kuda to ide Crna Gora?

   58. Mislim da nema vise razloga pominjati na ovom blogu Medojevica, UDG, i druge..svi su izasli iz iste kuhinje i samo im prija sto se pise o njima…


    Pada zvezda padalica
    Pada soko siva ptica
    Pada osmeh sa mog lica
    I sneg pada pre Bozica

    Pada covek posle pica
    Pada dusa od umora
    I noc padne kad je zora

    Pada pada pada pada
    Sta to pada pada vlada
    Vec su mnoge pale vlasti
    Pa ces i ti dragi pasti …

    Pada pada pada pada
    Pada pada pada pada
    Sta to pada, pada vlada
    Pada pada pada pada
    Sta to pada, pada vlada
    Vec su mnoge pale vlasti
    Pa ces i ti dragi pasti

    Ave Slavko, morituri te salutant!

   59. MI SIGURNI ZNAMO DA TIP NIJE SAM, DRUGOVI SU TU I NIJE IH SRAM, DOK VALJAJU ĐECI PRLJAV HEROIN, BIRAČIMA SVOJIM ON JE JAKO FIN, I TAKO CRNA GORA JOŠ NAM CRNJA BIVA, SA CETINJA ĆE DOĆI KO SPASIOC VILA, A ONDA MOŽEMO U MORAČU MUTNU, GRAĐANIMA TADA POKLANJAMO ŠUTNJU .
    O MAMA DA LI ZNAŠ ON JE PRAVI MAFIJAŠ, O MAMA KADA ZNAŠ ZAŠTO GA GLASAŠ ……….http://www.youtube.com/watch?v=wXeLDEpz6vo

   60. h**p://www.youtube.com/watch?v=wXeLDEpz6vo

   61. DA NE PISU SLIČAJNO NA OVAJ BLOG DVA ČOVJEKA KOJA RADE U CETINJSKI KAFIC _357_, (đe nam je osnovan LSCG) ……

   62. Sa Dedinja, čovječe… 🙂 Ti tradicionalno sve pogrešno shvataš.

   63. danas je tri godine od istoriske odluke na referendumu….

    VIVA VERO MONTENEGRO

   64. Miloše nijesmo mi glasali za VERO MONTENEGRO , no za ovo sto nam odlično prikazuje ovaj klip gore….

   65. 21.05.2006 je bio prvi dio zadatka,drugi dio je ovaj o cemu ti pricas.

   66. ovaj spot je genijalan ,ako ima neko Drecuna sto je pricao za mila na skupovima narodne sloge.A sto se tice otkrivanja spomenika sve komunisti infobirovci udbasi ,oslobodioci Dubrovnika tu je bilo najmanje crnogorskih zelenasa da ti se smuci,nidje krstasa pod kojim su se borili.imali toga spomenika od kad je ova vlast na celo cg kojega oni nisu otvarali ,i komunistima i cetnicima a sad i postenim i hrabrim crnogorskim junacima koje su njihovi ocevi progonili i organizovali na njih hajku.ima li vece bruke nego sto su ucinjeli da oni otvaraju spomenik oni komunisti Krstu Popovicu i vitezovima i junacima crne gore, a neznaju im daih pitate ni imena ni gdje su im grobovi.Bruka sve su iskompromitovali crnogorsko.

   67. sto se tice topovskih plotuna sa sevrlje odakle se nekad izbacalo smece dje nadjose sevrlju sto mislite pa znaju ljudi to su isti oni koji su kad je vojska okupirala Cetinje bili i tada a isad uperili topove prema gradu pa znaju kako je to pa da se podsjete.

   68. Brano,
    to je tacno…utrosena je uzalud…i ljudi,makar oni koje ja poznajem,pocinju da izbjegavaju ovaj blog…pogotovo zbog komentara koji samo zakopavaju ionako mracnu atmosferu…

   69. Kakva ponizenja za Cetinje topovi na mjesto gdje se nekad odlagalo smece Krivokapic kod Njegosa Djukanovicev govor. A vidjeste li intervju u Pobjedi? Sretni praznici!

   70. Na tragu odlicnih komentara Superhika i politporna, slazem se da ova energija mora da se artikulise i konstruktivno iskoristi.
    Gospodine Perovicu, odlicno znate koliko su sujetni svi u Crnoj Gori, te da je ocekivano da se ogluse o vase predloge. Ja smatram da bi mnogo bolje bilo ako bi sa ovog mjesta krenula neka civilizovana, a dovoljno jasna akcija. Pa umjesto da cekamo da se intelektualci pokrenu, mozemo ih pozvati da nam se pridruze, i jasno stave do znanja sta su im prioriteti. A priznavanje pogresnih procjena trebalo bi da je svojstvo svakog COVJEKA, i na tom lakom (zaista) testu pasce mnogi, ali to je njihov problem.

    @ UDG

    Sjecam se jednog intervjua s Vesnom Krmpotic od prije nekih 10 godina, gdje sam po prvi put procitao da je neko razlozio rijec ‘obrazovanje’. Dotada nisam bio svjestan da je u korijenu te rijeci ‘obraz’, odnosno da ova disciplina prije svega implicira stvaranje moralnog kodeksa. O odgovornosti studenata UDG-a bi se moglo diskutovati, ali je odgovornost predavaca, koji zmure na mnoge stvari radeci za mafiju, jasna i ogromna.

    @ sova

    Mozete li postaviti link na taj sajt Pod lupom? Hvala.

   71. Mislim da Fedju Pavlovica nije trebalo docekati na noz (ne treba nikoga, u principu), vec ga je trebalo objerucke prihvatiti (sto su neki komentatori i uradili), ponuditi mu da procita i drugu verziju price, da uporedi, sazna, i sam izabere kome ce vjerovati. Jer sta ima bolje nego kad Kocu bas njegov sin upita sva ona pitanja koja su mu bila od strane drugih komentatora postavljena?

    Ja se nadam da Fedja i dalje posjecuje ovaj sajt, i da ce se ponovo ukljuciti. On nam je vazniji od Koce, a njegov potencijal i zrelost su neupitni.

   72. slazem se Vladimire u potpunosti!

   73. Nedovic:

    “Gospodine Perovicu, odlicno znate koliko su sujetni svi u Crnoj Gori, te da je ocekivano da se ogluse o vase predloge.”

    Nedovicu neko se pravi lud. Vi pricate o sujeti a ovaj blog o mifijaskoj hobotnici. Zelite da kazete da opozicija ne prihvata bojkot parlamenta zbog sujete? Ili da se intelektualci ne pokrecu zbog sujete? Ocekujete kao i obicno da vam se potanko objasnjava zsto nije sujeta nego hobotnica? Ne vjerujem da ce se neko upustati u slicno.

    Nedovic:

    “Ja smatram da bi mnogo bolje bilo ako bi sa ovog mjesta krenula neka civilizovana, a dovoljno jasna akcija.”

    Vi imlicirate da ovaj blog nije civilizovan? Da su tekstovi necivilizovani? Da predlog opoziciji i intelektualcima akcije nije bio civilizovan ili da nije bio jasan? Ponovo bi ste beskonacnu polemiku ovoga puta na temu jeste ili nije civilizovano?

    Nedovic:

    “Pa umjesto da cekamo da se intelektualci pokrenu, mozemo ih pozvati da nam se pridruze, i jasno stave do znanja sta su im prioriteti.”

    Uradite to niko vam ne brani. Pozovite ih da vam se pridruze. Kad vam se pridruze pozovite da se javno procijeni nije li nesto bilo necivilizovanog u vasoj planiranoj akciji. Predlazem vam da prethodno utvrdite sto je civilizovano a sto ne. Profesori Perovic i Popovic vam mogu biti od velike koristi u tom poslu mogu vam pruziti mnogo dobrih savjeta.

   74. Nedovic:

    “Mislim da Fedju Pavlovica nije trebalo docekati na noz (ne treba nikoga, u principu), vec ga je trebalo objerucke prihvatiti (sto su neki komentatori i uradili)”

    Mladog i simpaticnog Pavlovica niko nije docekao na noz to vi jako dobro znate. Polemisalo se sa stavovima. Zasto ne podsjetite da se mladi Pavlovic licno predstavio tek nakon treceg ili cetvrtog posta? Ogromna vecina komentatora je nakon toga ostala pri svojim stavovima a cestitala mu na energiji i poletu pozvala ga da bude stalni posjetilac ovog bloga. Mislite da mladi Pavlovic nije dovoljno radoznao da provjeri ispravnost svojih stavova i da ne prati sa zanimanjem ovaj blog? Ajte molim vas!

   75. iris, sto vam dodje karma? Da li namjerno ili nenamjerno, ponovo (kao na dailynewsmn) potpuno pogresno tumacite ono sto sam rekao. Ne znam ima li smisla objasnjavati vam, jer ko pazljivo cita, vidi da nisam rekao nista od toga sto mi vi imputirate. Ali ‘ajde.
    Ja kazem, Slavka ce intelektualci ignorisati iz sujete, ja kazem da akcija treba da bude civilizovana (isto kao i Perovic u nekom od prijasnjih blogova, da li vi implicirate da Perovic sam svoj blog ocjenjuje kao necivilizovan? Shvatate li koliko je to glupo?), i ja kazem da akcija moze krenuti odavde, pa da se pozovu ostali raspolozeni, umjesto da se ceka obrnuto.

    Ovo u vezi Fedje necu ni komentarisati, rekao sam sto sam imao, a vi kako god hocete.

   76. Nedovicu Karma mi je brat od tetke. Obojica smo ljigavi primitvni i jednoumni podrzavaoci Slavka Perovica. Ako ne smeta vasem osjetljivom smislu za demokraticnost.

    Ko uopste umije da cita jasno mu je sto radite. Vasi razlozi su nebitini. Bitno je da mutite vodu. Priznajem Karma mi je ukazao na to.

    Citiram vas:

    “Ja kazem, Slavka ce intelektualci ignorisati iz sujete…”

    Presmijesno. Covjek koji tako dobro poznaje prilike u Crnoj Gori da ispada tako smijesan pred ovolikom publikom! Nemojte se iznervirati ali meni je to sumnjivo.

    Slavko se ignorise po naređenju skoro dvadeset godina kakave sujete i bakraci.

    Ponovo vas citiram:
    “i ja kazem da akcija moze krenuti odavde, pa da se pozovu ostali raspolozeni, umjesto da se ceka obrnuto.”

    Slazem se. Evo za pocetak da cujemo predloge koji su to po vama raspolozeni?.

   77. S obzirom da sam se prijavio da mi e-mailom stizu odgovori na gore postavljeni post, upravo sam od WordPress-a dobio poruku da je ovaj komentar, sada potpisan od strane ‘iris’, postavio Slavko. Gospodine Perovicu, mozete li nekako potvrditi ili demantovati da se vi krijete iza pseudonima ‘iris’, te da su svi dosadasnji postovi potpisani istim nickom ustvari vasi? Ovaj put se bojim odgovora.

   78. Vladimire pametno je sto ste odustali od rifresovanja “slucaja” mladi Pavlovic. Sto je za hvalu za hvalu je.

   79. Biće da ja ne umijem da čitam jer mi se čini da ti mutiš vodu.Je li tebi direktiva ili najbolja “liberalna” praksa da napadaš one koji ovdje izađu sa prijedlozima u kojima nema ama baš ništa drugo do želje i vjere da se stvari mogu pokrenuti iz blata? Zašto to radiš? Argumentacija ti ne pije vodu sem ako nisi beznadežni defetista lišen bilo kakve primisli da se stvari mogu promijeniti.Ako ti vidiš ovaj blog kao geto za ljude sa takvim stavom koji će ovdje naći ne znam kakvo olakšanje u pukom pljuvanju svega i svakoga onda ja baš ne umijem da čitam.Ukoliko se pokaže da je tako,obećavam da ću prestati da se zanosim da umijem da čitam i neču pokušavati da ovdje prepoznam ni slova.

   80. Vladimir Nedovic :

    Pripazi se ti Vlado , vidis li kako je Slavko lukav !!!

    Mafijas je on pravi , cus potpisao se “iris “…Ko zna sto mu moze jos pasti na pamet ???

    No samo da ne uradi nesto da nam poremeti ovo blagostanje u drzavi…

    Vazda se on nesto bunio , pricao , ukazivao na podosta toga…Uvijek se od njega trebalo distancirati , bogami i to distanciranje podobro naplatiti….

   81. Novica Stanic za danasnji broj Dana:

    “Slavku Perovicu za zivota treba podici spomenik jer je prvi shvatio da ne postoji demokratski sistem.
    On je shvatio da nema mogucnosti izbora, da je sve farsa, povukao se i digao ruke od corava posla.”

   82. A ja pitam gospodina Stanica, da li bi on ikad uradijo isto, kao i koliko koristi opoziciono opredeljeni gradjani imaju od njegovog bavljenja politikom?
    Istini za volju, po mom misljenju ni interese sopstvenih glasaca nece biti u stanju da odbrani, osim da kao i sva opozicija u sadasnjem sazivu parlamenta daje legitimitet apsolutnoj vlasti koalicije okupljene oko DPS-a. No, sto su trazili to su i dobili. Prije izbora su svi imali nekakve uslove oko zajednicke liste, sto se sve zavrsilo, svi znamo kako.
    Nevjerovatna kolicina sujete i neozbiljnosti i u krajnjem slucaju neodgovornosti opozicionih lidera prema interesima sopstvenih glasaca, prije svega. Sad oni imaju poslanicke plate, dogovaraju se oko mjesta koje treba da im pripadnu a to sto sustinski ni u jednom segmentu ne mogu da uticu na vlast i ne pominju.
    Pa tako sa svima njima zajedno za Evropu.
    Bice to dug put!!!!!!!!!

   83. Stvarno je tesko pronaci razloge da ove ljude vise zovemo liderima opozicije.
    oni to nijesu ,oni samo uspjesno kanalisu energiju 2/3 birackog tijela koje ni u ovakvim uslovima ne glasa za vlast.
    Od njih vlast u CG nema nikakve stete a ni drzava CG i ovaj nas prostor nikakve koristi.
    Oni su srecni da iskoriste svaki mali trenutak gospodarske paznej i to je sto je od njih

    http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=305258

   84. CETINJANKA –

    Pripazi se ti Vlado , vidis li kako je Slavko lukav !!!

    Mafijas je on pravi , cus potpisao se “iris “…Ko zna sto mu moze jos pasti na pamet ???

    No samo da ne uradi nesto da nam poremeti ovo blagostanje u drzavi…

    Vazda se on nesto bunio , pricao , ukazivao na podosta toga…Uvijek se od njega trebalo distancirati , bogami i to distanciranje podobro naplatiti….

    – :):):):) …. Samo tako, hahaha, i ne samo Slavko, no i svi Cetinjani su ti takvi … zato im DPS i ne vjeruje , pa ih kastiga đe stigne … taj ponos grad, kako vele. …

   85. PECAT RTCG Emisija povodom nezavisnosti CG i vjerovali ili ne ide dio dje se cuje SLAVKO PEROVIC I NJEGOVA GOVOR!? O CEMU SE RADI PITAM SE?

   86. rece i balasevic to prije 15 godina otprilike.

   87. on je i u srbiji poznat po svastocinstvu, znao je i tamo da soli pamet sto i kako…

    nikad mu nista nijesam vjerovao i drago mi je sto sad konacno uvidjam da bijah u pravu.

   88. to je bilo kratko na kraju, slavkova cuvena poruka ” POSTOJACE CRNA GORA ” izrecena u vrijeme najmracnijieg, a ni sad nista manje mracnijeg, djelovanja milosevicevog dps-a.

    dps jeste milosevicevo cedo,taman koliko i sps.

   89. a autor priloga gospodin ilic:)

   90. gledao sam na youtube.. slavko ubacen samo nekoliko sekundi na kraju cisto reda radi

   91. hahahahahaha evo sad dodjoh – hvala na komplimentu

   92. Evo neka mi ovo objasni ko god hoce, ja ne vjerujem da su u DB-u hakeri toliko dobri, a jako bi mi bilo drago da me razuvjerite:

    E-mail od WordPress-a, 16:22:

    There is a new comment on the post “DNEVNIK, 18. MAJ 2009. godine”.
    https://slavkoperovic.wordpress.com/2009/05/18/dnevnik-18-maj-1009/

    Author: Slavko
    Comment:
    Karma mi je brat od tetke. Obojica smo ljigavi primitvni i jednoumni podrzavaoci Slavka Perovica. Ako ne smeta vasem osjetljivom smislu za demokraticnost.
    Ko uopste umije da cita jasno mu je sto radite. Vasi razlozi su nebitini. Bitno je da mutite vodu. Priznajem Karma mi je ukazao na to.

    Citiram vas:

    “Ja kazem, Slavka ce intelektualci ignorisati iz sujete…”

    Presmijesno. Covjek koji tako dobro poznaje prilike u Crnoj Gori da ispada tako smijesan pred ovolikom publikom! Nemojte se iznervirati ali meni je to sumnjivo.

    Slavko se ignorise po naređenju skoro dvadeset godina.

    Ponovo vas citiram:
    “i ja kazem da akcija moze krenuti odavde, pa da se pozovu ostali raspolozeni, umjesto da se ceka obrnuto.”

    Slazem se. Evo za pocetak da cujemo predloge koji su to po vama raspolozeni?.

    See all comments on this post here:
    https://slavkoperovic.wordpress.com/2009/05/18/dnevnik-18-maj-1009/#comments

    To manage your comment subscriptions, click below:
    http://subscribe.wordpress.com/?email=

    E-mail od WordPress-a, 16:48:

    There is a new comment on the post “DNEVNIK, 18. MAJ 2009. godine”.
    https://slavkoperovic.wordpress.com/2009/05/18/dnevnik-18-maj-1009/

    Author: iris
    Comment:
    Nedovicu Karma mi je brat od tetke. Obojica smo ljigavi primitvni i jednoumni podrzavaoci Slavka Perovica. Ako ne smeta vasem osjetljivom smislu za demokraticnost.

    Ko uopste umije da cita jasno mu je sto radite. Vasi razlozi su nebitini. Bitno je da mutite vodu. Priznajem Karma mi je ukazao na to.

    Citiram vas:

    “Ja kazem, Slavka ce intelektualci ignorisati iz sujete…”

    Presmijesno. Covjek koji tako dobro poznaje prilike u Crnoj Gori da ispada tako smijesan pred ovolikom publikom! Nemojte se iznervirati ali meni je to sumnjivo.

    Slavko se ignorise po naređenju skoro dvadeset godina kakave sujete i bakraci.

    Ponovo vas citiram:
    “i ja kazem da akcija moze krenuti odavde, pa da se pozovu ostali raspolozeni, umjesto da se ceka obrnuto.”

    Slazem se. Evo za pocetak da cujemo predloge koji su to po vama raspolozeni?.

    See all comments on this post here:
    https://slavkoperovic.wordpress.com/2009/05/18/dnevnik-18-maj-1009/#comments

    To manage your comment subscriptions, click below:
    http://subscribe.wordpress.com/?email=

    Dakle dva identicna komentara, prvi put potpisan Slavko, pa je to brzo uklonjeno (sto samo moderator moze uraditi), onda isto postavlja iris.

   93. Ništa mrznije nego uporno saplitanje opozicije.Kučica od uva do uva.Ovaj glavonja,ovaj mali,ovaj nosat.Samo nam je Onaj ka vila,ka Njegoš !!! Fuj…Crna Gora ne može bit slobodna bez revolucije.NEMA,NE POSTOJI DRUGOG NAČINA!Bez da se bombe po njihovija skupština opština postave.Da im sve u vazduh lagumamo ne bi bilo AMA NIKAKVE LJUDSKE ŠTETE !

   94. Da se razumijemo,ni ja kvazi-opozicionare i profesionalne preskakače cenzusa ne gotivim,ali vala svako je bolji od velzevuva…što reče Slavko na jedan miting Narodne sloge(i sada je jednaka aktuelnost te poruke,da l je moguće????)”bolje bi jedan prosječni naš domaćin vodio državu od profitera na vlasti”.Samo moramo priznat da je moral prosječnog domaćina od 96-e još ljuljnuo prema ponoru…

   95. Ko zna koliko cemo jos da zivimo u pred politickom drustvu,vrlo malo smo odmakli od prvobitne zajednice,kod nas vladju feudalci,po jedan na jugu,centralno i sjeveru.
    A zna se ko je glavni,tu su jos po neki vitezovi koji su kao neutralni a imaju veliku korist od ovog rezima.
    Preslikan srednji vijek!

   96. Postovani gospodine Perovicu, ja vas molim u ime svoje, u ime svih mladih u Crnoj Gori, u ime sve nase nerodjene djece i u ime slobode najsvetije, OBNOVITE LSCG, da se ponovo ima rasta reci da smo iz Crne Gore

   97. Vladimire ti podmices ali posto to tako direktno radis bar su se sad svi uvjerili koja si sorta.

   98. Kako si Pericu ?

   99. Tako jeee ……….. Onih 6,3 % više nije što je bilo ………

   100. Ovako dvije stvari
    Prvo,citao sam blog kad je na Vladimirov post reagovao bloger Iris i bloger Slavko.
    Bila tehnicka greska ili ne tako je bilo i Vladimir za to ne podmece.

    drugo, apsolutno se slazem sa reakcijom Irisa i Slavka da je Vladimirov komentar u vezi Pavlovica potpuno razvodnjavanje teme,i da se namjerno ili ne uklapa u matricu koja uvijek skoro pa uspjesno razbija slicne diskusije.

   101. Neka prodje ovo ljeto da se ovi iz opozicije malo odmore pa na jesen sa jedno pet ili sest sopstenja pokusace da sruse vlast.kad udare po njima ovi nece znati sto ih je snaslo podnijece odmah ostavke,ali u Mogadis ne crnu goru ako ste mislili to,a mozda i poslednji staljinov brk bude ipak obrijan u cg .

   102. Ne mogu da vjerujem a ima li jos nekog da je svojim ocima to vidio ?

   103. Čudi me da još nema komentara na tekst Steva Vučinića o Matici… Tekst koji je po stilu i duhu jedna naručena reakcija na Slavkove tekstove od prošle godine. Gospodin Vučinić ne smije reći na čije riječi odgovara, pa kako to obično u CG biva, obraća se osobama pod šifrovanim imenom “neki”.

    Rekao bih samo jedno, prije no postavim link. Skoro 250K posjeta ovog bloga govori da ga čita ko god ima internet u CG. Ne znam zašto bi smetalo Stevu Vučiniću da lijepo kaže da reaguje na pisanja u blogu. Propagandna mašinerija se ionako već urušava sama od sebe, suočavajući sopstvene sledbenike sa vonjem laži na kojima je izrasla, tako da će vrlo brzo biti nemoguće od javnosti sakriti činjenicu da liberali postoje i da su sve jači.

    Here’s the: link

   104. Danasnje Vijesti su objavile intreviju sa Nebojiom Medojevicem.

    Medojevic je naravno dobio udarni prostor u nedjeljnim Vijestima, sto mozemo protunaciti kao pomirenje Profitera i njegovog kriticara iz perioda proteklih izbora Sampiona Postenja, cuvenog Meda.

    Ovo peglanje katastrofalnog izbornog rezultata PZP,o kojem smo toliko vec diskutovali na ovom Blogu,uz zakljucak da na izborima u Crnoj Gori svi dobijaju onoliko koliko im Mafija projektuje,
    govori u prilog cinjenici da Profiter i Sampion Postenja nemaju odgovor zasto ne pozovu na bojkot rada Parlamenta, te zasto Sampion Postenja ne napusti Parlament.

    U interviju se govori o svemu osim ne o ovome. Dakle, Profiter i Sampion Postenja, za neciji interes, a taj se interes da naslutiti,pokusavaju ignorisati prijedlog Slavka Perovica o trajnom napustanju Parlamenta, te o pravcima u borbi za rusenje Mafije,koja sebe u Crnoj Gori naziva drzavom,kroz mirne proteste i potpunim bojkotom institucija.

    Dakle, umjesto otpocinjanja tuce za sveobuhvatnu obnovu,potpuno ruinirane Crne Gore, Profiter i Sampion Postenja zauzimaju busiju i cekalicu kao i uvijek, za sto bolji start poslije lomova koji ce nastupiti u Vlasti.

    Tako bi dobili Crnu Goru u onoj istoj tacki potopa koja je zadesila Srbiju 5. Oktobra,kada je jedna Mafija zamijenila drugu,a sve za ocuvanje interese domacih i stranih Tajkuna.

    Zato nije slucajno da danas Srbijom vladaju oni isti koji su se obogatili za vrijeme Milosevicevih ratova, a sve na pljacki drzavne imovine i gradjana Srbije.Danas su oni finansijeri svih stranaka, svih medija, prijatelji svih Ambasadora, cak imaju i mjesto na svecanoj veceri organizovanoj u cast Podpredsjednuika SAD Bajdena.

    Da li bi bili sretniji u takvoj Crnoj Gori, a to je uporavo politicka arhitektura koju nam crtaju Profiter i njegov novi-stari saveznik Sampion Postenja?

   105. Slazem se sova. Pomirenje je TU. Ali bih otisao jos korak dalje. Sukob je bio fingiran.

   106. Sova prava stvar. Citaju se kao bukvar.

   107. Recept za smjenu rezima vec postoji samo Perovic zajedno sa nekim iz srpskog bloka ko nije ekstremni nacionalista a uz to i neukaljan je jedino i staro resenje koje je vec pokazalo rezultat kroz narodnu slogu.
    Nikako se ne smije dozvoliti dalje podjele na intimna covjekova osjecanja,svak je ono sto se osjeca i to je njegova privatna stvar,svi smo pokradeni i prevareni od strane rezima bez obzira ko smo po nacionalnosti.
    Doklen ce oni da vladaju na tim primitivnim podjelama ko je ko zavisi samo od ovog naroda kad u ce ukapirati.

   108. Glemte “Propagandna mašinerija se ionako već urusava sama od sebe, suocavajući sopstvene sledbenike sa vonjem laži na kojima je izrasla”

    Nema sto da se doda.

    Vucinica sam nedavno upoznao. On je dio masinerije. Crkvu je sahranio. Imam dilemu da li slusa Mila ili Anfilohija kad se tice crkve? Na kraju svejedno.

   109. Ono što najviše para uši u tom intervjuu je konstrukcija koju on već neko vrijeme konstantno ponavlja, a to je “zdravo jezgro DPS-a”… Da je to rekao jednom, slučajno, neko bi ga valjda upozorio, ali ovako se vidi da on jedva čeka saradnju sa tim “zdravim” DPS-om.

    A onda mi na pamet padne Koprivica (mislim da se radi o onoj melodrami u kojoj Kilibarda i Hilda Zakrajšek kontempliraju o političkom životu Crne Gore) i njegova eksplicitna želja da prva žena na mjestu premijera bude Gordana Đurović, pored svih žena iz SNP-a i ostatka onoga što mediji u CG zovu “opozicija”.

    E da, rekoste kako Medojević ignoriše Slavkov poziv da napusti parlament. I očigledno ga ignoriše, samo je najzanimljivje to što je za taj isti poziv rekao “U pravu je.”

   110. Fuck Your Fear (Chris Eckman)

    A rumble in my bones
    A cold sting on my lips
    The reckoning is almost here
    Fuck your fear

    New gravediggers born each day
    Diggin’ holes right where you lay
    The reckoning is almost here
    Fuck your fear

    This don’t seem like the end
    It seems more like a bad beginning
    Don’t hesitate
    Fuck your fear

    Weakness coughs, then ricochets
    Our boredom bleeds us wide awake
    The reckoning is in the air
    Fuck your fear

    Dead folksingers lie in state
    Acolytes scrape off their plates
    The message falls onto deaf ears

    Zajebi svoj strah

    Grmljavina mi je u kostima
    Hladna zaoka mi je na ustima
    Obracun je skoro tu
    Zajebi svoj strah

    Novi grobari se radjaju svakog dana
    Kopaju rupe tamo gdje si ti
    Obracun je skoro tu
    Zajebi svoj strah

    Ne izgleda kao da je kraj
    Prije je to los pocetak
    Ne oklijevaj
    Zajebi svoj strah

    Slabost kaslje pa rikosetira
    Dosada nas izbacuje napolje
    Obracun je u vazduhu
    Zajebi svoj strah

    Mrtvi pjevaci izlozeni u kapeli
    Svjestenici su zgrebali njihove tanjire
    Poruka nije stigla jos

   111. A rumble in my bones
    A cold sting on my lips..

    odlično,hvala Brano

   112. UDG ,

    svaka cast,to je buducnost,to je tradicija,to je istorija,svijet nastaje od UDG i od VRLIH profesora Dragana K Vukcevica (pg), zatim Prof Djordjija Borozana (Pg), Prof Mijat Sukovic (pg), Prof Zoran Stojanovic (bg), Prof Budimir Kosutic (Bg), prof Radule Kenzevic (zagrebacko sveuciliste), prof Radovan Vukadinovic (zagrebacko sveuciliste), Prof ALeksandar JAksic prije njih ni istorije , ni tradicije , nicega na planeti zemlji nije bilo . . .

    Uostalom,kako rece GURU vrijeme pocinje od Gejtsa

    Nadam se da ce UDG uspjeti u svojoj misiji i nadam se da na UDG-u posjedujes odredjenu SLOBODU da imas svoje MISLJENJE da imas svoje JA i nadam se da cete zajednickim naporima ZASTITI rezim i nadam se da ces ti VRLI studentu UDG-a za sebe prigrabiti jednu od fotelja unutar SISTEMA DEMOKRATSKOG

    Ne znam , uvazeni gospodine Perovicu , kako ste samo mogli da napadnete UDG taj spomenik znanja,slobode,intelektala , kako Vam je palo na pamet da dotaknete svojevrsnu procesiju stvaranja ISTORIJE BUDUCNOSTI koju promovise GURU a ostali su njegova vojska,njegovi pioni,topovi i pokoji KONJ

   113. Igore hvala vam isplakao sam se od smijeha! Mat KONJEM vam je VRH! Hahahahahah!

   114. Svi koji znaju Steva Vučenića znaju i to, da ga koriste kao kera, kad gazda kaže:”Laj!” on laje a kad kaže: “U kućaru!” on u kućaru.

   115. zivio GURU

   116. Jutro

    10 h & nekoliko minuta (neoprostivo vrijeme za buđenje)

    a spavala bih još, bar par godina, možda & deceniju

    dok ova đeca ne odrastu (& postanu nakaze kao cijela njihova generacija, promašenih)

    dok buđavi ne oboli od prostate (& konačno prestane da mi kenja)

    dok ne prođe ova kriza

    ili se (ne daj bože) promijeni vlast

    10h & malo više minuta (pomjeren lijevi guz, čkiljim na jedno oko, drugo mi se ne otvara)

    a spavala bih još, majke mi moje

    čudim se što me još nije zvala

    a da, zvala je ali je telefon na silence

    ne mogu svarit jutarnje izdrkavanje mozga

    „ spavaš li to još? jesu li ta đeca doručkovala“

    10 h i 25 minuta ( pomjeren & desni guz, stavljene cvike za sunce od 5 eura, sve je tamno, taman kako & treba da bude)

    a spavala bih još, kad već ne mogu da obolim od amnezije

    ali ne one đe ne znaš ko si & što si & s’ kim si što činio

    bilo je tu & nekih lijepih momenata

    šteta što mi jutros ni jedan ne pada nam’

    ređaju se slike zajeba, jedna za drugom

    tačno će me naćerat da ustanem

    a spavala bih još, kaktusa mi mojih & svih knjiga & slika ( to je sve što imam )

    pile me gaćice, počešala bih se ali ne mogu pomjerit ruku

    iskreno & ne znam đe je tačno, utrnula je & ne o$ećam je odavno

    sve u sobi podsjeća na lošu postavku mrtve prirode

    uključujući & ovih 50 & nešto kila polužive vage, bez glave & utrobica

    jedino muva kvari koncepciju, ona zelena što obično ide na govna

    zuji u sve 16, udara u zatvoren prozor kao da se napušila neke dobre travuljine

    blago njoj, zavidim joj

    a spavala bih još, kad bih znala da će dan biti bolji od onoga juče

    ili od onoga prekjuče, svejedno

    a 10h je & još malo preći će u 11h ( neoprostivo vrijeme za buđenje)

    op, op, op, jedna noga , druga, guz težinja ali evo & njega

    zbogom dragi krevetu, utjeho moja, prijatelju najbolji…

    ostaj mi dobro do noćas, ne pričaj nikome, ti znaš 😉

    a spavala bih još, bar još još jedan život

    da ne znam sve što znam, da ne ćutim sve što ćutim

    eh živote smradu jedan …

    jebali su nas turci 500 godina & iz protesta ne pijem tursku kafu

    ova stranjska je čista splačina a & mlijeko smrdi na nešto trulo

    nema veze, nijesam naučila na bolje

    virim u dnevnu štampu, naslovi, čitulje…sve jedne te iste njuške, političari, lopovi… ko je ko? sve je to isto,

    vrište đeca pod prozorom,

    opet su pobjegli sa časova ( neka su & ja sam bježala, eh što nijesam & više)

    je li još jutro, zaboga? ili mi se samo čini da je nešto drugačije nego inače

    guzeljam & žmirim na oba oka (mogu & ćorava potrefit’ put do kupatila)

    spuštam šoljicu kafe na ćošak kade, spuštam gaće, pripaljujem cigar (opet stranjski)

    ona muva me prati u stopu, tačno znam & zašto

    spavala bih još & ako već odavno nije jutro

    ali moram dat ‘svoj skromni doprinos evroatlanskim integracijama

    bržem razvoju ove naše nesretnice, ulasku u NATO

    samo da ne prifali toalet papira ( čime li su naši stari brisali guzicu zaboga?)

    a spavala bih još & ako znam da ne smijem pogledat na sat

    vrijeme je relativno samo smo mi isti

    svako jutro ka ono predhodno

    puštam vodu & guzeljam u novi dan…

    M.V.

   117. “vrijeme je relativno samo smo mi isti
    svako jutro ka ono predhodno
    pustam vodu & guzeljam u novi dan…”

    Cicibanka pjesma ti je vrh a zavrsnica vrh vrhova! Svi odguzeljaju dobro pazeci da sto ne promijene

   118. “uzeo je dva miliona,ali je tako dobro prevario sluzbu…niko to nema snimljeno ili zabiljezeno…za to mu svaka cast…vrhunski ih je prevario…”

   119. e ovo slusam stalno…

   120. a najbolje od svega je ovo sto je miodrag perovic kazao:
    “kad bi crna gora bila nezavisna,to bi bila ljepota baviti se politikom u crnoj gori!!! tu bi se potpuno drugacije podijelila javnost”

   121. tri put URA za Cicibanku

   122. Ljudi i braco,

    Nema nam spasa! Sa ovakvim kretenskim narodom kao sto je u c.g. mogu da vladaju koliko oce! Svuda je u vazduhu snishodljivost, poniznost rezimu, strah i sutnja. Mislim da nema gram nade za nas dok Amerika ne odluci o smjeni velikoga sefa a to ce bit NIKAD dok ih on slusa dobro!

   123. A da se oće ujedinit opozicija…samo to,nema drugog načina ljudi.Jedino širok front različitih polariteta(a takvih je 50 u ogradama ove BSR – bivše slobodne države,republike).
    Ne mogu da shvatim mlade ljude sa Milovih fakulteta u onoj “Replici”.Što je ono ljudi?Zar je moguće da jedino što Dps pitaju pred auditorijumom bude “DA LI ĆE DPS UKLJUČIT VIŠE NAS MLADE U AKTIVNOSTIMA PARTIJE”…

    Ja se zaista osjećam okupiranim.Ne mogu da vjerujem da ne pravimo ustanak ka nekad!Ima li ikoga da se osjeća okupiranim ako su mu vlast oni kojima je Njegoš genocidni,previše militantni antiislamski pjesnik?IMA LI IKOGA KO MISLI DA JE OVO NAJVEĆA I NAJDUŽA OKUPACIJA U ISTORIJI NAŠE BIVŠE SLOBODNE?

    Po definiciji totalitarnog sistema apsolutno svako slovo demonstriraju u praksi!Meni je zaista jasno zašto oni njihovi mali debeli direktori koji dobijaju 3.500 hiljade mjesečno opravdavaju ovaj sistem,ali ne shvatam 80% što skapavaju i ,što veli Koćalo, pozajmljuju za gorivo da “slave” “pobjedu”, da se utrkuju ko će mu bliže bini bit i ko će bolje EVIVA beknut zbog kojeg je taj isti 90′-ih šikanirao vas…

    Sistematsko uništavanje..ovo se samo revolucijom može očistit !IMA LI TE VIŠE IĐE,SLOBODNA CRNA GORO !?!?!

   124. I want to put a clear initiative through this blog about forming new liberal and independent portal (or blog) MONTENEGRO OPEN in enlish language. I think such move is very important because somehow we have to communicate with international factors and with neutral public worldwide.

    What we are trying to do here is vital for our current political position, so we need to spread and discuss our political, social, cultural and other views internationally. Let’s try to do this! For a start, we can translate some of Mr. Perovic’s columns (if that is OK with him, and I believe it is) or write some short articles, just to put the thing into “work”.

    So, what do you people think? I assume there are many of you from abroad, so you can easily help by advertising that site to your “domestic” friends. Dragan Ilic is coming first to my mind, he can help a lot. Probably many more of you people, as well as some “forces” from Montenegro. It is nothing spectacular, it could be humble, nothing pretentious.

    My personal contribution would be rather moderating that site. But to realise this idea I think we need 4 or 5 volunteers that can be active as much as possible. Then we could see where we are with that project in a close period, I think.

    Any ideas, suggestions or support is welcomed! If this initiative gets through, we can discuss about it by email correspodence, just to release this space. Am I alone with this idea?

   125. Brano, ja ti nijesam bas neki s eglenskim, al mi je reka striko da si ovo bas lijepo napisa, vrlo pismeno, kaze on ka da si pravi engles! Bravo ti ga brano! Eto da se i mi mozemo pofalit necim u svjet! Reka mi je striko da trazis neke volontere za ovi tvoj projekat, pa misljah da predlozim sebe. Ja ti bas i ne znam tije eglenski ali vazda mogu rjecnik u ruke pa polako! Ja sam prevodija i neke spise s latinskog iako pojma nemam o tome, no ti ja lijepo uzmi rjecnik pa polako. A imam i dva druga, jedan je iz manchestera a ovije drugi iz novije zelanda pa mogu i oni pomoc. Ako treba pomoc ti mi rechi brano, ja sam vazda raspolozan. Aj zivjeli!

   126. I support the idea of mr Kocalo.
    Someone can like it or not but we are living in a globalised world, so we need also to respect the inside and the outside, foreign and domestic auditorium and search for public.

    Our idea need to obtain international support, without it there is no any chance to create the enviroment for any kind of supstancial change for Montenegro in the future.
    We need to show to the international factors that we have a power, strenght and knowledge that Montenegro is not only what appears to be in their weekly or monthly geoplolitical reports made mostly by corrupted and second hand analysts or diplomats.
    We need to speak the language of the world behind our own, te world need to understand the reality of Montenegro.
    So Brano, I am here…

   127. Maximus, super! Mislim da je ovo prava stvar. Pomislio sam da jedna takva inicijativa ITEKAKO moze imati smisla i da ce borbu za istinu i slobodu koja se ovdje vodi svakako uciniti prepoznatljivom i u medjunarodnim okvirima.

    Zamolio bih i Aleksandra Aleksica da da neke sugestije, jer ima mnogo vise iskustva u ovim stvarima od mene, recimo. Da ne bismo zatrpavali ovaj blog pricom o tome, evo maila, pa da odatle pocnemo:

    monteopen@gmail.com

    pozdrav

   128. Evo su i nocas castili cetinjane za nesebicnu pomoc na svim izborima i podijelili kazne Lasici i Vujanovicu a cijela Crna Gora je vidjela ko je poceo i zavrsio svadju i tucu na rukometnoj utakmici.Uskoro ocekujmo i vaterpolo klub u Podgorici i na derbiju sa novoosnovanom Buducnosti
    svi/sef i podanici/navijaju za boljeg i naravno kaznjavaju losijeg i uzimaju trofej.Sve se po potrebi glavnog sefa stvara razvija i unistava.Neka je kad mu moze biti.
    Pozdrav

   129. U prikazivanju najretrogradnijeg aktuelnog svjetskog sistema ,ovoga Montenegra nikad ne zaboraviti:
    http://www.istinaosasi.blip.tv

   130. “samo Perovic zajedno sa nekim iz srpskog bloka ko nije ekstremni nacionalista a uz to i neukaljan ”

    A ima li takvog u srpskom bloku?

   131. jox :

    Koga vise sve ovo moze iznenediti ?
    Posmatrajmo mirno ovo sto nam se desava i cutimo…
    Ne bi me iznenadilo od njih da svakog dana po jedno od nas izvedu na neko javno mjesto i isprebijaju.To sve s porukom narodu ” cutite stoko , trpite i cutite !!!

    Ali mislim da im to nije potrebno. Ovaj debilni narod ,cast izuzecima kojih je zaista malo, je spreman da trpi sve sto im oni prirede….

    Ne mogu tacno da se sjetim ali mislim da je bilo na nekom DJukanovicevom gostovanju na hrvatskoj TV , javio se jedan gledalac i rekao :

    NI BOLJE STOKE NI GOREG COBANA nijesam vidio kao u Crnoj Gori…
    Potpuno ispravno!!!!

    Ne znam da li sam tacno prenijela receno , ali mislim da cemo se razumjeti…

   132. Danas su na crnogorskoj berzi fondovi prodali 15 % akcija Elektroprivrede Crne Gore Italijanskom investicionom fondu.

    Dakle, znamo ko su vlasnici fondova, znamo kako je izvrsena pljacka preko masovne vaucerske privatizacije,te danas imamo najnovije rezultate te pljacke.

    Da laicki prevedemo svrseni posao, a svrsenom poslu mane nema, neko rece.Elektroprivreda Crne Gore je kao jedna od strateskih kompanija razvijana od strane drzave vise od pola vijeka,da bi na danasnji dan LUPEZI koji stoje iza privatizacionih fondova, za jedan dan zaradili oko 180 miliona eura.

    Jedan od tih LUPEZA je i Vesko Barovic, koji je inkasirao blizu 50 miliona eura preko svog fonda.
    ZEMLJO OTVORI SE.

    Stampa kaze da se ovom Veskovom poslovno-lupeskom uspjehu najvise radovao niko drugi nego Aco Djukanovic, cijoj Prvoj Banci Vesko duguje ogromne novce.Kaze se i vise nego ova danasnja zarada.

    Carsija prica da je Aco drzao Veska u kucnom pritvoru dok nije zavrsena ova transakcija.

    Na drugoj strani, ali u istom loncu, crnogorski opozicioni lideri dogovorili podjelu predsjednickih mjesta u parlamentarnim Odborima koji im “pripadaju”.Ta komicna druzina, sa ozbiljnscu i zabrinutoscu nad sudbinom drzave,koliko to mogu biti kao LOJALNA OPOZICIJA, odlucna je i cvrsta, mogu reci nepokolebljiva u kolaboraciji sa rezimom.

    Ocekujem koktel u Americkoj ambasadi koji ce prirediti Mur,da zajedno proslavi lojalnost crnogorske opozicije Mafiji koja u Crnoj Gori sebe naziva drzavom, te pocetak oporavka Prve Banke, kao garanta ekonomskog opstanka Mafije u Crnoj Gori koja sebe naziva drzavom.

    SRETNO.

   133. Sto se tice sporta i rukometa i to su unistili ,cilj je da se sve prebaci u podgoricu pa i vaterpolo,kojega ce u nistiti isto kao i rukomet ako naprave da najaci klub bude u PG mada nadam se da nece to dozvoliti Kotorani.Cetinje je imalo najaci RK klub u jugoslaviji najacu skolu i danas, dalo skoro cijelu reprezentaciju Crne gore ,ali eto oce da uniste i rukomet kao i cetinje ,moze im ga biti .A sto se Cg sporta tice vode ga cobani koji nemaju veze o sportu,nemogu napraviti jedan stadion u Cg a Madoni 7 miliona .

   134. Sova sve je to tako a bravi hoce jos. Cetinje im je postalo tvrdjava. Kotor tvoru nista ne zamjera. Budva glasa za Sveta kao Albanija nekad za Enverehodzu. Opozicija saradjuje. Nadrealna slika je realizam u Crnoj Gori.

   135. Ali zato cetinjani na sve izbore glasaju mafiju a ta ista mafija im tako vraca. to je cisti mazohizam i ne treba krivca trazit na drugu stranu. mi smo krivi.

   136. Procita sam na jedan drugi blog da Perfekt Strendjer trazi da se mjenjaju pravila za ovaj blog. ja ne znam sto vi mislite, ali ja mislim da se ova pravila odje moraju mjenjat jer nijesu dobra ni korisna. pa ne mora perfekt pisat nova pravila, moze ih pisat opet slavko ili neko drugi ali se moraju mjenjat.

   137. Zorane S. moje je misljenje da Perfect napravi svoj blog i da tamo odredjuje pravila ,znaci u svoju kucu

   138. Hahah svasta li se ovdje javlja … ovaj ne zna ni da pise ajd uzjasi u Djip a moze i na Dell i vozi al daleeeeko

   139. CRNOGORCI, MALO NAS JE AL SMO GOVNA!

   140. Procitajte u Vijestima danasnji vapaj predsjedniku Obami prebijenog Zeljka Ivanovica i mozete mu na svaku napisanu cestitati.Ali Zeljko da nisi malo okasnio.Dok je sa Scekicem i Profiterom podizao rejting svojih novina pisuci afirmativno o diktatoru pod DB-ovskim sloganom -vazna je drzava- tada su nas druge tukli palicama i motkama/doduse javno policija/njega sad biju istim ali tapaciranim jer je izdao velikog sefa i posteno obogacenog Caneta.Posto dobri Zeljko tada nije vidio da saucestvuje u pomaganju da se dobrotvor Cg Cane posteno obogati sada kad njega biju nema ko da ga brani.
    Tako je to vazda bilo ako cutis dok drugog muce kad dodje na tebe red nece imati ko da te zali.No svako ko se ma kad odvazi da pokaze zube diktatoru pa makar mu do tada i sluga bio ako je to iskreno treba prihvatiti i podrzati.Ako je iskreno.Samo jedan moze objediniti sve dobronamjerne u Cg a to je bez dileme Slavko.Zato Slavko nikad ne reci-nikad-
    Pozdrav

   141. Lela pozdrav! Vidis li sto se radi ne staje se!

    Pero potpuno si u pravu sto se Zeljka tice. Sumnjam da je tu ista iskreno osim kukanja. Sto se Slavka tice vjerujem da nije lud da se prihvati bilo cega.

   142. “Još uvek nam nisu objasnili zbog čega su
    Japanci napali Perl Harbor! Ruzvelt je isprovocirao napad, ali nacionalna mitologija zahteva da se on pravi svecem, pa se ništa o tome ne priča. Sada satanizujemo Osamu Bin Ladena koji nije baš duša od čoveka i prihvata tu ulogu. Mi ne znamo koliki je njegov udeo u događajima od 11. septembra zapravo bio. Pa ipak, Džordž Buš odmah saopštava: “Mrtvog ili živog naći ćemo ga!” Pa nisu ga nasli. I on nije razlog zbog kojeg su Sjedinjene Države u Avganistanu. Jedan novinar je stigao u Avganistan ranije nego što su novinari trebali da dođu i pitao je američkog generala na terenu gde se nalazi Osama. General čak nije mogao ni da se seti ko je Osama. Tek kada ga je zapanjeni novinar podsetio, general se setio šta je navodni cilj misije!”

    Izvod iz intervijua Gor Vidala na BBC 2002.

   143. Vidal govori sa osmehom, ali po rečima mog zemljaka Dilan Tomasa, njegov osmeh je ugodan kao i žilet. Forma može biti zabavna, ali je sadržaj smrtonosno ozbiljan. On ističe da je mnogo hvaljena američka sloboda uglavnom izmišljotina: tri procenta populacije je ili u zatvoru ili izdržava uslovnu kaznu, povezani električnim spravama sa zatvorskom administracijom. Veoma je malo istinske slobode. Sloboda štampe? “Štampa i mediji su u vlasništvu i kontrolisani od strane “naših korporacijskih gospodara“. Nikada nisam video da su mediji kontrolisani tako čvrsto kao sada. Oni kontrolišu celokupan tok informacija, tako da velika većina Amerikanaca ne zna šta se dešava.“

    A šta je sa životnim standardom u Americi? -“80% Amerikanaca živi sve teže od 1973. To je godina koju uobičajeno navode zbog naftne krize. Danas muž i žena zajedno zarađuju manje nego što je sam muž zarađivao u to vreme. Na drugoj strani, neki ljudi su se enormno obogatili. Jedan posto poseduje sve – kao direktori velikih kompanija koji sada čekaju u redu da idu u zatvor! Ispod njih stoji još 20% ini koji podržavaju imperiju. To su advokati, novinari političari, bankari. Jedan posto drži na platnom spisku tih dvadeset.”

    Gor Vidal, isti interviju iz 2002.

   144. E, Slavko kad bi ste znali koliko se, za svoje godine, zalazem za Vas, LSCG, kontra rezim …. itd. Sto vjerujem da cine i ostali LSCG Liberali,…. ne bi ste me ovako kastigali ….. i trsili me se dje stignete ….

   145. Zeljko Ivanovic je covijek ZADATKA.

    Renta Momak, koji moze da se iznajmi, pa rashoduje, pa onda opet iznajmi i sve tako okreni i obrni.

    Citavo njegovo “pismo” Obami, je posao koji odradjuje za one koji nijesu za SMJENU vec samo za DRMANJE Mafije koja sebe u Crnoj Gori naziva drzavom.

    Dakle odradjuje se posao za one subjekte, koji pisu izvjestaje da su izbori bili fer i slobodni,ali da Crna Gora generalno i nije bas demokratska, ali takva je tranzicija. BULL SHIT.

    Dakle, Slavko je uzviknuo CAR JE GO. Ta golotinja se ogleda u cinjenici da demokratskog procesa nema, ako nema slobodnih i fer izbora.U Crnoj Gori su svi izbori od 1990. do danas bili pokradeni i projektovani.

    To je neodrbanjiva cinjenica koja unistava bilo koje Murovo obrazlozenje o saradnji i podrsci zvanicnoj Crnoj Gori od strane SAD.

    Tipicno za placenika i Renta Momcinu, Ivanovic provlaci kroz interviju da su izbori bili posteni, ali da su crnogorci suludi narod koji eto svojevoljno glasa Mafiju.Eto kao i Hitler je imao legitimitet njemackog naroda, ali mu je politika bila zlocinacka.SRAMNO IZVRTANJE.

    Cinjenica koju SAKRIVA Profiter i njegovi placenici, a za racun Gospodara, jeste da legitimiteta nema, da su izbori pokradeni, da narod jeste sulud ,ali samo zbog cinjenice sto ne izbojkotuje takve izbore i sto ne izadje na ulicu i pomete ovu bagru od Mafije, sve zajedno sa Profiterom i njegovim Renta Momcinama.

    Dakle, nastala je panika poslije Slavkovog CAR JE GO. Pitanje je koliko ce jos dugo zapad moci da ignorise tu golotinju.

   146. Malo nas, malo nas je, al’ smo pi*kice!

   147. Hallo Rumija, pozdrav i to radni jer rade oni a radite i vi VREDNIJI DA NE MOZE BITI :):):)

    Bravo vam ga za komentare na pismo M. Kuljak, gdje vam ovaj sto je podmicao ovdje prijeti:

    on May 29, 2009 at 14:35 |Vladimir Nedović
    ” Pa kako ste prejaki svi zajedno, i bosko i rumija i Slaven i mikun i koliko vas je vec ovdje da radite na istom zadatku. Da imam vremena, taman bih se ukljucio malo, da vidim sta cete sve reci, odnosno kako radite taj posao.
    Ali nemam, a i mislio sam da se vec druzite negdje drugo. Jer ovdje vam svima znamo IP adrese, a posto sam ja pismen i zavrsio sam tehnicki fakultet, znam o vama i jos ponesto, pa vam je bolje sto prije sturu da uhvatite. Pa-pa!

   148. Sto se tice baki.lj to je bivsi Wawi pa kad je isto tako sve bio liberal a i sto upakovano a sto direktno poceo da vrijedja Liberale njega su izbacili sa sajtova.
    Udba malo nasminkana i namirisana al uzalud joj… smrdi.
    Vladimir je u isti rang, pokusao je direktno bas na ovoj temi da podmetne Slavku.
    Paz’ sad sta ovaj direktno porucuje da sa http://dailynewsmn.wordpress.com hvatate sturu jer vam ima IP adrese i zna o vama jos ponesto ?

    U cudu sam jer mishljah da neko od Liberala drzi taj sajt kad ono …

    Vladimire samo da ti kazem da zbilja neko kao sto si ti ciji su podatci javni po internetu mora biti mnogo uzletio da bi padao nisko a to te slijedi.

   149. Sova, Pero, izvinite sto se ubacih sa drugim stvarima !

    Sovo, znas kako se kaze RENTA MOMAK na engleskom ? Go-go girl

   150. maco pa ja nijesam prica da mora perfekt da pise nova pravila. sto se mene tice mos ti da ih pises ili opet slavko ili bilo ko drugi vazno je da se ta pravila mjenjaju jer stvarno nijesu dobra. zar ne vidite kolko je ljudi sad manje odje, svi odose. slavko po mene 10 stvari dobro kaze ako 11 pogrjesi nesto treba to rec! jesmo li liberali ili nijesmo, sto ste takvi poltroni ljudi!

   151. Zoki podjoste vi u ono pera dragova, hahahaha!

   152. Zorane nije valjda crko Djip pa si nam i ti ostao hahah

    A Iris ti dodje kad se bitka zavrsi 😛

   153. E nisam htjela smjeska nego onog zelenog… samo da probam nesto izvinjavam se.
    😀 😛 🙂 😮 🙂 :; 😉 :kiss:
    :out: :hamer:

   154. kako ste smjesni ljudi sto je ovo!? jel vi stvarno mislite da slavko voli takve poltroncine vjerujte milija je njemu neka dobra kritika nego svo vase poltronacija. vidite li vi da otkad su okacena ova pravila svi odose i ne komentarisu vise lise vas troje-cetvero? jeste li vi normalni ljudi? vasa je krivica a ne slavkova sto ljudi podjose za perfekt strendjerom vi ste naveli slavka na greske. jeste li odlucili da slavko unistite blog jadni?

   155. “Ljudi podjose za perfekt strendjerom” a ti sa Djipom ?

    Predlazem da te brisu jer ti mene navodis na lupetanja a to smisla nema !
    Spasite me brisite nepismenoga ! 🙂

   156. Loshe se i mandic,milic i ostali opozicionari izljubishe sa gospodarom neki dan . . . chestitashe mu novu vladu . . . . a gospodar i vise nego SVESTAN cinjenice da je sve to samo sprdnja,prvid i pozornica..postoji kako vec rece ” odgovornost prema bratu” .. postoje i neke druge odgovornosti..no ova prva je najvaznija,cini se jedina prava..sve ostale su fiktivne..

    vratija se i ideolog rata..ratni huscak,nekada uspjesni privrednik,sada unatoc tome potpredsjednik..nije mala stvar..sveto je ipak cudo..

    tu je i rodni..igor luksic..onako sav naivan(ali bash) , zeljan novca , lake zarade , rekao bih.. postao je pravi segrt nema sto..44 miliona hej pa to nije mala stvara..rodni , sledece godine u ovo doba bicemo milioneri , rece mu gospodar jedne godine…

    sve u svemu show program,parlament sprdnja,poslanici sprdnja,vlada sprdnja..sarkazam i nevjerica kako bi rekla jedna bivsa bankarka..

    e jbt dokle vise ovako?!

   157. Rodni Luksic…kakve mucke…only fools and horses…


   Leave a Reply

   Fill in your details below or click an icon to log in:

   WordPress.com Logo

   You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

   Google+ photo

   You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

   Twitter picture

   You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

   Facebook photo

   You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

   w

   Connecting to %s

   Categories

   %d bloggers like this: