Posted by: Slavko Perovic | May 25, 2010

DNEVNIK, 25. MAJ 2010. godine

Upravo su završeni još jedni od mase “izbora” održanih u i po Crnoj Gori. Mafija slavi, ponovo je “pobijedila”, a “opozicija” nemušto prebira, kao ulični svirač, po svojim odavno istrošenim i oštećenim harmonikaškim tipkama.

U čemu su “opozicija” i Mafija slični? Oba faktora “sviraju” po napaćenosti crnogorskog naroda, a crnogorski im narod ne samo pomaže nego i daje podršku u tome krvničkom “sviranju” iza kojega stoji samo jedna noseća ideja koja se zove: beskrupulozna pljačka naroda. Poslije ovih “izbora” treba postaviti samo jedno i to najvažnije pitanje: ko je taj ko ima obraza i srca da može “glasati” za očiglednu Mafiju, je li on gori od Mafije? Moj odgovor je kratak: jeste, gori je, svak onaj ko “glasa” za mafijašku ološ, gori je od nje i osnovni je temelj za opstanak na vlasti ološi. Što je Crna Gora u posljednjih dvadeset godina? Mafijaško guvno po kojem trče mafijaški električni konji. Ko je izmoreni, izanđali, isprebijani i polugladni konj u Crnoj Gori? Odgovr je jedan jedini: narod,  pa se zvao kako gođ hoće. Što je Mafiji u glavu? Odgovor je: pljačka, ubistva, “trgovina”, “berza” državni i “nezavisni” mediji i isto takvi “novinari” i još nešto, a to je potpuno savijena kičma i spremna zadnjica za “saradnju” sa onima koji su naredbodavci, a nalaze se izvan Crne Gore? Na koga Crna Gora liči? Na čitavi mafijaški region i pored toga što je najgora. Ko je Milo Đukanović? Čisto uzvitopereno zlo, prozvod izvitoperene i pokvarene “svijesti” “samoupravnog socijalizma” miksovanog sa obavještajnim “službama” proizašlim iz raspada bivšeg jugoslovenskog zla, bivše jugoslovenske udbe i obavještajnih i kontraobavještajnih vojnih struktura. Kakva je organizacija zla? Ista je kao on, njegov šef. Što ih održava zajedno? Samo pljačka i sve ono redom navedeno. Što je Crna Gora u njihovim rukama? Golo njihovo “vlasništvo” i predmet mafijaške “vlasti”. A što je “opozicija”? Od samih početaka kupljena tirada sa kojom se “kiti” takozvana “demokratija” u Crnoj Gori, a zapravo otvorena diktatura jedne u svemu nedorasle, opasne i totalno amoralne osobe koja se zove Milo Đukanović. A ko je Milo Đukanović? Onaj koji je na svakoj zadnjici svakog crnogorskog homo sapiensa, ali i svih životinja, prirodnih dobara i nacinalnih bogatstava, preko mafije utisnuo vreli pečat “vlasništva” na kojem piše “M.Đ.”, da, tačno tako kao u nekadašnjim propagandnim i trulim američkim vesternima.

Još sam devedesete rekao i godinama stalno govorio i ponavljao u crnogorskom parlamentu da je Crna Gora feud Mila Đukanovića, feud koji se kreće i gura u zonu robovlasništva. Što je danas Milo Đukonavić? Vlasnik robovlasniškog posjeda zvanog Crna Gora čiji je on “vlasnik”. Kako je postao “vlasnik”? Odgovor je lak, istinit, jednostavan: najbezočnijom otvorenom pljačkom koja je ikad napravljena u Crnoj Gori. Što su danas crnogorski “građani”? Odgovr je isto onakav, oni su dobrovoljni robovi oduševljeni takvim statusom. Što je “opozicija”? Kocka za uveseljavanje i igranje u rukama šefa crnogorske Mafije. Što je trebala “opozicija” da uradi kad bi bila stvarna opozicija? Odgovor je samo jedan i jedini: trebala je da totalno bojkotuje mafijaški režim, svaku mafijašku instituciju i da napušti za vazda parlament, i da nikad ne izađe na “izbore” koje organizuje Mafija. Što je “opozicija” uradila? Sve suprotno. A zašto? Zato što nema veze ni odira sa svetim pojmom opozicije niti njenim značajem. Što je još opozicija “radila”? Željela je da pokrade i prisvoji sveto i ogromno nasljeđe LSCG. Da li joj je pošlo za rukom? Nije i nikad neće! Ko je bio najglasniji u ovom pokušaju? Oni koji su bili i ostali među najvećim izdajnicima LSCG. Što o njima mislim? Sve najgore kao i o njihovom šefu Đukanoviću.

U depeesovskoj Pobjedi “novinar” Srđan Kusovac je “emitovao” feljton o Miodragu Peroviću “Monitoru”, “Vijestima”, “berzi” i tako dalje. Ko je Srđan Kusovac? Nekad se, poput njegovog istovjetnog rođenog brata Zorana prodavao za “slobodnog” novinara, a naravno da to nikad nije bio.  Vazda je bio, kao i njegov brat, puko oruđe i oružje u rukama svojih nalogodavaca. Dugo je radio u američkom radiju Slobodna Evropa koji finasira CIA, a tamo je bio “urednik” za bivšu Jugoslaviju, onog njenog dijela koji govori isti jezik koji danas nosi tri imena. Naravno, bez kontrole i saglasnosti finasijera ovog radija, nema šanse da možete doći na takvo mjesto u ovoj, koliko čudnoj toliko i smiješnoj i opasnoj radio stanici. Naravno, kad se to tiče Crne Gore, Srđan Kusovac je u ovom radiju bio ogromni, otvoreni i podli neprijatelj i mrzitelj LSCG sve na čelu sa crnogorskim “novinarima” tipa Draška Đuranovića i drugih. Istu poziciju imao je i Kusovčev brat, ali u štampanom stranom mediju i van njega. Jednom sam imao, u Pragu, đe je sjedište ovog radija, veliki i dugački intervju sa ološem od Srđana Kusovca. Bio je to jedan od najsramnijih intervjua održanih sa mnom, u njemu je isplivala na površinu Kusovčeva ona bolesna duboka podlost i stvarne namjere što je otvoreno prezentirano i na Montenegro kafeu koji je, navodno i samo za budale, osnovao Savić Rašović zvani Pirun, a kafe je bio udbaška zahvalna medijska antiliberalna igračka. Tamo su braća Kusovac, zajedno sa Pirunom i čitavom udbaškom ekipom čerečili svim mogućim lažima LSCG, a navijali i podržavali svim silama Mila Đukanovića, tako je to bilo. Nikovi braće kusovac bili su Serdar i Jeronim. Sa takvog mjesta u “evropskom” radiju, Kusovac je došao za “savjetnika” Mila Đukanovića, a onda za urednika mafijaške “Pobjede”. Ovo je kratki i istiniti portret ološi Srđana Kusovca.

Sve ono što je protiv LSCG krvnički, špijunski i udbaški radio Srđan Kusovac na “evropskom” radiju, činio je u svojem Monitoru i van njega politička, novinarska i ljudska spodoba, homosapiensovski zglavkar Miodrag Perović čija je duboka podlost takođe bolesna. Ovaj samoproglašeni crnogorski Euklid, Arhimed, Ajnštajn i ko zna što još, poput Mila Đukanovića je patološki lažov i pljačkaš. Preko svoje sestre Milke, finansijskim najvišim službenikom crnogorske Mafije, skoro je odmah stupio u vezu i relaciju sa Mafijom i ostao joj vjeran sve do danas. On se nalazi u lažnoj ulozi nosioca i tvorca lažnog opozicionarstva u Crnoj Gori, onog koji pokriva Mafiju koliko gođ može i onog koji radi, kao i vazda, na razbijanju svake pa i najmanje mogućnosti opozicione saradnje.

Monitor od samog osnivanja nije bio ništa drugo nego krvničko antiliberalno oružje u rukama Mila Đukanovića, ali i list koji stalno muti i međusobno zavađa opoziciju. Svoje prljavo, ružno, ogavno i zločinačko lice Midrag Perović će pokazati svojim mračno negativnim stavom prema Narodnoj slozi. Naravno, ovaj krvnički antiliberal tako je djelovao u Crnoj Gori, a vani se predstavljao kao “liberal” jer mu je to spoljno laskanje liberalima omogućavalo brži i jednostavniji put do para što ga jedino u životu interesuje. Njegov put je jasan: da prođe istim putem kao i Milo, opljačka što je moguće više, ali sve to uradi “demokratski”! Naravno, pun je, pored nesretne matematike, i priče o medijima, pa je nesretnom, zakržljalom i sramotnom Monitoru odavno izgradio spomenik zaboravljajući da će, jednog dana, svaka, malo ozbiljnija analiza, pokazati da je Monitor, baš kao i Kusovčeva Pobjeda, bio i ostao krupni lažov. Ista će sudbina zadesiti i Perovićeve Vijesti, list koji je osnovao lično Milo Đukanović, a Miodrag Perović, Ljubiša Mitrović, Slavoljub Šćekić i ini prezentriali se samo kao njegove gole sluge sa ogromnom i sramotnom antiliberalnom osnovom. Bio sam prvi čovjek devedesetih u Crnoj Gori koji je raskrinkao Miodraga Perovića. Ja sam ga nazvao slugom Mafije, Prvim antiratnim profiterom, Drugom mafijaškom familijom i tako dalje.

Kad se Profiter “raspriča” o medijima nikad neće reći da je prvo crnogorsko slobodno glasilo u mafijaškoj Crnoj Gori, i to sve od pojave prvog broja 26-tog januara 1990-te, bio i ostao list LSCG Liberal. Neće ovaj lažov nikada navesti da je radio Antena M, novinsku agenciju Prevalis i televiziju Montena osnovao niko drugi nego ja lično, odnsono LSCG, a da je sve tri institucije preko braće lupeža Steva i Đura Vučinića koji su nam ih ukrali, preuzeo Miodrag Perović lično. Ova je osoba nanijela ogromno zlo Crnoj Gori, zemlji u kojoj su se rodila dva najveća zla iznjihana iz samoupravnog socijalizma, a porođena odmah 1989-te: jedno zlo je Milo Đukanović, a drugo zlo je Miodrag Perović čija je, da nije ničega drugog, kobna i lažna “novinarska” škola iznjihala čitavi niz cenzurisanih i autocenzurisanih “novinara”.

Za tragično stanje Crner Gore, ovo dvoje totalno amoralnih i pljačkaški orijentisanih osoba, Milo Đukanović i Miodrga Perović, glavni su krivci, i to treba da se zna i da se svaka njihova riječ i akcija posmatraju sa krajnjim oprezom i neizostavnim cinizmom!


Responses

 1. Da mi nije pomenuta mafija na celu sa m.djukanovicem onemogucila pravo na rad u cg(a to je ucinila sto im se nijesam htio prodati) pa sam zbog toga morao prestati sa radom i iseliti se iz cg, moja bi stamparija ovaj Slavkov sjajni presjek cg istampala u 500.000 primjeraka i distribuirala, bez obzira sto je 80% gradjana cg veca olos od mila. Neka im se nadje, da se oglednu!!!
  Nema ni na pomolu sunca u cg. Nije smetnja samo mafija, narod tj. jadogradjani treba da je zasluze. Milo im je samo sopstveno ogledalo .

 2. ostajes ne bez daha vec paralisan,

  treba naci nacina da ovi tektovi dopru do crnogoraca

 3. Nastavi Perovicu lijecenje, ali kod psihijatra. Mozda ces se pribliziti normali.

 4. Ranih devedestih, dok sam jos dijete bio, prestravljivao sam se od likova poput Mila, Momira, Sveta, Sloba…tako su mi te slike zive i dan danas, izgledali su mi kao demoni, naroguseni djavoli koji su dosli da me odvedu u mrak, kao babaroge iliti ”Sandman”. Gledao sam kako ih Vi pokusavate vratiti nazad u pakao, no i grdnu svjetinu koja im klice i krece na Vas da vas rastrgne!
  tako bi tad a tako je i sad sem sto vise nisam dijete i ne bojim se ovih demona, jadni su mi, kao da svaki od njih personifikuje u sebi sliku Dorijana Greja, gdje im se svo zlo na licu ocituje.

 5. Gdje moze da se pronadje taj Kusovcev intervju s Perovicem koji se pominje u tekstu?

  Inace, jedna od ilustracija patologije koju prezivljava ovo tuzno drustvo je i podatak (koji mi se urezao u sjecanju) da je ovaj Pirun koga Perovic pominje u tekstu, 15. novembra, na dan upokojenja Patrijarha Pavla, na mediju PCNEN ostavio komentar sljedeće sadržine:

  “15. Nov 2009, 16:56
  Još jedan zločinac iz SPC se upokojio. Fala ti što pušti četnike da kolo vode u SPC 90-tih. To ti nikad zaboravit neće mnogi od nas.

  Pirun”

 6. Pirun, Serdar i Jeronim qq!

 7. Svaka cast. Tako se polemise sa fukarom i nikako drugacije !

 8. Hvala vam G-din Slavko. Mnogo toga nijesam znala, jer sam ,,samo” veliki rodoljub a zivim vani.
  Vidjela sam i ja, da nesto tu nije u redu sa nasom vladavinom, -zato sam se i uputila da saznam.
  Reci cu Vam samo ovo: ovo sto me najvise boli, a to je kad sam shvatila koliko je nas narod ponizen. Ponizen ekonomski, moralno i bez rezervi ostavljeno za samopostovanja.

 9. Imali ste priliku prije 10 godina da potpuno demontirate mafijasku vlast, kad vam je koalicija za Jugoslaviju ponudila podrsku vasoj manjinskoj vladi. Mogli ste da razvlastite mafiju, ocistite MUP i tajnu sluzbu, sredite medije, demokratizujete zemlju, pa da raspisete 10 referenduma ako hocete i 20 izbora i niko se ne bi bunio niti pravio problem. Ali tada to niste htjeli ili niste smjeli i evo dokle smo dosli 10 godina posle – ista mafija koja nas jase.

 10. svaka cast gospodine Perovicu ja iako sam srbin iz cg vazda sam posypvao vas jer ste govorili ono sto niko nije smio da kaze! MOLIM VAS VRATITE SE I DIGNITE NAROD !

 11. Htjede Medjedo sa onom fotografijom u Vijestima pokupiti koji liberalni glas. Na svu srecu bjese to bezuspjesan pokusaj.
  Ovo volim, kad se lopov nazove lopovom, mafija mafijom, a olos olosem.
  Samo su liberali imali hrabrosti nazvati nedjela i neljude pravim imenom.

 12. Ako u zlu ima dobra onda je to sto je jadna “opozicija” bar dobila u Pluzinama i Pljevljima.
  Sto se mene tice, mogao je i Crni Djavo da pobijedi u ova dva grada i bio bi mi jednako drag kao “Bolja Crna Gora”
  Ali kao sto rekoh dobro je – jer Crnu nam Goru dozivljavam kao nekog ko je u klinickoj smrti, i tad se na bilo kakav nacin pokusava odrzati u zivotu, odnosno sacuvati minimum zivotnih funkcija.

  Dok ne dodje bolje vrijeme (ako uopste dodje) neka jadna CG daje bar minimalne znakove zivota. Bolje je i to nego smrt.

  Jer, mrtvi ne ustaju. Ustaju samo zombiji iz grobova…

 13. A što ne pričaš Peroviću kako si podržao mafiju 1997. god. i 2001. god. Ako je mafija što si je podržao?

  I što si raspustio partiju? Jer si osjetio da će se svih 6,3% tvojih “nepokolebljivih” liberala prodati ka” i tvoj frend Miko!

  Zaključak: I liberali su ološ kao i svi Crnogorci! Na sve spremni pod kapom nebeskom, kao i Kuči što za dukate pod Bušatlijom napadoše Crnu Goru. Samo je pitanje koliko kojem Crnogorcu treba dukata.

  Volim tvoju harizmu, ali fakti su fakti!

 14. da si ovo objavio na Daily News MONTENEGRO moderator bi ti ga maka. Maka mi je svaki post dje sam ih nazva nasim imenima te im pristaju.

 15. O Slavko Peroviću ti si božanstvo kakvoga nema olimp,
  klanjaćemo se tebi do groba ti veliki vođo!!!

 16. šampione !spasio si nas liberale lažiranih izbora u cg i hvala ti do neba !
  još pamtim i pamtim toliko da me boli one izbore kada je bila zadnja šansa da se razbuca,, vječna ,,pozicija u cg i ujedini opozicija a medo prvi ranom zorom napisa ,,vrnite mi dva glsa,, i nije bio jeduni! ranom zorom u ,,kokošarnik,, đe lscg smjesti pozicija ispred još zamandaljenih vrata skupi še se kvazi liberali,šticung cg -špijunčine i bi što bi od tog pritiska ili nečeg drugog osta slavko sam u prostorijama lscg a ostali iz m i v. kabineta zbrisaše.mislim da je tada trebao lscg da se zamrzne.
  iskreno žalim opoziciju ali ,,sve se vraća sve se plaća,,
  realno je očekivati zamrzavanje svekolike opozicije ,znam neće to biti.
  slavko!sjajan tekst kojim si pogodio i cilj i metu!

 17. “15. Nov 2009, 16:56
  Još jedan zločinac iz SPC se upokojio. Fala ti što pušti četnike da kolo vode u SPC 90-tih. To ti nikad zaboravit neće mnogi od nas.

  sta reci osim sramno!!!

 18. Slavko,
  ima li iko u državi CRnoj Gori da hoda a da nije radio protiv interesa LSCG.Čini se da nema i da se cijeli svijet urotio da svrgne posljednji plamen. Nakon ovog teksta i par njih ranije počeo sam da sumnjam i u ono što sam ja osjećao, radio, glasao…Čini se da nikom, ama baš nikom ne daš da se doživi iskrenim borcem za dobro ljudi i poštenu Crnu Goru.
  Majstore, sve to što si ispisao možda jeste tačno (dozvoli da i mi nešto znamo i sjećamo se) ali većina nas je ostala ovdje i vodila neke svoje male ratove za PRAVU stvar. Na ovaj ili onaj način. Uspješno ili manje uspješno, inteligentno ili glupo, sirovo ili sofisticirano… ali smo ih vodili. Primali smo mizerne plate, glasali za djeliće koji predstavljaju nešto za šta smo se borili i gledali ka Pragu ne bi li se TI oglasio i stao tamo gdje si posustao.NI traga ni glasa. Samo povremeni ovakvi izlivi bijesa, gorčine, čemera, jada.. Razumio sam do skoro. Više ne. Ostani u Pragu i uživaj. I pusti nas više. MOlim te u ime svih onih koji ne rade za Mila ni za KOS, DOS, CIA, KGB, MOSAD i ostale i ume svih onih koji DPS, SDP, NOVA, PzP i bratiju doživljava kao nužno zlo.
  Evo ti podatak za miran san: Moja ćerka, tinejdžer, ne zna ko je Milo Đukanović, Svetozar Marović, Filip Vujanović, Ranko Krivokapić, Nebojša Medojević… I još nešto, još manje zna ko je Slavko Perović. Zna samo za Prag, Bari, Rim, Zagreb, Beograd… zna za Pamuka, Tarika Alija, Miljenka Jergovića….
  Pozdrav i ostavi mi mog Slavka Perovića na miru.

 19. Tačno. Sve, od riječi do riječi sa sve znacima interpunkcije pa i po kojom pravopisnom greškom! Sve je tačno!

 20. Davno bijahu neki izbori, mitinzi cuda. Prespavah poslije mitinga u sportskom kod nekog rodjaka a njegova baba nepokretna zena silu godina nam u kratkim crtama elaborira sto misli o izborima i sansama da LSCG pobijedi na Cetinju. Da ne prepricavam to cu parafrazirati “ne razumije Slavko Cetinjane to su q.vini sinovi.” To se moze za sve CG-ce generalizovati. Dosljedni u nedosljednosti i prevrtljivi za slanom rukom preko noci.

 21. Mala Sireno, mozes li da zamislis kako sam se osjecao (i ne samo ja, naravno) na dan smrti Patrijarha Pavla, onako zalostan i onemocao, kada sam slucajno procitao taj komentar?

  Par dana poslije toga sam imao i jednu polemiku s urednikom PCNEN-a u vezi ostavljanja famoznog komentara toga dana (i pored mojih generalno cvrstih uvjerenja protiv bilo kakve cenzorske djelatnosti i u prilog slobode izrazavanja). To mozes da pronadjes u komentarima na ovom linku:

  http://www.pcnen.com/detail.php?module=16&news_id=293&blog_id=27

  Inace, sada mislim da je mozda i bolje sto je taj sramni komentar ostavljen, jer je on zaista jedan od indikatora stepena bolesti i izopacenosti ovog drustva. Neka ostane kao jedan od hiljadu svjedocanstava za neke buduce generacije, koje ce imati uvid sta se sve ovdje radilo.

 22. problem je što nema ko da povede narod u slobodu! jedino je lscg to mogo i može i sad!jer lscg ne može niko ništa spočitavati.zato smo trn u oku í don milu,snp i dr.jedina nada je da se obnovi lscg,jedina!veliki pozdrav slavko i puno sreće i zdravlja!

 23. Nista vise nama pomoci nemoze.
  Slavko istinu govoris no nemas kome.
  Bio si i ostao borac ali u ovom Nevidbogu lazi,obmane i mudrovanja to su mane, a ne vrline

 24. Tekst je izvanredan, i precizno daje pravu sliku Crne Gore, koja je zaista tužna.

 25. Svaka cast Slavko, josh veca olos od Mila i Dps je Opozicija i Fashisticki SDP, a o narodu ne treba pricati. Vlast se moze jedino sa ulice promijeniti golom silom i tada kada bi nova vlast proglasila demokratske izbore narod bi se trkao besplatno da glasa novu vlast, jer ovaj narod je naprosto obozavatelj onoga koji vlada. I sto je duze taj na vlasti to je narodu miliji.

 26. Ovdje se sjetih jednog razgovora sa divnim i čestitim čovjekom, “dvostrukim kolegom” kako nas je on nazvao, pok. Mirom Vickovićem, u Platijama, pred jedine SUDBONOSNE IZBORE koje smo imali do sada. To su jedini izbori u kojima sam, iako žestoki “antipartijac” i “antiagitaš”, agitavo za dobro moje djece, za dobro Crne Gore – za LSCG. Nakon što je LSCG upropastio svoju i crnogorsku istorijsku šansu stecenu na rezultatima tih izbora, poručio sam svojem “dvostrukom kolegi” po Dzemalu Perovicu: Za sve sto ubuduće u DPS-ovoj Crnoj Gori propate moja djeca neće biti najkrivlji Milo već vi što ste mu to dozvolili.”
  Sve je moglo biti drugačije, BOLJE, POŠTENIJE. Da li Slavko v di svoj dio odgovornosti što smo osuđeni na ovu vlast i ovu opoziciju, ove medije…ovu svijest?

 27. Je li moguće???

  Ladno ste mi obrisali komentar. NIjesam klicao Slavku???

 28. Slavko da li si, dok si pisao ovaj tekst, i jednom pomislio da bi mogao nekome od pomenutih izazvati dusevne bolove?

 29. Mir i pokoj zelim dusi Patrijaha Pavla…

 30. Mislis da tuze???

  Hehehehe…masud, ja mogu kreirati 4 bloga za pola sata, i otvoriti PLUS web sajt pod imenom SLAVKO PEROVIC.
  Plasim se da malo prenaglo zakljucujes 😉

 31. Ima nas! Spremni cekamo! VJERUJTE u nas! U cistu krv! Necemo je zaliti! Za Slobodu i Cast!!! Crna Gora, Cojstvo i Junastvo!!!! Niksic!!!

 32. “Inace, sada mislim da je mozda i bolje sto je taj sramni komentar ostavljen, jer je on zaista jedan od indikatora stepena bolesti i izopacenosti ovog drustva. Neka ostane kao jedan od hiljadu svjedocanstava za neke buduce generacije, koje ce imati uvid sta se sve ovdje radilo.”

  U potpunosti se slazem strance.
  Govorice o momentima jednog bolesnog fasizma (nekad sam znala koristi rijec skoro,odavno vise ne) protiv kojeg se mi zajedno moramo boriti svim silama.

  Napisala bih nesto i o tekstu,ali sam ostala bez teksta.

 33. ti???
  ne sumnjam hahaha:P

 34. Napajam dusu sa jedino preostalog izvora pitke vode, higijena duse:) i slusam Dzonija Stulisa kako roka ,,ako iko ikada napise pjesmu nad pjesmama, bice to pjesma o srazu ljudskih bica i poganih svinja, sjeme im se zatrlo!” Bas tako, zatrlo i istrazilo ka’ sareni konji, zbog svih ovih 260 i kusur mjeseci, svaki dan ponaosob svakome od njih…
  P.S. Veliki pozdrav od Sase Kljajevica iz “napacene no’ junacke” Podgorice. A cus, cus, a cek, cek, a NEGO STO!!!

 35. U ovom sumornom oslikavanju nase jadne realnosti nema niceg lijepog ali bez obzira na taj tezak izgled ISTINE, ja je ljubim kao nesto SVETO jer imam dusu koja ne ide protiv nje. Iako se moji pogledi politicki ne podudaraju sa liberalima, u svim dosadasnjim tekstovima sam nasao nista drugo nego ISTINU, onu uzvisenu, koja lebdi izvan carstva gnjilosti, koju ne dotice bazd ove olosi koja se tiska pred kamerama izbornih stabova da ih vidi Gospodar.

  Narodna sloga… Dace Bog…

 36. Napajam dusu sa jedino preostalog izvora pitke vode, higijena duse:) i slusam Dzonija Stulisa kako roka ,,ako iko ikada napise pjesmu nad pjesmama, bice to pjesma o srazu ljudskih bica i poganih svinja, sjeme im se zatrlo!” Bas tako, zatrlo i istrazilo ka’ sareni konji, zbog svih ovih 260 i kusur mjeseci, svaki dan ponaosob svakome od njih…
  P.S. Veliki pozdrav od Sase Kljajevica iz “napacene no’ junacke” Podgorice. A cus, cus, a cek, cek, a NEGO STO!!!

 37. Covjek si vazda bio i ostao. Svaka cast legendo ,puno pozdrava!!!!!!

 38. Ove Slavkove riječi, kao i uvijek, režu tamo đe treba, i naravno, kako treba! Zašto kažem – kako treba? Pa, zato jer ova naša tužna zemljica vjekovima postoji kao pretpolitičko društvo, u kojem jedan korak nikako da se preskoči – a to je onaj sudbonosni, ključni, bez kojeg nema ni p od politike – da se stvarnost naprosto nazove stvarnošću! Jer ovo što mi imamo u CG nema veze s politikom – istinski politička društva podrazumijevaju postojanje nijansi, i finu mrežu politike što natkriljuje sva društvena zbivanja (a čiji su nosioci u značajnoj mjeri svjesni svoje smjenjivosti!).
  Takva politika ovdje prosto ne postoji zbog objektivnog generalnog kretenizma, koji je omogućio Crnoj Gori da se u njoj baš svaka društvena pojava izvrne u svoju suprotnost – i zato je ovo što mi radimo na ovim stranicama – bukvalno lupanje u tam-tam bubnjeve, i ’macom u glavu’ – ne bi li se ko probudio, i otkrio da je čovjek, a ne krpa! Sve dok, za političke promjene, značajan broj ljudi ne shvati (odnosno ne prestane da se pravi da ne shvata!) da se nikada nije ’dešavalo vrijeme’ – ni za vrijeme Vojislavljevića, ni Balšića, ni Crnojevića, ni Petrovića, ni Aleksandra, ni Tita, ni Mila – već da se uvijek dešavaju LJUDI, s imenom i prezimenom – koji su direktno odgovorni za ono što rade, i koji za to treba da odgovaraju – nema nama ni milimetra pomaka! E, sad – zašto to ođe niko neće (sem liberala) da kaže glasno, odnosno pravi se da ne vidi, da ne shvata? Zato što narod nije sramota što su i sami lopovi, pa im je svejedno? Nije zato, to ovdašnjem življu nikad nije bilo strano! To je zato što ovaj narod već decenijama nije sramota da budu JADOVI! A, kad je Crnogorac sebe doveo u stanje da ga nije sramota što je jadov, onda je to recimo paradoksalan problem, jer bi na nekom semantičkom nivou složenica Crnogorac-jadov – trebalo da bude contraditio in adjecto! E, ali nije – to je, iako nekad nezamislivo, danas realni produkt ovdašnje ’real-politike’, a protivotrov za ovakvo stanje podrazumijeva višestruku dozu seruma istine, koji se ima sipati direktno u, do sada sasvim isprane, sudove zvane – mozgovi crnogorskih građana!
  …..I tako….u zemlji, u kojoj se izreka ’Ja tebi serdare, ti meni vojvodo’ svojevremeno bila uvriježila kao bezazleno šaljiva versa na račun crnogorske ponositosti i junaštva, ta ista doskočica danas zvuči ne kao šala, već kao izraz najcrnjeg cinizma, i odraz dubine poraza u kojeg je ovaj narod pristao da padne, nasuprot onome za što je nekada vrijedio!
  A, prvi korak, na kojeg liberali, evo 20 godina pozivaju svoj narod da zakorači – može biti samo istina, jedna jedina – s imenom i prezimenom, kakva god ona bila! Jer, život ne lebdi negdje između juče i sjutra – on je danas, isto kao što je i politika veoma stvarna i praktična djelatnost – koja mora biti bazirana na stvarnom životu – što će reći činjenicama – i to nije ’romantizam’, to je ’realizam’- u svom najogoljenijem i najsuvoparnijem obliku! Nažalost, evo nikako da zakoračimo…a to će biti tek ’rudiment’-smiješni mali patrljak, iz kojeg bi trebalo da se razvije strahovito kompleksna i masivna tvorevina zvana političko društvo i demokratija!

 39. Ovo je tekst prepun bolnih istina. Dok ga citas, osjetis stid, pa onda na momente pomislis – mozda pretjeruje sto se ovako izrazava, jer iako je sve ovo istina, narodne mase ne vole ovakav rjecnik. A onda se sjetis da iste te mase glasaju i unistavaju nasu sudbinu i gori su od nasih vladara. I onda apsolutno prihvatis sve sto Slavko napisa…ali se i dalje pitas…STA DALJE? Bojkot je rjesenje..i mi cemo kao slobodni ljudi bojkotovati… ALI, nedostaje nam neke organizovanosti..neke energije…nedostaje nam cinjenica da vidimo LSCG jak i postojan pa makar i u bojkotu. Nedostaje nam ALTERNATIVA na politickoj sceni. Nadam se da se Slavko oporavlja dobro i da ce razumjeti koliko nam svima znaci i koliko jos DOBRIH stvari moze da ucini za Crnu Goru. Naravno, on je vec toliko stvari ucinio i sigurno da ne duguje nikom nista i nema obavezu prema ikome, ali se nadam da ce osjetiti duboko u sebi, potrebu da zajedno sa svima nama ostvari svoj veliki san – demokratsku i SLOBODNU CRNU GORU. Budi svjestan da veliki broj gradjana CG ceka tvoj povratak i vjeruje da jedino ti mozes pokrenuti narod da se opameti.

 40. Čistu krv????? Šta je ovo??? Fašizam. Spremni ste. Za šta? Za slobodu i čast??? Uh.

 41. Lijepo li je opet biti pobjednik u ovom nesojluku…..hvala vam do neba g-dine Perovicu….

 42. Moja krv nije kraljevska! Niti je Nikolina,niti Milova. Jednostavno je čista!
  Spremni smo! Upravo ovdje! Upravo sada! Doći će dan! A ti ćeš znati,da si samo, živio, u vremenu OTPORA. . .

  Otpor!!!

 43. Saša,poštovanje. Pozdrav.

  Vlado Stijepović. Nikšić

 44. perjanik olosi je misko perovic

 45. “koliko,pokradenih,misli iza kojih ne stoji ništa osim mržnje,
  sujete,
  vlasti.
  i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge.
  i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare.
  što se događa kad mrtvi fazani lete iznad naših glava
  kad
  mrtvi fazani lete a ni jedan ne pada
  što se događa kad očajanje zahvati ljude
  kad
  očajanje neumitno prelazi u kajanje
  gledajući iz daljine konture na sceni
  padaju mi na pamet vodene boje
  umazane ruke
  brzo se peru”
  “nagrnuće sa svih strana
  pravovjerni lešinari
  śutradan isti doušnici
  traže moju glavu
  njihov prst je na orozu
  nišane svoju metu” “dok svi njihovi
  besprizorni usrećitelji
  i samozvani štovaoci onog
  što ne razumiju
  i svi njihovi plaćeni nitkovi
  doušnici i sjecikese
  i svi njhovi mutavi
  urlatori zvučnih titula
  hrabro spletkare zaštićeni
  lopovskim kodeksom
  koji štiti “vjernike” od zaraženih
  a svaku istinitost
  uvijek i na vrijeme
  efikasno liječe u samom začetku
  a talon nose ružni i opaki
  s nečuvenom moći
  da ćeraju što zažele
  mnogo ih je i strašno galame
  obično razbiju sva ogledala
  na koja naiđu
  da ne ostane ni
  pomen na ljepotu”
  “na krivinama zadnji
  vagoni luđački tresu
  i mnogi prazne crijeva
  zaboravljajući stid
  a čojstvo, nekad suđeno
  da bude vrlina
  splašnjava na očigled
  i smrdi nadaleko
  i niko nema snage
  da odagna propadanje
  i niko i ne pokušava
  da bude više od hladne želatine
  koja laprda među krajnostima
  kao rijetko govno”
  “ako iko ikada
  napiše pjesmu nad pjesmama
  (to će biti pjesma)
  o srazu ljudskih bića
  i poganih svinja
  (śeme im se zatrlo)
  postaće besmrtan
  jer neko se opako našalio
  stavljajući nas na isto mjesto
  i dajući nam toliko toga sličnog
  moj bože, toliko toga sličnog”
  “sanjao sam finih party
  mnogo ljudi, niđe žandara
  sanjao sam srećna lica
  dugo nisam takva gledao
  znam za smijeh
  zbog čega da se smijem
  znam za ples, nikom se ne pleše
  znam za noć
  vidim tu je oko mene
  kao nesreća na putu
  kao život ili smrt”

  “riječi gospodaru sijeku kao nož
  za mene si “srce” uvijek bio stranac
  riječi gospodaru kvare tvoje snove
  ne dam ti da uživaš “

 46. Koliko ljudi koje je zahvatilo beznadje i (opasna) mrznja.Polako,opustite se malo,jer cete u suprotnom preci granicu iza koje nema povratka.
  “Be careful when you fight the monsters, lest you become one.”
  Friedrich Nietzsche
  Nije tako crno kako vam se cini.

 47. Slavko , jedini si covjek koji bi danas mogao ujediniti Crnu Goru i ukloniti sve razlike koje su stvorene medju narodom .

  Zocky

 48. Slazem se sa misljenjima da ovaj tekst treba umnoziti i dati sto vecem broju gradjana Crne Gore da se ogledaju u njemu kao u ogledalu. “Opozicija” je uradila sto je uradila, ostaje mi nada da ce se makar jedan dio opozicije dozvati pameti i uci u pricu o BOJKOTU svih institucija sistema. Mozda sam u zabludi da ce se to desiti, ipak ne zamjerite sto zelim da se nadam da su cuda moguca i posle svih ovih godina koje su pojeli DPS-ovci.

 49. …………………………………………………………

  covjece boziji , pa milojica mashe zastavom lscg danas .pogledajte . to su valjda zastave u rukama / ovih isprdaka iz lp .

  ………………………………………………………
  fotos sa druzenja u pg povodom 20 g od osnivanja lscg nakon kojeg sam satanizovan na dnmne

 50. Sve samo cista, gola, ziva i jedina istina…Bravo Perovicu!!! Ne znam sta je narodu?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!??!?! Tuzno! A sta njima, vlasti i opoziciji to je bar jasno!

  Ave Slavko, morituri te salutant!

 51. oli mi budo objasnit koja to bjese istorijska sansa?

 52. “80%Crnogoraca,gore od Mila”jedan rece.Ja mislim,isto toliko Crnogoraca,razumnije od Slavka.Mislim da bi bilo dobro,vratit se doma i ponovo izmjerit.Među špijune i izdajnike a znas,Crna Gora je mala i zna se, ko je gdje bio i od koga ofitan.I tradicija…nekome.Nego,ko izdade 40000 glasača,istih tih Crnogoraca,pomuti mnoge porodice i na kraju…adio.Ogledalo,na svake malo i sebe u njega…Slaviša.A,Crna Gora je crna,ka vazda,dok bude njedrila i tebe i Mila…svaki,na svoj način.pa objavi,rece jedan od toliko hiljada….

 53. Rezultat izbora je logicna posljedica stanja kolektivne (ne)svijesti, ispreplijetanih interesa pozicije i kvazi opzicije, kao i izopacenog poimanja morala njihovih glasaca. Lose, da losije ne moze biti! I bice tako josh neko vrijeme…dok evolucija ne odradi svoje…

 54. Ja sam klicao pa su mi ga obrisali, mora da sam pretjera u klicanju!!!

 55. Postovani Slavko,

  jedan, opet, jako dobar, tačan, hronološki i istorijski kompaktan – istinit tekst!

  Kao što neko gore reče, namaš kome zborit u Cg, a, eo’ , ni danas, nažalost..

  Ali, možeš nama, i svima koji, ako ikad, dožive političko prosvjetljenje, i progledaju politički, pa se nešto promijeni i pokrene..ako ikad..

  Do tada, Hvala ti, i Živio nam i zdravo bio ! !

 56. Evo da pokusam ponovo.

  Slavko ti si nase bozanstvo nevidjeno (daleko je Prag grad bijeli) takvog boga olimp nije viđa. Vrati nam se i spasi nas od neljudi svakakvijeh, od nepočinstava velikijeh, od svekolikog zla djavola Milovana. Slavko svetinjo vrati nam se iz svijeta bijeloga!!!

 57. @ “Volf” Vuk (sa DNM-a nick 🙂 ),

  citat: “Ja mislim,isto toliko Crnogoraca,razumnije od Slavka.”

  Ma, ti si zaista neiteligentan, jadan.
  Ako ovo stvarno misliš, ti spadaš u onih , statistički gledano, 1-2% populacije u svakoj državi koja ima mentalne probleme. haha 🙂

 58. Mala ispravka, dozvoli:

  Narodna Sloga, ali bez narodne stranke, ikad više.. 🙂

 59. ma ja im zelim sve najgore od 90e pa do dana danasnjega a i sjutrasnjega i u buducnosti!!!
  Slavko je kao i obicno-sve u pravu!!!
  Pozdrav za Tebe.

 60. ali Budo da li si ti svjestan da…ma ko ce opet pricati o tome.

 61. Slavko vrati se u CG 😦 TREBAS NAM….Dodji da se borimo protiv ovih demona i gremlina

 62. Postovanje, gospodine Perovicu.
  Vjerujem samo onim politicarima koje je vlast otjerala iz Crne Gore ili ubila. Ovi dugi nisu vrijedni pomena. Sve to, na ovaj ili onaj nacin, radi za rezim.

 63. Budo Minić i ‘volf’,

  Jeste li Vi s marsa pali?

  Zar stvarno ne znate sto se desavalo 2001?

  Zar nijeste culi da je Milov savjetnik za nacionalnu sigurnost general Blagoje Grahovac priznao da je rezim UNISTIO liberale?

  U slucaju da vas zanima imate link ovdje o onome sto se desavalo 2001. Tu vam je podrobno objasnjeno sve o izdaji Miska Perovica, Nebojse Medojevica i ostalih nazovi nezavisnih intelektualaca.

  https://slavkoperovic.wordpress.com/2009/07/28/dnevnik-28-jul-2009/

 64. У Црној Гори нема опозиције још од онога суморнога дана марта мјесеца 2005г.
  И све се ово што написа гдин Перовић зна,али у ЦГ никада пљачкаши неће добити оно што заслужују. ‘Опозиција’ ради за власт,власт за ‘опозицију’.Доста тога раде једни другима на руку,разумије се уз подршку црногорских и иних тајкуна. Дио грађана гласа ДПС зарад личне користи.Раде у држ. управи или им се обећа радно мјесто и него што ће него да се гласа за њих. Није му много стало до тога за кога гласа,само да обезбиједи себи изворе прихода.
  Они који не размишљају као гласачи ДПС су инаџије(тај сам),против ЦГ,бла,бла,бла. Нијесам имао што друго,него бојкотовао изборе.Илити апстинирао. Ово је држава у којој су полуписмени људи,они који су поправљали ауспух,бивши кондуктери,дошли до (прљавога) новца уз помоћ другова из власти и сад тај новац заједно перу.Имају империју.Они су страх и трепет ПГ и Црне Горе.Чак их дио народа и цијени као успјешне бизнисмене.
  Гдине Перовићу,нека Ваши текстови и даље буду оштри.Ви уливате наду нама овђе у ЦГ.Али,искрено,мали је број нас који искрено дијели Ваше виђење Црне Горе,Ваше вриједности живота и политике.Далеко је ЦГ од таквог поретка милионима свјетлосних година.Поз од подгоричког студента 🙂

 65. Pozdrav i za tebe Vlado, keep on rolling!

 66. Ubili su sve ljudsko u ovome narodu, mada sumnjam da je ista bilo. Svakim danom, nedeljom, godinom sve je veca sramota sto pripadam ovome kamenu glupom, a dani idu ka ludi. Sjecam se 17-e, vece posle izbora sa NARODNOM SLOGOM, djecje nade u normalan zivot…..istu noc sam otisao u stab LSCG, gledaju me cudno, u noci izbornog poraza (nevidjene, zajednicke kradje) ludi djecak dolazi da se uclani……To je jedan od najponosnijih trenutaka zivota.
  Ima li nade odje? Ima li smisla ostajati? Ima li vise borbe???????????

 67. TI Slavko nijesi bas na taman…mozda bi trebao da se povuces iz sve ove politike… PRVO ako ti misllis da je Montenegro.com kako se zove site i kako se zvao, osnovan za budale, NIJE vec za ljude koji su vjerovali u nesto, sto se i ostvarilo…na ovaj ili onaj nacin. DRUGO…PIRUN u tom periodu je jedini a ja sam bila prisutna kao i jako puno ljudi koji su se prodali za NISTA , i sada cute kao podmukla pascad, da pomogne i samo u dobro za Crnu Goru. I to bez PARA koje vi uzimate,, i bez ikakve koristi. Tako da BIH TE zamolila da ne vrijedjas ljude za koje samo MISLIS i NEMAS veze koliko su doprinijeli Crnoj Gori. JA SE SJECAM MITINGA U PODGORICI NA CENTRU KAD JE TAJ ISTI SITE koji ti KAZES DA JE ZA BUDALE, poslao pismo sa HILJADE potpisa kao podrska za SAMOSTALNU CRNU GORU i isti VI clanovi LSCG ste se dicili tim. ZATO molim Bez VRIJEDJANJA ODREDJENIH OSOBA. HVALA ! A politikom ostavite da se bave politicari a ne ljudi koji BLATE ostale da bi SEBE STAVILI NA VECOJ STEPENICI.

 68. SVAKI NAROD BIRA ONU VLAST KOJU ZASLUZUJE!!!!!

 69. Sve je to OK ali Pirun i Pirunaši su sa ljubavi prešli na tržišni način poslovanja. Ko da više.

 70. Политички спектар, а можемо га савременије звати и политички компас је дводимензионални модел, са две осе помоћу којег можемо разврстати и организовати политичке идеје у више равни. Ово је новији начин разврставања политичких идеја, пошто се оригинални француски систем са једном осом (левица насупрот деснице), који је био у широкој употреби столећима, показао недовољно прецизним.

  Термин политички компас води порекло од вебсајта политички компас који прати програме разних политичких партија, изјаве званичника политичких партија и на основу тога разврстава партије по две осе, и то економској (левица – десница) и друштвеној (либерално – ауторитативно).

  Главни принцип на којем се заснива политички компас јесте да политичка гледишта могу бити сврстана на две независне осе. Економска (левица-десница) оса одређује нечије мишљење о томе како би требало водити економију: “Левица” је дефинисана као поглед да економију треба да води кооперативно колективно тело (најчешће држава, али може да се посматра и као комуна), док је “десница” дефинисана као поглед на економију као систем конкурентских појединаца и организација. Друга оса покушава да сврста нечије мишљење о друштву и нивоу индивидуалних слобода дозвољених у друштву: “либерализам” тако представља уверења да личне слободе треба да буду увећане до својих максимума, док је “ауторитаријанизам” дефинисан као веровање да ауторитет и традиција морају бити поштовани науштрб личних слобода.

  Предност овог модела је у томе што много прецизније сврстава политичке идеје. Критичари овог модела сматрају да он служи за разумевање политике са аспекта политичког либерализма.

  Да бисмо боље схватили идеју политичког компаса, имамо слику на којој су распоређене гранични случајеви политичких идеја. У већини случајеви, све данашње политичке идеје су унутар “граничних области” које смо дефинисали идејама Стаљина као екстремне ауторитативне левице, Хитлера као екстремног ауторитативног центра, Тачерке као радикалне ауторитативне деснице, Фридмана као радикалне либералне деснице и Гандија као радикалне либералне левице.

  Данашње политичке партије можемо разврстати овако: кабинет председника Џорџа В. Буша налази се на сличном месту као и М. Тачер. Француска, британска и италијанска влада донекле су ближе центру, док је немачка влада најближе центру. Садам Хусеин и Роберт Мугабе сврстани су у ауторитативну левицу, дакле, најближе Стаљину, док Нелсон Мендела и Далај Лама представљају либералну левицу, дакле најближе Гандију.

 71. @ Mne_queen,

  citat:
  “TI Slavko nijesi bas na taman…mozda bi trebao da se povuces iz sve ove politike… PRVO ako ti misllis da je Montenegro.com kako se zove site i kako se zvao, osnovan za budale, NIJE vec za ljude koji su vjerovali u nesto, sto se i ostvarilo…”

  Odgovor: Ako si ti kraljica, možeš da me povučeš, znaš ti dobro za šta.. 🙂

  Pi.ka ti materina, kažeš vjerovali u ono što se ostvarilo, pa jeli LSCG sve počeo dok nas je DPS pendrekao poslije, tokom i prije izbornih mitinga, i dje god su stigli, jesu li nam za tu ideju zvek u životu pravili – na poslu, u školi, u vrtić, na račune, svudjeee!!, i to Vi, isti koji danas gledate na tu ideju kao “granted”, ili ti palo sneba, ili ti poklonjeno..
  Pojma nemaš Mne_queen , i ti daješ sebi za pravo da nešto pričaš o Slavku, ti koja neznaš dvije svezat kako su stvari išle, đubre jedno!!
  On da nije taman, nego si ti raspala kvočko?! Jel?! 🙂

 72. @ Mne_queen,

  zaboravih:

  Kvočko raspala, ti koji su radili kao Pirun pro-bono tada, su na horizontu naslućivali pobjednika u DPS na stazi i nezavisnosti, i uzeli su kasnije pare, za koje su se tada tobož reklamirali za džabe..Pa pogledaj što je caffeDM postao?! Internet ekspozitura, i mjesto dje se ovi likovi iz ANB-a dok sjede tamo u centralu uloguju i plasiraju političke stavove, a cenzura je u rukama Piruna, i one druge dvojice admina (majmuna). 🙂

  Što su učinjeli? Poslali kružne mejlove ljudima da dođu na miting LSCG? To im niko nije ni eksplicitno, ni implicitno, NIKO iz LSCG tražio. To im je plus neki?! Jeli?! Sprdaš li se ti to?? Pa, ili si glupa ili bezobrazna. Pa na taj miting i bez tih mejlova je došo ko je mislio doć, i još nešto to je urađeno tada i iz fensiranja caffeDM, jer su tada bili mali forumčić željan ličnog publiciteta, tako da možda možeš nejkoga folirat, ali ljude koji su i bili u LSCG, i sve to proživljavali i bili LIČNO, i poznaju i bave se netom već bukvalno 15 godina i u tim su “vodama”, e, mene nemožeš folirat!!

  Ovo najviše pišem zbog drugih, da znaju.

 73. VI KOJI STE IZDALI ,SVETE IDEJE LIBERALNOG SAVEZA I SLAVKA PEROVICA,

  sigurno dok ste zivi proganja ce vas griznja zato i nemate mira no se javljate da to pravdate KAKO,
  NIKAKO .

  probajte ovako ali ISKRENO

  “sa lovcena vila klice oprosti nam presjednice”

  pozdrav

 74. mržnja je stvar mrtva. da nećeš grob da budeš?

 75. Slavko,

  na žalost moram da primijetim da ovaj poslednji tekst nije na Vašem nivou. Pun je uvreda i ružnih riječi na račun određenih ljudi, a moram primijetiti i neistina kao na pr. da je Monitor uvijek bio i ostao protiv LSCG, sa čime se ne slažem.

  Takođe iz ovog teksta se može vidjeti i Vaša lična mržnja prema određenim ljudima, a kao što je poznato ona nije nikom dobro donijela pa taj demonski nagon svako je dužan potiskivati u sebi a ne raspaljivati kao što je ovdje urađeno.

  Puno veći efeket imaju vaši tekstovi gdje razotkrivate neke čuvane istine iz prošlosti i iz njih se može nešto i naučiti da se greške ne ponavljaju.

  Pozdrav i dobro zdravlje,

  Igor

 76. @ Igor,

  postujem što si na kulturan način iskazao svoje mišljenje, vizavi nam dragog i poštovanog LSCG, i isto tako Slavka.

  Ima nas puno ođe koji smatramo da je tekst, korektan, tačan, nažalost istinit, i da razotkriva samu srž problema.

  Uvijek je gola istina ružna, netaktična, gorka, neprijatna, itd.. Slavko svakako nije krivac što su stvari tako crne u Crnoj Gori, a on ih je samo nazvao pravim imenom, ogolio i što je najbitnije bez ikakvog uljepšavanja DIREKTNO ih je predstavio onakvima kakve jesu.

  Ako vam to smeta, i smatrate, i iznosite Vaše mišljenje na osnovu gore navdenog, svakako niste u pravu.

 77. ima jedan divan zetski izraz koji sam zapamtio od moje babe.kad god vidim ili procitam ime svetski poznatog matematicara miska perovica §etim se. KULJOREPINA !

 78. Istina je sve sto ste napisali

  Istina je i da je nazalost ovo jedini nacin da se izadje iz mraka

  Istina je takodje da trebaju mnogo mnogo bolji i kvalitetniji ljudi (u svakom smislu te rijeci)u ovoj opoziciji

  Istina je i da je nas slobodomislecih ljudi u CG veoma malo da bi se samo preko nase grbace iznio tako veliki projekat paljenja svijetla

  Istina je da sam ovih dana cesto puta pomislio na shematske prikaze klijesta koje je svojevremeno pokazivao Dejan Vucinic(skupljanje opozicije razdvajanje vlasti)

  Istina je tu da boli

  Umrijet cemo od istine

  E necemo dok u nama kuca ovo malo crnogorsko srce borit cemo se i siriti vase ideje objasniti svima da jedino vama doktore mozemo traziti pomoc

  Vi sve znate i pokusvate nas nauciti sada je na nama da ISTINU sirimo dalje

  Hvala

 79. Ko stoji iza cafemontenegro.com?

 80. Teodo,

  razumijemo se potpuno. Sve se slažem da je sve tačno što je rečeno, ali ipak ne smije se dozvoliti sebi da recnik postane neprimjeren.

  Snaga argumenata koji su na strani Slavka i sve ono što je LSCG učinio daje mu superiornu poziciju da ovakav rečnik nije potreban.

  Ponekad i sam reagujem na neke ljude kao i Slavko u zadnjem tekstu, ali ipak pokušavam da se obuzdam da negativni osjećaji ne kuljaju iz mene previše.

  Pozz.

 81. demokratije u crnoj gori nikad nije bilo niti ce je u skoro vrijeme bit.sve promjene u crnoj su se uvijek desavale usled dogadjaja na koje crna nije imala uticaja,(balkanski,prvi pa drugi rat pa rusenje zida),uvijek su nam drugi krojili kapu i dovodili istu ekipu na vlast samo su dzemperi imali drugu boju.
  nijesam liberal ali vas simpatisem.ne razumijem vase zamrzavanje i sto to znaci?
  pitanje za vas:sto ce te reci svojoj djeci za deset-petnajest godina?dje ste bili,sto ste radili kad ni ostaviste ovakvu opustosenu zemlju?
  slavko je preposten cojek da se bavi politikom,postujem ga kao istoricara.nadjite novog vodju i odmrznite se jer samo tako mozete pogledat svoju djecu u oci i rec;borili smo se!
  od zamrzavanja nema koristi.

 82. TEODO ako ti pricas o kulturi :)) onda je sve dobro. Izvrijedjao si me i ispsovao u svakoj recenici 🙂 nadam se da se osjecas dobro. Iskreno REKLA SAM STO SE DESAVALO i sto smo VISILI PO ULICA ZAJEDNO SA SLAVKOM i da vrijedjanje tih istih ljudi nije ni fer ni posteno. AKO su se ulice razisle i imaju razlicita misljenja UVREDE ODREDJENIH LJUDI nisu ni najmanje na nivou osobe kao sto je SLAVKO. A Pirun je BIO I OSTAO osoba koja je radila i podrzavala PRAVEDNU CRNU GORU bez prodaje. A TEODO ako te nesto boli idi kod doktora, pusti to izivljavanje po internetu 🙂 to je bilo daaaaaavnih 90-tih godina aktivno. POZDRAV SVIMA

 83. Igore,

  I Vi ste ocigledno jedan od ovih Marsovaca.

  1.
  Monitor i kompletan projekt koji je vodio Misko Perovic Profiter je kao jedan od glavnih ciljevao imao pacifikacija, a ako to ne ide, onda unistenje LSCG. Pacifikacija je znacila integracija LSCG-a u kriptokomunisticku mafiju.

  Nemoguce je da to moze nekome biti nejasno poslije napisa Srdjana Kusovca o Profiteru. Zato Vam preporucujem da ih procitate.

  Tu se nije radilo o bilo cemu ideoloskom. Jednostavno LSCG je bio prepreka pljacki, jedanko Milovoj i Profitereovoj.

  2.
  Jezik ne poznaje izraze koji bi bili uvreda za Mila, Profitera i bracu Kusovac. Sto god da im se rece, kako god da se opise njihova perfidnost, izadaja, lopovluk… ne moze se pretjerati.

  3.
  Posebno je perfidno sa Vase strane, iako nimalo originalno, da istinu o pljacakskoj ekipi koja je osakatila Crnu Goru za mnogo generacija nazivate licnom mrznjom i demonskim nagonom.

  To naravno ne cudi. Jednom kad se razotkrije sto su Milo i Profiter ne preostaje nista kao protiv argument osim blejanja koje je jos Vukasin Maras smislio kao vrhunsku mudrost: “Slavko mrzi Mila i Slavko je demonska, nestabilna ili vec kakva licnost.”

  4.
  Kakvi su godj bili Nikola Pasic i kralj Aleksandara oni su bili mila majka u odnosu na Mila Djukanovica i Miska Perovica Profitera. Ova druga dvojica su pogubniji za Crnu Goru nego sto je srpski dvojac bio za Srbiju. Pisati o Nikoli Pasicu i kralj Aleksandru a preskakati Profitera i Mila je u najboljem slucaju besmisleno a u najgorem otvorena podrska mafiji.

 84. O kojim ljudima i kojim uvjerinjima?

  Profiter, Kusovci, Milo da imaju uvjerenja?

  Jedino ako se pljacka moze zvati uvjerenjem.

 85. Bolero,

  Iznosite tri standardne lazi kolaboratora rezima Mila Djukanovica i Profitera Petovica. Kao da slusam Srdju Pavlovica ili Drgana Hajdukovica.

  1.
  Laz: Na stvari u Crnoj Gori uticu SAMO spoljne sile.

  Nonsens. Pogledajte samo Slovenija pa cak i Makedoniju. Odmah se vidi da na stanje u maloj zemlji i te kako uticu domaci gradjani. Naravno ni jedni ni drugi ne mogu uticati na tokove svjetske politike.

  Ova laz treba kolaboratorima da posluzi kao izgovor da se NISTA ne moze napraviti.

  2.
  Laz: Slavko Perovic je preposten da se bavi politikom.

  Slavko Perovic nije naivan kao politicar ali nece dati svoj doprinos unistenju Crne Gore.

  I ova laz sluzi kolaboratorima da opravdaju kolaboraciju jer kao politika je nepostena pa onda nema druge nego da se podrzi lupezanje Mila Djukanovica i Profitera Perovica.

  3.
  Laz: Od zamrzavanja nikave koristi.

  I jos se teatralno nadovezujete sa pitanjem koje ce djeca postaviti liberalima: “dje ste bili,sto ste radili kad ni ostaviste ovakvu opustosenu zemlju?” Vidite Vasa teatralnost je zamjena teza. Nijesu opljackali liberali Crnu Goru nego Milo Djukanovic i Profiter Perovic. Isti dvojac godinama namjesta izbore i to namjestanje zove “DEMOKRATIJOM”.

  Biti dio njihove “demokratije” je drugo ime za kolaboraciju.

  Rezim je USTRAVLJEN, to je prava rijec, da bi eventualno citava opozicija prestala da kolaborira i prikljucila se bojkotu. Svjesni su da bi pali u tri mjeseca i Djukanovic i Profiter.

  Ali dok je ljudi kao Srdja Pavlovic i slicnih kolaboracija ce se prikazivati kao borba protiv rezima.

 86. Zivac,

  U principu ne volim na ovom forumu da komentarisem politiku koja nije vezana sa Crnom Gorom. Ovom prilikom cu odstupiti od tog pravila. Jasno je da podjela na ljevicu i desnicu vise ne ide, ako je ikada isla. Ideja o dvodimenzinalnom modelu je veliki korak naprijed iako ja licno mislim da je potreban visedimenzionalni model.

  Vase klasifikovanje pojedinih politicara i ekonomista u okviru tog modela je uglavnom u skladu sa uvrijezenim sudom o politici koju su vodili. Taj sud je cesto neprecizan ali je u jednom slucaju potuno pogresan. Fridman, ako mislite na Miltona Fridamana a ne na njegovog sina, u okviru modela koji ste ponudili ne pripada liberalnoj nego autoritarnoj desnici. Pravi sljedbenici njegove ideologije su i Tacer i Dzordz Bus mladji ali isto tako i Pinoce. Mozda niko vise od Pinocea. A Pinoce nema nikave veze sa liberalizmom. Druga je stvar sto je Fridman konstantno pakovao svoju razornu ideologiju u liberalizam. Nemojte tome da nasijedate.

 87. “TI Slavko nijesi bas na taman…mozda bi trebao da se povuces iz sve ove politike.”

  Zalosno je kako se jedan ovakav nepismeni mediokritet uopste i usudi da svrati negdje i ostavi komentar,pa jos potpisan kao “crnogorska kraljica”.
  Ostatak nije vrijedan daljeg komentarisanja.

 88. Платон о демократији

  Било му је двадесет и осам година кад је његов учитељ Сократ пошто је бранио права и нужну слободу мишљења након револуције и победе демократије коју је водила гомила, осуђен на смрт испијањем отрова кукуте. Ово искуство испунило га је таквим презирањем демократије, и таквом мржњом на гомилу да је у њему сазрело решење да се демократија мора уништити и заменити владавином најмудријих и најбољих. И наћи метод којим би се могли открити најмудрији и најбољи, и којим би се они могли покренути и поставити да владају — био је главни задатак његова живота

 89. Momo, ne lazi da su mali i veliki kabinet zbrisali.

 90. Pa sto ako mase miloica, a prdonja, zar to nisu ovi tvoji iz Liberalne partije.

 91. DPS

 92. dragi DON-e M ,ovo mi je pomalo milo da mi don odgovara.znas,ko su donovi na siciliji?
  u pocetku sam rekao da sam simpatizer liberala,a ti meni tri lazi.covjece nazva me lazovom a ne znas ni ko sam i sto sam.
  ja sam 60-togodisnjak kojemu se za sve u zivotu jebe osim drzave crnu gore.to je bio i jedini put da sam izasao na crnogorske izbore.sad pokusaj da prokuzis ko sam.
  mene ne interesuje slovenija i makedonija i jesuli oni kao male drzave sto promijenili.mene interesuje jeli se to kad desilo u crnoj gori-NIJE.ako ti done kazes da ja lazem,neka ostane tako.
  jeli slavko politicar ili istiricar ja stvar procjene,ako se to tebe ne svidja,ja se izvinjavam.
  na pitane:dje ste bili i sto ste radili nijesam pitao mila i co nego vas liberale.ja vidim sto se desava i sve mi je jasno, nego pitam vas sto ste zamrznuti kad se sve ovo desava sa nasom domovinom.ni zamrznuta hrana kad se odmrzne nije kao sto je nekad bila.
  ponovo ,sad tebe personalno,pitam sto ces svojoj djeci reci kad te budu pitali:a sto si ti radio kad nas je milo j…a ….
  slusaj ,ja sa tobom ne mogu da se mjerim jer su tvoje sposobnosti izrazavanja daleko iznad mojih.
  ja mislim i radim svojom glavom,nijesam niciji spijun ni sledbenik,samo sam rekao sto ja mislim,zao mi je ako ti se to ne svidja.i na kraju ,smanji malo sa teskim rijecima,to nije svojstvo i najbolja osobina liberala-i dalje ostajem simpatizer.
  fala na odgovoru!

 93. Bolero raznese te Don Manuel u nekoliko koraka. Imam i ja jedno pitanje za tebe. Gdje si ti bio dok se u samrtnom ropcu liberalima kidala glava po Crnoj Gori i optuzivani za sve najgore. Tvoje rijeci samo potvrdjuju da odlicno znas u svakom trenutku dje su bili liberali, ali nemas mirnu savjest pa je smirujes guslarskom tezom o ljubavi prema domovini. A patrioto, ne znam do kad cete kao hijene cekati na svoj zalogaj iz mesa onih koji su sve uradili za Crnu Goru. Jos mi reci da nisi znao i da si bio zaveden. Jedini mir ces naci pokriven usima preko glave.

 94. Poštovani gospodine Slavko,
  imali ste istorijsku šansu da 2001. godine pošaljete u penziju i Đukanovića i Perović Miodraga. Oni ni sada bili dio istorije Crne Gore, a Liberalni savez živ. Ovako nam ostaje da žalimo za propuštenom šansom i čekamo novu, koja, kako sada stvari stoje neće brzo doći.
  Nijesu ubjedljive Vaše priče o medijskom pritisku “Monitora” i “Vijesti” na vaše članstvo, jer dnevna štampa u Crnoj Gori nema skoro nikakav na dešavanja u Crnoj Gori. U razvijenim demokratijama da, ali u našoj Crnoj Gori ne. Vi ste bili tada jedina snaga koja je mogla pomiriti Srbe i Crnogorce u Crnoj Gori (makar je tako izgledalo). Ovako će pripejd Crnogorci zajedno sa manjinama upravljati našim sudbinama u nedogled.

 95. Don Manuel,

  ako želite da sa mnom polemišete prvo ako može bez kvalifikacija. Ako ne može, nema potrebe da polemišemo.

  Pretpostavljam da sam malo sam stariji od Vas tako da odlično znam šta je bilo početkom 90-tih, i kakav je Monitor bio, u kakvim su relacijama bili LSCG i svi ostali nosioci ideje o suverenoj CG.
  Samo neko ko je nedobronamjeran može reći da je Monitor bio tada u tom vremenu (1990 – 1995) protiv LSCG! Opet kažem ja to tako gledam i doživljavam, prema impresijama koje sam stekao kao čitalac od PRVOG broja!

  I još jednom da zaključim, čovjek koji ispoljava ma kakve oblike mržnje je trajno u defanzivi i kvari svoju poziciju u odnosu na potencijalnog neistomišljenika ili protivnika. Čak šta više, ispada da Slavko nema argumenata, što nije tačno jee je njegova pozicija superiorna, znajući šta je sve uradio u prethnodnom vremenu za CG i njenu nezavisnost.

  Pozdrav,

  Igor

 96. Slavko,
  jedan čovjek je, za vrijeme ovih izbora, napustio ovu zemlju da bi otišao doma… Ne, nije umro – samo je napustio… Oni nikada neće saznati ko je taj čovjek. Ja sam to znala ’98. Ne 2001., mada sam razumjela prećutno upozorenje. To znaš po poeziji. Ipak, tog dana, te ’98, jedan jedini put do sada, imala sam duboki uvid u nas same. Nisam nijednu riječ izgovorila, čitav dan. To zna Miško. On je bio pored mene na toj (dnevnoj) planini.

 97. Da li ste čitali knjigu CAROBNJAK IZ OZA?Dok ljudi u sebi ne pronadju vrijednosti i pocnu da ih koriste i dijele sa drugima ,nikakav carobnjak nas neće promijenit ,povesti bilo gdje…. i svi znamo kako je na kraju izgledao CAROBNJAK IZ OZA.Mi smo carobnjaci , prije ili kasnije …

  Puno pozdrava za g-dina Perovica i pitanje za njega od čega i gdje živi u Pragu , i zašto baš Prag.Ništa malicioznio..

 98. “Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob.”

 99. Citaj, Bolero:

  http://angusyoung111.wordpress.com/2009/09/19/don-juan-manuel/

  Slusaj, Bolero:

 100. @ Mne_queen,

  u prošlom postu sam te izvrijeđao, jer si ti nama pokušala, pazi sad: pokušala, nanijet uvredu i usporediti neke DPS likove tipa Pirun sa caffeDM sa LSCG. Nečuveno! Ponovo te pitam: Jesi li ti normalna? 🙂 To što si ti bila na miting, mnogi drugi, pa i moja malenkost, sam bio i iza bine, i na binu, pa me mora boljet kada se ti iz “papuča” poistovjećuješ sa ljudima na prvim borbenim linijama, i to još pokušavaš prišiti nam neke antiratne profiterčiće, ma daaajjj, 🙂 ako si shvatila metaforu dobro je, ako nisi nea’ ti je dalje obajašnjavat.. 🙂

  Bogu Hvala ništa me ne boli fizički, ali duhom, ako živiš u CG i svejedno ti je, onda ti nešto fali u “vugla”. haha Kapiraš? 🙂

  I, najbitnije, SLAVKO NIKOGA NIJE UVRIJEDIO, REKAO JE SAMO ISTINU !!
  E, sad koga istina boli, taj neka traži problem u svom životu, ponašanju, karmi :-), itd.. Tako da, nemoj da kvalifikuješ univerzalno, a polaziš od uskog svog mišljenja. to se zove nametanje mišljenja mimo činjenica, a neki to zovu – laganje ubjeđivanjem. 🙂

  E, i na one tvoje riječi pokušaja uvreda svima nama, poslije mog odgovora tebi, mogu ti reć’, super se osjećam, hehe. 🙂 😉

 101. @ rade božović, pg ,

  citat:
  “Nijesu ubjedljive Vaše priče o medijskom pritisku “Monitora” i “Vijesti” na vaše članstvo, jer dnevna štampa u Crnoj Gori nema skoro nikakav na dešavanja u Crnoj Gori.”

  Možda nisu ubjedljive Vama, ili očigledno Vi mislite suprotno, ALI bilo koji medij na: jako zavistan (ekonomski i biološki-kumovi,rodjaci,itd..), zaostao, većinski politički neobrazovan, ulizički, poltronski, letargični narod kao što je danas, nažalost!, crnogorski većinom, pa onda i “Marifetluk Cajtung” iz stare varoši 🙂 , IMA nažalost uticaja, a monitor, vijesti, i TV Bastilja (RTCG) da ne pričam itekako imaju uticaja na većinsku političku svijest.

 102. G. Perovicu, Vas tekst odrazava Crnogorsku zbilju, malo preostro, ali, nazalost, odrazava ….

  Na Cetinje se 21. klicase masovno od omladine >SLAVKO PEROVIC> ….

  Trebamo Vas !!!!

  VIVA VERO ! 😉

 103. SLAVKO POZDRAV

 104. slavkove govore ali ovaj 0d
  7″20minuta treba forsirat treba staviti na neku tv.
  to je govor nasega martina lutera toje kao sanjao sam san koji je luter odrzau u vasington, ima sigurno jos toga dajte stavite ovdje da slusamo

  pozdrav

  ovo su odgovori na sve nase neisto misljenike ne treba da im odgovaramo i objasnjavamo samo pustite slavka on je sve rekao cast mi je da pripadam ovoj manjini srecno

 105. ovo je fantastican presjek , lijepo je sto je Slavko ovo napisao , da dobro znamo kakvi smo i sta smo

 106. Ma nemoj…

  Nije na nivou?

  Mislis da treba krajnje uljudno i ljubazno sa tom gomilom ispljuvaka i olosem?

  Otprilike, kao kad se obracamo nekim djevojcicama…Primjerenim rjecnikom?

  Sto se mene tice, i ove kvalifikacije su BLAGE u odnosu kako ih treba nazvati.

  A, Igor je ovde da brani neku pristojnost..heheh…

  Ta rulja je dosla sa ulice, pretvorila nas sve u taoce, ili smo u dijaspori, a ti bi da ih mazimo i pazimo?

  Pa, naci ce se BAGER jednog dana…

 107. hajduk : Pa sto ako mase miloica, a prdonja,
  zar to nisu ovi tvoji iz Liberalne partije.

  procitao si i vidio sta sam gore napisa o lp i ostalome …
  splachino . i ti si hajduk …

  javi se , platicu ti za vaucer i za roming ako si oni biogradski ”liberal” . a ako si u cg , onda si hemoroid milojice ili mika tvora.
  sram te bilo .

  067 92 44 612 aco tabas

 108. Igore,

  1.
  Vjerovatno sam ja stariji od Vas ali to je za ovu priliku nebitno. Bitno je da se i ja dobro sjecam ranih devedesetih i Monitora iz toga doba. Par godina sam vjerovao da je Monitor iskreno za Crnu Goru i demokratiju i da je iskreno protiv rezima. Jasno, bilo je mnogo toga sa cime se nijesam slagao u pisanju Monitora ali sam to pripisivao “razlicitom misljenju” a ne vrhunskoj podlosti Miska Perovica Profitera koji je svi sredstvim usporavao, onemogucavao i na kraju unistavao LSCG.

  Mene su stvari postale savrseno jasne kad sam saznao da se preko sestre Miska Perovica Prefitera iznose devize iz Crne Gore u inostranstvo. Sve naravno u uslovima potunih sankcija i uz masnu proviziju. Pisao sam o tome detaljno na jednom drugom forum pa necu sve ponavljati. Tako unosan posao nije mogao imati niko ko je nije debelo povezan sa rezimom a i sa jos ponekim. Istog casa mi je postalo jasno da ono sto pise Monitor nije “drukcije misljnje” nego najperfidnija rezimska propaganda.

  Kasnije ce Monitorova i Profiterova uloga u unistavanju LSCG-a postajati sve ociglednija i direktnija. To je, izmedju ostalih, i Profiterov dojucerasnji saborac Srdjan Kusovac, zbog unutrasnjih sukoba u okviru DPS mafije, vrlo precizno i dokumentovano pokazao.

  2.
  Vrlo cu rado nastaviti detaljnu diskusiju o rezimskom djelovanju Monitora i Prifitera. Za pocetak predlazem da procitate ono sto je Kusovac iznio. (Uzgred budi receno, kompletni Kusovcev feljton nije drugo do upozorenje Mila Djukanovica Profiteru: “Bio si s nama, dio si nasega rezima, necemo te pustiti da se tek tako sada okrenes protiv nas izgravajuci nezavisnost! Ako mi padamo i ti ces s nama!” Ako cemo pravo Milo je tu upravu. Ne vidim zasto bi Milov rezim pao a Profiter, jedan od stubova rezima, prezivio. Doduse Milo je upravo to napravio Slobu.)

  Ako ocete da nastavite diskusiju pripremite isto tako odgovore na pitanja:

  A)
  Zasto je Profiter bio prvoborac AB revolucije? Nije vidio da je Milosevic velikosrpski nacionalista? Ili je u pitanju nesto drugo?

  B)
  Zasto je Profiter izvan Crne Gore tvrdio da je liberal?

  C)
  Zasto je u Crnoj Gori tvrdio da je neutralan izmedju LSCG-a i DPS ekspoziture zvane SDP?

  D)
  Ko je mogao iznositi devize u doba najzescih sankcija?

  3.
  O kakvim kvalifikacijam Vi pricate? To sto pisete moze biti objasnjivo na jedan od tri nacina.

  Prvo, da ste jako naivni i da vjerujete da Profiter i Monitor iskreno pricaju. Pritom trebate biti nesposobni da uvidite zasto oni to prica. Koji su im ciljevi i ko profitira od te price.

  Drugo, da ste neko ko je slijedio iz naboljih namjera Monitor, naravno uvijek je to bilo mnogo lakse nego slijediti liberale. Potom ste uvidjeli sto je Monitor ali sad je pretesko i moguce preskupo priznati da ste bili sljedbenik jedne rezimske lupeske novine. Crna Gora je puna takvih.

  Trece, da ste direktni radnik rezima, koji naravno za ovu priliku prica da voli liberale.

  Koje od ovo troje je tacno Vi nabolje sami znate.

  4.
  Reci bilo sto drugo a ne ovo sto je Slavko Perovic rekao za dvojac Djukanovic-Profiter je direktna pomoc rezimu. Bilo sto drugo je kolaboracija i izdaja Crne Gore.

  Ko godj pakovanjem pljacke rezimskoga dvojca u patriotizam, borbu za suverenost, odbranu Crne Gore itd. proba da nadje opravdanje ili samo OLAKSAVAJUCU okolnost za dvojac Milo-Profiter cini svoju izadju i kolaboraciju samo perfidnijom i bezocnijom.

  Ne manja je perfidija i bezocnost nazivati ono sto je Slavko Perovic rekao mrznjom. Jer Slavko je rekao SUVU ISTINU. Ta istina je jeziva, toliko jeziva, da Vas, s pravom, uzasava. Ali umjesto da pomognete da se pod pritiskom te istine lupeski rezimski dvojac svrgne, Vi istinu nazivate mrznjom.

  Morate biti jako naivni pa ne vidjeti da je takvo vase ponasanje kolaboracija sa rezimom!

 109. Poštovani Slavko, zar baš mora sve ovo da se upotrijebi? I to po nekoliko puta?

  Ulični svirač, pljačka, gori od Mafije, Mafijaško guvno, mafijaški električni konji, polugladni konj, savijena kičma, spremna zadnjica, mafijaški region, totalno amoralne osobe, izdajnici, podli neprijatelj, mrzitelj , ološ, najsramniji, bolesna duboka podlost, budale, udbaš, krvnički, špijunski, udbaški, ljudska spodoba, homosapiensovski zglavkar, bolestan, patološki lažov, pljačkaš, krvničko oružje, prljavo, ružno, ogavno, zločinačko lice, zakržljalo, sramotno, krupni lažov, gole sluge, lupeži….

 110. TEODO :)) znas kako je smijesno sve ovo sto pises…. ja sam te izvrijedjao jer si ti ovo ono … kao djeca ja sam ti uzeo igracku jer si ti meni itd .. svi ste presmijesni, jer vrijedjanjem mislite da postizete nesto. PRVO TI KAZEM SAD I RECI CU DOK SAM ZIVA, DA TAJ PIRUN NIKADA U SVOM ZIVOTU NIJE BIO DPS jer DA JESTE, SJEDIO BI ON SAD U KOZNOJ FOTELJI KAO DOSTINA VAS KOJI STE BILI NEKADA U PAPUCAMA KAKO TI KAZES. I OPET KAZEM, BATALI DA VRIJEDJAS OSOBU KOJU I NE ZNAS, SRAM TE I STID BILO… I TI SVI TI KOJI MISLE ZA NJEGA TAKO, A ZNATE DOBRO DA JE LAZ I SAMO LAZ DA JE ON IKAD BIO POTKUPLJEN KAO MNOGI OD TADASNJIH . I NE BOLI ISTINA, NEGO STO PRICATE NARODU KOJI NIJE BIO TADA PRISUTAN I NE ZNA… ZATO OSTAVITE SE BLACENJA LJUJDI KOJI SU VAM VALJALI Volim ja biy u mojim papucama 🙂 a ti idi u prve redove… A da valjda ne boli fizicki al bas kazem taj tvoj duhovni problem 🙂 je opasan.

 111. Postovani G.dine Perovic

  Vrijeme je.
  Sve je tacno sto ste rekli.
  I nema sto da se doda ili oduzme.
  Istina kao sto se sunce javlja
  na istoku a zalazi na zapadu.
  I niko to ne moze promijeniti.
  Govore o vasem rjecniku.
  A ne znaju onu staru crnogorsku
  Kad ti vo udje u stozinu
  necete mu reci hocete
  li izadji gospodine vole
  nego stapom po njemu.
  Ali g.dine Perovic
  Mi (tj ja) ne mozemo cekati jos 40 godina
  da ove ubojice bioloski odu.Ni njihove
  nasljednike koje su korumpirali i kao
  takve vec pripremili za svoje nasljednike.
  Nijeste ugasili LSCG.Samo ga zamrznuli.
  Mozda je vrijeme da makar u
  podsvijesti pocnete razmisljati o odmrzavanju.
  U naredne 3 godine.
  Jer cega se boje najvise ubojice
  u lijepim odijelima.
  1.Da ce USA pomisliti da ce neko drugi
  u CG moci da ih zamjeni
  2.I da se Vi vratite.
  Na dan izbora vec je sve zavrseno.Potkupljeni su
  oni koji trebaju biti potkupljeni.Preplaseni ovi drugi.
  Ulizicama su obecane lazi.Kod kog kesa u kuci,taj je gazda.
  Ali postoji i veliki dio gradjana (koji ne zasluzuju da se tako zovu makar
  samo zbog toga sto nemaju gradjansku svijest)
  koji bi glasali za njih i da im je plata 100e samo da im je redovna.
  Sa tim i takvima takodje treba raditi na terenu.
  Bicu slobodan da Vam dam poneki savjet ako naravno zelite savjete
  od starog Spin doktora iz Amerike koji je u penziji a smatra
  da jos nije sve zavrsio dok je njegova Crna Gora ovakva.
  U Americi sam od ljudi koji bi bili
  menadzeri samoposluge pravio gradonacelnike.
  Od ljudi koji nijesu nista sposobniji od Dps-lidercica
  pravio sam guvernere.Od ljudi koji nijesu ni uporedivi
  sa Vama.
  Ali Vas uspjeh bila bi kruna moje karijere i moj zivotni doktorat.
  Dao bih Vam poneki savjet i iz sebicnih razloga.
  Jer zelim da moji unuci koji zive u Cg i sada idu u osnovnu
  skolu imaju buducnost.Jer ukoliko ubojice ne odu
  dovescu cerku i djecu ovamo,a nije Amerika sve sto sija.
  Za moje prvo javljanje ovoliko.Ocekujem od Vas da za 3
  godine pobijedite na izborima.Neka sjutra pocne 1 dan Vaseg povratka,
  makar u mislima.

  Prijateljski pozdrav
  Amon

 112. Bolero,

  1.
  Velite da mislite svojom glavom. Bas cudno da ste svojom glavom smislili tri standardne rezimske lazi o LSCG-u.

  Velite da se ne izrazavate dobro. Bas cudno da onda tako precizno izraziste te tri rezimske lazi.

  Vidite da ste rekli da ste pod necijim uticajem rekao bih da nijeste svjesni sto zapravo znaci ono sto ste napisali. Ali posto Vi mislite svojom glavom sami priznajete da znate sto ste napisali.

  2.
  Pozivate se na svoje godine. To bi valjda trebala da bude garanicija da ono sto se rekli nijesu rezimske lazi.

  Pozivate se da ste simpatizer LSCG. Znajte da niko nije nagrdio LSCG kao simpatizeri koji su iz “najboljih namjera”, “misleci svojom glavom”, pozivajuci se na rezimske lazi, braneci liberale od Maloga Kabineta prisiljavali LSCG da uradi upravo ono sto lupeskome rezimu odgovara. Zapravo kompletbo djelovanje Profitera, Milana Popovica, Jevrema Brkovica, Srdje Pavlovica i stotine drugih koji se pretstavljaju kao intelektualci se svodilo upravo na to

  3.
  Primjecujem da Vam logika nije jaca strana. Nijesam pomenuo Sloveniju i Makedoniju zato sto Vas zanimaju Slovenija i Makedonija nego kao primjer da sudbina malih naroda i te kako zavisi od njih samih. Nije valjda da ste vec zaboravili ono sto ne tako davno smislili svojom glavom.

  4.
  S druge strane Vam podmetanje ide prilicno dobro. Nemoguce je da ne znate da je Manuel spansko a ne sicilijansko ime. Ako Vas zanima nik sam uzeo po liberalu, Don Manuelu Azanji, zadnjem predsjedniku spanske republike. Azanja je bio liberal u pravom smislu rijeci i svrstao se protiv pljackasa a za pljackane.

  A ako trazite donove sicilijanskog stila onda Vam ih nije tesko naci u Crnoj Gori. Kad ste rekli Don Milo ili Don Misko Profiter?

  5.
  Ponovo ste pitali sto ce liberali reci svojoj djeci. Ja sam mislio da sam odgovorio na to pitanje, ali kako vi nijeste razumjeli bicu eksplicitan: “Nijesmo kao drugi pristali da igramo ulogu koju nam je rezim namijenio u svojoj politickoj FARSI! Bojkot ne samo da je bio jedini nacin borbe protiv kriptokomunisticke mafije nego je bio i vrlo efiksan nacin. Nije uspio samo zato sto su drugi umjesto bojkota izabrali KOLABORACIJU!”

  U te druge ubrajam i Vas Bolero.

 113. @ Mne_queen,

  vidi osim toga što si jedna glibulja 🙂 , jer pokušavaš odbraniti neodbranjivo, amnestirati ljude kao Pirun koji, ipak, sjede u svoje kožne fotelje zarad lizanja s DPS-om, nikada nam nisu ništa pomogli, i ti pokušavaš da lažeš narod odje da jesu, pa strašno čak i od tebe.

  Sve sam ti lijepo objasnio, i ti opet ne čitaš, zato se neću više mučiti, osim da ti kažem PROČITAJ MOJE POSTOVE PONOVO I NAUČI NEŠTO, NAUČI ISTINU ZA PROMJENU !!

  E, i umalo zaboravih, 🙂 , kvočko raspala, tebe treba da je sram jer kao najgore đubre, pokušavaš da lažeš narod i dezavujišeš ih neistinama. 🙂

  p.s Počinje mi još malo film na TV, pa neću gubiti sad vrijeme stobom, hehe.. 🙂

 114. Ljudi, ko je ova budala što se onako samoprozvan našo da uputi Slavku pismo u Vijesti, potpisao se sa “Nešo Jablan, Cetinje
  ” ?

  Samo, molim Vas, kratak odgovor da ne dajemo anonimusu publicitet. 🙂

 115. Alex,

  Necete valjda reci da je to povrijedilo ponos ili cast doticnoj goslpodi. Ili mozda mislite da to, figurativno govoreci, nije istina?

 116. TEODO opet ti i tvoj SLATKI RJECNIK lizac :))) ne znam ko se lize ovdje i ne zanima me AL NIKAD neces biti ni do koljena nekome kao sto JE PIRUN 🙂 Crkni od muke i ajde opet pljuj psuj 🙂 jer vidim da opet TVOJA inteligencija dolazi do izrazaja vrijedjanjem 🙂 … Jadno 🙂 ali opet ti ces ostati tu gdje si i ni maknuti se neces dalje od kompjutera i od lajanja i vrijedjanja ljudi . A ja ne odbranjujem od tebe PIRUNA, ne daj boze 🙂 samo trebaju ljudi da znaju i drugu stranu a ne samo TU VASU kojom blatite ljude koji SU VAM BILLI DOK SU VAM TREBALI OK., I jer se nisu prodali BLATITE…zalosno . Meni je zao sto SLAVKO mora da pljuje po ljudima JER SUMNJA i nema nikakvih cinjenica… i zao mi je jer nije na njegovom nivou… a ti neka si samo zdravo 🙂

 117. Don M,
  Ne radi se o povredi bilo čijeg ponosa niti o neistini. Nit njih može povrijediti bilo kakva kvalifikacija, niti ih uzdrmati saopštena istina. Ali im se može dati dobar povod da uzvrate sličnim ili još gorim kvalifikacijama, uvredama prvom prilikom…. Pored toga, vjerujem, da ovo čitaju i neki novi ljudi, koji možda nijesu toliko upućeni u predistoriju, koji žele da se informišu i pročitaju Slavkovo mišljenje, a koje će odbiti oštrina kvalifikacija i sam stil.

  Inače Don M. nas dvojica smo odavno okončali komunikaciju zbog vašeg stava o mom udbaškom angažmanu. Tako da sam ovo pojašnjenje dao zbog eventualne Slavkove dileme o tome zašto sam gore poslagao one kvalifikacije iz njegovog teksta.
  ex Roz L.

 118. A, da nije ova ‘Kraljica’ možda Purko Ivančević? Ha,ha,ha! Ne zove li se onaj njegov hotelčić Queen of Montenegro?

 119. Nego, da se vratimo ozbiljnoj priči! A, i ovo što piše ’Kraljica Purko’, iako je stupidno, veoma je ozbiljno, kao i nekoliko prethodnih postova kojima se bavio Don Manuel.
  Pošto svi oni tvrde (sem ’Purka’) da se ’javljaju iz najbolje namjere, te da su zapravo za istu stvar, samo im se ne sviđa Slavkov način’, da i ja dodam koju.
  Prvo, ako nijeste dovoljno pametni (a to ste mogli otkrit tokom svojih dugotrajnih života, na koje se neki pozivate – Budo Minić, wolf, igor, bolero, alex!), onda se bavite pomidorama, a ne politikom – za bavljenje jednom tako sofisticiranom naukom nije dovoljna ’vaša dobra namjera’, jer kao što, valjda, znate i put do pakla je popločan najboljim namjerama! A, ako ipak smatrate da jeste dovoljno pametni, izvol’te odgovorite na Don Manuelove argumente! Ne možete – jer su odgovori po pravilu – ’što ja znam, nijesam ja to pratio, ja ne ulazim u to, i sl., a to nijesu odgovori – jer onaj ko ima potrebu da šalje neke poruke ovim putem zna da ovdje nije s komšinicom na kafu, prema tome – ovdje teško da ima naivnih!
  Kao drugo, nekoliko istih teza koje su upravo i ’zavisni’ i ’nezavisni’ plasirali tokom posljednje decenije, a tiču se LSa, i to prevenstveno Slavka, mogu se naći upravo u postovima gorenavedenih, sažeću ih, i parafrazirat: ’lična mražnja’, ’pregrub rječnik’, ’što činiš u Prag’, ostavio si liberale’, ’ma ostavi Slavko, liberale, mogu oni i sami’, ’batali komentarisanje politike’, ’samo strane sile mogu da utiču’, ’Slavko je pametan i pošten, al’ nije za politiku’, ’od zamrzavanja LSa nema koristi, treba u vatru’…ima ih još, ali ove su sasvim dostatne! Kako vam ovo izgleda? Kao ’dobronamjerni komentari’?
  E, sad da vidimo! ’Lična mržnja’, kao najciničnije relativizovanje užasa kojeg DPS za sobom ostavlja, možda je najgluplja i najodvartnija od svih spin-sintagmi koje je plasirala udba, još 2001., između ostalih, i preko kupljene NVO Međunarodne krizne grupe, koja se tih dana na dnevnicima citirala, kao da je sami UN! To je tada trebalo zbog insistiranja LSa na referendumu! Ajmo dalje – ’pregrub rječnik’ – omiljen pederski metod ’nezavisnih profesora’ da stvari ne nazovu pravim imenom, pa im to ’iz čisto civilizacijskih razloga’ smeta i kad rade liberali. Dalje – ’što činiš u Prag, ostavio si liberale’ – čitaj: tražite liberali neku drugu stranku, po mogućstvu DPS, ali može i LP, ili SDP! Dalje – ’batali komentarisanje politike’ – čitaj: što nas uznemiravaš, nama je ovdje baš lijepo, i mi znamo kako ćemo! Dalje – ’samo strane sile mogu da utiču’, čitaj: demotivisanje svake vrste političke akcije. Dalje – ’Pošten je, ali nije za politiku’ – čitaj: ovi su majstori, znaju pos’o! Dalje – ’od zamrzavanja LSa nema koristi, treba u vatru’ – čitaj: treba iskompromitovat legaciju LSa, i sve u zajednički kazan, da se stopi i nestane u brlogu crnogorske antipolitike! Oćemo li još?

 120. Uh.. hvala sto si ovo sve ovako postavio Alex De Large. I, samo za to, i nista vise.

  Slavko, majstore, ja ipak mislim da je ovo preblago i da moze jos zesce.

  Puno zdravlja i svako dobro u zivotu ti zelim 🙂

 121. bowie,coce kakvu drogu ti pusis.ti si srecan cojek,blago tebe.tebe je sve ravno do kosova.
  fala don manuelu na odgovoru.tvoje komentare citam sa zadovoljstvom,uvijek mi pokazes neku novu dimenziju liberala koju nijesam znao.sad me podsjecas na kralja,koji kidnu u inostranstvo sa zlatom a ostavi cetnike doma da se bore za njegove ideje.iako znam ko je spanski don(ne vidim u njemu nista narocito)vise volim da te zamislim kao sicilijanca(tu ti je i mjesto)polako cojece,ti si pametan cojek ali pisanje uz vjetar…

 122. Kao Mugi je sve zlo ovog svijeta a Milo je cvjecka.Sto je to toliko strasno ucinio gradonacelnik a da ostali nisu….
  SDP je toliko providna i dvolicna da se po toj njihovoj logici i sam premijer, drzavnik i biznismen mora zapitati dali je on sledeci na tapetu….“Opasna igra” .

  Da vidimo kad ce metalna bogomolja da ide sa Rumije.Ovo zbog drcnog Ranka…jer se bio zaigrao povodom toga.
  Sto se tice konkretno tog slucaja svi znamo da se tu radi o blago receno klasicnom obiljezavanju teritorije bez tacnog istorijskog utemeljenja i prava, uz krsenje zakona…Al nekome se moze i mora izgleda gledati kroz prste .
  Ako se nista ne desi imam ideju da nacickacemo vrh Rumije sa najmanje jos tri bogomolje a mozemo dodati jos i sinagogu.Ovo bez sale….
  Ali predpostavljam da se nebi uklopile u generalni plan ministra Gvozdenovica po kome samo ova aktuelna dolazi u obzir za uklapanje.

  Druga varijanta je da bogomolje stoje neko vrijeme pa ih onda sve dic da se niko ne ljuti a planinske vrhove prepustiti Bogu onako ciste kako ih je sam stvorio.

  Pozdrav Blogeru i vise aktuelnih tema….

  Tri molbe za RTCG:

  1. Dali znaju jos nekog politickog analiticara u CG osim Srđe Darmanovica … da nam serviraju.
  2. Da vaterpolo finala prenosi iskljucivo Đurkovic a ne oni baksuz spikeri.
  3. Ne vidjeh vise onu reklamu za premijerov univerzitet osim na dan predizborne cutnje.

  Treca mi je molba bila druga, al u stvari mi je prva…no je ne mogu rec na ovom blogu…

 123. pa zar ovi sto se sekiraju pa pitaju od cega zivi slavko ,
  -zar nije doprla prica do njih da ima velju robnu kucu u prag
  /da je uzeo 100000,00eura za neku uslugu
  prodao se
  -ima slucajeva dje neko pokaze prstom na neku lijepu kucu na primorje i kaze ovo je kuca slavka perovica

  haha
  i vjerovali ili ne to se cesto prima
  sa komentarom a vidji a ovamo prica o postenju

  osvijestite se jadni nebili

 124. Pirun je napravio mn.com prije nego sto se raspao DPS 1997,
  taman
  mjesec posto je prestao biti
  veliki Srbin i cetnik.
  Tako da je devedesetih prinosio i jednim i drugima.

 125. nego pustimo te price ajmo ko ce s nama da se ujedinimo eto imamo smjernicu bojkot ,

  dajte sto pojedinacno mi kako da doprinesemo pobjedi dajte neke ideje ,

  da li ilegala ,
  metode koje bi naravno bile najblize gandijevom kompasu.

  jer vidite sinavatru covjeg potpuno legalan za zapadne zemlje cak je trebao da drzi predavanje na nekom fakultetu u francusku.
  zasto legalan pa zato sto je nasilno svrgnut i njemu to odgovara parice mu niko ne dira itd..
  kaze se nije demokratski smenjen

  pozdrav

  i moramo imati rezervnu varijantu do pobjede pa iako sva sadasnja opozicija nece s nama moramo istrajati i gurati nase ideje pa trajalo to generacijama one ce se sve vise prepoznavati
  ovi mladi ljudi su valjda pametniji od nas

 126. Slavko je napisao istinu .

  Kuda posle?

 127. kalijezu, rdjo, pozmirepu

 128. i to od brace Kusovac i Miska Perovica

 129. Bolero,

  Ocigledno ste nastavili da “mislite” svojom glavom.

  1.
  Vjerovatno ne znate ko je Don Manuel Azanja. U protivnom bi u njemu vidjeli i te kako specijalno.

  2.
  Velite da mi bolje pristaje da sam sicilijanac. Mene, a ne Don Milu, Don Misku Profiteru itd. Ocete reci da sam ja opljackao, prevario, izbjegao porez a ne oni? Je li Vasa glava toliko slobodna tj. nepostena u svom razmisljanju?

  Mislim da se ipak ne radi o tome. Nazvati taj lupeski dvojac pravim imenom za Vas je nezamislivo. Pravo svetogrdje. Jadnako kao i za hiljade drugih ‘postenih’, ‘patriotskih’, ‘prozapadnih’ i ‘demokratskih’ Crnogoraca bez cije podrske lupeski dvojac Milo-Profiter ne bi bio moguc.

  Zasto Vi to radite? Pretpostavljam da imate neki sitni ineres, mozda nista vise nego zelite da izbjegnete svadju sa drugim sezdesetogisnjacima, vasim drustvom, sitnim ali svojim mnostvom presudnim kolaboratorima.

  Imate Vi i ‘racionalno’, ‘pametno’ objasnjenje za svoju kolaboraciju: “Vi ne pisate uz vjetar!” Koja narodna, duboko CRNOGORSKA, mudrost.

  Vi pravo crnogorski pisate NIZ vjetar. Jer Vas vjetar, tj. dvojac Milo-Profiter i kriptokomunisticka mafija, ne dira. Vi ste pravi crnogorski ‘gradjanin’ koji je dobro pazi da nije protiv vlasti.

  3.
  A vidite sto ste ovdje napisali:

  “sad me podsjecas na kralja,koji kidnu u inostranstvo sa zlatom a ostavi cetnike doma da se bore za njegove ideje”

  Racunate da ce Vas ta komunisticka laz, koju ovom prilikom necu analizirati, koja je alibi svim komunistijim ULIZICAMA, izvuci. Ta laz je mogla da funkcinose samo u uslovima u kojima je iza nje stojala komunisticka vojska, policija i UDBA. U pravu ste ako mislite da iza Vase lazi danas stoji Milova policija i UDBA. To Vasu poziciju cini sigurnom ali ne cini laz koju ste izrekli istinom.

  Ipak mislim da nijeste tako neposteni da ne vidite da su ZLATO iz Crne Gore iznijeli Milo i Profiter a ne Slavko. Jednostavno ste, satjerani uza zid, poceli da LUPETATE.

 130. odlično kao i uvijek…uz Miška Đukića jedini zdrav govor i razmišljanje, učmala nam Crna Gora, buđenja joj dugo nema…

 131. Alex,

  1.
  Sto znaci rijec kvalifikacija?

  Izvorno znaci izricanje vrijednosti o necemu ili nekome, ocijenjivanje necega ili nekoga. Slavkova ocjena je tacna i precizna. I kad Slavko opisuje Profitera ili vec koga kao “homosapiensovskog zglavkara” onda je to savrsen opis. Profiter je likom i oblikom homosapiens. Velicina njegovog mozga odgovara homosapiensu. Ali homosapiens je i socijalno bice sa socijalnom savjescu, moralom, socijalnom odgovornoscu. Svega toga kod zlavkara nema. Nema ni kod Profitera iako je likom homosapiens. Tu je slicnost izmedju njega, Mila i Punise Racica frapantna.

  Bilo kako bilo kod kvalifikacije ili ocjene nekoga ili necega bitno je da li je receno TACNO. To je ono sto Vi ne shvatate ili se pravite da ne shvatate.

  2.
  Narvano u komunizmu je kvalifikacija imalo i jedno dodatno znacenje. U pravnoj terminologiji to je znacilo svrsrtati protivnika rezima pod neki pargraf ili, politicki, pod neku “neprijateljsku” ideologiju. Kavlifikovalo se nekoga ili nesto kao zelenasko, cetnisko, ibevsko, liberalno, nacionalisticko…

  Ali se niko nije kvalifikovao kao homosapiensovski zglavkar ili ulicni svirac ili mafijas. Nijedan od tih epiteta, ma koliko bili kiceni ne oznacava IDEOLOSKU pripadnost.

  3.
  Ljudi poput Vas ili Srdje Darmanovica ili Milana Popovica koje cu ja ocijeniti kao rezimske pozmirepe, ulizice, koje grade karijeru na GLUMLJENJU opozicije rezimu misle da su se jako vjesto odbranili ako su kritiku upucenu njima oznacili kao kvalifikaciju. Ne cudi to jer ste formirani da GLUMITE opoziciju komunizmu. Za potrebe komunizma naravno.

  4.
  A onda dolazite sa vrhunskom podloscu braneci mafijaski dvojac Milo-Profiter. Kazete da njih ni onako nista ne moze povrijediti, niti ih tangira istina izrecena o njima ali Vas je strah da im to moze posluziti kao DOBAR POVOD da oni kvalifikuju Slavka.

  Vidite, rezimski sluzbenice, DOBAR povod ne mogu biti nikako jer ono sto je Slavko rekao je istina a ono sto ce oni reci bice LAZ.

  Drugo, njima nikada nije trebao nikavi povod da maksimalno PERFIDNO i neistinito opisuju Slavka. Pogledajte samo ovaj mali spisak ocjena: nacinalista, ustasa, tudjmanovac, mrzitelj Srba, mrzitelj Crnogorca, izdajnik, vlasnik robnih kuca, sizofrenicar, narcisoidni gimnazijalac, milosevicevac, separatista, ludak, potrosena licnost…

  Kako Vas istina NE ZANIMA onda neistinite ocjene koje daje rezim o Slavku i istinite koje daje Slavko o rezimu, vrlo perfidno, trpate u isti kos.

  5.
  Imate Vi i drugi ‘strah’, ‘strah’ tako tipican za svakoga rezimskoga sluzbenika koji se bavi liberalima, da ce ono sto napravi i rece Slavko Perovic stetiti samim liberalima i njihovoj popularnosti. Vama bi bilo jako zao da se to desi, pa kazete:

  “Pored toga, vjerujem, da ovo čitaju i neki novi ljudi, koji možda nijesu toliko upućeni u predistoriju, koji žele da se informišu i pročitaju Slavkovo mišljenje, a koje će odbiti oštrina kvalifikacija i sam stil. “

  Koji su to ljudi? Neki koji ne zive u Crnoj Gori. Neki koji nijesu vidjeli iz prve ruke na sto lici kriptokomunisticki rezim Mila Djukanovica i Miska Perovica Profitera? Ako oni nijesu sami osjetili na svojoj kozi o cemu Slavko pise onda ih ni Slavko stil ni najmanje ne tangira. A ako pak jesu osjetili na svojoj kozi onda ce znati da Slavko pise istinu.

  A na svojoj kozi nijesu osjetili samo rezimski sluzbenici poput Vas.

  6.
  Mora se posebno “cijeniti” Vasa zrtva, da kao rezimskim sluzbenik, ponovo komunicirate sa mnom samo da bi pomogli Slavku Perovicu.

 132. zar oni svi zajedno nijesu rusili samoupravni socijalizam? ili sam ja sa marsa?

 133. Moglo je i bez ove opaske o divljem zapadu i kaubojima.

 134. U pravu ste Don Manuel. Na ovu vašu pisaniju nema odgovora. Čovjek se samo na trenutak zaustavi, prekrsti i nastavi dalje. Pih!

 135. a dje jadan to je mozda najboljelije…i svi po crnoj se iz petnijah zila napinju da pokriju te sramotne zigove…

 136. Ma bolje , slažeš se. Nisi ti početnik. Samo majstor svoje struke. Uloga ti nije mila, pretpostavljam, ali što ćeš… Dešava se sve bolje i bolje.

 137. Alex,

  Nema odgovora na istinu. Shvatite to Alex!

  Ali sumnjam da mi necemo jos koji put diskutovati. Bilo da cete Vi biti pod nikom Alex ili Roz ili ko zna kojim. Ne zato sto Vam se diskutuje sa mnom nego zato sto ce sluzba to zahtijevati.

 138. Bowie, kako ti pravis scenario da sam ja neko ko NISAM, tako ti a i ostali pricate u prazno stvari koje MISLITE da znate a ne znate (nadam se , inace u suprotnom bi SE MOGLO NAZVATI neistina ili ti laz) … ima dosta istine… al i neistine… i ne zelim da se blati ime osoba za koje se prica NEISTINA!!! Pozdrav . U ostale tacke ne ulazim u polemiku i ne zelim da vam se mijesam.

 139. Tvorac putokaza gradjanskog drustva u Crnoj Cori je Slavko Perovic i LSCG. Ranih devedesetih godina 20 . vijeka Slavko i LSCG su sabili 100 godina u 10 . I tako dali mogucnost i sansu da Crna Gora postigne propusteno . Da iz 19. uskoci u 21 . vijek. To sto su tada Liberali ucinjeli je jedan od najznacajnijih momenata u crnogorskoj istoriji . Takvih znacajnih iskoraka u buducnost – u istoriji Crne Gore bilo je malo . Vjecno je Crna Gora kaskala za savremenim. Zato je Taj putokaz za buducnost neprocjenjiv. Istorije ce se pisati ..

 140. “Sve što čistima daješ, pa bilo i prljavo, oni će ti čistim uzvratiti.
  Sve što nečistima daješ, pa bilo i čisto, oni će ti nečistim uzvratiti.
  Ne postoji čisto i nečisto, ima samo čistih i nečistih.”
  U svakom mogućem vijeku i vjekovnim tekovinama.

 141. MNE gubi (zaredom) prijateljske utakmice

 142. ..bolje…

 143. Eh, Bolero,
  Jedan iz plejade ’začuđenih dušebrižnika’ – da ti, i mnogi drugi, nijeste samo stajali po strani, odnosno bili aktivni na način na koji to činite sada na ovome blogu (brinući se za ’strateške i taktičke greške’ LSa), druge bi nama ptice pjevale u CG – LS bi makar 98.-e bio imao najmanje 30% podrške (kad je režim bio raspolućen i nekonsolidovan)! Ali,ne! Zašto to nije bilo moguće, pitam se…? Pošto mi je dosadno da sad to po ko zna koji put elaboriram, preći ću na tvoju prilično brutalnu konstrukciju, kroz koju ’nehajno’ relativizuješ odgovornost i moć LSa u odnosu na DPS, i kažeš: – ’Kako ćete vi liberali pogledat svoju djecu za 15 godina, kad ste sve napustili!’- moram reći, strašno! Kao da je odgovornost za stanje u CG, odnosno ključ za rješenje – isključivo u rukama LSa! Kao da je LS napuštio nekoga, a ne Crna Gora LS, i pošla masovno na korito? Hellooo? Mislim da je ovo tvoje stvarno degute, čak i kad je provučeno kroz prizmu pridavanja LSu natprirodnih moći!
  Prvo, LS, na žalost, nikada nije ni imao šansu da preuzme bilo kakvu odgovornost koja bi podrazumijevala suštinske promjene, ni prije, ni poslije! Zašto? Zato što nije imao stvarnu, masovnu podršku građana, koji jesu bili spinovani na ovaj ili onaj način, ali u konačnom – nije bilo značajne podrške, odnosno otpora prema režimu. A da li možda misliš da je bez neke stvarne podrške po dubini moguća stvarna promjena policijsko-finansijske DPS tvrđave, uz pomoć tri funkcionera? Zašto ljudi nijesu dali masovnu podršku LSu na izborima, ako su željeli stvarne promjene? Što nam nijeste dali moć, ali ste se poslije uredno ’razočaravali’, kao ti ođe? Možda ste htjeli da LS postane SDP? Malo morgen! Zašto ti ođe sada pozivaš na ’suočavanje sa djecom’ ljude koji su učinili i preko svojih granica, a iza kojih su ovi jadni i nesretni građani odbijali da masovno stanu, jer su ti isti građani, obrađeni ili ne – odabrali da budu sakupljači mrvica? Koga si ti, u tolikom izboru, našao da prozivaš?! Neobično, i za opozicionara režimu, kakvim se predstavljaš – neočekivano!
  Znači, LS je 15 godina pozivao, dozivao, obilazio CG, stajao golim prsima ispred građana – i, koliko su ga podržali? Apsolutno premalo! A, zašto? Zato što im se ne sviđa zapeta u Slavkovoj rečenici, ili fizički izgled Malog kabineta, kao tebi? Kako da ne! Dezavuisanje LSa uvijek, i jedino, je imalo za cilj jačanje DPSa – tu nije bilo nesvjesnih, svi su znali što čine kad u datim, ’totalitarnim’ okolnostima(ili si za, ili protiv režima) ’dobronamjerno prigovaraju’LSu, i činjeli su to s guštom – neki za apanažu, neki iz lične sujete, a neki prosto jer su jadovi, a u gomili DPSa je vazda sigurno i toplo! A onda još kad se iz tih skuta može glumit i opozicionara, a DPS u tome još i ohrabruje – uuuuuu, ljepooteee! I jare, i pare – uz Mila objektivno, a opozicionar subjektivno, a možda nešto i ka’ne! E, ali u ovu kuću neće, bar ne u moju sobu, ja volim čiste tepihe!

 144. Aco Tabas
  Your comment is awaiting moderation.
  CEKAJUCI MODERACIJU SASHE ALEKSICA .. PROPALO SE KAD SE NA BLOGU, TOBOZE LIBERALA NE MOZE PROGOVORIT . EVO SE NADAM DA JE KOD SLAVKA SLOBODNA TERITORIJA.
  …………………………………………………………….

  http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/05/28/6-453/

  http://www.e-balkan.net/stav/560-izbori.html

  Pozicija i opozicija
  Izbori
  27. maj 2010.
  Autor: Duško Kovačević

  Na realno pitanje da li je moralno prizivati nesreću da bi se iz nje prosperiralo, nameće se kontra pitanje: postoji li veća nesreća za ovo društvo od dvodecenijske vladavine ovakve vlasti?

  Uz sve ponovljene epifenomene koji su nezaostavnost svakog izbornog procesa u Crnoj Gori, a to su već poslovične i endemske mahinacije, koje variraju na bezbroj razrađenih i uigranih načina, i koje nelegalno preusmjeravaju fundamentalno pravo svakog modernog društva da slobodno bira, što samo po sebi govori, ne samo o makijavelističkoj prirodi režima, nego i o potcjenjivačkom odnosu istog režima prema svojim građanima, a što glasače ni najmanje ne vrijeđa, naprotiv, ovi izbori su, čini se, donijeli i neke bitne novine.

  Objektivno posmatrano, kada se i oduzmu oni „pobjednički”, naduvani, lažirani glasovi koji su malignitet pomenutih manipulacija, jasno je da vladajuća krimo-„ortodoksija”, oličena u simbiozi DPSDP, uživa priličnu popularnost. Osim te neumoljive realnosti, ishod lokalnih izbora još jednom nas je uvjerio da je crnogorski politički i kolektivni milje zaista specifičan i po mnogo čemu iracionalan. Udruživanje više različitih stranaka, koje je za cilj imalo duh sabornosti, sloge i uvijek potrebnog pomiriteljstva nije rezultirao sinergertskim efektom, kao što to biva u svakom normalnom društvu. Biti opozicionar u ovoj teškoj i čudnoj (besudnoj) zemlji, u ovom narko eshatonu, uistinu, nije lako. Što god da urade, dokazano najbolju taktiku da zauzmu – ne valja! Možda niko nije bolje anticipirao tu neobjašnjivu i nesagledivu crnogorsku psihopatologiju, kao jedan bloger napisavši: „Opozicija je gubila prije jer je bila procrnogorska, danas gubi jer je prosrpska. Narodna sloga je izgubila jer je bila srpsko-crnogorska, a DPS dobija zato što???”

  Međutim, ono što je po mom mišljenju kardinalno obilježilo ove izbore, a što se polako pretvara u jednu novu tendenciju, jeste pomjeranje demarkacione linije političkog fronta u teren same vladajuće klike. Stiče se utisak da se primarna „bitka” ovaj put nije, tradicionalno i po parlamentarnom „difoltu”, vodila na relaciji opozicija-vlast, nego između unutarvladajućih interesnih opcija, koji se već jasno naziru, razotkrivaju. Čak i taj prenaglašeni, navodni sukob između SDP-a i DPS-a, ta disonantnost koncepcija u glavnom gradu, može lako biti fingiran i instrumentalizovan, kako bi se preko tobožnje „principijelnosti” i”čistih ruku” SDP-a razračunali pomenuti klanovi u najjačoj partiji. Da bi se kamuflirala unutrašnja heterogenost nastala prvenstveno halapljivom nezasitošću u podjeli otetog (prokletog)…, da bi se zabašurila, na neko vrijeme, netrpeljivost i razdor – zgodnije je i bezbolnije da SDP „skine” Mugoši skalp, nego da to uradi Milo lično. Postizborna kombinatorika ili kohabitacija će nam pokazati, ili neće (makar još za godinu i nešto više), da li se Mugoši sprema ”svilen gajtan” i da li su dani podgoričkog osionog vezirovanja odbrojani. Ovo drugo je izvjesnije, ostaće do isteka mandata, a onda, ajde polako put Mareze. Poprilično neprijatna i ponižavajuća pozicija za jednog nadobudnog moćnika i lokalnog poglavicu.

  Istorijat ovog animalno-prostačkog i tipično silničkog antagonizma razvijao se godinama unazad, najčešće oko koruptivnog primata i plena u vidu atraktivnih gradskih parcela, objekata, ili što narod kolokvijalno kaže; „oko korita” (Kakva nedržavnička i plemenska percepcija politike, i njena zloupotreba). Ovaj sukob, vjerovali ili ne, ima i svoju ideološku dimenziju. Ovo dokazuje uređivačka politika pojedinih internet portala, posebno jednog, neanalitičkog, koji važi za čvrsto utočište đukanovićevske sluganske podanosti i podrepaštva, a koji u nastavcima uporno naglašava da je najveći gubitnik lokalnih izbora predsjednik Vujanović!?

  Ovakva arhitektonika (ne)političkih odnosa i „borbenih” pozicioniranja, koja će, izvjesno je, okarakterisati dane pred nama, ima krajnje antinomno značenje za opoziciju. S jedne strane ona nam govori o permanentnoj inferiornosti opozicije i efemernosti njene potencije, jer samo uz oslabljenu i obuzdanu opoziciju, i u tom smislu potpuno rasterećena vlast može dozvoliti sebi taj luksuz da se unutar sebe same sukobljava, restrukturiše. Ali, s druge strane baš je to prava i ovom trenutka jedina šansa za opoziciju. Posle dvadeset godina opravdane neučinkovitosti, ako izuzmemo 2001., jasno je da se u ovom kriminalizovanom i kontrolisanom imaginarijumu ništa ne može promjeniti bez značajnijih tektonskih poremećaja, a ne smijemo prenebregnuti ni nadolazeću i neizbježnu socijalnu agoniju, eventualni Grčki scenario…

  Na realno pitanje da li je moralno prizivati nesreću da bi se iz nje prosperiralo, nameće se kontra pitanje: postoji li veća nesreća za ovo društvo od dvodecenijske vladavine ovakve vlasti?
  _________________________________________
  KOMENTAR NA TEKST DUSKA KOVACEVICA:
  ”..Na realno pitanje da li je moralno prizivati nesreću da bi se iz nje prosperiralo, nameće se kontra pitanje: postoji li veća nesreća za ovo društvo od dvodecenijske vladavine ovakve vlasti? ” „Opozicija je gubila prije jer je bila procrnogorska, danas gubi jer je prosrpska. Narodna sloga je izgubila jer je bila srpsko-crnogorska, a DPS dobija zato što???” .. – ingeniozno.

  odgovor na pitanje je : nedolazak depeshe u cg da je panuo berlinski zid , da se raspala sfrj , da je ukinut goli otok , da je zavrsen 2. svj. rat , da je presushio izvor u vojvodice , da se radenku neko posra u bashtu .. nista od toga jos nije stizalo u cg . cjna goja e viva e viva , ma je nesto mnogo kriva .
  ”..pomjeranje demarkacione linije političkog fronta u teren same vladajuće klike. Stiče se utisak da se primarna „bitka” ovaj put nije, tradicionalno i po parlamentarnom „difoltu”, vodila na relaciji opozicija-vlast, nego između unutarvladajućih interesnih opcija, koji se već jasno naziru, razotkrivaju..” – maestralno.

  cg je pred bankrotom. frka je.opozicija je dobila nevidjen manevar . obama i putin se sad ne bi snashli u cg . treba ponijet breme nadolazece epidemije nelikvidnosti koju je narod konsenzualno predao u ruke vladici .kao da mi lomi lichi na sloba 1999 te.ako ga washington ne ischupa no ga pushti niz vodu naeba je ka prase u teheran.cg ekonomija pojedena . milo bi mozda politicki prezivio uz pomoc usa. ali ne vjerujem da ce mu dat tolike pare . posjekao je granu na kojoj je mozda mogao sjedjet .
  vratice lomi crnu goru srbiji na tacni i to sve pjevajuci .po direktivi stejt departmenta, uz neku garanciju da ce mu nac azil. drzavni medjunarodni okvir u tome poslu je secundarne prirode.uskoro cemo ga gledati na njemu rado pominjanim bg adresama .
  limebo racku . ionako iz bg lakse dolazim do publike . a i ribe onda same sire noge. pa dako me pushte budvanski ,pg-ricki i nk-sicki crnogorci da privodim nesto u njihove zlatiborske vile. u cg moram tender da raspisujem da bi dobio liz.
  pi 😉

  EsEnpEdEpEEsEsovci i NACI ranko su smrtni neprijatelji cg drzave.stra me samo e ce se neki fajnl incest nacinjet,amerika ce nam usut nesto u drogu- boim se.
  gradjansko drustvo sa institucijama . hahahahhahahaha . oooooo ljuuuuuuuuuubo ! ljuuubo ! lele meneeee ljuuuuubo !

  sjecam se setan, shah partije iz 2001. bio je cajtnot. pa je pala zastavica Slavku. NAKON TOGA VAZDA DEZURNA NS I MAESTRO soc NIJESU moraLI MLOGO DA SE TRUDE. DZEMPERASHI SU EXPRESNO Shati ugravirali kokardu na celo.jebite vi mene oca ako oni bajo stanisic i sava kovacevic nijesu bili bolja braca no ove splacine danasnje.
  ah mene pardon sine! pa mi i mishka usisahe. bilo koeg mishka. prati mishkove -neces se zaebat, a i korisno je za liniju .
  ——————–
  eo me na novom zelandu. farbam ogradu.sv. mi stefana slava mu i milos, ne bi me vrnuo odovut ni miško đukić.
  u zdravlje braco crnogorci. dobro ste obavili posao. pozdrav i gorostasima i aleksandru u rasejanju . vidimo se uskoro u manjezzu , suncad moja napacena 😉
  p.s.
  jebam oca cini mi se sad da ovo dostoevski chita , mnim da bi i on revidira.
  —————————————————
  BOJKOTUJTE BLOG DAILY NEWS MONTENEGRO – KOJI JE DRUGO IME ZA IZDAJNIKA CRNOGORSKOG NARODA- SLUGA CG REZIMA (VOLJNA ILI NEVOLJNA-SVEJEDNO), KOJI POD KRINKOM (NAVODNOG OPOZICIONARSTVA SVEMU) -HOCE MONOPOL NA ”ISTINU” I TAKO POMAZE DJUKANOVICU. KAO STO SE BORIMO PROTIV BESPRIZORNOG OTPADA- TZV. LIBERALA -LP , TAKO SE MORAMO IZBORIT I PROTIV ADMINISTRATORA -AUTISTE ILI PLACENIKA (SVEJEDNO), KOJI URNISHE CASNO IME LSCG NA OVOM BLOGU:
  http://dailynewsmn.wordpress.com/

 145. A) Nisam znao da je bio prvoborac AB revolucije, AKo je to tačno hvala za informaciju, naučio sam nešto.

  B) Ni to nisam mogao da znam kao običan građanin. SVoje stavove o njemu sam gradio na osnovu onoga što je Monitor pisao 1990 – 1993.

  C) SDP je sve do 1994 bio i od strane LSCG tretiran kao ˝naša˝stranka, a onda je posle došao razlaz.

  D) O iznošenju para ne znam takođe ništa. A u to vrijeme imao je i LSCG svoje bankare (Micko Vukotić) koji je takođe radio u dosluhu sa režimom i na kraju sa njima otišao. Ne branim Profitera, ali teško je baš ostati potpuno čist u ovoj jadnoj zemlji, ako želiš da plivaš na vrhu.

  Na kraju što se mene lično tiče i vašeg pitanja gdje sam ja, da Vam kažem da mirno spavam, uvijek sam davao glas Crnoj Gori koju je LSCG oličavao.

  Ipak mislim da je što se tiče LSCG moglo biti i drugačije ali to je moje privatno mišljenje. Volio bih da je danas u CG LSCG sa 20 – 25 poslanika GLAVNI MOTOR promjena i polakog rastapanja DPS-a, ali to na žalost nemamo. Umjesto toga imamo SDP koji je sa njima srastao pa ovaj mutant danas vedri i oblači, opet kažem NA ŽALOST!

 146. UZ TEBE SMO NAJVECI CRNOGORCE!!!E VIVA!!!

 147. “Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.” Selimović

 148. Gospodine Tabas,

  Ja cijenim Vasu atinrezimsku energiju ali ste se malo prezaleceli.

  1.
  Morate shvatiti da ovaj blog i blog DNMN nijesu isto i ne mogu biti isto.

  Ovoj je licni blog Slavka Perovica koji iznosi svoje autorske stavove. Ocigledno da se komentari, osim u izusetnim situacijama, ne brisu.

  DNMN je informativni blog koji je ocigledno opoziciono nastrojen. Prenosi vijesti iz najrazlicitijih izvora ali ne iznosi urednicke stavove. I broj komentara i broj tema je daleko veci nego na ovom blogu. Uredjivanje DNMN je svakodnevno i mora biti daleko napornije nego uredjivanje ovoga bloga. Ne vidim da to moze raditi samo jedan covjek. Samim tim urednici se moraju striktinje drzati dogovorenih pravila. Koliko ja pratim DNMN pravila po kojima se propustaju komentari mi se ne cine posebno restriktivna. Nasuprot!

  2.
  Moje je iskustvo da se najbrze i najlakse informisem o zbivanjima vaznim za Crnu Goru citajuci DNMN. Puno bih izgubio ako bih ga poceo bojkotovati. U svakom slucaju ne vidim na osnovu cega se DNMN moze okarakterisati kao prorezimski blog.

  Smatram da sam previse dobio od DNMN-a da sad ne bih rekao rijec ili dvije u njegovu odbranu.

  Naravno Vi sami donosite sopstveni sud pa ako smatrate da DNMN treba bojkovati onda ga bojkotujte.

 149. …nego
  …čuvaj dušu od ujeda zmije mržnje.

 150. don manuel – aleksandar aleksic ? ili stari dobri slavko opet ? prihvatam

  no svejedno ko god da ste , analiza tog bloga ( osim vashe jedinstvene mogucnosti da na jednom mjestu vidite ono sto zelite vidjeti ), govori u prilog da gore recenom , da ne ponavljam.
  siguran sam da je ekipa koja radi taj blog opozicija i da , vjerovatno , samo iz ljubavi rade taj posao . za aleksandra aleksica , tvrdim vam – a on stoji iza tog bloga , mogu reci da je – identicna matrica upravo onih koje kao kritikuje. argumentovacu ovdje , jer , naravno to na blogu dmne nije moguce … postovi se ne objavljuju ..na mailove se ne odgovara itd ..
  ko god da ste , hvala na komunikaciji .
  i naravno svako dobro .

 151. Aco Tabas ima pravo sto se tice “uredjivanja”DNMN.To nisu one novine koje su bile.Ja sam obicni gradjanin, simpatizer ovih mladih slijedbenika LSCG.Smatrala sam da su DNMN mjesto gdje se to slobodno moze izraziti.U poslednje vrijeme brisu svaki moj komentar.Ne psujem,ne vrijedjam nikoga,a ako i kazem nesto sto nije bas najpametnije,zar je to razlog da se komentari ne objavljuju.Ja sam mislila,dje sam niko i nista relevantan za crnogorsku pizmu i nadgornjavanje,da je to razlog sto me brisu.Mislila sam i “nisam niko vazan”,ali vidim da se i drugi,poznati javnosti nemilosrdno “uredjuju”.Otvoreno sam pitala moderatora:Ciji ste vi?Naravno da sam pobrisana.Posaljem najobicniji vic kao komentar,izbrisu ga.Bas ruzno i tuzno!Ali,to nikako nece umanjiti moje simpatije prema MLADIM LAVOVIMA.Naprotiv!!!Nego,pisem ovo samo da se zna.Licno mislim da ce sve ovo blogera sto valja otici sa DNMN!

 152. Malo im je Slavko reka u Djukanovicevu Marovicevu i Krivokapicevu dusu se sami djavo ovoplotio koji posebno voli kojoj ocajnoj majci cedo ugrabit i vjecno ponijet.Sto su perspektive ove drzave.Ima li ko viziju.

 153. Biljo,

  1.
  Iskustvo me uci da mnogi rezimski sluzbenici pocinju svoj post sa “ja sam simpatizer LSCG-a”. Da li ste Vi jedan od njih ne znam ali u svakom slucaju takav pocetak nije ni najamnje pomogao vjerodostojnost onoga sto ste napisali. Nasuprot!

  Ne vidim kakve veze ima LSCG i uredjivacka politka DNMN.

  2.
  Jako je cudno da ne vidite da je DNMN opozicioni. Isto tako ne vidim zasto bi Vas smetalo sto ce blogeri koji valjaju napustiti DNMN? Ako je DNMN takakv kavim ga Vi opisujete zasto Vam je zao sto ce ga neko napustiti?

  3.
  Da li se Vasa poruka svodi na to da podrzavate MLADE LAVOVE iz LSCG-a tako dugo dok ne citaju DNMN nego druge crnogorske blogove.?

 154. jedan od puno primjera autizma na dnmne ..nadam se. ili mozda-sudbo kleta- placenika mila djuke ratka knezevica …

  brutalno gazenje po mladim ljudima koji prepoznaju sta je sloboda . to su prepoznali i u radu lscg , iako mnogi nisu ni bili rodjeni u vrijeme kada je lscg probijao klanac slobode u cg.

  http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/01/25/5-210/

  prochitajte ovu tuznu pricu o dijaspori u cg
  ==============================
  tog dana sam pokusao kontaktirati mailom dnmne
  evo mailova :

  Aco Tabas

  Aleksandar Tabas
  to dailynewsmn

  show details 26 Jan

  Postovani DNMNE Molim Vas da objavite ovaj post na link :

  http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/01/25/5-210/

  post:

  Lscg je upalio iskru, postavio temelje ,tada 26 . januara 1990 g.Temelje izgradnje slobodnog društva , slobodnih pojedinaca,parlamentarne demokratije, pravne i moderne države za 21. vijek.
  Današnja mladost (oni koji nijesu bili rodjeni kada je Vitez Slavko Perović sa oko 40.000 slobodnih ljudi poveo tu veliku bitku) su
  odlučili da obilježe ovaj veliki datum. Da se podsjete riječi, slika,
  snimaka iz devedesetih 20.vijeka, a koje su samo gledali i čitali o njima u raznim medijima . Pokrenuli su i svoj blog.

  http://lokalnadijaspora.wordpress.com/

  Molim Vas ljudi, ostavimo makar danas dnevnu politiku po strani. Ova stranica Facebook-a (20 godina Liberalnog Saveza Crne Gore) nema nikakve dodirne tačke sa bilo kojom drugom inicijativom, forumom, pokretom, opozicijom,pozicijom..

  Vitezu od Crne Gore Slavku Peroviću želim da se što prije oporavi.
  Molitva iz Podgorice. Od srca – Aco Tabaš

  ———————-
  Aleksandar Tabas
  to dailynewsmn

  show details 26 Jan

  Postovani,
  povodom komentara na inache sjajnom blogu http://dailynewsmn.wordpress.com/

  nesretni nesporazumi ili ”sporazumi ” nikova ili cega vec,(jer se ne zna ko stoji iza nikova ) na:

  link :
  http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/01/25/5-210/

  molim Vas da iznesete svoje misljenje povodom te debate.Ukoliko se slazete sa komentatorima koji nijesu za to da se Slavko Perovic i Lscg pominje i promovise na facebook -u molim Vas da mi to saopstite . Pogotovu u teskim danima koje prezivljava Slavko , ispostovacu Vas stav,prije svega zato sto Vas smatram za osvjedocene prijatelje Slavka Perovica i Lscg.

  Trenutno jedino vaznim smatram , brz oporavak Slavka Perovica .
  I bojkot na svim nivoima u Crnoj Gori . Za sve ostalo , ima se kad .
  Molim Vas za sto brzi odgovor ,

  S postovanjem ,
  Aco Tabas , Podgorica
  +382 67 92 44 612

  =============================
  na mailove nije odgovoreno , postovi nisu dozvoljeni . mladi ljudi su otisli kucama, sa tugom u glasu : ”lscg je istorija. moramo dalje sami ”

  ——————————————
  fotosi sa druzenja 26 januara 2010 u pg:

  http://img408.imageshack.us/i/karverimena.jpg/

  http://img156.imageshack.us/i/karver260120102.jpg/

  http://img80.imageshack.us/f/karver226012010.jpg/

  ————————————————
  pozdrav za Bilju uz poziv da se javi . osvajanje slobode je pricha bez kraja .

 155. G Tabaš,

  Ko Vam je rekao da Saša Aleksić stoji iza DNMN? Neko od “dobronamjernih liberala” o kojima pričamo ovih dana? Provjerite svoje izvore.

  Glede Aleksića, to što ga toliko ljudi napada, meni je samo potvrda njegove ispravnosti. Jer napadi su identični ovima o kojima priča Don Manuel, i rukopis je više nego očigledan.

  Što se tiče Vas, mislio sam da ste u afektu napisali onaj čudni post. No Vam nešto potraja taj afekat… Ipak priznajte mi jednu stvar, da DNMN posjećujete više otkad ga “bojkotujete” 😉

 156. Tabas,

  nijesam advokat Don Mauela ali nije fer traziti imena koja stoje iza stavova.
  Fer je da je don Mauel =don manuel

  ako nije tako, onda
  recimo moze da se kaze
  Tabas=(ili blizu) crnogoraconajstari
  a crnogoraconajstari prije 9 godina na slicnim forumima je
  bio veliki protivnik saradnje LSCG i ostatka opozicije

  DNMN je najbolji medij u CG ,
  daleko

 157. Don Manuel,hodajuca paranojo,
  rezimski sluzbenik vam je najvjerojatnije bio ucitelj!Toliko ste otrovani da sa vama i ne zelim polemisati.Samo vi cuvajte LSCG od ovakvih kao sto sam ja!Simpatizere treba postovati,a ne rascerivati ovako kao vi.Zdravo bili!

 158. Sta reci poslije ovih mnogobrojnih komentara?

  Slavko, nijesi ni blizu koristio “los” recnik, o Crnogorcima, Profiteru, poltronima i o poziciji i tzv. opoziciji, oni se ne mogu opisati rijecima, ta stoka, olos, fukare, pizme, neljudi, pljake, nesoji, ne zasluzu nista bolje.

  Svaka dobronamjerna poruka ili kritika na nivou bi bila potvrda da ih postujemo, a postovanje mafijasa i njihovih slugu te odmah ubacuje u njihov tor.

  Imam osjecaj da je Slavko ovo napisao u dahu, a nije to mrznja, kasto neki misle, nego nemoc i tuga da se prihvati crna sudbina Crne i njenih buducih narastaja.

  Sledece, Aco, da nijesi ovo napisao u nekom afektu
  🙂
  sto se tice DNMN oni zaista rade dobro, mada u potonje vrijeme nemam bas puno vremena da sve pratim detaljno, kako ponekad koristim moj “prljavi’ recnik nikada me nijesu izbrisali, niti sam imao bilo kakvog problema.

  Drugo, Aleksandar Aleksic je odlican momak i britka sablja koja nema mana, pa se ne mogu sloziti sa tobom po bilo kojem pitanju u vezi njega.

  Sada bih se osvrnuo na Piruna. Kada je pokrenut montenegro cafe, davne ’96, tacno pokusali su likovi kao Serdar, Jeronim (braca Kusorepatih) i mnogi da urnisu LS, ali bilo nas je na drugoj strani koji smo svim mogucim sredstvima branili isti u liku Don Manuela, pod drugim nikom, zatim geatena, koliko se sjecam, pa mene samog itd. Ne sjecam se bas tada da je Pirun bio na suprotnoj strani, on je uredjivao taj sajt, ako grijesim, mozeme Don Manuel demantovati. Znam da je sajt napadan mnogo puta, tako je na kraju i unisten. Sta je kasnije bilo nemam podataka, pa samim tim ni o djelovanju Piruna.

 159. Gospodine Tabas,

  Kao sto rekoh moj Vam je savjet da ne citate DNMN ako Vas toliko tangira. Ne vidim zasto to ne napravite. Sigurno ne bi bili ni prvi ni zadnji liberal koji je to napravio. Niti bi time prestali da budete liberal.

  Ja na ovom forumu pisem pod nikom i tako ce ostati. Izvjesno je da sam bio i ostao liberal. Isto tako sam izabrao nik koji otprilike odredjuje moja politicka uvjerenja.

  Vase, ili bilo cije druge spekulacije, koje je moje pravo ime necu komentarisati.

 160. Dragane,

  Pirun se pretstavljao da je neutralan a stao je na stranu Serdara i Jeronima koji su bili i ostali integralni dio Milove mafije.

  Obojica su ekstremni podlaci koji su vjesto koristeci svoje zapadno vaspitanje, politicko obrazovanje i izvrsno znanje engleskog jezika pretstavljali kao dobronamjerni i objektivni komentatori. A zapravo su bili rezimski sluzbenici najviseg ranga. Ljudi koji su, po kasnijem sopstvenom priznanju, bili sa Vukasinom Marasom na ti.

  Pirun im je dao poligon za djelovanje i potpuno podrzao njihovu obmanu tj. njihovo izgravanje neutralnih komentatora. Mozda bi jako dobronamjeran covjek, kao sto ste Vi, pokusao braniti Piruna pozivajuci se na njegovu neupucenost i opravdavati ga time sto je bio potpao pod Milovu propagandu specijalno pripremljenu za dijasporu.

  Pirunovo ponasanje u dva kriticna slucaja jasno pokazuje da je on izabrao rezim, otvoreno se svrstao sa rezimom i vjerovatno od pocetka bio sa njime.

  1.
  Serdar i Jeronim su vladali forumom do 2000. Citavo vrijeme su s visoka, igrajuci na svoj autoritet “zapadnjaka”, radili najsuptilniju rezimsku propagandu. Ostavljajuci pri tom utisak da su kritcni prema DPS-u.

  To zvuci danas nevjerovatno, ali u periodu 1996. do 2000, Srdjan i Zoran Kusovac, dva covjeka za koji danas otvoreno sluzbuju mafiji na najvisim pozicijama, su izgravali neutralnost. Naravno i onda su bili sluzbenici mafije. To pokazuje koliko se situacija iskristalisala od tada i koliko su liberali bili cijelo vrijeme u pravu. No, to je druga prica.

  Onda sam 2000. uz pomoc par istomisljenika pokazao sto rade Seredar i Jeronim i ko su Serdar i Jeronim. Post po post, tacku po tacku, recenicu po recenicu. Nacrtao sam sve njihove propagandne trikove i pokazo da oni sluze ne konstruktivnoj opoziciji kako su se pretstavljali nego DIREKNO rezimu. Prvo su omalovazali ono sto pisem, pa se rugali, pa vristali, pa ignorisali i na kraju pobjegli sa foruma. Nije im pomoglo, bili su svuceni do gaca na kojim je pisalo: “Mi smo Milovi”, metaforicki govoreci naravno.

  Serdar i Jeronim, koji su dnevno slali po par opseznih, vrlo profesinalno napisanih komentara, tri dana se nijesu pojavljivali na forumu. Ni zapadno vaspitanje, ni obrazovanje, ni engleski im nije pomogao. Bili su svjesni da NE MOGU da se brane, jer od suve istine nema odbrane.

  I onda je stupio ‘neutralni’ moderator Pirun i zastitio ih tj. se okrenuo protiv mene. Nije naravno protiv mene nego za Serdara i Jeronima tj. za rezim. Navodno sam unistio forum. Kako je forum bio REZIMSKA GOVORNICA onda je Pirun bio u pravu. Ali Pirun se nije pretstavljao kao moderator REZIMSKE GOVORNICE nego kao moderator neutralnog foruma.

  Da je Pirun bio neutralan, tj da je forum bio mjesto na kome su se trebali ukrstiti argumenti, bio bi mi zahvalan sto sam pokazao ko su Serdar i Jeronim i kako rezim djeluje.

  2.
  Iza izbora 2001. Pirun se potpuno svrstao uz Profitera i rezimske kolaboratore. A 2001. bi rezim pao da pomocni krak mafije predvodjen Profiterom nije udario na LSCG s ledja.

  Da li se Pirun kaje ne znam? Ali iz onoga sto sam kasnije procitao od nikova koji su se potpisvali sa Pirun prije mi se cini da pokusava da racionalizuje (nadje pred samim sobom dobar izgovor) za svoje pomaganje (sluzbovanje) REZIMU.

 161. Biljo,

  Pa nije to sto rezim radi takva mudrost. Nije mi trebao rezimski ucitelj da vidim o cemu se radi.

 162. Postovani gospodine Perovicu!
  Najljepse zahvaljujem na tome sto ne brisete komentare!!!
  “Udar nadje iskru u kamenu
  Bez njega bi u kam ocajala!”

 163. serdar je dao podrsku crnogorcuonom,pirun je ugasio forum,jeronim je onda okrenuo neke pare i onda je lane moje ovo ono noname otishlo na eurosong-u ,don manuel je pobjednik…. itd itd …
  na kraju – ko sam ja? mozda neko ko se lazno predstavlja . mozda je anabela anb uzela ime aco tabas i rovari .

  dragane ilicu svako postovanje i duboki naklon.ti imas ime i prezime.

  dok crna gora izdishe tesko je slobodu branit net nikovima. sloboda se brani imenom i prezimenom . ali necu opet afektirat. svako dobro za net borbu . i za dmne i za sve net destinacije.
  mozda ne kolko u americi ali i u crnoj gori ce odbranu slobode pomoci i internet.
  a za tradicionaliste ,jer u te spadam poziv,ko ima kakvoga dobroga dorata , a mozemo i pjeske nek se javi pa da se ide put cetinja i pljevalja. u cg se mora u narod , medju omladinu , oci u oci . tako je kako je. nije lako . nikad nije ni bilo . opet podvlacim ovim ne zelim umanjit snagu interneta . naprotiv. internet je skora buducnost cak i u cg , preko koje cemo moci i bez dorata.

  rasmislih ..nepotrebno sam komentarisao neke fenomene internet komunikacije.izvinjavam se svima , takodje i nikovima.
  idemo dalje ..

  imamo ljutog prijatelja-neprijatelja crne gore. crnu goru samu (misli se na ljudje). probijajmo klanac !

 164. Jos uvjek ne idemo na Izbore vec na Glasanje. Ne biramo nego obavljamo gradjansku duznost. Ne mislimo na buducnost nego na proslost. Kako natjerati 30 posto pasivnih da glasa i kako izmoliti penzionere da se pasiviziraju. Gdje je crta ispod koje ne mozemo vise ici. Ako si Perovicu zrtvovao svoju mladost za Crnu Goru, a jesi, zrtvuj i svoju starost. Pokusaj jos jednom, iz pocetka, sa doline, i budi dovoljni velik da oprastas sitnice i primis pokajnike. VIVA VERO MONTENEGRO

 165. Gospodine Tabas,

  Iako to zvuci nevjerovatno, danasnji glavni urednik Pobjede, Srdjan Kusovac, je imao dnevne, podugacke komentare na Pirunovom forumu. Pod nikom Seradar naravno.

  Mnogo se toga vidjelo na tom forumu. Mnogo! Tacno se vidjelo ko je ko u Crnoj Gori.

  Nije cudo da je arhiva jednog dana netragom nestala. Sa svim komentarima Serdara i Jeronima koji su bili prvorazredno svjedocanstvo ko je doveo Mila na vlast i zasto.

 166. @ Mne_queen, alias travestit, 🙂

  dje si budalo? haha 🙂

  Što se primaš kao saučeće? 🙂 Ti pokušavaš upornim ponavljanjem laži, i braneći Piruna, da ga predstaviš u pozitivnom svjetlu, a zapravo dobijaš suprotan efekat. HAHA, toliko si glup/glupa 😉 , da to ni ne vidiš, a pogledaj kako te za nos vučem po tankom ledu debilčino neobrana. 🙂 🙂

  Eo, ti jedan copy/paste, da znaju ljudi kako ih pokušavaš lagati, ali nemožeš, ne ne, dokle je nas koji znamo istinu.. 🙂 :

  Kvočko raspala, ti koji su radili kao Pirun pro-bono tada, su na horizontu naslućivali pobjednika u DPS na stazi i nezavisnosti, i uzeli su kasnije pare, za koje su se tada tobož reklamirali za džabe..Pa pogledaj što je caffeDM postao?! Internet ekspozitura, i mjesto dje se ovi likovi iz ANB-a dok sjede tamo u centralu uloguju i plasiraju političke stavove, a cenzura je u rukama Piruna, i one druge dvojice admina (majmuna).

  Ha? 🙂

 167. @ Bowie,

  slažem se sa ovim što ste iznijeli 100%. Živjeli!

 168. @ Alex,

  kretenčino nemoj da nam trošiš odje vrijeme, napiši nešto smisleno, pametno, odgovori argumentima, ako ne, ajd’ gas, gas.. 🙂 haha

 169. DNMN portal/blog zavisi vec kako ga ko naziva je definitivno mjesto koje je u nasoj maloj i otuznoj crnogorskoj svakodnevnici podigao malo prasine iz nekoliko razloga.Da je to tako potvrdjuje i prilog tv Bastilje koji mu je u udarnom dnevniku posvetio cijelih 5-6 minuta priloga,prijeteci i onima ciji se tekstovi objavljuju,i onima koji komentarisu,o onima koji ga uredjuju izlisno je i govoriti.
  Posto su na pomenutom portalu prenoseni i tekstovi sa mog privatnog bloga,mala palanacka svijest odredjenog broja ljudi kreirala je jednu veliku laz koja se prenosi u chat diskusijama na fejsbuku,i bas kao odredjene ljude u mnogim nebuloznim komentarima gore,oznacila me kao nekog ko aktivno ucestvuje u radu doticnog portala.
  Da aktivno ucestvujem u tome,ne bi bilo razloga da to krijem,cak sta vise bila bih vrlo ponosna.

  Pored tura, u genetskom kodu prosjecnog crnogorskog homosapiensa utisnut je jedan zig kojeg pojedini, i pored velikih napora nikako da se otarase.
  Pominjuci taj zig, a vezano za pricu o portalu je upravo to konstruisanje nekih cudnih teorija zavjera,nekih razmjeranja,pokusaja “raskrinkavanja”,”privatnih” ratova koji se vode protiv pojedinaca ,a cime???
  Istinom?!
  Davno sam nedje napisala da je portal mjesto dje se najbolje mogu oglednuti pojedini koji danas put njega salju otrovne strelice nazivajuci ga pljuvaonicom,najvise iz razloga sto tamo mogu procitati bolne istine o sebi,kritiku svog rada, jer sve su to “igraci za raju” je l’ te,a kao sto je pjevao N.K:
  “Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.”
  Vidim da “sveznajuci” znaju da je iza portala Aleksic.Za mene je ta njihova “istina” validna slicno onoj da sam mu ja “desna ruka”.

  I sad da odgovorim svim sveznalicama na pitanja koja ih muce,a pitali su me direktno,ili preko trecih lica:
  Ko je Don Manuel?-Pojma nemam,i interesuje me koliko ima li jos snijega na Durmitoru?
  Ko je Intet Glemt?-Pojma nemam,ali znam da ga je prava satisfakcija citati.
  Ko je Euroliberal?-Znam isto koliko i ko je drazen,bolero,libero,mary,keita ili bilo ko drugi od ljudi koji svracaju na dnmn.
  Ko prenosi vase tekstove?-Ne znam i nije me briga.Dozvola im ni za moje, kao ni za tudje nije potrebna.
  Imas li primjedbi?-Imam, jer i moji komentari podlijezu moderisanju,odgovorili su mi da imaju problema sa izvjesnim adresama.
  Odgovore li uvijek?-Ponekad,ne zamjeram prilicno sam neaktivna i kad su moje privatne u pitanju.
  Smatras li da je potrebno moderisanje?-Smatram u odredjenim slucajevima,i hvala im sto su mi obrisali komentar napisan u afektu prije 4-5 dana.
  Mozda bih drugi dan to isto trazila ja od njih.
  Hoce li sve to uticati da ne citas doticni portal?- Naravno da nece iako sam kratkog fitilja,najvise iz razloga jer bolji ne postoje.
  Batalite se jadni corava posla i cakulanja preko fejbuka.Drzite se onog sto sigurno i provjereno znate i ne mucite se “istinama” i ljudima.
  Rasprava o ovoj temi je toliko korisna i konstruktivna, koliko i na desetine debilnih mejlova koje sam dobila zadnjih pet godina pisuci blog, a pocinjala su sa istim pitanjem:Ko ste?
  Ko je ko,i pored toliko pametnijeg posla ubi besposlenu crnogorsku carsiju,ali zig je cudo.

 170. “Aco Tabas
  Your comment is awaiting moderation.
  CEKAJUCI MODERACIJU SASHE ALEKSICA .. PROPALO SE KAD SE NA BLOGU, TOBOZE LIBERALA NE MOZE PROGOVORIT . EVO SE NADAM DA JE KOD SLAVKA SLOBODNA TERITORIJA.”

  mala sirena
  Your comment is awaiting moderation.

  Prije nego stigne prva penzija smijesi se dvometrica 🙂

  Aco,

  I moji komentari podlijezu moderaciji,a cisto sumnjam da je u pitanju neki “animozitet”,jer se objave kasnije,i ne vidim zasto bi onda objavljivali neke od mojih tekstova da je u pitanju neka “mracna” teorija zavjere protivu moje malenkosti.
  Zato ne pretjerujte ljudi.

  “don manuel – aleksandar aleksic ? ili stari dobri slavko opet ?”

  “za aleksandra aleksica , tvrdim vam – a on stoji iza tog bloga , mogu reci da je – identicna matrica upravo onih koje kao kritikuje. argumentovacu ovdje , jer , naravno to na blogu dmne nije moguce … postovi se ne objavljuju ..na mailove se ne odgovara itd ”

  Bavis se konstrukcijama na vrlo ruzan nacin.
  Sto je to toliko vazno ko je Don Manuel?
  Pa i sam kazes ili je A.A ili “stari dobri Slavko opet”.
  Ti sumnjas da je Don Manuel Slavko licno,a to znaci da je u pitanju isti covjek koji nas je dok je lezao u komi obavjestavao na portalu o svom zdrastvenom stanju da ne brinemo.
  Znaci Slavko je iz kome,pisao o svojoj komi,vrlo jednostavno zar ne?

  Pominjati Aleksica i matricu “kao” kritike je ravno katastrofi.Tvrditi da je on iza bloga,pa i u onom ironicnom “beogradski liberal” je vrlo lako prepoznati na koga mislis,pa jos nuditi i argumente.Ja bih iskreno voljela da ih izneses,ali ne odje vec na njegovom privatnom blogu,dje ces vjerujem i dobiti odgovor.Izvjesno je po komentarima da gajis neki animozitet prema njemu, pa bi red bio da mu se javis na pravu adresu,jer mislim da je ova odje pogresna.
  Ja bih takodje mogla da “sumnjam” na osnovu rijeci sveznajucih da je iza portala Aleksic,najvise iz razloga sto to radi neko ko je mnooogo pametan,ali kad ja i Aleksic uzmemo po casu vina u ruke,a na lap topu ispred mene izlaze tekstovi na daily zapitam se “ko” li je onda majku mu?!
  Odgovor jednostavan ima “pomagace”.Bice da je Markovic, jer se prosto cudim kako nidje nije pomenut u komentarima.Mozda je i gospodja Vesna Perovic licno.A sta ako i Dzemal s’ vremena na vrijeme klikne na azuriraj hahaha.
  Ne avetajte ljudi aman.Ne azurira se sam to je sigurno,ali vi se samo bavite nagadjanjima pitam se iz kojih razloga???
  Pa sve i da taj cuveni portal jeste liberalni kakvi ste vi to crni liberali koji javno pokusavate “raskrinkati” i “otkriti” ljude koji stoje iza njega?
  Sprdnja.

 171. Postovana(mala sirena),
  Veoma je lijepo od vas sto ste se,jedino vi ,osvrnuli na ovo brisanje komentara na DNMN.Mene,u principu ne interesuje mnogo ko stoji iza nik-ova.Nisam pozvala na bojkot portala niti kritikovala programski sadrzaj.Ja sam jasno pokazala sto mi nije pravo.Kad me je ovaj,LSCG prvoborac,Don Manuel,osamario nazvavsi me rezimskim placenikom,ja sam na ovom blogu imala priliku da mu odgovorim,da se branim.Kad se profesorici Kuljak neko pozalio da ga brisu,ona je pruzila podrsku i utjehu,nije nazvala nikog rezimskim placenikom.Sta se desava kod tog upornog brisanja svakog komentara?Ja sam shvatila da mi je poruceno:mars odavde.Na ovom blogu,usudim se to reci i dobijem:rezimski si placenik.U cemu je razlika?Pa,odje me ne brisu.Ja ne pisem komentare da bih se dopala autorima nego da bih dobila potvrdu ili oponiranje vlastitim mislima i stavovima.Zasto velikom Slavku ne smeta da ovaj blog bude ventil za nase jade nasusne,svakodnevne.Zato sto je VELIK,zato sto ga bole rane roda napacenog!Narod truca,mlati,posrce,pada, o jadu svome radi,a ON uporno pruza ruku.Dvije trecine ovih postova ne govori direktno o temi ovoga bloga,ali govore o nasim jadima koji su izazvani razlozima o kojima on govori.Ne treba nas brisati!Zahvalna sam!

 172. Samo još jedna poruka za Tabaša.

  Vidio sam puno ljudi koje je “neko” odradio protiv liberala. Jednostavno bi se napalili na neku špicu koja savršeno logički zvuči, onda bi nadograđivali, povezivali, iskontruisali čitavu priču i na kraju rastrubili svima što su “saznali”… Posle, kad i sami shvate koliko su prevareni, klasična crnogorska sujeta im ne bi dala da priznaju grešku, a poneki bi već bili i nagrađeni za svoje lajanje. Često bi bili toliko indoktrinirani, da više ne bi ni bili u stanju da se vrate nazad (sjetimo se da je to ista služba koja je zataškavala zločine partizana, prisutna i dan danas u našim životima, ni milimetar otkrivena niti demontirana, naprotiv, ojačana intelektualcima, matematičarima…).

  Tako da valja pokazati malo strpljenja i ne pljuvati na prvu loptu na nešto u što si se i sam ugrađivao i oko čega si se trudio. Sebe radi, ako ni zbog čeg drugog. Jer kako to da je DNMN bio najbolje mjesto za informisanje, a odjednom je vrijedan bojkota? Đe su međustanja? Ovaj gore komentar Male Sirene dovoljno govori o tome.

  Što se tiče “druženja” za koje ste, kako kažete, “satanizovani”, radi se samo o tome da ogromna većina liberala nije našla za shodno da slavi ovog 26. januara. Iako je veliki jubilej za LSCG, za mnoge od nas je ovaj januar bio crn i pun strepnje. Ako to nije bila proslava, nego samo “druženje”, kako ste to nazvali, onda zašto tolika priča oko toga, slike i sve? Pa i ja se družim sa ljudima gotovo svakodnevno, pa ne kačim slike na blogove… To je sve ispratila žestoka polemika sa Darkom Ivanovićem, ispitivani su motivi ljudi koji stoje iza takvog događaja, politička pozadina istog (mora je biti, LSCG nije cricket club, nego politička partija), a zašto ste se Vi ili Ljilja Raičević našli uvrijeđeni zbog toga, meni stvarno nije jasno.

  Pozdravljam Vas, u nadi da ćete ipak malo razmislit o tonu i sadržini Vaših postova.

 173. Dok je jednog jedinog postenog covjeka u Crnoj Gori vrijedno se boriti! A ima ih mnogo vise.

 174. Aco Tabašu,
  Nadam se da ćeš s ovim svojim riječima završit ovu, u najmanju ruku izlišnu akciju protiv DNMa, te da se to ima smatrati promašenim trošenjem energije na pogrešne adrese:

  Aco Tabaš: rasmislih ..nepotrebno sam komentarisao neke fenomene internet komunikacije.izvinjavam se svima , takodje i nikovima.
  idemo dalje ..

  Nadam se da sam u pravu….

 175. Teodo,
  vjerovatno ti ni ne znaš đe su te ispustili tokom odrastanja, ali vjerujem da te mnogo boli i da se o jadu zabavljaš cio život. No i pored toga želim ti sve najbolje.

  Don Manuel, upravo ovaj Teodo i one još anonimnije spodobe na DNMN koje ste mi slali da me vrijeđaju tokom i nakon naših polemika, govore o snazi vaših argumenata. I onda i danas. Ovo što radite Don Manuel su klasične udbaške metode u obliku pisama čitalaca Done moj.

  PS. Žao mi je što ovo iznosim na blogu gospodina Perovića. A kao što je dolje niže rečeno, ovo je za sada jedina slobodna teritorija. I ja sam jedan od onih koji je na DNMN cenzurisan i banovan, iako prije toga nijesam vrijeđao nikoga.

 176. bowie , u pravu si .

  sve najbolje .

 177. @ Alex,

  ma tebe su vjerovatno banovali i iz vrtića..haha.. 🙂

  Vidi, da ti objasnim nešto, bogu hvala, živim kao onaj 5% dobrostojećih ljudi koje imaš u svakoj državi, vjeruj, ne vjeruj, meni je banja, a da ne pričam kakvo sam odrastanje imao, i to još u komunizmu, neki ga ni danas nemaju u tržišnom kapitalizmu. Tako da sam, bogu hvala, vrlo dobrostojeći. Ima se, može se.. 😉
  ALI, ja se borim za bolji život svima a ne nekolicini.. Shvataš dilbe? 🙂

  Ti nisi u tvojim odgovorima, a pomno sam čitao sve, NISI JEDAN ARGUMENT PREDSTAVIO SPRAM DON MANUELA, A PRIČAŠ O ARGUMENTIMA, A TI NIJEDAN NEMAŠ?!
  TO SE ZOVE APSURD.

  Čovjek te šklepa kao malo dijete, i to na najbolji i najkulturniji način, argumentima, a ti nemaš ništa ni da se suprotstaviš a kamoli da ga demantuješ, pa opet eto, nešto tako, oćeš da vrdaš..

  I, ako nisi znao, ti spadaš u onaj kukavni dio naroda, koji se diči svime i svačim, a ovamo nema ni zuba da se za guzicu ujede, ali si ti čoče’ ekspert..haha.. 🙂

  E, i druškana, mene niko nemože poslati niđe, ja sam više nego svoj, i veliko srce.
  Za razliku od tebe, ni pisanje ti nije sa mudima. 🙂

 178. Povodom proslave godisnjice LSCG koja se ovdje pominje i koja je izazvala razne reakcije, optuzivanja, etiketiranja:

  Dobio sam poziv za tu godisnjicu, mislim upravo od Aca Tabasha (napominjem da nijesam clan LSCG od 1995. godine ali da sam uvijek bio i ostao uz osnovne smjernice LSCG-a). Mislio sam da se odazovem pozivu, druzenju-kako god ga nazvali, da bih mozda malo povratio energiju, evocirao uspomene na teske ali slavne dane LSCG-a. Da jednostavno popricam sa ljudima, razmijenim misljenje, druzim se sa nekad mladom, sada vec ostarelom generacijom/ima…
  U poslednjem momentu sam se predomislio. Glavni razlog promjene odluke je bio taj, da neko ne nadje za shodno da to protumaci ne pogresan nacin.
  I?
  Sjutra dan sam vidio na DNMN tako ruzne komentare na racun skupa, da mi je prosto bilo neprijatno. Pomislio sam “eto da podjoh tamo, a umalo sto nijesam, niko me ne bi mogao oprati, iako sam umalo posao, iz najiskrenijih namjera.”
  Zelim da kazem da ne treba uvijek ljude olako osudjivati, najruznije etiketirati, prozivati da su nesto uradili iz losih namjera.
  Ovim komentarom ne zelim da sudim o tom skupu, i da li ga je ili nije trebalo organizovati.

 179. Don Manuel,

  Odlicno znam ko su braca Kusovci i sto su sve cinili na onom forumu i kako su obradjivali ljude narocito pojedine dame, ali isto tako znam da sam izmedju ostalog sa njima imao veoma neprijatnu komunikaciju svih onih godina.

  Znao sam sve njihove ciljeve i podlosti koje su koristili da opanjkaju Slavka i LS na jedan veoma suptilan nacin, koji je na kraju i presao u otvoreni sukob.

  Pominjanjem Piruna, nijesam mislio niti mi je bio cilj da budem njegov advokat niti dobronamjerni covjek da ga izvucem iz tzv. gliba u koji je sam upao. Samo sam htio reci da tokom mog djelovanja ili bolje reci pojavljivanja na tom famoznom forumu nije pokazivao toliku prvrzenost braci, samo mogu da dam jednu zagradu za period od kraja 1999 kada sam otisao sa foruma iz licnih razlogam poslije tog perioda ne znam sto se sve zbivalo.

  Moje je misljenje koje moze biti i u krivi da Pirun u svemu tome nije neka licnost da se moze reci da je od velike vaznosti, kada bismo uporedjivali bracu i ine. Ipak na onome forumu smo svi iznosili svoja misljenja, svi smo se borili koliko smo mogli i koliko su nam bile mogucnosti, koje bio u pravu je vrijeme pokazalo, ono je majstorsko reseto, a svi koji su napadali LS iz razno raznih razloga ce da nose jedan uzasno ruzan pecat u svom zivotu.

  Na kraju, mislim, mada jos jednom da pomenem mogu biti i u krivu, da je vecina ljudi bila u jednoj uzasnoj konfuziji 2001, da su tu konfuziju napravili mafijasi, bivsi Liberali, sluge rezima, a da je LS ostao usamljen i da nije imao mogucnost da sve izvede na cistinu. Moramo da prihvatimo cinjenicu da nas je bilo veoma malo koji su shvatili svaki pokret rukovostva te godine, a da su taj trenutak veoma vjesto iskoristili svi ostali i danas Crna debelo placa to, sto je trazila to je i dobila.

  Iskljucivo sam za napadanje iz svih oruzja glavne igrace, a ostali su samo pomocno osoblje ili zalutali nesretnici ili ljudi koji nijesu bili informisani kako treba.

  Jos jednom niciji nijesam advokat niti to zelim da budem.

 180. I cemu sad sve ovo preganjanje gospodo. I ja sam bio tada na cdm forumu i uvijek mi je bilo neprijatno na politickim temama, zbog nemogucnosti iskazivanja misljenja bez podlog sikaniranja. Isto tako znam da je taj forum bio jedini na kom su se ljudi iz cg skupljali u velikom broju. Vecinom su to bila djeca, maloljetnici, kao sto sam bio i sam. U cg internet uopste nije ziv i jak kao sto bi se ovdje dalo zakljuciti. Internet je iza i tva i radija i novina i kafanskih prica.
  Internet ne bi spasio lscg da su svi korisnici iz cg bili liberali. Bez veze trosite ogromnu energiju na gluposti. Mislim da je sve receno.

 181. @ zoig,

  mislim da si malo prestrog kada kažeš: “Bez veze trosite ogromnu energiju na gluposti. Mislim da je sve receno.” .

  Istina je da je puno toga rečeno, istine, ukazivanja, prozivanja pravih krivaca, dokazivanja njihove krivice, itd.. ALI narod nije slušao, ne sluša i nažalosnije je neće još slušati..

  Treba, iznova i iznova ponavljati, prepričavati i ponovo braniti časno i slavno ime LSCG i Slavka kao najbitnijih političkih faktora u novijoj crnogorskoj istoriji. Iako smo bili sputani, mjesto u istoriji izostati neće, ali zbog današnjice i neznavenih, bezobraznih i dezavujišućih tipova, treba i mora se ponavljati istina iznova i iznove..

 182. Dragane i zoig,

  Pirun i cafémontenegro su sigurno mnogo vazniji nego sto na prvi pogled izgleda.

  1.
  Srdjan Kusovac je danas UREDNIK Pobjede, a prije toga je bio SAVJETNIK Mila a prije toga GLAVNI UREDNIK na radiu Free Europe.

  Pitajte se kako to da je takav covjek DNEVNO pisao komentare na cafemontenegru. I to vrlo profesionalno. Komentare koji su slobodno mogli ici u bilo koje crnogorske novine. To je isto radio njegov brat. Sto to znaci?

  Za rezim cafémontenegro nije bio igrarija nego nesto vrlo ozbiljno i organizovano. Rezim je rezervisao svoja dva VRHUNSKA profesionalca da odradjuju posao.

  A Pirun je ucestvovao u tome. Ako nije izrazito naivan morao je vidjeti o cemu se radi. Ne 1996. ili 1997 ali svakako 2000.

  2.
  Pirun je doprinosio konfuziji 2001. skupa s Kusovcima. Kusovci sa cafeu pozivali na LINC Maloga Kabineta. Pirun im je pomagao. Sve je bilo na liniji Profitera.

 183. Ti ljudi su vjerovatno dokazali svoju lojalnost na taj nacin, ali ja opet ponavljam da uticaj na misljenje ljudi u Crnoj Gori tad nije mogao da se gradi preko Interneta. Pa tada je oko 50 ljudi aktivno pisalo na cijelom cdm.

  Internet i moderne tehnologije nijesu tada mogle prismrdjeti novinama npr. Ono sto mene interesuje je kako se pridobijaju ljudi koji olovku rijetko drze, a kojih ima puno. Svi znamo da su ti ljudi jedan dobar procenat. Malo je slobodnomislecih ljudi i pogleda iz nepristrasnog stanovista. Ja koliko sam citao cak je i Milosevic rekao. Meni je isto bitan seljak i doktor nauka, jer njihov glas isto vrijedi, samo sto je seljaka mnogo vise.

 184. zoig,

  Pridobiti za šta? Ljudi treba da se osvijeste, da počnu da misle na sebe, na svoju djecu i na zemlju u kojoj žive, na opšti interes i progres. Dok se to ne desi, džaba je bilo kakvo pridobijanje…

 185. Какав општи прогрес? Да су Мило и екипа мислили на општи прогрес и дан данас би носили џемпере. Па,били су паметни,народ их подржао кад је требало,напунили се и сада могу комотно да уживају у богатству.Само свој поса’ гледај и ђе можеш да се ‘оградиш’. На томе свијет почива и богати се.Не треба послије кукат’ што се твој колега обогатио,а ти животариш.До сад сам вјеровао у алтруизам,али од њега у ЦГ,како је гдин Перовић казао,нема ништа. Двије су црногорске најизраженије карактеристике-полтронизам и постављање ноге оном који је бољи од тебе(непраштање успјеха другоме).Као и свакоме нормалноме гаде ми се људи које ове особине ‘красе’. Под изговором ‘општих интереса’ остварују се лични материјални. Ко се то данас обогатио а да се није неђе у неком послу ‘оградио’?И то су ‘успјешни’ полуписмени бизнисмени.Такви имају моћ и новац.Они владају,народ стрепи од њих. То је Црна Гора.
  PS. Одох далеко од теме,не замјерите. 🙂 ГДине Перовићу,свака Вам је света!

 186. glemt,
  misliti na državne sekretare, generalne sekretare, generalne direktore… pridobiti za, PRIDOBITI ZA….
  nije džaba – neprocjenjivo je.

 187. 23.05. – Dan Mup-a Srbije i Dan policije

 188. Dan za danom vjenčaje se tokom…

 189. Branko, ja sam komentarisao pitanje koje je postavio zoig “kako pridobiti…”, kontrapitanjem – za šta da ih pridobijamo? Takav narod o kome i vi govorite je nemoguće pridobiti za bilo što dobro. Nemoguće mu je pomoći, ako sam ne shvati da mu je pomoć potrebna i počne da se mijenja.

  Mene bogaćenje ne zanima. Mislim da je život mnogo vredniji od para, tako da mi trgovina život za pare djeluje kao promašen biznis.

 190. “tužno do dosade, dosadno do tuge,
  nasilje je koje se bori za prevlast na planeti majmuna”

  a tako mnogo plemenitih razloga za bogaćenje

 191. zoig,

  Ako cak pretpostavimo da internet nije imao nikakvog uticaja na javno misljenje u Crnoj Gori. To nije tacno ali ajmo da pretpostavimo da jeste.

  Cak i u tom slucaju ostaje cinjenica da je rezim koristio dva vrhunska PROFESIONALCA da svaki dan pisu komentare na cafemontenegru. Da li vi stvarno mozete vjerovati da je to nacin da se pokaze Milu lojalnost? A ne nacin da se zarade pare? Profesionalac pise za pare. Zato je profesinalac. Cinjenica da je rezim upotrebljavao dva svoja vrhunska profesionaca govori da je to bio OZBILJAN rezimski projekt. I svi oni koji su ucesrtvovali u tom projektu su radili za rezim. I arhiva je obrisana jer su zakljucili da je napisano kompromitujuce za rezim i za Kusovce.

 192. Sta je sa tobom Aco? Jesi li ti liberal ili se pretvaras konstantno??? Daj ne iznosi ovakve gluposti, SVAKOME od nas se pojavi cesto poruka “your comment awaiting moderation” jer je tako napravljen wordpress system da sve poruke prije nego se javno pojave, moraju proci moderaciju.

  I onda vidim cesto LIKOVE koji napisu ispod “Zasto moj komentar nije obljaven…OVO JE UZAS kako me cenzurisete a tobos ste liberalni blog. Mozda zato sto nijesam hvalio Slavka?”. I onda pogledam malo iznad i vidim da komentar toga kriticara USTVARI POSTOJI i OBJAVLJEN je iznad…

  Dajte opustite se ljudi… a sa ovakvim tvojim komentarima Aco Tabasu, mislim da cu povjerovati u price da si ti u stvari bio i ostao za Liberalnu Partiju… Zao mi je sto ovo kazem…ne bih da vrijedjam…i iskreno sam vjerovao da nijesi.

 193. Казао сам да сам отишао далеко од ваше теме.И само сам реаговао на онај дио твога коментара о општем интересу. Остало нијесам коментарисао јер се слажем.

 194. Ma danas je svako profesionalac. Dajte ljudi u Crnoj Gori najbolja profesija profesionalni spijun. Sve ostalo dolazi od toga i svi ostali dobijaju na tome. Malo je ljudi koji su se probili a da se nijesu isprljali. To sto su njih dvojica tad zaradili, mnogi su zaradili posle mnogih drugih izbora i referenduma.

  To su oni koji se posle svake pobjede na izborima skupljaju i zahtjevaju nesto u sopstvenu korist, a zavisno od lojalnosti i procjena sefova dobijaju pozicije.

  Ono o cemu bih ja volio da slusam je sistem obrazovanja, jer ja mislim da se mladi ljudi u cg obrazuju da budu fukare, kako u skolskim klupama, tako i van njih. Ovako odgovaram i na druga pitanja koji i kakvi ljudi da se dozovu pameti. Narod treba konstantno obrazovati i pruzati mu mogucnost da cuje i vidi kako je negdje drugo, kako su se izborili ljudi u drugim drzavama, kako tamo izgleda zivot. Pogledajte Juznu i Srednju Ameriku, pa nije taj narod tamo kriv sto im se desava sve to, a desava im se isto sto i u Crnoj Gori.

  Meksiko i Kolumbija, Haiti, Jamajka, Panama, Brazil, Argentina. Sve zemlje siromastva, kriminala i korupcije. Narod niskog nivoa obrazovanja koji se bori za goli zivot. Recicete da je takav interes SAD, a zar nije slicno i u CG? Koliko su se Kubanci borili protiv takvog sistema i danas Venecuela? 50 godina i vise, a sta je taj narod tamo dobio? Isto sto je i imao samo od revolucionara, bijedu, siromastvo, poltronstvo i prljave dogme. Kad ce demokratski smijeniti bilo koja od svih navedenih drzava svoju vlast? Kad budu imali ogroman broj izuzetno obrazovanih (ne striktno inteligentnih, nego obrazovanih) ljudi.

  E za mene su to najbitnije teme, a ne odbrana rezima na marginama medija 2001., a internet je bio tada na marginama.

 195. Bravo,Slavko Vi ste jedini čovjek u Crnoj Gori koji ima petlje da kaže istinu .Nažalost malo je starih crnogoraca šta da kažem bilo bi smiješno da nijeje tužno sve ovo.

  Veliki pozdrav za starog borca za istinu!

 196. @ zoig,

  složio bih se svama uglavnom u svemu što ste iznijeli u ovom postu, IZUZEV zadnjeg pasusa (a, ostavljam rezervu da Vas nisam možda nešto dobro razumio u njemu..):

  citat:
  “E za mene su to najbitnije teme, a ne odbrana rezima na marginama medija 2001., a internet je bio tada na marginama.”

  Svakako da su TO, što ste naveli, bitne teme, itekako!

  ALI, “odbrana rezima na marginama medija 2001.” je u mnogim značenjima, i po CG u kricijalnom smislu, što bi englezi rekli, “turning point” iliti lijepi naški termin: Tačka Preokreta! Neznam dali vidite i danas, kako se pokušava falsifikovati istorija, ponovo satanizovati LSCG i njegovi postupci po milioniti put nepravedno, kako se pokušavaju “prekrajati” i iskrivljivati činjenice kroz usmenu, taman, naraciju (čitaj: čaršijski žagor..) itd.. MORA NARAD ZNATI ISTINU O 2001. GODINI, JER BEZ TE ISTINE NEMA NI PRAVE BUDUĆNOSTI CRNE GORE, NEMA NI CRNE GORE ZA KOJU SE NEKI OD NAS ZALAŽU, I ZALAGAĆE SE CIJELOG ŽIVOTA ZA OPŠTE DOBRO SVIH!!

  p.s. Ovo što je napisano u caps lock režimu slova, ko shvata i htio da zna, zna , ko je htio nezna i neće nikad znati..ali, to pričamo i otkrivamo zbog upravo ovih prvih, tj. onih koji žele znati, pa onda imaju šansu i naučiti.. Nadam se da shvatate me što sam želio reći..

 197. Podrzavam ovo neprestajanje diskutovanja.Dozivljavam to kao permanentno zasjedanje Parlamenta (naravno ,ne ovog sadasnjeg u CG) u danima teskim i sudbonosnim za narod.Slazem se da treba uporno ponavljati sto se kad dogodilo.Mnogo je neobavijestenih ljudi.Medju takve spadam i ja.Ja sam iz Sarajeva.Zamislite Don Manuele,nisam sa Cetinja,a svidja mi se LSCG!

 198. Zoig,

  Nevjerovatna je vasa tvdroglavost.

  Ocete li reci da je Srdjan Kusovac svako? U smislu neko koga je rezim skupio sa ulice. Danasnji urednik Pobjede, nekadasnji glavni urednik radio Free Europe. Novinar Vremena savjetnik Mila Djukanovica.

  A brat, covjek za vezu Mila i NATO pakta, novinar Jane-a cuvenog engleskog magazina za vojna pitanja.

  Tu se ne radi o svakome.

  I njih su dvojica sistematski iz dana u dan, pisali komentare na cafemontenegru.

  To savrseno govori o znacaju koji je rezim pridavao cafémontenegru, isto tako o ulozi koju je cafemontenegro imao. On je trebao da pere Mila. Da od mafijasa napravi drzavnika. Da od ratnog huskaca napravi mirotvorca. Naravno jedina prepreka tome je bio LSCG.

 199. Preskočiste B92. Nego, ja imam osjećaj da mu je poslodavac svo vrijeme isti. I njemu i bratu.

 200. Priča o braći Kusovac na Internetu; o Serdaru, Jeronimu i Pirunu na Cafemontenegru – mozda nije priča o kritičnom, ili presudnom plaćenom angažmanu ove dvojice, ali jeste kockica u mozaiku kojeg je režim slagao preko lica LSCGa(odnosno slobode), a u svoju korist, prvenstveno se i na ovome mjestu baveći ’suverenističkim’ biračkim tijelom, i to onim koje ’nije bilo za Mila’! Ovo je bio modus za komunikaciju s tada (’ajmo reć) tehnološki najobrazovanijim dijelom te populacije, a čiji su članovi, kao ’najpametniji’ u svojim krugovima – dijelili ’istine, mudrosti i informacije’, koje su pokupili s Cafemontenegra! Znači, u malenoj CG, ovo nije bilo nimalo naivan angažman ’braće’, pa možda i više stoga što je to bio prvi CG politički blog te vrste, pa se ono malo političke diskusije na Internetu vrtilo upravo oko njega. Osima toga, kao prvi, ’pionirski’, automatski je pobuđivao osjećaj ’nesvrstanosti i nezavisnosti’, iako nije bio ništa od toga – bio je elektronski Monitor, a preko kojeg su nacionalisti, a i svi drugi frikovi, po prvi put mogli iživljavati svoje frustracije –bez ograničenja – oooo ljepote, a istovremeno bili usmjeravani od strane ove dvojice zlotvora! Ali, ono što je bitno za nas, koji želimo promjenu ovakvog stanja u CG – jeste da shvatimo mehanizam po kojem se onaj gorepomenuti ’mozaik’ slaže. Mi nemamo tu komociju (ako smo ozbiljni), da u ovom i sijaset sličnih slučajeva, kažemo: ..’ma to su sitnice, to je nebitno, ne čini mi se da oni baš sve to rade, ma ne budite paranoični…’ Zašto bi to bilo naivno reći? Zato što se politika mora bazirat na analizi iskustva i projekcijama, ona jeste i vjera u neku ideju – do koje se dolazi sasvim praktičnim koracima, ali ne i vjera u prirodno, spontano i nasumično ponašanje vlasti i njenih eksponenata! Kad je neka struktura na vlasti u ovakvoj zemlji, ona nije tek politička partija – ona kontroliše sve, i smiješno bi bilo pomisliti da bilo što propušta u ovako lako kontrolisanom, malom sistemu. To što našem psihičkom sklopu nijesu dovoljno bliske podlosti na koje su ti ljudi spremni – to ne znači da dotični ljudi na njih nijesu i spremni! – a pogotovo ti isti koji su bili spremni i na Dubrovnik, i Vukovar, i Srebrenicu, a pljačke su smijurija, ili da pomenuto brane, objašnjavaju….Ima li za njih granice moralne, ili makar granice elementarne normalnosti po kojoj se čovjek prirodno ravna? Nema – i zato ih ne smijemo posmatrati iz svog ugla gledanja na stvari – da možemo, onda ne bismo bili suprotstavljeni kao dan i noć! To je fundamentalna greška koje pravi mnogi dobronamjerni ljudi – ne želeći da se udube u suštinu problema, iako su emotivno iskreno protiv vlasti. Ali, ovdje smo da naučimo kako da razumom raščlanimo mehanizam i projektujemo neku budućnost, a onda ga pobijedimo i srcem i razumom. Svaki totalitarni režim, čini mi se, ide na tri bazične stvari: strah (neizvjesnost), pohlepu (korupcija) i nacionalizam (u antagonizmu s drugim). Plasiranje i potenciranje ovih tirju animalnih nagona među narod, vrši se sistemski i sistematski, perfidno, ili brutalno, ali kontinuirano potencirajući sad ovaj – sad onaj! Zato, ako pomislite nekad – ’Ma nije valjda toliko…’E, jeste! Kada je ova ekipa u pitanju, nalegla na komunističku doktrinu svevlasti i njene praktične mehanizme svekontrole – onda – gdje god ima dima, ima i vatre! I to je zakonomjerno, a ne relativno! Mi smo narod politički potpuno sirov, bez iskustva sa stvarnim pluralizmom i njegovim finesama, i zato su mnogim ljudima (mislim na iskreno sirov dio populacije) čak i očite, brutalne podvale jedne ovakve uličarske vlasti – gotovo neprepoznatljive! Politika se zato ne smije olako shvatati, ona je tata-mata za sve druge nauke, jer ih sve natkriljuje, većinu usmjerava, a mnoge i u sebi sadrži – npr. samo jedna politička poruka u sebi sardži i statistiku (kojem broju se obraćam), i matematiku (koliko će mi poruka procenata donijeti), i psihofiziku (reakcija na akciju), i logiku (prati slijed događaja i misli), i filozofiju(afirmiše neku ideju), i sociologiju(bira društveni sloj kojem se obraća), i psihologiju (apeluje na emocije), i lingvistiku (aliteracija, melodija rečenice)…., i ko zna što još (to znaju oni koji kroje Zemljin šar). Ali, i ovoliko da je – zar se ovome može prići neobavezno, i uz kafu? – Nikako! Naravno, ta poruka ne bi trebalo da drži vodu, ukoliko u sebi ne sadrži (pored svih ukrasa) suvu i sirovu istinu. A to je ono što bi na ovome mjestu trebalo da učimo da prepoznamo – tu istinu, ili neistinu – a koju su sretniji narodi, okruženi pluralizmom, odavno naučili da uglavnom prepoznaju! Tako moramo prepoznati, između ostalih, i braću Kusovac, i sve ostale Milove medije, novinare, institutcije, institute, akademije, NVOe i ostale, i to poimenice. Njihove prevare, laži i podvale treba precizno secirat, ne radi ’osvete’, nego radi budućnosti, u čijem građenju niko od tih ljudi ne bi smio da učestvuje – jer oni su garant da bi sve dobro propalo – što se prosto kaže – ’Od g……se pita napravit ne može’! zato ih sve moramo prepoznat, još prije nego što se mafiokratski režim oburda. Precizno zapamćeno – sa svim onim što su radili, kao svjedočanstvo i dokaz o tome gdje im ubuduće ima biti mjesto! U suprotnom, nećemo imati dvometricinu ’šiju’ samo danas, imaćemo ’njegov vrat’i sjutra!

 201. ZVAO SE http://WWW.MONTENEGRO.COM A ne , KAKO SVI VI ETO ZNATE CAFEMONTENEGRO, ON JE BIO I VAZDA CE BIT napravljen od OLEGA i PODGORICE. A ne od momaka koji su iz USA htjeli samo pomoci … al da ne ulazim u sve ove vase diskusije, jer na kraju svako ima SVOJU verziju. Samo da vas ispravim ,…. http://www.montenegro.com to je bilo to 🙂

 202. Ako ljudi misle da ja nisam normalna a ti da jesi 🙂 takvi neka misle .. citaj se kako pises kulturno

 203. hahahahaha ! rrrrodila tetka !! (tetka iz sarajeva, tetka iz vukovara, tetka sa kosova, tetka sa sveska, tetka sa vašingtona, tetka sa porijeklom – onim što ispunjava ulogu)!

  rodila tetka simpatizera!
  šteta što više nema lscg! tetka je i šakom i lopatom rodila! tetka bilja, to je tetka moje najbolje drugarice (svaka sličnost sa tetkom je slučajna!)

 204. biljo,
  pričaj nam nešto o svom Sarajevu. Ovo je prilika i za Lscg da te čuje …

 205. …ili bolje nemoj – i izbjeglice (iz vlastitog srca i glave) ovđe imaju pravo glasa, pa da ih ne zbuniš porijeklom. vjerujem da ti je Sarajevo uvijek dobra domovina i mio narod. sviđa mi se što nisi sa Cetinja.

 206. respect biljo !

 207. to se tako u Sarajevu kaže, ili me sjećanje vara?

 208. “…Kakvi su godj bili Nikola Pasic i kralj Aleksandara oni su bili mila majka u odnosu na Mila Djukanovica i Miska Perovica Profitera. Ova druga dvojica su pogubniji za Crnu Goru nego sto je srpski dvojac bio za Srbiju. Pisati o Nikoli Pasicu i kralj Aleksandru a preskakati Profitera i Mila je u najboljem slucaju besmisleno a u najgorem otvorena podrska mafiji.”

  dako bi i gospodin perovic poslusao dobronamjernog komentatora, pa se ostavio zabijanja glogovih kolaca u srbiju, u pasica i racica, dok ratni, anitiratni i antiantiratni profiteri plesu nad mrtvom crnom gorom.
  bravo brza cesto, umijes ti odlicno, samo kad hoces. ili kad ne zuris?

  crnogoraconajstari, dnmn se uredjuje od strane najgoreg udbaskog skarta, ne od prvog esalona sluzbe, nego od ogovarusa iz kanalizacije rezima. propagira i praktikuje jednoumlje i bezumlje, brise svaku konstruktivnu kritiku, a forsira mrznju i ideolsku jednostranost, dio je masine ovoga rezima, taman kao i ‘bivsi liberali’ i opozicija.

 209. respect daliborka
  nazovi me da ti pricam o mom sarajevu , a mozemo i da se sjecamo sjecanja

  067 92 44 612

  shale, koliko ima odje ljudji koji su u rasejanju? .da ih ne zovem na kafu .

  nadam se da ce biti sve vise i vise ljudi – koji su u cg trenutno ili za stalno – na ovom blogu . naricito bih volio vidjet studente i tu…do 35 godina.

  ko je iz cg nek se javi ako nece za kafu ono makar da znam s koliko ljudji dijelim ovu muchalicu crnogorsku in vivo.

  eve mejla

  podgoricanin2005@yahoo.com
  poz aco tabas , beogradska 28 , podgorica

  inace zabjelcanin po nacionalnosti

 210. Majko moja sto cinite od onog slavnog LSCG! moram da izrazim zaljenje zbog svega ovoga ovdje.
  Don Manuel, ne zelim da se raspravljam sa vama jer ste i stariji i istina je da ste prezivjeli mnogo sto sta sqa LSCGom 90ih ali dajte pustite da se bilo sto desi i uradi u CG. nemojmo ljudi da smo takvi krvnici jedni drugima. pozivam vas evo sad opet VRATITE SE IZ LONDONA BEOGRADA I PRAGA I POKRENITE LSCG DA KONACNO OPOZICIJA BUDE KOMPLETNA!
  DM, nema nikakve pomoci od vase price. tacna je u potpunosti ali morate da shvatite dok vi po Evropi zivite na ovaj ili na onaj nacin mi se borimo U CRNOJ GORI da nesto uradimo kako bi provedrilo iznad Crne Gore!
  ne moze se pomoci ako se vratite u Crnu Goru da ubjedjujete ovog ili onog kako ne treba da se bori jer su svi isti odkako nema LSCGa. ne ide to tako.

  a za DNMN je istina da ne objavljuju sve komentare i da ih selektivno brisu . cak ih je i misko djukic molio da regulisu iste jer ispadaju smijesni.

 211. ajde ti još malo budi dobrotvor, dalibore! samo (poučen iskustvom iz DNME probaj da što manje budeš tvor, a što više dobro. tako ćeš dobro još boljim učiniti. i ne pati toliko za imenima.

 212. imena luda (kao što vidiš) okače se svuda ! ne smaraj se su time. a naročito im ne pridodaj i prezime. da te ne zasvrbi putovanje u nepoznato. jer bi moglo.

 213. duboki uvid u Vas Same
  vam jednom reče (i ne pogriješi):
  “istina je istost različitog,
  neistina je različitost istog.”
  Da ne citiram miška đukića kao naravoučenije i nadovezanost iz slobodne evrokracije.

 214. I mada tražite bonbone, zaboravljate što se zaboravom steče: Matrica ne postoji! kakav vam to matija iz prošlosti reče?! (ili nema potrebe za osvrtanje na put koji je pređen do kraja?).

  monitor je bez (toalet) papira. džaba vam je virkanje iz starih manira. pa makar virkali iz samog grčkoga raja (raja – po sarajevski: narod).

  jeste, možete matrično postaviti stvari i ovako:
  perović – perović, milo – milo…
  ali što bi bilo kad bi bilo – e to nije za stvari, nego za vaše praćenje tragova čovjekove sreće! A grafite: demos, davos, rodos i galapagos – stavite u vreće. a vreće niz pučinu. a pučina je stoka jedna grdna, mada je otpor čini i stvarnom i kvarnom !

  pa nadgledajte što će vas mimoići od stečenog do rečenog !

 215. Slavko,
  moram priznati da su odlične ove crvenkapice ispod maske vuka!
  I kao što se okupi onaj brojni narod na protest zbog ubistva Duška Jovanovića – i ti mi reče da grmim, a ja ostadoh nijema (kao da mi je bilo stalo do antikorupcije), tako isto i isto tako, ova brojna korupcija, koja samo podsjeća na onaj isti narod, pomalo je ćirilično napeta u Vladi – ali radi, radi, ne patiše… Posao je posao, shvati – i za one koji udaraju i za one koji ne uzvraćaju. Razlika je jedino u poslodavcu. Mada su svi izgledi da će neki ostati bez posla.

 216. respect daliborka
  nazovi me da ti pricam o mom sarajevu , a mozemo i da se sjecamo sjecanja

  067 92 44 612

  shale, koliko ima odje ljudji koji su u rasejanju? .da ih ne zovem na kafu .

  nadam se da ce biti sve vise i vise ljudi – koji su u cg trenutno ili za stalno – na ovom blogu . naricito bih volio vidjet studente i tu…do 35 godina.

  ko je iz cg nek se javi ako nece za kafu ono makar da znam s koliko ljudji dijelim ovu muchalicu crnogorsku in vivo.

  eve mejla

  podgoricanin2005@yahoo.com
  poz aco tabas , beogradska 28 , podgorica

  inace zabjelcanin po nacionalnosti

 217. Ooo Daliborka,jadi me danas od tebe nadjose.Umal’ mi nedjeljni rucak ne zagori!Idem redom:
  -“Tetka Bilja”!Ja sam zena u srednjim pedesetim i sto sam drugo no -tetka.Vidim,po CG,zene mojih godina izgladnjuju svoja trula dupeta,isturaju svoje uvehle sise u javnost,friziraju se kao djevojke-i prolazi im to.Kad crnogorski papak pogleda takvu “gospodju” i mene ,obucenu kao sofer teskih kamiona(hlace i izlizana kozna jakna),papak se opredijeli za “gospodju”,jer vidi da ona ima pare,a ja ne.Zato ja ispred sebe isturam to-tetka(ili stara zena).To svak’ prihvata.
  -Odmah cu i o “svom Sarajevu”.Parafraziram:
  “Nikad se necu vratit’
  u svoj rodni grad,
  tamo me ne ceka niko!
  Vec odavno su izblijedjela
  sva lica,vec odavno imena im ne znam!
  Samo ponekad zimi,
  dok vjetrovi oplakuju grane,
  Sjetim se…”
  Uzivate li Daliborka u mojoj sudbini?!Vase pitanje sam dozivjela tako kao da vam je na vrh jezika bilo da mi kazete:Vrati se u svoje Sarajevo,nemas odje nama sto pametovati.Budite bez brige,cim se usudim progovoriti o bilo cemu,odmah me tim govnetom namazu skoro svi.
  Izbjeglica?!Dana jednog ja izbjeglickog staza nemam nigdje.U CG sam dosla poslije Dejtonskog sp.Uobicajena zenska sudbina.Udala se i rodila sina Jovana,bio majci zdravo!Ali,lise sina,nagraisah.Njegov otac:crnogorski Bokelj ili bokeski Crnogorac poce da me zlostavlja u maniru:brace nemas tesko ti se u moj dom.Saberem se ja,u jednu ruku sina u drugu svoju diplomu i iz vlastite kuce(od roda) na obali mora put sjevera CG,da prehranim dijete.I dalje sam ja u toj “bracnoj”vezi,ali o svojoj grbini i o svome trosku.Shvatila sam i pomirila se,da je to stvar mentaliteta i da mnoga Crnogorka tako zivi.To je odje normalno!I ovdje gdje trenutno radim me preziru sto sam otisla s mora.Ne bih duzila o tom mentalnom sklopu.Sve o tome je vec rekao Slavko Perovic!
  -Vidim da vas iritira to sto ne znate ko sam jer vi u ovo sto ja pricam jednostavno ne vjerujete.Takvi ste.’Tesko’ je saznati u ovoj izdanoj zemljici cija sam ja.Ne pripadam nikome,nemam para,a lajem k’o Fata sa Bascarsije.Za neupucene moram objasniti kakav je to lik.To vam je zenski stvor,koja,kad pocne da laje:OPUSTE SOKACI!!!A zasto laje?!Pa,zbog nepravde!Mislim da se ni ovo ne moze shvatiti u CG.Ovdje se funkcionise po fazonu:Mi smo svoje,to mi je, strikovog strica,brat od strica.U ‘mom’ Sarajevu(bez obzira na to sto su ga Slobo i Radovan unistili)ne moze tako Daliborka,Lutko!Priznajem,u Sarajevu sada aktivno funkcionise neki drugi mrak,ali to vase NE.U Sarajevu,niti je bilo,niti ce biti,para na guzove.Svejedno je ko je na vlasti:Mujo,Grujo ili Jozo.Pare “na guzove” mozes dobiti samo odje:Slazes,ukrades,izdas.okrenes deset puta curak naopako i eto para i privilegija na guzove.
  -Sto se tice izraza RESPECT,to je prvi upotrijebio Edo Maajka,narod prihvatio.To je za vas nesto cemu se treba rugati???By the way,svaki drugi stosni izraz u jeziku, koji se koristi na vasim postovima, je iz Sarajeva.
  NAPOMENA:sve ovo naprijed sto sam rekla ne odnosi se na onih 6,3%.
  Haj’ vozdra,Daliborka.Jaranice,pisacu postove kad god mi padne napamet,sve dok me Domacin ne pocne brisati!

 218. Zaboravih da dodam da nemam pravo glasa u drzavi CG.I tu me je Bog pogledao,a zivjeti u logoru nije lako.Vratili su me sa granice Srbije kad sam prosle godine krenula u Beograd pok.kceri na grob.Imam status raseljenog lica 15 godina.Ako uzmem pasos Federacije BiH moram ponistiti i vratiti raseljenicku legitimaciju.I sve tako redom.Kad sam se,nekad negdje pozalila,na poslu,kod sinovljeve rodbine,raduju se,nevidjeno.Toliko se raduju,da se i ja pocnem smijati!A “institucija sistema”?Ah,jos u gimnaziji sam procitala Kafkin “Zamak”,ali ovo je grdje.

 219. Ma biljo, prava si paunica! bez ljutnje i zadnjih misli, nema tu ničeg od provokacija. nije lako u logoru, u pravu si. nastavi da se raduješ, i hvala na odgovoru. neće domaćin brisati, on zna koliko je sloboda statusa dragocjena u logoru. sve si lijepo objasnila. samo polako, pravda pristiže sa svih strana.

 220. biljo, pade mi nešto na pamet jedna rečenica koju mi je bivši antikorupcijski šef uputio, pa da te priupitam, kao ženu sa iskustvom i sklonu kritici raznih vlasti…Ali samo da se razumijemo, ja nemam ništa protiv bogaćenja raznih ljudi, nije to podloga ovom pitanju, to je tema za više interese što bi se reklo, i ima ko time da se bavi, a ni siromasi nisu neke cvećke, priznaćeš… ovo je malo opuštenije “izborno” pitanje, i rekoh ti, zanima me mišljenje sa strane. Ne znam da li znaš ko je vesko šuković i kako izgleda, ali možeš pogledati neđe po sajtovima ili novinama (mislim da ima slika u Vijestima od 03.06.2010.)… elem, čovjeka je jednom ludo zanimalo je li on lijep ( neki mu medijski virtuozi pripisuju i pamet i ljepotu – samo da znaš ), pa eto, ti viđi, pa se izjasni… Što bi ti rekla da te je to pitao, i što misliš stvarno o njegovoj ljepoti i samom pitanju ? Samo bez uvreda i kleveta ako može, jer ovo je ozbiljan i ugledan čovjek u društvu (sa rešpektom, što bi edo rekao).

 221. i nemoj ni meni isuviše vjerovati da sam daliborka čejović – jer, nikad se ne zna kad se igramo pomiješanih kapa i glava.

 222. Dobro,Daliborka.Odoh odmah da trazim tog Veska pa cu se javiti!

 223. Ne nadjoh nigdje sliku Veskovu,a rezimske nezavisne novine ne citam.Dosadni su.Ako mozete postavite taj prilog na ovaj blog.Koliko sam shvatila Vesko je” njegova eminencija”(siva najvjerovatnije).

 224. ih, šteta – mada imaš pravo, možda je dosadno ovo pitanje. nema veze sa prilogom, nego htjedoh da vidiš sliku, zbog pitanja. nebitno sad, da ne sitnimo polemiku. Vesko je radio u Sarajevu, nekoliko godina, i poznaje taj grad vrlo dobro (prednost duplih funkcija i njihova težina!) Sada je ambasador, pa možda bi mogao pomoći oko statusa. Uvijek je bio raspoložen za davanje pravilnih informacija. Praktičan čovjek, stvoren za usmjeravanja.

 225. Ja nikad ne analiziram ko stoji iza nikova.Ne moram ni kafu sa nekim piti da bih otkrila koliko je neko pametan i dobar ili to nije.Dovoljno je da procitam.Imam solidno obrazovanje(klasicna gimnazija,filozofski fakultet,bavljenje amaterskim pozoristem,znanje stranih jezika,putovanja i da ne zaboravim nekoliko sjajnih profesora ciji sam student bila.Od tog obrazovanja nisam imala nikakve materijalne koristi,ali sam imala veliku licnu korist:Nikad me niko nije mogao farbati niti me uvesti u grijeh na teskom putu koje mi je sudbina predodredila.SFRJ je pocela rapidno propadati odmah po uvodjenju sramnog zakona o procentu prolaznosti po skolama.A “Bolonja” je na “visem”nivou:Ocigledno je smisljena od globalista da bi unistila evropsku univerzitetsku tradiciju.DJe su tu nesrecni balkanski narodi zapoceti Suvaricama dovrseni Bolonjom.Nidje!

 226. Биљо,само напријед! 😉 Слажем се са Вашим ставом.Најбоље Ви ‘са стране’ можете дати објективну оцјену нас Црногораца.Не виде Црногорци,макар добар дио нас,даље од Ловћена и Дурмитора.

 227. Sada je ambasador, pa možda bi mogao pomoći oko statusa.
  Ja ovo gore napisano uopste ne razumijem!Da mi pomogne covjek koji javno pita da li je lijep?!Ja kakav sam baksuz bi mu odmah stavila do znanja da nije lijep(ako to nije).Crnogorac koji javno pita da li je lijep-to je neko cudo nevidjeno.Ma,molim vas dajte mi tu sliku!

 228. Tačno tako, Biljo – od čovječnosti nema bolje vjere ni izabranije nacije ni obrazovanijeg društva. Ne daj se, Sarajevo. I ne ljuti se zaboga, što ti bi sad…?!
  Ja nemam njegovu sliku. A ništa strašno čovjek crnogorac nije pitao.

 229. E ,moj BrankoPg,da vide bogdo Crnogorci Lovcen i Durmitor,te svete planine.Sa Lovcena i Durmitora su bili mnogi sjajni momci i djevojke,moji skolski drugovi i drugarice,a poslije i radni drugovi.Sve je sunce od njih sjalo.Inteligentni,ponosni,posteni,vrijedni kao pcelice.U stanju su bili glavu izgubiti za jednu rijec.Zahvaljujuci njima ja sam o CG imala jedno epsko misljenje.U CG sam zatekla sasvim drugu sliku.Da li je to u Sarajevu bila njihova svojevrsna mimikrija pitala sam se cesto.Godinama sam ih trazila po CG.Nikog od njih nikad nisam srela.Pomislim cesto da sam ih samo sanjala.Nasla sam neke slicne njima na blogovima i odmah ih zavoljela.Kad sin nepismene cobanice sa Durmitora dodje u moj rodni grad i zavrsi za inzinjera sa sve desetkama,dobije posao u prestiznoj firmi za pet minuta,to je bio za mene Durmitor.A Lovcen,a Danilo Kis i Slavko Perovic s njim,znalo se u Rajvosa sve o tome.Izgleda da je tu postojao i jedan paralelni svijet kojeg niko nije bio svjestan dok nije nastupilo doba zla.A taj paralelni svijet sam izgleda i zatekla kad sam dosla ovdje.

 230. Ma ko se ljuti,Daliborka?!Sto je vama?Ja vidim da se vi sprdate pa se i ja pridruzujem.Bas mi je sve ovo relaksirajuce.Vasi komentari su puni duha.Tesko je izaci na kraj sa takvima kao sto ste vi.Bas treba biti “potkovan” i upustiti se sa vama.Iz tog razloga nisam nikad ni pravila komentare dok mi se niste licno obratili.

 231. “Sedimo na klupi,
  gledamo u zvezde,
  slušamo vesti što su upravo stigle
  – kažu da imamo još samo par godina za nas…
  Živimo u pričanju,
  branimo se, hodamo i slavimo
  neke bezvezne stvari
  neke bezvezne priče
  što je smislio neko
  …samo par godina za nas…
  a nisu dovoljne reči, samo obične reči
  da me vrate u život,
  nije dovoljan dodir,
  ni da znam da te imam… ”

  “Reči razne – isto znače. Nikad cvet ne mogu reći
  AKO NE MIRISAH NECVET – MNOGO VEĆI.”

  Zemljotresno je vrijeme, Biljo.

 232. Sjajno,Daliborka!Hvala za prilog,bas sam pocascena!

 233. Nije se odnosilo na tebe, Biljo čovječe! Bez ljubavi i hrast se suši, a kamoli kičmena moždina u ljudskoj duši…
  Odnosi se na sve nas. Ne bih te počastila ničim čime sebe prethodno nisam… A bolja si od mene, i očevidno i očigledno. Ne trebaš ni da napominješ ni da opominješ oko toga. Nego evo drobim pohvalu i pokudu o sebi, pticama za cvrkut. Izvini ako je moja prašina zamaglila i tvoje ogledalo. Ne znam za bolje od izvini, pa ti kako hoćeš. A Izvini i Hvala uvijek se dobro slažu, priznaj.

 234. Односи међу Црногорцима и Црногоркама одвијају се по систему ”ја теби ‘сердаре’,ти мени ‘војводо’,а дома знамо која смо г…а.” Такав је и већински однос према женама-вани глуме срећне брачне другове,а дома жену убија од батина.Како ће се тек понашати према другима кад се на тај начин понашају према мајкама своје ђеце.

 235. @ Mne_queen, alias travestit 🙂 ,

  pročitaj zadnji pasus kvočko raspala (vidim da ga nisi ni čitala, a komentarišeš..);

  Za korist čovječanstva trebalo bi te vještački sterilisati, da dalje ne zagađuješ ljudsku vrstu.. HAHA 🙂

 236. @ Mne_queen, alias travestit, 🙂

  djeeee si budalice? hehe..

  Jeli to opet pokušavaš da dezavuišeš narod? Nene, :-), neće ti proći. 😉 A, mogao si postovati i link za CNN, opet ti je džabe, kada dolazi od tebe, nemaš kredibilitet odje, probaj u ANB čuo sam traže nove “piss boy’s” (prim. aut. : vidi film “Smiješna strana istorije”, sve će ti biti jasno..) hihi.. 🙂

 237. Intet Glemt,

  U pravu ste za obadvije stvari.

  Preskocih B-92. Sve objektivne cinjenice do kojih mi mozemo doci ukazuju da su Kusovci svo vrijeme imali istog poslodavca.

 238. Intet Glemt,

  Sve ukazuje da su Kusovci svo vrijeme imali istog poslodavca. To naravno ima goleme reperkusije na tumacenje crnogorske istorije zadnjih dvadeset, a pogotovo zadnjih petnaest, godina. Milo je u osnovi produkt, zeljeni ili sto je vjerovatnije nezeljeni, njihovog poslodavca.

 239. Mne_queen,

  Cafemontenegro je onda, moguce i sada, bio OZBILJAN rezimski projekt. To sto Vi pisete nije drugo do pokusaj da se razvodni ta cinjenica.

 240. dalibore,

  Raspravljajte argumentima, ako ih imate, nemojte moje godine koristiti kao nadomjestak za nepostojece argumente.

  1.
  Sto to cinimo od slavnoga LSCG?

  Ne damo da LSCG posluzi dvojcu Djukanovic-Profiter kao smokvin list. Ne damo da zloupotrebljavju LSCG kako bi prikrili da su oni samo banda lupeza a ne crnogorski patrioti kako se predstavljaju.

  2.
  U ovom trenutku u Crnoj Gori je u toku transformacija kriptokomunisticke mafije koja je na vlasti u kontinuitetetu od 1944. Na djelu je pranje Mila, pranje Profitera da bi “zdravo jezgro” preuzelo stvar tj. da bi lupezi mogli reci: “Otisa je Milo, pa mi nijesmo vise lupezi.”

  3.
  Kako samo olako upotrijebiste rijec krvnik. Ciji sam ja to krvnik? Dje sam se ja zalagao da se neko ubije ili nesto slicno?

  Ali mafija je mafija. Bila vodjena Profiterom ili Milom. Najistaknutije mafijase treba izvesti na sud. Mafija, kao nacin vodjena politike, treba biti POLITICKI osudjena kao najvece zlo koje sistematski ubija Crnu Goru. Istaknute kolaboratore treba lustrirati.

  Sa cime se tu ne slazete? Sto je tu krvnicko?

  4.
  “Opozicija” u Crnoj Gori nije drugo do PRODUZENA RUKA mafije. LSCG nikada nije bio sa mafijom i nece.

  Nece te mi reci da se Nebojsa Medojevic, dugogodisnji kolaborator sa mafijom, danas bori protiv mafije?

  Jedini nacin borbe protiv mafije je bojkot institucija i politickog sistema, ukljucujuci i izbore. Dakle:

  BOJKOT!

 241. dalibore,

  Meni nije jasno da niste napisali recimo “Majko moja, što režim učinje od tzv. Liberalne partije”. Zar Vam nije jasno da je upravo to mjesto bilo predviđeno za LSCG? Ja kad njih vidim, svaki put doživim šok. Kao da sam, recimo, kao mali zamalo pao sa neke zgrade, pa me, svaki put kad pogledam sa tog mjesta dolje, oblije hladan znoj jer spontano zamislim sebe smrskanog na tlu.

 242. Slavko,

  Ako mozes, dobro bi bilo da promjenis TEMU/IZGLED bloga.
  I to samo iz jednog razloga.
  Citajuci ovaj okean rijeci, bas se covjek umori jer je font sitan, odnosno velicina slova.
  Mislim da ima drugih tema gdje su slova veca i prijatnije je za citanje.

  Puno zdravlja zelim, i pozdrav.

 243. 1.
  Sto to cinimo od slavnoga LSCG?

  Ne damo da LSCG posluzi dvojcu Djukanovic-Profiter kao smokvin list. Ne damo da zloupotrebljavju LSCG kako bi prikrili da su oni samo banda lupeza a ne crnogorski patrioti kako se predstavljaju.

  2.
  U ovom trenutku u Crnoj Gori je u toku transformacija kriptokomunisticke mafije koja je na vlasti u kontinuitetetu od 1944. Na djelu je pranje Mila, pranje Profitera da bi “zdravo jezgro” preuzelo stvar tj. da bi lupezi mogli reci: “Otisa je Milo, pa mi nijesmo vise lupezi.”
  Evo,konacno docekah tekst koji me oslobodi dvojbe.Napisan precizno,obicnim rijecima da ga moze shvatiti svako ko umije da cita.Uzalud mi je bilo svo moje obrazovanje-nisam kapirala.Sta nisam kapirala?Nisam kapirala zasto se pruza toliki otpor zagovornicima raznih aktivacija LSCG.Nisam imala koga pitati,niti ovako napisano procitati.Mozda je to vec stoput napisano negdje,a ja nisam imala oko za prepoznat’ to dok ovo nisam procitala.Ono o Kusovcima nisam znala,ali mi je odmah cim sam procitala sve bilo jasno i logicno.Rezim je upotrijebio sve sto je mogao jer je ozbiljno bio ugrozen.Oni tekstovi pred zadnje izbore (o grijesima profitera)su mi bili sumnjivi u fazonu “ko ce reci da je kurvin sin”,a ako prica,znaci da se “nesto iza brda valja”.Mozda ce neko reci da se to odmah moze shvatiti.Ja nisam mogla dok ovo nisam procitala!

 244. Meni nije jasno da niste napisali recimo “Majko moja, što režim učinje od tzv. Liberalne partije”. Zar Vam nije jasno da je upravo to mjesto bilo predviđeno za LSCG? Ja kad njih vidim, svaki put doživim šok. Kao da sam, recimo, kao mali zamalo pao sa neke zgrade, pa me, svaki put kad pogledam sa tog mjesta dolje, oblije hladan znoj jer spontano zamislim sebe smrskanog na tlu.
  -Evo jos jednog sjajnog komentara,ali pitanje “Zar vam nije jasno da je upravo to mjesto bilo predvidjeno za LSCG?” ne stoji.Zbog toga sto nekome ko se ozbiljno i profesionalno ne bavi politickim radom ili sa kim se politicki ne radi,zaista to ne moze biti jasno ad hoc.Samo kad se sjetim koliko je SKJ radio na ispiranju mog vlastitog mozga,dodje mi da poludim.Ni moj rodjeni otac me nije lako mogao ubijediti iako je stalno govorio(mir njegovoj andjeoskoj dusi):”Lazu,sine Biljo,lazu bona!”
  Ne mogu tvrditi nista,ali mogu reci svoj utisak:Vecina diskutanata koja na ovome mjestu nesto lupi ,nema pojma o ozbiljnosti situacije.Evo primjera sa mog radnog mjesta-Komentarise moja kolegica(cestita ,pismena zena)tekst o profiteru Miodragu slijedecim rijecima:Vidje l’ ovo,poceli da ih skidaju.Ko ih skida,pitam ja potpuno ravnodusna.Vlast,ko ce drugi,kaze ona.I tu sam,gospodo draga,ja ostala bez teksta.Nisam tog momenta umjela formulisati.Mogla sam joj samo reci da ja u to ne vjerujem,da su to dimne zavjese i sl.Nisam umjela objasnit’ preko cega su zavjese.Ja se ufuravam da nesto znam,a koliko li ih je koji znaju manje od mene,Bog zna!

 245. Moram nešto da kažem, jer je uistinu tako, a primjetio sam i ja povećanu cenzuru na DNM, iako je , za sada, i dalje to dobar internet medij:

  OVAJ BLOG GOSPODINA SLAVKA PEROVIĆA, JE ISKRENO, I UISTINU, JEDINO POTPUNO SLOBODNO MJESTO NA WWW “NEBU” CRNE GORE!

  p.s.
  To sam morao reći, jer sam uvijek direktan, i moram konstatovati ono što vidim, i osjećam , a i empirijski se pokazuje..

 246. Ajde Acki, ti bar ne radiš na smjenu kao ni(t)kovi…
  Ne krvari kao oholi gmaz na pragu. Pa još sa registrovanim brojem! To se ne ponavlja, to se pamti ! A kad ne bi pamtio… Kad bi se sjetio …

 247. Ne rade ti zvučnici dobro.

 248. Ali sigurno imaš lijepe uši. Stalno se pozdravljaš s njima. Sladak si.

 249. done, rijec krvnik sam iskoristio kako bih pokusao da vas odvratim od borbe protiv cak i male iskre otpora koja se javi u CG. ako je, a jeste, LSCG u najtezim vremenima bio iskra slobode u CG a zasto se ne vratite danas u istu iz Londona Praga i Beograda pokrenete LSCG i pokusamo da uradimo nesto ovdje. nemojte da se salimo sa idejom BOJKOT jer je sistemski bojkot ponisten jer nije bitno da li izadje 50% ili manje od 50% jer su izbori validni pa makar Milo Djukanovic izasao jedini na izbore i glasao sam za sebe imao bi apsolutnu vecinu u parlamentu. to se desilo prilikom prvog glasanja za predsjednika Crne Gore kada je Filip Vujanovic izglasan a tri puta prije toga izbori propali jer na njih nije izaslo vise od 50%. stoga bojkot ne moze dati rezultate jer
  1. nijesu svi za bojkot-SNP
  2. nema para za bojkot
  3. narod ne shvata i nece da shvati ideju bojkota
  4. cak su i na Cetinje za vrlo malo uspjeli da izvedu 50%

  znaci bojkot je mrtav plan jer svi nijesu iskreno za to…

  ovdje zavrsavam svu prepisku sa vama.

  Budite pozdravljeni i zelim vam miran zivot u VB i puno uspjeha u radu.

 250. I puno odmora po turskoj …

 251. Netko bješe Strahinjiću bane !
  Svatko bješe Vlah Alija !

 252. I broj autora priloga i broj blogera na DNM je osjetno opao.Prilozi su po aktuelnosti i kvalitetu i dalje sam vrh u CG,ali ljudi nece da ih brisu.Jedini pravi nacin je da medij zaista bude otvoren:Argumentovano pobijanje stavova.I pristojnost,naravno!I dalje smatram da na ovom blogu diskusiju ne treba prekidati.Sve je aktuelno da aktuelnije biti ne moze!!!

 253. dalibore,

  1.
  Medojevic nije iskra otpora nego produzena ruka rezima. Time sto ucestvuje na izborima daje legitimitet mafiji!

  Mafija se moze srustiti samo odbijanjem da joj se da legitimitet. Izbori ce uvijek biti namjesteni dok ih mafija organizuje. Medojevic to jako dobro zna.

  Jedini nacin borbe je BOJKOT. Sve ostalo je POMOC rezimu.

  2.
  Niko ne moze biti dovoljno glup da ne vidi da se mafija ne moze srusiti kroz njen, mafijin, sistem. Priznavanje toga sistema je priznavanje mafije. To je KOLABORACIJA!

  3.
  Rezim shvata ideju bojkota. Savrseno je dobro shvata. I drhtio od te ideje.

  Bojkot ne samo da nije mrtav nego je JEDINI nacin da se kriptokomunisticka mafija srusi.

  4.
  Svako ko je za rezim je protivnik bojkota. To je kao lakmus test. Bojkot ni najmanje nije naudio LSCG-u. Vidite Medojevic ga je zvao nuznikom na tuskom putu 2001. A danas ga Vi, kao Medojevicev predstavnik, zovete SLAVNIM. Razlog je sto zanacaj broj ljudi vidi da je put LSCG-a, tj bojkot jedini nacin, a Medojevic oce da pridobije njihovu naklonost.

  5.
  Ni na jedno pitanje koje sam postavio nijeste pokusali da odgovorite. Jedino nalazite IZGOVORE za Medjevicevu KOLABORACIJU.

  Stvari su u Crnoj Gori danas savrseno jasne. Postoji mafija, njeni saradnici i pristalice bojkota.

  6.
  Svi GZP-ovci diskutuju na isti nacin. Tacno kao i Vi. Pocnu sa drekom koja nije bazirana na argumentima i onda prekidaju diskusiju kad se suoce sa argumentima.

 254. Poštovani i dragi Autore,
  To je što je od mene i samnom. Više nema.
  Nije potrajalo u odnosu na druge citizene… Samo 3 mjeseca. Tako da Ti se neobavezno mogu zahvaliti na pokazanom strpljenju.

  Mnogi su možebiti mislili da buncam (malarično), ali ovo nije bilo u Odesi… Bilo je, u vremenu zaborava na sebe – koji se desi, ili se ne desi, u jednoj zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu. Bilo je to naše vrijeme… A od evropskog smo, centralno, bili bliži svitanju za 60 minuta. Čas prije Rujne zore ! Tren prije početka (rascvjetavanja vremena). I upravo toga trena, zaboravili smo nešto važno… Da vremena više nema – a da smo mogli (biti bolji prema sebi u vremenu)… Biti bolji prema sebi u vremenu znači znati kako biti bolji. I naučili smo: kolo, kolo, naokolo… “okolo vremena, okolo kostura, okolo današnjeg dana opraštanje…”

  Svaki čovjek putuje u svoju ostvarenost. Svaki list. Svaki udisaj… Sve je pun pogodak. Nema praznog mjesta, kažu najstarije kulture u zemaljskoj povijesti.
  Učili smo drugačije.
  Učeni smo drugačijem.

  Učeni smo da vjerujemo isključivo rođenju i smrti. Da se ne zavaravamo u ograničenju sebe samih (u smislu: samo jednom se živi, a niko pritom ne dodaje koliko puta se srdačno umre, i gle paradoksa! – učeni smo da ne posrćemo u samouništenju, jer – ljudski je život ništavan…),
  da njegujemo laž i izdaju, jer više puta izgovorena laž postaje istina! Da se ne suočavamo sa boljima od sebe – jer takvi ne postoje… Da uživamo u neznanju.
  Nismo htjeli drugačije. Drugačije se nije moglo. Navodno.

  I tako počinje sve i prije samog početka. Tako počinju sve priče o seobama, o diobama… I ko će se stvarno sjetiti kako je to bilo u jednoj zemlji seljaka…? I čiji je to dom ?

  Između stati i prići, proći i ići, dešava se naš život – koji dopušta… Ne možemo izmijeniti ono što zovemo stvarnostima. Često je tako. Obilježeni smo svojom pojavom – po sopstvenom liku. Kronos, jedan od Titana… Uvijek sam se pitala kako ustvari zaista počinju takve priče… Ne da bih zamišljala kako počinju nego da bih saznala. Ali, radoznalost duha je duhu dug. Tako da nemam pogrešnih stavova, u slučaju razmatranja crkve i države, odnosno države i crkve. Hrama i Lože. U slučaju kada je duh loža duši, hram zna kako je podignut.

  Priča ustvari ne postoji. Postoji onaj koji je stvara. Sve dok se ne susretnu. I sve dok se ne susretnu – priča ne postoji.

  Znate, ovako je jednom napisano: ” Ljude treba više žaliti no što ih treba osuđivati. Oni ne znaju. Nemaju strpljenja da presude što je pravo. Previše su puni požude, bijesa i umišljenosti da bi vidjeli jasno i saznali u potpunosti. I tako, pišu razne stvari…”

  Istina. Istina je da su sami na svijetu, svi oni koji istinu traže, praveći se da je ne poznaju – takvim načinom je traže. Ne prilazeći joj, oni i dalje, navodno, traže… Istinu. I nerijetko je zagovaraju. Ali, lažu… A ako istinu lažu, ko ih to onda može prepoznati? U čijim su očima stvarni? Jer – sami ste na svijetu, vi svi koji istinu ne nalazite. Srcem.

  Slovo srca je starije od građevina ruku. Ne treba se bojati od onih koji žigošu pogriješitelje, jer je njihova jedina želja da pomoću ispravnosti vladaju. A njihova služinčad (uz časne izuzetke) odlično znaju koliko su ispravna i čista. Građevine nikada nikoga još nijesu obukle u čovjeka. Iako,
  Zanat je majstor svoga čovjeka.
  Čovjek je zidar svoga kova.
  Okov je mjesto mimo zanata. Pogača mača – il’ samo plata?…

  I tako, po tijelu i duhu zajedništva, napraviše pogrešan izbor (zbog pogrešnog izvora) za svoje ništa.
  Čude me samo prijatelji. Ali nije prvi put da me čudom začude. Dobra je prijateljska mimikrija, ima i ona svoje jasno mjesto.
  Kad se temelj i vrh sudare – sredina puca, tako kažu mudri… Ali ni mudri ne mogu ono što zaljubljeni jesu. Bez obzira na Izbore.

  PS je bio skraćeni naziv e-misije na Free radiju.
  Većina nikova na sajtu (ovdje i tamo) su prateća i povremeno prijeteća asocijacija u odnosu na informisanost o meni i mom životu.
  Većini je dato i vrijeme i novac za počinjenu grešku. Svoje greške jesam platila, ali ne tuđim sramom i nestidom. Nisam pobjegla ni od greške ni od ugroženosti greškom, ali – nisam ugrozila ničije pravo i ničije krivo. To me ne čini boljom.

  Uživajte, gdje god da vam počiva izbor između želje uma i ljubavi srca. Gdje god da jeste i nijeste u sopstvenom izboru.

  Završiću kratkim citatom iz knjige 108×108 ovu svoju osobitu cirkusku tačku:

  “Bio jednom jedan Kralj, koji je beskrajno volio Kraljicu.
  Bila jednom jedna Kraljica, koja je voljela Kralja – skoro beskrajno…”
  Izbori…

 255. USPAVANKA ZA DALIBORKU C.

  NITKO MI NIJE VAZNIJI
  OD SVIH VAS.
  NITKO LJEPSI.NITKO VISE MOJ.
  OD SVIH VAS
  NAJVISE VOLIM SVE VAS.
  VESNA K.

 256. Done, da budemo jasni i precizni.

  jesam li ja licno za bojkot – jesam.
  je li bojkot mrtva ideja u Crnoj Gori, iako je kako vi kazete jedina kojamoze da da rezultat – jeste mrtva je jer nema dovoljno ni zrelosti ni zelje za njom.
  jesam li ja produzeni glas medojevica iako sam clan PZPa – NISAM I NIKAD NECU BITI JER SAM RODJEN SA MOZGOM I HVALA BOGU RAZMISLJAM SVOJOM GLAVOM.
  da li sam mislio na PZP kada sam pomenuio iskru otpora NE
  Mislio sam na PZP, na Vijesti, na Profitera na Monitor, MANS, Popovica, Kuljak, Blazica, Kovacevica, Tadic Mijovic, Kocana, Samardzoica, U poslednje vrijeme Mitrica, Perovica, Aleksica, Martinovica, Djukica i na kraju krajeva na mene samoga koa i na sve ove ljude koji slobodu nalaze na Slavkovom blogu i na blogu DNMN. jesu li svi iskreni u svojoj borbi? neki manje a neki vise. neki imaju licne i finansijske interese a neki imaju takav karakter pa ne daju na sebe i po sebi. zato i rade to sto rade.
  to vi gasite i po tome gazite. tome ste krvnici..

  i jos nesto medojevic ima svoj mozak i svoju pricu a ima i svoj blog i svoj facebook pa ako imate nesto nerazjasnjeno vi se tamo obratite a ne preko mene. nemojte da me vrijedjate jer ni ja vas ne vrijedjam i nemojte mi oduzimati najljepsi trenutak u zivotu koji sam imao a to je da 2002 godine zaokruzim lscg sa punim srcem i punom dusom. ja se ne kitim tudjim perjem nego sa ponosom mogu da kazem da nikad ali nikad dps glasao nisam.

 257. Malo da sire pogledamo dje smo.Mislim da se simbolicki nalazimo u stezi sestara ciji jedan krak je istocni a drugi zapadni. Oni koji su informisani znaju da ih drzi jedna ruka. Svi bosovi stranog kapitala u Crnoj Gori su jedna klapa povezana medju sobom. To je situacija…Mozda i nebi bilo toliko lose da upregnute spodobe sa nase strane nisu te koje jesu….Ovo je tragikomedija.
  Mislim da je raspad Jugoslavije mogao biti sprijecen jer nije shvatljivo da se to nije moglo preduprediti ogromnim kapitalom koji stoji na raspolaganju svjetskim mocnicima.Ocito je da je negativna energija naroda i lidera iskoriscena za prekrajanje regiona u necije svrhe.Ne sigurno lokalne…Kolike milijarde dolara u naoruzanje…Koliko milijardi dolara u rjesavanje ekonomskih kriza, a nije se moglo uticati na neke lokalne lidere da smire stvari…Nisu ti lokalci bili toliko zaslijepljeni idealima koliko sopstvenim projektima licnog karaktera.

  Dali postoji zemlje bez dugova….Ako ne tu je
  -Prva banka- i buduci funkcioner NATO-a da nam to srede …Drzave su tu da se muzu…Dobre muzare para…Ako se ne varam, Grci su uspjeli da naprave deficit 300 miliardi eura…Italija ima drzavni dug 2000 miliardi eura . Kako ce nas Italija usisat …to nije zdravo.Taman smo velicinom i izgledom kao neki privezak prikladan za njih…istorijski i tradicionalno.Narcisa nam nisu morali donosit jer ih imamo dovoljno a dovoljno je i obicno ogledalo da posluzi svrsi.
  Ko trazi – nace.Tu smo da pomognemo i ovako.Cuda su moguca…Jedino sto mozemo je da se nadamo, mada vjerujem u programirane ljude i sudbine.Neko je tu da obavi posao…Ne moze se tu nekad nista.Kao sumanuti pohlepno grabe sve pred sobom i jure ka ponoru .Kao cigre kad se zavrte na stolu…Inace, veliki naklon Karavadju ….

  Does exist a country/state without debts? No, because that is forbidden. If a country pay all it’s debts, in that country will start a civil war or a beurs crash. How is this possible and why is happening? The financial powers (private banks like Rotshild Bank), will take care that no country in the world, no matter how strong economically it is, will have no debts. Because the debts bring a lot of provisions to the bank, so the advantage is obvious. Long time ago Lebanon tried to clear all the debts, but then they got destroyed by americans. In 1989 a small country like Romania had no more debts and started to lend dollars to other countries. Wrong move. A coup was organized and Romania is back in debts right now. At the moment of the “revolution” (wasn’t a revolution), Mosad, FBI or CIA, KGB and Hungary secret services ware signalized in the country. The beurs crash of Indonesia is also a plan of the financial powers. All the big chip and electronics concerns are settled there. The economic grow was to fast and has to be stopped. Is all good organized and if some country try to pass the borders, will be destroyed. The provision of american debts in 1996 was more then 190 million dollars a year. Lol and how many countries do we have?

 258. Euroliberal , rado te chitam .osjecam tvoju dobrotu.i odlicne rezone.
  ja sam eto polomljen . i ne zalim.
  drzim osmjeh. zaplacem. pokusam nemoguce .. izmedjuostalog i zivot sluzi za pokusat.
  i ”ne zavisi od mene.ne ,ne od mene”. pun sam . i prepun.
  slab diskutant , slab politicar, slab sam crnogorski liberal ( ne znam ni sta ta rijec znaci u crnoj gori ).
  ne znam sto da kazem.. ja sam magare sa zabjela, oblomov s ribnice, depresivac sa balkana i tako dalje do 100.
  zovem se kako hoces , smrtan, a zombi, ne znam vishe sta sam..
  ipak vjerujem.
  cak i sebi . ne vjerujem li sebi onda je tesko naci snagu.. i vjerovati. vjerovati u ljudje. malo nas je. 90 % procentna crna gora je ,pokazalo se ..bila u sah matu . 40.000 ljudi je pokazalo kad je bilo ljuuuto teshko sta je sloboda i slobodan covjek. svemiru se molim da se pazimo , drzimo jedni drugih – poruku nam salje omladina ( neka je i njih samo 10 % ) . to je nesto za sta postojimo.

  raduje me komunikacija. kakva god,ubija ovu tisinu u crnoj gori. komunikacija nas odrzava i daje sansu da nismo samo ono sto bijasmo i jesmo(najgore zvijeri od zvijeri) .

  to mi daje vjeru.

  s vjerom u nemoguce iskren pozdrav,
  iskreno tvoj ,svetozar marovic ( zajebajem se za ovo svetozar m…cisto da razbijem ovu patetiku :);)

  poz od srca . aco

 259. zar nije bilo jednostavnije reci
  VRAĆAM SE BRAĆO CRNOGORCI-UBI ME OVA TUDJINA,UBIŠE ME MISLI UBI ME TUGA-GRIJEŠIO SAM JESAM…DAO SAM IM KRILA KAD SU PADALI ALI TO SU BILA TAKVA VREMENA TO MI MORATE OPROSTITI…..I LAŽU GRDNO I OČAJNO DA SAM IKAD OD NJIH BIO PLAĆEN,DA SAM TRAŽIO DA MI PLATE,DA SU ME TRAŽILI DA MI PLATE…JA ŽIVIM OVAMO ISTO TEŠKO KAO I VI TAMO.VRAĆAM SE DA PRIHVATIM PONOVO NAŠ BARJAK SLAVNI…DA GA NA VRH PLANINE ŠTO SE SLOBODA I DEMOKRATIJA ZOVE IZNESEM SA VAMA …DA TAMO VIORI…DOK JE SUNCA I DOK JE GRAHOVCA.
  )))))jednostavnije ili teže

 260. A ne, niko nije ovoliko lud. Jedina je ludost ovdje ako misliš da će neko ovu nebulozu da proguta kao nečiju iskrenu priču.

  Da nije ovo wawy, naš stari saboter? Liči…

 261. Ako ne postoji previse dugova…tu su strucnjaci da ih naprave…Ali razumjeli smo se…..

 262. Nije lako to prezvakat kad toboznji demokrati, milijarderi i bankari flertuju sa nekadasnjim a i sadasnjim losim momcima….a oni koji su bili na pravom puti izvise.To je i bolje za takve ostaplere jer mogu lakse kupiti sve sto valja u bescjenje i pretvoriti Crnu Goru u koloniju.
  Vjerovatno je bilo gresaka u procjeni…a najveca je zamrzavanje LSCG. Mada sam glasao za opoziciju mislim da ovo nema smisla bez LSCG i Slavka Perovica.Ja bih mu porucio da se opet aktivira…
  Da je lako bit Slavko Perovic nebi mi sad pisali na ovom blogu vec bi se sami aktivirali da nesto promjenimo na javnoj sceni, stim da sam ja uvjek izbjegavao bilo kakve organizacije jer sam veliki individualista i ne volim mase iako sam bio i ostao clan LSCG i bio redovan po mitinga, kao i to da nemam kapaciteta za takve stvari. Ali pricamo nacelno.Opet,sa druge strane, onima koji su izgradili neko ime, lakse je da nastave prekinuti projekat…Zato je stvarno steta sto se tice Slavka.Bez njega ne vidim da ce se sto pokrenuti…Ali svako ima neke svoje proracune.Moj je da sve ima svoj pocetak, vrh i ponor pa tako ce i sva ova halabuka proc.
  Stvarno je steta da se DPS karakterise u inostranstvu kao procrnogorska partija a da se opozicija karakterise srpski.Uvjek je opozicija u crnoj gori bila crnogorski obojena jer je pozicija saradjivala sa Milosevicem…Domaci izdajnici.
  DPS i SNP su uvjek bile pozicija jer je ova druga imala podrsku iz Beograda.Sad kad cujem rijec opozicija smuci mi se… a kad cujem rijec pozicija povraca mi se.Nimalo veselo.Izgleda da crnogorci veoma vole poziciju i ono malo crnogoraca sto je bilo u opoziciji objerucke je pohitalo u donedavno protivnicke redove….Kao, dovoljno je bilo…Ne moze se vise.Kao kad se skida crnina poslije 40 dana….i pali tv poslije 7…da se gleda dnevnik.Puno je godina…..

  Slavko bi bio kao Isus kad bi se pojavio pred nekim DPS mladocrnogorcima….Sprzio bi ih bez rijeci…Topili bi se pred njim…SNP bi vrdao al bi clanstvo varilo Slavka.PZP je uvjek za saradnju….NS je uvjek bila sa vladom na nekim tajnim misijama…njima ne vjerujem…LP bi trebala da izda kompilaciju …Nema od njih vise nista. Jedino mozda bivsi clanovi LSCG bi bili otporni….To je mnogo komplikovan soj….Ovo su vec gluposti…Moramo se salit.Pozdrav

 263. mrki,
  Sta to naprica,mrki-pa ostade ziv.Slavko vas da moli da mu oprostite???Pa,prodajete se za tako malo para da nisam sigurna mozete li za te pare kupiti konopac za vjesanje ili dop da se nadrogirate.Kad bi Slavko dobio neke paretine na neku lutriju,imao bi sanse da sa vama dobije izbore.A kad bi dosao na vlast imao bi vas za vratom(stanovi,posao,funkcije,placevi,diplome,vozacki…itd).Sto fukara zamisli to Rokfeler ne moze isfinancirati.A kod njega ne bi moglo tako nego samo po pravdi.Zato ste ga i IZDALI ,Crnogorci.Koliko je postenih bilo u CG toliko ga je i glasalo.Slavka Perovica dozivljavam kao covjeka visokog licnog morala.Nemojte od njega cekati da prodaje drogu pa da vas izdrzava.Niste zasluzili da ga gledate da seta pro Cetinja i PG akamoli sto drugo.Takvima da vam se vrati?E,da vam se ne vrati!Nikad,takvima!

 264. dalibore,

  Vi ste pozivali LSCG da se pridruzi “opoziciji”. To je prica Nebojse Medojevica. Sad ste malko promijenili pricu. Sad nijeste samo da se LSCG pridruzi PZP-u nego i za drugim kolaboratorima. Nema tu velike razlike.

  1.
  Vi ste za bojkot ali pricate protiv njega. To je neodrziva kontradikcija.

  Inace to je nastariji rezimski pristup kad je u pitanju LSCG. Ta recenica:

  “Ja sam liberal, ali sam protiv Maloga kabineta…”

  Svi rezimski KOLABORATORI su uvijek tako pocinjali. Pocev od ulicnog spijuna, preko nazovi intelekutalaca i ‘nezavisnih’ novinara Kocana, Milke Tadic, Milana Popovica, pa preko “nezavisnih” listova Vijesti i Monitora, pa do vodje drugog kraka rezima, glave druge familije, Miska Perovica Profitera.

  2.
  Lista koju ste pomenuli vecinom sadrzi direktne kolaboratore. Casni izuzeci su Kuljak, koja je bila i ostala nepokolebljiva protiv mafije, Filip Kovacevic koji je jos u osnovi neopredijeljen i jedan ili dva su netalentovani ljudi pa ih kolaboratori vjesto koriste.

  Da li stvarno mislite da ce se LSCG pridruziti toj kolaboratorskoj bratiji? Vecina iz te bartije su uvijek bili za kriptokomunisticku mafiju, a samim tim protiv LSCG-a. Mi nikada nismo bili na istoj strani.

 265. Intet Glempt,

  Ponovo moje razmisljanje ide u 100% u istom pravcu kao i Vase.

 266. Totalno to….

 267. S izvinjenjem što, zbog problema koje imam sa konketovanjem na neke sajtove, kasno odgovaram: kada je “jezičak na vagi” mogao učiniti straterške korake na untrašnjem planu: oduzeti DPS-u sve mehanizme “izbiorne prednosti” (izborno zakonodavstvo, DB, RTV CG, “Pobjedu”,…), postići najveću saglasnost oko minimuma strateških ciljeva; to učiniti i na spoljašnjem planu i dobiti 100-struku podršku u odnosu na onu koju je “mrzitelj” šaha i šahovnice naknadno dobio, itd itd. Ili je DPS imao svjetliju tradiciju i bolje učinke od LSCG po svjetskim standardima? Je li teško, bar sada, shvatiti na kakav dribling je dobijena podrška svih relevantnih međunarodnih centara?

 268. E, moj Done… Jes, čoče.

 269. E, moj Done… Jes! Sve zavjere i sve izdajice.

 270. Mrki poserem ti se u tvoju bracu crnogorce. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se u tvoju blizinu, svaka tudjina je bolja od tvoje blizine. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se usta za ova krila, to bjese tvoja prodaja, ne njihov pad. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se u sve pare za koje si se prodao. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se u lakocu zivljenja. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se u barjake koje je Zarko Rakcevic narucio iz Kine i prodavao pred referendum. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se u svaki vrh i planinu na koju moja niga krocila a satnala da si se ti tu penjao. Zivio LSCG. Mrki poserem ti se u usta spijunska i poslije mene generacije i generacije, dok je Sunca i dok je Grahovca. Zivio LSCG.

  Mrki Liberalni savez ZIVI.

 271. E, nemoj čoče više. Dovoljno je. Sad znam koliko ti je politika složena nauka.
  A ja imam skromnu ambiciju da se bavim životom, ako se ovo u CG može tim imenom nazvati. I jedan od većih problema mi pričinjavaju razni čuvari raznih bezgrešnih gospodara, od doba Petrovića pa zaključno sa potonjim.

 272. Daliborovi ’stavovi’ su ogledni primjer klasičnog crnogorskog licemjerstva, koje je u Dalibora svjesno (eto, ’najljepši trenutak u životu mu je bio kad je 2002.(!!!) glasao LS’!), a kod mnogih ’daliborovih drugova’ i nesvjesno, inherentno, ili pak stečeno, ali stalno stanje duha – a kojeg je LS godinama, kao društvenu pojavu, nastojao da dijagnostifikuje i izliječi! A što to znači? To znači da je relativizacija, kao majka licemjerja, glavna alatka kojom se lobotomira moralni potencijal ovoga naroda – pa i iz ’Daliborove glave’, između ostalih, dobrovoljno postavljene na vrhunski opremljeni operacioni sto režima, a da bi meni ođe prisutnome bilo jako milo da ’Dalibor’ i ostali narod makar poželi da siđe sa toga stola, prije nego i posljednji pršljen bude nepovratno smrskan!
  Znači, Dalibore, a u prilog kritici vašeg ’nekritičkog uma’, a čije je se analize baziraju na jedinoj PZPovskoj konstanti – a to je relativnost, reći ću da se vi predstavljate kao neko ko neće relativizovati ’djela’, kao što su ratovi ili pljačka, ali pod određenim uslovima hoće njihove izvršioce, ili bar njihove aparate za održavanje u političkom životu! Prostom indukcijom se dolazi do zaključka da onda Dalibor podržava i ’djela’! Međutim, Dalibor kaže da nije tako(?!) (stvarno su glupi oni stari Grci, đe izmisliše logiku!). Dalibor ima opcija (bojkot je, kaže, jedna od njih!), on ima razumijevanja, on je realan, i širokih shvatanja, kaže…. A ja kažem, Dalibor prosto muti vodu! Naravno, ta voda je u sasvim prigodnom sudu crnogorskih pomija, u kojem se društvena anarhija i politička i ekonomska uzurpacija nazivaju ’demokratijom u procesu zrijevanja’, u kojem se bojkot hoće predstaviti kao politička opcija, a ne nužnost, odnosno antipolitika – koja se ima primijeniti kada vlast u potpunosti obesmisli bilo kakve političke procese i odluke! Daliborovo rasplinjavanje o Medovoj ulozi, i ulozi gotovo svih, s njegove strane nabrojanih, ’nezavisnih’ – kao ’iskri’ za buduće političke akcije, kao jedinu posljedicu mogu imati produžavanje agonije, prethodno učvršćene i Medovim učestvovanjem na izborima, i ostankom u svim institucijama sistema! To se danas više ničim, i nikako ne može opravdati! Ako je i moglo prije npr. 5 godina, danas ne može – previše je izbora, događaja i vremena proteklo, da bi iko normalan, ili s IQ-om većim od 90, mogao misliti da je išta moguće promijeniti kroz institucije vlasti, i pri tom još i proklamovati takav put! Zato više ne treba obraćati pažnju na ’Dalibore’, koji uporno ’odbijaju’ da vide ono što bi i slijepac usred tunela, na dnu mora, mogao da vidi! Ja vidim da su ’dalibori’ izabrali put, a to, svakako, nije moj put. By the way, još samo čekam nove verzije bajki u CG, đe će zli vuk bit predstavljen tek kao ’gladan i pod pritiskom prirodnih nagona’, a zla maćeha kao ’nevoljena persona samo željna ljubavi’, pa da nam i bajke izgube svoju elementarnu didaktičku poruku, a to je da đecu nauče jasnoj granici između svjetla i tame, dobra i zla! Zašto da ne, ne bi li to bilo ’politički korektno’ i prema vuku i maćehi? Pa moramo i za njih imati ’demokratske kondicije’, jer oni nijesu zli – njih su ’vrijeme i okolnosti’ učinili takvima! O, ljudi, nije šprdnja – ovo je sasvim realna analogija s besmislom u kojem živimo svaki dan u ovakvoj CG! Zato, Dalibore vozi, dosta je bilo!

 273. I, evo jedne prikladne, u tom smislu!:

  The Rolling Stones

  Sympathy For The Devil

  Please allow me to introduce myself
  I’m a man of wealth and taste
  I’ve been around for a long, long year
  Stole many a man’s soul and faith
  And I was ’round when Jesus Christ
  Had his moment of doubt and pain
  Made damn sure that Pilate
  Washed his hands and sealed his fate

  Pleased to meet you
  Hope you guess my name
  But what’s puzzling you
  Is the nature of my game

  I stuck around St. Petersberg
  When I saw it was a time for a change
  Killed the Czar and his ministers
  Anastasia screamed in vain

  I rode a tank
  Held a general’s rank
  When the Blitzkrieg raged
  And the bodies stank

  Pleased to meet you
  Hope you guess my name, oh yeah
  What’s puzzling you
  Is the nature of my game, oh yeah

  I watched with glee
  While your kings and queens
  Fought for ten decades
  For the Gods they made

  I shouted out
  “Who killed the Kennedys?”
  When after all
  It was you and me

  Let me please introduce myself
  I’m a man of wealth and taste
  And I laid traps for troubadors
  Who get killed before they reached Bombay

  Pleased to meet you
  Hope you guessed my name, oh yeah
  But what’s puzzling you
  Is the nature of my game, oh yeah, get down, baby

  Pleased to meet you
  Hope you guessed my name, oh yeah
  But what’s confusing you
  Is just the nature of my game

  Just as every cop is a criminal
  And all the sinners saints
  As heads is tails
  Just call me Lucifer
  ‘Cause I’m in need of some restraint

  So if you meet me
  Have some courtesy
  Have some sympathy, and some taste
  Use all your well-learned politesse
  Or I’ll lay your soul to waste, um yeah

  Pleased to meet you
  Hope you guessed my name, um yeah
  But what’s puzzling you
  Is the nature of my game, um baby, get down

  Tell me baby, what’s my name
  Tell me honey, baby guess my name
  Tell me baby, what’s my name
  I tell you one time, you’re to blame

  What’s my name
  Tell me, baby, what’s my name
  Tell me, sweetie, what’s my name…

  The Rolling Stones, 1968

 274. Cemu vise ovo bavljenje “Daliborom”?!
  Da podsjetim na jedan od performansa PZP-a:
  Medo pita gospodara:Zasto ja ne mogu da budem premijer?Gospodar mu upucuje jedan pokroviteljski pogled i jedan pokroviteljski osmijeh.Skupstina se grohotom smije(rijetka prilika javnog slaganja).I narod se smije.Kroz suze.Na njihov pokusaj da se osvijetle svijetlom LSCG-a narod reaguje:Culi smo to vec,ali od mnogo boljih ljudi!

 275. @ silva,

  slažem se sa tobom, u vezi iznesenog u ovom tvom postu.

 276. @ Bowie,

  ponavljam se, ALI svakako se slažem 100% sa iznesenim od Vaše strane, ponovo i na ovom postu..

 277. Laufere,

  Jeste li Vi isti laufer od prije 5-6 godina? Ili se neko krije pod istim nikom?

  U savakom slucaju post Vam je vrlo NESLAVAN i kranje PERFIDAN.

  1.
  Velite da Vas smeta pisanje o lupezanju Pasica i kralja Aleksandra? Ne samo to nego no zovete napadom na Srbiju. Zasto?

  Da li Slavko Perovic laze? Ili podmece? Ili pripisuje njihove rabote cijelom srpskom narodu? Ili presucuje one medju Srbima koji su se POSTENO i KURAZNO odupirali tome? Ili tvrdi da su Srbi mogu biti jedino takvi?

  Odgovor na svako od ovih pitanja je NE !

  Nasuprot, u svim komentarima Slavka Perovica provejava da je SRPSKI narod najveca zrtva lupeskih ekcesa Nikole Pasica i kralja Aleksandar. O Stojadinovicu, njihovom politickom nasljedniku, da ne pricam. Njemu nije smatalo da se 1954. zagrli sa Antom Pavelicem poglavnikom!

  2.
  Da li je Slavko Perovic amnestirao lupezanje Mila Djukanovica ili Miska Perovica Profitera? Nije!

  Ko je prvi poceo da prica o Profiteru kao integralnom dijelu mafiije? Slavko Perovic.

  Koji je Crnogorac progovorio o lupezanju Crnogoraca kao Slavko Perovic? Nijedan.

  Ko je javno rekao da su Crnogorci krivi, ne Srbi, ne Beograd nego Crnogorci? Slavko Perovic.

  Da li ovaj zadnji clanak Slavka Perovica manje ostar prema ratnim i antiratnim profiterima? Nije!

  Svejdno to ne znaci da je Crna Gora bila postedjenja lupezanja vlastodrzaca dok je bila sa Srbijom.

  3.
  Velite da se DNMN uredjuje od najgoreg udbaskog skarta? Interesantno.

  Na osnovi cega to tvrdite? Izbora clanaka? Pokusaja Milovoga TV-a da ga zatvori?

  I bas to nadjoste da napisete na blogu Slavka Perovica. Sjecate li se kako je pocela ona emisjia na TV koja je napadala DNMN?

  Pocela je slikom Slavka Perovica dok je bio u bolnickoj postelji. U komi. I dok je slika Slavka Perovica na ekranu komentator cita: “Ovaj blog za koga se ne zna ko ga uredjuje!” Insinuacija je jasna.

  Da li ste gledali emisiju ili ste sami dosli na istu ideju?

  4.
  Na osnovu cega tvrdite da ste dobronamjerni? Djelujete mi izrazito ZLONAMJERNO!

  Ocigledno da pisanje Slavka Perovica ima odjeka medju Srbima. Njegove poruke su prijeteljske ali nijesu laskanje. Niti su presucivanje onoga sto NEPOTREBNO truje nase odnose. Taj otrov se treba izbaciti, jednom za uvijek, iz krvotoka srpsko-crnogorskih odnosa. On se moze izbaciti samo argumentovanom diskusijom. Prevazilazenjem zabluda i predrasuda. Iznad svega pokazivanjem da su vlastodrsci namjerno sijali taj otrov da mogu bolje pljackati. I Vas bas to smeta. Ocigledno zelite da otrov ostane tu dje je.

  Osim izbacivanja otrova iz srpsko-crnogorskih odnosa smeta Vam i DNMN koji je opozicioni blog. DNMN otkriva mnogo toga sto REZIMSKE, ukljucujuci i ‘opozicione’, novine presucuju. I to boli rezim. I te kako boli! Kako ih ne bi boljelo kad DNMN pise ono sto rezim zeli da SAKRIJE! To je inace definicija i uloga opozicionih novina – da otkrivaju ono sto rezim krije.

  Dakle smeta Vam sto Slavko Perovic izbacuje otrov iz srpsko-crnogorskih odnosa, to radi skoro 20 godina, sjetite se samo Narodne Sloge, i smeta sto je DNMN opozicioni. Dakle smeta Vas mogucnost srpsko-crnogorske opozicija REZIMU. S pravom. To je ono od cega rezim drhti i treba da drhti. Prije ili kasije Srbi i Crnogorci se moraju avizati. I to ce biti kraj mafije.

  BOJKOT!

 278. Dragi Slavko,

  Zaista volim da procitam i cijenim Vase tekstove, pogotovo one istorijske, o vremenima dok mi jos ne postojasmo, ali tekstovima poput ovoga stavljate nas, omladinu, u tesku zabunu. Taman kad pomislimo da nam je dosta svega sto radi nesposobna opozicija, i da TI razumijes da nam ne treba vise da slusamo samo Milo olos, Milo lopov, Milo i ovo i ono, procitam ovaj tekst i duboko se razocaram. Toliko gnijeva i bijesa, toliko nakupljenog otrova, koji Vam ne dozovoljava da pisete onako lijepo kao tekstove o Titovom dobu, na primjer. Ovo postaju tekstovi inspirisani mrznjom, a da bi se pobijedila ova vlast nikako ne treba puniti ljudima srce negativnim stvarima, treba ih motivisati ljubavlju prema Crnoj Gori, i ljubavlju prema pravim vrijednostima, edukacijom. Nikako mrznjom i pljuvanjem, ono sto slusamo apsolutno svakog dana zadnjih 20 godina, od Momira, preko Pedje, Peca pa do gospode u bijelim kosuljama.

  Da zakljucim, mi mnogi osjecamo bol i nelagodnost, i stvarno zelimo da uradimo nesto da se stvari promijene. Ponavljam da URADIMO, ne da sjedimo u kafani i pricamo kakvu milo ima kolekciju satova, i koliko je cigara prosvercovao. Odgovarace i oni jednog dana, kad se sve zavrsi po planu tudjem, a mozda i nece. Meni to nije ni bitno, dok god moje dijete bude oslobodjeno okova i ne bude moralo da povlaci 300 veza da dobije posao, sa zavrsenom magistraturom.

  Pozdrav

 279. Lukassi,
  sve je OK,jos samo da nadjete blog gdje cete ovo plasirati.Ovdje ste zalutali.Ovdje se psuje brateeeee…usi otpadaju.P..da li nam materina!

 280. Cemu taj cinizam?
  Govorim o velicini slova . Je li lakse citati “a” ili “A”?
  Fali ti i produhovljenosti za duhovitost.

 281. Pozdrav Aco… samo ostani relaxiran i promisli prije objave komentara…siguran sam da smo svi pomalo izgubljeni, ali nedajmo da nas poremete…

  Biti LIBERAL u CG znaci biti za SLOBODU i PRAVDU.

 282. SVAKA cast ! Ali od srca kazem, i ovo je jedini nacin da ljudi shvate, da je mrznja dobila samo bijedu i nista dobro. Zajedno se moze sve, pa i greske su tu da se ispravljaju, a ne da se blati i da se gleda ko sto ima, treba se pokrenuti i URADITI . Svako postovanje g-dine Lukassi

 283. Lukassi,

  1.
  Zasto ne treba da slusamo ‘Milo olos’, ‘Milo lopov’?

  Zato sto nie Milo lopov?
  To ne moze biti razlog jer Milo jeste lopov. Kao sto je i Misko Perovic Profiter lopov!

  Ili zato sto to otezava preuzimanje vlasti od strane ‘zdravog jegra’?
  Zdravo jegro su lopovi. Ako oni preuzmu vlast pod firmom da nijesu lopovi to znaci jos 20 godina LOPOVLUKA. Kako rekoste da Vas ne zanima oce li lopovi biti na vlast onda to ne moze biti razlog.

  Zato sto to otezava kolaboraciju ljudima kao sto ste Vi i Mne_queen?
  Bice da u tom grmu lezi zec. Ocete da kolaborirate. I ocete da to ucinite casno. E, to ne ide!

  2.
  A pogledajte ovu Vasu izjavu:

  “Odgovarace i oni jednog dana, kad se sve zavrsi po planu tudjem, a mozda i nece. Meni to nije ni bitno, dok god moje dijete bude oslobodjeno okova i ne bude moralo da povlaci 300 veza da dobije posao, sa zavrsenom magistraturom.”

  Prevedeno, Vas ne zanima ni korupcija, ni lopovluk, ni raspad drustava, nista! Tako dugo dok Vase dijete nema problem. Pa Vase dijte UPRAVO ima problema zato sto je sto pljackasi vode Crnu Goru a vecina kao Vi kolaborira sa njima.

 284. http://tragom.me/2010060783/Tice-nas-se/jugoslavijo-nisi-ti-kriva.html
  ——————————-
  Marin R. 2010-06-07 19:10
  Jedan čitalac bi po prvom čitanju rekao: “ovo napisa teški jugonostalgičar “.
  … Vidi više
  Drug bi pak pomislio: “Ovaj je objektivan”.

  Ne znam čak ni šta ja mislim, ali jedno je sigurno, dva su puta: prvi-nikada je nije smjelo biti, drugi-nikada se nije smjela urušiti. A pošto je srušena, onda smo najbliži onome da su to sve nacije sa greškom, onom malom dovoljnom sa iskru u buretu baruta. Dovoljnom da se “stide” što su se pisali jugoslovenima, a da počnu kopati da im se ipak đed pisao crnogorcem, ali nikako da se śete je li pisao sa velikim C.

 285. dje su one poruke za mladost crnogorsku ?
  samo se shedi i uz chubuk -pizma i pljuckanje…
  a sve iz europskih metropola
  znamo , ok .. znamoo..
  mile i soici su povijest cg. nijesu prvi , ni posljednji nazalost.
  i sto cemo sad? da se sprdamoo? ok , moze i tako ..
  al bar , ljudski ,muski i u glavu ..
  a ne staronashki tuk na utuk, pizma .. te pura te miko te shako te joko ..
  pushtite to !
  nije to nash nivo !
  ima jedna marijana mugosa i jedan slobodan pejovic . slijepi 2010? ne bih rekao . naprotiv.
  bojkot mora da se njeguje kroz ono – slobodan pojedinac …
  isto kao onda.. sjecate li se ?
  kako god , nemam boljih do Vas .
  volim Vas . ocaj moj ? 🙂 … ma… volim Vas
  sto god to znacilo .
  idemo dalje ! i ljubav i osmjeh ljudi .

 286. Dragi Slavko,

  Zaista volim da procitam i cijenim Vase tekstove, pogotovo one istorijske, o vremenima dok mi jos ne postojasmo, ali tekstovima poput ovoga stavljate nas, omladinu, u tesku zabunu. Taman kad pomislimo da nam je dosta svega sto radi nesposobna opozicija, i da TI razumijes da nam ne treba vise da slusamo samo Milo olos, Milo lopov, Milo i ovo i ono, procitam ovaj tekst i duboko se razocaram. Toliko gnijeva i bijesa, toliko nakupljenog otrova, koji Vam ne dozovoljava da pisete onako lijepo kao tekstove o Titovom dobu, na primjer. Ovo postaju tekstovi inspirisani mrznjom, a da bi se pobijedila ova vlast nikako ne treba puniti ljudima srce negativnim stvarima, treba ih motivisati ljubavlju prema Crnoj Gori, i ljubavlju prema pravim vrijednostima, edukacijom. Nikako mrznjom i pljuvanjem, ono sto slusamo apsolutno svakog dana zadnjih 20 godina, od Momira, preko Pedje, Peca pa do gospode u bijelim kosuljama.

  Da zakljucim, mi mnogi osjecamo bol i nelagodnost, i stvarno zelimo da uradimo nesto da se stvari promijene. Ponavljam da URADIMO, ne da sjedimo u kafani i pricamo kakvu milo ima kolekciju satova, i koliko je cigara prosvercovao. Odgovarace i oni jednog dana, kad se sve zavrsi po planu tudjem, a mozda i nece. Meni to nije ni bitno, dok god moje dijete bude oslobodjeno okova i ne bude moralo da povlaci 300 veza da dobije posao, sa zavrsenom magistraturom.

  Pozdrav
  ——————————————–
  a pazi odgovor:
  Lukassi,

  1.
  Zasto ne treba da slusamo ‘Milo olos’, ‘Milo lopov’?

  Zato sto nie Milo lopov?
  To ne moze biti razlog jer Milo jeste lopov. Kao sto je i Misko Perovic Profiter lopov!

  Ili zato sto to otezava preuzimanje vlasti od strane ‘zdravog jegra’?
  Zdravo jegro su lopovi. Ako oni preuzmu vlast pod firmom da nijesu lopovi to znaci jos 20 godina LOPOVLUKA. Kako rekoste da Vas ne zanima oce li lopovi biti na vlast onda to ne moze biti razlog.

  Zato sto to otezava kolaboraciju ljudima kao sto ste Vi i Mne_queen?
  Bice da u tom grmu lezi zec. Ocete da kolaborirate. I ocete da to ucinite casno. E, to ne ide!

  2.
  A pogledajte ovu Vasu izjavu:

  “Odgovarace i oni jednog dana, kad se sve zavrsi po planu tudjem, a mozda i nece. Meni to nije ni bitno, dok god moje dijete bude oslobodjeno okova i ne bude moralo da povlaci 300 veza da dobije posao, sa zavrsenom magistraturom.”

  Prevedeno, Vas ne zanima ni korupcija, ni lopovluk, ni raspad drustava, nista! Tako dugo dok Vase dijete nema problem. Pa Vase dijte UPRAVO ima problema zato sto je sto pljackasi vode Crnu Goru a vecina kao Vi kolaborira sa njima.
  —————————————————
  (procitajte po 5 puta oba komentatora)

  ————————————————-
  don , pod 1. pod . 2 . pod 3. pod 4 …. evo – pod 2.

  2.
  A pogledajte ovu Vasu izjavu:

  “Odgovarace i oni jednog dana,kad se sve zavrsi po planu tudjem, a mozda i nece. Meni to nije ni bitno, dok god moje dijete bude oslobodjeno okova i ne bude moralo da povlaci 300 veza da dobije posao, sa zavrsenom magistraturom.”

  Prevedeno, Vas ne zanima ni korupcija, ni lopovluk, ni raspad drustava, nista! Tako dugo dok Vase dijete nema problem. Pa Vase dijte UPRAVO ima problema zato sto je sto pljackasi vode Crnu Goru a vecina kao Vi kolaborira sa njima.
  ————————————————
  don je pod 1 , 2 , 3 u fioke stavio onako kako ”to jest”. kao sa olimpa. kumim te bogom dome done , dobronamjerno. imas li kakvi posao ? daj ako ne ide evo se javljam da pritrcim -pomognem kolko mognem. ako treba da promijenim ime u misko mileta pura , ocu brate ! da pomozemo jedna drugome. mozda i ovi momak sto zaposljava dijete pomogne . kolko ga cujem i razumijem on bi pomoga. da li bi ti? i ja? razumjesmo li ga ? ne.
  sto napravismo ? jos jednu puru ? dome done , shvati ovo kao pruzenu ruku . razumjeh li te ? evo ne znam. ti ces mi rec.
  svako dobro ti zelim.

 287. Gospodine Tabas Vase pisanje porucuje da Vam pisanje na blogu gospodina Perovica mnogo smeta i strasno Vas iritira. Kao da Vam gospodin Perovic i gospodin Don Manuel brane da se organizujete. Ako Vas boli istina o komunisticnoj zlocinackoj politici onda to mogu da razumijem. Svakog dana na ovim stranicama naucim po nesto novo. Ljudi kao sto ste Vi su najcesce oni koji u jednom drustvu ne mogu promijeniti nista. Vi ste samo jedan obican trubadur. Nije ovo mjesto sa Vas. Vasa pruzena ruka ne moze pomoci ni Vama samima, a ne drustvu. Ne zamjerite, sticem utisak kao da ste instruisani da pisete sve ove gluposti. Pogledajte samo kako to izgleda spram polemike izmedju gospodina Vojina i gospodina Don Manuela. Vas slobodarski duh ne bi trebao dozvoljavati da Vase pisanje izgleda toliko karikaturalno.

  Zelim Vam svako dobro i porodicnu srecu.

 288. vrijeme i ljudi ne pamte ovako losijeh crnogoracah i srbah iz crne gore(misli sa na fizicki prisutne ,a duhom ihaaa..u cg).sveli smo se ,eto ipak srece u nesreci, opet samo -na partizane i cetnike.
  napredujemo. zavrsi se prvi svjetski rat i u crnoj nam gori.

  vanjushka , moji potrgani , konfuzni i ne drzeci se teme komenti na slavkovom blogu su samo iz razloga sto ne mogu ici kao takvi , na blogu dragog mi daily news mne.
  pa sam evo nasao slobodnu teritoriju .
  za tita me malo bole k. to je davno proslo vreme. osim kao brand da se namakne koja para turisticki , sto mnogi i rade , po meni – i treba. me’sh’chini , tako valorizuju civilizovane nacije svoje brandove.

  miloici djukanovicu je djed bio chetnik i vjerujem bio je bolji od unuka . ne zato sto je bio chetnik , nego zato sto je vjerovao u neshto za razliku od unuka koji ne vjeruje u nista.slicno je i sa pedjicom bulatovicem , samo u obrnutom smjeru .( odgovor apropo – istina o komunistickoj zlocinackoj politici).

  sto se tice don manuela kao slobodnog pojedinca mislim da treba da stane u polukrug kad se ljentra . iskreno ,zao mi je , covjek u svojoj (strpljivoj i dugogodisnjoj -kolko ukapirah odjenake), metodici i logici koja je po vama izraz dosega jednog Aristotela je prije nesto sto se u medicini zove -bipolarnost. a mozda … ?

  al ne .. ne bih o mogucim instruisanostima ..o tome cu kad se organizujem . tebi cu prvoj sve reci 🙂 . za sada ,nisam instruisan , jer sama si zaista dobro analizerie moj lik i delo ahmene – pa onda logika govori : ko bi koristio nekoga kao sto sam ja.. jer je kontraproduktivno zar ne ?
  raznim trubadurima poput mene cesto postavljaju pitanje odje u cg , a pogotovu docenti , sa udg – a ,one klonirane fukarice :” pa stooo ne osnujesss stranku ?”
  nisam organizovan priznajem – chak mi je i blog neorganize i neposecen. prema zaslugama- prihvatam i razumijem. tu se slazemo.

  samo zbog tebe cu procitat polemiku izmedju gospodina Vojina i gospodina Don Manuela. i izvinjivam se zbog neprocitane te polemike..ne postizavam .sto mogu ponijet dona done i vojina vone , siguran sam to aca jegulja ne moze dobachit
  pa sve da ima glas ka mile kitic
  ( aca jegulja mi je umetnicko ime , no ti sigur’ ne pratis grand paradu ).

  i tu se takodje slazemo .svakog dana cu se truditi i biti vjeran i odan drug .

  sad bez sale , kao i ti ,na
  ovim stranicama zaista uvijek naucim po nesto novo.

  toplo vas pozdravljam lijepo srocenom,sa mirisima organizovane miroljubive koegzistencije , izvjesne Vanje:

  ”Gospodine Tabas Vase pisanje porucuje da Vam pisanje na blogu gospodina Perovica mnogo smeta i strasno Vas iritira. Kao da Vam gospodin Perovic i gospodin Don Manuel brane da se organizujete. Ako Vas boli istina o komunisticnoj zlocinackoj politici onda to mogu da razumijem. Svakog dana na ovim stranicama naucim po nesto novo. Ljudi kao sto ste Vi su najcesce oni koji u jednom drustvu ne mogu promijeniti nista. Vi ste samo jedan obican trubadur. Nije ovo mjesto sa Vas. Vasa pruzena ruka ne moze pomoci ni Vama samima, a ne drustvu. Ne zamjerite, sticem utisak kao da ste instruisani da pisete sve ove gluposti. Pogledajte samo kako to izgleda spram polemike izmedju gospodina Vojina i gospodina Don Manuela. Vas slobodarski duh ne bi trebao dozvoljavati da Vase pisanje izgleda toliko karikaturalno.

  Zelim Vam svako dobro i porodicnu srecu.”
  ———————-
  p. s. (kss kss)
  iako srca nemam ka sto se da naslutiti , ne mogu, a da vam ne pozelim isto , dakle svaku srecu i sve sta uz srecu ide i naravno uporno cu vam pruzati ruke i uvijek radije polemisati (komunicirati) s Vama nego s ovima kojima je mjesto odje.

  pozdrav iz lijepe Crne Gore
  Aleksandar Crnogorski 🙂

  i ne ljutite se na grub stil. sjevernjak sam po civilizacijskoduovnoj rahmetli vertikali 😉

 289. Gospodine Tabas molila bih Vas da mi ne tepate posto u ovom mom zivotu nismo skupa radili nista i manite se intimizacije. Vas stav o Titu kao turistickoj atrakciji i brendu najbolje govori o Vasem razumijevanju ovoga o cemu se pise. Sudeci po Vasem osjecaju da bi se na tom brendu moglo zgrnuti ne malo novaca dolazim na ideju da Vam predlozim da napravite malu radionicu u kojoj bi mogli u gipsu izradjivati male statuice Adolfa Hitleram, Josifa Visarionovica, Pola Pota, Josipa Broza, sto da ne i Ratka Mladica. Sve su to brendovi, a zajednicko im je da su iza sebe ostavili masovne zlocine. Za ovaj poslednji brend majke Srebrenice bi sigurno otkupile kompletan “tiraz” na nevidjeno.

  Prestanite da se glupirate, dosadni ste i isuvise blizu brendiranja ovog majmuna za kog Don Manuel tako slikovito napisa da stoji na Titovim ramenima.

 290. Gospodine Vanja 🙂

  uvalish mi tita , usput i mila ,onako manuelovski izvucheno iz konteksta – i podjesh .

  kolko imas godina vanja ili vanja ? odje se ne zna ni polna razlika , a nekmoli razlike minimalne izmedju tita i hitlera . ah da .. i mila 🙂

  ( naravno da me za hitlera ne boli k . – teshko je svarljiv za brendiranje)

  sto se i vi ne komercalizujete ? evo ja cu vam organizovat stampu . ima nova stamparija na cetanje.magazin fino , pa da citaju crnogorci .pogotovu mi u crnoj gori. tako biste vise uradili za liberalni savez . odje se ne netu -nas dvadestoro vrtimo oko svojija repova ka machici , a dje mi je ono 40 hiljada liberala ? naravno – i oni spadaju u raju beslovesnu . jel to? pa bravo ! tako je , nema vode na cetinje pa bi , slazem se, slabo prolazili posteri tita kako surfuje na vodopadu jajce.

  znate li sto je to neupitna cistota ?

  zaista pocinjem da sumnjam da vas sve na kumbulj milo placa ( vashe kirije po europskim mmetropolama)

  ivan martinovic , sasha aleksic… da se tu zaustavim .

  pih , eno milo prevrednuje cetnike , a vama je dopalo da prevrednujete partizane. nishta nijeste bolji od manekena u bijelim kosuljama . a misljah da jeste . pizmo i boleshtino . milo nesoj drzi u shaci crnu goru – djukanovic ka mali lukashenko . sav vaash komentar na to je …neka ga narod neka crkne , to je i trazio .
  ok , neka crkne narod. ali dodjite odje , na cetinje pa to odatle zborite velike patriote na destinacijama . slijepi ste .ka i narod. zvuchite kao huk mase. linch ! linch ! linch !

  zasto jedino ne pominjem slavka perovica?

  zato sto je to ime i prezime metafora za lscg, za steriku u katakombi koja se zove crna gora.samo zbog crne gore i te sterike (za sada jos) pravim iznimku. da se svijeca ne utuli . zbog nove generacije koja nerodjena bjese kad je upaljena svijeca u mraku . a danas su stasali i vidim da poneki prepoznaju znacaj lscg .
  zato nosim svoj grijeh neupitnog cistunca . a sto sam ako sam neupitno cist ? pa fasista za tastaturom milodare , s’vatash ..

  ..”majmuna za kog Don Manuel tako slikovito napisa da stoji na Titovim ramenima.” Mi se u sushtini slazemo zlato. Umjesto da me sacuvas od moje slabosti i prigrlish , ti me cerash u zagrljaj ..kome?
  Imamo danas i imamo sjutra .Slozices se , bitnije je to dvoje nego – ono juce. Suvise nas je malo slobodarskog duha da bi se ovako bagatelisali . zato i pruzam ruke. imam li kome?imam . necu da pristanem da logika zavadi pa vladaj – vlada.

  znam da smo na istoj sunchanoj strani ulice. vi , ja , manuel, sasha .. a narodne mase i vodje su na drugoj .
  iako vam to zvuchi suludo nakon ovih mojih glupiranja.

  zelim vam svako dobro i svaku srecu .

 291. Gospodine Tabas ja ne znam sto ste ovako uporni. Moj znacaj nije toliki kolikim ga Vi vidite. Ja iscitavam ova pisanja jer su mi zanimljiva i iz njih mnogo mogu i da naucim, a i uvijek sam uz LSCG. Prateci onoliko koliko su obaveze dopustale uvijek su se trendovi osjecali u tekstovima kakav je Vas.

  Nekada su ti trendovi bili takvi da je gospodin Perovic smatran autokratom i diktatorom u partiji, a saradnici su mu smatrani za odlicne, posebno oni koji su osnivali druge partije obicno se odricuci svega sto su radili u LSCG i predajuci se DPS. Danas su se trendovi ocigledno promijenili, danas je gospodin Perovic odlican, a saradnici mu ne valjaju nista.

  Pisanja gospodina Don Manuela i gospodina Perovica su potpuno usaglasena, a Vama se samo pricinjava da je jedan u pravu, a da drugi to nije. Nadam se da mi nece biti zamjereno ako iskoristim gospodin Don Manuelovu maestralnu sliku, ja smatram da tako nesto danas moze dolaziti samo iz sluzbe koja stoji na Titovim ramenima.

 292. salim se ja gospoja.

  odje milo djukanovc licno

  samo sam htio da vidim jel sve u redu . dal je jedinstvo pomedju slavka i s saradnika . frka mi , razumecete me

  pozdrav sa titovog ramena

  i obavezno po 20 mg 2x dnevno – neki neuroleptik
  jedno godinu daNa

  pa se cujemo ..vazi ?

  vas znacaj je mnogo veci nego sto vam se cini da se meni cini da ga ja vidim .

 293. zasto jedino ne pominjem slavka perovica?

  zato sto je to ime i prezime metafora za lscg
  —————————————————-

  ja sam metafora za tita .mislim ..ja milo prvi 🙂

  metafre su jedno a ljudi od krvi mesa nesto sasvim drugo,

  i nemojte probati s metaDONOM. probaJTE vaterpolom. uh sto mi je dobar ovaj liberal ivan delic. reprezentativac. i pobeda kusovac .
  vama je lako … a sto cu ja? bas vas briga za mene vidim..

 294. znate sto treba svijet da uradi , treba da dozvoli politicarima da zastite intelektualnu svojinu .

  zasto da ne.

  kada mogu sve profesije da brendiraju i stite intelektualnu svoiniu zasto to da ne uradi i profesija politicar.

  tako bi se zastitila manjinska pamet mudrih glava od priproste vecine koja posle takvu ideju zloupotrebi.\\

  mozda jednoga dana koliko god se ovo cini smijesnim udje u neke pravne okvire.

 295. Bla, bla, bla, bla. . . Samo laprdanje i optuzivanje. . . Jos nikoga ne cuh da kaze. . . ALO LJUDI, MI IMAMO PROJEKAT, MI IMAMO PLAN, OVAKO CEMO DA RADIMO, OVO CEMO DA PREDUZMEMO, IMAT CETE OVO, MORATE RADIT OVO, PRIMAT CETE OVOLIKO. . . Samo mafija, mafija, mafija i na kraju narod je kriv. . . Da je Mafija tu i da kroji kapu svima to je svima jasno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  No se vi ponasate ka da zivite u Sibir a pricate o nekoj maloj drzavici o kojoj pojma nemate no rekla kazala. . . Vi ka da ne znate da glasanje kod nas nema nikakve veze niti ikakvoga uticaja. . . Sve je unaprijed spremnljeno i odredjeno. . . Izasli ili ne na glasnje, pobjednik se zna. . .
  Zalosno je i pomislit da narod o tome odlucuje. . .

 296. Rijetki lesinari stanuju u Crnoj Gori , rijetka vrsta najgadnijeg smeca , beskicmenjaci poput tebe ‘Skamandro’ … Ti si se nasao slino jedna nistavna da komentarises ovdje , na Slavkovom blogu u trenu kada je ugasen , da pustis svoj vonj ?!?… i sebi ( zabi ) dajes za pravo da upotrijebis ‘bla bla’ recnik … Imao sam namjeru da ti repliciram , ali nema smisla .. Samo cu ti reci glisto ‘Vucaj se odavde ‘ ne gadi ovaj prostor .. pa siri udbasku demagogiju nedje drugo


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: