Posted by: Slavko Perovic | July 31, 2010

31. jul 2010.g.

Svaka izdaja koja u sebi nosi poruku da izdajete dobro kako bi ste podržali zlo sama je po sebio sramotan paklenski čin. U Liberalnom savezu bilo ih je dosta, izdajnici su prelazili kod Mila Đukanovića da bi mu prodali dodatnu snagu u njegovim pokušajima da uništi Liberalni savez kao jedinu pravu, istinsku i jaku opozicionu stranku u Crnoj Gori, stranku koja uvijek radi načelno, a nikada lično, stranku koja ima svoje ideale, svoj program i vodi svoju hrabru, pametnu, obrazovanu i poštenu bitku za potpuno drugačiju Crnu Goru, vodi rat koji bi,  u slučaju da bude dobijen,  prvo otkinuo mafijašku, podlu i lažljivu kriminalnu granu sa koje se Đukanović  zlurado smije i kočoperi čitavoj Crnoj Gori. Međutim niko, pa ni sam Đukanović nije ni mogao da predvidi da će Crnogorci pozdravljati gromkim aplauzima svaku njegovu pljačku, zločin te  ljudsko i političko prevrtanje,  od  čega se poštenom čovjeku povraća. Umjesto povraćanja, pobune i zvižduka, ogromnih demonstracija i pobune svake vrste,   Đukanović je od Crnogoraca dobio aplauze i punu podršku bez obzira na jezivu činjenicu da su svi izbori u Crnoj Gori pokradeni i manipulisani,  što zna svaki Crnogorac. Jedna od najsramnijih i neopisivih izdaja Liberalnog saveza bila je izdaja  počasnog predsjednika Liberalnog saveza, sarajevkog književnika Marka Vešovića!

Vešovića sam prvi put sreo na Cetinju osamdesetih  kada sam bio predsjednik čuvene Književne opštine Cetinje, organizacije koju sam preporodio i poveo je novim putevima koji su od zamrlog Cetinja uskoro napravili živu kultrunu prijestonicu Crne Gore i u  njega dovodili sami krem jugoslovenske književničke i umjetničke scene, pokrenuli časopis ARS čiji sam osnivač i kum, a bio sam i član njegove redakcije. Nije Književna opština tada zvala Marka Vešovića nego čuvenog Abdulaha Sidrana, velikog pjesnika i scenaristu koji je napisao scenario za proslavljeni Kusturičin film Sjećaš li se Doli Bel , a Sidran je sa sobom doveo Vešovića kao docenta na sarajevskom univerzitetu i književnog kritičara, ali i prijatelja, da govori  na književnoj Sidranovoj večeri o Sidranovoj poeziji i o njegovom scenariju. Sidrana, kojeg nijesam više nikad vidio, upamtio sam kao krasnog čovjeka  otvorenog za sve vrsta razgovora, čovjeka koji je volio piće i koji mu se s guštom predavao. Vešović je bio visok, vitak, blijed, ali sa šarmantnim osmjehom, ponašanjem i gustom, bujnom crnom kosom. Trčao je oko Sidrana, pazio na njega sa nekom, mislio sam, urođenom ljudskošću. Za razliku od Sidrana koji je plijenio svojim pričama, Vešović je malo govorio i nekako glumio neku “veličinu” što je kod nas izazivalo odbojnost prema njemu, odbojnost koju, naravno,  nijesmo pokazivali. Sidranovo književno veče  održalo se u Vladinom domu na Cetinju i bilo je fenomenalno, Sidran je oduševljeno i sa ovacijama dočekan, sala je bila prpeuna,  pozdravljen je i sa ovacijama ispraćen sa scene, a Vešović je o Sidranu govorio odlično.

Kada se  Milošević krvnički i zločinački zaletio na Bosnu i Hercegovinu i na nesretno, napaćeno i ubijano Sarajevo, čuo se glas Marka Vešovića koji se tome suprotstavljao svojim tekstovima i ponašanjem i plijenio ne samo moju pažnju. Lično sam organizovao, zajedno sa liberalima, da se Vešoviću, kad god je moguće, šalje pomoć i pomoć se slala,  a Vešović  je znao  biti srž naših pohvalnih razgovora.

Godine 2000-te Liberalni savez je slavio deset godina svog postojanja i svojeg fenomenalnog političkog djelovanja. Nešto ranije došao sam do zaključka da bi Vešovića trebalo ponuditi da bude počasni predsjednik Liberalnog saveza. Preko tadašnjeg liberala, ubrzo kvazi-liberala, a Markovog prijatelja koji se nalazio u Sarajevu,  novinara Seada Sadikovića poslali smo pitanje Vešoviću da li prihvata čast da bude počasni predsjedndik Liberalnog saveza što je Vešović, na našu radost,  prihvatio. U jednom intervjuu rekao sam da je Vešović zaslužio Liberalni savez, a da je Liberalni savez zaslužio Marka Vešovića.

Redovni  i svečani kongres Liberalnog saveza održao se u Hercegnovom. Svečana njegova sjednica proglasila je Marka Vešovića počasnim predsjednikom, a Vešović je svečanom kongresu prisustvovao došavši k nama iz Sarajeva. Atmosfera na kongresu bila je veličanstvena, stanovalo  je u njoj  nečega antičkog kao da je održan u antičkoj  Periklovoj Atini, liberali su bili ponešeni i ponosni, a Vešović je bio presrećan.  Za počasnog predsjednika predložio ga je budući izdajnik Liberalnog saveza  Radsoslav Rotković nakon čije svečane riječi je Vešović održao svečani govor.  Članovi kongresa bili su oduševljeni, ustajući sa svojih sjedišta poslali su Vešoviću dugi, dugi, dugi i svečani aplauz.

Nakon kongresa Veđović je bio gost na ručku u mojoj kući na Cetinju, ali stvar koju smo odmah registrovali bila je činjenica da su ga većinom okružili udbaši koji su se lažno predstavljali kao liberali a radili su protiv nas na svakom koraku podržavajući interes Mila Đukanovića da nas rastura u svakoj prilici. Vešović  je Đukanoviću legao na nogu poput lopte fudbaleru koji puca volej. Na žalost primijetili smo da Vešović podržava udbaše koji su mu kroz “prijateljske” fore, gestove i priče plasirali  udbaške laži Vukašina Maraša o nama, a  Vešović je sve strasno i slasno pio na isti način kao što žedan čovjek pije prve gutljaje hladnog piva. Sa tom udbaškom ekipom Vešović je ostao u punom kontaktu i kad se vratio u Sarajevo, a oni su ga očigledno svakodnevno lagali, tako očigledno da bi svaki normalni čovjek to primijetio i sa Marsa, ali se Vešović pravio da ne vidi. Rekao samo mojim: ljudi, ovo se ne kreće na dobro, biće ođe zveka sa Markom Vešovićem!

U međuvremenu i ja sam, do duše dosta rijetko kontaktirao sa njim. Ali kao rezultat tog kontakta i dogovora sa Vešovićem uspio sam da ga nagovorim da  mu objavimo njegovu sjajnu knjigu “Moj svijete izgubljeni”. Knjigu je objavio radio Free Montenegro, ali je iza njenog objavljivanja stajao Liberalni savez. Najvrjedniji njen dio bio je Vešovićev obračuna sa Jevremom Brkovićem kojega je u ljudskom i političkom smislu u knjizi sahranio, jednostavno rečeno. Ali, rekao sam mojima: on ovo piše o svojem duhovnom bratu blizancu, tako se i pokazalo.

Ubrzo je Liberalni savez došao u poziciju da sklopi politički savez protiv Mila Đukanovića sa SNP-om Predraga Bulatovića. Bili smo sigurni da Bulatović neće prihvatiti saradnju sa nama, a sve se vrtjelo oko činjenice da Đukanović krupno laže oko pitanja referenduma za crnogorsku nezavisnost, te da Predrag Bulatović krupno laže kad se tiče njegove  “borbe” protiv Đukanovića. Naprotiv vidjelo se da je Bulatović ključni “opozicionar”  koji je svoju stranku odavno povinovao Đukanovićevim interesima, a nama je bio cilj da to vidi kompletna Crna Gora, i vidjela je. Bulatović je glatko odbijao naše konstruktivne predloge, svaki do jednog, a odrađivao je najprljaviji posao za Đukanovića. Naravno, nakon sjajnog i pozitivnog  iskustva Narodne sloge Đukanović je radio sve što je bilo u njegovoj javnoj i tajnoj moći da spriječi ono što je bilo evidentno, a to je da popularnost Liberalnog saveza,  kod glasača SNP-a, raste neviđenbom brzinom iz dana u dan. Taj udbaški prevarantski trend je njegova tajna policija prodavala  kao izdajnički čin LSCG prema Crnoj Gori! Možete misliti i zamisliti beskraj sramni te laži, a to je bila stvarnost koju je svaki građanin Crne Gore proživljavao, gledao i slušao  svaki dan i na svakom svom koraku. To laganjen i laž  je zdušno prihvatio i  Marko Vešović i počeo o tome otvoreno da piše, naravno na najsramniji podmetački udbaški način, a đe drugo nego u izdajničkom “Monitoru” Miodraga Perovića Profitera, šefa Druge familije koja je već godinama, a za debele, debele pare bila čvrsti Đukanovićev saradnik i oslonac, a posebno i specijalno u borbi protiv Liberalnog saveza Crne Gore!

Vešovićevi terkstovi protiv liberala prepuni sramne laži baš kao i tekstovi Vešovićevog jednojajčanog brata Jevrema Brkovića, baš kao i cijeli “Monitor” i Brkovićev CKL odisali su sramnim zapahom podrške robovlasniku i mafijašu Milu Đukanoviću, to je bilo to, a sve potpisano Vešovićevim potpisom! Tako je Marko Darinkin izdao Liberalni savez Crne Gore načinom udbaša najgore moguće vrste! Njegova izdaja je ravnopravna i ultra nesojska u svakom pogledu sa onom koju je uradio tvor iz Kotora koji se prodaje pod imenom Miodrag Živković!

Ja lično imam riječ za kvalifikovanje i opis Marka Darinkinoga Vešovića, ta riječ je tonama teška, ali istinita, ta riječ je –  prodana funjara!

Advertisements

Responses

 1. Ja lično imam riječ za kvalifikovanje i opis Marka Darinkinoga Vešovića, ta riječ je tonama teška, ali istinita, ta riječ je – prodana funjara!

  Slavko, o mnogim tvojim teškim riječima vrijeme je već sudilo, a danas se vidi da su takve riječi bile pravi presjek stanja crnogorske fukarske tranzicije.
  Bješe to vrijeme o kojem pišeš, vrijeme velikih fukarskih prodavanja, a sada je došlo vrijeme kada su se pokrenuli pogoni teške industrije fukara, đe se fukare prave po mjeri i želji fukarovlasnika. Stare fukare koje su bile kupljene na tržištu su velikim dijelom već izraubovane. Jedan dio je zadržan za srednji menadžment fukarske industrije, dok je drugi odbačen ili će ubrzo biti proglašen za istrošenu fukaru ili tehnološki višak sa pravom na topli obrok i prevoz sa obaveznim fukaranjem po potrebi. Rekao bih da je prava riječ za istrošenu fukaru upravo funjara, sa kraja tvog teksta.

 2. od mene ,

  te ste ih ovako fino opisali jedan iskreni smijeh,

  hahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!

  pozdrav za SLAVKA PEROVICA

  i sve njegove liberale

  zivejela sloboda

 3. Постиде ли се људи таквога кова понекад?

 4. Da li je LS imao losu “kadrovsku” politiku ili je baza bila mala i sarolika, pa se kandidatima gledalo kroz prste, ako se vec sami nisu provukli? I jedno i drugo. Vesovicevu metarmofozu mogu da shvatim, zato sto potice od starog, izmucenog covjeka, koji ni sam nije svjestan sta je uradio, sto ga ne opravdava – moze se reci – budala.
  Medjutim, postaviti Mika na celo LSCG-a bila je neshvatljiva greska, kao da ste postavili kurjaka da vam cuva ovce.
  To je, sjecam se jedini potez LSCG-a koji me je zbunio. Ko je ovaj sad, jbt? Dje ga nadjose, Shumahera kotorskoga?

 5. Moja prva asocijacija danas na Marka Vešovića je intervju kojeg je dao državnoj TV, još dok je bio počasni predsjednik LSa.
  Sjećam se jednog upečatljivog njegovog komentara zbog čega me, mogu reći, gotovo da nije iznenadilo (doduše to je bilo samo nekoliko mjeseci prije njegove prodaje; a moram priznati da mi je do tada ’prodaja’ bila potpuno neočekivana!) njegovo ’jevremovsko otkrovenje’ nakon početka političke komunikacije između LSa i SNPa. On je, čini se samo tražio povoljan trenutak da što bolje naplati svoju izdaju LSa, i to je sve. Uostalom, ono što je rekao u tome intervjuu jasno je pokazalo da je njegov ’politički angažman’ bio usmjeren isključivo ka ličnoj promociji i afirmaciji – sebe kao ’umjetnika disidenta, žrtve, pravednika i crnogorskog velikana bosanske tragedije’, a još kad se došlo u poziciju i da se to naplati – ihaaa, sreći zbog konačnog podmazivanja i ’otkazivanja kočnica’, koja se očitovala u zluradoj provali najogavnijih izraza i kvalifikacija upućenih Slavku lično i LSu, nije bilo kraja! Nije razumio što je po srijedi?! Nije mu se, uz tadašnju rezervu da je, eventualno neobaviješten, pokušalo i još jednom javno objasniti, pa i tada nije shvatio?? Ma, haj’te! On je bio Jevrem, koji je samo sačekao nešto više vremena, odnosno neku sljedeću priliku da zarije nož u leđa onih koji su ga iskreno cijenili i promovisali, i dali mu časno mjesto počasnoga predsjednika – čekao je da zarije nož za honorar, i vjerovatno, za koju štampanu knjigu poezije koju prije toga niko nije htio ni da čita. Ali, i da ništa u tom smislu nije, ’ajmo rec – dugovao LSu – dugovao je ovoj zemlji – da ostane makar ono za što se prethodno izdavao! Ali, očekivano – kao i u niz prethodnih i sljedećih slučajeva – to se nije desilo! Zbog principa? Zbog ljubavi prema Crnoj Gori Marka Darinkinog? Naravno da ne! Nego iz mračnog, neđe zakopanog paralizujućeg golog – bilo fingiranog, bilo autentičnog, ali bolesno spakovanog nacionalizma kroz kojeg se ‘gnušao’ bilo kakve veze sa ’Srbima’, u bilo kojoj političkoj varijanti,(a koji se valjda imao opravdati iskustvom iz Sarajeva) a sve umotanog u novčanice, i to one novčanice na kojima je pisao ’otvorena’ pisma Slavku u Monitoru – konačno je pokazao svoju pravu ličnost. A ona je pravi egzemplar svega crnogorskoga mraka u svakom smislu te riječi – od dubine izdaje, do specifično bolesnoga jevremovskog vokabulara tako karakterističnog samo za ovaj ambijent!
  Elem, Marko ’Darinkin’(ovo darinkin – neću posebno komentarisat), u tom intervjuu, a na pitanje novinara ’zašto nije napustio Sarajevo i da li je imao prilike da ode’ kaže: ’Imao sam ja odmah na početku rata rezervisana tri mjesta u avionu za moju ženu, ćerku i mene, i svo troje smo mogli otići, ali nijesmo! Rekao sam zeni i cerki: ne idete ni vi, jer tu đe je Marko Darinkin, i vi ostajete!’ U tom trenutku ja rekoh svojima kući s kojima sam gledala intervju – ’pa je li moguće da je ovome čovjeku toliko bitna lična promocija kao junaka i žrtve, da je bio spreman i svoju ćerku (za koju je sam rekao da je čekao 12 godina da je dobije!), i svoju ženu da žrtvuje, i izloži neposrednoj pogibelji!? A što li je onda još spreman da radi lične afirmacije i ličnih interesea uradi?’ – što god da treba – pokazalo se, tek nekoliko mjeseci kasnije! I dušu đavolu – zašto da ne? Za pare, za pozornost, za prodavanje knjiga, i još mnogo sojskih, a nadasve čojskih karakteristika na kojima je ’plivao’ dobar dio svoga javnoga vijeka! Bruka! Obična prodana funjara, nego što!

 6. Sjajan opis, prodana funjara. To je prava rijec za Marka Vesovica.

  Gotovo identicno iskustvo imam i ja sa njim. U “Onogostu” je imao status ekskluzivnog kolumniste, uistinu i pisao sjajne kolumne, za koje je dobijao i ekskluzivne honorare. Mogu potvrditi da je svojim sjajnim tada tekstovima podigao tiraz “Onogostu” skoro 30%, pa smo tada usili “Monitor” zestoko sa prodajom. To je bio signal da gadovi iz DB-a pojacani sa Milkom Tadic okrenu Vesovica, koji time pokazuje ko je ustvari. Prelazi u “Monitor” i krece sa narucenom hajkom protiv Slavka i LSCG kao i “Onogosta”, stajuci rame uz rame sa jos jednom nistarijom – jefremom, kojeg sam u to vrijeme nazvao isluzenim policijskim smecem.

 7. Sve do veceras pomalo sam sumnjala u dijagnozu onog ljekara koji je prije dvadesetak godina ustanovio da je Slavko Perovic shiozofrenik. Kad sam procitala ovaj ogavni tekst, kojim Perovic u kontinuitetu i detaljno ispisuje autobiografiju, uvjerila sam se da je taj ljekar sto posto bio u pravu. (Psihijatri znaju koliko je delikatno nekome uspostaviti takvu dijagnozu). Svi normalni koji procitaju ovaj Perovicev tekst bez imalo zadrske zakljucice – Slavko Perovic je, nazalost, totalno poludio! Zasto mu se do desilo? 1. Zato sto mu se vec godinama zbog nevidjene sujete od svakoga ko mu se ne klanja do zemlje pricinjava izdajnik, ili kako on nedavno rece – ogromni izdajnik! 2. Zbog toga sto mu je mrznja prema Milu Djukanovicu razorila mozdane vijuge. 3. Zato sto za ludilo ima genetske predispozicije. 4. Zato sto je notorni alkoholicar. 5……
  Zao mi je, ali ovo nisu uvrede nego lako dokazive cinjenice. U to sam jos vise uvjerena kada sam S.P. prije dvadesetak dana vidjela u Podgorici. Ostala sam bez teksta, ali ne znam kako tom covjeku pomoci.
  Mozda sok terapijom? Da, recimo, genijalni Marko Vesovic napise o Slavku knjigu poput one o Jevremu Brkovicu Spijun iz Pipera? Ili da tu knjigu kolektivno napisu Rotkovic, Sadikovic, Zivkovic (koje ovdje takodje proglsava za izdajnike) uz pomoc nas brojnih liberala koje je IZDAO Slavko Perovic i to nekoliko puta!
  I jos nesto. Nemoj Perovicu da velicas svoju ulogu u osnivanju Knjizevne opstine i osnivanju Arsa – ima nas jos zivih svjedoka iz tog vremena, a ni Kongres LSCG u Herceg Novom nije bio nista poosebno, bio je kao i svi ostali, s tim sto su na tom kongresu mnogi liberali poceli trezvenije da razmisljaju koliki je zanesenjak Slavko Perovic i koga sve okuplja oko sebe, u vrhu stranke.
  S tugom ispisujem ove retke, ali Perovicu shvati jednom da vise nikad neces imati monopol da mjeris bilo ciji patriotizam, cojstvo, intelektualne i druge sposobnosti u Crnoj Gori.
  Toplo ti preporucujem da vise ni slova na napises.

 8. izgleda da su od svih liberala najaktivniji bivsi liberali. posao je posao, sta dase radi.

  ne zelim da branim marka vesovica, koji jeste fukara i funjara prve klase, ali u crnogorskoj fukarsko-funjarskoj reprezentaciji njega nema, a ima u prvom timu su najmanje tri liberala, plus jos dvojica na klupi za rezerve.

  shvatam ja da svako zeli da opere ponesto iz poslednjih dvadeset godina, kako svoje, tako i tudje greske, neko pobjedom, vijestima, monitorom i drzavnom televizijom, neko blogovima, ali svu onu pozitivnu energiju koju pamtim od pisca ovih redova koao rijetkog neistomisljenika kojeg sam postovao, baca u sjenku ovo lutanje od zabijanja klinaca u kovceg mrtve jugoslavije, do blogerisanja o marku i janku. zao mi je sto je tako i sto se ta pozitivna energija ne usmjerava preciznije.

  (samo jedna digresija- obozavam slovensku dusu cija se muka ne moze nikako drugacije preslikati bez dugih recenica. druga recenica ovog teksta, iako se ne slazem sa svim recenim, pokazuje jed koji tinja, pa kljuca, pa przi sve okok sebe. alag mu ga!
  ovaj neocrnogrski stil koji njeguju ‘mladi’ pisci iz novina i rezima, a u kojem se svaka recenica cijedi da bude ‘ubitacna’, je cisto sranje, oni su nepismeni, ne umiju da kazu sta misle ni kad bi trideset njihovih kvazirecenica sastavili, a ne sa jednom kratkom.
  prastajte.)

 9. pored ovoliko normalnih i ok ljudi jevrema , vesovica , zivkovica i slicnim tesko je biti normalan

 10. Poštovana damo, nijesam nikada čuo da je neko za gospodina Perovića uspostavio takvu dijagnozu (što ne znači da nije), ali sam svojim ušima čuo da je Sveta Marovića okarakterisao tim riječima (i to čovjek koji uopšte ne živi u Crnoj gori, niti zna bilo šta o političkoj situaciji u njoj). Osim toga, Slavka Perovića nikad nijesam u životu sreo, ali nemam osjećaj da taj čovjek žudi za klanjanjem, posebno iz razloga lične sujete. To što mnogi “bivši liberali” smatraju da su od strane Slavka Perovića bili gušeni, ili na neki način onemogućeni da djeluju u skladu sa idejama i sposobnostima, dobilo je vremenom svoj epilog. Partije su osnivali i Živković, i Rotković, i Pavićević, i vidjeli smo gdje su završili. Tamo gdje im je i mjesto, na političkom smetlištu. Neki su to dobro naplatili, a neki nijesu uspjeli ni to. Što se tiče njegove mržnje prema Milu Đukanoviću, i sam gajim 10 puta veću, nego na moju žalost nemam hrabrosti da je javno saopštim. Nemate ni vi hrabrosti da se potpišete punim imenom i prezimenom ispod komentara, iako nekome dajete dijagnozu i komentarišete njegov izgled (iako znamo kakve je zdravstvene probleme taj imao). To je u najmanju ruku nevaspitano (što je u Crnoj Gori svakodnevica), i nije se za čuditi. Sa gospodinom Perovićem se možemo slagati ili ne, ali da je ostavio jedan od najdubljih tragova u crnogorskoj politici, mislim da nema dvojbe. Dubok trag je ostavio i gospodin Đukanović, znaće to najbolje vaša i moja djeca.

 11. Irena-sluzbo-druzbo-olosi ,

  sve do veceras pomalo sam sumnjala da ne zivim u bas toliko izopacenom svijetu i da mi crnogorci nijesmo bas (u vecini slucajeva) ogrezli u najdublje ponore nistavila i zla , ali poslije vaseg komentara nemam vise ama bas nikakvu dilemu .

  Znaci , vi ste zlo u onom njegovom najcrnjem i najgorem obliku !

  O vama se toliko hiljadama godina pisalo , razne religije i drustva su bila tik na korak do iskorjenjivanja i hvatanja za vrat vaseg poglavara , bas onog kojim se u knjigama oslikava sve sto je mracno , grozno , smrdljivo , one zle sile koja iskusava sve dobre ljude da postanu ono sto ste vi : sledbenici samog djavola i Satane .

  Sad vidim da su Crnoj Gori prije promjena , prije demokratije , prije i pomena razgranatog zdravog razuma , pod hitno potrebne na stotine i stotine egzorcista , koji ce iz vas i ovih koje sam pomenula gore iscerati demone-sejtane-djavole , koje kakve utvare i ko zna sta jos stanuje u vasim bolesnim i u zlo ogrezlim dusama .

  Do veceras ste sumnjali – ma je li moguce ?
  Od veceras ste cak i sigurni !

  Istina o Marku Vesovicu i vasem ment(V)oru vas je nagnala na ovako zlokobna razmisljanja ( potresoh se brrr ) .
  Zamislite ” strucnjak ” prije 20 godina dao Slavku Perovicu dijagnozu sizofrenika i vi ste to znali pa mu uz ti jos i vjerovali , slusali ga na kongresima , divili mu se . Zamislite koja je u tom slucaju vasa dijagnoza ako ste bili u stanju vjerovati jednom ” bolesniku ” haha.
  Ali poenta price je u tome sto vi nijeste gledali tog kongresa ” mudra ” moja Irena . Nijeste ni odmakli dalje od sluzbenicke i druzbenicke fotelje , a vas cilj je i vise nego jasan , cak sta vise kristalno je cist , samo vam preostaje da promijenite preobuku sto bi rekli stari crnogorci . Ne krijte se dovijeka iza suknji majku mu , pa dje je tu cojstvo i junastvo , dje su velike rijeci , dje je borba , dje su brkovi , hahahaha .

  Samo ste za sprdnju i lagano vam istice rok , pa otud i ovako ” velike ” i ” krupne ” rijeci , potreba da budete ono sto u stvari i jeste : gomila obicnih kukavica i poltrona najgore vrste ( bas kako bi vam i Slavko rekao ).

  Perovic halucinira ophrvan mrznjom sa razorenim mozdanim vijugama , genetski lud , notorni alkoholicar i … ostaste nedoreceni , a i rekli ste dosta vala. E neka ste rekli . Sad ce na ‘iljade crnogoraca spoznati tu ” strasnu ” istinu da vas je lud covjek cijelu deceniju predvodio , i jos vam je trebalo cak deset godina i Kongres da to otkrijete . Pa vi ste samo za sprdnju i vise govorite o sebi nego o covjeku koji pise ovaj blog . Da ne bi Kongresa ko zna sta bi i bilo sa vama .

  Tuzna i ja ispisujem ove retke , cinjenicom medj’ kakve monstrume zivim . I radije uz Perovica nego uz one sto iza ovih ” Ireninih mucenickih ” redova stoje . Ima Sobic jednu divnu pjesmu , a stih iz nje glasi :

  “Al ja imam sebe , u sebi poštenog druga ,
  i volim što su tako čiste , moja sreća , moja tuga . ”

  E mi bas uvijek imamo sebe , i imao je na svu srecu , i ima , i ko da nas tome i nauci . Bas kao sto Perovic ima vjecnost za razliku od vas prolaznih gmizavaca koje ce svaki redak neke buduce istorije da popljuje i da vam se stide pokoljenja .
  A to boli jel da ?
  Boli jer znate da istorija na Balkanu nista ne upamti dobro kao spijune , izrode i izdajnike . Mozda doda i tvorove kao novu kategoriju za duse prodate djavolu .
  A istorija slobode je istorija otpora , kako kazu .
  Na vasu nesrecu , imace ko i da je ispise . 😉
  Sram vas bilo fukaro i kukavice .

 12. Po meni najbolja dva opisa današnjijeh Crnogoraca dali su Matija Bećković i Marko Vešović. Marku Vešoviću skidam kapu za to. Vrijeme je da se mnoge maske skinu na putu crnogorskog prosvjećenja – jer čast se može oduzeti nekome, već se može samo izgubiti, a na isti način možemo reći i za ljudskost odnosno čojstvo. 

  Imao je Marko oštar jezik, ali crnogorska nezavisnost nije otupila njegovo oštro pero. Pisao je o Crnogorcima kao o izumrlom narodu, a sebe je smatrao dinosaurusom, odnosno, onijem Crnogorcem koji je izumro. Koji više ne bitiše po crnogoskijem zakonima.

  Shvatam Slavkov bijes povodom razmimoilaženja sa Markom. Slavko najbolje ośeća koliko je bolan taj rastanak i u ovom tekstu je to po meni više “intimni momenat jednog pisca” nego što je pravi preśek političkog djelovanja ili mišljenja jednog pisca.

  Jedna crnogorska poslovica kaže “Istina je nekima so u očima”. Vjerovatno je mnogima danas i ovakva Crna Gora so u oku.

  Živjeli mi Slavko i Marko. Vi ste obojica za mene ugrađeni u ovu Crnu Goru. Meni, kao crnogorskim slobodnjaku, niko ne može njih dvojicu ocrnjeti.

 13. Mislio Sam da kažem čast se NE može oduzeti samo se može izgubiti.

 14. Ako je pogrešna dijagnoza onda nema lijeka koji bolest, bilo koju pa i političku, može izliječiti. ovo su sve samo poluistine
  i površne dijagnoze. naravno, ima tu istine
  ali to nije suština- I marka i Mika i Banićevića i Rotkovića i Micka i Đonovića
  i Vučiniće i Purka ………..i ine zna se ko je birao.
  Zbog toga dajte bar malo samokritike, ili ugasite svijetlo.

 15. Hronologija gasenja Liberalnog saveza a kasnije i prisvajanja njihovih ideja je svima poznata. Greska nasa je sto smo uvijek smatrali da neki drugi, tamo negdje pa makar i prezimenom vukli korjen iz Crne Gore su istinski za nju nas je skupo kostala i tek ce nas kostati. Kralja Nikolu I Petrovica su skupo kostali studenti koje je skolovao u Srbiji. Ono sto je cinjenica i danas imamo u redovima vlasti uvozne kadrove. Da smo bar dovodili prave pa da kazem ajde oprosticu Vam. Ali smo devedesetih doveli najveci talog okruzenja koji sluzi za potkusurivanje i poziciji i opozicicji. Svaka drzava, bila ona srpska ili crnogorska mora da se okrene svojim ljudima, tj , ljudima koji iamju emociju za to parce zemlje na kome zive i naravno sa minimumom nacionalnog interesa. Ne, nama je milije tudje, namam su drazi oni kojima je crne gora imovina a ne domovina. E sad nas to kosta, ti i takvi preletaci, kolonasi i funjare imaju sve a mi koji pisemo na ovom parectu elektronskog papira napustamo Crne Goru koja ce nam nazalost ostati u lijepim sjecanjima. Da li ce se nekad pojaviti neko ko nece kopirati istoriju, ko ce gledati u buducnost i vjesto ploviti vodama uistinu nimalo lake politike Evrope ostaje da se vidi. A sve mi se cini da mi ne umijemo naprijed .

 16. ponekad pomislim na gorana bregovica koji je frhunski muzicar, vidite postojala je grupa bijelo digme pososojao je jedan zeljko bebek u toj grupi covjek za vrhunskim glasom vokal jel se tako kaze u toj grupi on je otisao i mislili smo nema vise grupe ali pod rukovodstvom goranovim opet hitovi sto se zaista na gorana mogu primijeniti oni njegosevi stihovi”a u ruke mandusica vuka bit ce svaka puska ubojita”

  ovo je poruka za slavka i za istinske liberale dje opet ao je moguce pod slavkovim vodjstvom opet cemo izdavati hitove i biti u samome vrhu dosta sam siguran u to,

  a vi postovani moji liberali, da li dijelite moje misljenje samnom.

  pozdrav

 17. Zaista inspirativna, i u Crnoj Gori uvijek aktuelna tema.Svako ko je bio srcem u LSCG zna odgovor na ovu temu. Svako ko hoće zna da je Slavko svakome ko je iole zasluživao pružio šansu da da svoj doprinos Crnoj Gori.To što su već pomenuti (ne)ljudi to u datom momentu zloupotrijebili, i naplatili od režima, neka njima služi na čast. Sjetimo se Purka, Vlahovića,Rotkovića,Vešovića…..Pogledajte đe su glavne ličnosti iz Reformskih snaga: Darmanović, Stanković, Rakčević………Svi su se oni uhljebili, a to znači izdali Crnu Goru. Zar je šizofrenik onaj ko kaže istinu, onaj što je uvijek govorio istinu.Svi oni koji su izdali LSCG i Crnu Goru, blateći Slavka prave alibi za sebe, i svoje sramne postupke, dozvoljavajući sebi da puze pred Milom Đukanovićem čekajući mrvice sa njegovog stola.Za takve mi na Cetinju imamo prikladan naziv-KANAVACE!!!!!!!!!

 18. Evo ga! Irena, ali i Raičević, svako na svoj jeftin način, kao zaokruženo otjelovljenje autohtonoga crnogorskoga nikogovićstva! Na jednom mjestu, u razmaku od par desetina cantimetara, promptno prirodno isprovociranih advokata Zla golom Istinom i Pravdom!
  Prva, Irena – kao autentični soul mate svoga uličarskoga tate Mila (u obliku neke Irene, maje, iliti Kusovca, Srdjana ili Zorana, ili…ima ih na stotine, mada je ovaj po stilu već prepoznatljiv), koja rupe u svojoj ličnosti i duši, veličine Mrtvoga mora, ne može začepiti ni svim milionima Milovim, ni ljubljenjem njegovih skuta, ni gomilom u kojoj smrdi, (a u kojoj očajnički traži lijeka svojoj prodanoj duši) – to je Zlo koje razara i ne da mira – nego svoga nosioca razjeda do potpunoga gubljenja kontrole – onako kako se to nesrećnoj Ireni Kusovac dešava! Zato ovdje nema ’političke rasprave, ni argumentacije, ovdje samo može biti poziva ’exorcist-u’, koji se na pravome mjestu pojavio, da pozove još stotine svojih kolega da prionu na posao! Ovdje nam Irena može i treba poslužiti tome da još jednom vidimo da prodati dušu đavolu ne znači – uzeti od đavola, i onda se povući – jednom prodana duša, bez dvojbe podrazumijeva par rogova i papaka koji ovako očigledno izrastu! I to je ono za što nam Irene trebaju poslužiti – kad ih ugledamo, da se prestravimo, i kažemo ’hvala ti Bože što nijesam ona’, i dignemo joj zid, i kažemo kao Tolkinov Gandalf – Balrogu: ’You shall not pass!!!
  Poslije toliko godina raznih ’Irena’, s Irenom ne može biti rasprave, ona se ima direktno usmjeriti svojoj kući rodnoj – u Ad! Svaka dalja analiza ove Milove manifestacije – vodila bi opravdavanju Dobra u odnosu na Zlo – što je po sebi paradoks, i u nju se, ni po koju cijenu ne treba ulaziti!
  A, Raičević? ’Umivena’ Milova verzija Zla? Koja treba da zabašuri razliku između Dobra i Zla? Pa, naravno! Fenomenološki nimalo čudno što su se i Irena i Raičević pojavili na istom mjestu u kratkom razmaku, kao dvije bjelodane verzije Milovoga suštinskoga bića, ili antibića! Direktno razaranje(u ovom slučaju Irena), ili mučka relativizacija (Raičević), a u cilju apsolutne dominacije nečovještva, koje svoj mir ne može naći ni u potpunoj vlasti i masti – nego samo u totalnom iskorijenjavanju Dobra – to je sublimacija ove dvije pojave, koje su se u ovome nebitnome slučaju ispoljile kroz njihove šematizovane komentare! I zato, neću ni u kojoj tački ulaziti u segmente ovih njihovih ’pojava’ – one se godinama ponavljaju (po modelu – ’dovoljno puta ponovljena laž postaje istina’). A ja im kažem – malo morgen – Mičite se odavde! Vaš vonj je nakon ovoliko godina toliko oštar, da ga nijedna manipulacija, modifikacija, ili verbalna kanavaca – više zatomiti ne može!

 19. Exorcist je potuno u pravo. Kako to da je irena danas, poslije 10 godina, procitavsi ovaj post, dosla do apsurdnog zakljucka da kongres u Herceg Novom nije bio nista posebno ili jos neobjasnjivije, poslije skoro 30 godina, da je uloga Slavka Perovica u ARS-u bila minorna.

  Sto god otkriva ovaj post on ne moze imati nikakvi uticaj na neciju ocjenu dogadjaja ne od prije 30 nego ni od prije 3 godine.

 20. Posto se bavis dijagnozama, evo jedna vrlo laka procjena tvog karaktera, Irena.

  Mehanizmom identifikacije si vrlo lako prepoznala asimilirane crte Marka Vesovica, koje si introjekcijom davno ukorijenjene u dimenzije tvoje licnosti.

  Iza idetifikacije kod tebe nastupa drugi mehanizam odbrane koji se zove NEGACIJA. Pokusavas ocajnicki da negiras ono sto zapravo jesi-a subliminarno percepirano Slavkovim tekstom u opisu Marka Vesovica.

  A ono sto si ti je vrlo lako objasniti- prodana funjara,naravno, ili jos preciznije:
  PRODANA FUFICA.

 21. A, evo i da vidimo(da ne bi bilo da konstruišem!) ko je, zapravo, i koga ođe voli i zastupa Zoran V. Raičević?
  Sa DNMa, prije 3 dana, od 29.7.2010.
  Tekst Novaka Adzica, prenesen iz Pobjede, i dolje – komentar Zorana V.Raičevića! Svaki moj dodatni komentar je suvišan! (Moram, ipak, samo dodati da je veoma ‘zabavno’, i naravno, indikativno, što u svome komentaru na ovome (Slavkovome) blogu, Raičević čak i citira riječi baš iz ovoga teksta Adzicevog – „čast ne može oduzeti, ona se jedino može izgubiti“.. – The same Milo’s kitchen, no? Evo, gledajte, i zanemarite ko se napada, nego pogledajte ko se tekstom i komentarom brani!:

  ‘Novak Adžić o Željku Ivanoviću: U hajku se uključio i po mnogo čemu prednjači i bivši nezavisni dnevnik koji je ustvari političko glasilo medijskih tajkuna, antiratnih profitera i frustriranih političara u pokušaju, onih koji bi željeli da vladaju bez legitimiteta
  July 29, 2010 by Daily News Montenegro

  20 Votes

  Izvor: Pobjeda
  Egzemplar neprofesionalnog i nesavjesnog medijskog angažmana je direktor dnevnog lista Vijesti, koji je de-facto i urednik tog privatnog glasila. Ovaj njegov i njegovih ortaka list, svoje stranice koristi i da svojevlasno ili preko svojih plaćenih pulena, kojima izdaje naloge da pišu prljave tekstove, sa ciljem da se klevetaju i denunciraju brojne javne ličnosti, intelektualci i institucije u Crnoj Gori i podvgravaju poruzi, kako bi se što više povrijedila njihova čast i ugled i nanijela im se moralna i svaka druga šteta. Direktor Vijesti poodavno je postao neka vrsta mutiranog novinarskog kerbera, koji, iako mu hrabrost nije jača strana, „kidiše“ na ljude koji mu se iz ovih ili onih razloga ne sviđaju i koje zbog očevidne lične frustracije i kompleksa ne može podnijeti. Zato ih neprimjereno stigmatizira i demonizira, nastojeći da im ugrozi čast i dostojanstvo. Ali, ovaj medijski tajkun zaboravlja da se, što je rekao Čehov, „čast ne može oduzeti, ona se jedino može izgubiti“. A u tekstovima ovog tajkuna ponajviše ima nečasnog i neviteškog.
  Uz mnoge druge javne ličnosti i pisac ovih redova, već nekoliko puta, je od strane direktora Vijesti uvrijeđen i oklevetan na krajnje banalan i primitivan način. Ovaj medijski tajkun postaje šampion licemjernih, janusovskih metafora. Prožet sindromom Herostrata, koji je zapalio Artemidin hram da bi bar po nečemu postao poznat, ovaj lažni „slobodomisljeći i nezavisni novinar“ već više puta me optužuje da sam „hulja i ološ koja je svoje utočište našla u patriotizmu“. Kakva groteskna „novinarska“ komediografija. Direktor lista, koji bi svog svojih sumnjivih finansijskih transakcija mogao biti predmet istrage tužilačkog organa (o čemu postoji obilje materijala), optužuje čovjeka čiste biografije, koji se skoro 20 godina dosljedno zalaže za svoja uvjerenja. Čini to na način koji najdublje vrijeđa čast i ugled napadnutog. Zato postoji samo jedna riječ: bestidno. Ali, maske su davno pale. Odgledali su odavno ozbiljni i odgovorni ljudi maskenbal paradu direktora „Vijesti“. Ogoljen je. To što svojim vulgarijama u tekstovima i komentarima iz njegove radionice podlosti, pokušava da zavara javnost i bači prašinu u oči, ništa ne pomaže. Sa njim, što bi rekao jedan sarajevski pisac, „ni tramvaj ne bih čekao“. Na tu njegovu konstataciju o „huljama koje su našle utočište u patriotizmu“, adekvatan odgovor bile bi riječi koje je nekada dr Ivo Jovićević, kad su nam oteli državu, crkvu, naciju, jezik i kulturu 1918. godine, uputio Andriji Jagoševu Radoviću i Janku Spasojeviću: „Oni nikakvog ideala u životu za kojeg bi se borili nijesu imali. Njihov jedini ideal bio je puno korito“. No, ovaj medijski tajkun teško da će ikad moći prihvatiti činjenicu da je za neke ljude borba za domovinu i crnogorski nacionalni identitet važnija od materijalnih dobara i tokova novca ili sticanja i obrta kapitala.
  Glavne mete napada ne samo od strane velikosrpskih krugova, političkih, intelektualnih i klerikalnih, već i od strane dnevnika Vijesti i pogotovo njenog direktora i njegovih glasonoša i mastiljara, su predsjednik Vlade Milo Đukanović i predsjednik Skupstine Crne Gore Ranko Krivokapić. Podmeću im se brojna kukavičja jaja i klevetaju se glavni nosioci demokratski izabrane vlasti u Crnoj Gori, sa davnašnjim iluzornim ciljem da se uklone sa državne i političke scene dvojica glavnih ličnosti, koje državnički uspješno i stameno, čuvaju, brane i promovišu slobodu, demokratiju i nacionalni identitet Crnogoraca. U tu hajku uključio se i po mnogo čemu prednjači i bivši nezavisni dnevnik koje je ustvari političko glasilo medijskih tajkuna, antiratnih profitera i frustriranih političara u pokušaju, onih koji bi željeli da vladaju bez legitimiteta. I taj nekada nezavisni dnevni list sve više liči na dnevni bilten sastavljan na čuvenom kanabeu.

  Komentar:
  Zoran V. Raičević

  Bravo Novače za tekst.

  Bio je kraj Maja 2010. godine. Lijep proljećni dan u Podgorici. Ugledao sam jednog veterana crnogorske borbe za nezavisnost, istoričara, koji je uvijek britko pisao, bičujući neprijatelja riječima, o Crnoj Gori, nepravdi učinjenoj njoj, krčeći time put crnogorskog prosvjećenja.
  ” Zorane, koliko se nijesmo viđeli?” – upita me. “Novače, nijesmo se viđeli sigurno ima 12 godina. Śećam se naših susreta u prostorijama LSCG u Podgorici i Cetinju!.” Novak klimanjem glavom potvrdi moje śećanje. Bio sam mnogo srećan što sam nakon više od jedne decenije srio čovjeka koji je devedestih godina prošlog vijeka – mlad, samouvjeren, zborio o nepoznatim stranicama iz crnogorske istorije. Njegovi brilijantni tekstovi o crnogorskim komitima, Crnogroskoj Pravoslavnoj Crkvi, Podgoričkoj Skupštini, Herojima Crne Gore… otvorile su oči crnogorskim čeljadima i osvijetlile put crnogorskom narodu.

  HVALA TI, NOVAČE! – Zoran V. Raičević, u Torontu, Jula 2010. G.’

 22. U ovoj aleji velikana Rotkovica, Zivkovica, Miska Vlahovica, Jevrema, Marka Darinkinog, idr. uvjek cu prije izabrati Slavka Perovica kakav je da je. Inace se ne slazem uvjek sa njegovim misljenjem ali za ove trabante on je “Ferari”

 23. G-dine Perovicu,
  nijesam siguran da citate komentare na Vase, inace, interesantne tekstove, ali osjecam potrebu da kao, uslovno receno “posmatrac sa strane”, kada je u pitanju Vasa partija i dogadjai u vezi sa istom od njenog zamrzavanja do danas, primijetim da je stanje unutar Vasih redova krajnje zabrinjavajuce, cak alarmantno. Moram reci da Vam je jos i najlakse sa onima koji su Vas direktno izdali, ukljucujuci pomenutog Vesovica i mnoge druge, koji se prodase za trideset srebrenjaka, ovaj ili onaj interes. Spisak njih je predug. Ali na iste nije potrebno trositi previse rijeci. Oni su se sami razotkrili.
  Vas predmet interesovanja, ako imate namjeru ikada “razmrznuti” politicko angazovanje, mora biti obracun sa “mangupima u Vasim redovima” kojih je, sudeci po ovim tekstovima, mnogo. A o spijunima i laznim prijateljima, barem Vama, mislim, nije potrebno govoriti…razne irene, elisabthe, novaci, raicevici….otvorite oci i razmislite…
  Puno pozdrava sa zeljom da Vas zdravlje i razum sluze kao i do skora!

 24. Tako je danke island,eto ireni i slicnim provokatorima miko tvor i ostali izdajnici,svi su oni sa milom makar i na kratko surovali a slavko nikad.To je to sto ih najvise boli a proce i ovo sve i ostace srecom zapisano.
  >Nista ne vara covjeka kao pamcenje i nista ne vara kao rijec,samo ono sto je zapisano ostaje<
  Istina uvijek pobijedi pa makar i na kraju.
  Misle i ovi da ce vjecno pljackati crnu,jednog dana ce odgovarati medenica,carapicka,markovic,luksic….. ne mogu svi uteci.

 25. Matija Bećković, pisac koji bitiše u Beogradu, koji je na potpino suprotnim političkim pogledima od mojih, rekao je jednu brilijantnu rečenicu neđe mislim 1996. godine: ” …. Crnogorci ne osviću onakvi kakvi su zamrki..,”

  To objasnjava ambivalentnost našu, puteve od velikih Liberala do velikih Socihal demokrata i oponenata CG, puteve od velikih Kominista do novih kapitalista, puteve od Bjelaša do velikih Suverenista, puteve od Monarhista do velikih Marksista…

  Žao mi je kad vidim neke bivše borce za Crnu Goru van te Crne Gore… Posvađane sa bivšim kolegama, prijateljima… Ja shvatam nečiju ljutnju, ali ljudi, vazda je bilo da jedni siju a drugi žanju… (riječi Isusove)

  ili što bi rekli neki drugi velikani: “Nije sramota pasti, sramota je ne ustati!”

 26. Irena je iz tvorove kuhinje,eto ti tvora, njegova partijica je u koaliciji sa krimosima,vjerovatno zato sto nemaju dijagnozu,svaki naormalan covjek koji vidi sto se golim okom moze vidjet proglasi se sizofrenikom i krimosi su oprani,mogu da rade sto hoce.Orvel je vas doktor nema vam spasa.

 27. elisabeth- potpuno se slazem sa tobom moj prika..:

  Nick- u pod imenom “Zoran V. Raicevic”,

  Od svih nick- ova odje, taj je svakako NAJlazniji..

  Mnogo ste providni gdjo/gdine, znate sto..? Zato sto ste sve stavili o sebi vec na internet.

  Naime, dovoljno je da neko posjeti i vas ws i ostale portale il sajtove tipa CDM, Analitike, pc nen- a, pa da sklopi istinu o vama.

  Kao prvo ko neko ko je bio u gradu iz koga tvrdite da ste (toronto) poc. Aprila, moram vam reci da vecina ljudi iz Crne Gore se tamo pisu ugl. ka Srbi odn. Crnogorci- srbi i idu u SPc. Za vas vecina ljudi NIKAD nije ni cula…:-)

  Vi imate impresivnu politicku karijeru “goluba prevrtaca” od mladoga komuniste Titova (nista lose za sad..!) preko stare struje DPS- a, do novije i na kraju ste sad u: SDP- u. Kakava salto mortale..! Dakle vracate se svojim korjenima, doduse u sranku koja danas vise djeluje ka fasisticka no sto je ljevica..:-) Zatvoren krug.

  Lijepo vam je jedna zena prije mjesec dana na DNM-u napisala… Koga vi zapravo predstavljate gosn..?

  Vi sigurno nijeste neki crnogorski patriota a jos manje nacionalista, iako se trudite, barem ucite da vratite starizme u crnogorski jezik (na pc nen- u skoro pisete o celjadi..).

  Vi ste jedan NAj- obicniji poltron vladajuce elite, koji je toliko bezposlen da uspijeva da odradi sve svoje zadatke skakutanjm sa jednoga da dr. gorepomenuti ws.

  Nastavite samo, pratimo vas sta radite i postajete sve smjesniji i ocajniji..sic 🙂

 28. Pa mozda se prodao Milu, ali nije Milosevicu i Radovanu nesretnom.
  Postoje vise boja i dimenzija u svemu. Neko ne zeli da ih vidi jer mu kvare preodredjeni zakljucak, a neko ne moze da ih vidi jer ima crno-bijeli filter.
  Balansiranost stavova i pluralizam misljenje je svkako najkorisniji u duzem roku. Ma i u kracem roku.

 29. Raicevicu,

  Lijepo vs je zena na DNM- u pitala, ko vama zapravo pise ta vasa “priopcenja”, ko vam sastavlja…? Pa adress is: ANB.

  Sto se Slavka tice, ja njega nesretnika mogu i da razumjem.

  On je, naime. slicno ka i Don, vjerova ljudima oko sebe. Nije to njegova krivica…!

  Pravi rukovodioc je onaj koji na vrijeme otkrije NESOJ, kompetitore svoje i odstrani ih oda sebe. Znaic on je mora prosijat to i nesoj bi osta na reshetu. No to mu ja Ne zamjeram.

  Drugo je nesto sto je problematicno za mene..

  Ovo, ova rugoba od pisanja- ovo definitvno NIje onaj pozitivni Slavo od ranije. Odje je neko ili mnogo bolesan (da ne dajem nikakvu dia. j rnije ni uljudno) ili bolje reci netko zadojen ogromnom kolicinom mrznje zbog Nepravde…

  Ja iskreno Ne zelim da vijerujem da Slavko ovo pise, mislim da je ovo neki njegov dvorski pomocnik.

  Naime Slavko je vavijek bio jedna POZIT. energija, jedan modu operandi, jedna hrabrot i dika sviju nas, i ljubimaca ideje starog NS- a dakle Narodne sloge. On je bio jedan Motorin, jedan spiritus movens.

  Odje ja vidim duboko nesretnu osobu… svaka dr. rijec je f- akin.. fukara, funjara i mnog cesto: UDBAs ovaj, udbas onaj…Razumljivo..!

  Moje je mnenije da ovo netko dr. pise odn. sastavlja ove tekstove.

  Sto se tice Marka Vesovica, cekajte sad, jel posteno da je on mnogima od odje potpisanijeh (iskljucujuci funjarskoga spiona raicevica…!) sluzio ka Simbol OTPORA propanuloj kao kazete “velje- Serbeljaskoj” ideji, dakle iz Sarajeva opkoljena grada. Odatle je isto i Anrej Nikolajdes..- sto i njega danas jednako ne osudjujete..?!

  Sto ih tada nijeste oba osudili, jer ma kako bile potresne i istinite njiove sudbe, oni su oba n podredjeni nacin pozivali na “zatezanje” odnosa sa tijom drugom polovinom CG- e, dakle pro- unionistckom sa kojom ce sam Slavko nekolike god. nakon toga rata napravit i..:

  deal odn. koaliciju.

  naravno da je fukara svudje se uvukla tamo, naravice da nijesu samo Brkovic i Vesovic izdali, i onaj gad kotorski..

  ali opet moram doci do te nase naivnosti (nevinosti) balkanske dje su rukovodioci stranka MNOGO slijepo vjerovali ljudima pod sobom a da nijesu mnogo ni znali o njima.

  To je srz propanuca LS… i ne samo njega no i dr. partija na dr. union. strani.

  Naravno, iz cjele besjede izuzimam nick-a “raicevic” kao nepostojeceg lika, pa dakle jednog opskurnoga “djelatnika” koji je dugo god. upravo i bio sljedbenik ideja toga Beckovica o ogjnu i machu.

  Il ocete reci “raicevicu” da ste ko dokazani UDBAS, free i po automatizmu dobili clansku kartu ANB- a..?

  Ajte vi fino podjite “jopen” po drugijem sajtovima dakle na DNm, pc nen, CDM i Analitiku , upravo tijem redom.

  Ime za fukaru je upravo taj doticni nick… koji tvrdi da je svudje “bia i uteka”

 30. Слотеру Ниче,

  Ne vjerujem ni ja da ti ovo pises, jer ne vjerujem da si ovoliko nepismen. Dakle, sigurno diktiras, a pise tvoj ђед.

  Evo i pitanja, НИЧЕ. Kad си траziо ђевојку, jesi li bio uvjeren da ce biti uvijek i cijelog zivota mlada i da ti prica lijepe price dok ti staris, sjedis a bogami ti se vise i ne dize?

  E, vrijeme je cudan fenomen, Nick. Svi se mi mijenjamo i svi smo mi nekad bili drugaciji. Imali smo i nekad jedne prijatelje, sad imamo druge, znamo sad vise nego sto smo znali…
  Ali to je sve normalno.

  Normalno je da bilo ko u svoje ime napise da mu je tesko robovati u Crnoj Gori pod tobom, tvojim stricevicima, saplemenicima, dok mi ti glumis dobrog Crnogorca.

  Nije normalno puziti, pljuvati pa lizati, uvjeravati sebe da je LAZ istina, i raditi za ANB za sitne pare.

  Ovo zadnje se odnosi na tebe, naravno.

  Ali, ja ZNAM da bi ti volio da ovde pise Milo Djukanovic ili Svetozar Marovic. Eto, zamoli ih jednim uvlakackim pismom da i oni nesto pisu, pa ces se diviti njihovim slatkim rijecima i frazama punim optimizma, leprsavoj prozi a bogami i filozofiji.

  😀

  I uredi svoje komentare kad pises…Najlakse je da se napijes pa da izbacujes ovo nepovezano smece iz sebe.Trazio sam tumaca da mi objasni sta je htio pisac da kaze…

 31. Cekaj ja sam se obratio laznijem nick- u, no ti mi se jopen najavi Angie…haha ! 🙂

  Znaci ti si “raicevic”..? Dobro, pa znamo se onda duze hihihihihi..

  Sloteru iz kojega ti je to movie- ja.. kako spell- ujesh to, slaughter…?

  Dear Angie,

  Za nekoga ko zivi u Karlovcu- dakle ko je “izbjega” ko i Slavko iz te Cg i godinama si clan nekijeh izfakiranih (hravtski term) NGOs dje si kako i sam kazes posa ucit ljude sirom svijeta (a pod tijem: svijet podrazumevam sve izfakirane zemlje tipa Iran, Sev. Koreja, Egipat, Hrvatska, Albanija, dje jos- Bosna, Kosovo…a da pardon vidm da si pazaracna forumu Novi Pazar), zasto odmah napadas nekog ko ima misljenje protu tvoga da je ANB- ovac.

  Usotalom ti NE zivis u toj CG…haha ! 🙂

  Moji stricevi, ujaci nijesu u CG vec u Srbiji. Sta cu kad se vecina ljudi u Pivi tako izjasnjava..hha 🙂 A o mome crnogorskome “podrijetlu”- odkuda ti to…? Ja to nidje na napisoh.

  Nijesu ONI odredjivali sudbinu Cg no ta fukara (manji dio doduse) iz ex- LS tipa tebe..?

  Naime vi od ste anti- srpske pljuvacine zivite jos od prije vrjemena Nar. Sloge, a sigur je da si ti cak i bio protiv te ideje…!

  Moj ti je savjet za dubinu tvoje sada vec mrznjom napacene duse: ako si pravoslavan- podji u neu preostalu crkvu, nesrusenu oko Karlovca ako postoji i upali svijecu za poklate Srbo- crnogorce u ustaskoj drzavi… a ako klanjas, onda vec otklanjaj svoje i odmumlaj u Novome Pazaru.

  Bujrum..?! 🙂

  Molicu se uvjek Bogom za tebe da ti duse ne podje: sejtanu… ako ima ikakve nade..!

  A slugeranja- slugeranja si ocito vazda bio i vavjek ces ostanut. Prvo komunistima, a sad eto fakinim NGOs, sluzis djavolu dje ucis ljude “sto je njihova Freedom” i koji level iste smiju da imaju.

  Pa ako imas toliko hrabrost, podji u Mrco- goru pa tamo uci zabludjele ovce u privatnoj feudalnoj latifundiji za koju si glasa. Ne, no su ti oni vec isprdjeli prkno..haha ! 🙂

 32. I svakog komentara koji napisem- ne idje: tebe…! 🙂

  Ti trebash sudskog tumacha za srpki jezik jer kazes da Ne razumijesh ga.

  e biti ces nicely surprised da vidis da ih u tvojoj Hrvatskoj demokraciji- nema..

  Naime oni nijeus opsjednuti tim bakrachima tipa jezika ka tvoji u CG..!

  Za “njiju” je to isti jezik, uz Karlovacko pivo…koje sam pijesh.

  Ja Ne pijem no hvala ti na ponudi. A da check- iram text za tebe- necu… ne moras stedjet toliko kupi neki software, neki spell checker.

  Kolko vidju, nema jos ni jedan built- in montenegrian (to je neka italijanska rijech koju samo “tudjini” po rjecima tvojeg sefa, Dona- koriste..) a kamoli crnogorski…

  No cekacemo da ga “bidne” i ceracemo se jos mi moj “raicevicu”…! 🙂

  Zdravo mi bio.

 33. Ja ne znam čemu to čuđenje.Slavkova su pisanija uvijek bez stila,rukopis prosječno talentovanog školarca na zadatu temu,jedna riječ istog značenja u bezbroj oblika,redovi i redovi varijacija na,svega dvije-tri rečenice u kojima je suština,i pokatkad njegov omiljeni opis “krasno”,čisto da ne zaboravimo koji su mu susjedi draži.
  Ali zato je tu da kaže JA obnovio,JA osnovao,JA pomogao…postaje stvarno nezanimljiv,i opet bih zamolio DNM da ne prenosi baš sve njegove tekstove-koga zanimaju skeleti “izdajnika” koji svakodnevno ispadaju iz njegovog ormara? narušiće uspomenu na ono što je nekada bio…ili smo vjerovali da jeste.

 34. A sto mi se jos zalis Miko moj dragi..?! na bolesti..?! A pa to su private matters.

  A cush to za bolesti, eto ima Dr. Gavro pa podji njemu on je psiijatar…:-)

  Ja ti nu merem nisto pomoc.

  A shto drugo..? ako imas ED, znaci ostavi se kurvi sinko, ili pitaj urologa da ti prepise neki a- biotic il Levitru, Viagru..

  Znadnes li sto je to..? E pa nema veze, uznavacesh…

 35. Jako mi je drago što je Slavko ovaj tekst posvetio tako značajnoj temi kao što je IZDAJA.
  Mislim da nas ima još koji dijelimo sa njim gorka osjećanja, bol bijes, tugu kad otkrijes da si svoju pažnju, ideje, simpatije a nadasve vrijeme uložio u “ljude” koji su kasnije za rad sitnih interesa pogazili sve to. Namjerno kažem sitnih, jer nema te cijene za koje bi se Dobro prodalo za Zlo. A što je najgore, kako vrijeme odmiče funjara je umjesto da ih bude manje, sve više i više. Tako da NORMALAN čovjek stvarno više ne može da vjeruje što se ovo dešava.
  Mi, ljudi srednje generacije barem ne možemo reći da nismo živjeli u koliko toliko sređenom društvu u kojem su ipak postojale moralne vrijednosti, a šta sa našom djecom? Kako ih ubijediti da postoje vrijednosti koje su vanvremenske a da ovo što gledaju i slušaju u okruženju je po principu “čega se pametan stidi time se budala ponosi”.

  Što se tiče prigovora o teškim kvalifikacijama, moram priznati da je i meni, negdje 2001. djelovala malo gruba izjava o moralnim patuljcima i izdaji od strane prijatelja, kumova i rodbine u vezi sa pobjedom DPS, ali vrlo brzo sam se uvjerila u njihovu istinitost i da nema tih riječi kojima bi se okarakterisalo to što se dešava. Nakon izbora 2002. (igrom slučaja nalazim se u okruženju koje je pro srpski orjentisano) bila sam potpuno šokirana rezultatom, obzirom na svakodnevne komentare i kritike upućene na račun DPS. Dan poslije izbora muk, nema komentara niti iznenadjenja. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi. Treba sačuvati radno mjesto, zaposliti dijete, dobiti kredit i povoljniju otpremninu.

  Ali i inače, za ovih preko 20 godina, ja još ne čuh niti jednog, pa čak ni onoga za kojeg znam sigurno da ih glasa po liniji direktorskog mjesta ili bilo kojoj drugoj, da javno kaže da je glasao za DPS. Naprotiv, na sav glas se kritikuje rad ovog funkcionera, ili onog ministar, pričaju priče koje svi znamo o njihovim kriminalnim radnjama.

  Pa ljudi što je ovo, koje je ovo ludilo. Baš čudno da SPECIJALISTA irena ne uočava ovu šizofreniju.
  Ipak, ova Farma koju Lomi vodi po svojim uličarskim pravilima a la Lošmi završiće se jer mi se čini da producentima više ne donosi prihode i nije više interesantna.

  Na kraju, veliki pozdrav Slavku, samo naprijed, sa nestrpljenjem očekujem sledeći tekst i
  NEKA TI JE SREĆAN ROĐENDAN I ŽIVIO NAM JOŠ DUGO.

 36. Neko ovde kaze ka’ pas, Slaughteru.

  1. Ако хоћеш да пишеш српски, то изгледа овако као што ја радим.
  То што ти пишеш је немушти – sleng језик, који само има фундамент, нешто што се препознаје у црногорском језику. Мислим да ти то намерно радиш, да би тобож извргнуо руглу црногорски језик.

  2. Ja i dalje tvrdim da si ti jedan prljavi udbas, doziran sa par casica rakije, i koji sa jedne strane, kao , zgrazava se nad tekstom a sa druge stane, odjednom veci Liberal i od samog Slavka Perovica, i tako -jasno nam i glasno, objasnjavas sve “pogreske”, “promasaje”,”zablude”, “propasti” nekad, a bogami i sad svega sto je vezano za LSCG i Crnu nam Goru… Iz tvoje price, neko ko je pao sa Jupitera shvatio bi da je DPS spasitelj Crne Gore .
  Dakle , laze se puno.

  3. Lazes i to sto govoris o nekakvoj MOJOJ anti-srpskoj pljuvacini. Pa , ja nemam problema nikakvih iduci citavim Balkanom i ex- SFRJ jako cesto…sa Srbima nemam apsolutno ama bas nikakvih problema ni animoziteta.
  Ali imam problema sa fasistima i rugla koje se nalazi medju Srbima, ali i fasista iz drugih naroda.
  Fasisti su svi isti, ma koje boje i rase bili i koji jezik govorili. Ali, sasvim je slucajno sto se po ovim forumima provlace nekakvi koji vonjaju na srpski fasizam,i ja eto, najcesce , s njima vodim polemike, a olos tvog kalibra to iskoristi kao alibi da na sve zube izlaje pojam Angusove “anti- srpske pljuvacine.”

  4. Jesi li se pitao, udbasu, zasto sam ja i ko zna koliko ljudi iz CG je otislo sirom svijeta, i zivi negdje na drugoj strani planete, a mogli su da nije bilo pljacke, bande, mafije, zlikovaca svakog kalibra, koji se uz pomoc DPS-a , uzverao na najvisi nivo u Crnoj Gori, mogli sasvim normalno zivjeti u svojoj zemlji, u svojoj drzavi i biti na svome?

  5. Ako mozda mislis da sam ja nekakav rovovski i partijski ratnik, onda se grdno varas, udbasu. To VI etiketirate svakog ko se usudi da vam nesto javno kaze, i odmah ga svrstavate u neke , samo vama znane kategorije da bi ste , manirom prave mafije, ocuvali svoju kompaktnost a samim tim i neogranicenu mogucnost za pljackanjem.

  Posto vidim da nemas cime da mi podvalis, pokusavas provuci tu praznu i priglupu pricu o nekakvoj mojoj mrznji…ha…ha… PA, ORANGUTANE JEDAN, ja prije 15 dana setah Beogradom, Pristinom, Sofijom i jos svuda, pricah sa svim i svakim, setah slobodno svuda, i nemadoh sa kim, AMA BAS, ni najmanji problem. Svuda imam drage ljude, a samo par lopuza koji se vuce po ovim forumima mi pokusava okaciti o vrat nekakav simbol mrznje.

  Pa, izvini sto mrzim vas lopove, udbase, fasiste, ratne i poslijeratne profitere… Treba li da vas volim, bitange?

  🙂

  6. I na kraju tebi СЛОТЕРУ, i ovim pacovima sto se vuku okolo: svi koji ste puni PLJACKE, svi ste vi navukli lopovski malo od Milosevica, malo od Bulatovica, malo od Djukanovica, ali kad se sabere – dobro ste usicarili i napljackali.
  Vas ne zanima sto ste oteli tudje, poubijali nevine ljude, raselili sve koji nisu mogli nista posteno da urade za sebe , za svoje porodice i za svoju djecu…Vazni ste bili samo VI i da tako zlocinacki vladate nad svima ostalim. I sad, kad TI i tebi slicni zlikovci pocnu pricati o mrznji, o pravdi, o moralu, o LSCG, o Pravom Putu- pa dodje mi zaista da se ispovracam nad razinom niskosti kou pokazujete, nad trulezi koja zaudara iz svake vase recenice, nad smradom FEKALIJE kojom vonja svaki vas NICK ( a kamoli pravo ime i prezime)…

  E, posto je moja savjest cista, hladne glave i cista razuma, mogu da vam uputim jedno veliko PLJUC, u vase bijedne face.

 37. 1/1

 38. Pih, zlikovac ostaje zlikovac do groba…
  A djubre ne mijenja karakter za 1000 godina.

  PLJUTZZZZZZZZ !

 39. Ne moramo se u svemu slagati sa Slavkom, ali cijenim da je covjek bez krivina. I nas dvojica smo u Pobjedi polemsali, korektno, promovisali smo jedno svojevrsno unapredjivanje kulture dijaloga, ali svako je ostao ne svome. Bez teskih rijeci. Dakle, obojica, i poslije 19 godina ostali smo bez krivina, i jedan i drugi pridružli se dijaspori, ja SAD, Milvoki, Slavko u Pragu. Iako se ne slažem sa Slavkovim političkim traktatom, bilo bi dbro da se vrati u Crnu Goru, kako bi pocstio KETNANE.

 40. Ja bik lijepo zamoliJo da se Цлаудио мало окупа…
  Усмрдео нам se malo ovaj Argentinac 😀 😀 😀

 41. http://hr.wikipedia.org/wiki/Izdaja

 42. Srećan ti rodjendan, Slavko! Sto godina živio!

  A, tebi niče Nick – jedina nam je dodirna tačka što se slažemo da je Raičević direktno iz Milovog ešalona; ali ja i ti imamo drugi, fundamentalni, problem – to što ste mu (Milu) ti, i tebi slični perfecti, glavno pogonsko gorivo! Takoreći – direktno služite tim istim ‘Raičevićima’, kojih se ovdje, tobož, gnušate! Prema tome – meni ste isti! Dosadih i sebi s onim analogijama i metaforama o dobru i zlu, pa ću jednostavno ponovit ono prikladno Slavkovo – prodane funjare! Prodali ste ovu zemlju Milu u privatno vlasništvo, i još se i dalje busate u ‘crnogorska’, odnosno ‘srpska’ prsa – sve dok on i posljednju nadu ne potopi, sitno vas potplaćujući da nam u beskonačnost mažete oči i skrećete pogled s njegovih bisaga – na vaše lažno crnogorsko-srpsko kecanje! Dokle više, bruke jedne! Sram vas, i stid bilo!

 43. Sretan Vam rodjendan zelim od srca … Nisam cest komentator na Vasem blogu ali svakako jesam redovan citalac… Imam potrebu da Vam se ovdje i bas sada ,najiskrenije zahvalim na svemu sto ste radili ,godinama ,godinama i godinama za sve nas istomisljenike ..i sto jos uvijek posle svega , imate dovoljno energije (i to samo kakve energije..) da nastavite tako iskreno da sirite prave vrijednosti i prije svega jednu veliku i neogranicenu ljubav ka najplemenitijim idealima koji krase osobe poput Vas !!! Zivjeli nam !!… Veliki i srdacan pozdrav od moje malenkosti a i ,uzecu sebi za pravo, i moje (malo mladje) zdrave generacije … ima nas vise nego dovoljno ..znam da nikada niste ni sumnjali u nas ,kojima ste (srecom) toliko pomogli u ljudskom sazrijevanju… jos jedno veliko HVALA na svemu …

 44. Dobro jutro za jezik Angie, tek si me sad procita…! 🙂

  Znaci dosli smo do toga da ti na kraju, ka velji- Crnogorac (ovo C namjerno sa velikim slovom) priznajesh da Ne razumjes novi daklen cgski jezik.

  E tu ti jado moj, ja ne merem pomoci.. Nadji sudskog tumacha za taj jezik…:-) Daken, time t dokazujem da je moguce daja, brav neznaveni, pokusavam da komuniciram sa tobom na jeziku inom od srpsko- hrvatskoga i da se Ne razumijemo. Tvoje frustracije dostizu zapanjujuci stupanj, da cak se prelivahu u licne uvrijede..haha 🙂

  Sto se profiterstva tiche, sigurno i uvjek manje od tebe imam, pa uostalom dugo sam bio i bezposlen odje na Zapadu. Nikakve ja vile, bazene, kola (sem jedna od 7 g.)- nemam..Sorry, ako tako i po tome mijeris ljude..!:-) Nemam ni 100 bucks ustedjevine, i ljude Ne mjerim ka vi- vecina u CG prema financ. dakle sposobnosti da te zajebem, prejebem , izsvindlujem. Ja ljud mjerim prema tome koliko su obrazovani odn. nacitani. Ne educated u smislu koji pominjes daklen Druge famelje mirotvorackog profitera archimedesa Perovica, no cistog NEnaplacenog, necega sto se na zapadu zove: general culture.

  Zivim sa suprugom koja je americki drzavljanin, i ja sam. Isot ka ti sam sretan bio da sam pobjega od balkasnog fukarluka u koji , za razliku od tebe, NEmam namjeru ikad da se vracam…! Ni u Pristinu, ni u usranu komunistiku Sofiju niti u Bgd.- poslijednji vrlo rjetko.

  Volim te sto se zestis a u svome slijepilu ne vidis da imamo vise bliskosti..! 🙂

  I samo zbog jedne stvari- sto dolazim odje i kazujem otvoreno stvari kako i sto mislim- ti me napadash. Pa znas, kako ti reko i na pocetku prijeskochi me, jer dolazim odje po inim privatnim afinitetima za gosn. Slavka Perovica , a ako imas imalo “cojstva i junstva” bar bi mi se izvinio za ovu plimu mrznje kojoj si me “razvrgnuo”…

  Za sto..? Ada za nisto. Za to sto kao i ti mislim da je Don- kancer i zbog toga sto su nam se misljenja samo razlikovala oko Calovicke, i njene placene “hrabrosti”. te oko kosova.

  Ja tebi Ne prizeljkujem da Boka postane neovisna, ali sasvim je izvjesno da ce se desiti. E Viva BOCCA Di Cattaro..! Zivjela slobodna Boke- ska republika, samo ako narod joj da vecinu, toj ideji…!

  Prihvatam tvoj poziv na Karlovacko, iako kako rekoh Ne pijem, ne bazdim i nijesam iz cetnicke (no partizanske famelje), u ratu 99′ sam bio prisilno (dakle Ne svojom voljom..) i volim sve postene ljude jednako- nevezano da li su Crnogorci, ili Srbi.

  Pa ja u Cg bravu neznaveni nijedan,nijesam nikad krocio od ljetovanja u C. Krstu odmaralista 89- te il 90- te…

  a ti mi natovari velje- serebljastvo, i Anti- crnogor-izam i anti- liberalstvo i cetnistvo i sve. Kuku..hahaha ! 🙂

  Ja jesam za Dona i Sveta, samo ako ce toj manjini tamo biti bolje pod njima, no sto je bilo pod liberalima. Ali vidju da grijesim. a koja je alternativa danas..? Ajde evo ako ce Gospar Slavko da se vrne- ja sam odma od sjutra Liberal odn. pristasa te ideje.

  Ali u takvu danasnju CG, neveznao ko je na vlast- oni il “opozicija” cetnicka, velje- serbel;jaska da dodjem da zivim, mogao bih da radim samo jedno..:

  da prosim na ulici…

  a ti si: bogat cojek- sigur…!! 🙂 Ti se se naputova svijeta, vidio si razne “demokracije” pa pricaj nam vise o tome, sa interesovanjem eto do daljnjega, cekam tvoje reports.

  Do Senjor Slavka- zao mi vas je sto se casnim imenom “liberala” sluze razni ispljuvci, ali eto trpjecemo ih ka sto i oni nas, trpje.

  Ceracemo se mi jos…! sto bi rekl il Djekna jos nije umrla a ka Ne znamo.

  Volim vas dear Angie..:-)

  Pozdrav,

 45. O, claudio? Da se možda ne prezivaš Stranger(smeta ti ‘krasno’?!)? Kako ste neinventivni, i uopste totalno neinspirativni vi aenbeovci! Dajte, smandrljajte neki ‘argument’ pa da bar ovo liči na nekakvu ‘tuču’, ovako postaje krajnje deplasirano da razotkrivamo vaše već odavno gole i spremne stražnjice!

 46. Postovani gdine Elisabeth,

  Meni je drago da se mi (nas dvoje) slazemo oko necega.

  Ja ne bih zelio vise da ista trujem nekim negativnim emocijama, nego u smislu konsenzusa izmedju nas, imam dmokratko pravo da preskocim vasu tvrdnju…!

  Prihvatam svaki vas poziv na suradnju i pozitivne emocije.

  Slazemo se oko raicevica, slozicemo se i oko mnogih dr. stvari, i u to dobro..:

  Zivjeli vi meni…!

  U Cast neke Nove Narodne Sloge ili vaskrsnuca starog, oridjinalong saveza LSCG koji ce oduvati tu Mafiju iz vase/nase drzave i npraviti je normalnom a ljude FREE (dakle ukinut robovlasnicku latifundiju jednog covjeka), ja vas iskreno pozdravljam.

  Vidite da je vrlo lako mogucno razumjeti iako se vrlo malo razlicitim jezicima,odn. za neke- narjecjima govorimo.

  Zivjeli mi i zdravo bili vazda…! 🙂

  Nick

 47. Da na kraju , kad mogu disat malo, pozelim vidim da vam je rodjendan.

  Sretan rodjendan Gospare Perovicu, zdravo nam vazda bili, i Ne zamarajte se puno situacija je kakva jest..! Tu mi izgleda Ne mozemo puno promjenit.

  Dobro zdravlje vam zelim, sto je i najvaznije, a ostalo ce sve lako doci na svoje mijesto.

  Ako imadnete snage, povescete jednom dace Bog novu, demokratsku CG ociscenu od ovog sljama danas! u bolje sjutra.

  Bez raznih “raicevica” i dr. sl. ubacenih elemenata DPS- a.. i time dovesti do njiovog pada.

  “Problem lidera jeste da prepoznaju bolesne ambicije dvora… i da politicki eliminisu svoje oponente za tron”

  To vazi i danas- jednako aktuelno, ko sto je i uvijek.

 48. Koljac,

  Ja razumijem crnogorski.
  Ali kad pises recenicu, zavrsi je tackom 😀
  Iza svake druge rijeci ne stavljaj dvije tacke nakon prvog slova.
  Niko ne zna sta je u tvojoj glavi.
  😀
  Misli o tome.Napisao si, a nase je pravo da razumijemo.Ali napisi punu rijec.
  😀

  Oko ovog ostalog-plivas ka’ jegulja kroz mulj.

  ‘Oces savjet, Koljac?

  Meni je tek krenulo u zivotu kad sam GADNO LUPIO sakom od sto, i razdvojio soj od nesojluka. Nije lako, ali se samo tako moze.Jedini nacin.

  Ako si Slaughter budi do kraja to.Zaposli se kao butcher.

  Ako si UDBAS, osnuj udbasku crkvu i postavi ikone u liku Mila Djukanovica.

  Ako si Liberal, reci Slavko je prvi covjek Crne Gore po postenju.

  Sve ostalo su trice i kucine. Sve ostalo je relativnost…propadas…gubis… optuzujes.

  Igra bez granica.

 49. Lijepo je što ste naprasno ‘blagonakloni’ Niče, ali to je neki novi momenat, čini se? Metamorfoza, možda? A prethodne pisanije, od ‘prekjuče’? Puj, pike ne važi?! Ili idemo i u sljedeći krug folirancije za vožnju neznavenih? Je li mislite da je ovo ‘dovoljno’ da sebi, iz jednog voza – kupite mjesto u drugom??!! Ooo, koliki put, i koliko provjera bi se tu moralo preći! Bojim se da te skenere, s ovim što nosite u svojim ‘koferima’ teško da biste uspjeli proći!! Kajanje, Niče, kajanje – prvo duboki poklon, pa još kajanja – ne radi mene, nego radi sebe – da shvatiš đe si bio, što si pisao, i za što radio – sve taksativno – a onda možemo počet da ‘pričamo’…,a to da se možemo razumjeti – vjerovatno nikada, ja u tu psihu ne mogu uć – doduše, to i nije preduslov za priču – preduslov je kajanje pred samim sobom, a da to svi vide! Onda možemo pričat, ali tek o ‘razgovoru’. Naravno, znam da ništa od ovoga neće uslijediti, kao ni toliko puta do sad, ali čisto da se vidi ‘u kom grmu leži Nick’! Ajde, gukni Niče! Ima li iskrenoga kajanja za ono ‘što si bio’ i odricanja od bilo kakve nacionalne, ili nacionalističke priče? Ajde, bićeš prvi, ako ništa drugo…: ‘Ja, nick Nick iskreno se kajem…., i kunem da…. (baš me zanima kako će ovo popunit!)

 50. Što je bilo k….(toliko nemaštovito nepristojan nik , da ga ne mogu ni ponovit!)?
  Zašto tako ‘brižno’ mene utrpa u društvance – citiram te: ‘irene, elisabthe, novaci, raicevici….’ Izgleda da si bio ‘toliko sa strane kad si posmatrao’, da ništa što napisah (totalno suprotno od ostalih koje si naveo!) nijesi ni pročitao! Ne shvatam u čemu je štos, ali i ne da mi se sad o tome razmišljat, možda sjutra, a možda i nikad…

 51. Ajde Niče, predlažem, počni ‘retrospektivno’ da se izvinjavaš, recimo počni od laži i podmetačina u onome današnjem postu od 20.17, pa tako redom…da vidimo dokle ćeš stić, i oli što preskočit!

 52. Ja bih samo skrenuo paznju, najdobronamjernije, komentatorima koji zaista vide problem, ali ne shvataju uzrok kako je nastao u LSCG po pitanju izdaje.
  Vrlo je prosto…

  Pretpostavimo, dragi prijatelji, da ste vlasnik neke banke, ili jos bolje, menadzer banke.

  Raspisete konkurs, i trazite najbolje ljude (koordinatore, chasiere, promotere…itd).

  Prema svim, Bogom datim, mjerilima kriterijuma u selekciji izaberete najbolje ljude. Hipoteticki, dobijete odlicne kandidate.

  Uradite i pravilnu klasifikaciju-svako dobije svoje radno mjesto prema sposobnostima.

  I na kraju, ili mozda ne na kraju, u jeku posla nekakav cashier ili zamjenik vas pokrade. Opustosi banku!

  Jednostavno, izdaja je nepredvidiva. Izdajnici su vjesti igraci. Namjeru pokrivaju rezultatima rada. Desimulacija ispadne savrsena. Izdajnik podvali kolektivu vjesto i neocekivano.

  Tako radi i Djukanoviceva UDBA. Nema tehnike kako otkriti UDBASA osim nakon slucajne greske, ili vec ucinjenog dijela (ili da imate kontraobavjestajnu sluzbu).

  Zato, kad neko govori o izdaji u LSCG, otkriti udbasa je bilo uzasno tezak posao. I odgovoran posao, jer uvijek postoji potpitanje samom sebi: da li grijesim…

 53. Alo, ‘pesniče’? Nijesi još skapirao? Bećkovića i Vešovića pod ruku – i pravac Adžićev špajz, da otamo i dalje obožavate i branite Ranka i Mila, ka i što ste i ovome sramnom tekstu Adžićevom, kojega ti silno ishvali, i još mu se na njemu zahvali! Adžić napisao, a ti se divio, pa da ponovimo još jednom samo ekstrakt, tj lajtmotiv:

  ‘… su predsjednik Vlade Milo Đukanović i predsjednik Skupstine Crne Gore Ranko Krivokapić. Podmeću im se brojna kukavičja jaja i klevetaju se glavni nosioci demokratski izabrane vlasti u Crnoj Gori, sa davnašnjim iluzornim ciljem da se uklone sa državne i političke scene dvojica glavnih ličnosti, koje državnički uspješno i stameno, čuvaju, brane i promovišu slobodu, demokratiju i nacionalni identitet Crnogoraca. …’

  I ti se mrtav, ladan i dalje ođe javljaš s nekakvim ‘dvoznačnim’ metiljanjem , nakon što si Novaka samo prije par dana pohvalio i zahvalio mu za ovakav jedan tekst?! O, ljudi, pa đe mi živimo!

 54. Hvala Angus,

  Da je autor precizno, po ko zna koji put, odabrao temu pokazuje ovoliki broj tako upornih “vešovića” koji prosto svojim prizemnim komentarima ne dozvoljavaju da se otvori rasprava o ovom pitanju.
  Neka, to samo pokazuje koliko je tema bolna za njih. Ruku na srce bila je bolna i za nas, kada je čovjek iz dana u dan bio svjedok kako jedan po jedan poznanik ili prijatelj gubi ugled u našim očima. Teško je i bolno bilo to saznanje. Ali nije bilo uzaludno iz najmanje dva razloga. Prvi je, što su nas ova iskustva, na teži način, naučila da više nikada ne treba dozvoliti sebi luksuz i prihvatiti nekoga bezrezervno. A drugi, mnogo značajniji, što nas njihovo prisustvo i postojanje stalno podsjećaju koliko vrijedimo. Mnogo je lakše i unosnije biti oni, a mnogo teže biti MI. Toga su oni vrlo dobro svjesni.

 55. Eli,

  Nemam ja nikakvu nacionalisticku agendu- mislim na sta ste mislili pod 20.17 evo dajte speicifikum na sto da se izvinjavam…? Na tome da mislim da to nije onaj Slavko, optimisticni koji je bio..? Pa imam, dozvolicete pravo na to.. demokratsko da tako mislim, da vjerujem u nesto sto je moguce moja licna zabluda..:-) Pa to, dozvolicete, nikad i nece bit otkriveno, najverovatnije.

  Za sve drugo sam otvoren, rekao sam vam.. Moji stavovi idu na osudu svakog nacionalizma, odn. onog koji ide ka sovinizmu- neggaciji negiranja drugog naroda.

  Ali morate da shvatit, da vecina ajmo rec “nedorazbiranja” sto bi braca Makedonci rekli koje imam sa vas i cijenjenim Angus- om, su na dr. liniji. Percepcija- vasa licna, i moja, nesto drugojacija, je to sto nas dijeli.

  Znate ja nijesam brz niti sklon davanjem ishitrenih ocjenao ljudima tipa e znate po nekom vasem default- u, “e ovaj ako sad ovako zestoko otvara identiteska pitanja- ma taj je po default- u placenik ovoga- onoga UDBAs, ANB- ovac i tako dalje.. sijesno..haha ! 🙂

  Ka sot i moja percepcija da eto neko ko ima dr. percepciju stvari oko ratova odn. “srpskog” ludila je anti- Srbin po default-u… Ako na tome trazite, eto imate oboje moje iskreno izvinjenje.

  Uostalom znate sto, ja sam i sam iz te zemlje pobjegao zbog jednog lica po imenu: S. Milosevic ili njegovog otjelotvorenja po imenu Radovan K. Dobro znam sto se tamo desavalo i sam sam bio oko kosova…:-) Ne zaboravite na to.

  Dozvoljam da imamo razne percepcije u odn. na taj opus pitanja iz nase proslosti, ali isto tako sto kazu Ameri, pragmatista sam, i let’s put aside what differ us… Hajde da ne pominjemo to sot nas razdvaja, il ajde da stavimo po str. te razlike.

  Sa dr. str. jel vi priznajete ikakve razlike izmedju te Srbije vrijemena milos. i mislite da Tadic mije uradio nisto da “promice” jednu sasvim dovljoljnu izvinjivacko- pomirljivu politiku, il zaista Ne vidite nikakvu razliku…?

  Znate, ocitujte se barem po tome, jer ako mislite da je i on koji je priznao CG prvi i sjutri dne posao- nastavak neke velje- “srbijanske” hegemonije… onda ne znam sto cu vam rec do da ja Ne mogu da vam pomognem da progledate.

  Srbija- demokratska, svakako je i pravi partner CG i promotor, e sad pit. key quest. je kolko to vise “demokratskija” moze biti.

  Da vas samo podsjetim, da i taj Josipovic nije izniknuo preko noci.. i da i taj isti Tadic ima medju opozicijom mnogo gore primjerke pocev od jednog otvorenog negatora Kostunjavog, do sada prefarbanog ex- nacionalista Nikolica i Vucica.

  Tako da Ne znam, kolko mi jos da cekamo da “neko dr. dodje nedje”- da bi nasijem svima koji su tamo stnuli jednog dana- bilo bolje…?

  Ada DPS- SDP jest kancer, no ne znam vise u koga gledat do u se i u svoje kljuse. Kakva “crna” opozicija… kakav nevladin sektor, kakav NGO. Mislim svaka cst na hrabrsoti Medu (koji ce vjerovatno nesretno zavrsiti) i Calovicki… ali NE znam ko VISE moze pomoci nam..? Tkoje to…?!

  Pozdravljam isto i vas Anguse prijethodni text, kao nesto sto vidim licno (ne zamjerite molim..!) meko reteriranje odn. pomirbeniji ton. Dozvoljavam da Ne mislite tako, no dajte mi za demokr. praov da mislim kako hocu.. I ne morate nisto komentarisati- ne ocekujem.

  U mojem prvom text- u koji pocinje danas, ukoliko se dobro sjecam, potvrdjujem ono sto je opce poznato to JEST da je bila izdaja.. i a je LSCG nestao tako. To je neosporni povjesni fakt, bez pogovora..! Sceo sam samo napomenut da nasa balkanska naivnost odn. nevinost- slijepo vjerovanje ljudima koje Ne znate dok ne vidite da su zapravo oportunisti (omiljeni term komunista) karijeristi i ne bore se za istu ideju za koju i vi, je kostalo mnoge stranke i na jednoj i na dr. strani polit. spektruma u CG: nestajanja.

  Nestala je isto tako, nijesmo jos zaboravili i jedna NS koja je isto tako u mragin 6-10% bila znacajnim cimbenikom jedno vrijeme… na dr. strani.

  Zelim da kazem, da su i lideri, obicni , neki manje- neki vishe naivni ljudi, sa svim svojim manama.

  Naravno da je LSCG razbijen iznutra ubachenim pijunima DPS- a, spijunima, ka sto je i NS, sjecamo se svi Kilibarde pa kasnije Drecuna itd. Zapravo ovaj dr. je otvoreno je to sam i priznao njen utjemeljivac bila formirana od str. UDBE…:-)

  Tu nema nisto sporno- medju nama. Sporno je jedino da ja eto ne zelim da ako neko tvrdi da mi je “brat” odn. najblizi (ne govorim o vama dvema…nego o drugima) da mi lupa svaki dan samare oko dijela moga tjela i da mi seiri oko moje nesrece. Ako si mi “brat”, onda mi il iskreno pomozi da spoznam svoju “zabludu” il mi nemoj nisto natuknjivat.. pusti me da sam radim sto mi je cinjet i da o svome jadu- radim.

  Anti – ratni profiter je sigurno i NAJopasniji, jer je oduvjek igra naj- perfidnije i podmuklije…! To je gad programiran da sije omrazu, na jedan perfidan nacin.

  Pozdrav..:-)

 56. Tako je cinjenjeni Angie..! 🙂

  Slazem se sa vama 100%. Sorry, izvinjavam se na nedorecenosti i da u brzini ne kontrolisem i- punkciju. Potrudicu se da budem brzi i kraci, i da ne skracujem rijechi, kojom prilikom gubite smisao.

  Nijesam Koljac, a Ni nesoj…dozvolicete toliko licno ni ja Vas nijesam vrijedjao.

  A posto nisam… VAZDA vazi , vazilo je i vazice da je..:

  Slavko- NAJposteniji covjek i politicar koji je ikad bio u CG…!!

  Odmah, precrtajte moj stav o Donu i ostalim pitanjima ko Nebitan, ako je ovo sustina koju trazite- dobijate je od mene..i to odmah..:-)

  Pa zasto bih inace i dolazio da budem gost na njegovom sajtu..? Sigur ne da vrijedjam.

 57. To jest tacno 100%..To je tzv. “izsvindlovana” pobjeda DPS- a, jedna najobicnija “simulacija” demokratije… Nisto dodat, ni oduzet.

 58. U cemu je jedan od osnovnih problema, temeljnih problema Crne Gore? U tome što Crnoogrci kao narod bježe od Istine kao djavo od krsta. Što je njihova vodilja? Laž, pohlepa, kriminal, to su stvari i putevi kojima se Crnogorci dive. U tom smislu Djukanović je njihov zasluženi vodja, normalni i posteni ljudi kažu robovlasnik mafijas i mrze ga i mrze njegov mafijaski sistem. Slavkov blog Milovce pogadja u sred srca i oni to tesko podnose i treba da je tako, oni nemaju srca nego kantu za pumpanje krvi. O tome svjedoci cinjenica da su se na Slavkovom blogu kao njegovi takozvani oponenti po naredjenju okupili najpismeniji udbasi, a kolika je njihova pismenost i domet vidi se! Sramotno da sramotnije biti ne moze biti! Pogledajte Zorana Raicevica. Zamislite osobu koja kao “novinar” radi u mafijaskoj “Pobjedi” i kojemu je sef desna mafijaska sramotna ruka od Srdjana Kusovca. Vidite li kako Zoran laze da ne trepne. O njima gvorim gospodo moja, oni su krvavo zaprljani tepih pred prestolom zlocinca Mila Djukanovica, oni su, radili gdje god bili, njegov oslonac, oni drze zlikovceve lance na nasim vratovima, oni su nasi tamnicari. A sto radi ogromna vecina Crne Gore? Umjesto da ih pljune kad ih sretne, Crna Gora im duva i puva i sami znate gdje. A onda oni lete.

  Istina koja ih izludjuje, koja ih dovodi do bjesnila njihovih sotonskih dusa ima dva imena – Slavko Perovic i LSCG!

 59. Tako je Nataša!

  Dva sjajna imena od kojih se ježe, i bježe ko đavo od krsta – Slavko Perovioć i LSCG!

 60. jedan postovani komentator napisa , ocah to potraziti da iskopiram i da stavim ovdje ali nemogu sad nac , a svidjelo mi se pa cu ga parafrazirati on kaze a ja se u potpunosti slazem sa njim ……
  zasto komunizam i fasizam nije se nikada primio na britansko tlo , komunizam je chesima nametnut a nama u montenegro je autotohn…..

  haha , zar nije u pravu

  dje smo jos autotohni, kukala ti majka da se zaledis

  mozda da izaberemo jednoga poglavicu i da ga samo biologija makne , opet odgovor kukala ti majka zasto smo autotohni

 61. Srecan rodjendan 🙂

  Da pozivis u zdravlju i bezbroj radosnih trenutaka sa svojom porodicom i da se ne sjekiras puno.

 62. okej sada je sve u redu

 63. Poštovani Slavko,

  Srećan rođendan, sve najbolje ti želim, iskreno, od srca!!

  Što se tvog poslednjeg texta tiče, skidam kapu, poštujem tvoje emocije, a u jednoj rečenici s početka texta, u kojoj o LS pričaš u sadašnjem vremenu, pronalazim nadu za nas koji i danas bitišemo u ovom kršu i drači, da ćemo jednoga dana, možda sa tobom zajedno/na čelu, ovu zemlju preimenovat, u kako ti jednom reče – Plavu Goru, zemlju optimizma, pravde, iskrene ljudske dobrote i ljubavi!

  Najljepše te pozdravljam!!

 64. Uvazeni Slavko , drago mi je da si u dobrom zdravlju i da nije otupila ostrica macha i prave rijeci BRK U BRK DIM U DIM . Zivio Ti nama , dok je takvijeh – ima nade za Crnu Goru – nesretnicu koju svi nesebicno volimo . ps rijec funjara je puno teza no fukara

 65. Poštovani g. Peroviću i komentatori ( brz imena i prezimena, što govori o Vašoj ” usbaškoj” prošlosti ili kompleksu “lažnih vrijednosti”) želim da završim sljedećim:

  ” Ovo čeljade, koje Vam piše, sa punim imenom i prezimenom, osim kao maloljetni mladić kada je bio član LSCG, nije nikad pripadao nikakvom crnogorskom političkom, partijskom ili policijskom establišmentu, niti bio čak ni član.”

  Pošto mi je na srcu Crna Gora od rođenja glavna preokupacija u životu, a njena sreća i moja sreća, a pošto su mnogi komentatori PAKOSNO se okomili na mene ( bez ikakvog razloga) služeći se pljuvanjem i lažima, JA ĆU SVE TAKVE KOMENTATORE SAMO IGNORISATI, ALI NE I PLJUNUTI.

  Dragi moji komentatori užuvajte u pakosti!

 66. Vi nijeste celjade , vi ste ameba Zoran Raicevic sto je sinonim za poltronstvo , podanistvo i negacija svega onoga sto posten covjek ima u sebi .

  ______________________________________________________________

  Slavku srecan rodjendan !

 67. Slavko, srecan Ti rodjendan! Nastavi da pises.

  Zanimljivo… u natalnoj karti imas konjunkciju: Merkura (misao, rijec), egzaltiranog Jupitera (pravda, pravo, filozofija, visi ciljevi) i Urana (preokret/obrt, revolucija, modernizam) u znaku Raka (domovina)!
  Upravo, Tvoj Merkur pamti sve i Tvoje rijeci sjecu kao macc!
  Rodjen u znaku Lava – snazne si volje i velike ambicije. Tvoja kreativna dostignuca te i dovode u prvi plan i bacaju sjenku na Tvoje saradnike.

  Divila sam se Tvojoj, hrabro iskazanoj misli i prije 20 godina, divim se i sad.

  S postovanjem, Crnogorka.

 68. pridruzujem se cestitkama za tvoj rodjendan i zelim ti svaku srecu i dobro zdravlje

  ti si pobjednik kako godj neko oce da okrene opet se cita pobjednik mnogo je jak tvoj pecat istine on se ne da izbrisati sto vrijeme odmice on sve vise sjaji

  ne brini se ti si utabao staze putokaze po kojima treba ici oni su za mene a vidim i za dosta ljudi odje jedini pravi putokazi.
  pozdrav

 69. A kuronja, kuronja, đe smjesti elizabet sa ostalima koje si naveo?Što ti znači ono:da te služi kao i do skoro?A od kada ga to ne služi?Ovom si rečenicom jasno pokazao svoje”dobre “namjere prema Slavku. Ako te taj tvoj znak prepoznavanja služi kao pamet, ne služi ti bez da pišaš.

 70. Poštovani Slavko,

  kao prvo Hvala Ti!! za ovaj tekst, lično čekao sam ga deset godina, jedino i isključivo samo od tebe..

  I kada je bilo najteže, kada su tebi i LSCG-e zabijali nož u leđa, dok si to gledao i proživljavao, sa neoppisivom snagom si stoički i odgovarao, i reagovao i trpio, i mi sa tobom, ali ti naravno nebrojeno puta više. Ovo pišem da bih rekao kako nijednu ružnu riječ, onda, za Marka vešovića (Rotkovića i druge funjare..) nisi napisao javno ili izrekao, osim istinite kvalifikacije da je/su postao/li režimski saradnik/ci u CG.

  Ovim tekstom si za vazda, i TI, potvrdio sve ono istinito i ružno što smo mi direktno, bez dlake na jeziku, pa nekada i vulgarno riječima ogoljeli vezano za ove prodane duše, funjare i probisvjete. Ovaj tekst, je dodatna potvrda javna i našim riječima, i stavovima koje godinama iznosimo, prezentujemo argumentovano i branimo, i branićemo.

  Koliko mogu vidjeti ođe na ovom tvog blogu, među nekim komentatorima, ima još većih funjara i gov.na od predmetnih iz teksta, onih koji su direktno sazlužni za mnogo zla iz prošlosti, a izgleda kane ga raditi i u budućnosti, jedino je naša nesreća što ih ima u ovolikom broju za malu CG. Razmišljam se, iskreno, dali nekima od njih da odgovorim i rečem im koju, ali onda se pitam čemu to kada neće i nežele da vide istinu, a što je još gore danas istinu pokušavaju ponovo iskriviti i lažno je predstaviti ovom mlađem naraštaju koji nisu ni imali šanse ikada da je čuju..

  No dobro, nije….., jeste sve je tako crno u CG sa strane moralnih i etičkih normi i načela, i sistema (ne)vrijednosti.

 71. Може мени једна натална карта да се одради и објасни? 😉

 72. E, i umalo zaboravih:

  SRETAN ROĐENDAN SLAVKO, ŽIVIO NAM I ZDRAO’ BIO STO GODINA!!

 73. SLAVKO SRECAN RODJENDAN I DA TE PITAM STO NA CETINJE NEMA VODE?

 74. Sretan rodjendan i dobro zdravlje

 75. Raicevicu- svako davanje pozrnosti vama je gubitak vrijemena i cjenjenog sajta..!

  Vi ste doista jedna shapeless ameba, jedan puzach i zahvalite svome sefu Kusovcu, nadredjenom u sluzbi, i supervisor- u Misku Vukovicu (sa polit. plana) na..:

  srocenom odgovoru..!

  Nikakav “liberal” vi ne mozete bit, odn. mozete jedan izdajnik iz redova Pura Popovica koji ide dje namirishe pare..:-)

  Pljuc…!!

 76. O, Niče, batali se Raičevića više, on je provaljen totalno, obični Milov suknjonoša!
  Nego, evo, prođe čitav dan, i ništa, znala sam!
  Niče, zašto još nijesi ovo popunio, ako hoćeš razgovor?: ‘Ja, nick Nick iskreno se kajem…., i kunem da….’
  Ti me neđe pitaš – ‘za što da se izvinjavam, u kom dijelu..?’; Znači, nijesi još ni do te spoznaje došao – đe si sve bio ‘u krivu’ i što si sve plasirao po raznijeh blogova, pa ne znaš zbog čega treba da se kaješ? Aooog! Pa vidiš, kao što sam i rekla – ispada da si tek pogonsko gorivo ‘Raičevićima’! Ja te čikam da me demantuješ, a ti nešto palamudiš bez veze.
  Oću taksativno – ‘uradio sam to i to, pisao sam to i to, podržavao sam to i to, a nijesam smio zbog toga i toga, i izvinjavam se i zbog toga i toga, i ovoga i onoga – svima kojima sam kontaminirao prostor i svojim djelovanjem (učestvujući aktivno u fingiranoj crnogorsko-srpskoj igranci)ugrožavao stvarne promjene, i neću nikada više, tako mi Bog pomogao (ovo na kraju je baš prigodno, zar ne?) !’ Zašto ovoga nema Niče??? Da te vidimo frajeru – dokaži da nijesi produžetak Z.Raičevića, kojemu si sve i do ovoga posljednjeg tvog posta u kojem se opet baviš istim Z. Raičevićem – sam kec na desetku, a Milu – ti i Zoki – duet najmilozvučniji!

 77. Pa znate sto Eli, OCu eto Boga mi Ocu…!

  Izpostovacu vas.. Eto ako smatrate da vam kontaminiram prostor, onda vise : Necu doc. eto..! 🙂

  Nijesam jedini… A pravo da ti zborim, ta igranka pa i ti se ukljucujesh u nju.

  Kako mozes iskljucit cio korpus ljud. prava – kazes tek tako..

  Ajde da vidimo, ako moze poc tako- ja sam za.

  Jesam za to onda, da Ne bih bio optuzivan da sam pog. gorivo DPS- a da ostavimo “ident. pitanja” u vasoj terminologiji po stranu- NAjprece je da se skine rezim..

  Ma nijesam nikakvog raicevica- produzetak.. Cush svasta…!

  A ko je Zoko..?

  Pozdrav,

 78. Pored onoga sto sam vec napisala zelim reci i to da je tezak problem kod Crnogoraca i crnogorskih Srba cinjenica da su oni rodjeni poltroni, ulizice i besprimjerne kukavice kada je u pitanju vlast. Svakoj vlasti oni se uvukuju u zadnjicu, hvataju sa njom relacije na bilo koji nacin i nista im u tome ne smeta jer oni nemaju ni kicme ni casti, a o postenju da i ne govorimo, njega nema, oni su lazovi i mutikase najgore vrste. Takodje, oni se klanjaju zlu, dive mu se i zavide mu sto nisu oni na njegovom mjestu da se ponasaju kao zlo, jer zlo u Crnoj Gori donosi ogromnu materijalnu korist. Zbog te cinjenice Milo Djukanovic kao glavno i nosece crnogorsko zlikovacko zlo nema problema za dvadeset godina svoje zlikovacke, krvnicke i ubilacke vlasti, Crnogorci mu se klanjaju kao sto su se pagani klanjali svojim bogovima, na zdravlje paganima. Takodje kod Crnogoraca i crnogorskih Srba Gopod i hriscanstvo ne postoje osim u reklamnom smislu i kad vam oni kazu da su hriscani to je kao da vam kazu ja pijem koka-kolu. O svojoj smrti uopste ne razmisljaju, misle da su vjecni, a sa druge strane u sred kafane ce vas ubiti da ne trepnu, to je nakaradna i kukavicka vizija i potvrda njihove nakaradne lazne hrabrosti. Takodje hrabri su u spijanju, otkucavanju, denunciranju i hrabri u pusenju one rabote vlastima. Na primjer Milu se podvode sopstvene zene, pitajte Djagu Micunovica je li to tako, ali i scerke, sestre i tako dalje. Ta djavolska vrsta podvodjenja smatra se velikim uspjehom, sram ih bilo bili Srbi ili Crnogorci, a o manjinama da ne govorimo ko su oni. Naravno ima izuzetaka, ali ovo o cemu gvorim listom je tako!

  Srecan ti rodjendan Slavko Perovicu i svaka ti cast!!!

 79. E, baš ti sve vjerujem Nik!!! A, ja ću te opet pitat, đe je: ‘Ja, nick Nick iskreno se kajem…., i kunem da više neću……….’, Opet eskiviraš, muljaš?
  Sad će neko ko ovo čita reć – što sam navalila na ovoga Nika! Ali, Nik bi (u nekom drugom kosmosu) mogao biti (o kakav udaljeni kondicional!) prvi koji će se javno izviniti za udarni dio onoga što je zastupao, promovisao, I što je posredno, a najčešće direktno i očigledno pomagalo održavanju režimske priče I pozicije! Ovo bi mogla biti prelomna tačka u šematskom ponašanju Nikova I Perfecata, I inih… Zašto baš Nik? Pa, čisto kao ogledni primjer nekoga ko se busa u prsa opozicionarska, I zato što je iz korpusa koji sebe aksiomski smatra opozicionarima – ok, ako je to tako, a ako u ovome trenutku ne možemo pretpostaviti da su ‘velikocrnogorci’ -pandani Niku (‘velikocrnogorci versus velikosrbi) ništa drugo do produžena ruka Milova, idemo da vidimo kako će postupiti pripadnik ovog potonjeg ‘korpusa’za koji sebe tvrdi da je opozicionarski. Pa, evo prilike da do sad Nik, kao prvi – to i uradi, I počne npr. Ovako: ‘Ja, nick Nick iskreno se kajem…., i kunem da više neću (podvaljivati, lagati, huškati…….)’ (slijede ‘copy/paste’ isječci iz Nikovih komentara od posljednjih nekoliko dana) – da bismo onda mogli da pričamo o čistim ‘pozicijama’ za razgovor! Evo ti Niče, inspiracije – odakle da počneš da se izvinjavaš za laži I podmetačine, a nastavi I za ono s DNMa…retrospektivno…

  Nik:1.8.,20:17
  “Sto se Slavka tice, ja njega nesretnika mogu i da razumjem.On je, naime. slicno ka i Don, vjerova ljudima oko sebe. Nije to njegova krivica…!Pravi rukovodioc je onaj koji na vrijeme otkrije NESOJ, kompetitore svoje i odstrani ih oda sebe. Znaic on je mora prosijat to i nesoj bi osta na reshetu. No to mu ja Ne zamjeram.
  Drugo je nesto sto je problematicno za mene..
  Ovo, ova rugoba od pisanja- ovo definitvno NIje onaj pozitivni Slavo od ranije. Odje je neko ili mnogo bolesan (da ne dajem nikakvu dia. j rnije ni uljudno) ili bolje reci netko zadojen ogromnom kolicinom mrznje zbog Nepravde…
  Ja iskreno Ne zelim da vijerujem da Slavko ovo pise, mislim da je ovo neki njegov dvorski pomocnik.
  ….Odje ja vidim duboko nesretnu osobu… svaka dr. rijec je f- akin.. fukara, funjara i mnog cesto: UDBAs ovaj, udbas onaj…Razumljivo..!
  Moje je mnenije da ovo netko dr. pise odn. sastavlja ove tekstove.
  Sto se tice Marka Vesovica, cekajte sad, jel posteno da je on mnogima od odje potpisanijeh (iskljucujuci funjarskoga spiona raicevica…!) sluzio ka Simbol OTPORA propanuloj kao kazete “velje- Serbeljaskoj” ideji, dakle iz Sarajeva opkoljena grada. Odatle je isto i Anrej Nikolajdes..- sto i njega danas jednako ne osudjujete..?!…..’

  Nik, 18.7., 4:13
  UZ svo postovanje prema vama g- dine Perovicu (ne i prema dijelu vase ex- publike ovdje bicu veoma iskren…:-) moram reci da to vase POnovno I NEPRESTANO bavljenje sa Srbima i SPC u jednom negativnom kontekstu, ostavlja utisak gorcine u mojim ustima.
  ….Ka drugo, vi opce je poznato, nijeste istoricar niti imate uz svo postovanje, kvalifikacije za to, pogotovo ne za odjel zvani: Srbija. Ja vas pomno pratim vec duze vrijemena, kako kopate ko corava koka, na jednom terenu za koji se iz aviona vidi da nazalost kazem, – nijeset kvalificirani. A to je istorija da budemo veoma otvoreni, istorija “omrazenog neprijatelja” sa pocetka vase sad ex- politicke karijere.
  Slazem se da za Dozica i Velimirovica, da oba mogu biti tumaceni kao kontraverzne istorijske licnosti, no u besmislicu da su oni proveli samo mjesec dana u Dahauu bicu sklon povjerovat, tek kad neko relevantno lice iz povijesne nauke doticne zemlje (u pitanju) dakle Srbije to napise, ili izgovori… a ne neki neimenovani semi- poznati UDBAS, mozda i vas ex- licni prijatelj..haha Nemojte molim vas, ovo je JAko prozirno.
  JA razumem vasu opsjednutost SPC- om i imate pravo na to, kao i na licnu i frustraciju vasih sljedabas zbog toga sto CPc nazalost nije dozivela odziv i masivnost u drustvu za koju ste se vi borili, sto je prepustena teskim marginalcima i mrznjom zadojenim anti- Srbima tipa Novaka i Vucinica, ali mislim to opet nije razlog da ulazite otvoreno u falsificiranje istorije.
  ….JA razumijem vase porive u tome smjeru i sjecam se leigitimne zelje da ustrojite tadasnju CG kako jednu modernu varijantu susjedne, katolicke drzave, ali mislim da vi doista nijeste kvalifikovani da ulazite u paradigmu ozbiljnih historijskih hrvatsko- srpskih odnosa na nivou etniciteta. Nijesam jos uz svo postovanej, procitao od vas ijednu analizu ustaske politike u tadasnjoj NDH da bi ste me razuvjerili.
  Na kraju moram reci, izvinjavajuci se na opsirnosti, da ako zelite na put politike (sto mi je sve manje izvjesnije bas zbog ovakvih articles) upravo zbog pomiriteljstva na toj axis Cgsko- srpskoj, nije uopste dobar put, iznosenjem parcijalnih fakata, i polu- falisifikata (molim vas Gddine tko ozbiljan danas navodi UDBAse kao sources…haha?! tipa ovoga.
  Naime, necete ako ikad i budete pledirati moci ostvariti jedinstvo sa srpskim blokom tamo.
  Kako rekoh, ja vas za velikim zadovoljstvom citam, pratim sve vase objave, i vidim da ste sto bi anglosaxon- ski rekli na “slippery terain”- u ovdje, dje upadate u glib emocija iz proslosti i dje nijeste vise nepristrasan hronicar istor. fakata, no ostasceni komentator. Historija je kako znamo egzaktna nauka, koja ne dovoljava parcijalizme, niti semi- obavestenost, niti emocije.
  Razumjem da ste bili hronicar odn. riznicar LSCG, ali ovo je nesto dr. i mnogo opasnije.
  Moj vam je topao savjet da se ostavite Srbije kao topic- a, jer ne samo da nijeste kvalifikovani, no imam osjecaj da vas negativne ocjene proslosti sputavaju da budete tu veoma objektivni i nakako vas vuku nazad, backtrack- uju.
  Kulinartvo vam mnogo bolje stoji.
  Srdacan pozdrav- zdravo da ste mi !’

  Nik, 19.7., 2:42
  …Istorijska fakta su nepristrasna. Slavko kao star cojek, tako razumjem, je sklon OCD- ju, obsesivno kompulizvnim sindromom. Dakle on svako- malo pa kopa po istoriji Srba. I to na jedna pezorativan, vrlo primiivan nacin, uz mnogo ostrascenosti… i vjecito pozivanje na nee UDBAse, stalno svako- malo neki UDBasi.
  Pa cekajte, Slavko, ja pocicnjem da sumnjam u vase mentano zdravlje i vas koji ga SLIJEPO branite cak i kad nema nikakvih argumenata, jel on bio clan partije..? Jeste. Pa da nije on taj UDBAs, koji stalno provijava kroz text- oa nesot ko auto- bio mu to dodje…:-)..

  Nik, 19.7.2:49
  ….ali za SPC, pa sto je ne istjeraste kad je zlocinacka organizacija iz te vase sade “slobodne zemje”…Znate shto..? e zato sto vas 5 % placenih Srbo- mrzaca i tapsaca u trokutu Cetinje- Niksic- Graovo Ne predstavljate sve postene stare Crnogorce.
  Vi ste samo sceli to priznat ili NE saka jada, koja i Ne zna nisto drugo no KUKAT ‘Smo Bojkot” i pjevat to 24 h aroudn the clock.Vi NECETE da mjenjate svoju sudbinu a krivite Srbe za SVE…JAdni ste…! Umrecete mrzeci druge ljude….u tome je vas Jad….

  A, ođe, 3.7., 5:23, Nik se slaže sa onim Z.Raičevićem, koje stalno ‘proziva’, jer ‘mora’:
  ‘I ja moram da kao i taj izvjesni Raicevic koji pouzdano znam da je jedan UDBAS, placenik u Kanadu da rusi opoziciju dakle jedno pasce DPS- ovsko.. da se slozim u jednome sa doticnijem…Kako sad to najednom mi NE smemo da pitamo G- dina Perovica zasto je on isto tako domacinovao tome raqtnome kastigu, zlocincu Kapi na mnogim mitinzima LSCG..?Dajte nam PoBogu vise jedno objasnjenje za to bez da nam branite pitanja sot nije demokrtaski..!’

  E, sad Niče, odmaknite se od ‘sebe’, I recite kuda vodi ovakva pisanija? Suočavanju s demonima tvojim, (ili iza njih još uvijek imaš namjeru da stojiš, a u korist Milovu)? Saradnji mene I tebe? Saradnji tebe I Slavka, I ljudi koji ga podržavaju? Ne podržavaš li svime ovime Milovu priču, I s lijeva I s desna? Slučajno???!!! Ajde, Niče, da te vide, kako ćeš ovo objasnit? ‘svojim ličnim stavovima’ I ‘svojim ličnim mišljenjem’? – ajde – to je vazda najgluplje opravdanje – ja hoću principijelo – da mi kažeš – što radiš ovime, I đe si krenuo??? U saradnju s nama, a protiv Mila?! Ako ovoga trenutka staneš I kažeš sve ono što bi se očekivalo o svojim podmetačinama, možemo nastavit priču – ako ne, miči se – jer si za mene isto što i Raičević! Tačka!

 80. Podvođenje Natašta, tako je!
  To je pravi termin koji odslikava stanje duha u CG!
  Mučko, u tami, ‘da se nađe, i kad se ne traži’…, a ovamo se sve busaju u ‘prsa junačka’! Sramotna i majmunska rabota ljudi koji u tom obličju (ljudskom), tek prevarno bitišu u našem okruženju! To jeste većina ovoga življa – kakvim god se nacionalnim predznakom ukrivali! Zato je čast izuzecima tim veća! I zato ti Slavko još jednom i ja čestitam rođendan, i da nam sto godina živiš…

 81. Elisabeth,

  Ti mene bas nagrdi…!!! a, imam li pravo da ti otpisem, il ces me brisat..?

  Dobro, priznajem doduse do sad- nisi.

  E pa brisi slobodno…brate moj !!

  To sto sam ti napisao, manje vise- stoji, i nemam ti se tu za sto izvinjavat sem mozda za onaj trokut…

  Dozvolices da imamo razlicita misljenja o nekim stvarima. Sot ne znaci da se trebamo napadat…

  Vazi sve sam, Milov pomocnik, djavolji segrt, sto god oces…:-)

  Samo se tu ja obracam jednom covjeku- Slavku i sa njime polemisem a ne obracam se vama, do kasnije onih personalizovanih tebi i Angusu.

  Ne razumijem da vi kao “branioci lika i djela” kao druga u komunist. vrijeme- morate na sve zivo da skachete i osjecate s elicno: napanuti…

  Pa brisi, ban- uj komentare koji ti se Ne svidjaju, ili nijesu po tvojim pravilima, uostalom ako si moderator.

  Za vecinu tekstova (nevezano da li napadaju srpski korpus ili ne..) koje sam procitao stoji i to mislim i sad: to nije isti cojek definitivno, i sklon sam da vjerujem da neko drugi to pise..:-) i kalja njegovo casno ime.

  Srdacan pozdrav,

 82. Ao kome perfectu govoris…? Nijesam ti ja perfect, ja sam sadasnjost..haha ! 🙂

  Salu na stranu, nijesam ti je perfect stranger ako mislis na onoga na DNM- u..

  Ma to je neki cirilicar, ima on svoje “probleme”, nije bas sam sa sobom…ako mislimo na istoga nick- a.

  Izbaniraj fino i njega i mene.. ako ti je to problem..!

  Vidis kako DNM, in4s – ovaj poslijednji vrlo cesto me ban- ira… Analitika jednostavno Ne objavi kad ne zele… pc nen- za njih i ne znam sto rade kod njiju ne ‘mres’ ostavit’ comment

  Taj je posao bloger- a bar jasan.. svako od nas na neki nacin se “svukuje” pred javnoscu i onda je pit. da vi, moderators, postavite liniju i kazete…NE moze vise- ovo cenzurisem.

  Ali vecina mojih koment. svudje prodje, jer zapamti to, onu Milovanovu..”ja ne idem na cojeka, no na loptu”.

  Branim se samo kad me napanes, a izbjegavam da napadam licnost IKOGA…

  Ja se na Angus-a i njegovo vrijedjanje nisto NE ljutim (iskreno se nadam ni on i ti na mene…!), kazemo sta mislimo jedan drugome- neki puta ostrije, najcesce preskocimo.

  Posle, ako procijenim da sam napanuo malo zesce ili vidim po reakciji da se osoba veoma ljuti- UVIJEk cu priznat i izvinuti se..! Ljudski je grijeshit al je uvjek covecnije ispricat se..eto that simple ..! 🙂

  U vecini stvari Ne vidim: razliku medju nama- no slobodno imas pravo da interpretiras kako oces.

  Ne vidim da sam idje DIREKTNO podrzao Dona i rezim u CG…Indirektno- to je sloboda tvoga suda, a ja ne bih da sudim o tvojemu sudu o meni…:-) To me NE zanima.

  Ako mi kazes da te vrijedjam, onda valjda ne treba da te propitujem zasto no da se osjetim embarassed zbog toga, i da gledam da se to Ne desi.

  NIkakav nacizam ne promicem, samo osjecanje da postoji problem ljudskih prava, sloboda tamo. E sad ti svakako to mozes da procjenis kao ‘Rad pod ruku” rezima a ja mogu da kazem da Nije.. I opet smo pat- ostali na istim pozicijama.

  Da bi mi dokazao, izadji iz cliche- a “optuzba prije dokaza” pa mi ponudi valid proof, dakle te cuvene dokaze (sto kaze Carapicka..:-), ali to svakako nisu excerpts iz tih pisanija tu, dje ja to DIREKTNO pomazem rezimu…?

  Podji i na Analitiku, pa da vidimo da li i sto ces nac…?! 🙂 Na DNM si, pa znash. Na in4s vjerovatno i ne ides, to sigur smatras smecem, tamo me nema- banirat sam.

  Eh, DOKAZI, dokazi… Kolko je ljudi u povijesti CG i dr. drzava stradalo nevino bez dokaza o krivici.

  Znaic prije Guillotine, dokazi. Ali znas kakvi.. zna se sto su dokazi, dakle validni, neotudjivi, jedinstveni, neoborivi…neka mi pomoze neko od tiju pravnika vasijeh koji jos adjektivi opisuju valjanost dokaza.

  Angus- u samo…Moji preci nijesu upravljali sudbama ljudi u CG iz prostog razloga sto nijesu ostali tamo no su emigrirali na sjever. Ja ko i ti sam kao siromasan pobjegao iz svoje zemlje, iz bezperspektivnosti. Mi nijedan ni drugi- nijesmo bogatasi, jer nismo povezani sa vlascu nikad bili (pretpost. ni ti). Prema tome, Ne mogu biti nikakav profiter, najmanje ratni. Da sam profiter ostao bi zivjet u SRj tadasnjoj i uzivao u plodovima svojega profiterstva od pljackanja/ubijanja ljudi. Te koje pominjes- znas i sam da moras potrazit na dr. adresi a ta se zove: Druga famelja – anti- ratna, Prva- ratna. Tamo su Najveci profiteri..sam OLOSH.

  Srdacan pozdrav,

 83. Pobrkao si loncice, Sloteru.

  Niko ovde ne brani Slavka vec se podsmijeva tvojim insinuacijama i konstrukcijama i (za tebe neprijatno) kvalifikujemo ono sto se zove LAZ i tebe kao izvora istog.
  😀

  Postoji milion nacina da se kaze nesto. Ti si uzeo neku kafansko-ulicarsku metodologiju i to je tvoje pravo.

  Takodje: niko ti ne brani.

  Ali “nema ljutis” kad mi, ekolozi, skrenemo paznju da ne bacas svuda okolo svoje djubre. Nadji kontejner za to.

  I, malo si u iluziji.
  Kazes ” Samo se tu ja obracam jednom covjeku- Slavku i sa njime polemisem a ne obracam se vama”.

  Od ovoga je slabo sta tacno, a reci cu ti i zasto:

  – da bi smo mi shvatili da se obracas direktno Slavku, pokusaj da to napises direktnije ( npr. “Slavko, ja hocu da” …itd), a ne da se obracas Slavku u trecem licu, i istovremeno ocekujes da ti mi ostali ne repliciramo

  -i znas li sta je polemika, Sloteru? To je dijalog, DIJADA dva sagovornika.Ja ne vidim uopste da je tebi nesto Slavko odgovorio. I opet sugerisem da procitas pravila bloga gdje je autor napisao da se u polemike nece upustati.

  Znaci, ne bacaj nam prasinu u oci, Slaughteru.

 84. Slavko! Sretan rodjendan sa malim zakasnjenjem,dobro zdr avlje dugo da te posluzi.
  Pusti crnogorce vrijeme ce uciniti svoje kao i vazda,mi smo mali narod ubijen s glave vjekovima.
  Ne trosi mnogo energije na njih nijesu zasluzili.Dao si mnogo cg trebaces jos,sacuvaj se za neka normalnija vremena.

 85. Angie,

  Pa nikome nije odgovorio, jer je takav sadrzaj portala odn. sajta i to je u redu..! 🙂 Evo sad sam procitao (nijesam ranije) pravila sajta.

  U redu, ubuduce cu, da vas ne bih izazivao sa 3. licem, obracati mu se u 2. licu dakle na “vi”.

  Do Elisabeth… Mozes li, ili bolje receno hoces li ti isto popuniti jedan statement za mene…? Mene si jadan poceriva da ti se zaklinjem na ovo ili ono, a ovo cak nije nikakvo kunjenje..:-)

  Ja, elisabeth, liberal priznajem da je referendum 06′ bila jednaka kradja ka i svi izbori prije/posle toga..

  Eto, usrecilo bi me da vidim da jedan posten liberal to prizna.

  Pozdrav,

 86. ….Podrazimijeva se zdravorazumski da će svaka tica odletjeti svome jatu: prase prasetu, soko sokolu, pas psetu, zebra zebri, labud labudu, zbunjivanja, makar dugotrajnijeg, ne može biti. Dakle, niko ko posjeduje zdravi razum neće se uključiti ili priključiti onamo gdje ne pripada…..

  slavko perovic

 87. steta,steta,steta…a poznajem neke dobre Raicevice-borce za samostalnost i demokratiju u CG!!!
  Neka se odreknu ovoga Zorana slobodno.

 88. elizabeth..? 🙂

  can’t hear from ya. You had a small taask..:-)

 89. Ma koliko postovao Slavka Perovica citajuci sve kolumne koje pise na ovom blogu pitam se kada cemo citati o buducnosti Crne Gore ?! Kada cemo citati sta je to sto nas ceka?! Kada ce biti bolje i da li ce iko uraditi nesto ili nista da nam bude bolje. Stalno ponavljam da je ovo 21 vijek i samo puko praznjenje moje nazovimo je frustracije od zivota u Crnoj Gori sve ostaje samo mrtvo slovo na elektronskom papru. Muka mi je od djece bivsih copavih komunista koji su nas doveli dovde jer nijesu imali razreda skole, postali su genrali u nekim vecernjim vojnim akademijama, dobili stanove, privilegije i podizali djecu koja nas sad unistavaju. MA DOKLE VISE. Porazavajuce je sve, sve je van svih ovozemaljskih kriterijuma, pravila i pravde. Nije bitno ko je na vlasti, bitno je da li ona moze biti kontrolisana. Jer jedino tako mozemo krenuti dalje. Ne procitah nijedan komentar o buducnosti, vec samo vracanje u proslost i prica o svima onima koji zive na tudjoj muci jos uvijek, onima koji su preletaci i sad vjesto prelecu i paraju nimalo svijetlu sliku nase domovine. DOKLE ! Kada se pojavi komentar, tekst o ideji a ne o proslosti, balvanima i izdajam mozda cu opet i pisati a do tad nek nam je prosta nasa nesvjest !

 90. Fenix,

  evo ovo je izdvojeno iz konteksta sa pocetku tvoga tekssta.

  …..Ma koliko postovao Slavka Perovica citajuci sve kolumne koje pise na ovom blogu …..

  a ja cu dodati: mii ostajepo slijepi i gluvi na njegove poruke slabo nam se primaju ne mozemo da ih desifrujemo .
  sto kao da te poruke dolaze iz nekih drugih galaksija pa to treba desifrovat, najbolje prije no sto slavko odje nesto napise da angazuje ove te su otkrili da mogu citati heroglife i ostala pisma da to nekako prevedu.

  a poruka za tebe fenix i ostale koji ne razumiju slavkova pisma.

  PA JADAN NEBIO VIDIS LI DA JE U NJIMA UTKANA NE BILO KOJA BUDOCNOST CRNE GORE VEC SVIJETLA I POSTENA , ali nekome ne odgovara da je svijetla i postena vese vole da je tamna i nepostena jer kako vele cetinjani tun se bolje pliva.

 91. pogledajte vasega prvoga ili drugoga komsiju ili sprat izvise ili ti dolje dva lijevo ili desno,
  ili ti rodjaka iliti kuma ili ti brata, ili ti ujaka iliti strica ili ti jarana,

  i recimo svi oni rade u drzavnu neku firmu tojeste primaju platu iz budjeta.

  a svi ti oni kupuju stanove grade kuce skoluju djecu u inostranstvo, kupuju nova kola oblace brendove prave se biznismeni.

  -naravno oni su nasi prijatelji sta reci nego snasli su se neka ih svaka im cast kad mogu?????????????

  a onda slucajno imas nekoga od njih da je na funkciju i on nece da ti ucini ili ne cini nikome

  pa kazemo vidji tu bagru.

  a neko opet je na funkciju i on cini ljudima pa kazemo e on je super zaposlio je sve svoje prijatelje i tako jednoga dana oni umru obojica funkcionera ovome sto je cinio redovi na sahranu ovome niko ne dodje jos kazu ono djubre krepalo ovaj ostavio jos bogastvo famelji a ovaj te je bio posten famelja mu na ulicu jer nije zaduzio nikoga da mu ucini,

  ne znam jesam li dao jedan dobar narodni presek drustva crnogorskoga neki segment njegovoga bitisanja.i njegove filozofije.

  , ako se necemo menjati ja bi uvezao kineze da njih bude jedno 800 hiljada u montenegro oni su vrijedni radni vjerujte nece ni gorega od njih biti a jos su mirni, i onda bit ce nas milion i cetiristo hiljada crnogoraca, a sto ima veze i onako za 300 godina ce se to desiti pa ajmo skok u buducnost posto stalno skacemo u proslost.

 92. Eeee, Nick,

  Bilo mi je, pravo da ti kažem deplasirano, odnosno suvišno da išta odgovaram na tvoje postove, jer si se već do kraja otvorio – što su tvoji horizonti, i zašto si zapravo toliko prisutan na blogovima (isti kao i ogromna većina Podmetača s lijeva i s desna, što je, nažalost, i bilo za očekivat!)! Da ne dužim – prvo, namjerne glupe insinuacije da ja imam bilo kakve veze s moderiranjem ovoga bloga (otkud baš to?!), a zna se da je ovo Slavkov blog i da jedino on ima pristup svemu – kao što to i piše u Pravilima, koje si očigledno pročitao, što znači da i dalje, u svom starom maniru – podmećeš!
  Dalje, opet spinuješ priču dalje od sebe i svoje uloge i svojih postova i svojih namjera – klasika za Podmetača! Mene pitaš o rezultatima referenduma, da se ja o tome izjašnjavam ođe, da bi opet sve na mala vrata vratio na ’srpsko-crnogorsku priču’, odnosno skrenuo fokus sa onoga što je suština?! Nijesi još dobačio da mene ne možeš vozit s ovakvim podmetačinama? Jesi, jesi, ali su ti namjera i zadatak drugačiji!
  Pošto si ti, dakle, kao ogledni primjer nekoga ko je doveden u situaciju da se suoči sa svojim blogerskim angažmanom – da kaže zašto je to pisao, izvini se zbog toga, obeća da neće više (kako svojim pisanijama ne bi jačao Milovu poziciju – što svakodnevno radi, a odmagao frontu protiv njega!) – odbio da sve ovo uradi – objašnjavajući i pojašnjavajući i dalje svoje stavote, ne odustajući od njih – ja s tobom nemam više što pričat! Ako istina ne može biti polazna tačka za naš razgovor – razgovora ne može biti! Istina nema ’mojih’ i ’tvojih’ – ona je samo jedna! Ne možemo se nać oko nje? Goodbye forever!

 93. Ma koliko postovao Slavka Perovica citajuci sve kolumne koje pise na ovom blogu pitam se kada cemo citati o buducnosti Crne Gore ?! Ovo je moj komentar u cjelosti i nebi trebalo da ga sjeces kako bi mi rekao ne znam sta ?!
  A evo i objasnicu ti jer nijesam jadan a ni bio ! Kao srednjoskolac sam podrzavao ideju samostalne Crne Gore. I sva slike sa mojih studija iz vremena kada je to bila jeres su sa dva prsta. Ma, ne znaci to nista samo kao mali detalj.A kao veliki detalj je moja porodicna geneza od vremena stare Crne Gore, knjazevine i kraljevine. Pa cak moja prabaka Cetinjanka je rodjaka kralja Nikole I. Samo mali detalj opet ponavljam da nijesam jadan i da znam sta pricam a pritom u novijoj istoriji ili istoriji koju su pisali crveni samo jedan iz moje porodice ili ti plemena bio je komunista intelektualac koji je poginuo a njegov sin je bio vlasnik prve privatne gimnazije u jednom gradu…
  Eto toliko o meni Fenixu jer nebih vise pisao , ne da me nebi prepoznali vec eto, pravila bloga dozvoljavaju.
  Rekao sam da cekam kada ce u Crnoj Gori narod poceti da zivi i uziva u 21 vijeku, nema cekanja . Dodji medju narod, povedi, pokusaj, priznaj il neznam sta vec. Covjek koji je vrhunski intelektualc je smilio ovo da bi nas probudio a ne posvadjao, ali dragi prijatelju nema vremen a za cekanje, zivot ide naprijed, dani prolaze pa od onih devedesetih proslo zamili 20 godina. Sta sad, da li cete mi i sad izvuci nesto iz konteksta i reci Jadan Nebio vidis li ti … Da , vidim fala bogu ali vrijeme fijakera, poste koja putuje 10 dana, lampi, fenjera je proslo. Zamisli danas na Cetinju nema vode, u radiju Cetinje nemaju plate, grad ne lici na grad. Pa dokad ce taj narod da ceka, a pritom postovani Zivac nemaju svi komijuter i internet kao ja i ti . Gledaju kako da se prehrane, pa oni ne zive od obecanja. Treba reci sta nas ceka i da li nas uopste ista ceka.
  Pogledaj primjer Amerike, dva multimilionera okupili jos 40 i pola svog bogastva daju u dobrotvorne svrhe. Zamisli da to urade u maloj Crnoj Gori. E pa vidis ja pitam zasto to nece jer ima bogatih i a jedne i sa druge strane. Zasto ?!

 94. nadam se da ces se u nekom od narednih tekstova dotaci i ostalih izdaja u lscg.. ili barem onih najvecih..
  volio bih procitati ponesto i o princu, mitropolitu dedeicu.. bice valjda vremena i prostora i za njih

 95. Irena jedino sto dobro znas to je da ga p…s

 96. Znas sto – Grdjeg podmetacha i UDBASkog manipulanta od tebe i: NEMA odje na ovom portalu…znas li sto..?

  Kazes nisi moderator, ada ko si ti tako da propagiras onda JEDNOumlje (procitaj jopen uslove..:-) i da etiketiras, diskvalificiras ljude kako ti goj…?!

  Ti meni da pricas o saradjivanju sa rezimom, isti cojek koji je navodno za jedinstvo a ne za rovanje po tzv. “identitskim pitanjima”, a ti sam krenes postavis o nekom bezveznom jeziku jedan uzasan politicki pamflet na DNM- u i onda

  Ne nadjes za shodno ni da odgovoris na mali milion prozivanja.. Prije ni poslije toga: ni jedan jedini post tamo nemash, ali onda “izlecelo” ti onako od iskrenosti o jeziku koji tad jos nije bio aktuelan problem.

  Ti moras da se izvinis za to potpirivanje omraze radjenjem na ruku tome rezimu razgorevajuci podjele, sto drugima nabacujes- Phoenxiu, mene, raicevicu olako da su slugeranje toga rezima itd.

  Sto priznajes da je referendum posteno odradjen “posa”, po tvojoj logici svi su izbori na kojima si ucestvovala pokradeni i referendumi, sem: jednog…haha ! 🙂

  Ceki ceki malo.. OOOPS, ruchna elisabeth stoj…evo ga..!!:

  Elisabeth: Ako je to jedna od rijetkih privilegija, kada čovjek ovdje živi, imati jednu ‘Luču mikrokozmu’ na svom jeziku onda se ja tog jezika neću odreći na prvu loptu
  July 10, 2010 by Daily News Montenegro

  i41 Votes

  Izvor: DNMN

  Oh, kako se olako i površno, a nadasve ‘demokratski’ pristupa nekim stvarima, kako se zaboravlja i preskače, dovoljno je da je poziv ‘kulturan’! Zaboravlja se vrijeme kada je prvi čovjek rekao u Parlamentu da zbori crnogorskim jezikom, i kako se to uzimalo (kao nepostojeći jezik nepostojeće nacije) tek za ‘šprdnju’ od strane vladajuće srpsko-crnogorskog hegemonističkog ambijenta!

  I dobro, prođe to vrijeme (kako su Milo, Sveto, i Filip promijenili kape i zašto, o tome ovdje neću!), i dođe vrijeme seljačkog i uličarskog (ka šta im je i sve drugo) bavljenja normiranjem crnogorskog jezika, i njegovog formalnog uvođenja u javni život. Metodologija im je i na ovome polju, naravno, nemušta, primitivna i brutalna – i to nije sporno! Ono što je za mene donekle sporno kod Perfectovog ‘apela’ jeste to što se danas traži razumijevanje za nešto što njegovi sunarodnici nijesu imali razumijevanja juče, a u najvećoj mjeri nemaju ni danas – čak šta više, uglavnom i dalje Crnogorce i crnogorski jezik smatraju izmišljotinom. Ali, dobro, recimo – ‘Ko tebe kamenom, ti njega kruhom’, i idemo dalje, ali po meni sigurno ne sa relativizacijom toga da jezik jeste, ili nije identitetsko, već demokratsko pitanje – jezik je par excellence identitetsko i političko pitanje! Politička odluka o korišćenju bilo kojih jezika, bilo gdje – nije usmjerena ka očuvanju ‘demokratskih prava’ (kao što je npr. seksualno opredjeljenje), već identiteta određenih nacionalnih skupina i njihovih kultura, kao baštine – i ta procjena se razlikuje od države do države i ne prilazi joj se jednako čak ni u svakoj demokratskoj zemlji.

  Užasavajući se, dakle, račundžijskih razloga zbog kojih ova vlast na ovakav propagandistički način plasira, odnosno ‘protjeruje’ neki jezik(protjerivanje je, zapravo, objektivno nemoguće, te su meni smiješni ovakvi apeli, ako se u istom apelu poziva na to da srpski koristi 63% ljudi?!), moram reći da je identitetsko pitanje, koje je u CG bilo problem desetljećima i vjekovima (‘Crnogorci su so srpstva’, Crnogorci su Srbi’, itd), između ostaloga plasirano iz Srbije u CG i putem srpskog jezika, koji je stvarao tu identitetsku papazjaniju, koja je u jednom trenutku mogla dovesti do toga da Crnogoraca jednostavno nestane! (neko će reći, nestajali su i veći narodi, pa čak i Feničani što izmisliše novac – i biće u pravu). Ali, ipak, meni kao Crnogorki je bitno da se osjećam tako i da pričam jezikom koji je blizak ovim brdima i moru, ovom kršu i nebu iznad Boke i Lovćena – to je jezik Gorskoga vijenca, a to nije jezik Valjeva i Kraljeva – meni su ta mjesta bliska taman koliko li Osijek i Sisak – kulturološki taman isto – ni manje ni više!

  I zato, kad neki ovdje kažu – nema veze kojim jezikom pričam, to meni znači – ne znam kako osjećam, na čemu mislim! I opet sjajni, beskrajni Čomski kaže: ima jezika koji nemaju pridjeve, prilog, ni prijedloge, pa čak ni imenice, ali nema niti jednoga koji nema glagole – jer jezik je akcija! On oblikuje i usmjerava, on je odraz duše! I nikad nećemo sa sigurnošću otkriti da li je naša slika svijeta oblikovana jezikom kojeg koristimo, ili slika svijeta kojeg vidimo oblikuje taj određeni jezik na kojem govorimo!

  Zato se više ne odričite Crnogorci svoga jezika, a vi Srbi u CG vidite je li vam bliži onaj jezik iz Gorskog vijenca, ili novosadski, pa izaberite, iako vi mislite da je i Gorski na srpskom (iako ga Srbi u Srbiji apsolutno ne mogu pratit, niti su ikada mogli!), a Njegoš Srbin, jasno je da, što god da je i sam Njegoš o sebi pisao, većega Crnogorca i crnogorskijeg jezika od onog Njegoševog teško da će ikad bit! I ja to neću i ne smijem relativizovat nekakvim komunističkim političkim zamešateljstvom zvanim srpsko-hrvatski jezik – jer nijesam ni Srpkinja, ni Hrvatica, a nije mi, kao što vidim da je mnogima ođe, svejedno da li se moj jezik zove Svahili, ili onaj kojim je Njegoš zborio! Ako je to jedna od rijetkih privilegija, kada čovjek ovdje živi, imati jednu ‘Luču mikrokozmu’ na svom jeziku onda se ja tog jezika neću odreći na prvu loptu, i reći – meni je svejedno koji je, je li japanski, srpski, hrvatski, srpsko-hrvatski – meni svejedno nije, jer ja nijesam ćušpajz politički korektnih relatitiveta – moj cjelokupni, pai jezički identitet je moja luča – ako mi je poklonjen Njegoš – ko sam ja da se tako nečega odričem, i kažem svejedno mi je hoću li reći ‘Đede’ ili ‘Djed’, ili ‘Deda’ – moj đede je đede-on zvuči i izgleda kao đede, a vi svoje zovite i na pigmejskom, što se mene tiče! Ali, bez površnog relativizovanja, molim! Ođe nam treba ozbiljnijih priča!

  ——————————————————————————–

  Possibly related posts: (automatically generated)

  Dr. Rollin McCraty: Mi doslovno vjerujemo da je srce izvor inteligencije
  Željko Ivanović: Nije ovo Hrvatska, valjda je sada svima jasno zašto je …
  Gordana Stevović: Mi smo tranzitom utabali puteve širom vaseljene, stope …
  Poglavlje V

  Posted in Kultura, Mediji, Unutrašnja politika | 95 Comments

  95 Responses
  on July 10, 2010 at 13:20 | Reply EuroLiberal
  Skoro se u potpunosti slazem… kao sto se slazem i sa vecinom onoga sto je Perfekt napisao.

  Jednostavno, svako mora imati pravo na ocuvanje svoje kulture i zajedno se moramo boriti protiv onih koji nam to zabranjuju!

  Zivio CRNOGORSKI jezik ! Zivio SRPSKI jezik ! Zivjeli HRVATSKI i BOSANSKI jezik !

  Zivio LSCG i SLOBODNA CRNA GORA !

  on July 10, 2010 at 13:24 | Reply EuroLiberal
  naravno, kada sam nabrojao gore ova cetiri imena za jezike, zaboravih da kazem da ih smatram jednim jezikom kojeg svi razumijemo, sa malim varijacijama i posebnostima koje treba ocuvati jer karakterisu kulture nasih drzava i regiona.

  on July 10, 2010 at 14:12 | Reply Zoran V. Raičević
  Odličan tekst.

  on July 10, 2010 at 14:25 | Reply odgovor
  Smeta ti jezik Valjeva i Kraljeva jer si Crnogorka?

  Kako ti ne smeta da slavis Slavu?Ako si Crnogorka zasto si uzela taj srpski obicaj,kao i stotinu drugih?

  Ajde bas da vas vidim,vi sto se busate u grudi toboznjim crnogorstvom-odrecite se ako smijete ovog obicaja koji postoji samo kod Srba.

  Dok to ne uradite koliko god mlatili jezikom o jeziku dzaba vam.

  on July 10, 2010 at 15:46 | Reply Box
  Odreci ce se ne brini, pratim sve unazad dadesetgod. odricu se svega sto ih ikako dovodi u vezu i sa samom S od Srpskog, kao da je guba u pitanju, samo treba da namirisu detalj. No problemo, oni to brisu kao gumicom.

  on July 10, 2010 at 15:53 | Reply EuroLiberal
  Nije mi jasno odakle ti tolika mrznja? Prepun si mrznje… Sto ti smeta ako neko ZELI DA SVOJ JEZIK NAZIVA CRNOGORSKIM a da istovremeno TEBI NE SPORI PRAVO da svoj nazivas SRPSKIM?

  O kakvoj slavi pricas covjece… Kakve to veze ima sa ovim. Mozda uopste i ne slavi slave (autorka ovog teksta i drugi Crnogrci i/ili Srbi) a i da slave, zasto je problem da taj obicaj postoji i kod Srba i kod Crnogoraca???

  STOP SRPSKOJ MRZNJI !
  STOP CRNOGORSKOJ MRZNJI !!

  ZIVJELA NARODNA SLOGA!
  ZIVJELA SLOBODA ZA SVE U CRNOJ GORI !

  on July 11, 2010 at 01:16 Jovan
  Euroliberal kako si ti jadan.Sva sreća pa su pravi liberali miljama daleko od takvih kao ti…

  on July 11, 2010 at 12:25 EuroLiberal
  ti si Jovane vjerovatno neko iz Liberalne partije i takozvanih “Liberala Andrije Popovica i Miodraga Zivkovica” … Umjesto lupetanja bi ti bilo bolje da si ARGUMENTIMA napisao sta to ja nijesam rekao tacno, kao i ZASTO su “pravi liberali” miljama daleko od ovakvih mojih stavova?

  on July 10, 2010 at 18:54 | Reply cikotus
  a izvini sto je to srpska slava? zar lozenje badnjaka i slavljenje slava nisu hristijanizirani paganski obicaji? to je ono kao srpska sarma, srpski stari egipat i srpski bog?

  on July 10, 2010 at 20:25 box
  Rekoh li ja gore da je odricanje onoga sto je crnogorska tradicija pravi put otklona od svega sto mirishe na srpsko…samo naprijed!

  Chitav ovaj tekst je putokaz i gromoglasan urlik iz dubine grla “zdravog jezgra”, ne DPS nego SDP-a. Samo uzivajte, sa srecom!

  on July 10, 2010 at 14:59 | Reply zemlja cuda
  Zanimljivo ali po meni, potpuno promaseno.

  To nema nikakve veze sa samostalnom C.Gorom. Iako sam za nezavisnost priznajem da pricam Srpskim jezikom i to mi nije nikakav problem.

  Uostalom, sva ta nejasna stanja, jezik, zastavu, himnu dajte na referendum pa nema ljutnje.
  Pravimo sprdnju oko svega bez ikakve potrebe.

  on July 10, 2010 at 16:03 | Reply Hipp-
  Elisabeth je pogodila sustinu. .

  on July 10, 2010 at 16:10 | Reply prvak
  Tekst je sjajan. Borili smo se i izborili na osnovno ljudsko pravo da svoj jezik zovemo svojim imenom – crnogorskim jezikom. Svaka gramatika ili pravopis su podložni promjenama, te to nema nikakve veze sa pravom na imenovanje jezika. Proces borbe za crnogorski jezik je započeo 1990-ih, inicirao ga je LSCG. Prihvatiću da se, svim snagama, borim za pravo na srpski jezik, ukoliko to bilo kome u CG bude uskraćeno. To sada nije slučaj. Već sam napisao, to se lako može provjeriti, da je srpski jezik u osnovnim, srednjim i visokim školama (Katedra za srpski jezik i književnost na Filoz. fakultetu u NK). Postoje mediji, štampani i elektronski, koji se emituju u CG na srpskom jeziku,čak i na ekavici (npr. 99% programa Pinka). Ako neko smatra da je pravo na svoj jezik uskraćivanje prava drugome – to ne može biti ništa drugo do sofisticirani fašizam.

  on July 10, 2010 at 17:06 | Reply BrankoPG
  Неко горе помену да су само Срби славили славу.Нека прочита од Србина Марка Миљанова да су и АЛБАНЦИ славили славу. Толико…

  on July 11, 2010 at 07:21 | Reply Салваторе Тото Скилачи
  Тачно.
  Ти Албанци не само да су славили Славу, већ су говорили српски и били православни, па су задржали обичај из тог времена.

  on July 10, 2010 at 17:06 | Reply Sonja Radosevic
  Elisabeth-lijepo. Odličan tekst.

  on July 10, 2010 at 18:00 | Reply groblje na moru
  Кад је неко толико одушевљен Лучом и кад према њој равна свој језички идентитет, било би добро да то дјело и прочита.
  За почетак, ево малог извода из Луче:
  Ја од тебе јоште много иштем:
  да поставиш у пламтеће врсте,
  пред очима Српства и Славјанства,
  Обилића, Ђорђа и Душана,
  и јошт кога српскога хероја;
  да прогрмиш хулом страховитом
  на Вујицу, Вука, Вукашина,
  богомрске Српства отпаднике –
  злоћа њима мрачи име Срба,
  тартар им је наказа малена!

  on July 10, 2010 at 19:16 | Reply Jovan
  Sta da vi ja josh odje dodam…pismeni ste pa u glas!

  rad mene mozete ga nazvat u koje god ocete ime,ali dajte drugom da bude drugi….

  on July 10, 2010 at 20:23 | Reply Салваторе Тото Скилачи
  Гробље,
  Не труди се.
  То су болесници.
  Болесницима су потребни љекови, а не докази.

  on July 11, 2010 at 13:42 Supervizor
  Toto,

  Rekoše da je jezik od identitetskog značaja… Da možda ne izgubiše identitet Austrija, SAD, Australija, maltene čitava Južna Amerika?

  Što je veći problem, većina stanovništa (uključujući i doktore nauka) postaje nepismena, jer se ne služi tim jezikom.

  Srpski jezik je Matica Srpska poodavno registrovala u Beču, tako da su neki drugi jezici u regionu derivati tog jezika.

  Da li su utvrđene varijacije i koji su lokalizmi prihvaćeni kao ispravni?

  Toliko pitanja, toliko besmislica, ali je bitno baciti kosku narodu, jer je bitniji identitet od računa, problema, besparice, gladi, krova nad glavom… :p

  Tako da, svima nama treba kolektivna terapija o kojoj si pričao

  http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/07/10/2-208/

  I ja sam s tobom zavrsio i to za sva vremja… Ne osjecaj se ikad pozvanim u mojim komentarima, samo ces sebi pridat nezasluzenu pozornost. 🙂

  Adio, Bye- bye,

 97. Navikao si na izdaje,iako ne padaju lako,drzi se.Jedan od pet hiljada koji su dovoljni sa tobom na celu da se cuje ,,Non pasaran,,.

 98. NASI DANI- Vladislav Petkovic Dis
  Razvilo se crno vreme opadanja,
  Nabujao šljam i razvrat i poroci,
  Podig’o se truli zadah propadanja,
  Umrli su svi heroji i proroci.
  Razvilo se crno vreme opadanja.

  Progledale sve jazbine i kanali,
  Na visoko podigli se sutereni,
  Svi podmukli, svi prokleti i svi mali
  Postali su danas naši suvereni.
  Progledale sve jazbine i kanali.

  Pokradeni svi hramovi i ćivoti,
  Ismejane sve vrline i poštenje,
  Poniženi svi grobovi i životi,
  Uprljano i opelo i krštenje.
  Pokradeni svi hramovi i ćivoti.

  Zakovana petvekovna zvona bune,
  Pobegao duh jedinstva i bog rata;
  Obesismo sve praznike i tribune,
  Gojimo se od grehova i od blata.
  Zakovana petvekovna zvona bune.

  Od pandura stvorili smo velikaše,
  Dostojanstva podeliše idioti,
  Lopovi nam izrađuju bogataše,
  Mračne duše nazvaše se patrioti.
  Od pandura stvorili smo velikaše.

  Svoju mudrost rastočismo na izbore,
  Svoju hrabrost na podvale i obede,
  Budućnosti zatrovasmo sve izvore,
  A poraze proglasismo za pobede.
  Svoju mudrost rastočismo na izbore.

  Mesto svetle istorije i grobova,
  Vaskrsli smo sve pigmeje i repove;
  Od nesrećne braće naše, od robova,
  Zatvorismo svoje oči i džepove.
  Mesto svetle istorije i grobova

  Ostala nam još prašina na hartiji,
  K’o jedina uspomena na džinove;
  Sad svu slavu pronađosmo u partiji,
  Pir poruge dohvatio sve sinove.
  Ostala nam još prašina na hartiji.

  Pod sramotom živi naše pokolenje,
  Ne čuju se ni protesti ni jauci;
  Pod sramotom živi naše javno mnenje,
  Naraštaji, koji sišu k’o pauci.
  Pod sramotom živi naše pokolenje.

  Pomrčina pritisnula naše dane,
  Ne vidi se jadna naša zemlja huda;
  Al’ kad požar poduhvati na sve strane,
  Kuda ćemo od svetlosti i od suda!
  Pomrčina pritisnula naše dane.

 99. SLAVKO LEGENDO !!
  NE DAMO TE CRNA GORO !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: