Posted by: Slavko Perovic | October 17, 2010

17.10.2010.g.

Prije neki dan, tačnije 15- og oktobra, “Vijesti” su objavile tekst Miodraga Perovića Profitera, šefa Druge crnogorske familije koja nije bila ni ostala ništa drugo nego desna ruka Đukanovićeve Prve familije i velika prevara crnogorske “demokratije” i “evropske” te transatlantske “integracije”.

Profiterov tekst  nosi naslov “Uprkos svemu” i posvećen je obilježavanju dvadesete godine od početka izlaska  “Monitora”  i po Profiterovom običaju, ali i onoj vrsti “novinarstva” koju on hrani i njeguje, prepun je laži, raznog skrivanja i skrivalica. Profiter- milioner će na jednom mjestu reći kako je: ” CRNA GORA JE JEDNA OD NAJKORUMPIRANIJIH ZEMALJA NA SVIJETU. ČAURA B EZ SADRŽAJA, CIVILIZACIJSKA PUSTOŠ. OVOJ ZEMLJI MONITOR JE NUŽAN DANAS KOLIKO I 1990. I DALJE KAO GLAS MANJINE INICIRA PROMJENE, PROMJENE SVIJESTI KOJA JE PORODILA DANAŠNJE STANJE DA BI BUDUĆNOST BILA DRUGAČIJA”  Nije tačno da je Crna Gora samo jedna od najkorumpiranijih zemalja na svijetu nego je tačno da je Crna Gora jedna od najpokvarenijih zemalja na svijetu i nije tačno da je ona , kako veli Profiter-milioner da je Crna Gora samo čaura bez sadržaja i zemlja civilizacijske pustoši, nego je tačno da su temelj njenog takvog dvadesetogodišnjeg stanja svi pokvarenjaci  i duhovne stonoge i miševi Profiterovog tipa i modela, a posebno ona grupacija osoba koje je on oko sebe u istom vremenu okupljao, koji su lažno sebe predstavljali kao intelektualce, ondnosno borce za drugačiju Crnu Goru. Svi koji su se prodali Mafiji kao što je to uradio “Monitor” i svaki drugi Mafijin medij, a koje je, kao, “osnovao” Profiter, poput Đukanovića su krivci i odgovorni su za današnje stanje Crne Gore u kojem ona podsjeća na ružno strašilo postavljeno usred prekrasno obrađene njive i to ne nikako da bi od nje ćeralo grabljivice nego da bi od nje, od te njive,  ćerali, udaljavali ili podjarmljivali njene vlasnike i stanovnike kako bi perfektni jedinstveni plodovi završavali u džepovima, aktovkama i tajnim računima crnogorske Mafije.

“Monitor” nije bio ništa drugo nego perfidna mafijaška laž kojom je dokazivala da u Crnoj Gori postoji “demokratija”,  jer to je riječ koja Mafiji zamjenjuje istinsku riječ koja u poptinosti odslikava dvadesetogodišnju Crnu Goru, a ta riječ je – diktatura! Glavna dvdesetogodišnja  meta  u sramotnome “Monitorovom”  djelovanju  bio je LSCG kao jedina stranka rođena van  otrovne i trule Mafijine, odnosno udbine materice. Miodrag Perović Profiter   bio je taj  koji je, pored mase ostalih prljavih poslova, učestvovao u kreiranju i sprovođenju takvog udbinog “posla”, tu nema priče. Dakle, da sada dođe neko sa drugog kraja Svijeta i posredstvom Profiterovih  “medija” analizira stanje u Crnoj Gori mogao bi zaključiti da LSCG uopšte  nije ni postojao, a onamo đe ga Profiterovi “mediji” tretiraju, da je, zapravo,  LSCG bio protivnik “demokratije” koju zastupa niko drugi nego Đukanović, a krajnji cilj ovog zločina je da se LSCG optuži za sve zločine i strave koje je počinio Đukanović, pa i onaj  juriš i okupaciji Dubrovnika, ali i deportaciju  hercegnovskih Muslimana. Sva ov mračn i zločinačka djelatnost  “Monitora”  pokrivana je istorijskim crnogorskim pričama, pričama o Bosni, napadima na Bulatovića i Miloševića dok je Đukanović uvijek bio pod posebnom zaštitom sklonjen od svakog napada! Ovo je postalo potpuno očigledno pogotovo nakon 1997-me kao godine pucanja DPS, a to što “Monitor” danas šega Đukanovića može se tumačiti samo činjenicom da Profiter zna za Đukanovićev odlazak i hvata sponu da kao mafijaški “demokrata” uhvati priključak i za novo vrijeme koje, po njemu, eto već dolazi.

Takođe, u svom tekstu Profiter “zaboravlja” da kaže da su Đukanovića i ekipu na vlast kobne 1989-te godine doveli pripadnici Miloševićeve udbe, a po Miloševićevom naređenju. Ti, do tada potpuno nepoznati, a likom i djelom tragikomični momci “dzemperaši” nijesu nikako bili izraz narodnog bunta nego prethodno predanog, strpljivog i finansijski isplativog udbinog rada. Takođe Profiter duboko krije činjenicu i pitanje: da li je i on tog januara 1989-te godine bio na strani mladih  “crnogorskih” pobunjenika. “Zaboravlja” Profiter-milioner da kaže da “Monitor” nije bio prva  “slobodna” crnogorska novina koja se pojavila u ono vrijeme, nego da je to bio slobodni “Liberal”, a da će se “Monitor” pojaviti tek mjesecima nakon “Liberala”! A zašto? Zato što nam je odmah bilo jasno da je “Monitor” čista laž i pored toga što su ga faktički novcem i na druge načine podržavali liberali i pisali u njemu, ali ga je on, Profiter,  postavio u simbiotički odnos prema LSCG zloupotrebljavajući njegovu energiju i ogroman broj političkih akcija,  sve do tog nivoa da se i sam Profiter, van granica Crne Gore naravno, lažno predstavljao kao liberal, i to samo na onim međunarodnim punktovim sa kojih su stizale pare za održavanje lažno nezavisnog “Monitora”.

Takođe, čista je Profiterova laž kad kaže da: “Monitor je od svog osnivanja 1990. bio glas  Druge Crne Gore. One koja je željela da Crna Gora nakon raspada Jugoslavije obnovi nezavisnost i transformiše se u evropsku demokratiju. Bio je glas manjine koja je preuzela misiju inicijatora promjena.” Sve ovo je bio samo Liberalni savez, a nikako “Monitor” i nikako Profiter.   “Monitor” je bio satkan u onom čuvenom pogoričkom grafitu “Oprosti Slavko, ali posao je posao” i “Monitor” nije ništa drugo radio nego bio reklamni lažni “demokratski” pano Miodraga Perovića Profitera!

A sad pazite sljedeću Profiterovu laž:  “Režim nas je (“Moniotr” napomena S.P.)   dočekao kao neprijatelje. I tada, kao i sada, na nas su slali sve svoje odrede. Tužilaštvo, sudstvo, arkanovce, glas čepuraka, javne i tajne servise, bombe i batinaše. Njih je bilo na stotine hiljada.” Ja ću samo da se zapitam:  ako je ovo istina o “Monitoru”, a nije, zamislite da se ova laž završava sa najbezočnijom kako se radi o stotinama hiljada? I nakraju ili na početku, svejedno: da je to bilo ovako kako laže Profiter, odakle njegovoj Drugoj familiji milioni,milioni i milioni, odakle im ogromno vlasništvo i bogatstvo u Crnoj Gori i van nje? Zar Profiter ovje ne ponižava Crnogorce tucajući ih u zdravi mozak istim bezočnim manirom kojim to radi Đukanović? Naravno da DA!

A sad pazite: ” Iskra koju su zapalili Liberalni savez, Monitor i Socijaldemokrati reformisti, postepeno se pretvarala u plamen. Na kraju je prerasla u vatru koja je bila vidljiva iz evropskih prijestonica i Vašingtona.”  Ovo je nova besramna laž!  I “Monitor” i Rakčevićev SDPR (Socijaldemokratska partija reformista)  bili su najobičniji igrači režima presvučeni u “opoziciono” ruho da bi Mafija imala svoju lažnu “istinu” kako, eto, u Crnoj Gori stoluje demokratija, pogotovo u odnosu na Miloševićevu diktaturu. Ni “Monitor” ni SDPR  u onim vremenima  nijesu bili ništa drugo nego što je to danas kompletna struktura “medija”, “opozicionih stranaka” i “nevladinih organizacija”, e to su bili i ostali onda oni i ostali sve do dana današnjega!

Gledajte dalje kako caruje Profiterova laž: “Na talasima energije koju je Druga Crna Gora proizvela, svjetski moćnici su lukrativne vođe režima nagovorili na promjene. Za izdaju/napuštanje Miloševića obećali su im oprost zločina. I priliku da upravljaju redistribucijom  nacionalnog bogatstva nakon propasti komunizma.” Ne, nijesu ih nagovorili, nego su im  svjetski moćnici naredili i to tačno u trenutku kad su shvatili da Milošević više nije njihov igrač, a pogotovo ne više  Vašingtona. Đukanović je naređenje poslušao kao olovni  vojnik, ali kad? Tek kad je Milošević već bio politički i vojno – gotov, da ne kažem mrtav.  A ko je među prvima u Crnoj Gori stao  iza oprosta Đukanovićevih zločina i pravdao “redistribuciju nacinalnog bogatstva”?  Prvi je bio Miodrag Perović Profiter zajedno sa “Monitorom” i ostalim “njegovim medijima” i tragikomičnim, lukrativnim i lupeškim crnogorskim “intelektualcima”.

Evo nastavka profiterske laži: “Nekažnjeni kriminalci, po prirodi stvari, proizveli su i kriminalizovano društvo. Korupciju i organizovani kriminal neslućenih razmjera.” Isitina je, međutim,  da su to nekažnjeni kriminalci i ratni zločinci uradili sve uz najveću podršku međunarodne zajednice, ali i Miodraga Perovića Profitera- milionera! To je istina! Jer su tucali narod, a narod to prihvatao…

Pzite kako se Profiterova laž plete dalje:  “Osnivači Monitora su 1990. godine procjenjivali da je nužno najmanje dvije decenije da naše ideje pobijede. Kalendarski, nezavisnost je obnovljena brže.” Laž je i da su osnivači, a sve ih lično znam, ikada ovako “procjenjivali”, a pogotovo nikad Miodrag Perović! Laž i čista je laž da je “nezavisnost” obnovljena brže, kao što Perović “tvrdi”. Naprotiv, ona je namjerno obnovljena bitno sporije nego što se moglo i trebalo, obnovljena je i to protivno volji Đukanovića koji bi čuvenu  referendumsku “sivu zonu”,  da mu je dozvoljeno, držao još milion godina!

Profiter  poentira sa crnom, vještičjom čipkom laži kada kaže: “Crna Gora ovakva kakva je danas nije to za šta se zalagao Monitor”.  Da je ovo istina Druga familija ne bi  uopšte postojala i ne bi postala,  kroz punu saradnju sa Prvom familijom,  teška desetine i desetine miliona, a Miodrag Perović ne bi bio ovakav truli, tragikomični profiterski fišek na ljudskoj,  političkoj i medijskoj mapi Crne Gore! Naravno, laž je i kad Profiter kaže:  “Za oporavak iz ovog stanja (Crnoj Gori, napomena S.P.) nužne su minimum nove dvije decenije.” Ne i nikako, za izlazak iz ovog stanje potreban je BOJKOT, raskid svih odnosa sa Mafijom i potrebna je POBUNA NARODA! Čuste li ikad išta od Profitera u tom smislu? Nikada! I nećete! Jer on je Mafijin oklop!

“Crnoj Gori “Monitor” je nužan danas koliko i 1990.I dalje kao glas manjine koja inicira promjene!” Ponovo laž, jer Crnoj Gori ovakav “Monitor” je potpuno nepotreban. Crnoj Gori treba glasilo koje će gurati u prvi plan BOJKOT I POBUNU! Ali kad pobuna pobijedi moraće i Miodrag Perović pravdati svoja bogatstva zajedno sa svojom familijom. Hoće li imati šanse da ih opravda? Moj odgovor je: NIKAKVE I NIKAD! Takođe,  “Monitor” nije inicirao promjene, nego se podlo borio protiv svake. Glavni neprijatelj i “Monitora” i DPSDP bio  je i ostao LSCG, a to gvori i svjedoči sve!

“Kad se piše o ratu i ratnim zločinima, priča neminovno dovodi do njegovih vodja jer su oni bili inspiratori rata i zločina. Kada se govori o pljački bivše društvene imovine i privatizaciji put ponovo vodi ka vrhu vlasti. Kada se govori o današnjoj korupciji i organizovanom kriminalu, postaje očigledna uloga režima. Nije moguće pisati o narkobiznisu a da ne postane jasno da u Crnoj Gori sa šest stotina hiljada stanovnika nije moguće prošvercovatit hiljade i hiljade kilograma droge godišnje, a da vlast za to ne sazna” nastavlja Profiter da nam, lažući, otkriva toplu vodu. Ali, primjećujete li da Profiter ne pominje glavno ime! Kako ono glasi? Odgovor je: Milo Đukanović! A zašto Profiter ćuti kao riba? Zato što je njegov ogromni lični materijalni interes u pitanju. I njegove familije, naravno!

“Današnjoj redakciji Monitora je teže nego što je bilo nama koji smo ga osnivali . Nema više liberala  i socijaldemokrata da sa Monitorom podijele  teret i multiplikuju glas otpora. Malobrojna populacija je isuviše malo tržište za uspješne medijske projekte kakav je Monitor. Klasa novih crnogorskih bogataša nema Soroša i Gejtsa. Većinu njenih predstavnika vlast je učinila bogatašima i s njima dijeli moć. U takvim uslovima teško je naći donatore kakv je bio Ćano Koprivica  i neki drugi osnivači.” završava Profiter sa lažju nad svim lažima. Naime, nikad i ništa LSCG nije dijelio ni sa “Monitorom” ni sa SDP-om. Naprotiv! Uvijek ih je smatrao golim, perfidnim i podlim slugama vlasti!

ŽIVIO LSCG! ZA PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE!

Advertisements

Responses

 1. Perverzna i groteskna bezočnost Profiterova jednostavno nema granica! Monitor koji zapravo ne bi ni bio stvoren (a odavno vidimo – planski preveden u pozicionog slugu) da nije bilo energije i hrabrosti LSCGa, u njegovom tekstu se pretvara u luču borbe protiv režima! Istog onog režima kojeg bar posljednih 13 godina, od Đukanovićevog razlaza s Miloševićem, Monitor potpuno otvoreno podržava, a kritikuje, ili bolje – čereči jedinu pravu opoziciju – LSCG, dok je prethodnih 7 godina Miško samo prepredeno pleo ’opozicioni status’ Monitora koji je, u konačnom, trebalo da diskredituje LS i Slavka – za što je uostalom, svi znamo, Profiter i dobio milione, a njegova porodica razna mjesta na izvoru prljavih para!
  I tako nama danas – prljavi Profiter, na legaciji LSCGa, želi da proda svoju ’opozicionu’ poziciju! Sada kad mu se čini da njegov finansijer odlazi! Sad bi da hvata priključak?! Malo morgen! Na ovoj pravoj strani svi znaju ko si Profiteru – No pasaran! Da ti još jednom prođe tvoja prijevarna opoziciona igranka, uz Mila tvog glavnog koreografa? – Neće moći!
  Ovaj odvratni tekst je sasvim sigurno upućen mlađim generacijama, koje nijesu pratile rad Monitora niti politička dešavanja – koja Profiter ’lukavo’ umotava u svoje prepoznatljivo prljave ponjave, s nadom da će ih ovoga puta preveslati, i podvaliti im kukavičje jaje, a on nastaviti da grabi pare ispod nečije (nakon Đukanovićeve) nove trpeze! Milioni ubačeni u dnevni list Vijesti, milioni ubačeni u TV Vijesti, u Monitor, i na Profiterove druge račune – jedino to govori o tome ko je on – sve ostalo je priča za budale! Sram te bilo Miško Peroviću, odakle ti obraza da spomeneš i ’o’ od ’opozicije’ – u bilo kom smislu te riječi! I na kraju, još nas poziva ’da čekamo još dvadeset godina….’ – vjerovatno da se preračuna i procijeni gdje bi se mogao u sljedećem koraku uvalit! Nema poziva na pobunu, ni raskid, na bunt, ni ustanak – nego da čekamo još nekakvo njihovo, što bi mu šef rekao ’zrijevanje’! Još jednom – sram te i stid bilo Profiteru – đe si pare i energiju crnogorsku traćio!

 2. Zivio Slavko Perovic!!!
  Zivio LSCG, i svi oni posteni liberali!!!
  Za Miska Perovica profitera necu ni trositi rijeci, sem ofucani rezimski otirac koji leti od supka do supka trazeci u svakom utociste, a ovakva Crna Gora mu je plodno tlo za supkanje i lizanje juznih djelova rezimskih ostataka!
  Postoje stvari koje novac kupiti ne moze, na nasu srecu,profiteru, ti nisi jedna od tih stvari.Namjerno kazem stvari, jer ti covjek nijesi, vec si otirac, ali kakav…, najbolje ce ti sef tvoj znati kada te izgazi, bar to jos malo sto je od tebe ostalo, ako je uopste ista ostalo!FUJJJJ!

 3. TV Parlamennt 15.06.2001. Suceljavanje gospodina Peovica i izvjesnog Prof.
  Davno zapisah da necu spominjati a ni napisati nesto o tom profesoru sto cuh od jedne starice. Zaista je nebitan i sve ovo je gola istina.
  Jedno sto Vam svima savjetujem da na YouTube pogledate taj interviju , jedno sto je zaista u tom suceljavanju markantno je osmjeh gospodina Perociva Slavka. Tako se moramo smijati jer ovi odlaze .
  Daj sa se svi nasmijemo njihovoj dvadesetogodisnjoj gluposti , ima da se trese Crna Gora 🙂

 4. Mafijastvo i banditizam u Crnoj Gori je zaista dostigao nivo najpokvarenijeg sistema u svijetu… Goreg modela -jednostavno nema.

 5. Nijesi slavko u pravu. Sla’ je režim na njih stotine i stotine hiljada … evra/maraka.

  Neđe na youtube lscg kanalu ima rečenica da je osnovni problem u nekom trenutku liberala izostanak medija koji bi integralno prenosili njihove stavove. Takav problem postoji i danas. Dakle, mislim da je neophodno postaviti portal-blog koji će pratiti vijesti u CG, regiji i svijetu. Treba nam novi DNMN!

 6. …..ili spamujemo i gušimo svaku temu kao kolko viđeh npr Fenix i Zivac, koji 70 % imaju nelogičnih stvari koje pričaju, i jedno 2o % je čista laž…..

  wawy,

  vjeruj da si mi izmamio osmijeh na dio ovog tvog komentara,

  molim te objasni ovoj publici sta sam rekao to nelogicno po tebe i kakvu laz i kako to gusim temu ??

 7. Nijesam liberal, clan sam SNP-a. Sto mislim o LIBERALIMA, reci cu ovako: Smutne i opasne 2ooo godine, kad se svaka fukara, diler i mafijas dokopao puske i bombe, zivot mi je bio o koncu ! Spavao sam sa otkocenim pistoljem pod jastukom. Nije mi sto cu poginuti, no sto cu poginuti od pogane fukarske ruke, nekog sjecikese, i placenog Milovog mufljuza ! Tada sam govorio : DAJ MI BOZE DA BUDU LIBERALI UZ MENE – KAD MI BUDE NAJTEZE U ZIVOTU ! Smatrao sam ih vitezovima tada – i sada !

  O podmukloj rezimskoj igri za unisteneje Liberalnog saveza, ovako, slikovito : U moru postoji jedan stvor, koji se zove Rak razbojnik ili Rak-samac. On nema svoju kucicu, te cini ovako: Nadje kakvu skoljku, pojede joj meso, pa, onda udje u njenu kucicu i nosi je na ledjima. Doslovce TAKO je uradio rezim sa Liberalnim savezom: Napao mu je clanstvo SVIM sredstvima, pojeo ga, a onda, uzeo kucicu (PROGRAM) Liberalnog saveza da ga nosi na ledjima! Naravno, on je taj Program uzeo samo deklarativno,( ideju nezavisnosti), a u sustini ga tesko zloupotrebio za svoje mafijaske ciljeve.

  VRIJEME LIBERALA DOLAZI !!! NEMOJTE DA NASJEDNETE NA NARUCENE I PLACENE “ISTRAZIVACKE” PODATKE JAVNOG MNJENJA, OD ONOG KUKAVNOG SRBIJANSKOG (KVAZI) INTELEKTUALCA- GASTARBAJTERA BESICA. ( SVRHA CIJELOG BESICEVOG PROJEKTA BILA JE; 1. OZVANICITI “NESTANAK” LS I 2. PREDUPRIJEDITI SVAKI VID SVENARODNE POBUNE I – PREVRATA KOJI JE NA POMOLU ! (Sa floskulom: Narod hoce samo mir-posvaku cijenu ?!) SPECIFICNA TEZINA JEDNOG lIBERALA, DANAS, IZNOSI 3-4 CLANA DRUGIH PARTIJA (I VLASTI I OPOZICIJE). ZASTO? ZATO JER REZIM, U OVIM ODSUDNIM, TRENUCIMA “PUCA” NA TO DA IZVRSI PODJELU JAVNOG MJENJA NA ONE KOJI SU GLASALI ZA I PROTIV SUVERENOSTI ( A SA TIM ZA I PROTIV CRNE GORE ). PZP SU, VEC, TESKO OKLEVATALI I DOVELI U SUMNJU PO TOM OSNOVU. Liberalni Savez , ce za samo mjesec dana, izbiti na 1O% birackog tijela ! I dalje rasti . Duboko sam u to uvjeren !

  Stoga, VAKAT je da se opet zavijori slavni KRSTAS BARJAK !! ZADNJI JE CAS , za spas CRNE GORE i vaskolikih buducih generacija !

  LIBERALI : Crna Gora VAS CEKA !!

  Oko bajraktarstva – od moje strane, neka Vam je srecno Barjaktarsvo. Priznajem Vam ga !

  Slavko Perovicu, barjak u ruke ! Nosi i ponosi se !

  Za Tobom i Barjakom – u vatru i u vodu !!!

  Pomozi Boze !

  Evo, ISTORIJSKE prilike da se SVI vratimo i sjatimo (OGRIJEMO nasom slavnom , casnom i mucenickom istorijom) – pod nas slavni krstas barjak – bez obzira na partijsku pripadnost ).

  SAMO se Krstasem ova neman moze pobijediti !

  ( ON je glogov kolac, za ovog vampira – monstruma ) .

  post scriptum: Uvazeni gospodine Perovicu, sustinu sukoba sa Monitorom, shvacamo. Nemojte upasti u zamku UDBE, da trosite energiju po drugim pitanjima. Prioritet treba dati Bici za Crnu Goru – goli opstanak preostale ZDRAVE bioloske supstance ! Teske bitke nas cekaju !!

 8. Smatram suvisnim pokusaj dodavanja ijedne rijeci na ovaj tekst gospodina Perovica, koji po ko zna koji put do sada pokazuje i dokazuje kakve je sve karikature izrodilo ovo drustvo.
  Ono sto me je zaintrigiralo je dio komentara jednog od ucesnika rasprave pod nikom wawy:

  “Slažem se sa svakom stavkom u ovom tekstu koja je identifikovana kao laž, jedino ne kontam onaj period do ’97 jer ne vidim realnih pokazatelja, tj dokaza.”

  Posto zivcu i fenix-u spocitava nelogicnosti, i u svom dobro poznatom stilu se obrusava na nekog od komentatora, lijepo bi bilo da pojasni ovaj dio svog komentara, i da li da ga jednostavno prihvatimo “samo” u okviru konteksta price, da se “stari’ wawy vraca u svom punom sjaju:))

 9. tacno ali nisam jos nikoga u crnoj gori cuo da poziva narod na boykot ili pobunu pa postavljam pitanje da li cijela crna gora radi za vlast?jedne prilike sam postavio licno pitanje gosp.medojevicu kada me je upitao kakvo ja resenje imam rekao sam prvo,bojkot parlamenta.drugo bojkot svih institucija u cg,trece izlazak na ulice a on je odgovorio da je to nemoguce..ali se sjetih slavkovog skorasnjeg intrvjua na tv vijesti da je on jedan od udbinih poslusnika pa se pitam dje ste crnogorci nije valjda da svi radite za dps…tacno je i to da je ona ljiga od rakcevica osnivac sdp odradio posa za mila a tamo gdje je on stao nastavlja lijepi zgodni i stalno nasmijani krivokapic koji svremena na vrijeme iscenira nezadovoljstvo(taktika)saveza sa dps.gledam ih pa pomislim sutra kada padnu a pasce u to sam 1000% ubijedjen sa vlasti ovi CIA-sluzbenici koje li ce marifetluke izmislit da ublaze svoje poltronstvo prema vladajucoj mafiji,(nego daj BOZE da nam PEROVIC pozivi jer je on jedini koji je uskladistio sve njihove grijehe prema ovoj nam crnoj gori i ovom narodu koji je svojom zaslugom i zasluzio ovu vlast)takodje rastoder koji kad se uvali u onu parlamentarnu fotelju ponasa se kao da je u raju (nedodirljivi)kao i onaj milov stariji pionir od skrelje o BOZE kakvi su to skeleti ljudski a imaih podosta da ne duzim,nego da se nadamo da im je kraj blizu a kad im brod bude tonuo nadam se da im sigurnosni prsluci nece pomoci da prezive brodolom…….

 10. Sjetih se jedne “ankete” nekadašnjih O. Grafita (naše gore list), a koja se prošetala novinarskim kadrom na temu : Gdje ste bili kad je pucalo i grmilo?
  Milka Tadić, direktor nedjeljnika Monitor:
  Kad je grmjelo i pucalo ja sam pobjegla u inostranstvo iz koga se još nijesam vratila, ali brine me to što se pucnjava i ovdje čuje i što od nje više ne znam gdje da bježim. No, srećom, tješi me jedan agent CIA, ali i ubjeđuje da se vratim kako bi ga redovno obavještavala o budućim grmljavinama.

  …godine 1998.

  Ko su vlasnici medija po Crnoj Gori, o tempora, o kuku?!, što bi Grafiti rekli …

 11. Re: wawy

  Ne planiram ti se prestavljati ko sam , a zamolio bih te da rijec laz ne spominjes kad me prozivas. Jer davno na blogu zapisah da se u CG nista ne prasta pa necu ni ja tebi .
  Koliko nedorecenog, nejasnog ima u tvom pisanju nebih komentarisao.
  Sustina borbe je jednostavno pisanje bez metafore, alegorije i prdoklacenja.
  Bilo bi posteno da kazemo koliko nas na ovom blogu pise iz CG a koliko van nje i koliko je kome stalo da se stvarno nesto promijeni.
  Zalosno je da mi ti citas komentare, zalosno je sto komentare i pisanje S. Perovica ne moze procitati onaj mucenik iz zeljezare, nejgovo dijete i stotine gradjana crne gore koji nemaju sad dok ti ovo pisem hljeba da jedu a da ne govorim o kompijuteru.
  Nije poenta sjesti i pljuniti onoga koji je na ovom blogu jer podrzava ideju liberalizma. Zasto ulazis na blog ma ko da si ? Zasto ako mislis da sam neko ko laze, zasto ?! Idi na neki drugi blog ili napravi svoj pa pisi i pljuj!
  Pravo svakog pojedinca je da pise ali nema pravo da nekome govori da laze. Da li si normalan ili ti je sasvim svejedno sta ces napisati? Koliko ti treba vremen da skontas poentu bloga? Koliko ti treba da shvatis da je Crna GOra za mene svetinja ? Koliko ti treba da shvatis da si zalutao na ovom blogu nemocan da izlijecis svoje frustracije ? Koliko ti treba da shvatis da ima nas kojima ovce bleje oko kuce ali ne u glavi ? Koliko ti treba covjece zalutali u magli svoje sopstvene prdezi !

  Meni je Crna Gora domovina a ne imovina !

 12. Re: wawy

  Jos jednom te molim da nikad vise ne spomenes rijec LAZ za mene, moje komentare ne citaj jer cu te naci bagro ! Da je manje takvih kao sto si ti bilo bi nesto od CG. Opet ponavljam ma ko da si okanime se !

  Fenix

 13. Fenix ne nerviraj se. Vidis kako Wawy kaze:

  “Slažem se sa svakom stavkom u ovom tekstu koja je identifikovana kao laž, jedino ne kontam onaj period do ’97 jer ne vidim realnih pokazatelja, tj dokaza.”

  Ono sto on ne “konta” i za sto mu treba objasnjenje je “samo” i “sve” od osnivanja lscg-a do 1997-me i nije sramota sto covjek pita zar ne? Ali nije sramota ni da mi zakljucimo da je mozda Wawy u tom periodu bolovao od neke vrste amnezije, ili nece biti sramota ako pomislimo da je mozda bio na jaslama DPS-a? On ne vidi “realne pokazatelje” tj dokaze, tj u prevodu zeli reci da Slavko gore u tekstu izmislja i laze, ili da ublazim, Wawy ne vjeruje Slavku jer mu nije ponudio dovoljno materijala i dokaza. Ili ako se sve to nedje ponudi Wawy-ju, on ce odluciti da li da povjeruje u to ili ne, jer on je neko ko “blage” veze nema ni sa cim, jer o svemu ovome treba da raspravljaju “intelektualci”.

  Daliborka,
  podsjetiste me na jednu dalmatinsku koja kaze: di si bija kad je grmilo?
  i naravno komentarom doticete, opet po dalmatinski, pravo u sridu.O tempora, o kuku.

 14. Nijesam se iznervirao ali ovakvi kao on upropastavaju sve sto je produktivno. Ma treba cenzurisati neke komentare zaista ma koliko to bilo surovo. Evo nek moderator krene od mojih.
  Ko zna ko su svi neki koji se pojave na blogu kad Perovic kaze istinu, indikativno je i kad se ovaj vauvau pojavljuje !

  LSCG NEGO STO !

  PS : vauvau je olicenj one kapljice o kojoj sam pisao, one krtole iz kafica hercegovackke ulice, onog placa tenkova kraj Cetinja. On je ko zna ko, niko , neko al nek me ne proziva jer ako ja prozovem njega ima da vauvau diljem dijaspore!

 15. ZIVIO LSCG !!!ZA PRAVO ,CAST I SLOBODU CRNE GORE!!!ZIVIO SLAVKO PEROVICU,UZ TEBE SU PRAVI CRNOGORCI STO NE LJUBE SRAMOTNE LANCE!!!E VIVA!

 16. da Profiter zna za Đukanovićev odlazak i hvata sponu da kao mafijaški “demokrata” uhvati priključak i za novo vrijeme koje, po njemu, eto već dolazi.

  ostaje jedno veliko pitanje zasto su zapadna evropa i amerika dopustile na vlasti ovoliko dugo mila i do kad ce, kao i zasto profiter to sad smije da radi i odakle mu podrska mislim da sega mila. dakle dobiti pare od djukanovica a sad ovakva ofanziva kontra njega dakle jos jedan ” DEMOKRATSKI PREVRAT ” i ko prezivi pricace…

 17. Udba je nasa sudba i radi u tri smjene, izgleda da ih recesija ne pogadja. Naprotiv, na racun zastite gradjana potrosicemo brdo novca na UDBU dok cemo na skolstvo, zdravstvo.. odvojiti neku simbolicnu cifru. Nasi saobracajci se voze, spavaju, dosadjuju i po normi rade u Mercedesima A klase, a “Hitna Pomoc” nam je Lada Riva iz ’91 “celavih” guma i sl.. Wawy, neke stvari se najbolje sakriju kad ih postavis tamo gdje ih svi vide. Nick je pretpostavljam neki “gazdin” skoro uginuli ljubimac, mozda pas ili hrcak jer su vise potrosili sve alijase koliko vam ih mijenjaju. Imas amneziju do ’97?? Interesantno 🙂 Naivni boss greote odlazi, a mi ostajemo kao sirocad i treba da nadjemo nekoga sa Zapada da nam da sise (ili cega drugo, recimo mrkve) da sisamo ili grickamo i jos ako bi to mogao biti Ratko Knezevic bilo bi idealno izmedju ostalog i zbog njegove biznis logike hahahahahahahahhaaa sve ima granicu samo ljudska glupost je izgleda nema. Dje vam je rezervni igrac Sturanovic? Je li se oporavio od povrede?? 🙂 Sad bi mi trebali da trosimo vrijeme komentarisuci ove tvoje gluposti.. time is ticking out i nemamo ti kad, slobodno im tako prenesi ujutro kad budes predao smjenu.. Ako mozda nekome od prostog narodna na danasnji dan nije jasno sto govori gospodin Slavko Perovic, onda moramo imati ogromno razumijevanje za takve osobe. Sto se tice dvadesetogodisnje crnogorske vlasti oni nijesu nista drugo do fasisti !!! Njihova sramotna vladavina, struktura, sistem, pljacka i mass kontrola su fasisticko gradivo !!!
  Zivio nam Slavko, mi smo nepodmitljivi, nepotkupljivi, nesalomljivi, neunistivi !!!!!
  E VIVAAAA !!!!!

 18. Pogledajte kako ovaj lazov i pokvarenjak od Wawy na jednom forumu letos dokazivao Greske Slavkove pa uzima jedan njegov tekst sa bloga i u njegovom Udbaskom maniru pokusava da minimizira znacaj onog Sto je Slavko pisao:

  Quote:
  izvor

  U depeesovskoj Pobjedi “novinar” Srđan Kusovac je “emitovao” feljton o Miodragu Peroviću “Monitoru”, “Vijestima”, “berzi” i tako dalje. Ko je Srđan Kusovac? Nekad se, poput njegovog istovjetnog rođenog brata Zorana prodavao za “slobodnog” novinara, a naravno da to nikad nije bio. Vazda je bio, kao i njegov brat, puko oruđe i oružje u rukama svojih nalogodavaca. Dugo je radio u američkom radiju Slobodna Evropa koji finasira CIA, a tamo je bio “urednik” za bivšu Jugoslaviju, onog njenog dijela koji govori isti jezik koji danas nosi tri imena. Naravno, bez kontrole i saglasnosti finasijera ovog radija, nema šanse da možete doći na takvo mjesto u ovoj, koliko čudnoj toliko i smiješnoj i opasnoj radio stanici. Naravno, kad se to tiče Crne Gore, Srđan Kusovac je u ovom radiju bio ogromni, otvoreni i podli neprijatelj i mrzitelj LSCG sve na čelu sa crnogorskim “novinarima” tipa Draška Đuranovića i drugih.

  A što je toliko bitan RFE? Koliki je njihov uticaj bio i jeste na formiranje javnog mnjenja u CG?
  Minoran.
  I čemu sva halabuka oko tog radija i Kusovca (tada), nije mi jasno.

  Quote:
  …Kusovčeva ona bolesna duboka podlost i stvarne namjere što je otvoreno prezentirano i na Montenegro kafeu koji je, navodno i samo za budale, osnovao Savić Rašović zvani Pirun, a kafe je bio udbaška zahvalna medijska antiliberalna igračka. Tamo su braća Kusovac, zajedno sa Pirunom i čitavom udbaškom ekipom čerečili svim mogućim lažima LSCG, a navijali i podržavali svim silama Mila Đukanovića, tako je to bilo. Nikovi braće kusovac bili su Serdar i Jeronim.

  A tek ovaj Montenegro forum ne mogu da skontam. Tada kad je to bilo aktuelno vrlo mali broj građana je imao internet. Broj onih koji su pretraživali net radi politike je bio smiješan. Dakle, uticaj Montengro foruma na prilike u Crnoj Gori je bio nula. A s druge strane, reakcije na ovaj forum su ogromne.
  Zašto?
  Da nije možda taj forum bio bitan i “ratovanje” na njemu, radi – dijaspore?! Nevjerovatno, uticaj dijaspore na to kako će glasati ili politički se ponašati narod u CG je nikad ispitan, a pretpostavka je da je mali.

  Čemu onda tada svo to iscrpljivanje oko – definitivno nebitnih tema – Kusovca, RFe, Montenegro foruma… ???

  Ko je to proglasio za prioritet? Ko je odvlačio pažnju tim glupostima (u to vrijeme) koje na nikoga nisu uticale? Ko je branio da se formira nezavisni forum na kom će biti ravnopravan dijalog? Tehničko znanje potrebno za njegovo pravljenje se stiče za par sati, a održavanje košta 15 minuta i nula eura dnevno.

  Dakle, ko je razvlačio pažnju i aktivnosti na ove efemerne stvari i proglašavao ih za prioritet partije, opozicije, smjene mafije…?? Od kad sam prvi put čuo za ove informacije, to mi je bilo toliko smiješno, a logičnog objašnjenja NEMA. Ne postoji jednostavno.

  Quote:
  Sve ono što je protiv LSCG krvnički, špijunski i udbaški radio Srđan Kusovac na “evropskom” radiju, činio je u svojem Monitoru i van njega politička, novinarska i ljudska spodoba, homosapiensovski zglavkar Miodrag Perović čija je duboka podlost takođe bolesna. Ovaj samoproglašeni crnogorski Euklid, Arhimed, Ajnštajn i ko zna što još, poput Mila Đukanovića je patološki lažov i pljačkaš. Preko svoje sestre Milke, finansijskim najvišim službenikom crnogorske Mafije, skoro je odmah stupio u vezu i relaciju sa Mafijom i ostao joj vjeran sve do danas. On se nalazi u lažnoj ulozi nosioca i tvorca lažnog opozicionarstva u Crnoj Gori, onog koji pokriva Mafiju koliko gođ može i onog koji radi, kao i vazda, na razbijanju svake pa i najmanje mogućnosti opozicione saradnje.

  Monitor od samog osnivanja nije bio ništa drugo nego krvničko antiliberalno oružje u rukama Mila Đukanovića, ali i list koji stalno muti i međusobno zavađa opoziciju. Svoje prljavo, ružno, ogavno i zločinačko lice Midrag Perović će pokazati svojim mračno negativnim stavom prema Narodnoj slozi. Naravno, ovaj krvnički antiliberal tako je djelovao u Crnoj Gori, a vani se predstavljao kao “liberal” jer mu je to spoljno laskanje liberalima omogućavalo brži i jednostavniji put do para što ga jedino u životu interesuje. Njegov put je jasan: da prođe istim putem kao i Milo, opljačka što je moguće više, ali sve to uradi “demokratski”!

  Đe su dokazi da je Monitor od početka bio sa Milom, tj uređivan od njega? To se čvrsto tvrdi na osnovu “činjenice” da je Milka iznosila pare za Mila. Ovo s oproštenjem nije činjenica. Ovo nije ni dokaz. Ovo nije ništa. Prvi put kad sam ovo čuo je bilo u fazonu “reče mi jedan čojek”….
  Ovo je u najmanju ruku neozbiljno. To jest “neka informacija koju je neki čojek ispričao” ali koja može skupo da košta ako nije tačna. Zato treba da se dokaže. A zna li se što je dokaz? Treba li da potsjećam kako se uzima dokaz o njihovoj saradnji s mafijom, prvi i jedini dokaz?

 19. Dobro jutro svima ! Pa i ovima vauvau glodarima !

  Moje pojavljivanje na ovim blogu nije nista drugo do pokusaj da se pocne, nekako, al nikako sa lazima i prevarama. Dosta ih je bilo dvadeset godina ih slusamo, gledamo , ma djeca vise ne gledaju ni crtani film. Samo se osvrnite na predlog zakona o penziji , kazu granica 67 🙂 Pa to nema nigdje , a Francuzi na granicu od 62 se digose na noge i blokirase drzavu. E to je drzava, narod, svijest, tradicija.
  Pa ko moze vise da slusa ove susumige koje se svedose na resavsku prepisivacku skolu, dokle vise pa da su naj pametniji.
  Umjesto standarda oni pocese naopako, zakoni, lanci i katanci. Nigdje nema javne rasprave o nekom zakonu, nigdje nema javne rijeci, javnog suceljavanja, nema nista.
  Pa zar vise pticama na grani nije jasno da moraju da odu i da se svi moramo okupiti oko jedne ideje a to je sloboda.
  To sto ja, a to sto ne morate svi vi u S.Perovicu prepoznati lidera , pa to je moje pravo. Niti sam dodvorica a ni ulizica. Treba nam neko kao on, jednostavno treba iako je, ona sluzba na U pokusala da omalovazi sve ono sto je rekao, napisao .
  S.Perovic je jedini covjek koji je LSCG. A ima snagu jedne partije jer ima harizmu , duh . To mu niko ne moze oduzeti niti mu oduze sve ove godine.
  Ovaj Prof. je pokisli kunic, jednom rijecju istorijska greska crne gore ako uopste Crna Gora i ima istoriju od devedesetih godina. Samo ga poslusajte, procitajte tekst i vidjecete dozu straha, a ja bih to nazao opsesivno kompulsivnim poremecajem il , ma necu o tome …
  Vauvau i ostali koji pokusavate obesmisliti ovaj blog ja znam da cete vi uskoro na ovu stranu, ali posle dvadeset godina lako je prepoznati sve one a to je 10 % koji nas unistise. Ako su slicni tebi pak narod onda je pokajnaje moguce ali ne brukaj svoj intelekt ovakvim pisanjem i prozivanjem. Pisi za sebe a ne za njega, pa iako on ovo cita a cita sigurno vjeruj mi da je svjestniji od tebe da vrijeme promjena dolazi. Jedan je preko bare, drugi letio avionom i ponio pare a oni ce sve vratiti narodu jer Crna Gora nece dozvoliti da jos jednom u istoriji ostane gola golcata. ovo je 21 vijek i desice se narom ma koliko to bilo tesko a tesko je. Narod treba da cuje nekog pametnog, nekog kome ce vjerovati, nekog ko ce sacuvati minimum nacionlanog interesa.
  Eto toliko od mene ovog jutra punog Crnogorske svjezine i duha !

 20. U pravu si Fenix kad kazes da je ovo lijepo i suncano jutro prepuno crnogorske svjezine i duha. Ljepotu mu jos vise dopunise rezultati sa jucerasnjih izbora, koji jasno kao i mnogo puta do sada govore da je jedini ispravni put borbe BOJKOT, BOJKOT i samo BOJKOT.
  Ovo jutro jasno i precizno govori i da je vrijeme da svi mi, ma kako se izjasnjavali, moramo stati na jednu stranu, a to je naravno strana kontra mafije, i koliko god tesko bilo mnogim od gradjana Crne Gore morace da priznaju da je podrska ovakvoj opoziciji vjeciti gubitak i lutanje corsokakom.
  Svako njihovo oglusivanje o zelje naroda, opravdanja, prebacivanje krivice sa jednog na druge, grijanje skupstinskih klupa, i mentalno orgijanje sa ovim narodom, govori samo da je vrijeme da im se kaze, da uzaludnost vise nema prodju, da im se ne vjeruje, a vide to i oni svakodnevno, suoceni sa clanstvom koje se rapidno osipa, i zato je odje u nasim diskusijama, uz onu cuvenu, Ljubav ljudi, dobrodosao svaki dobronamjerni pripadnik bilo koje stranke, evo kao Aleksandar iz SNP-a, da zajedno razvijemo jednu lijepu pricu o istinama i lazima, i damo nadu svakom ko makar i slucajno svrati, da Crna Gora nije ono sto bi oni zeljeli da bude, sto planski stvaraju, cime nas drze na aparatima dok je svakodnevno siluju, da nijesmo podijeljeni i da smo odje okupljeni oko istine, bez obzira, ko smo, sto smo, za koga smo i odakle smo.
  Nekako covjek citajuci komentare posle teksta nesvjesno odluta od teme, a opet i ne odluta, jer gospodin Perovic u ovom tekstu pise o zlu personifikovanom u liku i djelu cuvenog profesora i novokomponovanog milionera, ciji milioni govore vise od njegove ijedne rijeci, a posle ovog teksta kao najljepsi desert, preporucujem pod obavezno, vratiti se po ko zna koji put (nije suvisno) na suceljavanje od 15.06.01 u kojem je, po meni, nasmijesniji dio kad “jadnjikavi”, “nevjesti” i “nespretni” profesore pokusava da “razbije” u paramparcad slogan “Za Slavka i buducnost” pokusavajuci da gospodinu Perovicu zarije svoju prljavu sapu u srce tvrdnjom da je autokrata, diktator i najvece zlo koje je zadesilo tu saroliku intelektualnu masu uzaludnosti, koja se bas onako kako je to gosp. Perovic i predvidio, i na vrijeme oznacio, uhljebila kod svog gospodara, zajedno sa njim najobicnijim profiterom, i umjesto zakletvi istini i Crnoj Gori, usvojila zakletve zlatnim dugmicima na manzetnama, hotelu Crnoj Gori, bankama, milionima, lazima i sluzbama.
  Sve je jasno kao dan i od ranije, a narocito ovog lijepog i suncanog jutra, i zato treba pisati i pisati, razbijati sliku ljudima da rezultati jucerasnjih izbora nijesu nista drugo, do jos jedan pristanak na saradnju opozicije sa mafijom, da nam mediji serviraju analize servilnih namjestenika u pokusaju ubijanja svake nade, da nam je opozicija svjesno i pakosno odcutala svako pojavljivanje gosp. Perovica, i da takodje perfidno ignorisu postojanje jedne Crne Gore koja ce uskoro da se pojavi na njihovom pepelu, svjesna da oni nijesu ni N od Nade, ni I od Istine, i ni B od Buducnosti. A ljudi prepoznaju pa u ocaju kazu: vrati se Slavko; i sad kad osjecaju da je tu medju nama lakse i slobodnije disu, a trenutak je vazan jednako koliko i onaj kad je LSCG osnivan, kad mnogi koji su danas uz ove casne ideje, tad na nesrecu naroda i ove drzave nijesu bili, i time je njihova odgovornost danas veca da ovaj put istraju, izbore se sa svima nama za lijepu, srecnu i postenu Crnu Goru, cime cemo svi zajedno odati pocast onima koji su za nju, opet kazem na zalost, zivote polozili u ratovima, u koje je ih je poslala ova vlast zajedno sa dijelom danasnje opozicije, a nad cijim se kostima nikad nijesu poklonili. Sramna istina jos sramnijih ljudi. Pored toga sto je ovaj trenutak vazan, isto toliko je i tezak, jer danas na sceni imamo uigranu mafijasku kliku ciji se legitimitet potvrdjuje saradnjom opozicije na svakim iznova izborima, imamo medije koji su za svjeze doceranu i nasminkanu Crnu Goru, i kojima nikako ne odgovaraju istine koje se vise ne mogu zavuci ni pod jednu ponjavu, i koji nikad nece priznati da su ucestvovali u silovanju i masakriranju ove najljepse jadojke na svijetu, pa bi danas od babe da opet naprave djevojku, cerajuci nas cak da sa njima ucestvujemo u deflorisanju njenog vjestacki umetnutog himena.
  Pa profesor-profiter kaze gosp. Perovicu da je mucen “s neba pao”, da nije “dorastao” takvim protivniku, da nema toliko “intelektualno iskustvo”, da je “slobodan” covjek, i da kao “takav” nije bio spreman da stane i podrzi slogan “Za Slavka i buducnost”, a jeste uz sve ovo gore napisano buducnost gospodara koji mu je omogucio da se nad nasim siromastvom obogati, i u svoj “moracki zavezljajcic” ubaci koje milionce praveci se lud, naivan i neobavijesten, naravno uz podrsku svojih vjernih saradnika za koje se moze napisati sve isto sto i za njega.
  Znaci trenutak je takav, kakav jeste, ali to nas ne moze, i ne smije obeshrabriti, jer nas je sve vise, i sve smo jaci, pametniji i hrabriji u borbi za PRAVEDNU, COJSKU I POSTENU CRNU GORU koju su ovi monstrumi pretvorili u leglo svega zlog sto postoji na svijetu.
  I kad joj pisemo da je jadna da ne moze jadnija biti, i kad joj gradjane oznacavamo ovako ili onako, u tim rijecima se pronadju samo saucesnici svih ovih zlocina, i samo se oni u tim rijecima i prepoznaju.
  Ostali citaju ljubav, ljubav i ljubav.
  NEGO STO!

 21. posle ovoga poraza u zeti opozicioni glasaci ce masovno napustati njihove redove, bas masovno ostace im samo ljudi koji platu primaju i imaju neku neposrednu licnu korist u te “opozicione”
  redove,

  nesto ce se uskoro izdesavati neminovno je i mi koji nijesmo intelektualci to primecujemo,

  pa nije cudo sto neki pokusavaju da se navrejeme
  transformisu.

  sada je pravi momenat za mijenjanje odijela mandzeti,
  i ostale simbolike
  HA,
  “intelektualci ” iz tih redova to vec dobro vide(da tu NEMA LEBA) ali obican svijet poneko ali svakim danom sve vise i vise, primecuje

  ne moze ih zavarati ne rezultat ,8 : 1 u zeti

 22. Sve se bojim da ce ovi vladati jos 20 godina pravilno rasporedjeni u opoziciji u poziciji. Narod kod nas izgleda ne postoji !
  Razocaran sto kod nas nista nije kao u normalnom svijetu ne znam sta napisati. Sve je napisano a ma bas sve. Deprimira ova tupost crnogorskog naroda a o fenomenu Zete moze se napisati doktorat. To dovoljno govori da kod nas nista nije sveto .
  U jebem ti zivot !

 23. HM,

  rece li ono slavko pridje a evo dokaz zeta, po ko zna koji put se potvrdise one njegove rijeci , da se samo daje legitimitet,

  ja bi doda OVJERA.

 24. fenikse ,
  tvoj zadnji komentar je nazalost tacan,
  i da dam jedan koristan savjet udbi da ne trose pare da zuzbiju opozicionu misao itd,,,

  neka pare potrose bolje na nesto pametnije ova im oblast izgleda nece biti interesatna e se nemaju cega bojat,no se moze desiti da ti nude pare da budes OPOZICIJA DA GLASAS PROTIV ,

  zbog SVIJETA,
  SPRDNJA, e ce neko pitat spolja haha,

  imate li vi opozicije ili vam sve cvjeta .

  ako se ne krene u drugom pravcu sigurno ce doci do toga

 25. moze cijena glasaca ,
  pozicijonog
  opozicijonog

  na pjacu da dodje da vredi vise ovaj drugi

 26. Crna Gora ima 650 000 stanovnika ili bolje receno 70 % fikusa, ah to cvijece sto se njise.
  Oko 420 000 ima pravo glasa il mozda manje , nijesam siguran. Sto ce reci bas briga Evropu za nas, mi ne mozemo ugroziti nikog pa ni u slucaju da se svi iselimo na Island, naprimjer.
  Ono sto bi trebala biti sustina djelovanja je izlazak na politicku scenu sa pravim ljudima koji ce u Evropu odnijeti pravu sliku i pokusati dobar flert sa njima, naravno mislim na politicki. Ovako nas da ne kazem sta…
  Zeta je primjer tuposti i hronoloske propasti nase tradicije od drzave, ravnice, a sad zarazene otpadom onog kombinata sto pravi folije , na kraju zarazena primitivizmom i pohotom za novcem. Zeta govori o crnogorskom narodu koji je pljunuo na tradiciju davne 1918 pa to nas tjera i do dan danas. Na fenomenu srpstva, crnogorstva opstajali su i Petrovici. Taman nesto stvorimo pa unistimo. Vazda nam je bilo milije tudje nego svoje, sirotinja nekad kao i sad .Moralan ponajvise. Niko a ma bas niko ne shvata, ne vidi kod oci da su nam npr. cijene kao u sred Amsderdama a plata kao u Bocvani. Nekada smo govorili kao u Albaniji ali ona krenu naprijed, samo zahvaljujuci imanju nacionalnog indetiteta.
  Ja stalno govorim o minimumu nacionalnog interesa a mi nemamo ni toliko.
  Neki dan citam interviju o kome sam kratko napisao u jednom komentaru predsjednika CANU. Kaze kako je tesko crnogorce potjerati negdje u inostranstvo da se skoluju. Pa on nas zajebava jer je sebi nakacio titulu pa sad je lako. To je notorna neistina, manipulacija i sprdnja. Pa svi bi smo posli i cini mi se da cemo i odlaziti pa nek vladaju do mile volje. Sta se tu moze.
  Ali niko nas i nece. U nekim kontaktima sa strancima sam vidio da nas gledaju kao talibane, kao jetije i o nama imaju ruznu sliku . Ma oni i ne znaju dje je Crna Gora dok ne dodju u nju i dok ih ona sluzba na U ne upozna sa zgodnom maloljetnicom, i i sta i i tu su kupljeni. Stare metode copavog Tita sto nas upropasti sa sve nejgovim pionirima da ih ne nabrajam. Ovi iz opozicije i danas nose crvenu maramu a ovi na vlasti bez kape ne idu nigdje.
  Sjetim se one pjesme ,, Pioniri maleni mi smo vojska prava, svakog dana rastemo ko zelena trava,, A vala su porasli i ima ih na sve strane.

  Ma vidite li vi da opozicija hoce da se uhljebi, da prima plate i da uziva.

  Imam ideju i cini mi se da nije losa.

  Treba osnovati jedno 20 novih partija u CG pa da one budu opozicija i ovoj opoziciji i vlasti. Jedino ih tako mozemo zbuniti .

 27. daždevnjak zvani profiter ima u svom taboru skoro čitavu crnu goru. čime je plaća i na što troši “svoj” novac još jednom su pokazali izbori ove godine i cijela uvezana ekipa. i mimo te “ekipe” – skoro niđe niko.
  “vic godine: nema vica – sve je istina.”

 28. pretpostavićete ko će da ga taborski zgazi

 29. a da li bi moglo da slavko perovic osnuje jedno
  7-8 nevladinih organizacija i da rece to su moje nvo , bas tako da znamo ko stoji iza njih a on ce znati koga ce staviti da rukovodi njima pa neka bude jedna u boku ,jedna stara crna gora ,jedna sever-jug ,jedna vasington jedna brisel….
  pa se mogu zvati raznijem imenima te nvo naprimjer ova iz boke nvo za zastitu tica selica,
  ova iz stare crne gore nvo za zastitu ukljeve i zabe skakacice.

  ima ljudi mislim sve vise koji od politicara pored vujanovica vjeruju i slavku perovicu.

  te nvo,bio bi u stvari lscg .

  ipak treba slavko sa ovom energijom koja je ta je da je koristi i djeluje, vrijeme je sa bloga da se pregdje na teren—
  ———————————————
  nabacajte ljudi ovakvih gluposti kao ja mozda slavku i njemu bliskima od ovih nasih “sasavih”
  ideja

  sine i rodi se neka genijalna ideja a ako ne nista drugo bit ce interesatno za citat i privucemo vise publike

  pozdrav

 30. E moj Slavko macka po rodjenju nakon sedam dana progleda, a mnogi ljudi nikad tako ti je i sa narodom u Crnoj i Goroj. Najvise pricaju o moralu i hrabrosti, a toga je najmanje, na moju veeeeliku zalost. Od nista moze biti samo jos vece nista ili nistavilo u kome se mi nalazimo.

 31. volimo te g-dine Perovicuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!
  kreniiiiiiii viseeeeeeeeeee……ili cekas Januar…..

 32. WAWY,

  …..A baš sam se pitao đe ste i jeste li stavljeni na standby, kad ono eto vas… kako sam vas izmamio 🙂 kako ste glupavi nevjerovatno…..

  E ,moj wawy, nepoznajes ti pravu crnu goru kad tako pricas,

  cuo si ,mada ne cinim sa ovom usporedbom da bi sebe branio nemam zbog cega ni od cega,
  za profesora likovne umjetnosti cuvenoga nikolu gvozdenovica zvanog gvozdo,
  kada ga pitaju za svoje cuvene slike sto to radi i tako a on ,uzrecicama ili neznam vec gramaticki kako ima ovdje i provesora crnogorskog jezika pa ako oce neka ti pojasne, i gvozdo kaze,za slike ,”A NEKE MOJE GLUPOSTI <A DACE BOG PA STO ISPANE " a vidis slike mu vraski dobro ispadaju.

  DACE BOG ,DACE BOG,
  tebe smeta Fenix.Geto, Zivac i ostali zato sto pripadaju Slavkovoj crnoj gori a ti tu CRNU GORU nikako ne RAZUMIJES I NE SHVACAS

  dace bog

 33. ima pravo moderator to su bile gluposti koje nijesu za citanje,

 34. wawy blog – Sta reci osim da je sve vise nego jasno da postoje oni koji pisu i intezivno komentarisu , za koga ?! Pogledajte stavove i prepiske na tom blogu ( wawy blog ) i ko pise pa onda me iskljucite za vazda, mene pticurinu kako jedan rece.
  Zastao mi je dah i krv mi se zaledila kad sam pricitao komentare na tom blogu pa zatim istih tih na ovom, nema slicnosti .

  Tuzan sam jer upoznajem Crnu Goru koju ne zelim , jer zaista sam, sad, svjestan muke koja nas je snasla .
  Sad vise vjerujem S.Perovicu i zao mi je sto kao srednjoskolac nijesam imao pravo glasa. Krisom sam nosio naljepnicu na svesci to je bio moj doprinos, skroman, djecacki . E dokle dogurasmo !

 35. Haa pocela smjena wawy 🙂 Predlozio bih da jednostavno ignorisemo dzukca i nastavimo svoju pricu.

  Sto se tice izbora u Zeti rezultati naravno nijesu nista novo i neocekivano. Meni je bio vise interesantan citavi taj folklor i uopste progres citave price. Od barikada se doslo do primjenjivanja nano tehnologije na paradajz??!! U okruzenju gdje narod crkava od zagadjenja on prica o proizvodnji zdrave hrane i zaradamo i do 300 000 eur a sve sto treba je da pritisnete “Enter” 🙂 Da li je to ozbiljna izborna kampanja?? Da je Medo pobijedio vjerovatno bi kvadrat zemlje u Zetu bio skuplji nego u Tivat recimo itd. Ali ako ozbiljno procitamo sto Medo govori procitacemo sljedece: “Plastenici imaju satelitske meteoroloske stanice, biljke imaju cipove ugradjene na listovima da mjere metabolizam biljke i da se ona prihranjuje samo onda kada joj je potrebna hrana.” ?? 😉 U nastavku naravno nesto sto nema blage veze sa zivotom: “Radi se o poslednjoj tehnologiji koja omogucava Izraelu da u pustinji i bez ikakve plodne zemlje postane svjetski gigant u proizvodnji hrane.” 😀 Pa sto ce im Zeta kad sve to imaju?? 😀 Naravno da ta prica nece donijeti pobjedu sladunjavoj gnjidi kojoj, htjeli ne htjeli svi opet tepamo, jer su nas mediji tako naucili. Ono sto je zaista zalosno je to sto se oni sprdaju s’ tim narodom, a ovi im aplaudiraju umjesto da donesu taman paradajz pa da im ga omrznu za citavi zivot!!! Vec vidim predizborni plakat na Cetinje: “KATUNSKA NAHIJA za dva mjeseca AMAZON”!!!

  Gospodine Perovicu, ako imamo “Finansijskog Napoleona” zato ne bi imali i “Finansijskog Chuck Norrisa”?? 😀

  Eee Medo Brundo ne ponasaj se ludo 🙂

 36. Pogledati : http://www.montenegro-canada.com
  a na google ukucati : wawy blog

  Intezivno razmisljam da prestanem komentarisati bilo sta jer nakon ovih saznanja sramota me odakle sam !

  Fenix

  PS : Ostavljam svima na volju da me osudite a tek sad vidim da sva ona prica gospodina S.Perovica je gola istina i zaista smo mi izmanipulisani narod.

 37. Za drustvo:

  Ja vidim da svjetli ta svjetlost daleka
  od iskona hladna pod nogama meka
  a zasto me nema u njedrima njenim
  zasto glasa dizem s vrh planina snenih
  zasto me nema u njedrima njenim
  zasto ruku dizem s vrh planina snenih

  Razoricu brda sumorna i duga
  da svjetlost daleka dodje do mog juga
  i pusti cu znanca da Bogovi vide
  zrtvovanu stranu balkanske koride

  Ja cu pjevati
  na na na naj
  ja cu vikati
  na na na naj
  to je korida u kojoj sve se zna
  balkanska korida …

  Ponosno mi lice krvavo od maca
  svoju pjesmu cutim bez da iko placa
  jos kad bih mogla dok mi je u vidu
  zatrti u zemlju domacu koridu

  Ja cu pjevati
  na na na naj
  ja cu vikati
  na na na naj
  to je korida u kojoj sve se zna
  balkanska korida…

 38. Zasto bas Januar Milose??

 39. fenixe ,
  jesi razocaran ima nas puno koji dijelimo tvoje misljenje sa tobom a i sudbinu crne gore
  vjerujem ti zbog nemogucnosti poimanja situacije da se nesto promijeni ,put nase borbe je kao video igrice (mada ja ne igram video igrice ali je blizi pojam mladjoj generaciji zato ih spominjem),
  nailazimo na razne prepreke eto jedna laksa prepreka je i nik Wavy, ali ima i drugih prepreka ponekad neka se ne ljute budu i moderatori mozda zbog shvacanja vaznosti ili ne vaznosti posta. ali ja ti preporucujem da se nikako ne povlacis isto sam i ja bas u ovom trenutku razmisljao kao ti ali smatram da mi sto se javimo i po 7-8 puta na dan da pomazemo slavku a ovi te gledaju a ne javljaju se ili skrto se javljaju
  ne prave neki doprinos ali ja ih kurazim da se vise javljaju ,
  ako posustanes fenixe ti ja ostali ucinicemo cef waviju i ostaloj druzini , bit ce zadovoljni trljace ruke i reci ce pobijedili smo ih makli smo ih sa bloga,

  a onda smo gotovi i ja im necu pruziti to zadovoljstvo dok je slavka perovica dok je sunca i dok je grahovca .
  a mislim i ti da neces .

  zivio lscg ,njegov duh njegova ideja njegova drcnost,

  pozdrav

 40. slavko ne moze se doci do promjena sa 10000.00.
  naroda trome bezlicne mase.
  do promjena se dolazi sa 5000.00 ali pravih viteza

  u ovim stvarima da se stvari pokrnu bitan je kvalitet ne kvantitet .

  ne dozvoli da ti se svak kaci na lscg bar ne u rukovodstva na mjesta odluke .
  ljudi moraju imati apsolutnu odgovornost ali i apsolutna ovlascenja koja moraju biti podredjena vecoj istanci, mora se prepraviti statut lscg ,razmisliti o odborima apsulutna odgovornost na prvo mjesto ,
  naravno sve prilagoditi duhu demokratije ,neko ce reci ako neko ima apsolutnu vlast ( to je ditaktura ) ne ako se uredi aktom koji je u duhu demokratskih nacela istinskih da odluci ali on ima i aosolutnu odgovornost

  ovdje bi trebalo danas nastaviti pricu o novom statutu kakav bi trebao da bude ,

  ja mislim da je ijedan od problema raspada starog lscg bio statut .

  nikaki slvko janko ili mirko mozda janko ali ne i mirko

 41. gore je greska ne 10.000,00 nego sam mislio na 100.000,00 hilada ljudi koji su tu tako sto im se izlazi na ulicu ,

  kad kazem viteza ne mislim viteza sa oklopom i macem vec viteza intelektualnih rodoljubivih i istinsko nadasve patriotskih,

  5 hiljada : 100 hiljada takvih individua koje sam oslikao kroz komentar .

  kad bi bilo kladjenje,

  ja na kladionicu dajem stavljam cistu jedinicu ali posto nijesam kockar neznam drugi zargon moze li ono jedan u jedan.

 42. Fenix-e, ja sam na ovom blogu dosao prakticno juce ali sam na svijet dosao mnogo ranije. Evo citam neke tvoje prethodne “borbe na blogu” i svaka pocinje sa nekom dozom ljudskosti a zavrsava u stilu jednog malog nemocnog covjeka, pogotovo nemocnog pred ovako strasnom vlasti!!!??? Jednu stvar te u stab nijesu naucili nesoju: “Liberali nijesu kukavice”!!!!! Niko od nas nije toliko potencirao jednu tako pateticnu wawy pricu kao ti, pa ni sam wawy??

  1. Jedan dan ne kupiti novine
  2. 7 dana da u svojim gradovima idemo pjeske na posao
  3. 1 dan da ne kupimo cigarete

  Zamislite gubitke, mozda izgleda djecije nekom al to su stvari koje ih drze na vlasti a to su novine, gorivo i cigarete. Tri obeljezja dvadesetogodisnje istorije ! Tri karike na kojima opstaju !

  Kakve su ovo gluposti?? Naravno, ni pod razno nemojte TV ugasiti 🙂 Ti navodno ne poznajes medije niti nacin na koji one manipulisu hahaahaahahahaaaaaaa

  Da se osvrnem na danasnji dan pa cu se vratiti i na tebe Fenikse nista ne brini.

  Vijesti, naslovna strana, izmedju ostalog je i Monitor napunio 20 godina. Mozda bi profitera trebali izvuc za usi kad ga vidimo na ulicu 🙂 Naravno ovo je sala a ne govor mrznje 🙂 Mi liberali smo ljudi veselog i otvorenog duha, i da bi ste to shvatili sve sto treba je da budete slobodni i ne mislite zlo drugima, spoznacete jedno veliko ljudsko blagostanje.

  Esad Kocanin porucuje: “Jaci smo od obadvije akademije nauka”, dobro im je dosao ovaj remi sa Engleskom, kad je to moguce onda je i ovo moguce, sto mislite? 🙂 izmedju ostalih budalavstina izdvajam:

  “Najdublji smisao novinarstva je da ljudima postanes nada i utjeha. Osim toga sto svjedocis o cinjenicama, treba svjedociti i o njihovim znacenjima. Ubijedjen sam da je nasa obaveza da citaoca ne ostavimo samog u vrtlogu raznih informacija kojim ga zasipaju sa svih strana.” ?? Za koga rade ovi momci?? Nada i utjeha, nijesti vi nikakav “vjeciti opozicioni list” vi ste jedne udbaske smrde. Navodno se citalacka struktura podmladjuje i cim se steknu uslovi Monitor ce krenuti sa ozbiljnim internet portalom, gdje su vjerovatno tebe vec racunali Fenikse (simpatican nick, nekako ste previse simbolicni evo nekolike godine) zajedno sa Aleksandrom i Milosem u paketu. Vi ste jedna obicna blogerska i ljudska spijunska prcija. Monitor Blog vs. ZVANICNI BLOG SLAVKA PEROVICA, posto su se uslovi stekli odavno to ce biti vrlo brzo ujedno im hvala na potvrdi naseg kvaliteta. Monitor ce koristiti nove oblike komunikacije sa citaocima ali i zadrzati onu ozbiljnu crtu komunikacije. “Ona” ozbiljna crta komunikacije ili perfidni marketing crnogorskoj vlasti u vidu stvaranje jedne “zastrasene i nemocne crnogorske javnosti”?? Oni, medijski velikomucenici ovog vremena i prostora, su pod stalnim pritiskom izmedju ostalih zadnji ih je Dusko Knezevic tuzio, a ustvari mozda i nije zadnji jer ih poneko tuzi svaki dan 🙂 Kakva sprdnja od price 🙂 Dusko bi inace, po sramotnom Monitoru trebalo da predstavlja moc, neko koga cete se bojati, a Monitor ce biti uvijek tu da vam pruziti nadu i utjehu, nasa medijska maceha – Sramotni Monitor i to vam je njihova poruka. Ni rijeci o profiteru?? Ni rijeci o velikom Stanislavu Canu Koprivici, zalosno je cije ime pored cijeg stoji pod “Utemeljivaci nedjeljnika”. Samo oglasavanje povodom 20 god. od strane Esada Kocanina je, takodje, jadan pokusaj odvlacenja paznje citave Slavkove price o sramotnom profiteru, sto bi kroz salu, ljeti u hladovini, igrajuci karte rekli cetinjski penzioneri: “Podvlače se lišom” !!! 😀 Godinama ovo rade i profiter i ostali vau vau izmeti crnogorske vlasti. Treba stvoriti sliku jedne nesposobne Crne Gore koja nije sposobna kriticki razmisljati, oni ne zele nikakav napredak samo haos u kome su sposobni podijeliti ljude na ove i one, oznaciti neprijatelja i izmanipulisati ljude do te mjere da vise nemaju nikakve prestave o stvarnosti tako da im je jedina “nada” informativna emisija preko koje ustvari stalno rade download-upload i preko kojih se sprdaju sa ovim narodom i na jedan bezdusan nacin vec 20 god ga drze u zabludi. Pogledajte samo vauvau nesoje kad i kako cackaju: Ranom zorom, “Dobro jutro” evo mene da vam skrenem paznju sa stvarnosti, pa onda oko 6-7 uvece kad su svi kuci iscrpljeni i posto slabo imamo para a ni vrijeme nije neko zakucacemo se pred kompjuter i onda umjesto da se bavimo cime bi trebali mi komentarisemo spijunske blogere i njihove infiltrirane virtuel friends. I tako prodje dan, prodje noc, novi dan nova laz and so on, and so on.. To sto nam SVIMA ove splacine zele ucipovati da cemo crci od gladi, evo prije neki dan vidjeh mozda i od zime, bijedni, nesrecni, prevareni, ostavljeni, zadnje rupe za sviralo, neslozni, iznevjereni, bez buducnosti, bez nade, bez lidera ili ako ocete da pojednostavi, da cemo krepati ako njih ne bude NIJE TACNO !!!!!!

  Mi smo : HRABRI, SPOSOBNI, KREATIVNI, PAMETNI I MISLIMO SVOJOM GLAVOM. MI SMO NEPODMITLJIVI, NEPOTKUPLJIVI, NESALOMLJIVI I NEUNISTIVI i u toj istini smatramo da da svaki covjek ima pravo na svoju vlastitu srecu za koju moze da se izbori SVOJIM vlastitim i POSTENIM RADOM

 43. Uh Slavko brate kako si mi povratio sjecanje.Uh bio sam zaboravio na dazdevnjaka Profitera.Kaka gnjida.E ali Djukanovic krvavim parama kad nekog kupi on mu ih na nos nabija dok je ziv.U emisiji kod Darka Sukovica izjavi da je on licno davao novac i logistiku za Vijesti.Kad on da logistiku nekome uvijek nesto zafali.Nekom rejting nekom ono sto on namjeri uzeti.Djukanovic tada rece da je Rocen uredjivao Vijesti i onda je dobio nagradu da bude ministar-novi zargon VANJSKIH POSLOVA-.Rece Djukanovic da su se slucajno u stanu Vukasina Marasa dok je zavaljen lezao u fotelji pojavili spijun Rajo Vulikic alijas Sekspir i Profiter Miodrag Perovic.Boze boze o cemu li su spijuni sa svojim sefom pricali.

  I bjehu izbori u Zeti i Ulcinju.I naravno zafati Migo koliko mu treba.Na kraju u Ulcinju popusi i Bardhi.E vala je dugo vagao da se ne prikljuci opoziciji.I na kraju cinculiranja pusenje.Tako je to sa Djukanovicem i Duskom Markovicem.

  Naglo su preko spijuna Besica Filipa isturili na najomiljenijeg u CG.Steluju ga pred sukob sa Marovicem da im drzi stranu a posle noga.Na isti nacin su Medojevica nagurali pred podrsku Ustav-u a onda ur na njega.I sad spasavaj partiju.DPS i Djukanovica treba u svakoj prilici tjerati na referendume i glasanje da moraju da dijele ktvave pare glasacima jer kad prvi put ne plate mrtvi su.

 44. a ne fukarskim i spijunskim aktivnostima, medijima koji nasoj djeci jednako ujutro, na podne i uvece prodaju prostituciju kao modu vec godinama, a niko ne reaguje zar ne?? Da bi izasli iz ovog besmislenog stanja i otvorili jos jedan TABOU a to je “mentalni genocid” trebamo svi ponoviti i biti svjesni ovoga sto sam vam napisao pod “Mi smo:” TU LEZE NJIHOVI NAJSTRASNIJI STRAHOVI.

  Ne zelim uticati na bilo ciji zivotni izbor, ukus i sl. ali evo samo jednog detalja, prije godinu-dvije jedan mali procenat crnogorske populacije (govorim uglavnom o ljudima ispod 40 god.) je imao tetovazu, za samo nekih godinu, najvise dvije, gle cuda situacija obrnuta. Moram vam priznati da se ponekad osjecam kao da prisustvujem jednom sramotnom i podlom eksperimentu. O tome sto su sve mediji spremni da odrade imacemo prilika za obradu. U medjuvremenu ne vidjeh da je “nestao” vau vau. Ako ga kad sretnemo dje po trgovima prepoznacemo ga lako, bice sigurno u civilu, najbucniji sa najmanje emocija, ka’ i vazda sto su bili. Htjedoh vam ovo sve srociti u komadu ali je na moju, a nadam se i vasu radost u ovom pisanju ucestvovao i jedan mali, a opet najveci clan porodice kome je vec jasna svrha tipke “Enter”. 🙂

  Zavrsio bih isjeckom iz jednog klasika, Network iz 1976, ujedno preporucujem da ga ponovo odgledamo, jer nam ga sigurno na nase kanale nece pustiti.

  Zivio Slavko !!! Zivio Liberalni Savez!!!

  NOCNA MORA DEMOKRATSKE PARTIJE FAŠISTA!!!!

 45. Tesko je uraditi bilo sta tamo dje je mafijaska tajna sluzba usla u svaku kucu i porodicu i svakoga za nesto ucenjuje i spijunira. To se zna kako je u CG i kako odavno funkcionise.Tu JE I SATANISTICKA SEKTA KOJA ZA DRUZINU ODRADJUJE SVOJ DIO POSLA.Slavko da li si se malo sa njima bavio?????!!!!!!!Ako nijesi obrati paznju svi su u istom kosu.

 46. Bravo genije.Svaka ti je pravo u centar.Ustvari ta protuva od Profitera liberalima je od pocetka kopala jamu.Ustvari bio je oficir UDBE zaduzen za univerzitet za distribuciju najjeftinije robe na crnogorskom trzistu-INTELEKTUALCE-.

  Ta protuva je dobijala pomoc od postenih patriota koji su istinski zeljeli Crnu Goru i slobodno drustvo.Sa tom pomoci izrodio je Monitor i Vijesti i udario bas na one koji su ih stvarali.

  Zamislite da Djukanovic dozvoli nekom ko mu ne sluzi da postane milioner.Kako da ne.To moze proci kod Milke Tadic,Veseljka Koprivice,Nebojse Redzica,Esada Kocana i mozda kod Draska Djuranovica.

  Kad je olos osjetila opasnost odmah je pocela rovariti po stranci i tada smo imali rane izdaje tipa Nikaljevic,Ljumovic i ostali.Ta licitacija nije uspjela pa je ubrzo organizovana nova sa Stankom Vucinic, Vicevic i Djurisic koja takodje nije uspjela.Stalna aukcija je odrzavana i na sledecoj su jeftino posli Bobo Zekovic,Sead Sadikovic,Krsto Pavicevic i sramotni Rados Rotkovic.Sve snage se mobilisu i organizuje se finale za kraj sa Zivkovicem-Banicevic-Popovic,Samardzicem,Sljukicem i cuvenim Antom Petkovicem.

  Sve smo izdrzali.Ostalo nas je onoliko koliko treba za casnu i postenu borbu.Onima koji vole skute Djukanovica srecno uz napomenu kod njega se sve mora ODRADITI.

 47. Addendum,
  “Najdublji smisao novinarstva je da ljudima postanes nada i utjeha.”
  Hahaha
  Interesantno je i ovo “cim se steknu uslovi”-siroma’ raja reklo bi se, pa dok dignu kakav kredit i “skrpe” stogodj.
  Mirise na Analitiku koja je takodje jedan “izuzetno” posjecen elektronski medij u cijim diskusijama ucestvuju Drasko licno i jos 5-6 pozmirepa. Pa onda onaj od onog novinarcica, ne znam ni kako se zove koliko je bitan, ali problem je sto sad treba osnivati jedan, po jedan, dako bi Udba konacno ubola keca i pronasla pravi. Zato se i potencira prica o podmladjenom citalastvu, da bi se za jedan takav potez imalo super (velikodusno) opravdanje. Pa bi na tom mjestu da okupe mlade ljude, u pokusaju da im isperu mozak, umrtve ih jos vise svojim, mucni pa prospi, tekstovima i istinama. Kakva dvolicnost, nemoral i kakva katastrofa!!!
  Nego kome je jos bitno misljenje Esada Kocana, Milke Tadic Mijovic i ostale truc novinarske bande.
  Kome ce sjutra biti bitan i taj njihov portal? Vjerovatno samo Milki i Esadu, bas kao sto je i onaj prvi samo Drasku Dj. . Otvaraju ih od zivog straha pokusavajuci da bar virtuelno i pod nikovima pokusaju oprati obraze, ali to ne ide bas tako lako, ne. Neistomisljenicima ce se naravno propustati jedan od deset komentara, cisto da bi se odglumila sloboda pisanja, i onda ce da se pisu ode po vazdan dok im ne dosadi. Ada nece oni to pretvorit’ u sopstvenu pljuvaonicu sigurno.
  E to su te buduce “nade” i “utjehe” novinara i humaniste Esada Kocana i njemu slicnih.

 48. generalno , se moze reci za ovu generaciju crnogoraca , da je i NEPOSTENA i NEHRABRA!!
  to znaju kako voli slavko reci i crnogorske domace tice na granu a kako one znaju kad ne lete nidje dalje od 50 km u poluprecniku pa valjda im prenele cvrkutom tice selice vidjele tice da ima i postenijeg i hrabrijeh i pametnijeg naroda od crnogoraca, jer one lete po svijetu za njih nema granica pa vidjele kako se ljudi odnose prema njima kad sletu na neko drogo jezero osim skadarskog.

  uzgred kad je rijec o ticama ostase li jos oni pelikani na jezero ili i njih poocerasmo.

 49. Nece oni ostati bez para, to bi znacilo da je Crna Gora bankrot. Novac uvijek mozete pozajmiti uz odredjenu kamatu samo je pitanje povracaja duga. Ukoliko podignete hipotekarni kredit i zalozite recimo kucu, a nijeste u mogucnosti da ga vratite sto se desava? A sto ako imate vise nekretnina pa nijeste u stanju da vratite kredit pa onda da ne bi izgubili jednu “dizete” hipoteku na drugu a nijeste u stanju ni da isplatite prvu.. naravno tamo gdje se odvija “BIG GAME FISHING” postoje i specijalni uslovi 🙂 Da imate novca i da je sve u redu valjda ne bi trazili zajam zar ne?

  Hvala ti roderick, evo zahvaljujuci tebi Dejo Savicevic vise nije jedini genije u Crnoj Gori 😀

  zivac ja ne znam tacno o kojoj generaciji mislis ali mojoj generaciji najljepse uspomene iz djetinjstva tj. iz dana kada smo isli u O.Š. nijesu dubrovacko ratiste, hiperinflacija, turbo folk, jezda i dafina, nema goriva, nema struje, nema grijanja, jedne cipele pravimo od dva razlicita modela.. malo je fashion bio drugaciji.. mislim da je bila ’94 ili ’95 idemo ujutro rano pjesice svi u skolu, bilo je jedno -20, -30 i pored sivih praznih drzavnih prodavnica vidimo ljude koji se satima smrzavaju ne bi li dosli na red da kupe hljeb i mlijeko, ako ga uopste i kupe to jutro. Znate sta su ti ljudi radili dok su cekali red?? Nijesu cutali, nego su se svadjali ko je bolji a ko ljepsi, Milo ili Momir, ovo je licno moje sjecanje iz djetinjstva, a primjera ima.. dok u nekim drugim, srecnim i stvarnim momentima djetinjstva u kojima smo se osjecali bezbijedno iako su “plave uniforme” bila svuda okolo i gledale nas kao da nijesmo sa ove planete mi nijesmo samo mahali zastavama na mitinzima kao “zaludjena djeca” nego smo upili svaku istinu za koju smo tada saznali, a kasnije jasno i na svojoj kozi istu spoznali. I tu nema tendera i privatizacije, nema dogovora i kompenzacije, nema niceg drugog do same i gole istine, zivot nije hollywood.

  Marks i Feniks, pocela smjena 😀 Isto ste kao neki likovi iz crtanog filma 😀

  Jedino sto sam od tvog oprostajnog govora zapamtio je “oprostite sto sam vas gnjavio”.
  Hvala ti na cast.

  Sem toga, ja nijesam nikakav ni redar ni savjetnik ovdje ali evo recimo zivac na “prethodnoj temi” imas sigurno 50 komentara, nemoj da mislis da te nesto optuzujem ali pored tebe i mene, isto tako, postoje neki drugi ljudi koji bi mozda htjeli nesto interesantno da kazu ali kad vide vise komentara zaredom od jedne iste osobe i kad se na to nakaleme jos 3-4 vau vau-a jednostavno odustanu. Isto tako mislim i to da ako onaj ciji je blog smatra da su komentari odredjenih individua neprimjerni, imaju lose insinuacije, odvlace paznju od teme ili sto god on smatra da je lose za njegov blog ili njegovu kucu ima potpuno pravo da ih izbrise pa taman bili moji i ja ne znam sto je tu sporno??? I jos nesto, ja se ne bih bunio, ni ovako anonimno, bilo bi me sramota i vjerovatno bih priznao sebi da sam pogrijesio. Ukoliko mislite suprotno nije problem samo budite kulturni i niko vas nece brisati, ni ovdje ni bilo gdje drugo. Kada ste zadnji put procitali Njegosa?

 50. Kao i uvijek Slavko je napisao jedan filigrantski tacan presjek nedjeljnika Monitor od nastanka do danas.Mi Liberali smo ga u pocetku pomagali u svakom pogledu, od finansiranja, distribucije cak i do fizicke zastite ljudi koji su radili u njemu, nadajuci se da ce on biti glasilo slobonih ljudi, crnogorskih patriota. Medjutim, vrlo brzo se pokazalo da covjek koji je stao na celo Monitora ima sasvim drugi cilj. Sto je vrijeme i pokazalo a Slavko napisao u njegovom clanku, kojem se nema sta dodati izuzev osvrta na odredjene novinare od kojih je jedna velika vecina bila usko povezana sa sluzbama u Srbiji i Crnoj Gori.
  Ja cu vas podsjetiti na sukob izmedju novinara Radoncica i Miodraga Perovica, ko je koga nagovorio da idu u stan kod Vukasina Marasa krajem ’90-tih godina, na dogovor o rusenju LSCG i izmusljanju nacina kako kompromitovati Slavka Perovica. Da bi na kraju obadvojica priznali da je glavni promoter njihove posjete u stanu Vukasina Marasa bio niko drugi do Rajo Vulekic, bivsi i vjeciti radnik crnogorske UDBE i svih drugih sluzbi. Sto reci o Drasku Djuranovicu, da jedan covjek cijeg oca, Veselina, ovi isti momci u dzemperima istjeraju govnavom metlom sa mjesta na kome se nalazio ’89 god. pljuvajuci ga godinama, nazivajuci ga najruznijim imenima i cijeg brata ceraju sa posla, proganjaju, kompromituju, omalovazavaju i ponizavaju, a on tim istim ljudima, koji su sve to uradili njegovoj familiji, sluzi kao najvjerniji sluga, svih ovih godina. Na kraju krajeva, jednoga dana, ako ikada taj dan dodje treba postaviti pitanje odgovornosti svih ljudi iz bivse vlasti s kojim pravom su predali vlast ljudima sa ulice krseci zakon i Ustav bivse drzave, i dali nas gradjane u ruke ulicarima , koji nas uvode u krvave bratoubilacke ratove, zlocine i pljacku drzavne Crne Gore. Bez obzira sto mnogi od tih ljudi, iz bivse vlasti nisu zivi, jer se ne slazem sa crnogorskim licemjerjem (o mrtvima sve najbolje) zato sto o svim ljudima treba reci ono sto mislimo, bez obzira bili oni zivi ili mrtvi, a oni su na kraju bili sluge istih tih ljudi koji su ih, ponav ljam, ispljuvali, iskompromitovali, ponizili i govnavom metlom istjerali s vlasti.

 51. Roderick,od osnivanja smo imali razne udare pocev od Miodraga Vukmanovica pa do Iva Martinovica,Sasa Aleksica i Markovica.Dobro se sjecas kako su Zivkovic,Banicevic i drustvo “branili LSCG”od Rotkovica,Pavicevica,Zekovica i “cuvenog”Milosa Popovica iz Bjelopavlica,da bi sad bili svi zajedno na jasle kod Mila Djukanovica.Od osnivanja sam Liberal i bitcu do smrti i vidjeo sam sve te ljude koji su prosli kroz LSCG a koji su u odredjenom trenutku bili na nekim mjestima od vaznosti, u prtiji. Mnogo toga ima sto bi vjerovatno moglo da udje u svjetsku encikloperiju fukarluka. Sjecam se, glavna prica tih ljudi je bila:” Slavko je autokrata u partiji”, a onda ti isti ljudi brze bolje a dje drugo, pravo kod najveceg demokrate Mila Djukanovica. Svaki put od osnivanja, kada se desio neki udar na LSCG, od ljudi iznutra, razmisljali smo to je to, ocistila se partija od saradnika UDBE s nadom da medju onima koji ostaju, nema vise udbasa. Ali je vrijeme pokazalo da su mnogi od njih bili tzv. spavaci i ukljucivani su po potrebi UDBE. Gdje su sada ti ljudi? Nebojsa Cagorovic, Miodrag Vlahovic, Velibor Covic, Djaga Micunovic, Darko Sukovic, Zeljko Ivanovic, Micko Vukotic, Milka Tadic, Esad Kocan, Purko ivancevic, Labud Sljukic i svi ostali. Oni su tamo gdje je vlast, jer njima nije ni bio cilj da ikada budu opozicija, a najmanje liberali. njima je to bio zadatak. Od onih koji svih ovih godina vladaju nasim zivotima, nasom intimom, nasom slobodom, a to je UDBA. Zamislite kad jedna dvorska luda kao sto je Purko Ivancevic, koji je kako kasije saznajemo bio AB revolucionar, igrao srbijansko kolo ispred Skupstine Crne Gore 1989, kada je srusena stara vlast, postaje milioner, suvlasnik jednog od najelitnijih hotela nabudvanskoj rivijeri. A sve to na racun LSCG-a i pljuvanja po njemu. Jer UDBA ima jedan specifican odnos prema tim ljudima, prvi zadatak je pokusati rusiti LSCG iznutra, a ako to ne uspiju onda im dati u medijima sansu da svim mogucim izmisljotinama i lazima napadaju LSCG a posebno Slavka Perovica koji je bio i ostao simbol LSCG-a. Zato vas sve molim, znajuci da mnogi od vas oskreno mozda zajedno sa mnom zelite da se Slavko vrati, da dobro razmislite da li poslije svega, poslije svih izdaja i zla koji su mu nanijeti ovoh 20 godina mi imamo pravo da trazimo to od njega. Podsjeticu vas da je ’90-te god. u mjesec dana Slavko Perovic, njegov brat Ratko, njegov brat Budo i njihove supruge izbaceni s posla i ostavljeni na ulicu. Mozete misliti kako je bilo roditeljima Slavka Perovica 90′-tih god., i koliko je sve to doprinijelo njihovoj smrti? Dobro znate da je Slavko od ’90 god. do danas ostao bez oca, make i dva brata. Zasluzuje li ovaj narod, ova stoka bez repa, ovi jadovi, kukavice, spijuni, ovoliko zrtve jednog covjeka za koga je Lord Rasel Jonston rekao da je bilo gdje u zapadnoj Evropi, ta zemlja bi bila bogatija za veliku licnost, a isti taj covjek je rekao crnogorcima na mitingu na Cetinju da je sami Bog poslao Crnoj Gori Slavka Perovica.

 52. Slavko koliko si upucen i znas li kako se sprovodi Zakon o restiticiji? Kako je rezimska mafija pokrala milione evra i namirila svoje ljude, a sada se sirotinja bori bezuspjesno da ostvari svoja prava. Mafijaski rezim radi nevjerovatne stvari, trazi dokumenta, koja treba da izda rezimska policija, da bi ostvarili svoja prava po ovom Zakonu, a policija im ista ne da, sve vteci ih u krug dok im imovinu ne otmu. Traze naslednicima izvode iz maticnih knjiga predaka rodjenih prije dvjesta godina. A policija kaze nema jer ih nema u KOMPJUTERU. Vrzino kolo sve dok mnogi ne odustanu, ili u medjuvremenu i oni pomru. Postavlja se pitanje u cije ce ruke doci ta imovina??????!!!!!!! Kako su akcije upisivali tokom privatizacije, na racun umrlih ljudi, a na svoja imena i imena clanova svojih porodica??????????!!!!!!!!!!!!! Za koga su umrli radili????Sve se to moze provjeriti preko papira Direkcije za privatizaciju. Eto kako se oni bogate preko znoja i truda naroda. Sta je sa imovinom gradjana koji su van CG??Zasto im se ne da dvojno drzavljanstvo??? Pljacka je u pitanju davno osmisljena i perfidna. GRADJANI SVE ZNAJU, ALI CUTE JER RACUNAJU NA SVOJE MRVICE.
  ZA SLOBODNU I PRAVEDNIJU CRNU GORU.

 53. oni su niko i nista bez podrske vasingtona i EU. oni su stvarni vladari na ovom prostoru, a nasi vlastodrsci samo njihovi puki pioni u izvodjenju radova na cilju konacnog osvajanja ovih prostora za racun imperijalizma.

 54. otud im se dozvoljava ovo sto im se dozvoljava. oni su svi ucjenjeni necim. svaka ” ostavka “, povlacenje, dakle, nestanak sa politicke scene je njihovo, i samo njihovo maslo. jer su oni ti koji kontrolisu i usmjeravaju stvari da idu odredjenim tokom. tako je od osamdesetih. globalno gledano, jos od mnogo prije. ratovati pricati protiv nasih vlastodrzaca a ne sagledati siri, globalni kontekst, budalastina je, to treba svi da znaju. americk CIA kontrolise sve nase sluzbe bezbjednosti u regionu. njenih ruku djelo je i ubistvo srpskog premijera Djindjica, jer je u trenutku zategnutih odnosa Amerike i Njemacke, kao njemacki covjek, uklonjen sa scene. Kasnije vlade bile su strogo proamericke. Njihovo maslo su i Srebrenica i uopste rat u Jugoslaviji. Skrivanje i dilovi sa Karadzicem i Mladicem ( koji im je nesto teza kost u grlu ). Sve sadasnje vlade i policije.

 55. Toliko sam puto i sam u svojim momentima slabosti ,iscrpljenosti pa i gadjenja … a te trenutke svi mi imamo ,htjeli to da priznamo ili ne (ma i nije nam cudo vise, nije ni bitno ) ,zagovarao stav i iskreno razmisljanje da vise nijedna Slavkova akcija , pokret ,i jedna jedina njegova bora , suza ,pokret .. pa i najkraca rijec ,nije potrebna Crnoj nam Gori .. ona je posla dje je posla ,tamo gdje nije smjela , do vraga ,tako je .. u nepovrat !?!..
  ALI ipak , ne mogu da se otmem ogorcenju i mucnini koja mi ne dozvoljava mirno zaspati veceras …a ovakve teske veceri znaju biti duge …. a opet tako kristalno jasne …posle kojih zora mora doci … jednog divnog jutra ..ili nismo ljudi ??
  Samu svetu Prirodu ili samog Gospoda nece preveslati kao saku danasnjih jadnih Crnogoraca …ma nece oni , ne sada i danas, ne ovdje u Vjecnoj Crnoj Gori ,ne nikada …. necete!
  Sa Slavkom do istine i do slobode!! Sa tobom smo svi!!
  Ja zelim docekati svetu noc u kojoj bih konacno mirno zaspao ,mirne savjesti ..gledajuci ono isto nebo koje je slikao Lubarada , a ne njegovu prekrasnu sliku !!!

 56. Profiterova su lica svakolika. Lijepa li je jubilarna naslovna strana, puna je lijepih poruka. Treba samo da trepnete dvaput i vidjecete da naslov nije “Uprkos svemu” nego “U prkos svemu” sve je u Monitoru dvolicno kao i sam profiter – huskac.
  I jeste Coba nista drugo do licemjerje i uz to neke fore ljudi nijesu tu i bez kvalifikacija i sl. Znaci treba da ogranicimo temu, ako treba nekoga da pomenete on mora biti prisutan a nije i ne moze biti, a bez kvalifikacija je stvarno nesto presmijesno jer nam po citavi dan vrte gologuze prostitutke na TV-u (izvinite zbog vulgarnosti ali takav nam je TV program) i nema nikakve cenzure, kao nalijepimo -18 i mozemo na podne da pustimo erotski film i to je normalno, a ako kazete za nekoga da vas je izdao i da je izdajnik i profiter, e to ne moze tako, ljudi nijesu tu, umrli su ili nijesu i na kraju dodje na isto zar ne!!???

  Ukrkili su nas dobro, bole li te ledja Crna Goro??

  Che, vidim da dajes akcenat na Purka lopticu skocicu, koji se ponasao prema istim radnicima hotela kao najodvratniji skorojevic sto u sustini i jeste, ko je njega i crkvu spojio taj je pravi madjionicar. Zaista je smijesno koliko samo malo treba da se sve promijeni, bez ikakve sile i tih gluposti jednostavno “necemo vas vise” i kraj, ali sto je ovome narodu da nece da prelomi nije mi jasno 🙂 A vidis zasto mediji ne bi postavili i to pitanje: “Da li smatrate da bi Slavko Perovic trebao biti predsjednik Crne Gore?” kad pitaju svakakve gluposti : “znate li koji je zastitni znak deterdzenta?” ili “koje je boje italijanska zastava?” kao da nam svima zivot zavisi od toga?? Nego bi odmah pocelo kresanje, odmah bi pala selekcija PO DIREKTIVI, “od citavog materijala izmijesati jedno dvadeset ovih “nasih” sto smo im rekli da se sjutra muvaju ispred pozorista oko 10, da se lijepo obuku i obriju i da budu pametni, sa jedno trideset onih sto cete na prepad da zbunite i sto ne znaju dje im je glava i sto ih je snaslo sa kojima cete staviti i jedno 7-8 ovih sto se slazu ali gledajte da budu antipaticni i onda ih rasporedite nedje da nijesu odmah na pocetku, pogotovo ne na kraju i razdvojte ih malo jedan-dva-jedan” i dobicete autenticnu udbasku salatu.

  Crnogorska “opozicija” nije nikakva opozicija, oni se kao nesto bore za neku demokratiju sa “Izraelskim paradajzom” (kakav adut) to samo (Ne)bojsa Medojevic i Chuck Norris mogu, treci se nije rodio i nece.

  I upravo je to pravo pitanje Che i mislim da ga je svaki iskreni Liberal morao postaviti barem jednom u zivotu. Kao i to koliko je sramotan osjecaj prodati glas, koliko je sama pomisao gadna a ne osjecaj kad uzimas 50 ili 100 eur za svoju piiiiiiiiiiii ustvari ovako:

  365 dana X 4 godine = 1460
  100 eur / 1460 dana = 0.068

  3 glasa – jedna krem banana !!!

  evo sto nas nagrdi 😀

  Na kraju da udarim jos jedan “Enter” :

  Fenix+zivac+sta = jedan te isti vau vau 🙂

  Toliko od mene. Svima zelim laku noc.

 57. sta,

  …Njihovo maslo su i Srebrenica i uopste rat u Jugoslaviji….

  ovu tvoju tezu kada uporedim banalno sa dogadjajem u djenovi u vezi utakmice ,

  ima , ima slicnosti, ko malo politicki progleda .

  slazem se sa tobom

 58. Ovdje, u domovini nam svake nade i vjere i kao njena razmetna djeca, pokušavamo da je (nadu i vjeru/skoro kao i lična ženska zajednička imena) primijenimo na razne glodare i druge hrabre i odane životinje kraljevstva, bratstva i plemstva. Ali ove životinje i zvijeri, jednako kao i homo sapiensi prepotopnih doba, ne razumiju pitomost pripitomljavanja čak ni u prolazu a kamoli kod Malog princa, Crvenkapine korpe(nije u pitanju 750 otpriličnih septembarskih eura) , Adamove i Evine jabuke, Gavrana proroka Ilije i Bijelog anđela. Tačno, iako je vrijeme za pitanje, a pitanje glasi: zašto to radimo i čemu to onda?, isto tako se i zbunimo i izostavimo pitanje. Nije to zato što smo naivni, to zbunjivanje je zbog našeg dobra i zato što ne znamo drugačije, takvi smo… Kakvi smo da smo u istoj smo kući. Ali samo Jedan je domaćin ovdje. I zato smo svi tu. Zna li to Domaćin? Jer, unatoč svemu, profiteri su manje bitni, a još manje njihove promjene svijesti koje porađaju današnje stanje da bi budućnost porodili kao drugačiju bebu i ostali drugačija majka. Iako enormno iritira nervni sistem nečije ubijeđeno mišljenje o sebi kao o drugačijem, drugačiji ipak imaju ono što drugi nemaju. Još da povjeruju da im to treba. To se naravno ne događa dvaput tokom drugačijeg života i zato mnogi drugačiji postaju maćehe a neki čak i kurve. Ali to ne treba da nas brine jer je veće od nas, kažu zakržljali primjerci života. Zakržljali znači pokvareni, a pokvarenjaci i podlaci, krvnici i bolesnici nijesu srećom takvi rođeni nego je i njima pridodato djelo, ono koje ih pokazuje kao zle i bolesne od zla. A obveznica takvog djela je laž. Kraljevi i pioni, vlasnici i pioniri, igrači i derviški plesači, hipnotizirani slušaoci i poštovaci riječi: Riječi zbore al djela govore. I neka nedjela ućute. I sažaljenje nad izgubljenim nedjelom brže će da zacijeli.

 59. Urban – Kauboji modre niti

  Za sreću prije puta
  u sebe su potrpali
  tajni šapat tople proljetne kiše
  među prstima provrtjeli
  mrve prašine i pijeska
  i tako saznali novi smjer vjetra

  Jahač do jahača, bez pištolja oko pasa
  oni svoje ruke žrtvuju za jedra
  nikad ne odustali i nikad ne posustali
  sloboda ih ovaj put može doći glave

  Kauboji modre niti zaspali su nasmješeni
  usnuli su divne riječi, usnuli su

  Kad vide sve što oči vide
  i svoje srce rane time
  sve se teže u sedlu drže budni
  i jedva otrgli se sjeni
  makar potpuno već sneni
  još će jednom jurišati na prazno

  I tako stvorili su nit,
  pravu nit, modru nit,
  što se plete kao koplje,
  što ne leti, niti tone
  pravu nit, modru nit,
  što se plete kao koplje,
  što ne leti, niti tone
  i što vezuje nas dvoje

  Kauboji modre niti zaspali su nasmješeni
  usnuli su divne riječi

  Kauboji modre niti zaspali su nasmješeni
  usnuli su divne riječi, usnuli su

  I tako stvorili su nit,
  pravu nit, modru nit,
  što se plete kao koplje,
  što ne leti, niti tone
  pravu nit, modru nit,
  što se plete kao koplje,
  što ne leti, niti tone
  i što vezuje nas dvoje

  Kauboji modre niti zaspali su nasmješeni
  usnuli su divne riječi

  Kauboji modre niti zaspali su nasmješeni
  usnuli su divne riječi, usnuli su

 60. sta,

  sto ti mislis zasto , sa bin ladenom ne zavrse?

  sto bi se krilo iza toga?

  zasto ga drze gdje su im interesi mozeli se tu dokuciti sto?

  ova pitanja koliko god izgledaju nekome bez veze,
  NIJESU jer mogu biti i sa nasom zagonetkom povezana ne u vezi binladena nego u vezi nasih momaka.

 61. E smijesni profiteru, sto pricas jadni covjece hahahahahahahahahhahahahahhaaaaaa

 62. adendum,

  ako se odnosi na mene budi konkrentan, izistavicu uvrede koje uporno saljes.

  reci u cemu je problem budi jasan, ako se ne slazes sa mojim komentatima ako ih razumijes i shvacas tako sto se na njih zasmijavas onda ti nijesi jadan vec zalostan . ali ja zaista sobzirom da ti koristis recnik uvreda a ne razuma s tobom necu polemisati a i cinimi se da si ovdje zasto ne interesujeme i privilegovan

 63. Fenix+zivac+sta = jedan te isti vau vau

  pokusao sam jutros da dam svoj komentar na ovu tvoju jednacinu za tebe sa vise nepoznatih ali moji komentari nijesu neznam zasto prolazili ,

  zaista se necu zbog tebe ponavljati.

 64. Vidji vraga, svadjate se bas kako je neko i zamislio…zavadi pa vladaj, najstarija tehnika. Umjesto da se `vatamo za grla bijela na ovome blogu, bolje da se malo skoncenrisemo na one ine, pa da na njima vjezbamo intelektualnu snagu. Jer ovo ce nas samo jos vise rasplinuti. Profitera ima i bice ih vazda, ali mu smo tu SAD, i neponovljivi smo. Krajnje je vrijeme da to i iskoristimo.

 65. Addendum,
  zar nije Slavko genije.
  Ja sam nesto trebao da oposlim u Beogradu i sretoh prije par dana pomocnika ministra za saobracaj Zorana Radonjica i saopstih mu slucajno tu moju namjeru.Izvadi iz dzepa specijalnu propusnicu za koriscenje auto puta Bar-Boljare te ti ja uz napomenu da ko ne sazna podjoh do Beograda i oposlih to sto sam trebao.Na pocetnoj stanici u Mrkama bilbord i slika veselog premijera sa sampanjcem u ruci.Pored njega na slici crvenih obraza premijerka Hrvatske Jadranka Kosor i premijer Srbije Mirko Marjanovic.Vjerovatno su im obrazi crveni jer su prihvatili svako iz svojih razloga da budu dio lazovske druzine a mozda prije toga to nisu bili.Nasem premijeru ga basta da to radi.
  Ljetos sam se divno odmorio na elitnom grad hotelu Sveti Stefan gledajuci rashodovanog golmana Milana kako kreci po ostrvu da bi nadoknadio troskove odmora.
  Jednu vece krenem da se prosetam po Budvi i svratih do hotela Hilton koji je na Slovenskoj plazi izgradila cuvena Soravia group.Divan hotel.Lux categorije sa 5 zvjezdica.Neki prijatelji iz drustva pozeljese da se popenju na 28. sprat hotela Jedro na Zavali.Prilikom prilaska objektu upozori nas brojno obezbjedjenje da seu u toku trke bolida na vodu koju posmatra Prva familija u prisustvu milijardera Sergeja Polanskog i da oni ne voli da im neko kvari ugodjaj ako nije bogat kao oni.Prijatelj iz mog drustva medju slavljenicima prepozna posteno obogacenog krojaca sa Uba Stanka-Zabca-Cana Subotica.Sjedjase tik uz naseg veselog premijera.Uzivaju jer su zavrsili obecani posao.Kad je krojac prepoznao svoju bivsu musteriju civilizovano je ustao i pozdravio se sa njim.Ja sam izbjegao tu operaciju zbog higijenskih razloga.Tada on mom prijatelju predlozi da prosetamo pasarelom od plaze Pizano u Budvi do ostrva Sveti Nikola kako bi uzivali u njegovoj poslednjoj velikoj investiciji u Crnoj Gori.Po nagovoru mog prijatelja ja nerado pristah ali vidjeh da je dobra stvar za ukupnu turisticku ponudu Crne Gore.
  Kad se nauzivah dodjoh ponovo u grad hotel Sveti Stefan kad tamo zatekoh na travnjaku ispred svu CG bolumentu-zene u toaletama muski u odjijelima i vidjeh ministra turizma sa Parade ponosa kako poziva Bocelija da nesto odpoje.Primijetih golmana Didu kako drzi barjak DPS-a u rukama koji strci iznad glave slavnom pljevacu.Druzina odabrana i zasluzila je da uziva.

  Zavrsih odmor i dodjoh u Podgoricu.Kad sam prilazio kruznom toku kod televizije DPS-a ne vidjeh zgradu WTC-a ciji kamen temeljac su postavili Miomir Z. Mugosa i tadasnji potpredsjednik opstine Podgorica Ljubo G.Stijepcevic.A ko ce ako braca nece.Skrenuh desno kad iza televizije gordi se velelepni hotel porodice Bollici.I neka ga bas tu.Tu mu je gradonacelnik serif razbojnik dodijelio mjesto.Preporucujem vam ga za popodnevno caskanje sa prijateljima.Nastavih put centra kad se tamo pruzise zgradurine cuvenih investitora DPS-a Zara Burica,Dana Petrovica i Blagote Radovica.Priznajem lijepe su.

  Mozda sam ja samo ljubomoran i smetaju mi ove investicije i objekti koji podizu opsti nivo zivljenja u Crnoj Gori.I taman kad sam pomislio poci doma sretoh radnike Boksita i Zeljezare ispred ministrstva Branka Vujovica.Informisem se od nekih zasto su tu i dobih odgovor da su tek sad shvatili da su oni krivi sto ova bagra lopovska vlada vec 20. godina jer su ih oni nekad podrzali da bi smijenili one dokazane lopove Veselina Djuranovica,Vidoja Zarkovica,Marka Orlandica pa su dosli da ih mole da ubijede njihovog prijatelja Derikozu da im da zaradjene plate.Rekose da im se obratio Saleta Djurovic i garantovao da on dok god prima platu od nekoliko desetina hiljada Evra i dok god se bude pitala njegova zena njima plata nece biti isplacena.Dumali smo zasto i shvatili da je Saleta u pravu.Tako i treba bagri koja je omogucila bagri da dodje na vlast.
  Dodjoh doma i vidim na javnom servisu Branka Vojicica iz ANB-a dje se komentarise izvjestaj reportera bez granica o plasmanu CG na 104, mjesto po slobodi stampe.Saslusah komentare novinara specijalaca Rocenove formacije dislocirane kod Vojicica u liku Nevenke Cirovic i Vesne Teric.Nikako nijesu mogle da se sloze da su ankete radjene korektno i dobronamjerno.I ja se slozih sa njihovim stavom jer me zacudilo da je neko u poslednje vrijeme uspio tako nesto ustvrditi a da nije afirmativno za CG.Ja bih se jos cudio da slucajno veceras na dnevniku ne vidjeh pomocnika pomocnikovog pomocnika iz USA u goste kod Djukanovica.Zgranuh se da govori cisti maternji crnogorski i saopsti da USA ima interes na zapadnom Balkanu i pomenu Bosnu,Srbiju i CG.Zacudih se jer po prvi put posle rijeci hvale Clintonove na racun Tadica u Podgorici se vise ne koriste price o liderstvu CG i tome slicno.
  Ja zakljucih da je djavo ponio salu.Pozovem ja prijatelja koji ima conection sa oficirom ANB-a na sluzbi u Fakultetu politickih nauka i zamolih da pitne Besica sta on misli.Povratno mi saopsti da ga je Milu djavo izio ali da se on i Veselin Pavicevic upiru da Filipu dignu rejting da bi se stvorio prostor Luksicu da sjede u fotelju premijera.Rece da mu je Besic rekao da imaju probleme sa tom fabrikom duhana u Mojkovcu jer ne mogu da gotove proizvode prebacuju na Kosovo.Mojkovacki bezbjedonosni lobi instaliran u Grand caffe u Podgorici muke muci da produkciju iz te fabrike starim kanalima ubacuje u BiH i na Kosovo jer su se magarad zamorila pa ih granicna policija sustigne i oduzme im robu.
  Sef Milo je u problemima jer se priblizava potpisivanje sporazuma o izrucenju krimosa sa Srbijom pa bi mu posto je nocas Duska Micunovica exstradirao Italiji sledeci mogao biti neko sa dugacke liste.Moguce i Nuo Stanaj.Ja stvarno ne znam zasto ga optuzuju.Covjek je po istom modelu kao i ovde kupovao tamo po sistemu pola pijem pola prvoj familiji dajem.
  Stvarno ne razumijem tu Srbiju.Zasto im smetaju lopovi i kriminalci iz Crne Gore.Kako to sad smetaju a nijesu im smetali do sad.Zasto bi im smetao jedan Dragan Micovic ili Milo Djuraskovic.Pa oni su bili vjerni kuriri pokojnom Saju Miranovicu za kupljenje opranog novca preko ASI-ja.
  Vrlo moguce da sam ja ljubomoran i na ove uspjesne DPS-ove kadrove u Beogradu.
  Sta da radim.

 66. I odnosi i ne odnosi, sad cu da ti objasnim.

  Prije svega, ne odnosi se na tebe nego na onoga sto ti placa dnevnicu da mu prenosis sto se pise, drezdis tu po citavi dan i trabunjas gluposti kako bi se stekao utisak da se na Slavkovom Blogu, kojega “stidno” pomenuse, pricaju gluposti, je li tako SMRDO ??!!! A zasto je to tako?? Zato sto blogovi doprinose padu interesa, a ujedno i padu gledanosti nacionalnih i ostalih TV mreza naravno i stampe, uostalom ko poslije svega moze ozbiljno da shvati jedan Monitor??? Ljudi koji pisu na blogu tzv. blogeri pozivaju svoje prijatelje da im se pridruze i ucestvuju u raspravi, oni nijesu novinari nego neprofitni autori ili obicni ljudi, ako ti je lakse. “Blog” nije “Dnevni List” i isto tako ovaj blog nije “Glasacki Listic” pa da svaka budala moze ispravno da ga popuni, MAMLAZE !!! I da znate da ovo sto citate na ovom blogu, nije nikakva propaganda, niti bilo kakva “Slavkova prica” nego GLAS NARODA, smrde udbaske !!!!! I jos nesto, ukoliko mi ne vjerujete i ukoliko budete nastavili da nas cackate, moze vam se desiti da u roku odmah sa strasnom i golom istinom osvanete na 5000 blogova, SMRDE PROFITERSKE!!!! I to prenesi gazdi posto dobijes krem bananu, ali mu donesi i jednu casu zasecerene vode da ga srce ne “okine” i poruci mu da sva Crna Gora zna da infarkt nije dobio od Mila Djukanovica nego od fukarluka, i to ga je tada stigao sitni fukarluk.

  Razloge NAVODNOG brisanja, sramotni nesoju, ces vjerovatno naci pod “Pravila Bloga” po kojima ja nijesam privilegovan dok ti ovo saopstavam nego se, poštujuci DOMACINA pozivam na, a u ovom slucaju i koristim pravilo broj 7 (b) i smijestam te TAMO DJE TREBA. Ako DOMACIN smatra da sam izvrsio zloupotrebu ili bilo sto drugo, neka me brise ili neka radi sto je njemu drago, u svoju je kucu i ko se god buni i kome se sto god ne svidja, neka ide dje mu je ljepse.

  Raduje me to sto nas redovno citate, sto se vidi i po sramotnoj prici profitera-huskaca !!!!!

  E moj roderick, elitni turizam i sramotni Predrag Nenezic najveca turisticka i muska prostitutka ovoga vremena i prostora. Nadam se da su i Pastrovici ukapirali kako ih je ova vlast nasukala da prodaju djedovinu????? Prvo su ih “napalili” da ce ih “siptari progutat” da bi glasali protiv nezavisnosti, kako je pokusaj propao odmah je prilikom proglasenja nezavisnosti istu noc NAMJERNO razvijana albanska zastava po Petrovcu uz otvorene provokacije da bi im odmah “obiljezili neprijatelja” ili eventualno napravili zlo, pa su vam onda ponudili “SPAS” u vidu “pravoslavnih” ruskih i bjelosvjetskih lupeza koji su u isto ime PRALI PARE, a vi prodavali djedovinu i BISERNU OBALU kao kamenjar, dok su vam se iza ledja smijali profiter zajedno sa svojom Djukanovic family, šticujuci za ISTU.

  Sto su vam od djece uradili? Drogira li vam se koje dijete??? Trosi li djedovinu na heroin??? Eee gospodo Pastrovici, treba li bilo ko da vas uci pameti???

  Pa su nam se iste olosi SVIMA zajedno opet sa profiterom-huskacem sramotno sprdale kako CRNOGORSKI GRB nije DVOGLAVI ORAO nego KOKOSKA ???!!!!!

  Ko su vlasnici hotela Nenezicu??? Dje ti je “Oblatno”, bije li ga “jugo”?? Probudi li te ciji jecaj ili jauk u sred noci ili mirno spavas, sramotna prostitutko???

  Sad vise ne radite hotele sa 5* nego zatvorske celije sa 5*. Za sebe ih radite, olosi.

  A dje roderick, nije mu ga djao izio ne vjerujem 🙂

  Pravi “blok” sa Vujanovicem da bi Luksic prosao, hahaaaaaa nesrecni i ljubomorni djilkoš, cokulan i dzemperas koji i dalje misli da je sve kosarka.

  A sto nam smrda profiterska promovise: “Treba neko mlad ko nema veza sa ratom da zamijeni Mila, ali da ima tu harizmu “(ili govornu manu-kompleksaši).. pa na strani 5 “Jubilarnog” Monitora “FILIP ispred MILA” naravno prema ispitivanju CEDEM-a, odmah do, na strani 4 ili prakticno na istoj strani cacka Amfilohija i status Crnogoraca na Kosovu.. Sramotni Miodrag Perovic Profiter-Huškac.

  Pa onda Vijesti 21.10. “Lukšić kreše i borbu protiv korupcije i kriminala?” Strane 6, 10 i 11 DA SLUCAJNO KOJU NE PRESKOCIMO!!!!!.

  I samo obratite paznju na detalj kad profiter pominje Njegosa. Greote 🙂

  Je li Slavko genije? NEGO STO JE !!!!!

  Ah, kako je zemlja napunjena
  s’ idolima svakakvoga izroda!
  O, kako je lice svemoguće
  mračna glupost obezobrazila!
  Tame car se zli obradovao
  videć ime neba podrugano,
  videć ljude dje svakoj mrskosti
  sa tamjanom oltar okadjuju
  videć gadne zmije, krokodile
  da bezumna sljepost obozava.

  O nevini sinovi prirode,
  o mudrosti prosta najsjajnija!

  Zivjeli LIBERALI !!!

  .

 67. Bio sinoc the profiter na RTV vijesti.

 68. adendum,

  -prvo koliko mi je poznato ti si od skoro pod ovim nikom,
  mozda bi vavija trebalo pitati sto so pridje bio, posto je on majstor za otkrivanje mijenjanja likova pod nikom

  -drugo kada kazem da si privilegovan evo DOKAZI:
  ali ( ne od slavka), ispisanom velikim slovima.
  ———————————————
  -3. Moja kuća nije stranka, ni parlament, u njoj nijesam obavezan slušati ono što mi se ne sluša: glupost, laž, podbadanje, podmetanje, VRIJEDJANJE, ometanje ili rad za udbu – režim.

  – a ti hoces da mene uguras pod pravilom bloga , br,

  7. Na svim forumima koji su tretirali ohlokratiju, ponašala se po sljedećoj matrici:

  a) Neko vas, glumeći neznavenost, “dobronamjerno” upita da mu obrazložite zašto pada kiša, ili zašto je pala u utorak, a ne u četvtak?

  adendud, ova pravila u stvari ti perfidno zloupotrebljavas i upravo cinis ono sto ti kao i cime branis ovaj blog.
  moj jedini svjesni prekrsaj je da ne pricam o zadatoj temi a to je , profesor -monitor.
  a moja pitanja koja ti ismijavas i kako kazes-“Zato sto blogovi doprinose padu interesa, a ujedno i padu gledanosti “vrijedjanjima ne dozvoljavas da neki komentatori izkazu svoje misljenje i time ukazu da mogu da postoje joj neke vjerovatnoce ,za neka desavanja koja se godinama ne mijenjaju.
  sistemom “sprdanja” zaustavljas jer komentatori nece da se izlazu uvredama koje ti ispisujes, smrdo, mamlaz, budala,….idt.
  koje moderator pusta da prodju.

  za tebe je moje pitanje,
  zasto bin laden nije do sada ima vec skoro 20 godina sklonjen a ugrozava pazi svetsku bezbjednost i to obicnoga naroda,
  o pored cije , nato ,. i pored kgb. nkvd. itd

  je glupo pitanje,

  i takvim pitanjima koji mi neznaveni kao znamo odgovor , ali hocemo samo po tvojeme da skrenemo pricu sa profitera i monitora na bin ladena.
  i tim zaokretom zeznemo tvoje prijatelje koji taman su htjeli iz svog “intelektualnog pera”

  napisati neka svoja NOVA exklusivna saznanja o monitoru -profiteru, koja do sada nijesmo znali i zivac ih ometne u tom naumu.

  ko ometa ovdje rad i ko kome pripada vidje ce
  prisutni na ovome blogu
  hm jos nesto nigdje na ni jednom blogu nista ne pisem:
  zasto zato sto vjerujem samo slavku perovicu,

  a ako krsim neka pravila do neke ugrozenosti po rejting bloga neka mi se moderator slobodno obrati i neka kaze,
  -zivac ne mozes vise od dva komentara dnevno
  -zivac ako je priza o profesoru perovicu ti nemozes pisati svetskom terorosto bin ladenu .

  ja cu to ISPOSTOVATI!

 69. 😀

 70. Bio sinoć profiter na televiziji, sve je bilo tako dostojanstveno usaglašeno, tako nepobitno inteligentno, tako stvaralački opoziciono i tako završno zadovoljno. Ko bi pomislio na Slavka Perovića pri takvima!

 71. Tesko je zaustaviti izgleda napade nekih koji su sa ciljem obesmisliti i uvrijediti nekoga. Zaista je tesko objasnjivo da neko vrijedja i da mu se komentar objavi nasuprot durgom koji pokusava objasniti nesto.
  Mada poznato je da u Crnoj Gori pojedini teze biti najpametniji, najsmisaoniji, najvece patriote i dosta toga sto nebih pisao.
  Ja nemam stan, auto, obicni sam ,, proleter,, koji zivi u Crnoj Gori i koji svakog mjeseca mora da plati kiriju za stan, neki intelektualac al o tom kad padnu maske , jednog dana.
  Zato sam mislio da sam dobro dosao kao neko ko ima svoje misljenje, svoj stav koji se nikad u mojim komentarima nije kosio sa pravilom bloga.
  No, znam da vrijeme donosi i odnosi pa i da opet bude sklonjen komentar ostacu privrzen jednoj ideji slobodne Crne Gore !

 72. Dje god nadjes mjesto, tu osmijeh posadi 😀

 73. NO PASARÁN!!!
  by boikot

 74. Da je sdp stisnuo malo onu svoju šačicu, i da je medijski magnat sa sumagnatima uspio da okupi makar djelimični otpor vladajućoj poziciji, jer mediji (štampa, radio, tv, sateliti, mobilna telefonija, internet, bilbordi) su uticajna stvarnost a ne možemo reći da je narod ili neznavena masa nepodložna i neraspoložna za svoj udio uticajne stvarnosti, da je – ali nije ! A zašto nije? Iz kojih demokratskih razloga? Ne mogu da se odluče između kapitalnih pitanja oko boljševičkih klupa? Evropska Unija se odlučila. “Četiri slobode jedna su od temeljnih zamisli i najviših vrijednosti osnivanja Europske zajednice (EZ), odnosno Europske unije (EU). Riječ je o slobodi kretanja robe, usluga, ljudi i kapitala bez unutarnjih granica. Ta je zamisao ugrađena u Rimske ugovore.”

  Evropa više ne postoji.

  Balkanci to najbolje znaju.

 75. uđite malo u vladine kabinete i viđećete što se čita svakog petka

 76. Miodrag Perovic kod Petra Komnenica

  Ja sam mozda pogrijesio, ali bih ponovo uradio isto 1997. godine.

  Bitanga moracka!

 77. Pita ga Komnenic za nastanak i sastav Demokratske Alternative a bitanga moracka ( u jednom tekstu, reci ce da je ponosan na kumstvo sa Bakicima, sto me nateralo da se osecam lose sto sam Bakic, kao sto mi nije svejedno i to sto je majka Amfilohija Radovica od Bakica), Miodrag Perovic ce iskreno reci:
  Mi smo to odlicno odigrali!
  BITANGA MORACKA!

 78. Cudo je Profiter.Stara lisica UDBA-ska.Kad su ga imenovali za oficira zaduzenog za rad sa profesorima i studentima polozio je zakletvu.Kad tad sve ce mu Djukanovici naplatiti.Od gologuza su napravili milionera.Zar oni daju nekom da nesto zaradi ukoliko nije to debelo odradjeno.On je lajuci na LSCG i Slavka zaradio krvavih novaca puno.
  Bogami da sam na njegovom mjestu zamislio bih se za siru familiju.

  Roderick,
  taj veseli Zoran Radonjic je odradio najprljaviji posao za Konstruktor.Kad su im akcije vrtoglavo padale zbog gubitka posla u Crnoj Gori Radonjic je u prisustvu direktora Zderica izjavio da je Konstruktor obezbijedio garancije a to je podrazumijevalo i posao na izgradnji auto puta.Dok se razjasnilo sta to znaci i kad se definitivno Konstruktor iskljucio na sekundarnom trzistu u Hrvatskoj porasle su akcije Konstruktora i tako je spasen.Ne mogu tvrditi da je Radonjic dobio neku nadoknadu za to ali bi on kao pomocnik ministra Lompara i predsjednik tenderske komisije morao znati da to ne smije raditi ni po koju cijenu.
  Ja isren da budem nijesam nista bolje ni ocekivao od ljudi koji rade u kabinetu ministara lazova.Lompar je podnio ostavku posle katastrofalne nesrece kod Bioca a ministar Nenezic posle gazenja covjeka na putu ciju je smrt kasnije platio.Naravno to su ljudi od morala i kredibiliteta pa i dalje sjede u vladi.
  A zasto i ne bi kad ih vodi lazov koji je naciju ubjedjivao da je sverc cigareta legalan posao,koji je ubjedjivao generala Strugara da podje u Hag i dokaze svoju nevinost a svog prijatelja Caneta-Zabca Subotica ne savjetuje da podje u Beograd i dokaze da posao sverca koji je radio i tamo i ovde nije sverc.

 79. Inglish,
  ne poznajem ja tog uglednog strucnjaka Radonjica.Slazem se da je i on kao i njegov ministar nistavilo cim to tako rade.Ali moramo biti posteni i priznati da su auto put uradili brzo za dobro bit cijele Crne Gore.Onaj Veselin Grbovic raducka po kilometar dva,pozove predsjednika opstine presijeku vrpcu ali se taj put kakav je da je koristi.
  Za ministra sa parade ponosa Nenezica nemam dovoljno rijeci kojim bi pohvalio njegov rad.Obezbijedio je uslove da se mogu graditi objekti za visoki turizam,doveo je Claudiju Shifer,Madonu.Roling Stonse,Didu,Ronaldinja.Od smrde dosta.Zalosna je familija koja je primila novac od smrde za smrt svog najrodjenijeg.Sta da radimo ovo je Crna Gora.
  Analizirajte Profitera Perovica i vidjecete koja je to lazovcina i nistavilo.Sve resurse kojim je raspolagao upotrijebio je na blacenje Slavka Perovica i LSCG.Naravno da je zbog toga isao kod Vukasina Marasa na razgovore.Cijenu mu je Maras odredjivao poluzavaljen na kaucu dok su on i Rajo Vulikic-spijun stojeci saslusali.I onda mars.
  Sve sto su obecali oni ce i zavrsiti.Ako ne sad uradice to nekad u buducnosti.Oni planiraju da vladaju vjecno.I ne zuri im se.Uostalom gradjani im to svaki put sve jasnije potvrde.

 80. Roderick,
  uopste je nebitan taj gospodin Radonjic.U svakom ministarstvu sjede klonirani ljudi.Oni svoje ponasanje uskladjuju sa ponasanjem svog ministra a ministri sa ponasanjem svog sefa a to je vrhovni ajatolah ruholah Milo Djukanovic.On je tvorac prc profila na javnoj sceni.On je od domacice za pravljenje zetskih priganica gospodje Ranke Carapic napravio ljuticu.Zamislite da ona u parlamentu dje pozvana da brani izvjestaj o radu tuzilastva na poslanicku informaciju koju je procitao iz novina da je KAP koji ne isplacuje plate redovno njenom muzu Budimiru inace dobavljacu KAP-a dugovanje placeno expresno,sto nije praksa,reagovala prijeteci.Sjetite se kako je ljuta papricica Veselin Veljovic reagovao na poslanicko pitanje na odboru za bezbjednost dje je pozvan da odgovara.Taj silnik koji je ucestvovao u hapsenju Haruna Hadzica i clanova SDA kojim su namjestili pokusaj rusenja ustavnog poretka.Interesujte se sta su izjavili Bukovicki muslimani o njegovom humanom hapsenju.Nekima su danas usi kao svajcarski sir.

  Kreator lopovluka i takvog stila ponasanja ajatolah ruholah Milo Djukanovic je ipak poceo gubiti na kvalifikativu da svoje prijatelje i pristalice ne pusta niz vodu.Vec saptacka masina po kafanama siri pricu da nije mogao spasiti extradicije Dula Micunovica.Boze boze kako li pobjeze Batica Vlahovic i hrvatski novinar-spijun u vremenu NATO bombardovanja.Takodje se siri prica da on moze on ne bi potpisao ovaj sporazum o izrucenju sa Srbijom.Kao i za sve sto se desi pa saptaci tvrde da nije znao tako ocekujte da pocne isporuka Stanaja,Sokovica,Sekularaca,Vukovica i svih drugih.Interesantno samo Cane-Zabac Subotic nije ugrozen.Bice da mu on nesto zna pa se boji da ga ne otkuca.Ah mnogo su zajednickog zla ovim gradjanima ucinjeli.
  Mislim da je pravda spora ali dostizna te ocekujem da Zabca i njegovg mentora stigne ruka pravde bilo dje u Beogradu,Podgorici ili Zagrebu.

 81. Prije par dana bio sam sa nekim prijateljima u Ulcinju.Raspitivao sam se kod mjestana oko rezultata izbora.Svi do jednog tvrde da je sve neregularno.I zivi se po starom.
  Jedan mi prica da je stara vreca od g….. Mikan Zec inace licni spijun bivseg ministra policije Nikole Pejakovica cuda radio.Dao je instrukcije saradnicima da oni svako u svojoj organizacionoj cjelini obezbijedi glasove za DPS.U tu svrhu rekao im je da slobodno koriste ucjenu gubitkom posla ko odbije da glasa.
  Ucjene su isle i preko nelegalno izgradjenih kuca na Adi Bojani.
  Neki stanovnici se sjecaju velikih obecanja Djukanovica i DPS-a da ce na Velikoj plazi izgraditi turisticko naselje za divljenje.Sad se tamo gordo izdize velelepni hotel njihovog aktivnog simpatizera Nasera Keljmendija kojeg u video zapisu sa svadbe DPS-ove perjanice iz Rozaja Safeta Kalica inspektor DB-a Rakocevic sa sjevera CG naziva velikim i poznatim biznismenom.Nesto se isklizalo pa je pukla bruka oko dokumenata za njegove sinove i gle cuda uhapseni niko drugi do sef PJ MUP-a u Kotoru i njegova prva saradnica.
  Taman sam u povratku svratio u Bar da popijem kafu kad cujem za stolom do mene kako neki ljudi komentarisu sudjenje u Zagrebu njihovom sugradjaninu Slobodanu Djurovicu.Zakljucih da ga niko nesto blize nije poznavao ali svi potvrdise bliskost sa gradonacelnikom Pavicevicem.Znaju da je imucan ali ne znaju cime se do sad bavio osim da je bio kum sa Sretenom Jocicem zvanim Amsterdam.Cude se sta su njih dvoica imali zajednicko sto im je donijelo takvo bogatstvo.Naglasavaju da Djurovic i Pavicevic imaju u centru velelepni objekat u kojem se nalazi i novo otvoreni casino investitora iz Svajcarske.
  Razmisljao sam u povratku da li da svracam na Sveti Stefan u elitni grad hotel ili u vilu Montenegro da cujem sta veliki investitor Cane Subotic namjerava podariti CG ili da podjem do hotela Jedro na Zavali i tamo na miru pored uspjesnog Polonskog i Djukanovica da se gordim.Dok sam razmisljao pozvoni mi telefon i prijatelj poruci da dodjem do Jaza u elitno turisticko naselje.Kad sam stigao na Jaz jedva sam nasao prijatelja jer su ulicice bile pune stranih visokoplateznih gostiju ali medju njima prepoznah malog rasta a velike crnogorske duse licno Tasina Sinavatru.Razgledase okolo i kupovase sve sto imase posjedovni list sa potpisom ministra Branimira Gvozdenovica.Svaka mu cast.Odrijesio kesu.Posle kraceg zadrzavanja podjosmo u Tivat da posjetimo naseg velikodusnog prijatelja i spasioca Tivta Pitera Manka.Covjek dusa.Kupio je i poklonio Kotoru brod.Potrosio je skoro 50.000 CAD.Kad mu vidjeh projekte stanova koje ce da pravi postade mi jasno zasto je kupio Arsenal i prdnjavio o jahtama.Pitnuh ga zasto nije napravio trzni centar pored mosta Milenijum u POdgorici rece da mu je Mugosa trazio za njega dio lokala i da je odustao.Povjerovah mu iako znam da Rotsildi,Sorosi,Deripaske i slicni vole CG do poslednje kapi narodne krvi.
  Usput svratismo do hotela Tivat koji je njegov uspjesni vlasnik i biznismen Veselin Barovic doveo do najvecem nivoa u turizmu.Nadjosmo stado krava i krdo magaradi dje odmaraju u ladovini.Krenusmo prema H.Novom i kad dodjosmo do mjesta dje smo ocekivali most Verige vidimo da moramo da se ukrcamo na velelepni trajekt kuma Mila Djukanovica.Doceka nas razdragani Dusko Ban i uz kletvu da mu Milo nista nije pomogao povjerovasmo mu.Dzabe nas preveze do na onu stranu.Svratismo do bijele kad tamo niko drugi do Cedo Popovic uzorni uzgajivac koza.Svrati nas na pice u hotel Delfin.Mi slucajno divljeci se raskosi hotela saznasmo da je on vlasnik.Veli ja i Zaro Sturanovic uzeli ovo i onu farmu na Piscu kod Pluzina da imamo brate domace mlijeko,sir i meso.Da nwe zavisimo od Srbije.I on se zakle da im niko nista nije pomogao.Pri izlasku primijetih da mu jedna radnica trazi 5 Evra jer rece da iako radi tako renomiranom hotelu nije platu primila 6 mjeseci.Dobri Cedo izvadi pare i dade joj.Rece nam da ovakvih slucajeva ima svaki da.Bogami je u pravu nije im on duzan vec firma njegova i Zarkova.Dok nam je objasnjavao da podjemo i vidimo cudo od hotela u H.Novom renoviranu Plazu rece da obavezno ako idemo prema Niksicu idemo iz Lipaca putem koji je radio Ranko Radulovic ugledni clan DPS-a i predsjednik lovackog saveza CG.Remek djelo.Odlucismo da vidimo hotel Plazu.Bio je u pravu Dragan Brkovic kad je tolike pare bez pomoci Mila Djukanovica ulozio u taj objekat.Da zna Milo za to cudo bi ucinio.Ljudi on je tu potrosio velike pare bez z\nanja Mila Djukanovica.Ako mu sazna nadrljace.Zato je on mucenik kupio Velimir Jakic u Pljevljima da mu bude daleko od oci a tako i od srca.
  E po preporuci Ceda Popovica krenusmo putevima Ranka Radulovica.Divili smo se kako svercer cigareta moze da se uklopi u legalni biznis.Da mu nije Maja Catovic zasmetala on bi napravio i divnu plazu u Lipcima.Dodjosmo do Vilusa i tu zatekosmo Veselina Grbovica u kafanici dje sjedi sa Milanom Rocenom i Rankom Ubovicem zadubljeni u neke projekte.Kraickom oka vidjeh da je to dokumentacija za put Zabljak-Risan.Veslin im faljase radnike i poslovodje sa gradilista.Veli ako se ja budem pitao niko do Gemax i Bemax mi ga auto put raditi nece.Na to mu Rocen rece ma i mi tebe za to dobro nagraditi.E jedino Veselin mora ubijediti on Radonjica da to provuce bez tendera.Njemu ga basta ako je na oca Radovana Radonjica.

 82. E moj Roderick.
  Ti mislis da ovo sto Djukanovic potpisuje sporazum sa Srbijom o extradiciji da ce on dozvoliti da se isporucuju oni koji ga podrzavaju.Grijesis.Kao i do sad na sve nacine ce izvrdavati tu obavezu ili ce pod nerazjasnjenim okolnstima nestajati.Duku Micunovica je morao jer su izgleda italijanski inspektori u Budvi locirali Duku i prijavili policiji i onda prisustvovali hapsenju.Nijesu dozvolili da se ponovi slucaj Zvezdana Terzica kad su ga priveli u PJ policije i onda posle poziva pustili uz obrazlozenje da to nije bio on.Za razliku od Dula MIcunovica Terzic se ne pojavljuje vec sjedi u kuci na Svetom Stefanu.Stanko Subotic disciplinovano izvrsava obavezu ne pojavljivanja.Kad mu dosadi podzemnim kanalima ga spuste u podmornicu pa ga izvedu uz jako obezbjedjenje na otvoreno more i tu kad se nadise vazduha vracaju ga u one njegove katakombe vile Montenegro.
  Ljudi nije ni Djukanovic svemoguc.
  I ja razmisljam da prosetam diljem Crne Gore kako bi se divio poduhvatima prijatelja,kumova i biznismena Mila Djukanovica.Meni je za oko pala kuca njegovog obozavaoca izvjesnog Hela iz Bijelog Polja.Na ulazu u B.Polje od strane Mojkovca pa u brdu sa desne strane biznismen napravio cardak ni na nebu ni na zemlju.Svaka mu cast.Prica se da je prilikom jedne od pobjeda DPS u B.Polju tu imao glavno slavlje.
  Moram priznati da su mi i kuce na Marezi lijepe.Kazu da gradonacelnik ima toliku traznju za izdavanje da ne moze da stigne da izgradi.Pored njega je kuca u kojoj zivi ambasador USA koju izdaje Danilo Mitrovic partner Veselina Barovica i jedan od glavnih peraca novca u CG.I zamislite da to mocna CIA ne zna vec ambasador mocne USA zivi tamo.E propalo se ka sto ce.

 83. @inglish,
  “…. E propalo se ka sto ce.”

  Još se ukrcavamo … 🙂

 84. Gospodo Liberali,
  posredno sam sakupljao saznanja o vasoj partiji i vasem lideru Slavku Perovicu.Mogu vam izreci sve pohvale kako na delatnostima protiv ratnohuskackog ludila u vremenima 90-ih tako i na uspostavljanju slobodnog i demokratskog drustva nakon tog vremena.
  Bili ste okosnica slobodne misli,branili ste coveka od zveri koje su u ludom ratnom vremenu samo miris zla osecali.Jednom recju sirili ste glas tolerancije.Prvi ste prepoznali bujanje velikosrpskog nacionalizma i odvazno se suprostavljali tom zlu.Branili ste medjuetnicki sklad i multikonfesionalnost u Crnoj Gori na sopstvenu stetu po vasu brojnost.Na zalost gradjani to nisu prepoznali pa stranka nije uspjela da se brojnije ojaca i u parlamentu dobije veci uticaj brojem poslanickih mandata.Cak i da ste imali i to niste mogli vise uraditi jer je opste ludilo bilo jace od razuma cije principe ste odvazno branili.
  Vas lider Perovic je u svakoj prilici podrzavao opoziciju u Beogradu i svojim stavovima doprinio da se vasa misao bolje razumije.Vasa vlast je preko svojih saveznika i medija u ludom vremenu uspjela nametnuti tezu liberalnog ANTISRPSTVA.Na srecu to je razobliceno i zreli ljudi apsolutno znaju i cene vasu ulogu u svim dogadjanjima i posebno o vasem politickom delovanju.Koliko sam upoznat a mislim da jesam vas posteni stav o samostalnoj drzavi i slobodnom gradjaninu je biser demokratije i sloboda.Vas stav o postenim izborima,korektnom zakonu o referendumu i dvo trecinskom vecinom je vise nego fer uslov.Verujte da bi se to i ostvarilo i cistije bi bilo u odnosu na izvedeni referendum sa SIVOM ZONOM gde ima puno primedbi oko toga ko je glasao i ko je imao a ko nije imao pravo glasati.Vi bi vasim jasnim stavom i toplom porukom gradjanima cak i tvrde unioniste dobili za vasu divnu ideju slobodne Crne Gore.
  Gospodo vas lider danas slobodno seta centrom Beograda.Gordo i uz puno pogleda simpatija prolaznika za postenog i fer politicara koji je isao ispred vremena.Jos ni u jednom drustvu nisam cuo za njegove stavove i delovanja ruznu rec.Na kraju su ljudi shvatili da imati svoju slobodu ne znaci da uzimate bratu,prijatelju,komsiji i drugima njihovu.
  Uverenja sam da je steta sto jos ne delujete.Zelim vam srecu i ocekujem da se povratite na politicku scenu Crne Gore i provetrite atmosferu zivljenja.

 85. Infracrveni, divan zaista text, tacno tako a jos mnogo stvari cete otkriti o Slavku i sta je sve radio i kakoje djelovao.Namjerno kazem otkriti , jer u Crnoj Gori se cuti , svi cute i pricaju ono sto sef poruci.
  Prelijepa pjesma, a Djorde je 90 – tih na Cetinju pjevao i uputio divnu poruku svim liberalima i jednoj antiratnoj borbi , koja ni tada nije pronasla put do ‘gradjana’ Crne Gore.
  Nazalost, to je Crna Gora i ‘profesionalni’ crnogorci, koji su ono sto im se kaze da budu , i mijenjaju i vjeru i religiju, samo ako za to mogu profitirati i izvuci neki sitni benefit ii osmijeh udbe!ZALOSNO, AL TO JE INDEPENDENT MONTENEGRO DANAS!

 86. Infracrveni 🙂 Nijesi ti infracrveni, nego u “ovom nasem smislu” infrazelini 🙂

  Srecno ti se i zdravo obrazi crvenjeli, i naravno ne od sramote, i zivio nam 100 godina 😀

 87. Da li vise ista valja i pomenut (a Ne uprljat dikciju i dictionary) o toj RUGOBI ljudskoj u svakojem smislu pod imenom..:

  Profiter.,,?

  Nisto vise, alles klar Her Komissar.

  Nabuco, svaka ti ga dala- trebamo jedan novi DNM, jer me opet

  MRAK

  zavlado….

 88. ”CRNA GORA JE JEDNA OD NAJKORUMPIRANIJIH ZEMALJA NA SVIJETU. ČAURA BEZ SADRŽAJA, CIVILIZACIJSKA PUSTOŠ.”

  “Nije tačno da je Crna Gora samo jedna od najkorumpiranijih zemalja na svijetu nego je tačno da je Crna Gora jedna od najpokvarenijih zemalja na svijetu…”

  da se vratim još malo na jednu detaljniju i bolju poruku, koja se tiče gore opisanih modela, upućenu poštovanoj Građanki i poštovanom Građaninu:

  “Jedan stari mudrac je zapisao:

  Jadan je narod koji je pun vjerovanja, a vjera mu je prazna
  Jadan je narod koji nosi ruho, a sam ga ne tka, koji jede hljeb a ne žanje ga i pije vino što ne teče iz njegova mijeha
  Jadan je narod koji siledžiji kliče kao junaku, a blistavog zavojevača smatra darežljivim
  JADAN JE NAROD KOJI JE U SNU JUNAK A NA JAVI KUKAVICA
  Jadan je narod koji ne podiže glas osim kad krene na sahranu, ne gordi se niđe drugo osim među svojim ruševinama i ne buni se sve dok mu se vrat ne nađe između mača i panja
  Jadan je narod čiji je državnik lisac, čiji je filozof opsjenar i čija umjetnost je umjetnost krpljenja i varanja
  JADAN JE NAROD KOJI SVOG VLADARA DOČEKUJE FANFARAMA A ĆERA GA VIKOM I DREKOM SAMO DA BI FANFARAMA DOČEKAO DRUGOG
  Jadan je narod koji TRGUJE SA SREĆOM ONIH KOJI SU TEK U KOLIJEVCI
  Jadan je narod čiji su mudraci na prodaju
  Jadan je narod čije su vođe spremne da ga gurnu u rat, vlasti radi
  Jadan je narod koji ne vjeruje vlastitim očima, koji ne čuje vlastito srce…”

 89. I sad zamislimo situaciju da je jadnom narodu, u raljama života, medijski magnat rekao:

  OTPOR STOKO !

 90. Putovi

  Ti si nakanio da mene nema i pod svaku
  cijenu
  Ideš prema meni i u jurišu
  Pred sobom
  Sve cistiš
  I ništiš

  Ti si nakanio da me pod svaku cijenu
  uništiš
  Ali nikako da nadješ
  Istinski put
  Do mene

  Jer
  Ti poznaješ uklesane i utrte pute
  I niti ijedan drugi
  (A mali su zapravo i jalovi
  Bez obzira koliko su
  Za tebe
  Oholog i jakog
  I preteški
  I
  Dugi)

  Ti poznaješ samo one putove
  što prolaze
  Od srca
  I
  Oka
  Ali to nije sve
  Ima putova što su se ispruzili pred nama
  Bez javnog traga kolovoza
  I roka

  Ti misliš da je tvoja putanja do ubogog
  mene
  Veoma sigurna i cesna
  Ona
  što dolazi
  S lijeva ili Zdesna

  Zavaravaš se stalno da se do mene treba ići
  Smjerovima sličnim
  Sa sjevera
  Ili
  Juga

  Ali to nije sve

  Kuga
  Oči uvijek
  Pametno mi traži
  Ispod ustalasale na vjetru raži
  Iz korjena zemlje
  gdje se zgusla tmina

  A iz bezmjernih visina
  Odozgora
  Pritiskivati
  Grudi
  Najjače
  Može
  Mora

  Ali to nije sve

  Ti ne znaš zakon raskrsnice
  izmedju svjetila
  I
  Tmice
  Jer najmanje znaš da u svome žicu
  Najteža rvanja su
  I ratovi pravi
  U samome
  Biću

  Ti ne znaš dakle da zlo si moje najmanje
  izmedju mnogih
  Mojih
  Velikih
  Zala
  Ti ne znaš s kim
  Imaš posla

  Ti ne znaš ništa o mojoj mapi putova

  Ti ne znaš da put od tebe do mene
  Nije isto što i put
  Od mene
  Do tebe

  Ti ne znaš ništa o mome bogatstvu
  Skrivenom za tvoje moćne oči
  (Ti ne znaš da meni je
  Mnogo više
  Nego što misliš
  Sudbina
  Namrijela
  I
  Dala)

  Ti si nakanio da me pod svaku cijenu
  uništiš
  Ali nikako da nadješ
  Istinski put
  Do mene

  (Shvatam te:
  Čovjek si u jednom prostoru i vremenu
  što živi tek sada i ovdje
  I ne zna za bezgranični
  Prostor vremena
  U kojem se nalazim
  Prisutan
  Od dalekog jučer
  Do dalekog sjutra
  Misleći
  O tebi

  Ali to nije sve)

  ——————————————————————————–
  Mehmedalija MAK DIZDAR je rodjen 17. oktobra 1917. godine u Stocu, gdje je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Sarajevu. Od 1936. godine bavi se novinarstvom, a u toku rata radi kao poštanski sluzbenik, a potom je na ilegalnom radu. Poslije rata glavni je urednik TANJUG-a za Bosnu i Hercegovinu, potom je urednik lista Oslobodjenje i izdavacke kuce Narodna prosvjeta. Od 1952. godine je profesionalni knjizevnik, a od 1963. do smrti urednik je časopisa ŽIVOT.

 91. RE> Daliborka Cejovic i Rumenka

  pesme Djordja Balasevica na blogu Slavka Perovica su neprikladne i vredjaju svakog istinskog liberala.
  Kad iz usta Djordja Balasevica cujete > ziveti slobodno> to deluje jako bljutavo i dobijete nagon za povracanje, kada znate da to izgovara covek, koji je pisao pisma podrske Milu Djukanovicu, kada znate da je taj panonski mornar pevao Titu, Milosevicu, Djindjicu, Kostunici i Tadicu na uvo.
  Kad je pisao pismo podrske Djukanovicu, nije ga zapitao ko je ubio u Duska Jovanovica, zbog cega je LSCG prestao sa radom, zasto je Djukanovic podrzao Milosevica za predsednika SRJ i time pomogao da ovaj zapocne NATO avanuru i izazove bombardovanje SRJ i smrt puno mladica i devojaka, kao i ona cetiri deteta na mostu u Murini.

 92. znamo za balaševića, vrlo smo upoznati ustvari, ali cilj poruke nije bio balaševićeva biografija. čovjek je estradni lik, koji se uvukao na svoj način i držao koncerte po bgd kad niko drugi nije mogao ni virnut u sava centar recimo. ne bih sitničarila kad su u pitanju izvjesni presjeci koje je građanski ispjevao.

 93. isto tako, g.Bakiću – u pravu ste.

 94. Kad bi Slavka Perovića doticali ratovi taštine i volja za prednost, djelimični osvrti na to ko je ušao prvi a ko posljednji, ko je napravio čistunske greške a ne ko je napravio čiste prekršaje, onda bi Slavko bio potkupljiv čovjek. I tu je grm za zeku zvanog “Posao je posao, ali je razlika u Poslodavcu.”

 95. Gospodo Liberali,
  Vi i jeste i zasluzujete da Vas tako oslovljavaju.Vi ste sacuvali obraz neke drugojacije Crne Gore u mjeri koliko ste mogli.Vase poruke su bile jasne,utemeljene i vizionarske.Vas projekat je bio cist jasan i ispravan.

  Da ne bih bio pogresno shvacen da kritikujem volju vecine oko nezavisnosti zbog nekih mojih razmisljanja odmah da kazem da je trebalo i neka je doslo do osamostaljenja Crne Gore.Arhitekta i izvodjaci radova su taj divni projekat doveli pod udar krritike.Licno mislim opravdan.Svojim ponasanjem prije i nakon referenduma Djukanovic je uspio da u Srbiji razvije vrlo veliko anti crnogostvo.Cini mi se da je to zelio.Mogu mu poruciti da je i uspio.

  Sve podvale koje je dugo godina preko svog koalicionog partnera SPS i tada vladajuce strukture u Srbiji plasirao protiv Liberala danas mu se o glavu obijaju.Kada je Perovic govorio na mitingu udruzene opozicije na Terazijama Djukanovic je prednjacio uvedljivim i nevaspitanim doskocicama.Kad je karakterisao Liberale mudzahedinskim i ustaskim kvalifikativima listom su svi teraziski crnogorci podrzali.Danas kad su im oci uz pomoc vremenskog lasera izlijecene i otvorene ti ljudi sa neskrivenim simpatijama proprate setnju gospodina Slavka Perovica ulicama Beograd.To danas Djukanovic ne moze jer ih je obmanuo.Niko ne voli prevarante.Njegova mjesta interesovanja tada su bili splavovi,hotel Majestic i Skadarlija uz kafanske pevacice i vrucu rakicu.Vreme se promenilo.Sad on radije odlazi u Zagreb i sa tamosnjim ambasadorom setka po ekskluzivnim sastajalistima.Razumijeg mu odluku.Posle velike ljubavi prema Milosevicu,komunizmu i Srbiju po pravilu dolazi mrznja.

  Onaj kome su dugo vremena podmetana kukavicija jaja danas slobodno i opusteno seta Beogradom.On se ne udvara i ne pravda.On danas dobija potvrdu od svjesnih i dobronamernih ljudi za sve ono sto je govorio i radio.
  Gospodin Slavko je rado vidjen gost Beograda.

 96. Crna Gora je Kameni Spavač.

 97. crna gora je kao i svi u jugoslaviji mali kapitalisticki protektorat pod direktnom kontrolom birokratsko-korporativisticke EU i USA i njenih obavjestajnih sluzbi, prvenstveno CIA-e.

 98. crna gora je kao i svi u jugoslaviji mali kapitalisticki protektorat pod direktnom kontrolom birokratsko-korporativisticke EU i USA i njenih obavjestajnih sluzbi, prvenstveno CIA-e.

  sta,
  ja se potpuno slazem sa ovom konstatacijom.Ali to ponasanje vlasti u zemljama Jugoslavije je crnje od ponasanja okupatora.Naravno,koji bi se castan i zreo covjek prihvatio da obnasa vlast za okupatora.Nijedan,zaboga.Svjesni smo da moraju igrati kako im se svira,ali nemoraju pri tome podapinjati noge narodu ili bar ne u tolikoj mjeri.To je ono sto boli do neprebola!

 99. Infracrveni, Slavko Perovic seta gordo po gradovima u okruzenju i pored olajavanja koja su organizovali Djukanovic i Profiter preko svojih satrapa.Ranije kad je organizovan Slavkov nastup na tv u Sarajevu kljucni covjek u ometanju bio je Fahrudin Radoncic.Naravno on je i bio kljucni covjek reisa Mustafe Cerica koji je gurao bosnjake iz drugih stranaka preko imama u CG u Djukanovicev DPS.Vjerujem da su njegovi prsti u pokusaju rusenja odbora LSCG u Bijelom Polju.Kad se malo razmisli lako se dodje do odgovora kako to da ljudi koji su zalili i bili protiv bombardovanja Dubrovnika imaju nelagode u Dubrovniku a rusitelji i huskaci pohvale.Vidjeli ste prije neki dan na drzavnoj televiziji predsjednika udruge dragovoljaca Dubrovnika na kanabetu kod Djukanovica.Bjese jako radostan i zadovoljan sto je dodirnuo ruku dzelata.Cak izjavi da bi mu bilo ugodno cesce druzenje sa njim.Cudo je ucinio Don Branko Sbutega.Sve najgore po LSCG i sve najbolje za dzelata.Kad bi mi neko objasnio taj mazohizam bio bih mu zahvalan.Mozda UDBA sa snimcima intime pokojnika.E a ovo sad sa dragovoljnim dragovoljcem je udruga hrvata iz Boke.Ono onda kad je Zdravko Surlan u ime Lige humanista dodijelio povelje za mir Djukanovicu i Marovicu zbog cega su NVO majke Srebrenice i prof. Milan Popovic vratili svoje povelje je zasluga Zlatka Lagumdzije.Oni kupuju ili preko njihove zlikovacke UDBE dobijaju priznanja ali se priblizava vrijeme kad ce se morati izvesti konacni bilans stanja.Naravno onaj ko je volio da istakne sebe da je on sef svega i da je iznad svih i treba da preuzme najvecu odgovornost.To ga sleduje a moramo priznati i zasluzio je.

  Slavko ce se i dalje setkati i caskati sa dobronamjernim ljudima jer ima kredit za minuli rad kao ni jedan drugi politicar sa ovih prostora.

 100. UPOZORENJE!

  Ovim upozorenjem se obraćam osobi koja se na ovome blogu koristi sa tri različita nika : INGLISH, RODERICK I INFRACRVENI, a javlja se sa iste e-mail adrese: ingch@yahoo.com, te istog kompjutera IP 109.228.114.153. Kako je ovakvo ponašanje nekorektno, a obuhvata čak i ’međusobne replike’ ova tri nika – a jedne te iste osobe, te je suprotno Pravilima bloga, zahtijevam od pomenute osobe da se opredijeli za jedan od nikova, ili izabere četvrti – u suprotnom će biti banovan!

 101. Wov, Ilija sto velis na ovo..? 🙂 Ooops grijeska u koracima 🙂 Znaci English = jednako Infra whatever.

  Pa i meni se cinilo, dozvolicete da je Infra nekako suvise ijekavski pisa’ za nekoga ko tvrdi da je iz Bgd- a.

  Pitam se, pitam – ko stoji iza toga svega ? English da nijesti ti Aco Aleksic glavom i bradom.

  Sluzba je kako vidite aktivna od jutra- malo sale na stranu, ali i raniej sam ocekivao da cu biti mozda ovako iznosenjem prljavog vesa opomenut kad sam greskom bio “nikolas” i ispalo je da dr. osoba sa slicnijem nick- om vec postoji.

  Da se vratim na neke topics gore odskrinute. Slazem se sa godn Ilijom da je Balasevic Djoko jedna velika STRAMOTA. Evo i zasto.

  On je naime slicno Vladu Divcu (odlican kosarkas no izuzetno neuspjesan covek sa politikom i biznisom, kolko samo propanulih pokusaja privatizacije Knjaza Milosa) tako jedna fluidna masa koja varira od jedne do druge…:

  vlasti.

  to je jedan juce Titov pionir koji za vreme rata i masakra Srba u Slavoniji je pljuvao po svom narodu i iskazivoa solidarnost sa Osijekom, sjecamo se Roberta Cobana Novosadjanina iz Osijeka itd. Posle isto se ponovlja pod dr. vodjama: Slobi, Kostunjavom. Pa mislim ono Fuj je stvarno !

  Isto takav je i Kusto- rezimski poltron. da ostavimo na str. njihov umjetnicki “dojam” odn. korpus.

  Mislim Balasevic jest bio Anti- ratni i zbog toga je popularniji u dr. ex- republikama.

  A Slvako ce vavijek biti dobrododjen u Bgd- u, pa zasto da ne kad je ta olos od Balasevica, zasto Slavko ne bi bio ?

  On je uvijek imao korektan odnos sa srpskom tada opozicijom, on nije nikakav anti- Srbin nitu ustasa, niti je ikad tamo vrijedjao srpski narod. Uostalom i dosta njegovih ex- clanova partije zivi tamo (i tvor Aleksic), ima dosta Cgaca u Bgd.

  english- sto je to problem i cemu to plasirat ka neku extra- vijest pod razlichitim nick- om ? 🙂

 102. ” Kakva suverenost g. Peroviću, pa samo vi insistirate na njoj…”

 103. Nikolaj i ostali,
  nijesam UDBA ni ubacen.Bio i ostao liberal.Tocka.
  Da cinjenica je da Slavko opusteno seta centrom Beograda i to odvazda.Cinjenica je i to da oni koji su bili jedno od dva oka sad setaju od Budve do Rozaja a nekad su u Srbiji sirili lazi o Slavku i liberalima kako bi nam tamo obezbijedili probleme.
  Sad kad oni ne mogu da idu po Srbiji cine sve kako bi se u Srbiji stvorio anti crnogorski refleks i oni dobili potvrdu zasto ne idu.Ustvari sustina je da su im problemi zbog partnerstva sa Stankom Suboticem i licima koja Srbija potrazuje a koja su ovde nasli sigurno utociste.Vidjecemo do kad.

 104. I na DMN sam rekao da je Inglish ubacen od strane tajne policije. Uskoro cu objaviti njegovo pravo ime.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: