Posted by: Slavko Perovic | November 15, 2010

15.11.2010.g.

Sačuvana je od istorijskog, zaborava jedna izreka Šarla de Gola, izreka koja se odnosi la na Francusku i Francuze kad je, zahvaljujući konkretnim, ali ne samo političkim događanjima Francusku i Francuze de Gol vidio u mračnim nijansama, dakle, de Gol je znao da kaže: „Na sve strane snijeg, život je zanijemio. Posljednje vrane, čije se graktanje čuje, kao da kažu: Čemu? Uzalud! Nada. Ništa ovđe ne klija i ne raste…“ Odmah nakon ovakvih misli nastupile bi one druge, takođe istinite, de Gol bi nastavio: „Đe je budućnost!? Ona je u nama!”

Čitava izjava velikog državnika može se primijeniti i na Crnu našu Goru zadavljenu kandžama Đukanovićeve mafije uz podporu samog naroda!

U Crnoj je Gori sve zanijemilo, mafijaške vrane samo gaču, crni gavranovi na svakoj su kući crnogorskoj, u Crnoj Gori ništa, ama baš ništa ne klija, niti raste, samo se Mafija, taj rasni strvinar leševa, halapljivo hrani crnogorskim tragičnim ostacima. A pitanje je i dalje vječno: da li je budućnost Crne Gore u nama , da li Mi Crnogorci uopšte postojimo ili smo tek sramotna kolona dragovoljnih i dobrovoljnih robova, robova one vrste koji se istinski oduševljavaju robovskim genom, i robovskom krvi , i robovskim mentalitetom, robova koji su sa osjećanjem sreće prihvatili čelični i krvavi jaram mafije na svojim ramenima i prihvatili gubljenje sopstvenog, a nekad, i ne predavno, tako bogatog jezika, crna smo kolona koja više ne govori nego evo, dvadeset punih godina, muče poput oronule krave čitave hvalospjeve svom diktatoru Đukanoviću. Užas je to, tragični završetak jedne hiljadugodišnje divne crnogorske opere čije su svete arije ugašene mafijaški javno, na naše oči i uz sveopštu narodnu pomoć.

Juče je Amfilohioje, koji nije ništa drugo nego Đukanović u mantiji, kao što je prije toga bio samo Milošević u mantiji, a sjutra će Amfilohije biti neko treći, kažem, juče je Amfilohije održao misu nad grobom Ivana Crnojevića u nekadašnjoj kapeli crnogorskog dvora , a danas sirotoj crkvi na cetinjskom Ćipuru koja je danas, kao i sve druge pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve, a ne CPC, dakle one vjerske organizacije kojoj je odavno, odavno, odavno, raspetog Isusa zamjenila ideja o kosovskom mitu i Velikoj Srbiji i koja je, SPC-u, bila i ostala, sve pod krinkom pravoslavlja, suštinski i samo asimilatorski velikosrpski mehanizam, onaj koji poništava Crnogorce na svakom koraku, na sopstvenom ognjištu, u sopstvenoj kući crnogorskoj, onaj koji Crnogorce lažno predstavlja i prodaje kao Srbe, onaj koji je, zajedno sa ostalim srpskim institucijama, krallja Nikolu proglasio izdajnikom srpstva i separatistom, LSCG ustašama, a upravo tu, ironije li, tu na Ćipuru, pored Ivana Crnojevića počivaju u grobovima i kralj Nikola i kraljica Milena, onaj mehanizam crkveni koji je uvrijedio i ponizio crnogorsko sveto opružuje i zastave njegove slavne, njegove junake, onaj koji laže da su crnogorci Crnu Goru naselili Srbi koji su se kao razbježali poslije kosovske bitke, onaj koji poput Đilasa laže da su Crnogorci potomci kosovskih junaka i vlastele, onaj koji zabranjuje Crnogorcima da se krste pred Bogom u SPC ako se nacionalno izjasne kao Crnogorci, onaj koji je besramno i bezočno ispisao tabele na ulazima crnogorskih manastira, pa i ispred cetinjskog , da su to manastiri srpski, a ne crnogorski, onaj koji odbija da prihvati titulu „Mitropolit crnogorski“ nego se još služi titulom nastalom u vremenu turskih okupacija u regionu, onaj…itd.,itd.,itd… a sve suva suvcata istina protiv koje je najagilniji, neumorni, i sa istinskom mržnjom borac prema svemu crnogorskom niko drugi nego Amfilohije Radović lično, inače najintimniji saveznik i saradnik Mila Đukanovića i to sve od momenta udbaškog Đukanovićevog ustoličenja u Crnoj Gori, ustoličenja Đukanovićevog i ničim zasluženog, naprotiv, ustoličenog Mila na prijesto crnogorskih kraljeva, a Amfilohija na tron svetih crnogorskih mitropolita, opet, ničim zasluženog, već ponovo naprotiv! E, ovo je opis one Crne Gore koji, koincidencije li, odgovara de Golovoj izjavi…, a u crnogorskom slučaju, istina je: ništa, osim Mafije, u Crnoj Gori niti klija, niti raste…Crnogorci, ne pravite se da ne čujete i ne vidite!

I čujete i vidite, slijepi i gluvi nijeste!!!

Kakav je narod koji dozvoli da se kosti Ivana Crnojevića ekshumiraju iz crkve na Ćipuru 1986-te godine, da se eksuhamcija uradi bez ikakvog pravog državnog odnosa osim formiranja državne komisije koja je obavila otvaranje Ivanovog kovčega? Kakav je to narod koji dozvoli da kosti gospodara Zete, gopodara koji je do prodora Turaka stolovao na skadarskom Žabljaku, a onda se premjestio na Obod na Rijeci Crnojevića, a potom osnovao Cetinje podižući čuveni cetinjski manastir koji će stradati prilikom jednog kratkog prodora Turaka na Cetinje i da, baš na tom mjestu, na ruševinama Ivanovog manastira, knjaz Nikola će sagraditi dvorsku kapelu, baš tu na Ćipuru, dakle na ostacima temelja Ivanovog manastira u kojem je radila i Ivanova prva štamparija kod Južnih Slovena, ona sveta štamparija koja će, između ostalog, štampati i sveti naš crnogorski „Oktoih“? Kakav je to narod koji će dozvoliti da kosti osnivača Cetinja, dičnog vladara Zete, i borca protiv turske okupacije, i osnivača Cetinja kao i njegovog manastira te osnivača prve južnoslovenske štamparije, da te kosti ostanu u podrumima bivše Službe društvenog klnjigovodstva, pa onda Zavoda za zaštitu spomenika kulture republike Crne Gore, pa onda Narodnog muzeja Crne Gore, dakle da ostanu na čekanju punih i sramnih 26 godina!!! Kakav je to narod, a tek kakva je njegova vlast? Na tom Ivanovom manastiru zvonilo je čuveno i legendarno „Ivanovo zvono“, kucalo je Cetinjanima i Crnogorcima vjekovima i vjekovima, sve do 1934-te kada je, pod lažnom dijagnozom njegovog navodnog „napuknuća“ prebačeno u Vojvodinu đe je pretopljeno u mesingane kvake za kuće najbogatijih Vojvođana! Zaista, kakvi smo to mi narod?

A kakav je to narod koji dozvoli da se kosti Ivanove konačno vrate u sveti grob koji se nalazi tačno ispred oltara nekadašnje dvorske kapele i da se za tu potrebu „organizuje“ najjeftinije vojno prisustvo i da ni jedan jedini visoki državni funkcioner ne bude ovom svetom činu prisutan? Zar na taj dan nijesu trebali da budu prisutni ovom svetom činu i predsjednici i države, i skupštine i vlade, zašto, osim kao mafijaši, uopšte postoje? Zar čitavi taj čin nije namjerno skriven, u prvom redu od samih Cetinjana, a onda i od čitave Crne Gore? Ko se to mafijaški sprda i dan-danas sa Crnom Gorom i njenom istorijom, ko to Crnoj Gori, po koz na koji put, pljuva pravo u lice i nakazno joj se smije u oči? Ko? Odgovor je jedan: Mafija zajedno sa Đukanovićem i Amfilohijem! Ovu sramotnu činjenicu ne može prikriti ni Đukanovićev jeftini i demagoški „govor“ održan u nekoj skrivenoj sali, baš kao ni misa Amfilohijeva!

A sad odgovor na ono de Golovo pitanje: Kakav je to narod, ako pitanje preslikamo na Crnogorce? Odgovor je jasan kao dan: to je narod koji je odavno, decenijama i decenijama, pod navalom velikosrpstva i komunizma skoro potpuno izgubio sopstveno istorijsko sjećanje, ko danas u Crnoj Gori zna za djela Ivana Crnojevića, dinastije Crnojević i drugih? Malo ko i to tek u najnovije vrijeme. Ko je zatirao crnogorsku nacionalnu, istorijsku, kulturološku i vjersku svijest, ko je uništavao crnogorsku kulturu? Prvo velikosrbi, a onda komunisti, a dvadeset godina i danas to otvoreno radi Mafija. To je početak i kraj ove kratke, jezive priče.

A ima li nade Crnogorci?

Ima, ona je u nama, ako nas uopšte ima!

A o crnogorskom postojanju govore i svjedoče samo konkretna djela, a ne nikako lažni strahovi , ili tople papuče na nogama, ili opljačkane pare!

Samo živa djela Crnogorci, i NIŠTA drugo!!!

Advertisements

Responses

 1. Ovo je tekst koji iskrenom crnogorcu tjera suze na oci. Nesto drugo zapisati bilo bi zaista suvisno, rekli ste Perovicu sve ako iko ima da cuje !

 2. Ovo je sve tacno- samo sa jednom odn. dvije stvari ne mogu dobro da uklopim odn. da se slozim s…

  Naime, nije tacno da ta Amfilohijeva zlocinacka crkva NE dozvoljava Cgcim da budu clanovi Spc odn. da moraju da s episu kao Srbi. Dokaz za to je da je vise Crnogoraca vjernika u njoj no Srba. Kako znate po najnovimijim anketama, istrazivanjima- 95% nacionalnih Cgaca su vjernici te SPc !

  Sadomazohizam ili sto – to je sad pitanje..??! Prije bih rekao: mazohizam i to teski. Idiopathic sto bi rekli Dr. bez znavenog uzroka za neku boljest.

  I dr. Po tebi Slavko ispada da Amfilohije i Djukan, gospodar MNE djeluju u unison- u, dakle koordinirano.

  E vidis, tu se jos NE slazem. Evo i zasto?

  Zlocinacki pop Risto koji blagosilja ubice i likvidatore pedera, je – zapravo dr. str. medalje. On i Djukan su guslali doduse dosta dugo godinah u iste gusle od Dubrovnika pa sve nedje do 02′.

  Mislim da oni sad djeluju jednako stetno po buducnost promjena u Cg sa dviju tot. ajmo usudio bi se rec; dijametralno suprotnih pozicija. Jedan od prisvajanju i kontrolisanju svega u Cg, drugi po seljacenju uticaja crkve u modernom drustvu i njenon daljem konzrvativiranju. Taj dr. za razliku od prvoga- negira postojanje i nacije i drzave i crkve. Dakle svega sto ima pridjev: cgski.

  Prvi se pretstavlja kao spasitelj Cg od velje- srpskog jarma.

  Po meni je ozbiljno pitanje sledece: Kako to da vecina onih koji su bili za nezavisnu Cg na referendumu, su i nakon toga ostali sljedbenici klero- fasistickih ideja i clanovi SPC o “cistoj naciji” Rista zvanog “Sotonjara” ?! 🙂 Najveci dio DPS-a su jos uvijek ktitori SPC-a, eto vam Mugosa i co., ostali istaknuti “biznismeni” koji danas razbijaju jedni drugima glave itd.

  Answer to that question treba da da jedna ozbiljno socioloska studija o podanickom mentalitetu u Cgaca.

  Dakle da zavrsim, ova dva MIZERNA lika djeluju sa suprotnih pozicija, tu bih se razlikovao.

 3. Zaista ne bih se slozio da oni djeluju sa suprotnih pozicija, oni se po meni vrlo dobro dopunjuju.

  Amfilohije upravo rabota onoliko koliko mu se dozvoli, a to je da muti za ove mafijase i da ih drzi na vlasti. Te ankete koje govore o njima su samo ankete za njihovu nuznu upotrebu, usluga za uslugu.

  U Crnoj od kada su ovi mafijasi zauzeli busije nikada nije uradjena anketa koja nije kontrolisana od njih samih. Nista se ne moze uraditi a da nije pod strogom kontrolom mafijasa, pa samim tim ne mozemo govoriti o bilo kakvim odnosima u Crnoj ni o bilo kakvim podrskama javnog mnjenja u bilo kojoj oblasti zivota. Svih ovih nesretnih dvadeset ljeta je pod kontrolom, da nije tuzno bilo bi smijesno.

 4. pročitala sam ovaj tekst i ostala bez riječi…svarila kafu i opet ga pročitala…nemam komentar zaist, nikakav, samo mislim…kako li je nesretan slavko kad sve ovo zna

 5. ada nije to bas sve kako vi pricate slavko
  ima tu jos istorije ihaha i to bas srpske istorije koja je tu na cetinju i zaceta i odnjegovana i poodrasla .ali dobro to se sad zaborvalja isto kao sto se nekad precista krajinska zaboravljala
  nova drzava – nova nafaka
  crnogorska crkva a ja tu mislim na mitropoliju ;jer ova dedejiceva sprdachina nije ni nvo a kamoli crkva je jedina pravoslavna crkva na podrucju crne gore voljeli mi to da priznamo ili ne… na kraju krajeva pitanje crkve je i kao svako gradjansko pitanje i demokratsko pitanje ako demokratije ima , ko hoce u koju crkvu to je njegova licna stvar .. mozda crnogorci na kraju i vecinski poljube vladiku prebodobnog mirasa u ruku kao sto su i milovu i danas je miju i ljube ja im kazem srecno vam bilo !

 6. Jaram, lanci, kugle oko nogu ili vrata, sve to danasnji i “moderni” Crnogorci zovu “putem u Evropu”. Ne znaju jadni “moderni” Crnogorci da se nijedna evropska zemlja zarad buducnosti nikad nije odrekla svoje istorije. Nije, pa i ako je u nekom periodu bila sramna. Ne znaju jadni “moderni” Crnogorci da se bez istorije nidje ne ide i da svak’ prezire prazne ljusture i tikve bez korijena. A “moderni” su Crnogorci svoje tikve davno od tog korijena odvojili i postavili ih umjesto glava na ramenima, pa umjesto svojih svetkovina i praznika prisvajaju tudje, zeleci da njihovoj tikvi bude blizi Helloween nego sv. Petar Cetinjski, pa se u duhu tudje tradicije maskaraju pokusavajuci da prikriju jos jednu laz vise koju nose u sebi, a to je da o svojoj istoriji i korijenima ne znaju ama bas nista. I neka sto ne znaju, nego misle da ce nedje “put Evrope” odlicno proci sa svojim neznanjem. Pa sad “moderni” Crnogorci grabe da vidi sto vise od te iste Evrope, diveci se i slikavajuci za drustvene mreze, pred iskopinama Rima, pozirajuci ispod Akropolja, vozeci se brodicima po Vltavi i Seni, a vecina nikad nije obisla ni muzej u svom rodnom gradu, o posjeti Zabljaku Crnojevica i da ne govorimo, Njegos je choce “previsoko”, Duklju znaju samo po bricinom “Ljubavniku Duklje” itd. I dok nam se stranci na nasim obalama i pod nasim brdima kuce, kaceci po zidovima preslice, vedra, gusle i sve sto smo od djedovine odbacili, jer nas mafijasko udruzenje zvano jos i politicki vrh drzave uci da se sa tim ne ide u Evropu, taj isti stranac je za dvije-tri godine obisao Crnu Goru uzduz i poprijeko, naucio vise o njoj, nego prosjecan Crnogac za svojih trideset i kusur i sa dvije diplome fakulteta. I taj isti stranac se divi svemu sto odje zatice, osim domacim seljacinama koje su najocigledni proizvod mafijaske kulturne produkcije, a koji bi im na jos neizgovoreno “dobro jutro” pokusali “domacinski” oguliti bar pedeset eura. Nidje na globusu covjek ne bi mogao uprijeti prstom, a da nadje ljepsu zemlju sa gorim narodom. Blejaci, spavaci, foliranti, spijuni, kockari, dangubnici, kukavice, ogovaraci kojima se ne zna kad su gori: kad imaju previse ili nemaju kad nista. Uvijek spremni poljubiti sljedecu straznjicu ako se za nju idje i iole moze naslutiti da ce donijeti kakvu korist. Ovakvog nemorala, bescasnosti, mentalne i svake druge prostitucije nema na daleko. I koliko god covjek da napise o tome malo je. A sto je najgore nad ovim istinama se najvise “razeste” i “zgrazavaju” upravo oni najvise inficirani virusom ovog licemjernog drustva, ciji imunoloski sistem podnosi sve osim razotkrivanja lazi u kojoj zive, proglasavajuci svaki antibiotik otrovnim, losim i previse ofanzivnim za sve patogene organizme Crnogoraca. Slodobu svuda nose Ljudi. Odje su u malom broju. Posto su se istrazili sad bi da potru i pretke i istoriju. Cisto da ih ne podsjeca da su im tikve ipak kao korijenje imale selo, puske, ovce i vunjene ponjave. Sve go Armani, cappuccino i La dolce vita. Smiluj se Boze na ove anatenjake!

 7. Morao sam popit jednu rakiju,i ponovo procitao tekst!
  Slavko je jos jednom dokazao i pokazao,kako se odnosimo prema nasoj istoriji,svaka cast.

 8. SVE TI SLAVKO CETALO!!!POZDRAV OD VOJVODA IZ NIKSICA CRNOGORSKOG,I NARAVNO DIJASPORE CRNOGORSKE!!!E VIVA

 9. Opet,po ko zna koji put Slavko Perovic hiruski precizno bez greske skenira sopstveni narod. Slazem se sa ptethodnikom koji pita kolliko je Slavko nesretan kada sve ovo zna o sopstvenom narodu i svojo jedinoj domovini za koje su liberali na celu sa Slavkom stavljali glave dje oloska olos depeesovka nebi kisobran. Da nije bilo Perovica koji je vratio crnogorcima sjecanje da imali smo drzavu,svoju medjunarodno priznatu danas nebi bilo ni C od crne Gore. SRAM VAS BILO CRNOGORCI> OSVIJESTITE SE JADNI NE BILI>

 10. Golema je nasa tuga, kako nas lijepo predstavi GETO svaka cast za ovako preciznu dijagnozu. Poslije ovog Slavkovog teksta i pojedinih dopuna narocito od prozvane osobe mozemo samo da se rasplacemo.

  Da li smo Mi zaista toliko neodgovorna nacija, da li se mi uopste stidimo sebe samih?????Da li cemo ikada progledati???

 11. Gospodine Ilicu,

  lazu da ne vide. Ovim tekstom je jos jednom napravljen odlican presijek stanja. Vide Crnogorci sve, ali se maskiraju laznim strahovima, toplim papucama ili opljackanim parama.
  Kako kaze Dzoni:
  “I koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge,
  i kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare…”
  Da je bar u ovom drustvu dovedena do neprepoznavanja bilo bi lakse. Nego se odje sve zna. Zna se ko je mafija i ko su glavni mafijasi. Nema slijepih i glupaka, vec samo ocajnika koji ce kad tad morati preci u pokajnike zbog svoje unakazene djece. Dzoni jos u pjesmi kaze da se umazane ruke brzo peru. Kad cujete da je odje krenula nevjerovatna potraznja za sapunom, znacete da se “progledalo”. Ne zaboravite da odje sad nije niko jurisao ni na Dubrovnik.
  E tako ce biti i sa don Djukanovicem.

 12. Slijepi nismo, ali su nam “oci sirom zatvorene“ valjda da bi ne gledali sta to klija u Crnoj Gori. Samo korov sa po kojim pokusajem korisnog rastinja. A mozda ga i vise ima, ali visoko se korov uzdigao…tako da na pitanje ima li nade odgovor je- kameno! I slazem se da je jeziva prica, i postaje sve jezivija…teoretisanje nam je u krvi izgleda, ali kad treba da se ustane i nesto konkretno preduzme, ma ko misevi se u rupe posakrivamo. I ne cijenimo sebe, jos manje druge, plasimo se sopstvene sjenke…a ne mora bas tako, hocu da vjerujem da duboko u nama ispod dvadesetogodisnjih slojeva prljavstine u svakom smislu te rijeci, ipak kuca neko , malo promrzlo, ali prkosno srce.Mozda i ima nade da cemo se prisjetiti sta je to sto nam je vazno, sta ce to nasoj djeci sjutra biti vazno…mozda se prisjetimo kako to i da sacuvamo…ko zna? Ali nikako iz ususkane fotelje i papuca, ne

 13. poceo je obracun u srbiji sa ristom radovicem i politikom srpske crkve. ta borba ce biti duga i teska. mi smo tu borbu poceli jos 1990,a dps nam otezava i razvodnjava tu borbu.

 14. Slavko, hvala ti na tekstovima, svaki ti je sjajan, a ovaj posebno. Na žalost, tako je, u Crnoj Gori klija i raste samo Milova Mafija. Ono što je sigurno to je da su zadnjih dvadeset godina najveća sramota crnogorske istorije. Bože mili mislim na to kako su se prevrtale Ivanove kosti na onoj sramnoj sahrani i kako je kleo dok mu je Amfilohije držao misu, a pogotovo zbog toga što se narod crnogorski prodao i to sa oduševljenjem mafiji.

  Fuuuuuuuj!

 15. Popila sam čašu Mareze. Ove zamućene i zabranjene. Da vidimo što će biti.

 16. Kad mi svi u crnoj našoj priznamo sami sebi,da smo bili obične avetinje,tad će nam svanuti!kad ne budemo željeli da nam đeca takođe budu avetinje,da se s njima sprda neki drugi milo,e tada i samo tada provedriće više gore crne. e sad oćemo li imat hrabrosti ka naši preci,barem malo?jer tako smo jaki na riječ,bruka,nema nas u svijet.a moj dobri slavko,a što se može reć za don mila i rista?ja ne mogu ništa,o njima nema što kazat,oni su samo naša božja kazna!a i zaslužili smo je,da se ne lažemo! još jednom,nema nas u svijet!veliki pozdrav veliki i dobri čovječe,pa daće bog da i crna-gora ponovo bude slobodna!e viva

 17. Svim vernicima islamske veroispovesti koji nikada ne okrenuse ledja Liberalnom Savezu i ne pohitase u zagrljaj DPS i Milu Djukanovicu srecan praznim Kurban bajram! Puno zdravlja, porodicne srece i mira , uspeha i ljubavi!

 18. Hvala ti, hvala ti Slavko…

  Što te ima, što si tu, i što tako znamo da i nas ima – da nam put držiš osvijetljenim istom onom lučom koja posljednjih 20 godina nepogrješivo razlučuje put od stramputice. Što si nas podsjetio na naša imena i znamenja, što si svojim jasnom, otvorenom i upornom borbom sačuvao ovaj narod od nestanka i zaborava, poslije ‘sto godina samoće’… Sve ono što si činio i što činiš za ovaj maleni narod – spasio ga u nemogućim uslovima od sasvim izvjesnog projektovanog iščezavanja, a uvijek se jednako boreći za njegovu sreću – zaslužuje ne manje od toga nego da si upravo ti, i jedino ti mogao i imao pravo da budes taj koji će položiti kosti Ivanove ponovo na Ćipur, jer jedino bi u tvojim rukama Ivan našao spokoj kojeg su mu vjekovima remetili. Jer, ti i Ivan – vi ste dio istog niza, ili bolje – iste niske bisera kojima je bio počašćen ovaj narod! Znao bi Ivan da je u tim rukama nada za narod kojeg je toliko volio i za kojeg je toliko učinio…znao bi da si ti njegov sin…
  I baš kao što si u svom političkom djelovanju bio u diskontinuitetu u odnosu na neposrednu jadnu prošlost crnogorsku – tako si oduvijek bio čisti kontinuitet svih naših slavnih i sjajnih dinastija i tradicija… Ali jednom, i to vrlo brzo…sjetiće se ovaj narod što i ko je bio, sjetiće se i to s tobom na svom čelu, i tek će onda postat dostojan Ivana, Petra, Nikole….i tebe Slavko!

 19. sto ono bijase SLOBODA,sloboda ,svakakve vrste. Ne nema je.Kad se rodis kao rob bez svojeg JA tako odrastes reprodukujes potomstvo ostaris i svo vrijeme budes rob onda to zavolis.
  Razlika je samo u robovlasniku,neki je malo okrutniji i bezobrazniji od drugog ali ropstvo je ropstvo a i ono moze da se voli.
  Ne treba im govoriti istinu oni to ne vole to ih pvredjuje.
  To je tako u svemu volimo da prednjacimo pa i u sluganstvu(ropstvu).

 20. petre
  ne mogu milo i risto biti “naša božja kazna”…moraš znat da BOG NE KAŽNJAVA, BOG UČI LJUBAVI.
  ovaj prvi je izbor većine(na moju veliku žalost),na demokratskim izorima.
  to što su pokradeni znači mi samo to da živim u zemlji dje su većinski narodi lopovi.ne griješi dušu druže petre BOG sa njima nema nikakve veze-

 21. Mnogi su zadovoljni, mnogima je dovoljno.To je istina. A mnogi nijesu jaki ni na riječima. Nego, nije ni važno, govorili smo o živim djelima. Ako u nedjela, o kojima govorimo takođe, možda i više od takođe, spadaju izdajstvo i ostali humanitarni primum mobile, onda možemo lako razdvojiti djela od nedjela. U interesu svih i sopstvenih, ako nas uopšte ima naravno. Ne znam – možemo da govorimo i drugačijim rječnikom. Istinu, takođe. Ali, ako ne vole, onda jednostavno ne vole. Tako da je dovoljno rečeno. I više nego dovoljno. Ne sjećam se da je u Crnoj Gori neko krenuo od priznavanja vlastitih grešaka u bilo čemu, u bilo kojem odnosu. Ili strahova. To je već mogućnost više za slobodu. Što god da nijesmo dobro radili trebalo je ispraviti. Ne čini mi se da Slavko Perović prosipa priču tipa: nećete preživjet bez mene! sličnije je nečem drugom. recimo: nećete preživjet bez sebe. Ali, ako nam je zajedništvo toliko dragocjeno, zašto ne preživimo? To je dobro pitanje. Isto kao što se dobrom dobrim ne uzvraća.

 22. Svakako ja ću se lako ograditi od dalje pisanije. Možda u ime svog kompjutera. A ime mu je Božidar Vuković Podgoričanin. Doplovio mi je iz Venecije.

 23. daliborka
  ovo zadnje ti ne razumijem…kome je upućeno ?
  i voljela bih i dalje da špišeš opširno.
  ps obožavam tvoje komentare

 24. Milosevic ih je naucio da se vlada najbolje na nacin sto ce na odgovorne funkcije postavljati one sa debelim dosijeima. Ko to nema nije im ni zanimljiv. Imaju oni debeo Amfilohijev dosije, zato je on sa njima kada im to treba. Amfi se dosta druzio sa Arkanom, a on mu zauzvrat namjestao mlade izbjeglice, a Amfi njemu ordenje. Ima DB snimke tih orgijanja i mnogo stosta jos. Dosta njih iz Amfijeve crkve prica o tome, ne bas tiho.
  Nego na stranu Amfi, glavno pitanje je sto su ovi moderni crnogorci picke i ulizice(ja mislim 8o%, a 2o% su pravi gradjani koji zasluzuju mnogo bolji zivot u cg)? Kako ovo 20% podici na 4o%? Ko da taj recept najzasluzniji ce biti sto ce CG izaci iz mraka i krenuti putem kojim je trebala odavno da ima normalne gradjane.

 25. Napomena: Sva prava zadržava Autor.

 26. “Dje ce kruska no pod krusku” ili “Iver nece daleko od panja”!

  A smo danas takvi kakvi jesmo,nikad drkci i nijesmo bili!

  Soj i klica mijenjat se ne mogu! Dobro sjeme dobru zetvu daje,a korova svuda naokolo.BILO I BICE>

  Ovle treba bjezat dje ko ima,ovde Sunce nikad grijat nece!

  Tebi Slavko svaku srecu zelim.

 27. Iz dana u dan dolazim do saznanja da u ovoj nasoj prelijepoj CG, koju nam me je bog podario, nista nije sveto. Mi koji zivimo ovdje vjerovatno i ne primijetimo tu prirodnu ljepotu. ali se vise puta zapitamo, kada ljudi dodju prvi put u CG, i to ne obicni ljudi vec oni koji su obisli pola svijeta i vise, sto oni to vide? Vide stvarnu ljepotu. Obalu koja je prelijepa, sa najljepsim zalivom (vjerovatno u Evropi), jedno od najljepsih i najvecih jezera na Balkanu, planine, rijeke, tu divlju netaknutu prirodu.

  Ono sto oni ne vide to je nase unutrasnje zlo koje ovaj narod krije u sebi. Kod kojega su sve vrijednosti poremecene. Ja bih ovu drzavu nazvao drzavom nadrealizma, pod jednim uslovom, da se ne uvrijede oni ljudi koji postuju nadrealizam u slikarstvu gdje on samo i treba da zivi, na tim slikama. Pa cu vas ja podsjetiti zasto ovom nasem narodu nista nije sveto.

  Akademici su svuda u svijetu ljudi koji su dostigli vrhunac u svojim oblastima kojim se bave, slobodni ljudi, ljudi koji nikada nijesu dali podrsku ni jednom sistemu gdje oni zive, i uvijek su upucivali pozitivne kritike vlastima tih drzava jer su smatrali da vlast treba biti bolja, bolja i bolja.

  Svaka drzava u svijetu, koliko ja znam, ima jednu Akademiju Nauka (CAN-u), a posto nama nista nije sveto, mi imamo dvije: CAN-u, koja je iznjedrena iz najveceg velikosrpskog gnijezda tj. ta Akademija Nauka je bastinila velikosrpsku ideologiju od ’90 god. a i prije toga. Ona je bila od ’90 god. podrska svim velikosrpskim projektima, pa se vjerovatno svi sjecate kada je cuveni akademik Strugar predlozio, na jednom sastanku ’90 god. da se srpska i crnogorska akademija nauka moraju bezuslovno ujediniti srpsku Akademiju Nauka. Ako se ne sjecate ja cu vas podsjetiti da se tada jedan hrabar covjek, takodje akademik CAN-u, prof. Dragisa Ivanovic, suprodstavio tom fasisoidnom cinu, ali samo on od svih koja se i danas nalaze u CAN-u, i prokomentarisao rijeci akademika Strugara:”To je sramno sto je izgovorio Strugar, on je lud.” O drugoj, Dukljanskoj Akademiji Nauka ne bih trosio rijeci, jedno je evidentno to svi znaju, stvorila je crnogorska UDBA i Milo Djukanovic, a osnivac i predsjednik je bio, ne svrseni brica, Jevrem Brkovic (kazem brica jer je i on nekada bio na velikosrpskom fonu i pisao ekavskim dijalektom).

  Nemamo mi samo dvije akademije, mi imamo i cetiri masonske loze, mnogo vise nego Englezi i Francuzi. Ali postoji velika razlika izmedju nasih masonskih loza i njihovih. Masoni su za covjecanstvo uradili mnogo onoga sto znamo a vjerovatno mnogo vise toga sto ne znamo. To je jedna organizacija humanih ljudi, visokoobrazovanih koji su uvijek i u svakom momentu obasjavali svijetli put covjecanstvu. A sta je sa nasim masonskim lozama u CG? Koji su kriterijumi da bi neko bio mason u CG? Posto ovom narodu nista nije sveto, cak ni masoni, oni su u crnogorskim masonskim lozama okupili bivse konobare, kuvare, mesare, automehanicare, drejere, kasape, taksiste(svaka cast svima onima koji rade taj posao casno), ali ja mislim da bi Masoni morali biti neki drugi ljudi. Sefovi masonskih loza su oficijelni saradnici stare i nove CG UDBE i najvece sluge ovoga rezima.Zato su izabrali takve ljude za masone da bi sa njima lakse manipulisali.

  Isto tako, mi u CG imamo i dvije pravoslavne Crkve: jednu koja je bila autokefalna do 1921 god. a onda nasilno prisjedinjena Srpskoj pravoslavnoj Crkvi, i drugu koja je registrovana u stanici milicije Cetinje, ciji celnici pristaju na to jer je tako naredila UDBA i sef sefova Milo Djukanovic. LSCG je davne ’90 god. osnovao odbor za povracaj autokefalnosti Crnogorske pravoslavne Crkve. Zajedno sa svima onima kojima je CG i autokefalna Crkva bila na srcu, aklamacijom izabrao pokojnog Antonija Abramovica za mitropolita Crnogorske pravoslavne Crkve(kojega je licno Slavko Perovic nekoliko puta posjetio u Kanadi i ubijedio da dodje u CG). I sve je to islo onim pravim putem do onog trenutka kada je crnogorska UDBA ’98 god. aktivirala odredjene ljude iz odbora CPC-a i LSCG-a, koji su CPC donijeli u skute Milu Djukanovicu i DPS-u zajedno sa Mirasem Dedeicem. O CPC ovoliko, a mogla bi se knjiga napisati, o fukarluku i manipulacijama u CPC-u i oko nje.

  Sto se tice Amfilohija Radovica i SPC-a, to je ratna masinerija koja je zapocela krvavi rat i razbijanje Jugoslavije a sve to zarad svog velikosrpskog cilja i potiranja svega onoga sto je crnogorsko a sto nije srpsko. Pa se dobro sjecate onih popova u mantijama sa puskomitraljezima u Hrvatskoj ili onih slika na tenkovima sto su rusili Vukovar i Dubrovnik, sa slikama mitropolita, vladika, a na celu kolone popovi u mantijama. A i Njegoseva slika je bila tu.

  Zato, ako bi jednoga dana, iz dalekog Sibira, iz rudnika brilijanata iz Jakutija, neko donio najcistiji brilijant na svijetu, dao ga u ruke ovim ljudima, u ovoj drzavi, on vise ne bi imao tu cistotu ni tu vrijednost, a vjerujte mi ne bi on vise ni bio brilijant.
  Zato:”Ne bacajte bisere pred svinje jer ce ih pojesti ne znajuci da su biseri.”

  Vjerovatno ce ljudi koji sebe smatraju zastitnicima manjinskih naroda na ovom blogu uzivatati citajuci ovaj tekst, jer eto mi se medju sobom mozemo nazivati pravim imenima a njihove slabosti i lose postupke ne smijemo pominjati, jer su oni manjina i oni mogu kako god hoce.

 28. Srele,
  pozdravljaju te Roderick i Infracrveni iz Beograda.
  Slavko po ko zna koji put ti to briljantno oznaci.

 29. Che, odličan ti je tekst. Posebno je značajno što si pomenuo i Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti koja je jedna od najsramnijih veliksrpskih institucija u Crnoj Gori. Osnovana je od strane udbe i komunističkih vlasti koje su samo formalno sačuvali Crnu Goru prevashodno kao odskočnu dasku za funkcije u Beogradu, a suštinski radili na njenom unutrašnjem uništenju i zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i njenom crnogorskom mitropolijom radili na potpunom posrbljavanju Crnogoraca. Ja se sjećam da sam kao gimnazijalka u trećem gimnazije učila istoriju Crne Gore na svega dvije ili tri stranice koliko joj je datou udžbeniku istorije, ali se o Karadjordjevičima, Obrenovićima, Kosovskom boju i ostalome moralo sve znati na pamet, pogotovo o izmišljenom Milošu Obiliću kojega majka nikad nije rodila, nego ga je rodila narodna epska pjesma. Odlično je što si pomenuo Strugara glavnog velikosrpskog agenta među isto takvim akademicima, čitava akademijina djelatnost je bila, kad se to tiče društvenih nauka, izdajnička i udbaška brate. Isto se to može reći i za udbašku i Djukanovićevu Dukljansku akademiju na čelu sa idiotskom nečojskom kretaurom kakav je Jevrem Brković, Djukanović je samo Jebremova kopija, ništa se tu ne mijenja, ta sramotna institucija je (DANU) skandalozna taman koliko i CANU. Hoću reći da Crnogorci ili Srbi kako se mnogi nazivaju, rado mjenjaju uniforme, ali je čmar i uvlakaštvo njihova osnovna životna “religija”.

  Svaki Slavkov tekst do suštine razotkriva uglavnom sramotne Crnogorce, najveći broj njih koji žive samo da bi klicali mafiji Mila Đukanovića i grebali njene krvave kriminalne pare. To su današnji potomci nekadašnjih crnogorskih vitezova i junaka čije su današnje praunuke, čukun unuke i tako redom danas skoro listom prostitutke po Crnoj Gori, a muškarci redom kriminalci i udbaši.

  Začepimo nos, i nastavimo borbu, ali se dijagnoza mora znati i mi je znamo: b a g r a!

 30. Pisati lose o narodu i njegovim kcerima i sinovima i nije bas prijatno . U tekstu koliko se meni cini narod nije nazvan bagrom, prostitutkom, kriminalcem.
  U tekstu je Perovic na brilijantan nacina narod nazvao ,, dobrovoljnim robovima ,, ali ukoliko smijem tumaciti tekst a on i jeste dubokouman i smisaon , postuje narod kome se cudi sta trpi do sad.
  Biti rob znači biti bez ikakvih prava,biti mučen,biti prinuđen da radiš nešto i sve najgore.Kroz istoriju bilo je više vrsta robova tj. služili su za razlicitu namjenu, bilo je robova koji su živjeli zajedno u kući sa svojim vlasnikom i služili ga,oni koji su bili prinuđeni da rade teške poslove pa sve do gladijatora.
  Ali u stvaranju i u rušenju velikih imperija robovi su imali veliku ulogu.

  E zato bih bio pristalica onih koji u svojim tekstovima narod nece nazivati prostitutkama, mafijasima jer ima i onih koji pisu na ovom blogu a imaju djecu, kceri i sinove koji zive u CG. Narod jest takav kakav je al na nacin kako pisu pojedini mislim da ga je nemoguce preobraziti, a preobrazaj i jest potreban u ovom momentu.
  Pisati o CANU, DANU je i vise nego smijesno, to su luke za plagijatore, prepisivace i ljude koji nemaju casti a ni obraza. Sve sami ,, akademik,, do ,,akademika,, eto da se prikaci titular. Jednog dana ce se revidirati sve to , potrebno je . Znaju to i oni pa fingirano ratuju jedni sa drugima.

  Nemam namjeru da polemisem s bilo kim ali borba za novo drustvo mora biti mnogo smisaonija, od pisanja nekih, znam ja da smo svi mi ogorceni ali ne smijemo dozvoliti da to ogorcenje od nas pravi zvijeri zeljne osvete . To je ono na cemu opstaje sva vlastela u CG ( vlast i opozicija ).

  Ko su Masoni, Rotarijanci malo ko od nas to zna. Tesko je da cu se sloziti sa vama da su to neki mali, sitni il veliki kriminalci. Samozvane loze po CG su smijesne kao i sto je sve samozvano smijesno u CG, i nepriznato . Priznato je samo u krugovima onih koji lijece svoje frustracije, komplekse i nahranjuju svoju skaradnu dusu .

 31. Fenikse, ne mogu se složiti s vama. I ja i ti znamo da su Crnogorci ili Srbi koji žive u Crnoj Gori, Bošnjaci, Mislimani, Hrvati uglavnom je to b a g r a! Jer samo bagra DOBROVOLJNO i RADOSNO pristaje da bude rob bilo čiji, a u našem slučaju Đukanovićeve mafije. Zašto se Crnogorci ne bune? Zašto loču mafijaške krvave splačine i grokću od zadovoljstva? Zašto guraju djecu da im životni cilj bude da postanu Milovi mafijaš? Zašto guraju kćerke da im budu prostitutke? Zašto djeci KUPUJU diplome? Zašto je Crnogorcima san i stvarnost njihova “religija” koja se zove KRADJA? Zašto je crnogorsko srce mafija, a crnogorska krv šušteći zločinački novac? Zašto se javljaju jedni drugima, zašto su prijatelji kriminalaca? I ovakvih ZAŠTO imate koliko god hoćete u crnogorskom slučaju. Zato jer su Crnogorci prodali svoju čast, svoju dušu, svoje srce, svoju kičmu, svoj mozak. Zašto su prodali ljudske vrijednosti koje nikad ne smiju biti na prodaju, jer kad ih prodate vi prestajete da budete čovjek, a postajete najgori oblik zvijeri.

  Zato što su b a g r a! Da nije tako Đukanović bi bio slomljen za PET MINUTA! Neka maknu Crnogorci onoga časnog orla sa zastave i stave na njegovo mjesto zlatnu sliku Mila Đukanovića i na grbu urade isto, tamo mogu staviti Milov k…c!

  To su prava znamenja današnje Crne Gore uz uzvik: MAFIJAŠI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!

 32. “Pisati lose o narodu i njegovim kćerima i sinovima i nije bas prijatno . U tekstu koliko se meni cini narod nije nazvan bagrom, prostitutkom, kriminalcem.” kaže Fenix.

  Naravno, Fenixov tekst služi samo za razvodnjavanje onoga što je rekla Flora, a ona je rekla golu istinu, većina Crnogoraca i Srba u CG i Albanaca, Bođnjaka i Hrvata su obična bagra! Znači, kad bi neko bolovao od raka ne bi mu to, po Fenixu, smjeli reći jer je “neprijatno”, podvaljuje Fenix. A kako ćemo onda bolesnika liječiti ili bolesni narod, to Fenixa ne interesuje, on je zadužen da od vrhunskog vina pravi bljutave bevande. I glumi Fenix da ne zna ko su masoni u Crnoj Gori, ali neće da kaže da je Tvor iz Kotora Živković Miko Mason i udbaš baš kao što su svi iz ovih crnogorskih zasranih masonskih loža, ali i stranaka. I ogormna većina kotorskog naroda umjesto da ga pljune Živkovića svaki put kad ga vidi, ta većina tvora pozdravlja i ne samo njega nego i onoga tvora od Nikole Samardžića.

  Fenixe, miči se odavde ti si pokvareno ukisjeljeno vino!

 33. Ne ocekujem da se bilo ko slozi samnom niti bilo kome namecem svoje misljenje jasno definisano u tekstu :

  ,, ne bih bio pristalica ,, ,, nemam namjeru da polemisem s bilo kim ,, tesko je da cu se sloziti sa vama vezano za masone ,,

  Samo sam iznio svoj stav koji nema namjeru da posvadja razlicite stavove, ali jedno je sigurno , narod je donio a narod ce i sad donijeti promjene.

  Ako ste sinoc na RTS slusali interviju sa bivsim amabasadorom USA William Montgomery i vise je nego jasno sta je to sto se desava na ovim prostorima ex YU.

 34. Ne znate ko su masoni u CG, i zato nemojte o tome ni da pisete ! Ne znate ! Opet ponavljam ne znate !
  A to da razvodnjavam nesto davno sam zapisao sta o tome mislim !

 35. Fenix,
  masoni u Crnoj Gori su svi od reda gola govna o kojima treba pisati kao i o svakom smrdljivom govnetu, zacepljenog nosa i sa gnusanjem. Ispod svakog ljudskog dostojanstva je i sama pomisao na njih,(CG masone), jer oni nijesu dostojni da budu ni spomenuti na casnom mjestu kakav je ovaj blog i zato Fenixe, mici se i ti i tvoji govnavi masoni.

 36. 🙂 Pa slazem se da ih ne treba spominjati ! Ja ih i ne spominjem i rekao sam za njih sto sam mislio. A kad se ti maknes i pocnes se baviti svojim blogom amci cu se i ja !

 37. Kakav je to narod? NIKAKAV.

  Tacka

 38. Evo jednog zanimljivog pogleda na stvari, Fenixe (ako ne griješim – ti si Zoran V.Raičević, simultani obožavalac Novaka Adžića i Matije Bećkovića, pa će ti ovo vjerovatno biti ‘nerazumljivo’!).
  Dakle, kaže meni danas nastavnik maternjeg moje ćerke (usput, ona jedina u razredu tražila da joj se predmet upiše kao crnogorski – jer ta opcija postoji) u devetom razredu, da je ona napisala jednu ‘neobičnu’ analizu pjesme Lesa Ivanovića ‘Ljudi-sijenke’, te da su svi u razredu imali sasvim suprotan pristup ovoj temi! Ja pitam – kako neobičan? – a on kaže, otprilike – Pa, eto svi su se solidarisali i imali puno razumijevanja za ‘ljude- sijenke’, ali ona je stvari ‘nekako sasjekla u korijenu’! Vidim ja glupa priča, pa pitam dalje i ispadne sljedeće: Ona je (ljubi je majka!) napisala – ……da niko nema prava da sebično traći svoj život na tugu i samosažaljevanje, jer mu je dat da bi mu se radovao i činio dobro, a da radosti nema ako se dobro ne čini i ne prima…da su to ljudi koji kroz život idu pognute glave i kičme, nikad ga ne osjetivši, a da ići kroz život linijom manjeg otpora ne treba da izaziva sažaljenje, već da oni to čine zato što je tako lakše! Lakše se ne miješati, i sve to pripisati ‘svom karakteru’, lakše je vazda biti predmetom sažaljenja, nego metom zlobe i ljubomore! A za biti ‘dobar’ – kako je pjesnik nazvao ove ljude – ja mislim da je potrebno učestvovanje u životu, jer ako nemaš reakcija na svijet oko sebe -znači da ne reaguješ ni na zlo,… ako ne činiš ništa – ne činiš ni dobro – prema tome ne slažem se da su ti ljudi bezuslovno dobri!Ljudi bez volje i želje za životom u sebi, po mom mišljenju,su tek sijenke onoga što bi ljudi trebalo da budu!…’- ovo je između ostalog napisala moja mala!
  E, vidiš, Fenix – ovakvu jednu stvar je skapirala (opet je ljubi majka, koja je inače za sastav slučajno saznala!) i moja 14-godišnja šćer, a ođe nam ti podvaljuješ svoje bljutave bevande(kako ih je dobro formulisala Flora) – a čiji superhikovski vonj (sjećate se?- ‘Otimam od siromašnih, da bih dao bogatima!), najprepoznatljivije ‘zamiriše’ kroz Raičevićevu otrovnu kombinaciju Adžić-Bećković!
  I problem je upravo u ovome, Fenix – dok ima osoba kao što ste ti i navedeni nastavnik moje šćerke (koji je, recimo sasvim ok, osim što je -kao što vidimo- standardni crnogorski mediokritet) – nema nama ođe mrdanja! Ima samo klaćenja brkatih Crnogoraca i brkatih Crnogorki na asesoaru grba kojeg Flora spomenu! A kad im (ili vam!) brci prestanu služit tome da se brišu nečije mračne ulice, ili da se začepljuju sopstvena usta – nego kada im brci počnu služit za reć kome treba ‘brk u brk’, onda će se ovaj narod sjetit što je nekad BIO, jer sada je to gomila tužnih, jadnih, primitivnih egomanijaka s deficijencijom samoga ega, iliti ličnosti! Ništa manje Crnogorci od Srba, ili Muslimani od Hrvata, ili Albanci, ili… – apsolutna većina se pretvorila u amorfnu masu jadluka, s jedinim ciljem – da kroz život prođu kao Lesovi LJUDI-SIJENKE, a da se za njih ima razumijevanja! A moja šćer, vidiš – ona će biti pravi čovjek, ona je to već!

  Ljudi-sijenke

  Ima na svijetu mirnih, dobrih ljudi
  što kroz život nečujno i tiho gaze
  kao da nogom stupaju po pamuku,
  a naše oči nikada ne opaze
  ni njih ni njinu tihu radost ili muku.
  Ima ćutljivih patnika na svijetu
  što se samo umorno i gorko nasmiješe
  na ljude kad se o njih teško ogriješe
  i suminu ih nevini, nalik cvijetu.
  I ima ljudi usamljenih i bonih,
  sa obrazima upalim i žutim,
  što ne čuje im se ni smijeha ni plača,
  što žive kao samotna i divlja drača,
  ali s bodljama unutra okrenutim,
  da nijedna nikog ne ogrebe
  i da nijednom nikoga ne ubodu
  do samo svoje rođeno srce i sebe.
  Njih ne vidi naše oko kad ih srijeta,
  kad tiho prođu u mimogredu mirnu,
  jer nikog oni ni laktom ne dodirnu
  u vječnoj gužvi i vrevi
  ovog svijeta.
  I žive oni tako, nečujni i neveseli,
  i mile kao sijenke, kao vrijeme i sati,
  i tek kad umru, slomljeni i uveli,
  objave crni posmrtni plakati
  da su i oni sa nama živjeli.

 39. Flora,
  Da li je moguce da u bilo kojoj zemlji u svijetu, postoje odrasli, obrazovani ljudi koji mijenjaju svoje nacionalno opredeljenje? Ja razumijem obican narod,mlade ili neobrazovane ljude,ali kvazi akademike,kvazi intelektualce(jer pravi ne postoje u CG),obrazovani odrasli ljudi da mijenjaju nacionalnost to je samo ovdje moguce.

 40. Fenix,

  To sto ti ne znas ko su masoni, ko su rotarijanci u CG, to je tvoj problem. Ti to i ne mozes da znas zato citajuci sve ono sto pises na ovom blogu, slika o tebi je vrlo jasna, kao sto vidim, i mnogim drugima. Vjerovatno, sve sto pises na ovom blogu pises po zadatku ili zivis u nekom tvom mracnom svijetu koji ne vidi dalje od nosa.

 41. Flora i Jakove, Elizabet, a ima i drugih, odlična vam je reakcija, to je pravo, kao što je bila odlična reakcija Elizabetine kćeri! To je to bagro crnogorska, to je naša stvarnost bagro.
  Tebi Flora posebna čestitka na opisu STVARNOG crnogorskog grba koji je projektovao mafijaš Djukanović:

  “Neka maknu Crnogorci onoga časnog orla sa zastave i stave na njegovo mjesto zlatnu sliku Mila Đukanovića i na grbu urade isto, tamo mogu staviti Milov k…c!”

  Ovo vam je bagro crnogorska i ropska vaš pravi grb, a ono što su danas grb i zastava, to je Milov smradni, mafijaški i krvavi proliv bijednici jedni!

 42. U CG ne zive robovi, jer robovi su heroji za ovaj narod, a evo zasto: U robovlasnicko vrijeme, robovi nijesu imali pravo obrazovanja. To su bili ljudi bez skole. Radjali su se i umirali kao robovi a da nijesu znali da citaju i pisu.
  U CG zivi narod koji je mahom obrazovan i ni malo prost. Onda kad mu to treba i kada to hoce,a pristaje da robuje. Pravi robovi su goloruki dizali pobune po cijenu gubljenja glave, ali ipak trazeci svoja prava. Crnogorski robovi cute i trpe jaram ove fasisticke vlasti i ne smiju da povise ton, a kamoli da dignu neku vecu pobunu. Narod koji zivi u CG, ili ako ce vam biti lakse, 90% njih nijesu robovi nego su bagra, stoka bez repa, smet i sljam ljudskog roda, kopilad, od nikoga niko i sve najgore sto postoji na ovoj zemaljskoj kugli. A ti Fenix dusebriznice i branioce naroda, po zadatku, spadas u istu kategoriju sa njima.

 43. Drago mi je sto u mojoj ulici rastu pametna djeca, sa jos pametnijim mama. To je za ponos crne gore a i one crne gore koja izucava Lesa Ivanovica a posebno sto pokusava shvatiti ili tumaciti njegove stihove. Jedno je citati, jedno tumaciti, a sasvim nesto deseto svojstveno samo nama , hvaliti djecu i njih podmetati kako su pametna i zamisli razumiju pjesmu. Nemam rijeci, draga djeco samo naprijed . Sta to bjese sjenka . Je li to plast sijena u kome pokusavate naci neprijatelja, sta je to ?
  Nijesam ja ni ovaj ni onaj, ja sam ja, i nijesam opet ponavljam nista pisao po diktatu, zadatku. Iznio sam svoje misljenje, al ne znam sta toliko lose pisem pa se strasti uzburkaju. Znaci, od pera sam , ja il vasa djeca?!
  No, lijepo je vidjeti na neko ide naprijed, u devetom razredu, zajedno sa roditeljem. Pa kad ovako zestoko psujete ispisite je iz skole, zasto uopste vasa djeca idu u skolu. Zato. Pa dajte pokazite se na djelima ! Crnogorci ! Crnogorke ! Djela govore o nama !
  ,, Samo ziva djela Crnogorci , i NISTA drugo ! ,, S .Perovic

  Naucite se da budete kulturni, ne srcite supu toliko glasno koju sami pravite !
  Pustite da ljudi misle svojom glavom i da razmjenjujemo misljenja ali bez uvreda, psovki, podmetanja. Pite svoje vino a nicicje nomojte nazivati bevandom, znamo dje se pije ona vjekovima.
  Okanite se mrznje, samo mi jedno nije jasno otkud toliki bijes i zasto ? cemu ? zbog cega ?

  Djela , djela , izadjimo sjutra na trg i recimo svi ovo sto mislimo ! Pokazimo da nam plata kasni, da nam djecu maltretira mediokritet od nastavnika, pokazimo da osim pisanja za kompijuterom mi umijemo i drugacije !
  Hajde da se upoznamo, da napokon shvatimo da smo svi ujedinjeni oko jedne ideje , promjena vlasti i bolji zivot crne gore !

  Ja vas sve podrzavam jer zaista necu ni da pomislim da ste na ovom blogu a da ustvari niste od srce. Ja jesam, pa dje puklo da puklo, ma sta bilo. Bicu ovdje i tamo gdje treba !

 44. Che imate pravo sto se tiče Fenixa, on je ništa drugo nego bleferski bevandaš, prevarant, zadužen da pravi bevandu i prodaje je kao čisto vino, to je on, hvalilac na primjer, jedne funjare i ološa kakav je npr. Novak Adžić ono smeće fašističko iz mafijaške proteze zvane SDP.Pa oni bi Che, Slavko je to negdje napisao, od svoje majke i setsre prostitutke pravili, a i sami bi ih opalili, a poslije pričali kako su to majka i sestra od njih tražili.

  Ma kakav fenix, ta sveta ptica koja izrasta iz pepela, ovaj naš lažni Fenix potura njegove jadne petarde gdje god može! Takvi su vam današnji Crnogorci u ogromnoj većini, zastide! I Fenix, zamislite, melje o osjećanjima, on kojemu je radna temperatura na minus 180 celzijusovih, a nikad nikakvih osjećanja, osim preparirane mržnje, u njemu nije postojalo!!!

 45. Plivati u vasoj pljuvacini je lako jer nije utemeljena . Moje ime i prezime se zna, tako da mirne savjesti do sledeceg teksta uz osmjeh 🙂 i pozdrav svima vama ispijam casu crnog vina. Nijesam onaj o kome pisete a i ne poznajem ona koje spominjete.
  Nek ste mi veseli crnogorci moji, moji ste , sta se tu moze, ja se vas odreci necu !

 46. odlicni slavko.
  cinjenje i necinjenje ove ”administracije ” u cg , a oko jednog od najvecih u istoriji , od kad se
  zna za ljudje u ovi kraj svijeta (cg) , izaziva povracanje i zuch na nos da iskochi.
  ———————————————————-

  komentatori se krecu u omjeru kukavica koje anonimno shibaju ”brk u brk” odje , prozivajuci imenom i prezimenom, a krijuci se iza nik nika . e boze chika , dje si nika ! takvi goliistinashi!

  ajmo perjanici i perjanice – IMENOM I DJELOM ! da se isprozivamo , pa da brijemo brke i d(ij)elimo :)) ordenje- mis’m jbte strashnoo… 🙂

  ovoliko fasizma od ovolicko malenih prsadzija
  malo dje ima (kako ne vidite da i vas slavko svrstava u te robove bene jedne , s tim sto mi je vas zao – za razliku od onih koji su odje radnici rista djukanovica – po honoraru )
  ———

  ilustracija :

  ”nastavnik moje šćerke ,koji je, recimo sasvim ok, osim što je.. ” – oook vjerujem da je mediokritet.
  (ne znam dal da se ubijem il napijem ).

  scer ti nije dobro procitala lesa . kao sto nijesi ni ti mama. sto ne znaci da su ovi drugi ”svi”, u razredu
  dobro procitali ( predpotstavljam da su drugi- ”svi ” u razredu , ishli linijom crnogorske ljenosti i prepisivacki se ” solidarisali”, tj. ”socrealisticki” lupetali). a tvoja scer je bila proaktivna ljubi je majka . sasjekla je u korijenu 🙂

  leso je kukavac pomenuo ljude koji bi u svoju sjenku zaklonili dijete da ga ne ubije suncanica , recimo … a scer je ljubi je majka , ljude
  sjenke metaforicki stavila u plinske komore .

  nezadovoljeno i nedozvoljeno -1.
  ——————————————————

  ovo oko naroda prostitutki i , cek da dignem misha ..koja ono rijech ?! a da! narod -bagra .
  nije inspirativno ni za komentar . to je vec ono.. minhenski pijani svinjari.

  bruka!
  znate chitat al ne znate objasnit sta ste procitali .
  tuzan sam , ako mi je za vjerovat . eto .

 47. Da naprije SVIM muslimanskim vjernicima- bez obzir akoga podrzavali:

  Bajram Serif Mubarek Olsun- Sretan Bajram!

  Drugo. To sto se masona tice d avam kazem jedno- ja sam mason u Americi, svaki muskarac moze to da postane. Percepcija odje je da su Masoni – benefactori dakle ljudi koji svojim humanitarnim radom i donacijama (ovo dr. se odnosi samo na bogate kojima hvaljen Isus- NE pripadam..!) doprinose boljitku local communities.

  Ja nemam vrijemena i ne idem po njihovim sastancima. Sigur da na Balkanu pa i u CG i to znacenje: masonerija- ima mahom pezorativan znacaj.

  Ali da vam kazem jedno. I ovdje posto sma bio na nekim inaguracijama masoni su mahom ljudi koji polaze iz tih nizih slojeva- dakle pekari, kasapini, konobari, physicla workers, nezaposleni ljudi. Nije to nikakva razlika !

  Mislim rjteko cete naci intelektualce da polaze tamo dakle Profesore, ljekare, advokate jer ti ljudi slob. vremena za bachanje- nemaju.

  Razlika je u tome sto ti vrhunski masoni, ti ex- presijednici drzava, utjecajni ljudi su zapravi clanovi Trilaterale koja je jedna polit. alatka, vrlo mocna ili Iluminati. To su skroz dr. stvari (masoni i to)- to je razlika ko dan i noc, ko nebo i zemlja da se razumijemo…!

  Isot tako ti masoni u CG, to jest ponovo da se vratim na Rista, jedno seljacenje drustva, jedna primitvna manipulacija. Ti ljudi to ne rade iz plemenitih pobuda da se pomogne starim o bolesnim ljudima, da se slijepom djetetu skupe pare da podje na operaciju, no iz svojih SEBICNIH cmaro- uvlakackih pobuda..! Oni polaze tamo po zadatku jer im je CK odn. Gospar tako – naredio i zaprijetio. To veze nema nikakove sa praovm misijom masona u svijetu.

  Inace kad svi (greskom!) isticete imena ljudi koji su razbili Jugoslaviju onda da znate da se ta organizacija zove: Trilateralna Komisija – javna i Iluminati- tajna. Vecina tih ljudi jeus clanovi svojih lokalnih lodges, ali je grijeh da se kaze da to oni prave sa: masonskih pozicija. Ne, to je zlouporaba velika !

  Inace da samo napomenem da kad su u Banjoj Luci umirale bebe tokom sankcija, kad su kasnije i bolnice i u Srbiji u CG nedostatne bile u sanitetskom materijalu, da su izvjesne zapadne lodges, francuska mi je znaveno- donirlai i pomogli da se efekti krize minimiziraju.

  Citajuci dosta o vasoj percepciji o masonima, osjetio sam se odgovornim da ponudim jedno ovakvo moje skormno promisljanje da znate da ti local masoni u CG, NE mogu nikako da promovisu iste ideje kao svjetska masonerija.

  A sad vi slobodno izvolite i sa pljuvacinom, precutat cu si sve..:-)

 48. Fenixe bevando, pripadaš tamo gdje sam te smjestila prevarantu plitiki. I tvoje stvarno ime je nik, jer i iza njega prodaješ u realnom životu isto što i u komentarima ovdje, a to su splačine, to si ti!

  Tabašu, batali. EDlizabetina kćer je odlično i ljudski protumačila Lesovu pjesmu, to je pjesma o kukavicama koji se ne smiju čuti niti pisnuti tokom svog života, to su osobe koje dozvole da ih proguta i pojede sopstvena sjenka, odnosno kukavičluk, a njihove bodlje proizvodi njihov kukavičluk koje oni navodno usmjeravaju prema sebi, da ne bi nekoga povrijedili!? To je laž. Naprotiv, oni umiru čitavi život od straha, a iskovani su svojim lažima tako da za svakog imaju “lijepu” riječ izgovorenu od sopstvenog kukavičluka da se ne bi kome zamjerili i da ne bi dobili po gubici! Takvi su i današnji Crnogorci-Srbi-Hrvati-Albanci-Bošnjaci koji žive u Crnoj Gori, sve je to bagra koja puši k…c mafiji, a ti Tabaš od toga pušenja praviš svečanu pjesmu! Miči se sa tvojim krokodilskim lažnim suzama!

  Crnoj Gori ne trebaju ljudi sa bodljama, nego ljudi sa sabljom u ruci! Vidi li ih iko? Ne, jer ne postoje, osim rijetkih pojedinaca! Najveće pleme u Crnoj Gori su – pušači i to je neizmjerna crnogorska tragedija! Zaslužena, nego što!

 49. O, Tabaš hrabri (potpisuje se imenom – indikativno?! hahahaha!), i Fenix Adžić+Bećković, baš su isprovocirani stavovima moje šćeri, koji je trebalo da bude tek ogledni primjer toga da i jedno 14-godišnje dijete može imati duha više nego da se njih dvojica i slični njima spare u najzaglušniju moralno-intelektualnu kakofoniju!
  Prvo Fenix, to dijete ne raste u tvojoj ulici, ja je tamo ne bih pustila ni smeće da baci! Vi ne živite čak ni u istoj galaksiji!
  Drugo, Tabaš – dobro je da ne predaješ đeci – ti bi svaki duh u đeci ubio (nije onaj njen nastavnik ni tako loš, kad vidim vas dva borca za slobodno mišljenje!)

  E sad, ostavimo Lesa po strani – i što je Leso htio da kaže (a Tabašu, on svakako nije govorio o tome da ljudi-sijenke ikoga štite, pa ni svoju đecu – sjedi, 1!) i da li je njena analiza pjesme bila zapravo analiza teme, a ne stava pjesnika, ali pošto Fenix i Tabaš podvaljuju, da pojasnim – poenta, suština, tj.bit je u tome što je bio njen stav o ljudima koji žive kao ljudi-sijenke! Što je Leso o njima mislio, i da li je njegov stav ispravan, ili je to tek elegična pjesma napisana u momentu melanholije – ovdje mene nije zanimalo, ali je sada vrlo zanimljiva vaša očekivana reakcija na njen stav, ali i činjenica da vi zaista mislite da ja lažem kada kažem da mi je to zaista šćer! A zašto je to tako? Zato što ste obojica rođeni kao đedovi, od kojih je sačinjen gotovo čitav ovaj narod (koje god provenijencije bili), a koji ne mogu da pojme da i jedno dijete može imati potrebu da sagledava svijet oko sebe, jer vi ste to očito počeli u poznijim godinama! Fenix je stigao do plafona Adžić+Bećković, a rekla bih da ni kombinacija npr.Adžić+Carver+bivši liberali Tabašu mnogo ne smrdi! Nijeste se vi u njenim godinama pitali, vidi se to i iz aviona, zašto smo u školama bili preplavljeni Kosovskim ciklusom, krvlju i izmišljenim mitovima, zašto su nas kroz surovi domaći realizam učili da svi trebamo biti isti u jadu i siromaštvu, zašto je skoro svako dijete mislilo da je Žabljak Crnojevića na Durmitoru, zašto je pisalo da je Zeta prva srpska država, zašto moram u Titove pionire….to se vi kao djeca ni u ludilu nijeste pitali, vi to tek sad sažvakano reprodukujete onako kako to nekome trećem odgovara… Da jeste, rekli biste: ‘Bra’o mala, istražuješ svijet oko sebe!’, ali – NE! Vi se nakon ciničnih reakcija na njeno pisanje, polupismeno, a lažno ekumenski zgražavate nad vokabularom iz različitih komentara, podvaljujući to kao vašu eksplikaciju ‘civilizovanosti’!
  I znate što ću vam reći obojici – kao paradigmi đedovskog okamenjenog mentaliteta ovdašnjeg i sadašnjeg? Nijesu ružne riječi tačka preko ‘koje se ne može’ – one su odraz visoke senzibilizovanosti koja ih u ovakvim uslovima neminovno proizvodi, ukoliko je ima! Ukoliko je nema, onda se njeno odsustvo ukriva iza lažne ‘staloženosti’ pod kojom leži elementarna neosjetljivost i ravnodušnost, ili namjera! Bijes je prirodna reakcija pravednih! A ako vas dvojica ne vidite razlog za bijes sada i ovdje, onda možete slobodno na SDP sajt, pa se s njim prenemažite o nijansama ‘crnogorskih evroatlanskih perspektiva’! Ovo je mjesto na kojem se treba stvoriti OGANJ, a ne vaša ‘ekološki prihvatljiva i održiva blijeda sijalica od 40W – koju hoćete da podvalite kao ‘idealno rješenje u datim okolnostima’! A to je sve zato što ste (za razliku od moje šćeri, koja vam očito ide na živce!) prekasno počeli da se pitate…i sad se više ništa ni o sebi ne pitate, nego lutate…i zato vam je možda lakše da vas neko drugi vodi, kao uostalom i najvećem dijelu ovoga nesretnoga naroda!

 50. Aco, kome ti pricas ovdje te tvoje suplje price i prodajes mu.. za bubrege?Ti si taj koji zabavljas, umjesto minhenske, podgoricke pijane svinjare i govnare.

 51. Ocekujem da se u tekstovima pojave sad i sinovi, unucad i praunucad koji citaju literaturu i komentarisu je po roditeljskoj vizuri realno, pravilno i ponosno.
  Niko im ni to nece sporiti, treba biti predodredjen za bavljenje politikom kao i za pisanje. A mi , koji pokusavamo pisati morali bi biti toliko pismeni da procitamo glasacki listic i zaokruzimo nesto drugo a ne stalno isto 20 godina ! Ili ako smo pak nepismani moze i prst umocen u mastilo.
  Ali izgleda mi glasamo kao u vrijeme Tita, ako se sjecate price coravih kutija i supljih kutija . Pa kako to mnogi znaju nemaju hrabrosti da urade drugacije , misleci da je bas njihova kutija corava, suplja i da ce se saznati za koga glasaju .
  E to je izgleda nas problem. Uradite nesto kretivno, izadjite na ulicu zajedno samnom pa da mijenjamo nesto.
  Jedan od komentatora je fino objasnio o masonima ali izgleda mnogi ne kapiraju. Nazlost. To mozda nije Leso pisao u pjesmama.
  Pisao je on ali nije imao kome izgleda, tumacimo kako se kome prohtije a pritom nemamo ni trunke smisla za to.
  Ako mislite bolje sebi i svojoj djeci daj da nesto promijenimo !
  Stidite se mnogi kako pisete jer mozda vasa djeca imaju . Da li se zapitate kako i gdje im zaradite? Da li se pitate koliko ste iskreni prema sebi samima nakon povratka sposla i nakon primljene plate u Telokomu, i drugim privatnim firmama? Zapitajte se pa onda pljujte !

  Opet ja vas podrzavam, ja vas se ne odricem, mi smo lice i nalicje crne gore.

 52. Zorane Raičeviću, lažni Fenikse, ti kažeš:

  “Opet ja vas podrzavam, ja vas se ne odricem, mi smo lice i nalicje crne gore”

  Slušaj: NE SERI!

  Ti lažeš da podržavaš, ti si tek kap u crnom mafijaškom naličju Crne Gore!

 53. Zrinka jeli to onaj Zoran glavonja?

 54. Ma, Che, nije ni važno ko su zaista…svi su oni iz glave istoga glavonje…. Fenix ili Raičević(inače -dijaspora Kanade), ili kako se god predstavljali ovi ‘omekšivači na 30*’ – migrena im slijedi, a kad takav golemi zajednički badanj zaboli..uh to baš boli..!

 55. aco života ti reci da nisi bivši liberal

 56. POGLEDAJTE LIKOVE KOJI SU BILI SVJEDOCI NA INHUMACIJI ĐOKO VUSUROVIC ratni gradonacelnik Cetinja, PAVLE PEJOVIC no coment, MILO JANKOVIC no coment, ZAGA RADMILIN MICUNOVIC, koji je za SANU rezirao BOJ NA KOSOVU a ti si mu SLAVKO naivno oprao biografiju. Jos je hvalio JOCO MARKUS i SAVO PARACA. Kuku Cetinje kuku lele

 57. Možemo poći zajedno da se poklonimo Sjećanju na Crnu Goru. Možemo i pojedinačno.

 58. Pa ćemo poslije raspravljat o dostupnim dubinama univerzuma. I narodu nego što!

  Nije mi jasno što se moglo očekivati ustvari.
  Slavko, što si Ti očekivao ustvari? Ako si očekivao, ustvari.
  Crnogorskoj istoriji je poznato koliko je DIVNIH prijatelja imala u spoljnjem okruženju međunarodnog sastava. Što je to što se moglo očekivati od crnogorskih naseljenika? Crna Gora je jedna od zemalja kojoj se nije dozvolio IMUNITET. Prethodno imunitetu nije se dozvolio kontinuitet. I to je mjesto koje je vjekovno bombardovano izobiljem regionalne i druge lože i kulture u cilju političkih prevara. I pri tome – nezaštićena u porijeklu tj. korijenu (ako ne računamo kompromisne interese DIVNIH prijatelja ili sadašnjih država članica koji nikada nijesu štitili interes Crne Gore, a Gora shodno tome nikada nije bila dovoljno ubijeđena da joj je Sopstveni interes jedina mogućnost, između ostalog i zato jer je malena po kroju i broju živih). Ova druga tj. ubrzana evolucija Ličnog interesa morala je u slučaju Crne Gore da pokaže svoj “progresivni obraz” na nemile načine. Ali čak ni gest dobre a svoje volje više nije svojevoljan. Teško se snaći u obračunima nerazumijevanja! Pored svih koji znaju kako nema ni najmanje potrebe da se opteretimo takvim pitanjem. Učinimo više! Rasteretimo se dakle. Krunu Crnoj Gori ne možemo vratit to je sigurno. A slobodu zlatnu bismo možda mogli malo bolje pozlatit. Pa da se ponosimo i paunišemo malo. I kokotimo.

 59. Prah Ivana Crnojevića je sveta crnogorska zemlja. Gazimo po njoj. Ne znajući ništa o Njoj.
  “I sada je kasno bilo što reći što bi bilo jasno,
  čoveku i ptici pod kojom smo kisli,
  i mrtvima koji istrunuše časno.”

 60. Oprosti Slavko, ali crnogorski narod je stvoren samo za remek djela. Ekskluzivna kategorija prava!
  Srce smo od naroda!

 61. Evo sada sam na RTVCG gledao ekskluzivni prenos iz Izraela, gdje se Adolf Hitler izvinio svim zrtvama koje su nastradale od njegovih vojnika a u njegovo licno ime. Tu senzacionalnu vijest prenio je licno glavni i odgovorni urednik Branko Vojicic. Isto tako, u jutrasnjem izdanju lista “Pobjeda” se pojavila jos jedna senzacionalna vijest da je dr. Mengele doputovao u cuveni logor Ausvic i izvinio se poljskom narodu i svima onima ciji su clanovi porodica stradali od njegovih krvavih ruku, ili od ruku njegovih saradnika. Tu vijest prenio je ekskluzivno direktor Srdjan Kusovac. Vjerovatno ce i sjutra “Monitor” iz pera jednog od osnivaca i vlasnika, Miodraga Perovica, prenijeti vijest da su zajedno Gering, Himler, Borman, Ajhman i svi ostali, koji su bili sami vrh III Rajha, izvinili Rusima i to licno Staljinu za dvadeset miliona zrtava koje su ubili vojnici III Rajha pod njihovom komandom.
  Sad se pitamo zasto se ne mogu izviniti Djukanovic, Marovic i Bulatovic, hrvatskom narodu za sve zlocine koji su pocinili crnogorski liberali na dubrovackom ratistu pod vodjstvom Slavka Perovica, zajedno sa ljudima iz malog i velikog kabineta LSCG-a? Komandanti artiljerijskih jedinica, koje su sa brda Src bombardovale Dubrovnik bili su: pok. Miroslav Vickovic, Ranko Djonovic, Dejo Vucinic, Stanka Vucinic i pok. Koko Vujovic. A komandant logora u Morinju je bila Vesna Perovic.

 62. Moj dobri Che, gdje mi živimo. Komentar ti pogadja u samu suštinu mafijaške prevare i namjere made in Milo Đukanović, a to je laž. Znači, njegova najmjera je oprati sebe krvavog i svoje saradnike iz mafijaško-policijskog DPSDP, a za sve u CG što joj je on mafijaš učinio, optužiti LSCG. Tako je Che, ne smijemo smetati s uma da će djeca u školama učiti takvu lažnu “istoriju” koju si ti ovdje u sažetku ironično predočio, učiti ogavnu, gnusnu laž što će za njih i njihove tate i mame biti prirodno, jer Crna Gora u laži živi od 1918.g. do danas. A ovih dvadeset Milovih godina laži su prosto neopisive, kao i narod koji ih kao sladoled guta!

  Ono što je stravično, to je da je hrvatski HDZ učinio sve da Mila, dubrovačkog i ratnog, mafijaškog i zločinačkog predstavi Hrvatima kao zavedenog blentova i starog hrvatskog prijatelja, to je nešto što Crnogorci ne smiju zaboraviti nikad, tu sramnu HDZ blamažu Hrvatske, kao što se nikad ne smije zaboraviti da je BiH jednog Novaka Kilibardu zasranog prihvatila kao ambasadora CG u Sarajevu!

  Gledala sam i ja sinoć emisju o kojoj gvoriš, ona je samo dio projekta o kojem ti pišeš Che. Napravila je, niko drugi, nego bivša članica LSCG Snežana Rakonjac koju, pričala mi je moja prijateljica, od trenutka napuštanja LSCG i odlaska u ralje televizijske mafije Mila Đukanovića niko nikad više nije vidio da je prešla prag LSCG. Izdajnica, kako se to kaže, nego što! “Direktor” televizije je vrhunsko smeće od Branka Vojičića, takođe izdajnik LSCG. Bagre to su, njih oboje, nego što, kako bi rekao Slavko Perović, a ja taj pravi izraz podržavam i svojim srcem i svojom ljepotom!

  Dolje bagre i Mafijaš Milo, živjela Crna Gora!

 63. Gospodo,
  kada bi nasi sugradjani bosnjaci,muslimani,albanci i hrvati glasali za svoje stranke Milo Djukanovic bi odavno bio u Spuzu.Naravno Zabac-Cane-Stanko Subotic u Zabjeli kod Pozarevca a u Crnoj Gori bi bilo vise sloboda i ljudskih prava a vjerovatno bi se i bolje zivjelo.Medjutim gospoda iz pobrojanih zajednica glasaju za navodno svoje stranke a onda ih Rafet Husovic direktno posto se on predhodno uhljebio preda Milu Djukanovicu u kumbulj.To isto rade Dinosa,Gegaj i Skrijelj sa albanskim glasacima a HGI i inema neki znacaj ali ipak radi folklora i medjuetnickog sklada su tu.Od viska glava ne boli.Kad je Djukanovic uhljebio Nuhodzica,Numanovica,Telacevica i Kalace,Husovica i Mustafica,Gegaja,Dinosu i Skrijelja sad je njemu poznatim metodama digao rejting dvometrici Ranku kako bi ovaj kao navodno znacajni koalicioni partner-nekad nije mogao cenzus da pedje-stalno podgrijavao identitetska pitanja i permanentno drzao unutrasnje politicke odnose i situaciju nestabilnom.Naravno EU i USA imaju u okruzenju ne zatvorenu BiH i Kosovo te im nije do otvaranja novog problema.Tako su oni do sad zivjeli na tom obrascu.Ali neko pametan nauci Tadica da savjetnicku mudracku ulogu Djukanovica posalje u zaborav.Umjesto da mu malo malo pa Djukanovic posalje savjet da se Tadic sretne sa zvanicnicima KiM i porazgovara o otvorenim pitanjima on odluci da to predlozi pred cijelim svijetom a dje drugdje nego u sjedistu UN u New Yorku.Izgubi Milo vazan posao.Poznatu rezoluciju o KiM takodje Tadic usaglasi sa novim komesarem EK za bezbjednost Eshton te se savjeti Djukanovica po pitanju KiM ucinjese nepotrebnim.Tadic takodje podje u Banja Luku i Djukanovicevom prijatelju Dodiku dade savjet da promijeni retoriku vezano za ustavne promjene i oko cjelovitosti BiH.Osta Milo i bez posla oko mirenja Silajdzica i Dodika.Na veliku srecu bosnjaka pobijedi Bakir Izetbegovic te se Djukanovicev favorit Fahrudin Radoncic sad nadje u vrlo nezavidnoj situcaiji.U medjuvremenu pametni Izetbegovic javno poruci da se iyvinjava svim nevinim zrtvama koje su stradale od armije BiH.Svaka mu cast.Ostase ratoborni Reis Mustafa Ceric,Haris Silajdzic i Fahrudin Radoncic,svi redom Djukanovicevi partneri i prijatelji,na margini sto se tice odlucivanja oko daljih pravaca saradnje zvanicne BiH.I tu Djukanovic ostade bez daljeg prisustva u regionu.Nekako slucajno ili mozda ne otvorise se neki procesi oko organizovanog kriminala u regionu.Dozivjesmo katastrofu da tuzilac za organizovani kriminal Srbije sjedi u Milanu pored drzavnog tuzioca Italije za ovu oblast i kordiniraju akciju sirokih razmjera.Nasi tuzioci sjede doma,heklaju i spremaju zimnicu.Blago nama s njima.Sad mi je jasno zasto je komesar File ni malo diplomatski pored domacina Djukanovica rekao-ja dijelim domace zadatke-Izgleda da im je dozlogrdilo laganje ove nase ministarske olosi.Ljudi zasto cutite dok Djukanovic spasavajuci svoju kozu poklanja drzavne resurse i bez glasa protivljenja stavlja u ropstvo A2A,CEAC,ORASCOM,RESTIS itd.
  Kad strane diplomate prosetaju gradovima Crne Gore nidje ne mogu naici na transparente sa porukama tim zvanicnicima-VI POMAZETE ZLOCINCE-.Stranci vide ljude koji mirno sjede u cafeima.Gordana Djurovic im objasni da se ovde dobro zivi-ona i muz imaju platu mjesecno 6-7.000 Evra-i oni to tako i shvate.
  Zasto se gradjani ne zapitaju odakle Canet-Zabcu-Stanku Suboticu PET MILIONA EVRA da ponudi drzavi Srbiji za jemstvo za odbranu sa slobode povodom procesa oko sverca cigareta u Srbiji koji on i Djukanovic ovde zovu-LEGALNI TRANZIT-.Pa ljudi odakle snajderu sa Uba toliki novac.Da on nije mozda sa grbace ovog mucenog naroda.Bice da jeste.No nije kriv Zabac vec onaj ko mu je to omogucio i dozvolio.Zapitajte se odakle Djukanovicevom kumu i Zabcevom saradniku Dusku Banu novac da kupi Trajektno preduzece i da sagradi velelepnu zgradu PRO HOUSE U Podgorici iza V solitera kod Vezirovog mosta dje se najcesce odrzavaju glamurozni prijemi i zurke.Naravno da se zna.Stanko-Zabac mu je kao i drugom prijatelju Mila Djukanovica Zeljku Mihailovicu otvorio predstavnistvo svoje Bg firme Mia i otvorio im Dutu free shopove dje su bez poreza i akciza prodavali cigarete i alkohol.Imali su i kancelariju na I spratu hotela Crna Gora iz koje su radili visoko profitabilne poslove za Vladu CG.
  Hajde narodi,gradjani,studenti,intelektualci,seljaci progovorite.Pitajte ko je slao one neinformisane ljude da napadaju Dubrovnik.Hajde pitajte ko naredi deportaciju muslimana.Momir Bulatovic na svjedocenju rece da je hijerarhija nad Mup-om i sluzbom DB iskljucivo danas a i tada bila u nadleznosti premijera.I danas i tada je isti covjek.
  Hajmo gospodo danas jer sjutra je kasno.

 64. Gospodo,
  zelim vasoj paznji preporuciti desavanja na javnom servisu to jest radio televiziji Crne Gore kojom rukovodi pobjegulja Branko Vojicic.Prvo bih ga pitao da li je prihvatio visoku platu da ne bi zahtijevao istragu oko ubistva vozaca Jefrema Brkovica inace njegovg najblizeg rodjaka.
  Molim vas da obratite paznju kako ide dirigovano informisanje iz jednog centra.To je model Bebe popovica koji je primjenjivan u Vladi Zorana Djindjica preko Biroa za informisanje kojim je on rukovodio.Kod nas to radi dojucerasnji predsjednik mladih DPS-a Zeljko Rutovic sa funkcije pomocnika ministra kulture i medija.Mozda ne bi bilo nista cudno da njegove naredbe ne sprovodi mozda i slucajno njegova sestra Radojka Rutovic sa pozicije direktora televizije Crne Gore i glavnog i odgovornog urednika iste kuce.Pogledajte kako je u prvi plan sto se tice unutrasnje politike naglo izbila Nevenka Cirovic koji uredjuje ovu oblast.Poznata je po emisiji Replika dje korektmo za sagovornike pozove tri aktera iz vladajucih struktura i jednog,mozda i jos jednog iz opozicije a onda cestim upadicama ih dekoncentise kako je to nekad radio Darko Sukovic.Tu je nezaobilazna urednica spoljne politike i vjerni pratilac na putovanjima po svijetu Milana Rocena.Molim da obratite paznju na njene konstatacije.I sve to ova gospoda iz studija javnog servisa svih gradjana Crne Gore u ime i za racun jedne Familije i jednog covjeka.Zapitajte se kako je to Vinka Jovovic dobila mjesto kod Filipa Vujanovica i gospodjica Vukotic kod Djukanovica u kabinetu.Cime li su to zasluzile kad su nasuprot njima Tomasevicka i Nikcevicka potisnute.Pogledajte uniformisano izvjestavanje iz IN televizije kojim rukovodi poltron Rade Vojvodic,prijatelj Mila Djukanovica i kum Djukanovicevog kuma Vuka Rajkovica.
  Mozda ste zaboravili odvaznu Andjelu Nenadovic udarnu DPS-ovku koja u vrijeme manjinske vlade Mila Djukanovica odbi da u Vijestima u 18h cita datu joj vijest.I naravno nakon povratka na apsolutnu vlast castise je i ponovno jase na tv CG.
  Zasto li ovo ovako.Cutimo i slusamo gospodo.

 65. Sve je ovo živa i nažalost nepromjenljiva istina gospodine Peroviću.Ovom narodu, bar većini nema spasa. Polako dolazi vrijeme kad se ovi prikriveni Srbi bolje kotiraju u vrhovima vlasti, sportskih Saveza, klubova u kulturi nego svi oni koji su svoju mladost, srece i dušu dali za ono što nam je oteto 1918 godine!
  Tragedija jednog vremena, sa tendencijom da se poveća!

 66. Zrinka,

  Vidim da ste skloni i direktnom, dakle izravnom licnom vrijedjanju pa d avam kazem licno..:

  Ja sam NIKOLAJ a NE Fenix, ne znam ko je fenix i

  nemojte molim vas mene (koga ne znate) na silu uvlaciti u sukob vas ooboje/oba koje jednako tako ne znam..:-)

  Ja pisem pod tim nickom, i odgovaram za svoje pisanije a sa Fenix- om cete morat licno rascistit si stvari.

  Zahvaljujem unaprid,

 67. Što se tiče Riste Radovića, njegovo proroštvo je BILO zasijano po sjeveru Crne Gore, pa ipak – niđe proroka stoljećima… A da se opredijelio za posao sudije, vrlo je moguće da bi mu bolje odgovarao, (kako je i sam pokazao, svojim riječima!), pod uslovom da se, ZNA SE!, sudije bore za nepotkupljivu stolicu. I na takvoj osluškuju srce naroda i narodnu arenu. I na takvoj grade svoje prijestole.

 68. SVE JE JASNO KAO DAN KADA VIDIM DJOKU VUSUROVICA NA PRIJEMIMA. RATNI PREDSJEDNIK CETINJA MRZITELJ LIBERALA OPET VUCE CETINJE IZ BAROKA U ETNO SELO. HOCEMO POPLAVU


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: