Posted by: Slavko Perovic | November 24, 2010

24.11.2010.g.

Bez obzira koliko ste nepismeni, neobrazovani, ne čitate i ne pratite ništa, oslanjate se na tajanstvene i redovno lažne priče vaših „prijatelja“ i „rođaka“ koji su, opet redovno, saradnici i špijuni udbe, koliko god da ste to ili ste sasvim nešto obrnuto, a to znači pismeni ste, i načitani i čitate i obrazovani ste, pri čemu odmah želim reći da nije najvažnije da li čitate, nego je najvažnoje što čitate, jer ako čitate crnogorsku „štampu“ i gledate crnogoske „televizije“ ne smetnite nikad s uma da ste, u tom slučaju, debelo lagani i manipulisani, i nikad ne zaboravite da svaku poru, pa i izdavačku i medijsku, ali i vaše živote i živote vaših najmilijih, u Crnoj Gori kontroliše i drži Đukanovićeva mafija, i baš vam u ovom trenutku želim reći da je ogromna istina ,koju su još spoznali i definisali stari Rimljani, kako je istorija učiteljica života! Zna se ova suva istina još od tih pradavnih vremena i zato je ona bila predmet punog čerečenja i izvrgavanja ruglu u vjekovima koji su slijedili poslije pada rimskog carstva, jer su carevi i kraljevi, ništa drugo nego kao diktatori, vršili napade i razaranja svake istine koja bi se pojavila i ukazivala na suštinu njihove diktature, skoro uvijek zamagljenu lažnim alibijem, navodnom vjerom i Hristom, sakrivanim od čistoga i bistroga ljudskog pogleda, diktaturu koja je podrzaumijevala hektolitre i hektolitre nevine ljudske krvi samo zbog jedne stvari: taloženja i nagomilavanja napljačkanih bogatstava u dvorskim trezorima kraljeva i careva. Oni su bili posebno nervozni na sve koji bi govorili ili pisali istinite istorije, oni su ih sluđivali, dovodili do bijesa. Čitavi taj trend nastavio se, doradio, sotonski usavršio i u komunističkim, i fašističkim, i nacističkim diktaturama, nema kod njih nikakve razlike u đavolskom pristupu istini niti načinu njenog blamiranja, raskrinkavanja i uništavanja, nema razlike ni u liptanju ljudske krvi iz zadobijenih mučeničkih rana, smrti i preklanih vratova. U tom smislu čitavi bi Balkan trebalo proglasiti Carstvom Laži, a glavne ulice u glavnim centrima balkanskim nazvati : ulicama krvoliptanja. Naravno, odmah treba reći da je današnja, mafijaška Crna Gora, jedan od takvih crnih i krvavih “pijemonta” balkanskih!

Kada se sve sabere i oduzme, pomnoži i podijeli, može se reći da Crna Gora, sve do pojave pokojnog dr Dragoja Živkovića i prije njega pokojnog Sava Brkovića i nije imala pravih istoričara, onih koji su zadirali u samu suštinu jezgra crnogorske istorije. Zašto? Zato što je diktatura Aleksandra Karađorđevića uništavala takve pokušaje u zametku, naređenjem smo morali postati Srbi, kao fol i podilaženje “najbolji”, a istim metodom nastavila je da se služi i komunistička diktatura, posebno u Crnoj Gori , a pri tome nikad ne zaboravite da je Komunistička partija Crne Gore na jugoslovenskom prostoru bila zasigurno jedna od najuvlakačkijih u onaj predio Brozovih leđa.
Jedan od osnovnih problema Crnogoroaca, ali i drugih koji u Crnoj Gori žive, jeste da su ogromne lične i moralne kukavice, tako je bilo, a danas je vidljivo do očiglednosti, tu nema priče! Možete li zamisliti da je pokojni Živković prvi napisao trotomnu knjigu kojoj je naslov Istorija crnogorskog naroda! Prije Živkovićeve veličanstvene istorije, knjige koje su obrađivale slične teme redovno su se zvale Istorija Crne Gore, ne nikako naroda, jer se crnogorski narod nije smio ni pomenuti, odmah bi centralni crnogorski komitet, ili njegove komisije, krenuli svom silinom na autora! Pokojni Brković će napisati O postansku i razvoju crnogorske nacije još daleke 1974-te, a komitet crnogorski se odmah zaljuljao, a tek što je uradio povodom Brkovićeve Etnogenezofobija – prilog kritici velikosrpstva nije potrebno u ovom trenutku ni raspravljati, bijaše to ogromna sprdnja i sramota za Crnu Goru i njene „komuniste“, naravno!

Što je slomilo kičmu crnogorsku, što je Crnogorcima vezalo lance ropstva na ruke? Jedna od bitnih činjenica je da nijesu znali ni poznavali svoju istoriju koja je, planski zbrisana, bila nesretno zamijenjena porodičnim prepravljenim, falsifikovanim i dorađenim „istorijama“. Do pojave LSCG koliko je Crnogoraca znalo da imaju hiljadugodišnju državnu istoriju, koliko ih je znalo za Sv. Vladimira i ženu njegovu Kosaru, koliko je njih znalo za bitku na Tuđemilimaku, bitku koja je kamen temeljac crnogorske državnosti? Koliko ih je znalo za dinastiju Voislavljevića, za činjenicu da su hrišćanstvo primili posredstvom Benediktinaca, koliko za jedinog crnogorskog cara Bodina, koliko ih je znalo za Balšiće, koliko ih je, osim kroz maglu pominjanja Ivanovoga imena, znalo za Crnojeviće, koliko ih je znalo kako izgledaju zastave njihovih prađedova, a kako crnogorska kruna, kako državna crnogorska zastava, da li je iko ikad od njih čuo himnu Ubavoj nam Crnoj Gori , da li je iko znao o izdaji Crne Gore od strane Srbije tokom Prvog svetskog rata, o stravičnoj izdaji srpskog pukovnika Petra Pešića, o junačkoj mojkovačkoj bici kao vojnički nepotrebnoj jer se srpska vojska prije nje već bila na vrijeme povukla o, … oh, ovome ne bi bilo kraja.

U rukama mi je kratka Istorija Crne Gore objavljena 2006-te čiji su autori dvojica režimskih istoričara: Živko Andrijašević i Šerbo Rastoder. Ova knjiga je objavljena uz pomoć ministarstva prosvjete i nauke i ministarstva kulture Crne Gore, ali i Blaža Sredanovića, sramotnog režimskog mafijaškog sluge iz San Franciska. Sami ovi podaci govore i o samoj prirodi „istorije“ čija je jedina namjera da se ispričaju događaji na taj način koji pere mafijaša Đukanovića, ali da se u njihovu suštinu nikako ne uđe, da se sve “prikaže” glatko, fino, izglancano, i da ratnom huškaču i savezniku Slobodana Miloševića, zločincu, pljačkašu i mafijašu Đukanoviću pripane, nazdravlje Svetom Petru cetinjskom , „svetopetrovsko“ mjesto u najnovijoj crnogorskoj istoriji, pi!

Andrijašević je napisao prvi dio knjige počev od najstarijih vremena pa do Balkanskih ratova, a Rastoder od toga doba pa do 2003-će. Andrijaševićem se nećemo baviti ovom prilikom, želim reći da sam poštovao njegovo pojavljivanje i način njegovog pisanja i tretiranja crnogorske istorije, ali od vremena njegovog utapanja u režimski univerzitetski kal Andrijašević me ne interesuje više nego li jedan Srđa Darmanović ili Ljubiša Stanković, iste su to tikve koje je su njihove lične, u osnovi lukrativne odluke, uvele da plivaju režimskom, univerzitetskom i mafijaški zagađenom bujicom.

A evo kako laže, inače veliki lažov Šerbo Rastoder. Na primjer, na strani 495-toj pomneute knjige Rastoder „piše“: „Crna Gora je od 1990. Do 1997, odnosno 1998, društvo pseudodemokratije. Preokret u Crnoj Gori je izvršen na izborima u maju 1998, kada su održani slobodni i pošteni izbori za crnogorski parlament. Organizovanjem takvih izbora, Crna Gora je prešla kritični prag i – u skladu sa Diomondovom tipologijom – uključila se u izborne demokratije.“

Ovakvu besramnu laž teško da bi izgovorio , a kamoli napisao, i jedan opd najvećih lažova među diplomatama, bivši američki ambasador u Beogradu, Vilijam Montgomeri! Ni 1997-me, ni 1998-me Crna Gora nije doživjela NIKAKAV preokret, ona je do tih godina bila i ostala očigledno mafijaško društvo čiji su šefovi ubijali i samu ideju o demokratiji, društvo vođeno trojkom Bulatović-Đukanović- Marović, mafijom izašlom ispod šinjela bivše komunisitičke udbe i Miloševićeve krvave diktature. Od tih godina mafija je postala Crnogorcima još očiglednija i pod očiglednim jednim jedinim vidljivim vođstvom don Mila Đukanovića, čiji se stvarni šef nalazi daleko van granica Crne Gore, u nekom od cijinih (CIA) podruma i lobija, i ne samo njih. Upravo te relacije mogu objasniti samo na prvi pogled neobjašnjivo: politički dvadesetogodišnji opstanak Mila Đukanovića koji na oči Crnogoraca stara na vlasti, ali straju i razne Dinoše, Krivokapići, Rifati Rastoderi, Veljovići te Vujanovići, Marovići i mnogi dugi, kao Lala Nikčević na primjer! I prije i poslije 1998-me Crna Gora je bila i ostala samo jedno: čvrsta mafijaška zajednica kojoj se puši sve na što mafija pokaže prstom, a crnogorski „intelektualci“ sa posebnom radošću i nadom čekaju u redovima da nešto mafiji zalogaje! To je istina, a Šerbo Rastoder je odavno u probavnom traktu mafijinog režima.

O poštenim izborima Rastoder laže, a istina je jedna i jedina: da su u Crnoj Gori SVI izbori do dana današnjega bili projektovani i brutalno pokradeni od mafijaške DPS već godinama poznate kao DPSDP!. Samo je LSCG, na primjer, te 1998-me godine podnio Ustanovnom sudu Republike Crne Gore TRIDESET PET HILJADA, ponavljam – HILJADA tužbi sa, na zakonu osnovanim zahtjevom, da se TRIDESET PET HILJADA, opet ponavljam HILJADA glasača makne sa crnogorskog biračkog spisa, jer u njemu nemaju zakonsko PRAVO da budu!!! Ratko Vukotić, tadašnji predsjednik Ustavnog suda , JEDNIM je, ponavljam JEDNIM je protivzakonitim rješenjem je odbio svih trideset i pet hiljada naših zahtjeva. Sjećate li se: da li se IKO u Crnoj Gori, počev od takozvane „opozicije“, uhvatio za ovaj stravičan podatak, da li je to uradio, na primjer, Crnogorski helsinški komitet osnovan na predlog i akciju LSCG kojeg je preuzeo da vodi najbrži i jedan od najsramnijih izdajnika LSCG Slobodan Franović iz Budve? Nije NIKO, jer su svi NIKO I NIŠTA, a ovo prevedite u: lukrativni mafijini požmirepi, eto to je to!

Nakon majskih izbora 1998-me napisao sam otvoreno pismo Vukotiću, objavile su ga „Vijesti“ koje su nas u toku kampanje, a i prije nje, urnisale otvoreno lažući, kao što je radio i sramotni „Monitor“, o javnim servisima da i ne govorim, ali se sad rutinirano i uobičajeno hvatao priključak na „školu novinarsku“ Miodraga Perovića Profitera redovno prezentiranu u „Monitoru“ i svakom mediju kojeg je navodno Profiter „osnivao“ , a iza svakog je stajala mafija. Dakle, između izbora budi umjereno oštar „novinar“ prema mafiji, a kad dođu izbori, za mafijom u juriš protiv njenih protivnika. Vukotić je izbjegao odgovor, kao beskonačno lukav vidio je da je gotov, ako odgovori, ali je zato odgovorio Šerbo Rastoder i to na čitavoj stranici „Vijesti“ i lagao SVE od A-Z! Inače, bilo je to PRVO javno javljanje Šerba Rastodera koji je mučki ćutao punih osam godina dok su Muslimane raznosili, ubijali, dizali u zrak, klali, deportovali Karadžiću pod nos. Ne samo Šerbo, nego ogroman broj Bošnjaka u Crnoj Gori danas su sramni robovi i sluge onoga ko im je do juče, zajedno sa Miloševićem, sve to radio! A želim i hoću otvoreno reći: da nije bilo LSCG, zajedno bi sa crnogorskim Albancima i Hrvatima i Bošnjaci crnogorski bili pod zemljom!!!

Mi smo im glave spasili, a znamo kako su nam svi vratili!

Rastoder nastavlja da laže, pa na strani 496 „piše“: „ Otklon od politike Slobodana Miloševića Crnu Goru je približio demokratskom svijetu i ojačao unutrašnje demokratske snage“. Vidi se da kod Rastodera nema granica za besramnost. Raskol u DPS-u 1997-me došao je po naređenju i narudžbi Zapada, Đukanović ga je prihvatio tačno u trenutku kad je Milošević već bio oduvan, samo se čekao trenutak njegovog realnog kraja, on je bio gotov zbog toga što je odbio da bude otvorena sluga Zapada i ako je bio njihov igrač, u to nema sumnje! Krvavo čerečenje Jugoslavije nije bio njegov izum, on je bio njegov užasni izvršilac . Za prihvatanje nove, potpuno suprotne političke linije od one savezničke Miloševiću, Đukanoviću je garantovano, moralo je biti garantovano, daljnje obavljanje mafijaških aktivnosti i pružena mu je garancija za njegovu slobodu, ali i čitave ciklione njegovog krvavog novca. Crna Gora se nije približila, osim u spoljnoj politici, demokratskom svijetu, nego je postala njegov odvratni piončić u širokoj balkanskoj krvavoj igri…

Na istoj strani Rastoder „objašnjava“ kako je Crna Gora: „… iz razloga unutrašnje, regionalne i međunarodne stabilnosti i bezbjednosti, ostala u labavoj zajednici sa Srbijom“, što je ponovo laž. Nikome kao Milu Đukanoviću nije odgovaralo da Milošević, već truo, široko izdan i nemoćan, ostane što duže na vlasti, jer mu je takva pozicija pružala mogućnost da se stalno uzdiže i hvališe stanjem u Crnoj Gori koje je „bolje“ od stanja u Miloševićevoj Srbiji. Uvjeren sam da niko kao Đukanović i oni iz njegovog mafijaškog DPSDP nije tako tugovao kad je Milošević oduvan petog okotobra 2000-te. Zbog svega toga i još mnogo drugoga Đukanoviću se ostajalo u zajedničkoj državi, ali je od 1997-me, ostajući bez biračkog tijela, uspio da podmićivanjem, kupovinom, lažnim obećanjima, strahom, policijom, medijima i drugim sredstvima, krađom, „okupi“ oko sebe ono tijelo koje je nekad pripadalo LSCG i koje je godinama krao. Svi se sjećamo podizanja liberalnih dva prsta u zgradi vlade nakon krađe svakih izbora u Crnoj Gori od 1998-me. Ovo je istina, a ne ono što Rastoder škraba kao mafijaška stara lažuća kokoška, za svoj „naučnički“ ram zloupotrebljavajući ime Živka Andrijaševića. Ali je činjenica da je sve ove i još mnogo drugih Rastoderovih brutalnih i očiglednih laganja Andrijašević prećutao kao keramički režimski golub!

Takođe, Rastoder laže i oko izbora 2001-ve, kada je Đukanović projektovao takav „izborni“ rezultat da LSCG može ući u vladu. Naravno, odmah smo shvatili da se radi i Đukanovićevoj, ko zna kojoj po redu, prevari. Da, on je htio ulazak LSCG u vladu, jer je naumio da nas „iznutra“ uništi s obzirom da je svaki drugi atak na LSCG davao za njega, Đukanovića, nezadovoljavajući rezultat. Znali smo da ako uđemo u vladu nastaje otvorena kupovina liberala, a takođe da od referenduma nema ništa, Đukanović ga nije htio, a podlo i stalno ga je promovisao, ali i odlagao u nedogled. Njegovi , uglavnom besmisleni i pokvareni napadi na Koštunicu, samo su bili značajan dio lažovske njegove strategije. Mi smo se 2001-ve odlučili da Đukanovića , ma i za svakog lakovjernog, ako ih je bilo, a nije, skinemo do gola, da dokažemo da on laže oko referenduma i da mu stanje bez referenduma odgovara i da će učiniti sve da rezltat referenduma bude „pobjednički“, ali ne dovoljno, da bude „siva zona“. Zato smo mu odmjerili od šake do lakta što se ulaza u vladu tiče odbijajući da budemo glineni golubovi za njegovo gađanje i naše rasprskavanje. Naprotiv, dali smo podršku manjinskoj vladi Filipa Vujanovića na osnovu sporazuma između DPS-LSCG koji je imao samo jednu jedinu rečenicu: da LSCG daje podršku Vujanovićevoj manjinskoj vladi samo i tačno na godinu dana u kojoj je DPS DUŽAN sprovesti referendum o državnom statusu Crne Gore! Naravno, ništa Rastoder o ovome ne piše nego istinu krije kao zmija noge. Umjesto referenduma Đukanović je, ne pitajući NIKOGA , potpisao „Beogradski sporazum“ što smo mi na našem kongresu ocijenili izdajničkim Đukanovićevim činom, odbili parlamentarnu podršku vladi i prvi u novijoj crnogorskoj istoriji, svojim izlaskom OBALILI crnogorsku mafijašku vladu!

Kako su reagovali „indipendetisti“ na ovu Đukanovićevu izdaju, a pogotovo prodani liberali i izdajnici LSCG tipa Radoša Rotkovića, Krsta Pavićevića, Stanke Vučinić, Vesne Vrbice- Vičević…itd? Ćutali su kao ribe, i ne samo oni, sva je Crna Gora ćutala kao zadnja kukavica!

Tako je to bilo Crnogorci!

Advertisements

Responses

 1. Nesretni Zivkovic, sa svojom karikaturom od istorije, a ima li Srpskijeg prezimena od prezimena Zivkovic, nemam rijechi!

 2. Davare nepismeni, Živkovićeva istorija je prava crnogorska istorija! Naravno i ti to znaš i zato je kao istinitu rasturaš tako što je nazivaš karikaturalnom, zaboravljaš da si ti horor karikatura, ako je suditi po tvom nepismenom pisanju. Pišeš sa velikim slovom pridjev “Srpskije” a zna se da se pridjevi pišu malim slovima. Ali, kod malih ljudi velike neistine množe se i uvećavaju nevjerovatnom brzinom isto tako i neznanje.

  Živkovića, kao i drugih prezimena, ima istih i kod Crnogoraca, Srba, Hrvata…ali je tvoj zadatak da priču o ovom izvanrednom Perovićevom tekstu usmjeriš u nacionalizam, to je tvoj cilj, ali ga nećeš postići ni ostvariti. Ti si lažov poput Šerba Rastodera, isti ste u duši bio ti Srbin, a on Bošnjak. I Crnogorci su puni lažova Davare, ali Živković ne spada u taj red lažova, nego ti i Šerbo.

 3. Rezimski istoricari Serbo i Zivko kao i bivsi liberali koji podrzavaju Djukanovica i sluze da bi se oprala biografija zlocinca.Momir,Milo i Sveto su do 1996.godine vodili ratove i sirili velikosrpstvo.Malo prije raskola Jovica Stanisic je instalirao Stanka-Zabca Subotica u Crnu Goru da vodi posao sa cigaretama.Tada su istisnuli Vanju Bokana i njegovog eksponenta u CG Srecka Kestnera.Normalno radi lakseg stavljanja novca u dzep ukida se naplata takse DB-ovacima kako insistira Momir vec se taksa pocinje placati novoformiranoj MTT companiji koju vode po Milovom naredjenju Vesko Barovic i Banja Vujosevic.To je momenat i tacka razdora u DPS-u.Naravno tada Djukanovic potpomognut spolja Gelbardom i tajno Jovicom Stanisicem koji salje Raja Bozovica i Vasa Mijovica da odrade Zetu pobjedjuje i pocinje dranje koze ovog naroda.Stanko-Zabac-Cane otvoreno stupa na scenu i sverc cigareta cveta.U tom periodu su se desila i neka ubistva koja do dana danasnjeg nijesu rasvijetljena.Vezano za ovu djelatnost kod suda u Bariju se vodi krivicni postupak protiv Djukanovica,Subotica,Barovica,Vujosevica i ostalih.
  Novcem koji je na taj nacin zaradjen kasnije su pokupovane firme,hoteli i nekretnine po Crnoj Gori.Naravno to je uradjeno preko opranih para sa raznih ostrva i off shore kompanija.I sve pod dirigentskom palicom jednog covjeka a on se zove MILO DJUKANOVIC.Da bi imao prodju smislili su prevaru da je do sukoba doslo zbog koncepta drzave.Saptacka masina UDBE nakon slucajnog osamostaljenja siri smisljenu laz da se s Momirom nekad rastao jer je naginjao samostalnosti.Da mu je to bila namjera lako bi je sproveo i dokazao.Pozvao bi Slavka Perovica i lako se dogovorili.No on je ustvari zelio drugo.
  Gospodo Djukanovic je za ovaj nakan imao ogromnu podrsku nekih faktora iz inostranstva,navodnih domacih intelektualaca,univerziteta,PEN-a,Monitora,Vijesti i velikog broja bivsih liberala.Bivsi liberali su kako za koju priliku trazili dobar izgovor da bi pokusali rusenja LSCG i uklanjanje svjedoka a ustvari tim radnjama su kod Djukanovica kupovali naklonost za prilaz gospodarevoj trpezi.
  Mi manjina koja je ovo registrovala i gadila se tomu i danas imamo problem to ljudima razjasniti jer crnogorci vole da njeguju svoju laz a dicno je nose i prkose kao istinom.Tesko ce se crnogorci u pamet.Svidjelo im se zivjeti sa lazima.No vrijeme je majstorsko reseto.

 4. Kada se sve sabere i oduzme milo djukanovic se zaista ovih 20 godina isprdao sa jadnim narodom na jedan izuzetno odvratan nacin. Ali olaksavajuca okolnost mu je sto je ogromna vecina naroda to zasluzila i trazila, a i jos trazi.
  Dva-tri istoricara, najvise desetak postenih sudija(od cega polovina nestrucni), 8 novinara(od cega opet polovina bez znanja), lideri opozicionih stranaka svi do jednog sluze mafiji,na univerzitetu muk, … i to je sumorna slika Crne Gore.
  Laz je izdignuta na pijedestal, a izdajstvo je vrlina. Posteni ljudi su u velikoj manjini, a i medju njima je malo hrabrih ljudi. Za malo para djukanovic kupuje sve one koji su spremni da mu sluze, a takvih je masa, guraju se. Kada sam procitao spisak “zasluznih” sto dobise penziju jedino mi je ostalo da se smijem rugalacki. Njihov zajednicki doprinos za obnavljanje nezavisnosti je manji nego sto je doprinos -Onogosta-za jedan dan djelovanja. Da nije bilo -Onogosta- u Niksicu bi na referendumu za nezavisnost glasalo najvise 30%. Znaju to mafijasi odlicno.
  Medjutim i sada kada se najavljuje djukanovicev odlazak sa vlasti on odlicno i dalje mijesa karte. Malo ga napada rakcevic, pa novinari miska Lupeza perovica, pa picke iz sdp-a glume sukob sa mugosom, pa mandic, pa njegov medo,…! U dps-u niko ni sum, ko i vazda.
  I onda pitanje 0CE LI SVITAT? KADA?

 5. Nije mi do ruke stigla Istorija Crne Gore iz ugla i pera ove dvojice mafiokriteta. A kako ih nazvati drugacije posle sveg ovog sto ste naveli da u njoj pise? To sto je Andrijasevic autor dijela do balkanskih ratova, naravno, da ga ne moze amnestirati od sveg onog laznog sto je Rastoder potpisao kasnije. Samim tim sto su joj na koricama oba autora prvi postaje otvoreni saucesnik drugog. Obojica zajedno saucesnici prekrajanja najsramnijih stranica crnogorske istorije. Da nije tako nikad im se imena u ovakvoj lazi ne bi sastavila.
  Ponekad, kao posle citanja ovog teksta, zazmurim i pokusam, bar na tren, da zaboravim koliko je u Crnoj Gori tesko ono sto bi (valjda) covjeku trebalo biti najlakse, a to je biti covjek. O Rastoderu ne bih, sam za sebe dovoljno govori sve. I ne zasluzuje ni pihhh, samo veliko pi, kakvo se moze reci svakom (ne)covjeku koji se zarad svojih licnih i sebicnih interesa stavi u trulu masu beskicmenjaka, onda kad je na njemu najveca odgovornost kao istoricara i intelektualca, da bude upravo covjek sa svim vrlinama. Zbog sveg onog sto je ostavio kao pisani trag iza sebe, Andrijasevicevo pristajanje da bude pandan Serbovoj “pohvali ludosti” je skoro pa neoprostivo, samim tim sto nidje nije rekao (napisao) ni rijec neslaganja sa ovoliko neistina i idiotluka. Andrijasevicev angazman i to cutanje se posle svega, na zalost, ne moze ni podvesti kao zloupotreba njegovog imena, jednako, kao ni u najboljoj namjeri antagonizam izmedju svjesnog i nesvjesnog, jer covjek koji je tako dobro i precizno proucavao, skenirao i prenosio upravo metamorfoze u Crnogoraca, nije smio sebi da dozvoli, ponavljam, upravo zbog onog ostavljenog traga, potpis ispod ovako sramno napisane istorijske knjige. Ne smije, ako ni zbog cega drugog, ono zbog fenomenalne analize mentalnog sklopa Crnogoraca posle 1918-te u kojoj se od heroja i ratnika pretvaraju u drzavne podanike u pravom smislu te rijeci. Pa Zivko izmedju ostalog kaze:
  “Desilo se da ljudi koji su bili opsjednuti, i nesporno, istorijski optereceni “cojstvom i junaštvom”, sada u potpunosti postaju pobornici politicke misli koja, poput pirotskog cilima, ima stotinu boja i stotinu šara. Crnogorac koji je znao biti odan ideji po cijenu najvecih žrtava, sada je nepostojan u tome za cijenu koja je smiješno mala.”
  Iz Zivkove glave i pera je ostalo napisano i ovo:
  “Jeste to neobicno, ali u Crnoj Gori nema veceg patriotskog cina nego pokazati da vam do Crne Gore nije stalo. Samo je u Crnoj Gori bilo patriotski – biti protiv svog kralja, a izdajstvo – ne podržavati tudjeg.”
  Ostaje pitanje da li se mozda Zivko potpomognut ko zna cime i Serbom Rastoderom rukovodio ovom zadnjom recenicom, pa se odlucio staviti na stranu “patriotskog” cina spiranja glibezi sa lika i djela dona ili kralja Mila Djukanovica? Da li se Zivko pravi neznaven kad stavi svoj autorski potpis uz Serba na tako jedinstvenu i prepoznatljivu saru na cilimu najnovije crnogorske istorije? Prepoznaje Zivko da se onda Crna Gora kretala, a i danas se krece, kao u Rakicevoj pjesmi “Dolap”, i ide naprijed krecuci se u krug. Nemoguce za ljude Andrijasevicevih kapaciteta da posle svega ne prepoznaju i znaju. Ali “cojski” cute misleci da su za sobom ostavili dovoljno kredita, da im se ovakve greske mozda nekad pripisu u “omaske” trenutka. A trenutak je vazan, jednako kao i oni ranije, koje je Zivko tako dobro posmatrao davajuci svoju istorijsko-psiholosku analizu.
  Niceovskim pristupom ova Serbova i Zivkova istorija je knjiga za sve i ni za koga.
  Da je bar istoricar Zivko pristao da ne bude dio oskrnavljenja crnogorske novije istorije moglo bi se najbolje shvatiti sta je taj isti Nice htio da kaze u sledecem:
  “Ko se penje po najvisim brdima, taj se smije svim zalosnim igrama i zalosnim zbiljama”
  Ali nije! Kako tuzno i razocaravajuce.

 6. Sve je kod nas relativno, istorija, sadasnjost a pogotovo buducnost. “I ovo ce se zvati juce“, vise plasi nego sto tjesi, jer je mozda bas ovo momenat da se to neko sjutra promijeni, a mi se nikud naprijed ne mrdamo…i zbog toga sto ce neki drugi vajni istoricari mozda i ove dane prekrajati u svojim pisanijama po necijim tudjim mjerilima…Izgleda da cemo ovu skoriju istoriju, ciji smo ucesnici i sami bili, morati sa koljena na koljeno prenositi pokoljenjima koje bi inace zvanicne knjige navele na pogresan intelektualni put. A pominjanje 97, 98, 2001, eh…izmami uzdah ocajanja, onaj koji govori koliko boli sto nismo nista, ali bas nista naucili ovaj narod za koji smo se uvijek iz dubine srca brinuli…
  I jos nesto: slobodni, posteni izbori u Crnoj Gori…je li to do mene ili jos nekome ova kombinacija nekako para usi?!?

 7. ninochka,

  dobroje stome isPravi,a eto iti ponedje zaborais staviT, zarez Dje bi bas trebalo, desise cho’eku, lljudi smo

  no ajde, takvi smo mi crnogorci, najpametniji, prvi do “najprvijega”, prljavoga jezika i kad treba i kad ne treba, lele nama da imamo i mi “nezavisnu” drzavu, po svaku cijenu, nije vazno sto 500 000 stanovnika ima ukupno 500 000 zuba na okupu, sto u jednu polovinu tece rakija umjesto krvi, a kroz drugu raznorazna opojna sredstva, sto nam se rijech drzi koliko sito vodu, sto je goli fukarluk cim oci otvorimo ujutu, sto nam je mrznja prema srbima uslovni refleks koji ti htjela ne htjela svakog dana samoj sebi pojacavas dopingujuci se novoistorijskim senzacionalnim “podacima”, sto si umisljena da si u ti u pravu, a ja ne, sto me mrzis, a ne znas me, sto neces da me chujes.

  Iskljucivost, nase prokletstvo najvece, koliko chinjenica u prilog procrnogorske toliko chinjenica u prilog prosrpske opcije crnogorstva. Ko je stariji kokoska ili jaje?
  Ti Nina zajedno sa Zivkovicem prosvijetlicete mi um da samo vama iskljucivo ja u 2010 – oj, eto bas vama povjerujem.

 8. davare!!!!prošetaj malo na zrak života ti. možda se provjetriš malo ,friško je

 9. E moj Slavko, jednom izdajnik uvijek izdajnik. Nevjerovatno koliko se Rastodera pojavi 1998 god. u zagrljaj onih koji su njihove sunarodnike (muslimane, jer tada nijesu smjeli ni pomenuti ime Bosnjaci) proganjali, hapsili i vjerovatno, da nije bilo LSCG-a, mnogi ne bi ni docekali ’98.
  Sjecamo se dobro onog dobrog dijela muslimana koji su od ’90 god. podrzavali DPS, drugi dio je cutao kao ribe, a treci dio je osjetio zastitu i to je bio jedini razlog zasto su bili uz LSCG (sto ce vrijeme kasnije pokazati). Mi smo, kao ljudi, stali u odbranu muslimana u CG, dok su cetnicke horde marsirale gradovima u kojima oni zive. I vjerovatno da nije bilo LSCG-a i Slavka Perovica mnogi ne bi bili zivi. svaki atak na muslimane u CG, u toku ratova koji su bili u Bosni i Hrvatskoj, liberali su ili na konferenciji za stmpu ili na skupstini prezentirali javnosti. Onoga dana kada ih je dzelat (DPS)pozvao malim prstom da budu sa njima oni vade krvavi noz koji su godinama ostrili i zabadaju ledja LSCG-u i Slavku Perovicu licno. Serbo je egzemplar tog naroda kojem nista nije sveto (“Nema vjere ko guzicu pere.” -A.Pavelic).

 10. Bez obzira koliko ste nepismeni, neobrazovani, ne čitate i ne pratite ništa, oslanjate se na tajanstvene i redovno lažne priče vaših „prijatelja“ i „rođaka“ koji su, opet redovno, saradnici i špijuni udbe, koliko god da ste to ili ste sasvim nešto obrnuto, a to znači pismeni ste, i načitani i čitate i obrazovani ste, pri čemu odmah želim reći da nije najvažnije da li čitate, nego je najvažnoje što čitate, jer ako čitate crnogorsku „štampu“ i gledate crnogoske „televizije“ ne smetnite nikad s uma da ste, u tom slučaju, debelo lagani i manipulisani, i nikad ne zaboravite da svaku poru, pa i izdavačku i medijsku, ali i vaše živote i živote vaših najmilijih, u Crnoj Gori kontroliše i drži Đukanovićeva mafija, i baš vam u ovom trenutku želim reći da je ogromna istina ,koju su još spoznali i definisali stari Rimljani, kako je istorija učiteljica života!

  ————————–

  Medij medij nam treba slobodan opozicioni van ovih kvazi sprdacina.

 11. Če, tvoja priča o Bošnjacima u Crnoj Gori je tačna, ali se isto može primijeniti i na sve ostale narode u Crnoj Gori. Bošnjaci jesu takvi, a isti su ti iCrnogorci, Srbi, Albanci i Hrvati u Crnoj Gori, sve je to jad do jada, sve su to jadovi. Kakve njihove vjere, oni su vjernici isto kao što su fudbaleri oni koji idu kao publika na stadione, vjera je u najvećem broju slučajeva za njih isplativa moda i ništa drugo.

  Koji bi istinski vjernik mogao da stane iza Miloševića ili iza Đukanovića, iza Tuđmana i drugih. Bilo kako bilo jedini je Đukanović ostao u političkoj i kriminalnoj utakmici od onih koji su bili najdirektniji i najsramnioji Miloševićevi saveznici, to je nacionalna sramota, to je užas i to je prava mjera koja govori o karakteru i nemoralu u Crnoj Gori. Politička situacija u Crnoj Gori već dvadeset godina može su uporediti samo sa otrovnim smećem. Ono što mi je stravično zasmetalo u tvojoj priči Če, jeste citiranje zločinca Ante Pavelića, to ti ne treba i ne vjerujem da ti je namjera da čitavu tvoju istinitu priču zbog Pavelića neko sada trpa u isti koš gdje su Pavelićevi zločini. I nije tačno da “nema vjere ko guzicu pere”, svaki je čovjek pere, nego je tačno da nema vjere onamo gdje se ona zloupotrebljava u političke svrhe, a to je opšte mjesto na Balkanu gdje su najviši vjerski velikodostojnici bilo koje vjere najobičniji i najniži kriminalno-politikantski igrači balkanskih vlasti od kojih je svaka zastupnik i igrač mafije. Dokle se došlo pokazuje i pojava knjige Vilijama Montgomerija čiji je cilj cilj istovjetan sa Šerboandijaševićevim da se mafijaš Đukanović prikaže kao čisti, hrabri čovjek i veliki političar. Možemo samo naslućivati koju je materijalnu korist ostvario Montgomeri dugogodišnjom saradnjom sa Milom Đukanovićem ili Jovicom Stanišićem, koliko je novca dobio Gelbard ili jedan prevarant kao što je bio i ostao Ričard Holbruk.

  Če, ostavi se Pavelića, to kompromituje cijelu priču, a to ti ne treba.

 12. @rajko zorić,

  Ili da što prije pronađemo one čija vjera brda pomjera, ili da pronađemo tu vjeru kod sebe. I to bez imalo šale. Pravi izbor za pravi narod i prave ljude! Kad smo se već krševito istorijski izlomatali. Da ne bi neko pomislio da nam ni dobro ništa ne valja., ne daj Bože!, a ustvari mi smo i sa malo zadovoljni. To je karakter. Ili skromnost. Ne zna se. Ne zna se.

 13. Pitnje svih pitanja sto se tice muslimana u Crnoj Gori je zasto uvijek sa jacima (pod uslovom da ih jaci prihvati)…? Podjimo redom, u 14 vijeku dolaze Turci na ove prostore, dio naseg naroda (danasnji muslimani ili bosnjaci) prelazi u islam i zajedno sa njima protiv dojucrasnje brace po krvi i vjeri jer im je bilo udobnije sa jacima i tako petsto godina,dok mi ratujemo za slobodu protivTuraka i njih kao njihovih najvecih sluga. Crnogorci u tom periodu ratuju, gladuju, djeca ne pamte svoje oceve jer su izginuli po crnogorskim brdima dok su jos oni bili mali, a oni siti, razmnozavaju se kao pacovi i bivaju turski najbolji vojnici (tj. nasi najveci zlotvori). Kad crnogorska vojska protjera turke iz CG i CG postade slobodna, oni po obicaju kod novog gazde, tadasnjeg Knjaza Nikole, na koljenima ljubeci mu ruku i kunuci se da ce njemu sluziti(to ce biti do I svjetskog rata) kada se pojave nove gazde tj. Karadjordjevici 1918 god.Sluzili su oni Karadjordjevicima do 1941 god. kao niko. 1941 god. kada je poceo II svj.rat i kada su Italijani i Njemci okupirali CG oni postaju njihove sluge i njihivi borci, a djed cuvenog istoricara Serba Rastodera postaje jedan od najvecih zlocinaca na prostorima CG (cuvene po zlu, Handzar divizije). U periodu vladavine Josipa Broza Tita ne treba mnogo trositi rijeci jer svi znamo da su oni bili najvece sluge tog rezima, a i kako ne bi kad im on dozvoli da religijski naziv “muslimani” pretvore u nacionalni. Oni su sada ovom rezimu u CG najvece sluge i oni ce svakom rezimu koji dodje na ove prostore biti sluge, jer oni genetski ne znaju sem da budu sluge i da sluze jacemu. Liberalima su se kleli da zele samostalnu CG kao svoju drzavu, jer to je kao njihova domovina. Oni su na referendumu ’92 god. vecinom glasali za SR Jugoslaviju jer je Slobodan Milosevic bio jaci, a vlasti u CG su bili pioni Slobodana Milosevica. Oni su uvijek bili tamo dje im je guzici bilo dobro i tako ce biti dok godj postoje na ovim prostorima.
  Postoje izuzeci, ali vecina je ovakva kao sto sam napisao i to su istorijske cinjenice koje mi ne smijemo nikad zaboraviti.
  Jer onaj koji zlo zaboravi, zasluzuje da mu se vrati.

 14. Soko,
  Oni su bili sluge tom istom A.Pavelicu.Ogroman broj je bio u ustaskim jedinicama,a imali su i svoju fasisticku handzar diviziju u sastavu NDH koja je ratovala i na sovjetskom frontu zajedno sa Njemcima koji su se zgrozavali zlocinima koje su oni tamo cinili. Podsjeti me, mozda ja ne znam, koliko je njih stradalo u logorima sirom Jugoslavije? Da nijesu mozda zavrsavali u Ausvicu ili Dahau? Da nijesu vjesani po Cetinju ili strijeljani ispod Ljubovica u Podgorici? Koliko je njih stradalo u II svj. ratu od strane Njemaca i Italijana? Da mozda nijesu stradali u Jasenovcu?
  Nema potrebe da ne kazemo istinu ma kakva ona bila. Kada mozemo da kritikujemo nasu bracu,rodjake,prijatelje da kazemo istinu za nas narod kolko god ona teska i bolna bila, zasto ne reci i za islamski narod u Crnoj Gori? Da nechu da neko od njih napade nekakvog njihovog islamskog vodju koji propagira cijepanje CG? Ne, nikada neces ni cuti, oni CG i Crnogorce podrzavaju samo kada se medju sobom svadjaju ili kada napadaju hriscansku bracu (Srbe). Vjerovatno zato sto smo mi ostali hriscani sto su i oni nekad bili, a mi smo svedoci toga.

 15. Če, sve je tačno što si rekao, ali je muslimana stradao ogroman broj u II svjetskom ratu, mislim da je taj broj poginulih bio jedanaest posto. Tačno je da se ponašaju kao što ti opisuješ, ali kako se ponašaju naši Crnogorci, Srbi, Albanci Hrvati? Na isti način Če. Po čemu se jedan Ranko Krivokapić, Rifat Rastoder, Dinoša, Milo Đukanović i onaj Hrvat u parlamentu razlikuju. Samo po količini novca. Što ih čini istima? Samo jedna stvar, a to je zločinački beskrupulozna želja i žudnja za što više krvavog mafijaškog plijena, a takva je ogromna većina stanovnika Crne Gore. Najbolje bi ih sve bilo zvati političkim i ljudskim sponzorušama, to je pravo i istinito ime.

 16. E fašisto pod nickom “Che”, sram te bilo. I tebe i pisca ovog bloga koji ti ne briše ove fašističke komentare.
  Srazmjerno broju u populaciji, po Dedijeru, u II svjetskom ratu je najviše stradalo Jevreja, pa muslimana, pa Srba. Ako ti je to kakva utjeha i ako ti je to mjerilo, fašisto.
  Ti branio muslimane? Ti bi ih sve poklao, pokrstio ili protjerao – kao tvoj duhovni vodja, bez obzira što se liberalom predstavljaš.

 17. Историју увијек пишу побједници. Наравно да, с обзиром да је издање књига потпомогнуто од стране Министарства, неће бити објављена потпуна истина о тадашњим догађајима. Како су од Црногораца крили историју и праву истину о њима, тако и данашњи историчари, пишући о недавним догађајима, крију чињенице које не одговарају онима који финансирају њихове књиге.

  Слободан сам да примијетим, чини ми се, грешку у тексту. Посљедња реченица претпосљедњег пасуса каже: ”…својим изласком обалили црногорску мафијашку владу.”
  Из Владе нијесу могли изаћи јер у њој нијесу ни били, већ су јој обезбиједили већинску подршку у парламенту, што је карактеристично за мањинске владе. Дакле, ускратили јој подршку у парламенту.

  Свако добро. Одличан текст. Писаће се и о овоме у уџбеницима историје будућих генерација.

 18. Slavko Perovicu,

  ovo ce biti moje posljednje obracanje vama.

  Sacuvajte zrno obraza i sankcionisite fasizam na svome blogu. Ne budite zavedeni onima koji, iduci vam niz dlaku, kontaminiraju ovaj prostor i kaljaju vase i ime LSCG.

 19. ziip to sto si ti poturica to je tvoj problem. Umjesto da se stidis i cutis kao devedestih ti dobijo krila od Mila pa na koga, na Liberale. Je li pasa? Izgleda da su vas Srbi bolje znali nego mi koji zivimo sa vama, tako lukavima.Dosta je bilo izdaja od vas sramnih.Vi samo postujete strah i silu jadovi.Blizi vam je onaj musliman iz Libije nego komsija hriscanin.A sto se tice odbrane muslimana pocetkom devedesetih, mi smo to radili jer smo mislili da branimo ljude, da branimo gradjane, ne razmisljajuci da neko za koga zalozis glavu i zivot moze isukati krvavu kamu i zabosti ti je u ledja. Ti si vjerovatno jedan od onih koje je majka savjetovala :” Nemoj, dome moj, ici tamo, neka se kauri medju sobom poubijaju.” Znas ti dobro da je sve ovo istina, zato te i boli sve to. Trazeci svoj identitet i svoje pretke citav zivot, nije lako. Zivjeti u ubjedjenju da si jedan od onih koji su prodali “vjeru za veceru”, tesko je znam.Kazi sto mislis o Fejzicu, vasem islamskom vodji koji zeli da parca Crnu Goru?Krenite u taj projekat javno a ne tajno, pa da vidite kako cete proci ti i tvoji istomisljenici na celu sa Serbom Rastoderom. I ZAPAMTI, NAJVECU IZDAJU U CRNOJ GORI I NAJVECI NOZ U LEDJA DOBILI SU LIBERALI, LIBERALNI SAVEZ I SLAVKO PEROVIC OD MUSLIMANA I BOSNJAKA U CRNOJ GORI.

 20. Steta Nedovicu, a bas smo puno ocekivali od tebe. Posto se neces javiti na ovaj blog, vjerovatno ces sjutra pred skupstinom CG izaci s transparentom :”SRAM VAS BILO PREKRAJATE ISTORIJU!”, u znak protesta, protov knjige o isoriji CG, koji su napisali Serbo Rastoder i Zivko Andrijasevic. Neces ti to, ne boj se, uraditi, zato sto je to vlast. Razumijem ja sve vas, vas ne boli, jer po vasoj kicmi nije pucalo kao po kicmi liberala koji su stali u odbranu muslimanskog naroda u CG, od onih istih dzelata ciji su oni sada sluge.

 21. Che,

  a po čemu se to razlikuje “pravoslavna”, od “katoličke” ili “muslimanske” izdaje? Namjerno pišem te riječi pod navodnicima te riječi, da bih podvukao pogubnost i otrov koju ste izrekli. Vi SIGURNO nijeste Liberal, Che. Ajde malo razmislite opet šta ste napisali, pa se lijepo IZVINITE svim onim ljudima koje ste ovako iz rukava, fašistički etiketirali na “gomilu”. To NE GOVORI neko ko je LIBERAL. I tačka.

 22. Gordost je greh

  Ljudi koji investiraju svoju pažnju i inteligenciju u duhovne dimenzije života zapadaju u nove iluzije koje stvaraju utisak moći. Znate kako paun uobraženo širi svoje raskošno perje kad želi da se dopadne svojoj parnerki? Tako otprilike gordi ljudi uobraženo demonstriraju svoje znanje o duhovnim, intelektualnim ili socijalnim vrednostima koje akumuliraju u svom pamćenju u nameri da impresioniraju neupućene. Njihova namera nije da ljude izvedu iz sveta neznanja, već da svojim nedostižnim kvalitetima fasciniraju okolinu. Sama namera, bez obzira da li je svesna ili ne govori o plemenitosti dela gordih ljudi. Gordost je grubi oblik agresivnosti čoveka nad čovekom. Ne treba poistovećivati gordost i dostojanstvo. Dostojanstvo je postojano izražavanje ljudskih vrednosti i vrlina koje se razmenjuju u komunikaciji u kojoj nema izrabljivanja ili osiromašenja. Gordost znači biti gore, u stanju iznad nekog drugog, a to se događa kad neko prenaglašava svoju poziciju prema sagovorniku ili saučesniku. Bez obzira što obično ne smeta ljudima koji je nose u sebi, jer im služi kao duhovna hrana, gordost ne stvara zdravo stanje duha. Ona sprečava čoveka u razvoju svoje istinske prirode. Uobraženi ljudi nisu svesni da snaga njihovog duha leži na staklenim nogama straha od nestajanja. Svaka uobraženost proističe iz verovanja da se čovek nalazi na ispravnijem putu od drugih, ali svaka vera proističe iz straha. Gde je strah, to je siguran pokazatelj pogrešne životne orijentacije. Ako nešto činim iz straha, kako mogu time da se dičim i da druge ubeđujem u svoj sistem vrednosti? Zato gordi treba da se pokaju i odustanu od kažnjavanja naivnih.

  Gde su gordi, tu su i naivni. Oni uvek idu u paru, nerazdvojni kao svetlost i tama.Naivni uvek drhte u strahu od autoriteta i služe kao duhovna hrana svojim nadređenim.Sve jedno, i kod jednih i kod drugih strah i drhtanje su osnove izražavanja. Poštovani Sergej Nikolajevič Lazarev reče da je Bog namerno unizio inferiorne kako bi u sadašnjosti umanjio njihovu raniju ili čak buduću aroganciju koju nose u sebi. Inferiornost kao lek od potencijalne ili prikrivene superiornosti. Gordi ljudi često ističu onu tvrdnju iz Biblije- Blago siromašnim, njihovo je carstvo nebesko, ubeđujući nas da je siromaštvo sreća koja nas čeka u budućnosti. Pogrešno protumačeno da ne može biti grešnije. Isus nije mislio na siromaštvo bića, ni spolja, ni iznutra. Pogrešno razumevanje stvara i pogrešan prevod. “Nisčim duhom” nije siromaštvo. To znači ne vezanost duha ni za jedan sistem vrednosti, osim vezanost za najviši Zakon, koja i nije vezanost, nego jedno sa Zakonom. Svaka vezanost za bilo kakav objekat, apstraktan ili konkretan stvara bol i patnju. Umesto vezivanja moramo čistiti i očistiti dušu od svakog načina vezivanja, za ideje, želje, osobe, stvari i objekte. Moramo, jer to je zov naše imanentne prirode.Tek onda nema drhtanja od prolaznosti i promene. Tek onda nestaje sujeta u svim svojim varijacijama. Umesto nje rađa se bezazleno biće, biće u odnosu ljubavi prema svakome i svemu.

  Sujetom se ništa dobro ne postiže. Sujeta je senka koja dolazi iz carstva ljudskog straha. Da li ste ikad razmišljali o njoj na taj način? Možda će vas ovakav pravac istraživanja dovesti do jasnog uvida kuda vodi život podvrgnut zakonima straha. U tom sagledavanju pomera se fokus vaše pažnje, sa ličnog odnosa prema drugim ljudima, na odnos prema samom sebi. Ako zauzmemo stav straha, a to znači stav grčenja, skupljanja i izolacije u odnosu na izazove života, onda samo izgleda kao da živimo.Tako skupljenji, nejasno osećamo kako život teče mimo nas. Postoje razne psihoterapijske tehnike za pobeđivanje straha, ali izgleda da su sve one nedovoljne da ostvare svoje ciljeve, dok mi u našoj duši ne prelomimo smer kretanja od, u smer ka. Jedini način da savladamo strah je prilaženje objektima našeg straha. Naravno da nije preporučljivo prići lavu, zmiji ili skočiti u vulkan, ali to nisu jedini izvori strahova. Najveći broj strahova nastaje u mentalnim predstavama opasnosti. Ako potpuno priđemo unutrašnjim izvorima straha oni prestaju da postoje. Rasprše se kao tama pred izlazak sunca. Isto tako, ako priđemo pravim izvorima sujete, koja znači strah od nestajanja, raspršićemo strah i drhtanje kao način življenja. Tek tada se istinski otvaramo prema izazovima života. Onda smemo da nastupamo javno, da pogrešimo ili da dozvolimo nam se drugi nasmeju što nešto ne umemo. Onda smemo da učimo neku novu aktivnost, kao što je ples, sviranje ili pevanje ili da javno nastupamo na bilo koji društveno prihvatljiv način.

 23. Redovno čitam tekstove Slavka Perovica. Ali , ne volim kada mi neko truje ,,vrelo iz koga se napajam,,. Fašizam koji isijava i kojim ovaj blog truje neko ko se predstavlja kao Che , a iz koga izvire patološka mržnja prema drugo i drugačijem, u konkretnom slucaju prema Bosnjacima , ponukao me da pozovem osobu koja se krije iza ovog nika da iza svog pisanja stane imenom i prezimenom, Da pojasni kako je to biti rodjen i živjeti samo da bi mrzio.
  Sonja Radosevic

 24. Marks,citat je odlican -prosvjetljujuci.Pazljivo ga procitaj -sa potpunim razumijevanjem,probaj da upijes tu svjetlost -Istinu u sebe i onda.. vidjeces svu svoju prljavstinu!Tada mozes poceti sa ciscenjem ili mozes uzivati (jer nekima se svidja smrad) u sebi!

 25. Ko god da se krije iza nika “che”, neka se ozbiljno zabrine za svoje mentalno zdravlje, jer drugacije ne mogu da objasnim, nego kao bolest, ovo otvoreno profasisticko verbalno divljastvo koje nik “che” sipa na ovom blogu.

 26. Branko Kocalo, bolje bi bilo da objasnis svima ko si ti, ja te znam dobro, ali ovi ljudi mogu pomisliti da si neka moralna gromada. Da nijesi ti mozda liberal? Nijesi svakako, jer tebi ni ukucani ne znaju za koga si. Tako kako sada branis muslimane tako si branio Mila Djukanovica i DPS od Liberala. I jos jednom: MUSLIMANI U CNOJ GORI SU ZABILI NOZ U LEDJA LSCG-u I SLAVKU PEROVICU i tacka.

 27. Izađi na crtu, udbašu, pošto me poznaješ “dobro”. Predstavi se lijepo junačkim imenom i prezimenom, te me “raskrinkaj” ovim ljudima odavde. Ništa lakše! Ne sumnjam da imate (svi vi, a ne samo “ti”) jako puno “informacija” o svima nama. Ili ostani do kraja učauren u ta tri jadna slova, prodavajući najodvratniji fašizam pod maskom liberala. Ovaj blog pokušavate da pretvorite u kaljugu u koju se ne ulazi normalnom čovjeku. Ako mislite da vam to prolazi, varate se. Jadni ste, do dna.

  Nadam se da će se ovaj blog oprati od ovog blata i nastaviti da postoji, uprkos ovolikim crnogorskim “Che”-ima…

 28. Slavko, tekst ti je odlican. Kao i uvijek govoris sustu istinu potkrijepljenu cinjenicama. Dok citam tvoje tekstove vraca mi se nada da u CG nije sve bas tako crno, da postoji svijetla tacka koja ce, nadam se jednoga dana obasjati sve nas. Tu tacku svjetlosti drzis ti u svojoj ruci a mi svi smo tu da te podrzimo i da ti damo snagu da se nikada ne ugasi. Ponosan sam sto sam od prvoga dana do danas liberal koji je ostrao vjeran LSCG-u i tebi, Slavko.

  VELIKI POZDRAV!

 29. Ja sam CHE GEVARA. A muslimani su izdali LSCG. Ako ti ovo nije jasno zali se obusmanu ili Helsinskom komitetu za ljudska prava (Slobu Franovicu). A na crtu pozovi Mila Dukanovica ili Ljalju Njikcevica pa ces sa mnom u finale ako njih pobijedis.

 30. @Che

  Ne dopada mi se bas nacin na koji saopstavas istinu, ali moram se sloziti sa tobom da muslimani (velika vecina)jesu izdali LSCG. Cast onima koji to nijesu ucinili, znam i takve, ali na zalost malo ih je. Bio sam uz LSCG i Slavka od pocetka, i znam sve kako je bilo. Izdali su oni sami sebe, cisto sumnjam da im sada cvjetaju ruze.

 31. Che, malo si pobrkao loncice. Pogledajmo rezultate izbora prije famozne 1997. god, dakle izbori 1990, 1992, 1996. na primjeru Rozaja, gdje je valjda preko 90 odsto Muslimana-Bosnjaka. I tada, u to najstrasnije vrijeme, tamo pobjedjuje DPS. Moja gruba procjena je da je najvise 25 odsto Muslimana-Bosnjaka glasalo za LSCG, dakle, vecinom su glasali DPS. U DPS su bili svi njihovi prvaci – Nuhanovic, Dizdarevic, Telacevic… danas su neki drugi. Nista novo. U jednoj drugoj knjizi dr Rastodera postoje podaci o izborima u CG od 1920. do 2. svjetskog rata. Muslimani su uvijek, prakticno stoprocentno, glasali za Pasicevu Radikalnu stranku, odnosno, kasnije Stojadinovicevu JRZ (“jerezu”).

  Medjutim, ruzno to sto si napisao o tom narodu. ne opravdava te nikakvo ogorcenje, da bilo koga na taj nacin i zbog toga izvrces ruglu. Takvo ruganje nije u nasoj tradiciji. Kao Crnogorac, pravoslavac, ogradjujem se od takvih ruznih tvrdnji.

 32. … I NAJTIŠI ŠAPAT ĆE NADJAČATI SVE VOJSKE AKO GOVORI ISTINU …

 33. U Čeovom pisanju nema nikakvog fašizma, ima istine. Bošnjaci, najveći dio njih je i sramno izdao LSCG, ali su se na isti način ponijeli LSCG i Crnogorci, Srbi, Albanci i Hrvati u Crnoj Gori, ogromna većina njih. Između borbe za slobodu ili ropstva, bolje i preciznije reći golog služenja mafijaškoj organizaciji DPSDP svi zu izabrali sudbinu golog sluge, gole prostituke mafijašu Đukanoviću.

  Ovo je istina i zato je Crna Gora danas u poziciji u kojoj se nalazi punih dvadeset godina. Na primjer, rođeni brat Brana Koćala Necko, rekli su mi to Nikšićani liberali, nije ništa drugo nego izdajnik Liberalnog saveza. Ima li u toj izdaji ikakve veze što on nije Bošnjak? Naravno da nema. Takvih primjera je koliko god hoćete, nacionalnost tu nije kriva, kriv je ljudski nekarakter. Tačno je da je LSCG dao odlučujući doprinos u spasavnju crnogorskih Bošnjaka, ali i drugih nesrpskih naroda u Crnoj Gori, to je istina. Dvadeset godina dželati su u Crnoj Gori vlast. Zahvaljujući čemu? Ništavnosti karaktera “građana” Crne Gore, to je istina. I kad sam pomenuo stradanje Muslimana u II svjetskom ratu mislio sam na njihovo stradanje na teritoriji bivše Jugoslavije. Oni danas kao i ogromna većina ostalih naroda i manjina u CG glasaju za dzelate, prodaju se na svakom koraku kao što se prodao i jedan Šerbo Rastoder očigledni beskarakterni lažov. Što je u ovoj tvrdnji fašističko? Ništa. Je li govoriti istinu fašizam? Nije. Što je bitna osnova fašizma? Laž i državna sila zloupotrebljena na svakom koraku. Vlada li se tako u Crnoj Gori? Vlada i to punih dvadeset godina. Kako Bog vraće Crnoj Gori? Tačno onako kako je zaslužila ako se to mjeri većinom, u suprotnom mafija bi bila oduvana narodnom voljom za tili čas. Ali, jesu li Crnogorci pošteni? Nisu, i zato su robovi. To je sva priča. Kad će ovu priču ispričati lažov od Rastodera Šerba? Nikad. Zato je moramo pričati mi, jer istina je život, a laž je živa smrt, živite mrtvi, jer ne postojite, sve vam je uzalud jer ste golo ljudsko smeće!

 34. Treba da stoji sledeće: “…ali su se na isti način ponijeli P R E M A LSCG i Crnogorci, Srbi, Albanci i Hrvati u Crnoj Gori…”

  Ovo PREMA je brzinom kucanja izostalo, a najvažnije je u toj rečenici! Hvala.

 35. Dragi crnogorski orlovi, sokolovi i Che-ovi, hrabra “liberalna” srca!

  Soko je dozvao orla, orao Che-a i obnarodovali ste liberalima i narodu crnogorskom tu njima inače “važnu i strašno bitnu” informaciju o tome ko je brat ovdje prisutnog – i šta je on “uradio” LSCG-u. Pri tom ste, tipično crnogorski, ološki udbaški-liberalno, sačuvali vaš orlovsko-krstaško-cheovski nos, nickovski (nitkovski) zabijen u neki strašno smradan predio iz kojeg se napajate i crpite “fantastičnu” inspiraciju koju prosipate po ovom blogu. Vašem neizmjernom uživanju u tom miomirisu neću kvariti ugođaj. Sada potpuno razumijem rečenicu autora ovog bloga rečenu milijardu puta gluvim, odvratnim i slijepim podanicima ove zemlje: UDBA JE NAŠA SUDBA! Trijumf smrada i fukarluka i je opšti, ne može ga oprati ni sav mafijaški novac kojim se hrani.

  Laka vam noć,

  Brano Koćalo, liberal (ali nikad više crnogorski, već samo i jedino Svoj)

 36. Kocalo,Soko i Zipp,
  zasto toliko ljutnje oko cinjenica.Hajde pogledajmo rezultate izbora po gradovima i birackim mjestima i bice nam jasno ko za koga glasa.Zasto ne zamoliti muslimane,bosnjake,hrvate,srbe,crnogorce i albance da ne glasaju mafiju.
  Moramo im napomenuti da nije bilo lako u ratno vrijeme braniti ih od vecine koju je kao i danas gle cuda predvodio isti ovaj Djukanovic.
  Zasto bi se neko vrijedjao ako je sad kad vise nema ratnih opasnosti naglaseno za DPSDP da to boli.Djukanovic vise ne treba da se brani od ratne i kriminalne proslosti.To sad u njegovo ime rade vrlo agresivno Skrelja iz Ulcinja,Husovic iz Rozaja,Maja Catovic iz Kotora,Mevludin Nuhodzic iz Bijelog Polja i Nikola Gegaj iz Tuzi.
  Gospodo zapitajte se zasto.Zasto nijesu uporni da saznaju ko im je maltretirao i osudio u namjestenom procesu sunarodnike iz SDA predvodjene Harunom Hadzicem.Sto albanci ne vide ko organizova Orlov let.Ko ih je hapsio i u one pecine oruzje postavio.Gradjani to ne mogu.Bice da su oni koji to godinama rade a to je UDBA.
  Sve ce se ovo zvati juce a oni koji su se iz ko zna kojih razloga i interesa vezali za Djukanovica morace nam objasniti racionalne razloge zasto su jos uz njega.
  Oni kojima smeta otvoren dijalog i nijesu liberali.Ne mislite valjda de ce se u bilo cemu navedenom prepoznati casni liberali.Ne oni imaju jednu naciju a to je LIBERAL i SLOBODA.

 37. Kocalo Ja sam CHE GEVARA. A muslimani su izdali LSCG. Ako ti ovo nije jasno zali se obusmanu ili Helsinskom komitetu za ljudska prava (Slobu Franovicu). A na crtu pozovi Mila Dukanovica ili Ljalju Njikcevica pa ces sa mnom u finale ako njih pobijedis.

 38. Koćalo, nema tebi mirne noći. Sve što si ispisao odnosi se na tebe, na tvoga brata izdajnika LSCG Necka i na sve druge koji postupaju na isti način. Da je drugačije ti bi rekao: moj brat je postupio tako, to je njegova sramota. Ali, ništa od toga, jer se mora biti neko i nešto u karakteru da bi se svaka istina izgovorila pa bila ona lično i nepriajtna. Ovaj tekst tvoj potvrđuje da ti veze s liberalizmom nemaš i neka ti bude, to je tvoj izbor kao i ogromne većine u Crnoj Gori, bez obzira na naciju i/ili vjeru.

 39. Soko, Che,

  tako se neko najčešće zabijen iza nicka “postavlja” između vas i udbe u “sredinu” , kao vrli “demokrata”, a radi se o običnoj shemi kojom udbaš štiti udbaša sa skoro zanemarljivom mogućnošću greške.

 40. Znao sam ja i kada sam pisao ovo o izdaji muslimana prema LSCG-u da ce biti negativnjh komentara kvazi demokrata tj. demagoga, koji ucestvuju na ovom blogu. Kazite vi meni, sto nije istina u svemu ovome sto sam napisao,pa da razjasnimo?Crnogorci su izdali LSCG, svakako, ali oni nijesu bili zivotno ugrozeni, i njima nije prijetilo istrebljenje. Ono sto smo mi liberali ucinjeli za njih nije, nikada, niko.Pa se sjecate kako su nas pravoslavci u CG nazivali(mudzahedini). Ili onog “blizi su vam turci od nas pravoslavaca.”Evo opet price koja sve ovo potvrduje:”Pocetkom devedesetih, dolaze na slavu kod Slavka, na Cetinje dva kuma muslimana sa sjevera.Uvece kada su krenuli nazad, na raskrsnici na izlazu iz Cetinja, zaustavlja ih patrola policije, privedu ih u stanicu i prebiju. Sjutri dan je bila skupstina CG, Slavko ustaje i isprica citavu pricu, da je policija prebila nevine ljude i na kraju kaze:”Ja ne znam sto da uradim u ovom trenutku? Jedino sto mogu tebe, Nikola Pejakovicu, ministre policije CG, izazivam na dvoboj. Izaberi oruzje i mjesto ako imas petlju i ista musko.” Tada u okruzenju bjesni rat, paravojne formacije kruze Crnom Gorom, pod punim oruzjem, i svaka budala moze da ispali rafal u tadasnjeg lidera LSCG-a. Ministar Pejakovic nije svakako prihvatio dvoboj ali mu je kucu kopao na druge nacine tj. uz pomoc UDBE i ljudi infiltriranih u LSCG-u. Kumovi Slavkovi su pusteni sjutri dan i necete vjerovati, na sledecim izborima oni(kumovi muslimani) ce zdusno podrzati DPS tj. one ljude koji su ih tukli i ponizavali.”

  Sto nije tacno? Jesu li promijenili vjeru? Jesi li bili turske sluge petsto godina? Jesu li podrzali Pasiceve radikale i Karadjordjevice? Jesu li bili u ustaskim handzar divizijama? Jesu li isto tako sluzili Titu? Jesu li od vjerskog naziva muslimani, dobili nacionalni naziv? KAZITE VI MENI STO NIJE ISTINA?
  One ljude koji me nazivaju fasistom prvo pozivam da objasne svima sto je fasizam(vjerujem da oni ne znaju)jer ako znaju vidjece da u svemu ovome sto ja pisem nema fasisma, ali ako je ISTINA fasizam, onda pristajem da me nazivate fasistom.

 41. Počeo je sa radom http://dailynewscg.wordpress.com/ ( dailynews crna gora).
  Identičan je po formi nekadašnjem DNMN-u.
  Tko stoji iza njega, ne znam!?

 42. Gospodo,
  zasto dozvoljavate sebi da se teziste problema seli na rekao ovaj ono itd.Problem u Crnoj Gori je da manjine permanentno glasaju svog dzelata.ZASTO.
  To treba da nam objasne ljudi koji pripadaju tim zajednicama.Kod mene nema problema sa generalizacijom.Moji prijatelji su bili bice i ostace slobodni i posteni ljudi a njih ima u svim zajednicama.
  Liberali kao slobodni i druzeljubivi ljudi moraju i trebaju da pozivaju i mole sve gradjane da se urazume i otkazu podrsku propalom kriminalnom rezimu koji predvodi Milo Djukanovic.To sto je dobro pojedincima iz manjinskih zajednica, treba da je na sramotu onoj vecini koja zbog njinih ucjena prihvata da bude taoc i nama zagorcava zivot.
  Postovani gradjani hajde hrabro svi udruzeno protiv bande i pljackasa.

 43. Nema ni gradjana ni hrabrih…odnosno tako ih je malo da je to da se covjek najezi.Malo brate, malo! A Stokholmski sindrom uveliko je uzeo maha kad nas, stoga se ljudi i drze za dzelatove skute. Za bolje , izgleda i ne znaju. I u Crnoj Gori svi smo manjina, kako god okrenes. Samo se neke manjine pametno ili iz straha udruze, pa nam kroje kapu kako im drago. A ostale manjine, ovako ili, o tuge, nikako ne reaguju. Najlakse se tu sukobljavati sa istomisljenicima oko nijansi u razlikama izrazavanja. Ajde malo da upotijebimo glave i srce pa da i mi uzviknemo No pasarán. Vakat i vrijeme je! I svi smo krivi, neko manje neko vise, ali krivicu dijelimo i tu nista ne mozemo! Imamo samo sjutra da to ispravimo, koliko se moze.

 44. Najbolje da stavimo parolu: RAT ZA MIR! Ali da precizno naglasimo kome rat a kome mir! Pa da zovnemo za pomiritelje one koji su nas prethodno zavadili!

  Liberalni Savez nikada nije nosio ni stao pod zastavu rata.
  Ni Crna Gora ne bi trebalo to da radi.

  Liberalni Savez nikada nije izdao svoju ideju o slobodnoj zemlji.
  Ni Crna Gora ne bi trebalo to da radi.

  Liberalni Savez je izginuo zbog Crne Gore.
  I nije izginuo da bi Crna Gora i dalje ginula.

  Drsko je i lažno i ljigavo tvrditi drugačije.

 45. @ Lev Davidovič Bronštajn

  Milka Tadić-Mijović
  Ratko Knežević
  Neđeljko Rudović
  Lev Davidovič Bronštajn
  Enisa Harović
  Darko Ivanović

 46. Tako je sivi Sokole! I za prethodne komentare, sve se slažem!
  A inače, oprostite – kako puno ‘iskreno zgroženih’ na ovu temu! Ako je i Che bio direktniji nego što to nekima od vas ‘dopušta kućno vaspitanje’, ja ću reći da meni moje ‘kućno vaspitanje’ isto tako ne dozvoljava da ne kažem licemjerima da su licemjeri! I tu se slažem sa Sokolom da to ništa manje nijesu u Crnoj Gori Muslimani, od Crnogoraca, Srba, Albanaca, Hrvata…čak ću se i složiti s velikim dijelom onoga što je Che rekao, jer samo su Muslimani u tolikom broju i sistematski bili istrebljavani od strane i ove vlasti, koja je s Miloševićem bila jedinstvena do 1997.-e, a za tri god, je u Bosni pobijeno gotovo 300 000 ljudi, i to mahom Muslimana, koje je sistematski ubijala zajednička SRJ vojska. Samo u 2 dana 1995.e, Mladić je pobio 8 000 Muslimana u Srebrenici – a Momir i Milo ga politčki i logistički podržavali iz PG! I? Imali većega razloga za bijes crnogorskih Muslimana? Ima li većega razloga za vječnu zahvalnost Slavku što nijesu svi završili kao oni u Štrpcima, ili isporučeni preko Herceg Novog? Ko ih je još to branio osim njega? Zaboravlja li se to? Zaboravlja li se da su ih mahom Crnogorci (uz ostale – u manjem procentu) okupljeni oko Slavka branili od Srba i Crnogoraca na vlasti – po cijenu sopstvene sigurnosti i života? Kad se to još dešavalo i đe? Je li to nešto što je relativno i uobičajeno, što se može i smije prenebregnuti? Dakle, odsustvo reakcije kod ovog značajnog dijela populacije, i njen značajni doprinos (kao velikog dijela biračkog tijela!) u održanju ovoga režima ne može biti zaobiđen! On je prirodno neočekivan, kukavički i neobjašnjiv elementarnim ljudskim parametrima – i takvim ga treba nazvati! Zašto je on objektivno takav – to može biti podložno analizi, ali je on objektivno takav – i poražavajući! Što je problem biti Musliman, i stidjeti se ovoga – ja ne shvatam, ako ja mogu kao Crnogorka da se stidim gotovo svega što su Crnogorci radili čitav vijek, liše LSCGa, zašto neko ko je Musliman ne bi mogao da se stidi i npr. ponašanja Muslimana pod Milom? I zašto bi bilo ko bio oslobođen ili pošteđen svoje političke odgovornosti, samo zarad svoje vjere ili nacije? Liberali se nikad nijesu nikome dodvoravali radi političke koristi, prosto zato što osim moralne dimenzije – dodvoravanje u konačnom ne dovodi do cilja kojeg liberali projektuju – a to je stvarni i istiniti život – u miru s drugima, ali prvenstveno u miru sa samim sobom – do kojeg se može doći jedino i isključivo istinom! E, tek tada ćemo se, na ovome parčetu zemlje zvanom CG koliko god da smo šaroliki, svi osjećati ‘kao SVOJ NA SVOME’, a dok svi – svako u svom selu ne kažemo istinu o sebi – prvenstveno sami sebi u lice, bićemo ko rogovi u vreći sa međuosbno projektovanim okamenjenim frustracijama, a Milo – će se još godinama radovati i pjevati: ‘Nijeste vi ovdje SVOJ NA SVOME, svi ste vi ovdje SVOJ NA MOME!’ ‘Pa ko hoće da se klati, neka plati’! Samo ja stalno plaćam prisilno, a klaćenje je čisto silovanje! Pa prosto ne mogu da shvatim da toliki broj uživa i u ‘plaćanju’ i u ‘klaćenju’! Uuuuh, grozno, bljak, i onda se još ne smije ni postavit pitanje – ‘Zašto je to meni silovanje, a tebi vođenje ljubavi, a radi se o zločincima svake vrste?’- to se pitanje mora postavit, pa zvao se ti Dženan, Anton, Milovan, ili Danilo, ili Afrodita, ili Esma, ili Stana, ili Ivana, ili Jovana .. ! I je li neko od ovih imena povlašćeno, i treba li bit? Za mene – ne! Tačka!

 47. Tako je Elizabet, Milanca, Daliborka, ovdje se “slatko” i “glatko” i “namjerno” skreće sa teme sa teme Slavkovog teksta o lažovu Šerbu Rastoderu na staru i prastaru policijsku podmetačinu kako je LSCG protiv Bošnjaka. Godinama su se od strane mafijaške policije Mila Đukanovića, Momira Bulatovića i Svetozara Marovića, ove trojke crnih i karakterno raspalih spodoba, ovih zločinačkih zombija, časni liberali prozivali mudzahedinima, miljenicima Izetbegovića, balijama, a da bi se uništili u srpskom srcu nazivani su katolicima, papinim miljenicima, tuđmanovcima itd., a glavna nakazna poruka bila je da su liberali miljenici zapada. Sve je to kovala ona trojka, sprovodila armija špijuna na terenu i po toj mafijaškoj “muzici” listom su plesali “novinari” crnogorski i “intelektualci” koje je vodio i bio im na čelu Miodrag Perović Lažov i Profiter, mafijin đavo nad đavolima. Tačno je, Bošnjaci su, ali i svi ostali “građani” Crne Gore uvijek bili uz i za vlast ma kakva ona bila, a ova današnja je bila i ostala glavni dželat Crne Gore. A istina je sledeća i laka za pojmiti, Đukanoviću ne trebaju glasovi, podrška ovom zlikovcu sram je i prokletstvo Crne Gore, njemu treba časni sud i doživotni zatvor. I sad hoće da me neko ubijedi da Bošnjaci, zajedno sa ostalima, ove poruke istinite ne razumiju? Ma ajte molim vas, toga vremena “nerazumijevanja” nikad nije bilo, ne postoji ni danas, neće ga biti ni sjutra. Đavo se i s Marsa vidi. Ogromna većina “građana” Crne Gore, poput Šerba Rastodera, prodane su duše, to je jezgro crnogorskog stanja, kao što su bili Srbi kad su listom stali iza Miloševića, nema tu nikakvih tajni i nije nikakav napor ovo razumjeti, a nesojski je da se ono što se razumije i očigledno vidi ne prihvata kao istina.

 48. Bronštajn ,iliti Trocki
  U Podgorici se komentariše da si ti Duško Kovačević, a ako jesi onda si i ti jedan od pokretača ovoga ‘novoga DNMa’, čiji si nam link odje ‘naivno’ proslijedio, ma baš si ga pronašao – istoga dana (juče) kad je počeo s radom – ma hajde! A sramno je Kovačeviću, ako si to ti, da si se našao u družbi sve samih režimskih slugu, koji pokreću istovjetnu imitaciju DNMa. Inače, DNM je pokrenuo Aleksić, bivši gradonačelnik Cetinja koji je zajedno sa Slavkovim kumovima Ivanom Martinovicem , I Sašom Markovicem, I Ivanovim bratom Dejanom – ispao hulja šireći odvratne laži , a kojeg je ukinuo samo zato sto na DNMu nije mogao zaustaviti otvorenu raspravu! Sada ćemo imati istu stvar, pogledajte samo spisak pokretača ovoga DNCGa:

  Milka Tadić-Mijović
  Ratko Knežević
  Neđeljko Rudović
  Lev Davidovič Bronštajn (Duško Kovačević?)
  Enisa Harović
  Darko Ivanović

  Bit u društvu ovih – govori sve! O onome što treba da bude ovaj ‘novi DNM’ – sad taj DNCG, a to je navlaka za naivne I odvlačenje pažnje s prave stvari koju radi Slavko – o tome govori spisak ljudi koji su ga pokrenuli! To će biti još jedna prevara pod ‘čarobnim štapićem’ jedne od najružnijih vještica u Milovoj službi – ikad – Miška Perovića!
  E, ako se ovakve stvari ne mogu prepoznat I odmah odbaciti – onda se nema što pričat! Još jedna prevara u nizu očekivanih – to je taj DNCG, I ništa drugo – smišljen u paklenim mozgovima udbe!

 49. Che je Srdjan Kusovac, ili neki njegov alter ego.

  Svaka njegova “je iz glave cijele UDBE”, malo da parafraziram Njegosa.

 50. Krtatko neko koristi prazan prostor u medijima da postavi novi sajt. Odnosno ako LSCG/Slavko zeli medij mora ga napraviti jer ako toga nema ostaje veliki prazan prostor izmedju nicega i onoga sto predstavljaju drzavni mediji i kvaziopozicioni. Evo Vijesti su recimo dovele Nicovica da pere Mila od Sarica sa tezom da iza toga stoji Ruska mafija a da nasi ni luk jeli nit koku mirisali. Stoga ne kritikujem DNCG apriori a poslije nekog vremena ce svaka zvijerka svoj trag pokazati.

 51. ziip, u pravu si, to su klicali liberali na celu sa Slavkom Perovicem, a protiv su bili Milo Sveto i Momir, zajedno sa Miomirom Mugosom, Lalom Nikcevicem, Asimom Dizdarevicem, Asimom Telacevicem, Kemom Djecevicem, Cenom Tuzovicem, Serbom, Rifatom i ostlim Rastoderima. Te price cete pricati nekom drugom, a ne nama liberalima. Nema vise varanja i lukavstva, bar sto se liberala tice,dobro zapamti. Sto nenapisa pismo onim muslimanskim poslanicima koji u skupstini CG rekose:”Nece se nasa djeca zenit pod ovom crnogorkom zastavom.”? A devedesetih su mahali s njom i dicili se da je to njihova i nasa zajednicka zastava i da su i njihovi djedovi bili perjanici kod kralja Nikole. O cemu se ovdje radi? Iscerase li liberali one nekoliko stotina hiljada muslimana iz CG? Bijahu li ono liberali sto procerase one ljude iz Bukovice? Ko pobi one zalosne ljude u onom vozu u Strpcima? Bjese li Slavko Perovic predsjednik vlade a pok. Miro Vickovic predsjednik drzave, kada zajedno sa specijalcima iz LSCG-a isporucise na noz Karadzicu one mucene muslimane koji su dosli da nadju utociste u CG? Da, u pravu si. Sada se sjecam, sefovi i nacelnici policijskih stanica u tim gradovima gdje su pohapseni ti nesretnici, bili su niko drugi nego “liberali”. Znas ti dobro i svi tvoji sunarodnici, da to nijesu bili liberali. To su bili ovi s kojima ste vi sada zajedno. Vjerujem da ce jednoga dana neki novi Serbo ili Kemo, za interes opet neke nove vlasti napisati sve ovo sto sam ja ironicno napisao kao istinu, a ti i tvoji istomisljenici cete cutati kao ribe, jer vam je sada udobno, u skutima Mila Djukanovica i DPS-a. Onoga dana kada je ova vlast, koja je sve zlo radila muslimanima, pozvala malim prstom njih iste, svi su zdusno potrcali u zagrljaj njima. I ne samo to, oni su bili najvisi negativni agitatori protiv Slavka Perovica i LSCG. To je istina i mozete me mrzjeti, napadati, ali isto tako znam da moji casni liberali koji su ostali do danas uz Slavka Perovica i LSCG, znaju to isto.
  Stalno su muslimani ugrozeni, jer su oni manjina i sve ono sto su bar nama obecavali i pricali, jedna velika vecina je lagala i lukavila se sa nama. Bojim se da, ne daj boze, ako se nesto promijeni u CG, nece imati ko da vas brani.

 52. Drasko ne avetaj!

 53. Danilo, živu istinu si rekao, ne onu Šupkovićevu, nego pravu. Isitina može biti da se osobe koje si naveo nalaze na udbaškom zadatku koji je samo jedan: lagati,lagati,lagati, lagati! Eto medju njima i Kovaćevića, tako to ide i tako se to radi.

  Drasko CT, Če nije policija nego osoba koja izravno i bez ikakvog udvaranja, u čemu ga podržavam, saopštava golu istinu da su Bošnjaci, ali i svi drugi u CG u najvećoj mjeri izdali LSCG koji im je glave spasio! I nema među Bošnjacima ni jednog jedinog koji bi osuo paljbu retoričku po stanju među Bošnjacima, ni jednog jedinog, a takvo je slično stanje i kod drugih. Pogledajet Srbe,Albance, a što reći o Hrvatima crnogorskim? Crna Gora je barjak sramote kojoj početka ni kraja nema! Barjak nose trojica: Milo Đukanović, Svetozar Marović i Miodrag Perović Lažov!

 54. I PROFITER! I LUPEŽ!

 55. bjese li to ona milka tadic cijega oca(predsjednik skupstine za vrijeme AB revolucije) Milo,Sveto i Momir izagnase iz skupstine izbrucise na sva usta.

 56. Evo samo prostim uvidom vidimo da su “soko” i “Che” sinoć “reagovali u istom minutu, sinhronizovano – 00:16! Matrica je jasna, precizna kao mehanizam. Ovi tipovi su tu da rade to što rade, usavršenim metodom: u prvoj rečenici pohvališ Slavka, a onda, kao da to rade “u njegovo ime”, počnu da sipaju najotrovniji udbaški fašizam.

  Očekujem od moderatora bloga da ukloni fašiste i udbaše sa ovog mjesta.

 57. Brano ,cuveni Kocalo ,bolje da si jutros posao u rastoke da pokosis i ocistis oko kuce Milove i Acove, no sto avetas, avetinjo.Sto ne brani liberale kada tvoj Ljalja Nikcevic zaprijeti u skupstini CG pocetkom devedesetih.:”Vidjet cete, vi liberali, kada se nasi hrabri ratnici vrate sa ratista, kako cete proci.”

 58. Ljudi, koliko je elektronski (internet, blog) vid komunikacije dobar, demokratičan, brz i interaktivan izraz, u istoj mjeri je i stvoren za zabunu, etiketiranje, denunciranje, targetiranje….. Internet prostor je svačiji, i to je i dobro i loše. Uvijek će se naći neko da ga zloupotrebi. Evo staviše me na spisak osnivača, ni krivog ni dužnog, a ja pojma nemam, taman kao i mnozina, o čemu se radi ovdje!? Sinoć sam dobio na “fejs” predlog za prijateljstvo sa “DNCG”…Poslao sam zahtjev, zašto da ne…i to je sve što znam o ovom projektu.
  Kada pišem po nickom “Lev Davidovič Bronštajn” šaljem i moju E-mail adresu gdje je moje puno i istinito ime i prezime. Tako da moderatori ovog portala od prvog momenta znaju ko sam. Mada, nisam se dužan legitimisati, ali eto, nemam šta kriti.

 59. Branko Kocalo, ne pitah te kad primaju stranke u stanicu policije Niksic? Napisi, kad se vratis, kako je bilo i koje si instrukcije dobio.

 60. Kad smo već kod ugroženosti i napada i usred dijagnosticiranja manjinskog prava, samo da malo napravimo razliku između sadašnjeg trenutka i toga kako se došlo do ovakvog sadašnjeg trena…
  Pošto nijesam neko ko smatra da je trenutno ugrožen ni Srbin, ni Hrvat, ni Bošnjak u Crnoj Gori nego čovjek i građanin, a odmah zatim onaj ko se drži Crnogorcem, a zbog:

  “Prije Živkovićeve veličanstvene istorije, knjige koje su obrađivale slične teme redovno su se zvale Istorija Crne Gore, ne nikako naroda, jer se crnogorski narod nije smio ni pomenuti, odmah bi centralni crnogorski komitet, ili njegove komisije, krenuli svom silinom na autora!”
  Ovo je jasno!,
  nijesu nacionalni fašizmi u pitanju, je li tako,
  a tako je zato što novovjekovni Crnogorac i Crna Gora koja se nadovezuje tj. izrasta iz istorije Zete, Duklje i Prevalitane, nije ugrozio ničiji osim sopstveni identitet. A samim tim i svoju rođenu Crnu Goru.
  Ovdje i sada u Crnoj Gori ugrožena je istina. Čiji se god interesi preplitali oko sukoba u mišljenju i stavu, ne bi bilo loše da se malo kontroliše ostrašćenost u izjavama. One time neće izgubiti svoju briljantnu oštrinu i poruku, ako je imaju.

  Mada, ne bi me iznenadilo da svalimo na Slavka Perovića začetke fašizma. Pošto je Slobodan mrtav, zašto da ne? Oni su stravično slični! Pa, da – stravično. A i bez Slobodana, što da ne? Nema veze. Do sad je dobro prolazila ta priča pa bi sad bilo vrijeme da glat prolazi! Je li tako? Tako je!, povikaše seljaci.

  Bravo! Nastavite da se bavite svim dobrim razlozima. Nemojte nijedan da preskočite, molim vas! To je sve čega se ovom komunikacijom dotičemo, to je sve taako nepoznato. I tako se mnogo toga promijenilo kod svih naših dobrih razloga! Začuđujuće, zamalo! A tako su bistri i jasni pravi razlozi boravka mnogih na mjestu LSCG-a. Vrijeme je majstorsko rešeto. Vrijeme je sudija nad sudijama. Vrijeme je da okrenete ploču, GOSPODO! Pokažite svoje pravo lice. Učinite tako zbog sebe. Sve je ostalo pjesma. Da vidimo ima li fašista u Crnoj Gori ili ipak nema. Ako ih ima biće i žrtava fašizma. A taj smo žrtvenički ples dobro i davno otplesali, tako da ne bi bio po ukusu, elite naročito. I nemojte shvatiti ovo kao prozivku nikova. Jer ta zajebancija nije dobra na račun Crne Gore. Iz više razloga.

 61. Brano Koćalo ti prebaci priču tamo gdje je čista laž. Če nije fašist ni udbaš nego neko ko govori istinu. Brano Koćalo tvoj rođeni brat je izdajnik LSCG koji se stavio na stranu Miodraga Živkovića poznatog kao tvor od Kotora, tvor koji je zajedno sa izdajnikom Nikolom Samardžićem kotorskim gradonačelnikom ukrao kotoranima i Crnoj Gori pola miliona kvadratnih metara nejljepše uvale na crnogorskoj obali. I ti o sramotnom bratu Necjku da ni rijječ da progovoriš nego toboš braniš Bošnjake, kao da ih neko napada kad opisuje istinito njihovo stanje i “poziciju”, a pozicija im je kao i tvome bratu: u debelom crijevu Mila Đukanovića. Da imaš obraza ti bi se stidio za laži koje pišeš, ali ga nemaš pa budi i dalje odvodni kanal za mafijašku crnogorsku kanalizaciju sram te bilo i tebe i brata ti!

 62. Sjetila sam se jednog događaja sa igrališta, dječaci koji igraju fudbal, jedan od njih nekontrolisano ispali loptu, drug iz tima mu na sav mogući glas naredi: A sad trči po nju muslimančino jedna! Dječaci su imali oko desetak godina. Je li ovaj drug od desetak godina to sam od sebe rekao ili je iz njega progovorilo usvojeno znanje? Možemo li reći da je to fašizam? Ne, zbog dječakovih godina. Ali, može li to postati fašizam? Može. A možemo li zamisliti kako se osjeća ono dijete što je istoga trena potrčalo za loptu? Ono toga trena dobija ubrizgani kompleks niže vrijednosti. Ja stvarno moram reći i to ne zbog časne odbrane liberala, nego je pravedno da se kaže, štićena je bila Crna Gora od strane Liberalnog Saveza, i verbalno i pravno i činom. Nije se tražila zahvalnica. Ali ni okretanje leđa prvom prilikom.

 63. Kod Crnogoraca postoji jedan poseban način uvrijeđenosti. Tu osobenost možda malo izrazitije imaju crnogorski Srbi. Oću reći oni su malo viši praktičari od ostalih. Kad ti nešto učine oni to smatraju uslugom a ne djelom. Svrhovito. Crnogorci su kod “činjenja” malo bolje(nadahnutije) motivisani, smatraju ga djelom. I ni dašak od učinka duha i ni tračak od djela. Srbin će ti vazda pamtiti i spominjati svoje usluge predstavljajući ih kao zasluge a Crnogorac će vazda kad treba zaspat od muke. Savršenstvo.

  Prethodno podsjećanje na ovaj “mali” ispad vezano je za drugu polovinu devedesetih, čini mi se ’97. Podrazumijeva se da je reakcija postojala, i da nijesmo bili samo puki posmatrači te jadne scene. Neko se MORAO izviniti.

 64. i opet, bravo Daliborka

 65. Kako se stvari kreću u CG pokazuje i rasprava na ovom blogu. Da odmah pređem na stvar. Dali je Šerbo Rastoder lažov. Da, ogromni. Da li je neko ko napiše lli kaže Šerbu Rastoderu da je teški lažov fašista? Nije. Da li onaj ko saopštava istinu samo zbog otvorenog saopštavanja gole istine može biti označen kao fašista? Ne može. A ko su oni koji ga tako označavaju samo zbog saopštavanja istine? Gola govna. Da li je bitno što je Šerbo Rastoder musliman u činjenici da je Šerbo lažov? Nije. Što je bitno? Cjeloviti nedostatak poštenja i karaktera kod Šerba. Da li su crnogorski Bošnjaci, Crnogorci, dio Srba, Albanci i Hrvati izdali i sramotno izigrali LSCG? Jesu. Da li su liberali ogromnoj većini Bošnjaka spasili glave? Jesu. Jeli ovo saopštavanje istine fašizam? Nije. Da li se ogroman broj građana Crne Gore svjesno i namjerno prodao i podvio mafiji na vlasti, danas Milu, juče Miloševiću? Jeste. Da li je ovo saopštavanje istine fašizam. Nije. Da li su građani Crne Gore otvoreni saradnici mafije, njih ogromna većina? Jesu. Da li je bitna njihova ncionalnost illi vjera u donošenju takve odluke? Nije. Oni i naciju i vjeru koriste kao zaštitu za svoje nesojske, nepoštene postupke. Da li su gradjani Crne Gore bez obzira na vjeru i naciju pokvareni i nepošteni? U ogromnoj većini i do srži. Da li je ovo saopštavanje istine fašizam. Nije. Nego što je? Pošteno konstatovanje dijagnoze!

 66. Postovani gradjani Crne Gore, drago mi je sto u ovoj raspravi ime sve vise onih ljudi koji znaju istinu i javno je iznose. Nadam da ce Crnogorci (mislim na sve gradjane koji CG smatraju svojom drzavom) poceti da osvjescuju u sebi potrebu za slobodom (izbora), integritetom, identitetom, samopostovanjem…i svim onime sto u njima zapravo postoji. Dobro je znati istoriju i biti realan, da nam se ne bi ponovila. Svaka nasa napisana rijec, na blogu Slavka Perovica, znaci, koliko god mi mislili da mozda i nije tako. I bice nas sve vise!
  Promjene se moraju desiti, zato smo tu!

 67. Aaaaaaaaa, fenomenalno!!!!!
  Prozvali smo danas tzv.’novi DNM’ – ‘identičan’ koncepciji i izgledu DNMa – juče pokrenuti blog DNCG, tj. http://www.dailynewscg.wordpress.com koji je počeo sa radom JUČE – i njegove režimske autore (a nije zgorega ponoviti sva pomenuta imena, povezana s ovim blogovima: Aleksandar Aleksić, Milka Tadić-Mijović, Ratko Knežević, Neđeljko Rudović, Lev Davidovič Bronštajn(Duško Kovačević-koji tvrdi da tu nije!), Enisa Harović, Darko Ivanović. O pojavi ovog DNCG bloga nas je juče, na dan njegovog pokretanja NA OVOME SLAVKOVOM BLOGU sinoć obavijestio Kovačević, a taj isti DNCG je sjutri dan, odnosno DANAS – IZBRISAN OD STRANE NJEGOVIH AUTORA! Viđeli su da su provaljeni istoga trenutka, i odlučili da ga izbrišu – znači, ne želeći da gube vrijeme dokazujući se onim što nijesu, ali tako nam istovremeno dokazujući KO SU i KAKVE SU IM NAMJERE BILE: DA SE PODVUKU PODLO, PODVALE KUKAVIČJE JAJE I ODVUKU I LJUDE OD SLAVKOVE PRIČE, A SVE AMORTIZUJUĆI I USMJERAVAJUĆI BILO KAKAV OPOZICIONI, A POSEBNO LIBERALNI POTENCIJAL U IZDUVNE SISTEME MILOVIH GAJDI!
  E, pa ovo je radosna noć Crnogorci – sad vidite kako udba radi, i da ovo nijesu paranoje – probali da podvale ‘zamjenu za DNM’ – nijesu uspjeli – ugasili! Sad će sigurno probat nešto drugo! Ma neka izvole, sad su priznali da su i ovoga puta provaljeni! Prozvali smo ih ovđe, i pobjegoše ko PI…E! A zamislite da nas je 5 000…Radujte se zbog ovoga narode slobodni, ovo je velika stvar! Idem sam sebe odmah nešto da častim! Majku im njihovu udbašku, što nam čine – ne daju ni promaja da dune , a da oni to ne iskontrolišu! Ali, zaduvaće im orkan, a vidite kako su utekli i pred lahorom! Njihova glupost i jadluk je uvijek bila naša najveća prednost! Živjeli mi slobodni ljudi, ovo je naša pobjeda noćas, iako će nam oni i dalje pokušavati da podvale! Evo linka još jednom da biste vidjeli sljedeće obavještenje koje kaže:
  dailynewscg.wordpress.com is no longer available.
  The authors have deleted this blog.
  http://www.dailynewscg.wordpress.com

 68. Gospodo,
  zasto bi se neko stidio zbog losih djela njegovih sunarodnika.Ja mislim da niko to i ne ocekuje od ljudi iz manjinskih zajednica zbog svojih sunarodnika koji podrzavaju Djukanovica a oni su neke druge opcije naravno opozicione.
  Molim nemoj da mi neko samo kaze da gospoda koja podrzava Ranka dvometricu su ustvari na pravom putu.Ne hvala lijepo.Mogli su liberali 2001.godine da se bace pod skute gospodaru ali je to mudri Slavko prozreo i rekao NE.Veliko NE.Hvala mu na tome.Tesko nam je svima jer nijesmo uhljebljeni a li smi GOSPODO SLOBODNI.Uh kako je to gordo.Bar ja tako to dozivljavam iako nemam sve rijeseno ali mi je milije sto nisam sa njima nego da imam rijesen ekonomski status a da sam gospodarov podprdak.
  Oslobodite se ljudi.Tu je SLOBODA na dohvat ruke.Imacemo pozoriste na dvoru.

 69. Che,

  Prikoci malo, udahni duboko i razmisli dobro. Ono sto si izjavio za Bosnjake je djelimicno istina, zato sto si generalizovao, i sto nijesi nasao shodno da obradis, pa samim tim dobija i fasisticke konotacije, a to je jos vise dobilo na tezini kada nijesi u isti kos ubacio i Crnogorce i Srbe i Hrvate i Albance. Porazno.

  Ne vidim apsolutno nikakvu razliku izmadju prozvanih, a ti si ocito to uradio sa odredjenom namjerom. Drugo, ostavi se brace i rodjaka i kumova, nije su svi ljudi u istom kosu, ako im je neko iz porodice na drugoj bandi. Bilo je na hiljade pravih Liberala, a da su im rodjaci i bliznji u DPS, SNP, SNS itd.

  Vidis ti dobro, koja su sorta oni izdajnici iz LS u liku Vlahovica, Pavicevica, Mrvaljevica, Vucinica, Rotkovica, Ljumovica, Ivancevica, Tvora i mnogih a cinimi se da su svi prozvani bili neki Crnogorci.Ti velji Crnogorci su u odredjenim tj. dirigovanim trenucima zabadali noz u Slavkova ledja i LS-a. Pa sta smo mogli ocekivati od ostalih?

  Zato, ako imas ciste namjere, ne dijeli no opleti po svakom prema zaslugama…Ne sortiraj ni ljude ni narode ne grijesi dusu, ne dijeli, niti pokusavaj da svaljujes krivicu na jedne,a da druge zaobilazis. Te podjele drze ove mafijase na vlast punih dvadeset ljeta, ako budemo tako rabotali oni ce dovijeka vladati…

 70. Od svih tekstova na ovom BLOGU ISTINE, ovaj velicanstveni Slavkov tekst bih svakako postavio na pijedestal.

  On otkriva prljavstinu i unistiteljsku prirodu rada mafijasko-udbaskih slugu u razaranju crnogorskog drustva u cjelini. Ovaj tekst (kao i ostale) treba iznova uvijek citati i citati, proucavati, pamtiti i prenositi jer kljucna podvala Djukanovicevog rezima upravo je podupirana “intelektualcima” poltronsko komunistickog kova.

  Sta da se kaze o zivoj diskusiji o ulozi pojedinih naroda u Crnoj Gori koji podrzavaju rezim ?

  Mislim da svaki narod ima svoje izrode i avangardne pokvarenjake koji ga vuku u sunovrat, a i gurajuci ga u halapljiva usta mafije koja manipulise vjekovno nerjesenim pitanjima, nesrecama, ubijanjima i neprijateljstvom izmedju balkanskih naroda.

  Osnovni problem je u tradicionalnoj uvlkackoj prirodi i slijepoj pokornosti nad autoritetom, kao i o neobrazovanosti koja je, cudnim nevidljivim obrascima , sublimirana u prljavo lukavstvo i laz podanika (citaj: glasaca)

  Ne vidim taj fasizam koji se pripisuje komentatoru Che. Pazljivo citajuci, otkrivamo istinu, koja jeste jezivo bolna, nesrecna i indukovana od mafijaskih slugu i uvlakaca koji su citav narod stavili na klackalicu sudbine i gledajuci samo svoj interes. Zaista sam protiv, i PROTIV svakog cenzurisanja komentara (osim psovki, naravno), jer citava nesreca Crne Gore , ali REALNA, se istresa u nasim komentarima na ovom blogu.

  I prilika da uocimo, na sav uzas, da nista u Crnoj nam Gori nije rijeseno, ako cemo komparirati danasnjicu sa decenijama i decenijama unazad.

  Pozdrav za tebe, Slavko. Ziv i zdrav nam bio.

 71. Gospodo,
  upravo sam gledao IN puls na In tv.Glavna vijest je da je dvometrica Ranko imao susret sa BIVSIM predsjednikom Slovenije Milanom Kucanom.Ovaj gospodin je trenutno izaslanik vlade Slovenije za BiH.Kao sto se zna u BiH je poodavno ustavna kriza jer su u Daytonu napravili nefunkcionalnu drzavu.Tada su vodili racuna kako da podmire TRI NARODA i DVA ENTITETA.I naravno stvorena je BiH sa republikom Srpskom i federacijom BiH.Dugo vremena su Djukanovic i Ranko dvometrica preko reisa Mustafe Cerica,Harisa Silajdzica i Fahrudina Radoncica crnogorske bosnjake i muslimane varali a za uzvrat im davali jalovu podrsku za resenje problema u BiH.Sad je na veliku srecu bosnjaka za clana predsjednistva izabran Bakir Izetbegovic sin pokojnog Alije ideologa i tvorca drzave BiH umjesto pljackasa porijeklom sa ovih prostora Radoncica.Cak je i Izetbegovic izjavio da ce sa svima praviti koaliciju na nivou FBiH samo ne sa Radoncicevom strankom.Takodje je i objasnio razocarenje u njega,naglasavajuci da su ga on i njegov pokojni otac pomagali kad je kao i svi ljudi koji podju trbuhom za kruhom u svijet,no im je uzvratio kako ne dolikuje ukoliko imas malo obraza.Gubljenjem pozicije Radoncica Djukanovic i Krivokapic gube poziciju mesetarenja po BiH i njihovih navodnih dobrih usluga te to sad pokusavaju postici preko Kucana.
  Pogledajte sta radi racionalni predsjednik Tadic.Izvinio se u Vukovaru.Pogledajte koje je simpatije pobrao u Zagrebu.Prihvatio je direktne razgovre sa Pristinom.Za Djukanovica KRAJ price o dobrim momcima koji su DIO RESENJA a ne dio problema.Nema im vise korumpiranog Mesica.Ostao je Djukanovic sad da sa Rankom dvometricom rjesava probleme oko Mugose i Konjevica.Zasto sad podgoricanima ne smeta Konjevic kad im je nekad kad je bio kandidat pokojni Vickovic smetao jer navodno nije bio odavde.Zasto mudro cute.Mozda ne treba pominjati da se neko ne nadje prozvan i naljuti se.Zasto se ne naljute pa jednom glasaju bilo koga samo ne DPSDP.Svi drugi ma koji bili bolji su od pljackaske OLOSI.

 72. Draganu Ilicu i svima ostalima

  Ako pratite blog Slavka Perovica vidjecete sto sam ja napisao za Crnogorce i o Crnogorcima. I nemam namjeru ponavljati svaki put kad pisem o drugima. Slazem se da je bilo velikih izdaja od Crnogoraca i da je mnogo Crnogoraca zabolo noz u ledja Slavku Perovicu i izdalo LSCG. Da pojasnim, Crnogorcima u Crnoj Gori nije prijetila zivotna opasnost i nije im glava bila u torbi, izuzev liberalima. Generalna politika Slobodana Milosevica i njegovih sluga u CG je bila po zivot opasna za Albance, Muslimane i Hrvate u CG. Slozicete se da je to istina. Sad se postavlja pitanje, zasto su manjinski narodi podrzavali LSCG do 1998 god. i zasto ga nijesu podrzavali poslije 1998 god.? Evo ja cu pokusati da vam odgovorim na ovo pitanje. LSCG je bio veliki pokret, u jednom trenutku u CG, a kao sto rekoh manjinski narodi su bili u velikosrpskom projektu zacrtani kao neprijatelji, ne pojedinci, kao kod nas Crnogoraca, nego generalno svi. I oni su, sto ce kasnije i vrijeme pokazati, zdusno prisli nasem pokretu, tvrdim samo iz jednog razloga, tu su se osjecali donekle sigurno (jer koliko znam ni jedan Musliman, Hrvat ili Albanac nije bio osnivac LSCG-a). Kako to da nas, na izborima ’92 god. podrzi ogroman broj Muslimana, Hrvata i Albanaca, a ’98 god. podrze one koji su imali u programu njihov bioloski nestanak. Sto je to u svojoj politici promijenio LSCG, koje greske je napravio LSCG prema manjinama u CG? Ja bih razumio da su oni podrzali bilo koju drugu stranku u CG, ali ne mogu shvatiti da su podrzali bas one koji su javno pozivali na njihov linc, hapsili ih, prebijali, iseljavali i ponizavali. Ne moze me niko ubijediti i nikada necu shvatiti, i sve je drugo laz, osim toga DA SU ONI SAMO IZ INTERESA I IZ STRAHA, BEZ IKAKVIH UBJREDJENJA I EMOCIJA PREMA CG I LSCG-U, U JEDNOM TRENUTKU PODRZALI LSCG. To je kasnije i vrijeme pokazalo. Jer, kad je od ’98 god. Djukanovic posao svim silama, zajedno sa svima ostalima u CG, da unisti LSCG i Slavka Perovica, i to radio do zamrzavanja LSCG-a, sto ne priskocise manjinski narodi u pomoc i odbranu onih koji su njih, osam krvavih godina branili srcem, dusom i svojim zivotima. Ne, ne, oni su zajedno sa Djukanovicem udarili na nas. “I svaka im cast.” A ja sam fasista zato sto sve ovo znam i jedan sam od svjedoka svega ovoga sto sam napisao i to se desavalo pred mojim ocima.
  Tu sam da bih vas podsjetio na sve ono sto nam se desilo u LSCG-u i oko njega, proteklih dvadeset godina.

 73. Rasprava na ovom blogu iznosi istinu na vidjelo. Vidi se kao na dlanu da smo provizorno podijeljeni po nacijama i vjerama u Crnoj Gori, ali te podjele ne postoje osim kao dvadesetogodišnji produkt mafijaške policije.

  Slavkovi tekstovi kao i komentari većine komentatora ovu činjenicu razotkrivaju i njom gadjaju pravo u lice don Mila Djukanovića, ali udaraju nogom u zadnjicu veliku većinu gradjana Crne Gore i to samo sa jednom namjerom: ne bi li se uspravili! Nema u Crnoj Gori vjernika osim onih modnog karaktera, jer da se radi o vjernicima istinskim, mafija ne bi imala šanse ni sekund, a ne da se razvije u čudovište kojem su, ne samo crnogorski ljudi, prirodna “hrana”.

  Slavkovi tekstovi su izvanredni, oni iznose istinu pred oči svakog Crnogorca, istinu koju su liberali davali svakog dana i noći Crnogorcima punih dvadeset godina, svjetlost za kojom se trebalo ići, ali su svi u CG, ogromna većina, za svoj put izabrali mafijaški put Mila Djukanovića. A Slavkova istina ne zaostaje za onom božanskom Vermerovom slikom “Dama s bisernim mindjušama”, ona je neodoljiva upravo zato što je istinita. I nema nikakvog fašizma u komentarima, ali ima puno prljavosti u svakom komentaru koji se laća ovog topuza da bi kroz navodni fašizam podmetnuo minu u čitavi blog. No pasaran.

  U Slavkovom tekstu Šerbo Rastoder je samo metafora istine kako izgledaju ološi u Crnoj Gori.Šerbo je Bošnjak, ali je Jevrem Brković Crnogorac. Što ove odrednice Bošnjak, Crnogorac znače u ovim slučjevima, ili činjenica da se nekadašnji velikosrbin Đukanović u najnovije doba pretstavlja kao Crnogorac? Ne znače ništa, a nešto znači da svjedoče kako su sva trojica ološ.

  Fahrudin Radončić i njegov brat Šeki vajni novinar, isto su ološi i Milovi podvlakači. Fahrudin se u sred Sarajeva napljačkao miliona i miliona uvlakavši se u zadnjicu Izetbegovića. A Šeki i danas krije svoj pravo ime, jer mu “Šeki” zvuči crnogorski, a to je “sigurnije”. Nije Šeki Šeki, nego Šemsudin, to mu je pravo ime. I tako redom. Neiscrpna je ovo knjiga o crnogorskim ološima ma koje vjere i nacije bili. Jer da su istinski vjernici i iskreno nose svoje nacinalno osjećanje, mafija ne bi imala šansu ni dvadeset sekundi, a kamo li dvadeset GODINA!

 74. Neznam kako je to bilo… ali znam da ni ovaj sto socno citira Pavelica nije daleko od onih koji su navijali 90-ih.
  Svaka cast Slavku Perovicu, a nije ni cudo sto je otisao jer znao je da nema casnih Crnogoraca, takvi ne zive vise ondje, izumrli su…

 75. Davide cijenjeni,
  Što da Ti kažem, koji argument da potegnem… a da Te ubjedim da ama baš nikakve veze nemam sa “DNCG” i ANB-om, ne znam, namam ideje.
  Čini mi se i kad bih iznio demonstensku odbranu, ne bi vrjeđela. Osuđen sam apriori, kafkijanski, a što je najčudnije, od meni dragih ljuđi.
  Da sam toliko “moćan” da mogu da osnivam portale…i ko zna šta sve…onda vjerovatno ne bih juče odio kod komšije Dzeka Burzanovića da pozajmim 50 eura, da kupim dva metra drva, da se ne pomjećem naredija dana…. No ajde, dzaba zborim, čini mi se.

  Pozdrav, svakako

 76. @Dragan Ilić

  Dragane, mislim da je dužnost svakog liberala, posebno u ovakvoj ubogaljenoj Crnoj Gori, da reagujemo na svaki oblik fašizma i podmetanja. Na stranu sve kukavičke laži, skrivene iza nick-ova i uvijene nekim patetičnim, a u svojoj suštini otrovnim parolama parolama. Zbog jednog sjajnog čovjeka koji se zove Džemal Perović, na primjer. Zbog svih nas, gdje god da smo i koliko god da nas ima. Kakvi smo to ljudi, inače? Među kakvim zvijerima mi to živimo? Ako se ovakve stvari principijelno ne osuđuju, mogu samo reći da je svijetlo i definitivno ugašeno….

 77. Soko,evo ga Brano Kocalo.stigao je iz milicije sa novim instrukcijama.Brano bolje malo da pricamo o tvom bratu.Sto mu ne rece jado, da ne izdaje LSCG na konferenciji na Cetinje.Ti i tvoj brat ste olicenje fukarluka u Crnoj Gori.Ti branis muslimane od mene danas,a ja i liberali branismom ih od tebe i tvojih velikosrpskih drugova deset godina.Pozdravi doma i javi bagri izdajnickoj na celu sa Tvorom Zivkovicem, da ce doci dan kada ce proklinjati majcino mlijeko. NIKOME NE ZAVIDIM, DOK MU NE VIDIM KRAJ!

 78. Če,
  položi oružje ponekad. Ipak smo na blogu gdje ne poentiramo raznoseći nečiji lični život. Mislim da je dovoljno mržnje pokazano, nema potrebe za dodacima. Sam odluči.

 79. Brano,
  u pitanju su podmetanja Slavku Peroviću. Sa više strana. I mogu poslužiti kao osnova za sukob(e) u zemlji koja očito ne preza od zavaljene ljubomore, pohlepe i mržnje. I to na vrlo lukave načine. Nije riječ samo o vlasti i onima koji njome rukovode.

 80. Che Cheriću,

  zaobiđi me u širokom luku, ko god da si, skotino! Onaj koji vjeruje tebi i tvojim pasjim nakanama gori je od tebe. ili se predstavi, junače. Nemoj da prijetiš meni i mojoj porodici na ovom mjestu, “liberalna” kukavice. Znam da ste majstori za zastrašivanje svega i svakoga ko ima svoje ja u ovoj nesretnoj zemlji koja vas takve razmnožava rapidno. Meni se više ne obraćaj.

 81. @Daliborka,

  aktivan sam na blogu Slavka Perovića gotovo od samog početka. Nagledao sam se svega i svačega i potpuno mi je jasna matrica po kojoj “rade” ovi ljudi, ugodno zabijeni iza nickova, kukavički i podlo. Ništa me odavno u Crnoj Gori ne iznenađuje, kao što odavno i znam da ništa što nam se događa nije slučajno. fascinantan je broj “liberala” koji trenutno vršljaju na ovom mjestu, koji bi vjerovatno razapeli jednog Džemala Perovića, recimo – da im može biti. Makar deklarativno. Ako ne čitate tu prljavu nakanu između redova, žao mi je. Ako se ne borimo protiv ovakvih stvari, zar zaslužujemo išta bolje? Ili smo tu samo da mislimo uprazno….

 82. Neka Kocalo, ne prepadaj me, znam ja da si aktivan na blogu, jer to ti je zadatak.Ti branis Dzemala Perovica sram te bilo,a on je bijo pretsjednik konferencije na Cetinju,kada je tvoj brat izdao i njega i Liberale.Imas blog Seja Sadikovica(i on je bivsi liberal), pa tamo ucestvuj u diskusiji,o” zlocinima” koje su pocinili liberali muslimanima u Bukovici,Strpcima i na drugim mjestima sirom Crne Gore.

 83. Daliborka, po tvojim komentarima se vidi da si ti prava dama,ali treba da znas da je Branko Kocalo bijo, najveci velikosrbin u Crnoj Gori, i da je devdesetih htijeo pobiti sve sto nije srpsko ovdje.

 84. “Sve je odveć tužno da bi bilo ružno“…

 85. Zaista tuzan kraj jedne legende… Ovoliko fasisoidne mrznje prema jednom narodu, je zaista zabrinjavajuce.

 86. Samo je na prvi pogled zanimljivo da Brano Koćalo ćuti o svom rođenom bratu Necku za koga čitavi Nikčić zna da je izdao LSCG i to ne zbog mržnje, nego zbog para i biznisa. Ali zato Brano sipa po Čeu i pored toga što je Če rekao istinu da su Bošnjaci, kao i svi drugi u CG izdali i iznevjerili LSCG i da listom glasaju za svojeg dželata Mila Đukanovića prodajući ne samo svoje nego i sudbine svoje đece i unučadi. Kad je ovo istina, neko je dobro primijetio, može li njeno saopštavanje biti fašizam ili mržnja prema Bošnjacima. Nikako. Je li mržnja prema Njemcima saopštiti istinu da su u ogromnoj većini podržavali Hitlera? Nije. Ne može se prihvatiti da ovo Branu Koćalu ne ulazi u glavu, ulazi, ali on laže uobičajeno i rutinerski, pokrivajući se ispraznim frazama. Lažeš Brano, ovdje nema mržnje ni fašizma, ali ima tvojeg bljuvotinskog podmetanja na svakom koraku. Istina je Brano da ti je brat Necko izdajnik i da su Bošnjaci postupili onako kako su postupili i postupaju podržavajući mafiju i to bez trunčice stida ili kajanja. Tako rad i većina ostalih u CG ma ko bili. A kad stoje iza mafije, niko su i ništa kao tvoj brat koji je stao iza onog lupeškog i nikogovićkog tvora iz Kotora. Umukni više smetu! I ti Ombravagante!

  Jedina legenda koja će zaluženo živjeti na ovim prostorima u srcu svakog poštenog čovjeka zove se LIBERALNI SAVEZ CRNE GORE! A ne vi i vaše laži koje su ravne lažima mafijaša Mila Djukanovića!

 87. podpisao bih se pod ovo što je napisao SLAVKO….Slavko najviše i najžešće kritikuje svoj narod pa zašto nebi i moj BOŠNJAČKI narod…Moj narod je u najvećoj mjeri to i zaslužio….
  ali nemogu da vjerujem da neko kaže za cijelu jednu vjeru:nema vjere ko guzicu pere-a pri tom sebe predstavlja L I B E R A L O M?????????
  čitav život imam probleme zato što sam BIO I OSTAO LIBERAL….i vjerujte da je nama na sjeveru mnogo teže bilo biti liberal nego recimo biti liberal na CETINJU…
  ovo mi je prvi put da čujem ovakve FAŠISTIČKE stavove od nekog ko sebe smatra liberalom(CHE)…
  BITI LIBER ZNAČI DA ČUVAŠ DRUGE OD SEBE,DA VOLIŠ LJUDE BEZ OBZIRA NA NACIJU I VJERU,DA ŠTITIŠ SLABIJE,DA GOVORIŠ ISTINU I SAMO ISTINU…
  zar smo već zaboravili jedan naš iskreni slogan : LJ U B A V LJ U D I !!!!!!!!!

 88. Bošnjaci jesu izdali LSCG…o tome nema govora…ali ga nisu izdali zato što su BOŠNJACI….
  SLAVKO u svojim tekstovima non stop proziva gomilu CRNOGORACA koji su na najsramniji način okrenuli leđe prije svega sebi…Zar nije Slavko obnavljao crnogorsku crkvu(koja bijaše zaboravljena),crnogorsku svijest,državu,jezik,crnogorsko sjećanje…pa đe su ga ,prije svega CRNOGORCI poslali??????????????????????????????????’uostalom ko je zadao smrtonosni udarac LSCG???????
  ljudi budimo realni…..

 89. Jesu li Bošnjaci dobili svoja prava? Jesu li ta prava dobijena i zbog jezivog velikosrpskog scenarija za deportaciju? Imaju li Bošnjaci svoje predstavnike koji zastupaju ta prava? Poznaju li prilike u Crnoj Gori? Znaju li da se ova zemlja više ne zove SRJ ni Slobodan Milošević? Znaju li Bošnjaci i i imaju li sve to? Znaju i imaju. Smeta li nekim velikosrpskim građanima džamija?
  Smeta li Bošnjaku crkva?
  Smeta li i smije li taj kome eventualno smeta nečija Svetinja, nečiji identitet, nečija kuća ili nečije dvorište, nečija država, nečiji KREDIBILITET (odnosi se na Slavka Perovića) i POVJERENJE, smije li da izaziva smetnje? Ko je taj neko ko to smije i zašto bi smio? Što će Crnoj Gori filter za provjeru odgovorenih pitanja? tu se izjašnjavamo i pojašnjavamo u ovakvim trenucima. Ako smo kao što jesmo po riječima liberalni i humani. Ako smo kao što jesmo usred priče o Liberalnom savezu. I usred Slavkovog bloga. Ratovanja se mogu ratovati, u to ne sumnjam iako sam dama (?!), ali ratovati preko leđa nekog drugog nije časno gospodo. Nedopustivo je za čast. A za pravo imate, to je tačno. Osuđeni smo da imamo pravo, kako to reče jedan čovjek zvani Miško. I kako i čast i pravo čine samu srž slobode ( i pravne i duhovne), onda je to što mi ovdje nazivamo slobodom lažno. A zašto je lažno? Zato što zaboravljamo elementarne stvari. Ombravagante će vam to pojasniti kad sazna da legende nemaju kraj.

 90. Pozivaj Mila Đukanovića wawy!
  Možda on spriječi ovako neusaglašene stavove. Evo i mi ga pozivamo da ga ova naša rasprava”opasna” po bezbjednost Crne Gore ne obezvrijedi. On neka nas izgubljene u prevodu btw kao iskusan političar i predsjednik uputi i usmjeri.

 91. ombravagante, saznao si na vrijeme. Svaka čast!

 92. I sa oba kraja pretpostavljam.

 93. I humanitarna ličnost za mir.(odnosi se na Mila Đukanovića, ombravagante)… slijedeći misao iskusan političar i predsjednik)

 94. i slijedeći misao o ombravagante legendi

 95. Mora da su vanredni izbori u pripremi čim smo se udružili zajedničkim snagama. Neće valjda …

 96. @ wawy, jedini uljez na ovom blogu si ti. Udbas 1000 %! Ne slazes se sa Slavkovim stavovima, nisi liberal, i dajes sebi za pravo da analiziras komentare s ovog bloga, i to kako? Udbaski. I ti kritikujes Slavka koje komentare pusta, a koje ne. Naravno, Che ti smeta jer govori istinu. Ovdje smo da razmjenjujemo misljenja, a ne da bi se bavili analitikom. TI pokusavas da razvodnjis pricu.”Tvoja prica ne pije vodu”, i ova sabotaza ti nece uspjeti! Ko si ti da pozivas na prekid diskusije? I jos kazes da vidis ovo mjesto kao moguci nacin borbe protiv Mila i mafije (uh, pardon, Mila nisi ni pomenuo)? Kakva kontradiktornost…

  Samo naprijed sa istinom ljudi!!! Jos nas ima! I imace nas sve vise!

 97. Može biti da bi potencijalni misionar pod nikom Mila Đukanovića bio sankcionisan na ovome sajtu. Iz bezbjedonosnih razloga. Zar to ne bi bio diktatorski čin?! Ako bi zanemarili pravila bloga. Ili ako bi moderator dopuštio tako nešto onda bi se možda Đukanović osvetio na liberale? To ne bi bio diktatorski čin. Jer Đukanović nije sujetan. Ili bi se on pozvao na pravila Vlade CG pa birajmo! Hahaha, e sprdnja od sičijanja!

  wawy, elizabet je čini mi se podržala i angusa yanga jednom prilikom. treba li da se zabrinemo i oko toga?

 98. Oooo ljudi!

  Prvo Sefadine, svaka čast jer si kao predstavnik naroda o kojem se ovdje raspravlja istupio sa stavom koji je istinit, bez obzira na to što si pripadnik toga naroda, baš kao što i ja, kao Crnogorka, u svakoj prilici naglasim da su Crnogorci većinom ološ, jer da nijesu ne bi ovako živjeli i ne bi im sve ovo bilo prirodno!
  Jedino se ne slažem u onom ‘amortizujućem’ dijelu gdje kažeš…’ali nijesu ga izdali zato što su Bošnjaci’… Ja ću reći – izdali su ga (LSCG) UPRKOS tome što su Bošnjaci, iliti Muslimani (kako već koji termin za sebe bira!) Uprkos, zato što su upravo Muslimani direktno bili izloženi luđačkoj nemani etničke mržnje – sadašnje političke vrhuške, od koje je jedina brana bio LSCG, sa Slavkom na čelu! E, sad se tu može ući u ‘racionalizovanja kroz plasiranje politike manjeg zla’ – samo tu postoji jedan mali zajeb! Ovo nije politika, ovdje se radi o elementarnom ljudskom revoltu i otporu onih čija je egzistencija smatrana toliko nebitnom, zapravo opterećujućom – da ju je trebalo jednostavno ‘počistiti’ u cilju stvaranja apsolutne monolitne moći nekoliko ludaka širom ovih prostora (i jedino je Muslimana nekoliko stotina i nestalo u, ili iz CG!)! – To je bila Momova, Milova i Svetova emotivno-ideološka potka prirodno iznikla u njihovim bolesnim umovima, a ohrabrena svakovrsnom moći psihopate Miloševića i ostale njihove duhovne sabraće, a kojih nije nedostajalo ni na širim prostorima – ali da sad ne širimo priču! Da pojednostavim – ponašanje Muslimana u odnosu na aktuelnu CG vlast slično je kao da su Jevreji nakon smrti Hitlera amnestirali Himlera ili Geringa – koji su bili pod njegovom kontrolom! Je li to zamislivo? Ima li to veze s politikom? Može li se to objasniti time što su Njemci (paralela s Crnogorcima-koje Sefadin pominje kao najmnogobrojniju ološ-s čime se slažem!) u to vrijeme npr.relativizovali ulogu Vilhelma Kajtela, koji je bio feldmaršal Vermahta i ratni ministar – i ima li veze kako na to gleda većinski narod jedne zemlje, sa onim kako na to gleda manjinski narod – koji je u njoj bio direktno ugrožen i ponižavan i stavljen na odstrjel? Ako je tema jedno – tema ne može biti nešto drugo! Njemci su, by the way, tek nedavno javno saopštili i formalno prihvatili činjenicu da je cjelokupni Vermaht bio apsolutni neodvojivi dio Holokausta! Da li su drugi (prvenstveno tu mislim na Jevreje) čekali da se Njemci s tim suoče? Ne! Kajtel je bio osuđen i obješen u Nirnbergu! A uloga Vermahta je naknadno relativizovana čitavih 60 godina u Njemačkoj i tek sada prihvaćena onakvom kakvom su je Jevreji ispravno i opravdano vidjeli! Prema tome, Crnogorci jesu gomila govana u ogromnoj većini, ali to ne relativizuje saodgovornost drugih, jer je taj teg mogao biti odlučujući u zemlji u kojoj jedva da postoji većinski narod! Prema tome – uloga i odgovornost manjinskih naroda u CG je OGROMNA, i logično je da ona jeste predmetom interesovanja! Ja bih npr.htjela vidjeti jedno bošnjačko udruženje, ili istaknutog pojedinca da stane, odnosno svaki dan stoji i to u ime MUSLIMANA ili BOŠNJAKA, a ne kao pojedinac ili građansko udruženje – iza čovjeka, Crnogorca, kojem je udba život uzela, a koji se zove Slobodan Pejović, policijski inspektor iz HN, a koji je odmah objelodanio deportaciju Muslimana (još 1992.e, i time makar svijetu o tome javio, a nekolike i lično spasio), kojem se iz mjeseca u mjesec prijeti, demoliraju kola, prebija se, a prekjuče mu je i ćerka otpuštena! Eto, ovdje se ne radi o političkom opredjeljivanju (ako se već želi izbjeći priča o izdaji LSCGa, i o tome ‘ko ga je više izdao’), ali nema toga Šerba Rastodera koji će svaki dan o Pejoviću pričati KAO MUSLIMAN, umjesto što palamudi o bošnjačkim ‘problemima’, a sve ih projektovano (svoje sunarodnike) i podlački podvijajući Milu pod rep! Po meni Bošnjaci nemaju taj luksuz – jer znaju, na svojoj su koži osjetili – što im je Momirmilosveto spremao, i što su mnogi izbjegli, ali i mnogi Muslimani glavom platili! Tačka!

 99. Sad je već vrijeme da uđemo u Evropsku. Ura do ponoći. Pa da glasamo.
  Ako je istorija učiteljica života, ona se vjerovatno ponavlja. Sva sreća što odmah u nastavku vrlo jasno piše ko umije da čita i zaključuje da istoričari lažu!

  Mirno spavajte. Neka vam mržnja ne zuji iz ušiju. Amin.

 100. @elizabet, svaka cast!

 101. Che,

  Ne slazem se sa tvojim nacinom pisanja i grubim kvalifikacijama kako pojedine grupe naroda do pojedinaca. Zasto? Iz prostog razloga sto treba biti u nesto 100% siguran pa napisati, a uz to biti sakriven iza nik-a.

  Nemoj me pogresno shvatiti, ali ne volim nacin na koji napadas, a uz to cak si dosao to tog nivoa da se sluzis i ogavnim Pavelicevim rijecima, pa dokle smo dosli. Sve sto se koristi od ljudi koji su napravili zlo na ovim prostorima ili nekim drugim, je i vise nego porazno za jednog covjeka kao sto si ti (necu te persirati, nadam se da mi neces to zamjeriti).

  Drugo, manjine u nesretnoj su to sto su, ali u tim manjinama ima ljudi koji su uvijek bili i ostali prvzeni LS i Slavku, pa samo zbog tih istih ljudi treba paziti sto treba i kako napisati, ako nista drugo. Ti zboris da su dali ogromnu podrsku LS pocetkom devedesetih, ja mislim da grijesis (tada sam bio u nesretnoj Crnoj i aktivno ucestvovao u radu LS) bice da su vecina od tih bili sakriveni u kucama i da nijesu izlazili na izbore, osim onih najhrabrijih, koji su nam normalno dali i taj glas.

  Ne treba zaboraviti da je kod mafijasa u stranci bilo predstavnika tih naroda koji su imali i uticaja na svoje sunarodnike, a danas se to narocito vidi.

  LS nije samo zbog njih izgubio ( cak mislim da nije bio neki znacajan procenat, ako se ne varam), nego u velikom i najvecem dijelu zbog CRNOGORSKE izdaje, vicni moji Crnogorci su zadavali najvece udarce LS i Slavku i vjeruj mi da se toga stidim i da cu se stidjeti do smrti. Koja smo mi nesojska nacija, koje smo mi pizme, fukare, sluge, lizogusci, prodani bravi i da ne nabrajam vise. E tu lezi odgovor zasto je Slavko mora uteci od tih nasih vicnih CRNOGORACA. Da je njih bilo, danas bi bilo i LS u punom sjaju, a ovako mi se prepucavamo preko ovog bloga, gdje nam Slavko napise lijep tekst da nas podsjeti na nase obraze.

  Ne zelim da budem nikome advokat niti mi to pada na pamet, ali te moram podsjetiti da si napisao nesto sto nema ama bas nikakvog smisla, a jos manje realnog. Kazes da je Brano bio teski Srbin i da nas je proganjao tih devedesetih, nikako se ne mogu sjetiti tog nesretnog djecaka da je to cinio sa njegovim godinama i da je to isti mogao, a eto bijah u nesretnom i tuznom Niksicu.O Nikoli Branovom bratu ne zelim da zborim, jer smo se razisli, ja sam sa njim zavrsio, kao i on sa mnom, ali ne moramo da napadamo druge iz njegove okoline, ako su mu braca, rodjaci, kumovi, prijatelji, a nijesu se ogrijesili o LS.

  Jos jednom da ponovim da nema u Crnoj porodice koja nije na koju stranu ili je u udbi neki clan ili je kod LS, drugi kod SNP ili NS ili mafije, pa ljudi, ako ovako nastavimo da tretiramo ljude onda se mozemo pozdraviti sa Crnom i njenom buducnosti. Sta sam htio reci, kada napadamo onda to radimo dostojanstveno sa cinjenicama, a ne rekla, kazala. I ne jurimo na clanove familije koji su pri LS, zbog njihovog clana koji je na mafijinoj ili nekoj drugoj listi. Tesko ko na koga moze vise uticati, narocito unutar clanova porodice, sve je otislo k vragu, jos poodavno.

  Na kraju, oduzih sto ne volim, Che kada tako napadas onda se i prestavi punim imenom i prezimenom, a mogu poloziti zivot da i ti imas clanova u drugim partijama, ako ne uze onda sire familije, a da ne govorim dalje.

  Zapazio sam i prije tvoje pisanje, manje vise dobro i na nivou, normalno ne mogu sve da procitam zbog free vremena, ali mislim da si sada pretjerao. Volio bih da shvatis ovo kao jednu prijateljsku kritiku, ne zelim da ljudi napustaju ovaj Blog, zbog nepazljivog pisanja, osim izuzetaka kao sto je onaj Stanic iz SPD zvani wawy, vrhunska fukara.

  S postovanjem

 102. Moram priznati da je impresivno citati ovoliko komentara punih optuzbi jedni na druge o necemu sto je trebalo biti, ili nije, o tome sta sta se zeljelo,a nije ispunjeno, ko mrzi a ko ne, ko je pravedan a ko nepravedan, i ko je izdao koga…
  Ako to priblizimo mikroskopom logike, onda vidimo da su devedesete jos u nama, da se nismo pomakli iz rovova koji su vijekovima ranije iskopani, i da cekamo priliku da se onaj drugi umori ili zaspi pa da udarimo.
  Slavko je nebrojeno puta rekao kako je Djukanoviceva UDBA podmuklo zaustavila LSCG u namjeri da napravi od Crne Gore oazu ravnopravnosti, ljubavi , demokratije , sklada zivotne harmonije. Slavko to ne govori tek tako: neophodno je shvatiti zastrasujuci pritisak te monstruozne organizacije koja je, doslijedno prateci logiku staljinistickog I titoistickog rezima, uspostavila isti oblik totalitarne diktature kao i u vrijeme socijalizma, samo sa novim glavnim akterima-DZEMPERASIMA ,koji su i danas Jahaci Apokalipse Najcrnje nam Gore.
  Da li je slucajno sto otvorismo pricu o Crnogorcima-Bosnjacima-Srbima i usput i drugima, i sta koji ucinise da se ovako ruinira drzava koja je imala ( mozda…) najperspektivniju sansu da postane dragulj Mediterana?
  Naravno da nije slucajno. Zlobnici bi rekli “bolje ikad nego nikad”, a u stvari ovo i pokazuje da je zapecacena mogucnost rasprave o svim ovim pitanjima onog trenutka kad su Jahaci Apokalipse (ili DZEMPERASI) zarobili nas prostor u kome smo mogli da se pitamo jedni druge o ovome, da kazemo sve pojedinosti o velikosrpskom fasizmu, o bosnjackom prevarantsko – prevrtljivom mentalitetu, o crnogorskom “junastvu”, o partizanskim i cetnickim zlocinima… Dakle, o svemu onom sto je NASE, i sto nam je ostavljeno podloscu nasih predaka da se gusimo i dan danas u svemu tome.
  Abraham Maslov, americki psiholog , je definisao piramidalni oblik ljudskih potreba i motiva. Radi se o rangovnom poretku,ili nekom obliku zivotne konstantnosti razvojnog reda… Samo cu kratko pomenuti da se u podnozju nalaze bioloske potrebe, a socijani motivi se izdizu u obliku piramide i suzavajuci se na takav nacin, da pri vrhu zauzimaju sve savrseniji, i na samom vrhu najsavrseniji produkt ljudskog dinamizma u teznji za smislom postojanja.
  Potreba za sigurnoscu spade u bazicne motive, pa ide potreba za prihvatanjem i ljubavlju, potreba za samopostovanjem i postovanjem, potreba za samoostvarenjem itd…
  Ako bih ovaku hijerarhiju , naucno primjenljivu za svakog pojedinca, primjenio na narode u Crnoj Gori na taj nacin da je, uslovno receno, primjenljiva konstantnost razvojnog reda za svaki narod, i da na najgrublji nacin pozicioniramo ponasanje svih naroda u proslom turbulentnim, i sadasnjem enigmaticnom vremenu.
  Da pocnem…
  Srbi su davno etablirali svoje bice u Crnoj Gori i zauzeli mjesto odlucivanja njene sudbine u svakom pogledu. Crna Gora je bila vjecito u sakama velekosrpskog projekta, I do kraja 90-tih nije ni bilo moguce da ono drugo “Oko” nosi socivo a kamoli da volsebno nestane iz “Glave”.
  Maslovljevom hijerarhijom posmatrano, Srbi su finalizirali svoje motive i potrebe u Crnoj Gori, tako da je srpsko bice bukvalno bilo nadohvat idealne teorijske homeostaze i uravnotezenosti.
  Bosnjaci su ocajnicki trazili svoje mjesto u pomenutoj hijerarhiji tek na potrebi za sigurnoscu. Dakle, u podnozju pomenute piramide. U nevidjenom fasistickom pohodu na unistenje Bosnjaka u BiH, velikosrpski fasizam je gutao i unistavao influencijom, sve oko sebe sto je imalo u prefiksu i sufiksu Bosnjacko (citaj српски: ТУРСКО).
  Sta radi jedinka u trenutku ekstremno izrazene ugrozenosti? Ako je u mogucnosti, brani se, a ako nije u mogucnosti onda moli, pokorava se i puzi…Prica o prkosu u trenutku zivotne ugrozenosti je samo stvar literalne percepcije i subjektivizma…
  “Sve nestaje ako mi nestajemo.”
  Hrvati i Albanci su mozda bili u najboljoj poziciji. Postojanje njihovih nacionalnih drzava , pokreta i svih nacionalnih snaga pouzdano su odrzavali sredisnju poziciju piramide. U haoticnim desavanjima Srbi su bili izbaceni iz ravnoteze i na kakav – takav nacin je svakog dana raslo nepredvidivo njihovo nezadovoljstvo, jer je ,iako dominirajucem faktoru u Crnoj Gori, destabilirajuca situacija narastala neprestano izvan kontrole, narusavajuci vjekovnu uljuljkanost … Tesko je naci tehnike kojim bi se odgovorilo na izazove koji nastaju nakon duzeg vremena stabilnosti.
  Nisu li tako i propadala velika carstva?? Prosto su se urusavala od vlastite trulezi…
  U najtezoj su poziciji bili Crnogorci, vjerovali ili ne.
  S obzirom na brojcanost, i da se ne lazemo, osjecaja inferiornosti Crnogorci su MORALI uraditi nesto po pitanju sudbonosnog rjesavanja drzave Crne Gore, prepustene nekom drugom i uvijek primoranoj ili da gine ili pravi teske kompromise.
  Odjednom se pojavljuje LSCG i Slavko Perovic sa programom i konceptom koji je svega razumljiv nekolicini, figurativno receno.
  U dezintegrisucem procesu neceg sto se zvalo Jugoslavija, Slavko je prepoznao lakomost velikosrpske ekspanzije i na jasan nacin odredio uslove istorijskih i realnih odrednica za postojanje Crne Gore, kao samostalne i moderne drzave, jer joj je to i pripadalo. O Crnoj Gori su trebali odluciti prvo Crnogorci, i drugi narodi, ali uz jedan proces shvatanja cirkulacije vremena.
  Medjutim, Crna Gora je bila (a i danas je) prostor zarobljene svijesti, tako da se nesrecnom sudbinom, nije ni moglo odlucivati da li ce poci putem kojom je vodi iskrena zelja ili SUGESTIJA.
  Za 80 godina u buducnosti PRETPOSTAVLJAM da ce biti postavljeno pitanje od X mentora Y studentu: “Sta je birala Crna Gora 90’-ih godina 20 vijeka?”
  Odgovor bi morao biti: “Izmedju podlosti, oholosti i prevare naspram hrabrosti, pravednosti I iskrenosti”.
  Tako ce to biti, Crnogorci.

 103. Che,
  Ako ste u jednom haotičnom i nacional-fobičnom vremenu zaštitili muslimane, ili Bošnjake, a jeste, slažemo se svi, da li to znači da ste ih time zadužili da moraju vječno da glasaju za vašu stranku?
  Zar to nije filozofija DPS-a; “pomogni”, zaduži i na taj način napravi od njega “siguran glas”!?
  Ako je tako to onda liči na onu staru priču: “kada je neko spasio čovjeka koji se davio u rijeci samo zbog toga da bi ga on udavio”, jer očekivati od nekoga, kolko god da ste mu pomogli, da vas uvijek i bespogovorno podržava i jeste neka vrsta “davljenja”, ropstva, neslobode.
  Pustite ljude da glasaju za koga god oni hoće, to je fudament demokratsi uređenog društva.
  Pomoći nekoj društvenoj ili nacionalnoj grupi znjači dozvoliti joj da bude slobodna i da ne snosi posledice svog izbora!?

  Tačno je da je u nekom ljudskom, etičkom..smislu kvarno i nemoralno što su muslimani okrenuli leđa LSCG koji se jedini i istinski borio za njihiovo dostojanstvo, ali, dostojanstvo i sloboda podrazumjevaju i pravo na izbor, zato nema ljutnje.
  “Sve ti je dozvoljeno, ali ti sve ne ide u korist”.

 104. Trocki, tvoja tvrdnja je čista demagogija u mafijaškim crnogorskim prilikama. Nema u Crnoj Gori demokratije nego mafije. Ako se odlučiš za mafiju, a imaš mogućnost za dobro zvano LSCG, ti nijesi ništa drugo nego mafijaš. Svi koji glasaju DPSDP su mafijaška mašina, o čemu pričaš.Ovo što kažem je istina. I svima se tu radi samo o tome da se približe mrvicama mafijaške zločinačke trpeze. Šerbo Rastoder je samo jedan vidljivi stvor, truli lažov koji to otvoreno radi, a ima ih čitavi bataljon lažnih i lažiranih “istoričara”. Evo na primjer jedan Radoš Rotković koji je postao mafijaš. ili jedan Mirko Kovač, umetnimo Jebrema Drkovića, Blagotu Erakovića…znate li vi koliko ih ima? A zašto prećutkujete?

  Je li fašizam nazvati vulkansku lavu lavom? Nikako, nego je istina. I sad dolazimo do Čea koji je rekao suvu istinu, ali Če nije političar, i neka nije, nego iskreni čovjek. Koja avetinja smatra da se u CG uopšte poltika može voditi? Slažem se, onaj mu Pavelić nije trebao, ali pominjanje Pavelića ne znači da je Če fašist niti da su mu tvrdnje lažne, naprotiv, tvrdnje su mu istinite. I na kraju ili na početku, liberali su uvijek saopštavali istinu kao što to radi jedna Elizabet ili Angus ili Dragan ili…Taj ko hoće da lažinja kao Brano Koćalo i ne samo on, eto mu mafijaške i udbaške “demokratije i slobode” u Crnoj Gori koliko god hoće, eto mu đukanizma, marovićizma, krivokapićizma preko glave, Crna Gora se udavila u njoj, i svi drugi, na našu veliku tragediju, svi osim LSCG.

  Što povezuje sve ljude u CG, mislite njihova nacija i vjera? Boli njih patka za to, to im je bilo svečano ruho da u njemu vrše kriminalne i mafijaške radnje pod Miloševićem, Bulatović-Djukanović-Marovićem. Što vezuje onu većinu u Crnoj Gori koja je tron mafiji i Milu, tron na kojem Milo narodnim erkondišnom, narodnim dahom ladi muda?? To što su redom funjare, jer samo funjara može podržavati i stajati iza otvorenog zločina kojeg svakodnevno, punih dvadeset godina, vrši Milo Đukanović! Kako se zove taj zločin? Ubijanje Crne Gore i svih njenih stanovnika, bez obzira na vjeru i naciju, jebe i se njemu za to, i njihovu proizvodnju u sponzoruše i robove! I što rade sponzoruše i robovi? Aplaudiraju: Druže Milo mi ti se kunemo!

  Zašto? Zato što su smeća!

 105. Flora tako je! To je to!
  U prethodnim komentarima je fokus nekako bio na Muslimanima, jer je priča išla u tom smjeru – i zašto je ne ispričati ako se njome dolazi do istine! Ali suština jeste upravo ono o čemu ti pričaš! Da ovdje svi koji živimo – bez obzira na naciju i vjeru, i bez obzira i na pojedinačne i kolektivne ciklionske razloge koje imamo da sjutra opuvamo Mila s vlasti – to ne radimo, upravo zahvaljujući svom ambijetalnom kratkovidom fukarluku svake vrste! Takođe je tačno da su mafija i slobodni ljudi jedina podjela koja postoji u Crnoj Gori – i na jednoj strani, mafijaškoj su i Milo i Ranko i Šerbo i Miško Perović i Jevrem Brković i igrači mafije Milić, Danilović, Mandić, ali i Franović, braća Stevo i Đuro Vučinić…i gotovo svako sa aktuelne društvene scene koga se možemo sjetiti – zapravo svi oni, ali AD LITTERAM SVI koji su u izboru: mafija – LSCG izabrali neku od mafijaških varijanti (otvorenog ili ‘skrivenog’ tipa)! Imati opciju kao što je LSCG i ‘dozvoliti’ (tu mislim na cjelokupni na narod) – da ona nestane iz političkog života jednog ovakvog društva – znači direktno saučesništvo ogromne većine stanovništva sa mafijom! Takođe i one – recimo prosrpske ‘političke misli’ – koja na Milov mig u fokus gura nacionalna pitanja, znajući vrlo dobro da je to Milu uvijek novi šlagvort za bježanje og glavnih tema, a da im se suštinski svima živo j… za ‘nacionalne probleme’, jer su SVI svjesni da nas SVE te političke i javne figure kecaju u zdrav mozak – neko za milione, a neko za hiljade, a sve duvajući u jedne mafijaške diple – neko iz punih pluća, a neko s opozicionom maskom preko lica i dupeta! Eto TO vam je TO moji Crnogorci, Srbi, Muslimani, Albanci, Hrvati…braćo naša!
  Pozdrav Flora,… ah taj Botticelli!

 106. potpuno se slazem sa elisabeth, postovanje.
  Samo se pitam da li postovana persona boravi u Crnoj Gori? Zaista sumnjam da jedan ovakav blistav um moze funkcionisati ondje…
  Vjerovatno kao i Slavko, daleko od nemoralnog vilajeta…

 107. Slavko,
  samo još jedno pitanje, pošto smo pojasnili teze oko “pogrešnog doba i pogrešnog mjesta” rođenjem dostojanstveno usvojene,
  sviđa li se Tebi ovo što jedni-drugima radimo? Ti si ipak neko ko ima mnogo više političkog iskustva od svih nas zajedno, i to ne samo pozitivnog nego itekako negativnog, pa samim tim odlično prepoznaješ i procjenjuješ koliko je lako tj. koliko je nevjerovatno lako manipulisati ljudima po svim nivoima njihovih potreba ako im zazveckaš ključevima tih potreba preobučenih u nacionalne nošnje i druge tjelesne odore, ili ako ih navlačiš i zavlačiš ‘dopuštajući’ da se upecaju… Pa onda još jedno pitanje Slavko,
  zašto nisi manipulisao ljudima? Očigledno je da bi uspjeh bio izvjestan.

 108. Ah, Slavko, mi smo tako važni i tako smo puni smeća besmisla i bezosjećaja u toj svojoj važnosti i snažnosti da se takvom smeću non stop klanjamo dopuštajući mu oltar i umijeće koje nikamo ne vodi.

 109. Još jedno podsjećanje radi braće Srba i braće liberala,
  Kad je ubijen Duško Jovanović znate li koliko se ljudi skupilo u prostorijama Liberalnog saveza? Deset. A znate li koliko ih je bilo na protestnom skupu? Ah, Crnogorci i Srbi, nemate pravo, stvarno ga nemate tamo đe vam treba.
  I još jedno pitanje za sve sve sve! nas: jesu li liberali bili strašne dame kad su balonima išli do Bijeloga Polja? Pored naoružane pratnje?
  Ne sprdajte se sa laskanjem jer može zazvučati kao psovka s druge strane novčića.

 110. Ovo sve opet radi ISTINE. Da ne bi bili mediokrititeti, kao mnogi u ubavoj Crnoj Gori.

 111. Kad svratim na ovaj Blog, ja to cinim iskljucivo zbog izvrsnih tekstova gosp. Perovica, ali se uvijek dogodi da se na blogu nadje i neki komentator koji pokvari ugodjaj, ali i utisak koji se odjednom iz pozitivnog, pretvori u hiljadu pitanja i sumnji…Dukljanska hronika potvrdjuje Bodina kao veoma ratobornog i podmuklog vladara. On je, zapisano je, ubijao i svoje najblize oko sebe zbog vlasti. To dovoljno govori o njemu kao covjeku… Inace je Zetska istorija ispunjena krvavim borbama oko prijestolja, u kojima se zbog vlasti zrtvovalo sve i ubijalo, ubijalo, ubijalo…
  Nick “che” je pretjerao sa svojim bljuvotinama, ali spomenuvsi Pavelica, sve je o sebi rekao…, a ova madam Flora, ne lici mi ni Boticelijevu… Vise podsjeca na
  Floru od Elisabeth Vigèe- le Brun. Flora je bila prostitutka. Tvrde istoricari umjetnosti.

 112. Petra,
  ti baš pokaza kako se sa posljednjeg mjesta stiže na prvo!

 113. I Magdalena je, kažu, isto tako.

 114. Elem, razbija li vam se ispričana stvarnost? Samo da vam se o glavu ne razbije. Ali neće.

 115. Vidite Daliborka, ja istoriju crnogorskog naroda ucim od najranijeg djetinjstva, a Bodin mi je bio jedan od najodvratnijih vladara Zete, sve dok nije stigao Milo, koji me u svemu podsjeca na kurvinog sina kakav je bio Bodin. Ostalo sto si napisala, moram priznati, nijesam razumjela. Mozda i zato sto ti nijesi prava crnogorska zena, kakve su bile one koje su bile moje uciteljice crnogorske istorije. Magdalena kurva, velis! Svaka joj cast na izboru…

 116. Ne slažem se Daliborka, uspješno sa lažima i manipulisanjem u CG upravalja i korsiti je samo vlast. Liberali nikada nisu lagali, osim njihovih izdajnika, na primjer tvor od Kotora! Takođe Petra nije tačno da je povodom ubistva Jovanovića liberala bilo desetoro. Protesne šetnje Podgoricom je suorganizovao sa Srbima upravo LSCG i pored toga što je DAN koji je Jovanović uređivao bio duboko antiliberalan i poslušan svom stvarnom osnivaču, a to je bila vojna obavještajna služba čiji je naredbodavac bio Milošević. To su istine. I Petra nije Če bljuvao nego govorioo istinu. To što nekoga istina boli, nije problem Čea nego onoga koga istina boli. I još nešto, građani Crne Gore nikad nijesu bili lagani nego su svjesno prihvatali laž služili joj i danas pokorno služe krupno lažući da bi bili što bliži onome ko je proizvodi. A to je u Crnoj Gori na prvom mjesti bila i ostala DPS i njen mafijaški saveznik SDP! SNP pod Milićem kao nasljednikom teškog izdajnika SNP Predraga Bulatovića, hrli u zagrlja DPS sa Milom ili bez njega, fotelje i pare su njihova “vjera” i “nacija”. Pljačkaške naravno!

 117. I još nešto, Ticijanova Flora nije bila prostituka. To je genijalni, božanski portret malde nevjeste! I ovo je istina!

 118. Sajajna analogija s Magdalenom, Daliborka!

  A Petra, ova elisabeth (ja)…’brun’ se ne odriče ‘svoje’ Flore, ka ni Botticelli, baš kao što se ni Isus nije odrekao Magdalene, ( koju je Grgur I u X v. definitivno proglasio bludnicom, a bez ikakvog osnova u tekstu Biblije) – čak nasuprot – ona je bila jedina, od Isusa izabrana, koja je svjedočila njegovom uskrsnuću! Tako i ova naša Flora svjedoči ISTINU, baš kao što je to radila i Magdalena – koju su takođe naknadno kvalifikovali kao prostitutku, kao što sad Petra kvalifikuje Floru! A zašto su ’empirijski sprovodioci Biblijske riječi’ imali potrebu za jednom takvom kontradiktornom podvalom – koja je u suprotnosti s biblijskom ulogom Magdalene? I zašto isto tako Petra pravi sličnu stvar na ovome blogu pa od Botticelli-a Floru oće da surva u prostitutke? E, zato što su ovi prvi to radili kako bi gotovo čitav ženski rod izgurali s pozicije da im se miješa, odnosno učestvuje u bilo kakvoj crkvenoj vlasti, odlučivanju I propitivanju (a sve pod lažnim okriljem patrijarhata), te da bi kroz lik Magdalene-najodanijeg Isusovog sljedbenika, koja je stalno uz njega (uz ISTINU,dakle!) – unizili njenu jedinstvenu pojavu I bacilli je u kaljugu sopstvenih grjehova, jer kad se istina dovede u pitanje – otvara se beskonačan teren za manipulacije! A Petra – slično! ISTINU koju ovdje saopštava Flora, pokušava da kvazi-akademski denuncira denuncirajući njenog nosioca – u ovom slučaju Floru! A moja Petra…ako ti nije cilj da ‘Flora I Magdalena’ – najodanijih prvenstveno ISTINI ( pa makar kako ona ‘frapantno’ tebi zvučala) – bude što više sa nama, onda zaista ne znam što možeš tražiti ovdje!

 119. Ne velim ja, Petra, da je Magdalena kurva nego evo ti to reče. Ako ćemo već da nosimo težinu odgovornosti javne riječi, da je bratski podijelimo ti i ja, bez Flore.
  Šćepane,
  slažem se da su zajedničke ambasade još uvijek opcija koja za Vujanovića nije još uvijek na vrijeme. Inače znate li Šćepane, da mafiji tako iz milošte tepaju po crnogorskim kućama?

 120. Botičelijeva Flora u Proljeću, ili Ticijanova – svejedno! Ova ‘naša Flora’ je jednako ISTINITA, kao i njihove slike! I to je suština, Petra! Sviđaju li se tebi boje, perspektiva, ili tehnika – e to je drugi par rukava! Ali čitava ova alegorijska paralela s ‘Florama’ bitna je samo zbog jednog – nevažno je da li se ovdje radi o niku Flora, ili Che, ili mom – radi se o tome da se mi NAUČIMO PREPOZNATI ISTINU, MA KAKO NAM ONA BILA SAOPŠTENA! TAČKA! Ako toga nema – sve ostalo je podložno subjektivizaciji, a time i otvorenoj manipulaciji!

 121. E vidis Elisabeth, kada bi ti bila zaista zena, ti bi mene razumjela sta sam zeljela reci, ali obzirom da ni ti, ni nik Flora to nijeste, ja kao zena, kao Crnogorka, ne mogu da prihvatim vas odbrambeni, rekla bih majcinski stav, prema neprestanim uvredama koje izgovara nik “che”, upucenim jednom narodu,cija je domovina Crna Gora, isto toliko, koliko i vasa. Meni su Elisabeth, mnogi tvoji komentari do sada bili veoma bliski, i poucni, moram priznati, ali dozvoli da se i tebi moze reci istina, a da se ne naljutis. Pa kad me vec pitas, sta ja trazim ovdje, reci cu ti, da sam ja zaljubljena u Slavka Perovica i u svaku njegovu rijec. A ti nastavi sa odbranom Che-a. Svako ima svoj izbor.

 122. Samo za najbolje drugarice!

 123. Ne ljutim se ja Petra, a usput,ja jesam žena! Ne znam zašto se pitanje mog pola često poteže? Da li je zbog nečega čudno to što sam ja žena? E, pa jesam, a i uz to i majka dvoje – bez lažne skromnosti – predivne djece!
  Nego da se vratim na pitanje ljutnje(?)! Nije to pitanje ljutnje, više je to frustracija zbog odsustva razumijevanja elementarnih stvari – Che je u jednom trenutku postao tema teme, ali SAMO zbog svog stila (i po meni nehtjedeće greške – u žaru ubačenim Pavelićem), a ne sadržine onoga o čemu je pisao! Che nije naveo ni jednu jedinu laž! I to moramo vidjeti! Ako mi se npr. ne sviđa stil Che-ov ili Florin ili Elisabeth-in – ja ću možda pomisliti – sve je to istina, ali bi možda moglo proizvesti neželjene emotivne reakcije, ali već u sljedećoj sekundi ja ću se sjetiti da je oportunizam majka laži, i da na ovome blogu valjda ne raspravljamo s ljudima u rukavicama, pazeći da se ne dotaknemo ‘ličnih grjehova’, vodeći računa o primalnim instiktima? Pa valjda bismo ovdje trebali da razaznamo činjenice i hrabro o njima pričamo? Meni je salonskih rasprava sasvim dosta u stvarnom životu, i u njima ni ne učestvujem, ali ih slušam kako se odvijaju pored mene! Zato očekujem da se bar na ovom mjestu mogu otvarati SVE teme, makar kako ‘bolne’ one nekome bile! I da se MOŽE I ZNA I ŽELI ODVOJITI I IZDVOJITI ISTINA iz svega što se piše, bez lažne političke korektnosti! Do nekih izbora pod nekom novom vlašću, mi moramo istinu treba što detaljnije upoznati, bez spontanih ili projektovanih otklona ili obilaznica, kako bismo sjutra u nekoj novoj CG mogli započeti neko novo vrijeme bez okamenjenih frustracija proizvedenih stogodišnjim laganjem i samoobmanjivanjem ovoga naroda! A što se tiče tvoje ‘zaljubljenosti u Slavka Perovića i svaku njegovu riječ’ – ona je razumljiva, ali onda bi bilo dobro i da se njegove riječi, Petra, počnu i zaista razumijevati i usvajati! Inače, ta ‘zaljubljenost’ nema nikakvu težinu za sve ono što nam je raditi za našu domovinu, što bi nam valjda svima sa ovog bloga – trebalo da bude apsolutno primarni cilj!

 124. Tako je Elizabet! Poštovanje!
  Nema kurvanja u riječima najboljih drugarica i drugova!

 125. Gospodo,
  hajde malo reda i poretka.Mi nijesmo kod Djukanovica i dvometrice Ranka u DPSDP pa da ne izgovaramo istinu jasno i glasno.Mi slo liberali SLOBODNI ljudi i basta nam zborit tako.Nijesam primijetio generalizaciju da su svi ljudi iz manjinskih zajednica glasaci DPSDP-a ali bogami ogromna vecina jesu.Zasto to ne reci.Neko ovde rece u komentarima ako smo ih spasili ne treba im sad kao da smo Djukanovic i Ranko traziti da nam dozivotno vracaju dug.Mi to koliko vidim po pisanju i ne trazimo.Zar vam gospodo ne para oci i izaziva mucninu nacin na koji su oni upregnuti u pranje Djukanoviceve ratne i lopovske biografije.Gospoda bosnjaci i hrvati iz SDP-a,Dinosini albanci i DPS-ovi manjinci svako preko svojih conection u zemljama maticama organizuju akciju ciscenja mrlja srama i nesojluka Djukanovica i kompanije.Sjetite se aktivnosti pokojnog don Branka Sbutege i sadasnjeg ambasadora u Vatikanu takodje Sbutege.Prije neki dan je Marija Catovic i gospoda iz HGI-a organizovala posjetu predsjednika udruge dragovoljaca iz Dubroivnika koji izgovori svom dzelatu kompliment da mu je jako prijatno u njegovom drustvu.Hvala lijepo i jeste jedni za druge kad su vam kriterijumi takvi.Fahrudin Radoncic,reis Mustafa Ceric i bogu hvala bivsi clan predsjednistva BiH Haris Silajdzic organizovase dodjelu povelja za dobrociniteljstvo Milu Djukanovicu i Svetozaru Marovicu koju dodijeli u ime Lige humanista korumpirani Zdravko Surlan.Zbog ovog cina Milan Popovic vrati svoju povelju a majke Srebrenice svoju ranije dobijenu ostavise ispred vrata ambasade CG u Sarajevu da je ambasador Ramiz Basic ponese Djukanovicu i Marovicu da im krasi kabinete i permanentno ih sjeca na njihovo dobrociniteljstvo.Ako ne ni zbog ceg drugog ono sto spasice one izbjeglice i ne isporucise ih u Focu.Vidim da im je rodbina tih zrtava dozivotno zahvalna.Ne zna se ko vise lobira u Albaniji i na Kosovu da li Skrelja iz Ulcinja ili Dinosa iz Tuzi kako bi se lik i djelo Vojskovodje Djukanovica sto jasnije shvatilo.Kako to sad radi njegova UDBA on nista nije znao,nista se nije pitao ali su mu svi prijatelji,on,kumovi i simpatizeri vrlo slucajno najbogatiji,najuticajniji i najzasticeniji ljudi u CG.Gospodo mozda je stvarno sve slucajno.Cak su me ubijedili da se on mucenik nista i ne pita jer je stalno po Torinama,Shass-u,Nice Vice,Gossip-u i ne moze pratiti sta rade ljudi koji su na funkcijama a jos su u stranci Momira Bulatovica,Pedje Bulatovica,Andrije Mandica,Nebojse Medojevica te im on ne moze naredjivati.To je ipak demokratija.Svi su bili u onih famoznih 77 naprama 7 za Momira protiv Mila plus Vesko,Coco,Ban,Mihailovic,Zabac.Demokratija je dominacija vecine nad manjinom.

 126. inglish,
  realno poentiranje na kraju teksta. Što se zahvalnica tiče: ” želim i hoću otvoreno reći: da nije bilo LSCG, zajedno bi sa crnogorskim Albancima i Hrvatima i Bošnjaci crnogorski bili pod zemljom!!!

  Mi smo im glave spasili, a znamo kako su nam svi vratili!”

  Ovdje je takođe još jedno pitanje odlično realno: ko je manjina u Crnoj Gori? Najmanja manjina?

 127. Toj najmanjoj manjini naroda crnogorskoga, koji su najmanja manjina i zato jer su im sva prava ugrožena, uključujući i pravo na život – a to podrazumijeva da, ukoliko ne ugrožavaš NIKOGA a ugroženo ti je svako pravo zato što nisi izdao LSCG tj. Ideju LSCG-a, njegovu borbu za čitavu Crnu Goru i značenje te borbe (čitava Crna Gora, što će reći jako građansko jezgro) kao i njen način, onda pripadaš toj manjini. Drugim riječima: zajebano teško je biti ta Manjina!

 128. Svima onima, koji me nazivaju fasistom na ovom blogu.Ja sam jedan od sudionika dogadaja, u LSCG-u i oko njega, i izosim moja iskustva, ONAKO KAKO IH JA VIDIM, I KAKO SAM IH JA DOZIVIJO. Nijesam politicar iz DPS-a da bih to pakovao u oblande, kako bi to nekome od vas odgovaralo.Zato sam LIBERAL.Solzenjicin :”Oprezan covjek, je los covjek”. SVI ONI KOJI ME NAZIVAJU FASISTOM, ZBOG MOJE ISTINE, SU USTVARI FASISTI.

 129. Petra,vidim ja da ti dobro poznajes “najstariji zanat na svijetu”, ali istoriju slabo znas, ili si jedna od onih koje boli istorija Crne Gore.Ovu drzavu su stvarali Crnogorci,i kvlju natopili svaku stopu njenu, i samo njihovom dobrom voljom su ostali da zive ovdje, svi oni koji su zajedno sa Turcima, ili sa Ausrougarima, ili sa Mlecima, htjeli da je pokore.Jer da Crnogorci nijesu bili toleranti, ne bi im uva ostalo ovdje.Dobro zapamti!

 130. Che, hajde jadan, ne brukaj liberale i Crnogorce svojim nacizmom i mrznjom prema manjinskom narodu, jer evo ja ti kao Crnogorka u cijim venama nema niti jedne druge kapi krvi do Crnogorske, kazem da me je sramota od takvih kao sto si ti!

 131. CHE, ti si jasan da ne možeš biti jasniji… a ja molim pripadnike manjinskih naroda,koji ovo čitaju da imaju na umu da je ovo ipak manjisko mišljenje među onima koji vole LSCG….
  Odlično razumijem ogorčenje našeg SLAVKA…da su tada Bošnjaci(ili kako nas “liberal” CHE nazva poturice) smogli hrabrosti i dodali LSCG tih par procenata danas bi svima nama ptice drugačije pjevale…A to je najmanje što su mogli učiniti za SLAVKA i LSCG…ali nisu :((
  i tačno je da su Bošnjaci ti koji su,baš u to vrijeme odluke,najžešće pljuvali po Slavku i LSCG-ŠTO ĆE NAM SE U BUDUĆNOSTI OBITI O GLAVU!!!!!!!!!!
  Ipak mislim da će najžešće posljedice od eliminacije LSCG imati upravo CRNOGORCI(ako se SLAVKO ne vrati i svima pomrsi račune :))) ovi koji trenutno drže vlast,su najneiskreniji do CRNOGORACA(pogledajte samo odnos do crnogorske crkve)…
  i ponavljam:BOŠNJACI JESU IZDALI SLAVKA ALI GA NISU IZDALI ZATO ŠTO SU BOŠNJACI…
  Bošnjaci su narod kao i svaki drugi narod:Srpski,Crnogorski,Albanski…svi smo mi od krvi i mesa…nema to veze sa genetikom moj CHE…
  Srbi su načinili veliko zlo u SREBRENICI, pa zbog toga nikad neću reći da su genocidan narod-zbog Srba koje znam,sa kojima se družim i kojima se divim svaki dan….

 132. GOSPODO !
  PITAM SE?DA NAS SVE ZATVORE 24h NA FARMU-BISMO LI DO UJUTRO SVI BILI LIBERALI????????
  (ne gledam taj program stvarno,ali u kancelariji uglavnom prepričavaju te emisije).

 133. mora se shavtiti jedno, da na balkanu niko ne vjeruje nikome, tako da tih 6,3 % romanticara ne predstavlja nista ozbiljno, nije lose da postoje jer je to ipak odraz jedne postene promisli, medjutim stvarnost je nesto drugo, a pogotovo ova nasa, tako da nikad nikakvi muslimani, niti hrvati, niti albanci i ostali, nece glasati za neku crnogorsku stvar radi dobrobiti crne gore, ne, nego samo radi svoje trenutne dobrobiti, njihova dobrobit uvjek stoji u jednostavnoj formuli: glasajmo kontra srba i nema problema, onda kad se dodje do toga srbi nisu prijetnja tada se ide protiv crne gore, tako funkcionise citav balkan, sve ostalo su neozbiljne pricice o tzv prelijepoj i slaatkoj demokratiji, toleranciji itd u to samo naivni vjeruju ali ne i oni, svi ce oni u datom trenutku dati svoj glas: Velikoj Albaniji, Sandzaku i prosirenoj Hrvatskoj, makar u ogromnoj vecini jer i kod njih ima tih nekih 6,3 koji su beznacajni u datom zajebanom momentu

 134. Obravagante, stidi se ti od same sebe jer ja vjerujem da se i tvoji kuci stide od tebe takve. Tvoje ucesce na ovom blogu meni je jasno, kao sto je jasno i svim ostalim pravim liberalima. Ima vas poprilicno ovdje, vrlo ste obucen i instuisani kako da ucestvujete na odredene tekstove i komentare na ovom blogu.Kao sto su mi jasne tvoje upadice i kritike, ja znam sto znace, kakva se osoba krije iza svega, i sa kakvim zadatkom. Radite prljav posao za male pare, jer po svemu onome sto pisete jasno se vidi da ste jeftini.

 135. @ombravagante
  Jos ni jedan komentar na tekst naseg domacina i vodje, Slavka Perovica, nisi napisala. Niti iznijela svoje misljenje u ovoj diskusiji.
  Tebe je, ustvari sramota od same sebe (jer u drugima prepoznajemo ono sto je u nama samima).

 136. ZAŠTITNICI MUSLIMANA U CRNOJ GORI OD LIBERALA, POZOVITE MUSLIMANE DA ZAJEDNO SA VAMA ORGANIZUJU PROTESTNI MITING U PODGOICI PROTIV IZJAVE NJIHOVOG ISLAMSKOG VOĐE FEJZIĆA KOJI HOĆE DA PREKRAJA GRANICE NAŠE DRŽAVE(nezaboravite da pozovete Sloba Franovica)) .DA VIDIMO KOLIKO ĆE IH BITI, I SVE ĆE VAM BITI JASNO. Pitanje za vas: Dali su izjave islamskog vode Fejzica fašističke? .

 137. Oganj, sve je jasno ko je ko ovdje.Zadatak njihov je jasan svima nama pravim liberalima.I nista novo.Nas su i njihovi dzelati, početkom devedesetih nazivali fašistima, a sada oni sa njihovim dzelatima na koga? Na nas liberale, jer je prosla opasnost od DZELATA, a mi smo mali, nijesmo vlast, nemamo para, nemamo pendreke, nijesmo ih hapsili, protjerivali, mučili, ponižavali i ubijali. U pravu ste ja sam fašista, jer tako je liberale 1998g prvi put nazvao javno u svim medijma neko iz manjinskih naroda u CG. jedan musliman Kemal Đečevic( obornik u podgoričkom parlamentu). I to je bio signal da je opasnost prosla i da se mijenjaju strane, ali pod uslovom da se svim srestvima napadne LSCG i Slavko Perovic, sto vi i dan danas radite.Sjetite se liberali čak 1992g.počinju da šire fašističke parole,pa u Kotoru na mitingu izvikuju parolu “VIVA DUČE”.To prenosi podgorička Pobjeda Vidoja Konatara(neko ga napade i udari avgust mjeseca 1991g. na prvom mitingu LSCG-a protiv pisanja Pobjede, huškanja na rat i napada na manjine u CG), RTCG Velibora Čolovića, i beogradski medi, na čelu sa Večernjim Novostima, iz pera, novinara Radovana Papovića dopisnika iz Budve(neko ga udari šipkom posle tog pisanja).

 138. bravo che, o tome ja pricham ovim zaludnicima, a napadaju me i imadose me spaliti na lomachu

 139. Davore,ja vodim bitke dvadeset dugih godina, i stalno sam izdajnik, fašista, mudzahedin, ustaša, antisrbin. A ko to kaze? Uvijek neko iz mase, ali mase koja je uz vlast.To su mali miševi,ulizice, poltroni ,špijunii, jednom riječju jadovi. Jer da nijesu takvi ne bi podržavali i bili sluge ovom diktarskom,skorojevićkom režimu. Shvatio bih ja njih, da su to neki umni ljudii, časni, orazovani ili pacifisti.Ali sluziti i biti poltron ovoj bagri, moze samo još veca bagra ili stoka bez repa.Crna Gora je zemlja nadrealizma, u kojoj nema kraja tom nadrealizmu. Kada u tom paklu ziviš ovih poslednjih dvadeset godina, shvatis da si ponosan što si u velikoj manjini.Ja bih bio duboko nesretan, da pripadam ovoj većini u CG. Nije Crna Gora tamo đe je, Milo, Sveto, Filip, Ranko i ova stoka koja im lize g…u, ONA JE TAMO ĐE SU CRNOGORSKI LIBERALI I SLAVKO PEROVIĆ.

 140. Stvari su ovdje očigledne. Jedan u nizu brilijantnih Perovićevih tekstova u kojem je dokazano da je Šerbo Rastoder najobičniji i najniži mafijaški lažov, hulja i sluga, skrenut je na raspravu o Bošnjacima gdje su se javljali “branitelji” Bošnjaka, a Bošnjake nije niko napado. Saopštavati istinu, nije napadanje nego istinito opisivanje same istine.

  Činjenice su jasne, LSCG je sigurno, svojom čašću, hrabrošću i požrtvovanošću spasio Bošnjake da masovno ne pođu pod zemlju. Nikad liberali nijesu to spasavanje radili zbog bilo čega drugog osim zbog spasavanja nevinih ljudi. Kad je opasnost prošla, Bošnjaci su u ogromnoj večini pljunuli na Slavka i liberale i masovno prešli u probavni trakt njihovog dzelata Mila Djukanovića. Uradili si to i svi drugi u Crnoj Gori u ogromnoj većini. Ovakvim postupkom Bošnjaci su potvrdili odavno poznati crnogorski trend koji Milo koristi punih dvadeset godina, potvrdili su da su goli poltroni, ulizice, beskičmenjaci, pizde itd. i da odmah kažem na isti način kao što su to Crnogorci i kao što su to Srbi u CG dok su stajali iza Miloševića ili kasnije iza Predraga Bulatovića koji ih je prodao Milu i mafiji. Ili kao što su to Albanci i hrvati u CG, to poltronstvo nema veze sa nacijom ni vjerom, nego su ljudi hulje.

  Bošnjaci imaju i jednu na oko veliku zagonetku, a vrlo jednostavnu, ali im ona pravi u biću njihovom velike probleme. Islam je na ove prostore došao sa turskom okupacijom. Njihovi preci su ga prihvatili iz pragmatskih i interesnih razloga, , ali su njihovi preci do dolaska turaka bili ili pravoslavci ili katolici naq ovom području i njihova pradjedovska vjera je katoličanstvo ili pravoslavlje. Oni su pred tom činjenicom zbunjeni u projektovanoj i razvijenoj zoni zabluda na ovim prostorima, jer se pravoslavlje odmah veže za Srbe, a katoličanstvo za Hrvate, a obje religije treba vezadi samo za jedno biće, a to biće se zove Bog. Ko u Crnoj Gori vjeruje u Boga? Ne šalimo se – niko, ili stravično mali broj. Da li je odlazak u crkvu ili dzamiju vjera istinska. Ma kakvi, to je samo produciranje manekenki na modnoj pisti dok proces posmatra DPSDP, a njihove “crkve” i “dzamije” s druge.

 141. Gospodo,
  Milo Djukanovic i njegova UDBA radi sve da i nas liberale uprosjeci i da nas uvuce u njihovu kaljugu.Tamo je bez pruzanja otpora usla sva ona gospoda iz stranaka koje podrzavaju DPSDP a to su Bosnjacka stranka,DUA,HGI sa punim kapacitetom onih koji ih podrzavaju.Koliko znam iz analiza odrzanih poslednjih parlamentarnih izbora jasno i nedvosmisleno se vidi dje i u kojim birackim cjelinama je ko dobio podrsku gradjana.To je jasna slika i prilika etnicke strukture po gradovima Crne Gore.Pitam vas zasto bih se ja stidio da konstatujem ko je koga glasao ako tu gospodu nije sramota da glasaju za te stranke a one su te profilacije koje su.E kad su se zavrsili izbori i otvorilo se trziste svako je svoju robu-izborni rezultat-ponudio i cekao.Onaj ko je popljackao sve u Crnoj Gori a to je Djukanovic i prijatelji,kao na pijaci posao je od tezge do tezge i pokupovao sto mu je trebalo.Sad se oni koji su na taj nacin kupljeni ne stide onog sto su uradili vec bih ja trebao da cutim iako mi se pred ocima odigrala prljavstina.Hvala necu da cutim.Hvala necu u Djukanovicevu kaljugu.Cekam i cekacu gospodu iz bosnjackog,albanskog,srpskog,muslimanskog,crnogorskog i hrvatskog korpusa da se energicno usprotive glibanju u kaljuzi koju je Djukanovic stvorio svojim obozavaocima.Do tada nek se ne ljute raznim komentarima i etiketiranjima jer u ovom slucaju CUTANJE NIJE MUDROST.

 142. A je li fašizam kad neko PIŠE za Crnu Goru i to po hiljadu puta umjesto Crna Gora : BRCG i ne snosi nikakvu odgovornost za takvu javnu pisaniju i to usred izbora u Crnoj Gori? Je li to bilo primjereno nazvati oblikom fašizma? Ili oblikom lične uvrede? A zna se ko je taj neko.
  Tako da možemo otkloniti sve sumnje oko fašističkih zamki.

 143. A taj neko bi vjerovatno bio (ili jeste) veliki zaštitnik manjinskih naroda u Crnoj Gori. Ali, veliki. I baš bi uživali manjinski narodi i većinska javnost da stvarnost počne da prati i reaguje na svaku njegovu riječ.
  Sramota od licemjerja!

 144. A ovo za što kažemo da su “muslimanska posla”, i “crnogorska posla”, i “albanska posla” i “srpska posla” to se zove prije i poslije svega POSLA!
  A zbog takvoga posla, nikad doć do pravoga posla!!!

 145. Počelo je da smrdi do neba! Ali ovoga puta, oprosti Slavko, ne od govana nego od naših izopačenih malih duša!
  I još nešto još gore: KOGA JE VIŠE BRIGA ZA TO !!!
  Dakle, p o t p u n i z a b o r a v!
  Nosimo odijela teška za nošenje. I zbog narodne nošnje, oko koje nikako da se dogovorimo u 21. vijeku istorije, putujemo jarane, putujemo predugo, a put i cilj puta su davno otputili izgleda! Tako da se možemo ladno okačit na vješalicu sopstvenog ormara! Umjesto odežde. Jer i tako i onako, i tamo daleko i onamo namo, ne ostade nam ništa, od nas čitavih, osim odežde.
  Nije smiješno. Nije ni tužno. Samo umjesto da svijetli – smrdi. Naopaka geometrija izgleda.

 146. Če,
  dozvolićeš samo jedno malo skretanje pažnje jer si se ogradio u tom komentaru na svoje viđenje,
  “Nijesam politicar iz DPS-a da bih to pakovao u oblande, kako bi to nekome od vas odgovaralo.Zato sam LIBERAL.Solzenjicin :”Oprezan covjek, je los covjek”.

  kažeš li to da si ti oprezan čovjek?
  Pitam te ovo namjerno i ozbiljno zato jer si pod nickom. Nik je u pitanju. Ne pristaje ta izjava nekom ko je pod nickom. Ili pristaje? Zato ili budi oprezniji ili slobodniji. Istina je malo krupnija stvarnost od preuzetog nick-a, ako ti je do istine stalo. A trebalo bi da ti je stalo jer itekako mašeš njenom zastavom čitavo vrijeme!
  Pojasni se kako treba. Da ne bi ličili na kragujevačke kiše. Ili na peto 3. A bez ikakve potrebe.

 147. Što se prebijanja novinara tiče mogli smo se sjetiti i Miška Đukića. Nekoliko puta mu se to desilo. A mnogo je pismeniji od mnogih novinara iz Vijesti ili Monitora. Je li neko reagovao na ta prebijanja?

 148. @oganj, prozva ti mene da ja nikada nijesam napisala niti jedan komentar na tekst domacina bloga. Istina nijesam se pretrgla da se ulagujem domacinu ni rijecima ni pohvalama za tekstove i ako se u principu slazem sa svim onim sto domacin pise, jer od mojih pohvala, zna to i domacin nema nikakve koristi, bas kao ni od vasih ako ne slijedim njegovu ideju i na djelu. A je je slijedim na moj nacin. ja umjesto da se nadgovaram sa nekim bijesnim “liberalom”, spremnim da i oci vadi u odbrani svoga bijesa, umjesto da pisem duge komentare, ucim djecu da pisu. Trenutno njih osamnaest. Trudim se da ih opismenim, ali i da ih necemu poducim. Trudim se da, dok se jos da, od njih oblikujem buduce, prije svega ljude.Sa nekim to znam iz iskustva, bice to lagan i ugodan zadatak, od nekih ce i Bog jednog dana dici ruke. Baveci se tim ni malo laganim i odgovornim poslom, posebno u ova vremena uzasnih podjela, imati u razredu tri Roma, tri Hrvata, jednog Rusa, cetiri Muslimana, osam Srba i jednu Crnogorku, a to sam ja, ako ste ljudi, ako ste roditelji, ako ste liberali, shavticete.I zato ja kad reagujem, a vidim da pojedinci pomno prate moje reakcije,reagujem kao uciteljica koja ima moralnu i ljudsku obavezu da uci i vaspitava one koji su joj povjereni, ali i da opominje one koji svojim primjerom cine lose i sebi i onima cijim se idealima razmahuju kao da su na stocnoj pijaci.
  Bice da je to moja profesionalna deformacija, da opominjem one koji divljaju, sto grihom ne smatram, a ni sramotom.Veci je grijeh za nekoga ko nije tvoje vjere, ili tvoga naroda reci pogrdne uvrede i ne osjecati sramotu od izrecenog…
  Eto necu vise, posao zove. Djeca su nasa buducnost.
  Pozdrav Slavku Perovicu, koji najbolje zna kako je tesko uciti divljake kako se postaje covjek. Zato mu se iskreno divim, ali i zalim ujedno zbog uzaludnog truda. Jer meni je sa djecom lako, bez obzira kojem narodu pripadaju.

 149. u što su se pretvorile ove strane, ovo je strašno!
  izbijaju na vidjelo nataložene frustracije, niske strasti vještački potiskivane, inati, srdžbe… tužno i ružno. ovo mjesto, očito, nema moderatora, pa može svako da bljuje i zagađuje prostor.
  ja sam albanac iz ulcinja i mene nije spasao lscg! borio sam se sam, učlanivši se u tu stranku. o tome ko je kome ‘pomogao i spasio’, mogli bismo naširoko. no, nisam se ja priključio liberalnom savezu da bih ga spašavao, ili da spašava on mene, nego, jednostavno, što sam mislio (i mislim) da je to (bila) najbolja opcija za sve građane crne gore. no, ona nije (ideja lscg) naišla na plodno tle, nije masovno prihvaćena i otišla je mast u propast. to je sva priča. ovo su sada samo batrganja od nemoći i, bogami, u mnogo slučajeva, kaljanje sjajnih stvari iz lscg toga vremena.

 150. Samo nemojte djeci spominjat o asocijacije o kobasicama.

 151. Odoše da ćute ribe. Ribice u svojim zaštićenim nezavisnim akvarijumima!

  Mudre male hrabre ribice!

  Male ribice kojima Đukanović tako lako stavlja rokove upotrebe. I neka stavlja.

 152. @Daliborka, na svu srecu, tu je necije budno oko da mi cuva obraz pred djecom, pa sad vidjeh, kobasice nestale. I ribe! I Misku Djukicu svo moje postovanje i ako niti zna on mene, a ni ja njega, prepoznali bi se mislima.

 153. Moje je to budno oko.

 154. LSCG su izdali ljudi sa imenom i prezimenom i samo su njihova imena i prezimena bitna a nacionalnost i vjeroispvijest su beznačajne stvari koje ne mogu imati veze sa izdajom. Besmisleno je analizirati ko je kako glasao u CG u prethodnih 20 godina i iz toga izvlačiti neke zaključke jer se valjda svi slažemo da su svi izbori u CG bili farsa. Ako se slažemo da građani CG danas , čast izuzecima , dobrovoljno robuju mafiji , kakva je razlika između robova Crnograca , Srba , Bošnjaka.. Zapanjen sam količinom fašizma na ovom mjestu , ali dobro je što nema cenzure. Da je ima ne bismo znali da je “CHE” fašista poklonik Pavelica i Hitlera , pristalica teorije o višoj i nižoj rasi , koji u ovu drugu kategoriju svrstava sve Muslimane/Bošnjake u CG a i sve ljude islamske vjeroispovijesti na svijetu. Najstrašnije je što se i dalje predstavlja liberalom a , da nije ničega drugog , njegov nick govori da on to nije. Ako su Che Gevara i Fidel Kastro liberali onda ja ne znam ništa.

 155. Ombrevagante, tesko toj djeci koju vi ucite.Pozdravite Miga Stjepovica, jer samo on i “oni” mogu naci takve ucitelje.

 156. Jer se valjda svi slažemo da se slažu i da lažu mnogu od svih. A da ne lažemo ovako bolesno i naučeno može biti da bi se oslobodili od retrogradne amnezije.

 157. @Daliborka,
  ucini nesto konkretno i ovaj put, jer ko ne zna cuvati tudje dostojanstvo, ne zna ni svoje…

 158. Može da se kaže i na Miljanovski način: Ko drugoga čuva od sebe…!

 159. Vidite, demokratizovana kritika i samokritika.

 160. Treba li da se predstavite pa da ja ovoga puta konkretno krenem? Jer dame imaju prednost.

 161. Naravno, sve internet adrese i svi bežični, adsl i drugi momenti mogu lagano da se provjere i imaju tačne podatke o korisnicima. Da se ne bi zbunjivali imenima i nikovima. I da ih ne bismo preznačajno posmatrali.

 162. Miki,pises lazi,jer ja nijesam poklonik ni Hitlera ni Pavelica.Kako ti to zakljuci? Volio bih da objasnis sto to nije istina u mojim komentarima?Da li sam ja rekao da ih treba pobiti, protjerati, oduzeti im imovinu i gradjanska prava?To sto su oni u ogromnoj vecini zaboli noz u ledja LSCG-u, i to sto su istorijski bili uvijek na strani jaceg, i sto su mijenjali vjeru, ne smije niko pomenuti jer su manjina i stalno su ugrozeni.Kome vi to pricate?Vi mene nazivate fasistom, umjesto da se zapitate, sto tjera veliku vecinu tog naroda da bude uvijek uz jaceg,bez obzira ko bio okupator ili diktator.

 163. Komlavko je u tekstu saopštio istinu svima znanu, Bošnjaci su izdali, ali su izdali i svi drugi, u izdaji nacionalnost ili vjera ne znače ništa nego samo čovjekov karakter, neko je to ovdje već sjajno rekao. Če je rekao istinu, nikakvog fađizma u njegovom pisanju nije bilo. I onda su se javili “branioci” da “brane” Bošnjake. A ja tvrdim da takvih ološi kao što su crnogorski Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Albanci, Hrvati, svi su takvi u ogromnoj većini, nema ih nadaleko. I ovo je istina. Ili je istina da dati punu podršku dželatima, ubicama, pljačkašima, jednom riječju mafijašima, znači poštenje, mudrost, hrabrost, junaštvo, pamet, stav?Ne sprdajte se. Ko to može nedavno da se ispred dubrovačkih dragovoljaca pojavi ispred Mila i isfali ga na sva kola, ko? Samo nesoj i pizda od čovjeka

 164. “Jedan od osnovnih problema Crnogoraca, ali i drugih koji u Crnoj Gori žive, jeste da su ogromne lične i moralne kukavice, tako je bilo, a danas je vidljivo do očiglednosti, tu nema priče! ”
  O tome je riječ dragi dobri ljudi iz Crne Gore i bliže!

 165. Slavko je u tekstu saopštio istinu svima znanu, Bošnjaci su izdali LSCG, ali su izdali i svi drugi, u izdaji nacionalnost ili vjera ne znače ništa nego samo čovjekov karakter, neko je to ovdje već sjajno rekao. Če je rekao istinu, nikakvog fašizma u njegovom pisanju nije bilo. I onda su se javili “branioci” da “brane” Bošnjake. A ja tvrdim da takvih ološi kao što su crnogorski Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Albanci, Hrvati, a vsvi su takvi u ogromnoj većini, nema ih nadaleko. I ovo je istina. Ili je istina da davati punu podršku sopstvenim dželatima, ubicama, pljačkašima, jednom riječju mafijašima, znači poštenje, mudrost, hrabrost, junaštvo, pamet, stav?Ne sprdajte se. Ko to može, na primjer, nedavno da se ispred dubrovačkih dragovoljaca pojavi ispred Mila i isfali ga na sva kola, ko? Samo nesoj i pizda od čovjeka, i ovo je istina, ili sam zbog ovoe istine fašista? Ma sad bih vas pljusnuo od uva do uva, vas, kukavički “branitelji”!

 166. Davide, nemoj tako za dragovoljce, jer po teoriji ove bagre, to je fasizam.Tako i treba liberalima kada rizikovase glave za one, kojima nije nista sveto, osim svog interesa i guzice.

 167. Ovo je blog g-dina Slavka Perovića kojeg on može da moderira kako on hoće i tu nema ništa sporno. Sporno je što na potpuno pogrešan način velika većina konta-zloupotrebljava Slavkove riječi.To je moje mišljenje, možda nisam u pravu, kao da je i bitno…Ajmo ovako….
  Če i ekipa koji tako glasno smatrate da ste u pravu koji sebi dajete za pravo da ste uvijek u pravu…
  Ako bi ljudi koje tako “argumentovano” prozivate konstatovao da ste u pravu, da čak i kad pljuvate da ste u pravu…što ćemo onda?
  Kad svi potvrde da ste vi koji glasnije pišete i prozivate u pravu…oćemo li da se organizujemo, da se vidimo uživo, pa da na prava mjesta govorite glasno, mi ćemo vas pratiti. Oćemo li da djelamo nešto, mene ne pitajte, ja ne znam, ja imam energiju, ali pitam vas jer ste vi uvijek u pravu, pa mi recite.
  Imate li neku misiju za budućnost, kad je otpor ovoj mafiji na vlasti u pitanju, osim pljuvanja po onima koji su istom taboru…jel to ide na vodenicu mašinerije DPS-a.
  Da, naravno,
  jel nam to cilj?
  Meni nije, naprotiv,
  za mnoge od vas nisam siguran, pa ću reći,
  Če, ti si u pravu, pa mi pravo o akciji odgovori, da bih i ja znao na čemu sam, čemu da se nadam, oćemo li u akciju da vam-ti se pridružim.

 168. ulqini, a sto to uradise liberali da ti i velika vecina tvojih sunarodnika Albanaca, predjete iz LSCG-a u DPS, DUA, ili u neku drugu vasu nacionalnu stranku? Sto mislis ti i tvoji sunarodnici o ideji koja je ovih dana aktuelna, iz Tirane, da se stvori jedinstvena albanska drzava u kojoj bi bio ukljucen i dio teritorije CG? Sto ovo sve znaci? Ko je lud a ko zbunjen u CG? Svi kao za CG uz LSCG, dok prijeti opasnost po zivot, a onda jedni da odvoje Sandzak od CG, a drugi, dio gdje zive Albanci u CG da pripoje velikoj Albaniji. Gospodo Albanci i Muslimani, ako se ne slazete s ovom idejom cijepanja crnogorske teritorije, zasto ne organizovaste javne mitinge, ili u znak protesta ne napisaste saopstenja medijima da se vi sa time ne slazete? Kao sto smo mi istupali uvijek, kao LSCG ili kao pojedinacni liberali, kada su vasa prava i zivoti bili ugrozeni, ako CG smatrate svojom domovinom i ako vam je program LSCG-a bio najblizi?

 169. eto gospodin Ulqini vam je sad sve objasnio, on kroz svoj nik ulqini objasnjava sve ono sto sam vam ja ranije rekao, on nije u stanju da Ulcinj nazove kako se zove Ulcinj vec ga zove Ulqini po albanskom i tako potpuno neskriveno on svima nama govori svoje zelje, to potpuno potvrdjuje moje teze, da su manjine stajale uz crnogorsku stvar samo dok sprpska opcija ne prestane da bude prijetnja, tada kad to prestane oni se okrecu protiv crnogorske i ostvaruju svoje zelje, to je jasno kao dan, samo naivnima nije naravno, zato danas imamo zelju za Sandzakom, prirodnom Albanijom i prosirenom Hrvatskom

 170. to se zove prevodjenje zednog preko vode, pola posla je obavljeno, jedna smetnja manje, jos ovu drugu da slome i cilj je tu, osvijestite se ljudi, demokratija na balkanu je za lakovjerne budalice

 171. @Che, evo ti odgovaram, a nisam siguran da s takvima kao ti uopšte treba o bilo čemu raspravljati. No, ti si se prilično raspojasao na ovom blogu, predstavljaš se kao neki neprikosnoveni LSCG autoritet, pa, velim, s tobom se nije igrati, ne bih te baš smio ignorisati…:)
  Šalu na stranu: bio sam u liberalima jer sam smatrao da je to najbolja ideja za svegrađane Crne Gore, bez obzira na naciju i vjeru. I danas mislim da je neprocjenjiva šteta što ta ideja nije zaživjela, što nije uhvatila korijenje na ovome tlu. Kasnije su je ovi vladajući mangupi poklopili, pa je iskasapili, iskarikirali i (zlo)upotrebili. No, to je već druga priča.
  Ja nisam prišao liberalima (već ’90-te) da bi me štitili (baš su oni nekoga mogli da zaštite:)) nisam imao ni bilo kakav interes (o, naprotiv, neprijatnosti i štete koliko hoćeš) već sam, naprosto, prišao političkim istomišljenicima. Što je, valjda, normalno i prirodno, je l’?
  Kasnije, krajem devedesetih, pokret (jer LSCG je to bio) počeo se vidno osipati (iz ovih ili onih razloga, ne bih rekao nacionalnih) bilo je i lutanja, nespretnih poteza i odluka (ako dozvolite da primjetim) i… da ne dužim, došlo se do nekog zida, nije se moglo naprijed i desilo se što se desilo. Stranka je prestala da postoji. Ja to tako vidim.
  Ja nisam ni od koga ovlašten da govorim u ime svoje nacije, ne znam mogu li i u ime svoje porodice …:) Ne znam zašto su ljudi glasali za ove ili one, zašto su tamo ili ovamo. Znam za sebe: nisam se poslije Liberalnog saveza nigdje priključio, ponekad glasam lokalno, boli me kako nam Podgorica raskuba područje Ulcinja.
  Albanci u Crnoj Gori, od kad se ‘slobodno’ glasa, ne sjećam se da su svojim opredjeljenjem bilo što naškodili Crnoj Gori. Degutantno mi je da pominjem njihov doprinos uspjehu referenduma, ali izgleda da je to ponekad neophodno. Treba li Albanci da ponekad sjednu na vrelu ploču pa da im raznorani che-ovi povjeruju? A, nikakava šteta ako takvi ne povjeruju. Taman, neka ih malo brine briga od albanske nemani, od Prirodne, od Velike, od … 🙂
  Pojavi se neki tip, iznese neku radikalnu ideju i sad bi trebalo ići od Albanca do Albanca, od kuće do kuće i izjašnjavati se, kleti na vjernost, i beskonačnu ljubav…? E, neću! Nisam krap da na svaku – ko zna odakle bačenu – udicu zagrizem. A ne osjećam potrebu da se bilo kome, za bilo što ispovjedam ili pravdam. Imalo bi razloga, i to debelih,da poneki drugi to čine meni, ali.. neka ih, muka mi je od njih…
  p.s.

 172. Gospodo,
  zasto toliko jeda.Svaki slobodan pojedinac koji misli svojom glavom i treba da izbese svoje misljenje o nasoj zbilji.Naravno uvijek ce biti i onih koji ce biti ljuti i povrijedjeni zato sto je neko prozvao njihove sunarodnike sto sluze rezimu Mila Djukanovica.Evo ja sad izjavljujem da sam puno ljut na gradjane Crne Gore-vecinu- sto ne ubijede svoje bliznje,rodjake i komsije da vise ne glasaju za rezim.

  Kad na javnoj sceni bude vise kritike na racun rezima od strane pripadnika manjinskih naroda tada mogu prihvatiti i ljutnju pojedinaca.Sta to znaci da ne smijemo kritikovati stanje dje me vec duzi niz godina vecina iz manjinskih naroda drzi u logoru zbog namirivanja njihovih internih racunica.Pa mogao sam i ja 90-ih cutati i gledati ili se prikljuciti vecini Milo-Sveto-Momir i onda kad namirim svoje potrebe pokazati kajanje.Moguce da neko i moze tako da zivi ja ne mogu i mislim da je zalosno zivjeti u takvoj cauri.

 173. Ulqini ok.Volio bih bas da mi vi, ili neko drugi objasni, STO JE TO LSCG URADIO I GDJE JE POGRIJESIO U ODNOSU NA MANJINSKE NARODE U CG, I KOGA SU ONI KASNIJE PODRZALI?

 174. Molim komentatora pod nikom Daliborka Čejović da, radi kontinuiteta i konciznosti rasprave, ubuduće objedini komentare kako se ne bi pojavljivali jedan za drugim – u nekoliko uzastopnih nastavaka, a kako bismo obezbijedili koherentnost diskusije.

  S poštovanjem

 175. Prvo i osnovno, zbog čega smo mi kao Crnogoci od početka bili protiv vlasti?Mogli smo sa njima i to da nas prihvate objeručke, jer ulaznica kod njih je bila za svakog onog Crnogorca koji je pričao da treba pobiti sve manjine. Još ako im baciš kakav eksploziv ili kamen u kuću ili lokal, to je bilo da biraš mjesto gdje hoćeš kod njih.Mnogo udobnije i bezbjednije, je bilo(fukarama) sa njima.Koliko je bilo Crnogoraca koji nijesu pristali da budu sa njima,da za njih odrađuju prljave poslove?Vrlo malo.A ko bjehu oni što se nedaše u lance vezati?LIBERALI!A što bi zatim?A ko bjehu oni divi?Svako sa svakim (lise liberala), zrtve sa dzelatima (i za to oni imaju opravdanje), a mi koji smo svjedoci sve te bruke, moramo da cutimo, jer ako saopstimo istinu, mi smo fasisti.
  Hvala vam lijepo.

 176. Gospodo,
  koliko vidim niko iz redova bosnjaka i muslimana javno ne kritikuje Rafeta Husovica i Sulja Mustafica sto nogama i rukama podrzavaju Mila Djukanovica.Nijesam procitao da je neko iz bosnjacke stranke bio prisutan na sudjenju porodice deportovanih i ubijenih protiv drzave CG.Nijesam procitao u stampi nijedan tekst ni Rifata ni Serba Rastodera ni RAma Bralica ni Mevludina Nuhodzica ni Suada Numanovica ni Asima Telacevica ni Jusufa Kalomperovica o sramoti koju te porodice i danas dozivljavaju od drzave u kojoj su oni neko i nesto.Zamislite nudjeno im je za ubijenog clana porodice po 10.000 Evra a da ti isti sudovi presudjuju za klevetu medijima i pojedincima po tuzbi Djukanovica 20.000 Evra.
  Snimi li Seki Radoncic film o toj CG sramoti ali nijednom ne pomenu Djukanovica.
  Sta se ovo desava sa ovim narodom.Trenutno im je proturena tema Saric i svi zaboravili najvecu pljacku ovih prostora zvana trazit cigareta i privatizacija.Dje je uspjesni Dragan Brkovic sa svojom hotelima u H.Novom,Velimirom Jakicem i Rumija transom.Dje je cuveni cigar-tranzit crnotravac Vesko Barovic sa svojom Bijelom Radom,Solanom iz Ulcinja,Izborom iz Bara i Cetinje tursom,dje nadasve cuveni Dusko Ban-Ciciban sa svojim trajektima,dje je Milov partner i prijatelj posteno obogaceni Zabac-Cane-Stanko Subotic i njegov poltron Coco-Zoran Becirovic koji mu vodi menadzment u hotelima dje on i sef bratski dijele vlasnistvo.A dje je brkajlija iz Carina zvani Cedo-Medo Popovic koji lagano sa Zarkom Sturanovicem glockaju hotel Delfin u Bijeloj,farmu na Piscu i hotelsko preduzece Bajo Pivljanin u Pluzinama.A dje je Tvtko-Vesko-Nebojsa Boskovic Krismas koji je Primorku Bar podigao do nebeskih visina.
  Ljudi moji Sarica i njegovu druzinu juri DEA i sve obavjestajne agencije svijeta a ove nase lopurde cuva garda Djukanovic Mila.
  Ovaj talog koji ih podrzava pa ma iz koje nacionalne zajednice dolazio gori je od njih i treba im reci sve u brk da se srame oni ako imaju cime i njina djeca sto ne uticu na njih i mi svi sto smo to dozvolili.

 177. Naravno! Sve ću komentare objediniti ubuduće. Čini mi se da su neki već objedinjeni, mada dominacija većine nad manjinom je jasna. Ako je demokratija u pitanju.
  hvala na poštovanju

 178. inglish, cudi me kako Serbet Rastoder u knjizi kratka istorija CG nije napisao ko pohapsi i osudi one mucenike iz SDA na celu sa Harumom Hadzicem. Vjerovatno je to ostavio da napise Zuvdija Hodzic (Guzdia) u nekoj novoj knjizi JOS KRACA ISPRIJA CG. I vjerovatno ce tamo pisati da su ih umjesto policije hapsili liberali a da im je sudio Slavko Perovic umjesto Milana Radovica. Jer on to najbolje zna, u tom periodu je bio liberal, a onda kada je prosla opsta opasnost, presao je u DPS jer Slavko je autokrata, a Milo je bio i ostao jedini demokrata u CG, “sto je ziva istina”. Pri pisanju nove knjige o crnogorskoj istoriji, predlazem da mu recezenti budu Zuvdija Hodzic, Kemo Djecevic i Sejo Sadikovic. Kukala majka toj drzavi ciju istoriju pise SERBET i GURBET.

 179. mi smo izgubljene duse svi cudni kao i ovi beskucnici u californiji! lelujamo! dobar text i pozdravko

 180. @Che: STO JE TO LSCG URADIO I GDJE JE POGRIJESIO U ODNOSU NA MANJINSKE NARODE U CG, I KOGA SU ONI KASNIJE PODRZALI?

  LSCG je uradio groznu, stravičnu stvar: nije došao na vlast! :))))
  Samo, time se grdno ‘ogriješio’ ne samo (i ne prije svih) o manjinske narode, nego vrlo proporcionalno o sve ostale.
  Strašno je ,neoprostivo dugo, Liberalni savez bio daleko od odlučivanja, funkcija, medalja, vlasti, masti i slasti, a opozicionarska kondicija kod nas ima, nažalost, vrlo kratak rok trajanja. A pritom je Milo prigrabio liberalnu retoriku,, barjake i bakrače, pa su mu se redom priklonili i ovi i oni…
  Che, o čemu mi razgovaramo – ko da ima ikoga više da mu sve ovo nije jasno?
  Treba li ja tebe sad da pitam gdje je LSCG pogriješio u odnosu na pripadnike većinskogi naroda? Zašto nije uspio da ih privoli da mu priđu, a one što su to uradili, da ostanu?
  Ja to tebe, ni bilo koga drugog, neću pitati, jer na to nemam pravo. A, napokon, kako bi mi ti mogao odgovoriti, kako bi mogao znati i objediniti motive tolikog mnoštva različitih ljudi?
  A, pravo da ti kažem, vjerujem da ti ni sopstvenu poziciju ne bi znao pojasniti…:)

 181. Che,

  kad cemo u akciju?

 182. Inglish i Che, tako je!
  Imenom i prezimenom treba prozvati ljude koji su otvoreno i javno izjeli ovu zemlju, ali jednako i one koji su izjeli njenu nadu kroz izdavanje LSCGa! Sve su to ljudi s imenom i prezimenom i sva naša đeca treba da znaju njihova imena – da nam to đeca znaju i budu prva generacija koja će probiti najstrašniju i najopasniju laž od svih – ‘DA SU TO BILA VREMENA..’! Nema ‘vremena..’ sve su to pojedinačni ljudi sa svojim prizemnim interesima i mračnim instinktima, a pogotovo nema više vremena, jer ne živimo hiljadu godina, a čini se da ako generacija koja je svjedok jednog vremena na pravi način ne ostavi trag o tome vremenu – predstava o njemu će već sljedeće decenije postati nešto drugo! Zato je ovo što mi radimo ovdje od NEPROCJENJIVE VAŽNOSTI! Kada ovo kažem nijesam nimalo neskromna ni melodramatična, jer nažalost ovakav trag ne postoji NIGDJE, ni u državnim, ni ‘nevladinim’ pisanijama! Mi smo, LJUDI zaista JEDINI u CG koji se žele baviti istinom! I ta istina jeste frustrirajuća – za one koji je žive – zato što se za nju moraju boriti svaki dan i na svakom koraku, a za one koji je dezavuišu – zato što ih opterećuje i boli! Zato su rasprave na ovome blogu tako žučne – ISTINA nasuprot pizme, malograđanštine, ili sopstvenih grjehova! Ali iz svega toga će se iskristalisati ‘materijal’ za neko buduće vrijeme i naučićemo jako puno o svom narodu i o svojim projekcijama o sebi samima i kolektivno, ali i lično! Zato je ovaj blog prozor u prekrasni pejzaž slobode, koji će se sasvim sigurno širom otvoriti u budućnosti! Imali smo nekad sve te strašne ljude, dobili smo i Slavka…neće se tu stati! Sigurna sam!

 183. Ja mislim da nam nama spasa.Vidis i sam kako prolaze oni koji su svjedoci jednog uzasnog vremena na ovim prostorima. Ja sam ovdje razapet na krst ili polu mjesec jer mi je sve jedno, samo zato sto sam napisao moje videnje onoga sto se dogadjalo u LSCG-u i oko njega.Nazvan sam fasistom, nacistom, Pavelicem, Hitlerom, i zato me nije briga,, jer znam da to nijesu liberali, a da sam htio da se dodvoravam ne bih bio u LSCG-u. A vidis kako sada kukaju:”Ajde Slavko, vrati se, pomogni da skinemo jaram sa vrata. Ti si jedina nada.” E vidis, da sam ja Slavko Perovic ne bih po cijenu glave. Neka robuju neka umiru, neka se drogiraju, neka prevrcu kontejnere, neka im se cerke po kafanama zabavljaju nove milionere za sitne pare, neka smrdljivi penzioneri crknu od gladi, neka im zene ljubave sa sefovima, ministrima i direktorima dje rade, i da bogda nema ko koga kopat u Crnoj Gori lise djece. Popisam im se na zastavu i grb crnogorski, jebem vam krst, polumjesec, dzamije, crkve. I prokleti bili liberali sto ne pustise da se srusi Dubrovnik i pobije ta bagra hrvatska(koja dolazi da kleci na koljena Milu Djukanovicu koji je bio jedan od glavnih komandanata bombardovanja Dubrovnika), pokolju manjine u CG i nestanemo svi mi koji smo se osjecali Crnogorcima u tom vremenu. Da jedanput za vazda pobijedi primitivizam civilizaciju i da na granicama Crne Gore pise” ULAZITE U ZEMLJU DJE ZIVI BAGRA, STOGA BEZ REPA I NAJVECE KUKAVICE NA ZEMLJINOJ KUGLI, DJE JE ISTINA LAZ, A LAZ ISTINA”. Eto, to ja mislim o Crnoj Gori, Crmogorcima, manjinama, vecinama. A sjutra neki od vas, sto mene nazivaju fasistom neka podju pred zgradu Vlade i ako imaju muda da Miliu Djukanovicu kazu samo slovo F, od rijeci fasista, ja cu se politi benzinom i zapaliti, jer ste samo vi gori od Mila Djukanovica.

 184. Če,
  spavaš li ? Ja da te ne probudim… Tako bih voljela da sam ti majka, svaki dan bih te tukla i zvala skotino! Inače ja sam potajno zaljubljena u Mila Đukanovića.

 185. Dobih SMS poruku: procitaj, pa odluci i za nas i u ime nas, pa evo odlucih;- pa u ime Crnogorki iz Istre; sa IP adrese…(ti je procitaj ako je nekome bitna), Vjere Radulovic- crnogorske odive,
  Magdalene M.Marjanovic, Milene Vukove Samardjic i moje malenkosti Petre Vukotic-Lozica, kada se probudi ta skotina(kako ga ti nazva) od Chea- Safeta, da mu porucis dali-borka, preko svih nasim IP adresa i bezicnih, tralalajki, samo dvije rijeci, koje je Misko Djukic(sjecas se), tako cesto koristio kada bi htio mnogo da kaze, a koja toliko lijepo pristaje uz sve one bljubovite koje je napisao nick Che- Safet:- SA GADJENJEM !
  Sa gadjenjem na covjeka koji se krije iza nika CHE-SAFET.
  I ovim zavrsavamo svako dalje javljanje na Slavkov blog. Pozdrav Slavku od njegovih vjernih Crnogorki iz Istre.

 186. Che-

  ja razumjuem donekle vasu potrebu da o toj osjestljivoj topic (izdaje od str. Muslimana odn. Bosnjaka) pisete na jedan tako specifican nacin. Razumijem i argumentaciju.

  No, rjecnik i surovost, dakle direktnost je nesto sto blago recheno: vrijedja um. Lepo vam je Dragan Ilic napomenuo, da kako je nesto napisano, esteteki, moze da se tumachi vrlo negativno.

  Slazem se vecinom koja i kaze da su LS izdali i to ovim redon..:

  Crnogorci (kao najbrojniji narod u toj opciji), pa onda tada- Muslimani, pa nesto Albanaca (Xhemal Perovic nije, on je castan) i Hrvata i isto tako Srbi- ka posljednji narod jer ih je bilo samo nekolike mislim Vesna Perovic (djelomichno) i ne znam ko jos beshe od Srb ana istaknutim f- jama u LS, mzoda Emil Krijestorac- nijesam sigurna sto je bio ranije taj narodnjak.

  Znaic proporcionalno sovm broju ond. kad sve average- ujete dobijete ono sto je poznato:

  uprocsjeceno imate jednu FUKARU po svakom od tih naroda- Sve se SVODI u biti na broj..:

  1 (jedan)…

  Sto ce reci da je specific weight: ista za sve…!

  Recimo 20 izdajnika iz redova islamskog naroda ka dpodelite sa 20- prosek je opet: jedan.

  I to simbolizuje da je IZDAJA kao rijech- singular. Da je ona jedna odn. jedinstvena. Ta izdaja moze da ima kao svoj subjekt: 1000 il 10000 ljudi, ali ona je: JEDNA, jedinstvena.

  I svako – svaki je narod kad urpsjecite tu jednako zastupljen 🙂

  Ne znam da li se razumemo o cemu govorim.

  Bojim se da vas diskurs odudara veoma od diskursa i pisanja nas drugih i kazem vam budite obazrivi kad iznosite globalne ocjene za jedan cio narod (raniej zapazih da iznosite i za Srbe pa i za svoj narod), da ne vrsite djeneralizacije.

  Naime neko moze (pogresno naravice) protumachit da je vase pisanje na liniji nekih od pro- cetnickih snaga od prije, i navuci odiozu medju ljudim pogotovu sad u Tivtu.

  Glede Tivta moram reci stovani prijatelji, da svakako da ovakvo pisanje je pa ajte da slobodno kazemo i:

  anti- Fejzicevsko , dakle anti- vrhovnog reis- ul uleme Rifata Fejzica koji tamo s alokalnim ulemom (izvinjavam se ako ne koristim korektan verski titulaire) sad tamo pokusava gradit povjerenje i zadrzat dakle neako Muslimane i Bosnjake da im se Ne desi neki ne daj Boze – izgon, neka Kristal Nacht jer mi svi znamo

  kako je jako uporiste Tivat:

  tijeh cetnickih velje- umova..

  Dakle obazrivo pisite, barem eto kao neki doprinos stabiliziranju prilika u Tivtu a i dijem Cg izmejdu pro- cetnickih elemenata medju crnogorskim pravoslavcima (dakle desni Srbi i solidan broj Cgaca uza njih) i muslimankih vjernika, il ajmo reci i ostatak puka, gradjana koji ne moraju pripadat nijednoj religiji ka ja.

  Mislim, ja razumijem vasu namjeru da malo jache onako i cesce pomenete tu grandizonu rijech: treachery il treason, dakle IZDAJA, razumijem dobro i vasu artikulaciju, i misao, no mislim evo ajte stavite se u kozu tih Muslimana…:

  Kako biste se vi osjecali da godinama ste gazeni/pljuvani, unizeni da morate prvo u staroj Kraljevini SHS da glasate neke Radikale,

  pa onda u SFRJot neke – druge radikale i te povampirene pro- bjelashko- cetnicke elemente.

  Pa onda da vam se svako- malo, evo i dan- danas kad prelazite granice sa cgskim pasosom pokazuje otovreno nepovjerenje pitanjim “Dje zivish- sto radish..?! Imas li oca il roditelje u Rozaje..?”

  i uza sve to godinama vecini ljudi se desava da vam se “psuje majka turska” ili “cacha obrezani”…

  Kako biste se vi, Uvazeni Gosn Ce- osjecali…?!

  Da li biste smjeli izic na glasanje uopce, da li biste smjeli izic na ulicu…?! promolit glavu napolje. Jel biste razmatrali tu drzavu koju vam to priredjuje ka svoju ?

  Mislim morate da razumijete da vecina tih ljudi, Ne glasa DPS-a, ko sot nije ni prije Radikale Pasica il Seselja- zato sto ih voli… nego jednostavno zato sto je NEslobodan, rob i mora da bi zadrza posa’ i parche ljeba svojoj celjadi sjutra.

  Ja mogu da zamjerim i pisem studiju nekima sto su se prije i nakon referenduma- oni na jedna prljav nacin ukljucili u tu cgsko- srpsku pricu, poturajuci klipove i Srbima (sto je razumljivo..!) ali i NE pokazivanjem nekog veceg interesa za integraciju u zajednicu (sto je poseban problem), ali opet, ponavljam, ne mogu niti zelim da djeneralizujem sve pripadnike tog naroda pod jednu dosta tesku rijech.
  Mi svakako znamo da ima medju njiju i veoma ekstremnih politicara ko sto je Zukorlic u Srbiji- ali to je velja manjina, isto tako jednako kako je i cetnistvo danas u Srbiji pa i CG, zavrsena prica.

  Been there, done that!

  Slazem se daje cgski narod na teret ove male drzave istrpio najvishe, i zrtvova, i da je NAjveca manjina u svojoj drzavi- ali to samo potvrdjuje ko su pravi sledbenici Njegosa- da smo to mi sa ovijem guslama..

  a ne oni sa bradurinama i njiovijem guslama sa sjevera i raznim imenima tipa Karadjica koji su isprljali “casno i cosjko” cgsko ime.

  Nekad je zarad stvaranja male drzave, neophodno da vecinski narod (pa makar i ne bio apsolutna vecina) popije klice te svoje zrtve:

  da kako u vojsci morate starjesini (cesto glupsem covjeku od sebe) sagnut glavu i reci sa otvorenim pogledom u ochi..:

  Izvinite, tako je, ja sam KRIV, ja sam usrao ovo…_ pa cak iako ste 100% uvjereni da ste u pravu.

  Radi MIRA u kuci ! da progutate neka govna… da precutite.

  Pogledajte kako Presijednik drzave to radi- iz dana u dan. Da taj isti “potrchko mafije” koji radi danonocno covjek, da bar pokusa spojiti 2 nespojive i zakrvljene opcije. Prima pljuvacine i govna- sa svoh strana no je usprkos svemu, najpopularniji presjednik u regionu. Kako to da objasnimo..? Sto da mafija ima drvenu lutku, pajazzo- a.

  Radi toga i moje ovo malo skromno pismo, dje pokusavam da doprinesem sa ukljucivanjem i nas koji se osecamo vezano za neki nas iskonski srpski faktor – u nama.

  Nije bitno koje si nacije, no je bitno jesi (Ne)/soj.

 187. Pričali što god hoćemo jedini cilj da se Če proglasi fašistom je bio proglasiti fašističkim ovaj blog. Kada se tiče Čea, proglasiti ga fašistom, čista je zlonamjerna laž i to očigledna, o njoj ne bi trebalo raspravljati. Ali pazite dokle se ide, do toga da Petra iz istre u ime nekih tamošnjih Crnogorski poručuje da se više neće javljati na ovaj blog. To je korak dalje u namjeri ocrnjivanja ovog bloga, ali kako hoćete. Istina je je jedna, LSCG su izdali svi u Crnoj Gori, Bošnjaci, Crnogorci, Srbi, Albanci, Hrvati, ogromna većina njih su mafiji prodata smeća, jer samo ljudsko smeće može i hoće davati dvadesetogodišnju podršku zločinačkoj mafiji. I u čemu je tu problem, da li je problem u Čeu i nama koji stojimo iza istine i branimo je, ili je problem u ogromnoj većini ljudskog smeća u CG čije zadnjice vire i iz zadnjice Mila Đukanoivića? Evo vam jedan primjer. Umro je Dado Đurić, genijalan slikar. Znate li da je Dado Đurić bio član LSCG? Ne znate. Zašto? Zato što Dado Đurić nigdje i nikad u bilo kom intervjuu nije pomenuo LSCG, ni Slavka Perovića, ni riječ o LSCG. Što je to? To je nesojluk vrhunskog nivoa, podlost ravna Jevremovoj ili Kovačevoj ili Marka vešovića, Radoša Rotkovića i mnogih drugih. O čemu se tu radi? O prodajama pokrivenih izdajama. Treba li to prećutati? Nikako, treba reći, neka se zna, pa Crna, a crnja je da ne može biti, Gora kako god hoće. A neće, duboko je zaronila u sopstvene feklaije, u sopstvena govna, u sopstvene ološi i “pliva” kao da je u prekrasnom bazenu i još se, sva “ponosna” što je među govnima, sa tim govnarima koči i ponosi.

 188. Slavko,
  zašto ne dođeš u Crnu Goru? Svaki je prorok Crnoj Gori dobrodošao. Ne, ne bi Te razapeli. Ti znaš najbolje koliko te svi u Crnoj Gori vole i jedva čekaju. Crnogorci nisu blaziran narod. Ta teorija je deplasirana njihovim dobrim namjerama. Crnogorci nijesu kukavički narod. Ta teorija je deplasirana njihovim tradicionalnim borbama za slobodu od spoljašnjeg i unutrašnjeg ropstva. Zašto se ne vratiš? Ti znaš kako bi Ti se iskreno obradovali oni koji su Te izdali, konačno bi dobili savjesnu priliku da se ljudski pokaju. Svo znanje i sva dobra istina i sva ljubav koju si imao za Liberalni savez i koju si pokazao prema svojoj zemlji ne bi služila za ruganje ako bi počeo od nule. Što Crna Gora i jeste.

 189. Po mom sudu griješiš Daliborka, Crna Gora je nikakva, nula ispod nule, ona je ono što sam rekao: plivač slobodnim stilom u bazenu ispunjenom do vrha mafijaškim fekalijama. Nikakvog pokajanja u CG biti neće u odnosu na LSCG. U Crnoj Gori, ogromna većina u CG su bezbožnici, oni nemaju osjećaj za pokajanje, niti potrebu za istinom ni za pravdom ni za poštenjem, oni su predaleko od najtemeljnijih ljudskih vrijednosti, on9i su duhovne i tjelesne sponzoruše. Neće biti ni izvinjenja, a ako ga i bude neka si sigurna da iza njega stoji njihov novi prljavi račun, nova izdaja, Crna Gora nije zemlja iskrenih, nego “otvorenih”, a neiskrenih, pokvarenih ljudi, to se vidi na svakom koraku. Da je drugačije ovaj bi Slavkov blog bio zatrpan istinom koja bi dolazila od komentatora, a to nije tako, osim u malim izuzecima.

  Crnogorci, zvali se kako god hoće, samo priznaju dvije stvari, a to su goli strah i prljavi račun, jer su bagre. Među njima je zasijalo jedno pravo sunce u pojavi Slavka i LSCG. Bilo gdje drugo da se pojavio LSCG od Triglava do Djevdjelije, on bi bio nepobjediv, svuda sem u Crnoj Milovoj bagrovskoj Gori. A Milo je najveća bagra medju crnogorskom bagrom, on je njihov od bagre sačinjen Lovćen, na zdravlje Lovćenu! Da se Slavko vraće, a kome i gdje?

 190. Davide, to je istina, opora, ali istina. Pa ljudi, nedavno su Slavka udbi prodavali Ivo Martinović iz Londona koji je bio zadnji počasni predsjednik LSCG, njegov rođeni brat Dejo isto iz Londona kojega je Slavko vjenčao, Saša Marković koji se Slavku godinama uvlačio u dupe, a Slavko mu je krstio kćerku, trebao je da mu krsti i sina, i Saša Aleksić iz Beograda koji je kao pizda krijući stajao iza Deli nnjuza Montrenegro, kojega je Slavko doveo za gradonačelnika Cetinja, svi su se četvorica udružili da Slavka proglase padavičarem zato što Ivo i Saša nikako ne mogu da prodaju vilu u Budvi. Eto oni su slučajan moj izbor u prezentaciji onih smradnih fekalija koje se nalaze u bazenu o kojem ti istinito Davide govoriš.

 191. I naravno, Slavko,
  nema poštovanja –
  jer se ni grobovi nisu ispoštovali. A GROB TREBA OSLOBODITI OD NEVJERE PRVO, DA BI VASKRSNULA LJUBAV U ŽIVOGA! Toliko bi vjernici trebali da znaju – koju god nošnju nosali i ponosali i u čiju god da su stolicu sjeli i zasjeli, zna se Ko ih postavlja i razmiče i zašto. Taj nema jedno Ime i Taj se imenima ne može sakriti i Taj se ne služi samo u crkvama i džamijama i sinagogama i hramovima nego na svakom mjestu i u svako vrijeme i svuda dokle oko dopire i odande đe oko ne može pristupiti. Vidiš, o tome se ne može pričati – tu riječi ništa ne znače, koliko god se trudile da kažu.
  I Vidiš, ja mogu biti opomenuta zbog ovoga što kažem na više načina. Mogu mi namjestiti ljudi svašta. I ubistva. Možda bi mi bilo milo, mogu pomislit ljudi, slijedeći razvoj misli koje misle, ako bi za primjer odgovornosti prema riječima koje pišemo ovdje mogla da posluži recimo cura mog brata, koja je muslimanske vjeroispovijesti, pa da je ubiju na primjer da bi ubili Boga, pa da svjedočimo vaskrsenju možda… Ili neko drugi, (primjer sam dala jer mi je iz najbliže okoline), bilo ko, može služiti za primjer opomene izgleda, kako bi pokazali naše misli do kraja – kao što jedan voditelj domaćeg državnog šou programa reče. I to se može nazvati cijenom slobode u Crnoj Gori, možda. Opet, nije pitanje da li bi to meni bilo milo, slobode i istine radi, ili da li me je strah od takvih opomena, ili hoće li me zvati etiketirano ili prozivački ovim i onim imenima i nikovima oni koji su mi niko i oni koji ne razumiju ništa – jer sam ja manjina, ako se izuzme dominantni broj komentara u kojima se ne ćuti i ne pljuje osim kad pljujem tuđi otrov da ga ne bih progutala jer mi ništa ne treba, i svakako što se miline tiče povodom postavljenog pitanja: na to ne trebam da odgovaram, to nije mjesto rizika. A što se straha tiče, ne nije me strah ako bi došlo do takve opomene, jer je ne priželjkujem. Nikome. Gađenje nemam ni prema kome, iako mi je, takođe, želudac made in montenegro, pa samim tim preosjetljiv na sve i svašta, što znači da bi se moglo povraćat od mučnine ali se trpi junački. Ali se ne bježi junački od istine. Zato nema poštovanja, Slavko, za bilo koju temu koja otvara neobjedinjena mjesta nanovo i među onima koji su sve drugo zaboravili ali su se odmah dosjetili provokacija o svemu drugom. Pa ni za onu temu koja bi da ih oslobodi poniznoga ropstva u sopstvenim lancima, ne preskačući nijednu kariku. Nije zalančio Đukanović, on je samo ponudio: svi su potrčali!!!!

  Jesam li objedinila? Sad sam slobodna. Da odahne zemlja i Nebesa.

 192. Upravo se o tome radi da oni sto se ne scahu u lance vezati, samovoljno sada pruzaju ruke ka okovima u oci ka povezima, pa da oni odahnu jer su odgovornost lagano prebacili na one neke druge, koji ih, eto, vode tako vrletnim stazama nase realnosti za koji svi znamo kakva je. I to ne rade na osnovu svoga imena, prezimena ili nicka, nego sto su navikli da idu linijom manjeg otpora…

 193. Sjaši kurta da uzjaše murta, pa će se zvati murtovina i ono što nije ni bilo kurtovina!
  Nikako se nećemo drugačije sresti osim u istini. A ako neko slučajno vidi bolji način od toga neka izvoli. Ako hiljadu novinara, ah da ne pridodajem istoričare, po Crnoj Gori, nije smoglo snage da djelimično utiče na otpor vlastima koje im se nisu ni po čemu osim po novcu sviđale, odnosno, ako hiljade novinara i do novinara nijesu mogli s mjesta da pomjere jednog čovjeka koji se zove Milo Đukanović, niti da ga ošamare kritikom, slušajte ljudi, vi možete pričati što god oćete i možete to sada zvati organizovanim i koherentnim pokušajima, ali kad vi to pričate? Onda kad Đukanović dragovoljno odlazi. A zašto se to nije radilo i onda kad Đukanović dragovoljno nije odlazio?! Ma nema veze bi li uspjelo ili ne bi, nego zašto se to nije radilo?! Samo iz toga razloga Slavko Perović ostaje izuzetak. Čak i kad nije ni s vama ni protiv vas i njih zajedno.
  Svaka Čast Slavko Tvojem Srcu!
  Ostalo nam je bilo po volji. A za volju treba imat para.

 194. Gospodo,
  izgleda da moram moje misljenje jos otvorenije saopstiti sto se tice odnosa gradjana i glasaca prema vlasti i opoziciji.
  Gospodo manjinski narodi u Crnoj Gori zbog refleksne mrznje prema Srbiji i srbima podrzavaju Mila Djukanovica i njegov rezim.Ovaj moj zakljucak sam donio posle puno razgovora sa predstavnicima bosnjaka,muslimana,albanaca i hrvata kako u CG tako i u njinim kako oni zovu maticama drzavama.
  Dugo unazad iz BiH su reis Ceric,Haris Silajdzic i Fahrudin Radoncic odasiljali poruke sto javno sto tajno svojim sunarodnicima sa preciznim uputstvima kako da glasaju.Bogu hvala sto ce toga ubuduce biti puno manje jer su sa scene nestali Haris Silajdzic a Radoncic ce vjerovatno biti manje uticajan i sto ce razumni i realni Bakir Izetbegovic voditi racionalnu i politiku ne mijesanja u unutrasnje stvari u susjedstvu.
  Gospodo mozda je neko zaboravio poruke i djelatnost pokojnog don Branka Sbutege i sirenje anti srpstva po CG.
  Ko je zaboravio sta su sve ovde i na ovom prostoru radili i porucivali Hasim Taci,Agim Ceku,Azem Vlasi i svi redom gosti iz Albanije.Naravno domacini cutali.
  Zasto svi cute na ove cinjenice.Meni licno nije problem da se kao crnogorac odredim prema svim desavanjima jer niti se osjecam ugrozenim od bilo koga niti mi ko moze nametnuti tezu koju siri dvometrica Ranko o ugrozenosti mlade drzave CG i to bez okolisanja od drzave Srbije.Kao liberal bio sam za nju ali ne kao imovinu vec kao domovinu.
  Hvala dvomertici Ranku na ovoj matrici ali mi nece pribliziti po njegovoj zelji ni Hrvatsku ni BiH ni Albaniju a posebno ne Kosovo blize od Srbije.Sve ih volim ali mi je najbliza Srbija sto ne znaci da bih im oprostio i odcutao bilo sto lose.
  Zasto mi nemamo Zarka Puhovskog umjesto Sloba Franovica,zasto nemamo Sonju Biserko i Natasu Kandic da osude ponasanje celnika iz vlasti sopstvene drzave.
  Mi to gospodo nemamo jer je Milo Djukanovic uz pomoc dvometrice Ranka i brabonjaka Husovica,Dinose i HGI-a kupio duse gradjana CG za male interese podprdaka iz koalicije.
  Da mi ne bi zamjerili na pesimizmu gospodo pogledajmo se u oci,jasno i glasno saopstavajmo istinu i hajde svi zajedno da smijenimo ovu vlast.
  Zasto svako u svom gradu ne pogleda imovinu sugradjana i zapita se kojoj partiji i strukturi ko pripada pa ce mu jasno biti kako zive oni koji podrzavaju vlast a kako oni koji su protiv.Po pravilu simpatizeri i podrzavaoci lika i djela Mila Djukanovica su bahato obogaceni i zasticeni do mjere ponizenja ostalih gradjana.

 195. Gospodo,
  u momentu dok ovo pisem traje i prenosi se na RTCG2 rasprava u parlamentu CG oko inicijative opozicije za smjenu Ranka dvometrice zbog povrede ustava CG u vrsenju svoje funkcije.
  Naime Ranko dvometrica je zloupotrijebio svoj polozaj prvog medju jednakima kad je vladinim avionom posao u Pariz na susret sa princom Nikolom Petrovicem i na sustret sa Vaseljenskim patrijarhom Vartolomeom u Istanbul.Sa pravom se u inicijativi iznose razlozi za razresenje dvometrice medjutim vecina to nece dozvoliti.
  I sad upravo se potvrdi nazalost moje zapazenje i stavovi koje sam saopstio a to je da su Nimambegu i Bardhi ispred albanaca,Mustafic ispred bosnjaka i Ljerka Drakicevic ispred HGI prkosno ali naglaseno uz masu zamjerki saopstili da nece glasati smjenu Krivokapica.Ako su saglasni da njegova partija po Dinosi i Nimanbegu gazduje Morskim dobrom i albancima nanosi stetu u priobalju,nema prevoda akata na albanski,po Mustaficu ponizavajuci polozaj aktera koalicije kako u parlamentu tako i u koaliciji nije mi jasno sta ga je onda preporucilo za opstanak na funkciji ako je u ocjeni Evropske komisije isti taj parlament ocijenjen negativno,bez administrativnih kapaciteta,manjak nadzorne funkcije nad zakonskim predlozima vlade osim cudnih i nevidljivih razloga.
  Bojim se da ce se surovanje sa djavolom na kraju obiti o glavu onima koji danas likuju nad pomucenim odnosima u CG medju gradjanima i etnickim stranama.Nije to dobro.Treba se kloniti te logike kojom trenutno SDP pokusava pridobiti glasove nacionalista.Bojim se da su ako tako nastave onda zaludu 90-ih bili navodno pomiritelji jer su danas najveci posvadjatelji gradjana.

 196. Posteno zboris brate inglish,

  Ocekujem da se ta nacisticka FUKARA koja sije mrznju stalno od day no. medju dva dijela pravoslavnog naroda u Cg- smijeni..!

  Da je isto postenja ostalo u “casnim” Cgcima, trebalo je to uchiniti jos mnogo ranije.

  Che, mislim da taj jeste ustasa ka i partija mu, to usmrdjeno smece od komuno- nacisticke ideologije. Mislim da si pogrijesio citiranjem ratnog zlocinca Pavelica, ali ako vec bas oces – prisij te i bilo koje njegove rijeci ovome Krivomozgicu koji glumi neku veleichinu a ne smije godinama da podje na sabor svojih saplemenika Cuca.

  Dje ima u svijetu da ljevicarska stranka (iznjedrena u istom krilu okorjelih komunista, karijerista) gura ideju monarhije i klerikalizma, kakvi su sve to absurdi u ovoj jednoj recenici?! 🙂

  Dje ima da Presjednik Parlamenta zloupotrebljava svoju f- ju privatnim putovanjima, i bahanalijama na istim koliko mu se scedne, i sva ta kurvanja na racun va sporeskih obveznika…?! Svi ti privatni putevi, sve njemu dodje za djabe.

  Pa ako vam VALJA on- da Bog da vas vlada’ josh 200 godina !! tako kaze stara poslovica. Ako ti je dobar (a on ocito jest dobar cgskoj fukari, svi su parametri da je tako) neko – a ti ga vodi kuci.

  E takav je tipicni Cgac danas GOVNO i SMECE koje tajno u sebi odobrava svaku rijech istoga o “ugrozenosti od str. susjeda”, a javno …

  radi i govori kako je on fasista…

  Dje cete poganijeg, dvloicnijeg, govnjavijeg naroda na zemaljskoj kugli ?

  Jedno tajno misli, drugo- javno radi, trece- govori i vjecito ocekuje
  i mjeri sa strane ko ce sad da dodje na vlas i kako da mu se sjutra ne zamjeri, no da bira sebe startne pozicije sto jache za…

  novo uvlekuvanje u “juzni predio ledja” kako Slavko voli da zbori.

  NIKAKVE vjere nema u Cg, ima vrlo rijteko casnijeh vjernika, no je to kuga pogani, koja tako 20 god. podrzava svojeg Gospodara posranih lanaca, umjesto da pljune u ochi, da zbachi okove svoje Neslobode i da kaze…:

  NE, JA NISAM ROB, JA OCU DA BUDEM SLOBODAN covjek…!! POSEREM TI SE U LANCE FUKARO…

  Sa takvom anti- pameti, sa tavijem menatlnim skolopom, uspjeh je moram reci i to ogromni da odje nije izbio rat medju brace i po familijama.

  Jedna vrlo pozitv. stvar na kojem vam svakako zavidim je da je usprkos svih tih polariteta sacuvan gradjanski mir u drzavi, i da nije bilo gradj. rata…. jer su svi indikatori bili ako igde u svetu je to trebalo da se desi- trebalo je tamo, dakle jedna Generalna pobuna, strajk gradjana protiv okovo neslobode.

 197. Gospodo, sad vidim na tv Vijestima kakva je muka snasla ljude od poplava.U Fraskanjelu kod Ulcinja cudo.Zamislite isto je bilo u Januaru ove godine i do sad kad im je voda dosla do stola za objedovanje fukare iz vlasti u Ulcinju na celu sa Skreljom i Hajdinagom a potpomognuti sa Nimanbeguom i Bardhijemnijesu osnovali krizni stab u opstini i napravili plan kako bi gradjane tih mjesta zastitili.
  U Niksicu su ugrozena mnoga domacinstva sa svojom imovinom i stokom,slicno je i u Rijeci Crnojevica,u naseljima oko Skadarskog jezera.U Beranama je ugrozen gradski most na Limu a vrlo brzo ce biti ugrozen i most preko kojeg ide tranzit za Rozaje i dalje saobracaj prema Srbiji i Kosovu.
  Gospodo moja dok gradjani muku muce sa ovim i slicnim nedacama do tad Ranko dvometrica ojacava svoje bahato obezbjedjenje koje samara djecu po ulicama koja nemaju dovoljno postovanja da ustanu kad pored njih prolazi predsjednik Ranko dvometrica,koji otimaju sluzbeno vozilo koje je pauk odnio zbog nepropisnog parkiranja.I ne treba ga smijeniti.Nek vlada i uziva.
  Gospodo moja do tad se onaj koji uziva najvecu podrsku onih kojima elementarne nepogode naprave haos Milo Djukanovic baskari po elitnim lokalima Podgorice sa brojnim obezbjedjenjem u pratnji svojih bahato obogacenih kumova i prijatelja.Pogledajte gospodo vozila kojima se vozi olos iz vlasti.Sve je kupljeno u Ljetopis Automotive naravno na tenderu transparentno kod clana glavnog odbora Bora Mijovica klase Mercedes a Djukanovic u skupom blindiranom Audiju A8 w12 6.0ccm.Neka i treba kao najvisi predstavnik vlasti ali ne treba svaka susa u upravi policije da vozi Mercedes,da pomocnik Ivana Brajovica Begovic koji je najodgovorniji za donosenje planova za odbranu od poplava vozi najnoviji Mercedes klase E takodje kupljen kod Bora Mijovica.
  Nastavite gospodo da ih glasate a oni ce nastaviti da vam krv piju a branice ih oni kojima su oni 90-ih stavljali noz pod grlo i sve radi navodnog interesa.
  Nikolaj i svi drugi shvatite da ja koji se osjecam crnogorcem nijesam precerano zaljubljen u to samo po sebi da bih dozvolio da mi se pred ocima desavaju stvari koje ljudski ne prihvatam a da ih ne kritikujem pa makar dolazile iz krugova koje podrzavam.Kad je Slavko pozvao da se glasa za manje ZLO u sukobu Milo Momir nijesam ga poslusao iako ga duboko postujem.Nijesam ni clan najuzeg rukovodstva bio da bih morao slijediti partisku disciplinu pa glasati kako je odluceno.Kad je 2001.godine stvorena mogucnost da LSCG udje u vlast tada su neki ljudi znajuci da sam cesto sa Vickovicem i blisko sa Zivkovicem i Slavkom odjednom me kao slucajno sreli i pokusali plasirati price.Jedan od saradnika Duska Markovica me pred kucom slucajno srece i u bezveznoj prici pita hoce li Slavko biti sef DB-a ako LSCG uzme vlast i da li cu ja biti angazovan.Odgovorih mu da Slavko moze samo biti premijer a da ce sef sluzbe biti Dejan Vucinic a ja njegov pomocnik.Odmah mi je rekao da je Dusko Markovic crnogorski orjentisan.I ja mu odmah odgovorih da mi liberali najvise mrzimo crnogorce po zanimanju a najvise cijenimo postene i postojane ljude koji ne mijenjaju ni ubjedjenja ni vjeru za veceru sto rade ljudi iz vlasti.Naravno shvatio je poruku i posao vjerovatno nezadovoljan.I da smo kojim slucajem i usli u vlast ja govorim za sebe bio bih taj koji bi se borio za taj stav jer u protivnom bili bi isti ili gori od onih koje kritikujemo.Znajuci Slavka mislim da bi i on zastupao taj princip.

 198. Pogledajte što je govorio Slavko 1991., i pogledajte bagru koja ga sluša i gleda, a ne vidi i ne čuje! Ta ista bagra i danas sjedi gluva i slijepa na istinu i pravdu, u ovom izdanju u Armani odijelima s crnogorskom zastavom kao otiračem na ulazu u Skupštinu, a tada u zarozanoj robi koja se čuje na zapršku s velikosrpskim primitivizmom kao zastavom na ulazu te iste Skupštine… a još prije toga s jednako opasnom komunističkom kombajn životnom filozofijom…a prije toga..i tako idite sto godina unazad… A sve zbog prljave pare koja pokreće njihove sotonske duše, i nijesu jedini!
  A ovaj čovjek? Što svi vi koji mislite da razumijete, i nasjedate na najveću prevaru od svih – ‘ja mislim svojom glavom’, tj. ,meni niko neće solit pamet’ mislite o činjenici da Crna Gora nije listom stala iza ovoga čovjeka? Kako je moguće da nije? Kako je moguće da danas ne stoji? Zato što ‘misle svojom glavom’ – koja odbija da uči – i bira brlog mjesto kuće i pornografiju mjesto renesanse! A zašto odbija da uči? Zato što u njihovim dušama nije bilo odjeka za riječi koje ovaj čovjek govori već dvadeset godina, a iza kojih stoji ISTINA, a u njoj sami Gospod. Na neki način CG je tako okrenula leđa i Gospodu, smijući se njegovim porukama u svom hermetičkom primitivizmu koji je otporan na bilo kakav stvarni razvoj i otkrivanje…Quo vadis, narode moj!

  http://www.youtube.com/user/liberalnisavezcg?feature=mhum#p/a/u/0/nKGFi65zkfA

 199. Pozivam sve liberale da pomognemo poplavljenim podrucjima u Crnoj Gori, tako sto cemo tokove bujica usmjeriti prema nasim kucama da bi bili spaseni glasaci DPS-a i svi oni, koji na bilo koji nacin, podrzavaju ovu vlast. To je velika sansa da pokazemo koliko volimo Crnu Goru, pa i ako neko od nas nastrada nije velika steta, jer uvijek neko mora da strada da bi drugi zivio. Pa tako, prvo sto treba uraditi, ako na Cetinje voda krene da plavi rezidenciju predsjednika Filipa Vujanovica, mi treba da ucinimo sve da usmjerimo tu vodu na banske stanove, gdje zivi Slavko Perovic, jer bi i to bio cin patriotizma. A isto tako, pokazali bi svima u Crnoj Gori, da liberali nijesu sa velikosrbima, protiv Crne Gore, nego da su patriote koji brane nezavisnost Crne Gore na svakom koraku. U sustini te bujice su jako opasne, mogu nasu malu Crnu Goru da ponesu u Srbiju i da mi ovdje ostanemo bez drzave. Isto bi bilo, ne daj boze, da pobijedi opozicija u Crnoj Gori, oni bi odmah uzeli Crnu Goru u jedan dzak i ponijeli u Srbiju, i mi bi ostali bez drzave a dobro znamo koliko je jada i muke ubilo ove ljude iz DPS-a, da je sacuvaju.

 200. inglish, elisabeth, che…. vi ste sad, što bi se ono reklo, ‘pravi liberali’, sa dna kace?
  tako ste umislili ili imate neki zvanični sertifikat? 🙂
  vidite, ja, na primjer, s vama takvima, (fobičnim, paranoičnim, gnijevnim mizantropima, a, bogami i nacionalno opterećenim ljudima) ne bih volio ni kafu da popijem, a kamoli da budemo u istoj stranci. takvim se ‘liberalima’ ja nisam pridružio, niti bih ikada to učinio. ljude, liberale, koje sam ja poznavao nisu s vama imali bilo čega zajedničkog.
  pričajte vi, pišite, činite što hoćete, vaše pravo, ali nemojte to raditi pod firmom liberala, molim vas.

 201. Che,
  podrzavam tvoju ideju.Upravo se spremam da krenem u Rijeku Crnojevica da pomognem ugrozenim glasacima DPSDP-a.U dilemi sam da li prvo da podjem u Ulcinj.Mozda su vec tamo na licu mjesta Filip,Milo,Ranko,Dinosa i Husovic pa bih ja bio uljez jer je Crna Gora njihov posjed i saglasno pravilima gazdovanja iako su vanredni uslovi a nije proglaseno vanredno stanje mogu me otjerati sa posjeda.Serif Mugosa je prije neki dan posao da pomogne ugrozenima u Vranjini medjutim prolazeci kroz Golubovce vidje da je kuca u izgradnji Dana Petrovica ugrozena i svu pomoc uruci njemu.Zasto da pomaze one iz Vranjine kad ga nijesu glasali.

  Mediji javljaju da je Milo Djukanovic jako zabrinut za svoj Niksic.Nekad je tako brinuo za Boksite i Zeljezaru pa su mu sadasnji vlasnici radnike poslali doma.Bas u jednoj emisiji skoro rece da mu ih je zao ali da su to posledice privatizacije u kojoj se svako snasao kako je znao i umio.Po pravilu njegovi prijatelji,kumovi i partneri najbolje,simpatizeri solidno a ostala raja je nesnalazljiva.Vjerovatno je u nekom od cafea Podgorice sa prijateljima,tuzan na okolnosti koje nedaju da njegova vlada ostvari predvidjeni rast BDP-a.Mozda i ja nijesam u pravu sto trazim da on i posle 20.godina uspjesnog bavljenja politikom i perfektnog vodjenja Crne Gore trazim da i u ovom kriznom trenutku to radi istim uspjehom.Nemojte mi zamjeriti.Navikao me je.Ocekujem da odnekud ubaci onaj novac koji je 90-ih sklonio po racunima pokojnog Janka Jeknica,Nikole Samardzica,Draska Goranovica i Branka Perovica za koji je tada opoziciji govorio da nikad nece saznati koliki je to iznos i dje su novci.Uh kako bi me obradovao ako bi to bio novac na racunu Stanka-Zabca-Caneta Subotica za koji on izjavi da je legalno stecen i da je iznos oko DVIJE MILIJARDE DOLARA.Ovo je izjavio u intervjuu Dnevnom telegrafu novinaru Zoranu Mijatovicu penzionisanom pomocniku Jovice Stanisica kasnije u vrijeme vlade Djindjica zamjeniku Gorana Petrovica sefa SDB-a Srbije.
  Ljudi time bi potvrdio da je patriota i da smo svi bili u zabludi misleci da je pljackas.Bas me sad zvao komsija da me pita znam li da je Brano Gvozdenovic jedan od vlasnika zgrade koja se gradi ispod raskrsnice u Miloceru pri skretanju za hotel Maestral.Rekao sam mu da sam cuo ali da je vise izgledno da to radi njegov pasenog izvjesni Sestovic i Gvozdenoviceva pobocna rodbina.U medjuvremenu se sva povika oko zloupotreba na primorju prebacuje na Marovica.Da ne bi bilo dileme on je dio zlocinacke organizacije koja pohara CG ali uvijek se mora prvo osuditi vodja pa onda saradnici.Vodja je neprikosnoven.
  Hajmo gospodo svi u akciju kad vec vlast nece da mi pomazemo ugrozene.

 202. Pridružujem se Elizabeti, ljudi pogledajte ovo: http://www.youtube.com/user/liberalnisavezcg?feature=mhum#p/a/u/0/nKGFi65zkfA

 203. Dali se to mene ucinjelo danas prilikom zasijedanja skupstine da onaj poslanik dps Sekulic rece opoziciji da nije i da ne pomaze nista u procesu Evropskih integracija ,a oni cute ,moraju kad je lazna opozicija .Neka recu jedan opozicioni potez u poslednjih nekoliko godina koji su napravili a kojim ce ugroziti vlast.JEDAN ,zato ljudi BOJKOT

 204. inglish, evo i ja podjoh da pomognem u Niksicu, pravo u rastoke, da spasavam kucu naseg dragog, dozivotnog Predsjednika, svih naroda i narodnosti u CG,Mila Djukanovica. Kad gle cuda! Braca Kocalo napravili zivi zid sa citavom porodicom, medju njima Labud Sljukic, sa njegovim iz liberalne partije,sa crnogorskim zastavama na pvoj liniji odbrane, cuje se crnogorska himna.Zastadoh da pitam treba li pomoc, jer voda navire, kade oni uglas “ne treba, ako neko treba da pogine tu smo mi, jer ovdje se brani Crna Gora. Te ti ja ojdoh za Budvu, mozda je tamo potrebna pomoc,Svetu Marovicu, jer kao sto znas on zivi bas tamo dje su jake bujice u dvosobnom stanu njih cetvoro.A mozda mu bujica odnese i onaj reno 4 koji vozi i dan danas. Inglish javljam ti se kada stignem.

 205. A đe si ti Ulcinje? Define yourself?
  Da ne bi da imaš ukras disidenta liberalnog i spomenicu, ali da se nikome ne zamjeriš? E, vidiš to ne bi moglo! Maloprije sam razgovarala s jednim strašnim čovjekom i on me podsjeti na fenomenalne riječi aktuelnog Pape Benedikta XVI, koji jerekao d a živimo ‘u doba terora relativizacije’! A to ti znači da vi koji relativizujete imate na svojoj strani sve globalne instrumente (tako funkcionišu čak i zapadni pravni sistemi-koji su u tom relativizovanju sasvim projektovano ‘izgubili’ vezu sa pravdom), iza vas stoji mejnstrim veltanšaung (kreiran upornim i studioznim radom producenata i koreografa svjetske pljačkaške elite!), tako da se vi u toj ulozi ‘utemeljenih empatičara’ osjećate ugodno i zaštićeno! Nije stvar u tome da kod nas postoji bilo kakve mržnje, i to je ono što se ovdje imputira , a ‘od koje ti kao bježiš koliko te noge nose!’ – ma hajde! Ako i postoji ogorčenost u odnosu na to da zemlja koju voliš i ljudi koje voliš padnu ovoliko nisko, a da ni ne žele da ustanu – onda je ta ogorčenost razumljiva i opravdana, čak I poželjna jer inicira akciju! Ako s druge strane nećeš – kao ti – da stvari nazoveš pravim imenom – onda I ti i ljudi sličnih pristupa tvojem – radite zapravo sljedeće: kažete npr. svom djetetu – ‘Pa dobro, jesi ukrao million eura, jesi lagao pod zakletvom, možda si I komšiji zapeo nogu pa je slomio glavu – ali to je zato što si imao teško djetinjstvo…ne treba ti da snosiš nikakve posljedice, a pogotovo ne treba da te peče savjest…gledaj ti vazda što je tebi dobro..pušti-bježi..’ A onda mu još reci Ulcinje, jer ‘imaš uporišta u stvarnosti’ – ‘Uostalom, naći ćemo ti mi doktora koji će potvrditi traume iz djetinjstva, a uostalom I onaj mali iz komšiluka je prije neki dan slučajno zgazio mačku biciklom, pa ne ide u zatvor! A što bi ti? Pa nijesmo ni mi najgori!’ I tako bih mogla nastaviti ovu tužnu ironiju do u nedogled….!
  Pa, Ulcinje đe si? S nama – da nazivamo sve pravim imenom – bez da je iko pošteđen – ili tamo đe se ‘vodi računa o emocijama’(ooo što se sve pod time može sakrit!)?
  S tim da se zna, kao što se zna – da ‘ne štediti nikoga’ ne znači mizantropiju koju ti podmećeš – nego jedinu mogućnost da se sklopi slika koja će biti osnov budućih akcija – da se zna što je stvarnost sa koje se kreće! A ‘ako ti toliko para uši i oči ovo što čitaš’, da ti ne bi s nama – onda idi s njima – trećeg puta nema –a to valjda znaš, ako si dosad ‘bio s nama’!

 206. Ulqini,
  ja ti se izvinjavam ukoliko si u mom pisanju bilo sto prepoznao kao uvredu sa pozivom na pripadnost liberalima.Znaj da su liberali i Slavko Perovic nesto sto moze pozeljeti svaka drzava za ponos svoj.Znaj da ja ni po koju cijenu ne bih skrnavio tu tekovinu.Ali moj dobri i vaspitani Ulqini ja sam po oprdjeljenju crnogorac i ponizavajuce bi mi bilo idenje na blagajnu za naknadu za tu pripadnost.Tu blagajnu drzi dvometrica Ranko kome ne sporim tu pripadnost ali kriterijume iz njinog formulara ja ne mogu zadovoljiti jer imam atipicna razmisljanja od tih proklamovanih navodno drzavno crnogorskih.Razlicita su i ponosan sam sto su jer su u njihovim formularima sve same lazi koje morate potpisati kao istinu da bi ste bili ljuti crnogorac a sve za pranje biografije jednog covjeka.Moj Ulqini nema tog LSCG niti tog interesa zbog kojeg bi ja na to pristao.Zasto je pristao dvometrica Ranko,Rafet Husovic i Ferhat Dinosa kao i gospoda iz HGI-a da u te formulare stave da je Milo Djukanovic bio maloljetan pa ga zaveo Slobodan Milosevic da brani ugrozene srbe po bivsim Yu republikama,da ide da osvaja Dubrovnik i pripoji ga CG i da bi jednom za vazda raskrstio sa hrvatima i ispravio nepravdu koju su ucinjeli komunisticki kartografi ja ne mogu odgonetnuti.
  Moj dobri i nadasve vaspitani Ulqini ja ti nemam tu tvoju mehkocu i manir uprosjecenja i relativizovanja a to je recept pljackaske druzine koju mudro kroz sve izazove vodi Djukanovic a ostala mu se druzina divi.Srecno bilo.

  Niti ja prisvajam LSCG niti tvrdim da ovo sto ja mislim je misljenje i stav bilo jos kog liberala.U jednom misljenju sam izrekao nadu da i Slavko misli da za crnogorce po zanimanju nema blagajne u LSCG vec je i bice kod SDP-a.Ovim misljenjem nisam tvrdio da mi je to Slavko rekao vec sam sam zakljucio na bazi ranijih njegovih stavova i reakcija oko ovog pitanja.

  Za liberale su bili i ostali vazni ljudi,njihovo slobodoumlje i hrabrost.Taj sam.

 207. E draga elizabet, nik ulqini, u prvom komentaru nije umio pravilno da se izrazi, niti jednu recenicu da sklopi (sto je cak bilo i simpaticno). Medjutim, sada kad je vas troje prozvao, koji po komentarima(svako na svoj nacin), pripadate liberalima, napisa gramaticki savrsen tekst. Hm…sto reci? Udba, naravno.

  ulqini, ti pises iz skuta Mila mafijasa. Da si poznavao liberale, prepoznao bi da su elizabet, inglish i che, PRAVI! Bas sam danas jednog upoznao, koji je bio aktivista, i zamisli, ostao je liberal i dan danas! To su ljudi, nepotkupljivi, dostojanstveni, humanisti sa stavom. Na zalost, danas je malo takvih ljudi. A je l znas zasto? Zato sto se Crnogorke i Crnogorci plase, zato sto su kukavice. Eto zato, jedan obicni manipulator Milo Djukanovic, koji nema ni jednu plemenitu osobinu, bas naprotiv, okrenut je samo svojoj guzici, moze da radi sa ovim narodom sto hoce.

  ulqini, mozda si bas TI zato i ovdje, medju nama, da uz nasu pomoc uvidis istinu, nedostatke ovog rezima, da osjetis slobodu, i ovom rezimu kazes:”NE”.

 208. Виђех онај снимак из Скупштине. Славко и либерали су имали петљу супроставити се злу и рећи му у очи да је зло. Храброст либерале никада није напустила.
  Скидам капу.

 209. Oganj, oganj te izgorio kako si pametan i pronicljiv! Svaka ti čast, iz prve me razotkri, razobliči moje razbacivanje ljimunadama i tuljumbama… a onda mi tekst napisa UDBA, kažeš, i što drugo nego – ‘gramatički savršen’. O, Crna Goro, zemljo pismenih udbaša…’ 🙂
  Nego, ozbiljno, nemoj se sjekirati oko mog jezika i pismenosti – tebe bi trebalo da brine sopstvena opsjednutost UDB-om. Ili, možda si u pravu: što god ne znaš, s čime god ne umiješ da se suočiš – UDBA! I sve ti je namah jasno…
  Ja sam se, momci, prije dvadeset godina, svukuda sretao s gluvom i slijepom svjetinom, kojoj nisi mogao ništa ni pokazati, ni dokazati. Koja nije htjela da vidi očigledno, koja se mirila i prihvatala sve živo. Koja je pristajala da bude stado ovaca, samo ako pred sobom ima čobana s malo šećera u šaci. Pokušao sam, udario u zid i odustao. Onda sam svakodnevno iz sveg glasa ponavljao najstrašniji grafit kojeg znam: ‘Otpor, stoko’! Znao sam da ih ni milion grafita ne pogu podstaći na otpor, ali sam im bar, s merakom, govorio da su stoka.
  Dakle, ja sam odavno prošao, živio i izživio to što vi danas, kao, pokušavate. Svaka vam čast na snazi, ja vam se, Sizifi moji, divim. Samo, od bijesa i nemoći, vi psujete i lijevo i desno, vrijeđate sve koji nisu na vašem fonu i – zanimljivo – kad su manjine u pitanju provale iz vas (svjesno ili nesvjesno) predrasude. Raspuknu se mali čirevi, (za veće nemate kapaciteta) pokulja ovuda, ovim stranicama, gnoj, kojega ovdje ne bi smjelo biti. Ako smo/ste liberali, je l’…

 210. Ulcinj kaže:

  …‘Dakle, ja sam odavno prošao, živio i izživio to što vi danas, kao, pokušavate. Svaka vam čast na snazi, ja vam se, Sizifi moji, divim. Samo, od bijesa i nemoći, vi psujete i lijevo i desno, vrijeđate sve koji nisu na vašem fonu i – zanimljivo – kad su manjine u pitanju provale iz vas (svjesno ili nesvjesno) predrasude. Raspuknu se mali čirevi, (za veće nemate kapaciteta) pokulja ovuda, ovim stranicama, gnoj, kojega ovdje ne bi smjelo biti. Ako smo/ste liberali, je l’…’

  E, pa Ulcinje, ti očigledno nećeš ili ne znaš da čitaš ono što je zaista napisano (ukoliko si liberal, ili bio donedavno, pa si se umorio!). I zbog toga tvoja priča zaista zvuči ‘udbaški’, pa čak I da nije s tom namjerom napisana! Zašto? Zato što zbog ‘estetskog gađenja’ prenebregavaš suštinu angažmana onih koji rade ovaj, kako ti kažeš ‘sizifovski posao’, I na taj način skrećeš diskurs u smjer kojeg on nema, niti bi mogao imati! Takođe se iz tvog komentara vidi I ono na što sam u prošlom kom. stavila akcenat – kao da se traže spomenice za minuli 20-godišnji ‘liberalni angažman’, koji ti je eto dosadio jer se pokazao uzaludnim, a koji je kod tebe služio tek za iživljavanje frustracija (u čemu si kažeš uspio!)! Vidiš, I mnogi drugi su liberali već dvadeset godina I nijesu se umorili, jer se od nečega što ti je imanentno (ako jeste!) – ne možeš umoriti – a to je potraga za istinom (a što bi trebalo da bude prirodan ljudski poriv)! Ako se on predstavlja – uzaludnim, a ljudi koji bez lažne političke korektnosti kritikuju društvene pojave I uloge – fašistima I mizantropima – e onda se mora reći da ti je u okolnostima u kojima se nalazi ova naša zemlja, (a koje ne dozvoljavaju luksuz prenemaganja, da ne kažem preseravanja!) – u najmanju ruku po svojoj doktrini priča destruktivna, ili kako se to iz ‘milošte’ kaže – udbaška! To neprestano traženje protekcije za određene grupacije ili pojave, insistiranje na ‘kulturnom označavanju pojava I ljudi’, u okruženju koje je balkanski nužnik – osim što je groteskno, ili govori o totalnom odsustvu potencijala za poimanje stvari, ili o namjeri! Još ću ti reći da tvoje uživanje nad ‘našom nemoći’, I podvaljivanje ‘predrasuda I čireva’ – govore o tvojoj mirnoći I pomirenošću sa ovom stvarnošću u kojoj zapravo imaš razumijevanja za svaku bilo nacionalnu, bilo socijalnu grupaciju – o tome najviše govori to što si rekao da ‘si ti to odavno prošao i iživio’ (oganj, vidiš da nije tako pismen – piše izživio, umjesto iživio!) i time si svoj ‘liberalni’ posao očigledno završio! Ako jesi, onda bar ne podmeći klipove, jer ono što pišeš u posljednjim komentarima je čisto podmetanje I laž! A ako nijesi – ne možemo ti MI biti glavni problem ili meta tvojih (prema nama, treba reći -ničim izazvanih) negativnih komentara! Tačka!
  Inače, sve ovo što sam napisala Ulcinju odnosi se zapravo I na sve prethodne komentatore koji su se ostrvili prvenstveno na che-a i one koji su mu dali podršku – za iznošenje činjenica u njegovim komentarima!
  I na kraju prikladni Gandi, koji je rekao: ‘ Iako ste u manjini koju čini samo jedan, istina je I dalje istina!’
  I Gandi je uspio…
  A Gandi nije bio oportunista, Ulcinje…

 211. Ulqini,
  ko god da si nek si ziv i zdrav.Cudi da bilo ko pa i ti kad kazes da si bio protiv jer si se 20.godina sretao sa gluvom i slijepom svjetinom odjednom gubis strpljenje i postajes nezainteresovan za kljucnu stvar a to je smjena vlasti.

  Svaka ti cast na izvrsnom maternjem jeziku pa ma kojem od jezika koji su u upotrebi u CG pripadao.

  Gospodo htio bih vasoj paznji preporuciti Zivu istinu kod Darka Sukovica u petak i goscu poznatu novinarku Jasnu Babic.Gledajte emisiju i bice vam jasno da je koordinirana akcija Zabca-Stanka-Caneta Subotica i Mila Djukanovica sa Bebom Popovicem i Cedomirom Jovanovicem da se preko izjave ove novinarke u prljavi posao navodne politicke pozadine ubistva Djindjica pripise Kostunici.Samo napominjem da se treba pitati zasto ovo nije izjavila dok je bio ziv pokojni Ivo Pukanic vec sad kad su sve indicije i izjave svjedoka u procesu u Zagrebu i Beogradu na poziciji da je pozadina ubistva pisanje o duhanskoj mafiji.
  Time bi se naravno dovelo u pitanje i sve istrage koje su vodjene u vezi sa svercom cigareta i optuzbe u Srbiji na racun sefa svih sefova i njegovog eksponenta Zabca Subotica.
  U danasnjem Dan-u je izasao clanak u vezi po Djukanovicu tranzita a po tuziocu iz Barija Shelziju sverca cigareta preko i uz pomoc drzave Crne Gore.Rociste je pomjereno za januar jer vjestaci finansiske struke nijesu okoncali svoje izvjestaje.Na zadnjem rocistu od juce tuzilac je ponovio optuznicu o kriminalnoj organizaciji na cijem celu je bio Djukanovic koja je oprala preko CG u bankama Svajcarske,Cypra i Linhestajna oko MILIJARDU I DVJESTA MILIONA MARAKA.

  Ulqini i svi drugi koji ste se umorili zamislite se za vasu i buducnost svoje djece kako ce te dalje kad vas vode i dominantno na vas zivot i dalje utice covjek koji ima ovakve kvalifikacije u optuznici u Bariju.Ne optuzuje ga ni LSCG ni SNP,ni NOVA ni PZP.Njega optuzuju njegova djela.

  Moj Ulqini KAP i Boksite je prodao za cca 48. miliona Evra a dao je garancije drzave tom kupcu na cca 138. miliona Evra.trenutna dubioza prema zavrsnom racunu revizora je cca 400.miliona Evra.Sa datom garancije Vlada je preuzela obavezu da prema procentu preuzetog vlasnistva to jest cca 48 procenata preuzima u tom procentu i dugove.Ja mu cestitam na uspjesno obavljenom podrzavljenju KAP-a.Imao bih razumijevanja za njegovo neznanje kad bi i kod PRVE banke bio ovako neznaven.Bice nesto drugo.Sta da radimo,cekacemo smjenu vlasti pa ce mo insistirati da svako odgovara za svoja djela.

 212. Gospodo,
  oni koji se naglaseno trude da nas oslobode zablude da je UDBA svudje oko nas bojim se da to rade uzaludno.

  Kad je svojevremeno pokojnog Miroslava Vickovica njegov komsija iz bloka V izvjesni Zeljko Novakovic kao slucajno cesto sretao ispred ulaza i predlagao komsisko druzenje uz caj ili kafu mislili smo slucajnost.Kad je penzionisani UDBA-s Rajo Vulikic ranije cesto dolazio u cafe Lux preko Morace da cuje price liberala takodje smo mislili slucajnost.Kad je penzionisani UDBA-s Gojko Pejovic nekad bio u izbornom stabu LSCG racunali smo podrzava nas.

  Nakon 2001.godine kad je DPS konsolidovao vlast penzionisani inspektor Zeljko Novakovic postaje sef centra DB Podgorice i onda kasnije sef tima za zastitu svjedoka koji su u programu zastite.Moguce da je sve slucajno.

  U emisiji Ziva istina kod Darka Sukovica,Milo Djukanovic je izjavi da je on licno,njegov savjetnik Rocen i Vlada pomagali Monitr i Vijesti.Izasla je na vidjelo i saradnja sa Rocenom u vidu pisanja tekstova,pa smo tada saznali da je Miodrag Perovic Profiter bio cest gost u drustvu Raja Vulikica Sekspira kod svog komsije Vukasina Marasa koji je bio sef UDBE i ministar unutrasnjih poslova CG.Mozda slucajno.

  Kad god smo imali mitinge LSCG na primorju Gojko je uvijek bio tu.Ovog puta je bio u funkciji interesovanja koliko nas je,ko je sve tu.Koliko znam on je sad radno angazovan kod SDP-a.Mozda slucajno.

  Necu dalje nabrajati ali vam predlazem da ukoliko imate vremena podjete do cafea Grand i uvjerite se u romantiku.Tamo su najcesce prve violine uprave policije i ANB-a a cesto je tu u drustvu vlasnika Ranka Ubovica i poslednji Staljinov brk Rocen.Bogu hvala mozda slucajno ali istinito Bemax ili Genex su na zdravim nogama.

  Gospodo Dusko radijator je zauzet agitacijom za podrsku ulasku CG u NATO,te mu ne pada trenutno na pamet da sa Mojkovackim klanom u drustvu Ljubise Krgovica,Veselina Veljovica i Tiha Gacevica udare jace na sefa rezima.Mozda i do toga dodje slucajno.

 213. Uvaženi,
  vrlo cijenim što ste se naširoko i nadugačko raspisali, komentarišući moje pisanje. Pritom ste mi hvalili jezik (hvala inglish) lektorisali mi tekst (OK elisabeth,u pravu si, ali ovdje nema ispravke onoga što se istipka) podučavali me,informisali, kudili, procjenjivali stepen mog ‘udbaštva’, defetizma, apatije…
  Sve, sve, samo niste ni riječi o poenti posta kojeg ste komentarisali, a ona glasi:
  ‘… vi psujete i lijevo i desno, vrijeđate sve koji nisu na vašem fonu i – zanimljivo – kad su manjine u pitanju provale iz vas (svjesno ili nesvjesno) predrasude. Raspuknu se mali čirevi, (za veće nemate kapaciteta) pokulja ovuda, ovim stranicama, gnoj, kojega ovdje ne bi smjelo biti. Ako smo/ste liberali, je l’…’

  Vi ste, elisabeth i inglish, koliko sam vidio, zdušno podržali ono što je na ovoj strani izbljuvao nick ‘che’. A to nije ništa drugo do ogoljeni rasizam.
  Kako se može reći (i podržati) npr. ‘MI smo IH branili, a ONI nama …’ Koji to MI, koji to ONI? Zar nije bilo liberala, i članova i glasača, iz svih vjerskih i nacionalnih grupa u Crnoj Gori? Zar oni nisu bili svi isti, ravnopravni među sobom? Ili su MI bili malo ravnopravniji od ONIH? Što je to liberal sa Cetinja bio ‘jači’ od onoga iz, recimo, Plava? Ili Ulcinja? Zar Ulcinjani i Plavljani, ako ćemo tako, nisu svojim pridruživanjem i/li glasanjem ‘branili’ i Cetinjane, ili Nikšićane? Čemu to isticanje, ako smo svi bili isti, na istom putu?
  Na tako postavljene teze, na uvreženo mišljenje o NAMA i NJIMA, normalno, lako naleti neki nezgrapni i nespretni ‘che’ i ispiše odvratne retke, a podrže ga… sve sami ‘pravi liberali’.

 214. Inglish,
  Takvi liberali mi se dopadaju, kad udaraju po kriminalcima, a ne po narodu i nik-ovima.
  Mila Djukanovica optuzuju njegova djela, tj. nedjela i on ce za to kad- tad odgovarati. Zivi bili pa vidjeli. Zna to i on, zato i trosi silne novce na pranje biografije, ali mu je sve uzalud, jer nijsu svi potkupljivi, a nijesu svi ni kukavice.
  Spominjes Gojka Pejovica, pa da ga odbranim od neistina koje bi mogle da mu se natovare, bez obzira sto je ovaj blog, blog zive istine. Jeste, Pejovic je clan SDP-a, ali je i dalje posten covjek i jedan od rijetkih u Herceg Novom koji javno i bez straha sjedi u drustvu hrabrog policajca i svjedoka deportacije Muslimana, Pejovica.
  I jedna porukica za Daliborku: kada tekstove saljemo na znacajnije adrese od ovog bloga,saljemo ih potpisane imenom i prezimenom, ali ne u ime liberala, nego u ime nase slobode, jer mi imamo hrabrosti da se sluzimo zdravim razumom.Do sada je nasa tiha voda bila ucinkovita, ali mi za to ne trazimo medalje, jer mi dragovoljci to tako radimo: drago-voljno i bez para.

 215. ombravagante,
  tako i treba. potpuno pošteno. zadržite hrabrost. nemam protiv hrabrosti ništa. imam protiv laži.

 216. Ulcinju, lažeš, evo što si, pored ostalog napisao:

  “… vi psujete i lijevo i desno, vrijeđate sve koji nisu na vašem fonu i – zanimljivo – kad su manjine u pitanju provale iz vas (svjesno ili nesvjesno) predrasude. Raspuknu se mali čirevi, (za veće nemate kapaciteta) pokulja ovuda, ovim stranicama, gnoj, kojega ovdje ne bi smjelo biti. Ako smo/ste liberali, je l’…’

  Ako je iko čir Ulcinjaninu, to si ti, čir pun laži. Ovdje se manjine nijesu vrijeđale nego se govorila istina o svima, i maninama i većinama, a istina je da su Bošnjaci uz sve ostale, a na čelu s Crnogorcima, najgora ljigava, ogavna, funjarska podrška mafiji na vlasti. U čemu je problem Ulcinjanine, naravno u tebi, jer ti svjesno podmećeš i lažeš. A to znači da je Če govorio istinu i da te je ta istina pogodila.

  Takodje kad se tiče Gojka Pejovića, udbaša iz Hercegnovog, bio je i ostao vječiti radnik udbe i radio užasne stvari protiv LSCG, to je Gojko Pejović sakriven iza lažnog osmjeha i brkova, ali o njemu se sve zna, zna se da je Gojko špijunska ološ, što je dominantna pojava u Crnoj Gori!

 217. Opet podmetanje Ulcinj – sa novim tezama ‘mi’ i ‘oni’!
  Usput, ona opaska s greškom u tvom pisanju je trebalo da ognju ukaže na to da ja ne mislim da pišeš po nečijem zadatku, ali ružan manir i efekat tvog pisanja jeste PODMETAČKI, a samim tim i djeluje udbaški! PODMEĆEŠ, osim nacionalnih predrasuda (evo sad i ‘ogoljeni rasizam!’) – potenciraš još i jednu podjelu – na NAS i na VAS – koju, moram reći – sram te bilo Ulcinje, nijesu napravili niti bi je ikada napravili liberali, nego ovaj isti režim, koji je liberale gurnuo u situaciju da brani ljude koje su ONI izdvojili u nacionalne korpuse, a tu su tada uostalom spadali i Crnogorci kao nepoželjna nacija! Prema tome, dobro ti znaš da kada se u toku ove rasprave neđe pomenulo ‘mi liberali’ – da se tada mislilo na sve dobre ljude koji su tu bili – i Crnogorce i Muslimane i Albance i Hrvate i Srbe, a koji su tada branili golim prsima i sve one pripadnike manjina koji im nijesu pripadali – iz prostog razloga što su bili ugroženi! PODMEĆEŠ i ,do sada meni još neviđenu tezu – ‘o nacionalnoj nejednakosti, odnosno ugroženosti manjina u LSCGu’, odnosno da je to nešto što se ovdje ‘na neki način promoviše’ (pa i sa moje strane)! E pa, Ulcinje, moram reći da se ni udba nije usudila da plasira ovako apsurdnu i golemu podvalu! A evo ti plešeš po njoj čitav jedan pasus! Ali pošto je tvoja zlonamjernost i odbijanje da se baviš suštinom stvari očigledna (a suština je da su i Crnogorci i Srbi i Muslimani i Albanci i Hrvati crnogorski najvećim dijelom šljam – te da ih sve zajedno i pojedinačno treba analizirati – da bismo otkrili srž i porijeklo njihovog jadluka!) – neću se više baviti tobom, jer će ti to otvarati samo dalje mogućnosti za podmetanja, a rasprave u tom smislu su potpuno jalove!
  Samo ću se na kraju osvrnuti na nevjerovatnu konstataciju ombravagante o Gojku Pejoviću, kao ‘poštenom čovjeku’! O, ljudi – on je inače po profesiji policajac, i bio je među prvim preletačima iz LSa koji se uhljebio kod Mila u DPSDPu, a kojemu je kao starom udbašu i dalje zadatak da špijava lokalno! A što se tiče ‘sjedanja’ sa Slobodanom Pejovićem – jasno je ko dan da Gojko sa svojim prezimenjakom ne sjedi da bi ga tješio, nego da bi špijao i ovoga rijetko hrabroga čovjeka (izolovanog i šikaniranog upravo od režima za kojeg Gojko radi!),a koji je postao jedna od značajnih smetnji ovoj vlasti u procesu pranja svojih prljavih zločinačkih i lopovskih prnja!

 218. Ulqini,
  neposteno je podmetati ljudima.Ja sam pominjao manjine u kontekstu njine trenutne podrske onom od kojeg sam bio proganjan zbog podrske njima u vremenima kad su bili proganjani.

  Sta to neko ovde psuje i vrijedja lijevo i desno ko nije na nasem fonu.Kakvi to cirevi puknu.Koji je to nas fon ako ne sloboda kao elementarno pravo covjeka.Pa zar ti kako kazes kao nekadasnjem protivniku ovog zla nije na srcu slobodoumnost i postenje.Zar tvoje oci ne vide pljackaske hulje po gradovima Crne Gore koje razmicu drzavnu imovinu kao hijene strvinu.Sta li ti moj gospodine onda gledas i vidis ako ne tu bruku i sramotu.

  Ja sam iznio svoj komentar na koji bih volio da si mi direktno ukazao dje grijesim oko podrske pripadnika manjiskih zajednica bagri lopovskoj koja im je sunarodnike trpala u logore-Morinj-iseljavala-Bukovica-deportovala-H.Novi-ubijala i pljackala-Konavli,Slano,Popovo Polje i Dubrovnik- a oni ih uporno cascavaju svojim glasovima.Eto slucajno Djukanovic vlada 20.godina.Ne hvala na izgovoru da mu daju podrsku da se ne bi povratili na vlast cetnici.Pa nek mi odgovore na koga misle.Valjda je najveci cetnik koji se pokazao i dokazao.A dje je i koga sad podrzava najveci cetnik i tvorac cuvene-PRODAJ KRAVU KUPI PUSKU- i -SRPSKI DUBROVNIK- Novak Kilibarda.Neko hoce da podvaljuje.Ko je bio najveci donator hramu u Momisicima a sad navodno podrzava CPC.Taj koji laze on i krade.On je tvorac dualizma u svemu kako bi drzao crnogorce raspolucene pa ko sto voli nek izvoli.Zasto je CPC registrovana kao NVO,zasto je registrovao DANU i pomaze je tajno,zasto sprdnja sa dva dzudo saveza,Becanovic i Kosovic.Zasto,zasto.Zato sto on najvise voli moc i novac i uzeo je sve a podrzavaocima mrvice i sarenu lazu.

  Sad bih ja moj posteni Ulqini trebao da sve ovo gledam i cutim za rad mira u kuci.Da bi me ti shvatio lista najgorih i najodgovornijih je velika i naravno posle SEFA SVEGA U CG redom do 100 najodgovornijih su sve sami srbi i crnogorci koji su mu desna ruka u vrsenju ovih zlodjela.

  No moj dobri i posteni i nadasve patriotski gradjanski nastrojeni Ulqini da nije podrske mudrog Rifata Rastodera,Rama Bralica,Ervina Spahica i Dzevada Sabovica iz SDP-a,Skrelje,Numanovica,Telacevica,Catovicke,Gegaja i ostalih iz manjinskih naroda u DPS-u,Hajdinage,Dinose i Nimanbegua on bi davno bio tamo dje mu je mjesto.Mjesto mu je na optuzenickoj klupi da dokazuje porijeklo imovine i da mu tuzioci dokazuju krivicu za organizovanje najvece svercerske duhanske skupine,za ucesce u udruzenom zlocinackom poduhvatu progona manjina u ambijentu rata na prostoru bivse Yu,deportacijama,zastrasivanjima i drugim zlodjelima.

 219. E sada je sve jasno ko je ko.
  Znaci, Gojko Pejovic je bio clan LSCG-a, i to nije sporno. Da bi shvatili o cemu se radi, treba znati kako se sve to desavalo od dolaska na vlast AB revolucijonara.
  Svi znamo da je velokosrpski projekat, rusenja starog, zadriglog komunistickog rukovodstva u Crnoj Gori, skovan u Beogradu. Slobodan Milosevic, kao pion Srpske Akademije Nauka je izabran za izvrsioca radova velikosrpskog projekta. Mozak su bili srpski akademici, koji su trasirali put kojim treba da ide taj projekat. A onda, svi zajedno,srpska akademija nauka na jednoj, Slobodan Milosevic na drugoj i srpska sluzba bezbjednosti na trecoj strani, traze podobne ljude za realizaciju velikosrpskog projekta u CG, uz saglasnost JNA gdje su od smrti Josipa Broza Tita pa do ’89 god. JNA sveli na cisto srpsku armiju u komandnom smislu. Bilo je u vrhu JNA i drugih nacija ali su mahom bili marginalizovani tako da nijesu imali nikakav uticaj. Svi dobro znamo kako je tadasnja zadrigla komunisticka vlast u Crnoj Gori, kukavicki predala vlast tj. prekrsila zakon i ustav zemlje i nas gradjane Crne Gore dala u ruke velikosrpskim slugama Slobodana Milosevica(koji su na vlasti u Crnoj Gori i dan danas).
  Sada da se vratimo na Gojka Pejovica i na ostale udbase koje velikosrpska metla, na celu sa Pavlom Bulatovicem, pocisti. Onoga dana kada su ostali bez moci i vlasti, ta grupa udbasa na celu sa Vladom Kekovicem, stravljena od novih kolega, koji su dosli na njihovo mjesto, a znajuci kakve udbaske komande drze u rukama, traze zastitu u nekom pokretu koji je masovan i oni pod plastom: “I mi smo za Crnu Goru. I zato smo nastradali”,dolaze pod okrilje LSCG-a. U tom vremenu liberali su se radovali svakom onom ko je pristupao tom pokretu, a ko je i deklarativno bio za nezavisnu Drzavu Crnu Goru. To je bilo sve do onog trenutka dok ih njihov stari kolega, udbas svih udbi, Vukasin Maras, koji dolazi na mjesto sefa UDBE Crne Gore, ne pozva da sada tajno rade posao za novog gazdu. Medju njima prednjaci Vlado Kekovic, kao bivsi sef, uz svoje bliske saradnike: Nina Vusurovica, Ratka Micunovica, Gojka Pejovica, Zeljka Novakovica, Raja Vulekica i ostale. Oni odradjuju najprljaviji dio posla koristeci svoje stare saradnike, sireci negativne price za Slavka Perovica i LSCG, a potvrdjujuci to time: “Evo, i ja sam bio za LSCG, ali sad je bolje da podrzimo Mila Djukanovica, jer tacno znam da je on Crnogorac.” Gojko Pejovic je postao nas clan pocetkom ’90 i po savjetu njegovih kolega, tj. starih udbasa a po naredjenju Vukasina Marasa, on ostaje najduze u LSCG-u, jer je imao specijalni zadatak (sto ce kasnije vrijeme pokazati), da unutar LSCG-a pravi radzdor, dezinformise i informise Vukasina Marasa o buducim planovima i potezima LSCG-a.
  Nesporno je da je LSCG imao propust u odabiru ljudi, ali morate shvatiti da liberali nijesu imali mogucnosti da aniliziraju i provjeravaju ljude, koji dolaze da podrze LSCG. Najegzaktniji primjer prljavstina starih crnogorskih udbasa je Gojko Pejovic, i mislim da nista nije bolji ni jedan mali mis tj. njegov kolega iz H.N. ,koji punih 20 god. podrzava ovu vlast, a prije par godina je izronio iz svog budzaka, i dici se onim sto su u sustini liberali pokrenuli, tj. raskrinkavanjem i iznosenjem zlocina nad deportovanim Muslimanima i Srbima iz Crne Gore, predajuci ih na klanje najvecem monstrumu u novijoj svjetskoj istoriji, Crnogorcu, Radovanu Karadzicu (dobitniku knjizevne Ratkoviceve nagrade u Bijelom Polju).
  I svi oni, koji za Vojka Pejovica i ostale udbaske protuve , mogu reci da su dobri ljudi, gori su od njih (ili su njihovi saradnici).

 220. @ulqini, govorilo se o manjinama, kao gradjanima Crne Gore, koji su bili zivotno ugrozeni. I o tome da su aktivisti liberala rizikovali svoje zivote da bi spasavali njihove. I zatim da su im ti isti okrenuli ledja i izdali ih. Sta je fasisticko, nacisticko… u napisanom?
  E vidis, ti si prestao da vjerujes u prave vrijednosti, a mi se i dalje borimo za iste ideale. Liberali su bili, jesu i bice to do kraja.
  Napisa li ti da ova vlast ne valja ili da je Milo Djukanovic fukara i lopov? Ne cini mi se.

  Povrati vjeru i snagu za borbu. Ne smijemo da se predajemo.

  U dusi si i dalje liberal, samo treba to da osvijestis.

  Neka si ziv i zdrav, ulqini!

 221. ovoga čuda…
  Natjerali ste me da opet preletim preko dvjesta i kusur komentara, da vidim da se nisam, zaista, ogriješio o koga, da nisam što umislio, pobrkao… I tamo, od vrha komentara, pa naovamo, che ispisuje sramne retke, veliki broj komentatora se zgražava, naziva ga fašistom, svim i svačim… Vi ga, dragi moji sagovornici, podržavate. Kažete da je baš tako kako on kaže. I što je tu sporno ili podmetački? Ako mislim da se on izbljuvao, svakako da nisam presretan što ga i određeni broj ljudi podržava. I, što mi najteže pada, što su ti ljudi LIBERALI. Bar se tako predstavljaju, pa hajde da im vjerujem na riječ. Da se razumijemo: navikao sam ja u Crnoj Gori da sve i svašta čujem o svojim sunarodnicima i ostalim ‘manjincima’ i prilično sam oguglao na to, ali ne želim da slične stvari ‘čujem’ ovdje.
  Znam ja jako dobro što su i kako radili liberali, ja zajedno s njima. Znam i ponosim se svime što smo činili i željeli činiti. To niko ne spori, niti to, ako je iole čovjek, može. Moja reakcija se odnosi na ono što se SADA i OVDJE, na ovim komentarima, vidjelo i čulo.
  Nisam, valjda, sporeći priču jednog che-a i nekoliko njegovih istomišljenika, podržao UDBU i Mila Đukanovića!? 🙂 Nemojte se šaliti, ni davati sebi toliki značaj.

 222. Gospodo,
  pogledajte u kakvom haosu je Crna Gora.Poplave prijete opstoj katastrofi.Sta rade ljudi koji su poharali ovu zemlju i vladaju njome.Cute.Zasto.Pa ako proglase elementarnu nepogodu moraju ostecenim domacinstvima da daju materijalnu i finansijsku pomoc.Ne daje im se jer nijesu pripremili svoje partnere i prijatelje za ovu situaciju pa da od njih kupe materijal za tu pomoc kako bi opljackali svoj narod i drzavu i u toj situaciji.Sad opozicija treba da predlozi razne zakone i inicijative za pomoc postradalima i da ovu vladajucu olos izvede na cistinu da se vidi ko je vjera a ko nevjera.

  Pogledajte podprdka iz tv CG Milutina Stijepovica kako se sepuri po Kazahstanu da bi nam se javio par sekundi i saopstio da ce Filip Vujanovic rukovati se sa Kadirovim i Karzaiem iz Avganistana.I dnevnice u dzep.Dokle ce ovaj narod placati kupleraj u javnom servisu od narodnih novaca.Dokle ce novinari specijalci Nevenka Cirovic i Vesna Teric skidati dnevnice prateci Milana Rocena po svijetu i preko ledja narodaobezbjedjivati im skupe intimne lumperajke po svjetskim centrima i sve pod kapom pravovremenog informisanja.Hvala lijepo.Skupo je to.

  Zapaziste li sa koliko likovanja je Vesna Teric u dnevniku RTCG objavila detalje iz razgovora sa Milicem koji je otprilike saopstio za nju radosnu vijest da vise ne postoji mkoalicija Bolja Crna Gora.Sram ga bilo.On kojem Svetozar Marovic daje lokacije po Budvi da njegovi sestrici Zecevi zidaju i posluju po povlascenim uslovima.Skorasnji primjer lokala Perla na kruznom toku u Budvi i odluka prije par dana da se dozvoli uknjizba restorana Porto koji je bio na privremenoj lokaciji kako bi se izdala dozvola za gradnju objekta velike spratnosti namjene stanovanja.Naravno zbog toga mora i bice taoc te olosi.No hajde da sacekamo dalji rasplet,da li je doveo SNP na rezervnu klupu DPS-a za zamjenu SDP-a.

 223. Elisabeth,
  kad kazem “posten covjek”, onda tu iskljucujem politicku pripadnost i onu drugu stranu medalje koju ti mozda znas, a koja mene iskreno receno ne interesuje, jer svako ima svoju istinu. Gojko Pejovic udbas, kazes ti, ja to ne znam, ali znam da je iz policije izbacen kao nepodoban i znam da je mrtvoga brata izvlacio sopstvenim rukama sa ratista, gdje poginu kad ga u rat natjerase Milo, Momo, Sveto i ostali. Znam i da je Gojko Pejovic go kao crkveni mis, da od vlasti nikad nista dobio nije, samo sam njegova sugradjanka, sentimentalna kao i svaka majka kada nekoj drugoj majci ubiju sina i tu je moja veza sa tim i u vezi toga. Sve ostalo je mlacenje prazne slame, a ove poplave zaista ugrozavaju nesrecni narod. Eto liberalima prilike da pokazu svoju solidarnost na djelu.Na djelu, ne virtualno.

 224. Zaboravili smo jednog umiljatog covjeka koji se uvijek pojavljivao pred svake izbore da pomogne ,pa evo neka sad dodje da pomogne poplavljenoj crnoj Gori jer on je ekolog gospodin Dragan Hajdukovic ,bjese li on ono savjetnik predsjednika za ekologiju?

 225. Ja sam to napisao, i stojim iza svake svoje rijeci. Koliko ja znam, Liberali se nikada nikome nijesu dodvoravali, a ja mislim i nece NIKADA. Mozda sam ja pokrenuo neku pricu koja je teska,ali je istinita.To jest, da su manjine podrzali LSCG do onog trenutka dok im je bila zivotna opsnost. I ja smatram da je ta podrska bila lazna, i iz interesa. Kako drukcije objsniti da manjine u CG. od 1998g. podzavaju one koji su htjeli da ih istrijebe. Gdje to pogrijesise Liberali u odnosu na manjine, sto to promijenise svom programu 1998g. Ovo pitanje je morao neko da postavi jednog dana. E, ja ga postavljam, jer znam da je to teska rana svih Liberala, koji su bili i ostali uz Slvka Perovica do dana danasnjeg.

 226. inglish, rekoh ti ja, da ce UDBASI pozvati liberale da pomognu, da ne poplave Gojko Pejovic i ovi njegovi saradnici.

 227. ulqini,
  evo uzeću za primjer jedan naslov koji je novinar crnogorske “Pobjede” stavio za naslov svog teksta tj. za uredničku riječ: “Di si bija kad je grmilo”. Tekst možete pronaći i u Inbox-u B.Davidovića za Dayline.info. Ono što bih se prvo zapitala kad vidim ove inspirativne! uredničke naslove je: jesmo li potpuno onemogućili pravilnu artikulaciju informacija ili smo je omogućili ? Kao što znamo u Crnoj Gori je odavno artikulisano đe je ko bio i kad, i to putem sličnih starijih rasprava na tu temu i starijih medijskih naslova (kao i onaj spomenuti iz Grafita). Isto tako, zašto se ovaj urednik Kusovac nije prvo javno izvinio Liberalnom Savezu Crne Gore ili lideru liberala, na kojega su devedesetih godina rafalno pucale medijske kampanje od strane toga medija (Pobjeda), a u cilju progona mira u Crnoj Gori i preko leđa Liberalnog Saveza??! Čak i “Pobjeda” može biti perač, kako da ne, ako se prethodno dosjeti da ne može za sebe reći “Obraz nam je bio čist”, kad je u pitanju makar etički obraz. Jer su demantovane politike rata, svuda na Balkanu, i demant je prije svega došao od strane naroda koji nije htio rat, a zna se ko je bio taj narod u Crnoj Gori. Kusovac bi na primjer mogao da pronađe po svojim arhivama razloge tome izvinjenju i da kaže zbog “toga i toga”, pa ćemo lako za nastavke pranja drugih susjednih i svojih perača. Da li bi to bilo u redu, ulqini? I još nešto, da ne živimo od stare slave, jer nije slavlje a ni življenje izgleda ugroženo, je li pravedno braniti nekoga samo iz razloga što je napadnut? Jeste, složićemo se. Ali danas svako svakoga napada, kao što se vidi i zna, pa što da se radi? nemamo kad ni prebrojit napadače ni upirat prstom u njih, a kamoli da branimo. I zato što je današnjica suptilno opsjednuta programima napada i pranja, čini mi se da ne počinje mjesec ramazana, nego pitanje: koliko su oni koji su napadnuti (u ovoj raspravi,kao i oni koji su prozvani komentarima) bili pravedni, pa ih branimo ili napadamo? E sad, kad sve to razmotrimo, što uključuje ogroman napor zdravoga razuma, da razmotrimo i činjenicu da ovo što se piše nije uzvraćanje istom mjerom, jer bi ta mjerica bila čista i gola laž. A korišćenje te mjerice radi bilo čega drugog, kad se već usidrismo u ustavna prava i vrijednosti, osim radi neponavljanja procesa (čitate da je čitav proces bio u pitanju, zar ne!) koji je doveo do čira punog gnojne traume, kojoj smo, htjeli priznati ili ne, svi svjedoci, i koju, htjeli priznati ili ne, svi pokušavamo da zaliječimo, ali nekako je neprijatno kad gnoj pukne, ko će ga gledat i grlit se i ljubit s njim ako pukne, možda je bolje da se zahvati još koji krvni sud, da sačekamo da sazri pa da prezrije, jer je zaboga straaaašno kad neko razreže čir. Pri tome i napomena: nož u rukama ubice i nož u rukama ljekara nije ista rabota. I nož svakako nije oružje kojim se Che ovdje služi, kad je jedna ili druga namjera (ubiti ili liječiti) u pitanju. Na osnovu čega ja to tvrdim? Ovđe niti ima ljekara niti ima ubica. Proces… A stvarno i nažalost, možemo li se poradovat nečemu usred procesa? Nadam se da ipak možemo.

 228. onih 90-tih gojko pejović je bio po zadatku “član”LSCG i to znaju njegove tadašnje kolege.nesrećni brat Bojica mu je poginuo na ratište(nije rado otišao tamo, to znam),a otac drugog poginulog vojnika je na odar sinu rekao “valjda ovako mora kad je otišao da puca na braću”. svi Novljani ovo znaju.
  možda će sada drug gojko u SDP naći spokoj i neku satisfakciju.inače kad god ga vidim na TV-u ,nekako mi bude tužan-smiješno-žalostan

 229. Daliborka , tvoji komentari su zanimljivi, ali nedostaje ti odlučnost. Kad to kažem mislim na činjenicu da se dvadeset godina borimo protiv vrha crnogorskog zla, a to je Milo Djukanović ruku pod ruku sa Svetozarom Marovićem, Rankom Krivokapićem i lažnim liderima lažnih opozicionih stranaka. Milić i opozicija, pa to nema na svijet! A Predrag Bulatović je upropastio SNP prodajući je MIlu!

  Na isti način kako bi spriječila i sprječavala zlu da ti u kuću udje, tako ga moramo sprječavati da udje i ostane nerazotkriveno na ovom blogu. U želji za spoznajom istine i njenoj odbrani LSCG se razlikovao suštinski od svih u Crnoj Gori, ali je bio prošaran udbaškim spavalicama koje su se budile i rovarile i na najmanji mig udbe. Ja se, na primjer, sjećam advokata Šljukića iz Nikšića, oglodanog udbaša kojeg su liberali zvali zbog toga “Šljuka”! Pa se sječam bivše gradonačelnice nikšićke , Vere Miljanić, Radoslava Rotkovića, Seja Sadikovića, pa Necka Koćala…i mnogih drugih. Srđan Kusovac vam je udbaš kao i njegov rođeni brat Zoran, sve vam je to ista udbaška ološ, a siguran sam i još po nečija. Ili jedan ogavni Gojko Pejović iz Herecegnovog…ima ih na bataljone u Crnoj Gori! Tvor kotorski na primjer, i sad se, kako je to napisao Slavko negdje, svaki Kotoranin javlja tvoru Živkoviću imjesto da ga pljune, a isto je i sa Gojkom Pejovićem, onoj udbaškoj skorupači kojem se Novljani javljaju umjesto da ga pljunu! E to su Crnogorci, pravi nikogovići!

 230. Uh, zaboravih bagru udbašku od Steva i Djura Vučinića, piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

 231. Rale,
  ne znam za odlučnost, moguće je, mada, prije bih za sebe rekla da mi ne nedostaje razumijevanje a nedostaje mi praktičnost. Ta moja nepraktičnost neće razumijevanje učiniti manje uspješnim, to se pokazalo i na ovom mjestu i iz mnogih komentara. Srećom, ima praktičara i odlučnih i ta su mjesta popunjena. Dopunjavamo se i u jednom i u drugom.
  Što se tiče policajske i špijunske rabote po Crnoj Gori, to je jasno definisano i saopšteno, čak i vjekovima unazad, kao što to neko reče: genetski inžinjering! Da li ih sve treba prozvati i evidentirati, u udbaškom stilu, pošto udba takve zahvate pravi po čitavom narodu, to nije moja briga. Ni ja se ne služim preskakanjem istine na mnogim mjestima, takođe. Da li među svima njima (inžinjering) ima i ljudi koje zanima ustvari svoj posao i dužnost a ne samo dužnost da slušaju gospodare posla, to stvarno ne znam, pravilo je da uvijek ima izuzetaka. Gdje su bili izuzeci kad je u pitanju rukovođenje Liberalnim Savezom? Zbog čega su pod istu zastavu sa S.Perovićem stali svi oni koji su mu takoreći preko noći okrenuli leđa umjesto da prate svoju riječ pod zastavom, zadatu narodu, koji je u to vrijeme bio, i ovo ću reći bez imalo neodlučnosti, najljepša i najčistija zastava u Crnoj Gori, a znali su kako se udbaški gazilo po toj zastavi? Što bi sa njihovim odgovorima na ta pitanja???!!!, pa bi može biti poslije tih odgovora otišli korak dalje od prozivki.
  Viđite ljudi, zapita li se neko na primjer, da odem korak dalje od moje nepraktičnosti, pa da vas upitam zašto se nije desilo da Liberalni Savez tuži državu Crnu Goru? Je li imao osnova za takvo što kao što se na primjer ima osnova, i dobro je što je tako i ispravno je što je tako, za traženje oprosta Dubrovniku (nije dobar uzrok toga oprosta!) ? Možemo li da okrivimo nalogodavce tog rata i jesmo li to uradili sve zajedno sa pravilima EU, i uz njenu podršku (?!), i uz njeno zatvarenje očiju? Tužite EU zbog zatvaranja očiju, da nećete u tu misiju? Polako, slažem se sa neistomišljenicima povodom nekih stvari. Ne možemo upropašteno ispravit, ali ga stvarno ne moramo još više nagrdit a pravit se da bi voljeli da poraste ono što nije nagrđeno. Toliko o pranju i toliko o obrazu srpskom i hrvatskom i crnogorskom.
  Prošaranost Liberalnog saveza udbašima je priča koju Slavko Perović zna najbolje. Je li je očekivao u tolikoj mjeri? Jer je ta mjera i dovela do prestanka rada Saveza. Zašto nije prepoznao na vrijeme? Je li to bilo moguće? Ne postavljam ova pitanja samo iz znatiželje hoće li mi se odgovoriti. Može i ovako da se formuliše: Ima li plate za izdaju? Jer su dobijali plate i dobijaju ih, i to od koga nego od naroda, pa narod je taj koji ih isplaćuje i na opozicionim i na pozicionim mjestima, i narod je taj koji kupuje proizvode koji oni postavljaju na police svojih butiga da bi bili uspješni poslodavci i biznis gospoda ! Nema veze što ne mislimo isto ako radimo zajedno. A da bi radili zajedno, samo je jedna mogućnost: ne raditi samo i isključivo za ličnu korist, kao sva bagra ovoga svijeta što je radila, pa ne dovrši posao pomoću kojega je došla do poslova nego ocrni i ubi zamalo to pomoću čega je došla i pomoću koga je pronašla posao!
  Treba li moderatora slučajno da pitam da ne zna mjesto đe se čir nalazi? Da ga lociramo. Da ne bi $eli prije vremena. Jer možda je upravo (čir) ukrasio južnu stranu leđa, govoreći s lica i obraza. Ali pošto moderator nije plaćenik i pošto se ne radi o najstarijim zanatima i mušterijama i zanatlijama, niti o zavođenju i svođenju, te pošto nije i nijesmo, ajde da se razumijemo da smo se razumjeli.

 232. Gospodo,
  vi koji znate Gojka Pejovica iz H.Novog i znate situaciju u njegovoj porodici mislim da bi trebali razumjeti moje neslaganje sa njegovim politickim opredjeljenjem.On je danas u koaliciji i na vlasti koja brise biografiju onima protiv kojih je bio sa nama u LSCG.Zasto.Ne vjerujem da bi mu pokojni brat to oprostio posto znate da su ga nevoljno Milo,Sveto i Momir poslali u osvajacki rat koji su oni zvali rat za mir.

  Namjerno stavljam Mila na prvo mjesto ratne horde jer je on to zelio i izborio se za to mjesto.Najvise poruga i prijetnji nam je on odaslao.I srecno mu bilo.

  Ja sam Gojka pomenuo kao bivseg UDBA-sa pored izvjesnog Zeljka Noivakovica,Raja Vulikica i drugih koji su se sunjali oko LSCG dok nijesu pohvatali konection sa novom UDBO-m.Pogledajte da nije slucajno koji u opoziciji.Nema ih.Puno im je dobro uz svoje stare drugove koji su u nekom vremenu malo lutali.

 233. Postovani gradjani,
  svjedoci ste da je cijela Crna Gora blokirana sto zbog poplava sto zbog odrona vec nekoliko dana.Svjedoci ste da je Vlada tek danas odrzala sjednicu i formirala koordinaciono tijelo.Danas kad su ljudima nanesene ogromne stete.U emisijama na tv svi intervjuisani redom saopstavaju da ih do danas niko nije obisao niti kontaktirao.
  Gospodo sta jos treba da se desi da Djukanovica potakne da iz skupih odijela i cipela obuje cizme i obidje raju koju godinama globi.Moguce da je odlucio da se povlaci pa mu vise nijesu interesantni jer ih je ocistio do gole koze.

  Evo prilike gradjanima da se osvijeste da ih Djukanovic i njegova kamarila obilaze samo pred izbore u drustvu Dzeja,Jami i Branke Scepanovic kako bi im izmamili glas.

  Ovo je dokaz odnosa drzave prema svojim gradjanima od kojih ubiraju poreze za bitisanje drzave.

  Sramota.Uzas.

 234. Srele,
  dje si moj dobri.Odavno te nema.Da nijesi angazovan oko pomoci postradalima.Vidim Ivan Brajovic i njegov pomocnik Begovic da ne bi kvarili sefu rezima prosjek i u posjetu ugrozenima sa kravatama.Svaka im cast.Mozda si ti iza njih u kabanici sa cizmama.Pa dobro oni imaju za sobom operativu cijelu.

  Vidim gospodo da je Milan Rocen ponudio usluge svoje gradjevinske masinerije iz preduzeca Genex i Bemax.Svaka mu cast.

  Nek Simovic odgovori onim ljudima iz onog sela dje se magistralni put prema Beranama odronio u Lim i prekinuo saobracaj na putu B.Polje – Berane zasto je davao koncesije za eksploataciju sljunka iz Lima pa je doslo do promjene toka rijeke koja je sad potkopala put.
  Ne znaju oni da on ne brine o tome.Pogledajte kako je dijelio koncesije za eksploataciju suma pa sad pljuste presude i zatvori.Ali nidje nema KRUPNIH RIBA.

  Hoce li biti da je svudje haos dje zive obicni ljudi samo je red u nabavci vozila za njihove pratnje,nabavci namjestaja za njihove kabinete,uredjenje stanova ze njihov ugodan boravac,uredjenje ugostiteljskih objekata gdje se oni provode.

  Sve su nabavke transparentne i bez prituzbi sto ih obicno izvrsavaju Djukanovicevi partneri,prijatelji,kumovi i-ili-clanovi glavnog odbora ili simpatizeri.

  Mozda po njemu ovi ostali i ne zasluzuju bolje od ovog sto ih je snaslo.Nijesu se snasli u privatizaciji i ne zive pod Goricom,ne voze skupa kola,nemaju Brioni odijela i ne nose na rukama satove Breguet turbilion od nekoliko stotina hiljada Evra.Naravno nemaju akcije Prve banke i ne podrzavaju Prvu familiju.

 235. Inglish,

  Jel to Gojko Pejovic isti koji je sad sef nacista u Novom, dje ganja na SVAKI NACIN cojeka pod imenom Djordje Capin od njegovog roditeljskog doma?

  Naime ta ista centrala fasista (a NIKO to u CG nikad nije objavio) preko Gojka, prijeti tom cojeku vec godinama, svaka vrsta i verbal i mental abuse, dje doticni je nekolika puta slao podneske Vrhovnom Sudu, i jos ceka odgovor.

  U medjuvremenu je iznio i svoj sluacj sudu u Strazbur.

  Naime to je tkao bizaran slucaj, koji se vodi pod okriljem neakvog “verbalnog delikta” dje je doticni jednom uvrijeod tog Pejovica, navodno…

  SMRT FASIZMU- SLOBODA NARODU…!

  Dje je IKO da ikad napishe i rijech o ovome sem in4s.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: