Posted by: Slavko Perovic | December 2, 2010

02.12.2010.g.

Duboki su i slojeviti uzroci današnje crnogorske tragedije, a bitni se kriju u mentalitetskim karakteristikama Crnogoraca.

U jednom tekstu pročitah da su Crnogorci, pored ostalog, „otvoren“, ali neiskren narod, što je istina, kao što je i istina da imaju dvije kobne greške, dva bitna iskrivljenja njihove duše. Prva je da ne žele ništa da uče, lično mislim da nema malobrojnijeg naroda sa toliko otvorenih privatnih faklulteta, a svjedoci smo da je mafijaš Đukanović otvorio i svoj „univerzitet“ kao i činjenice da se u Crnoj Gori diplome trguju isto kao na buvljoj pjaci, dobijate ih za određeni novčani iznos. Naravno, to je moguće samo u zemlji koja nema poštenja, a još kobnije, ni poštene inteligencije. U Crnoj su Gori svi na prodaju, uredno nasloženi jedni do drugih kao vreće hemijskog gnojiva u narodnim skladištima, naravno, ovo crnogorsko „gnojivo“ ne poboljšava, već razara svaki rast i narodno zdravlje, svaku njegovu vrstu kojim su pogođeni i oni najbliži, sopstvena đeca, ali to Crnogorce uopšte ne brine, na protiv. Takođe, istina kao istina, kao čudo samo po sebi , kao vodilja, kao izazov, kao bogatstvo duše, kao spona sa Gospodom, Crnogorce uopšte ne interersuje, ona ih ne zanima, naprotiv, oni istinu vide kao prepreku, kao truli panj na njihovome „putu“, panj koji treba do kraja razoriti, uništiti, izvrgnuti ruglu, zapaliti, to je njihova druga ogromna greška. Crnogorci nemaju radoznalosti osim u svakodnevnom špijuniranju, ta disciplina ih prosto oduševljava. Iz svega ovoga proizilazi njihova sveopšta, i svakodnevna, i svakonoćna poltronerija, njihova želja da se vlasti udje u gužnje crijevo, da se tamo bude i ne izlazi, a sve to uvije u „junačku“ odoru, jer, opet, nema malobrojnijeg naroda koji više svakodnevno melje o „čojstvu i junaštvu“ koje među Crnogorcima već decenijama ne stanuje.

Sve gore navedeno proizašlo je, rođeno i navođeno svim sredstvima dvije strašne diktature, one kralja Aleksandra koja je Crnogorcima uništila slobodu, državu, dinastiju Petrović – Njegoš, autokefalnu crkvu, kluturu, tradiciju, jezik, oružje, zastave časne, čast i poštenje i sve što ih je činilo u čitavom svijetu prepoznatljivim. Komunizam je Crnu Goru navodno „vratio“, ali je ona bila i ostala samo geografski i lažni „državni“ pojam koji je samo omogućavao lansiranje crnogorskih partijskih „kadrova“ ravno u Begrad , u saveznu udbu, vojsku, vladu, skupštinu, SANU, univerzitetske profesore, partijske kadrovske činovnike, diplomatiju, kriminal, biznis itd. Sve što su Crnogorci dobijali, dobijali su ostatke iz prostog razloga, jer su drugi to što oni dobijaju odavno ostvarili, a ne zato što su to Crnogorci tražili. Nijesu oni tražili ništa, kukavički su ćutali kao ribe, a vazda bili prvi u redu kad se pjevalo: „Druže Tito, mi ti se kunemo!“

Stvar koja je bila užasna je ta da je kulturocid Crnogoraca, sprovođen brutalno za vrijeme kralja Aleksandra, nastavljen i pod komunizmom. U komunizmu je crnogorska istorija zbrisana, ona se nije izučavala u crnogorskim školama, osim na stranici, dvije udžbenika, i bila je vezana samo za Nemanjiiće, Obrenoviće, Karađorđeviće i Njegoša, mnogo manje za Petra I. Republički zavod je decenijama dominantno štitio sve spomenike iz doba Nemanjića, a iz doba Petrovića samo ono što je bilo preočigledno da bi se zbrisalo. Crnogorci o svojim Vojislavljevićima, o svom Svetom Vladimiru, tvorcu crnogorske državnosti, njegovoj ženi Kosari, šćeri Samuilovoj, o caru Bodinu, o Balšićima, o Crnojevićima i o većini Petrovića, o svojoj crkvi, o tome da su do dolaska Nemanjića i kasnije Turaka bili mahom katolici, pojma Crnogorci nijesu imali, sve njihove slavne i dobijene bitke bile su zbrisane iz sjećanja, o izmišljenom Obiliću znalo se sve, ali i jednom Nikcu od Rovina ništa! Zbrisana je bila i slavna crnogorska kapa, i crnogorska narodna nošnja, crnogorski folklor, stare i slavne crnogorske zastave, zbrisano je bilo sve, a o kapi se pričala lažna legenda kako je nastala zbog crnogorskog sjećanja na kosovski poraz iako je nepobitna istorijska činjenica da preci Crnogoraca u Kosovskoj bici NIJESU učestvovali! Podgorica je, na primjer, svoj glavni bulevar koji prolazi pored vlade, ustavnog suda i skupštine, nazvala Nemanjinim, dakle imenom osvajača, okupatora Duklje, prve crnogorske države, a laž je dosegla vrhunac kada se je turska tvrđava „Depedeken“ podignuta u petnaestom vijeku , nazvala „Nemanjinom gradom!“ U samoj Budvi, na primjer, nijeste mogli doći do podatka da su, prema antičkom mitu, njeni osnivači Kadmo i Harmonija, ali se neću iznenaditi ako za samo koji mjesec ne bude stajalo da je Budvu osnovao niko drugi nego Svetozar Marović!

Da nije bilo ovog kulturnog genocida i Crnogorcima brisanja svijesti o njihovoj državnoj hiljadugodišnjoj istoriji, o miješanju religija, vojski i naroda na njihovom tlu, o njihovim slavnim precima i još mnogo toga, sigurno je da do onog sramotnog puča 10.-og januara 1989.-e uopšte ne bi došlo, ne bi ga imao ko slijediti. Tog januara Crnu Goru je progutao isto tako lažiran srpski mit zasnovan na pukim istorijskim falsifikatima o stvarnom porazu na Kosovu polju pod knezom Lazarom, Dušanovom carstvu i još mnogo čemu. Ali…

Crna Gora je puna kontrasta, navodno najškolovaniji ljudi u njoj su njeni najveći prodavači i uništitelji, mafija je na vlasti punih dvadeset godina, mafija koju korumpirani narod bilo koje vjere i nacije bez ikakvog ostatka i zastide potpuno podržava. Crna Gora je zemlja bez otpora sa lažiranom opozicijom koja je sva u rukama mafije. Tragedija, da, tragedija o okojoj sam govorio.

Uvijek sam se pitao kako je moguće, ili opet: ima li malobrojnijeg naroda koji živi na prekrasnoj teritoriji i ima tako slavnu i bogatu prošlost, a da skoro ništa ne zna o sebi i da u njemu ne bitiše ni jedna jedina crtica iz moralnog, fundamentalno moralnog načela čojstva i junaštva, nego naprotiv, na svakoj stranuje nesojstvo i nejunaštvo lažno prikazivano kao čojstvo i junaštvo. Ima li malobrojnijeg naroda koji faktički diše kao duboko otrovom komirani bolesnik, a da na svojo teritoriji ima dva visoka, ogromna, prelijepa, i srcem crnogorskih predaka ispunjena Olimpa: svetu Rumiju i sveti Lovćen? Koji bi se narod tako ništavno odnosio prema svetom Vladimiru i Njegošu, koji bi narod tako nesveto se odnosio prema jednom kralju Nikoli, koji bi izdani narod zaobilazio izdaju srpskog pukovnika Petra Pešića u Prvom svjetskom ratu, koji narod neće da progovori o samoj suštini, osim u junaštvu, potpuno besmislene Mojkovačke bitke, koji narod ćuti o činjenici da Janko Vukotić u Aleksandrovoj Jugoslaviji dobija priznanje čina đenerala i postaje komandant Moravsko-Vardarske oblasti, možda najbitnije vojne oblasti u onoj zemlji, koji narod…Ja znam odgovor: crnogorski, i znam kako to treba nazvati i još znam mnogo toga: bruka i sramota!

Zaista je strahotno sramotno da se prema Lovćenu i njegovoj simbolici Slobode, Čojstva i Junaštva kod Crnogoraca, mudrosti, poezije i filozofije današnji Crnogorci odnose kao prema truloj igrački napravljenoj od režimske mafijaške gline. Zar Lovćen i Bog naš Njegoš ne treba da budu mjesta opštenarodnog hodočašća i vjere? Zar na tome Lovćenu ne treba kleknuti uz najdublje poštovanje i još dublju neumrlu ljubav, zar ne treba kleknuti pred Njegošem? Zar ta planina nije sveta u svemu i po svemu, zar nije simbol Svete Slobode i pravoslavne vjere? Zar se na tome Lovćenu ne spajaju tri najveća južnoslovenska genija: Njegoš, Meštrović i Tesla. Da, i Tesla, ne čudite se. Njegoš je genije ne samo pisane riječi koja je, očigledno, Gospodnja, on je genije u još mnogo čemu, ali to Crnogorci ne vide, ili ne žele da vide, ne znaju, a ne žele da uče, imaju oni prešnijeg sponzoruškog posla!

Zar Meštrović nije genije klesanog kamena i mermera, genije sklupture koji stoji rame uz rame sa jednim Rodenom i Mikelanđelom, rame uz rame! Bio je visok svega 153 santimetra, ali su iz ta 153 santimetra izašla takva božanska ostvarenja pred kojima zastaje dah. Niko kao njih dvojica nije opjevao, jedan riječima, a drugi mermerom, izmišljene i stvarne junake kosovskog mita i kosovske bitke! Samo treba pogledati Meštrovićevu maketu kosovskog hrama i ostati bez daha, ispunjen najdubljim poštovanjem.

Trenutak je da se podsjetimo sramotne kampanje koja je iz Beograda pokrenuta od strane iste one SANU koja je bila Miloševićev prirepak, ili on njen, kako hoćete, i iste SPC koja je bila u istom položaju, kampanje bezočne i pune istorijskih falsifikata kako se mauzolej ne bi podigao, jer se, navodno, njime RUŠI Njegoševa kapela! A Njegoševu kapelu, posvećenu od istog Njegoša Sv. Petru Cetinjskom, srušio je niko drugi do kralj Aleksandar kako bi na njenom mjestu postavio svoju koju je posvetio svom sinu Petru Drugom! Kakvo poniženje za Crnogorce, za Njegoša, za Petroviće, za one koji su, žrtvujući se, pružili odstupnicu kralju Petru i srpskoj vojsci i spasili ih dovijeka, a koji su sve to vratili Crnoj Gori tako što su je uništili! Aleksandrova kapelica nije bila ništa drugo nego diktatorska zloupotreba, sramotna i teška, Njegoševih posmrtnih ostataka i bila novi simbol uništenja crnogorske države, crkve, kulture, istorije, voske i njenog oružja, zastave i zastava, čojstva i junaštva i krađe Njegoša za velikosrpstvo!

Inače, sama koncepcija mauzoleja je genijalna. Opredjeljujući se za mauzolej Meštrović Njegoša vraće u doba antičke Grčke, tamo đe po dubini svojeg djela i dubini svoje filozofije slavno pripada. Dvije karijatide u nošnji udate žene, majke, i neudate cure, čuvaju ga, čime je odato zasluženo priznanje veličanstvenim Crnogorkama. Ispred njih je bunar kao simbol života i nadahnuća, a u kapeli čiji zlatom optočeni plafon svjedoči o pravoslavlju, o Hristu i vjeri u njega, tačno na mjesti đe se redovno u crkvi nalazi oltar, tačno tu je Meštrović postavio veličanstvenu Njegoševu skulpturu sa ponosnim orlom kao simbolom crnogorske slobode, orlom koji mu je na ramenima, i otvorenom knjigom koja je na njegovom krilu, a on, zamišljen, čitajući knjigu i sabirajući životna iskustva stvara svoju viziju. Meštrović je htio poručiti: evo vam Gospoda ljudi, klanjajte mu se i molite! U zidovima kapele nalazi se šest apsidalnih niša koje simbolizuju ondašnjih šest jugoslovenskih republika, u svakoj od njih trebala je da gori vječna baklja, ali ove baklje sa živom vatrom nikad nijesu stavljene, što je blam i katastrofa, jer bi baklje stvarale odbljeske koje bi Njegoševoj skulpturi dali poseban, živ obris i obrise. Iza kapele nalazi se gumno kao crnogorski simbol ne samo žanjenja žita, nego i kao simbol crnogorskog okupljanja. Na onom gumnu koje se nalazi ispred cetinjskog, a danas Amfilohijevom željom i falsifikatom „srpskog“ manastira, gumno koje se zove i zvalo se Ivan-begovo gumno, jednog dana je Njegoš proglašen za crnogorskog vladiku, a imaše tek sedamnaest godina! A kad padne jesenja ili zimska noć, mračna, ona koja najavljuje kišu, nevrijeme, snijeg, kad se nebo iznad prošara čipkama prekrasnih i moćnih munja, a Cetinje odzvanja jekom gromova, ja znam: eno, stigao je i Tesla!

Danas na Lovćen, osim kad neko hoće posjetiti tamošnje Mugošine kafane, a vele da je današnji Lovćen njegov privatni posjed, niko na mauzolej ne ide, ili, skoro niko! Bruka!

Na vrhu Rumije danas je lama od Amfilohijeve lastrene “crkve” koju je bezočno, nekanonski, nepošteno i nesojski postavio gore, da bi tako prisvojio i dukljanskog kneza Sv. Vladimira, kao što je Aleksandar „posvojio“ Njegoša. Sveti Vladimir je veličanstvena ličnost crnogorske istorije, prvi crnogorski svetac koji je odmah nakon zločinačkog njegovog ubistva u Prespi 22.-og maja 1016.-e proglašen blaženim, a ubrzo i svetim. Obožavale su ga i pravoslavna i katolička vjera, a kad je došao islam, obožavali su ga i islamci, dakle sve tri vjere obožavahu ga. Njegova žena, predivna Kosara, zamonašila se nakon njegove smrti, a kad je umrla sahranjena je pored Svetog Vladimira u Prečistoj Krajinskoj kod Bara. Odatle će ga Karlo Topija, albanski plemić, prenijeti u Elbasan, u crkvu Sv. Jovana, gdje će ostaci Vladimirovi ostati do 1995.g. kada su prenešeni u sabornu pravoslavnu crkvu u Tirani, gdje se i danas nalaze. Zar Rumija nije sveto mjesto ovog sveca i svete crnogorske istorije, zar i tu ne bi trebali hodočastiti Crnogorci i sjećati svoje svete dukljanske države, njenih kraljeva i cara Bodina?

Naravno, dragi moji Crnogorci!

Advertisements

Responses

 1. Kako se ponasaju crnogorska vlast, crkve u Crnoj Gori, i kako se odnosimo prema svojoj proslosti,istoriji i precima, nije ni cudo sto nas zadesile ovakve poplave, sto se mostovi ruse a putevi urusuvaju. Bog salje poruke crnogorcima, ali ih oni ne cuju i ne razumiju.

 2. U davna vremena pred neki miting liberela na cetinju sjedim ja sa jednim kasnijim funkcionerom saveza kod njega kuci. I pjenimo mi nesto kad njegova stara majka veli “ne razumije slavko crnogorce oni su strasno prevarni”. Eto tako je bilo prije 20 godina skoro.

 3. DA,baka je bila u prvu tada. Shale ih je od tada doktorirao.

 4. Slavko Perovic:
  “Duboki su i slojeviti uzroci današnje crnogorske tragedije”

  A mogu li bit i plitki? Može li to bit gola sila? Znamo da mafija drži golu silu (vojsku, policiju, db) na svojoj strani, a narod nema sve to.
  E sad, zamislite hipotetičku situaciju da vlast nema silu, pa da svaki čojek može kad mu, recimo, učine neku nepravdu tipa vlast mu nezakonito otme zemljište, izbači nekoga iz preduzeća, i slično, znači da taj čojek ode kod ministra i opali mu šamar, pa drugi kome ne isplate otkup mlijeka ode do opštinske službe i izmršika onoga zaduženoga, itd.

  Oću reći, možda je taj uzrok i sama država po sebi koja pośеduje silu, inače bi se narod vrlo lako pobunio.

  Naprimjer, gledam danas prilog – poplave. Selo neko Dodoši na Cetinje potpuno poplavljeno, voda došla do polovine kuće, i mještani mršikaju i psuju vlast, svašta o njima pravo u kamere! Ovi im donijeli kao pomoć 30 litara vode! Ovi svi odreda ponavljaju “sramno”, “kako ih nije sramota”, i slično. I onda dolazi Milovan Janković i slika se u neke čizme dopasa kako gazi kroz metar vode, nešto se folira, i sad da je u pitanju ona hipotetička situacija, da iza tog Jankovića ne stoji GOLA SILA tj policija, onaj narod bi ga isprebija tamo i ugazio s obzirom kako se ponašaju i ne donose pomoć. Ali pošto je on SILA sve se završava verbalno. A na žalbe mještana da ne samo što su im donijeli smiješnih 30 litara vode, no nemaju ni čizama da gacaju kroz onu poplavu no bosi il u neke prsle, odgovara lik ni više ni manje (a naslov na našoj blaženoj Tvcg):

  ČIZME?
  JANKOVIĆ: BILO IH SAČUVAT OD PROŠLE GODINE!

 5. Slavko, to sto si napisao je prava istorija crnogorskog naroda(ako se tako moze nazvati ova stoka) koja je vijek i vise skrivana i falsifikovana. Ali jedno nijesi rekao, da ovdje zivi narod koji u svemu vise voli falsifikat od originala, gdje primitivazam pobijedi civilizaciju.

  Ovo sto je ovdje Slavko napisao, ne zna vjerovatno ni 6,3% Crnogoraca, kao ni ovi sto upravljaju drzavom. Jer su imali preca posla kako da pljackaju drzavu i uniste sve ono sto je bilo civilizovano u njoj. Ustvari to im je bio i cilj, da stvore malu privatnu falsifikovanu drzavu u kojoj ce na svim vaznim funkcijama, dovesti svoje poslusnike. To su, mahom, primitivci dovedeni iz zadnjih sela sa sjevera Crne Gore, izvuceni iz svog gliba i sad su tu da kroje kapu gradskim, urbanim ljudima. Ovi ljudi su Crnoj Gori, nanijeli vecu katastrofu i od Turaka i od Karadjordjevica, i od komunista. Jer ovdje je unisten moral, ovdje je istina laz, falsifikat se prodaje za original, primitivizam za emancipaciju, kukavicluk za junastvo. Pogledajte samo medijsku sliku Crne Gore i kako se govori na svim crnogorskim televizijama. Odakle se dovukose ta cudovista koje sebe nazivaju novinarima, za neke ne znas jesu li musko, zensko ili srednji rod? Ja bih razumio da su dosli u gradove i prihvatili gradska nacela, medjutim ne, oni svoj primitivizam pokazuju na svakom koraku i prezentuju ga kao nesto sto treba, hteli ne htjeli, da prihvate svi oni koji nisu primitivci. Zamislite koliko je primitivaca u Podgorici dojavilo za poslednjih dvadeset godina, ministara, njihovih pomocnika i savjetnika, predsjednika, direktora, policajaca? Koliko je te primitivne stoke, koja je prvi put vidjela kupatilo u dvadeset i nekoj godini zivota(ciji su klozeti bili po 100 m a skole kilometrima udaljene od kuce), stetu nanijela Crnoj Gori i tom malom broju civilizovanih ljudi, koji danas nestaju kao dinosaurusi. Taj karcinom je zahvatio svaki segment crnogorskog drustva.

 6. Sve gore navedeno proizašlo je, rođeno i navođeno svim sredstvima dvije strašne diktature, ona kralja Aleksandra koja je Crnogorcima uništila slobodu, državu, dinastiju Petrović – Njegoš, autokefalnu crkvu, kluturu, tradiciju, jezik, oružje, zastave časne, čast i poštenje i sve što ih je činilo u čitavom svijetu prepoznatljivim. i ona pod komunizmom jer je Crnu Goru navodno „vratio“, ali je ona bila i ostala samo geografski i lažni „državni“ pojam koji je samo omogućavao lansiranje crnogorskih partijskih „kadrova“ ravno u Begrad , u saveznu udbu, vojsku, vladu, skupštinu, SANU, univerzitetske profesore, partijske kadrovske činovnike, diplomatiju, kriminal, biznis.
  Naravno bice puno kriticara ovog jasnog i preciznog sken presjeka sadasnjeg Crnogorskog raspolucenog bica.

  Drzavne institucije ciji je zadatak da rade na utvrdjivanju istoriskih cinjenica i edukaciji mladih kako bi sto bolje spoznali svoju istoriju i kulturu koju bi mogli ponosno drugima saopstavati zarobljene su partiskim kadrovima rezima ciji je zadatak da ciste biografiju olosi koja je osramotila Crnogorce i pripremaju falsifikate kako bi generacijama koje dolaze u glave ubacili fals podatke o dogadjajima iz skorasnje proslosti.

  Gospodo mi ne smijemo vise traziti krivce u uticajima iz okruzenja-Srbija,HrvatskaBiH i Albanija.Mi smo vec nekoliko samostalna i nezavisna drzava sa punim kapacitetom vlasti.Izgovori da je CG ugrozena od bilo koga koje jos uvijek podmece Krivokapic su samo u funkciji aboliranja Mila Djukanovica za njegovo kriminalno i ratno ruzno nasledje.

  Od svih drzava iz okruzenja dobili smo priznanje i potvrdu da nemaju nerijesenih pitanja sa nama te se mi moramo okrenuti sami sebi i unutar drzave rascistiti sta nam je cinjet.

  Kao i u svim drzavama i kod nas i sa nama zive i zivjece drugi narodi koji ce svojim odnosom prema drzavi i njenim zakonima sami sebi odrediti mjesto u Crnoj Gori.Da bi mogli od drugih naroda i nacija traziti da postuju zakone CG a ne samo simbole i himnu prvo vlast pa mi Crnogorci to moramo licnim primjerom pokazati mada smo svi-trebalo bi biti- jednaki pred zakon.

  MENI JE CRNA GORA DOMOVINA a DJUKANOVICU I NJEGOVIM KUMOVIMA I PARTNERIMA JE IMOVINA.To moramo promijeniti.

 7. “Na ti ga robe – necu ti ga Boze…“ e tako je sa nama. Evo vam skole, evo vam slavna proslost, evo i dubine i visine, evo vam prelijepa zemlja za sjajnu buducnost…a ne, necemo, sta ce nam…mozemo mi i ovako, u moru mediokriteta da se davimo, i da sve trazimo da nas dublje neko gurne. I sve smo ovo sami sebi uradili, pustamo da nam prekrajaju i proslost i buducnost, mi smo samo nijemi posmatraci sopstvenih zivota. Eto. I bi tako. I bi Lose…

 8. Slavko,

  Treba isto tako biti posten pa reci da danasnji narod Crne Gore nije pao s marsa nego direkt iz krvotoka sveukupne istorije Crne Gore ma kakva ona bila. Treba reci, da nasi nagoni danas nisu mnogo drugaciji nego nasih predaka koji su bijedno zivjeli u jadnoj i siromasnoj Crnoj Gori iz proslosti ma kako se tada zvala i da su jedva cekali da se negdje zarati da se napljackkaju dobro i da bi se kuci donio koji dukat vise. Da su se po primorju morale uvece cuvati straze jer od stoke po selima ne bi nista ostajalo nakon nocnih pohara. Treba biti posten i reci, da je za malenu gladnu i siromasnu lisi njhovih dinastija CG, ujednijenje u Jugoslaviju bio JEDVA docekani momenat i velika nada da ce se mnogi izbaviti iz uzasne siromastine i gladi, a da ne pricamo koliko nikoliko u bliskoj perspektivi takva Crna Gora nije mogla ni izbliza ekonomski parirati ni jednoj zemlji u regionu, te da je ulazak u Jugoslaviju bio nada i spas. Sto se i pokazalo, jer nijesmo sami mogli sa svojom fukarskom svijescu upravljati sami sobom, nego bi se cudo cinjelo kao sto se i danas cini, nego su o tome vodile racuna vise istance, kako se to i dokazalo u SFRJ, kada je CG rapidno kulturoloski i ekonomski napredovala. Velika je sreca sto je tako bilo jer danas ne bi CG ni upola bila razvijena kao sto jeste jer ne bi nista naslidila od SFRJ, nego bi onako siromasna bauljala i ostala jadnija od Albanije po svakom pogledu. Ostavimo se kuknjave. Lijepo voljeti Crnu Goru, ove planine i zemlju ali ostavimo se mitova i hvaljenja o nasoj svijetloj istoriji. Danas je SVE unazad upitno. SVUDA! MI NE ZNAMO NISTA! Mozemo samo da biramo kome da vjeruje. Onoj ruci koja ljepse i sladje pisala.

 9. Davare, Slavko se ne bavi “kuknjavom” nego saopštavanjem gole istine koja je decenijama, čitavi jedan vijek bila skrivana od očiju i srca Crnogoraca. Ni ti se ne baviš kuknjavom, nego pokušavaš golim lažima da negiraš Sslavkovu priču. Na primjer ti nećeš da kažeš da se malena Crna Gora nalazila u žrvnju dvaju velikih sila koje su mljele sve pred sobom. S jedne strane ogromna Turska, a sa druge strane prvo Venecija, pa onda Austrougarska. U tom smilu primorje, kako ga ti nazivaš, nije bilo primorje nego okupirana crnogorska teritorija. Isto je bilo sa Turskom. Svaki rat, ukoliko nije oslobodilački, a oslobodilački je bio onaj kojeg su vjekovima vodili Crnogorci, vodi se zbog pljačke i osvajanja. Crnogorci nisu harali kako ti lažeš, nego su se borili za slobodu i preživljavanje. Crna Gora je bila siromašna, ali se to siromaštvo prostiralo i van njenih granica. Lažeš da su Crnogorci JEDVA čekali “ujedinjenje” jer ujedinjenje 1918 nije bilo ujedinjenje nego ogavna srpska okupacija kojoj nema ravne po sramu i zločinu u istoriji ratovanja. Tako je srpska politika uništila savezničku crnogorsku državu koja joj je spasila i kralja i vojsku. Namješteno, projektovano i namjerno gurnuti su u besmislenu mojkovačku pogibiju samo da bi Nikola Petrović ostao bez vojske! Za Crnogorce je nastao pakao kojeg su se željeli i htjeli osloboditi po svaku cijenu. Tako su ulećeli u zamku druge, komunističke okupacije u kojoj je Crna Gora totalno utučena, a ti Davare crnogorsko “kulturološko i ekonomsko uzdizanje” zakači mačku o rep. Da je tako bilo ne bi Crnogorci bili ovakva ološ kao što su danas i ne bi imali ovakvu mafijašku ogavnu vlast kao što su Milo, Ranko, Sveto i ostali, ne bi bilo podrške Miloševiću i njegovom izmetu na vlasti, a Lovćen i Rumija bibli bi dovoljni i genijalni da Crnogorce drže na okupu pa da ih ima kao Kineza, ne laži Davare, sram te bilo!

 10. što sam starija, sve više pokušavam da shvatim…ZAŠTO?
  ZAŠTO se prodaju intelektualci.nije valjda da za sve postoje porno kasete,ili da nijedan od njih ne može da živi bez “versaće” odijela…
  CHE je s pravom ogorčen,ali je po meni potpuno promašio metu.
  ne kvare naše društvo ljudi sa sela ,niti su naša sela “zadnja sa sjevera”.tamo su CHE prekrasni krajolici i najljepša svitanja.tamo može da se uzgaja zdrava hrana i privuku turisti iz svih krajeva.ako odeš u bilo koje selo naići češ na originale… od izgleda do humora…sve je naravno.
  mislim da nas uprosćavaju (seru po glavi) NAŠI intelektualci.DIPLOME SU DOBILI ili KUPILI sve jedno je.naša “ZDRAVA” ineligencija je glupa da gluplja ne može bit.
  znaju oni da na pijaci mozova ne vrede ni pišljiva boba, pa treniraju strogoću kome god mogu,a mogu na žalost još uvijek većini.jedino su pred ŠEFOM SVIH ŠEFOVA ponizni.

 11. avila, vrijeme je pokazalo da Crna Gora nema intelektualnu elitu. TACKA.Sto se tice prirode tih krajeva, ja znam sve ali ti moram reci da su oni i od tuda dovukli najgore primitivce. Sada, na najodgornijim mjestima u drzavi ima najvise ljudi iz nekakvih sela kod Mojkovca, Bijelog Polja, Kolasina, Niksica itd… Pogledajte te primitivce u Skupstini CG na sto ono lici. Kada je tako lijepo u tim krajevima, neka se vrate tamo, i edukuju taj narod iz tih krajeva, jer oni su poseljacili sve gradove gdje su sljegli. Vidjeste li vi onu seljacinu od ministra pravde, custe li vi da u zakonu postoji BAGATELNI KRIMINAL, a sudije i tuzioci, na sto ono lici? Pogledajte ministra Simovica koji lici na kravu, a prica kao da muce. Moja draga avila, pogledaj sefove policije ili direktora centralne banke (bivseg i sadasnjeg), kukala nam majka.Ja cu vas podsjetiti da su liberali na svim izborima u Pogorici, u dijelu grada gdje zivi donekle civlizovani gradjani imali izmedu 12% i 14%. I najvaznije LSCG u tim njihovim lijepim krajvima pocetkom devedesetih nije mogao orgzovati ni tribinu, a kamoli miting.

 12. Izvaredna paralela:Njegos,Tesla,Mestrovic,to je taj kicmeni stub oko koga se treba savijati . Bez spoznaje o Lovcenu kao svetom mjestu,izvoru nase duhovnosti i slobode,necemo moci nastaviti svetu ideju slobode i mudrosti,koju nam je ostavio genije,tonucemo sve vise i dublje u kaljugu. To je Olimp pravoslavnog naroda,i njemu treba posvetiti punju paznju i odnositi se dostojanstveno prema nasoj svetinji.Njemu se treba moliti i klanjati,jer ipak ,nikad nije dozivio poraz.Ko god da je dosao, iznova ga je pravio,jer je osjecao strah prema toj velicini,koju nema bas svaki narod na ovoj kugli zemaljskoj,a mi se klanjamo nekim porazima i od toga pravimo mit,kao da ovaj narod nikada nije imao pobjeda ,nikada se nesto nisam lijepo osjecao u toj ulozi gubitnika,pa jos to i da slavim i da mi to bude vodilja,nevjerovatno.

 13. Jos da apropo ovoga evociram uspomene na rane devedeseta. DB dzukele u formi igranja dogadjanja “naroda” izvode performanse po CG protiv liberala, a onda policijski funkcioneri igraju sa slavkom los-dobar milicijac. Jedan kao ono ne mozete tamo vamo ovo ono koci prijeti a onda dodje dobar milicajac (u jednom periodu po zlu cuveni Mica Markovic) koji kao nesto pomaze a svo vrijeme vise ti lose misli “dobar milicajac” nego organizovane grupe dzukosa po puteva.

 14. Gospodo,
  svi krajevi Crne Gore su jednako lijepi ali svi gradjani rne Gore nijesu niti hoce da budu jednako slobodni.To pokazuju i dokazuju na slobodnim i fer izborima.Ako nijesu fer i slobodni sto od svojih lidera ne traze da pozovu gradjane na opsti bojkot svega pocev od njihovog napustanja parlamenta do gradjanske neposlusnosti u placanju pljackaske cijene struje,komunalija i obaveza drzavi preko kojih vlast podmiruje svoje rasipnicko bitisanje.

  Nemojte gospodo da se dijelimo ko smo i odakle smo vec na one prema iskazanim licnim primjerima za slobodom i postenjem.

  pogledajte kako je last samo jednim malim gafom posvadjala opoziciju.Kakva je da je moramo je podrzati da bi srusili vlast.Potpuno sam svjestan da cu dobiti kritike za ovo ali cu ih istrpljeti samo radi mogucnosti da se okupimo i srusimo ovu vlast a nju ne moze pojedinacno niko niti ce ona sama sebe smijeniti.

 15. da, to je dio te nase, crnogorske retorike, kad nemas argumenata, kad te
  stvarnost demantuje, onda protivnika izljuskas samarima, ako ga ne mozes
  dohvatiti onda ga nazovi pogrdno. to je to, misli ti druze sto hoces ali
  brojevi ne lazu, tako ne nije laz da su veliki brojevi u novcanicama
  ulagani u crnu goru, koja je vazda i po tradiciji koju je odvukla iz
  kraljevine bila jad i siromastina, tako sto je bila finansirana i dotirana iz raznih fondova, tako da ti, druze, luku bar, crnogorsku flotu koja bila respektabilna i za
  svjetske okvire, hotelska preduzeca i druge gigante u doba sfrj koji su uspostavljeni u tadasnjoj crnoj gori, okaci macku o rep kao sto su i okacili, ali ja necu i pitam ja tebe i pitam vas koja bi to crna gora i sakojim kapacitetom izgradila da nije bila dio jednog takvog sistema, koje bi puteve imala i zeljeznice, infrastrukturu, turizam i mnogo toga dostalog? zato sam ti rekao da bi albanija za na sbila velesila, i to ne samo u materijalnom nego i u duhovnom i intelektualnom razvtku, gdje smo ionakona tankom ledu. stani malo pred ogledalom pa reci sebi ko je lazov ili ko je u zabludi. ne moze da opstane u danasnjem svijetu jedna mala ovakva, sa ovakvim navikama, sa razmisljanjem kakvo u sebi nose crnogorci da opstane ako nije dio velikog sistema. zato i imas crne fondove, zato i imas sarica, zato imas mila. da bi ti odrazali bajku i filovali te istorijskim podacima koji
  su trenutno aktuelni za njihovo odrzavanje na vlasti, a ioni su istiniti
  onoliko, ako ne i manje od prethodnioh podataka. smijesan je taj mali i zalosni
  narcisoidni osvrt na samog sebe u jednom dijelu svijeta koji za ostatak
  predstavlja jednu poludivlju vukojebinu. samo ti uzivaj dopingujuci sebe
  tim freneticnim i sjajnim istorijskim podacima o velicanstvenoj istoriji i
  narodu crne gore. inace za tvoju inforamciju, nijedna danasnja sila ne kaze
  za sebe da vodi osvajacki rat, vec odbranbeni, i svi oni imaju svoje
  svijetle i junacke istorije, i sve sto rade rade u ime dobra, i istina ti je da je kraljevini samo elita sa pokojim velikasem, zivjela pristojno ostalo je sve bila gola sirotinja i veoma cesto je upadala u sve okolne zemlje i cinjela pohare (nijesu imali
  drugog nacina, bez da umru od gladi). i mozes da priocas sto hoces, ali je
  to bila jedna ogromna teznja i JEDVA docekani momenat da se udje u
  jugoslaviju jer je nada bila u bolji i laksi zivot sa vise mogucnosti i
  perspektive. to je bio jedan humani i plemeniti prces vrijedan nejveceg
  stepena divljenja koji su kasnije rasturili mali uski mozgovi sa pogledom
  koji nikad nije mogao doprijeti izvan njihovog dvorista. evo vidimo koliko je mocna ova drzava, sve poplavljeno, demagogije ne hvali, a stvarnost ubitachna, nidje pomoci nidje organizacije nidje nista…

 16. Gospodo draga,
  pogledajte kako danas izgleda ministar vojni Boro Vucinic.Podprdak Mila Djukanovica i cuvar pasa pokojnog Vlada Bozovica i bliski rodjak Steva i Djura Vucinica izgleda kao iz kataloga.Nekad se iz jakni i dzempera nije vadio.Podprdak je u ministarstvo nagurao hiljade sluzbenika od cega na stotine oficira i civila a najmanje vojnika.

  Danas su on i nacelnik generalstava vojske Crne Gore branili predlog zakona o vojsci.
  Bilo bi smijesno da nije zalosno.Treba naici pored ministarstva preko puta viseceg mosta poklona Rusije i vidjeti vozni park koji mu je na raspolaganju.treba pogledati koji budzet trosi ovaj gospodin sa svojom kamarilom.To je zastidje Crne Gore.Vojnici su u Avganistanu umjesto da su na ugrozenim podrucjima.Neka ih i tamo ali oni prvenstveno moraju sluziti svom narodu i drzavi.

  Ove elementarne nepogode su pokazale nivo spremnosti drzave za reagovanje u ovim i slicnim situacijama.Sramota da su reagovali posle tri dana kad su domacinstva i materijana dobra unistena.

  Gospodo draga moze se oko politike ulaska u NATO ili oko modela privatizacije ili oko prioriteta razvoja i investicija imati razlicit stav i vidjenje ali ovakav nemar i nebriga je svojstvena samo odnarodjenom rezimu koji pliva u samoljublju i haosu.
  Drzim i vjerujem da bi i najgora vlast bilo kojih cinilaca sa politicke scene Crne Gore reagovala humanije i brze od ove.Nek im je na cast.

 17. Boze dragi, ne mogu da vjerujem da Mi uopste postojimo, tako nepostovanje jedne hiljadu godisnje istorije i nevjerovatne ljepote ove male zemlje, nije jos vidjeno. Drugi, normalno iole pametniji narod, bi od ovoga sto se ima stvorio mit u pozitivnom smislu i jednu uspjesnu i primjernu zemlju.

  No, posto mi nijesmo Ti, i nemamo tih kvaliteta i pogotovo pameti, osim za necasne rabote. Sta nam predstoji ciniti? Vrlo tezak slucaj sa jednom od nemogucih misija. Vec smo ispricali price o svim ogavnostima koje su cinjene LS i Slavku, normalno treba ih s vremena na vrijeme plasirati da se ne bi zaboravila sva ta necasna rabota, da se vidi kakve smo moralne gromade i da se buduce generacije pokusaju edukovati barem malo drugacije.

  Danas je kristalno jasno da u Crnoj nema ni opozicije ni elemenata koji bi mogli nesto da ucine (odnosi se na postojece). Nema nezavisnih medija, nema sajtova ni blogova koji su nezavisni, osim ovoga Slavkovog. Da bi smo pokusali uciniti neki pomak, predlazem da se ovaj Blog omasovi, kako? Slavko je vlasnik i samim tim odredjuje pravila, sto je normalno i demokratski. Moja poenta se odnosi na stvaranje sto veceg broja diskutanata.

  Znaci, treba dozvoliti da svi ucestvuju u diskusijama, bez obzira na politicku pripadnost i razlicitost u misljenjima, sa akcentom na postovanje integriteta ucesnika, ako se neko krije iza Nik-a. Znaci ako hocemo otvoreno da kazemo nekome da je pripadnik mafije ili bilo cega negativnog, sto moramo biti sigurni onda se predstavimo i recimo otvorno ti si taj i taj, znam te. Nemojmo se kriti iza vise nikova ipak ovaj sajt posjecuju mnogi ljudi i citaju, a odredjeni elementi imaju zadatak da studiraju sve nikove i njihov nacin pisanja sa pokusajem otkrivanja istih, nemojmo dozvoliti da nas prozivaju na nekom mediju da se koristimo tim i tim, da nas pokusaju svesti na njihov nacin rada koji je svima dobro poznat. Sluzba radi, jer ovaj Slavkov blog smeta.

  Najgora stvar u svemu je baratati cinjenicama koje su potekle od izvora rekla, kazala, bez cvrstih argumenata. Postujmo se izmedju, otvoreno govorimo o svemu, ali argumentovano.

  Sve ovo sam rekao, ne negirajuci dosadasnji rad ovog Bloga, daleko od toga, fantasticni Slavkovi tekstovi treba da ukljuce vecinu diskutanata na ovom jedinom mjestu slobode. Na zalost nas kao i vlasnika bloga pojedini nikovi ovo mjesto hoce posto poto da uniste, vec poznato. Svim silam treba se tome oduprijeti.

  Na primjer, Slavko nije izbrisao post koji je poslao i Stanic (iako negira da je isti, predstavi se sokole, pa me ucuti sa te strane, nijesi ti neki Dzomic ili neko slicno iz DPS, a ako jesi onda se zna tvoj cilj) zvani Wawy, to je za pohvalu, jer tekst doticnog, sa kojim se nikako ne mogu sloziti u mnogim stvarima, je sada Ok. Kada bude zloupotrebljavao ovaj blog treba ga sankcionisati, za opomenu, ali isto tako ga treba pusti da iznese svoje misljenje, kao i mnoge, nemojmo suzavati krug, no pokusajmo ga sto vise siriti.

  Na kraju, ovo je bio jedan mali predlog, sto ga Slavko ne mora prihvatiti, sto me nece pogoditi, jer u svakom predlogu mozda ima i gresaka ili neprihvatljivih djelova, pa nijesmo djeca, da se ljutimo na takve stvari, iako ima toga na svakom mjestu u ovoj nesretnoj i napacenoj Crnoj.

  S postovanjem, dragi moji Liberali i ostali.

 18. dragi moj CHE!
  oni su sa sjevera dognali materijal koji im odgovara.znaš , za svoje pare kupiš koju oćeš robu.sad što iz našeg ugla ta “roba” izgleda mekana i jako smrdi to se njih ne tiče.vidiš i sam da oni potpuno ispunjavaju očekivanja.znaš što mi je gadnije od kupljenog seljaka…GRADSKI INTELEKTUALCI,PRODANE DUŠE I IZDAJNICI.
  A KOLIKO IH JE BILO U LSCG?OD NJIH MI JE MUKA…VIDIŠ DA SMO MI U STVARI JEDNO VELIKO SELO

 19. \postovani gradjani,
  zamolio bih one koji zive u Podgorici da podju prema Rogamima i odmah nakon raskrsnice kod Vezirovog mosta sa lijeve i desne strane je ministarstvo unutrasnjih poslova i lokalne samouprave,Sektor za vanredne situacije.ispred zgrade i preko ulice se nalazi parking ovog Sektora.Molim najljubaznije da podjete i vidite cime od luksuznih vozila raspolaze ova ustanova.Bruka da veca ne moze biti.

  Gospodo gradjani ovo sam napisao ponukan prizorima koje sam vidi na javnom servisu RTCG,tv Vijest i In tv sa ugrozenih podrucja.Svi,redom svi ljudi iz ugrozenih mjesta izjavljuju da im do danas niko nije dolazio niti nudio pomoc.To se odnosi na ljude iz sela oko Ulcinja,Zete,Bjelopavlica i Mojkovca.

  Na drugoj strani ministri Simovic i Brajovic pred tv kamerama izjavljuju kako se opucise od pomoci.Ljudi kome ovo moze jos proci i pitam se da li je moguce da postoji jos neko u ovoj mucenoj CG kome mogu odaslati sliku sa njihovih 10-tak vojnika i jos toliko policajaca kako pomazu u Zeti,Virpazaru,Mojkovcu,Beranama,Danilovgradu,Niksicu dje je ugrozeno 10-ine hiljada stanovnika.

  Hajde dignimo glas da cujemo koliki je budzet tog ministartsva i koliko je opredijeljeno za ovaj sektor i u koje svrhe je taj novac utrosen.
  Gospodo kad prolaze najvisi funkcioneri od kancelarija do svojim mjesta stanovanja vise je policija i obezbjedjenja no sto ih je sad angazovano u pomoci postradalima.

  Mi i ne znamo na koje nas je niske grane dovela ova vlast.Tuga i zalost.

 20. Gospodo,
  uz izvinjenje da mozda pregonim moram vam se pozaliti da sam na ivici sloma.Pogledajte novoizabranog predsjednika gradske opstine Golubovci gospodina Radonjica kako se slika pred kamerama a u pozadini nekoliko policajaca i vojnika i salje poruku za pomoc ljudima dobre volje.Zamislite njegov mjestanin i partiski kolega je uspjesni Danilo-Dano Petrovic vlasnik Cijevna komerca i hotela Best Western u Golubovcima gradi porodicnu kucu od 4-ri hiljade kvadrata,a u voznom parku ima ferarija,jahte i sta jos i sad bi mi opljackani trebalo da damo licni primjer a Dano da se i dalje bogati.Ne cuh da je iko od predsjednika pozvao njihove miljenike i tajkune kojima namjestaju tendere.

  Ne vidjeh ni na jednom ugrozenom mjestu nikog od posteno obogacenih prijatelja,kumova i partnera Mila Djukanovica.Moguce da potajno prave plan da i na ovoj muci poentiraju.

 21. RE: Dragan Ilić

  hahhahahhaaaaahhaa 🙂

  @Rale, to je to.
  Ne mislim na činjenično post nego na način polemisanja. Možda se više slažem s Davarom nego s tobom, ali mislim tj siguran sam da se jedino na taj način može polemisati, kako bi se došlo do istine. Znači, laž je to i to, onda protivargumenti nije nego je to i to, its, to je jedini način da se dođe do ispravne pozicije za sagledavanje suštine stvari, istine, i nekog organizovanja.

  I glupo mi je što ljudi kapiraju to kao nešto ozbiljno, kao sad je to “fajt”.. ne nije, recimo da je to “sparing” nakon koga učesnici mogu otići na pivo, znači beskompromisno ogoljavanje do suštine.

  I onda nakon toga može doći do nekog organizovanja u vezi bilo čega na čistim istorijsko-političkim činjenicama. Žao mi je što ljudi uglavnom ne kapiraju razliku između te dvije stvari – polemisanja i organizovanja, i da jedna mora da bude žestoka, a da, kada se završi, onda ova druga mora da bude mudra i da počiva na premisama iz prve.

  @inglish, reče li to da treba da podržimo opoziciju? Slažem se, eo pridružujem se da je podržimo – da izađe iz parlamenta i počne bojkot 🙂

 22. Wawy,

  Nista nije smijesno, no je sve za plakanje… nekada bijese teski protivnik bojkota, a sada ga prihvatas, jer znas da se nece prihvatiti od ovih kretene iz tzv.opozicije. Samo se kezi, tuga je crnogorska pregolema…

 23. Olos oloski, lazavi, lukavi, prazni, umisljeni, neobrazovani, neradni, primitivni, nekulturni, nezahvalni, nedostojni – ovi ljudi sto hodaju Crnom Gorom su za zaobilazenje u sirokom krugu, za mrsikanje ako vam stanu na put, za neprihvatanje ako vam nesto ponude, za nepovjerenje ako vam se ponude, za odricanje ako ste u srodstvu, za visoku ogradu ako ste im komsija, za razvrgavanje ugovora ako ste potpisnici, za odstetu kod Lloyd’s-a ako su vas zadesili, a zadesili su nas!

 24. inglish,
  uz smijeh povodom ivice sloma, ne zamjeri, ne rugam se, ali evo ne znam jesi li čuo i izjavu pomoćnika ministra unutrašnjih poslova, prije nekoliko večeri… Begović je izjavio, povodom poplava, koje su u trenutku njegove izjave dostigle kritičan nivo (blago rečeno), i pored upozorenja i uključenja gledalaca, od kojih su nekolicina recimo pitala pomoćnika: zna li đe je sjever Crne Gore?, sljedeće: da crnogorski narod treba da bude strpljiv u ovakvim situacijama i da je to najbolja zaštita! Ja stvarno nisam bila na ivici nervnog sloma te noći, ali bih rado priupitala Begovića je li htio da kaže: strpljen spašen!, pa da naručimo još malo kišnih padavina, možda se iskalimo ako se nivo vode popne do vrha Lovćena. Može biti da je to najbrži put do Njegoša. Uz narodnu mudrost iz Mup-a. Poslije ćemo dežurat po mostovima Morače i Zete, što spajaju zaljubljene, da se ne sruče u organizovanoj obnovi i izgradnji.

 25. Pravo zboris Slavko. Svaka tvoja napisana rijec je zlata vrijedna. Nadam se da ce biti sve vise onih Crnogoraca koji ce citati tvoje tekstove, razumjeti ih i vjerovati im. Kako da postujemo Njegosa i Sv. Vladimira, i cuvamo njihovu ostavstinu, kad sami sebe ne postujemo(a o postovanju jedni drugih da ne pricamo).
  Da, nijesmo ni malo “kvalitetna” nacija. Koji su to mutirajuci geni, koji kvare ljude? Zasto nam je milije tudje nego nase? Zasto ne postujemo, ne cuvamo i ne borimo se za nase? Nemam odgovor.

  Sto se novije istorije tice, tvrdim da jedna velika vecina naseg naroda ima izrazenu materijalnu stranu bica, a ona duhovna je negdje u zapecku, totalno zaboravljena. Zato i tolike izdaje koje su se desile u LSCG-u, ne iz ubjedjenja da je Milo bolji, nego iz cistih materijalnih razloga. Trule, prodane duse, bez identiteta i stava.
  E sada, od tolikog truleza i negativne energije koja kruzi, voda reaguje i desavaju se poplave, a i tlo nam se mrda svako malo.
  A vlast je jos jednom pokazala da ga nije briga za ovaj narod. Da li je narod progledao ili je i dalje slijep i gluv? Vidjecemo.

  @inglish, racunaj na mene za pobunu!

  Evo i videa koji pokazuje kakvi vladaju Crnom Gorom. Tuzno je to. A kakvi li su tek oni koji biraju ovakve…?

 26. inglish – Neka ih i tamo ali oni prvenstveno moraju sluziti svom narodu i drzavi.

  pazi, radi se o stravicnim procesima. da bi se doslo do istine, treba se znati sljedece… imperijalizam ce zbog svojih ciljeva, sve vojske u regionu koje grabe ka nato-u, a sve grabe, po navljam, imperijalizam ce ih kad tad iskoristiti protiv naroda cije bi te vojske trebale da budu zastitnici. kada dodje do sveopsteg nezadovoljstva, kad se dodje do ogoljenosti, kad svojom politikom izazovu varvarstvo, oni ce te vojske, placenicke, PROFESIONALIZOVANE, iskoristi protiv naroda, dakle, vojska crne gore ustace protiv sopstvenog naroda, jer ona vise nije nasa vojska, vec poslusnik nato-a i svetskog imperijalizma. lenjin je napisao knjigu IMPERIJALIZAM KAO POSLJEDNJI STADIJ KAPITALIZMA !! pa, covjece, sve se ostvaruje. narod i narodi moraju ovog biti svijesni i na isto spremni.

 27. sto znace profesionalizovane vojske? znace poslusnicke vojske. znate i sami da recimo u srbiji u agencijama za obezbjedjenje mafijaske balafurdije, tajkuna, radi 60. 000 ljudi, bivsih policajaca, vojnika, mafijasa i gangstera, a da, recimo, u vojsci je zaposljeno 30. 000 vojnika. profesionalnih. haha pa da brane narod? branice samo imperijalizam i nikog vise.

 28. Uz Evropsku Uniju na djelu i blok spoticanja iz Albertininog komentara, utisak svake neđelje biće i više od smijeha! Možemo i da usvojimo poneko dijete iz Afganistana, usvajajući principe civilne Nato zaštite i holivudske reanimacije Ujedinjenih Nacija.

  Izvinite…

  Eto smo se našli na pola puta do sjednice ili pobune?

  Nije smiješno ovo što se dežuranja po mostovima tiče, stvarno su ljudi i policija to radili ove sedmice na “novom” mostu prema staroj Duklji.

  Dobro jutro Crna Goro! Kako si mi spavala, majčice? Što li si lijepo sanjala?!

 29. Gospodo,
  u mom komentarisanju na prethodni Slavkov tekst prije neki dan preporucio sam vasoj paznji emisiju Ziva istina kod Darka Sukovica na In tv i njegovu goscu novinarku iz Zagreba Jasnu Babic.Tada sam naveo i mogucu pozadinu intervjua.Obistinilo se.

  Naime nakon upada u emisiju tv B92 kod Jugoslava Cosica prilikom gostovanja Nebojse Medojevica,Stanko-Zabac Subotic posteno obogaceni partner Mila Djukanovica i drugo optuzeni u procesu u Bariju krenuo je u ofanzivu.Pokusao je kod pravosudja Srbije preko nudjenja jemstva od PET MILIONA EVRA da sebi obezbijedi slobodu kretanja kako bi unistio dokaze,uticao na svjedoke zastrasujuci ih.Sud nije prihvatio cak ni tako visoko jemstvo jer ga zele u pritvoru.Da ne bi bio u defanzivi preko svojih saradnika u Srbiji Cede Jovanovica i Bebe Popovica posto ne mogu preko zene Ruzice sad idu preko majke i sestre pokojnog Djindjica i njihovog advokata Srdje Popovica u navodno razotkrivanje politicke pozadine atentata.Taj proces u Srbiji ide svojim kolosijekom.Proces u Zagrebu za ubistvo Pukanica je vec preskocio prvu stepenicu i postoje presude na 150.godina ali narucilac jos nije otkriven.Tuzilastvo RH misli da je to duhanska mafija kojoj je smetao Pukanic zbog svojih clanaka.

  Kako bi se mediski poduprla stvar u Srbiji Zabac-Stanko-Cane Subotic posteno obogaceni partner Mila Djukanovica preko Rada Vojvodica i naravno Darka Sukovica cija svastika je u intimnim odnosima sa Djukanovicem,organizuje gostovanje novinarke Jasne Babic iz Zagreba koja je i sama bila akter pisanije oko duhansog biznisa Mila i Zabca na pocetku 2001.godine.

  Gospodja Babic naravno ustvrdi da je po nagovoru Pukanica tada posla u Beograd da se vidi sa izvorima informacija a to su trebali biti Kostunica i Tijanic.Vratila se jer joj niko nista nije ponudio.Ipak ona sad zakljucuje da je sve bilo zamisljeno kako bi se u razgovoru kriminalizovao Djindjic od strane tih sagovornika.

  Gospodja Jasna takodje tvrdi da je jedini izvor informacija oko duhanskog biznisa Mila i Zabca bio Ratko Knezevic,svjedok uprocesu oko ubistva Pukanica.

  Moje pitanje za gospodju Jasnu kad je vec bila ucesnik tig dogadjaja zasto se tek sad javila sa svojim asistencijama ako je Djindjic ubijen jos 2003.godine.

  Gospodo da bi bolje shvatili laz gospodje Jasne procitajte njen clanak na portalu oko.hr i trazite u fokusu pa izdvojeno pa najcitanije vijesti i naci cete tekst Srpsko-Hrvatska osovina …… u kojem zeli da uveze aktere navodno zavjeru za ubistvo Djindjica kako iz Hrvatske tako i iz Srbije.

  Ponovo je pitam zasto tek sada prica o ovome.

  E pa gospodo namjera je Zabca Subotica naci sto vise uporista u regionu odakle treba anulirati naznake oko narucioca ubistva Pukanica ciji tragovi vode ka duhanskom biznisu.Do te mjere se gospodja Jasna svrstala na neciju stranu da cak tvrdi da je Slobodan Djurovic samo jednom boravio u Hrvatskoj i to bas tada kad je uhapsen sa prvooptuzenim do toga da tvrdi da je komplet drzava Hrvatska umijesana u reziju ovog ubistva.Bolesno.

  Mislim da su Zabac i druzina pa ma koga jos upregli izabrali tezak put,jer su namjerili svoje zlocinacke krvave staze posuti cvijecem.To nije moguce.Tragovi njegovog necovjestva smrde svuda po regionu.Htio bi Zabac obesmisliti optuznicu u Srbiji za sverc cigareta,obesmisliti presudu u Zagrebu za ubistvo Pukanica i obesmisliti optuznici u Bariju za sverc u Italiju i EU.Sve ove svercerske rabote pratila su i ubistva te mislim da ce se tesko ovo zataskati i pored velikog novca koji je Zabac ukljucio u pranje krvave proslosti.

 30. Predsjednik jbt gradske opstine izjavi “sto je tu je”.

 31. Pogledajte zbunjene ministre i drzavne zvanicnike kad su u problemu.Uporedite njihovo ponasanje u parlamentu kad imaju vecinu i kako pokazuju bahatost i nevaspitanje da bi u ovoj situaciji bili manji od makovog zrna i trazili razumijevanje za nastalu situaciju.

  Treba ih pitati ko im je branio ili smetao da umjesto sto su napravili novu zgradu vlade CG ili novu zgradu parlamenta Podgorice ili sto su uredjivali objekte za njima ugodniji boravak da su ta sredstva utrosili za pravljenje mostova koje nece nabujali potoci nositi,da su pravili utvrde oko korita rijeka,da su u okolini Bojane izgradili nasipe kako se ne bi ponavljalo svako malo njeno izlivanje.Sva njina objasnjenja i pozivanje na solidarnost su obicna farsa i sramota.Treba li da nas pogodi neka nesreca pa da spoznamo ko nas vodi i upravlja nasim sredstvima.Zalosno i tuzno.

 32. Gospodo,
  pogledajte sta sve izjavi Jasna Babic koja je pisala najostrije clanke o svercu i duhanskoj mafiji nekad.Izmedju ostalog i da je Ratko Knezevic bio izvor informacija o svercu.U jednom momentu u razgovoru joj se otrglo da joj je Pukanic rekao -ma to nesto Mongi nije uradio-misleci na Wilijema Montgomerija bivseg ambasadora US u Jugoslaviji.

  Sto gospodja Jasna javno ne kaze da Mongi laze ili izmislja pa ce dobiti odgovor koji je na podmetanje Bebe Popovica i Cede Jovanovica da se bavi biznisom po bivsim Yu republikama odgovorio-dobro bi bilo da Jovanovic saopsti javnosti kakva je bila pozadina njegovih i odnosa Djindjica sa Legijom i grupom Dusana Spasojevica-iz cega je proisteklo ubistvo premijera Djindjica pa ce im jasno biti zasto je ubijen.On je to ponovio u intervjuu datom glavnom uredniku RTS Stefanovicu pa se digla velika buka zasto je sa njim uopste obavljen taj intervju i zasto sad.

  Pitam ja gospodju Jasnu u cije namjere necu da sumnjam da li je Hrvatska kao drzava ukljucena da se lazno optuze i osude Matanic i Djurovic,da li je Srbija ukljucena da se lazno optuzi i osudi Sreten Jocic i Zeljko Milovanovic za ubistvo Pukanica i da li je drzava Italija ukljucena da se lazno optuzi i osudi Stanko-Zabac Subotic i organizator sverca Milo Djukanovic.Kad se tako gleda i unaprijed se ima rezerva na posten nastup drzave onda razumijem i vase osporavanje da neko pa makar i Ratko Knezevic moze saopstiti svoja saznanja koja koliko ja znam do sad niko nije pobio.

  Gospodjo Jasna uhvatila si se loseg drustva.Posteno obogacenom Zabcu-Stanku Suboticu ne vjeruje njegova maticna drzava pa mu ne prihvata kauciju od PET MILIONA EVRA koje je zaradio na muci poreskih obveznika Crne Gore.Lako je bilo kupovati preduzeca i dobijati nagrade za luksuze u njegovoj vili Montenegro,dje je sad da pokaze solidarnost sa postradalima i vrati im bar dio opljackanog.

  Gospodjo Jasna mislim da bi ti bilo racionalnije da te svoje tvrdnje ponudis pravosudnim organima Hrvatske i pomognes da se nevino optuzeni i osudjeni Slobodan Djurovic oslobodi jer se tamo vodi proces i tamo su vase tvrdnje potrebnije a i mogu se provjeriti.Ovde ste u goste kod covjeka koji je evidentno podprdak vlast i nije ni ocekivati da pozove nekog ko bi bio kritican prema njima njihovim kriminalnim partnerima i djelima.

  Gospodjo hvala i srecan put u neovisnu i demokratsku Hrvatsku koja je kandidat za ulazak u EU i za ciji pravosudni sistem od EK nijesam vidio do sad lose ocjene a za CG pljuste svakodnevno a i jos nijesmo ni kandidat za clanstvo u EU.

 33. E moj inglish, jadan smo mi narod kada se moramo stavljati izmedju mila Djukanovica i Ratka Knezevica. Da, ja razumijem sve ljude koji kazu:”Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.” Ali isto tako, taj isti Ratko Knezevic, do onog trenutka dok nije ugrozen njegov licni interes bio je najveci zastitnik lika i djela Mila Djukanovica, vjerovatno da te njihove nesuglasice nijesu nastale zbog toga sto je Milo Djukanovic autokrata, a Ratko je zelio demokratizaciju drustva, nego zato sto su Ratkovi apetiti bili mnogo veliki a Djukanovic nije bio spreman da to zadovolji. Lik i djelo Ratka Knezevica: mali provincijalac iz Niksica koji dolazi u Beograd na studije, bavi se sitnim svercom i prevarama, inteligentan svakako, uspijeva da podidje odredjenim ljudima, pa tako piskara nesto za magazin “Duga”, zatim upoznaje Cana Koprivicu(isto tako starog udbasa)podilazi mu, tako da ga ovaj zaposljava u svoju(udbasku) spoljno-trgovinsku firmu “Montex” . Radeci u “Montexu”, on bukvalno prezivljava, nastavljajuci da se bavi sitnim prevarama, izigravajuci plejboja. Pa tako, zahvaljujuci estradnom menadzeru Dzarovskom, Ratku Djokicu iz Podgorice i jos nekim ljudima, predstavljen je kao svjetski plejboj i milioner. Plasiran je u Dobrovniku, kafanskoj pjevacici Lepoj Breni (tada u usponu). To poznanstvo se sklapa samo s jednim ciljem, da bi se Ratko ogrebao o nesto novca i da bi usao u kvazi dzet-set. Ipak, zivot pokazuje da odredjene stvari kafana bolje uci nego i jedan fakultet. Lepa Brena, kroz par mjeseci, provaljuje kvazi plejboja i laznog milionera Knezevica, i daje mu nogu. Ipak on je ostvario svoj cilj tj. svi tracarski mediji objavili njegovu vezu i slike sa Lepom Brenom i to je bila njegova licna karta za ulazak u suplji dzet-set ex Jugoslavije. Zatim se pojavljuje jedan od najcuvenijih nadrealista u istoriji covjecanstva(uz duboko izvinjenje svim slikarima) imenom Slobodan Milosevic, pa tako sve monstruozne figure s njegovih slika izlaze na javnu scenu, i na zalost ulaze u nase zivote. Medju tim figurama je i Ratko Knezevic. ’90 godina sklapa prijateljstvo sa Radojicom Nikcevicem, direktorom jedne beogradske gradjevinske firme(ubijen ’94 god., po pisanju beogradske stampe ubio ga je neki radnik jer je bio obucen u radnickom odijelu) i na fonu velikosrpstva, kako se tada deklarisu obojica, prave poslovne aranzmane u Srbiji. Dolazi do nekog kapitala i ’93 god. odlazi u Rusiju gdje osniva kompaniju i pokusava da se bavi biznisom. Boravak u Rusiji je bio kratak, godinu dana, mnogo pokusaja prevara, na srecu neuspjesnih i mnogo dugova koje ostavlja za sobom, svima onima koji su radili i saradjivali sa njime. ’95 godine vraca se u Beograd da bi se sreo sa svojim starim znancem, Milom Djukanovicem, kome ce predloziti odredjene poslovne aranzmane a za uzvrat trazi da ga Djukanovic poliicki angazuje. Sve ostalo znate, svi vi koji ste u tom periodu bili u Crnoj Gori ili pratili dogadjaje iz Crne Gore, jer bih o ovim dogadjajima od ’95 do danasnjeg dana, morao pisati danima, o svim prljavstinama koje su kumovi zajedno ili pojedinacno ili jedan drugome radili. Jedno cu vam samo reci: RATKO KNEZEVIC DO 1998 GOD. JE BIO JEDAN OD NAJVECIH AGITATORA VELIKOSRPSKE POLITIKE U CRNOJ GORI, I PROTIVNIK OSAMOSTALJENJA CRNE GORE. NA SVIM MJESTIMA JE ISTICAO DA JE SRBIN I SRPSKOGA RODA, A STA JE BILO POTOM, SVI DOBRO ZNATE.

 34. Che,
  o Ratku Knezevicu necu puno.Ja sam ga u svom clanku kvalifokovao kao sto bih svakog drugog koji je bio u angazmanu kao sto je on bio.Da bi posjetioci bloga znali Ratko Knezevic je bio sef trgovinske misije Crne Gore u Washingtonu.U to vrijeme posto smo bili u zajednici sa Srbijom u drugacijoj institucionalnoj misiji nije mogao ni biti.Zanaci da budem jasan bio je ili miljenik nekog iz vlasti ili puno sposoban da bi taj posao dobio.

  Zasto se i kako razisao sa Djukanovicem ili nekim oko Djukanovica ne znam.Sam je napominjao da je CG i Djukanovicu otvorio puno vrata u US.Po kasnijim desavanjima i Djukanovicevom opredjeljenju rekao bih da govori istinu.

  Sto se tice njegovog svjedocenja u Zagrebu ne znam nista osim da mu je sud poklonio povjerenje i prihvatio njegovo svjedocenje.Tamosnje dogadjaje ne znam osim iz medija.

  Njegove inside informacije kako tvrdi novinarka Babic u aferi oko sverca cigareta su tacne i nepobitne.Cijela Crna Gora zna a posebno gradjani primorja da se sverc cigareta odvijao preko luke Zelenika i Bar.Stanovnici priobalja se jos sjecaju karavana ogromnih brzih glisera koji su transportovali cigarete-po Zabcu i Djukanovicu nepoznatom kupcu a po tuziocu Shelziju kupcima u Italiji i EU-.Sjecaju se stanovnici H.Novog i Igala dolazaka tih krstarica na tankovanje goriva kod pokojnog Milenka Vujovica i Aca Djukanovica.
  Momir Bulatovic je u svojoj knjizi objelodanio ono sto su mnogi znali ali je i u tv duelu pred predsjednicke izbore Djukanovicu u oci rekao da mjesecno preko 50.aviona slijece i dovozi cigarete koje dalje idu preko mora.

  Ne znam uopste zasto je novinarki Babic uopste vazno ko je sto rekao umjesto da joj kao profesionalcu bude jedino vazno da li je rekao istinu.

  Mislim da su ona i Sukovic ustvari odradili bezpotrebno ofiranje zainteresovanosti nekog da se teziste istine i paznje gradjana Hrvatske zbog ubistva novinara,Srbije zbog utaje poreza,carina i akciza na svercovane cigarete i u Crnoj Gori takodje zbog ogromne utaje poreza,carine i akcize kroz navodnu naplatu tranzitne takse prebaci na navodnog spletkarosa Ratka Knezevica,Kostunicu i Tijanica i cijeli procesi koji se vode u regionu protiv organizovanog kriminala relativizuju a gradjanima stvori utisak progona Zabca-Caneta-Stanka Subotica.

  Slabo je ovo uradjeno.Kasno,prosto i tendenciozno.

 35. Albertina:
  “Olos oloski, lazavi, lukavi, prazni, umisljeni, neobrazovani, neradni, primitivni, nekulturni, nezahvalni, nedostojni – ovi ljudi sto hodaju Crnom Gorom su za zaobilazenje u sirokom krugu, za mrsikanje ako vam stanu na put, za neprihvatanje ako vam nesto ponude, za nepovjerenje ako vam se ponude, za odricanje ako ste u srodstvu, za visoku ogradu ako ste im komsija, za razvrgavanje ugovora ako ste potpisnici, za odstetu kod Lloyd’s-a ako su vas zadesili, a zadesili su nas!”

  Albertina, neću se složiti s tvojim komentarom jer se radi o generalizacijama, koje se pominju i u tekstu s kojima se ne slažem, npr o Crnogorcima i komunizmu, jer svaka generalizacija nije fokusirana i obuhvata više nego što se želi okarakterisati, a takođe je zbog toga netačna. A da ne pričam da se ti koji su nepravedno obuhvaćeni generalizacijom apsolutno vrijeđaju s time, pa se postiže kontraefekat jer se okreću od tebe. I mislim da većina nije za ovu vlast nego se izbori pokradaju. I… Itd.

  Ono što ja mislim da je svrsishodnije je nemrźeti nikoga od naroda nego kroz jasno postavljen stav argumentovano iznosit svoje mišljenje. Ovo mislim na npr svakodnevnu komunikaciju. Jer vidiš, Mafija je, potpuno neslučajno, namjestila da ta linija onih koji podržavaju mafiju (zanemarimo za sad uzroke, izmanipulisanost ili ne) i onih koji joj se protive, prolazi pravo kroz crnogorsku porodicu, prijatelje, kumove. Ona, ta podjela, je projektovana, kao i ona etnička, vjerska, šovinistička, isl, i gotovo u svakoj crnogorskoj porodici ćeš pronać ove koji su za i protiv mafije, kumovi su na jednu i drugu stranu, prijatelji isto. I što ćeš sad ti činjet? Oćeš li svojima: ocu, majci, bratu, sestri, đeci, rođacima, kumovima reć da su govna i nedostojne ništarije zato što su glasali za Dps? Oćeš li se po cio dan preganjat s njima, svađat, optuživat, “odreć se ako ste u srodstu” kao što ti reče? Naravno da nećeš, jer su oni tvoji, oni koje voliš, koji su ti najbliži.

  Mislim da je bolje da čojek mirno i bez mržnje jasno svoj stav zastupa, jasno argumentuje, tipa – “oni su mafija, zbog toga, toga i toga”, ne treba ih podržavat, i slično. Mislim da je to jedini način da se ostvari polarizacija u narodu i društvu kakva treba da bude, onako gandijevska, mirna, neklasična za burnoreagujuće Crnogorce, dakle, ajmo uvest malo budizma u ovaj naš genetski plemenski, krvnoosvetnički, prijevarni mentalitet, pa možda uspije, možda se mafijaški kancer može tako razbit.

 36. Ovdje uvijek govorimo o vecini. Vecina degenerika nas unisti! Ne kradu se u Crnoj Gori glasovi, vec se kupuju ljudi, za 20-50 eura. Crnogorci su na prodaji vec 20 godina. Male su to pare. Medjutim, mafijas Milo nas je doveo na veoma nizak zivotni standard, gdje je prosjecna plata 250 eura. Veliko je kada “dobri i plemeniti” Milo udijeli 20-50eura prije glasanja(ne racunam aktiviste, oni ipak dobiju malo vise). Govorim o nekadasnjoj srednjoj klasi, koja je dovedena na ivicu egzistencije. Jedva sastavlja kraj sa krajem i dize kredite u bankama ciji je vlasnik taj isti “dobri” Milo. I presrecni su kada dobiju kredit. Slijepi su i ne vide, i ne znaju da bi trebalo drugacije da zive. Nego, oni ni ne putuju.
  Kako ce znati da postoji NORMALAN zivot, da se krediti dizu za kuce a ne za hleb, garderobu ili ves masinu.

  A ova druga fela koja se prodala za mnogo vece pare, pliva u mulju(kako gospodar naredi) i strahuje da se ne “udavi” zajedno sa novcem, za koji zivi(jer u podsvijesti znaju da je njihov kraj neizbjezan). Druge vrijednosti za njih ne postoje. Novac ih je ocarao jer su ga bili zeljni. Svaki novi izbori prazne njihovu kesu sa blagom, donose nove nemire i neprospavane noci. Kakav je to zivot, bez dusevnog mira i bez sna?

  Pobijedicemo svu tu bagru. Sve dodje na svoje kad tad!

 37. Pocelo je pocelo,

  Barovic Vesko – DJukanovic Aco a pomalo i Milo

 38. Gospodo, na ovom blogu izgleda da neki s demagoskim pricama zele da opravdaju sve ovo sto se desava u Crnoj Gori. Nacin pristupa biracima u Crnoj Gori, takoreci Gandijevski, u vrijeme rata u okruzenju a i kasnije, imao je LSCG. Rezultate svi dobro znamo. Smatram da svi oni koji misle da je narod u Crnoj Gori takav i takav ili bilo koji je: takav i takav, misli se i na manjinu. Dobro znamo da se u crnogorskom parlamentu svi zakoni i ustav donosi vecinom. Sto ako mi ne postujemo taj zakon ili ustav, koja je donijela takva vecina(a znamo kakva je u Crnoj Gori), ili kazemo:” Ne, ja,(ili ona manjina kojoj pripadam) mi nijesmo glasali za takav zakon? Prekrsimo li zakon potpadamo pod krivicnu odgovornost, niko nas ne pita da lI se mi kao manjina slazemo sa tim zakonom ili da li smo mi kao manjina ucestvovali u izglasavanju tog istog zakona? Vecina naroda u Crnoj Gori je izabrala ljude koji ce ih predstavljati u crnogorskom parlamentu. Samim tim, ta vecina odlucuje.
  Narod u Crnoj Gori, je u ogromnoj vecini podrzao opciju rata, bombardovanje i pljacku Dubrovnika i stvaranje velike srpske drzave na prostoru bivse Jugoslavije. Dok je javno bila jedna vrlo mala grupa ljudi, protiv rata. I danas,kada Hrvati kazu Crnogorci(misli se na sve narode koji zive u Crnoj Gori) su napali, bombardovali i pljackali Dubrovnik, s punim pravom to kazu generalno za citav narod u Crnoj Gori. Jer neki su ih podrzali moralno, jedni verbalno, jedni vojno, jedni materijalno, tako da mi koji smo bili protiv toga(a bilo nas je vrlo malo) ne trebamo biti pogodjeni time. Jer mi sami znamo da smo bili u manjini, na to smo ponosni ali nijesmo mogli odlucivati o vecini koja je bila za rat, bombardovanje i pljackanje Dubrovnika.
  Postovana Gospodo,
  Svi dobro znamo da za svaki narod u svijetu postoji generalno misljenje, bez obzira sto ima izuzetaka, pa takav zakljucak donose i ljudi koji su kompetentni da generalno, po osobinama, po nacinu zivota, po odredjenim stavovima, na osnovu istrazivanja i svega ostalog, donose misljenje o tom narodu, tj. da se generalni stav o jednom narodu donosi na osnovu vecine tog naroda. Nesporno je da se stavovi opredjeljenja i misljenja naroda mogu kanalisati i mijenjati, ali molim Vas lijepo, zar bi to trebao neko da radi da bi se dodvoravao, laskao tom narodu, prodavao mu lazi za istinu i ostalo. Ne, svakako. Jer cilj LSCG-a je bio iznijeti istinu, racunajuci na samosvijesnost tog istog naroda i smatrajuci da onog trenutka kada do njih dopru te pozitivne vibracije on to prihvata za dobrobit sebe samog i svih ostalih. Ko moze da opravda narod koji zivi u Crnoj Gori? Mislim da nema danas takvog zivog covjeka na zemljinoj kugli. JER SVI ONI KOJI SE U POLITICI DODVORAVAJU I MAZU OCI LAZIMA NARODU, SPREMNI SU DA TAJ ISTI NAROD PREVARE (sto se kod nas u Crnoj Gori pokazalo tacnim). I ZATO SE LSCG DRZAO ISTINE, PRAVDE, CASNOSTI i MORALA. PONOSAN SAM STO SAM BIO LIBERAL I STO SAM BIO U MANJINI.

 39. Albertina kaže sljedeće:

  “Albertina:
  “Olos oloski, lazavi, lukavi, prazni, umisljeni, neobrazovani, neradni, primitivni, nekulturni, nezahvalni, nedostojni – ovi ljudi sto hodaju Crnom Gorom su za zaobilazenje u sirokom krugu, za mrsikanje ako vam stanu na put, za neprihvatanje ako vam nesto ponude, za nepovjerenje ako vam se ponude, za odricanje ako ste u srodstvu, za visoku ogradu ako ste im komsija, za razvrgavanje ugovora ako ste potpisnici, za odstetu kod Lloyd’s-a ako su vas zadesili, a zadesili su nas!”

  Albertina kaže nepobitnu i čistu istinu!

  A Wawy sledeće:

  “Albertina, neću se složiti s tvojim komentarom jer se radi o generalizacijama, koje se pominju i u tekstu s kojima se ne slažem, npr o Crnogorcima i komunizmu, jer svaka generalizacija nije fokusirana i obuhvata više nego što se želi okarakterisati, a takođe je zbog toga netačna. A da ne pričam da se ti koji su nepravedno obuhvaćeni generalizacijom apsolutno vrijeđaju s time, pa se postiže kontraefekat jer se okreću od tebe. I mislim da većina nije za ovu vlast nego se izbori pokradaju. I… Itd.”

  Ovako se, kao wawy, laže, razvodnjava, i navija za mafiju, ovako se mafija brani, ovo je postupak kojim se služi sva prodata udbaška inteligencija, od Jevrema do Šerba Rastodera! Mrš wawy, mrš bitango!

 40. ZLOBA! Ti duboki i slojeviti korijeni crnogorskog poimanja sebe i svijeta oko sebe, ograda i fasada sa motikama i kukama, to je zloba! Malicija! Strastvena i zaigrana jadoglupost u svim porama! Zloba i tjeskoba. Sa svim društvenim prednostima.

 41. Demagogija jednog Titovog pionira. Sve ovo sto nam se desava u CG od recidiva kompartije SFRJ, sada neki Titovi pioniri pokusavaju da prebace na nekog sasvim drugog. Sto to nijesu radili Liberali ovih godina da bi osvijestili ovaj narod? Uzalud su bila sva upuzorenja narodu u CG na opasnost u koju ce nas uvesti tada mladi kompartijci (u poctku skrivani iza komunisticke partije CG i slika J.B. TITA). Oni su kasnije, kad im vise nijesu bile potrebne, zapalili i pobacali te iste slike J.B. TITA, oskrnavili hiljade komunistickih i partizanskih spomen obeljezja po CG. Ali komande u njihovim rukama su ostale iste one komunisticke do dana danasnjeg.
  Na ovom blogu vidim da se neki nadaju da ce vaskrsnuti Tito ili Staljin, da ih opet pomiluje po glavi, a oni sa njima zajedno, opet uzet one njihove komande koje sada drze Djukanovic i drustvo, pa opet po nama svima. Moram da obavijestim jednog ucesnika ovog bloga(inace Titovog pionira) da mi je rekao jedan prijatelj, da je ljetos vidio u Dubrovniku Tita u invalidskim kolicima i da mu je i druga noga amputirana.

 42. Prethodni moj komentar je bio upucen niku “wawy” koji je jedna demagoska, komunisticka stetocina i na ovom blogu zeli sve nas da uvede u jednu sasvim drugu pricu, koja nema veze sa onim sto je cilj ovog bloga. A cilj ovog bloga je, koliko ja mogu da ukapiram, otvoreno, jasno i glasno saopstavanje istine i davanje komentara bez dodvoravanja bilo kome. Traziti nacin da se ujedinimo svi mi koji smo protiv ovog rezima, jer nije vazno ZA KOGA, vazno je BITI PROTIV.

 43. O čemu pričate ljudi, više košta opremanje stana bilo kojeg od funkcionera, i to ne ovih iz prvih redova, nego 10-tak kuća iz Zete zajedno sa namještajem. Jebe se njima za narod i naravno imaju moju podršku u tome pa da vidimo ko može duže izdržat..

 44. Gospodo,narodi,manjine i gradjani,
  gledao sam finiale Davis cupa u Beogradu.Pobijedila je Srbija.Zasluzeno i cestitam im.Na mecu sam vidi i predsjednika Tadica.Stajao je cijeli mec sam sa obezbjedjenjem.Ovo sam rekao namjerno jer svaki put kad je neki nas politicar bio na nekom sportskom dogadjaju uz njega su bili i njihovi prijatelji-tajkuni-.Ustvari podsjecam vas da da god je Djukanovic na utakmici kosarke uz njega je Veselin Barovic.Naravno formalno predsjednik Buducnosti i KS Crne Gore.Ali je i mozda slucajno ili namjerno optuzen u Bariju za sverc cigareta sa Djukanovicem i Suboticem i drugima.Sta li tim zajednickim nastupom i kome Djukanovic salje poruku.Takodje nijesam vidio da se oko reprezentacije Srbije eksponira niko iz politickih stranaka niti sam ikad cuo igrace da se svrstavaju za bilo koju stranku a posebno ne da su im na izbornim bilbordima i kampanjama.
  Ovo kazem jer hocu da vas podsjetim da nema sportskog kolektiva u CG ciji sportisti nijesu bili ili su jos aktivni u politickim partijama i kampanjama.Pocecu redom-Buducnost kosarka,pocev od pomenutog Barovica,Mitrovica i Ivanovica iz rukovodstva sjetite se Vlada Scepanovica sa predizbornih plakata,Dragana Vukcevica,Gavrila Pajevica,Sekulica i brace Bakic-svi ponosno za DPS.Sjetite se zenskom rukometnog kluba Buducnost,ciji je predsjednik Predrag Boskovic i velikog igraca Maje Bulatovic koja se nije skidala sa predizbornih tribina i plakata DPS-a.Sjetite se muskog rukometnog kluba Lovcen sa Cetinja ciji je najistureniji eksponent igrac kapiten Lovcena i reprezentacije Crne Gore Goran Djukanovic ni manje ni vise nego poslanik DPS-a koji se kasnije kad ga zaradi odrekne zbog obaveza u klubu.Sjetite se igraca iz fudbalskih klubova koje redom vode najistaknutiji DPS kadrovi u Zeti-Radojica Bozovic,u Mogrenu-Boro Lazovic,Buducnost-Miomir Mugosa i tako redom.Napomenucu da fudbalski savez vodi veliki igrac Dejan Savicevic koji je to dobio za ucesce na mitinzima DPS-a koje je da ne bude dileme iz inostranstva podrzao i Predrag Mijatovic.

  Gospodo,gradjani,manjine i narodi ovo sam napisao nakon slike koju sam vidio u prepunoj Areni u Beogradu u povodu finala teniskog Davis cupa.
  Zazalio sam zasto mi nemamo i ne mozemo imati takvih uspjeha.Kad sam malo razmislio jednostavno sam sebe uhvatio u raskoraku zelja i mogucnosti za nasu drzavu.Svjestan sam da one sportove koji trebaju za promociju vladajuceg rezima oni nadju nacine za sponzorstvo i dovedu mocne igrace i to traje dok ima novca a i sluzi za paradiranje i slikanje Djukanovica i ministara.Kad je to onima koji gledaju postalo odvratno zavrnuli su slavine i sad ti kolektivi tavore a mladi sportski narastaji prirodno odlaze u bogatije klubove da zadovolje svoja ocekivanja.
  ZASTO OBECASE MASANU U VRIJEME REFERENDUMA DA CE MU U GOLUBOVCE DOVESTI BARCELONU.
  Zasto sportske kolektive i sportiste drze kao robove.Zasto ne donesu zakon o sportu pa da neko ko ima interesa ulozi svoj novac i pita se umjesto raznih drzavnih podprdaka.

  Zasto i do kad zasto.

 45. Kao sto rekoh za Crnogorce, generalno (dje izuzeci potvrdjuju tu pravilo), moram reci – ne treba praviti filozofiju od najjednostavnijih stvari na svijetu. U Crnoj Gori su dovedene u pitanje elementarne stvari – (ne)krasti, (ne)lagati, (ne)ubijati, a za to ne treba nikakva taktika vec osnovni osjecaj postenja, prema sebi i drugima.

  Da je “biracka masa” htjela, mogla je – znala je i imala je izbor, sto im je i predocio i na tacnu stavio LSCG i g. Slavko Perovic. Nego, “birackom tijelu” su ruke (zadnjica) zadrhtale u onom ogradjenom glasackom prostoru 1m x 1m, a sve prije i posle toga usta su im bila puna hvale za Liberale. Ko se tako ponasa, ako ne licemjeri? I sto ja treba njima da kazem, a da ne budem ista kao oni? (Po)kazem to sto mislim i rodjacima i “prijateljima”, a oni me i dalje tapsu po ramenu, kad nabasaju na mene. Jednostavno, mi smo svjetovi koji jedan drugog iskljucuju i tu nema nikakvog dodvoravanja. Jesam u manjini, so what?

  Ne znam da li ko od vas prati “Survivor”, u kojem ucestvuje i Knez (crnogorski pjevac), ali za njega je, javno pred kamerama i njemu u oci, jedan od ucesnika (njegovih “suplemenika”, Makedonac) rekao da je licemjer. Zasto? Zato sto je to istina, a Makedonca su pitali da kaze sto misli o Knezu. U suprotnom, Makedonac bi bio licemjer. Za Makedonce mozemo, takodje, da donesemo neke generalne kvalifikacije, ali ne one koje sam nabrojala za Crnogorce. Naravno, to mozemo i za ostale narode, s obzirom na njihove reprezentativne politike, a reprezentativna politika Crne Gore vise je nego sramna, da samo pomenem posljednjih 20 godina.

  Bez istine o sebi, narod ne moze da bude slobodan i civilizovan. To jednostavno nije moguce. To nisu mogli ni Njemci, ni Amerikanci, ni Rusi, pa ne mozemo ni mi. Tesko li je kad covjek mora da ulazi u budizam ili hindu (sto nije samo po sebi lose, naprotiv), a pred sobom od kad je rodjen ima jednostavnih 10 Bozjih zapovijesti.

 46. Inglish,

  Ma bravo brate- svaka ti ga dala.

  Polako, kad se skine jednog dana rezim, vise ce ljudi i podrzavati nacionalni tim.

  On je dobar, dace Bog, kvalifikovace se za EP. Cico odlicno vodi tim i igrachi izgaraju max. sve jedna do drugog.

  Che- opet nekako ima utisak da nalazis “target groups”?! Ovaj put sam jos ocekivao da spomenes termin “Irvasi” za sjevernjake.

  Zasto opet podjele na ove i one ?

  Sve da je to i tacno, a ostavljam mogucnost da jeste- zasto nijesi nista pitao o “gradjanskoj klasi” npr. u Pgci.

  Dje se ona izgubi i da li je zapravo ikad i bilo ?

  Zasto je PZp posao ispod 6%. Da li on treba da predstavlja tu klasu ili SDP, ili SNP koje su ako ne i gore tajkunske stranke.

  Te ljude koje pominjes je ugl. DrPSrDP dovlacio- tako da ljudski bi bilo pitati onda neke od njihovih ljudi nrp. wavy- ja, kako imaju obraza da isto ovdje pishu?

  U pravu si ja kad vidim Mirasha Radovica npr. kako govori sa onim Eeeeeee produzenim, ili Duska Markovica, slazem se da je ta Pgca postala jedan dekore kitch- a i po- seljacenja.

  Ali nemo isto tako da zaboravis ni Primorje i Ct. iz kog je dosta kadrova doslo: te Carapicka, pa onda Mugi, pa onda Ivanisevic, prije Lekic (mada licno izuzetno kulturna i obrazovan covjek), specijalac- novinarka Nevenka Cirovic, Veskobar. Vrh vrhova- Migo Stijepovic, Vojin Djukanovic iz Zete.

  Priznajes li “negativnu selekciju kadrova” iz toga smera..?

  Daj da budemo realni.

 47. nikolaj, slazem se da je u CG napravljena negativna selekcija ljudi, u svim drzavnim organima i u citavom drustvenom sistemu. Tako da su sve vrijednosti u CG totalno poremecene. Ne iskljucujem da je ogroman broj onog urbanog dijela gradjana dao podrsku ovoj vlasti i da im bezpogovorno sluzi, ali slozit cemo se da taj primitivizam koji je dovucen dolaskom kadrova iz sjevernih krajeva, prevazilazi svaku mjeru. Pa cu vas podsjetiti da u vasem gradu u Podgorici, oni daju nazive ulicama, kvartovim i kafanama, imenima svojih sela. Slazem se da je gradjaninu isto da li ih jase i pljacka onaj iz grada ili onaj iz vukojebine. Zar ne primjecucete da je crnogorski govor iskrivljen? Na svim podgorickim elektronskim medijima, gdje su oni preuzeli primat, taj govor nema veze sa govorom urbanog dijela Podgorice. Pogledajte one ljude u crnogorskom parlamentu, ono ruglo primitivaca, i poslusajte taj seljacki jezik, kojim oni govore. To svakako nije moja Crna gora. I nikad se necu pomiriti s tim. Slazem se da treba da odgovara Vesko Barovic, koji je Podgoricanin, ali isto tako, prije njega, treba da odgovara Dusko Markovic lopov radijatora, kojega je Zoran Zizic doveo iz sela Podbisce, u 35. godini zivota i da je prvi grad u kojem je poceo da zivi bio Podgorica. Tako da CG nije samo mafijaska i lopovska, nego je i primitivna, seljacka drzava, u kojoj postoji 5% civilizovanih, urbanih, vaspitanih i slobodnih gradjana. Srecan sam sto sam u manjini.

 48. Nikolaj,
  obrni okreni DPSDP je tu.Ni sjerver ni jug ni centralni dio nemaju tu gradjansku klasu koju ti ocekujes.Samljeli su je sef svega u CG i kamarila oko njega.Nepogresivo je birao poltrone.Poltroni su birali prema sebi i dobili smo sa vrha do dna piramidu srama.

  Oni pokusavaju da glume gradjansku klasu i odlaze na pozorisne predstave,organizuju gostovanje svjetskih umjetnika ali je sa njima uvijek njihov opanak kojeg se nijesu uspjeli otarositi iako su moderno odjeveni i namirisani.

  Miras muceni sa njegovim eeeeee,Zecanka Ranka sa njenim-i kriminalci imaju moral- vasarska pjevacica Medenica,Migo-priganica- i poslednji Staljinov brk Rocen su nase zastidje.Ali moj Nikolaj itekako su za te svoje role koje igraju po sefovim notama nagradjeni.

  Ali zastidje u RTCG krezuba Rocenova pratilja Vesna Teric i oblinama nabubrena kadetkinja Nevenka Cirovic cine komplet sa Biljanom Stankovic i Brankom Vojicicem koji za manje novca niko nije mogao sastaviti.Toliko poslusnosti i zla u pojedincu kao kod njih nijesam odavno sreo.

 49. Narode,
  sad sam na tv Vijesti cuo informaciju da je u Srbiji danas uhapseno vise osoba koje su bile organizovane za rasturanje opojnih droga u cijim stanovima je pronadjena droga,novac i oruzje.

  Do kad ce mo puniti stranice stampe i ekrana licima iz Crne Gore koji se bave pljackama zlatara,posta,menjacnica i kladionica po EU i zemljama regiona.Kad ce stati sverc iz CG narkotika prema Srbiji,BiH i Hrvatskoj u vidu redovnog zanimanja velikog broja nasih sunarodnika i sve cesce pripadnika policije.

 50. Treba prekinuti ove rasprave.ovo ne vodi nicemu Slavko.Napisi to sto imas pa neka se posle ovi komentatori prepiru preko telefona ili mailova. Ovo stvarno nema smisla jer sve jedno isto govore i samo oce jedni drugima da dokazu da su pametniji od ostalih,uzas.A dezimformacija koliko hoces…Vecina vise i ne vidi smisao u onome sto pise.

 51. masud,
  sta ti smeta konkretno.Kako to mislis da Slavko napise sto ima i da zatvori blog.To vlast i ocekuje.Ukoliko ti je sugestija da bi njima pomogao hvala bolje ih zamoli da ne rade ovo sto rade.Ukoliko ti neciji komentar smeta,komentarisi ga u mjeri tvog razumijevanja razmjene misljenja sa drugima.Ovo je jedna od javnih tribina u kojoj ucestvuju razni ljudi koji slobodno misle.Naravno ovde ima i onih po profesiji/ANB/ ali su prepoznatljivi.Do skoro je bitisao Srele i nestade.

 52. @masud, nemoj da te nerviraju i iritiraju komentari s ovog bloga. Idi fino na blog, medju komentatore, ciji ti komentari prijaju. Pusti ti nas da se “slazemo” i da budemo drugaciji. Zar to nije divno, postovati razlike jedni drugih?

  Razumijem te, nije lako cuti istinu, kada to ne zelis, a znas da je tako. Rezim nam je los, najgori, slozices se. Sta je u toj konstataciji pretenciozno? Zato sto vecina misli suprotno, je l’? NE, VECINA MISLI ISTO, SAMO SU UPLASENI, od vladajuceg, diktatorskog rezima, i ne smije to da kaze. Zato se ovdje bavimo pisanom rijecju, pisemo istinu, iznosimo svoje stavove(niko nam ne govori sta da pisemo) I NE BOJIMO SE! Kao sto je to radio i radi Slavko Perovic.

  Razmisli i pridruzi nam se!!! Dobro dosao masud!

  @inglish, pitamo se dokle…? Dok god se nasa vlast, umjesto da vlada i da se bavi pitanjima drzave i naroda, bavi kriminalom. Pasce i oni, “dodje se do glave”, samo treba vremena.
  Sto se tice monopola u sportu(kao i svemu ostalom) ni to nece dovijeka.
  Dolazi im kraj, polako ali sigurno.

 53. @che, u pravu si kada kazes da nekultura vlada medju vecinom celnih ljudi u nasoj zemlji. Svi zamo kako su svi oni dosli dotle. Nisu sigurno vrijednim ucenjem i takmicenjem u znanju, u struci. Da su imali konkurenciju, da su morali da rade na sebi, da je bilo pravih kriterijuma, isplivali bi najbolji ljudi, sa znanjem, kulturom i stavom. Ne bi mogao nepismeni politicar da stane za govornicu skupstine i odlucuje o nasim zivotima. Ne bi mogao biznismen da bude bivsi sofer autobusa ili kamiona… Vec bi smo od “pravih” biznismena svi mogli da ucimo…

  Ali ne, politicari u vladajucoj garnituri su lazavi poltroni, bez znanja, identiteta i stava. A biznismeni, totalno lazni, poslusni, bez dana skole. Svi su oni direktori preduzeca, koje im je Milo dao. Oni, koji ne znaju ni nos da obrisu a kamoli da vode kolektiv. Za njih su zaposleni, robovi koji treba da rade za dzabe i zivot da daju za njihove milione. Ne postuje taj ni sebe ni majku koja ga je rodila, ni novac, a kamoli kolege koje rade za njega. Gospode tu nema! Imaju jahte, ali sa njima ne idu dalje od Skolja, jer ni geografsku kartu ne znaju. Nemaju ideju kuda bi mogli na krstarenje, a i stedi se na benzinu.
  E, takvi nam sudbinu kroje.

  Narode, uzmimo stvari u svoje ruke! Dokle da cekamo…

 54. davare dje si iša u školu života ti , kad ovako lijepo zboriš ?a i pametan si …vidi se

 55. Uvazeni Che,

  Slazem sa da sigur vi bolje znate situaciju od mene koji nije ni zivio u Pgci. Naravno da je vrhunac neukusa i kitcha to sa otvaranjem kafana koje nose imaena rodnih im mjesta! Ja razumijem vasu frustraciju i pridruzujem se onda iskreno, svemu sto ste napisali.

  Cijenjeni Inglish- jeste sakupilo se je podanika od svukuda, nebitno vise jeu li severni ili juzni, primorski ili brdski.

  Odakle je Ranka Carapic, ili bolje reci jer ona sluzbovala u nekom primorskom gradu? Ona ima , bar meni tako djeluje, takav naglasak. Vjerovatno je Zecanka po rodjenju.

  Specijalke- novinarke ne bih ni pominjao.

  Ja vise pratim portale, dakle medije pisane rijeci, i mogu reci da je vrhunac seljacenja (i ne samo u CG, no i u susjednim zemljama) dje se stavljaju neke rubrike “Ljubav” ili “Seksualno zdravlje” koje u nase vrijeme, slozicete se, nijesu postojale.

  Tu se na jedan da kazem seljacko- crkveni nacin (jer je to jedna rijech za mene u bespucima nase balkanske tuge!) promovisu kojekakve “tehnike varanja bracnih partnera” kroz neke mini- kvizove, kroz “rekla – kazala” traceve o popularnim glumcima, kroz pozivanje na neke nedokazane naucne studije o uticajima kojekakvih panacea- lijekova za sve i svasto.

  Ada jedna zbrka tako nakaradnih i krajnje nemoralnih stvari koja se otprilike nudi djeci na izvolite. I to su neki portali tipa CDM, Analitika, da budi bog sacuva, jos na kraju krenu da davaju i sexualne oglase, valjda za ruske goste.

  Mislim tuga, strava i uzas.

  E protiv takve jedne Anti- pameti se moramo borit svim sredstvima!

 56. I izadje poskok u sred zime najavluje promjene.

 57. Oduvijek je bilo mafije i kriminalaca, ali su oni bili pod kontrolom drzave,a sada je ova nesrecna “DRZAVA” pod kontrolom i u sluzbi mafije.Postovani Slavko da li ti je poznata uloga navodnog vidovnjaka iz Niksica Ilije Nenezica koji decenijama ordinira u tom gradu, u hotelu Onogost, a sve pod okriljem vlasti i tajnih sluzbi. Kako kod tako “prosvecenog” naroda ta nakaza obavlja nevjerovatno prljavi posao. Dokle?????!!!!!!

 58. Ilija Bakicu,

  kritikovati Crnogorce se moze na razlicite nacine. Slavkovo kritikovanje je iz dobrih namjera. On je i sam Crnogorac.

  Tvoji komentari po internetu su puko srbovanje i kad takav kao ti kritikuje Crnogorce na nacin kako si to uradio, sto da zakljucima? Da nam zelis dobro ili kao jedno zlo na putu veljesrpstva?

 59. Ilija, ti nam preko RIsta saljes poruku koju ne razumijemo.
  Da te pitam, da li su sve elementarne nepogode Bozja kazna ? Svuda po svijetu ili se to odnosi samo na CG?
  Ako je neko oznacen kao nebeski narod, onda je potpuno logicno da kazna zadesi sve one koji se sa respektom ne odnose prema crkvi, istoriji,proslosti … istog narod.
  Na to si mislio? Nije likepo sto koristis ovaj inace dobronamjeran forum da ubacujem kukavicja jaja. Obicno oni bez svojih posezu za kukavicjim

 60. RE: Marco

  Ne razumem sta sam uradio?

 61. Kad sam se ja obracao Amfilohiju i sta sam trazio od njega?

 62. dje taj komentar od Ilije Bakica koji komentarisete?

 63. Gospodine Marco,

  Ukoliko ubrzo ne potkrijepite svoje proizvoljne optuzbe, onda cu ostati pri svom prvobitnom sudu o Vama, stekavsi ga nakon Vase zakasnele i neopravdane prozivke, a to je da ste Vi klasican Udbas, koji ima insajderske informacije iz Dana ili Vijesti, kojima sam pre sedam dana uputio svoje otvoreno pismo episkopu Budimljansko-niksickom Joanikiju, a koje redakcije ova dva dne vna lista, za sad ne zele da objave.

 64. This is the end
  Beautiful friend
  This is the end
  My only friend, the end

  Of our elaborate plans, the end
  Of everything that stands, the end
  No safety or surprise, the end
  I’ll never look into your eyes…again

  Can you picture what will be
  So limitless and free
  Desperately in need…of some…stranger’s hand
  In a…desperate land

  Lost in a Roman…wilderness of pain
  And all the children are insane
  All the children are insane
  Waiting for the summer rain, yeah

  There’s danger on the edge of town
  Ride the King’s highway, baby
  Weird scenes inside the gold mine
  Ride the highway west, baby

  Ride the snake, ride the snake
  To the lake, the ancient lake, baby
  The snake is long, seven miles
  Ride the snake…he’s old, and his skin is cold

  The west is the best
  The west is the best
  Get here, and we’ll do the rest

  The blue bus is callin’ us
  The blue bus is callin’ us
  Driver, where you taken’ us

  The killer awoke before dawn, he put his boots on
  He took a face from the ancient gallery
  And he walked on down the hall
  He went into the room where his sister lived, and…then he
  Paid a visit to his brother, and then he
  He walked on down the hall, and
  And he came to a door…and he looked inside
  Father, yes son, I want to kill you
  Mother…I want to…fuck you

  C’mon baby, take a chance with us
  C’mon baby, take a chance with us
  C’mon baby, take a chance with us
  And meet me at the back of the blue bus
  Doin’ a blue rock
  On a blue bus
  Doin’ a blue rock
  C’mon, yeah

  Kill, kill, kill, kill, kill, kill

  This is the end
  Beautiful friend
  This is the end
  My only friend, the end

  It hurts to set you free
  But you’ll never follow me
  The end of laughter and soft lies
  The end of nights we tried to die

  This is the end

 65. Sve gore navedeno proizašlo je, rođeno i navođeno svim sredstvima dvije strašne diktature, one kralja Aleksandra

  dodao bih jos i Diktatura KRALJA NIKOLE i KNJAZA DANILA i vladike NJEGOSA -to je ono sto se uporno PRECUTKUJE i sakriva….navedite i to slobodno nemojte cutati …

 66. Marco,

  Nije red na napadnete na covjeka koga niti licno znate niti znate da je izrazito protiv Amefilohija, bolo kog veljastva a pog. velje- srpstva i cgstva.

  On je siguram sam veci Crnogorac no vi i vas “sudija” zajedno. Covjek je bio zrtva rezima kao Crnogorac i novinar, dokazan je liberal.

  Ilija, slobodno objavi odje pismo, slobodno ako ti daju prostor u UDBAskom glasilu.

  Pozdrav srdacan,

 67. pardon.. ne daju

 68. Gospodo,
  sinoc sam gledajuci rukometnu utakmicu reprezentacija Crne Gore i Rusije na prvenstvu u Danskoj uzivao.Navijao sam za nase sve do momenta dok se na ekranu nije pojavilo lice Predraga Boskovica,bivseg pristalice Ceka Dacevica koji je bio zauzeo policisku stanicu u Pljevljima,nekadasnjeg ministra u vladi Crne Gore,zamjenika ministra ino poslova drzavne zajednice Srbije i Crne Gore i poslanika DPS-a u parlamentu Crne Gore.Taman sam pomislio da su izvukli pouku da vise ne eksponiraju ljude iz politickih struktura i time dominantno oznacavaju i politicku pripadnost te sportske ekipe ili selekcije.Ranije sam pisao o Maji Bulatovic u zenskom rukometu,Vladimiru scepanovicu i Gavrilu Pajevicu u muskoj kosarci i Goranu Djukanovicu u muskom rukometu.Za sve njih je karakteristicno bolesna pripadnost DPS-u kako na predizbornim mitinzima i plakatama tako i u postizbornom ponasanju to jest dodjeli funkcija u sportskim kolektivima.Zasto nema posla u fudbalu za bracu Mirocevice,Slavka Vlahovica,Dragana Vujovica.Zato sto ne podrzavaju podanistvo Dejana Savicevica Milu Djukanovicu i rezimu.Zasto u kosarci nema promjena dvadest godina.Zato sto tamo suvereno gospodare sticer crnogorci Danilo Mitrovic i Veselin Barovic.Zasto u zenskom rukometu nema Duska Milica aktuelnog selektora Srbije na takmicenju u Danskoj.Zato sto je liberal.

  DO TADA JA GOSPODO NECU NAVIJATI ZA REPREZENTACIJU DPS-a NA CELU SA PREDRAGOM BOSKOVICEM.

 69. Slavko, kad procitam ovakav tekst, uplasim se. Je li moguce da smatras da je Njegos bog, da treba da mu se klanjamo… uh, letimice prodjoh komentare, i vidim pjesmu od Doorsa direktno nadahnutu sotonskim duhom… Pih, izgleda da zaista nema normalnih (pravednih, nema ga ni jedan) ljudi. Davno sam te podsjetila na Tvoje rijeci Ljubav ljudi, ali ti se ne sjecas… Sve cesce citam mrznju, opadanje, duh kritizerstva na kojem bi i sam Opadac pozavidio. Znam da ni Jovan Krstitelj nije imao blag rjecnik, ali imamo Hrista, njegove rijeci i ponasanje za primjer, Isus je Bog. Nisu ljudi, ni mrtvi, ni zivi. Njemu treba da se poklonimo i molimo, i spasice onog ko tako cini. Jednom si rekao da si savrsen politicar, i slazem se. U domenu politike ti si taj koji je bio direktno orudje kojim se Gospod posluzio u ono mracno vrijeme rata, sankcija. Ali nisi savrsen, imas greske kao covjek. Nemoj mi reci da do sada nisi imao priliku da cujes da se ne treba klanjati ljudima, koliko god da nam se cine bozanski. Eto meni si ti izgledao takav, ali odlicno znas da nisi (hvala bogu znam i ja) i da si kao i svaki drugi covjek duboko zavisan od Njegove milosti, i ako imas cime da se hvalis hvali se Njime. U pitanju je vjecni zivot. Nedaj da ti trka i muka koje si imao do sad budu uzalud. Ako bih voljela da sretnem koga na Nebu to si ti, i vjerujem da ces potraziti i podrzati i duhovnu istinu kao sto si politicku. Procitaj knjigu ”Velika borba”. Bitka je u toku, jos mozes posluziti Gospodu, ali ne sebi. Ovu knjigu sam ti nabavila, ali ne znam smijem li ti je dati, jer … znas i sam. Imas problem, nisu svi ljudi koji ti ne aminuju sve sto kazes, odmah i neprijatelji. Uspori, saznaj duhovnu istinu, tajna je u skromnosti i trpljenju, treba sebe pobijediti. Citaj kako je Mojsije prosao kad je htio u svojoj sili da oslobodi svoj narod. A bio je, nije da nije bio obrazovan, iskren, ugledan… Ne, ima nacin koji nije nas. Tek posle 40 godina poniznog zivota dobio je karakter koji je bio potreban da oslobodi svoj narod, a podsjecam te da taj narod nije bio nista bolji od Crnogorskog, ali je bio izabrani.
  Cuvaj svoje srce i razum.
  PS. Eh da mi je da te vidim sa vijencem slave, ali da tebi taj vijenac nista ne znaci, vec povezanost sa Gospodom, a onda bi lako oprostio svima. Gospod neka sudi, kome treba.

 70. Gospodo,
  veceras sam na RTS-u vidio scenu kad Bozidar Djelic ministar za EU integracije u vladi Srbije u parlamentu urucuje clanovima spoljnopolitickog odbora primjerke prevoda upitnika EK koji je dat Srbiji kao uslov za sticanje statusa kandidata.

  Upitnik koji je dat CG nasa ministarka Gordana Djurovic je progasila tajnom.Samo toliko u vezi cestog uporedjivanja u regionu koja je zemlja bliza ispunjenju uslova za dobijanje statusa kandidata za clanstvo u EU.

 71. Naravno english, dobro opazenje u kojem se kruje sustina crnogorskog mentaliteta. Sve nesto prikriveno, ispod zita, pa ko sto uhvati. Isto tako sam jutros uhvatio jednu raspravu na HRT-u izvucenu iz n jihove skupstine, gdje se postavlja pitanje da li su hrvatski vojnici koji su otisla za za Afganistan cijena koju placa Hrvatska za ulazak u EU. Naravno misli se na pravu cijenu, na miris novcanica jer kako su rekli svaki vojnik koji je otisao tamo drzavu Hrvatsku kosta 1 milion eura ali da to u konacnici placaju poreski obveznici RH. Prevedeno na nas “crrnogorski” jezik to znaci da i svaki nas vojnik koji je otisao u Afganistan kosta najmanje toliko. Posto je ta stvar kod nas obavijena velom tajne, pa zakljucana u najskriveniji dio kovcega, koji je opet zakopan iza sedam gora i mora, kao i sve ostalo sto jeste nas na kraju to i ne treba da cudi. Sve i da smo kao javnost upoznati sa tim cinjenicama, takodje ne bi bilo reakcije. A znate li zasto? Zato sto je u CG samo jedna stvar jos gora od vlasti koja vlada, a to je ovaj pokvareni i bezmudi narod.

 72. Davar,
  ministarka Djurovic je cak u jednoj emisiji rekla Vanji Calovic na trazenje da dobije kopiju,da je upitnik vlasnistvo EU,da se daje vladi a to znaci da ga ne smiju gledati ni poslanici niti NVO.

  Kakva kontradiktornost.Upravo EU insistira da se angazuju NVO i sve politicke strukture,to znaci partije da bi se reformisalo drustvo i postigao konsenzus.To je kljucni uslov.

  Gordana Djurovic je usla u vladu kao nestranacka licnost a sad je najeksponiranija DPS-ovka.Naravno zbog njene plate i plate njenog muza Salete koji je na celu neke Agencije pobila bi sve one koji ne podrzavaju njenog sefa ratnog huskaca i profitera koji se sakrio iza funkcije.Blago studentima kojima ona predaje.

 73. Gospodo.
  tvrdim da Sanader sad trnutno nije u hotelu Splemdid.Mozda je nedje po Budvi ili Sv.Stefanu.Ceka se povratak sefa svega da mu odredi utociste.

 74. O Canetu …: http://pavlusko.wordpress.com/2010/07/29/tajkunsko-siroce-cane-dindic-stanisic-vucelic-tadic-u-%e2%80%9clegalnom-tajnom-biznisu%e2%80%9d/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: