Posted by: Slavko Perovic | February 8, 2011

8.02.2011.g.

Da li je Crna Gora zemlja čudesa? Nije! Crna je Gora zemlja užasa, zemlja srama i zastide na svakom koraku, zemlja koja već punih dvadeset godina sebe samu razara, jede i uništava kao što najmaligniji karcinom razara zdravo tkivo organizma, zdravi njegov  život i odvodi ga ravno u zagrljaj smrti.

Da li je Crna Gora živa zemlja? Ako bi se sudilo po trošenju kiseonika neophodnog za život, reklo bi se da je živa. Ja tvrdim da ona izdiše i pored ogromne potrošnje kiseonika, jer taj kiseonik ne podržava one koji žele da žive srećni i slobodni, on podržava ogroman, predominantan broj onih koji dišu, ali  ne žele da žive ni srećni, ni slobodni,  žele i hoće da jedva  dikću, a ne nikako da dišu punim plućima  i žive  kao slobodni i srećni ljudi u slobodnom i srećnom društvenom okruženju, ne,  oni hoće da dikću kao robovi i takvo,  jedva-jedvito disanje,  danonoćno i na svakom  koraku  lažno prodaju kao svoj vrhunski domet.

Što su Crnogorci,  pod čime  podrazumijevam sve,  bez obzira na pol, naciju, vjeru ili političko opredjeljenje,  sve  one koji u njoj žive? Crnogorci su neizmjerne lične i moralne kukavice, podlaci, poltroni, lažovi na svakom koraku i prevaranti, osobe koje lažu same sebe svakog dana i svake noći sopstvenog života, a iz porazne dubine tog kobnog samolaganja  izrasta,  kao iz otrovanog tla,  crno drvo  laži i prevara sa otrovnim plodovima  za sve druge, za sve ostale. Kako se može objasniti današnja razor- situacija u Crnoj Gori? Nikako drugačije nego onako kako je već rečeno.

Crnogorci su se počeli preobraćati, odnosno mijesiti  u ovakve današnje neljude i  podle ulizice,  sve krenuvši od one kobne, davne i krvave 1918-te kada im je Beograd samlio i uništio:  i  ustav, i državu, i kralja,  i crkvu, i dinastiju Petrović- Njegoš, i  jezik, i kulturu, i sve što je crnogorsko proglasio srpskim, ponizio crnogorsko svijetlo oružje, crnogorske  junake i blistave  njihove  pobjede i zastave tkajući od sopstvenog sramotnog petstogodišnjeg ropstva pod Turcima  „junački“ mit, kradući   Crnogorcima njihovu blistavu,  hiljadugodišnju istoriju,  praveći od nje lažni srpski  „dragulj“, a Crnogorce,  u cilju  njihove prevare i lakše manipulacije sa njima, proglasivši „srpskim  Spartancima!“

Ko je glavni krivac za današnje stanje? Glani su krivci dvojica mafijaša crnogorskih! Prvi se, koji je  šef  mafije i šef mafijaške klike Đukanović,  zove Milo, a drugi je njegov vjerni sluga, potrčko, pljačkaš,  robot i što još sve ne u crnom smislu, Svetozar Marović!  Ali, jedno ne treba, bolje reći ne smije se nikako zaboraviti: njih dvojica, kojima treba pridati i trećeg:  Momira Bulatovića, iz glave su cijela naroda, njih trojica reprezentativno prikazuju sve opšteprisutne,  crne, sramne, kukavičke i lupeške karakteristike  naroda crnogorskog! Ovo  sve  što je rečeno najbolje odslikava ona stara narodna crnogorska poslovica  čijom  upotrebom  se neko htio opisati  neviđeno podlim pa se govorilo da spava kao lisica, a lisica kad toboš spava, ona ispod trepavica samo mjerka blizinu plijena, da li je dovoljno blizu da bi ona uspješno jurnula u napad. Današnji Crnogorci spavaju kao te lisice, glumeći i lažući da ne znaju ništa što se dešava, jer, eto, oni ne vide!  Lažu  Crnogorci da ne vide i da nijesu viđeli, lažu.  Da nijesu imali ništa drugo, prije svega zdrav razum, imali su dvadeset godina direktne  radio i televizijske prenose zasijedanja crnogorskog parlamenta, pogotovo one u kojima je godinama i godinama briljirao LSCG!  Vide  Crnogorci danas i viđeli su sve ovo punih dvadeset godina, ali su između Dobra i Zla odabarali Zlo i gurali ga u „napredak“ svim svojim snagama. Sa istom žestinom gazili su Dobro, nas liberale, nas koji smo ih pokušavali dvadeset godina  časno, hrabro i pošteno odvući sa samoubilačkog puta kojim se podržava Zlo i povesti  na Put  punog života, Put kojim se podržava Dobro. Kad  Crnogorce , u raspravi, dovedete do ovakve matne pozicije, kad njihove smrdljive i lažne, sramotne  “argumente”,  bacite tamo đe im je mjesto: u kanalizaciju, oni redovno odgovaraju da nijesu znali! Kako molim!? Bošnjaci, na primjer,  nijesu znali da im je Milo Đukanović bio glavni dželat, i ne samo njima, pa zato već godinama,  iz neznanja, molim vas,  listom glasaju za njega? Crnogorci nijesu znali da je Đukanović,  zajedno sa Marovićem i Bulatovićem , razarao i razara Crnu Goru vodeći  mafijašku DPSDP? Molim? Pa zbog toga „neznanja“  listom, sa svim izdajnicima sramotnim Liberalnog saveza , listom Crnogorci glasaju za Đukanovića, za njega koji ih je samlio  u  ljigavu hranu za svoje kućne ljubimce? Sve su znali i sve znaju Crnogorci, ali misle da je Zlo isplativo, kod Đukanovića su ih odvele pare, količina para kako kome,  odvela ih je korupcija, interesi i privilegije, pa neka sve propane!

Ovo je suva istina, njenih primjera može se navesti koliko god hoćete, ali  kakva je sudbina Istine u Crnoj Gori? Odgovor je lak, užasno gadan, sraman i porazan, odgovor karakteriše crnogorske Sotone, Mila Đukanovića i Svetozara Marovića: Istina se u Crnoj Gori proglašava za  laž, laž se proglašava istinom, a pljačka se naziva biznisom, vezanje lanaca sopstvenom narodu proglašava se najvećim uspjehom, užas!  Crnoj Gori nije potreban jedan, nego deset Dostojevskih, ona je ogromni kontejner prepun sličnog materijala. I hoće da kažu kako nijesu znali, a ja kažem l a ž u! Znali su sve, zahvaljujući nama liberalima, znali su Istinu i bježali od nje kao đavo od krsta! To je sudbina  Crne  Gore, sudbina u kojoj Sotona vodi mafiju, razara državu, razara ljude, krade, pljačka, lupeža, švercuje, slaže na tajne račune stotine i stotine miliona eura, ima kupljene dijelove  vođstava lažnih opozicionih  „stranaka“, a suštinski  najobičnijih metli Sotoninih, sudbina u kojoj Sotona upravlja  svim „crkvama“ u Crnoj Gori, svima do jedne jedine, u kojima su najviši sveštenici puki crni pioni u Sotoninim crnnim i krvavim rukama, u kojoj  Sotona upravalja univerzitetom i „univerzitetima“, u kojoj upravlja medijima, u kojoj uprava proliv-„intelektualcima“ i politčkim  proliv- „analitičarima“, u kojoj upravlja lažnim „novinarima“,  takva sudbina je više nego tragična, ali i zaslužena,  i to debelo zaslužena, a sve je Đukanović uradio u punom sadejstvu sa njegovim sotonskim blizancem: Miodragom sramotnim Profiter Perovićem, to vam je Crna Gora danas.

A kakva je bila Crna Gora prije  sramotnog  januara  1989-te? Ista, u dlaku ista kao što je danas, ali se to nije vidjelo, bilo je pokriveno udbom, lažnim medijima i komunizmom. U toj ranijoj Crnoj Gori bila je zabranjena, neformalno, ali zločinački zabranjena  čak i crnogorska kapa, i crnogorska nošnja, o pisanju istorije crnogorskog naroda da i ne govorimo, tu je tek bila glavna rampa  komunističke zabrane   nad zabranama i sve tako, u krug. U tom smislu Đukanović nije ništa novo, osim u bezočnoj i očiglednoj pljački i isto takvom kriminalu, u svakom milimetru slijedi Đukanović  „put“  svojih komunističkih i udbinih prethodnika iz čijeg se osinjeg  omladinskog gnijezda i izlegao kao vodeći  crnogorski predator. Katastrofa je što  su ga i novonastale balkanske države proglasile uspješnim demokratom i evropejcem, a iz sred uništavanog Sarajeva dobio je nagradu za humanizam,  zajedno sa Svetozarom Marovićem, njih dvojica glavnih ratnih huškača i ratnih saveznika Slobodana Miloševića!   I nikad ne zaboravite da je Đukanović odbio da svjedoči pred haškim sudom protiv Slobodana Miloševića! I nikom ništa, naprotiv, Obama ga hvali, pa   što je mnogo, mnogo je i prepuno besrama!

D O S T A!

Advertisements

Responses

 1. U svoju domovinu Slavko; Nazad! Pa ako nas ima 15 ima nas 15, ako nas ima stotinjak ima nas stotinjak, bar da nama medjusobno bude lakse.

  “…Ali, jedno ne treba, bolje reći ne smije se nikako zaboraviti: njih dvojica, kojima treba pridati i trećeg: Momira Bulatovića, …”- Tako je. Nema zaborava, svi da se organizovano kao travel grupa odsele na Maldive, nema zaborava Crnogorci! Imenom i prezimenom svakog dana ih treba podsjecati na njihova zlodjela i pljačke.

  I sada 2011. god. nikad veca potreba za LSCG-om. Uz to, sve sto je bilo balast u LSCG pokupovala je UDBA u zadnjih 20 godina. Sad bi bili jos snazniji.

  SLOBODA NEGO ŠTO!!!

 2. To što ga iz regiona i od preko bare hvale, nagradjuju i tapšu-gadi mi se.Onda pomislim da je “čoek” možda član neke jače skupine zlikovaca nego što to možemo i predpostaviti.Ipak mislim da su jadni svi:i nagradjeni i nagradodavci.
  LORD:žao će mi biti ako ovo shvatiš kao soljenje mozga,ali Slavko nije radi nas otišao
  pa mislim da se nešto drugo mora dogoditi da se on i fizički vrati kući.inače i ja bih svaki komentar počela sa , VRATI SE

 3. Draga Avila, jasno mi je da radi nas nije otisao al sigurno je uticaja imalo dosta i to da su od samih pocetaka LSCG uz Slavka bili i oni koji su najblaze receno bili nedovoljno moralni, nedovoljno jaki, nedovoljno posteni… a kojima je itekako vjerovao. Ko bi ih sve mogao pobrojati.. No, bi li iko zivi znao danas ili cuo za izvjesnog Novaka Adzica, bracu Vucinic, bezlicnog kvazi masona Miodraga Zivkovica i desetina drugih da se nisu slepali uz LSCG? Niko nikad. Slavkovim povratkom barem bi se “bivsih” liberala otarasili i relaksirali…Konkretno đe je Živković danas? Đe je nakon referenduma? Lik je odradio svoj prljavi posao i debelo ga naplatio. Vrijeme je pokazalo da je bio udbin špijun i uhoda koji na mig treba da razbije LSCG. Nula od covjeka. Inace mi nikad nije bio drag. Pravi uljez. Jasno mi je da u svakoj drzavi treba da postoji agencija za nacionalnu bezbjednost al kod nas je jos prava komunistička UDBA i dok se ona ne rasturi i ne rasformira nikad pomaka u ovoj drzavi.
  I sad malo humora: PA VJERUJE LI IKO U OVOJ CG DA JE SRDJAN MILIC OPOZICIONAR? ha ha ha… Predrag Bulatovic se eto kao i trudio da to odglumi al ovaj tip je smijesan… Proziran je kao paus papir

 4. Tako je,pobuna protiv lazi! Otpor stoko!

  Nedostaju komentari onog hrabrog komentatora pod nikom che na ovoj stranici. Javi se,che!

 5. Bravo genije.

 6. Oštro napisan tekst!
  ISTINITO opisana današnjica u našoj državi!

  Ali ako ovo ostane samo tekst bez realizacije u praksi, na ternu, nece biti dobro.

  OTPOR DO POBJEDE!!!

 7. Odlican dubinski presjek stanja crnogorskog (zlo)duha!-Htio bih odje pomenuti jos jednu kategoriju ljudi koja nije zanemarljiva po brojnosti (licno iskustvo) a to su oni sto ne zele da znaju i shodno tome -ne znaju!To su oni koje politika ne zanima,nece da se sjekiraju oko toga,.. a kljucno u svemu tome je ‘pozitivizam’ na crnogorski nacin.Tako je ‘pozitivno’ sve sto je ugodno za cuti i vidjeti,sto se lako vari,povrsne price,tapsanja po ramenu,a problemi -to ce neko drugi ili se jednostavno ne priznaju,.. Da’ce Bog! Takvima je Istina preteska za prihvatit jer je tada tesko uvidjeti sebe u odnosu na nju.Ocu da kazem da velik broj ljudi koji svo ovo vrijeme drze do casti,postenja u medjuljudskim odnosima (a ‘zahvaljujuci’ tom ‘pozitivizmu’ su se udaljili od istine,od sebe)treba nekako osvijestiti,treba im se objasniti da njihov plus (pozitivnost) puta (u odnosu na) minus (negative pojave) rezultira umnozenoj negativnosti tj. katastrofi koju imamo.Mozda je to kljuc za promjenu!

 8. PRAVI SKENER CRNE GORE!!!
  Kanalizacija, nego sto, u ljudskom, odnosno u neljudskom smislu.
  Opis Slavkov je sjajan i odvratan. Sjajan jer je potpuno tacan i odlicno opisan, a odvratan jer je to stanje sadasnje, predjasnje i bojat se jos dugo buduce u CG.
  Nije covjek ni u ostalim drzavama neka vrijednost, ima svuda gadova, ali ima i mnogo vise ljudi. Crna Gora je na dnu, zakovana. Nijesu milo i sveto najveci smradovi u cg, veci su oni koji ih podrzavaju i tako cg guraju u ambis. Obama je takodje dio ape sto svijet zagadjuje.
  Sto ciniti? AKCIJA!!! U cg ima makar 1000 hrabrih, postenih i inteligentnih ljudi. Dovoljno za akciju.

 9. sve tačno u dlaku.to i jeste najviša žalost!crnogorci sami sebi sve to čine.

 10. gospodine Perovicu,veliki dio postenog naroda vapi za promjenama,i nema ni trunke strpljenja,moj savjet vam je da ako hocete da mijenjamo stvari na bolje da krenemo sto prije sa mitinzima jer ovo nevodi vise nicemu.

 11. Ko je glavni krivac za današnje stanje? Glani su krivci dvojica mafijaša crnogorskih! Prvi se, koji je šef mafije i šef mafijaške klike Đukanović, zove Milo, a drugi je njegov vjerni sluga, potrčko, pljačkaš, robot i što još sve ne u crnom smislu, Svetozar Marović! Ali, jedno ne treba, bolje reći ne smije se nikako zaboraviti: njih dvojica, kojima treba pridati i trećeg: Momira Bulatovića, iz glave su cijela naroda, njih trojica reprezentativno prikazuju sve opšteprisutne, crne, sramne, kukavičke i lupeške karakteristike naroda crnogorskog! Ovo sve što je rečeno najbolje odslikava ona stara narodna crnogorska poslovica čijom upotrebom se neko htio opisati neviđeno podlim pa se govorilo da spava kao lisica, a lisica kad toboš spava, ona ispod trepavica samo mjerka blizinu plijena, da li je dovoljno blizu da bi ona uspješno jurnula u napad. Današnji Crnogorci spavaju kao te lisice, glumeći i lažući da ne znaju ništa što se dešava, jer, eto, oni ne vide! Lažu Crnogorci da ne vide i da nijesu viđeli, lažu. Da nijesu imali ništa drugo, prije svega zdrav razum, imali su dvadeset godina direktne radio i televizijske prenose zasijedanja crnogorskog parlamenta, pogotovo one u kojima je godinama i godinama briljirao LSCG! Vide Crnogorci danas i viđeli su sve ovo punih dvadeset godina, ali su između Dobra i Zla odabarali Zlo i gurali ga u „napredak“ svim svojim snagama.

  Ovo napisa Slavko.Ajte sad moji kriticari recite neku.Ja cu dodati jos i ovo-

  Djukanovic je danas a i uvijek bio prvi i sa svojom laboratorijom zla zvanom
  UDBA radio je opite nad crnogorcima.Nema klinike u CG niti u okruzenju koja bi se pohvalila takvim rezultatima a sa losijim kadrom no sto je to postigla Djukan-
  oviceva UDBA.Veliki doprinos tim rezultatima nesebicno je integrisao i sadasnji potpredsjednik vlade CG za unutrasnju politiku i sistem drzave Dusko Markovic,dugogodisnji sef UDBE i veliki postovalac kucnih predmeta koji sluze
  za grijanje,poznati pod univerzalnim imenom-radijator.

  Marovic je uvijek bio drugi a i danas je.To je ideolog pakosti prema svemu i svima koji nijesu za DPS.On sad cuti i ako mu doskorasnji kako je volio da kaze prijatelj Milo sprema lomacu.

  Mi liberali moramo pamtiti njihova zla jer onaj ko zaboravi zasluzuje da mu se ponovi.Mi moramo predvoditi onaj dio drustva koji ce kad god dodje do smjene
  vlasti zahtijevati njihovu osudu i lustraciju da nam se ne bi desilo kao u Srbiji da
  oni koji su nas proganjali ponovo preobuceni u drugi dres politicki zive i odredj-
  uju drustvene tokove.Zarad onog sto smo prosli obavezni smo da nikad im ne
  zaboravimo nedjela.

 12. postovani gdine Perovicu, licno ja ne vidim jer ne zelim da gledam dalje od mene moje zene crnogorke i moje dvije crnogorcice koji smo bili i ostali onakvi kavi su bili nasi djedovi i nase babe, nikakva olos i predatori nece nas promjeniti, uvijek cemo postovati nase majke oceve babe djedove koje nikada nikakav boljsevizam nije mogao da nagrize i promjeni, imao sam i ja kao i vi dobru namjeru da sve te nistarije kojih je crna gora puna savjetujem, preobratim, ali njima niti savijet treba niti ga oni traze, zato su i vasi pokusaji u dobroj namjeri sasvim zaludni, okrenite se svojoj porodici i prijateljima i ne zaludjujte se misionarstvom medju nesojima.

 13. Laz istini usta zatvorila pa se tako nakazna baskari u Crnoj Gori.

 14. Bošnjaci, na primjer, nijesu znali da im je Milo Đukanović bio glavni dželat, i ne samo njima, pa zato već godinama, iz neznanja, molim vas, listom glasaju za njega? Crnogorci nijesu znali da je Đukanović, zajedno sa Marovićem i Bulatovićem , razarao i razara Crnu Goru vodeći mafijašku DPSDP? Molim? Pa zbog toga „neznanja“ listom, sa svim izdajnicima sramotnim Liberalnog saveza , listom Crnogorci glasaju za Đukanovića, za njega koji ih je samlio u ljigavu hranu za svoje kućne ljubimce? Sve su znali i sve znaju Crnogorci, ali misle da je Zlo isplativo, kod Đukanovića su ih odvele pare, količina para kako kome, odvela ih je korupcija, interesi i privilegije, pa neka sve propane!

  Ovo veli Slavko a ja cu dodati- jer je Djukanovic preko svoje laboratorije zvane UDBA i preko izdajnika i olosi iz reda bosnjaka i muslimana predvodjenih Fahrudinom Radoncicem,Reisom Mustafom Cericem,Harisom Silajdzicem i Zlatkom Lagumdzijom kupio povelju za mir od Lige humanista iz Sarajeva i povelju za ucinjeno za skladne medjukonfesionalne odnose u regionu koju mu je dodijelio
  Bosnjacki institut iz Sarajeva i sve u cilju pranja njegove ratne biografije.

  Mozda je Slavko namjerno izostavio i jos jednog iz plejade zlocinaca koji su poharali ovaj narod.Mislim na postenog Filipa Fica Vujanovica.Na onog Filipa koji u parlamentu procita anonimno pismo da Slavkova supruga nije platila krecenje stana nekim majstorima,onog postenog Fica koji kupi narodnim parama avion
  za potrebe vlade od fantoma Edina Efovica i njegove nepostojece firme Yube.
  Taj posteni Fico je tada bio premijer a u vremenu kad je bio ministar policije-licne garde Prve familije-desilo se najvise ubistava koja do dana danasnjeg nijesu rasvijetljena.

  Necu nabrajati ostale zlocince iz te organizacije koja je djelovala kao politicka
  partija i koja je sve resurse drzave bila upregla da ugusi postojanje JEDNE JEDINE DEMOKRATSKE stranke-LSCG i jedinog slobodnog politicara u CG Slavka Perovica.

 15. E moj Slavko redovno citam tvoje tekstove pa mi te zao jer znam koliko si se zrtvovao za CG i sve nas koji zivimo u njoj.Sta si sve prozivio i kroz kakav pakao prolazio da bi nam svima bilo bolje.Lakse je Crnogorcima utjerati metar u zadnjicu nego milimetar u glavu.Nemas za koga moj SATA,takvi smo sto da se radi.Cuvaj svoje zdravlje i porodicu nema ti niko preci od njih,a neka robova nek robuju.Mi ovo sto nas je ostalo boricemo se nekako.Pa vidite li ljudi da se UDBA igra kako zeli.Sa RISTOM.R.se sprda,sa opozicijom takodje,sindikatom,sa NVO,sa univerzitetom,sa vojskom sa svima.A svi kao ribe cute.Sad oko popisa zapjenili kao pitanje je bit il nebit,a narod skapava.A ono ljigavo milica iz SNP kao nije pozvano,a poslo podpresjednika.A on sa milom dogovara koaliciju za izbore.Nego da ne pametarim puno, zelim te pozdraviti moj SATA ti znas najbolje sta je cinjeti.Pozdrav svim LIBERALIMA ma dje bili.LSCG ZA VAZDA.

 16. uh..da se najezis…bravo tebi, a nas sram bilo….

 17. Crnogorci su se počeli preobraćati, odnosno mijesiti u ovakve današnje neljude i podle ulizice, sve krenuvši od one kobne, davne i krvave 1918-te – OVO SIGURNO NIJE TACNO , NAprotiv
  istorija poltronerije pocinje i sa usponom autoritarizma i autokratije citajte sa Knjaz Danilom i Knjaz NIkolom , ulizicharstvo je doseglo vrhunac sa poslednjim godinama vladavine Knjaz Nikole – o tome ima toliko primjera i zapisa…ovo je samo nastavak , sto mislite koliko je imao knjaz ulizica medju crnogorcima – nista manje nego danas milo
  Glas naroda 1918 je proizvod i reakcija na vladavinu Knjaza NIkole
  1918 je bila vecinski glas tadsnjih crnogoraca i naravno uz punu podrsku dvora iz beograda sve je to jasno…

 18. i ono o cemu stalno razmisljam je neka misao koja se ovih godina stalno provlaci da
  su i onda i danas crnogorci bili a i ostali isti ..u dlaku

 19. Ah, te ‘lisice’ o kojima Slavko piše – čudni stvorovi – ljudi su ih u basnama predstavili mudrim i lukavim, možda upravo zato da bi svoju pokvarenost takvom predstavili – kao mudrost i lukavost! Jer glumiti da spavaš, glumiti da si prepušten, opušten i ranjiv, a biti zapravo na oprezu i spreman nekome da zariješ zube u vrat jeste vrhunac podlosti! Lisica nije podla – ona je zvijer i funcioniše kao zvijer, ne izdaje se ni za šta drugo. A čovjek koji se ponaša kao lisica, nije mudar i lukav, nego je ZVIJER! E u tom zvjerinjaku prepunom čovjekolikih lisica živimo mi u Crnoj Gori! A ima li ođe vukova, ili međeda da stanu lisicama na put? Ne! Sve je prepuno unezvjerenih zečeva, kokošaka i pokoje gliste koju lije zgnječe usput, loveći toplu krv podatnih sisara i tica! Alegorija? Ne, no živa istina! Ali, ima tu i jazavaca – onih debelih i ružnih, na istom poslu s lisicama, ali sakrivenih po svojim jazbinama – tako imamo i jednoga Fahrudina Radončića koji je svoju jazbinu iskopao kraj Alije Izetbegovića u Sarajevu, đe je krckao sitne glodare dok se nije toliko ugojio da je mogao i Milu (lisac) i Svetu (lisica) završiti gorepomenutu krvavu nagradu za humanizam direktno iz svoga brloga. Tu je, naravno, i njegov brat Šemsudin Radončić, koji se kao svaki pravi tvor (po broju smradnih žlijezda ne parirajući Miodragu Živkoviću, tvoru od Kotora), krio iza svog nadimka Šeki, a koji je bio zadužen za stvaranje i dizanje smradne medijske zavjese dok lisice love plijen! A u izobilju ovakvih tvorova i jazavaca, lisice ne moraju biti osobito bistre, još kad pokoju lešinu serviraju i hijenama iz inostranstva – njihov pir je potpun! I onda prirodno, jedan Obama, šef najvišeg reda čopora šakala, kojima lisice ipak moraju ostaviti dio lovine, odaje priznanje lijama za njihovu vrsnu predatorsku ogranizaciju, koja bi trebala biti uzor i drugim malim lisičjim zajednicama – kako se lovi, i kome se ostavlja! Samo lije se uvijek zajebu u jednom: šakala će opsluživati dok on ne odluči da promijeni šumu! Onda šakali odšetaju i oslobode prostor vukovima da raščiste teren, da ne bi koja lisica pošla za njima u novu, čistu preriju! E, a kad vukovi krenu za šakalima…tu će bit belaja, jer vukovi su ipak vukovi – vuci gorski!
  Hadžiselimović, Đelo Hadžiselimović

 20. Crna Gora je ustvari jedan tezak narkoman koji nikako ustvari i ne zeli da se skine sa igle i dopa jer kao sto jedan narkoman rece ” neznam sta bi posle radio”

 21. VELIKI POZDRAV ISTINSKIM LIBERALIMA!

 22. Predlazem rubriku na ovom blogu ĐE SU I ŠTO SAD ČINE “bivši” liberali?

  Počevši od Miodraga Vlahovića 🙂

 23. Špijunčine!, ima li gorega nesoja od takvog koji svoju slinavu potrebu dobija na račun nečije nesreće! Ta “sposobnost” ove Crne Gore, koja nije ni alisa ni zemlja čudesa, nego nešto čemu se, kad se dobro upozna, čovjek tešto može uželjeti, ta “sposobnost” je Crnu Goru dovela do ovog “carskoga” lova u mutnom. Možda je trebalo reći da lažavi stanovnici ove zemljice zbilja hrabro i pošteno lažu.
  Pročitah izraz “dikće”, pun pogodak … dikće!!, pa me asocira na “TO JE RUČAK GADA PUZEĆEGA!”…
  Svi smo mi u pravu, ALI što s tim?
  Čuh da će Đukanović samoga sebe opet da kandiduje za predsjednika. Poslije popisa, pretpostavljam. To bi bilo stvarno DOSTA!

 24. DJE SU I ŠTO SAD ČINE ?

  1. Miodrag Vlahović
  -prvo pojavljivanje na TV-sučeljavanje sa N.Kilibardom.
  -sve nas je oduševio i izmamio uzdah olakšanja ,da konačno S.Perović dobije
  “desnu ruku”.iz kratkog razgovora sa njim na prvom mitingu u H.Novom ,jasno mi je bilo koliko ga izjeda ljubomora prema S.Peroviću.ovaj je mnogo uzletio, opasan je i opak-pomislila sam.
  ne znam dje je sada ,ali se dobro unovčio,umastio i ugoio.
  -da je ostao u LSCG imao bi zdravu kilažu sigurno,poštovanje do obožavanja
  i nikad, nikad ne bi se srozao toliko u svom samoljublju da traži od spikera da ga umjesto imenom oslovljava sa -M I N I S T R E
  -jado jadni

 25. Slavko,

  posebno mi se dopalo ovo kad Crnogorci kažu da nisu znali a LAŽU!! E za to SVAKA ČAST, o tome bi se roman mogao napisat, to je najljepše Živko Nikolić obradio u filmu “U ime naroda” koji je najbolji filmski i kakav oéte opis Crne Gore!!

  I nikad ne zaboravite da je Đukanović odbio da svjedoči pred haškim sudom protiv Slobodana Miloševića! I nikom ništa, naprotiv, Obama ga hvali, pa što je mnogo, mnogo je i prepuno besrama!
  A za ovo nikad ne zaboravite: SAD SU NAJVEĆA I NAJPOKVARENIJA MAFIJAŠKA ORGANIZACIJA NA SVIJETU, svoje vjerne sluge ne zaboravljaju, a ko se protiv njih okrene slijedi sudbina NORIJEGA!!

  Puno pozdrava i dobro zdravlje Ti želim i Tebi i Tvojoj familiji! Ti si jedan od poslednjih Crnogorskih vitezova starog kova!!

  Igor

 26. After Egipt, the turn is on Montenegro,
  Naravno uz Liberalni savez CG..
  Samo lajemo a nista ne radimo.. Slavko dosta si bio Izvan vrijeme je da Kritike vlasti i okupljanje stranke i sumpatizera Odpocnes iz Cetinja Uz tebe smo Dijaspora U NY i Šestani u CG
  Pozdrav!

 27. Bošnjaci, na primjer, nijesu znali da im je Milo Đukanović bio glavni dželat, i ne samo njima, pa zato već godinama, iz neznanja, molim vas, listom glasaju za njega?

  Ovo napisa Slavko a ja dodajem-ali su zato imali dvometricu Ranka,Rifka Rastodera,
  Rama Bralica,Sabovica i Spahica koji su ulaskom u vlast garantovali Djukanovicu oprost od ratne proslosti i sve to pod izgovorom za i u ime nezavisne Crne Gore.

  Pitam koje i cije Crne Gore.Odgovaram Djukanovicevog pasaluka sa podanicima
  iz SDP-a kojima je dao saobracaj,Aerodrome Crne Gore,Morsko dobro,fond zdra-
  vstva itd.Tu ti mali jadni glodari koji navodno vole Crnu Goru,ali samo kao imovinu
  namiruju svoje alave apetite.Djukanovic u svom pasaluku zavata koliko pozeli.

  A mutavci sa univerziteta cute.Cute te male jadne kukavice kao sto su cutale kad
  im je Milo dovodio zamjene iz okruzenja da bi ih prepao i ubacio njegovoj UDBI u
  celjusti.

 28. Crna Gora je ustvari jedan tezak narkoman koji nikako ne zeli da se skine sa igle i dopa jer kao sto jedan narkoman rece “neznam sta bih poslije”

 29. “Dvanaest glasova bijesno je vikalo, i svi su bili jednaki.
  Sada je bilo jasno što se promijenilo u izgledu svinja.
  Pogled životinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do čovjeka,
  od čovjeka do svinje, i ponovo od svinje do čovjeka;
  ali, već je bilo nemoguće raspoznati ko je svinja, a ko čovjek.”-Dz.Orvel

  Zalostan je i porazavajuci svaki novi dan proveden u ovakvom drustvenom krmedaru.

 30. Odgovor je lak, užasno gadan, sraman i porazan, odgovor karakteriše crnogorske Sotone, Mila Đukanovića i Svetozara Marovića: Istina se u Crnoj Gori proglašava za laž, laž se proglašava istinom, a pljačka se naziva biznisom, vezanje lanaca sopstvenom narodu proglašava se najvećim uspjehom, užas! Crnoj Gori nije potreban jedan, nego deset Dostojevskih, ona je ogromni kontejner prepun sličnog materijala. I hoće da kažu kako nijesu znali, a ja kažem l a ž u! Znali su sve, zahvaljujući nama liberalima, znali su Istinu i bježali od nje kao đavo od krsta! To je sudbina Crne Gore, sudbina u kojoj Sotona vodi mafiju, razara državu, razara ljude, krade, pljačka, lupeža, švercuje, slaže na tajne račune stotine i stotine miliona eura, ima kupljene dijelove vođstava lažnih opozicionih „stranaka“, a suštinski najobičnijih metli Sotoninih, sudbina u kojoj Sotona upravlja svim „crkvama“ u Crnoj Gori, svima do jedne jedine, u kojima su najviši sveštenici puki crni pioni u Sotoninim crnnim i krvavim rukama, u kojoj Sotona upravalja univerzitetom i „univerzitetima“, u kojoj upravlja medijima, u kojoj uprava proliv-„intelektualcima“ i politčkim proliv- „analitičarima“, u kojoj upravlja lažnim „novinarima“, takva sudbina je više nego tragična, ali i zaslužena, i to debelo zaslužena, a sve je Đukanović uradio u punom sadejstvu sa njegovim sotonskim blizancem: Miodragom sramotnim Profiter Perovićem, to vam je Crna Gora danas.

  Ovo napisa Slavko a ja dodajem-Sotona je u laboratoriji zla zvanoj UDBA eksperimentisao beskrajno dok je dobio gotov proizvod tipa Miodraga Vukovica,Milice Pejanovic,Miofraga Nikcevica,Dragana Djurovica,Tarzana Milosevica,Predraga Nenezica,Branimira Gvozdenovica,Bora Vucinica i mnogo drugih.Sta su oni.Gomila ljudskog mesa sa stecenim refleksom za poltronstvo i
  pljackanje.Naravno Sotona je im je odredio pasnjake dje oni mogu zadovoljavati svoju pohlepu sa jasnim pravilima da u njegove zabrane kojih je nebrojeno u
  svim gradovima Crne Gore da ne smiju njuske zavlaciti.

  Da bi sve ovo Sotona postigao male ljudske protuve u liku novinara je kupio za
  trice-stocna hrana.Taman toliko jer toliko i vrijede ti gmizavci.Oni su na svom vrhu imali bolesnu ljudsku psihu u liku Profitera Perovica koji je dodatno osim medija
  imao angazman i na univerzitetu.Naravno sve to je ta hulja zajedno sa sestrom,bratom i porodicom naplatila a protuve tipa,Draska Djuranovica,Sekija Radoncica,Soka Radoicica,Veseljka Koprivice,Bebojse Redzica i drugih direktno je prekopcao Djukanovicu na conection.

 31. Inglish, poslije ovako opsirnih analiza u komentarima, sticem utisak da ti je jos uvijek nepoznata i ona druga strana, u vidu priznanja, da svoj ovoj ekipi koju si nabrojao i zlocinima nad crnogorskom privredom, narodom, fali jos neko. Opozicija Inglish. Upravo ona kojoj ti jos uvijek dajes sansu.

 32. AVILA:
  da je ostao u LSCG imao bi zdravu kilažu sigurno,poštovanje do obožavanja
  i nikad, nikad ne bi se srozao toliko u svom samoljublju da traži od spikera da ga umjesto imenom oslovljava sa -M I N I S T R E
  -jado jadni

  HA HA HA HA…. a nedje sam moguce na you tube pronasao taj isjecak dje kao u kosarci gestikulira TIME OUT i trazi da se oslovlja sa gospodine ministre… Zivo me interesuje sto je on to Slavku naveo kao razlog odlaska iz LSCG?

  A đe nam je alfa i omega razvoja turizma i morskog dobra 8zla) mister PURKO IVANČEVIĆ? ha ha ha…
  Ne potcjenjujem UDBU, naprotiv, al je mogao bar neko reć E NEĆETE ME SLOMIT , OSTAJEM UZ LSCG?

 33. To je sudbina Crne Gore, sudbina u kojoj Sotona vodi mafiju, razara državu, razara ljude, krade, pljačka, lupeža, švercuje, slaže na tajne račune stotine i stotine miliona eura, ima kupljene dijelove vođstava lažnih opozicionih „stranaka“, a suštinski najobičnijih metli Sotoninih, sudbina u kojoj Sotona upravlja svim „crkvama“ u Crnoj Gori, svima do jedne jedine, u kojima su najviši sveštenici puki crni pioni u Sotoninim crnnim i krvavim rukama, u kojoj Sotona upravalja univerzitetom i „univerzitetima“,

  Ovo napisa Slavko a ja dodajem-upravlja univerzitetima koji bi trebali biti ontelektualna kicma drustva.Tamo na zalost sjede ljudi visokih akademskih znanja i ne potvrdjenih vrijednosti.Ne znam da li ti ljudi idje van Djukanovicevog,Duska Knezevicea i celebicevog univerziteta mogu gostovati.Oni tezgare tu u dvoristu Djukanovicevog pasaluka za nadnicu koju im on odredi.Ukoliko im je mala naknada precutno im je dozvoljena i naplata ocjena.

  Ti misi pilecih mozgova nemaju hrabrosti a bogami ni kvaliteta da se izmjere sa kolegama iz okruzenja.Da li ste zaboravili gostovanja Mladjana Kovacevica,Danijela Cjeticanina,Miroslava Prokopijevica,Madzara,Goatija i drugih.
  Naravno bili su rezimu potrebni da ucine dekor otvorenog i slobodnog drustva.
  Danas su ostali na jedinog gostujuceg prof. Dusana Janjica koji i nema neku
  naucnu reputaciju.Naravno angazovan je umjesto Srdjana Darmanovica dugogodisnjeg lazova i prevaranta za zbunjivanje javnosti Milos Besic za koju
  uslugu je dobio stan.

  Geto,
  opozicija ne valja.Nista novo.Ali sa kim mislis da mi sami mozemo mijenjati nesto.

  Nick,
  nema te.Ne bojte se nista se oko radijatorove fabrike duhana u Mojkovcu nece
  otkriti.To je sluzilo da se malo prepadne agilni radijator Dusko.Tako je Djukanovic po potrebi prepadao Milicu Pejanovic istrazujuci muza Zorana i Montenegro airlines par godina i Brana Gvozdenovica istrazujuci mu rodjaka iz luke Bar par godina.

  Srele,
  dje si.Nema te vec duze.Koji su jadi.Ne bojte se se.Prezivjece radijator.

 34. Katarina kaze,
  Ali, ima tu i jazavaca – onih debelih i ružnih, na istom poslu s lisicama, ali sakrivenih po svojim jazbinama – tako imamo i jednoga Fahrudina Radončića koji je svoju jazbinu iskopao kraj Alije Izetbegovića u Sarajevu, đe je krckao sitne glodare dok se nije toliko ugojio da je mogao i Milu (lisac) i Svetu (lisica) završiti gorepomenutu krvavu nagradu za humanizam direktno iz svoga brloga. Tu je, naravno, i njegov brat Šemsudin Radončić.

  Ti jazavci su u BiH vrijedno radili kako bi kod Lige humanista i Bosnjackog instituta
  krvavim novcem obezbijedili Djukanovicu povelje i priznanja.Ti jazavci potpomog-
  nuti frustriranim Silajdzicem i reisom Cericem sirili su lazi o nama liberalima a velicali Djukanovica.Nas su crnili kako bi sprijecili Slavkova gostovanja u BiH a
  Djukanovicu prali ratnu biografiju kako bi mu poduprli pricu o multieticnosti i mul-
  tikonfesionalnosti.

  Imaju jedan veliki problem.Cinjenice.A cinjenica je da je u vrijeme deportacije Djukanovic bio premijer.Pretpostavimo i da je tadasnji ministar policije Bulatovic,
  sto je namjera vlasti da utvrdi,dao nalog za deportaciju zasto ga njegov nadredjeni nakon prekida te akcije Djukanovic nije smijenio ili sankcionisao.Naravno nije jer je to naredio i osmislio on.posto je tadasnji ministar
  pokojni oni koji bi trebali to saopstiti boje se.Sa razlogom.
  Cinjenica je da je takodje kad su muslimani protjerivani iz Bukovice Djukanovic bio premijer.Ni nakon te sramne akcije u kojoj je aktivno ucestvovao sadasnji direktor policije premijer se nije usprotivio i iskazao svoj stav smjenama optuzuje ga.

  Oni koji bi trebali da podrzavaju svoje sunarodnike da istraju u zahtjevima da se razjasni istina o svojim najblizim tada nastradalim danas su podpora Djukanovicu i njegovom rezimu.Sta reci za Rastodera,Sabovica,Spahica,Sehovica,Bralica i druge koji preko anti ratnog imidza SDP-a piju krv svojim sunarodnicima zarad mrvica sa stola Djukanovica.Sta reci za Husovica,Mustafica i ostale koji preko bosnjacke stranke prave dekor lopovskoj vladi a cute na sikaniranje svojih sunarodnika.

  Ja od Mevludina Nuhodzica,Ramiza Basica,Suada Numanovica i ostalih muslimana
  iz DPS-a ne ocekujem nista.Oni su davno prodali vjeru za veceru.

 35. Evo se godinama vadimo na socijalnu i licnu bijedu, nemastinu, svjesni svog moralnog posrnuca, ne bi li se pred sobom opravdali sto se u zvijeri pretvorismo, kao branimo jazbine i brloge nam i to nam je dosta. A vidimo li i da zivimo u cudnoj sumi punoj zamki od kojih smo neke i samo postavili? Jok mi. I tranfsormacija od vukova gorskih do lisica odvijala se tiho i lagano, pa mnogi ni svjesni nisu, dzabe im sva ogledala ovoga svijeta. I naravno da niko nista ne zna i niko se nicega ne sjeca, Crna Gora se sa radoscu moze podiciti dijagnozom kolektivne amnezije, ili barem selektivnog pamcenja. Eh, radosti te, kad mogu naci opravdanje za sve ono sto su izignorisali posto su mu sversdno pruzali podrsku. Ali, valjda ide neka buducnost koja ce donijeti i po neki preokret, neku iskru svijesti i savjesti. Pa da se ponovo podicimo kako smo ipak Ljudi. Moze bit` svasta…

 36. milanca,
  fenomenalna si!
  Nema puno pametovanja oko nekih stvari, ili se mile ili se misle, tako nekako. Ne kažem naravno da ne treba razmišljati, nego razlučiti neke stvari ako nas je iskustvo ičemu naučilo. Čini se da su ljudi neumorni u razočarenjima, što nije nikakvo čudo kad se uzme u obzir vrijeme(smutnje), mjesto(učmalog primitivizma) i politika bezdušne konkurencije. Ne znam, kažu: nema brda kao što je magla! Teškoće su za nekog prilika, ali ne da bi je iskoristio na nepriličan način. Tu ne pomaže verziranost usavršavanja… Zaboravilo se dosta toga. Zaboravili smo da budemo dobri. Nismo povezani, malo što se ispravno zapaža, strah se uglavnom odmah pojavi ako se išta istinito zapazi, interes je jedina veza i to ne zajednički nego … ego, nestrpljivi smo na razumijevanje a prespori na priznanje, uglavnom smo tamničari a ne čuvari jedni drugima… Šteta je počinjena, i to ne mala šteta. Ali, može bit svašta, sve je moguće… ljudi, zviri i beštimje … Ne gledamo se u oči, a istina nije na skrivenom mjestu. Nego, dobro…

 37. Slavko svaka cast.U Cg je situacija beznadezna.Kad izadjem u grad,na svakom cosku u PG mafijasi i kriminalci bodu u oci!A castan gradjanin,mora da se muci da bi se prehranio.Sto je najgore postali su idoli mladim ljudima.Djevojke su sponzoruse,a momci narko-dileri,uzas…
  Pred kraj sam studija tvog pravnog fakulteta,jednom bice mi cast sto sam zavrsio na fakultetu gdje i ti.Kad je tesko,a cesto je tako,prosto cujem tvoje stihove POSTOJACE CRNA GORA i bude mi lakse,znam makar je neko od politicara normalno razmisljao.
  Tebi i porodici svako dobro!

 38. Slavko pise,
  Da li je Crna Gora zemlja čudesa? Nije! Crna je Gora zemlja užasa, zemlja srama i zastide na svakom koraku, zemlja koja već punih dvadeset godina sebe samu razara, jede i uništava kao što najmaligniji karcinom razara zdravo tkivo organizma, zdravi njegov život i odvodi ga ravno u zagrljaj smrti.

  Molim vas pogledajte sta je tiranin ucinio od ove zemlje.Krenimo redom,Pluzine strajk
  u jedinoj firmi tog grada,Niksic,strajk u Zeljezari i Boksitima.Opstinski racun blokiran
  pa komunalci strajkuju.U Danilovgradu vise nema Radijatora i Mermera.Likvidirani su.Crnagoracop jadi vise no sto radi.Nema vise keksa djetic.U Spuzu glad.Jedino sto u KPD-omu redovno glasaju i vecinom za vlast.U Podgorici nema Marka Radovica,Radoja Dakica,Servis Importa,Industria Importa,Opreme,Titograd prevoza,Drvoimpexa i drugih.Radi samo opljackani KAP i Plantaze.U Kolasinu
  Prva porodica ima vlasnistvo nad hotelima Bianka i Lipka,Zicarom na Bjelasici i
  ogromnim zemljistem koje se formalno vodi na Beplera Coca Becirovica.U Bijelom
  Polju ne rade ni Lenka,ni Vunko ni Bjelasica.Radi samo voda Rada sa izvora
  Veskovoga.E preskocih Mojkovac.Tamo je ugusen od duhanskog dima i kombinat Vukman Kruscic i rudnik Brskovo i Bojna njiva.Jedino dimi radijatorova fabrika.
  Beranama je smrklo kad je umro Momcilo Cemovic.Zatvorena je Celuloza,prerada
  drveta Polimlje,fabrika Medijapana.Rudnik su kuili neki ali mu u jamu ne silaze rudari.Ciglanu je kupio izvjesni Katel.brat ostalih prevaranata i prijatelja Djukanovica.Andrijevica,Plav i Gusinje umiru lagano.Rozaje je interesantno
  zbog granice sa Kosovom te je tu najaci poligon za obuku krijumcara droge,cigareta,kafei stoke.I oni se na svakim izborima posteno oduze Djukano-
  vicu.Daju mu svih 10.000 glasova od mogucih 10.100.

  U Pljevljima imaju Termoelektranu koju je Djukanovic zalozio za jemstvo u
  procesu sverca cigareta koji se vodi u Bariju.Brat Aco,Vesko i Gago Arsic
  drze prvog saradnika Ceka Dacevica iz vremena okupacije za direktora rudnika uglja.Radi se o bivsem ministru Predragu Boskovicu.Brkovic je u drvni kombinat investirao veliki novac ali mu to izgleda sluzi kao poligon dje dovodi povjerioce da pokaze dje su ogromne pokradene pare nestale.Zabljak je dat Radovanu Grbovicu da se namiruje dok mu ne dosadi.I zasluzio je jer je Djukanovica dok mu Budva nije postala milija gostio kao nikog do tad.Ostalo mrtvilo.

  Budva je bila i ostala njihovo bojiste.Marovic je dozivljava kao zavicaj a Djukanovic kao moneta da preseli nezaposlene niksicane da daju pare na kamatu,
  uzurpiraju drzavno i privatno zemljiste.Na tom terenu ce se lomiti koplja ubuduce.
  Tivat je Djukanovic predao Piteru Manku prodajuci mu Arsenal.Barovic je unistio hotele a Galjo Popovic Rasicu.Kotor je bio interesantan dok je Dragan Dudic Fric bio investitor.Gradonacelnica Maja Catovic se ponosila poznanstvom sa njim.
  Barovic je sahranio Fjord,Rivijeru i Bokeljku.U Risnu jos nijesu bolnicu dali Dusku Knezevicu da je on modernizuje.U Perastu su unistili konfekcije Jadran i sad
  tamo visoki funkcioneri resauriraju palate i pretvaraju u raj za odmor.U Bijeloj bitise brodogradiliste i hotel Delfin koji je kupio prevarant iz Carina Cedo Popovic.Malo malo pa radnici strajkuju zbog neredovnih plata.Za pohvalu je Milov
  kum Dusko Ban sa njegovim trajektima.Zadrzao je sve kako je bilo.Ne voli on novo i moderno ali voli pare.U Herceg Novom Dragan Brkovic je car.Kupio je hotelsko preduzece Boka.Ni ekser do sad ukucao ni u jedan objekat nije.TAmo je i cuveni institut Igalo ciji jedan od vlasnika je bio i cirkuzant Milan Panic koji je na prevaru bio kupio Galeniku Beograd.

  Sve u svemu dragi moji crnogorci ovo sto sam nabrojao ljudi koji zive u tim gradovima znaju bolje od mene ali im to ne smeta da punih DVADESET GODINA glasaju za zlocinacko udruzenje organizovano kao politicka partija koje ih vara i pljacka na cijem je celu Milo Djukanovic.

 39. Daliborka,
  drago mi je da se slazes!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: