Posted by: Slavko Perovic | March 6, 2011

6.03.20011.g.

POŠTOVANI,
PRENOSIMO VAM INTERVJU GOSPODINA SLAVKA PEROVIĆA KOJEG JE DAO NOVINARU ESADU KRCIĆU, ZA PORTAL BOSNJACI.NET

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=40931

“Slavko PEROVIĆ, utemeljivač je Liberalnog saveza, borac za nezavisnu Crnu Goru i protivnik veliko-nacionalističkoj politici Slobodana Miloševića i džemperaša u CG

ĐUKANOVIĆ I MAROVIĆ, I DRUGI U CRNOJ GORI, SU RATNI ZLOČINCI I MORAJU PRED SUDOM ODGOVARATI
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 06. March 2011. 12:03:05

Bošnjaci.Net: Gospodine Peroviću, zahvaljujemo što ste pristali na razgovor za web magazin Bošnjaci.net. Vaš anti-ratni glas je stizao iz tada agresorske Crne Gore, čije rukovodstvo je sa srbijanskim političkim, vojnim, vjerskim vođstvom širilo genocidni pakao na narode i republike u okruženju. Dozvolite da baš krenemo sa pitanjem iz ranih 90-tih, kada ste u takvoj Crnoj Gori posijali ideje liberalizma?
PEROVIĆ: Ne smije se smetnuti s uma i ostaviti zaboravu ključna činjenica da je Momira Bulatovića, Mila Đukanovića i Svetozara Marovića na vlast dovela pučem udba Slobodana Miloševića onog, po Crnu Goru, kobnog januara 1989. Tako su na vlast zasjeli do tada potpuno nepoznati mladići u džemperima; izuzev Momira Bulatovića eto ih u istoj poziciji samodržaštva punih dvadeset godina, njih koji su bili neviđeni ratni huškači, totalni saveznici zločinačke Miloševićeve politike, suorganizatori rata, pljačkaši, lupeži, mafijaši, diktatori, i nikom ništa. Crna Gora ih i dan-danas priziva da je i dalje jašu kao podatnog konja, kojeg jahač skoro do smrti iscrpljuje; taj naopaki narodni zov je temelj sveopšte tragedije crnogorske.
Htio sam da demontiram i raskrinkam dva najveća crnogorska zla, a to su komunizam i četništvo

Bošnjaci.Net: Zašto ste se odlučili za liberalnu opciju i kako je prihvaćena u tadašnjoj komunističkoj CG?

PEROVIĆ: Opredijelio sam se za liberalnu opciju jer sam želio da LSCG bude stranka političkog diskontinuiteta, ali i stranka crnogorskog etičkog kontinuiteta koji se, pod ovom vlašću, potpuno raspao. Htio sam da demontiram dva najveća crnogorska zla, a to su komunizam i četništvo, raskrinkam ih i smjestim u muzej da se generacije na primjeru uče o zlima i lažima koje su proizveli i vodili, a sve to umotavajući u lažne zastave dobra za radničku klasu, proletarijat ili dobra i sreću srpskog naroda. Đe su te dvije zločinačke opcije završile? Tamo đe im mjesto pripada, na smetlištu istorije, ali se u Crnoj Gori i Srbiji i dalje, posljednjim snagama, održavaju. Naravno, ona stara vlast, (osim izuzetno rijetkih pojedinaca, neću nikad zaboraviti pokojnog Anđelka Kovačevića i još nekolicinu), ta vlast, kažem, nije valjala ništa, ona je bila trula i zato se srušila kao trula kruška, a mafiji se prodala odmah kad je mafija pozvala. A nova vlast je odmah krenula u juriš na LSCG, juriš antidemokratski, nesojski, fukarski, najniže vrste, ali ne da smo izdržali, nego smo u toj bici pobijedili, pobjeda je naša, u to nema sumnje, a narod crnogorski kako gođ hoće!

Bošnjaci.Net: I pored Vaših namjera koje ste neveli i koje su tada bile poznate a i danas ih istuču, birači u CG očito da se nisu najbolje snašli u višepartijskom metežu, posebno kada su izbori u pitanju. Ratnih i poratnih godina glasačko tijelo je vjerovatno mislilo na vašu liberalnu opciju a glas su davali profašističkoj stranci DPS koja je sa Miloševićevim SPS-om vodila “rat za mir”. Zašto je to tako, odnosno šta birači nisu prepoznali u Liberalnom savezu a prepoznali su u stranci koju su vodili Miloševićevi džemperaši?

PEROVIĆ: Tradicionalno, Crnogorci su prema vlasti uvijek u poltronskoj poziciji; oni su poltroni, a za tu poziciju proizvede se čitav niz lažnih opravdanja, pa eto: ne smije se, strah ih je, moraju zbog đece, moraju zbog ovog ili onog, a činjenica je da je masa naroda korumpirana udbom, zapošljavanjima, beneficijama, stipendijama za đecu, pojedincima omogućavaju pljačke i još mnogo, mnogo toga. Crnogorci se protiv ropstva ne bore, a još manje njihova lažna opozicija čija vođstva pokorno služe interesima šefa mafije Mila Đukanovića. Ta mafijaška mreža ispletena i propletena u Crnoj Gori užasna je, ali i prihvaćena od strane naroda bili oni Crnogorci, Srbi, Bošnjaci ili ko gođ bili. Takođe, ne smije se zaboraviti da je udba prisutna u skoro svakoj porodici crnogorskoj, da su mediji strogo kontrolisani, da radna mjesta zavise od udbe, plate od bužeta, da ovi opozicioni tonovi koji se sad javljaju u nekim medijima su, po mom uvjerenju naručeni kako bi Đukanović dokazivao kako demokratija u Crnoj Gori cvjeta. Prisjetimo se da je i Mao Ce Tung, jedan od najvećih masovnih ubica u istoriji svijeta, poručivao kako treba u Kini da raste hiljadu cvjetova, a svaki onaj koji se usudio da promoli pupoljak, bio je ubijen istog časa.
Mediji tek danas saopštavaju priču koju smo mi pričali punih dvadeset godina; pričamo je mi i danas, ali niđe nećete pročitati istinu, niđe nećete pročitati ili čuti glas medija kako su liberali dvadeset godina bili u pravu, toga nema, jer su ti isti mediji bili, ali i ostali, udbaške sluge mafiji crnogorskoj! Takođe, svima u Crnoj Gori je jasno da su svi izbori uvijek bili projektovani i pokradeni! Brutalno! I to sve pred očima Evrpske unije i Amerikanaca i – nikom ništa. Naprotiv, glavnom Lupežu Obama piše pohvalno pismo. Užas i sramota!
Đukanović je, kao šef mafije, iskoristio i komunistički i četnički, i informbirovski pokret

Bošnjaci.Net: Dozvolite da se vratimo na prijethodno pitanje, zbog čega mislite da nije bilo ni formalne ni stvarne podrške Zapadne zvanične administracije politici LSCG, uprkos njegovoj beskompromisnoj antiratnoj i antimafijaškoj, te prodemokratskoj orjentaciji, jedine crnogorske stranke koja je, kao prva partija političkog i stvarnog diskontinuiteta, napravila potpuni otklon od četničkog i komunističkog nasljeđa?

PEROVIĆ: Ne samo napravila otklon, nego ih demaskirala, demistifikovala, demontirala i proglasila zločinačkim pokretima i zalagala se za to da se oba pokreta, ovdje, u Crnoj Gori, konačno smjeste u muzej na očigled cijele javnosti kako bi ta ista javnost, jednom i za svagda, shvatila da su njihovi očevi i đedovi vodili poptuno suludne, promašene i krvave bitke i ratove, ali da njihova đeca nikako ne smiju poći tim putem, nikako! Ali, desilo se suprotno od onoga što smo željeli. Đukanović je, kao šef mafije, iskoristio oba pokreta, i komunistički i četnički, u korist mafije, a tome treba dodati i onaj treći, informbirovski. I želim reći da sam uporno tražio pedigririanog komunistu, i četnika, i ibeovca kako bi sva trojica rekli da su kobno pogriješili svrstvajući se na bilo koju ondašnju stranu, da je taj sukob bio više nego krvav, da je bio kobno pogrešan i kako bi, uz duboko i iskreno njihovo trojedno izvinjenje crnogorskoj javnosti, istoj javnosti poručili: Ne idite krvavim stopama vaših očeva i đedova, nego idite, pružajući ruke jedni drugima, idite putem Liberalnog saveza! Ništa od toga, svi su odbili držeći pohvalno o svojim pozicijama i držeći ih ispravnim, a bilo je pitano njih nekoliko. Naprotiv, kao aveti krvave prošlosti i bez obzira na nekadašnje podjele, punom snagom, zajedno i složno podržali su zločinačku politiku Slobodana Miloševića i sramotne crnogorske vlasti koja mu je služila, pljujući, mislim na komuniste, na dojučerašnjeg idola u liku Josipa Broza, e – to vam je Crna Gora, ona Crna Gora i onakva protiv koje jesam svim srcem i dušom borim, to je ova sotonska Crna Gora na čelu sa Milom Đukanovićem.
A što se tiče Zapada reći ću vam da nas Zapad nije podržao upravo zbog toga što smo u njihovim očima bili ono što jesmo: Istinski demokratski i narodni pokret, suštinski nesalomljiv, što je i vrijeme potvrdilo. Zapad je svugdje u regionu podržavao mafiju i mafijaše koji se odluče da ga slušaju u svemu, počev od terca droge, oružja, ljudi, kriminala, pljačke, i ono što je najvažnije, totalne rasprodaje čitavog regiona i dovođenja naroda u neokolonijalni položaj robova. Da smo mi bili vlast ništa od navedenog se ne bi desilo, sva bi Crna Gora pripadala onome kome treba, a to znači narodu, a ne nikako međunarodnoj mafiji, a to Zapadu nije bio cilj, naš i njegov cilj se nije podudarao. Zapad je navijao za onu vrstu mafije koja izdaje, porobljava narod i rasprodaje u bescjenje nacionalne resurse što nije ništa drugo nego narodu ropski lanac, a taj rob se zove narod. Pogledajte ne samo Crnu Goru, nego čitavi region i shvatićete da je ovo što govorim gola istina!
Đukanović me nije proćerao iz Crne Gore, učinio je to narod koji mu svojim poltronstvom daje podršku

Bošnjaci.Net: Od samog osnutka LSCG bili ste u sukobu sa totalitarnim režimom. Zbog čega ste zamrzli rad partije Liberalnog saveza CG i otišli u egzil, u Prag (R. Češka)?

PEROVIĆ: Osnovna ideja Đukanovića bila je da nas na lažiranim izborima ukloni iz parlamenta i da nas tako uništi. Ništa mu nije stajalo kao prepreka, njegova permanentna pljačka i izborne krađe debelo su podržavane od Zapada; neko je od njihovih visokih „političara“ i „obavještajaca“ uzimao dio ogromnog opljačkanog novca i stavljao ga u vlastiti džep, to je bio osnov da se Đukanoviću pljačka ne samo dozvoli, nego i pomogne, to je jedna vrsta reketiranja. Potpuno je ista situacija i u drugim državama nastalim nakon raspada bivše Jugoslavije: u svima njima je na vlasti mafija, to je istina, tu nema tajni, to se vidi, to se zna! Pogledajte samo Hrvatsku ili Kosovo, da o drugima ne pričam. Dakle, udba i svi mediji redovno su bili protiv nas, i to se znalo, ali nije proizvodilo bilo kakav vid pobune kod naroda osim priča po kafanama koje su, najčešće, bile udbaške. Shvatio sam da parlamentarna borba nema više nikakvog smisla; ona na narod ostavlja trag, ali ga narod, taj trag, odmah zatrpa kao neprijatan, jer je naša priča ugrožavala i njegove minijaturne djelove koji pljačkaju po nalogu i paralelno sa Đukanovićem. To crnogorsko zlo Zapad je podržavao, podržava ga i danas, neko sa te tačke želi i hoće da balkanske mafije ostanu pod jednom kontrolom i da ostanu jedinstvene, i da perfektno sarađuju, a da ugroze i mir i stabilnost kad gođ to naručiocu koji ih kontroliše, bude potrebno. Eto, sve je to uticalo da se rad stranke zamrzne i kad se sve to analizira meni je jasno: Đukanović me nije proćerao iz Crne Gore, učinio je to narod koji mu svojim poltronstvom daje podršku, glumi i laže da ništa ne vidi, a vidi sve i svoje poltronstvo pravda lažnim alibijem da je kukavica. Nije kukavica, nego hoće da se tako lažno predstavi! Manjina, koja je oko Đukanovića, bere teške i ogromne krvave pare i ne namjerava da od toga ikad odustane! „Živjelo vam ropstvo, Crnogorci!“ to je jedini istiniti grafit koji treba napisati u Crnoj Gori, to je njena „himna“, samo to i ni jedna jedina poštena i ljudska riječ!
Ja sam lično, zbog Bošnjaka, javno zvao ministra policije na dvoboj

Bošnjaci.Net: Koliko je na Vašu odluku uticao odnos naroda u CG, konkretno Bošnjaka, koji su poratnih godina hrlili za svojim dželatima?

PEROVIĆ: Svi su nas u Crnoj Gori izdali, pa i Bošnjaci; ovo nije uvreda, ovo je dijagnoza. Na isti način su se odnijeli Crnogorci, i Srbi sa kojih smo skidali zločinački teret Slobodana Miloševića, Albanci koje smo štitili kao i Bošnjake, Hrvati isto tako. Nije tu pomogla istina da smo ogroman broj ljudi odvratili od oružja, sjetimo se samo Dubrovnika, sve je to mafija gurnula pod tepih, crnogorski intelektualci i novinari bili su javna udbaška metla sa kojom se to postizalo. Mediji Miodraga Profitera Perovića su u tom smislu bili najpodliji, najpokvareniji, prali su karijeru mafijaša, sa nje skidali krvave naslage, a nas su uništavali, ali nije im pošlo za rukom, nije. Tu smo!
Slobodno ću vam reći: da nije bilo LSCG ili da je taj LSCG bio drugačiji, malo bi Bošnjaka, ali i drugih u Crnoj Gori preteklo, bili bi pobijeni kao što su ubijani u BiH. Ali, Bošnjaci su, kao i ostali, prvenstveno interesdžije i oni podržavaju svoga krvnika, tetoše ga, ulaguju mu se, tepaju mu, proglašavaju ga Gospodom spasiocem i još mnogo toga. A ispod, odabranim i udbom probranim pojedincima, teku, teku, teku pljačkaške pare, dok većina Bošnjaka jedva preživljava. A ja sam lično, zbog Bošnjaka, između ostalog, i javno zvao ministra policije na dvoboj!
Još jedna je stvar od ogromnog značaja, a o njoj se ćuti. Islam je na ove prostore došao sa okupatorskom turskom vojskom. To ne umanjuje njegov značaj kao vjere, ali istinito ukazuje na njegovo porijeklo. Crnogorski Bošnjaci nijesu potomci Turaka, nego je to dio našeg naroda koji je iz koristoljubivih razloga i razloga preživljavanja prihvatio islam poništavajući Isusa Hrista kao svog Boga, jer je turski feudalizam, u ekonomskom smislu, bio napredniji od evropskog i u toj činjenici se nalazi jedan od uzroka zašto je islam, i pored okupacije, bio prihvatan i prihvaćen ne samo u Crnoj Gori nego i širem regionu. Na prvom mjestu u Raškoj.
Nacionalnosti ili vjere nikako ne smiju da nas odvoje od istine

Bošnjaci.Net: Dobro ste rekli da Islam, ali i muslimani, svakako odbacuju teoriju o „Isusu Hristu kao Bogu“, ali svakako da njega i njegovu plemenitu misiju prihvataju u svojstvu Božijeg poslanika Issa a.s. Smatramo da je potrebno dodatno pojašnjenje po pitanju nacije i religije, jer npr. Njemac, Englez… kada konvertira na Islam ne znači izlazak iz tog nacionalnog korpusa. Jasno je da su i na prostoru BiH prije nešto više od jednog stoljeća, kroz crkve djelovali veliko-nacionalistički srpsko-hrvatski pokreti i da su atakovali na nacionalni identitet Bošnjaka koji je postojao sa tri religije. Hoćemo reći da Bošnjaci u CG i Sandžaku jesi prihvatili Islam ali su zadržali nacionalni identitet?!
PEROVIĆ: Tačno je da su djelovali velikonacionalni projekti i da su oni crkvu i vjeru uvijek uzimali kao jedan od bitnih komponenti političkog djelovanja, u prvom smislu nacionalnog asimiliranja drugih. Ovome je bitno doprinijela činjenica da se islam na našim prostorima javio kao izraz okupacione politike turskoga carstva i da su ove dvije velikonacionalne politike tu puku istorijsku činjenicu zloupotrebljavale u političke svrhe i naravno, u cilju asimilacije drugih nacija. Za Srbe, na primjer, svi koji su pravoslavci – Srbi su, to su Crnogorci dobro i žestoko platili i plaćaju, kod Hrvata je ista stvar na tački da su svi katolici istovremeno i Hrvati, a kod Bošnjaka je da su svi islamci istovremeno i Bošnjaci, a ništa od toga ne mora da bude i nije tačno. Ono što je sakrivano od očiju javnosti je i pojava bogumilstva kao otpora zvaničnoj politici Rima ne samo kao vjerskog katoličkog središta, nego i kao mjestu u kojem se stotinama godina komponovala već prethodno definisana i opisana politika.
Kod islama, na našim prostorima, imamo i činjenicu bježanja od istine i sagledavanja uzroka, ali i načina njegovog nastanka i djelovanja, dakle djelovanja islamske vjere koja je služila, na našim prostorima, ali i svuda gdje je došla, turskom imperijalnom interesu. Nije se desilo ono što su mnogi drugi očekivali, da, ako se oslobodite turske okupacije kojoj ste podlegli, da ćete se osloboditi i vjere koja vam je okupacijom nametnuta, a pogotovo sagledavajući da smo mi svi, ovdje u Crnoj Gori, bez obzira na vjeru, jedan narod, a da je njegov veliki dio prihvatao islam kao izraz objektivne nemoći pred okupacijskom silom i željom da se sa tom silom životom poistovjeti. Faktori o kojima govorim i posebno, i prvenstveno njihova gnusna i očigledna zloupotreba u političke i vojne svrhe, dio su realnosti koja je zloupotrebom, i to krvavom, dovela i do najnovijeg tragičnog i bratoubilačkog rata. Nikad se nije poručilo, a što je bilo rušenje temelja našeg zajedništva, nije se nikad reklo: Mi smo jedno, ali vi se zovite kako hoćete i prihvatite vjeru kakvu hoćete, ali nas ta činjenica ili te činjenice ne smiju razdvajati! Međutim, sve se desilo i dešavalo dijametralno suprotno jer je i Karađorđevićoma, i Titu, i Slobodanu Miloševiću sa njegovim crnogorskim slugama, takav scenario potpuno odgovarao. To su jednostvane stvari, ali skrivene od očiju naroda koji sve to ne vidi ili ne želi da vidi. A činjenica koje sam ja nacionalnosti ili vjere nikako ne smije da me odvoji od istine da je Gospod jedan ili jedini, zvali ga mi kako hoćemo, i da smo svi kosmički darovani istinom da Gospoda vidimo, i on nas, i da ga spoznajemo!
Đukanović će biti ponovo izabran za predsjednika mafijaške DPSDP Crne Gore

Bošnjaci.Net: Dio Vaših ideja o nezavisnosti Crne Gore realizirao je okoštali profašistički režim Mila Đukanovića, koji nema nikakve veze sa liberalizmom. Kako na to gledate danas, pet godina nakon stvaranja države Crne Gore, koju mnogi ozbiljni analitičari nazivaju privatnom?

PEROVIĆ: Đukanović je brutalno i očigledno ukrao ideju o nezavisnoj Crnoj Gori. Zamislite Hitlera koji bi se proglasio, u odnosu na Jevreje, majkom Terezom, neka mi svetica oprosti na poređenju, a vjernici tu sprdnju prihvate, prihvate i Jevreji. Sve se to odigralo na očigled naroda i narod je stao iza te krađe, branio je svim silama, opet zbog koristi nekolicine i nekolike pljačkaške crnogorske familije, ovo je istina. A što je bila i ostala namjera Đukanovića? Da pravno normira i zaštiti svoju pljačku i da ostane apsolutni diktator, što mu je i pošlo za rukom, a Zapad mu je, u njegovoj računici, bio i ostao desna ruka i pored toga što je Đukanović, u zapadnoj regionalnoj igri, samo njihov šaraf. Ja sam lično prvi rekao u parlamentu još 1991. da je Crna Gora policijsko-mafijaška teritorija, a od 2006. ona je i dalje takva, pod znacima navoda i izvoda, lažna država. Crna Gora je robovlasnička teritorija, a njeni stanovnici su robovi koji slave taj svoj ropski status. E, to je tragedija, to narodno pristajanje! Prema tome, Đukanović je, navodno, bio za nezavisnost, Evropu i demokratiju, čitava propagandna mašinerija falsifikuje kako je Đukanović to bio od devedeste, a sve je gola laž, istina je potpuno na suprotnom polu i jeziva je. Neviđeni, bestidni prevarant, to je Đukanović, isti onaj koji je, na primjer, odbio da svjedoči protiv Miloševića na haškom procesu i tako je svetoj Pravdi, pred čitavom Crnom Gorom i svijetom, odmjerio od šake do lakta… I nikom ništa!

Bošnjaci.Net: Da li će Đukanović i njegova klika biti uskoro uklonjena sa vlasti, i da li će crnogorski diktator doživjeti sudbinu hrvatskog premijera Sanadera?

PEROVIĆ: To je komplikovano pitanje, a ja mislim da neće, njega može srušiti samo opštenarodna pobuna egipatskog obrasca; ja takve želje u Crnoj Gori, želje za istinskom pobunom i željom za Slobodom ne vidim, daj Bože da griješim. Naprotiv, Đukanović će biti ponovo izabran za predsjednika mafijaške DPSDP što će mu omogućiti da ponovo postane i formalni predsjednik Crne Gore, jer mu ta funkcija ponovo vraća diplomatski imunitet. U tom smislu su mu se pismima -lažnim psalmima obratili i Obama, i Rasmunsen, Generalni sekretar NATO-a, i onaj general Stavridis, a desilo se i još mnogo toga njemu u korist. Najviše mu u korist ide davno prodata “opozicija” i njihovo odbijanje da bojkotuju mafiju na svakom koraku. Taj bojkot bi bio jedini osnov za pobunu. Ovako, evo Đukanoviću Klintona u Crnoj Gori koji će ga ishvaliti, i tako dalje, i tako dalje. Dosadno, mnogo puta viđeno, i sramno, sramno od strane Zapada, čija se naopaka politika u ovom regionu skinula do gola i vidimo svu njenu ružnoću, koristoljubivost i zlu namjeru, a još sramnije od naroda. Ako ga budu makli ne bi me čudilo da na mjesto predsjednika postave Jevrema ili Balšu Brkovića, ili Marovića kao, komedije li, “zdravo jezgoro DPS”, a ova kreatura od Lukšića ostaće premijer, Miodrag Perović i dalje lažni opozicionar, tako vam ja to vidim. Može da izgleda kao šala, ali nije, istina je.
Crna Gora ničim nije zaslužila da postane kandidat za ulazak u EU

Bošnjaci.Net: Crna Gora je postala kandidat za članstvo u Europskoj Uniji, a njena vlast je otvoreno protiv decentralizacije i regionalizacije zemlje. Kako vi gledate na ova pitanja?

PEROVIĆ: Crna Gora ničim nije zaslužila da postane kandidat za ulazak u EU; to prihvatanje Crne Gore od strane EU samo je još jedna u čitavom nizu podrški Đukanoviću, evropska igrarija koja se izvodi u čitavom u regionu. Pogledajte samo nesretnu BiH kao očigledan, drastičan primjer. Mafija je napisala i usvojila sijaset zakona koji treba da je predstave kao zemlju koja iskreno teži ulasku u EU, ali tu ima jedna, i sa Marsa vidljiva kvaka: u Crnoj Gori se ni jedan jedini zakon ne poštuje, o Ustavu da ne pričam, u Crnoj Gori je jedini zakon volja mafije, ali to u Evropi nikoga ne tangira, oni Đukanovića hvale, očigledno zato jer je nekim od tamošnjih visokih birokrata on potreban kao njihov izvor mafijaškog novca i kao garant da će poslušati sve što mu se kaže, ali da napusti vlast, neće nikada poslušati, isti je kao Slobodan Milošević, ili, ako hoćete, kao Gadafi.
Što se tiče regionalizacije, to je pitanje koje ova mafija nikada neće ozbiljno razmatrati, ali je i u tome smislu Crna Gora specifična: ona je malena teritorijalno, ali, naravno, ne treba zbog toga odustati od razmatranja ovog pitanja.

Bošnjaci.Net: S obzirom da ste poznati liberal i potvrđujemo to da ste 90-tih, odnosno srpsko-crnogorskih agresorskih godina stali u zaštitu Bošnjaka, posebno za vrijeme hapšenja i deportacije izbjeglica iz BiH; zatim protiv egzekucija i protjerivanja Bošnjaka iz Bukovice, protiv montiranog političkog procesa u Bijelom Polju… Možete li nešto reći o ovim slučajevima ratnog zločina i kako na ova pitanja gledate danas, posebno kada su ti procesi praktički pali u vodu jer su glavni krivci još uvijek nedodirljivi?
PEROVIĆ: Meni je bilo jasno da ti kvazi-procesi služe samo za pranje biografije Mila Đukanovića. Ja lično smatram da je jedini način, kojim bi se pravda iskazala do srži, da se Đukanović, Marović i mnogi drugi nađu pred poštenim sudom, dožive pošteno suđenje i budu osuđeni na doživotne robije. To je jedina pravda, druge nema. Takođe, ono što je jasno svima u regionu, a Crna Gora se pravi da to ne vidi, i Đukanović, i Marović, i drugi u Crnoj Gori su ratni zločinci i moraju odgovarati kad-tad. I nemojmo zaboraviti, liberali su bili ti koji su javno otkrili deportaciju Bošnjaka iz Herceg Novog, koji su odmah ukazali na zločin u Bukovici i na hapšenje vođstva SDA, i još mnogo, mnogo toga. U ovim lažiranim procesima crnogorsko pravosuđe je, po ko zna koji put, pokazalo svoje jedino istinsko lice – mafijaško i nakazno.
Tugujem nad onom divnom zemljom koja se pružala od Triglava do Đevđelije

Bošnjaci.Net: Regija Sandžak, koja se nalazi između Crne Gore i Srbije, je podijeljena u tri vremenske etape (1912., 1945. i 2006.), umjesto mostova napravljeni su Berlinski zidovi. Na taj način, kada čovjek stranac iz Srbije, preko graničnih punktova Špiljani i Dračanovac, uđe u Crnu Goru (i obrnuto), stječe utisak da ulazi u zatvor, kroz jednu kolonu sa dugim zadržavanjem. Kako Vi gledate danas na formiranje euro-regije Sandžaka, koja je u vrijeme Avnoja bila predviđena da bude federalna jedinica Jugoslavije, a danas činjenice govore, da je najzaostalija provincija u Europi?
PEROVIĆ: Ne smijemo zaboraviti da je Sandžak rezultat turske okupacije i proizvod turskog carstva i da se vojno gubljenje ovih teritorija i njihovo vraćanje matičnim zemljama u Beogradu i na Cetinju smatralo njihovim oslobođenjem. U stvarnosti, na žalost, to je imalo drugačije oblike koji su imali malo čega dodirnog sa slobodom. Ja lično ne vidim nikakve prepreke da taj region, u punom smislu te riječi, sarađuje i da se razvija, ali postavljanje zahtjeva za regionalizacijom nosi i veliku mogućnost da se ovo pitanje, od strane mnogih koji to žele, postavi kao jedan od uzroka za novu destabilizaciju i Srbije i Crne Gore, a to znači čitave regije. Ali, svemu što slijedi treba gledati ravno u oči.

Bošnjaci.Net: Kako inače vidite države Balkana u budućnosti?

PEROVIĆ: Prvo, želim vam reći da ja lično tugujem nad onom divnom zemljom koja se pružala od Triglava do Đevđelije i koju je, pod punom podrškom tajne zapadne politike, rasturio Slobodan Milošević i njegova nakazna, užasna, suluda velikosrpska politika. Da se transformisala, ona zemlja je mogla postati evropskim biserom, i imala je jednog bisera na svom čelu, Antu Markovića ali… Sve zemlje ove regije će u Evropi biti potiskivane, smiješne, služiće za pljačku velikih, a već su opljačkane, i već se desilo njihovo totalno potkusurivanje, biće male, sitne karte u rukama velikih igrača, a još više u njihovim džepovima, neko će ih uvijek okretati jedne protiv drugih, njihove podjele će biti uvijek koruptivne prirode, to je Balkan, dokazao je ovu tužnu istinu po ko zna koji put, i tako će to ostati, pa to se vidi i dan-danas, vidi se na svakom koraku bivše Jugoslavije.
Pridruživati se neću lažnoj “opoziciji” – znam da su mafijini igrači

Bošnjaci.Net: Vaše nedavno istupanje u javnosti izazvalo je brojne diskusije. Demokratska javnost očekuje da se pridružite opoziciji i svojim idejama i iskustvom unaprijedite njen rad, u cilju uklanjanja totalitarnog režima. Šta je od toga istina i za šta se konkretno zalažete?

PEROVIĆ: Ja se ovoj sramotno lažnoj “opoziciji” pridruživati neću, sve ih znam, znam ih kako dišu, i znam da su mafijini igrači. Da to nijesu odavno bi se u Crnoj Gori drugačije disalo, znam ih, radio sam sa njima, bio je to uzaludan posao koji se vazda završi predajom mafiji uz lažna obrazloženja. Toliko o opoziciji. Ni od njih nikada nećete čuti da su liberali bili u pravu, nikada, osim ako to podlo ne radi Medojević u svojoj izbornoj kampanji lažući na svakom koraku i trudeći se da zavede liberalne glasače, ali nije uspjelo, liberali su, ako nijesu tvorovi, a malo ih je takvima postalo, tvrd orah koji zube lomi. Slomili smo ih i Đukanoviću mnogo i mnogo puta. Pomenuli ste demokratsku javnost, ali ja je ne vidim, đe je ona, pod krevetom, đe se krije punih dvadest godina, što radi ta demokratska javnost, đe su joj protesti, izlasci na ulice, đe joj je aktivnost? O, da, izgorjeli bi oni mene i sve to posmatrali iza prozorskih zavjesa, a onda bi rekli – ma bili smo mi u pravu, nije za njim trebalo ići, jer oni svoj lažni kukavičluk prodaju kao mudrost, ali to kod mene ne prolazi. Ako se desi iskreni, snažni bunt, eto i mene, a bez bunta – ništa, Đukanović vlada čitavi milenijum. Pa, neka vam je srećno, “demokratska javnosti”, budite robovi, tu poziciju obožavate, a Đukanovića proglasite svecem!
U Crnoj Gori potreban je model – afrički – pobuna i totalni bojkot mafije – NEGO ŠTO!

Bošnjaci.Net: Što mislite o pobunama na sjeveru Afrike i Bliskom i Srednjem istoku, i kako vidite rješenje za crnogorsku situaciju?

PEROVIĆ: Te pobune su široke, inspirisane željom za povratak slobodi i ulazak u demokratiju. Divim se hrabrosti toga naroda, poštujem njegovu borbenost. Možda neko iza tih pobuna stoji, a ko, brzo će se vidjeti, možda neko vrši preslaganje dosadašnjih odnosa u neke koji tek dolaze. Neokolonijalizam poznat pod imenom globalizacije, zapao je u užasnu krizu jer se preplanirao, prevario je sam sebe. Ovo je dokaz, ovo što se dešava u Africi, ona je dokaz sušte laži koja se krije u zapadnoj politici. Nije njih stalo za demokratiju i sva druga načela u koja se lažno kunu, njih je jedino stalo do novih oblika pljačke, i ništa više!
A što se tiče Crne Gore, model je – afrički – pobuna i totalni bojkot mafije – NEGO ŠTO!

Bošnjaci.Net: Na kraju, uz zahvalnost za ovaj razgovor, želimo da Vam predočimo nezavidnu situaciju denacionalizacije Bošnjaka u Crnoj Gori, gdje se vrši najblaže rečeno teror prema ovoj populaciji pred predstojeći popis stanovništva. Prema našim saznanjima dolazi do težeg oblika pokrštavanja Bošnjaka, više nego za vrijeme kralja Nikole 1913. g. Očigledno Đukanovićevom režimu nedostaje određeni procenat “Crnogoraca”, pa to želi nadomjestiti asimiliranjem Bošnjaka i Roma. Kako Vi gledate na ovu pojavu, i šta bi Vi poručili u ovom momentu Bošnjacima u Crnoj Gori?
PEROVIĆ: Ništa neobično, takvi postupci su karakteristični za mafiju, to su Crnogorci odavno prošli kad su ih trenirali da budu Srbi, a svaki čovjek neka se piše onako kako osjeća. Ali, ako ga dobro mafija plati, jer o tome se suštinski radi, biće to drugačije, onako kako mafija kaže i naredi! To je redovno stanje u Crnoj Gori… Hvala i Vama!

Slavko Perović rođen je na Cetinju 1954. godine od oca Vukašina, književnika, i majke Zoraide, djevojačko Nakićenović. Na Cetinju je završio osnovnu školu i gimnaziju, u Podgorici pravni fakultet; sudsko-advokatski ispit položio je u Beogradu, te u Dubrovniku apsolvirao postdiplomski studij “Istorija kultura istočne jadranske obale”. Perović pripada onoj u nas tako rijetkoj vrsti široko i temeljito obrazovanih ljudi. Perfektan je poznavalac ne samo Crne Gore i njene istorije, nego i čitavog regiona, Evrope i šire. Utemeljivač je Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG), kojeg je osnovao 26. januara 1990., stranke koja se odmah suprotstavila politici Slobodana Miloševića, prva istakla svoj zahtjev za demokratskom i nezavisnom Crnom Gorom i izrasla u ogroman antiratni pokret. Između ostalog štitila je Bošnjake na svakom koraku. Izvanredan govornik Perović je ljude vezivao za LSCG istinom, argumentima, otkrivanjem brojnih tajni crnogorske prošlosti, nuđenjem trasiranog puta, demistifikacijom velikosrpskog projekta i njegovih falsifikata, zalaganjem za mir, antiratnim stavom, a ovome se može dodati i još puno toga. LSCG je prošao kroz pravi pakao koji mu je kreirala i organizovala vlast, prekinuo je sa političkim radom kao stranka 24. marta 2005. i tim jedinstvenim činom poručio da u Crnoj Gori nema ni najelementarnijih uslova za bavljenje politikom, jer se Crna Gora dvadeset godina nalazi u kandžama mafije koja je uništila sve oko sebe. Bez obzira na sve, glasine koje dobijamo iz CG, kažu da vlast LSCG nije uništila – i kako ističu, da na sreću mnogih on živi.
Danas razgovaramo sa Slavkom Perovićem, sa kojim smo načeli i neke nove teme na koje ćemo u dogledno vrijeme razgovarati…”


Responses

 1. Bravo Slavko!! A posebno za pismo Obame nasem LUPEZU!! hA, HA…Pravi izraz, samo si zaboravio da kazes: LUPEZU OD DRUGOG LUPEZA!!

 2. Slavko je jedan od rijetkih koji otvoreno prica da ovo treba dobro prosijat i odvojit skart od lijepog materijala.
  Valjda ce se i to desiti jednog dana.

 3. Sta najvise boli? Istina.Istina koju Slavko stalno baca u lice. Sve je istina od A do S.
  Rasturanje Jugoslavije je bio obracun mafije za prevlast nad nama i ovim prostorima pomognut sa mafijom spolja.Naislo je na pogodno tlo koje je dugo stvarano.Epilog je poznat. Imamo ovo ZLO koje je zajasilo i tesko ce samo odstupiti.Za ozbiljnu borbu trebaju i ozbiljne snage, a ne vidim ih.
  Izgleda navikli su da budu placeni, da im se izvana pomogne, a tvorcima nase pogibije nije u interesu da se nesto mijenja na bolje.
  Bez obzira na sve nikada se ne treba predavati. Sleduje nam borba neprestana.
  David se sa prackom obracunao sa Golijatom.
  OVO STO IMAMO JE PROTIVPRIRODNO STANJE I KAO TAKVO MORA NESTATI.
  Sve za pravdu i istinu dolje tiranija!

 4. PEROVIĆ: Ne smijemo zaboraviti da je Sandžak rezultat turske okupacije i proizvod turskog carstva i da se vojno gubljenje ovih teritorija i njihovo vraćanje matičnim zemljama u Beogradu i na Cetinju smatralo njihovim oslobođenjem. U stvarnosti, na žalost, to je imalo drugačije oblike koji su imali malo čega dodirnog sa slobodom. Ja lično ne vidim nikakve prepreke da taj region, u punom smislu te riječi, sarađuje i da se razvija, ali postavljanje zahtjeva za regionalizacijom nosi i veliku mogućnost da se ovo pitanje, od strane mnogih koji to žele, postavi kao jedan od uzroka za novu destabilizaciju i Srbije i Crne Gore, a to znači čitave regije. Ali, svemu što slijedi treba gledati ravno u oči.

  Ovo sto je Slavko naprijed naveo treba nekim ludim glavama u bosnjackom
  korpusu bolje razjasniti.Djukanovic im je pred razna glasanja za izbore i referendum sve prihvatao i doveo ih u zabludu.Oni su ga glasali i sad traze
  obecano.Bice tesko razbiti im zabludu.Posebno onim na sjeveru.

 5. Postovani g. Perovicu,

  Dopao mi se Vas intervju, i posebno mi imponuje, kao Bosnjaku, sto nas s pravom jednako kritikujete kao i Crnogorce. To je znak da nas ne infantilizujete i da su Vasa ocekivanja prema nama ista i kao prema svome narodu.
  Jedina stvar koja mi se ne dopada u svemu ovome je sto ste intervju dali vebsajtu Bosnjaci.net koji ima vrlo losu reputaciju jer je njegov urednik ekstrem i prilicno nestabilan, ali to ste mozda i sami uvidjeli ukoliko ste ga licno sreli pri intervjuu.

 6. Djukanovic moze da obecava i da daje ono sto su mu mama i tata ostavili, ili sto je on zaradio. Ne moze sa nama i sa nasim teritorijama da trguje u sopstvene svrhe. To ima svoje ime i zove se IZDAJA.
  Ako se ikada izborimo za smjenu ovih zlikovaca, lupeza i olosa svakojake vrste, zna se sta sleduje izdaji i izdajnicima. U protivnom oni ce i dalje biti gospodari naseg zivota i smrti.

 7. inglish,

  Nema potrebe da se nista razjasnjava “ludim glavama u bosnjackom korpusu”. Od tog korpusa postoje tzv. “lideri”, koji su svi do jednoga placeni od strane DPS. Niko od njih ni ne sanja o nekakvom regionu Sjever. Ostalo je sirotinja koja se ucjenjuje pred izbore da mora da glasa DPS kako bi nastavili da primaju socijalu. Regionalizacija Sjevera nema veze sa nacionalnom idejom Sandzak (ovo treba i Slavko da zna uprkos toga sto mu ekstrem Krcic govori). Na Sjeveru pored Bosnjaka zive i Srbi i Crnogorci i Albanci i svi jednako su unazadjeni i u teskom siromastvu. Problem je socijalni a ne nacionalni. Bosnajci su procentualno najvise glasali za nezavisnost Crne Gore, tako da je to jos jedan pokazatlj da ideja o regionalizaciji nije nacionalna vec ustvari jedno realno rjesenje kako bi se drzavna sredstva pravilnije i postenije rasporedjivala u citavoj Crnoj Gori, ne samo u Podgorici i luksuznijim djelovima promorja. Crna Gora, iako mala, je klasno podijeljena na Sjever i Jug. Kad covjek podje dolje, bilo da smo Srbi, Crnogorci ili Bosnjaci, gledaju nas ko da imamo rogove. To je problem koji ce u narednom vremenu postajati sve akutniji i nesto ce morati da se po tom pitanju rijesi.

 8. Neka mi ne zamjere Bošnjaci, i ostala braća i zemljaci, ali, govoreći jezikom masa i vlasnika njihovih pasmina i rasa, moglo bi se reći: More Turci, na gaz’te oranje! Bez namjere, i ne želeći da se nađu uvrijeđeni ili prepoznati po uvredi ni Turci po nacionalnosti ni turski vazali po vjeroispovijesti(napr. M.Kraljević), kažem to u smislu igre sinonima, ne toponima. Kostimografija je, zbilja, manje važna.

  “Kolo od sreće uokoli
  vrteći se ne pristaje:
  tko bi gori, eto je doli,
  a tko doli gori ustaje.
  Sad vrh sablje kruna visi,
  sad vrh krune sablja pada,
  sad na carstvo rob se uzvisi,
  a tko car bi, rob je sada.
  Proz nesreće sreća iznosi,
  iz krvi se kruna crpe,
  a oni kijeh se boje mnozi
  strah od mnozijeh i oni trpe.”

 9. Bravo John, tako cestiti ljudi reaguju i daju svoj prilog opstoj stvari. Dobro bi bilo da nas ima vise da se javimo i kazemo svoje misljenje i zapazanja.

 10. John,
  pogresno si me akceptirao.pod ludim glavama podrazumijevam lidere bosnjaka
  i muslimana u Crnoj Gori kojima Djukanovic pred izbore ostavi laznu nadu za
  nacional romanticare.Oni prihvate zdravo za gotovo i krenu u kampanju za
  ubjedjivanje sunarodnika da glasaju za Djukanovica.

  Ja sam bio medju onima koji je mislio drugacije od vecine.Znate i sami kako
  smo tada tretirani zbog tog.Posebno je na meti bio Slavko Perovic.E sad moj
  John oni zbog kojih sam se ja svadjao sa sugradjanima glasaju i podrzavaju
  politiku protiv koje sam ja i oni nekad bili.

  Dobro bi bilo cudi razlog zbog kojih bosnjaci i muslimani skoro STOPROCENTNO
  u gradovima dje su vecina glasaju DZELATA Djukanovica.Dobro bi mi doslo i
  objasnjenje razloga zbog kojih bosnjaci vecinski u Pljevljima glasaju za Filipa
  Vukovica i Predraga Boskovica istaknute saradnike Ceka Dacevica.

  Mozda ja ne razumijem neke stvari.Ocekujem od bilo kod odgovor za tu moju
  dilemu.

 11. Slavko u intervjuu rece<Ali, desilo se suprotno od onoga što smo željeli. Đukanović je, kao šef mafije, iskoristio oba pokreta, i komunistički i četnički, u korist mafije, a tome treba dodati i onaj treći, informbirovski. I želim reći da sam uporno tražio pedigririanog komunistu, i četnika, i ibeovca kako bi sva trojica rekli da su kobno pogriješili svrstvajući se na bilo koju ondašnju stranu, da je taj sukob bio više nego krvav, da je bio kobno pogrešan i kako bi, uz duboko i iskreno njihovo trojedno izvinjenje crnogorskoj javnosti, istoj javnosti poručili: Ne idite krvavim stopama vaših očeva i đedova, nego idite, pružajući ruke jedni drugima, idite putem Liberalnog saveza! Ništa od toga, svi su odbili držeći pohvalno o svojim pozicijama i držeći ih ispravnim, a bilo je pitano njih nekoliko. Naprotiv, kao aveti krvave prošlosti i bez obzira na nekadašnje podjele, punom snagom, zajedno i složno podržali su zločinačku politiku Slobodana Miloševića i sramotne crnogorske vlasti koja mu je služila, pljujući, mislim na komuniste, na dojučerašnjeg idola u liku Josipa Broza, e – to vam je Crna Gora, ona Crna Gora i onakva protiv koje jesam svim srcem i dušom borim, to je ova sotonska Crna Gora na čelu sa Milom Đukanovićem.

  Hajde da vidimo dali je u pravu.Buba Golovic i Andrija Nikolic su komplet boracku organizaciju stavili na tacnu Milu Djukanovicu.Nesebicno ali uz malo kurvanja je to cinio i Jovo Kapicic.Sjecate li se da je pokojni Vlado Bozovic,narodni heroj isao da
  ispred Vile Gorica gadja jajima Goricu Gajevic i Zorana Lilica koji su dosli da u
  sukobu Djukanovic-Bulatovic podrze Bulatovica.Priznajte ponizavajuce

  Golootocani na celu sa pokojnim Ristom Vukcevicem su listom za bili za tu opciju.

  Oni koji su velicali cetnicki pokret i bastinili tu ideju na celom sa Novakom
  Kilibardom su listom za njega.Zasto su novi mladi cetnicki sledbenici danas visoko pozicionirani Filip Vukovic gradonacelnik Pljevalja i Predrag Boskovic clan glavnog odbora DPS-a i direktor Rudnika uglja Pljevlja u ime drzavnog kapitala tako
  vazni faktori u drustvu.Zasto li je Ceko Dacevic danas uz multieticni i multi
  konfesionalni DPSDP.Vjerovatno imaju interes.

  Sve ovo ne smeta bosnjacima i muslimanima u Crnoj Gori da glasaju za
  Djukanovica i njegove partnere iz raznih deonica na putu stvaranja privatne
  karikature zvane Crna Gora.Onima kojima smeta kvalifikacija da je privatna
  karikatura nek mi odgovore ko je danas titular najveceg dijela atraktivnog
  zemljista koje je kao slucajno u Master planu ucrtano za velike investicije.
  Naravno Djukanovic i partneri.Pod cijom kontrolom su finansijski tokovi
  Crne Gore.Naravno pod kontrolom Prve familije i nihove Prve banke.Pod cijom
  kontrolom je energetski sektor.Naravno pod kontrolom Prve familije u cijoj
  Prvoj banci su u depozitu novci A2A firme koja upravlja Elektroprivredom CG.
  Pod cijom kontrolom je Rudnik uglja Pljevlja.Naravno pod kontrolom Aca
  Djukanovica,Veselina Barovica-suoptuzenog u Bariju sa Milom Djukanovicem
  i Gaga Arsica iz Tivta kuma Aca Djukanovica.
  Kad sam saznao iz izjave bivseg premijera Djukanovica da su oni nasledno
  bogati i to podupro saznanjem da su im djedovi imali Prvu banku jos daleke
  1901 godine jasno mi je da i trebaju da imaju sve ovo pa cak i svoj privatni
  u vlasnistvu narod.

  Ko to u Crnoj Gori ne zna ili ne vidi ovaj cirkus.Taj laze.Grdno i sramno.

 12. Svi koje je inglish pomenuo imaju zajednicki imenitelj, a to su odredjene tajne organizacije. Te osobe su od istih postavljene, drzane i sticene i za iste tajne organizacije su radili i rade. U tome se sastoji njihova sposobnost i moc.
  To je poznato svima, al vredi ponoviti.

 13. Slavko nadalje doda>Dakle, udba i svi mediji redovno su bili protiv nas, i to se znalo, ali nije proizvodilo bilo kakav vid pobune kod naroda osim priča po kafanama koje su, najčešće, bile udbaške. Shvatio sam da parlamentarna borba nema više nikakvog smisla; ona na narod ostavlja trag, ali ga narod, taj trag, odmah zatrpa kao neprijatan, jer je naša priča ugrožavala i njegove minijaturne djelove koji pljačkaju po nalogu i paralelno sa Đukanovićem. To crnogorsko zlo Zapad je podržavao, podržava ga i danas, neko sa te tačke želi i hoće da balkanske mafije ostanu pod jednom kontrolom i da ostanu jedinstvene, i da perfektno sarađuju, a da ugroze i mir i stabilnost kad gođ to naručiocu koji ih kontroliše, bude potrebno.

  Hajde da se malo podsjetimo.Da li se neko sjeca kako je smijenjeno bivse rukovodstvo SDB-a na celu sa Vladom Kekovicem.Dje je Vlado sad i za koga
  je.Naravno za Djukanovica.Upravo se sudi nekadasnjem sefu SDB-a Bosku Bojovicu u procesu deportacije.Ni on ni niko od optuzenih ne smije da kaze ime Mila Djukanovica koji je u to vrijeme bio premijer i nadredjen upravo sefu SDB-a.
  Zasto.Boje se za svoje zivote.E pa neka onda trunu po zatvorima.
  Ta i takva UDBA je imala kontrolu nad sticovanjem,svercom nafte,alkohola i
  goriva pa je preko tog kriminala vrsila pritisak i uticaj na politicko opredjeljenje
  gradjana Crne Gore.

  Zapadnim silama je trebao saveznik protiv Milosevica.Naravno da se oni ne bi
  trosili dozvolili su kriminalizovanom Djukanovicu da i dalje na svojem pasaluku
  radi kriminal i umnozava bogatstvo a za uzvrat da im ustupi teritoriju Crne
  Gore sa koje ce disidenti iz Srbije izvoditi svoje akcije u slabljenju rezima
  Slobodana Milosevica.Sjetite se Milana Panica kojem je ovaj rezim ustupio dio
  Instituta Simo Milosevic Igalo,Dusana Mitevica koji je bio direktor Galenike
  Podgorica.Sjetite se gostovanja po CG i na Tv Crne Gore kod Tamare Nikcevic
  protuva tipa Vladana Batica,Vladike Artemija,Zorana Djindjica prijatelja Milenka Vujovica,generala Momcila Perisica koji izdaje svoju drzavu CIA-i,Momcila i RAde Trajkovic,Velimira Ilica.Sad im smeta sto ih ti tada nima dragi gosti nazivaju
  vodjama Balkanskog kriminala.
  Naravno posao sa Milosevicem je zavrsen uspjesno.Djukanovic je do perfekcije
  usavrsio sverc kao navodni izvor prihoda za drzavu u borbi protiv Milosevica.
  Prodao im je i pricu o njegovoj ugrozenosti od tog rezima.Ha ha.Ako je taj rezim
  bio spreman da zarati sa NATO,smijesno je da ako je to zelio nije uklonio
  Djukanovica.Jeftini trik.Za to vrijeme se formirala zlocinacka organizacija koja
  je nanijela stetu budzetima clanica EU za nekoliko MILIJARDI MARAKA.Ovo je
  kvalifikacija tuzioca Shelzija u procesu protiv Djukanovica i Subotica kao
  vodja te grupe za sverc cigareta.
  Tako uprljan on im je odlican za dovrsetak radova na Balkanu.Slijedi proces
  priznavanja nezavisnost Kosova i podupiranje politike cjelovite Bosne i Herce-
  govine.Mnogo vazno za EU zbog procesa u regionu a Crna Gora je susjed koji
  daje dobri primjer ostalima koji se kolebaju.Naravno i bitan faktor da gradjani Kosova prakticno nemaju drugi kopneni koridor za putovanje u EU osim preko
  CG posto ne mogu preko Srbije a BiH ih zbog Republike Srpske nije priznao.

  Djukanovic i ovo koristi za ucvrscivanje pozicije i zaokruzivanje potpunog
  porobljavanja gradjana.

  Taj zapad olicen u onima koji su mu pismima pozeljeli dalji napredak u privatnom
  zivotu i biznisu ustvari i nijesu bolji od njega.Oni uglavnom rjesavaju male svoje
  probleme stvaraju drugima puno vece probleme.

  Evo masu primjera preko Iraka,Libije,Tunisa,Alzira i drugih koji su bogati za njih
  vaznim energentima.Odmah ih destabilizuju,onda dodju da ih mire,instaliraju
  svoje ljude,zarobe im resurse i lagano ih trijebe.

  Sve to zarad ugodnog zivota te razmazene bagre lopovske.
  Kad tad ce im se to o glavu obiti.

 14. Slavko ,ovo je tacno mada je veci kukavicluk i nedostatak gradjanske hrabrosti.Pogledajte LAZNU opoziciju CUTI i samo CUTI dok narod u najtezoj ekonomskoj situaciji goroj nego u vrijeme inflacije krepaje .Nezaposlenost ,bijeda racuni ,evo neka neko zatrazi podatke koliko je nezaposlenih samo u Cetinje ,koliko je neizmirenih obaveza za struju ,vodu i slicno ,nece to Laznu opoziciju ne interesuje nemaju kad .Evo da predlozim nesto tzv nezvisnim medijima da urade ako smiju pa da vidite jesu li nezavisni .I DAN i VIJESTI jednom nedeljno ,pocnite opstinu po opstinu ,objavite statisticke podatke sa fotografijama nekadasnjih preduzeca ,u to preduzece je radilo toliko i toliko radnika ,a sad ne radi ili radi toliko,pa nekad broj zaposlenih ,pa broj raseljenih ,pa natalitet ,pa razvojni projekti ,pa OBECANJA od izbora do izbora ,ajde da vidimo sliku CG ,ajde NEZAVISNI ako sts NEZAVISNI ,ko ce da se kladimo da ce ovo precutati KO?A LANA opozicija cije se djelovanje svodi na mjesec dana predizborne kampanje ,smijesno smijesno ljudi ,bojimse da ce ovako jos 20 godina ,ali tako vam je to kad su svi na platni spisak.

 15. Ovaj intervju je pogodio u centar svi su ga prenijeli, bas su se uznemirili kako vlast tako i tzv.opozicija.Slavko je razbijo i ove bosnjake-muslimane glavne poltrone ove vlasti zajedno sa sticug crnogorcima.Kakvo rasturanje Slavko samo nastavi ovako da ih ubijas u pojam,cinimi se da postaju nervozni ovi udbasi!

 16. “gorki okus nije prava riječ za godine srama…. gorki okus nije prava riječ
  za logiku šutnje
  paranoidni strah od istine
  iza željezne ruke”

 17. Bravo Slavko, sve gola istina, jeste da Sefket Krcic nije neki covjek, ali neka si mu dao intervju, jer to je dokaz tvoje sirine i svih onih drugih ljudskih osobina koje te krase.
  E sad, volio bih da vajni branioci Bosnjaka i muslimana na ovom blogu upute meni izvinjenje jer je Slavko ponovio ono sto sam ja nekada pisao na ovom blogu, a zbog cega sam proglasavan Hitlerom i fasistom. Pretpostavljam da su oni koji su me tako nazivali vjerovatno bliski rodjaci ili sunarodnici onih jadnika koji su deportovani iz Crne Gore, na noz Karadzicu, ili onih iz Strbaca, ili mozda onih iz Bukovice, ali nemaju hrabrosti da se pokupe pred skupstinom Crne Gore i dignu glas protiv dzelata Djukanovica i njegovih saradnika, koji im je sve to radio zajedno sa cetnickim hordama, a uz direktnu komandu dzelata iz Beograda, Slobodana Milosevica. Ja licno dobro znam da hrabrost ne mora biti odlika ni muskaraca ni zena, ni velikih ni malih ni snaznih ni slabih, ni pametnih ni bogatih ni siromasnih, hrabrost je odlika slobodnih ljudi, onih koji znaju sto je sloboda i zele da put ka slobodi pokazu drugima, da bi i oni bili slobodni. Tako da mi u nasem pokretu, koji se borio za slobodu, a pod vodjstvom Slavka Perovica i LSCG-a, smo u jednom trenutku imali vise hrabrih zena nego muskaraca. Nas pokret je imao tako hrabrih zena da su mnogo puta zadivile nas muskarce koji smo se racunali hrabrima. Pa me tako cudi gdje su majke i sestre onih bosnjaka koje ova vlast kazni najtezom kaznom, bez suda, a njih zavi u crno do kraja zivota, tj. uze im zivote samo zato sto su druge vjere i druge nacije, a to je bilo dovoljno u jednom trenutku(kada je ova vlast, koja sada upravlja Crnom Gorom bila na velikosrpskim fasistickim pozicijama i htjela da istrijebi sve ono sto nije srpsko u Crnoj Gori), da nije bilo LSCG-a. Zasto se ama bas nikad ne skupise pred onim institucijama gdje i danas sjede dzelati, koji otese zivote njihovim najblizima, cega se plase? Pa se pitam da li je ponekad jaci strah od bola, od najveceg bola, kada gubite najblizeg, onog koji je dio vas, one rane koje nikada ne zarastaju, one tuge koje nikada ne vraca osmjeh na lice, onog lika koji nikad ne blijedi? Da li mozda novac lijeci te rane ili neki drugi interes? Isto tako nikad ne cuh i ne vidjeh da se iko od bliskih rodjaka onih stopedeset poginulih na dubrovackom ratistu pobuni protiv ove vlasti do dana danasnjeg. Ni jedna majka ni sestra ne dodje pred te instituticije gdje sjede oni koji ih odvedose u tu krvavu pogibiju, da pita:”Zasto pogibe moj sin? Sto ga poslaste tamo? Zasto dade zivot.” Dok ne cujem glas bliskih rodjaka svih zrtava od Bukovice, deportacije pod noz Karadzicu, Strbaca, Dubrovnika, protiv ove vasti, tj. onih istih koji su ih doveli do toga da plate zivotima, vjerovacu da duboko podrzavaju dzelate njihovih najblizih. Ali porucujem svima njima bliznjim rodjacima zrtva i njihovim dzelatima, da oni mozda mogu sve zaboravit, ali mi slobodni ljudi iz LSCG-e, koji smo se istinski borili za slobodu, nikada necemo zaboraviti nevine zrtve a ni suze njihovih najblizih, a oni neka nadju opravdanje sebi zasto nisu digli glas protiv dzelata njihovih najblizih.

 18. Slavko sto se tice bosnjaka i muslimana ja ih cijenim i postujem ,i sjecam se nase prve protestne setnje u Podgorici kojom smo izrazili protest povodom otmice u Strpcima .Ja sam dosao iz Cetinja sa nekoliko mojih drugova i vjeruj mi da sam bio razocaran malim brojem sunarodnika tih ljudi jer je nas drugih nacija i konfesija bilo vise ,ali razumio sam tada je bilo takvo vrijem straha ,i nije bilo svejedno tim ljudima .Sad mi nije jasno kako se pripadnici toga naroda okrenuse za vlast,koja je samo se sjetimo sto sve radila tim ljudima ,sjecam se onih tekstova iz Monitora .Kako neki ljudi zaborave sve tako brzo to mi nije jasno .

 19. “Svi su nas u Crnoj Gori izdali, pa i Bošnjaci; ovo nije uvreda, ovo je dijagnoza”
  A da Slavko , pa oni su na kraju izdali sami sebe : poravnali se za neki sitniš i primili ga iz ruke što ih je deceniju ipo ranije klala – koljač ni luk jeo ni luk mirisao , a Bošnjaci sad polako love koljače među svjedocima . Važno da im je Milo živ i zdrav , sve drugo im je nevažno . Koja boleština ljudi moji , ti Bošnjaci su definitivno sjebaniji čak i od Crnogoraca , što sam računao nedostižnim .

 20. Da li izlaziti na ove “opštenarodne” proteste ? Znam šta se priča za Velaševića ali nema nijednih drugih protesta . A i od pomenutog neće biti nikakve vajde , bolje kući sjeđeti .

 21. čudi me što slavko žali za onom divnom zemljom od vardara pa do triglava,a tita smatra za najvećega zločinca poslje velikosrpskih aspiracija prema crnoj gori. tito je ipak stvorio tu lijepu zemlju.

 22. Bravo SATA za ovaj sjajan interviju sto dade ovom nacionalisti.Jel to Krcic iz one SDA stranke.SATA navikli smo na tvoje sjajne tekstove al je ovaj nekako poseban pa bih ga odstampao i dijelio da citaju robovi.A sad bih pitao nekog istoricara da preciznije objasni sta znaci SANDZAK.Ja koliko znam pod tim pojmom se podrazumijeva region,a on se vremenom mijenjao.Posebno ovaj sadasnji Sandzak koji je aktuelan.Zar u tom sastavu nije bio i dio BIH,a sad te gradove niko ne pominje.Jel to slucajno il namjerno.Slusah neko vece onog muftiju Zukorlica pa mi se cini da sve lici na 1992.kad sam slusao Ugljanina.Ja se nikada necu sloziti nit prihvatiti neko teritorijalno dijeljenje CG,mi smo previse mala zemlja da bi se dijelili po bilo kom principu.Ja sam sa sjevera i znam i vidim razliku u razvijenosti u odnosu na juzni dio drzave,al tu nam nije niko kriv.Najveci krivac su nasi prestavnici koje smo birali.Oni su zarad svojih licnih interesa zaboravili svoje gradove.Sto se tice komentara svi su na mjestu i mislim da su isreni i korektni a posebno jedan od Bosnjaka.Ja mislim da Bosnjaci neke odgovore treba da traze od RASTODERA od kojih nemoze covjek ni tv.upalit ni novine otvorit,od njine demokratije.Procitao sam nedje da je njihov jedan blizak plemenik bio fin zlocinac mislim da se zvao OSMAN i da je veliki zlocin pravio oko BERANA,Sto se tice uloge velikog broja Bosnjaka za vrijeme ll svjetskog rata do 1943 je poznato,masovno su bili clanovi Muslimanske milicije koja je saradjivala sa okupatorom.To najbolje znaju ucesnici Pljevaljske bitke pa nek kazu istinu,mada je ostalo malo zivih a ima ih ako oce rec istinu.To sto su im komunisti obecali pa slagali nek vide sa njima nek netraze sad.Pa i Pavelic im je obecao da ce im dati Sandzak samo da ih dobije na svoju stranu i jos ih nazvao Hr.cvijecem.To komunisti iskoristili i dali im isto obecanje i slagali.A neko je pitao sto Bosnjaci glasaju Vukovica i Boskovica.Filipa glasaju sto zajedno sklapaju poslove na lokalnim tenderima i jos dok je bio dir.rudnika,za procenat naravno.A boskovic ih zaposljava na rudnik i preko RK kradu novac zajedno.Zelim da pozdravim sve koji posjecuju ovaj blog i zahvalim SLAVKU u ime svih.

 23. Добри мој,

  Опет празнословиш, јел отоплило медј Радијаторима а !

  НЕ пачај се у оно што не знаш, и не пљуј по српској опоѕицији, јер нијеси специјалиста одн. Доктор за Србију.

  Јел тако добро мој Срело..

  Славко одлично, јадна је Цг код оваких УДБАШа типа Инглисха, но вријеме им долази крају, срећом хаха.

  Сужен маневраски простор, сад оста само она рупа код Мојковца звана како је зовеш ти, творница духана.

  Спушти мало радијаторе доље хехехе.

 24. Džura, ne glumataj! Nije Tito napravio Jugoslaviju, ona je napravljena Versajskim ugovorom, a Tito je samo presvukao iz krvave diktature Karadjordjevića u krvavu diktaturu sopstvenu. Niko drugi nego zapad, na prvom mjestu Amerikaci, zdrobio je Jugoslaviju uvijek podržavajući i dovodeći nacional-šoviniste na vlast u bivšim republikama. Kakva politika je mogla da podržava Đukanovića? Funjarska. Sve ti to znaš, ali glumataš naivnost gade! Svuda na čitavoj planeti Amerikanci su uvijek podržavali mafiju i diktatore, a rušili istinske demokrate pod lažnom izlikom da se radi o komunistima, sve je to odavno poznato.Podrška zločincu Đukanoviću nije izuzetak, nego američko pravilo. Svu drugi na zapadu bili su njihove upotrebne kokoške. Marš Džura!

 25. Nick i Srela-e,
  dje ste vi.Jednog nema duze a drugi podje kod nasljednika radijatora po instrukcije
  i onda predje na cirilicu da bi praznoslovio manje.

  Nick,
  skoro sam vam prolazio pored fabrike duhana.Jos malo sacekaj bice i tu malo
  frke.Tek je otvorena prica sa svercom goriva za Kosovo.Zato vam je sef Djuka
  priznao Kosovo i Tacija.Red cigareta red nafte i benzina.Nista za drzavnu kasu.
  To je vas model nezavisne,micro privatne drzave.Imacete kad odgovarati za to.

 26. Poltroni crnogorci i bošnjaci, kako neko zaključi, je ok., ali bez glasova srba se ne bi ni napravila nezavisna ni kriminalna. Dakle svi su isti, treba da ih izvezemo i uvezemo Japance. Ako to može ja sam ZA.

 27. Pozdravljam g. Perovica i pozdravljam njegove njegove politicke stavove. Oko iznesenih vjerskih stavova se ne slazem.
  Ipak drago mi je da je dao intervju za Bosnjaci.net, jedna od najboljih stranica na internetu. To najbolje demantuje natpise pojedinaca o stranici, uredniku koji je uradio intervju sa Perovicem i koji je kroz niz priloga ukazivao na casnu borbu Perovica i LS, ali i ne stedi zlocince iz crnogorskog, srpskog … naroda koji vrsljaju CR, Srbijom, a u vlasti ih je koliko hocete. To demantuje da se redi od bilo kakvom ekestremistickom sajtu, vec naprotiv taj sajt koji pratim godinama otvoren je za sve vjere i nacije, cak sto vise ima dopisnike svih nacija sa prostora bivse YU. Taj sajt je lomio mnoge koji su udarili na cast bosnjackog naroda, to znaju oni koji ispisuju gluposti, zato se i kriju iza nadimaka.

 28. Slavko odgovara<Ništa neobično, takvi postupci su karakteristični za mafiju, to su Crnogorci odavno prošli kad su ih trenirali da budu Srbi, a svaki čovjek neka se piše onako kako osjeća. Ali, ako ga dobro mafija plati, jer o tome se suštinski radi, biće to drugačije, onako kako mafija kaže i naredi! To je redovno stanje u Crnoj Gori

  Zar nije tako od pojave mladih lijepih i pametnih.Jesu li isli na GazimestanJesu li
  bili veci Srbi od Milosevica.Jesu li isli da porobe Dubrovnik jer je po njima vazda
  bio Srpski.Nije od njih to trazio Milosevic.Jesu li donirali krstove zlatne i zvona za
  hram u Momisicima.Naravno bili najbolji prijatelji sa Amfilohijem.Jeli ih vodio kod pokojnog patrijarha Pavla na rukoljub u momentu svadje Milo-Momir.Zasto.Da ubijede narod da je Milo Srbin a Momir komunista.Uspjeli su tada i Milo je pobij-
  edio kao manje zlo.Jesu li za Bosnjake i muslimane govorili da su turci.Jesu.Jesu
  li bili nosioci hajke protiv siptara.Jesu.

  Ko ih sad glasa.Hajde redom po gradovima dje je vecinsko stanovnistvo iz man-
  njinskih naroda.Plav,Rozaje,Gusinje,Berane,Bijelo Polje,Pljevlja,Bar i Ulcinj.

  Listom su svi za Mila i DPSDP.Nek im je srecno.Ja sam protiv DPSDP-a a time
  i protiv te olosi koja je prodalaq vjeru za veceru.Naravno ne generalisem.Kad budem cuo glas njihovih intelektualaca protiv ovog rezima ja cu im se izvinuti.

  Ono sto je Luksic sapnuo ambasadoru Muru a ovaj prenio centrali u Washingtonu
  da je deviza CG sto gore Srbiji to bolje CG sto je prenio Wikileaks i Vijesti u danasnjem tekstu ja ne podrzavam.Mi imamo svoj put i ne zelimo svoju srecu
  graditi na tudjoj nesreci.Bojim se da su Bosnjaci i muslimani prihvatili da budu
  kamen u Luksicevoj i Djukanovicevoj ruci kojim ce se gadjati Srbija danas kao
  sto je nekad preko Srba i Kilibarde bila kamenovana Hrvatska.

  Ne hvala.U tome ne bih zelio ucestvovati.Nadjite zagrijanije patriote za tu rabotu.

 29. Gledala sam sinoć na TVCG sjajnog Džemala Perovića. Sa njim je u emisjiji bio dr Rade Ratković, bivši liberal, izdajnik kako to istinu kaže Slavko Perović. Rade je bio prijatelj sa drugim izdajnikom Purkom Ivančevićem i trećim izdajnkom LSCG sramotnim Antom Petkovićem, obijica iz Budve. I Slobom Franovićem izdajnikom iz Budve isto tako. Koliko je taj smet od Ratkovića izlagao o liberalima, to je neopisivo. U manjem čovjeku, patuljku i gnjidi da stane toliko špijunskog zla, to je skoro nepojmljivo. Žao mi je što mu Džemal nije rekao nešto o njegovoj, Radovoj izdaji, a ona se ne razlikuje od izdaje Tvora iz Kotora Živkovića ili drugog tvora izdajnika Nikle Samardžića, one dvojice što kotoranima na oči ukradoše Trsteno i zgrnuše zlčikovačke udbaške pare. Crna Gora je užas i crna je da crnja biti ne može.

  Slavko, intervju ti je genijalan, pravi, istinit, živio Slavko!

 30. Žao mi je Roksanda što ja nisam gledala Džemala, ali sam gledala četvrti dio serijala TVCG “Rat za Dubrovnik” autorke i bivšeg liberala i njegovog izdajnika Snežane Rakonjac, a projekat je vodio drugi izdajnik LSCG ogavni Branko Vojičić. Tamo u svojoj izdajničkoj hladovini sjedi i radi i izdajnik LSCG Čarli Ilić, ali i još mnogi drugi. Da vidite kakav je falsifikat ta serija, kako bezočno laže, kako krije stvarnu zločinačku ulogu Momirovu, Milovu, Svetovu, Branka Kostića, ali i drugih i kako prikriva stvarnu ulogu LSCG!

  Slažem se Roksanda, Slavkov intervju je VRH!

  Zašto Hrvatska televizija emituje očigledni falsifikat, pa zato jer im je naređeno da se Djukanoviću pomogne da zadrži diktatorsku vlast. Zato je kod njega dolazio i predsjednik dubrovačkih dragovoljaca da mu ga ispuši u sred Podgorice i da ga ishvali, namam riječi od gadjenja!

 31. Gospodo,
  obrni okreni bivsi kupljeni liberali.Divota je bilo gledati sjajnog Dzemala.Kako je
  buva od Rada Ratkovica mogla prihvatiti da sjedi u studiju pored cistog i postenog
  Dzemala.Taj gmaz je vrlo rano kupljen od strane kriminalnog rezima Mila Djukan-
  ovica.

  Naravno oni znaju zbog cega su posli kod zlikovaca.Valjda moraju biti svjesni
  koju su ljagu svom nasljedstvu ostavili.Neko zbog ucrtavanja novog objekta
  neko zbog legalizacije vec izgradjenog.Neko zbog bavljenja trafikinga drogom
  i drugim opijatima.Svaki grad na nase more ima svoga Lera mi liberali smo imali
  avetnog Purka fuzbalera.Ako niste znali igrao je u Mogrenu ali i u kolu Srpskih sestara.Bio je ratnik i na Dubrovniku.Doduse priznao je da je bio zaveden od
  Milosevica.

 32. Postovani,
  da li ste gledali zastidje od bivsih boraca predvodjenih predsjednikom SUBNOR-a
  CG Andrijom Nikolicem.U prvom redu sjedjase Vojo Raicevic bivsi predsjednik
  opstinskog odbora SK Podgorice.Pored njega sjedjase Veso-Mali Djuranovic
  poznat po davanju novca pod kamatu ljudima u problemima.Njima su Boro
  Vucinic i Milan Rocen drzali govor o NATO i EU integracijama u zgradi DPS-a u
  kojoj je do skoro stolovala vlada CG.Kakva sramota.Kakvo zastidje.

  Ova vlast preko ovog zastidja posredno utice na porodice ovih ljudi koji su
  prepadnuti za isplatu njihovih penzija.

  Sramota do bola sto radi ova bagra lopovska od ovih mucenih gradjana.Ne znam
  mozda ih oni najbolje znaju.Mozda su sve ovo pa i gore zasluzili.

 33. Vojo Raičević, kao radnik u “Marko Radović” gradio partijsku karijeru u Savezu komunista. Tada su komunisti po ključu morali imati nekoliko radnika, nekoliko studenata, Albanaca itd, i dopalo Voja koji se na sastancima isticao primitivnom agilnošću pa je uzeo nadimak Vojo Blanja – ko kasnije Milo Britva. Mugoša mu proljetos dao pedeset hiljada da kupuje glasove po Gornjoj Gorici, pa kad je izračunao da je drug Vojo munuo preko trideset hiljada – lepetnuo mu sina Srđu sa mjesta glavnog administratora. Samo, šta traži ntaj stari magarac sad među partizanma?

 34. Ovdje neko spomenu i Carlija Ilica. Volio bih da doticna osoba objasni gdje je Carli ista ruzno rekao za Slavka ili LS. Koliko sam informisan, a mislim da nijesam malo, nidje nijesam nasao bilo sta da je Carli izjavio, a kako je isti otisao da zaradjuje koru hljeba za onoga sina koji mu je preostao, a jedan mu je slucajno tj. nehoticno ubijen, prvo je otisao kod Slavka i razgovarao o svemu i onda otisao da radi u toj televizijskoj kuci. Da nije slucajno isti dogurao do neke funkcije, hajde ljudi ne sprdajte se.Da nije slucajno urednik ili nedaj boze direktor?

  Kada hocemo da nekome kazemo da je izdajnik onda moramo u to biti sigurni 100%. Pa ljudi moraju mnogi Liberali koji su u nesretnoj da zive od necega. Neki predavaju na fakultetima, neki rade u razlicitim kompanijama i sada ih sve treba nazivati izdajnicima, eto zato sto rade u nekim ustanovama koje su mafijine. One koje smo prozvali kao Purka, Rotkovica,Vucinica, Vlahovica, Tvora, Samardzica… znamo sta su i ko su, ali nemojmo druge trpati u isti kos.

 35. Dragane Ilicu, ja mislim da je svaki liberal koji je nesto vrijedio imao raznih ponuda ovih godina. Neki nijesu prihvatili, a neki jesu objerucke, zato necemo traziti i ulaziti u njihove razloge, zasto su prihvatili. Vjerovatno da neki od njih nijesu imali od cega da zive, pa je to bio razlog, ali nemojte ih opravdavat jer i neki drug isto tako nijesu imali od cega zivjeti pa su odbili te njihove krvave ponude. Nemoj mi reci da nas Dzemal Perovic nije imao ponuda ovih godina, od istih tih koji su Dragnu Ilicu ponudili posao u TVCG, ali nije prihvatio. Znas li zbog cega? Jer nijesmo svi od istog materijala napravljeni. Neko je od celika, a neko od mesinga, a vecina bivsih liberala koji su prihvatili ponude ove vlasti, ja mislim da su napravljeni od materijala koji jako smrdi, a zove se govno.

 36. Dobri moj,

  Ceracu ja tebe Ustaso moja stara, nacu te u tvome DPS- ovskome shupku…!

  Smao polako, vrijeme ti istice haha 🙂

 37. Che-uuuuuuuu, ti si se nasao da odgovoris i ti da nekome kazes od kakvog je materijala, poklopise iza toga nik-a i zacepi. Ja sam obrazlozio i rekao sta mislim, a ti koji se krijes iza nik-a i lajes nemas sta da kazes nego nekog nazivas imenom i slicnim.

  Pokazi i dokazi kada je Carli ikada ruzno sto rekao za Slavka ili LS, niko mu nista nije ponudio majmune, a onda pjuvaj. Nijesam niciji advokat niti se krijem iza nik-a, nego se potpisem punim imenom i prezimenom i prozovem bilo koga kada mi se di.. jer imam onu stvar za to i imao sam je od samog pocetka.

  Zato zacepi ako nemas sto pametno reci i procitaj sto se napise i nemoj ti meni Dragane Ilicu da te ne bih poslao odakle si dosao.Zaobidji me sirokom luku…za tvoje bolje…

 38. Mozda bi neko ko je bolje obavijesten poput inglisha, mogao nesto da nam kaze o SATANISTIMA u Crnoj i njihovoj povezanosti sa vlascu.
  Cuo sam da im je sjediste u Niksicu i da operisu sa slicnim strukturama sirom bivse SFRJ.
  Mozda je razlog nase nesrece sto se nalazimo u njihovim rukama.

 39. Dragane Iliću griješiš, i to teško.

  Vidim da ti se ne sviđa, ali Čarli Ilić je izdao LSCG na najsramotniji način. Izdao ga onim što jedino ima, svojim spikerskim glasom. Znam ga i družio sam se sa njim, ali kad sam vidio da je sa odlično plaćenog mjesta urednika FREE MONTENEGRO na poziv špijuna potrčao u TVCG, sve je postalo jasno kao dan, da se radi o izdaji. Tu svoju izdaju krio je Čarli time što je znao pred kojim ljudima može da laje i laže o LSCG, a pred kojima da ćuti. Samo ću ti reći jedan detalj, jer vi kažete da nije izdao. Zamisli kako su se osjećali ljudi koji su slušali njegov glas, glas bivšeg poslanika LSCG na radiju FREE MONTENEGRO, a onda, jednog dana, slušaju taj isti glas na TVCG , toj monstruoznoj mafijaškoj mašini koja je svakog dana ubijala i ubija Crnu Goru i lomila LSCG na ovaj ili onaj način. Je li to izdaja Dragane? Da li bi ti radio kao mesar u mesari u kojoj svakodnevno kolju ljude? To je TVCG, to je klanica u rukama mafije. Da li bi bio spiker na Hitlerovom radiju ili Berluskonijevoj tzeleviziji? I kao ti to ne vidiš, pa ko da ti vjeruje Iliću. Podvlačim, na čelo TVCG dolazi još jedan ogromni izdajnik LSCG Velibor Čović. Sjećamo se i izdajnice Tamare Nikćević i svih koji su LSCG izdali i sjećaćemo ih se dok budemo živjeli, Branka Vojičića i kompanije na primjer, ništa im neće biti zaboravljeno kao ni ovoj gaduri izdajničkoj od Snežane Rakonjac. Svak ko radi za mafiju izdajnik je svega ljudskog, a oni su svi metle u rukama mafije i ništa drugo.

 40. Dragane Ilicu, nemoj da nas prepadas, jer nije u redu. Za tebe svi znamo da si hrabar i da imas onu stvar, ali se plasim da ti je neko ne okine i stavi u ta tvoja tanka usta, jer obicno tako biva. Ko si ti kurtonu istroseni, pokazi muda tamo dje treba, a ne na nas jadne i nezasticene liberale. Lako je govo pojesti, nego probaj da pojedes kamen. Nemoj me molim te vise prepadati, jer necu moci da spavam od straha. Ali ako te vec interesuje ko sam ja cu ti to licno saopstiti.

 41. trebjesa, zna to svako ko hoce da zna, ali kao sto vidis svako ko izda ima opravdanje, ili ima advokate koji taj fukarluk peru i brane. Koja je razlika izmedu Snezane Rakonjac, Velibora Covica , Branka Vojicica i ostalih hulja i Carlija Ilica? Mora da prehrani dijete, a oni koji nece sa ovom bandom imaju kopilad, a ne djecu. Jedan nas liberal rece za one koji izdaju:”A njima je jako vazno da ispane to kurazno.”

 42. “A njima je jako važno da ispane to kuražno”

  Hahaha, a nema tu što da ispane, osim opoziciji možda. I to u ime naroda. Malo Slavkovih ideja, malo Milovih para, malo po malo… U međuvremenu izgubi se i ime i narod. A njima je jako važno…

 43. Ti Daliborka ”Cejovic”s punim imenom i prezimenom,nije to lijepo-mnogo mi se ti kurazis:))))

 44. Postovani,
  razmislio sam.Zao mi je sto sam one mucenike iz sale DPS-a uopste pominjao.
  Oni su izopsteni iz zivota osim sto su redovni na glasanju.Vidjeste li koliko ih je
  tamo bilo.To je neko morao da pozove i organizuje.Njin poznati metod od vrata
  do vrata je bio na djelu.Sta li im je Boro mogao ispricati.Bas me interesuje sta
  je ona bistrina njima savjetovala.Rocen je prekaljeni preduzetnik.Nije lako
  graditi puteve i tunele.Jos teze je naplatiti te radove.Ni Grand cafe nema vise
  prihode koje je imao.sad sef ide u Gossip pa im je povukao klijentelu.Genex i
  Bemax sve vise ispadaju u konkurenciji sa Tehnoputem.Sve je to iz istog jata
  ali im novcanici nijesu zajednicki.Ima vremena pokasapice se oni.

  Bas sam se pokajao i zalim sto sam one metuzaleme uopste pominjao.

 45. Gos. Trebjesa, vidim da ste poznavali Carlija, ja i on smo takodje bili bliski sve dok nijesam otisao u inostranstvo. Nijesam znao da je Free Montenegro imao toliko para? Drugo, nikada mi nije nista rekao lose o Slavku i LS, a eto ispade da je nekim bliskim prijateljima govorio sve lose, uzmimo da je tako, ali ipak imam izvjesnu sumnju, jer sam mu ja, ako nista drugo neki daleki rodjak ili se isti ustezao da mi kaze svoje misljenje znajuci kakav sam Liberal. Sve je moguce.

  Trece, meni je najvaznije i ponovo da kazem da mi je najvaznije da taj isti Charli nije nigdje nista ruzno ili javno napisao da ponovim o Slavku i LS, jos jednom JAVNO, ako grijesim, molio bih nekoga da to objavi, jer u svakom slucaju nemam svaku informaciju sta sve sve zbivalo u nesretnoj svih mojih godina odsustva.Koliko sam informisan isti nema ama bas nikakvu funkciju u toj neretnoj televiziji.

  Sa vasom zadnjiom recenicom se ne bih slozio, jer u Crnoj jako puno Liberala radi u javnom sektoru, kao i drugom, a znamo da mafija je pod sapu stavila ama bas svaku kompaniju. Toliko od mene gospodine Trebjesa. Pozdrav.

  Sada za ovog govnara od Che, da ne bi zatrpavali ovaj Slavkog blog evo ti moja e-mail adresa: mdilic@hotmail.com, pa ako nijesi fukara napisaces par recenica i predstaviti se, u protivnom cu te smatrati ubacenim elementom na ovome blogu sa ciljem da ga srusis, po svom nacinu pisanja mi licis na one fukare bracu Kusovce, sa kojima sam dosta ratovao. Samo ne znam ko ti je dozvolio da diskutujes sa mnom ovco.Dalje prekidam svaku dalju diskusiju sa “jadnim Liberalom” koji je sav u mudima pa se prikriva iza nik-a.

 46. Nick,
  upravo vidjeh na tv Vijestima snimak sa sjednice parlamenta dje je davitelj
  radijator obrazlagao domete potpisanog sporazuma o ekstradiciji crnogorskih
  drzavljana sa Srbijom i obrnuto koji treba da se ratifikuje.

  Za sad se davitelj dobro drzi.Ukurvio se nebi li gradjani pomislili da se radi
  o nekom serioznom i humanom covjeku.Kad bude objasnio zasto nijesu
  rijesena ubistva na DESETINE ljudi do tad ga ja smatram u najmanju ruku
  prikrivacem tih kriminalnih djela.

  Srela-e,
  dje si.Nema te vec duze.Radi li se sto u toj tvornici duhana u Mojkovcu.Reklo
  bi se da radi nesmetano jer oni ljudi te spartaju po Podgorickim lokalima i ulicama sa mobilnom trafikom u rukama to potvrdjuju.To je nova vrsta crnogorskog
  gostoprimstva koje se uvjezbava pred turisticku sezonu.Gosti ce wsjedjeti a
  sverceri vlasti ce im cigarete iz ilegalne tvornice iz Mojkovca donositi na noge
  naravno za njihove novce.Sve se na kraju krajeva i desava zbog novaca.A dok
  je u Crnoj Gori ovaca za Djukanovica i njegove bice novaca.

 47. Da su ti Turci bili takvi kao sto ih predstavljaste i da su ti Turci bili kao vec ratom dokazani Srbi, na vas bi i istorija zaboravila jer vas vise nebi bilo.
  Kanite se vise Marka Kraljevica i Muse Kesadzije tih smijesnih i izmisljenih srpskih junaka.

 48. Dok se neki na ovom blogu prepiru i bave trivijalnim stvarima fukara ne samo sto je uzela nase zivote, nego ce uzeti i zivote buducih generacija.
  Svi koji nijesu kao oni, u jedan front za oslobodjenje.

 49. Gospodo,
  vidjeli ste u danasnjim novinama da policija one koji su istjerani sto su digli glas
  jer nijesu dobili apanazu,sad optuzuje da su i oni sami ne samo ucestvovali u
  prikrivanju djela vec i primali mito,sad optuzuje da su organizovano prikrivali
  sverc stoke bez znanja sefova i bez davanja apanaze njima.

  Vidjeli ste i video zapis primanja novca.Ko zna kad se to i u kojim okolnostima
  desavalo.Gradjani ne treba da lome glavu.To ce vidjeti Ranka Carapanka.Sjetite
  se video zapisa svadbe Saja Kalica.Kad joj je dostavljen komentarisan je kao
  nevalidan jer nije pribavljen na zakonom propisan nacin.A da li je ovaj kojim bi
  da diskredituju optuzbe otpustenih policajaca pribavljen na zakonit nacin.Ne.

  Da budem jasan i policajci su fukara koja je glasala i radila zajedno sa DPSDP
  -om sve dok ih nijesu otpustili.Sad se pozivaju na diskriminaciju i cuda.Dok su
  magarad DPSDP-ovska vukla Mojkovacke cigarete za Tacija i Haradinaja ovi
  nacional cistunci su cutali.Sad kad ih ceraju kod gospodara su osjetili svu
  netrpeljivost za vjeru i naciju kojoj oni pripadaju.

  Velika sramota.U ono PAR PROCENATA koji ne glasaju DPSDP u Rozajama mozda
  ovi nacional cistunci pripadaju.Savjetujem im da predju u stranku kod Rifata
  Husovica,Kemala Purisica i Sulja Mustafica.Oni bar glume da su protiv rezima
  iako su u zvanicnoj koaliciji.Bas sam ih vidio ispred zgrade Viseg suda svaki
  put kad se sudi za deportaciju njihovih sunarodnika.U protestu prednjaci Rifat
  Rastoder,takodje koalicioni partner Djukanovica.Trazi najstrozije kazne za
  ljude koji su sprovodili naredjenje nadleznog koje je i on dobio od svog nadre-
  djenog a u to relevantno vrijeme je to bio premijer Milo Djukanovic.E ali to Rifko
  ne smije zbog licnog komfora ali zato trazi glave nizih izvrsilaca.Aferim Rifko.

 50. “O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,
  O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,
  O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,
  Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!”
  dubioza kolektiv!

 51. Zašto, o, zašto, neko od opoopozicije i sunarodnika ne pozove na bojkot popisa?

 52. Gradjani,
  danas je novosadski sud odbio zahtjev ministarstva pravde Crne Gore za ekstradiciju
  Veselina Vukotica.Cak se u ovaj slucaj ukljucio i premijer Igor Luksic.

  Sta li to zna ili cega se plase pojedinci iz drzavnog vrha te su ovoliko uporni u zahtje-
  vu za izrucenje Vukotica.
  Ocito tvrdnja Ratka Knezevica izrecena u sudnici u Zagrebu u procesu za ubistvo Iva
  Pukanica i izjava pokojnog Pukanica data tuziocu Shelziju u Bariju u procesu za sverc
  cigareta iz Crne Gore da im je Veselin Vukotic saopstio da Stanko Subotic trazi ljude da ih uklone jer je on odbio da to ucini je pokazala tacnom.

  Zalosno je da je zbog partnera Djukanovicu u svercu cigareta Crna Gora postala
  taoc i da svi njeni gradjani zavise kakve odnose Cane ima sa nekom drzavom pa
  da i zvanicna Crna Gora te odnose potvrdi.

 53. Postovani,
  ministar policije iz koalicije DPSDP prilikom posjete Tivtu izjavi da je direktor
  policije vladin cinovnik i da ne smije voditi politicke prepiske sa poslanicima.Ta-
  kodje izjavi da policija mora dozvoliti unutrasnjoj kontroli koriscenje baze podataka policije sto je potvrdio i povjerenik za javne informacije Bobo Obrenovic.

  On to sve izjavi kao sto je i mnogo toga izjavio a Veljovic cuveni Vesko ne haje za
  to.On je lojalan svome Milu i Acu i on zna da ga mimo njine volje niko ne moze promijeniti.

  Ne znam mozda se naljute Rifat Rastoder,Ramo Bralic,Ervin Spahic,Dzavid
  Sabovic i mnogi iz reda bosnjaka sto se ne resava pitanje deportacije niuhovih
  sunarodnika koju je naredio drzavni vrh koji je cinio Momir,Milo i Sveto.
  Mozda se naljuti Rifko i uslovi Ranka dvometricu da ce njegovi sunarodnici
  ubuduce glasati protiv svojih DZELATA ukoliko se odgovorni ne privedu pravdi.

  Ja strasno grijesim sto mislim da je odgovoran premijer.Rifko i njegovi vole
  da su odgovorni ovi nizi i da oni budu osudjeni jer se Milo tada nista nije pitao.

  Ok.Ako oni to vole neka im bude.Ja cu onda voljeti i zeljeti da im se to ponovi
  jer su se oni uortacili sa mojim i tada njihovim neprijateljem zarad trenutne
  meni nejasne njihove koristi.

 54. Postovani Moderatore,

  Ocete molim vas, zabraniti vishe ovu fukaru Ustasku iz DPS- a, toga Aleksica- Inglisha ?!

  Strve se jopen raskkakodakalo, taj besramni IZDAJNIK LSCG-a (jednako ko neke eNDziOs Libertas,bezposlicara i drogosa izvjesnog Roberta, ljencuge koje se dize u PODNE da kupi prljave mrvice sa stola svojega gospodara Medojevica), English- odjebi bre vishe ! Sad bi taj Robert koji inace svima jasno kaze da NE RADI NISTO sa sacicom svojih drogosa i anarhista ( a skupljeno je sve na tu gomilu i cetnika, i balija i Bog tekoje sve ne fukare od odsjedi miran protest, i da zamislite samo vako- preko njega misli da mijenja da rushi nehsto.

  Samo jer to tako Medojevic- trazhi ! 🙂 Istura neku sovju ko fol NGO, a ustvari sve je to prijevara zvana PeZePe. Isti taj IZDAJNIK liberala, koga Slavko pominje odje. Toga mi je Medojevica, vise pro svake glave, svercer kukuruza i pirinca sa Srbije na Kosovo. Mnogo jaka faca ! Pog. kad uz njega znam da nam opet ide Knezevic za Presijednika koji je takav JUNAK da ne zna se oklen dize revoluciju- jeli iz jednog stana u Londonu, iz drugoga- u Milanu il iz trecega- u Zagrebu haha ? 🙂 Dje je taj covjek

  i kako da stari UDBAS iz skole Cana Koprivice sve to- postize.

  E kuku i lele nama koji bi da mjenjaju Cg, sve NESOJ, NEpomen do nepomena. Svindleri i kuvari iz kujni Koprivice i sa kanabea Misa Beka, eot tako vma je to ! 🙂

  Za nas neupucene, oli Trebjesa i ti dr. Niksicanine nam dati mali uvod, tko je to Carli a ko Dragan Ilitch. Zar to nije jedno te isto, ko su ti ljudi ?

 55. Protest nama treba OGROMAN- al ne neki koji ce mi vode DROGOSI i supcine Medojeviceve, NEiskazani luzeri tipa toga Roberta i Kocha Pavlovica koji NE rade nisto do: spavaju..! i kukaju da im trebaju pare za medicinske tretmane.

  Iskida se od smjeha kad sam dobio poziv za prosvjed od tiju IZDAJNIKA LSCg- a … ahaha 🙂 !

  Ma ajte molim vas. A Medojevica prlja usta pominjanjem casnoga Perovica, moralne GROMADe za njega,

  bijednu kugu Misha Beka.

  Pa NIJE Crna Gora podtrpezna kuchka srbijanskih poturica tipa Beka, Knezevica, Medojevica i slugeranja mu Banja, Kocha i Velasevica, molim vas !

  Zasto smo mi vecina glasali na referendum..?!

 56. ne znam kako je sa ostalima, ali ja dosta teško podnosim ovu prepisku izmedju inglisha i nicka….nekad sam potpuno zbunjena

 57. Postovana Avila,

  Ja nijesam zbunjen, no znam dje je FUKARA i dje zmiju treba tuc- praov u glavu.

  Eto to vi je Aleksic IZDAJNIK, samo tako i nikako, smrda smrdava SUGA izdajnicka, zamotana u neki strveni ‘duhanski” demokratski celofan. Pa nam tu ZAVLACHi i razvlachi nas PObocno evo vec: godinah…!! o Canu Zapcu, Marashu, Terichki i Chirovicki.

  Kunem ti se, kad skinemo ovo GUBU DB- ovsku sa vlasti, prvo sto nam je zadatak numer uno je da pokopamo

  duboko pod Mojkovacku fabriku sve ove DPS- rasvijetljivache nasih sudbina i naknadne tvorce nase “pameti”.

  Well done Aleksic!

 58. Ekspert za tranciziju švercuje kukuruzu, hehe. Poslije svih javnih prosipanja koje je Medoni napravio tokom poslednjih par godina – ovaj info dođe ko šlag. Bruka.

 59. Ma kakvi protesti sto ih organizuje ova opozicija nebitno jel Medo il S.Milic sve je to udbina corba da protesti neuspiju.A sigurno uspjet nece jer ce sve biti dozirano i kontrolisano.Jel pratite S.Milica kako obilazi gradonacelnike po C.G.oni se plaze i sprdaju.Kakvog on opozicionara glumi debil klasicni.A nocas kod Supkovica na IN gost Serbo koji sve zna.Kukala nam majka sta iscekasmo.A sjecate li se ono kad se pregovaralo o ulasku u vladu kad SATA iscera Rifka iz kabineta.Kako je ono SATA rekao STO CE OVAJ ODJE ajde VAN Napolje spijunska fukaro,svaka mu je zlatna bila.A olos udbasku je znao osetiti ko niko a i pokojni MIRO laka mu zemlja.Pozdrav prijatelji.

 60. e tako dobri moj Zmijo,

  Ta se tvoja BIJE- samo u glavu PRAVO..!

  Sve ostalo odn. ako je ostavish da palaca je kozmetika koju nam Inglish odje uporno servira.

  Tek ce se razvrtat sto je taj Medojevic sve svercao, bio je ono elektro inzenjer a expert za tuli- muli privatizacije Djukajeve, pa onda dezurni cekach na kanabeu kod Misha Beka (i Borisa Tadica), ada prije toga ne zaboravim da je postiga i da bude vjencani kum Dusana Spasojevica zvanog “Zivotinja” i da objavi memoare o zemunskome klanu. Sve vljese od vljesega hehe 🙂

  Koga on, koga taj propanuli eskremisticka organizacija PZP ZAMAJAVA vishe ?!!!

  Taj vajni “demokrata” njegov slugeranja sve okupi oko sebe na fejsu DUSMANINE CGe, sve jedan do drugoga Balije iz Zagreba i Hrvtaske, teski extremi iz Bosne i Srbije i DPS Cetnici gore sa sjevera koji NE samo sot su agresivni, no te posle proganjaju do Boga miloga svakog postenog koji ostavi svoje misljenje.

  I takvi bez i DANA radnog iskustva nidje, ti internet JUNACI da vode neki protest ?! 🙂 Ahahaha. Pa ti svoju djecu- NE znaju povesti nidje.. Samo doma sidjet, i da sebe nadju neke zanimacije, nek citaju od dr. zemalja iz okruzenja ete im Hrvatske pa i Srbije, kako se sve to radi mirno, disciplinirano i sa dozom jednog patriotizma, ljubavi prema svojoj zemlji. A NE- pljuvachine.

  Pa nijesmo mi nase mozogove ostavili na – ispashu da nas takvi vode idje…ada svashto !

 61. Da Milic (= PODtrpezna kucka Tadiceva) je postao

  najednom ista ta kucka Mugijeva. Ene prije neki dan na IN- u, falili su samo poljupci pravo u usta gradonacelnika 🙂

  Pazte sad ovo CUDO, trazi mu ostavku JAVNO, a sjedi do njega na kanabeu, na kafeu u prostorijama SNP- a.

  Verujem da je tako i drugde odn. da SeNePa sad igra ulogu “vazelina” diljem Crne Gore, da se dobro podmazuju i cekaju samo mig od Bgd- a nakon popisa da podju

  i siroku opstenarodnu koaliciju sa SrDp i DrPS…!

  Tri ideoloske SESTRE odn. po- sestrime, nikad se nijesu ni razdvajale.

  Za sve 3 zajednicko:

  iskonska MRZNJA prema Liberalima.

 62. POŠTOVANI,

  U “SLAVKOVIM ZAPISIMA” IMATE NOVI TEKST GOSPODINA SLAVKA PEROVIĆA!

  U Ž I V A J T E!

 63. “samo prevedite govor”

 64. Tanja,
  Martin Luter King bi bio najbolji prevod. Ali za to “parče” slobode treba imat duuušu! I kuuulturu… A i još ponešto. Za Ne-daj-bože: http://danas.net.hr/hrvatska/astankovic/page/2011/03/03/0042006.html
  Kako li izgleda Matrix u Crnoj Gori? “Bijah uhvaćen u zamku i pozvan da se predam, AL TO NISAM JA”… Bolje da se ne pitam ipak – biće slično popisu…

  Živjeli mi svi, svi, svi, svi, svi ! U ime svih, svih, svih, svih naaas!

 65. Čuje li gladna Crna Gora? Jer ni serb ni bošnjak ni crnogorac nije gladan. Svi su se dobro uhranili i napojili! Čuje li zaboga ona Crna Gora koja se nema čime zakitit? Draga Sloboda… da l’ će znati da pjeva

 66. Kome da se normalan covjek sa zdravim razumom obrati?
  Jeli lopovskoj,nemoralnoj, licemjernoj i kukavickoj CrnojGori. Dje se zivi ubijajuci i pljackajuci. Dje nista ne rade, zive od socijalne pomoci, a pritom voze skupa kola, izlaze po kafica i sl. Od cega? Snasli se. Kako? Mnogima je smrklo da bi takvima svanulo.
  U Elektroprivredi Crne postoji specijalni fond za potrebe mafije.Sve ide na teret gradjana Crne.Zaposleni to znaju, al ne smiju progovoriti.Jasno je zasto. Sve je pokriveno sa mafijinim ljudima i pod kontrolom. Ne samo sto bi ostali bez hljeba nego i bez zivota. Znaju ljudi koliko je nerasvijetljenih smrti. Pokrila zemlja i zaborav. Kratko pamcenje.
  U Crnoj vlada mafija pod cijom su kontrolom sve partije. Mafija je iskoristila i restituciju da se obogati na racun sirotinje i obespravljenih. Primjera je mnogo zagrebite pa ce vam biti jasno. Dok su povlasceni i odabrani u prvom talasu uzeli ogromne iznose, obespravljeni se jos uvijek bore sa drzavnom administracijom dokazujuci svoje pravo. Koje naravno nece nikada dokazati jer su pare otisle u ruke mafije i vise ih nema. Dok se rezim hvali pred EVROPOM kako je to pitanje reseno. TUZNO I SRAMOTNO. DANASNJA EVROPA NJIH PODRZAVA, A NE NAS.

 67. Kod nas Sloboda jedina i pjeva, mada nekako tuzno, kao da narice…a suznji, eee, oni su se prerusili i sebe u bijedili u tu varku. I rijetko pjevaju o bilo cemu…

 68. Poseban pozdrav gospodine Perovic-u,

  Procitao sam Vas tekst i najveca manjkavost mu je za nas Crnogorve sto je sve tacno ..
  Posto sam prvi rodjac pok.A.Kovacevic-a posebno bih Vam se zahvalio na njegovom pominjanju i mislim da je to prvi put od njegove prerane smrti da je neko uradio javno i istinito!!!

  Veliko hvala!!!

  Boro Djurovic


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: