Posted by: Slavko Perovic | March 24, 2011

24.03.2011.g.

Da, izdaje su mračne i tako uobičajene i masovne u Crnoj Gori, one predstavljaju značajan dio njene svakodnevnice i slomljenu kičmu njene najnovije istorije.

Novak Kilibarda je osoba koja se naređenjem udbe našla na čelu isto tako od udbe osnovane Narodne stranke. U njoj su se našli svi, ili ogromna većina onih koji su potrčali da se pučističkog januara 1989-e uvuku Slobodan Miloševiću i njegovim crnogorskim vampirima Momiru Bulatoviću, Milu Đukanoviću, Svetozaru Maroviću i Branku Kostiću, ali nijesu našli mjesta u tadašnjem Savezu komunista Crne Gore, već je bilo prepuno u stranci koja će farsično promijeniti ime u lažni naziv Demokratske partije socijalista. Rame uz rame, uz Narodnu stranku, našao se tu istim naređenjem i novopridošli mitropolit Amfilohije koji će starog mitropolitia Dajkovića smijeniti nekanonski. Kilibarda i Amfilohije zajednički su bili zaduženi za održavanje skupova i ratno huškanje, građenje mržnje i netrpeljivosti prema svemu što nije sprpsko, slali su poruke o neophodnosti etničkog čišćenja, u prevodu genocida, nad svima koji nijesu Srbi. Njihva okupljanja, uz ogroman broj pristalica, redovno praćenja guslama i falsifikatima o Nemanjićima i crnogorskom velikosrpstvu bila su pomno popularisana od strane udbine „Pobjede“ i RTCG, a već beogradski mediji da i ne govorim. Gusle, Njegoš, patetika, Sveti Sava i zaklinjanje u cara Dušana, u staru himnu novih idolopokoloničkih pjevača: „Ne tražimo ništa novo, nego carstvo Dušanovo“, u sramotno i zločinačko stranačko naoružavanje stanovnika Crne Gore, u šikaniranju Bošnjaka, Albanaca, Hrvata koji žive u Crnoj Gori i, naravno, Crnogoraca okupljenih oko i u Liberalnom savezu Crne Gore, jer je crnogorstvo udbinom i onom medijskom propagandom bilo izjednačeno, odnosno prozvano Pavelićevim ustaštvom i antisrpstvom.

Ovo je samo dio klime u ondašnjoj Crnoj Gori, njen glavni komad za čiju su proizvodnju bili zaduženi oni, gore navedeni, Miloševićevi pioni, te stvarne crnogorske zlikovačke Sotone koje su, u onom krnjem, zločinačkom i sramotnom predsjedništvu SFRJ, posredstvom Kostićeve uzdignute ruke bili četvrti glas, onaj glas koji je Miloševiću omogućio apsolutnu vlast u Srbiji i Crnoj Gori i omogućio mu vođenje onog zločinačkog i agresorskog rata prema republikama Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, uz potpuni vojni i policijski teror na Kosovu. Crna Gora je postala kotao u kojem se krčkala krvava Miloševića velikosrpska i četnička čorba, a crnogorski četverac je u njoj uživao, ali i večina naroda.

Očigledno je da je Kilibarda potpuno drugačije zamišljao svoju poziciju otrovnog velikosrbina, naime, očekivao je da će od Miloševića biti nagrađen i uvažen, primljen u SANU i biti postavljen na neku od viđenijih i značajnih funkcija u Miloševićevom ubilačkom aparatu, ali se to nije desilo, što je Kilibardu navelo na otklon od Miloševićeve ličnosi, ali ne i od Miloševićeve politike i njenog krajnjeg cilja: konstituisanja Velike Srbije koja nikad, u istoriji, postojala nije. Tako će, između ostalog, Kilibarda držati otrovne šovinističke govore, huškati na rat, zagovarati ga i propagirati, dobiti orden Nemanjića od strane Radovana Karadžića, dobiće ga i Momir Bulatović, podržavati će agresiju na Dubrovnik, tamo obilaziti jedinice, pumpati ih šovinističkim otrovom, ali i javno predlagati i pokušati osnivanje „Dubrovačke republike“!

Vrijeme je prolazilo, Kilibarda je ostao van toka događaja koje je tako priželjkivao. Na izborima 1992.g. na kojima je LSCG bio, kao i uvijek, brutalno pokraden i svakodnevno šikaniran, vremena u kojem nam je bio prepriječen, udbaškim i vojnim akcijama i balvanima, put da bi se spriječio naš predizborni obilazak dvije trećine teritorije Crne Gore, pokojni Pavle Bulatović, ministar policije, bio je do krajnjih granica monstrum, zato je i pripadao onoj navedenoj kliki, osigurao je sprovođenje takvog naređenja iste klike, antiusatvnih komandi koje su se svom silinom sručile na nas! Ta četvorka zlikovaca je na izborima 1992-ge projektovala LSCG-u 14 poslaničkih mjesta, a Narodnoj stranci 15. U parlament su ušli i Srpski radikali što je DPS-u u svakom trenutku obezbjeđivalo moćnu većinu pristaša svoje zlikovačke politike. Cilj mafije bio je jasan: DPS u sredini, Narodna stranka na desnoj, a Radikali na lijevoj njihovoj strani, čime se prikrivala strategija da se ove dvije velikosrpske stranke na svaki način kače sa nama, da se mi u parlamentu svađamo sa njima, a oni, DPS naravno, da nas “mire”, izigravaju demokrate i pljuvaju na nas, te „ustaške koljače“.

Ja sam sve to prepoznao i dogovorili smo se u poslaničkom klubu ovako: Na napade Radikala nikako nećemo replicirati ma što nam rekli, a na napade Narodne stranke replika, da li će je biti ili ne, zavisi od naše procejene. Ovakav naš pristup raspršio je u paramparčad DPS planiranu akciju, što smo bravurozno koristili. Došlo se do toga da sam se 11. marta 1993. g. pojavio na kongresu Narodne stranke u Kotoru! Moje pojavljivanje je bilo šok kako za narodnjake tako i za cjelokupnu crnogorsku javnost, ali i izvanredni politički postupak bez presedana, onaj koji je imao za cilj i postigao ga da nacionalne, i vještački stvorene, i od DPS-a planirane i raspaljivane međunacionalne nesuglasice brzo splašnjavaju. Sve će to dovesti do stvaranja fenomenalne „Narodne sloge“ 1996-e koja je pobijedila na ondašnjim izborima, ali je bila pokradena. Nakon raspada DPS Peđa Bulatović će u parlamentu reći da su Narodnoj slozi, oni, kao jedinstvena DPS, pokrali 56.000 (pedest i šest hiljada) glasova, i – nikom ništa! Naravno, Bulatović nije rekao ni riječ da je i sam u toj krađi učestvovao, naprotiv, rodila se zakulisna predaja Milu Đukanoviću!

Znao sam da se Kilibarda odlučio na stvaranje Narodne sloge samo iz jeftinih, podlih razloga. Prvi je bio podizanje sopstvene političke cijene, stvaranje pozicije za što bolju prodaju Narodne stranke DPS-u, ko zna koju po redu, a drugi je bio udbino mu naređenje da Narodnu slogu obavezno prihvati, jer je Narodna sloga bila moj projekat i moja ponuda Narodnoj stranci, ali i drugim strankama koje su sve, tu pobjedničku moju formulu, glatko odbile da ne bi oštetile DPS ili ga porazile. Zec se krio u grmu što su Bulatović i Đukanović smatrali da će Kilibardin ulazak u Narodnu slogu, naša koalicija sa narodnjacima te Đukanovićevo kupovanje Rakčevića da se Narodnoj slozi ne pridruži sa SDPR-om, uništiti LSCG ili, u najblažem, dovesti do njegovog cijepanja, ali, stvari su se kretale tokom koji sam ja predvidio, a ne oni.

Narodnjaci, kao udbaška stranka, pojma nijesu imali o organizaciji stranke, vođenju i organizaciji izborne kampanje, kreiranju spotova i medijskih poruka, i još mnogo čemu drugome. Sve je to njima odrađivala vlast. Rekao sam im da ulazimo sa njima u koaliciju samo uz jedan uslov: da organizaciju kampanje, mitinga, spotova, izbornog marketinga i svega ostalog vodi verzirani stručni tim LSCG, njima preostaju samo mikrofoni i ništa više. Prihvatili su objeručke. I još nešto: našim parama finansirali smo njihov udio u kampanji, parama koje su nam kasnije jedva vratili. Oni su lagali da para nemaju, htjeli su našu pljačku. Imali su narodnjaci samo jedan cilj: da što bolje izgledaju pred kamerama! Na mitinzima oni su dobijali mlake aplauze, a mi smo dobijali klicanja i ovacije, to ih je žestoko pogađalo i pored toga što su svoja osjećanja krili.

Važno je napomenuti da je svaka parlamentrana stranka, bilo bošnjačka ili albanska, odbila da uđe u Narodnu slogu, odbio je to i Rakčevićev SDPR. Jasno je zašto im je to udba naredila: neprihvatanje Narodne sloge je bio jedan jedini način da brutalna krađa izbornog rezultata pobjedonosne Narodne sloge prođe nezapaženo, niko se na tu krađu u Crnoj Gori nije ni okrenuo, a Zapad je Đukanoviću aplaudirao u zanosu! Podsjećam, tada nas je izdao i sramni Velibor Čović koji, od našeg medijskog propagandiste, završava direktno u fotelji glavnog i odgovornog urednika Televizije Crne Gore! Čović je to sračunato uradio u samom početku kampanje koja je već kasnila punih petnaest dana, jer je, eto, Kilibarda „čekao“ da nam se pridruži Rakčević, a sve je bio, ne nikako, samo njihov dogovor. Čović je tako planirao da nam zada što teži udarac, ali će njegov posao izborne medijske propagande sjajno preuzeti i sjajno uraditi Vesna Radunović koja je, već godinama, u Njujorku. Inače, udbaška televizija biće najgora dok joj je Čović bio operativac za izvršenje udbinih naloga…

Naš cilj sa Narodnom slogom je bio i sljedeći: da Crnogorci i Srbi međusobno progovore, uspostave odnose, stvaraju prijateljstva, da se ne doživljavaju kao protivnici, što je sve udbino djelo, nego kao stvarni partneri u rušenju mafije i na njenim ruševinama građenju demokratije.To se i desilo među narodom, progovorili su i prijateljevali Srbi i Crnogorci, ali se nije desilo i sa rukovostvom Narodne stranke. Ono je izdalo, osim dr Bojovića, svoje birače.

Uzaludno sam, tokom izborne kampanje, narodnjacima ponudio da se dvije stranke ujedine i postanu jedna koja bi se zvala Liberalnokonzervativna, u kojoj nacionalno pitanje ne bi smjelo da bude prepreka zajedničkoj političkoj akciji koja bi se svodila samo na jedno, najveće: organizovanje referenduma o nezavisnosti i izgradnji Crne Gore kao demokratskog društva i države. Kilbarda će, pored ovog, glatko odbiti i moj predlog za organizovanje mitinga protesta i rušenja mafije odmah nakon krađe izbora Narodnoj slozi 1996-te. Okupile bi se, da je održan, u Podgorici na tom mitingu i protestu destine hiljada ljudi, srušili bi mafiju, zato je Kilibarda postupio kako je postupio, da sačuva Bulatovića, Đukanovića i njihovu mafiju! Tačnije rečeno, sve je to od strane narodnjaka odbijeno kako bi se zaštitio mafijaški DPS, a nakon krađe odmah su narodnjaci potrčali u vladu onoga koji ih je pokrao, u vladu Sotone Mila Đukanovića. Samo budala može da misli da se, kao slučajno, Predrag Drecun već dugo nalazi u Prvoj crnogorskoj banci Sotoninog brata pljačkaša Aca Đukanovića, odnosno mafijine banke, kao i da je Narodna stranka danas nepostojeća! Obavila je svoj zadatak, odigrala svoju ulogu za račun mafije i nema tu ništa slučajno, sve je to bio zajednički plan Đukanovića i Kilibarde. Ove dvije prodate stranke, Kilibardina i Rakčevićeva, bile su najvjernije političko smećarsko oružje u rukama Mila Đukanovića, uvijek su se ponašali gore od DPS-a koji je samo trljao ruke i plaćao im za njihove usluge. Kilibarda i Rakčević uvili su se podanički oko Sotoninih nogu,kobne rezultate takve njihove prodaje osjeća Crna Gora i dan danas, a ko zna koliko će još. Iz istih razloga Kilibarda je odbio da me podrži kao predsjedničkog kandidata, jer bi me, osim Crnogoraca, podržao i veliki broj Srba, a drugi put su se narodnjaci , za predsjedničke izbore, opredjelili da, umjesto mene, podrže Miodraga Živkovića, tvora od Kotora kao predsjedničkog kandidata, i pored toga što su u našoj političkoj ponudi srpskom bloku, za kandidate imali moje ime i ime Vesne Perović. Tom podrškom tvoru oni su, po ko zna koji put, dokazali svoj stvarni i skrivani depeesovski smjer, dakle mafijaški, kao svoj, koji će dokazati i tvor Živković kasnijim pokušajem da preko krađe Crnoj Gori i Kotoru divne uvale Trsteno, čitavi LSCG proda Đukanoviću! To vam je izdajnička Crna Gora, ona druga, čojska, postoji u našim srcima i našoj duši…I za nju se borimo!

Ponovno nas je Đukanović pokrao na majskim izborima 1998-me. Želim podsjetiti da sam se ja zalagao da se, nakon pucanja DPS-a na Momirovu i Milovu stranu održe, što hitnije, zajednički predsjednički i parlamentarni izbori u istom danu kako bi se time spriječilo da pobjednik na predsjedničkim izborima koristi svoju stečenu pobjedničku energiju kao gorivo za pobjedu i na stranačkim izborima. Naravno, nije prošlo, i vlast, osim Momira Bulatovića, i „opozicija“ bili su za Đukanovićevu kobnu varijantu odvojenih izbora. Na mene lično krenulo se svim udbaškim sredstvima, isto tako i na LSCG. Osnovna lažna udbaška poruka je bila da se sa mnom ne može, ali da se sa liberalima može, da mrzim Đukanovića, da sam lud, da sam zbog mržnje prema Đukanoviću zamrzio i Crnu Goru, da radim za Miloševića i da hoću savez sa četnicima, da sam protiv Crne Gore i još mnogo toga. Sve je ove laži udba proizvodila uz punu podršku Zapada, operativu „Monitora“ te „Crnogorskog književnog lista“ Dukljana, ali i uz puno učešće i pomoć Amerikanaca i Britanaca koji su sa Đukanovićem imali određene planove, a i punio je Đukanović džepove njihovim političarima, dijelu njih koji su bili u Podgorici, ali i nekima koji su bili visoko u hijerarhiji ili na mjestima odakle se moglo, za pare, lobirati da se podržava crnogorska mafijaška vlast. Poruka je bila jasna: bavi se mafijaškim poslovima Đukanoviću, pljačkaj, bogati se, tucaj narod koliko i kako hoćeš, ali ono što ti tražimo daješ nama i ono što ti naredimo moraš ispuniti. Nema u ovome američkom i britanskom postupku izuzetnosti, svuda na Planeti njihovi političari, ali i drugi zapadni, ponašaju se na istovjetan način.

Kampanja protiv LSCG je bila personalizovana na mene lično i znao sam da, ako nakon krađe ne podnesem ostavku, postajem ogromna meta za odstrijel, a preko mene, onu ubijaju LSCG kao glavni cilj, što nijesmo smjeli dozvoliti. Zato je istog časa, kad su objavljeni pokradeni rezultati, slijedila moja ostavka, ali i, za taj trenutak nedogovorena ostavka predsjednika stranke (Ranka Đonovića) koja je stvorila lažni utisak u javnosti da je LSCG u raspadu. Udba, Đukanović, Marović i DPS likovali su, a podlački, nesojski, finjarski , po mafijaškom običaju, u Vladi se slavila izborna DPS „pobjeda“, počeli su na tom mjestu prevarantski i cinično da se dižu i dva „liberalna“ prsta što je trebalo da slaže narod kako liberali nijesu pokradeni, nego su prešli u tabor mafije!

Razmišljao sam: koga sada postaviti za lidera i došao do zaključka da bi toj funkciji, u datim okolnostima, odgovarao izbor Miodraga Živkovića (nakon krađe Trstenog -Tvora od Kotora). Ja se nijesam sa njim družio niti prijateljevao, ali sam zaključio da je pristojan, vaspitan, uredan i da će razumjeti sugestije. Naravno, on o politici kao umjeću i obliku filozofije pojma nije imao, on je bio potpuno neobrazovan, što je, na njenu tragediju, uobičajeno u Crnoj Gori, istovremeno bio je ogovarač, podmetač, glumio je kavaljerstvo u kafani i na taj način zadobijao simpatije ličnih poltrona koji su sa njim dijelili čašu. Ogromno je pio, ali ne u toku dana, njegovo piće je počinjalo uveče i trajalo sve do jutarnjih sati i to svake bogovetne noći. Za seksom je bio lud, pravi muški nimfoman.Ono što mi je najviše smetalo, ali je i ova osobina rasprostranjena kod Crnogoraca, to je bila njegova podlost, želja za udvaranjem drugima, za podilaženje im i još mnogo toga ovoj osobini sličnoga. Ali, rezonovao sam, on je blizu Dobrote, ja sam u Stolivu, dakle blizu smo i ja ću mu sugerisati što da radi. Rekao sam mu da mora raskinuti sa „masonima“, njegov veliki prijatelj tamo je bio majstor lože, duhovno impotentni Nona Jauković, pa izdajnik LSCG Purko Ivančević i jedna od najgorih osoba koja u Crnoj Gori diše, advokat Novica Jovović, ali i mnogi drugi. Rekao je da je raskinuo sa njima, ali je, naravno, lagao, ostao je u kontaktu sa njima, ali i sa drugima, odabranim prenosio sve što se dešava u LSCG, a s obzirom da je crnogorska „masonerija“ udbaška organizacija, znamo kamo je to vodilo.

Liberali su teška srca prihvatili moju ostavku, suze su bile vidljive u svakom oku hercegnovske konferencije LSCG đe sam to uradio, ali je izdajnik Radoš Rotković već tada učinio sve kako bi stranka prsla. Naime, predlagao je, protivstatutarno naravno, da se moja ostavka odbije, da ja ostanem lider, a da mi kao zamjenik bude Tvor Živković od Kotora. Predlagao je da ostanem ona meta preko koje Đukanović uništava LSCG, to je bio njegov zadatak. Već tada sam shvatio da je Rotković potkupljen, znamo završetak, on je već godinama obična udbaška kanavaca, kao i svaki izdajnik LSCG.

Čim je izabran za političkog lidera Tvor Živković je uzletio, ali je prezentirao još jednu osobinu: beskrajnu ljenost i fizičku nepokretnost. On ništa nije radio, osim u parlamentu u kojem je glumatao autoritet tretirajući sjednice kao raspravu na sudu i tu je ostavljao utisak. Van toga nije postojao. Ja sam ga učio kako se govori, kako se prave intervjui, kako se ponaša pred kamerama, pisao sam mu govore, intervjue, poučavao ga, u njega sam, uostalom kao i u svakog ko je došao u moju blizinu, uložio svoju ogromnu energiju i moje ogromno znanje. Sve što se na Tvoru Živkoviću dopadalo biračima i simpatizerima bilo je moje djelo, sve ono što je izazivalo gađenje, bio je on sam u originalu. Ali, kao i mnogi Crnogorci, bio je on odličan podli glumac, glumom je prikrivao svoje laži i ljenost. Po vas cijeli dan stajao bi iza komjutera, i budući potpuno politički neobrazovan, k tome još i nepismen, igrao je internet igrice od jutarnjeg dolaska u Podgoricu, do vraćanja Kotoru, željno čekajući da mu večernje piće počne. I tome slično. Odbijao je da bilo kuda ide, da obilazi opštinske odbore, sve dok nije za gradonačelnicu Nikšića došla izdajnica LSCG Vjera Miljanić. Odjednom je proputio za Nikšić, sa njim je postao izuzetno blizak teški izdajnik LSCG Dragan Banićević iz Prčanja, a oni obojica prisni sa teškim izdajnikom LSCG Labudom Šljukićem. Vrijeme je odavno dokazalo da je Nikšićki odbor, čast sjajnim izuzecima, bio jezgro pripremane izdaje Tvora Živkovića. Tvrdim, ovakvog tvorovog sramotnog primjera izdaje nema u Evropi, nema primjera da lider stranke radi na uništenju partije na čijem se čelu nalazi! To je uradio Tvor Živković, ali smo ga slomili brzo i efikasno. Sa tvorovim primjerom može se samo uporediti najgnusniji čin veleizdaje obavljen u ratu kada je srpski pukovnik Petar Pešić, inače doveden za načelnika generalštaba junačke crnogorske vojske u Prvom svetskom ratu, istu tu junačku vojsku, koja je pružila odstupnicu opštoj bježaniji srpske vojske i bježanju kralja Petra I i regenta Aleksandra, Pašića i ostalih, istu je tu junačku crnogorsku vojsku planski i sistematski Petar Pešić IZDAO i doveo do konačnog uništenja! Ova veleizdaja u kojoj glavnokomandujući izdaje vojsku kojom komanduje, jedinstvena je u modernoj istoriji, ovakvog Pešićevog primjera tamo NEMA! O njegovoj izdaji, kojoj je krila dao i izdajnik serdar Janko Vukotić, u Crnoj Gori nije napisana ni riječ, muk nad mukovima koji traje skoro jedan vijek!Strašno!

Ali je tvor od Kotora Živković odmah raskrinkan, pa neka mu se Kotorani klanjaju svaki dan i koliko gođ hoće, znam da im kičme ne smetaju jer ih Crnogorci uopšte nemaju. I njemu i njegovom tvorovskom nasljedniku Andriji Popoviću i tvorovskom savezniku u krađi Trstenog, bivšem gradonačelniku Nikoli Samardžiću!

Ne povraćite, samo viknite iz sveg glasa FUUUUUUUUJ!

Advertisements

Responses

 1. sve što gore piše je vjerovatno 100% tačno, ali to samo potvrđuje jednu veliku istinu – KAKAV NAROD TAKVA I VLAST. odnosno, bolje nijesmo ni zaslužili jer smo stvarno ovakvi kakvim nas Slavko i opisuje u ova dva zadnja pisanja. međutim, ostaje jedna tužna činjenica (najviše tužna za Slavka): kako to da su svi ti ljudi izdali ideju nezavisne i POŠTENE I ČISTE Crne Gore? Ok – znam da nam je to u prirodi, ali to je morao i Slavko znati. U principu – kroz istoriju je CG uvijek izdavana ito uvijek od strane samih Crnogoraca i nevjerujem da će se tu što bitnije promijeniti (bilo kad). Ako ćemo pravo, Slavko nije uspio ono što je Zoran Đinđić uspio u Srbiji – ali je zato sačuvao svoj život. a svi znamo kako je Zoran završio i kako je s njim i sav njegov trud praktično nestao. a i Zoran je kao i Slavko bio okružen uglavnom ljudima sumnjivog morala, zbog kojih ga i dan danas samo po zlu spominju. malo je velikih ljudi hodalo ovim prostorima i svi su na kraju odbačeni i oblaćeni od strane nas samih. jer, ođe promjene nikad nijesu dovodile do bilo kakvih stvarnih promjena – sve je to bilo lažno i pod velom dok ne dođu neki drugi “partizani” i onda u novi krug prestrojavanja. pri tome, uvijek opstanu oni najljigaviji i nas ne mogu pročistiti ni ratovi ni ulični protesti niti bilo što drugo – jebi ga – takvi smo!

 2. Postoje osobe, ne mogu reci ljudi, iako ih tako zovu, cije je osnovno zanimanje izdaja, prevara prodaja , predaja i tome sl. Kazu iver ne pada daleko od klade, ako im se analizira geneza i porijeklo, ni preci im nijesu bili bolji. To je naviklo da tako zivi i bitise. “Iako se coek rodi dje se prije radja nije od njega se dobro pazi pradjedovsku narav krije”.
  Oni koji su ih namjestali i razmjestali, znaju ko su i kakvi su, njima takvi i trebaju. Ne trebaju im cvrsti, stameni, postojani, odani, plemeniti, hrabri i pametni. Oni nikome ne trebaju. Od njh olos zazire i gleda da ih skrajne.
  Koliko znam svima koje si pomenuo, da im ime ne pominjem, fukara, nista nije smetalo, da one koje su podrzavali, kasnije kad im je zatrebalo, ili od njih zatrazeno i izdaju.
  Navodno su podrzavali Milosevica, a istovremeno su trgovali sa albancima sa Kosova i prodavali im oruzje. Dje je tu logika i zdrav razum.
  Podrzavali su Karadzica, a ovih dana cujemo da su ucestvovali u izdaji. Neko je i tu uzeo pare.
  Dakle o cemu se radi? Radi se o obicnim protuvama, lizisahanima bez ikakve ideologije. Oni ne znaju sta je to. Ne precenjujmo ih.
  Nasa je nesreca sto su se takvi namnozili i odlucuju o vaznim stvarima.Uostalom to odgovara onima koji vuku konce iza scene.
  Oni znaju samo use, nase i podase.
  To je nasa elita koja je interesno povezana i sa kojom cemo tesko izaci na kraj. No predaje nema sleduje nam borba neprestana.

 3. Ja ni prst u usta nisam treba da stavim.

 4. Igra DB Crne Gore sa partijama SDP i NS koje su zanjihane u njenom narucju aktuelna je i danas. Glavni junak je sad Predrag Popovic koji kuka na sva sva zvona kako mu oduzimaju crnogorsko drzavljanstvo. Naravno po starom oprobanom receptu, lider NS ce programirano i planski svoje kurcenje i javno eksponiranje srpskim drzavljanstvom predstaviti kao atak na celokupan srpski narod i njegovu funjarsku stranku a onda u svom saopstenju podeliti par komplimenata isto tako funjarskoj SDP sledecom izjavom:
  “Nepodnošljiva situacija, u kojoj se nalazi srpski narod u Crnoj Gori, i koja se kontinuirano nastavlja dugi niz godina, a u poslednje vrijeme po dominantnim uticajem fanatizovano antisrpske stranke, kakva je Socijaldemokratska partija, mora da bude opomena svima nama, da jedini zadatak, kome treba da se posvetimo, jeste zaštita srpskih nacionalnih interesa, i vraćanja statusa državotvornog naroda, Srbima u Crnoj Gori”, naveo je Popović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA
  Naravno cilj svega je da se DPS predstavi kao partija u kojoj mogu i umereni crnogorci i srbi, ali za svaki slucaj tu se oglasila i LP preko Andrije Popovica da i ona osudjuje oduzimanje drzavljastva njegovom prezimenjaku.
  I sad kad se to malo bolje analizira, dolazi se do zakljucka da u ovoj prici svi sjajno prolaze, a jedini koji ispasta je narod u Crnoj Gori.
  Naravno kako ne pomenuti Milicevo sjajno ljubavno pismo DPS, original isto koje koje Toma Nikolic u Srbiji poslao Tadicu, u kojem se predlaze dvostranacki politicki sistem, i kako ne pomenuti medojevica i mandica i okupljanje fejsbukovaca na toboznjim silnim protestima u organizaciji DB.

  Sve ove price aktuelne ovih dana, meseci i godina imaju samo jedan zajednicki cilj DPS i DB, koji glasi:
  Ne dozvoliti ni najmanju sansu da srbi i crnogorci zajedno stanu uz Slavka Perovica i da protestvuju! Zato angazuju Popovice, Krivokapice, medojevice i knezevice i ine sa samo jednim ciljem neutralisati energiju LSCG I Slavka Perovica.
  Ko to ne vidi taj se pravi mnogo glup i naivan, za dobru apanazu mafijaske vlasti. Ko to vidi i kaze na kraju potvrde “ali” isto tako je placenik mafijaske vlasti.

 5. Postovani Slavko,

  faaantastično dobar tekst!! Dan danas aktuelan, a za nas iz LSCG teško čitljiv, barem za mene lično, jer kada se prisjetim svega što si i ovdje naveo, dodje mi da vrisnem do neba, jedan iskreni i beposmoćni vapaj za istinom, pravdom, humanošću, prijateljstvom, ma svim onim čega u Crnoj Gori zadnjih 100 godina nema u većini naroda, čast rijetkim izuzecima. I naravno, i da viknem FUJJJ onima zaslužnim za sve to zlo, loše i podlo što su radili, uradili i rade..

  Molim Te Slavko, Molim Te.., SVE ove tvoje tekstove sa blogova, objedini u jednu knjigu, izdaj tu knjigu zbog Crne Gore, zbog naše djece, zbog djece naše djece.. Moraju znati što se radilo, moraju znati istinu! Postavi neki žiro račun u nekoj banci dje ti možemo donirati sredstva za objavljivanje ove knjige, lično, prvi ću uplatiti za tako nešto!
  Nemora, (mada bi bilo dobro što veći tiraž da je..) zbog finasija da bude enorman tiraž, ali neki pristojan za sve ljude “gladne” istine, pravde..

  Inače, 1996 godine, na mitingu Narodne Sloge (jednog od mnogih na kojima sam lično bio prisutan..) ispred RTCG, na stepenicama RTCG, pretpostavljam sjećaš se koliko je policijsko “obezbjedjenje” bilo, tog prohladnog, oblačnog oktobarskog dana, danas relativno daleke, ali nažalost još aktuelne, 1996. godine kada je govorio novak kilibarda (namjerno ime i prezime sam mu napisao sa malim slovom, takvo treba da ostane i u istoriji..), onako, bilo je par aplauza i skandiranja..ja nisam ni aplaudirao ni skandirao, jer sam ga vazda mrzio zbog svega onoga što je Narodna Stranka radila Hrvatima u Tivat 1991. godine..
  ALI, kada si ti Slavko izašao na “govornicu” (nije bilo prave govornice taj dan, u pravom smislu riječi..), nastalo je skandiranje “Slavko, Slavko..” čini mi se do neba se čulo taj dan!!, aplauzi, podignuta dva prsta od SVIH Liberala, a i od nekih narodnjaka – dva u lijevu, tri prsta u desnu ruku, zaglušujući aplauz sa skandiranjem, čista – iskrena ENERGIJA DOBROG U JEDNOM ISTORIJSKOM TRENUTKU! (istorijskom, zbog svega onog što je predstavljao, i simbolički i politički, a u tom trenutku pogotovo..) Takodje, tokom tog skandiranja, “policajci iz obezbjedjenja mitinga” pohrlili su rukama za drše pištolja koji su im bili za pasom, kao da su štreknuli i prepali se, prepali od istine, i oni su znali da nisu na pravoj strani, ali crnogorsko “uvlakaštvo” i sitne privilegiju su jače od svega..Tako da je, naravno!, istina ono što si napisao da je kilibarda na skupovima Narodne Sloge dobijao “mlake” ovacije..

  Bože, i sada kada se sjetim emocija, NAAADE!!, sa kojom bi se vratio doma sa tih mitinga podrške LIBERALNOM SAVEZU CRNE GORE (uopšte, tokom svih 15 godina..), iskreno, sa malo kojim – a ima ih, NAJBITNIJIM dogadjajem u čovjekovom životu se to može usporediti! Dje je to sve danas? Živimo život, gledajući, trpeći nepravdu, neko bolje, neko gore, ali sa žalom za pravednom Crnom Gorom za sve! A, onda, izuzev tebe i još nekolicine pravih i čestitih ljudi, Liberala i političara, ne vidim sa kim, sa ovakvim narodom, što uraditi ubuduće, i kada da se uradi nešto (jer što bi Slavo reko, a mi se sa tim složili, ovaj narod sve i vidi i vidio je, ali od “guzice” a ne od obraza je vukao poteze u životu, plitici, ulici, glasanju, itd..)..

  I, pitam se..oću li ja, moje dijete ikad !!, ponovo doživjeti te pozitivne emocije, NADE!

  p.s. Za one koji ne shvate moj post: DA, volio bih JAKO da ponovo LSCG pocne sa radom, DA volio bih JAKO da Slavko ponovo nas objedini oko te svete i pravedne političke borbe, ali se kooonstantno pitam: Kakav bi prijem, ne u startu, nego vremenom imali? Vrlo vjerovatno isti od naroda, a od vlasti i udbe sigurno isti, ako ne i još gori!, pa onda se pitam novo pitanje: Pa, kako onda raditi i boriti se za ideje LSCG-e danas i ubuduće? Koji je put? Koji je potez za povući, za sada, osim BOJKOTA TOTALNOG!?

  p.s. 2. Moj post je ovaj put ovoliki, jer si Slavko ovim tekstom probudio ŽIVE uspomene u meni, i žal za dobrim prošlim, a i tugu za lošim prošlim i lošim sadašnjim u CG.

 6. “Sve ove price aktuelne ovih dana, meseci i godina imaju samo jedan zajednicki cilj DPS i DB, koji glasi:
  Ne dozvoliti ni najmanju sansu da srbi i crnogorci zajedno stanu uz Slavka Perovica i da protestvuju! Zato angazuju Popovice, Krivokapice, medojevice i knezevice i ine sa samo jednim ciljem neutralisati energiju LSCG I Slavka Perovica.
  Ko to ne vidi taj se pravi mnogo glup i naivan, za dobru apanazu mafijaske vlasti. Ko to vidi i kaze na kraju potvrde “ali” isto tako je placenik mafijaske vlasti.”

  – Svaka cast Ilija, to je to.

  -Teodo, dje je i sto čini nas Tvor od Tivta? 🙂

 7. @ Lord,

  citat:
  “-Teodo, dje je i sto čini nas Tvor od Tivta?”

  Našto si mislio?

 8. Dragi Slavko,

  Precizan i jasan kao i uvijek. Nikada u životu neću zaboraviti konferenciju na Cetinju kada je Tvor od Kotora sa UDBINOM ekipom raskrinkan i “demonstrativno” napustio konferenciju uz ovacije ljudima koji su ga argumentima razbijali.

  Da li se iko u CG pita gdje je taj “rus sa Kipra” koji napravi raj na Trstenom. Neki od tadašnjih “narodnjaka” sigurno i lično poznaju tog “rusa sa Kipra” jer rade za njegovu banku u CG.

  Izdaja nezabilježena ne samo u crnogorskoj istoriji: da lider stranke pokušava da proda cijelu stranku sa časnim nasljeđem MAFIJI.

  FUJ, FUJ, FUJ

  Pozdrav,

  Aco Radulović

 9. @ Lord,

  pošto mi nisi do sada odgovorio, moje mišljenje o tebi se još jednom potvrdilo.

  Sačuvaj nas bože ovakvih “liberala” kao ovaj “Lord” odje, on dodje po udbinom nalogu, i počne da prosipa parcijalnu podršku nekome, ali uz obavezni napad glavne mete zbog koje je i došao na blog.

  Lord, pročitao sam te, hehe 🙂 Funjaro ljudska, da te pitam nešto:

  Imaju li tvoji roditelji djece zbog koje žale da su im živa? Da, to si ti. 🙂

  Debilčino neobrana, pa poslije svega što smo u LSCG prošli takve kao ti čitamo, i na osnovu tobož kometara podrške, to su pederčine kao Aleksić, Čović, Rotković, Ivančević, Živković..
  Mora da sam te nedje dobro demantovao i posrao, pa sada, kao, pokušavaš da me uvrijediš, hehe.. 😉

  Pa, tvoja pažnja je kompliment mome pisanju-komentarisanju, znači da je tačno!, da boli vlast u CG, i da smeta da se zna-prisjeća istine, shvataš li? Nee, sumnjam da shvataš, treba imati mozga da bi nešto shvatio.

  Ukratko, Mrš u rupu “Lord-e” i slični, “A’jd sad idi, mi odje radimo.”, luzeru. 🙂

 10. @ Krnji alias Krnjaš,

  pa ti veze o politici nemaš! 🙂

  Pa, SVE ŠTO SI NAPISAO JE NETAČNO!

  Pročitaj Slavkov tekst o tome “maju”, i prljavoj udbinoj i SDPS-ovskoj igri, pa ćeš možda shvatiti.. I, još i Mika fališ.., jao kakav analfabet..

 11. KRNJas 90 tih si bio komunista,pa 93g, 94g i 95g cetnik onda se boris za SR Jugoslaviju pa za SiCG do 2006.Ti si nikooo nula!!!!!!!

 12. Crni Krnjasu, i ti si nepismen, taman kao i ovi gore navedeni u tekstu.
  Ajde kreni otpocetka : ne znam a ne neznam, ne zanima a ne nezanima…
  Ti se razumijes u politiku taman koliko Milo i Miko zajedno u politiku.
  Tebi je sve strano, crnogorac si , a pojma i nemas o zemlji u kojoj zivis- dokaz su nebuloze o kojima pises, samo da bi zadobio malo paznje, koju vjerovatno kuci nisi imao, kao dijete, i sada kao ‘odrastao’ covjek.
  Neka ti je spokoj dusi, amin!

 13. Poštovani Teodo,

  I Vas i druge obavještavam da je peti nastavak serijala TVCG “Rat za Dubrovnik” emitovan u utorak. Ovaj sramotni falsifikat TVCG sačinjen da bi se oprala zločinačka, ratna i ratnohuškačka kao i mafijaška biografija Mila Djukanovića i drugih zlikovaca uradili su dobro poznati izdajnici LSCG Snežana Rakonjac i Branko Vojičić.

  Slavko Perović je uputio otvoreno pismo HRT (Hrvatskoj televiziji) koje su neki hrvatski mediji objavili, ali ga hrvatska televizija nije ni registrovala što je ispod elementarne novinarske časti, radi se o golom glibu te profesije. Očigledno je da je HRT dobio naredjenje da se emituje ovaj teški falsifikat TVCG sve u namjeri da se od Mila Djukanovića i ostalih zlikovaca, ratnih huškača i ratnih saveznika Miloševića lažno napravi majka Tereza, a sve je u cilju da se Djukanoviću poslije ponovnog izbora za predsjednika DPS što se očekuje u maju, omogući još jednom pozicija predsjednika Crne Gore.

  Sramotno za Hrvatsku i za Crnu Goru i direktno pljuvanje na grobove nevinih žrtava. SRAMOTA HRVATSKE TELEVIZIJE BEZ PREMCA!

 14. RE: Realan

  Obracam vas se sa nadom da je ovo sto ste napisali uradjeno iz neznanja, a ne sa zeljom da razvodnite temu ili da nedaj Boze vredjate autora bloga. Zoran Djindjic nikako ne moze biti neko ko moze da se poredi sa Slavkom Perovicem. To je kao da poredite jednog od centarhalfova iz nekog nizerazrednog balkanskog ligasa sa Leom Mesijem.
  Kako biste vi misljenje imali o Slavku Perovicu kada bi on kojim slucajem u slucaju nekih velikih gradjanskih i studentskih protesta u Crnoj Gori kao sto je to bilo u Srbiji u zimu 96.-97. godine, u sumrak obracao se pobunjenim gradjanima i studentima i pozivao ih da budu istrajni i izdrzljivi u protestima , a onda jedan sat kasnije u pratnji recimo Radojke Rurotic ili Veliborom Covicem, kao sto je to radio Djindjic sa Miloradom Vucelicem, odlazio na slavu kod Darka Sarica kao sto je tada Djindjic isao kod Arkana sa buketom ruza za Cecu Velickovic, a nakon toga odlazio na kanabet kod Mila Djukanovica kao sto je Djindjic isao kod Milosevica i iznosio sumu za koju je spreman da umrtvi te proteste kao sto je kasnije uradio lider DS?
  Ili zamislite recimo da Nato pakt odluci da bombarduje Crnu Goru, a Slavko Perovic ode u izbeglistvo u Srbiju i iz Beograda zahteva kao Djindjic 99.godine od tog Nato-pakta da nastavi sa visenedeljnim bombardovanjem dok Milo Djukanovic ne podnese ostavku, dok na sve strane ginu neduzni vojnici, policajci i civili?
  Zoran Djindjic je prerano i tragicno izgubio svoj zivot, ali on je bio moralna nistarija i zato nije nikako korektno ga porediti sa Slavkom Perovicem.
  Srbi sada prave kult licnosti od Djindjica i velika vecina naseda na te udbaske lazi, pravdajuci njegove brljotine i pokvarenost toboznjim pragmatizmom. Nadam se da ste razumeli moju zelju da vam razjasnim i da cete zatraziti od moderatora da vam obrise jako nekorektan post.

 15. RE: Realan

  Kakav je to covek, koga Vuk Draskovic u avionu na let za Prag, tokom studenstkih i gradjanskih protesta otvoreno pita:
  Zorane, je li istina da odlazis uvece nakon protesta kod Milosevica kuci?
  – Ne tako mi dece. sina mi mog-odgovara Djindjic
  A Vesna Pesic koja sedi pored Zorana mu kaze:
  Daj bre Zorane, nemoj vise da lazes!
  Dobro, isao sam, ali me on samo propitivao neka bezvezna pitanja-priznaje Djindjic.
  Zamislite, da li bi Slavko Perovic ikada tako nesto uradio? Molim Vas zatrazite da vam se obrise prvi post!

 16. Sve izdaje, sve prodaje , sve lazi I prevare , dolaze na naplatu Crnoj Gori . Mafijaski obracuni su neizbjezni. Veceras je na brdu Toplis iznad Budve nadjen ugljenisan , obezglavljne les. Lici li vam ovo na egzekucije koje su vrsili pripadnici Zemunskog klana?
  Danas je bilo jos nekih ,,neobjasnjivih,, dogadjaja i,, nesreca. ,,
  Ovo je vrijeme kada ih treba ostaviti da zavrse ,,poslednju partiju pokera,,. Igraci koje su ubacili, poput Popovica i price o drzavljanstvu, prica o popisu stanovnistva i slicno, samo su pokusaj da se skrene paznja javnosti sa kljucnih stvari.
  Kad sve ovo prodje , trebace Crnoj Gori ljudi ciste proslosti . U ovom trenutku mogu biti samo kolateralna steta u mafiajskim obracunima.

 17. Lik koji se predstavlja kao predsjednik inače nepostojeće narodne stranke i koji ovih dana izigrava mučenika koji je živi dokaz da su Srbi u CG ugroženi , svojevremeno je zamalo izazvao tuču u parlamentu CG. Bilo je to 92 ili 93 kada je popović kao poslanik NS izrekao nečuvenu laž u parlamentu crnogorskom da je slogan LSCG ” NEGO ŠTO” ustaški , odnosno da su ustaše ubijale Srbe uzvikujući “nego što”. Malo je falilo tada da dođe do tuče između poslanika LSCG i NS. Ovaj događaj je jasno pokazao koja je uloga NS u Crnoj Gori a istu ulogu igraju i danas ostaci ove partije.

 18. @ ilija bakić
  poštovani gospodine, nemam namjeru uopšte uzeti učešće a kamoli da razvodnim diskusiju. mada, pošto ste mi Vi žustro i srčano odgovorili, želio bih pojasniti par stvari. ja samo povremeno čitam ovaj blog uz VELIKO poštovanje lika i djela autora, jer sam bio iskreni sljedbenik njegovih ideja tih 90-tih godina – namjerno kažem NJEGOVIH a ne partijskih jer se iz svih Slavkovih pisanja vidi da je samo ON ostao reprezent politike LSCG a svi drugi su izdali. dozvolićete mi (i Vi i ostali učesnici) i pravo da uputim moju skromnu kritiku autoru zbog toga – jer mi je nepojmljivo da Slavko sa ovolikim zakašnjenjem shvata kakvi su bili ljudi koje je on okupio u LSCG. a sad je više nego očigledno da su to sve bile listom nule od ljudi (ako se i mogu nazvati ljudima). dalje, ja sam samo konstatovao (isto kao i Slavko) da je izdaja (ja dodajem i zavist, zloba) nešto što je imanentno CG narodu i da je u cijeloj priči jedino dobro što je Slavko sačuvao svoj život i svoju porodicu. to su jedine prave vrijednosti – sve drugo je manje bitno, jer je čovjeku dom onamo đe je dobro njemu i njemu dragim osoboama. poređenje sa Zoranom je bilo u tom kontekstu i apsolutno stojim iza svake svoje riječi (kao neko ko je bio direktan učesnik protesta koje pominjete – tad sam bio student u BG). ja u Zoranu vidim sve dobro što bi trebalo postojati na Balkanu, a prvenstveno je to ENERGIJA I STALNA BORBA, tako da ne vidim ništa uvrjedljivo u ovom poređenju. jer ja kroz život idem u skladu sa tim principom stalne borbe i tako ću vaspitavati svoju đecu (još su mala, ali će svakako znati sve i o Slavku i Zoranu kad dođe vrijeme). Borbu vodim na svom “mikro” nivou, a od nekih makro promjena sam davno digao ruke (baš na osnovu toga kako su prošli njih dvojica, a možete pročitati i stavove Domagoja Margetića na portalu necenzurirano.com da bi vidjeli kakvi su pogledi i susjeda Hrvata i koliko smo svi ista govna). poštujem Vaše stavove ali poštujte i Vi moje jer ja ipak i dalje živim u CG (a Vi pišete ekavicom, a vidim i da je dostina komentatora van granica CG). molim Vas da ne pozivate na revoluciju u CG – jer sve i da uspije, garantujete li mi Vi da se neće opet ispostaviti da su došli izdajnici i funjare na vlast. ovako, ja se borim koliko mogu a ako moja đeca ne budu mogli pristojno živjet ođe ja ću se potruditi da im omogućim život tamo đe će ih poštovati i gledati po znanju i ljudskosti (a toga u CG nikad nije bilo niti će biti – to znate i Vi i Slavko i svi što pišu ođe). komentar (i prvi i ovaj), modreator može obrisati ako cijeni da su neprikladni jer je ovo ipak Slavkov blog a ne moj.
  poz

 19. Ma jebo ve Zoran Minđić. Taj je prvo od DS napravio srbijansku varijantu DPS , a onda 1997 došao na svojom ološi na mobu kod Mila da od ovdašnjih DPS međeda napravi stranku istog profila.

 20. sjajan tekst sata uz brdo tačnih ,filigranski upamćenih detalja i događaja!

 21. @ Realan,

  to je bio moj Nik, “Realan” dok sam pisao na PCNEN, ALI pošto sam vidio da je to jedan prodani blog i od strane vlasti/mafije, udbe kontrolisan (vidio sam to po desetine komentara, brisanju “gumici” potpuno korektnih postova (ne samo mojih psotova..), i sl..) batalio sam “blogovanje” na PCNEN 2006 godine, i od tad WEB “tama”, do ovog Slavkovog bloga. Tako, da neznam, mozda si i od mene vidio taj Nik, nije rezervisan naravno, 🙂 , ali je već više puta korišten, možda i kompromitovan spram udbe, hehe..

  Prije 3 dana, sam na Youtube gledao Slavkovo sučeljavanje sa Đinđićem, svih 6. (šest) djelova na youtube, iz juna 1994 godine. Voditeljka je bila ivana stanković, koja samo što nije nosila transparent protiv CG tu noć.. Ukratko, Slavko je razbio!! argumentima Đinđića tu veče, koji je pokušavao da se na izvrtanje istine, zamjene teza, i nesmiješne šale, pokušao nositi sa Slavkom. Štoviše, viđelo se iz “aviona”, da je i on jedan od piona sanu i velikosrpske politike, i ti njega, upoređuješ sa Slavkom??!! Pa, ti neznaš o čemu pričaš. Inače, jedanput sam u srbiji bio službeno prisutan kada je Đinđić držao manji miting-tribinu, u opet relativno manjem gradu, pa znaš li što se iza kulisa radilo?!, pa kada sam vidio neke moje poznanike taj dan, u najmanju ruku kao da je Tito dolazio od straha da se i izgovori “cijenjeno” ime, a oči zakrvavljene.. nisam vjerovao da su ti ljudi, sa kojima sam 20-30 puta poslovno sarađivao, inače do tada i uvijek djelovali i bili normalni, taj dan su bili kao aveti koje se bore za svoj dio “torte”, a sa strahom da ne dođu zadnji na trpezu..ako si me razumio dobro je, ako nisi i nećeš.
  Tako, da je Slavka izlišno porediti sa bilo kojim drugoborcem sa ovih prostora.

  BTW, znaš li đe je Đinđić sa porodicom bio 21. marta 1999. godine kada je počelo bombardovanje? U Budimpeštu, pobjega’ je! 🙂

  Znaš li đe je Slavko bio 1991. godine i dalje, kada zaista kako je to i Slavko reko: “Svaka džukela nam je mogla oduzeti život na ulici, i to bi naišlo na sveopšte odobravanje!”, samo to, a ne druge stvari da ti navodim tvoji komentari postaju očigledno izlišni..
  E, inače mi u Boku imamo izraz/poslovicu, “lako je bit kapetan poslije bitke” vezano za tvoje ostale komentare.

  @ MODERATOR,

  Hvala u lično ime na dodatnim, lošim i sramnim za HRT, informacijama. Mogu samo reći, toliko Neprofesionalno, nekorektno, istini i pravdi nesvrsishodno, SRAMNO I KUKAVNO PONAŠANJE HRT-a! Očigledno, i u Hrvatskoj, NE postoji diskontinuitet komunističke vlasti, naročito za Josipovićem (nekada iz iste stranke Račanom, i crvenima iz SDP-a..) čija šapa je direktno na HRT, puno više i od HDZ-a (bez obzira na Glavnog i dogovornog urednika, tj. stranku kojoj pripada)..

  Slažem se sa SVIM ŠTO STE IZNIJELI U POJAŠNJENJU. HVALA!

 22. Jedna od najkompromitovanijih osoba u proteklih 20 god. sigurno je Novak Kilibarda.Čovjek koji je javno priznao da je njegovu stranku osnovala udba, bio i pozicija i opozicija, borac za srpstvo, ali i za crnogorstvo.Vrhunac njegovog licemjerstva svakako je njegov angažman u Sarajevu, gradu kojega je lično granatirao i sistematski ubijao.Međutim, ja mislim da smo mi u velikoj zabludi? Da je mene neko pitao, htjela bih se zakleti da Novak neće preteći 48h.već da će biti istranžiran od strane Sarajlija, kao “nagradu ” za svoja nedjela. Međutim, Novak je bio ugošćen, pažen, cijenjen, kao da je bio branitelj Sarajeva, a ne njegov dželat. Sjetimo se da su braća Đukanovići prelazili Debeli brijeg kad god im je nampalo, a mi koji smo plakali nad sudbinom Dubrovnika bili izolovani i bez mogućnosti takve privilegije, ujedno šikanirani i od “naše”vlast, i od vlasti hrvatske.I ovaj falsifikat serijala”Rat za mir”, može da prođe, i prolazi samo zato što je i dalje na snazi sprega dva režima. I dok se mi ovako čudimo, zblažnjavamo, oni nastavljaju da pune svoje džepove i da čerupaju ovu nesrećnu zemlju. Rezime svega ovoga je narod, narod koji jednostavno ne zaslužuje bolju vlast od ove. I dok je to tako, a biće još dugo, dugo, Kilibarda, Živković i ostali biće zvijezde vodilje, koje će voditi ovaj narod iz pobjede u pobjedu do konačnog sloma, a taj cilj i nije tako daleko, Neka nam je sa srećom!!!!!!!!

 23. Postovani,
  samo Slavko Perovic i mi liberali mozemo svima u CG i okruzenju pogledati u oci.

  Dok zrtve iz BiH njihovi lideri predvodjeni Harisom Silajdzicem,Zlatkom Lagumdzijom
  i Fahrudinom Radoncicem za male pare varaju peruci Djukanovicevu ratnu biografiju
  dodjeljujuci mu plaketu Lige humanista i bosnjackog instituta dotle se mi liberali
  gnusamo tog cina i razmisljamo zbog koga smo braneci cast,dostojanstvo i kodekse
  gradjanske svijesti bili etiketirani da smo mudzahedini.

  Dok branitelji Hrvatske protestvuju po trgovima gradova Hrvatske zbog uvreda
  i ponizenja od strane vlasti prema njima dotle predsjednik udruge dragovoljaca
  Dubrovnika setka po Crnoj Gori i druzeci se sa Djukanovicem porucuje da mu je
  cast biti u njegovom drustvu.Sta sleduje nama koji smo uzvikivali sa mitinga na
  Cetinju>Sa Lovcena vila klice oprosti nam Dubrovnice i zbog toga od strane tog Djukanovica bili nazivani ustasama.Samo nevjerica da li je to moguce da se
  koji je prednjacio u kocoperenju i sirenju ratnih poklica danas pre ratna biografija
  od strane onih koje je tada nazivao najpogrdnijim nazivima.

  Nek im je srecno prijateljstvo sa Djukanovicem i dabogda im se ponovilo.

 24. U maloprijašnjem razgovoru s jednim strašnim čovjekom, ma čovjekom i po, dotakla sam se teme koja se tiče ograničavanja sopstvene duše, soptvenog pogleda na svijet, starenja u najranijoj mladosti, ‘lakoći’ izdaje…i tako razmišljam ja dalje o svim tim ‘mladim starcima’ što svakodnevno prodaju ‘vjeru za večeru’ svuda oko nas! I što je narod primitivniji, to je prodavanje očiglednije i jednostavnije; nema ni stila ni kaplje maštovitosti, što bi makar dalo nijansu nekog perveznog šarma njihovom bezdanu od ništavila. Ima samo šupljih ljuštura u ljudskome obličju, u koje je Bog pokušao da uspe dušu, ali ona kroz šuplju ljušturu samo prođe – zadrži se u njoj koji zvjezdani trenutak i isklizne napolje – kao da je nikada nije ni bilo! Jer, što je čovjek? Je li ‘čovjek čovjeku vuk’, je li ‘prilika čini lopova’ – ili su ovo kodeksi zvijeri?
  Zašto je npr. Hobs uzeo Plautovu rečenicu ‘čovjek je čovjeku vuk’ iz njegove komedije, i upotrijebio je u potpuno drugačijem kontekstu? Zato što kroz nju on tvrdi kako ljudi moraju predati svoj suverenitet nekoj grupi ljudi, jer bi se u protivnom vratili u ono osnovno, prirodno stanje. A to prirodno stanje on je predstavljao kao vladavinu bezakonja, straha i nesigurnosti, svi moraju strepiti za svoj sopstveni život, saradnja među ljudima je nemoguća, čelična ruka je neophodna. Kvaka je u tome što to vrlo vjerovatno nije bilo prirodno stanje čovjeka, ali zato pretpostavka da je to stanje bilo takvo, savršeno opravdava trenutno stanje. I utoliko je Hobs bio reakcionaran i konzervativan, a ne napredan i progresivan. On je jedan od apologeta statusa quo – on je jedan od onih koji kaže ‘da su Kilibarde, Živkovići, Rotkovići, Rakčevići I ini’ – prirodno stanje čovjeka! (?), baš kao što i latinska izreka ‘prilika čini lopova’ opravdava lopova u njegovoj ‘ljudskosti’! Kako je moderni svijet upravo svoju ‘najnapredniju’ ekonomsku, ali I političku filozofiju bazirao upravo na konkurenciji, iliti zakonu jačeg (čitaj – monopolu) – gradeći pažljivo I brižljivo svoje uporište kroz selektiranje ‘mudrosti’ staroga, srednjega I novoga vijeka (gradeći svoj zločinački nihilistički zamak na tobožnjim konačnim, ‘utemeljenim’ zaključcima o ljudskoj prirodi) – tako je antičke, ali i kasnije renesansne i romantičarske postulate o svetosti jezika, poezije ili čovjekovog integriteta I hrabrosti – jednom zauvijek pretvorio u farsične monete za potkusurivanje u procesu plaćanja barela nafte! I tako, kažu nam ‘oni’ – ‘pa već su vam Stari Rimljani rekli kako svijet funkcioniše, pa eto i Hobs u 16. vijeku, pa i ovaj, I onaj, I svi ‘naši 2000 godina osvjedočeni (režimski) mudraci I filozofi – zar se usuđujete da im ne vjerujete?’ ‘Pa mi smo bogomdani da vama upravljamo, a funjare Živković, Rotković, Kilibarda ili Rakčević su normalni ljudi, ni dobri ni zli – tek snalažljivi!’
  Ali mi ođe okupljeni, koji znamo što su Ljudi, i da tek zrno Božjeg nadahnuća u sebi treba sačuvati da bi se Čovjekom postalo, a onda ta zrna cestom života sakupljati da bi se Čovjekom ostalo, I koji znamo da je svako od nas imao priliku I izbor da sačuva tu Svjetlost koja nam je na rođenju udahnuta – treba da poručimo tim sotonskim vojnicima:
  ‘………………………..
  Питагоре и ти Епикуре,
  зли тирјани душе бесамртне,
  мрачан ли вас облак покријева
  и све ваше посљедоватеље!
  Ви сте људско име унизили
  и званије пред Богом човјека
  једначећ га са бесловесношћу,
  небу грабећ искру божествену,
  с којега је скочила огњишта,
  у скотско је селећи мртвило.
  Будалама кад би вјеровали,
  поете су покољење лудо.
  ………………………………………
  Човјек воље остаје свободне
  ка сви други бесмртни духови;
  његова ће душевна таблица
  с обје стране бити начертана
  с два сасвијем противна закона:
  на једну ће закон правде благе
  бит у свете начертан линије,
  на другу ће превласника њина
  зла свакога црњат се закони –
  адски спомен свезе са Сатаном.
  Моћ ће човјек ова два закона,
  кад посвети мисли мојој правди,
  без никакве муке различити;
  али адско проклетије духа
  човјека ће чешће пљенивати
  ………………………………’

 25. Teodo:
  “Sačuvaj nas bože ovakvih “liberala” kao ovaj “Lord” odje, on dodje po udbinom nalogu, i počne da prosipa parcijalnu podršku nekome, ali uz obavezni napad glavne mete zbog koje je i došao na blog.”

  Očigledno si bespotrebno usao u sukob sa mnom ili me zamjenio sa nekim? Moras biti skoncetrisaniji i naravno, vaspitaniji.

  Zamolio bih te da izdvojis moje komentare na ovom blogu i da mi kazes kad sam ja to napadao glavnu metu ?

  S obzirom da sam prezauzet poslom i porodicnim obavezama, nemam vremena da budem na blogu kao ti.

  S obzirom na tvoj nick Teodo, pretpostavio sam da smo sugradjani. S obzirom da nas je u Tivtu ostalo svega desetak iskrenih i nepotkupljivih liberala manje vise mi se i poznajemo medju sobom, zato me i cudi da ne znas ko je nasa varijanta tvora od Kotora.

  A ove etikete da mi udba daje naloge ne bih komentarisao…

  Ukoliko si medju ovih malo preostalih liberala iz Tivta zelim ti svako dobro

 26. Teodo, pokušaću na you tube da pronadjem video iz ’91 god . Na njemu je nas tvor, al pazi ovo; Radi se o predizbornom skupu SK CG godine pocinju januarom. U prve redove se nalazi i sav se zamahao sa aplauzima pri ulasku onih mladih i lijepih lidera.

 27. “Imaju li tvoji roditelji djece zbog koje žale da su im živa? Da, to si ti. :-)”

  – S obzirom da mi jedan od roditelja nije ziv, za ovo ocekujem tvoje najiskrenije izvinjenje.

  Napomena: Biraj mjesto i vrijeme kad mozemo u Tivtu da se sretnemo, tek da vidis u kakvoj si zabludi. Prilicno skupo sam platio podrsku LSCG-u. Nema iskrenijeg i casnijeg liberala od mene. Nisam se gurao u odbore i pred mikrofone, a trebao sam to sad vidim. Uzgred, i nakon prestanka djelovanja LSCG i dalje sam redovan na izborima. I dalje se dopisuje na listicu LSCG 🙂 Provjeri kod Udbe

 28. Lorde
  iako ne živim u Tivtu poznati su mi svi tivatski liberali, na žalost i tvorovi.Milo mi je što kažeš da pripadaš onim časnim-jer oni jesu bili uvijek i na žalost malobrojni, ali hrabri i nedvosmisleni.
  moramo kod svakoga od nas otkriti one pozitivne iskre, jer mislim da Slavku trebamo kao nikad do sada.

 29. Hvala Avila, tezi su mi ovakvi napadi kao od Teoda nego sva udba i uhode skupa.

  Mogu da prihvatim da je bilo ucjena, pritisaka, prijetnje otpuštanjem sa posla, i na stotine drugih nacina… i ok, postujem svakog ko je zbog gole egzistencije morao da napušti LSCG. Al ove sto su to uradili zbog novca? Iako sam civilizovan i poliglota i uspjesan na svim poljima itd… ne mogu a da i ja ne kazem: FUJ!

  P.S. Ovaj nas tivatski tvor i dan danas izrabljuje i naplaćuje to “bivsi” liberal.

  Evo i njemu jedno: FUJ!

  🙂

 30. imam viziju ko bi to mogao biti-i pridružujem se sa još jednim FUJ!

 31. Teodo, pokušaću na you tube da pronadjem video iz ’91 god . Na njemu je nas tvor, al pazi ovo; Radi se o predizbornom skupu SK CG godine pocinju januarom. U prve redove se nalazi i sav se zamahao sa aplauzima pri ulasku onih mladih i lijepih lidera.
  ———————————————————————————————
  Pogledajte neđe onaj video “Godine počinju januarom”, ima ga valjda na YouTube. Na promociji SK CG u prvom redu sijedi Zlatko Petković, kasnije od Živkovića ubačen da bude kandidat za gradonačelnika Tivta na izborima 2003. A prije toga, njegov otac Daro Petković , Hrvat inače i bivši gradonačelnik Tivta iz vremena druga Jovanović Blaža , dočekuje konvoj sa Milom, Momirom, Svetom i Milicom na ulazu u Tivat, sa rakijom dobrodošlice i obučen u crnogorsku nošnju .

 32. A Zlatkov sin Andrija odavno gazi tvorovskim stopama oca i đeda . Ovaj retard inače kojem je slaboumnost ljekarski utvrđena da ne bi išao u zatvor , bio je član LSCG kojije podrža kotorskog tvora i dvije godine poslije mu preko novina poručio da je sramotni izdajnik koji je zabio nož u stomak liberalnom savezu . To je izjavio i sjutradan uzeo člansku kartu SDP . Danas je portparol svinje Vukice Lazovića koji u Vladi gura projekat devastacije ostrva Sve Marko za ruske bandite , a direktor projekta je , pogađate : Zlatko

 33. Svaka cast Kela, neđe pijemo kafu 🙂

 34. slazem se da se treba izdati knjiga o crnogorskom ne cojstvu i fukarluku.al ne znam u koliko bi to tomova moglo da stane jer ovoliko nesojstva fukarluka izdaje nije bilo od kad je svijeta i vijeka.ja samo ne znam sta se desilo sa potomstvom onih iz kjiga marka miljanova to se izgleda sve istrijebilo i nestalo kroz ovih zadnjih 20 godina pa vise niko ne smije prozbotit i dic glas protiv ovih crnogorskih mafijasa.90%naroda krepa od gladi al se to nebi usudilo pomenut sveca mila djukanovica valjda se boje da ih nestigne kazna od sveca pa ne ostanu bez posla i plate koju primaju tromjesecno i to ko ima srece da mu je svetac da kad se sjeti.zato si nam jos samo ti i tvoj blog osto da nas sa vremena na vrijeme opomenes da se sa ovom fukarom ne moze drugacije borit no svakom u oci reci ono sto jes pa nek ide glava.

 35. Gospodo,
  pogledajte sta radi javni servis izdajnika Branka Vojicica.Objavljuje pismo turbo
  lopova Radulovica direktora C-marketa u kojem optuzuje opoziciju da je finansirana
  sredstvima vlade Srbije.I to pred referendum.Sve to da bi se podigli na noge Stevo
  Vucinic i Drago Rasovic da brane ugrozenu Crnu Goru.I opet sve to da bi se moglo
  poci kod gospodara na kasu.

  Gospodo,
  Cane Stanko zlocinac Subotic kao u stara vremena Djindjic i kompanija kao sto su
  sa teritorije Crne Gore vodili borbu protiv Milosevica tako danas Cane zlocinac Subotic vodi borbu protiv Tadica.I opet preko ledja gradjana Crne Gore.

  Razmislite malo zasto taj gospodin lopov Radulovic,drug i prijatelj lopova Caneta Subotica koji je partner i prijatelj Mila Djukanovica ,to svoje pismo sa optuzbama
  na racun Miskovica i Beka ne posalje tuziocu u Srbiji.Tvrdnje da je vlada Srbije
  novcem od privatizacije pomagala stranke Mandica i Medojevica i sve da su tacne
  kad dolaze iz usta osvjedocenih lopova Radulovica i Subotica gube na vrijednosti.

  Uostalom sve istine Stanka zlikovca Subotica su na tankim nogama i provjeravaju
  se na sudovima u Beogradu i Zagrebu.Mislim da je krenuo u poslednji let pred pad
  u zagrljaj specijalnom tuziocu za organizovani kriminal Srbije dje mu je mjesto
  odavno.

 36. na rijeci jednog genija odgovoricu rijecima drugog:

  ”Četa luđaka, ne da se rijeci, a batina tuče, bez kičme je bolje,
  ljuti se stoka al bodre me preci, skupo je voće, građanstvu se kolje,kolje…”

 37. Sjajno SLAVKO kao i vazda i fala na ovim tekstovima.Veliki pozdrav tebi i svim iskrenim prijateljima koji se nedadose u lance vezati.Cuvaj nam se i budi zdravo a BOG ce dati jer si ti a i mi sa tobom dobro cinjeli.

 38. I was recommended this website via my cousin. I’m not sure whether this submit is written by way of him as nobody else know such exact approximately my difficulty. You’re wonderful! Thank you!

 39. “…u njega sam, uostalom kao i u svakog ko je došao u moju blizinu, uložio svoju ogromnu energiju i moje ogromno znanje.”

  TAKO JE, TAKO I TREBA, NIKAKO DRUGAČIJE! IAKO SE ZNANJE O SEBI NE DAJE SVAKOME! SPLAČINA VAZDA IMA SVINJU KOJA ĆE JE POČISTITI… KAD VEĆ OĆE DA BUDE SPLAČINA! SVINJE ĆE VODA OPRATI I UDAVITI NEČIST! SAMO SRCE MOŽE DA IMA KIČMU, SAMO SRCE ZNA ČISTU PJESMU I PRAVU NARAV STVARNOSTI! Ruka koja daje iznad je one koja prima, što će reći – IZNAD JE ! Čistije je. Ako sam Izvor nije zatrovan. A ako jeste…

  KOME
  BITI
  ZAHVALAN
  ŽIVOTE
  MOJ

 40. Onaj izuzetan i opasan Slavkov serijal o Stjepanu Radiću i Račiću, kao nosiocima zdravog i u potpunosti korumpiranog sistema, najbolje je prikazao stanje svijesti kod jednog i kod drugog izbora i njihovih prilika.

  http://www.biografije.org/radic_stjepan.htm

  “Danas samo kretenski um ili zločinačka duša može propovijedati srednjovječnu razornu plemensku mržnju.”
  (Kakvo je stanje u visokoplemenskoj Crnoj Gori? A kakvo će tek biti! CVJETAMO, VISOKOPLEMENSKI!)

 41. Gospodo,
  pogledajte ko je najuporniji i najglasniji u pranju ratne biografije Mila Djukanovica.
  Seki Radonci i njegov brat Fahrudin imaju zaduzenje da u BiH sire pricu da se Milo
  Djukanovic u vrijeme ratova u okruzenju nije pitao.Sa tim lazima svjestenici
  islamske zajednice u Crnoj Gori kao i njihov lider Ceric iz BiH takodje uticu na
  muslimane i bosnjake kako bi zaboravili na krvave tragove vladavine Djukanovica
  i DPS-a.Seki je snimio i fiml o deportaciji bosnjaka iz H.Novog.U to vrijeme je
  Djukanovic bio premijer CG ali ta cinjenica nidje u filmu Sekija Radoncica nije
  komentarisana.

  Filmski serijal o razaranju Dubrovnika radili su Snezana Rakonjac pod pokroviteljstvom javnog servisa Crne Gore kojim su rukovodili Velibor Covic
  nekad i Branko Vojicic sada.Takodje sramno pranje ratnog ucesca Djukanovica.

  Podsjecam da to cine bivsi simpatizeri nezavisne,slobodne i demokratske Crne
  Gore.Bar tako su se javno deklarisali.Izgleda da je Dusko radijator znao njihove tajne simpatije pa ih je cim su Djukanovicu zatrebali izvukao ih iz tog korpusa i ukljucio tamo dje i jeste mjesto izdajnicima.Ja mu na tome zahvaljujem.

  Eto to su izmedju ostalih sitne duse crnogorske.Rame pod rame sa njima ide
  Profiter Perovic sa njegovim UDBA-skim novinarima koji na komandu Vukasina
  Marasa bijahu spremni unistiti liberale i Slavka.Sad kad ih je Djukanovic ofirao
  oni tobos napadaju njega.

  F U J

 42. Zalosno je Slavko sto te je malo ljudi u Crnoj Gori razumjelo,nisu htjeli ili nisu smjeli,a dok ti na rukama svih naroda ne dodjes nazad nema srece ovdje,toga su svi svjesni.

 43. Radončić je staro udbaško smrdalo . Do 95 nije bilo dana da ne svrne u kancelariju podgoričkih liberala , da onjuši sve ćoškove i provjeri da neće Slavko možda nailazit do kraja dana pa da ga sačeka . Tu je napravio i neke intimne fotografije sa budućom ženom Ratka Kneževića , pa ih 2001 poslao Ratku kad je počela afera u Nacionalu .Prije toga ih nudio Dušku Markoviću da ih udba umnoži i bača po Podgorici , ali mu ovi rekli da je dovoljno da ih pošalje bolesno ljubomornom Ratku . Eto čime se bavio taj “aktivista za ljudska prava” i “režiser filmova” o stradanju manjina u CG : i on i brat su ljudsko smeće , hoštapleri koji su sve napravili zahvaljujući služenju tajnim policijama u CG, BiH i Srbiji .

 44. @ Lord,

  eee, odakle da počnem 🙂 ….

  Ovako Lorde, ako si pravi i iskreni liberal iz Tivta (mada ja ne živim u Tivat već par decenija, a iz Tivta sam starosjedioc..) više mi je nego drago da je tako!!, JER nisam htio nikad biti član u LSCG u Tivat, JER je opstinski odbor LSCG-a kasnije formiran kao prvo, a ja sam član LSCG-a od skoro samih početaka (nisam među osnivačima, nažalost, ili na sreću, liše nekoliko časnih ljudi koji su ostali i vjerni i dosledni idejama LSCG-a..); – kao drugo, kada sam vidio ko se u Tivat gura u prve redove opštinske – UO, a ja nemam dovoljno političkog uticaja i političke snage da pokažem, a znao sam kakvi su gadovi, foliranti, beskičmebnjaci.., onda nisam ni htio biti u njihovoj blizini, a znao sam da će vrijeme pokazati kakve su nule bili; – kao treće ukazivao sam, ali nakon dva puta su me svi, čak i oni pravi Liberali gledali “krivim” očima, i shvatio sam da samo politički ispiti u budućnosti mogu pokazati “felu” tih ljudi, jer ja tada, bez nekih “opipljivih” argumenata i pored istine koju sam pričao, ispadao sam disident i kao da širim neki defektizam, pa sam kasnije zaćutao, a pustio da vrijeme uradi svoje..nažalost bio sam u pravu, i vrijeme je radilo protiv fukara, i demaskiralo ih je; – kao četvrto, na moje pitanje na miting LSCG 1992. godine, koji je bio na ljetnju pozornicu u Tivat (pričalo se po gradu da će onima koji podju tamo, bačiti nekoliko ručnih bombi tokom mitinga među njih..), ja sam bio, neznam jesi li ti, i neznam sjećaš li se četnika sa kokardama na balkonu-galeriji gore, i tuče poslije mitinga (oni su napali nas fizički..), u koju sam lično učestvovao, i poslije nas je milicija pendrekala i privodila.. e, taj miting ti pominjem jer tada sam ja jednog tada “uvaženog” člana UO LSCG Tivat pitao: “A, zašto si se ti iz SDP-a (Ante Markovića) sad učlanio u Liberale?”, on mi je reko: “A, isto ti je to.” Mislim da sam pocvrvenio od bijesa i nemoći, a odmah nakon toga mi je bila mučnina i došlo mi je da povraćem, od muke naravno.. E, sad, ako si u onaj RIJETKI i pravi dio neprodanih Liberala u Tivat, ŽELIM TI SVE NAJBOLJE!

  Znam ja ne ko je “Tvor od Tivta”, ALI nije samo jedan, barem dvojica su! koji su bili visoko rangirani, tada, a i više njih nižerangiranih.. Bilo je špijuna koji bi poslije UO, ODMAH nakon sastanka išli u “Miliciju” u Tivat, u “Pendrek Siti” barake, i tamo se prepričavao sastanak, ko je što reko i kako je to reko.. E, to su bili “liberali” ne samo u Tivat, nego diljem CG, dje ih je udba potkupila, ali sada se i vidi da nisu bili pravi (zato sam ih stavio pod navodnike u ovu zadnju rečenicu..). Tvor od Tivta od Zlatka Petkovića, i uopšte familije Petković, se neeeopisivo prodao – više puta, čak više i od nekih kroz CG, Kotor, Nikšić, Podgorica, Herceg Novi, Cetinje, koje sam tokom zadnjih 20 godina, vidio, i nažalost pro-forme upoznao, kroz političko djelovanje.

  Kada si me pitao kako je Tvor od Tivta, mislio sam da misliš na mene, kada mi nisi odgovorio. I, ranije me je više komentatora pokušalo uvrijediti, pod raznim nikovima, pa promijene nik, pa ponovo, hehe 🙂 , ali džabe im je sa ovakvim tipom kao što sam ja, tako da sam mislio da si neki od njih, i napao/branio sam se u svom stilu. Koji je na web-u prepoznatljivo: direktan, ciničan, i beeez dlake na jeziku. Inače, ni meni jedan roditelj nije živ, i znam kako je to, i moje iskreno izvinjenje na izneseno, ALI probaj shvatiti da nisam znao sa kim razgovaram, a i ti si mi kasno odgovorio, pa sam mislio da spadaš u grupu onih ljudi “pljuni, napani, pa bježi, a onda sve to opet samo sa drugim nikom”. Ja ovaj nik ne mijenjam, barem 5 godina.

  Nadam se da smo se sada i razumjeli, i podržali međusobno da izdržimo, zajednički! na političkom putu koji je LSCG i Slavko trasirao, i da svaki dan djelujemo barem mi pravi Liberali u CG, doprinoseći to zrno (zasad) PRAVE I ISKRENE politički svijesti (svako ponaosob i svako zasad individualno..), političke kulture, angažmana kroz edukaciju za BOJKOT svog političkog rada i dešavanja u CG, kao bi napokon ova fingirana i lažna, simulacija, političkog i parlamentarnog života u CG bila i ostatku naroda vidljiva. (od obame, rasmunsena i sličnih, čitaj EU nema sreće i pomoći, njima odgovara odje “status quo” još sto godina, barem..) Pa, kada mu bude došla voda do poda (narodu) i uvidi mafijaško-kleptokratsku vlast, lidere, sistem u CG uopšte, e onda se i možda opamete, i odluči poslušati, napokon LSCG-e. Pozdrav!

 45. @ Lord,

  a govnu Zlatku Petkoviću, ocu mu Daru, zetovskim vezama, ne slučajno sa Blažom Jovanovićem, sa kumom Darovim koji mu u životu u kuću nije ušo!, o Zlatku kako je završio fakultet, kako se prvo zaposlio, kako je puno toga činjeno, može se jedna crnnaaa knjiga izdat.. Za to mi je malo čitav blog, ALI nećemo o pederčinama, mi barem posjetioci, previše detaljisat, ALI bitno ih je pomenut, itekako!!, i prozvat imenom i prezimenom kao i učinjenim nedjelom! A, Tivatski SDP, haha.., pa to je najprivjeskija, čini mi se, od svih privjesaka partija “nasvijet”!! Eli’, to stranka uopšte?! 🙂

 46. Gospodo liberali,
  da li ste primijetili da su Vesna Teric vjerni pratilac Milana Rocena novinar javnog servisa Tv Crne Gore i Nevenka Cirovic takodje novinar iste kuce nestali bestraga.
  Mozda slucajno ali korespondira sa odlaskom Duska radijatora Markovica iz ANB-a u kabinet Igora Luksica.

  Vidim u nekoj emisiji na Atlas Tv vlasnistvo lopovske prde Duska Knezevica novinara
  Pobjede Vesnu Drobac.Poznata je bila kao dopisnik iz Srbije mnogih medija iz Crne Gore koji su pod kontrolom rezima odnosno Duska Radijatora.Prilikom komentarisanja situacije u Libiji rece>kako da podrzavam Moamera El Gadafija kad je uz oruzje i puc dosao na vlast.Ta gospodja-ica zaboravlja da je njen poslodavac Milo Djukanovic dosao na slican nacin na celo Crne Gore.Za razliku od Gadafija koji je narodu Libije donio povecanje standarda zivota Djukanovic je
  svoj narod popljackao.Demokratski kapaciteti su im jednaki.Obojica svoje
  protivnike eliminisu uz pomoc svojih tajnih sluzbi.

  U studiju je tada sjedio i davao komentare krpa od izdajnika Drasko Djuranovic
  koji sluzi da zabavlja Radmilu Vojvodic dok joj je muska polovina zauzeta.

  F U J

 47. Postovani,
  znajuci nacine rada ANB-a koji su bili primjenjivani za diskreditovanje LSCG-a i
  Slavka Perovica prepoznao sam i ovaj oko navodnog pisma Slobodana Radulovica
  Ranki Carapic.Sve i da su tacni ti navodi cudi da taj gospodin Radulovic koji je
  uzgred budi receno optuzen pred sudovima u Srbiji za pljacku u C-Marketu nije
  to pismo adresirao drzavnom tuzilastvu Srbije.

  Licno mislim da je sve ovo ujdurma Stanka zlocinca Subotica partnera Mila
  Djukanovica u svercu cigareta koji su optuzeni u Bariju za to djelo.Takodje
  Cane zlocinac je optuzen i u Srbiji pa umjesto da se pojavi i dokaze svoju
  nevinost on sa bezbjedne daljine a mozda i iz svoje vile na Svetom Stefanu
  nudi milionska jemstva koja mu sudovi odbijaju znajuci da bi sa slobode uticao
  na svjedoke u tom procesu.

  Ova grupa koju povezuje ogromno bogatstvo steceno pljackanjem u Crnoj
  Gori drzave izbjegavanjem carina,poreza i akciza na duvan koji je kasnije prodavat na nasem trzistu kao i oduzimanje Crnoj Gori prihoda po osnovu
  navodnog tranzita cigareta za Italiju i EU tako sto je Cane i druzina uzimala
  vecinu te takse a mrvice davate Crnoj Gori.Tako stecenim novcem Cane i
  partneri su kasnije u procesu privatizacije kupili preduzeca i imovinu po
  Crnoj Gori.Cak i tada su koristili svoje lopovske navike pa su imovinu i
  preduzeca ogromnih vrijednosti kupovali u bescenje.Lopov je vazda lopov.
  Slucaj hotela Vala u Budvi.

  Svi su zaboravili kumove Mila Djukanovica Duska Bana i Zeljka Mihailovica
  koji su vodili Canetovu firmu MIA.Sjediste firme je bilo u hotelu Crna Gora
  a u njenom sastavu su radile duty free shop prodavnice na granicnim
  prelazima.Najproduktivniji je bio fre shop od DESET KVADRATA u luci
  Bar preko koga se dnevno pralo na desetine slepera cigareta i alkoholnih
  pica na cemu su velike dazbine koje su naravno izbjegavane ovjerom od
  strane carinskih organa kao da su tu robu putnici odnijeli na brod a ona je
  zavrsavala na trzistu Crne Gore.To je Djukanovicev patriotizam.Jedan od
  kumova Ban kupio je trajektno preduzece u bescenje a sada drzi salone
  namjestaja kod Vezirovog mosta u Podgorici u u marini u Tivtu pod firmom
  PRO HOUSE.Za drugog Mihailovica ne znam cime se bavi ali znam da im je
  Cane pri gasenju firme MIA podijelio ogromne novce koji su mjereni
  DESETINAMA MILIONA MARAKA.

  Nek crnogorci cute i svadjaju se sta je ko rekao i ugrozio im Crnu Goru dok
  Banovi,Mihailovici,Subotic,Becirovic i ostali lopovski partneri Djukanovica
  umnozavaju imetak uzimajuci poslednju kap ovog naroda.

 48. Slavko, mlad sam, ali sve jasno vidim imam oci i mozak da sve vidim i tumacim, zivim u poltronskoj, prodanoj i kukavickoj Crnoj Gori, zivim ovdje i volim samo drzavu i to ime CRNA GORA, ostalo sve prezirem, student sam, sramota je na sto su studenti spali, ne smijes se pobunit protiv nicega a svjestan da te gaze i unistavaju, Podgorica je jedini glavni grad u Evropi danas u kojem studenti nikad nisu digli svoj glas i napravili bunt, zelim da vjerujem da postoji nada da ce se nesto lijepo desiti!
  Slavko, veliki je broj mladih koji te zele nazad, mislim, ustvari siguran sam da si jedina svjetlost u ovom najtamnijem mraku, zelim da te vidim u Podgorici i da povuces narod za sobom, znam da je pretesko, ali ne mozemo vise, dosla je voda do poda! Samo se tebi moze vjerovati!

 49. INTERESANTNO

  Izjava Igumana SPC: “Crnogorsku naciju nije stvorio Bog nego je ona plod ljudskih sujeta i slabosti, a generalno je tvorac crnogorske nacije đavo u suštini stvari, rekao je iguman manastira Dajbabe, protosinđel Nikodim (Bogosavljević) u emisiji Pitajte sveštenika Radija Svetigora.
  Jedan komentar citaoca:
  Da li si znava za ovo Igumane da je1396 godine je bila bitka na Nikopolju, koja je bila zabranjena u nasim udzbenicima i ona se nije smjela pominjati radi dominacije SVE SRPSKO. Bitka je vaznija od Kosovske bjezanije, jer se tu branilo hriscanstvo Europe i cijeloga svijeta. Bitku je predvodio kralj bugarski Sigismund podpomognut vitezovima iz cijele evrope nekih 120000 vojnika, europa je sva strepjela i ocekivala pobjedu. a Tursku vojsku je vodio Bajazit (Munja) podpomognut sa 5000 hiljada srpskih vojnika pod komandom Stevana Lazarevica. Europa i hriscanstvo je tu izgubilo, krv hriscana je plivala dunavom. Od te izgubljene bitke europa i hriscanstvo nikako se nisu mogli oporavit za iducih 300 godina. Tek poslije 300 godina europa/hriscanstvo pod vodjstvom Poljskog Viteza Kralja Jana Sobieckoga su porazili Turke pod Vijenom/Becom. Zato ocete CRNOGORSKU istoriju jer vam EVROPA TU VASU IZDAJU NIKAD NIJE ZABORAVILA. Sram te bilo Igumane.

 50. Velikosrpske i udbaške kaše su, nažalost, dio mentalitetnog kompleksa, čije je pogonsko gorivo raznijelo svaku mogućnost očuvanja zdravog građanskog sloja.

  Šteta što je rukovodstvo LSCG-a bilo tako nevjerovatno loše i bolesno. Glasačko tijelo Liberalnog Saveza zasluživalo je mnogo bolje od viđenog i opisanog.

 51. Ova izjava svestenika SPC je dokaz da nema Cnogoraca, jer da ih ima tu fukaru bi skinuli golu u sred Podgorice i obrijali mu onu masnu bradu. Opste je poznato da se u dajbabskom manastiru godinama organizuju homoseksualna popovska orgijanja. Zamislite ko smo mi, kada dozvoljavamo da nam neka ciganija iz Bosne i Srbije opsluzuje crkve i manastire u CG, i uz sve to, ta ciganska kopilad imaju petlju da vrijedjaju CRNOGORCE. JA SAM CRNOGORAC, A VAMA POPOVIMA srpske crkve, POISAM SE U SMRDLJIVU BRADU.

 52. Nick,
  ja ne znam na koga si mislio kad si napisao navodni liberal.Ja sam bio i ostao liberal ako si na mene mislio.Ti ne znam ni koga preferiras sto na kraju krajeva za
  mene uopste nije bitno ukoliko zboris istinu i pravdu.
  Ja sam pisao mnogo loseg o Zoranu Djindjicu i nekad a i sad.Trebao je misliti sa
  kim se druzi a ne da ja sad stedim njega samo zato sto je mrtav.Izvini ali se popu
  mora reci pop a bobu bob.

  Podsjecam te da izmedju Djindjica i Djukanovica ima slicnosti.Evo cu te podsjetiti.
  Djindjic se svojih protivnika u stranci resavao metodama kojim se i Djukanovic
  resavao svojih u DPS-u.Prvo je eliminisao kostunicu,Micunovica,Batica,Perisica i
  na kraju Vuksanovica.Sve ih je ocerao da prave nove stranke ali ih je svijet sve
  spojio da zajedno sruse Milosevica.

  Pogledajte ko su mu bili najblizi ljudi.Janjusevic i Kolesar.Zataskana afera oko
  prodaje cementara i Sartida uprkos dokazima o kriminalu.Ceda Jovanovic i
  muz ministarke Marije Rasete Vukosavljevic.Ceda najcesci posjetilac Dusana
  Spasojevica i Mileta Lukovica u Silerovoj.Ministarka osudjena za pljacku oko
  opremanja VIP salona na aerodromu Surcin u vremenu kad je kao resorni
  ministar narucivala te radove sa naduvanim fakturama.I da ne redam dalje u
  Srbiji.U Crnoj Gori Milo Djukanovic i pokojni Milenko Vujovic kojeg je ubio
  izvjesni Vuksanovic zbog maltretiranja oko pozjamljenog novca sa zelenaskom
  kamatom.Mislim da sva Crna Gora zna ko su ljudi kojih je on dolazio i cuvan.

  Djukanovic je Bulatovica eliminisao klasicnom UDBA-skom operacijom prepa-
  kivanja izdajnika na celu sa Marovicem,Milicom Pejanovic,Miskom Vukovicem,Bacom Mitricem i Filipom Vujanovicem.Sacekajte jos malo pa ce
  te vidjeti koju ce sudbinu docekati sa Djukanovicem.Marovic je nacet.Vujanovica
  napada preko Ranka Krivokapica a Sturanovica je dijagnosticirao sa jako losim
  zdravljem.Milicu preko muza lopova drzi na bezbjednoj distanci od odlucivanja.
  Miska Vukovica drzi na poziciji lajaca u parlamentu kako bi ga sto vise omrznuo
  svim kolegama poslanicima.Baca Mitrica je isplatio preko nekoliko stanova i
  pokusao uvuci u predsjednistvo penzionera kako bi mu drzao sigurne glasove
  a on njemu vracao privatne dugove.

  F U J

 53. jadnije od popove izjave su mi ova saopštenja čuvara naše države, našega dostojanstva i ugleda u svijetu.baš izgledaju moćno kad ovako složno u udarnom dnevniku izvlače nekog anonimusa u prvi plan.sigurna sam da će već ujutro oslobodit Cetinjski manastir

 54. zaboravih ono
  F U J !
  izvinite (i zbog malih slova izvinite-jednostavno mi to sad nije važno)

 55. Ti si mnogo nalazish prozvat Inglis, alias Aleksicu !

  Dakle NIJESAM se tebi obracao, no onom UDBASu Bakicu.

  Srecan sam da si naso sebe dovljno znacajnim u identifikaicji sa UDBOm..haha ! 🙂 Vidju sta Svelo kazhe na ovo.?!

  Djindjic je bio definitivno najbolji politicar u regionu. NE mozes ti nikako poredit ono sto Milash radi u CG sa tim sot je Djinjdic radio.

  Hej, pa on NIJE institucionalizovao mafiju. Srbija nikad nije bila mafijaska drzava, za razliku od Cg dje je upravo Milo institucionalizova mafiju. Bilo je podjedinacnih afera ko i u svakoj Vladi

  ali da ti odgovorim kontra- pitanjem: Jel on ili IKO iz njegove Vlade optuzen pred nekim sudovima u regionu za Mafijasenje ?! 🙂

  Ne, pa onda… molim lijepo. FAkta samo.

  Che, razumijem tvoj jed, mada ne bih se zalijeta na prvu loptu i bacao anatemu po citavom narodu zbog toga. Cemu to, zar situacija o skupoci ti NE privlachi dovoljno pozornost da moras da se pecas na ta “ident. pecanja” i svadje.

  Osudjujem debelo taj privatni sud pojedinca, ko sto sam ranije sve Amfilohija, ali da ti rechem nesto..

  Mitropolija se oficielno izivinula preko protjereja Djomica.

  A to da li i kolko ce imati vjernika Cgaca nakon ovoga, to ce vrijeme da bidne im Sud za to.

  NE bih isao toliko daleko da cio narod jedan unosim u tu pricu, bratski cgski i srpski narod su JADNA oba danas, prosli su kroz mnoge muke zajedno pa ce i kroz ovaj tezak period pred referendum.

  Al inace, ja sam za to da drzava mora da dijeluje i da pocne i da hapsi a ne samo da prijeti sudjenjima, sankcijama pravnim a da nisto NE radi.

 56. Eno ga tvoj “priko” Radoncic Inglis da na silu Boga intrvjuishe onog crnog Pejovica pred suda u Novi..!

  Vidje li tu BRUKU..?!! cccc

  Ja sam zbunjen sa nechime odje. Da li KO zna ako je taj Pejovic taki Benefactor i JUNAK

  zasto onda ljudi iz Bosne, buljuk njiju trazi da se on – SUDI jer je on zapravo Kriminalac i ubojica njihov a NE- spasitelj..?!

  Mislim i da je Sjata o tome nesto pisa.

  Kako to da taj isti UDBAS Pejovic da ga boli ista za ljude koje je , pazte samo ovoga apsurda,

  on LICNO cerao i nosio djelatu svome na Selam

  a NE nikako spasavao..

  Nije taj Pejovic niciji Mesija bio, tako mi bar izgleda. Al je uspeo izgleda da proda svoju pricu (jest za istinu je da mu je zivot ugrozen ! ali sa dvije strane) Njemacima cak i za

  nagradu.

  E svasto..!

 57. Atomski Jadran
  PETAK, 06 AVGUST 2010 DRUŠTVO – BROJ 1033
  ,,Vrijeme nuklearnih elektrana tek dolazi, jer će se povećavati potrebe za energijom, kao i njena cijena. Termoelektrane su stare i one će se zatvarati, a obnovljivi izvori energije neće biti dovoljni”, kaže predsjednik Hrvatskog nuklearnog društva Damir Subašić.

  Isti je stav albanskog eksperta Perparim Fuge, koji je sada u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA), sa sjedištem u Beču. On kaže da konačno treba shvatiti da je atomska energija na početku trećeg milenijuma nezamjenljiva alternativa.

  „Za 20-30 godina ona će biti prihvaćena u mnogim zemljama u kojima trenutno nema nuklearki. Čak i one zemlje koje danas imaju dovoljno nafte, počele su da uviđaju prednosti atomske energije za svoje ekonomije”, dodaje on.

  PLANOVI: Poslije 20 godina zabrane, koja je uslijedila nakon izjašnjavanja na referendumu, godinu dana iza tragedije u Černobilju, Italija se vraća proizvodnji nuklearne energije. Programom Vlade premijera Silvija Berluskonija predviđa se izgradnja čak 11 nuklearki, od kojih će većina biti na jadranskoj obali!

  Od prošle godine ni u Hrvatskoj nema moratorijuma na izgradnju nuklearki. Takva mogućnost dopuštena je Strategijom energetskog razvoja te zemlje, o kojoj će se naredne godine odlučivati u hrvatskom parlamentu. Od 20 potencijalnih lokacija za gradnju atomskih centrala, čak njih sedam ucrtano je na obali Jadrana – dvije na šibenskom, jedna na zadarskom području, te po dvije na obali Istre i Kvarnera.

  Čini se da se najdalje s realizacijom ovakvih planova odmaklo u Albaniji. Vlada premijera Salji Beriše donijela je sve neophodne uredbe kojima se to predviđa, a u januaru ove godine osnovala je i Nacionalnu agenciju za atomsku energiju. Ta institucija, koja će biti direktno potčinjena predsjedniku Vlade, treba da pripremi svu infrastrukturu za gradnju nuklearne centrale u Albaniji.

  Funkcioneri Vlade u Tirani, nakon oštrih kritika javnosti, više ne pominju gradnju nuklearke na obali Skadarskog jezera. Sada se navodi da bi ona mogla biti na obali Jadranskog ili Jonskog mora. Ističe se tek da će ona proizvoditi 1200-1500 megavata električne energije, te da će koštati oko četiri milijarde dolara.

  Albanski zvaničnici tvrde da su načelni razgovori o tome već vođeni s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

  GREŠKA: Ali, mnogo je otvorenih pitanja u vezi s ovim planovima i projektima. Osim Italije, nijedna zemlja nema dovoljno kadrova koji bi rukovodili nuklearnim programima, a još manje sredstava za takve megalomanske projekte, iako se novac za to lako pribavlja. Jer, u tom se sektoru vrte na desetine milijardi eura najmoćnijih ljudi na svijetu, među kojima je i engleska kraljica.

  Otkad u SAD-u država ne subvencionira kapital, nuklearna proizvodnja energije ostaje najveći financijski rizik, tvrdi finansijska analitička kuća Standard & Poors. To je razlog da se nuklearke u SAD-u više ne grade. A tamo ih ima 110, ili četvrtina od ukupnog broja na svijetu. U Evropi ih je u pogonu 196.

  Hrvatski nuklearni fizičar Ivo Derado smatra da Hrvatska nipošto ne bi smjela da gradi nuklearke. „U slučaju velike nesreće to bi bio kraj naše lijepe domovine. Zašto riskirati ako se i bez takvih objekata može riješiti problem energije”, ističe on.

  To, naravno, znači da bi svaka eventualna havarija u nekoj od planiranih nuklearki u susjedstvu bila pogubna i za Crnu Goru!

  Na opasnost od nuklearki hrvatsku je javnost ovih dana upozorio poznati američki fizičar Ernest Sternglas. On je rekao da bi izgradnja nuklearki na Jadranu bila velika, nepopravljiva greška. UPOZORENJA: „Ne samo da bi ste ugrozili zdravlje ovdašnjeg stanovništva, posebno djece, nego bi ste kontaminirali ostrva, kao i morsku vodu, te kompletan živi svijet u moru. Računajte da bi se to katastrofalno dugoročno odrazilo i na ribarstvo. Turizam da i ne spominjemo. Uvjeravaće vas, kao i svuda, da je ta tehnologija bezopasna. U početku možda i da. Ali, već nakon nekoliko godina, popuste oklopi, zaštita, metale nagrize korozija i započne tiho, nevidljivo curenje radioaktivnog materijala. Posljedice se spoznaju tek kada postane prekasno, kad se zbog niskih, ali dugotrajnih radijacija od nuklearnog reaktora počne prerano umirati, rađati mrtva ili osakaćena djeca, poraste broj oboljelih od leukemije, raka, dijabetesa, srca. Zato se morate oduprijeti takvom suicidnom projektu!”, istakao je ovaj naučnik!

  Mnogi stručnjaci ukazuju i na činjenicu da su u ovom regionu česti tektonski poremećaji, što povećava rizik od izgradnje nuklearki.

  Inače, svoje protivljenje atomskim centralama u regionu izrazio je i generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Hidajet-Hido Biščević. „Ja nijesam ekspert za atomske centrale, ali bih rekao da u ovim uslovima kada nijesmo iskoristili velike energetske mogućnosti regiona, bolje je da to učinimo nego da gradimo atomske centrale”, rekao je on.

  Evropa i nuklearna energija

  Svijet i Evropa ponovo se vraćaju atomskoj energiji, naročito nakon katastrofe u Meksičkom zalivu. Tako se danas u svijetu gradi 30, a u Evropi 16 nuklearki. Do 2020. godine na starom kontinentu planirano je još 15 do 20 novih atomskih elektrana, što znači da bi struja dobijena iz tih izvora pokrivala oko 40 odsto potreba evropskih zemalja za energijom. Plan je takođe da se trećina energije za deset godina dobija iz obnovljivih izvora.

  Mustafa CANKA

 58. @ Nick,

  pogledaj što su uvaženi posjetioci odje napisali o Djindjiću, pa i moja malenkost, u gore navedenim komentarima. Pa ćeš možda shvatiti kakav je i on uski “interesdžija” bio, a da se ne ponavljam i što sve negativno još..
  Tako da ga nemo’ više falit’, života ti. 🙂

  p.s. (za sve, ne samo “Nick-u”..)

  Vratimo se na temu Slavkovog tektsa, to je predlog za sve nas. Jer, što više lutamo od teme, to mi izgleda sve više da je diskusija od strane nekih namjerno divergirana..

 59. Postovani,
  Danas su optuzeni za deportaciju muslimana i bosnjaka 1992 godine oslobodjeni
  presudom sudije Zizic kojoj je predsjednica Medenica dodijelila stan koji ona nije
  prijavila komisiji za sukob interesa.Dovoljan razlog za mene da joj ne vjerujem.
  Optuznica kako je bila koncipirana i bila je osudjena na fijasko.U namjeri da optuze
  izvrsioce a ne kreatora Mila Djukanovica koji je tada bio premijer postavljena je
  na izvrsenju ratnog zlocina protiv civilnog stanovnistva.Pala je uz obrazlozenje da
  ovi optuzeni to nijesu mogli ucinjeti radeci redovne poslove i zadatke saglasno
  tada vazecim propisima.Svjedocenje Momira Bulatovica je ucinilo optuznicu
  neutemeljenom i smijesnom.On je priznao na sudu da je drzavni vrh sa njim i
  Djukanovicem na celu donio tu odluku pa ako kome treba suditi onda su to on i
  Djukanovic.Tuzioci nijesu imali hrabrosti da tada prosire optuznicu na njih dvojicu
  ne zbog Bulatovica vec zbog strasnog Djukanovica.
  Gle slucajnosti da je filmoklepac Seki Radoncic jedini dosao na sudjenje u H.Novi
  R.Martinovicu.U holu suda je pokusao diskreditovati svjedoka u procesu deportacije inspektora Pejovica.
  To je isti onaj Radoncic koji u filmu o deportaciji izbjegao apostrofirati
  odgovornost Mila Djukanovica koga je njegov brat Fahrudin zajedno sa lobijem
  na cijem celu je Mustafa Ceric i Haris Silajdzic nagradio poveljom mira Lige
  humanista iz Sarajeva i diplomom Bosnjackog instituta iz Sarajeva.

  Mozda slucajno ali je mnogo teskog nasledja koje je palo na ledja Crne Gore.
  Optuzba iz Albanije za izvoz oruzja za Libiju koje uz pomoc brata poslanika
  SDP-a Banovica vlasnika spediterske kuce obavlja vlasti bliski Damjanovic,
  danasnja optuzba Vatikanskog svjestenika u daily telegrafu da je za novac
  nudio kontakt Izraelskom trgovcu oruzja sa kabinetom Vujanovica.

  Zataskivanje afera sa pranjem carine i poreza na naftne derivate za navodni
  izvoz za Kosovo,ilegalna proizvodnja brendiranih cigareta u fabrici duhana u
  Mojkovcu i njihovo prebacivanje za Kosovo su jako cudne jer je involviranost
  ANB-a i policije vise nego jasna.Zasto cuti opozicija i MANS.

  Gospodo ima li drugog zanimanja u ovoj zemlji osim kradja po inostranstvu i
  bavljenja svercom droge.Vidjeli ste da je Edin Ticic uhapsen u nastavku rada
  na poslovima nasih Pink Pantera.Jedni padnu drugi nastave.Dje je nase postenje.

  Kako bi skrenuli paznju sa ovih za njih kompromitujucih stvari ANB i policija
  je koristeci bjegunce od pravde Slobodana Radulovica i Stanka Subotica
  angazovala da optuze opoziciju i stave ih u poziciju defanzive da dokazuju
  da oni koji ne vrse vlast nijesu lopovi jer ne upravljaju niti gazduju drzavnom
  imovinom.Za tu nakanu po ko zna koji put su angazovali spavaca saradnika
  Dobrila Dedeica da potvrdi laz.Mogu za Medojevica reci sve ali da nije bio za nezavisnu Crnu Goru ne mogu reci.Znaci direktna laz.Sramotno i ogavno.

  Ovo vrijedja zdrav razum.

  F U J

 60. Bestraga nam glava, o ali bez traga, već odavno ide naša glava draga …!!!
  reče Vitomir u jednini.

 61. Postovani Teodo,

  Izvinjavam se Vama, no meni nije nikakva namjera bila da namjerno “divergiram” s teme.

  Samo sam se osjecao prozvanim da odgovorim na konstantna da NE kazem vrijedjanja od str. gosn. Ilije Bakica na stranu MRTVOG coeka..! Bakicu, pa dje ce va dusa da tako pricate o mrtvome sve i da je tacno, a dobro znamo da nije nisto..?!!!

  Ja uz najbolju namjeru, gledajuci gore pretragu ne mogu da nadjem vase misljenje o njemu. Jel to na ovom portalu, il negdje drugo..? Ako nije problem, molim vas da izkopirate ovde da bih mogao argumetnovano da vam odgovorim.

  Meni je zao kroz sta ste prosli kao Hrvat iz Tivta i razumijem vasu ozlojedjenost, no zelim vam reci jedno..!

  Jest on bio “sicardzija” to se slazem 100% s vama, ali pazite pa nije li svaki politicar to po def.?!

  Ja govorim gledajuci globalno, i prije i nakon njega, NE vidim progresivinijeg politicara u regionu koji je svojom pojavom i razmisljanjem napravio ajmo rec, jedan radikalan OTKLON sa politikom prije, a i nakon njega.

  Ne zelim nikako da ga poredim sa Sjatom, no moram reci da su im uloge bile jednako pozitivne kao LUCi u regionu.

  I time zavrsavam u ovom diskursu sa teme.

  Zahvaljujem vam,

 62. Nick,
  da li vi znate sto zastupate.Sjetite se da je taj covjek sa vizijom angazovao
  kriminalce iz Silerove da hapse Milosevica.Kad sam na tv vidio Legiju,Siptara,
  Simovice i ostale u farmericama i patikama kako preskacu ogradu Miloseviceve
  vile na Dedinju jasno mi je bilo da ce Djukanovicev pajtas Djindjic kratko
  trajati.Naravno po staroj narodnoj>ko se sa djavolom druzi zivot mu se ne
  oduzi.Eto o tome toliko.

  Urazumite se da je taj pokojnik bio sklon druzenju sa lopovima i kriminalcima.Na
  kraju je tako zavrsio.

  Upravo sam gledao na tv reakcije povodom oslobadjajuce presude za deportaciju.
  Serbo i Mirsad Rastoder su jako tuzni.Rifat za sad mudro cuti koristeci otrcanu
  frazu da je sudstvo nezavisno.

  Gospodo gradjani,
  dok god muslimani,bosnjaci,albanci i hrvati zbog njima znanog uskog interesa
  glasaju ovaj rezim na celu sa Milom Djukanovicem koji je vodio ratnu hordu
  kako na Dubrovnik tako i ucesce u ratu u BiH do tada mi drugi koje je ovaj
  rezim na celu sa Milom Djukanovicem progonio necemo se osvrtati na farse
  povodom slucajeva Morinja,Bukovice i deportacije.

  Zar je za ocekivati da Ranka Carapic optuzi onog ko je izabrao,ekonomski
  situirao i dao joj neogranicenu vlast i moc.Ne ja to ne ocekujem niti bez
  pomoci bosnjaka,muslimana,albanaca i hrvata mozemo promijeniti ovo
  stanje.Ukoliko je ovo njima podnosljivo ja cu i dalje nastaviti biti protivnik
  ove olosi ali necu imati nikakvih osjecaja za nepravde koje im se desavaju jer ni oni nijesu imali osjecaj za nepravde cinjene meni i drugima koji su protiv vlasti.

 63. Sirotice moja, nesreco i muko
  Ti imena drugih kao i da nemas,
  nesto si mi sjetna, crninom se kitis,
  ko da se na pogreb sopstveni pripremas.

  Rodjena ti djeca pripremaju raku,
  a ti drhtis kao preplasena zvjerka,
  ali nije cudo sto strahujes tako
  jer odavno dobos kozu tvoju mjerka

  Nesrecnije zemlje, mislim, nigdje nema,
  nit usuda strasnog od tebe vecega,
  a, ako te crna pogibija stigne,
  poginuces, tugo, od zla domacega.

  Mnoga tvoja djeca sinovi nijesu,
  no pastorci divlji koji mrznju siju,
  ko da im nijesi otadzbina majka,
  od tebe se stide, od tebe se kriju.

  I na sami pomen imena ti casnog,
  zubima zaskripe, iz dubine reze.
  Presjekli bi rado svaku nit i vezu,
  zalosnice moja, sto ih s tobom veze.

  To je tako bilo od kad Sveti Petar
  udari ti temelj i obznani Stegu.
  Jos od toga dana nesoji i zloba
  ne prestase da se radjaju i legu.

  Ja od Tebe nemam veceg ideala
  jer ni dana nema, ako nema zore,
  Niti imam boze, pred tobom se kunem
  Otadzbine druge osim Crne Gore

 64. Браво Ваки. Уљепша ми вече лијепом пјесмом. Ко је написао пјесму,ако није тајна?

 65. @ Nick,

  citat Teodo:

  “Prije 3 dana, sam na Youtube gledao Slavkovo sučeljavanje sa Đinđićem, svih 6. (šest) djelova na youtube, iz juna 1994 godine. Voditeljka je bila ivana stanković, koja samo što nije nosila transparent protiv CG tu noć.. Ukratko, Slavko je razbio!! argumentima Đinđića tu veče, koji je pokušavao da se na izvrtanje istine, zamjene teza, i nesmiješne šale, pokušao nositi sa Slavkom. Štoviše, viđelo se iz “aviona”, da je i on jedan od piona sanu i velikosrpske politike, i ti njega, upoređuješ sa Slavkom??!!”
  još, jedan citat Teodo:
  “BTW, znaš li đe je Đinđić sa porodicom bio 21. marta 1999. godine kada je počelo bombardovanje? U Budimpeštu, pobjega’ je! :-)”

  Ovo su samo dva moja citata, iz odgovora/komentara na ovaj Slavkov post, sa “search” na ovoj web stranici ćete ih vrlo lako naći.. Po Vašem zahtjevu, jer rekli ste da niste ih (komentare) mogli naći, moje komentare o Djindjiću na ovoj strani, ponovio sam ih u ovom odgovoru. I, vjerovali mi ili ne na riječ istiniti su, a na youtube možete se i uvjeriti.

  Vaš stav, “Đe na mrtvog čoeka’!” nikako, ali nikako ne odobravam. U CG je dugo bilo, nepisano pravilo: “O pokojniku – sve najljepše.” Inače ja sam iz Boke, a tamo je “malo” drukčiji mentalitet. 🙂 Bio on živ ili mrtav, bilo ko, većina će reći ono što je dobro činio, i ono što je loše činio, pa ha..ko se uvrijedi, uvrijedio se, ko nije i ne treba. Štoviše, u Boku će se još na kulturan, a zavijenoj formi način i našaliti sa pokojnikovim “većim” greškama i gafovima u životu. Što nas vodi do Djindjića u ovoj našoj priči.. Inače, znate li da je on bio gost kralja u Sudijskoj Arabiji, kao lični gost!, privatno!, dok je bio na mjestu premijera?! Pa, znate li možda, jednog, ijednog!! zapadnog premijera da je sebi dopustio jedan takav politički “gaf” (najblaže rečeno..)?

  I, ne zamjerite, ali o Djindjiću, koji nije prezao ni od načina, ni sredstava da dođe do ličnih ciljeva (kao ona priča iz aviona, koju je neko gore naveo..) govori o tom čovjeku, i previše lošeg.
  Što mislite, i kako vjerovati čovjeku koji se u svoju đecu lažno kune??!! Pa, ja takve ako uvatim i za najmanju sitnicu, završio mi je i kao lični poznanik za cio život – bukvalno, a ne nedaj bože prijatelj, a tek premijer..hehe.. 🙂

  Inače, stalno koketiranje i igranje toplo/hladno sa Miloševićem, a opet sa nekim i odobravanjem, parcijalnim i latentnim njegove politike u određenim momentima (googlujte, ima svega na web-u, i starih zapisa iz novina..)..uh..Ma, neću više o djindjicu trositi riječi, a Vama slooobodno ostavljam poslednju riječ na ovu prepisku, jer zaista ako želite nas shvatiti ok, ako ne i nema nade..

  Zahvaljujem i ja Vama na korektnom odgovoru. Pozdrav.

 66. Ponekad citam Vase tekstove i pitam se: kako je moguce da pametan covjek koji sam bira svoje saradnike neprestano dozivljava razocarenja SOPSTVENIM izborom, jer prijatelji neprestano prelaze u tabor mafije, pa postaje nejasno jeste li ih sami birali a ako jeste mozda nesto nije u redu sa tim vasim metodama izbora saradnika. Pogledajte malo prema sebi i izvucite se vise iz te uloge zrtve i godljivog samosazaljenja kojim ste valjda nesvjesno zarazili jedan dobar dio Crnogoraca i to ne ovih vasih bivsih saradnika nego postenog ostatka, ako Vam bas to i nije cilj.

 67. Nick,
  covjece pokojni Djindjic je nakon sto jr postao premijer Srbije u prvu zvanicnu
  posjetu Rusiji posao avionom Stanka Subotica.Cak je i anketni odbor u
  parlamentu Srbije o tome raspravljao.Zamislite premijera jedne zemlje koji u posjet drugoj dolazi avionom vlasnistvo privatnika i da paradoks bude veci registrovan
  je u USA drzavi Delaver.To je onaj Stanko Cane koji je zajedno sa Djukanovicem
  optuzen u Bariju a u Srbiji sa jos nekoliko ljudi iz MUP-a Srbije za sverc cigareta.
  Ne branite neodbranjivo.

  Zamislite gospodo drzavu u kojoj padose optuznice za Bukovicu,Morinj,Kaludjerski laz i deportaciju dje drzavni tuzilac i dalje sjedi u svojoj fotelji.Zamislite drzavu
  u kojoj taj isti rzavni tuzilac usred parlamenta ustvrdi da kriminalci imaju
  kodekse i nju postuju jer ih ona ne procesuira.

  F U J

 68. RE: Nick

  1.Odluci da li sam gospodin ili Udbas? Jedno drugo iskljucuje!
  2. Moju stranacku pripadnost NS ili odusevljenje Novakom Kilibardom moras dokazati mojom stranackom knjizicom NS, ili izjavom dva svedoka clana NS da sam bio clan te partije, ili nekim mojim afirmativnim tekstom o NS ili Kilibardi! Ako nemas nista od toga, red bi bilo da mi se izvinis.
  3. O Djindjicu mislio sam, mislim i mislicu sve najgore. Ali, mi je zao i njega i njegove porodice sto je tragicno i prerano okoncao zivot. Milu Djukanovicu zelim da zivi 100 godina, ali isto tako smatram da je zasluzio da nekoliko decenija odlezi u zatvoru.
  4. Duse imam, zato i oprastam sve ove gluposti koje iznosis o meni i znam da to radis po necijoj naredbi.
  Pozdrav tebi i nalogodavcu i poslodavcu!

 69. ljudi čuste li glupog BORISA.
  mali BORO, pa po tebi ne postoje:prevrtljivci, potkupljivci, hohštapleri, izdajnici, prodane duše, kriminalci, lažovi, šićardžije, loši ljudi, loši domaćini, dobri”glumci”, mafijaši, licemjeri, špijuni i nesoji…po tebi mali BORO postoji samo pogrešan izbor saradnika ?a zaboravljaš da ih je Svijet prepun i istorija isto tako.osvrni se malo jado oko sebe

 70. ps.pokojni Z.DJindjić je novu 2000-tu god slavio sa suprugom u Dubai u hotelu JEDRO u apartmanu Stanka Subotićai to nije nikakva tajna?

 71. Vremena izdaja su mračna, tu se slažem sa Slavkom. Crna Gora je zemlja izdajnika i izdaja. Jedino DPSDP NIKO ne izdaje, tamo grokću nad svojim prepunim koritima. Tamo su svi koji su izdali sve ljudsko u sebi.

  Genijalno je i opravdano što je Miko Živković nazvan Tvorom od Kotora. Isto se odnosi i na njegovog prijatelja i gradonačelnoka Kotora Nikolu Samardžića. Ali ne smijemo zaboraviti ni Tvora od Kotora Đoka Radonjića, kao ni onu debelu krmčinu od Vida Draškovića i kompletan odbornički klub LSCG u opštini Kotor. Kako da zaboravimo tvoricu iz Budve od Vesne Radunović, njenog muža tvora Krcuna Radunovića, a što tek reći za budvanskog tvora Mita Pejovića. Kako zaboraviti tivatskog tvora od Rada Kuševije i onu užasnu tvoricu Samardžičku isto iz Tivta. Što je dr Rade Ratković nego tvor? Kako zaboraviti tvorove iz Cetinja od Miša Vujovića, Kele Radomana, Mila Radonjića, Senja Vujovića, kako zaboraviti tvora iz Nikšića Labuda Šljukiča, pa sina od onoga ljekara Sloba Nikčevića. Kako yaboraviti tvorovskog tvora iy Pr;anja od dragana Banićevića. Kako zaboraviti još mnogo njih sve im prokleto bilo! A što je Saša Marković iz Budve nego tvor, što su braća Martinović iz Londona nego tvorovi, što je Aleksandar Aleksić iz Cetinja nego tvor? A kakv je tvor Marko Vešović, a kakav Radoš Rotković?

  Dolje tvorovi, bazdite vašim familijama i udbinim šefovima, nama nećete!

 72. Borise,
  to sto citas po NEKAD ove nase tekstove nije dobro.Bolje bi bilo da ih cesce cistas
  jer bi ti neke stvari bile jasnije.Naravno ti imas pravo za svoj dozivljaj izdaje ali
  prihvati cinjenicu da je LSCG otvorena demokratska stranka koju mozete
  voljeti i postovati ili cak i ne voljeti ali postovati bi trebali bar radi principijelnosti.

  Gospodo,
  zamislite drzavu u kojoj je u procesu deportacije tuzilac Vesna Medenica cesti
  posjetilac ratnog podrucja u Hecegovini kada je obilazila brata,oca i muza i
  ta ista gospodja Vesna sada u funkciji predsjedice vrhovnog suda Crne Gore
  koja dodjeljuje stan sudiji Milenki Zizic SLUCAJNO predsjednici sudskog vijeca
  u procesu deportacije.I zamislite da ta casna i dostojna sutkinja taj stan ne
  prijavljuje komisiji za sukob interesa vec joj se licni imovinski karton
  prepravlja nakon izlaska u javnost informacije o stanu.Casnost iste je i
  izjava da nema stan osim u Niksicu da bi se pokajala pa nakon Medenicine
  obavijesti da joj je dodijeljen stan to priznala.

  F U J

 73. Nick,
  ajde sto si mene fiksirao ali si covjece udario na siroko.Skalaj malo.Nije dobro
  tako etiketirati ljude bez bar nekih indicija.

  Dje mi je moj dobri Srela-e.Stade prica o fabrici duhana i on nestade.Sta bi sa
  svercom nafte preko Kule za Kosovo.Bas su patrioti ti sto su otimali svojoj
  zemlji prihode od carina,akciza i poreza.Zato su oni i pravili privatnu drzavu.
  Oni cigare,naftu,oruzje,kafu a Djukanovic i bolumenta Avalu,Bjanku,Lipku,Ski
  Bjelasicu,Plazu i ostalo.Bratska podjela.

  F U J

 74. Postovani,
  danas sam sjedio sa prijateljem koji se izjasnjava kao bosnjak.Kaze mi>Brate
  sta je ovo.Zar smo mi ovo zasluzili.Valjda je mislio na ovu presudu oko deportacije.

  Posto me direktno pitao ja sam mu rekao>Brate to vam je hvala od vaseg Mila za
  sve vase glasove kojima ga drzite na vlasti od 1996 godine.Na to mi on uzvratiNesto se ne sjecam da su sadasnji prvaci iz Nove i SNP-a bili neki
  faktori u vlasti kad je Crna Gora bar ona koju je personifikovao trojac Bulatovic-Djukanovic i Marovic vrsila progon tvojih sunarodnika.Samo ga podsjetih da je
  sad na istoj strani sa Kilibardom,Cekom Dacevicem i svim onim koji su tada
  prednjacili u progonu njevih sunarodnika.Stao je razmislio i nije imao odgovora.

  Mislim da su muslimani i bosnjaci upali u klopku svojom voljom ili ne da svoj
  kompleks prema Srbiji lijece pomagajuci vladanje Djukanovica cime nama koji
  smo proganjani od strane tog Djukanovica i njegovog rezima izbijaju svaki gram
  zelje da stitimo prava tako manipulisanih grupa.

 75. Hahaha,
  Dvometrica Ranko i Dusko radijator imaju zamjerke na presudu o deportaciji.
  Htjeli bi reci da je sudstvo nezavisno i da je ishod toga ovakva presuda.Mozda
  bi to bilo tako da predsjednik vijeca nije bila sudija Milenka Zizic kojoj je
  predsjednica Medenica dodijelila stan mimo kriterijuma.Zasto tuzilastvo nije
  nakon svjedocenja Momira Bulatovica kada je ustvrdio da je deportacija bila
  drzavna odluka prosirila optuznicu na Bulatovica,Djukanovica i Marovica i
  okvalifikovala ih za krivce.Eto dokaza za klasicanu spregu tuzilastva i suda u
  zastiti Mila Djukanovica.

  Dvometrica Ranko da bi privolio Andriju Mandica da ucestvuje u kolegijumu
  parlamenta poziva svog partijskog kolegu Ivana Brajovica da bi se informisao
  da li njegovo ministarstvo za unutrasnje poslove i lokalnu samoupravu vodi
  proces oduzimanja dvojnog drzavljanstva poslaniku Mandicu.Kakva farsa.A
  ko ce se interesovati za obicne gradjane kojima Osman Subasic ne umije da
  objasni kako se stice i kako se gubi drzavljanstvo Crne Gore.Odakle mu pravo
  da sa funkcije predsjednika parlamenta privatno saznaje a javno saopstava
  ta saznanja i javno poziva poslanike da ucestvuje na sjednicama koje su im
  sastavni dio poslanickih obaveza.Malo su se preracunali oko SEDAM USLOVA EU
  pa sad u rikverc.I opet niko ne odgovara.

  F U J

 76. ne ljutite se, ali vase komentare nisam ni citao do sada niti imam namjeru da se sa primitivcima nadgornjavam; a to da ima svakave stoke to znam i bez da mi to potvrdjuje neka budala koja se potpisuje sa avila,kojem preporucujem da prvo bar osnovnu skolu proba da zavrsi pa onda neka odgovara na pitanja koja njemu nisu upucena. Niti sam a niti cu ikada imati potrebu da se takvoj spodobi obratim, moje pitanje je bilo upuceno Slavku Perovicu ali eto pogrijesio sam, priznajem to…

 77. U mom tekstu danas od 15,19h napravio sam lapsus calami.
  Umjesto>na to mi on uzvrati treba da pise>Na to mu ja uzvratih.

  Na okruglom stolu na temu SUDJENJE U RAZUMNOM ROKU sto je jedan od
  SEDAM USLOVA EU za odredjivanje datuma pregovora potpredsjednik vlade
  i ministar pravde a nekad direktor UDBE Dusko Markovic je priznao da se
  predmeti povlace po sudovima neopravdano dugo.Prisutan je bio i sudija
  Zoran Pazin koji je u ime Crne Gore akreditovan kod suda za ljudska prava u Strazbour-u koji je takodje ukazao na ovaj propust. Jedini ko je bio jako zabrinut zbog ove cinjenice bila je dama koja se dicila prijateljstvom sa
  sestrom Mila Djukanovica Anom Kolarevic sada uspjesnim advokatom a
  nekat poznatim sudijom.

  F U J bando

 78. Gospodo,
  “Vanraspravno vijeće Višeg suda u Novom Sadu donijelo je rješenje kojim je odbilo molbu Crne Gore za izručenje Veselina Vukotića radi izvršenja jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 20 godina izrečena pravosnažnom presudom Višeg suda u Podgorici od 20. 01. 2006. godine za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju”, kazala je Jokić i dodala da će odluka biti dostavljena Apelacionom sudu u Novom Sadu radi konačne odluke.

  Eto jos jedan od upornih zahtjeva Duska radijatora za izrucenjem Veselina
  Vukotica zavrsio je neuspjesno.Ostaje jos jedna mogucnost kod Apelacionog
  suda.Ja samo pitam sta li je razlog ovakve upornosti drzave Crne Gore za
  potragu za pojedincem inace izvrsiocem krivicnog djela a velika lezernost oko
  zahtjeva za ostale koje saglasno sporazumu sa Srbijom o ekstradiciji drzavljana
  ove dvije drzave koji su izvrsili krivicna djela potrazuje Crna Gora.

  Spekulise se da je upornost za izrucenje Vukotica ustvari bojazan vlasti da
  optuzeni Vukotic moze dovesti u jako nezgodan polozaj prijatelja i partnera
  Mila Djukanovica poznatog kriminalca Stanka Subotica koji je optuzen pred
  sudom u Bariju i Beogradu za sverc cigareta.Subotica je Ratko Knezevic na
  sudjenju za ubistvo Iva Pukanica pred sudom u Zagrebu oznacio kao jednog
  od narucilaca ubistva.Kako je naveo Knezevic njemu i Pukanicu Vukotic je
  saopstio da mu je Subotic trazeno fizicku likvidaciju njega i Pukanica.Ovu
  tvrdnju kako su prenijeli mediji Pukanic je saopstio i tuziocu Shelziju u Bariju.

  Sacekajmo okoncanje procesa po zalbi na presudu u Zagrebu i presudu na
  sudjenju u Beogradu oko ucesca Sretena Jocica u organizaciji ubistva Iva
  Pukanica u Zagrebu pa cemo moci dati pravi sud.

 79. Slavko, slijedeći post bi ti trebao biti o ovoj agresiji zapadnog, američkog imperijalizma na Libiju. Da će međunarodno pravo zbog ambicije svjetskih zlikovaca na čelu sa političarima SAD završiti na ovakvome dnu – to nagoveštavaš u svojim tekstovima potonje dvije godine!

 80. Teodo,

  Vidis kako mene spasava strpljivost i smirensost. Najlakse se sa nekim zakrviti. Naravno, nema potrebe za tim.

  S obzirom da ne zivis u CG vec dugo, reci cu ti samo da su mene za koga se zna da nisam nikakav bukadzija i militant ali da ne mogu nista drugo biti nego liberal, neđe uoci referenduma organizovana grupa uhoda i udbaša ubjedjivala kako bi valjalo glasati za nezavisnost. Cuven sam po dobrom humoru i sarkazmu pa sam ih malo drzao na “udici”, kao : PA NE ZNAM MOMCI, MOZDA NEZAVISNOST I NIJE LOSA IDEJA?
  Da se i nevjernik prekrsti. Sjecam se ljetnje pozornice odlicno… Sjecam da su nasilnici te 92 god od kojih sam jedva glavu zivu izvukao (’77 sam godiste) svi listom bili u odboru za nezavisnost! 🙂

  Neka su im svima srecni stanovi, poslovi, privilegije… al evo i njima jedno fuj!

 81. @ Lord,

  napisao sam da ne živim u Tivat već par decenija, ALI u Crnu Goru živim svo vrijeme, naravno, i dan danas sam tu, i biću tu i dalje, akobogda daj bože zdravlja. 😉

  Strpljenje je OK prijatelju, ali moje nije bilo nestrpljenje, nego sumnja i loše iskustvo iz dosada pokazane prakse. Mogu ti reći da si ti izuzetak od toga, barem sada kada smo se razumjeli. Pozdrav.

  p.s. Ja sam malo stariji od tebe, i znam našto misliš.., i ja kažem isto to FUJ za te ljude na koje si mislio, a znamo svi koji su..

 82. @ Boris,

  pa ti si spodoba i debilčina, koja je direktno iz DPS kabineta i/ili (hehe.. 🙂 ) udbinog ešalona regrutovanih prvo prodanih duša, a onda prodanih šupaka za lične/sitne privilegije došla odje da širi svoje retrogradne “ideje”.

  Ti imaš obraza, odje o primitivcima pričat?! I ti “Avila”-u komentarišeš i karakteriziraš? Mrš, u rupu, majmune glibavi SDPS-ovski i udbaški!

 83. Prijatelji,
  da li ste zapazili da nam na javnom servisu tv CG nema novinara specijalaca
  Vesne Teric vjernog i licnog pratioca Bemax-Genex Milana Rocena Grand caffe
  i Nevenke Cirovic viseg samostalnog inspektora za unutrasnju politiku u ANB-u.
  Sta se desilo te su nestale bez traga.Treba ispitati da ih nije UDBA-s Kusovac
  preveo kod sebe u Pobjedu da kompletira ekipu sa Sonjom Drobac.

  F U J

 84. BORISE
  ako ovo slučajno pročitaš FUUUUJ na tebe!

 85. A pročitali ko onu baljegu novaka adžića, bogme dobro odradjuje posao direktora zavoda, iha, tačno vidim kad mu pljasne jos koji stan, pare za knjige, jos koja f-cija… Fuj! A pominjali ste Djindjića, ada neka Sarajlije kažu koju o njemu, ima fotos dje pije i krka s radovanom karadžićem 1994. ili 1995. nijesam siguran. Fuj! Izjavio je kako Crnogorci nijesu nikakva nacija, pominjao savez srpskih država, pa onda vrdaj dje god oces samo da se na vlas’ dodje, radio je za BND. Tada je i kilibarda dobijao nagrade od radže karadže, i momo brkica bulatović! Fuj! Šeki Radončić. Fuj! Juče gledam žalosne “demonstrante” sa sve plavo-žutim transparentima PZP-a, i Medom, ” običnim građaninom”. Fuj! Fuj! Fuj!

 86. Nick,
  molim te udji na video postavku Ilije Bakica od 30 marta u 13.25h i procitaj
  sta gospoda Teofil Pancic i Srdja Popovic tada 2002 godine u emisiji Pescanik
  govore o tada jos zivom Djindjicu.Hrabro od njih.

  Nakon toga ocekujem da im oduzmes pravo da sad govore drugacije jer su
  takvim kvalifikacijama iz tog vremena doprinijeli njegovoj satanizaciji pa
  nije ni cudo da su ga oni sa kojima je igrao fudbal u bazi u Kuli i ubili.

  Ta ista druzina finansirana krvavim novcem Stanka Subotica angazovala je
  i novinarku Nacionala Jasnu Babic koja je 2000 godine pisala serijal oko
  kriminalnih aktivnosti Djukanovica i Subotica.Sada JEDANAEST GODINA
  kasnije ona se naprasno pokajala i otvorila dusu tvrdeci da je sve smislio
  Ratko Knezevic.Znao sam da je Knezevic veliki manipulator jer ga nije
  slucajno Djukanovic pokumio i poslao u Washington u drzavnu misiju ali da
  je toliki manipulator nijesam znao.

  Vjerovao sam da je Stanko Subotic veliki mocnik a sad sam se uvjerio jer
  vidim po obimu i spremnosti angazovanih da optuzbe sa njega prenesu na
  druge da je Subotic mnogo bogat i mocan.Uspio je u isti front pokupiti sve
  ranije kriticare Djindjica Teofila Pancica,Srdju Popovica,Jasnu Babic a tu
  su mu pri ruci potparoli iz Silerove Ceda Jovanovic i ugladjeni Vladimir
  Popovic Beba majstor manipulacija.

 87. Zoran Djindjić je upoznao i održavao kontakte sa Miloradom Vučelićem, Badžom, Jovicom Stanišićem jos od 1995. godine, s tim sto je vučelića sigurno znao od ranije. Cane je finansirao Stanišićeve paravojne formacije, ali i Demokratsku stranku. DS-u je uplatio novac čak i nakon Djindjeve smrti, kad je Tadić već preuzeo stranku, 2004. godine. Djindjić je bio njemački čovjek, tamo je proveo više od 10 godina, doktorirao. Bio je čovjek BND-a. Od anarho-boljševika postao je hiperpragmatista kapitalista. Evoluirao?? ” demokratska opozicija ” srbije devedesetih najzazluznija je za nepostojanje, tj. gušenje svakog pokušaja formiranja autentičnog, nezavisnog radničkog pokreta, već je kao ekspozitura imperijalizma svaki put savijala kičmu pred Zlobom kad je to USA odgovoralo. USA i Milošević su imali medeni mjesec sve do kraja 1998. Stanišić je, sa ZNANJEM predsjednika Srbije Miloševića, agent i prvi čovjek CIA u srbiji ali i šire od 1992. Danas se sa Frenkijem Simatovićem brani sa slobode, uz garancije USA vlade!!! Djindjićeva ” lutanja ” devedesetih produkt su činjenice da je bio obični agent imperijalizma i svaki korak pravio je uz njihovu dozvolu i nadgledanje. U akciji SABLJA ostavinski postupak, nezakonito, proglašen je tajnim, da se ne bi saznalo koliko je novca naslijedila porodica. Cane je sam rekao da je Ružici dao 1 300 000 eura iz ” fonda ” koji je on kontrolisao. Sića.

 88. Agitprpe,
  svaka ti je na mjestu.

  Ja sam samo komentarisao o Djindjicu jer ima jos po neko u Crnoj Gori kome mogu prodati Djindjicevu naivnost.Meni ne sigurno.

  Sam Jovica Stanisic je u odgovoru Vladimiru Popovicu Bebi nakon smrti
  Djindjica ustvrdio da se sa Djindjicem od dolaska na vlast do smrti sreo
  minimum DEST puta ali da je uvijek Beba u hodniku cekao zavrsetak razgovora te tako ne moze biti izvor bilo kakve tacne informacije.

 89. Evo počeše protesti u Podgorici,protiv vlasiti.Oćemo smjenu pojedinih ljudi na položajima,a pogotovo direktora policije Veselnia Veljovića.Prvi protest je održan prije par dana i došlo je par stotina ljudi,što opet nije malo,jer je prvi i to je organizovan preko facebboka.Ali SLAVKO ako ti dođeš i priključiš nam se neće nas biti par stotina,biće nas na desetine hiljada.Obećao si nam da ćeš doći kada narod izadje na ulice i kada on to bude želio.Evo ja ti sad(koji ima 17god.) kažem pridružinam se,i mogu ti reći da ćemo jedan put za vazda svrgnut ovu vlast.Izašli smo,a tek ćemo da izalzimo,ali nam treba pravi vođa,A TAJ VOĐA SI TI !

 90. …Eeeh Živote, Srbine!!

  Srećan Dan Lažova svim lažovima i lažuljama po Crnoj Gori! Proglasite ga nacionalnim praznikom, da se barem jednom godišnje ne lažete.

  Govorim na sav glas

  Govorim vama koji uvijek imate spremne odgovore
  Govorim vama koji gazite kroz krv i još vam nije dosta
  Govorim grčkim pukovnicima, brazilskim generalima i maršalu Titu osobno
  Govorim američkom pragmatizmu i carskom snu u sovjetskim glavama
  Govorim ubiračima poreza na bijedu i onima koji skupljaju sindikalnu članarinu
  Govorim Miss Yugoslaviae kao takvoj
  Govorim svima koji planiraju sutrašnjicu i na njen račun žive u sadašnjici
  Govorim lovcima na ljudske glave
  Govorim apostolskom nunciju u Beogradu
  Govorim Savezu boraca: nosiocima Karađorđeve zvijezde i Spomenice iz 1941.
  Govorim Igorima Mandićima i Marinu Franičeviću doslovno
  Govorim općenito Narodnim herojima, Rankovićevim ljudima i Josipu Vrhovcu
  Govorim državnom fondu za penzije
  Govorim središtima financijske moći
  Govorim Timeu Pravdi Borbi Politici i Vjesniku u srijedu
  Govorim crvenom telefonu Washington – Moskva
  Govorim kurvama iz potrebe i kurvama jer su kurve
  Govorim gospođi Milki Planinc
  Govorim hrvatskim lavovima Vladimiru Bakariću i Jakovu Blaževiću
  Govorim u bradu generalima Ljubičiću i Jovaniću
  Govorim Supu i Narodnoj miliciji
  Govorim poslanstvima i konzularnim predstavništvima
  Govorim Milovanu Đilasu također
  Govorim eksporterima radne snage i importerima gume za žvakanje
  Govorim Genexu i Poljobanci
  Govorim lješinarima i punoglavskim filozofima
  Govorim dijalektičkim trgovcima na malo
  Govorim ustavnoj komisiji i statističkom godišnjaku
  Govorim povjesničarima koji oslobođenje pišu velikim slovom
  Govorim radiju Moskva i Glasu Amerike na srpskohrvatskom
  Govorim SK Hrvatske kao slijepom crijevu SK Jugoslavije
  Govorim još jednom maršalu Titu sa svim njegovim dužnostima i s dužnim poštovanjem
  Govorim na sav glas u ime radnih ljudi i u svoje vlastito ime:

  IDITE SVI U TRI P… MATERINE!

  (Boris Maruna: Govorim na sav glas, 1972.)

 91. http://popis2011.wordpress.com/2011/04/01/predrag-peda-bulatovic-se-posrbio-dan-pred-popis-unuk-radosa-bulatovica-posljednjeg-komite-crnogorskog-kojega-su-ubili-srpski-zandari-u-znak-zahvalnosti-srpstvu-posrbio-se-peda-glavni-adut-am/

 92. I opet, svaka ti cast Daliborka 🙂
  Pridruzujem se cestitkama!

 93. milanca,
  to prije nego se popišu – da znaju dobro KO SU prije i poslije svega! I to važi za skoro sve i svakog ovđe ! Klonirani lažovi i lažulje – to im je svo nasljeđe koje mogu dofatit!
  “TE SEBIČNE SAMOZVANE MECENE
  KAD SE DOHVATE DINARA, SEBE PRECENE. ” I na ekavici i na EURO ijekavici.

 94. Ovaj Peđa je bolja radilica režima od Ćavija u Barseloni.

 95. Gospodo,
  custe li vi reakciju Ranka dvometrice na kritiku Vesne Medenice da je svojom
  izjavom u kojoj izrazava zaljenje zbog oslobadjajuce presude u predmetu
  deportacije ustvari ucinio nedozvoljeni pritisak na nezavisno sudstvo.Haha.
  Nezavidno sudstvo.Kakva sprdnja.Sudiji Milenki Zizic Medenica dodijelila stan
  mimo poslovnika i komisije koji nezavidna sutkinja Zizic nije prijavila Slobu
  Lekovicu u komisiju za konflikt interesa.Na muku ga je stavila jer kad je Vesna
  objelodanila ovu dodjeluLekovic je morao da prepravlja imovinski karton
  postene sutkinje.

  F U J

 96. Prijatelji,
  da li ste shvatili dje je Crnu Goru dovela politika koju su vodili Milo Djukanovic i
  Filip Vujanovic u proteklom periodu sa Hrvatskom i Slovenijom.

  Politika gradjena sa Hrvatskom na licnoj simpatiji Djukanovic-Mesic i vezama
  pokojnog don Branka Sbutege i njegove porodice koja je pozicionirana u Rimu
  kod Papske drzave Vatikan dje je braton ambasador.Nakon sto je Djukanovic
  imao sastanak sa Sanaderom i prevarom Jadranke Kosor oko izgradnje auto-
  puta koji je navodno trebao graditi Splitski Konstruktor svi kontakti su usahli.

  Sa Slovenijom su pocetci bili obecavajuci jer je hotel Maestral dat u bescenje
  kad je i obecana monopolska pozicija preduzecu Hit iz Gorice u priredjivanju
  igara na srecu u zoni Budve.Laz je vrlo brzo ugledala svijetlo dana.U hotelu
  Quin of Montenegro otvoren je casino umjesto zatvorenog na Svetom Stefanu
  a nesto kasnije je otvoren u hotelu Splendid u Becicima.Naravno casina rade i
  u Kotoru u hotelu Cataro i u Baru.

  Sve ove prevare i diletantsko ponasanje Djukanovica,Vujanovica i Krivokapica
  kostace gradjane Crne Gore mnogostruko.

  Dok ce Crna Gora zbog neodgovornog ponasanja vrha vlasti dugo biti u zapecku
  u regionu do tada predsjednici Boris Tadic,Ivo Josipovic,Danilo Tirk i premijeri
  Mirko Cvetkovic,Jadranka Kosor i Pahor potpisuju sporazume i protokole izmedju
  nekad zavadjenih drzava u cilju normalizovanja odnosa.Politika Djukanovica da
  zivi na neslozi komsija se pokazala pogubnom.On i njegovi naslednici danas
  nemaju prijatelja u regionu.Ostao je na Hasima Tacija.Porucujem mu da je i tu
  u krivu.U Brusssellsu se vode pregovori Beograd-Pristina i cim normalizuju odnose
  ponovo ce gradjani Crne Gore placati preko svojih ledja danak lose politike svoje
  vlast.

  Pogledajte srdacnost Tadica,Kosorke i Pahora.Vidite koje rezultate je postiglo
  zajednicko zeljeznicko preduzece KORIDOR 10.Do tada ce nama Djukanovic dovoditi investitore slicne Deripaski.Takvi i trebaju ovom narodu da deru kozu.

 97. i ostale regionalne vlade su mafijaskee i pljackaske, ( u zagrebu protesti, ali ne kao ovi odje namjesteni ) ne budimo naivni.

 98. Sta,
  ne kazem da i druge vlade u regionu nemaju kontakte sa kriminalnim grupama
  ali se u tim drzavama iza resetaka nalaze mnogi kriminalci.U Hrvatskoj su na
  tapetu pravde bivsi premijer Sanader,potpredsjednik vlade Polancec ministar
  odbrane Roncevic,direktor carine Barisic i mnogi direktori drzavnih preduzeca od
  kojih su najzacajniji direktor Hrvatskih cesta,direktor elektroprivrede i direktor INE.

  I u Sloveniji su otvoreni procesi protiv bivseg premijera Janse,bivseg ministra ino
  poslova Taleca i poznatog direktora Istra benca Bavcara.

  Ova farsa sa Kuljacom,Marovicem i ostalima je farsa.Sta se desava sa bivsim
  premijerom koji je svojim drcnim i kocopernim ponasanjem otvorio ostalima
  model ponasanja.Pa zar drugi koji znaju da je Djukanovic samo jednom izjavom
  da je nasledno bogat legalizovao svu pljackom stecenu imovinu da to isto ne
  ucine.

  Pogledajte sta oni rade sa nasom spoljnom politikom.Marginalizovali su Filipa
  cija je ustavna obaveza predstavljanje drzave i stvaranje uslova za dobre
  odnose sa susjedima i svim drugim drzavama svijeta.Umjesto da je u Beogradu
  sa Tadicem,Kosorkom i Pahorom njega salju u Avganistan dje mozda jos za
  dugo nijedna crnogorska noga nece krociti.Jedino ce ici vojnici kako bi se tim
  cinom dopali USA.

  E blago nama s njima.

 99. To nije nikakva borba protiv kriminala, za pravdu, već jači kači, mafija odnosi pobjedu nad mafijom. To se i canetu desava u Srbiji, to se Svetovim pionima desava u cg. Medjumafijaski obracuni. Dokle god bude tekao proces raznoraznih priHvatizacija, biće i mafijaskih “politickih” obracuna.

 100. Predlaže se vječnoj vladi crne gore da koriguje novonastale greške u tekućem američkom popisu; stavku: nacionalnost pod hitno izbaciti iz upotrebe a zamjeniti je stavkom: mijenjanje čarapa u crnoj gori; dalje, pitanje vjeroispovijesti kodirati i dekodirati u skladu sa ekonomskim novim i starim svjetskim lažima i izbačiti ga na račun stavke: sprdnja. Hillarious!
  Sve u svemu i u svakom, dojmi se kao igra gluvih telefona po Crnoj Gori! Igra se igra, zna se, od samo nekolike riječi: Niko, niko kao jaaa! Igraju je svi koji su niko, niko! I za svakoga ko je “kao ja” ! Niko kao ja ne zna da je to igra gluvih telefona. Možda bi sve to bilo dječiji smiješno da nije potresno u svojoj zrelosti. I kako smo tek pošteeeni (u igri) čudo jedno! Neka neko plati račun za poštenje. Ugledni račun, po mogućnosti. Da ne zamjere neprijatelji, a prijatelja ne može zafalit nikad, a i ako zafali koga je briga…! Zato je Hilaria wonderful! Via her cousin!

  Istina bi mogla biti vrlo surova kategorija. Za sve koji uspijevaju da je izbjegnu.
  Ako je LSCG bio personifikacija za otadžbinu ili domovinu, a bio je, ponajviše od svih, i bio je zato što je gradio nenasilan pristup stvarnosti, i bio je zato jer je građanima Crne Gore pružio priliku da se bore za vrijednosti koje im ne može oduzeti nikakva zvanična verzija bolesne gube globalne politike, onda nije čudo što je, u nedostatku otadžbine koja se brani slobodom a ne kontrolom, pitanje odgovornosti, stvar apsolutno svakog a ne samo sistemski radioaktivnih izotopa.

  Walking proudly in our winter coats
  Wearing smells from laboratories
  FACING A DYING NATION
  Of moving paper fantasy
  Listening for the new told lies

 101. Gospodo,
  umalo da nam predsjednik Vujanovic strada u posjeti nama dragom i prijateljskom
  Afganistanu.Ovi ovde njegovina bi uglas porucili >Na zdravlje ostatku.Casa ne bi
  casili vec bi sefa Mila vratili u prve redove.Ipak je u neravnopravnom polozaju u
  odnosu na demonstrante i Roberta Velasevica.Kad mu ono Velasevic ispred Vlade
  i Parlamenta poruci da je SEF MAFIJE on bi njemu uljudno kao i do sad a i u skladu
  sa kodeksom ponasanja nosilaca javnih funkcija odgovorio>Roberte ti si ustvari
  Balkanski nesretnik koji budalasto truca jer je i kod tebe kao kod nekih novinara
  nametnut bezrazlozni osjecaj ugrozenosti.

  Mislim da nam je sef Milo upravu kad se zna da su sva ubistva razrijesena.I ono
  dje se zna saucesnik a nije otkriven narucilac i izvrsilac.saznalo se da su neki
  niski ljudi po presudi i diktatu sudije i svjedoka policajca iako on negira tukli Zeljka Ivanovica.Saznalo se da je Zeljko Jovovic iz Vijesti pretukao Miomira Mugosu,njegovog sina Miljana i njegovog vozaca Radonjica.Po tvrdnji Carapicke
  Jovovic je koristeci fizicku silu i pistolj vaspitanog Mugosinog sina nanio telesne
  povrede vozacu serifa Mugose tako sto je prvo sebe povrdijedio pa ovu jadnu
  trojicu ljudi mazao krvlju sa svog lica.Greote bozje sto cine obijesni novinari.

 102. Uvazeni Teodo,

  MA dobro, NE moramo se mi sloziti..! Razumijem vasu argumentaciju skroz.

  Samod a vam rechem nesto, to vezano za princa Saud. Arabije, pa i Djukash je isao tamo. Ne znam sto je sporno, to je (voljeli mi to, ili ne) energetski mozda i Najznacjanija zemlja na svijet, pa molim sa vidjeli ste da i Putin ide tamo, da je i prteh. presijendik Bus isao udovoricki pod ruku sa tijem kreaturama, i Sanader i buljuk drugih.

  Bakic, Inglish- odjebite UDBASHI.. oba od mene !

  Tebe bakicu NIKAD ja nijesam zvao “gdinom”, to si me pomijesa sa neki drugim..:-) Ja take epitete NE dajem UDBASima.

  Tvoju clansku kratu od Novaka Kilibarde vadi sam to pijem tvojim bgdskim rupama, jebe se mene za to ! Ima tvoj “sudija” je rekao to, on zna sto si ti radio.

  Bivsi da neko ko je iz Berana, i nosi to prezime, mene je skroz jasno sta taj moze da bude odn. SAMO i jedino..:

  CETNIK.

  To sto si napravio otklon od te veliko- srpske politike tvojih uzora Sloba i Kilija, moze samo da se zahvali jer si vidjeo da nikakve benefite iz toga ne mozes izvuc, pa si potrca- pravo u narucje Vesni i Slavku Perovic.

  PA zna se dobro ko je radio i dan- danas radi u UDBASKom glasilu zvanoom Dan. Molim lijepa, svi citaoci to dobro znaju !

  A ti Inglish, odjebi opet si se PReradio, detaljne analize radish, cerash me konstantno na neke UDBASKE sajtove tvoje i tvojega prika bakica, spustavah se ja na to uzhe- no se ono davno pretrzhe. Oli poc kod sefa ti MArkovica i Medenice i davaj im intervjue tamo..?! haha 🙂

  Odjebite fukare UDBASKE ! od mene.

 103. Nick,
  do skoro si djelovao i pisao korektno i vaspitano.U poslednjem obracanju si
  ne znam zbog cega pokazao ustvari ko si psujuci i vrijedjajuci.

  Ponavljam ti,Djidndjic je surujuci sa svima pa i mafijom se na kraju
  preracunao.Zna se kakav je kraj onima koji pokusaju da ih prevare.

  Zna se da istina boli.Ti permanentno drugima plasiras UDBU.Ko o cemu
  kurva o postenju.

 104. http://www.ustream.tv/recorded/12906216

 105. Ljudi nikad gore stanje u drustvu a nikad mirniji gradjani.O cemu se ovde radi.
  Da li su bas svi ovoliko srecni i spokojni.Sta se desava sa ovim drustvom.

 106. Ovo drustvo je odavno propalo i spasa mu nema. Dobri ne rade nista pa nema ko da kaze ni kako je.Zlo se namnozilo, a dobra nema ni da zasoli. Poremecena je prirodna ravnoteza u svakom smislu. Zato dolazi do kataklizmi. I mi smo u njoj.

 107. http://www.e-novine.com/stav/46306-Svehrvatski-grob.html

 108. Pa ima eto ti UDBASU, juce si nam tune KUKA kako NE moze Robert Velasevic da predvodi protest..!

  Znaci ono malo ljudi koji imaju mooda, koji imaju svoje JA, licni integritet- NISU vam dobri..

  Protesti ti Inglis- NIJESU potrebni.

  Pa ako NEMA potrebe za protestima (a tu UDBA izgleda super vi odradjuje..!) jer je broj ljudi spao na ispod 50,

  ONDA- NEMA KUKANJE VISE MARVO…!!

  Gmizite KUKAVNI, kukavci, ajde MRSSSS U RUPE i SUTNJA..!

  NIEj Demokratija za svakog, niti je HRABROST.

  TO NE stanuje u Cg vec godinama, pa je ilurono ISTO pozivitno ocekivat…

 109. jedna od brizljivo skrivanih, tacnije najskrivanijih epizoda rusenja sfrj, PROTESTI protiv nacionalnih stranaka u republici BiH, protest naroda PROTIV rusenja Jugoslavije i uspostave “nacionalnih” vazalnih drzava u sluzbi imperijalizma. Sarajevo 1992. godine

 110. primjetno je da sarajlije negoduju prilikom Izetbegovicevog govora. ostavke

 111. policija je pucala po demonstantima, kasnije se utvrdilo da se radilo o parapolicijskim snagama sve tri ” strane ” – arkanovaca, jukinih vukova, karadzicevaca… oni su bili ti koji su tjerali ljude sa ulica, ljude koji su htjeli mir.

 112. Rasturanje SFRJ je mafijaska stvar, a ne politicka. To se sada sa ove distance dobro vidi. Ko je i sto je sve isplivalo. Ko je postao elita i vip. Sve smrad do smrada. Taj smrad ce da nas i ugusi.

 113. Nick,
  molim te uzdrzi se od teskih rijeci.Mi na ovom blogu smo na neki nacin prijatelji
  jer smo svi a ja jesam sigurno protiv ove olosi na vlasti.

  Dozvoli da ljudi imaju i drugacije vidjenje osim kad su jasno poltroni rezima i
  uljezi medju nama.

 114. Gospodo,
  da li vam je jasno zasto se zataska prica oko sverca nafte navodno za Kosovo
  cime je drzava zakinuta za DVADESET MILIONA EVRA poreza i akciza kao i za
  ilegalni sverc cigareta za Kosovo.

  Interesantno je da se u obje grupe pojavljuje izvjesni Aco Mrkic.Vise je nego
  jasno da je ta osoba vezana za Duska Markovica i Veselina Veljovica.Kako
  objasniti da neko to radi toliko vremena i da uz to vrijedja,prijeti i negira
  drzavne sluzbe osim da iza njega i njegovih rabota stoje najmocniji ljudi
  bezbjedonosnih struktura a to su Veljovic i Markovic.

  Do kad ce ovom narodu biti prodavata prica bjelosvjetskih hohstaplera koje
  predvodi Cane Subotic i lopovcina Slobodan Radulovic o navodnom finansiranju
  Mandica i ostalih novcem iz prljavih poslova.To je nacin kako Subotic finansira
  Djukanovica pa bi ga drugom htio podmetnuti.Ne sporim da su Mandic,Milic i
  drugi sa liste Za bolju Crnu Goru primali pomoc ali vjerujem da Medojevoc to
  nije radio bar ne iz tih izvora.Moze mu se sve prigovoriti ali mu se ne moze
  osporiti da je vazda bio za nezavisnu i demokratsku Crnu Goru a Cane i Milo
  jesu za nezavisnu i privatnu ali za demokratsku nijesu.

 115. Ko, Medo bio za Nezavisimu..?! haha 🙂

  Ti Inglish – mora da si pijan. 🙂

  Taj je vjecito gleda da se NE zamjeri sovjim tadasnjim finansijerima Misu Beku i Miskovicu. Kako je bio za Nezavisnu onda?

  Jeli tako sto je dao primjer okupljanjem oko sebe Srba doduse nekih gradjanskih tipa Prof. Miodraga Lekica, Andrije Jovicevic i ne znam ko je josh ono bio mu u toj opciji, Prof. Sevtozar Jovicevic, jeli..

  Skupila se ta kuka i motika nekoliko mjeseci prije referenduma, da zaigra na jedinu i posljednju svoju kartu- opstanak u zaj. drzavi.

  Jel ISTO tako bio za nezavisnost, kad je svome clanstvu pred referendum poslao vague poruku tipa “nek se svako izjasni kako se oseca”..? 🙂

  Naredni put prije napishesh ovoliko ogromnu glupos, konzulutuj prvo svoje dezurne “saptache” iz ANB-a, pa onda izidji pred javnost..

  Medo je bio i ostao “trojanski konj” opozicije a i rezima, kako godj mu vec zatreba. Ali svoje finansijere u Bgd- u nije NIKAD- iznevjerio…

  A kladim se i da ima srpski pasos, evo i to ce se uskoro saznati.

  Zdravo bili- pa vidili ..! 🙂

  CUDA nikad dosta u cudnovatijoj drzavi..!

 116. Причате којешта Перовићу. Није Пешић издао црногорску војску, него ваш краљ, лично. Пешић је послат у Црну Гору као залога заједничког деловања две војске у рату, јер само тако је борба против АУ имала смисла. Координисати дејства. Стварно је црногорском војском командовао Никола, који је и дао налог да се потпише капитулација, зато што је калкулисао, и то константно. И пре рата он је шуровао са Швабама, тајно, па у њега у војним круговима у Србији нико није имао поверења. Уосталом, колико се сећам, Црна рука је покушавала и да га убије неколико пута, баш због својих активности везаних за непримерене контакте са српским непријатељима.

 117. @ srboćetnik 🙂 ,

  nemožeš prekrajati istoriju, premal’ si, ne poznaješ je, a tvoje nacionalističko postavljanje te čini više “povoljnim” za neku sprdnju sa tobom i tvojima, hehe.. nego za ozbiljnu rapsravu.

  Ipak, naučiću te ovo: Pešić, i Pašić, i Kralj Aleksandar, i sav “dream team” prije i poslije njega su pokušali uništiti i zatrijeti sve crnogorsko, i to godinama, A! bogu hvala, nisu uspjeli u tome, u današnje vrijeme najviše zbog rada i djelovanja LSCG-e i Gospodina Slavka Perovića!

  Đe god vam je Crna Gora dala povjerenje, krv i živote svoje nesuđene mladosti vi ste kalkulisali sa svim tim najsvetijim, i grabili put asimilacije, nekad nasilne, a nekad perfidne Crne Gore. Niste uspjeli, i crnogorska istorija će biti pisana, nadam se, istinito jednog dana, a onda će i mafija i velikosrbi biti ogoljeni za nadolazeće milenijume, i biće poslati u zapećak prošlosti, tamo đe vam je vazda i bilo mjesto.

  ŽIVIO LSCG! ŽIVIO SLAVKO PEROVIĆ!

 118. Прочитај шта си написао, пажљиво, будући да говориш о себи, као и сви људи твојега кова. Фасцинантно је то, писао је и Његош својевремено о томе, али да га сада не цитирам, може бити увредљиво.

  Просветлио си ме са својом историјом, сада тек видим да сам био у заблуди. Толико ваљаних аргумената, елоквенција, нема шта. Нажалост такви као ти а и твој духовни учитељ, успели су већ да затру све црногорско. Ништа више није остало, али надам се да ћемо стрпљивим радом обновити све једног дана. Јер остали су културни обрасци, забележени, записани, могуће их је наново успоставити.

  Желео бих да и господин Перовић мало мало више оваквих речи изговара, искрених. А не да фарба Србе да стану уз његову политику, а са друге стране да их притајено презире. Није то чојски, а ни јуначки.

  Оно што знам о Црној Гори, то је да је тамо све Удб-а, везано за политичке партије, а и шире. Само питање је кога су искористили, кога склонили да се не компромитује, кога намеравају да искористе. Према томе ортак, мање еуфорије, а више размишљања својом главом.

 119. http://www.balkan24.com/aktualnoindex/srbija/3554-vojska-srbije-deli-odlikovanja-uesnicima-ratova.html

  http://www.balkan24.com/aktualnoindex/crna-gora/3532-koliko-ima-crnogoraca-u-crnoj-gori.html

  Živio LSCG!

 120. Ajde da se ponavljamo još malo…
  “Glasanje” je jedan od najgorih primitivizama u C.Gori, bez imalo političke kulture i valjanosti (osim što se kroz zadnje decenije “uformilo” pa više nemamo kartonske kutije za glasanje po drumovima). To je tako iz jednog jedinog OPŠTEPOZNATOG I NEPRIZNATOG razloga: “glasačko mjesto” je prodato prije samog glasanja. I sad, što u toj nakaradnoj do “opozicije” ili do “naroda” slici može pronaći Svetinja poput Lovćena i Njegoša? Nešto zajedničko?! Crnu Goru, naravno. A “svetinja” poput Đukanovića? Crnogorske Srbe naravno. Pa onda partijske Crnogorce. Pa onda opoziciona odijela iz ormara. Pa onda medijske lože. Pa onda duševna kategorizacija vjernika koji vjeruju samo zato što ne vjeruju nikome. Ima tu rijetkosti koje vjeruju i zato što su vjerovali veći bolji i svetiji od njih samih… To crnogorsko spavanje nije od volje spavača tj. glasača nego od nevolje da im što ne promakne. I, “na česa spadosmo”, od pobrojanog ostade li što?
  I opet – znao je Njegoš, vrlo dobro je znao, da Crna Gora neće preživjeti. Znao je, prokleti samotni vladika, da Crnogorcima ništa ne znači ni kad imaju Boga ni kad ga nemaju. Znao je da će Crnogorci jednog dana znati za zastidu tuđega obraza umjesto svoga, znao je Vladika crnogorski vrlo dobro Crnogorce. To ga nije sprečavalo da brani Crnu Goru od pismenih gostiju i drugih razbojnika. To ga nije sprečavalo da postavi oltar na Najviše mjesto. Oltar – ne lamu. Na Najviše mjesto – ne na najniže poslove! I naravno, zna se da mračna glupost može obezobraziti to mjesto, sve do samog vrha, a bez pokajanja, ali ni Bog nije nepravedan, iako Mu je Pravda spora naizgled. Pa zamislimo kad bi Bog, recimo, to pitanje pravde prepuštio Crnogorcima! Voljenim Crnogorcima, da … Stravična je ta usamljenost Njegoševa među stravično nepismenim Crnogorcima. Straašna je, i koliko god ona bila Bogu bliska i s Bogom jedno, to ne umanjuje njenu surovost.
  U blizini istinitih ljudi, koji ginu i koji žive Istine radi, uvijek je bilo izdajnika. To je kao zadata tema plodu i rodu. Ali ne bih rekla da je zadata zbog sramotnih izdajnika, niti bih hrišćanski prala ruke od prepuštanja odluke o ubistvu Boga farisejskim i sadukejskim korupcionašima. Znamo svi dobro o čemu se radi… Ne radi se o Bogu, On je Tajna. A i teško da se možemo umiješati u Njegovu Ljubav prema izdajnicima i prema svecima, ili prema Sopstvenom Sinu i Kćeri Sopstva. Ne srpstva, nego Sopstva. Ispričavam se velikom srpstvu na paraleli…
  “ako te udare u jedan obraz pokaži im drugo lice”
  Nevjerovatno koliko je puno stvari izgovoreno. Nevjerovatno koliko je mnogo rečeno! Kažem nevjerovatno, jer svako misleće biće do sada je moglo, da ne kažem trebalo, shvatiti onu potrebnu a dovoljnu istinu. „Što nam je u logoru drugo preostalo, nego da se okrenemo duši? Ali, u logoru su nas na to primorali rešetkom. A smisao je u tome da čovjek sam sebe ograniči, duhom.“(S.P.) Ovo se čini kao mudrost? Ne, nikako nije samo poslovična mudrost. Jer…. “mudrosti, neiskusno sviću zore…”, reče pjesnik – i ne preživje svoju riječ. Ne kažem opet to zbog pjesnika, nego zbog onog što zapravo jeste. Crna Gora je nakaradna sredina, u kulturološkom i suštinskom smislu. Može ona ući i u Evropu i u Ginisovu knjigu rekorda, može je usvojiti i cjelokupna uzvišena globalna stvarnost sa svim poveljama i zakonima, može se zakititi čime god, ALI….! Nema mogućnosti da se izdigne osim LAŽNO, osim FORMALNO, osim … NA RUBU PAMETI! I da je kojim još nesrećnijim slučajem onih devedesetih, došlo do razbuktavanja ratne histerije i unutar cg granica, ovđe bi sve bilo gotovo za par dana. Slistili bi se gore nego po Vukovarskim zgarištima i sarajevskim komadanjima. A zašto, i to vrlo dobro znamo.
  Nepopustljivo i uporno sebičnjaštvo, umišljenost, pa još jednom umišljenost, nesposobnost uvida sopstvenih grešaka, pseće zataškavanje sopstvenih govana i prodavanje istih istima, drskost i bezobrazluk straha pred istinom, predrasude i zavist, zloba, glupost i pohlepa, ruganje i laž, površnost i oholost, lopovluk, jadni i pokvareni kukavičluk, lajanje jadova i pacova, nevjerovatna seljačka zadriglost u guzičarenju i zatupljivanju, stravična želja da se obesmisli istina i da postane “isplativa” i “podređena”da bi se kasnije pisalo i pričalo o tako mudrom kurvanju tako mudrih kurvara (od toga se živi svaki čas, uostalom samo pacovi i ljudi rade jedni drugima ručak i večeru) i tako dalje i sve dalje i dalje…
  Kad imaš šipak imaš i nar
  jer to je potpuno isto.
  kao veljača i februar,
  ili kao Rile i RISTO.
  No, razlike ima, ipak,
  između jednog i drugog,
  jer nar je samo šipak,
  a šipak – i nešto drugo.
  Jedno mu ime odstrani
  i nauk za svagda izvuci:
  BOLJI JE NAR NA GRANI
  NEGO ŠIPAK U RUCI.(Šipak ili nar Nar ili šipak, Vito Nikolić)
  Ma nije smiješno uopšte, a što je još gore više nije ni tužno! Ali se mora priznati da je ovo ruglo istinita slika. Da kažem Hvala Bogu Bože Pravde? Samo opušteeeno – sve je već propušteno. Ne može se lomiti kičma onima koji je očigledno ni nemaju!! Ostalima je sve odavno jasno. Tako mi Istine i Njenog života među spavačima i glasačima!

 121. Teodo,

  Red je barem da mu kazesh da ZNA da si ti Hrvat iz Tivta…!

  Rnije si pominja…sam.

  Kako Boga ti odjednom postade velji- Cgac ? 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: