Posted by: Slavko Perovic | April 15, 2011

15.04.2011.g.

Jutros sam, na sramotnoj mafijaškoj televiziji, elektronskom mediju kojeg mafija lažno prodaje kao «javni servis», djelimično pratio razgovor sa filmskim režiserom Brankom Baletićem, osobom koja je napravila najsramotniji falsifikatorski «dokumentarni» film o mafijaškom pohodu na nesrećni Dubrovnik. I dok gledam Baletića, istovremeno se sjećam dva teška falsifikata jednog «novinara» Koče Pavlovića, njegovog filma-laži o učešću Crne Gore u ratu, ali se sjećam i Pavlovićevog nepojmljivo dubokog i zadriglog falsifikata, «dokumentarnog» filma o aferi Trsteno, jednog «sočinenija» koje na najsramniji mogući način krije od gledalaca stvarnu ulogu u aferi njenih kratora, dva kotorska tvora Mika Živkovića i Nikole Samardžića, ali i sramnu ulogu tadašnjeg kompletno izdajničkog odborničkog kluba LSCG na čelu sa teškim izdajnikom Đokom Radonjićem, i sve uz, samo na oko, klovnovsku ulogu izdajnika Vida Draškovića. Sjetio sam se i falsifikatorskog serijala TVCG «Rat za Dubrovnik» izdajnice Snežane Rakonjac i izdajnika Branka Vojičića…i tako redom.

Ovaj mali, ali živopisni uvod, bio je potreban kako bih rekao da se mnogi, još od davnih vremena, bezočno prave naivni, u trenucima kada se, navodno, pitaju da, ako se neko pokazao izdajnikom, kako je moguće da sam ga ja doveo? Odgovor je, kao i svaka istina, jednostavan i lak. Naime, ranih devedesetih, počev sve od onog 26-g januara devedesete, kad smo se osnovali kao stranka, pa sve do njenog zamrzavanja 2005-e, skoro niko ništa nije htio da radi u LSCG, tako da ste bili prinuđeni da prihvatate one osobe koje su htjele da rade. Ova grozomorna činjenica brisala vam je mogućnost upoređivanja osoba, njihove analize i odabir, jer konkurencija, faktički, nije ni postojala, nju je, konkurenciju, svojim terorom sprječavala udba, a ulje, na vatru lomače, dolivala je mafijaška «politika». Znatan dio ovako pridošlih osoba postajale su, istog časa, mete udbine obrade. Sjetimo se izdajničke braće Steva i Đura Vučinića, sjetimo se izdajnika Dragana Banićevića iz Prčanja, sjetimo se kotorskih tvorova Živkovića i Samardžića, tvorice iz Budve Vesne Radunović, cetinjskog tvora Miša Vujovića, nikšićke tvorice Vjere Miljanjić…i još mnogih drugih. Opasna je laž tvrditi da sam ih ja, njih ili druge, birao, nego su oni bili j e d i n a mogućnost «izbora»! Ko ovo ne može danas, dvadeset godina poslije, da ne razumije. Moj odgovor je kratak – niko! O čemu se radi onda? O bezočnom i naručenom glumatanju «pitalaca», o ničemu drugačijeg modela ponašanja…

Kad bi pred sobom vidjeli očigledno bolesnog čovjeka koji odbija da se liječi, što bi ste o njemu pomslili? Samo jedno – da je poremećen. A što mislite o narodu koji dvadeset godina, izuzev onog njegovog najboljeg dijela koji se sjatio u LSCG, na svaki način izbjegava da se bori za svoju slobodu? «Zaključite sami», to je moj odgovor na koji odmah dodajem moju tvrdnju da se, ođe kod nas, u Crnoj Gori, ne radi o peremećenom narodu, nego o narodu koji ljubi i voli lance sopstvenog ropstva i ne želi da se tuče za njihovo raskivanje, za svoju Slobodu, to je narod koji već odavno nema ni srca, ni duše, ni kičme, ni hrabrosti, narod kojem su dobro i pravda sinonim za glupost, a zločin mu je sinonim za uspješnost i najpreči put do namicanja opljačkanog bogatstva, to je narod kojem je Mafija centar ne samo Crne Gore, nego jezgro Kosmosa, to je narod koji je definitivno, ali neću reći i zauvijek, izgubio sebe i u toj izgubljenosti mazohistički uživa. Ovo je kratka i jeziva istina o Crnoj Gori i njenom cjelokupnom narodu ma kako ga nacionalno nazivali ili vjerski tretirali, nacija i vjera kao i politička pripadnost u ovoj dijagnozi ne igraju ama baš nikakvu ulogu! Sve što sam rekao pitanje je narodnog mentaliteta i ničega drugog!

A sada ču se ponovno vratiti Tvoru od Kotora i pljačkašu Trstenog, Miodragu Živkoviću. Ovaj se dio odnosi na predizbornu kampanju za izbore koji su se odigrali 2001-e,izbore koji su, kao i svi drugi, prethodno projektovani od strane Đukanovićeve mafije, prvo projektovani pa po projektu pokradeni, kao i svi drugi. Na tim izborima Liberalnom savezu je nacrtano 7,9 posto što mu je omnogućavalo obavezan ulazak u vladu, ali je to bila vrhunska Đukanovićeva prevara i klopka, jer je imao spreman plan za liberale, da, kada uđu u vlast, među njima odmah napravi rascjep i međusobne svađe i tako im omogući da, poput kanalizacione Krivokapićeve SDP, više nikad iz vlasti ne izađu. Kad ovo kažem podsjećam vas i na dvojicu teških izdajnika LSCG: profesora dr Vukića Pulevića i diplomiranog arhitektu Miška Burzana koji su, nakon tri mjeseca boravka u vladi 1993-e, istu jedva napustili i odmah se, svim kapacitetom sopstvenog nesojluka, okrenuli protiv LSCG time započinjući dugu i vjernu službu i slugovanje Đukanoviću i njegovoj mafiji!

Tako vam to ide, skoro redovno…

Na Malom kabinetu moj stav je bio kristalno jasan, a glasio je: zove nas Đukanović u vladu kako bi mu postali pokriće za njegove višegodišnje i svakodnevne laži oko refereduma o crnogorskoj nezavisnosti i njegovog odlaganja u nedogled. Mi to nikako ne smijemo da prihvatimo, odbijamo da postanemo ralica na traktoru mafijaških laži. Mi moramo da tražimo samo i samo jedno, a to je dodatnih pet poslaničkih mandata u parlamentu, što je minimum od onoga koliko nam je mandata Đukanović ukrao. Takođe, u tom slučaju, imamo ukupno jedanaest mandata koji nam omogućavaju rušenje vlade kad gođ poželimo, a ta će nam se prilika brzo otvoriti. Naravno, ovo mora da bude samo jedan zahtjev, drugog ne smije nikako biti, jer će se Đukanović odmah uhvatiti za taj drugi ili te druge čime zatrpava ovaj najvažniji naš zahtjev.

Na ovu priču Tvor Živković je, iz unutrašnjeg džepa, izvukao tridesetak štampanih stranica nekakvog «Reformskog programa» hitro izjavljujući da se NE SLAŽE sa mojim projektom, nego ima ovaj «svoj» koji je, hitro dodajući, TAJNO radio, iza leđa Malog kabineta, sa Nebojšom Medojevićem! Odmah mi je bilo jasno da se radi o udbaškoj namještaljki, jer je taj program, koji je od Đukanovića faktički tražio dobrovoljnu i potpunu predaju vlasti u ruke LSCG, bio, sam po sebi, sulud!

Pitao sam Tvora Živkovića: kako je moguće da je «Program» radio sa Medojevićem, a da Mali kabinet o tome nikad nije obavijestio nego ga, ovim tajnim «programom», danas stavlja pred svršen čin? Naravno, prećutao je odgovor. Prećutao je i moju konstataciju da ovakav «Program» može da podmetne samo udba, da je sam po sebi sulud i nemoguć, te da ovaj «Progarm» može da podnese parlamentu samo ona stranka koja jeste demokratska i koja, sama samcata, u parlamentu, mora da ima preko pedeset posto mandata! Ćutao je i dalje, a onda je rekao da ne odustaje nikako od svog zahtjeva, da neće da ga povuče nego da traži da ja povučem svoj.
Tvorova namjera je bila jasna: shvatio je da sam ga pročitao, da ga vidim kao udbaša, naravno zajedno sa Medojevićem, i hvatao je priliku da ja povedem bitku protiv njega odmah, na licu mjesta, što bi značilo raspad stranke! Naravno, preradio sam ga rekavši: mora se doći do kompromisa, a ja ga vidim u tome da se ovi zahtjevi spoje u jedan jedini, a to znači i «Program» i zahtjev za dodatnih pet mandata, što je i prihvaćeno, ali je on bio svjestan da je nokautiran.

Dogovoreno je i to da ću samo ja biti ovlašćeni pregovarač sa Đukanovićem, te da se drugi nikako i nikome ne javljaju na telefon, da ih isključe, ali i da se izgube iz mjesta svojih stanovanja.

Mafijaška štampa je počela da širi laž kako je naš zahtjev umjesto jedinstven, «alternativan», a Tvor mi se već sjutra dan javio telefonom obavještavajuči me kako ga je lično Đukanović zvao na sastanak i da je on PRIHVATIO! Ovo je bio samo još jedan od dokaza o čemu se, u tvorovom slučaju radi, a radi se o otvorenom djelovanju udbe u kojoj igri je Tvor samo ono što jeste – Miodrag Živković, udbin Tvor od Kotora!

Nastavak slijedi…

Advertisements

Responses

 1. Sve prostitutka do prostitutke. Posteni svijet koji je pretekao nalazi se u misjoj rupi i izgleda ima namjeru tamo i da ostane.
  Prebrojavaju se danas kao ovce i utrkuju da istaknu kojim jezikom bleje. Kao da je to vazno, sirotinjska zabava.
  Koliko znam i shvatam postoje samo eksploatatori i eksploatisani, a sve drugo je farsa i motanje u kucine.
  Posmatrajuci zivotinje , covjek bi imao sta da nauci. Macka, recimo posle nekoliko dana po rodjenju progleda, nepokorna je i samostalna. Covjek se rodi otvorenih oci, a mnogi do smrti ne progleda. Tuzno.
  Zivimo u svijetu svakojakih obmana, lazi i prevara. Ono sto nam nije dostupno , sto se drzi u tajnosti za odabrane i one koji upravljaju je istinito. ONI smatraju da to nije za nas da smo mi stoka i niza vrsta.
  Doduse mnogi se i ne trudi da sazna, vec prihvata kao vrhunsko znanje i istinu lazi i obmane svake vrste. Tako je lakse. One koji misle svojom glavom, nepokorne i slobodoumne proglasavaju ludacima. Dugo to traje i ko zna dokle ce.
  Nemamo cemu dobrom da se nadamo, nasi lopovi su bacili kosku narodu da se prebrojava, a oni izmedju sebe svode racun pokradenog, ne samo naseg nego i nasih predaka. Pa ONI ispadose NASLEDNO BOGATI. A STA SMO MI NASLEDNO???

 2. Dragi Slavko,

  Ponuditi “reformski” program a imati podršku manje od 70% parlamenta i svih pratećih poluga vlasti može samo politički analfabeta kakav je bio živković. Očigledno je da je tada dobio zadatak što je trebalo uraditi.

  Bilo bi zanimljivo kako bi se tvor kao samoprojektovani ministar policije “suprotstavio” mafiji u cg pažljivo građenoj i pozicioniranoj decenijama još iz vremena starog sistema.

  Vrijeme ti je u potpunosti dalo za pravo i ne postoji iole normalne osobe koja ti ne bi priznala tada odličnu procjenu pozicije i mudar potez za očuvanje stranke i ideje koju je nosila.

  Svi “kritičari” tog poteza dolaze isključivo iz mafijaških ešalona i za nju odrađuju prljave poslove.

  Pozdrav

  Aco Radulović

 3. Odlicno se sjecam one dvojice Pulevica i Burzana, o boze kako im se svidjelo raditi u ministarstvu i imati fotelje, kako se onda covjek ofira i sagleda i pokaze svu svoju ljudsku bijedu, jedva ih Liberali iznijese iz ministarstva, bruka i sramota.

  Mozes Slavko napisati i o bivsem poslaniku Purku sto se taj folic nije izvlacio iz pojedinih vladinih kancelarija, na zalost dok je jos bio poslanik LS, koja je to bila ljudska gromada, dok ga konacno nijesu ustolicili, normalno preko satelitske stranke SDP.

  Igrom slucaja taj nesoj je bio u istom avionu kada sam dolazio iz USA preko Ljubljane, 2001g. posvadja se brko sa jednim drugim iz ministarstva mislim tada je radio u min. turizma, kako su bravi na jednom sastanku u Ljubljani preskakali seljacki jedan drugog, pa su nasli priliku u avionu da se pohvataju za vrat, kako su samo burlikali, pi koja je to fela da ti se zgadi.

  U NK na prvim izborima nidje nikog, a onda kada su vidjeli da LS ima podrsku, ulijece se i trazi mjesto (sa odredjenim ciljem, sto ce vrijeme pokazati), vrsi se borba za presjednika odbora, ja nesretnik jedini glasan i protivan izboru Peka Nikcevica ito otvoreno, jedan dio cuti, a drugi ga podrzavaju, plemenski, hahahahaha, a ja ko zainat otvoreno u lice, a sto pomaze izabrase tog nesoja i poslije kada sam otisao iz Crne nije proslo nekoliko odleprsa Peko na drugu stranu imao odskocnu dasku ka i mnogi u LS. Tuga da ne moze biti veca.

  Tacno je Slavko napisao da nije bilo ljudi koji hoce da rade, kopaju, na zalost to su bili mladji, kao i moja malenkost (nijesam bio pasivan,ali ni pretjerano radan, vise sam sa strane posmatrao sto se desava), izvinjavam se, ali su oni bili jako vezani za LS sa jedne strane, a sa druge kocila ih je mladost, ili bolje reci nezainteresovanost za rad na tom polju, jer se tek pocinjalio sa visestranackom politikom, ako se moze tako nazvati, a i bilo je i intezivnog rada udbe na sve strane ito iskljucivo da se LS od samog pocetka sasijece, vrlo rano je pocelo sa tim odmah po prvim izborima, jer nijesu imali nikakvog ucesca sa stvaranjem ove stranke pa samim tim ni kontrolu. Vrijeme je pokazalo da su imali odlican izbor prljavih igraca.

  Druga je stvar bila sa komunjarama iz DPS oni su pohadjali Kumrovacke i druge partijske skole i tako se skolovali za sistem i djelovanje u tom sistemu, vidi se sve sto su naucili primijenili su na ovoj nesretnoj drzavi.

  Nikada nijesam imao simpatije prema Tvoru, ali nijesam znao da je taj nesoj od pocetka kopao, velika udaljenost od mjesta dogadjaja me je sprijecila da to sagledam do najsitnijih djelova, zato Slavko hvala na svim ovim detaljima koji nijesu bili do tancina dostupni. Samo nastavi ljudino, dako jedan dan izadje i jedna knjiga sa svim ovim stvarima, a ona ce biti itekeko potrebna.

 4. Slavko, govoris zivu jstinu. Morali bi odredeni ljudi i vajni kriticari da shvate, kako su Zivkovic i svi ostali izdajnici dosli na ta mjesta dje su bili, i da je to bio Slavkov izbor, ali svih nas Liberala. Sa ove vremenske distance i svega onoga sto se je desilo, lako je kritikovati izbor tih ljudi, ali u onom trenutku u onom vremenu, a posebno u onim okolnostima drugog izbora nije bilo. Posebno je vazno znati kakvi su oni bili kada su dosli u LSCG, zaklinjali se na vjernost LSCG-u, tihi, povuceni, hoce da rade i ispunjaju zadatke koji su im postavlleni od vrha partije. I ko je taj koji moze da otkrije da u njima lezi monstrum sa specijalnim zadatkom dobijenim od monstruozne UDBE. Evo na primjer Tvor Zivkovic je bio kotorski advokat, miran, povucen, voli da riba, u slobodno vrijeme igra briskule, clan je LSCG-a i protiv je rata. Slavko podnosi ostavku, kao moralni cin jer smo na tim pokradenim izborima imali projektovanih 6,3, odredene udbaske struje zele da nametnu tada ofirane svoje ljude iz LSCG-a i postave na mjesto lidera partije. I sto se desava? Uz saglasnost svih nas iz partije Slavko odlucuje da jedan advokat, dokazani Liberal tada dode na mjesto lidera partije. Ko moze da prepostavi, da monstrum cuci u tom tadasnjem tihom i mirnom advokatu iz civilizovanog Kotora. Gospdo moja, nije lako bilo prepoznati i otkriti te monstrume, ubacene i obucene da ruse jedan sveti cilj koji je bio pred nama, a to je stvaranje drzave Crne Gore, njenu emancioaciju i skidanje krvopija sa vrata ovog nesrecnog naroda. Slavko Perovicu, ja ti se divim, kako si ostao u svijesti od fukarluka kojeg si dozivijo,od onih monstuoznih izdajnika koje si hljebom nahranio i vodom napojio. Zivio nam sto godina, jer dok ima tebe ima nade da se ipak jednoga dana pojavi snce koje ce ogrijati Crnu Goru i sve nas koji vjerovasmo i vjerujemo tebi i nasem svetom LIBERALNOM SAVEZU CRNE GORE.

 5. podrzavljam svako tvoje pisanje i iznosenje istine jer sve mora da se zna i svakom se mora reci istina u oci ko je i sta je.al bih isto tako volio kad bi objavljivao clanke kako da pokusamo da se odbranimo od ove mafije.procitao sam tvoje poruke da je to izlazak na ulice i slazem se da su sa ulice dosli i da ih jedino tako mozemo i skinuti sa vlasti.ali ist tako je crnoj gori potreban i pravi vodja koji ce stati na celo i pokrenuti bunt naroda.danas ima puno nezadovoljstva i puno vodja al narod je strah svih tih novih vodja jer su pojedini tu postavljeni od udbe da bi sve to posle obesmislili koa sto i sam kazes kako da vjerujemo medojevicu milicu bulatovicu mandicu kad su svi oni jednom bili kupljeni.zato i ovov naroda sto bi se bunilo nezna kako.dali postoji sansa za ponovno obnavljanje lscg,jer iz sadasnje perspektive i ovog vremena ipak se moze vidjeti koliko je ostalo pravih liberala i dali bi se moglo poceti sa obnavljanjem opstinskih odbora za pocetak sto bi posle dovelo i do povrtka stranke na pravo mjesto a to je da bude pokretac i vodilja protesta protiv ove vlasti

 6. Izdaju je uvijek kompleksno uociti u prvi mah, jer zapravo je potrebno kroz manifestne cinjenice u ponasanju ispravno sloziti mozaik, po pravilu jako brzo, da bi se zakljucilo da se radi o podvali, i takodje se mora osmisliti metod kako izdajnika neutralisati prije nego sto napravi stetu organizaciji ili kolektivu.

  No, izdaja je gotovo neminovna propratna akcija pojedinaca koji se nalaze u jednom sistemu, ne iz moralnih razloga, vec prosto iz pukog interesa.Takav mehanicisticki mentalni sklop ljudi, izdajnika, ima u svom psiholoskom polju naglasenu vodilju BIOLOSKOG nagona, koji se samo moze zadovoljiti necim materijalnim, a posto su izdajica i udbas ponudjeni obicno novcem ili polozajem koji mu donosi novac, on bez razmisljanja prihvata dvostruku igru spijuna, i opravdava u sebi prljavi cin izdaje da bi na kraju ,kad neopazeno podvali, zadovoljio se tim sto dobije, a onda gromoglasno pocne da opravdava svoje pokvarenjastvo.

  Zato smatram neobicno vaznim to sto Slavko neprestano govori o prljavim i podlim izdajnicima iz Liberalnog saveza, kako bi se raskrinkao citav jedan model djelovanja tih gadova, kojih ima i dan danas koji se predstavljaju kao liberali.

  Da bi neko imao moralan i nepokolebljiv stav potrebno je dugo, dugo vremena da gradi svoj vrijednosni sistem. U to spada onaj dio ranog odrastanja, manipulisanje apstraktnim pojmovima o zivotu, do kasnijeg sazrijevanja i profilisanja licnog sistema vrijednosti.

  Posto je DRUSTVENA SREDINA jedan od agenasa koji ucestvuje u tome, u Crnoj nam Gori, ovim ocima gledano prema realitetu odnosa “pojedinac-organizacija” i “pojedinac-pojedinac” nije ni moguce nista ocekivati, osim da ako postoji imalo pravilno formirane osobe sa osjecajem casti, da ista bude napadnuta sa svih strana, izbacena iz moralnog kolosjeka i usadjena mu ta podla, prljava i retrogradna svijest koja favorizuje stav da je bolje prodati licnu kartu za 30 EUR nego izaci sa vlastitim stavom za glasacko mjesto i glasati po vlastitom uvjerenju.

  Svijest prosjecnog Gradjanina Crne gore je svedena da bude motivisan bioloskim, zivotinjskim nagonom koji se moze zadovoljiti Djukanovicevim prljavim parama, a ne izbora po svojoj savjesti.

  To je zato sto savjest u Crnoj Gori gotovo vise i ne postoji.

  Izdajnik se ne postaje preko noci.Cak i nesvjesno izdajnik izroni iz nekoga u koga najmanje sumnjate ukoliko niste pazljivo proucili njegovu psiholosku strukturu a, bogami i psiholosku bazu od ranog njegovog razvoja.

  Posten i moralan covjek brani svoj integritet u koji bezgranicno vjeruje. Moralnom covjeku se STRANA zakulisna igra”kupi me-prodaj me”, i on doslijedno brani do kraja svoj stav i svoj izbor, i to ne sto on tako zeli, vec zato sto NE ZNA da podlegne prljavoj materijalnoj ponudi, odnosno izdaji. Moralan covjek ima razvijen osjecaj za pravdu i istinu od svog rodjenja do trenutka kad donosi rjesenje.

  E sad, dragi posjetioci, pogledajmo kakvo nam je mracno okruzenje, kakve nas nemoralne spodobe, razne izdajnicke bitange okruzuju (stavise-dominiraju) nasom svakodnevnicom, tako da nije ni moguce ocekivati od mladih generacija da nauce nesto o moralu, principijelnosti, dobrom i losem, i percepciji da se opste dobro mora nesebicno i sa uvjerenjem braniti.

  Priznao neko ili ne, Crna nam je da crnja ne moze biti…

 7. Slavko,

  samo BOJKOT ove mafijase moze da ogoli do kosti, NISTA DRUGO!!
  Ali ovi iz opozicije nece, to je pravi TEST njihove volje za smjenom.

  Ostaj nam zdravo i pisi jos!

 8. Postovanje

  U vrlo kratkim crtama,
  Veoma Sam politicki aktivan I sto se pravde I prava tice,
  Moramo se organizovati na pravi posten I demokratski nacin
  Bojkot vlasti I Primijera I Epruvete Djukanovic klana
  Slavko
  Dijaspora je uz Tebe šestani albanci, ti okom mi skokom,
  Volimo crnu goru postujemo njen ustav granice i zakon, samo hocemo da se postenije i bolje zivi, mi druge drzave od CG nemamo i mnogo je volimo!
  Daj nam dan mjesec uz tebe smo kako ovdje tako i u cg!
  Uzdravlje!!!

 9. Slavko zivio nam 100 godinaa i dabogda da bude da se vratis politici!CETINJE je uz tebe!ZIVIO!!!

 10. Nebojša Medojević priča 26. maja o kralju Cigana:

 11. ovo je dobro za mentalno prociscenje,ali opet ce mo se veljati i kleti u cast i postenje.
  Znamo dobro da se veliki broj prodavao neko za vrecu mekinja neko za kantu masti.

  Odje pare sve rade, a ko je to prvi shvatio sto mislite?

 12. Najprostije, i najuopstenije receno: Sudbina naroda u Crnoj Gori je u njihovim rukama.

  Sudbina buducih generacija naroda u Crnoj Gori je u rukama danasnjih ljudi, koji zele (ili ne zele) da uniste destruktivni i banditski sistem Mila Djukanovica, koji je preuzeo od Saveza komunista.

  Svrsishodno je baviti se podmuklim pojedincima, individuama i njihovim razoblicavanjem. Personalna matrica je slicna kod svih poznatih i bezimenih jer je ogromna vecina je u saci DPS-a, svojom voljom, svojim izdajnistvom, svojim poltronstvom.

  Mogucnost da liberali LSCG opet postoje kao subjekt u crnogorskom mraku je izvjesna.Najvaznije je shvatiti cinjenicu da je bitan kvalitet, a ne kvantitet, iako broj glasova donosi legitimitet.

  Ideja LSCG koju je Slavko sacuvao, i ucvrstio je tu. Samo je treba prihvatiti, reci glasno i jasno , bez straha: “Ovde sam ja, i ovde se prepoznajem”. I treba ljudski reagovati na bizarne i niske manire rezima DPS-SDP, u smislu GLASNOG i javnog saopstenja, bez zastajkivanja, bjezanja, skrivanja, laznog mudrovanja…Dakle, treba reci ova robija u Crnoj Gori je nesto najmracnije u njenoj istoriji.

  Onaj ko nije spreman da to javno i glasno kaze, nije ni spreman da promjeni ni svoj zivot, ni zivot svojih potomaka. Kukavicko opravdanje da se nesto uradilo ako se dobilo nesto Djukanovicevih pljackaskih para je samo puka laz samom sebi.

  Gospodo, prljavi udbasi, koji ste stalno na ovom blogu: jednog dana ce vas pljuvati vasi potomci dok budete trulili pod zemljom, a vasa dusa gorela u Paklu. To sto pomazete da se uniste jos nerodjeni zivoti, za saku eura mafije Djukanovic, ce te sigurno polagati racun pred svojim potomcima, a ne pred liberalima ili bilo kim drugim. Vase bijedni moral i kukavicluk su vasa je stvar.

  I na vasu zalost, svaki liberal je slobodan covjek, ma gdje god bio, uvazavan je, postovan, ponosan, i svojoj djeci je primjer postenog zivota koji se gradi znanjem i ljubavlju.

  Pozdrav Slavku i svim liberalima.

 13. MIKO ŽIVKOVIĆU, kako si činio tako ti dabogda bog vratio, tebi i tvojima, IZDAJICO I NESOJU!

  Napisao bih još loših želja za Tvora od Kotora Mika Živkovića, ali ne želim dati mjesta i povoda udbi da nas spominju (blog) u negativnim konotacijama/riječima.

 14. Fenix,

  Stari UDBASU, opet podmjeces i poturas LAZURINE..!

  Skroz iz konteksta istrgnutu izjavu srbijanskoga (ponavaljam, namjerno NE srpskog..!) glumca Rada

  dje je on pominja “cgski govor” i dje se tona NOVO- Dukljana upecala na Analitici i pocela da protura ka NAJOGAVNIJU LAZINJARSKU laz…! 🙂

  Ne, on vazda zbori srpski jezik, ko sto znamo i ti u tvom ANBu dje i primash naloge na istom od Radijatora ti..

  Btw, dugo te nije bilo… dolazis nakon Popisa sa novim uputstvima da nas djelis i svadjas opet !

 15. Fenikse staru UDBASU odjebi…!

 16. u pravu je Slavko kad kaže da je u to vrijeme mogućnost izbora bila jako sužena (iz raznoraznih razloga). naravno, nije ni on svevideće oko pa da primijeti ako članstvo pokazuje prikriveno nezadovoljstvo nekim izborom (a taj scenario je uvijek bio, kao što su neki komentatori i naveli – svi odabrani se u startu ponašaju ka sveci, pa i ako neko glasno reče nešto protiv, ispada u najmanju ruku ljubomoran). generalno, najviše je nas “neprimjetnih” i “pasivnih” koji ne žele da se eksponiraju, uglavnom zato što nije lako biti javna ličnost (bez obzira na privilegije). ovo važi za sve poštene ljude koji ne žele pogaziti svoje principe radi malo vlasti. međutim, ođe je bitno sljedeće: kad osnivaš stranku osnivaš je sa svojim istomišljenicima i prijateljima (to je po meni kao kad osnivaš firmu – nećeš sa neznancem ulagati). naravno, nemoguće je da jedna osoba drži cijelu organizaciju – idejno može, ali mora imati ljude od povjerenja koji će raditi tehničke stvari. dalje, u politici se uvijek moraju raditi neki dilovi (da bi se institucionalno pozicionirali) – a takvi dilovi su uvijek mač sa dvije oštrice jer te druga strana uvijek može za nešto prozvati (i u takvoj situaciji djeluje naivno ovo Slavkovo pojašnjenje za proviziju što je LSCG tražio od Trstena a smrda Živković to okarakterisao kao reket). tu dolazimo opet na to kakvi su Crnogorci kao nacija/narod – ispade (a vjerujem da tako i jeste) da LSCG nijesu izdali jedino Džemal i Vesna Perović (od ovih iz vrha). na kraju, do promjene vlasti može doći na razne načine ali uvijek ostaje pitanje malog i poštenog

 17. pitanje: kako se izboriti protiv ljudskog taloga koji (istorijski dokazano) ispliva posle svakih promjena i ima fantastičnu moć preobrazbe i prikazivanja sebe kao najvećeg borca i pionira u slobodarskim i inim idejama. ta moć i taj soj ljudi je toliko ukorijenjen u CG, da mi obični ljudi više ne znamo “ko je za šta” i onda se jednostavno distanciramo od svega (jer ne znaš s koje strane će da ti pukne po leđima, niti znaš ko je danas za ovo a sjutra će se probuditi kao oficijelni predstavnik dijametralno suprotnih gledišta).
  i da, da bi stranka opstala i ostala mora izgleda biti sačinjena ili (1) od ekstremno glupih i poslušnih ljudi (po meni ovo je princip na kome trenutno počivaju sve stranke u svijetu – kod nas sigurno) ili (2) od pametnih i poštenih ljudi koji vjeruju u neke ideje (ovo je utopija koja je direktno suprostavljena svim važećim principima politike – a to su uglavnom prljavi kompromisi koje s vremena na vrijeme neko ovjekovječi (kao Kisindžer) kao da je u pitanju umjetnost ili šta već)

 18. Slavko daj vise da nesto cinimo i pokrenemo LSCG ovako se vise ne moze ovo je diktatura ,postali smo gradjani drugoga reda narocito mi Liberali.

 19. Covjek covjeku je najveca tajna. A sto se tice kontrole ni u zatvoru se ne moze drzati pod kontrolom. Apsolutnu kontrolu jedan covjek pa bio on Slavkio ili bilo ko drugi nemoze uspostaviti. Potrebne su poluge vlasti, a to samo moze drzava.
  U Crnoj,
  drzava je poklonjena u privatno vlasnistvo Milu sa mafijom i mafijaskim tajnim sluzbama.
  U normalnim drzavama tajne sluzbe su u funkciji drzave i naroda, odje je obrnuto.
  Ima li ubistva , naravno, nerijesenog u koje nije tajna sluba umijesana? A koliko je smrti da se misli da su prirodne? Sve njihove radnje zemlja pokriva.
  Narod ima pilece pamcenje. Nema osjecaj za vrline, niti zahvalnost, niti postovanje. Nema postovanja i solidarnosti u porodici pa ga nemoze biti ni u drustvu.
  Izgubili smo svoje autohtono, a nakalemili nekriticki sa koca i konopca. Imamo papazjaniju.Onima koji vladaju ovako stanje odgovara i trudice se da se uskoro ne popravi. Ni jedna vlast ne radi protivu sebe. Na potezu je prosveceni, nekorumpirani i spreman za borbu i zrtvu dio naroda, kao sto je to i ranije bivalo.

 20. Slavko uradi nesto…uradi ti nesto,0.1%od Slavkovog pa je dovoljno ,svi bi da im neko nesto zavrsi a onda da se pijucka kafa i kritikuje.
  E pa to smo Mi.

 21. Slavko NIJE moga da NE bira UDBASE ka sto su pojedini od VAS, kad ZNA se i to ista ta UDBA mu je konstantno od day no. 1

  prijetila ZIVOTOM…!

  O CEMU vi sad glavinjate drugovi UDBASHI…?!!!!!!!!!!!

  Kaka CRNA sloboda…?

  Radio je NAJbolje kako je moga, ajte vi slatkorjechivi da ve vidim…lako je iz fotelja tipkurit tu po kompjutera.

  O kakvoj CRNOJ slobodi izbora vi govorite o kavim CRNIM “kadrovima” kad je 90% tih bilo okorjele LJENCUGE koje i sam priznaje da NISTO nijesu ni scele radit…

  Vi ko da NE znate TKO je vladao tada Cg, da je ona bila tad veliko- srbijanska i KOSova prcvarnica..!

  Ko da ste POMANITALI il spali sa neba , jucher.

  E NE zasluzuje VAS Gdo UDBASHI ni Slavko josh manje CG. Izvinite, al tako je SUHA ISTINA.

 22. @ realan, btw uopšte nisi realan, 🙂

  Slavko je fino napisao ko je htio doći u stranku u “veselim devedesetim”, rijetko ko! Zašto? Sad ću ti reći: Pa, očigledno, ti nisi bio, niti jesi liberal, možda si u najboljem slučaju bio onaj blagi, mlaki, simpatizer u srcu, ponekad, ali da to niko ne primijeti, a komoli nedaj bože vidi.. Iz tog tvog, “preudobnog” i kukavičkog položaja, ti nisi u stanju ni skapirati djelimično, a kamoli osjetiti ratnu psihozu i nasilje kako u politici, ulici, svakodnevnom životu.. tako i spram LSCG-e tokom cijelog svog postojanja od strane mafijaške vlasti i njene produžene crne ruke udbe. Prijetnje bombama, prebijanja aktivista i članova koji su dolazili na mitinge, od strane fizičkih lica a kasnije policije, barikade na putevima, blokade, ocrnjivanje i satanizovanje u medijima.. Alo, o čemu ti pričaš neznalico jedna? 🙂

  Dakle, povlačeći paralelu sa firmom i strankom, samo u jednom si u pravu: Poslovi i obaveze, moraju se delegirati, jer jedan čovjek, ili 2-3 njih, fizički je nemoguće da postigne da radi i održi rad stranke. Ostalo uporedjivanje, da ćeš imati/postojati u stranci samo sa najprovjerenijim ljudima/prijateljima, je politička i sociološka utopija, koja se svodi na društvo iz kafane, malog fudbala, isl.. Pokazuješ i tu koliki si analafabet spram politike, ALI da si se udostojio samo pročitati ovaj Slavkov tekst, vidio bi jedan ključni dio, a to je:
  (citat iz Slavkovog teksta)
  ” Naime, ranih devedesetih, počev sve od onog 26-g januara devedesete, kad smo se osnovali kao stranka, pa sve do njenog zamrzavanja 2005-e, skoro niko ništa nije htio da radi u LSCG, tako da ste bili prinuđeni da prihvatate one osobe koje su htjele da rade. Ova grozomorna činjenica brisala vam je mogućnost upoređivanja osoba, njihove analize i odabir, jer konkurencija, faktički, nije ni postojala, nju je, konkurenciju, svojim terorom sprječavala udba, a ulje, na vatru lomače, dolivala je mafijaška «politika». Znatan dio ovako pridošlih osoba postajale su, istog časa, mete udbine obrade. ”

  E, vidi sad, ovo piše na samom početku ovog Slavkovog teksta, što me nedvosmisleno opredjeljuje u stavu da ti ovaj tekst Slavkov nisi ni pročitao,a i ako jesi vjerovatno si pričao na telefon deset puta, tokom čitanja.. 🙂

  Zato jedan savjet za tebe: Ili pričaj onako kako jeste, i čitaj Slavkove postove kada već dođeš odje, ili maaaagla tvojim nesitinama i dezinformacijama odavde.
  Nemaš pravo da pominješ u tom kontekstu Džemala i Vesnu, jer to su ljudi, naročito Vesna, koji su vidjeli i prošli golgotu u CG, a samo zato što su bili moralni, etični, pošteni i ispravni ljudi.

  Ti si jedna obična kukavica, jer nije lak javni život na političkoj sceni – nije ako si u LSCG, ali onda ne kritikuj bez osnova kao kakva baba, a pojma nemaš o situaciji “na terenu”, i politici u CG pogotovo koju kontroliše mafija i udba (uključujući i fingiranu opoziciju, PzP i sve ostale “srpske” stranke..).

  Jedino je LSCG, jedino spasenje za CG i njenu istinsku demokratiju, sa svojim principima, načelima i doslednošću, kako ljudskim tako i političkim.

  ŽIVIO LSCG!

 23. @teodo
  ne bih se spuštao na tvoj nivo konverzacije, pa ću ti samo iznijeti neke činjenice:
  1. nijesam bio nikad zvanično liberal sa članskom kartom iz razloga što sam u to vrijeme bio maloljetan a poslije sam studirao u BG (kad sam se vratio LSCGa faktički više nije ni bilo). mada je tad bilo čak najviše maloljetnika na skupovima LSCG (ti vidi sam čega je to indikator). i opet, to je stvar moga izbora i ne vidim da zbog toga imam manje prava da ođe ostavljam komentare.
  2. možeš mi spočitavati da sam kukavica (to govori o tebi i tvom vaspitanju, a nikako o meni). pročitao sam ja cijeli tekst (a i većinu prethodnih Slavkovih tekstova), ali ne vidim svrhu “pojašnjavanja” već odigranih događaja. osim, ako me ne ubijediš da se zbog ovih postova istorija neće ponoviti. možda si zbog toga i ovako ogorčen jer znaš da bi opet isplivali razni Labudi, Miko Živkovići i slični. ti si iz Tivta i nemoj mi reći da od starta nijesi znao kakvi su ovi tvoji Tivatski izdajnici LSCG (ovo pričam jer sam ja iz Nk i svo vrijeme sam znao ko je i kakav čovjek Labud Šljukić – to je znao i cijeli NK uostalom). eto ti si bio aktivan na mitinzima, pa ako je tako – što ne diže glas i što ne bi drukčija istorija LSCG (bar u pogledu ljudi koji su iz tvog kraja)? tako da ne može biti apsolutno tačna Slavkova priča o nepostojanju izbora, tj morao je i on makar sumnjati u neke ljude (ako je imao imalo sluha). sad, druga je stvar kako se boriti protiv takvih podmetanja (zbog toga je politika i priznata i prepoznata kao prljava rabota).
  3. ja jesam politički analfabet ko što kažeš, a ja dodajem da nemam ni namjeru da se ikad aktiviram na tom polju. ali, ovo što sam naveo za partije jesu dokazane i gole činjenice (za one koji hoće da vide). s druge strane, moje skromno mišljenje je da ni ti nikad nećeš biti značajan faktor u bilo kojoj stranci jer tu stranku ja prvi nikad ne bih glasao (zbog tvoje retorike)
  4. ne vidim poentu tvojih postova, osim što pozivaš na izlazak na ulice i da se tako promijeni vlast. ja te onda pitam, jel treba svako malo da izlazimo na ulice i da ćeramo s vlasti funjare koji su se u principu u vlast infiltrirali po rođačkoj liniji a partije mijenjaju češće no čarape. sistem ne čine oni na vrhu već ona masa ispod (a oni se u potpunosti transformišu onako kako se mijenja čelnik institucije/firme). i na kraju, odgovori mi šta i ko sve čini LSCG danas? ovo pitam iz čisto tehničkih razloga – da bi se viđelo dali postoji potencijal (mjeren brojem ljudi) za sprovođenje korjenitih promjena (za koje se svi slažemo da su neophodne u CG odavno).

 24. Smatram da svrha ovog bloga nije da se uzajamno ceramo i prepucavamo. To nas nece nidje dovesti, odnosno ne do zeljenog cilja. Svi dobraonamjerni ljudi ne moraju biti i politicki pismeni. Podrazumijeva se da to mora biti vodjstvo, jer inace nema sta da trazi u politici. U politici je steciste najrazlicitijih fela i pravo je umijece prepoznati ih i svakoga postaviti na svoje mjesto.
  Nas cilj treba da bude, davanje priloga i iznosenje istinitih stvari koje mogu da pomognu u daljoj borbi protivu zla koje nas je snaslo.
  Udbasi ili dousnici ili njihove sluge rade svoj prljavi posao i to je tako.
  Ali mi dobronamjerni gradjani kojima je na srcu Crna Gora i njena buducnost treba da upregnemo sve svoje umne i fizicke snage u njen oporavak.
  Smatram da odje nije vazna ni jedna partija pa ni LS, vazna je nasa zajednicka domovina CG. Sve one kojima je to na srcu pozivam da ne budu uskogrudi, licni sujetni i gordi.
  Uostalom ne vidim nista lose da je realni uradio, realni je realan, a to nekoga moze i da zaboli.
  POZDRAV SVIMA, MNOZITE SE.

 25. El Re – ne kenjaj bre . Konektuješ se iz MUP u kojemu si radio , a sad si pao još niže pa radiš za njega . Žbir!
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  By: realan on April 20, 2011
  at 09:01
  ne bih se spuštao na tvoj nivo konverzacije, pa ću ti samo iznijeti neke činjenice:
  1. nijesam bio nikad zvanično liberal sa članskom kartom iz razloga što sam u to vrijeme bio maloljetan a poslije sam studirao u BG (kad sam se vratio LSCGa faktički više nije ni bilo). mada je tad bilo čak najviše maloljetnika na skupovima LSCG (ti vidi sam čega je to indikator). i opet, to je stvar moga izbora i ne vidim da zbog toga imam manje prava da ođe ostavljam komentare.

 26. Slavko kao i uvijek pise vrlo precizno i navodi cinjenice koje ne se nidje ne i nikad
  ne dokazuju.

  Do sad nijesam procitao niciji demanti potkrijepljen cinjenicama.Doduse bilo je
  ANB-ovskih podmetacina i komentara ali ne opovrgavanja Slavkovih navoda
  vec njina klasika.To smo vec odavno akceptirali.

  Dje mi Je Srele-a moj.Nestade bestraga.Nick vidim da si se upristojio.Jos po
  nekog kvalifikujes UDBA-sem ali manje.svaka cast.

  Gospodo,
  zabrinut sam za bezbjednost uzornog vinogradara Ljubise Krgovica ciji prvi
  komsija takodje ugledni vinogradar Dusko Markovic sa pozicije potpredsjednika
  vlade za pravosudje i bezbjedonosni sistem garantuje gradjanima bezbjednost
  a svom dojucerasnjem partijskom kolegi ocito ne moze.To tvrdi sam Krgovic.
  Ocito da on zna iz dosadasnjeg iskustva da oni koji su bili bliski prijatelji,kumovi
  i saradnici Djukanovicu ukoliko bilo kad to otkazu da im je bezbjednost ugrozena.
  S obzirom da se policija hvali da je procenat razjasnjenih ubistava jednak
  prosjeku u regionu a cinjenica da nijesu otkrivena ubistva Gorana Zugica,Darka
  -Belog Raspopovica i Baje Sekulica koji su bili bliski Djukanovicu daje mi za
  pravo da posumnjam da ce i ubistvo partnera i prijatelja Djukanovica pokojnog
  Dragana Becirovica ostati u skupini predhodnih.

  Kad ubistva premijerovih prijatelja i partnera nijesu otkrivena ostaje samo jeza i strah za obicne gradjane.Boze koli to radi kad policija ne moze da otkrije.

 27. Nick,
  Vjerovatno te boli sto ustvari zans ko sam pa me prozivas. Samo nastavi, za tvoju informaciju nijesam bio na popisu a to kako sam se izjasnjavao pa mozda kad ti nisi ni znao sta je crnogorac, mozes provjeriti u arhivu CG.
  Najveca nesreca tvoja a i mnogih je ta sto samo uvredama mozete komunicirati sa ljudima koji su daleko od toga. Daleko sam od tvojih prijetnji, tvog stava i tvog poimanja svega. Mene bi bilo sramota i to sam napisao prije pa mislim i vise od 6 mjeseci kad sam prestao pisati , da pisem na ovom blogu a da sam nesto drugo.
  Cinjenica jest da je od 1946 pa na ovamo puno crnogoraca bilo u UDBI , oni su je stvorili, gajili i zalivali do dan danas. Vidis moji to nisu, zamisli koliko boli tebe a koliko sam ja ponosan sto sam crnogorac i sto u svom domu nosim iskonski dio crnogorstva koji je privilegija.
  Nisam ja ni novopeceni, ni novokomponovani, ni onaj nastao mjesanjem mucaka devedesetih. Nijesam, i samo cu se nasijati tvojoj nemoci, tvom stilu, tvom neumornom pljuvanju koje te nece nigdje odvesti. Kad bi ti prestavljao CG onako i onoliko koliko ja gde bi ti kraj bio. Ovako, da nebi polemisali vise, ostavljam te crnogorskoj poziciji i opoziciji, pusti me svremena na vrijeme procitam tekst gospodina perovica, jer ako nista koristno je citati i znati neke stvari.
  A tebi cu ostaviti da saznas ko sam a ja cu ti dokumentovati da si grdno pogrijesio .

  Zamolicu da objavite ovaj komentar , dugo nisam pisao, samo sam citao, u nadi da ce stati neki sa uvredama.

 28. @kela
  da se spuštim na vaš nivo i da završimo:
  bravo ti ga expertu (aj me prosvijetli kako si otkrio/la odakle se konektujem – možda me znaš?).
  vidim ja da je ođe demokratija na nivou – ko god priča argumentovano, kulturno i razumno, ali ne kune i ne psuje – taj nije dorastao ovom uzvišenom blogu i automatski je udbaš i ubačeni destruktivni element.
  takvi ka ti, Teodo i slični (čast pojedinim komentatorima) – zadojeni i zagrizli u patološku mržnju, nikad vi nećete ni pokrenuti a kamoli izboriti neke promjene.
  ostajte mi zdravo i nastavite život u svom malom imaginarnom svijetu – đe možete do mile volje pretresati bližu i dalju istoriju, konstatovati i kleti zbog izdaja i drugih ljudskih prljavština, i Najbitnije: svakoga ko i malo drukčije rezonuje možete slobodno pljuvati i nazivati Udbašem, žbirom …).
  POZDRAVLJAM! ŽIVJELI VI MENI I PROBAJTE DA MALO DRUKČIJE USMJERITE SVOJU ENERGIJU.

 29. Nick,

  Pogledaj pazljivo, nijesam postavio ja isjecenu izjavu iz emisije. Vec iznad sam postavio pjesmu Radnicki rep, koja mi se svidjela. Samo je moguce to pogledati klikom na crveni tekst. A ispod je neko sasvim drugi postavio isecak.
  Pise By: cedomirantic on April 17, 2011
  at 16:54
  Pogledaj pazljivo, naravno pogledaj sve, pogledaj ko sam, ciji sam, od koga sam, ko su mi preci. Sve pogledaj, posalji mi a ja cu ti i sad i uvijek reci i dokazati da GRIJESIS !

 30. Prijatelji,
  zasto mi koji smo bili i ostali za slobodnu i demokratsku Crnu Goru da bilo
  kome dokazujemo ko smo i sto smo.Molim vas ne prihvatajte ulogu krivca
  i onog koji je stalno u defanzivi pa tako se konstantno pravda za svoje
  stavove.

  Nikad necu prihvatiti poziciju da lojalnost Crnoj Gori dokazujem i pokazujem
  onima koji su podmetanjima i lazima satanizovali LSCG i Slavka Perovica.Nikad.
  Nikad necu prihvatiti tezu da zbog navodne ugrozenosti crne Gore u bilo kom
  trenutku zanemarim ulogu mila Djukanovica kao vodje i organizatora svega
  zlog u odnosu na LSCG i Slavka Perovica.

  Nikad necu prihvatiti da nam zarad navodnog prosperiteta Crne Gore rezimske
  olosi predvodjene bilo kime drze moralne lekcije da je drzava iznad pojedinca
  i da nasim opravdanim zamjerkama ne nanosimo stetu navodnim simbolima
  drzave a to su po mnogima Milo.Filip i Ranko.

  Mislim da najvecu stetu ovoj drzavi i gradjanima nanose upravo ova gospoda
  posto niko od njih u svojim kapacitetima nadleznosti ne primjenjuje zakon i
  tako ne stiti interese drzave i gradjana.

  Dok ne uklonimo KASU na kojoj PATRIOTE iz rezima naplacuju CRNOGORSTVO
  mi necemo imati slobodne ljude.

 31. Izvini Fenix !

  Onda moj komentar ide tom LAZNOME Cedu Anticu…!

  Nijesam na tebe sceo – napanut.

  To ko si TI, to me jednako zanima ko STA Se desava na Marsu danas ..:-) Ne zanima me tvoj ID, druzhe…

  A i tvoje cgstvo je poznato odje, branjenjem RS odranije… Sto to znaci ja sam cgski Srbin…?! PRIZNAJ posteno da si Srbin, nece ti glava hvalit sa glave, ko sto ni mene nije..:-)

  I ja sam Crnogorac, ali iz Stare CG, a NIKAKVE veze nemam sa danasnjim poimanjem nacije od strane Montenegrinera Ranka EVivice.

  Dakle dobro znam ko sam i shto sam, tko su mi pretci bili, kojim jezikom su govorili. Ali NE smatram da trebam time da odredjujem neciji drugi nac. osjecaj, niti da ka ONI ubjedjujem ljude u ono sto oni zele da budu.

  Govorim otvoreno o svim porazima nacionalizma i velje- srpskog, – cgskoga, – hrvatskoga… sviju.

 32. Gradjani pokorni vidjeste li cudo nevidjeno dje Staljinov brkati unuk Rocen doceka
  Lavrova u grand cafeu usred Podgorice.

  Kad ne dodje Sergej Sojgu da ih samara dolazi Lavrov da ih uveseli.Mozda im je
  nasao nekog pijanog rusa da kupi akcije Prve banke kako bi se vec jednom zavrsila
  uspjesna dokapitalizacija.Bravo.

  Svaka cast ovoj vladi.Malo EU,malo SAD malo Rusija a konstantno kriminal.Cas
  Cane cas Sinavatra,cas Zvezdan Terzic cas Agim Ceku,cas Taci cas Karadzic.
  Uglavnom sa svima fino ni sa kim iskreno.

  Kad se ove igre potrose i provale se trikovi onda ce racun placati gradjani.I
  zasluzili su.Uglavnom se dive i podrzavaju sefa prevaranta i kamarilu oko njega.

 33. Prijatelji, da li ste znali da je gospodin Trikerra advokat koji je u advokatskoj kancelarijii sa advokatom Mila Djukanovica i Dusanke Jeknic E.Tucilom imenovan od strane
  ministarstva inostranih poslova Crne Gore za pocasnog konzula CG u Napulju.
  S obzirom da je on ujedno i advokat Stanka Subotica drugoptuzenog za sverc cigareta u Bariju ostaje da tumacimo da je angazovan da pruza konzularne i pravne
  usluge kriminalcima ranga optuzenih u Italiji koje predvode Milo Djukanovic,Stanko
  Subotic,Veselin Barovic i Dusanka Jeknic.Naravno i to o trosku poreskih obveznika
  i gradjana Crne Gore.Zasto da ne kad se niko ne buni.

  Da li se neko vozio auto putem Bar-Boljare koji je izgradio konzorcijum iz Hrvatske
  a cije otvaranje je uljepsalo prisustvo Kosorove i Cvetkovica uz sampanjac lazova
  domacina ex premijera Mila Djukanovica.Mogu vam reci divan put.Grandiozan
  poduhvat.Put cas vidis cas ne vidis.Cas mu je pravac kretanja prema Hrvatskoj
  pa se zove Jadranski cas prema Grckoj pa se zove Jonski.Bilo u kom pravcu da
  vozite dicite se da ste iz sojske i cojske Crne Gore.Ako cete prema Grckoj vidite
  auto put kroz Albaniju.Ljubomorni ste sto je njihov bolji ali ste ponosni sto se nas
  jos ne naplacuje.Ako podjete prema Hrvatskoj prkosite im jer oni njihov naplacuju
  a Milo i Lompar su nama napravili auto put koji se ne naplacuje i na rasklapanje
  je pa ga nose na predizborne skupove i nude kao sarenu lazu svojim glasacima.

  Ja priznajem da sam ljubomoran.Na kvalitet i divotu prirode.A tek tuneli i mostovi.
  Cudo tehnike.Cudo za cudjenje je i izgradnja pruge Podgorica-Niksic.Po obecanju
  izgradjena.Po cinjenicama ni do kraja iduce godine i uz jos dodatnih DVADESETAK
  miliona.Odlicno planiraju.A sto su divni kruzni tokovi diljem Crne Gore.Cudo.Dje
  to mucenici vidjose pa neselektivno svudje to kao resenje primjenjuju.

  Svaka cast Djukanovicu i Krivokapicu.Grade i rade.Aferim

 34. Gospodo,
  da li ste znali zasto je Elektroprivreda Crne Gore najprofitabilnije monopolsko
  preduzece koje eksploatise prirodne resurse prodato smecarima iz Italije firmi
  A2A.Evo vam po drugi put jasan i transparentan odgovor.Prvi odgovor otkupom
  akcija cime je obezbijedjena likvidnost banke i juce drugi put takodje otkupom akcija cime je yadovoljena zakonom obavezna dokapitalizacija koja je pokusana
  nekoliko puta bezuspjesno.

  Evo odgovora zasto je slucaj u Bariju za prvooptuzenog Djukanovica arhiviran,
  evo odgovora zasto je gospodin advokat Trikerra pocasni konzul i evo odgovora
  ko i kako krcmi novac poreskih obveznika Crne Gore.

  Naravno sve to radi onaj kome gradjani Crne Gore vecinski daju glasove na
  izborima onaj kome su gradjani muslimansko bosnjacke pripadnosti zaboravili
  deportacije i Bukovicu onaj koji je zamrzao SAH zbog sahovnice a kome danas
  gradjani hrvatske nacionalnost najvise vjeruju.Taj gospodin je Milo Djukanovic.

 35. @ realan, vidi klinac i udbasu,

  ti nikada nećeš biti naš nivo, jer si šupčina od kukavice, a prave stvari (upravo tako, ti jesi stvar, najobicnije orudje u rukama rezima..) treba nazvati pravim imenom. 😉

  Sve što si naveo nije tačno! Inače, jeste bilo omladine na skupovima LSCG, jeli bog dao, da ih je bilo i više, a to je tek plus za jednu stranku, ali nisu bili maloljetnici većinom, kako ti kažeš, tako da opet lažeš.

  No, to nije najbitiniji dio zašto ti odgovaram. (u početku nisam mislio trošiti truda na tebe, ne zaslužuješ ama baš ničim..hehe..)
  Jesam naravno iz Tivta sam rodom, to sam barem naveo na jedno 15-ak komentara do sada, a da si čitao moje komentare vidio bi da sam i vidio i ukazivao na neke izdajice još onda, ali dok te ne izdaju niko ti ne vjeruje.. Tako da “malac”, totalni si politički analfabet, to je činjenica, a to što ti navodiš organizacioni nonsens. Nisi ni moj komentar tebi kako treba pročitao, klinac. hehe..
  I, još najbitnije, ti možeš pisati odje, ali ćemo ti izlupatu verbalne šamare demantujući tvoje naručene udbaške laži, da ponovo odje možeš doći i širiti neistine, jedino ako za platu radiš..haha.. 🙂

  To što nisi , tobož, član nijedne partije, ali si došo na Slavkov blog napadati LSCG i Slavka, naš rad, i sav trud koji su mnogi od nas uložili u ideje LSCG-e, i ostali im dosledni!, samo govori u prilog klasičnom policijskom šablonu koji počinje sa: “ja se ne bavim politikom, ali ne valja vam to, to i to..”, pa takve smo odavna pročitali.

  Realan, majmune glibavi, tražiš i oćeš imena i dokle se stiglo ponovo sa LSCG i koji su planovi, koji su ljudi, jeli udbašu? Mrš, u rupu mišu jedan! HAHA 🙂

  BTW, da ti je zrno naše energije, pozitive, vjere u budućnost, snage za borbu za bolju CG.., pa ti bi sebe mogo pogledat u ogledalo, a ovako znaš..

 36. volim i ja vas !!!!!!!!!!!!!!
  goodbye luzeri !!!!!!!!!!

 37. @ realan,

  znao sam da si slobov, hmm.., pardon, djukin fan. haha 🙂

 38. Nick,

  Moje pisanje od ranije nema nikakve veze sa srpstvom koje postujem taman kao i crnogorstvo. Nekad sam ranije napisao da sam potomak prvog bankara u knjazevini a kasnije kraljevini crnoj gori. I moj korjen je iz stare crne gore, tacnije receno iz Bajica. Mislim da sam ti dovoljno rekao o sebi…
  Svjestan sam da busanje u grudi ja sam ovo ili ono i velicanje bilo kog naciona je samo propaganda koja nas je dovela dokle nas je dovela.
  Ne zelim polemiku sbilo kim ali isto tako ne pada mi na pamet da prizivam avetinjske strukture proslosti koje nazalost danas rovare po CG. U CG nema zdrave misli, ideje, nema slobode govora a ja upravo zivim u toj Crnoj Gori. E sad zamisli koliko je otuzan osjecaj zivjeti u okruzenju koje je toliko jadno, toliko ponizeno i bez ideje, bez vodje, bez cilja, bez icega sto je normalno. Nekome ovakva CG odgovara, meni ne. Ja ne zivim od uspomena, od porijekla, od toga ko mi je i sta bio. Oni su bili u svoje vrijeme, a ovo je 21 vijek u kome covjek treba da zivi dostojanstven zivot. A koliko je on dostojanstven i normalan sad svi vidimo, nista ne radimo, vecina cuti a manjina skida kajmak i uziva…

 39. I kao sto to radi sef svega u Crnoj Gori Milo Djukanovic i ovog puta ista matrica
  u vezi dokapitalizacije Prve banke.Uvijek se javljaju postovaoci lika i djela i
  naravno cuvari Crne Gore.Ovog puta je to ucinio Srdjan Kovacevic predsjednik
  uprave Elektroprivrede CG u ime drzave kao vecinskog vlasnika.Saopsti nam da
  je odluka o ucescu u dokapitalizaciji donesena kako bi se zastitio predhodni ulog.
  Ranije je drzava od sredstava dobijenih privatizacijom EPCG kupila 18 procenata
  vlasnistva Prve banke umjesto da ih investira zbog cega se i desila privatizacija.
  Znaci sad se radi nova greska da bi se zastitili od posledica prva kad su kupljene
  akcije po naredbi premijera Mila Djukanovica.Sve to gledaju i cute kvazi mozgovi
  Crne Gore.

  Naravno opet kao i do sad na svim medijima udarna vijest da je Apelacioni sud
  u Novom Sadu ukinuo rjesenje o izdrzavanju kazne Veselinu Vukoticu kojeg CG
  potrazuje radi izdrzavanja kazne od 20 godina izrecene mu u odsustvu.Ponavljam
  da me cudi upornost i zainteresovanost drzave za sudbinu Veselina Vukotica.Vidi
  se da je neko iz vlasti ugrozen njegovim boravkom na slobodi jer se njegovo ime
  spominjalo u predmetima u kojima je Stanko-Cane Subotic prijatelj i partner Mila
  Djukanovica i drugo optuzeni u Bariju pominjan kao akter ili narucilac.U predmetu
  ubistva novinara Iva Pukanica u Zagrebu Ratko Knezevic svjedoceci pred sudom
  oznacio je Stanka Subotica kao moguceg narucio likvidacije.Tvrdio je da je njemu
  i sad pokojnom Pukanicu Veselin Vukotic javio da mu je nudjen novac za likvidaciju
  njih dvojice.Ovu tvrdnju i pokojni Ivo Pukanic je iznio i tuziocu Shelziju u Bariju
  svjedoceci u predmetu sverca cigareta koji se vodi protiv Mila Djukanovica.Stanka
  Subotica,Veselina Barovica i Dusanke Jeknic i drugih.

  Vise je nego ocito da nervoza dolazi zbog nemogucnosti da se Vukotic dovede u
  Crnu Goru ne radi suocenja sa pravdom vec da bi zavrsio kao i mnogi drugi
  nekadasnji prijatelji i partneri Stanka Subotica medju kojima su bili pokojni
  Vanja Bokan,Milan Rajkovic,Goran Zugic,Baja Sekulic,Beli Raspopovic.Radovan
  Stojicic-Badza i ostali.Mozda slucajno ali su svi pobrojani bili ili partneri ili
  prijatelji Stanka Subotica.reklo bi se da osim kurtoaznog zaljenja da im prijatelj
  Cane nakon proteka cina sahrane nikad vise ni ime nije spomenuo.Majka Baje
  Sekulica ga je optuzivala no kako je ostala sama i ostarala sve je stalo na tome.

  Ko je Stanko-Cane milijarder Subotic.Zasto je Crna Gora postala njegovim
  taocem.Je li Jovica Stanisic mogao vise nauditi Crnoj Gori no sto je izmislio i
  poslao za partnera Djukanovicu ovu protuvu.Mislim da nam nije gore mogao
  nauditi.Dugo cemo placati danak partnerstva i prijateljstva sefa svega u Crnoj
  Gori sa Ubljaninom Canetom.Skupo ce to kostati i Djukanovica i sve gradjane
  koji misle da je divan prizor i ugodjaj kad mecka igra u tudjem dvoristu pa u
  toj igri davi nekog drugog.Zaboravljaju oni da mecka preskoci ogradu i za tili
  cas se nadje u njihovom dvoristu.A mecka ko mecka voli da davi sve oko sebe.

 40. Gospodo,
  danas je u vili Gorica Privredna komora Crne Gore organizovala manifestaciju
  dodjele godisnjih nagrada uspjesnim privrednim drustvima i pojedincima.

  Za drustveno odgovorno gazdovanje sredstvima koje ostvaruje koristeci
  prirodne resurse nagradu je primio predsjednik borda direktora Elektro
  privrede Crne Gore Srdjan Kovacevic.Naravno i zasluzio je.Dodjelu nagrada
  iz prvog reda nadzirao je i Milo Djukanovic.Zbog podrske porodicnoj Prvoj
  banci sredstvima drzavnog kapitala EPCG Srdjan Kovacevic je i zasluzio tu
  nagradu.

  Pogledajte kako revnosno Radoje Zugic sadasnji guverner centralne banke CG
  demantuje svog partiskog kolegu i bivseg guvernera Ljubisu Krgovica u vezi sa
  optuzbama Krgovica da je Prva porodica vrsila pritisak da izuzme Prvu banku iz
  mjera nadzora.Cusmo i od jos jednog od njih da mu je dalje bivstvovanje u CG
  pod znakom pitanja.Zasto li je to tako ako je nas bivsi premijer i njegova familija
  miroljubiva.Bar dosadasnja iskustva govore tako.Ko se njima zamjeri ustvari sebi
  otvara ratni front sa mafijom,Veljovicem,radijatorom,Vesnom Medenicom i Rankom
  Carapic,sa Bozidarom Vuksanovicem i ostalim zastitnicima lika i djela Prve banke
  i nasledno bogatih clanova familije Djukanovic.

  Ako se kriticarima Prve banke i Prve familije nesto slucajno desi znajte da to oni
  nijesu trazili niti narucili vec to rade samoinicijativno dobrovoljci zeleci da im na
  taj nacin uzvrate za ucinjeno.

 41. Sve istinu zivu govoris inglish, ali izgleda za sada dzaba. Mrtvo more.Svi koje pominjes ukljucujuci smrada micunovica i jos neke nece nam se sa grbace skidati dok ih majka PRIRODA ne skine.

 42. By: Teodo on April 21, 2011
  at 13:08
  @ realan, vidi klinac i udbasu,
  ti nikada nećeš biti naš nivo, jer si šupčina od kukavice, a prave stvari (upravo tako, ti jesi stvar, najobicnije orudje u rukama rezima..) treba nazvati pravim imenom.
  —————————————————————————————

  Nije El Re pročitao Pravilnik o zabrani udbaških šupkova na ovome Blogu . Viđeli smo – iz kanalizacije je izronio stidljivo , sa realnom i pragmatičnom prdnjavom . To je poznata udbaška kobasica za narod koji povremeno čita ovi Blog – a ne učestvuje na njemu . Svi mi liberali smo dobri je li , ali smo eto ludi – a ne znamo , jer nijesmo racionalni , ne razumijemo realnost politike . Pa nam stignu ovakve funjare da nas prosvijetle , da mislimo i pričamo ko i oni . Čim ga provalismo – uteče nam ko biza sa pazarišta . Takav je fukarluk otpadao od LSCG od prvoga dana i đe su danas ? Đe su ljudski smetovi : Nikaljević , Ljumović , Pulević , Vukotić , Bobo Zeković , Rotković , Vučinići , Živkovići i svi drugi ? Kad je DPS otro prkno sa njima završili su na margini – a prije toga na ljudskom smetlištu . A kad su nam nabijali nož u stomak i bježali u DPS , svi su se ko i ovaj realista slavodobitno opraštali poklikom : goodbye luzeri !!!!!!!!!!
  Realni nesrećniče – nećeš živjeti vječno , to zapamti . Sram i bijeda je jedino što imaš i potomstvu predaješ . Ko što je takav amanet očigledan i na tebi .

 43. Gospodo,
  na Svetom Stefanu kordoni policije.Ne ne hapse Stanka Caneta Subotica vec
  biju mjestane.

  Sjetite se da je nepoznati kupac u liku Caneta Subotica prijatelja i partnera
  Mila Djukanovica drzao zatvorenim grad hotel vise od PET godina.Svo vrijeme
  Djukanovic i kamarila su premjeravali kraljevu i kraljicinu plazu i park Milocer
  kako bi uradili planove za izgradnju privatnih vila.Naravno pod pritiskom
  javnosti u menadzment je uvedena firma pred bankrotom Aman resort iz
  Singapoure.Posto mrtvacu nije bilo spasa a da bi odrzali patronat nad gradom
  hotelom nadjen je novi navodni zakupac firma Restis iz Grcke.Prema pisanju
  novinara Zorana Bozinovskog iz Makedonije bio je prisutan kad je sin predsjednika
  uprave Budvanske rivijere Svetozara Marovica Milos doveo predstavnike te
  firme u vilu Montenegro kod Stanka Subotica da pregovaraju o ustupanju zakupa.

  Taman prosle godine pomislih da ce nastup Bocellija na livadi ispred ulaza u grad
  hotel najzad supljoglavcima Milu,Svetu i Canetu uciniti potrebu da se nas biser
  otvori i preda normalnim kompanijama na upravljanje i gazdovanje oni ponovo
  nadjose novog Adriana Zecu i ponovo udjose u prevaru.Cijelu proslu godinu su
  iz grad hotela iznosi rijetko lijepi i ocuvani stari namjestaj kojim se ponose veliki
  hoteli u Evropi.Nasi djilkosi predvodjeni skorojevicima iz Versace garderobe
  uradise nevidjenu pljacku.

  Ovih dana se vodi borba sa mjestanima kako bi ih uskratili mogucnosti opsteg
  pristupa osim vizuelnog onom sto je nekad bilo njihovih djedova.Svaka cast
  kad im ga moze biti.

  Prijatelji,
  procitajte u danasnjem Dan-u sta radi cuveni UDBA-s Rajo Vulikic.Meni je u sjecanju prica pokojnog Miroslava Vickovica da je prilikom posjete Zagrebu
  radi razgovora sa pokojnim Ivom Pukanicem kao clan skupstinskog odbora
  formiranih da obave razgovor oko pisanja lista Nacional o svercu cigareta
  primijetio Raja Vulikica na sred Trga u Zagrebu.Vrlo zbunjeno mu je dao
  nejasan odgovor zasto je bas tada boravio u Zagrebu.Nedugo zatim kao i
  zbog prema pisanju Hrvatskih medija provaljenog boravka nacelnika CB SDB
  Podgorica u Zagrebu Milickovica doslo je do njegove smjene.Kasnije se to
  prosirilo do tvrdnji da je taj gospodin trebao pruziti logistiku pokojnom Misu
  Vujicicu u uklanjanju Iva Pukanica.Danas njih dvojice nema ali zato Rajo Vulikic
  i dalje spija bez predaha.On je prema faksimilu sluzbene zabiljeske koju je
  objavio Dan a koju je sacinio tadasnji saradnik Duska-radijatora Markovica
  nadaleko cuveni Vasilije Mijovic iz afere >PRELOMI MASANE>pred referendum,
  saopstio Mijovicu da je vidio sad osudjenog Damira Mandica i osumnjicenog
  Vuka Vulevica kako izlaze iz golfa iz koga se tvrdi da je pucano na pokojnog
  Duska Jovanovica i da ih je vidio kako skidaju garderobu.Vjerovatno misleci
  da ce tim odstranjivanjem garderobe ukriti tragove barutnih cestica koje nastaju
  prilikom pucanja iz vatrenog oruzja.Ocito da je ta zabiljeska posluzila policiji u
  sklapanju mozaika oko mogucih izvrsilaca.Kao i uvijek kad to radi radijatorova
  prljava sluzba pustili su lazne signale da su Mandicu podmetnuti dokazi i sva
  revoltiranost porodice okrenuta u drugom smjeru.Naravno hohstapleri advokati
  Zeljko Jocic i Velibor Markovic umjesto da napadaju zakonitost prikupljenih
  dokaza oni ukrivaju svoju nesposobnost tako sto ostricu srdzbe porodice skrecu
  prema onima koji moraju da rade svoj posao vrlo cesto neuspjesno.Ovoga puta
  je sud prihvatio naknadne dokaze koje je moguce bilo rusiti da su Jocic i Markovic
  umjesto o novcu razmisljali kao advokati.

  Da ne bih bio pogresno shvacen zelim istaci da se kao i svi posteni gradjani CG
  zalazem da odgovaraju pred sudovima svi koji ucine zlocine i krivicna djela ali
  dozvoljavam mogucnost da i oni kojima se u zakonom propisanoj proceduri ne
  dokaze krivica izbjegnu zasluzenu pravdu.Moramo insistirati na postovanju
  zakona pa makar da i sto KRIVIH seta slobodno radije no da jedan NEVINI lezi
  u zatvoru.

 44. izvinjenje za off topic, istorijske paralele o rusenju sfrj: http://www.youtube.com/watch?v=_ujq3uHkLrE

 45. i sarajevski proces: http://www.youtube.com/watch?v=HqBu0D_BORM

 46. ntervju: Miroslav Šolević

  Režim nas je iskoristio

  Milošević je održao dva govora u Kosovu Polju: taj prvi govor u sali bio je mlak… Kad je izašao ispred zgrade, kad je video nekoliko hiljada razljućenih ljudi koji su se tukli s milicijom, uplašeno je izgovorio: “Niko ne sme da vas bije!” Bio je bled kao krpa. I njemu je bila prpa, lete kamenice, da ne dobije i on batine

  Miroslav Šolević (51), ekonomista, koji je po opštem uverenju bio neprevaziđeni organizator mitinga i sa svojim ljudima “glavni izvođač radova” u vreme “antibirokratske revolucije” širom Jugoslavije, danas u zabačenom selu Vilandrica, tridesetak kilometara pored Niša – čuva koze.

  “VREME”: Vama su bila otvorena vrata CK Srbije, sa Slobodanom Miloševićem ste se dogovarali o političkoj dinamici “događanja naroda”, Srbi sa Kosova i sa juga Srbije zovu vas “legenda”. Odkud vi ovde s kozama?

  ŠOLEVIĆ: Pa, od politike sam digao ruke…….

 47. šolević? yebo mu pas mater po hiljadu puta, i njemu i onom navodno penzionisanom udbaškom pukovniku sa kosova kosti bulatoviću.

 48. …skupa sa miletom pavićevićem, hehe

 49. Gospodine Peroviću, vama, vašoj porodici, kao i posjetiocima vašeg bloga koi slave Vaskrs, želim srećan Vaskrs!!!!!!!!!!!

 50. Svim vjernicima protekli vikend zelim da sretnem Васкрс/Usrksnje praznike/blagdane !

  Zivi mi bili…

  Hristos voskrese ! 🙂

 51. Nastavak slijedi… 🙂

 52. Ima istine u ovom video klipu Slovenac u Evropskoj uniji. Ali ono sto je bitna razlika je to sto Crna Gora ima 650 000 stanovnika.
  Jutros citam kolumnu jednog opozicionara u novinama Vijesti i pitam se , da li je moguce da neko misli da smo mi bas toliko infatilni, maloumni i da ti tekstovi ,,nadarenih,, spisatelja mogu proci. Mozda i jesmo al nece to trajati dugo. Dok svi oni uzivaju kako vlast tako i opozicija i zive u svojim stanovima ,narod CG je u duznickom ropstvu kod banaka. Sve su stavili na hipoteku, uskoro ce poceti i organe. Smijesno je sve, premijer na facebook cetita Uskrs, na blogu pise tekstove koji su i vise nego neutemeljeni . Slusamo pricu , koja sve vise gubi smisao i sve je postalo providno pa cak i oni skoro prosli protesti neke fb grupe. Sve je providno,prozirno, jadno , bijedno i izaziva gadjenje. Javna rijec ne postoji, razni preletaci lete i grabe za sebe a narod je u maglovenju.Prije bih rekao strahu jer nema vodju, nema onog ko ce ga povesti, kome ce vjerovati. Mada vazda je bilo tako kod nas. Velike ljude smo protjerali iz CG, a ovi mali pijuncici i paramecijumi zive bolje nego evropljani. I tako u krug, i tako 20 godina iz udobnih fotelja razradjuju i jedni i drugi strategiju ispiranja mozga, sijanja straha.Pritom, ako ne daj boze nesto kazete, istjerase vas na ulicu, proglasise neprijateljem broj 1, izopstise iz drustva. Nevjerovatan mehanizam funkcionisanja jedne drzave. Mozete pisati danima, govoriti da nesto ne valja, niko vas ne cuje, nikoga ne interesujete. O intelektualcima i metalcima da ne govorim. Sve je to isto, komad nedovrsenog, nezibruzenog materijala, koji se namjenski hladi i stavlja u vodu , kao eto reakcija neka, pusi se a sve u vodi ovih koji nam kao pokazuju, vidis desava se nesto i kod nas. Ono cega moramo biti svjestni, tesko cemo mi u EU, nema od toga nista, pa nije niko blesav, to je samo prica, paravan, a i ta EU za koju godinu mozda se i raspadne, pravice se neka BU( Balkanska unija ) .Pa ko ce nas u EU sa prosjecnom platom od 340 eura a Slovenac ima prosjecnu 3 puta vecu.
  Ovo je jedino parce virtuelnog papira na kome covjek moze napsiati nesto.

 53. I tako od Tvorca stigosmo do tvora…
  Interesantan smjer napredovanja. Jedinstvena prilika da jasno vidimo razliku u zadovoljstvu onoga što je mirisna ispaša vidika.

 54. 1979 god.Frenk Zapa je postavio definiciju rok novinarsta:”LJUDI KOJI NE UMIJU DA PIŠU INTERVJUIŠU LJUDE KOJI NE UMIJU DA MISLE, DA BI PRIPREMILI TEKSTOVE ZA LJUDE KOJI NE ZNAJU DA ČITAJU.”
  a jednom novinaru kaže – “MISLIM DA SI TI KURVA VLASTI, A ODRŽAVANJE LJUDI GLUPIMA JE RAZLOG TVOG POSTOJANJA”.
  kao da je definisao našu zbilju u politici

 55. Nista…..kako je krenulo sa ovim crkvama najbolje da montiraju jednu limenu na skupstinu Crne Gore kao onu na Rumiju ili pored skupstinskog ulaza jednu kao ona na Svetom Stefanu sto se gradi.
  Svojevremeno sam predlozio da se na Rumiju sagrade samostalni objekti svih religija crne gore u smislu karikiranja povodom toga sto se nista ne cini da se ukloni nelegalno podignuta gradjevina na toj svetoj i lijepoj planini kakvu nam je Bog dao, a ne kako je novi zamjenik ministra turizma predlozio jedan zajednicki objekat.
  A trbalo bi zainat poc gore i nacickat standova i metalnih turistickih objekata, vikendica i cuda svake vrste…Nacickat sa metalnim apartmanima kao sto su onu crkvu izvise Svetog Stefana urbanizovali…Da skrenemo sa teme…Posto sam arhitekta po struci, bio je jedan eksperiment dje su napravili makete Partenona, i slozili ih u pravilnom redu.Krajni zakljucak i utisak je bio da su dobili koncentracioni logor.

  Ka bi napravili jedan takav performans i nakitili vrh rumije svim i svacim…Dali bi skinuli i nelegalni objekat oko kojeg sva ova prica.Ja mislim da to nebi uradili koliko su pecobrazni…

  Sto se tice Luksica …
  Ako je dobar momak…sto radi u losem drustvu.

  Nema nista od toga.Ako je tesko sredit ekonomiju mogo je vratit Rumiju u prvobitno stanje.Nesto bi napravio…I da se ne zavaravamo.Losa vam je procjena momci.Stalno povlacenje i ulagivanje pred srpskim lobijom i uzurpatorom crnogorske crkve je veoma opasna stvar za postojanje nase drzave Crne Gore.
  Problemi povodom nelegalno izgradjenih crkava se ne rjesavaju prvo zbog uvrijezenog misljenja medju tom vladajucom klikom da time spustaju tenzije sto je totalno pogresna taktika i na duze staze je pogubna i kontraproduktivna.To je ista ona taktika tolerancije Hitlera i Musolinija kad su dolazili na vlast.Drugo, to se sporo rijesava i zbog toga sto veliki broj vlastelina ima simpatije ka toj ideoloskoj matrici samo je na privremenom radu u vlasti.Ono sto duze moze bit pa ce se onda vratit svom stadu.

  Crna gora je mala.Imao sam prilike da budem u drustvu i da razgovaram sa svim tim akterima crnogorske politicke scene pocev od raznih glavasa , onog bivseg pa sadasnjeg , crkvenih vrhovnika i masonskih majstora , pa pisaca i pjesnika crnogorskih…Niko me nije impresionirao a ni razocarao jer nisam ni nesto ocekivao.Sve obicni ljudi sa plitkim zemaljskim interesima i lazima za mase.Potrefite li kad na TV ili po novina da vidite njihove bestidne osmjehe od uva do uva.Bas su bile skoro neke fotografije Luksica, Markovica i jos nekih…Krajnje nepristojno pa da nam sve cvjeta.

 56. Samo sto sam mislio da mije nesto bolje pomenu Baletica i evo me opet uhvati Groznica !! Pozdrav iz Njemackog Filmskog Instituta

 57. Nick,
  sto se desava.Nema nidje Srela-e.Da nijeste dresove mijenjali.

 58. Prije nekoliko dana, pretrazujuci internet informacije u kojima se spominje moje ime, “naletjeh” i na komentar osobe bez imena i prezimena, a naziva se “inglish” u kojem se moje ime spominje u negativnom kontekstu u vezi krivicnog predmeta Damira Mandica ciji sam branilac. Samo neko takav, dakle bezimeni i bez dostojanstva moze da vredja i klevece i jos se poziva na zakonitost. Vjerujem da tu osobu ne poznajem, mozda se nikada nismo ni sreli, niti sam joj ista lose uradio. Ne zna ni moje odnose sa porodicom Mandic, jer inace ne bi napamet pricao o mojim motivima zastupanja. Kako sam branio Mandice vec sada se, makar nezvanicno, saznaje: u Nezavisnom dnevniku “Vijesti” prenesen je prethodno objavljen podatak koji je objavio “Wikleaks” – depesa koj je americka ambasada u Podgorici uputila Vladi u Washingtone-u u kojoj stoji da se nije mogla objektivno osporiti prva oslobadjajuca presuda s obzirom da policija i tuzilastvo nisu kvalitetno obavljali svoj posao. Očigledno se radi o nekoj besprizornoj osobi koja zasluzuje samo prezir i sazaljenje.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: