Posted by: Slavko Perovic | May 16, 2011

16.05.2011.g.

Evo vam podastirem drugi dio prethodnog intervjua, važno je! Inače, pitanja su boldovana kao i u prethodnom dijelu intervjua:

1.Pomenuli ste americki uticaj na sve ono sto se dešavalo u bivsoj Jugoslaviji pa i u Crnoj Gori. Da li je Jugoslavija , samim tim i Crna Gora, posluzila SAD-u kao svjetskom Strongman-u da, po vec oprobanoj (i moze se reci uspjesnoj) matrici, rjesava i ostala “goruća” pitanja u drugim dijelovima svijeta (Bliski istok, Srednja i Juzna Amerika, Oceanija i sl)?

ODGOVOR: Ne, to je, još od vremena kraja Prvog svjetskog rata, najbitnija karakteristika spoljne amričke politike čiji je jedini cilj rafinirano i rutinirano porobljavanje svih drugih i omogućavnje klanu koji kontrolše i drži američku državu u šaci, kažem državu, ali i još mnogo toga, drži sve najbitnije komponente da može nesmetano i stalno pljačkati na planetarnom nivou. Od kraja Drugog svjetskog rata, u koji su Amerikanci ušli planirano, treba se podsjetiti da su Amerikanci obavještajno naveli Japance na odluku o udaru na Perl Harbur samo iz razloga kako bi im mogli objaviti rat, takva politika Amerike je potpuno i do gola već decenijama očigledna. Milošević, ali i drugi faktori iz regiona, bili su njihovi igrači. Jugoslovenski rat Americi je bio potreban kako bi Evropi nabacili joč jedno laso oko vrata, ali, paralelno sa tim, dali još jedan veliki i krvavi doprinos pokretanju antiislamskog raspoloženja, što im je bio osnovni cilj, jer, SSSR se raspao, a Americi je bio potreban novi neprijatelj kako bi, pod krinkom rata protiv terorizma, sprovodili niz operativnih akcija koje bi im omogućile nastavak pljačkanja svijeta. Zbog toga su lagali kad su govorili o jugoslovenskom ratu kao proizvodu nacinalne i vjerske netrpeljivosti i mržnje, to je bila gola, paklena laž. Naprotiv, rat je, kao takav, od njihove strane planiran i takav sproveden, a Evropa je, poslije jugoslovenskog rata, postala žrtva američeke antiislamske politike. Amerka je postala jedna od najomraženijih zemalja na Planeti, u njihove propagandne priče o globalizmu, demokrataiji, slobodnom tržištu i slobodi niko više, ko je normalan, ne vjeruje. I još nešto važno, jugoslovenski rat je spasio NATO od nestanka, on je bio nova poveznica te vojne orhanizacije koja nije ništa drugo nego moćni laufer u američkom posjedu za totalnu vojnu i ekonomsku kontrolu Planete.

2. Složili ste se sa tezom da su vladajuće strukture igrale na kartu zaboravljene nacionalne podjele kao jednu od glavnih aduta za podjelu javnosti. Da li se, po Vama, uticaj 50 godina provodjenja komunističke ideologije i komunističkih vijesti mogao izbrisati za nepunih par godina, pomoću informisanja koje je bilo duboko nacionalno, vjersko i etničko? Mozemo li objasniti taj svojevrsni informacioni šok sa kojim 50 godina komunističke propagande odlazi u mali mozak javnosti, kod nekih čak i u zaborav?

ODGOVOR: Sve to ima dublje korijene. Kada se pojavila kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca, koju će Aleksandar proglasiti Jugoslavijom, ona je, ta Jugoslavija, faktički došla u posjed velokosrpske poltitke. Ova poltika je u samoj biti zločinačka i rasistická, kao što je bila i ustaška. Njena osnova je samo jedna – teritorijalno proširenje Srbije, asimilacija, likvidiranje ili posrbljavanje svih okolnih naroda, u prvom redu Hrvata kao najbrojnijih, pa onda svih ostalih, i omogućavanje srpskoj kriminalnoj i političkoj kliki da pljačka tu zemlju. To se i desilo. Aleksandar nikada nije imao ideju da Jugoslaviju konstituiše kao državnu zajednicu ravnopravnih naroda, a pogotovo ne da je vidi kao demokratsku. Naprotiv, on je imao samo jedan cil : svoju diktaturu i svoju pljačku. U svemu tome njegov glavni saveznik bio je mračni Nikola Pašić.

Podsjetiću vas, kada je Aleksandrov otac Petar postao kralj Srbije nakon užasno sramotnog ubistva Milana Obrenovića i Drage Mašin maja 1903-e, Karađorđevići su došli bez prebijene pare. Ali, kada je Aleksandar sahranjen 1934-e, kao žrtva ustaškog atentata u Marselju kojeg je Paveliću naredio Musloini, jer ustaše su bile samo teroristička grupa u Musolinijevimim rukama, Aleksandar je sahranjen kao jedan od najbogatijih evrospkih vladara i to vam sve govori. Činjenica da Aleksandar nije priznavao Crnogorce, Makedonce, Bosance, Albance, o drugim manjinama da se i ne govori, pružila je Titu moćnu političku polugu, jer je on propagirao Jugoslaviju kao zajednicuu ravnopravnih naroda. Faktički je Aleksandrova nemilosrdna, diktatorska i zločinačka velikosrpska politika, politički snažno nauružala komuniste. Oni su konstituisali, naravno, samo na formalnom nivou, Jugoslaviju kao zajenicu ravnopravnih republika i pokrajina, odnosno naroda, a suštinski iza toga je stajala samo Titova diktatura i ništa drugo. Ali je činjenica da je nacionalizam potisnut pod komunistički tepih i da u onoj zemlji nije bilo bitno ko je kakve vjere ili koje nacije. Komunizam je lagao na isti način kao što je lagao Aleksandar, isto tako pljačkao sopstvenu zemlju i te komunistické laži omogućile su lako i zločinačko rušenje one Jugoslavije. Želim reći da je zloupotrebu nacionalizma i vjere u političke i ratne svrhe bilo veoma lako, posredstvom apsolutno kontrolisanih medija, vratiti. To se i desilo, jedna gnusna laž dobila bi je obris istine koji se uskoro kupao u nevinoj ljudskoj krvi.

3. Kako je nastao “Liberal”? Ko(kako) ga je prodavao? Ko (kako) ga je kupovao? Ko (kako) ga je čitao? Ko (kako ) ga je pisao? Ko (kako) ga je ugasio? (Pomenimo i Respekt, ista pitanja mozemo primijeniti i u tom primjeru )

ODGOVOR: Podijelili smo prvi broj „Liberala“ na osnivačkoj skupštini LSCG održanoj na Cetinju 26-og januara 1990-te. Bilo je to prvo slobodno glasilo ikad pokrenuto u Crnoj Gori. Znali smo da u situaciji u kojoj udba kontroliše svaki crnogorski medij, a sa druge strane mediji se nalazi u poziciji velikosrpkog cunamija pristiglog iz Beograda, moramo imati list koji će zainteresovane istinito obavještavati o svemu, skidati laži o nama koje su plasirali velikosrpski mediji i saopštavati istinu o dešavanjima u Crnoj Gori, regionu, ali i u Liberalnom savezu. Sklopili smo ugovor sa jednom firmom koja je distribuirala i prodavala štampu u Crnoj Gori, dobili smo rat protiv tadašnjeg Ministrastva informacija koje je odmah zabranilo „Liberal“ , naćerali smo ih da ga priznaju o čemu su donijeli rješenje. Prvi brojevi „Liberala“ su se štampali na Cetinju dok nijesu nastale očekivane udbaške prepreke, a onda smo sa štampom prešli u Sarajevo, štamparija „Oslobođenja“, sve do početka rata, a potom smo se snalazili, rekao bih od broja do broja. Naravano, na kioscima se, od strane prodavača, „Liberal“ krio ispod drugih novina, a uskoro je počeo i da se baca prilikom transporta. Niikad nam nije uplaćen ni dinar od njegove prodaje, ali su ga ljudi tražili, kupovali, krili ispod drugih novina i čitali, išao je „Liberal“ od ruke do ruke i ljudima otvarao oči.

Tek nekoliko mjeseci nakon „Liberala“ pojavio se „Monitor“ Miodraga Profitera Perovića, kobne osobe, teškog prevaranta, pljačkaša i apsolutnog saradnika Mila Đukanovića. Ideja o pojavi „Monitora“ je moja, ja lično sam dao prvu pouku Miodragu Profiteru Peroviću kako se pokreće i pravi neđeljnik, pojma on o tome nije imao, i liberali su dali punu materijlnu i svaku drugu podršku „Monitoru“. Očekivali smo da će se kretati pravim putem, a to znači putem istine, ali se desilo sasvim suprotno. Osim onog dijela koji se ticao crnogorske prošlosti, ali tačno i samo onih tema koje smo mi otvarali i ništa drugo, „Monitor“ će odmah postati monstruozna prevara koja je, u glavnom, čitana zbog istorije. Takođe, pretvorio se u najmračnijeg neprijatelja Liberalnog saveza. Kada bi se, na osnovu pisanja „Monitora“, donosile ocjene o onome što se dešavalo zadnjih dvadeset godina u Crnoj Gori, mogla bi se kao istinita usvojiti samo jedna monstruozna laž da LSCG nije ni postojao! Zamislite, LSCG koji je postao najmasovniji politički pokret u Crnoj Gori, nikad viđen do tada i LSCG kao temeljni antiratni crnogorski pokret, LSCG koji je od genocida spasio crnogorske Bošnjake, Albance, Hrvate i Crnogorce, koji se dizao u zaštitu i povrijeđenih prava Srba u Crnoj Gori i još mnogo toga. Ovo vam sve svjedoči o istini ko je Miodrag Perović Profiter i što je prevarantski, tačnije rečeno mafijaški „Monitor“, a pored njega i svi drugi mediji u Crnoj Gori.

4. Na koji način je vladajuća struktura medijski “preuzela” ideju nezavisnosti Crne Gore od Liberalnog Saveza Crne Gore? Šta je tada objavljivano u novinskim člancima, kada je vladajuca struktura odlučila da prisvoji tu ideju?

ODGOVOR: Pucanje DPS na dva dijela, na Đukanovićev i Bulatovićev bio je, po naređenju Vašingtona Đukanoviću, početak javnog Đukanovićevog sukobljavanja sa Miloševićem koji je, od strane Amerikanaca, već bio otpisan. Taj događaj, to pucanje poručilo je Đukanoviću da je, faktički, ostao bez ogromnog dijela biračkog tijela, a on je to mogao nadomjestiti samo krađom našeg biračkog tijela. Za to mu je bila potrebna naša politička priča i on je nju, površinski naravno, potpuno pokrao pa su, u tome smislu, i mediji dobili naređenje. Preko noći je dojučerašnji velikosrbin, ratni huškač i organizátor rata te saveznik Slobodana Miloševića postao procrnogorski orijentisan, „branitelj i zaštitnik Crne Gore“, ali, istovremeno, Đukanović se zalagao za državnu zajednicu Crne Gore i Srbije i ta njegova laž kako se bori za Crnu Goru, valjala se godinama, (dok je udba šaptanjem saopštavala kako se on bori za nezavisnu), između ostalih mehanizama zahvaljujući i mafijaškim, to jeste, njegovim medijima koje su, navodno, osnovali njegovi najbliži saradnici. Po starom sistemu udbaškog uređivanja medija oni su odstrjeljivali LSCG i mene lično na svakom koraku proizvodeći me, ovoga puta, u saradnika Slobodana Miloševića, četnika i mrzitelja Crne Gore! Isti ovaj tretman preuzeće i svi regionalni mediji, jer je sve pokrenuto iz Vašingtona: i promocija Đukanovića u heroja demnokratije i antimoševićevca kao i sprječavanje Liberalnog saveza da priliku iskoristi za sebe. Đukanović će tada, pod imenom Miodraga Profitera Perovića, osnovati i novi dnevni list „Vijesti“, ali i Crnogorski književni list sa urednikom Jevremom Brkovićem, dva najsramnija lika i medija ikad pokrenuta i ikad viđena u Crnoj Gori. Imao sam jedno suđenje sa Jevremom Brkovićem na kojem je lično on sutkinji prezentirao, hvaleći se, samo jedan od bezbroj brojeva ovog monstruoznog glasila, a u tom pokazanom broju je on lično, pod raznim psudonimima, kao što je bio pseudonim Gligor Jabukić, napisao SEDAMNAEST tekstova protiv méně i liberala, a svaki tekst je bio sve monstruozna laž na laž! To su vam mediji u Crnoj Gori!

5. Rekli smo da u pojedinim slučajevima dnevne novine liče na kontraobavještajne izvjestaje, a Vi ste pomenuli i direktne informacije koje se dostavljaju iz obavještajne sluzbe. Da li onda mozemo reći da su sve novinske rubrike (mimo prvih strana koje se, po pravilu, bave politikom i društvom) opskrbljene takvom vrstom informacija? (sport, kultura, gradske hronike, crne hronike, magazin). Zašto je političkom establišmentu važno uplivati i u rekreativni dio života šire javnosti? Znaci li to da kontrola nad politickim razmisljanjem pojedinca nije dovoljna za kontrolisanje vlasti?

ODGOVOR: Pojedinac se kontrolce ispiranjem mozga, sprječavanjem da misli o bilo čemu osim o onome što mu je servirano, a servira mu se sve što odgovara njegovim instiktima, a ne nikako mozgu. To vam je seks, droga, sport, kladionice, zabava, mogućnost pljačke i tome slično. U tome smislu čovjek je, gobalno, već odavno uništen, od njega je ostala samo masa kostiju isprana i da postane rob i prihvati ropstvo kao jedini način provođenja života na ovoj krasnoj Planeti. U toj su poziciji današnji stanovnici Crne Gore i, sa tog aspekta posmatrano, to se može smatrati njihovim krajem. Oni nemaju radoznalosti, želje, poriva ni za saznavanjem istine, ni za Pravdom ni za Pobunom, ni za Slobodom, oni su, od strane režima, otrovano tijesto koje mafija mijesi kako želi, a oni se podatno tome miješenju predaju. Čim zastupate Istinu, oni počinju da vas mrze, jer oni to mafijaško miješenje doživljavaju kao potrebnu im i korisnu masažu, a mafija ih „masira“ golim i očiglednim lažima istovremeno ih pljačkajući i ponižavajući bez kraja i ograničenja. Svaka diktatura, pa i ova crnogorska, želi i hoče da začepi svaki, pa i najmanji otvor, kroz koji bi mogao punuti vjetar Slobode, to vam sve objašnjava.

6. Sta je sa ostalim izdavaštvom, beletristika, udžbenici, univerzitetska djela, šta se dešava sa kulturnom politikom Crne Gore, teatar, likovna umjetnost, kako je ovaj segment zivota prošao pod dvadesetogodišnjom vlašću ove političke elite?

ODGOVOR: Ne, oni nijesu poltička elita, oni su mafijaška vrhuška, nzivajući ih poltičarima mi ih sakrivamo, krijemo, makar i nesvjesno. Sjetimo se genijalnog Kopole, njegovog sjajnog filma „Kum“ koji je ušlo u samo srce mafijaškog zla, ali, nikad ne smijemo zaboraviti da su mafijaši u tom filmu prikazani kao ljudi koje nam je žao, nad kojima imamo sućut, taj je film, pored ostalog, i perfektna reklama mafije i njenih kriminalnih aktivnosti. Želim reći da Crna Gora živi životom, odnosno ropstvom Orvelove „Životinjske farme“, pa se tako ponaša i čitavi kulturni segment. Pogledajte vi crnogorske pisce, slikare, vajare, muzičare, arhitekte, pozorište, univerzitete, pogledajte „Maticu crnogorsku“ koju sam lično ja osnovao, crnogorski P.E.N centar čije sam osnivanje pokrernuo, udruženja pisaca, jedno sam ja osnovao, Helsinški komitet“ koji sam ja osnovao i vidjećete da su to sve gole mafijaške sluge, da pri tome ne pominjem sramotnu Dukljansku akademiju nauka koju je osnovala udba i za predsjednika joj postavila Jevrema Brkovića, slugu mafijaškoga, i tako vam to u krug trči za sopstvenim svojim mafijaškim repom. Možete misliti kad je čitava književna kritika u rukama sina Jevrema Brkovića zvanog Balša, a isto tako i zdavačka djelatnost, onda vam postaje sve jasno. U samoj svojoj suštini, mafijaška diktatura u Crnoj Gori nije ništa drugo, a ni treće, nego kopija njemačkog nacizma ili Staljnovog boljševizma, i da mafiji to međunarodne okolnosti dozvoljavaju, bila bi Crna Gora puna koncentracionih logora. Ovako, mafija je svu Crnu Goru pretvorila u logor kojim caruje mafija, a šefu te mafije, Đukanoviću, jedan Obama šalje otvoreno, sramotno i uvlakačko pismo! Užas!

7. Rečeno je na nekoliko mjesta da su Zapadna politika i njeni lideri na neki način doprinijeli ovakvom stanju u Crnoj Gori. Da li je nekada bilo šanse, mogućnosti, prilike, da se svo to stanje predstavi u nekom stranom, zapadnom, uticajnom mediju? Kakvo je Vase misljenje o svjetski uticajnim medijima? Da ;li su i oni paravan demokratije za neokapitalisticko drustvo, samo ljepse nasminkan? Da li je bilo šanse promijeniti stvari u Crnoj Gori da su strani mediji na vrijeme saznali kakva je zapravo situacija u ovoj maloj balkanskoj zemlji? Da li bi se Medjunarodna zajednica i javnost tada, makar deklarativno, zalozila za neke politicke promjene?

ODGOVOR: Najnoviju južnoslovensku tragediju kreirala je i sprovela u djelo CIA, u to nema nikakve sumnje, imamo čitave hrpe dokaza. Ova činjenica ne skida nikakvu odgovornost sa mase onih koji su povjerovali u ciaške laži i stavili se na raspolaganje jednom zlikovačkom planu koji se zvao i zove: obnova Dušanovog carstva ili Velika Srbija. Tvrdim vam da niko tako duboko i zlikovački nije izvaran od pojave Garašaninovog „Našertanija“ pa do dana današnjeg, od srpskog naroda. To je takva tragedija da tu pamet staje, ali, nadam se, da će se jednog dana i to brzog, Srbi kao narod kloniti svojih mitova i političkih laži, i da će se, konačno, okrenuti sebi i sopstvenom progresu. Naravno, iza CIA stoji politika određenih najmoćnijih krugova ne samo u američkom i multinacionalnom biznisu, a zapadni mediji uglavnom maestralno lažu kada neki događaj dotakne same termelje te strašne moći. Na primjer, poznato je da je CIA, zajedno sa izraelskom obavještajnom službom Mosad, srušila ona dva rokfelerova tornja u Njujorku i niko drugi. Svjedoci smo da je taj monstruozni zločin odmah zatrpan lažima i pripisan Osami Bin Ladenu kojeg su, a ja sam uvjeren da lažu, ovih dana navodno ubili. Bin Laden nije ništa drugo nego jedan od najznačajnijih cijinih kadrova, to vam je to, sve ostalo su tričarije u koje mogu da vjeruju samo budale. Sve vam ovo govori da su zapadni mediji o jugoslovenskoj krizi i ratu izvještavali tačno onako kako je odgovaralo CIA, a to je, jasno, odgovaralo kreatorima američke poltike na ovom prostoru, a cil politike je bio jasan: uništenje Jugoslavije i njena podjela do koje je došlo zbog, navodno, vjerskog rata i vjerske mržnje, što je čista laž! Do rata je došlo samo zbog toga što je rat planiran i projektovan daleko od balkanskih prostora. Ja sam gledao jedan intervju Henrija Kisindžera u kojem on laže kako je ovdje vladala vjerska i nacionalna mržnja i da te dvije mržnje ođe traju već šest stotina godina i da smo se mi, međusobno
klali i ubijali istih t šest stotina godina zbog istih razloga. Naravno, Kisindžer laže kao pas, namjerno i projektovano, zna se. E, kad su takvi vrhunski političari i jedan od kreatora opšte planetarne propasti, možete zamisliti kakvi su mediji koje drže Kisindžerovi prijatelji, tu nema tajne!

8. Kako mijenjati medije u Crnoj Gori? Kako medijski menadžeri mogu voditi medije ka objektivnom informisanju crnogorskje javnosti? Kako uredništvo moze postati nezavisno od vlasničke strukture (jos vaznije od politicke strukture)? Koliko treba vremena za tu popravku?

ODGOVOR: Najtragičnija istina o Crnoj Gori jeste činjenica da Crna Gora, ne samo da bježi od istine kako je nikad ne bi saznala, nego ona nema težnje za Slobodom, ona Slobodu smatra nepotrebnom glupošću, vjerovali ili ne, ali ovo logorsko stanje Crnoj Gori odgovara, ona ga ne trpi, ona ga ne osjeća ropstvom, ona ga smatra najboljim životom, i to je srž kataklizme crnogorske. Crnu Goru, njenu božansku ljepotu, njenu slavnu istoriju, njene slavne četiri dinastije, njenog svetog Vladimira i svetog Petra, svetog Vasilija, njene junačke pretke, ali i sopastvenu đecu i njihove potomke, izdali su i mafiji prodali i predali u zločinačke ruke skoro svi Crnogorci! Isto se odnosi i na crnogorske Srbe, Bošnjake, Albance i Hrvate, svi su oni, tačnije rečeno skoro svi, u brojčanom smislu, vojska mafijaška i to je ono što je kataklizma. Uvjeravam vas da bi pred crnogorskom kataklizmom od straha ustuknuli i jedan Šekspir, i jedan Dostojevski, jer je crnogorska pozicija stravičnija od najstravičnijeg horora, njoj nema uporedive na evrospkom kontinetu, osim, naravno, bosanske, jednostavno nema.

Mediji će se teško mijenjati, oni bez stalne pomoći finansijski ne mogu opstati, a jedina klasa koja u Crnoj Gori raspolaže krvavim, ali ogromnim novcem, je mafija. Dok je gođ mafije kao centralnog pokretača ropstva u Crnoj Gori, i ne samo to, nego i novog „gospodstva“, sve ostaje po starom. Naravno, sve to može da sruši i sruči u istorijsko smeće, ali i iza reštki zatvora, samo opštenarodni ustanak, pobuna, kojem, ja lično, ne vidim začetnike, a niti među lažnim novinarima skoro da nema ni jednog jedinog koji istinski želi da bude slobodan novinar!

9. Da li se javnost (u crnogorskom slucaju bolji je termin pojedinac jer neko ko odskace po pravilu ostaje usamljen i prokazan) uopšte moze boriti sa mašinom zvanom mediji i razumno politički rasuditi?

ODGOVOR: Ta borba sa medijima, može izgledati groteskno, ali nije, u Crnoj Gori uopšte nije potrebna, ispred nje mora biti rušenje vlasti, njeno lomljenje. Zašto je to tako? Crna Gora je mala, to je, populacijski gledano, broj stanovnika jednog malenog grada na Zapadu, tu svako svakog zna, svi znaju ko što radi, svi zanju sve, ali je njihova tragedija u tome što oni podržavaju lažove, pljačkaše, mafijaše, oni su njihov uzor i oni žele da budu kao oni. Nije tačno da su Crnogorci prevareni, nijesu. Tačno je samo to da oni prihvataju laž kao istinu, i to je nohova zla kob, slijede laž, a ne istinu.

10. Da li Slavko Perovic moze vjecno da se bori/nosi sa ovakvom pojavom (posto je cinjenica da se nosi dvadeset godina, pa Vas pitam moze li jos)?

ODGOVOR: Što se mene tiče, moja borba, dokle go postojim, nikad neće stati, ni moja, niti liberala. Mi smo ratnici!

Advertisements

Responses

 1. Uticaj Amerike je sjajno opisan i Slavkov opis smatram veoma korisnim da bi se razumjela sva pogubnost njihove politike. Doci ce vrijeme kada ce ovaj opis posluziti kao temelj razumjevanja americkog modernog fasizma i eventualno formiranje odbrambenih sistema od te grozne politike i razornog djelovanja koje ima u svijetu.
  Sto se tice negativnog uticaja M.Perovica na medijsku situaciju u CG u potpunosti se slazem sa stavovima Slavkovim. Dodao bih to da je Cano Koprivica htio M.Perovica strpati u zatvor zbog kradje koju je ucinio u Monitoru. Nazalost ja sam ga u tome sprijecio misleci tada da je M.Perovic dragocjen u borbi za nezavisnostCG i da to treba ostaviti za kasnije. Svi naredni potezi M.Perovica su me uvjerili da sam strasno pogrijesio i da se radi ne samo o lopovu vec i potpunoj ljudskoj nistariji. Medjutim posto Slavko u intervjuu dosta govori o medijima to osjecam da trebam ponesto napisati uzevsi u obzir da sam bio prvi predsjednik udruzenja nezavisnih stampanih medija CG. Kao prvo uticaj M.Perovica na uredjivanje Monitora nije u pojedinim vremenskim periodima bio veliki. Uredjivali su pojedini urednici Monitor dosta drugacije od onoga sto je on zelio. Medjutim kada je trebalo dati podrsku mafiji na celu sa M.Djukanovicem doslo je do opste saglasnosti izmedju njega i njih. U Monitoru je bilo i novinara koji su i hrabro i profesionalno pisali, ali njihov uticaj u uredjivackoj politici je bio minoran. Kada sam sa ekipom koja je uredjivala Onogost skoro duplo presisao tiraz, a i prodaju Monitora, zazvonila su zvona za uzbunu kod Udbe koja se odmah dala u akciju. Prvo su odmah kupili prodanu fuksu od Marka Vesovica koji je presao od nas ka Monitoru. Priznajem da je on odlicnim tekstovima u Onogostu podigao nam znatno tiraz. Moram istaci i da se od svih urednika koji su uredjivali Onogost za 13 godina koliko je izlazio samo Tanja Knezevic prodala rezimu tj.mafiji i to nakon sto vise nije bila u Onogostu. Niko drugi. To isticem kao veoma znacajno, jer ako se pogleda Monitor a i Liberal onda tih izdajnika je mnogo vise. U jednom vremenskom periodu je zaista postojala zelja da se preko medija rusi Djukanovic i DPS, ali je on to brzo shvatio i otpoceo sa kupovinom. Za bijedne pare, jer moderne crnogorce je lako kupiti, a ne treba ih cak ni solidno platiti.
  Najveci problem u CG je sto mlade, nove generacije nadmasuju sve prethodne u nesojliku, olosizmu i potpunom prihvatanju svega onoga poganskog sto je CG dovelo do stanja o kojem Slavko sjajno pise.

 2. cinjenica je da je Jugoslavija bila trn u oku svjetskim mafijasima, bez obzira cak i na usluznu politiku Titove birokratije. bilo je potrebno i dizanje iz mrtvih porazenih ideologija iz 2. svj. rata. jer samo tako se moglo ici na huskanje naroda jednih protiv drugih, jer to su ideologije, koje pored zvanicnog zastupanja kapitalistickog poretka, same po sebi dijele narod svojim uzasnim nepocinstvima iz proslosti. nijesu mogli huskati narod partizanskom prosloscu, ne, ipak se moralo ici sigurnim putem, kame, nozevi, bolesne price o kojekakvim granicama, religija i gluposti. druga je cinjenica da je u inostranstvu punom parom radila neprijateljska emigracija, jer je poznato da su na desetine hiljada porazenih snaga, njihovih pripadnika, emigriralo u juznu ameriku, USA, kanadu, australiju, zapadnu evropu… da su njemacka BND, CIA, kao i druge svjetske tajne sluzbe, surovale itekako sa njima, upotrijebivsi ih kad im je odgovaralo, namignuvsi im kad da zalaju jos jace. treba znati da je jedan milosevic, ” komunista ” fora branio jugu kroz velikosrpsku pricu, zivio u USA dosta godina, bankar. za hrvatske politicare se redom otkrivalo za koga su radili, u Sarajevskom procesu 1983. na sudjenju muslimanskim fundamentalistima Aliji i druzini podrsku pruzila velikosrpska ” avangarda ” na celu sa cosicem, beckovicem, ljubom tadicem… samo 7 godina prije zvanicnog huskanja na rat, a ovamo zajedno ispod stola krckaju… sve je to radjeno za interes onih kojima je rusenje Jugoslavije trebalo. sve su to IZDAJNICI. i ab birokratksa revolucija nije nisto drugo do slijed tih dogadjaja, milosevicev najobicniji domaci zadatak koji je odradio lansirajuci pse koji su mu lajali kako je on htio. uporedo ide i rusenje sssr i sramno ponasanje gorbacova, koji pod pastom izbjegavanja rata, a ustvari za prozdiranje kapitalizma i mafije na tle sssr-a, gasi sssr, a sada je tamo gola mafija koja je nista drugo do americka cirkusijada od lopova i hostaplera.

 3. Uvazeni prethodnici, posjetioci ovog bloga su rekli sve ono sto bih ja mogao reci vezano za kvalitet vaseg teksta, gospodine Perovicu. Dakle, sve je jasno opisano i sve je postavljeno na svoje mjesto, dakle, sve je sto ste rekli ISTINA.

  Vas blog je svijetla tacka na informativnom nebu ove na zalost zarobljene drzave, zarobljene pipcima hobotnice koji je stezu guseci i najmanji pokusaj za drugacijim pogledom na svakodnevni zivot.
  U tom gusenju, hobotnica, na zalost, ima podrsku, i eksperata za sve i svasta, kao i politicara za sve i svakoga!
  Naravno, nema povlacenje nema predaje, vjerujem da nas ima dovoljno da pokrenemo proces gradjanskog OTPORA koi bi za pocetak vodijo ka gubljenju apsolutne vecina DPS SDP koalicije.
  A krajni cilj ce biti, naravno, SLOBODA gradjanina, institucija sistema, pravnog poretka, SLOBODA DRZAVE CRNE GORE!!

 4. Živio Slavko Perović, vječiti čovjek dobre budućnosti !

 5. Nijesi se promijenio i svaka ti cast na tome.U Crnoj Gori i tvom Cetinju je jako tesko.Ljudske vrijednosti prosto nestaju.Tebi i porodici zelim prije svega dobro zdravlje i puno srece!

 6. Danas je u Crnoj, junastvo,hrabrost i cojstvo,boriti se i iznositi istinu i razoblicavati laz, koja je odje nasla sigurnu kucu.Slavko ti si u tome uspio i ostao dosledan.
  Predstoji nam neprestana borba sa bolesnicima koji vladaju. Vise nije bitno kako se zovu, oni su bolesni. Bolest je zeljeti vise nego sto ti treba i pripada, bolest je zelja za vladanjem i upravljanjem nad drugim ljudima…….oni su mnogo bolesni i treba ih lijeciti. Treba ih od svega toga osloboditi. Nek idu na duuuuugi odmor. Moze i u kamenolom. Nek se malo oznoje , jer preko znoja otrov izlazi iz organizma, a oni su puni svakog zla.

 7. Procitah ovaj tekst sa zadovoljstvom!

  Eto ako Ti moj Slavko zatreba onaj Grafos da ga ponovo pokrenemo!

  Slogan mu je bijo dostojan LSCG “Izdajemo sve lise Crne Gore”!

  Grafos je prije ugasen od LSCG! Njega su ugasili oni za koje je postojao do 1999.ugasili su ga Ti pjesnici koji poslije predjose na drugu kasu i ostadose do dana danasnjega!
  Sreca sto zadrzasmo po jedan primjerak mozda nekome zatreba u buducnosti ka SVJEDOK!
  Svi u to vrijeme nesto svecano otvarahu a Mi Grafos sa ironijom SVECANO zatvorismo!

 8. Procitao sam ova dva dijela intervjua. Ono sto jeste cinjenica , Karadjordjevici su iz izgnanastva potpisali spotazum sa Titom kako bi se obezbjedio kontinuitet Jugoslavije. Na izborima 1946 i onih cuvenih ,,coravih glasackih kutija,, dolaze zvanicno komunisti na vlast kao jedini predstavnici naroda. Nepobitna je takodje i cinjenica da je amerika lazirala izbore 1946 u Italiji i tako redom do dana danasnjih.
  Ono sto se ja cesto pitam je do kad cemo cekati da se na politickog sceni CG nesto promijeni i kad cemo poceti zivjeti u 21 vijeku ? Jeno se namece cini mi se svakodnevno da ce dosta nas napustiti CG , poci negdje i zivjeti zivot dostoja covjeka jer od cekanja, pisanja mog, nema velike koristi. Sistem je zatvoren, a plutani cepovi koji popunjavaju rupe su opozicija. To je vec tako godinama i naravno vlast samo taj cep malkice pokvasi kako bi nabubrio i kvalitetno zatvorio rupu. Narod se nista ne pita to je definitivno. Intelektualci ne psotoje ,to je jos definitivnije. 15% u CG zivi iznad evropskog prosjeka, CG borji 625 000 stanovnika i koju stotinu vise, oko 30 000 nezaposlenih, dug po glavi stanovnika sve veci, a svaki treci crnogorac na ime kreditia zaduzen oko 3000 eura. Svaka prica, predpostavka je dovedena na nivo statisticke greske da se nesto moze desiti ili promijeniti. Malo nas je , kako god okrenete. Kako onih koji zele vladavinu prava a tako i onih koji zele da rade a i onih koji ce odluciti da ono cuveno ojha ostave za neka druga vremena. Samo pravi ljudi i oni koji su sposobni pa cak i sa amerikom ili EU kvalitetno pregovaraju , samo oni koji imaju minimum nacionalnog interesa i identiteta, minimum moralnog i opste u narodu prihvacenog mogu dovesti do promjena u CG.
  Cinjenica da ni jedan , kako Srpski a tako i Crnogorski prestolonaslednik ne govore svoj maternji jezik govori da te porodice nijesu imale ideju, i da su dozvolile da ih unisti komunisticka petokraka i to samo tako sto su trapavo, neuko pravili dilove sa istom. Kontinuitet komunizma i svega mracnog sto je donio taj period se nastavlja i dan danas , filovan i upakovan u plavi papir sa zutim zvjezdicama. Naravno, taj upkovani poklon je nestvaran, postavljen na sve ekrane i novinske papire a sluzi za manipulaciju i profit odabranih evo vec 20 godina…

 9. Istorija terorizma sponzorisanog od Vlade SAD/The History of Government Sponsored Terrorism

  ChangeDaChannel

 10. Slavko,

  svaka cast jos jednom, pogotovo za hirurski precizan opis najvece mafijaske organizacije na svijetu a to je AMERIKA!!

  Pozdrav,

  Ighi

 11. Na ovu analizu me malo inspirisala moja komsinica koja ima neke moci koje nisu bas za ismijavanje a pravi i dobru kafu.Posto je snajderica primjetila je da Milo nosi dosta uska odjela a kad proslavlja pobjede je u kezual kao Marovic..Znaci covjek je neradnik samo takav..Pozer i varalica…kicos…gangster.To simpaticno zvuci kad to ona kaze ali i odise mudroscu i iskustvom iskusne osobe koja je prosla dosta u zivotu.Ali zato joj je Majki Korleone prva liga, pa bio krvnik i bilo sto…Covjek ima stila.A ovog naseg ne moze ocima vidjet.

  Pa nesto mislim…Ima ih raznih.I Kralj Nikola je stice se dojam bio tip Vita Korleonea.Nista lose o tome…Moj covjek…Stari ljudi starog kova…a ne kao ovi danas….
  Sukob medju Crnom Gorom i Srbijom je bio ponajvise porodicni.Evo opet mafijaske terminologije.

  Kriminal u Crnoj Gori je uvjek bio drzavni – jedino sto nije bilo officijalnog ministarstva za to.Vjerovatno zbog racionalizacije i drugih prakticnih razlogoga.Trebala bi i zgrada -Arhiv za Kriminalne Radnje .Uhhh…ako je kriminal drzavni a drzava porodicna…koliki su to samo debili sto sjede u EU…

  Analizirajuci istoriju i licnosti da bi otkrio kraj i rjesenje ove nepogode koja nas je snasla uzecu Kralja Nikolu i Mila Djukanovica za uporedni test.
  Kraj Nikola je srbovao kao sto je to i Milo cinio.Znaci tu se poklapaju.Otklon od srbovanja Nikoli ne uspjeva i staje ga glave a Milu uspjeva-formalno.E sad ima jedna vazna stavka dje se momak malo presao.Kralj Nikola je vodio biznis prije ovih njegovih i istorijskih komplikacija a ovaj Milo u toku i poslije istorijskih prekretnica.Zato on nece stradati od velikih istorijskih previranja vec od poslovnog i licnog kraha prouzrokovanog vodjenjem poslova i kriminala.Prakticno to ce biti nesto administrativno i krivicno.Uglavno zatvor u najboljem slucaju.Eto tako…Neka se ne ljute oni kojima ovo nije simpaticno.Ni meni se ne svidjaju politicke analize Srdje Darmanovica ali sto cu.Ovo je ozbiljna analiza potkrijepljena probabilistikom i zivotnim iskustvom.Neko ce rec…mogu oni tako citav zivot do u duboku starost puni para i van domasaja pravne drzave…normalne Crne Gore.
  Ne mogu….pre rano su poceli.Male su sanse za to….pogotovo kad pridamo one moci moje komsinice.

 12. Prvo bih htio sve da vas pozdravim.
  Za sajt sam danas saznao i sve pohvale. Evo par sati od kad citam. Ovo je nekako i komentar na sve tekstove koje sam procitao. Nadam se da mi necete zamjeriti zbog toga. Imao sam zelju nesto da napisem ali sam je potisnuo. Kako uhvatio da u sebi pisem komentar tako sam i odlucio da to i uradim.
  Zbilja su me tvoje rijeci podsjetili na dosta toga. Tvoja prica o narodu Crne Gore… u njoj se pronalazim jer je i meni ispran mozak. Ja vidim da se nalazim u nekom zatvoru i gusi me nesloboda i ponasanje ljudi ali zbilja mislim da sam nedje porazen. Umoran sam od sve te propagande i zbilja su uspjeli da me uniste. Pogotovo sa podjelama. Ja nebih nikakve podjele i ne volim da pripadam nekoj strani. Eto ja sam kao Srbin a zbilja veze neke nemam niocemu. Razmisljao sam dugo i odlucio da budem Srbin zato sto se moj otac tako izjasnjava. Shvatio sam da ako budem razmisljao, koliko mi je mozak opran nijanse ce odluciti da budem bilo sta. Mozda i albanac ili turcin, hrvat. Zato mislim da mi je pametnije da slusam oca jer meni to i nije bas toliko binto i ako mozda treba da bude. I onako me niko i ne pita. Ne dam da me to pitaju. Da je svve uredu rekao bih da sam bilo sta. Ovako necu da znaju ni da sam to. Ja zbilja ne znam u sta da vjerujem niti kome. Nekako me strah da vjerujem. Eto sta su mi sve uzeli. Osjecam kao da Crna Gora nije moja zemlja. Ne osjecam da nekome pripadam i nebih umro za nju. Mislim da su takva misljenja losa al…Ja imam 29 g. i prvi put sam glasao na referendum. Ja sam glasao za zajednicu ali zato sto mi se eto nesto tako to svidjelo. Smatram da sam pogrijesio sto sam izlazio. Zar nije tuzno tako misliti ali zbilja se ovdje radilo o svacemu oslim o nekoj zelji pojedinca da glasa za opciju koja mu se vise svidja. Tu kao da se nije glasalo za nezavisnu CG ili zajednicu sa Srbijom vec za svasta nesto neljucko i đavolje. Drugiput sam glasao kad je opozicija izasla zajedno na izbore. Ne znam na koje. Svidjelo mi se to i ako nikad nijesam mogao podnijeti glibavi SNP-e. Ja nijesam slijep i zbilja mislim da dosta toga vidim. Vidim sve to o cemu pises, osjecam to od malena ali eto ja avet povjerovah. Rekoh sta ako nijesam upravu a ne glasam. Sta me kosta. Bar glasam protiv ovih umisljenih pametnjakovica ateista. Al samo su mi uzeli i to malo snage da vjerujem da se nesto moze promijeniti. To im je i cilj. Pa sam bio i na ove ulicne proteste. Rekoh to je prava stvar. Sad ce. Narod je to. Al eto procitah i da si to prokomentarisao. Ja ne mislim tako al ce se opet zavrsiti na tome da se kao nesto pokusava a kao ne moze se , dok ne pocnemo misliti da nema potrebe sledeci put ni da se trudimo. Tako da ja sigurno necu mozda prepoznati pravi trnutak i umislit cu da je opet neka prevara i ostati kuci da se gnojim kad pravi trenutak dodje. A i medije si spominjao. Ja zbilja ne znam kako covjek moze to da radi. Kako moze da bude dio toga. Nedao mi Bog da budem u iskusenju tj da mi kao nekima posao zavisi od toga tj prehranjivanje djece jer ne znam sta bih uradio. Sad mogu samo da kudim. Zbilja mi se povrace od svega. Pogotovo ,,DANA,, jer ga moj otac cita. Kakav nesoj treba covjek da bude da bi kovao neku zavjeru protiv sopstvenog roda. Ne zamjerite na pravopisu jer nijesam bas bio redovan u skoli. Sjecam se jedne po meni politicke zbrke. 81. sam godiste i ne znam koji je to bio razred osnovne ali se sjecam kad je narod muslimanske vjeroipovijesti bio protiv liberala i pricao da bismo umli od gladi ako bi se ocijepili od srbije. Eto mene tako malog je to jako zabrinulo. Poslije par mjeseci je taj citav taj narod bio za tebe i stvorila se slika u mojoj glavi zbog svega sto sam slusao da liberali oce samo da ocijepe CG da ona vise ne bi u nekoj buducnosti pripadala mome narodu. Sa druge strane su bili oni koji brane moj narod. Ja sam zbilja tad pljuvao po tebi. Sad mi je drago sto postojis i sto u istoriji moje zemlje u takvim vremenima je postojala ta partija. Ja od tad nijesam bio niko i nista i nije me zanimala politika niti pripadnost bilo cemu. Tad sam nedje poceo i da se drogiram. Eto u takvom zivotu sam bio jako dugo. Oko 15 g. Izgubio sam mnogo. Nista od svojih talenata koji su vjerovatno i umisljeni nijesam iskoristio. Sad jedino sto zelim jeste da se trudim da bar budem covjek i svojim primjerom promijenim nesto a vjerujem da je to moguce. Jako vjerujem u to. Da se razumijemo, ja nijesam jedan od onih koji bi sjedio prekrstenih ruku da nesto pocne da se desava. Izasao bih na ulicu. Zbilja mi je dosta svih ovih nesoja na vlasti. Zbilja ni ja ne vidim opozicuju i sit sam njihovih prevara ali bih izasao. Sve je nekako potonulo i procitao sam da smo fenomen zajedno sa bosnom usta vjerujem. Ja sam srecan covjek ali nepravda boli. Nesloboda gusi. Nekako gledam da podjem odavde. Kako moze covjek da ne vjeruje da i njemu moze biti dobro ako ne ukrade. Kako moze da vjeruje da ce mu biti bolje ako ukrade. Kako moze covjek da pomisli da je sitnica nebitna. Zasto smo svi nevaspitani. Zbiljja smo jako nevaspitani i bezbozni prije svega. Ja vrerujem da ce biti bolje. Ovako i sa ovimma nece. I kako si samo u pravu kad kazes da nas narod stiti one sto ga pljackaju i zeli da bude kao on. Kako je to bolno.
  Jos jednom da ti se zahvalim za sve sto si uradio i sto radis. Nekako ti vjerujem. Osjecam tako. Vjerujem ti i zato sto vidim tvojim primjerom i onim sto si radi kakav si.

  Jos samo da kazem- ne zamjeri za mejl tj ime koje sam stavio u njemu. Pretpostavljas da je to ironija.Ćak imam i milovu sliku u sobi zajedno sa titovom i cegevara je tu. U pitanju je neka grafika koja moze se reci govori o istini koja se ne vidi od lazi jer su sva troica na slici komunisti. U pozadini pise ,,Slobo is not dead,, (pank) aludirajuci na to da su svi ovi na slici mrtvi. Cak sam i skupljao jedno vrijeme slike onog Suhog iz SDP-a sto je radio sa gradonacelnikom Mugosom. Gledali smo ga na tv jednom. Kakva budala. On ne zna sta radi pa je malo i simpatican zbog toga. Volim smijeh ljudi kad im kazem da skupljam njegove slike.
  Opet hvala i ne zamjeri za mejl

 13. Slavko rece>
  Pucanje DPS na dva dijela, na Đukanovićev i Bulatovićev bio je, po naređenju Vašingtona Đukanoviću, početak javnog Đukanovićevog sukobljavanja sa Miloševićem koji je, od strane Amerikanaca, već bio otpisan. Taj događaj, to pucanje poručilo je Đukanoviću da je, faktički, ostao bez ogromnog dijela biračkog tijela, a on je to mogao nadomjestiti samo krađom našeg biračkog tijela. Za to mu je bila potrebna naša politička priča i on je nju, površinski naravno, potpuno pokrao pa su, u tome smislu, i mediji dobili naređenje. Preko noći je dojučerašnji velikosrbin, ratni huškač i organizátor rata te saveznik Slobodana Miloševića postao procrnogorski orijentisan, „branitelj i zaštitnik Crne Gore“, ali, istovremeno, Đukanović se zalagao za državnu zajednicu Crne Gore i Srbije i ta njegova laž kako se bori za Crnu Goru, valjala se godinama, (dok je udba šaptanjem saopštavala kako se on bori za nezavisnu), između ostalih mehanizama zahvaljujući i mafijaškim, to jeste, njegovim medijima koje su, navodno, osnovali njegovi najbliži saradnici.

  Taman tako.Nakon kradje pobjede Narodnoj slozi u DPS-u su stvorene grupice
  kojima je bio zadatak da zbore kako je Djukanovic dobio izbore a time Bulatovica
  sve vise marginalizuju.Naravno sverc sa cigaretama je bio u usponu a Jovica
  Stanisic je od njega zahtijevao da izbaci Vanju Bokana iz posla i Stanka Subotica
  uvede.Vjerovatno i i tako pise u knjizi Bulatovic se tome protivio zahtijevajuci da
  UDBA direktno kontrolise sverc i naplatu takozvanih tranzitnih taksi.Nakon sukoba
  sa Bulatovicem na Djukanovicevu stranu stao je Amfilohije i crkva te tada dolazi
  do susreta u Beogradu sa pokojnim patrijarhom Pavlom.Tim manevrom on dobija
  znacajan dio biraca ali naravno ne dovoljno.Tada mu u pomoc dolaze glasovi
  bosnjaka i albanaca i on utvrdjuje liderstvo.

  Naravno UDBA sprovodi u djelo plan da se sve vise prica da Milo ide stvaranju
  samostalne drzave.Sve se to sapce a javno on utvrdjuje poziciju u zajednici i tako
  vara na dvije strane i one kojima je Crna Gora na srcu i one kojima je zajednica
  prihvatljiva.Najveci problem da sprovede tu nakanu mu je LSCG i Slavko Perovic
  koji ga razoblicava i sve njegove prevare cini smijesnim.Naravno tada nastaje
  UDBA-ska tvorevina da Slavko vise mrzi Mila no sto voli Crnu Goru.

  Sve ovo bi mnogo tesko bilo sprovodljivo da Djukanovic svojim kriminalnim
  novcem nije kupio u svim drustvenim strukturama ljude koji su zbog ko zna
  kakve sklonosti pristali na to.Za uzvrat su morali po pravilu blatiti LSCG i
  naravno Slavka.Mediji su tu odigrali ogromnu ulogu.Prednjacili su Profiterovi
  potpomognuti Jefremom Brkovicem i saptackom UDBA-skom masinerijom.
  Kao na sahovskoj tabli rasporedjivao je politicku i fakticku moc praveci
  od gubitnika na izborima patuljke stranke pozeljne njemu za koalicije.

  EU i USA su mu vjetrom duvali u ledja da bi od Crne Gore napravio sanitarni
  koridor u kojem ce se kriti kontaminirani politicari iz Srbije.Tada je stvoren i
  cuveni Drugi program sa emisijama Tamare Nikcevic dje su gostovali kriticari
  Milosevica i zagovaraci zajednice bez Milosevica sa Djukanovicem na celu.

  Mentori su ga gurali ka samostalnosti sto je on uporno izbjegavao jer da je to
  zelio prihvatio bi ponudu LSCG.On je krenuo u takozvanu Sivu zonu iz koje mu
  je dosla na poklon drzava kao imovina.On je nestedimice arci sa svojom familijom
  i partnerima.

 14. “Što se mene tiče, moja borba, dokle go postojim, nikad neće stati, ni moja, niti liberala. Mi smo ratnici! ”

  Nego što!

 15. Jedini Slavko od javnih ličnosti u Crnu Goru ima muda ovo da priča !!!
  Ovi lupeži što pokradoše po Crnoj Gori sve što vide i ubiju svakoga ko im smeta i od kojih ovaj posrani narod drhti ka lišće – e ti lupeži se vjerovali ili ne useru kad im se pomene Amerika !

 16. opet si rekao istinu, ali na žalost malo nas razumije a vrijeme (ovima kao što sam ja ) veoma brzo prolazi!!

 17. Ovo je ekstaza.Klucni tekst zadniih 20 godina od kad se nasa Crna Gora ubola na vreteno prevarom.Od tada spava dubokim snom.Sve je prekrila paucina.Vlast je zadnjih par dana opet krenula punom parom.Boje se da se Crna Gora ne probudi.Dirigovano iz vise centara se pojacava pritisak.Znaju da su krivi i koriste obrazac Napad je najbolja odbrana.Posto polako ostaju bez novca ostaje im samo strah da bi Crnu Goru i dalje drzali uspavanom.Odgovor bi trebao bit na napad odgovorit odma sa sto jacim napadom po mogucnosti iz vise pravaca.

 18. „Kažu da ništa na ovom svijetu – slava, moć, vlast, bogatstvo – nije vrijednije od obične slame ako nema karaktera. Karakter mora biti kičma svega.“(Miomir Čolaković)
  Edukacija odnosno obrazovanje, po svakoj logici stvari, APSOLUTNO se mora svesti na oblikovanje karaktera. Da svedemo svijetli karakter crnogorskih žitelja? Tri točke…
  Tačno je da nema Majke Hrabrosti. Lični primjeri odavno ništa ne znače. Naoružani primitivizam i naoružani primitivizmom, uz dobro poznate dodatke kuuulturee, stvorili su odličan teren za izmišljanje razloga za nepokretanje bilo kakve promjene. Ne aludiram na političke stranke ovoga puta. Da bi se promjena ostvarila, naročito u ovako potrošenim zonama poput crnogorske, zalančenim u neznanje i laž, onda je neophodna RIJEŠENOST. Zna se što ta riječ podrazumijeva, je li tako… E to!
  Sad ide pitanje: A crnogorsko blejanje i blejači koji umisle da je blejanje zapravo talenat pa, ne kao ovce, nego kao blejači….? E to! Pa malo sjevernjačkog prevođenja žednih preko…, pa malo podgoričkih trenutačnih zamjena sopstvenih govana sa tezama… Pa još malo južnije…. Dobismo naciju!!! U ime naroda, nego što!
  Što se tiče iskrenog navijanja da se bilo ko međusobno iskomati,to je onda zbilja vrlo teška depresija u pitanju! Samo mora da je i takvo stanje uzrokovano nečim. Nečim malo težim od iskrene konstatacije. Ako zanemarimo logiku i logističku podršku, jer u Crnoj se Gori vazda i dovijeka neko ili nešto čeka. Čeka se ili Slavko, ili Godo, ili zemljotres, ili Evropska Unija, ili ujedinjenje kršćanstva, ili rat ili pakt, ili ili! Čekanje je najbolja stvar u životu. (recimo i to, u ime logistike, da ovđe ljudi troše svoje plate tj. živote na prehrambene šetnje do „volija“ i nazad, i to je sve na što uglavnom troše svoje plate i platežne tabane). Trgovina srcem, da! Kakvo pošteno i zvučno ruganje građanstvu! Trgovina srcem.
  Užareno neznanje o sebi. Da, to!
  Ovo sve o čemu se radi, sve to u vezi sa Crnom Gorom, to uopšte nije sa njom u vezi. Jer da jeste, bilo bi drugačije nego što nije. A nije ni istina ni ljubav to o čemu se radi. A kad će – ne znamo. Tako veelee veeliki crnogorci. Tako im zdravlja i veselja!

 19. Dragi Slavko,

  I ovaj drugi dio intervjua je u maniru prvog dijela. Potpuno jasan i hirurški precizan. “Amerikanizacija” je u crnoj gori i na svim prostorima gdje preovladava ološ uglavnom donosila moralni talog iz kojeg se nažalost, ni generacije lako ne izvlače. Upravo to njihovoj ološkoj politici na Balkanu a i šire jeste cilj a u lokalnoj mafijaškoj latifundiji su našli izvanredne partnere. Mediji su naravno moćno oružje ali su u cg skoro potrošeni jer mi se čini da više i nemaju nikakav uticaj.

  Drugo američko oružje je bio novac (naravno njihov) ali dolar sve više postaje toalet papir i era SAD kao žandarma se završava. Oni samo mogu da “drže” pozicije sa mafijaškom ološi koju siju i skidaju kako im treba i posebno što će paliti vatre van SAD kako bi se udaljili od svojeg sunovrata.

  Prokletstvo zvano cg, posebno od 1997.godine kada je stvarana fiktivna podjela na Moma i Mila je samo ogolila dubinu zla u kojoj su crnogorci “s ponosom” ušli a izašli bez ičega vrijednog čime bi sada mogli krenuti u obnovu. S obzirom da su im (“crnogrskim vitezovima”) skoro sve uzeli zahvaljujući mafiji koju su instalirali sada će isti htjeti i da je šamaraju, kao što su to radili po Africi.

  Treba biti zadovoljan što si kao političar i borac u tom filmu bio velika žrtva ali i sačuvani neuprljani akter (gotovo jedini u cg) i nastavljaj sa ovako preciznim analizama.

  Puno pozdrava tebi i familiji.

  Aco Radulović

 20. Crna Gora se nece i ne moze promijeniti preko noci.
  Da bi se nesto mijenjalo, potrebno je imati minimum dinamike faktora/cinilaca koji mogu mijenjati crnogorsko drustvo. Te dinamike danas vise nema, a nema ni ideje kako da se ostvari minimum tog dinamizma.
  Hocu da kazem da za opsti bunt i bojkot ove robovlasnicke tvorevine se treba POKRENUTI i reci jasno i glasno: DOSTA!
  Ono sto imamo danas, u najpozitivnijem slucaju, je analiticki pristup, opservacija i introspekcija. Dakle, mjerimo koliko smo svi u zivom blatu koje se zove Crna Gora, koliko “cm” ili “m” ima jos nade. Prevedeno rijecnikom fizike, mi smo jos uvijek na gruboj Statici i samo elementaristicki procjenjujemo kakva je nasa snaga, a kakva snaga rezima, a kakva je snaga i rezultanta ostalih sila koje bi mogle djelovati na sve nas ukupno.
  Sa sigurnoscu kazem da robujemo jos komunistickim atavizmima, ciji su repovi jos u nasem kodu misljenja. Robovlasnicko-djukanovicevski poredak se moze samo promijeniti ostrim iskorakom na ulicu, sa ciglom u dzepu i palicom u rukama. Zlo je toliko naraslo, da ga nije moguce pobijediti mirnim i demokratskim nacinom. Ukoliko pokusavamo napraviti politicku akrobaciju u smislu da dobijemo senzibilitet nekoga da uoci uzasno stanje u Crnoj Gori, grdno se varamo. Sloboda se dobija borbom, ostro, zestoko, fizicki, intelektualno i sve sinhronizovano i u srce mafijaskog poretka.
  Jednom su me optuzili na DNMN (dok je postojao) da sam militarista kad sam pomenuo formiranje vojnog krila za oslobodjenje Crne Gore…Nisam se ni malo salio jer je Crna Gora UCMALO drustvo stotinama godina, a mit o “cojstvu i junastvu” je samo sublimacija nacionalne Ego istorije.Nije moguce promijeniti nesto bajato, ustajalo, zapusteno, poluizraslo jednim covjekom ma koliko hrabar i pravedan bio. U promjeni lopovsko-djukanovicevskog sistema moramo SVI ucestvovati sa Uvjerenjem.
  Dakle, ljudi, birajmo: vjecna polemika ili klasicni pragmatizam.

 21. Opservirali smo, posmatrali, diskutovali, uzeli mjeru, predlagali , doslo je vrijeme da se kroji, a materijala imamo dovoljno.

 22. Mima Karadžić snima urbani vestern “Bilo jednom u Crnoj Gori”

  Ovo ce biti zanimljiv film, pocetak kraja jedne velike dvadesetogodisnje diktature .

 23. Istorijski intervju! Fascinantni Slavko! Potvrdio je da je vodeci intelektualac u regionu i da je medju najvecim u Evropi! Drustveni angazman intelektualaca u regionu ce se posmatrati pre i posle Slavkovog intervjua! Nazalost, mi kao narod nismo dorasli njegovom delu!

 24. Veliki aplauz i za drugi dio intervjua , koji je veoma precizan i zastasujuce jasan I istinit … Sreca svih nas , da kazem , istomisljenika jeste upravo ta sto Slavko nastavlja da svlaci I razoblicava ove kriminalne prostitutke , ostavljajuci ih nage ,bez maski … Ovom prikom bih posebno zelio pozdraviti sve komentatore , posebno gospodu Radulovica, Inglisha , Daliborku , Angusa … Ciji komentari I analize daju dodatni izuzetno veliki kvalitet ovom blogu … Samo naprijed , sve cestitke

 25. Aide da se igramo asocijacija
  Kad se Kaze demokratija na sto prvo pomislite,ja na:prevara,…
  Kad se pomene criminal ja na:alkapone,amerika,a vi

 26. Čemu služi Trg Slobode? Đe su zastave na trgu Slobode? Đe je zastava LSCG-a? Visoko iznad puškarnica! Jeste valjda! Đe je draga sloboda? Je li se zavukla u nečije južne krajeve? U čije? Da nećemo da je prodamo možda? Mogli bi se obogatit od južnih krajeva. A i potrošit. Nego nećemo o tome. Neukusno je kao nešto pokvareno. Mnogo pokvareno. Nego nećemo ni o tome. Svečanost je svečanost. „Neće biti više: ZAMAŽI PA VLADAJ! Neće biti više njima sve da zamiriše!“
  Nauzgred iliti gledeasocijacija, jesu li sve američke zvjezdice na okupu?…

  Poštovanje gospodinu SlavkuPeroviću i svemu što je riječju otvorio a i ostvario, sve najbolje njegovoj porodici !
  i svakako treba reći da su citirane riječi Miomira Čolakovića preuzete iz odličnog zbornika gospodina Rajka Zorića tj. knjige „Misija“ posvećene časnom radu na nezavisnoj novini „Onogošt“.

 27. Bio si i danas si najbolji politicar i vizionar Crne Gore,veliki pozdrav

 28. http://javniservis.me/2011/05/20/branko-vojicic-o-televiziji-in/

 29. U emisiji Pečat:
  http://javniservis.me/2011/05/18/intervju-sa-vasilijem-milickovicem/comment-page-1/#comment-11022

 30. Danas je 5 godina crnogorske ‘nezavisnosti’! Dočim, prije bismo mogli reći 5 godina autohtone i eksplicitno demonstrirane crnogorske podlosti! Zavisna je ovo država, i to dobrovoljno, na unutrašnjem planu – isključivo od volje jednoga kriminalca, a na spoljnom – od volje svjetske mafije, koja je ovoga kriminalca ustoličila i učvrstila! Ali, danas treba reći – nije to splet ‘nerješivih objektivnih okolnosti iz kojih je Crnogorcima gotovo nemoguće izaći’! Upravo suprotno – Crnogorci decenijama ljube svoje lance! Nema tu pokreta za promjenom, nema dostojanstva, ni bljeska kakvog individualnog integriteta – a kamoli junaštva, nema hrabrosti; đe su te ruke muške što su nekad handžar nosile za slobodu zlatnu?! Predugo se već pružaju da uzmu siću koju im gurnu za neku prevaru, ili glas!
  I gledam taj narod…ne, ne nijesu oni ovce koje ne shvataju! Tačno shvataju što čine – u brk se oni keze istini i pravdi, u brk svojoj đeci, kojoj će se sjutra iz grobova rugati s riječima: – ‘a što ti misliš – da si bolji od mene?’ …Eto, neko napisa neđe da su u promotivni spot (??!!) povodom 5 g.nezavisnosti na RTCG, koji ide ovih dana, stavili Slavkov govor ‘Postojaće Crna Gora…’! E, pa zamislite tu bezočnost! Njegovim glasom pokrivati kanalizaciju kriminala, tezgarenja i prostituisanja svake vrste koje čine ovu državu slikom njene vlasti! Da ne misli izdajnik Vojičić, ili podrepna Rutovićka da svi ne vide njihovu namjeru da se Slavkom posluže ka čistim lancunom kojim se pokrivaju fekalije ove vlasti, a kroz nezavisnost? Ali samo da ovđe poručim ‘Vojičićima’, čijim klonovima je ispunjena CG – znate vi i ono , ono što je GOLA istina – nikada ova zemlja ne bi dobila ni taj formalni sud (u kojem zasad jesu pretežno govna) kojeg ćemo nazvati državom – da nije bilo kreacije, volje i vjere Slavka Perovića! Milo je izabrao ‘suverenistički’ put jer nije imao kud, uradio je to protiv svoje volje I želje, a u referendum ušao s nadom da će ga izgubiti s nešto više od 50% – kako bi opet bio ‘good guy u odnosu na Srbiju, zbog koje se ne može ovo ili ono, iako je zapravo pobjednik s više od 50%.’ A zašto nije imao kud nego u suverenističko tijelo? Zašto mu na raspolaganju nije bila neka druga opcija, a drugačija od Momirove? Nije imao izbora! Slavko je probudio ljude, rekao im, pokazao zašto svako treba imat svoju kuću, pomjerio ih poslije sto godina tako – da se više ne vrate…Jasno je dakle, da bi jedna mala zemlja, premaleni narod, koji je po mnogo čemu I zaslužio da nestane – opstao zahvaljujući ISKLJUČIVO kreaciji I upornosti jednoga čovjeka(ostali su se kroz LSCG ipak samo pridruživali) – nasuprot željama I akcijama vlasti, nasuprot željama I akcijama cijeloga svijeta – Slavku Peroviću! Previše bi bilo od Crnogoraca očekivati da su stali I iza slobode I demokratije kao neodvojivih dijelova istinske državne nezavisnosti, ali je isitna koju svako zna – da nije bilo Slavka I pokreta kojeg je osmislio ne bi nikome ni na pamet palo da u tu priču ulazi, čak štaviše i vlast i njen narod su tada bili na dijametralno suprotonom kolosijeku! Mi bismo danas bili neki srez, ili balkanska provincija ovoga ili onoga tipa isključivo zbog lukrativnih motiva ove vlasti , ali je Slavko, matirajući svaki put u nemogućim uslovima vlast, Crnogorcima vratio ime I prezime, iako nije uspio da im na duže staze probudi dušu – iz jednog jedinog razloga – na tom mjestu đe je duša, iz Crnogoraca listom zjapi crna rupa da u sebe uvuče svaku zraku svjetla! Evo još jednog današnjeg primjera – četiri strane u današnjim Vijestima (a koje je Milo utemeljio i osmislio radi obrađivanja suverenističkog biračkog tijela i njegovog odvlačenja od Liberalnog saveza) pokrivaju temu 5-ogodišnjice nezavisnosti! I zamislite – ni riječi o Slavku, ni riječi o LSCG! Apsurdno – rekao bi svaki Marsovac da je danas pročitao Vijesti! Ali, ne – ta činjenica, koliko gođ suludom I brutalnom izgledala – jer ona to kao uvredljivo krečenje istine – po sebi jest, ta činjenica u sebi ipak nosi jednu drugu istinu , a to je da se ‘oni’ I dalje boje LUČE koju Slavko nosi! On je ZABRANJENA TEMA, on je TABU! Jer nije se đavolima igrat sa svjetlom – moglo bi da ih sprži do nestanka! A izgorjeće kad-tad, I iza njih će ostati samo onaj smrad sumpora, istog onog zbog kojeg Čavez nije htio u UNu da govori iza Buša! Popeo se on tada za govornicu nakon Buša I s nje pozvao sljedećeg učesnika da zamijene redoslijed s riječima: ‘Zaista ne mogu govorit poslije njega, ođe SMRDI NA SUMPOR!’ A kad ‘ovi’ odu i za njima ostane samo taj smrad sumporni, biće to najopojniji miris koji će se Crnom Gorom proširiti poslije sto godina! Biće to prvi miris slobode!

 31. Mnogi cute, pisu po diktatu, izlaze po naredbi, klicu predhodno nauceno, smiju se kad im se kaze, nemaju svoje ja jer su ga dali njima , da ga koristi dom mu valja, treba, a posle ce ga baciti kao da ga nikad nije ni bilo. Koliko su ljudi izgubili kompas, koliko su daleko od realnog svijeta, koliko ima malo treba da kazu ojha a da isto to ojha zgaze kao da je, a i jeste, grlom prozvedeni ,danas pohabani dio crnogorskog nacionalnog folklora. Crnogorski oro, kolo, tamburica, i veselje koje slave i oni koji gaca na guzici nemaju.
  Sve je pocelo pocanim plotunima a zvrsilo se kongresom.
  I to je danasnji dan 21 Maj, prije pet godina i sad, sve isto, sve na svom mjestu , samo neki klinci u odijelima prosetase crnogorskim mostovima , ulicama, popese se na Lovcen ,poklonise se , izjavise i tako prodje nadnasnji dan… Dal se iko zamisli nad ovom Crnom Gorom, zapitah se…

 32. Slavko daj da krenemo da obnovimo LSCG jer ovo se vise nemoze trpjeti ovo je bruka pogledaj Cetinje grad bez opozicije ,vlast je dobila nesto vise od 20% glasova .unistise ga jos vise do kad ce ovo ?

 33. Slvko sto mislis o ovum skip bivsih u Budvi.
  Da nece mozda penzije da se povecaju,ili se osniva regionalna partija penzionera.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: