Posted by: Slavko Perovic | May 24, 2011

24.05.2011.g.

Crna je Gora „proslavila“ dan svoje „nezavisnosti“ i, po ko zna koji put, podigla spomenik svojoj „mafiji“, a zapravo slavila je dan svog dvadesetogodišnjeg ropstva, najsramotnijeg koje je ikad zbailježeno i viđeno na evropskom kontinentu. Glavni kreator ropstva i don crnopogroske mafije Milo Đukanović slavljen je na svakom ćošku i veličan kao crnogorski Justinijan, slava Justinijanu mrtvome! Sve je prošlo onako kako je mafija željela i organizovala, mafija koja se pokriva jezivimim imenom „DPSDP“. Da li je neko digao glas protiv, da li se neko pobunio, da li je neko izašao na ulice? Ne, naravno! Sva je Crna Gora horski pjevala i aplaudirala svojem robovlasniku, pljačkašu, ljudskom i političkom prevrtaču i lažovu. Da li je i jedan jedini list u regionu napisao makar jednu riječ o istinitoj prošlosti i sadašnjosti nekadašnjeg velikosrbina, obožavaoca, saveznika Slobodana Miloševića i ko zna koga sve još, da li je napisao makar jednu tačnu riječ o Milu Đukanoviću? Ne, ni jedan jedini, ili, možda jeste i taj jedan jedini, ali ja to ne znam. Da li je i jedna jedina crnogorska institucija digla svoj glas protiv „proslave“ koja je bila čista laž, ali i uspješan pokušaj da se ta “praznična” prevara zaodjene ruhom istine? Đe su bili crnogorski dukljani i oni drugi akademici, đe su bili profesori univerziteta, studenti, radnici, đe je bilo sveukupno crnogorsko roblje, a đe su im bili pisci, slikari, muzičari,đe su se zabile „nevladine“ organizacije, đe je bila „Matica crnogorska“, a đe je bio crnogorski P.E.N. centar, Crnogorska pravoslavna crkva, diže li glas, ljudi moji, jedan Marko Vešović, dade li izjavu Miodrag Profiter Perović, napisa li on, i ovog puta, jedan uvodnik u „Monitoru“, dade li intervju „Vijestima“ ili istoimenoj televiziji, napravi li Profiter procjenu i ocjenu dvadesetogodišnjeg crnogorskog robovanja, kuđ se đenu jedan „Helsinški komitet“ Slobodana Franovića, a što bi sa Crnogorskim narodnim pozorištem i ostalim pozorištima u Crnoj Gori, đe su im bili prigodni performansi nabijeni pobunom i porukom: „Đukanoviću, nećeš nas više tucati, dosta je bilo Milo!“ Pitam, đe su bili, i odgovaram: tamo đe im je mjesto! A đe im je mjesto? U mafijaškim krvavim klozetima, tu, i niđe drugo, tu su da mafijaše, lažima i fizički svakog dana peru i čiste jer, poznato je, obavljanje nužde baš kao i izvršavanje najtežih zločina traži čist vazduh i čist ambijent koji će se tek zločinom krvavo zaprljati, ali crnogorska mafija ima čistače kakvih niko drugi u Evropi nema! A što je radila „opozicija“? Isto što i crnogorski glavni tok, „opozicija“ nije uradila ništa samo iz jednog jedinog razloga: ona nije ništa drugo nego moćan dio i jedan od stubova mafije, to je očigledna, gola golcata istina, samo to i ništa drugo!

Sve rečno vodi postavljanju ključnog pitanja: da li u Crnoj Gori postoji patriotizam, i da li postoji ljubav prema majci našoj Crnoj Gori? Odgovor je jeziv: ne postoji! Da li je to patologija? Nije! To je nešto mnogo gore, to je sve ono što vidimo svakog dana i svake noći u svakom crnogorskom gradu, selu, zaseoku, to je suština zla koje se osjeća i vidi na svakoj crnogorskoj ulici, ali čast onima koji sve to vide, znaju, osjećaju, čast onoj rijetkoj sorti crnogorskih patriota, toj apsolutnoj manjnini istinskih mučenika, ali i velikih ljudi, onoj sorti koja sanja ustanak u Crnoj Gori, takav ustanak kakvog nikad nije bilo u novijoj crnogorskoj istoriji!

Mafijaški crnogorski mediji raspisali su se o „genijalnosti“ Mila Đukanovića, lagali su o njegovom doprinosu stvaranju crnogorske države, i ko zna, a sve u lažima, o čemu još. Svi mediji su, osim lista „Dan“, navodno zaboravili da je postojala državotvorna i istinski demokratska stranka koja se zvala „Liberalni savez Crne Gore“, stranka koja je ne samo kreirala i porodila obnovu crnogorske države, nego i obnovu Crnogoraca i svih ostalih koji u njoj žive, obnovu porodila, u svakom smislu te čudesne riječi! Svi mediji su „zaboravili“ da je postojao i postoji Slavko Perović, svi nas, u onom pomenutom krvavom mafijaškom klozetu brišu iz narodnog sjećanja, sve po naređenju šefa mafije, ali previđaju, u svojoj mržnji prema nama, mržnji natopljenoj zlom, primitivizmom i glupošću, odbijaju da prihvate istinu da liberali, tom njihovom klozetskom, kriminalnom i pljačkaškom svijetu i interijeru, ne pripadaju, taj mafijaški klozet je njihova planeta, prljava klozetska daska je okvir za njihove iskežene face, a mafijaške su trule, smrdljive, krvave zadnjice zvijezde njihove, neka mi Zvijezde oproste na poređenju!

Naravno, Branko Vojičić ne bi bio Branko Vojičić da se nije „dosjetio“ da na „javnom servisu TVCG“ mojim pokličem Postojaće Crna Gora… ne začini mafijašku televizjsku reklamu ove sramotne „proslave“, te očigledne sprdnje užasne koju mafija sprovodi nad svojim poslušnim robovima, nad čitavim jednim, nekad ponosnim i hrabrim crnogorskim narodom koji je, o tragedije li, već punih dvadeset godina obična mafijaška krvava i prljava krpena lopta za šutiranje!

Vrh „proslave“ bila je posjeta Bila Klintona Crnoj Gori. Bivši američki predsjednik je, na poziv Duška Kneževića, domarširao u Crnu Goru ispred svoje „Globalne inicijative“. Ah, svi znamo ko je i što Duško Knežević, znamo da je multimilioner postao zahvaljujući prijateljstvu sa Milom Đukanovićem, znamo da je Knežević tek samo jedna od nekoliko desnih ruku šefa crnogorkse mafije, znamo da Kneževićevog bogatstva ne bi bilo da nema crnogorske mafije, znamo da je mafija glavna desna ruka Duška Kneževića. Nećemo se baviti time da proučavamo koji je glavni cilj Klintonovog dolaska, jer, naravno, to su pare i ništa više, ali ni manje , a jedan od ciljeva mafije bio je da Klintonovim dolaskom i čitavim njegovim odama prepunih bezočnih laži, kruniše mafijašku „proslavu“ i stavi „krunu“ na glavu jednog od najpoznatijih svjetskih mafijaša. Dajem vam riječ, eto naredni put Klintona na Kosovu u zagrljaju Đukanovićevog brata blizanca mafijaša Hašima Tačija, sve će se odigrati po istom, teškim parama zasutom scenariju, a Klinton će Tačija, viđeće te, proglasiti kosovskim Linkolnom! A ođe ću citirati samo jednu od bezbroj Klintonovih laži, pazite što se bivši predsjednik usuđuje da kaže:

Raspad bivše Jugoslavije otvorio je pitanje kakva će biti budućnost i da li će etničke, vjerske i političke razlike u regionu dovesti do integracije ili dezintegracije, odnosno do bojnog polja. Imali smo rat u Bosni i nakon toga sukob na Kosovu. Bilo je potrebno donijeti veliki broj odluka za koje, ako ih sada posmatramo, možda se može učiniti da su bile očigledne, ali to nijesu bile.

Čista je laž da se Jughoslavija raspala u krvi i zlikovačkom ratu zbog etničkih, vjerskih i političkih razlika. Istina je da je onakav raspad Jugoslvije kreirala tajna politika Amerike i da se na tome scenariju radilo tri decenije, da je bivša Jugoslavija opstajala zbog toga što je bila ogromno finansirana od strane Zpada, a Josip Broz bio je zapadni službenik, igrač zadužen za nabijanje noža u tkivo SSSR-a, to je istina. Skoro svi jugoslovenski mediji, inače totalno kontrolisani od strane ondašnje udbe, čim je izdato američko naređenje sad! počeli su da sistematski raspaljuju nacionalnu, vjersku i političku netoleranciju koju su planski preveli u mržnju, a onda su na red došli vrhunski američki pioni: Milošević i oficiri generalštaba JNA! Sve drugo znamo.

Zašto Klinton dolazi u naručje Đukanoviću? Odgovor je: zbog para, na isti način mafija je dovela Mika Džegera i jednu Madonu… Doveden je Klinton da spasi Đukanovića od totalne propasti, da se podrži njegov ponovni izbor za čelnog političara mafijaške DPSDP i da se, sa te pozicije, Đukanović može, sasvim lagano, ponovo ugnijezditi u fotelju predsjednika Crne Gore ili njenog premijera! Bilo kako bilo, sva je, ničim kontrolisana moć, ostala u Đukanovićevim rukama, mafijaški klan Marović to dobro danas osjeća, na primjer. Ili, ko se danas uopšte sjeća smjene Željka Šturanovića zbog bolesti, smjene koja je nastupila iz „altruističkih“ pobuda Mila Đukanovića?Odgovor je: niko! Zašto? Zbog toga što je sve bila namještaljka! Đukanović se i tada spašavao od potpune propasti…

Klinton je bombardova Srbiju i Crnu Goru i nekadašnjeg američkog glavnog izvršioca Miloševića prisilio na poraz. Budite uvjereni, da je Milošević predao Kosovo onako kako su tražili Amerikanci, bio bi od zapadne strane proglašen aposotolom mira i siguran sam da bi mu se, američkom intervencijom, dodijelila i Nobelova nagrada za mir, ali, nije htio i dočekao je da vidi ko je bio stvarni i jedini šef kompletnog njegovog okruženja, onaj američki faktor koji im je naredio, okruženju, sad ga, konačno, izdajte! Izdaja je odmah uslijedila, Đukanović i Marović nijesu nikako bili najznačajniji, ali su bili najprepoznatljiviji Miloševićevi izdajnici. Miloševića će izdati i sluganska mu SNP, a zahvaljujući njihovoj igri u Beogradu, Milošević je otprempljen u Hag. Da li ste ikada čuli i jednu jedinu srpsku crnogorsku stranku da je snažno osudila zločinačku Miloševićevu politiku? Odgovor je: ne! Nije to uradila ni jedna jedina! Ta činjenica sama po sebi svjedoči o krajnjem političkom “dometu” ovih stranaka, svjedoči o njihovoj pravoj suštini, ali i govori o tome da se priprema ponovno objedinjavanje DPS i SNP, to je naredni Đukanovićev potez.

Klinton će sklepati Dejtonski sporazum kako bi se sa njim, pored ostalog, i u istorijskom smislu okitio, ugovor koji će utvrditi mir na našim prostorima. Ali, naravno, ovaj sporazum je karikatura mogućeg, a namjerno neostvarenog istinskog sporazuma, to je dejtonska farsa koja je nagradila srpsku agresiju i srpskog agresora i pružila mu skoro sve što je agresor i htio, a to vam samo po sebi dokazuje i razotkriva svarne namjere istinske američke politike. Evropljani su u toj velikoj američkoj igri, kao uvijek, bili i ostali najobičniji i najgori statisti, i ništa drugo. Američki cil je postignut: Kosovo te Bosna i Hercegovina su dvije planirane neuralgične tačke koje mogu ponovo ratno buknuti kad gođ Amerikanci pošalju onu čuvenu komandu sad! A kad dođe vrijeme, poslaće je, u to nemojte sumnjati. Đukanović je u toj nekoj budućoj, i mogućoj, novoj krvavoj kaši balkanskoj, samo još jedan poslušni izvršilac, za to im on, Amerikancima, i dalje treba, baš kao što, po takvoj nakaznoj “politici”, nije smjelo da se održi haško suđenje Mladiću, ali ni Đukanoviću, ni suđenje Jovici Stanišiću, ni suđenje Veljku Kadijeviću i nekom od drugih oficira iz đeneralštaba one sramotne i zlikovačke Miloševićeve vojske. Ili, kao što je toj istoj “politici” trebalo nedavno i navodno, ja lično mislim lažno, da se ubije Osama Bin Laden. Pogledajmo dejtonsku BiH, pogledajmo Dodika, pogledajmo i shvatimo da je ovakva BiH namjerno proizvedena kopija bivše Jugslavije, ali one Jugoslavije koja je bila već obrađena naopako i vješto, i kurvarski zapaljena ratnim požarom, a ovakva BiH je i bila cilj američke politike!

A što je uradila već pomenuta „opozicija“ povodom dolaska Bila Klintona? Ništa! A zašto? Zato što ona nije OPOZICIJA nego mafijaški skrojena „opozicija“. Inače, zar ovo nije bio trenutak da se „lideri“ parlamentarne „opozicije“ nađu zajedno, ruku pod ruku, i da pozovu sve svoje birače i čanove, da ih okupe nekoliko desetina hiljada i da naprave protest ispred objekta u kojem je Klinton držao slovo, protest koji bi kao vulkan izbacao iz sebe usklike najteže osude Bila Klintona i američke poltike, riječi koje bi bile jasne kao dan: Klintone, stidi se što podržavaš crnogorsku mafiju, mrš kući!

Ne, ništa od ovoga se nije desilo, jer opozicija ima na lažnim ramenima okačene one znakove navoda i izvoda, to su njeni jedini istiniti „činovi“, jer je ova opozicija po mjeri skrojena i lažna opozicija crnogorskoj mafiji, a zapravo je njen satelit!

Crnogorci, stvari su jasne već dvadeset godina, i očigledne su, ali uzalud, vi nećete da se pomjerite!

Neka vas je stid što ste slavili mafiju i dan vašeg dvadesetogodišnjeg robovanja!

Advertisements

Responses

 1. uhhhhhh………da se najezi covjek………….samo hrabro…….svaka cast

 2. Hvala Slavko za ovaj tekst! Tuzan sam ovih dana kad vidim sto usvari slave gradjani Crne nam Gore. Ovo je definitivno robovlasnicko drustvo i tacka. Pozdrav svim Liberalima koji jos nose lucu slobode u srcima!!!!

 3. Postovani Slavko, “novokomponovani” Crnogorci ne znaju ni za stid ni za sram.Ovakvo njihovo ponasanje je samo dio njihovog vjekovnog ponasanja skrojenog spram savremenih prilika.
  Zar nije oduvijek Gospodar u Crnoj radio sta je htio, Glavari su da bi bili glavari sve odobravali. Rijetki koji to nijesu lose su prosli. Sjeti se samo drasticnih primjera iz doba “malog” Zeka i situacije oko porodice Kadic. Porodice Blaza Boskovica i kralja Nikole i mnogih drugih.
  Razlika je samo sto se kralj Nikola kupao u lukzuzu svake vrste, a vojvode i serdari su mu sjedjeli uz verige i ognjiste i bili zadovoljni da ih Gospodar pohvali i potapse. Ovi sadasnji traze i zahtijevaju mnogo vise od Gospodara. O bijede, o sramote! Vremena i prilike su se promijenili, ali je sustina ostala ista.
  Oni koji to znaju i ciji je to posao vjesto to koriste veoma dugo. Niko nam sa strane nije kriv, zlo je domace, gadno, vjesto, prilagodljivo i”stotinu ce promijenit vjera da sprovede sto je naumilo, Ljubi ce u guzicu i Klintona i sve od reda ne zato sto ih vole ili cijene, nego sto to oce da pretoce u vlastitu korist. ONI znaju samo sta im je korisno, a ne sta je moralno, covjecno i tome sliocno . To su hulje gore i od klintona i sve te bjelosvjetske olosi. To klinton zna pa im se nije ni trudio i ime zemlje da zapamti. Uzeo je krvave pare zbog kojih je dosao i otperjao dalje. Nas je ostavio da se gusimo u prikljucku svjetske kanalizacije.
  Ovaj narod cim mu se ova sramota i zlo tako dugo desava, a ne reaguje adekvatno, vjerovatno sve to i zasluzuje. Cast izuzecima, ali su oni zanemarljivi.
  Sa strane nema pomoci jer oni imaju svoja posla i ovo se njih ne tice, moramo sami. Malo je reci da je to tesko. Od g….. se pita ne pravi.

 4. Slavko,

  AFERIM za tekst sto bi rekli Turci!!

  Pozdrav.

 5. CG snom mrtvijem spava? Potpuno pogresno. CG stanovnistvo je potpuno budno i potpuno svjesno. Jednostavno nalazi se u zeljenom stanju i sistemu. Voli djukanovic mila i da budu njegovi robovi. Da ih milo i njegovi mafijaski smradovi guze. A ovi sto ih Slavko prozva, pa oni su mu se naguzili odavnina. Djukanovic milo mora imati nevidjenu erekciju da bi stigao makar dio uvlakaca da zadovolji, a da ne ugrozi uzitak rediteljki i njenoj ekipi.
  Slavko je opet po ko zna koji put skenirao stanje u cg, takodje i americku zlocinacku politiku. U vrijeme milosevica trista puta je bilo vise medija i pojedinaca, a i opozicije koji su dizali glas. U cg nema vise nista. Ovo sto misli i hrabrosti ima ceka ustanak i cita ovaj blog (izuzimam ove sto to cine po duznosti). Djukanovic milo ce ipak i pored svega odleprsati, ali najporaznija cinjenica ce biti sto stanovnistvo cg nece dati nikakav doprinos tome. E zato je kazna koju to stanovnistvo vec placa teska, a bice i teza.

 6. Postovani Slavko, molim vas da mi date email putem kojeg nih mogao komunicirati sa vama, Ja sam Marko Zivkovic, mladi intelektualac iz Podgorice. Javio sam Vam se na vasoj facebook stranici, i nadam se da ste tamo zaista vi, a ukoliko niste molim vas da mi javide email , mozete mi pisati na marko.zivkovic@tso-epcg.com Imam neke ideje i predloge. Detaljnije cu vam pisati u emailu, nada se da se cujemo ubrzo. Veliki pozdrav!

 7. Odlicno, kao i uvijek, bravo Slavko.

  Nista ovi mafijasi ne bi mogli uraditi da nemaju ovakvu tzv. opoziciju i blesavi narod, kada se to dvoje sastave i najblentaviji mogu da vladaju.

  Neosporno je da su i strani faktori tome doprinijeli, lako je pomutiti tamo dje nema kvaliteta i morala, to se pokazalo fantasticno na nasem tlu koje je ipak vjekovima pokriveno sa trulezi. Mi smo sami krojaci nase sudbine, a tu smo se pokazali, kao jedinstven fenomen.

  Milojko ko Milojko, jase li ovaj narod jase i nikako nesretni narod da shvati da je doslo vrijeme da se skine, jer ga je dosta. No po svoj prilici ona stara izreka se pokazala u pravom svijetlu u nasem slucaju, kakav narod takva vlast.

 8. Ima ovaj tekst dosta istine a to znaci da je tezak za citanje jer je istina veoma teska.

 9. Amin na svaku rijec!!!!
  Bruka i sramota jos jednom su izasle na ulice Crne Gore, na ulice Cetinja , da proslave svoje robovanje!!!
  Kako rece V.D, Montenegro je jedina drzava koja slavi svoju propast i bezakonje!!!
  Slavimo mi to, uzivamo, jer , ko zna, mozda nas i Milo kakvim poslom ili novcanicom pogleda .
  Uzas , a opozicija je posebna prica. Kada njih covjek gleda, ne moze a da ne kaze TRAGEDIJA!!!
  Svaka rijec , ili obracanje ,je strikno u dogovoru sa udbom i ,tacno se zna da ‘OPOZICIJA’ treba da napada vlast, zato se i zove ‘OPOZICIJA’ , ali se tacno zna , po pravilima udbe, koja je granica i dokle se u tome moze ici, i nasa ‘OPOZICIJA’ igra upravo po tim pravilima!!!
  Ali ,moramo znati da je to jako unosam posao, jer ga u suprotnom ne bi radili.
  Pogledajte imovine i nekretnine nekih od njih.
  Vecina njih su i preofesori na univerzitetima, paradoks, bar kad je u pitanju komunizam.
  Komunizam ne poznaje , ali bas ne poznaje, da neko ko je stvarni protivnik vlasti radi na drzavnom univerzitetu, da se slobodno krece i obavlja aktivnosti.
  Zato i nema tih profesora, niti druhih intelektualaca ‘opozicionara’ , da izadju na ulice , da bojkotuju rad, da podrze ustavna prava , jer je njima superrrrr u svakom smislu i ne pada njima na pamet da to urade, jer u suprotnom ostadose bez ‘kruha mafije’!!!
  Uzas i pihhhhhh na sve takve ljude , a samo je mali broj onih koji ce reci NE i biti tu da se bore protiv mafije i njene opozicije!!!
  Pozdrav za Slavka i svako dobro veliki covjece!!!

 10. Genije,genijalni genije!!

 11. srecan rodjendan montenegro! vasa je zasluga najveca,meni je bitno da ja to znam.

 12. Slavko zaboravio si da pomenes ono nistavilo od Nenada Chanka smrdljivoga.Ono je stvarno bilo razocarenje…a sjecam ga se sa kongresa LSCG na Cetinju…

 13. Covjek nebi bio covjek kada ne bi pokusao, pisao, mislio . Bojim se da je narod u CG malo covjek a ponajvise covjekolicje koji je zaostao u evolutivnom razvoju odavno. Tesko je shvatiti ali lako prihvatiti kao cinjenicu i surovu realnost da smo mi istorijska greska, otpad i bezlicna masa koja ce ostati bezlicna jos decenijama. Sve nase moralno psiholoske karakteristike su toliko eskalirale da su postale patoloske , bolest, kojoj nema lijeka. Da u 21 vijeku postoji drustvo koje je u strahu, mraku a opet sdruge strane ogrezlo u bezobrazluku i bezocnim lazima ,stvarno je neshvatljivo. Sva prica o junastvu, doslednosti i cojstvu pada u vodu, ma odavno je pala. Taj crnogorski kukavicluk iskoristili su kako komunisti tako i svi ostali posle njih. Davno sam zapisao, vazda smo bili markirani, naduvani, drogirani a ponajmanje hrabri. Vidim mnogi se pitaju da li je neko na fb il dal neko drugi ovo pise umjesto G-dina Peorvica. Ma ko pisao, ma sta pisao, ovo sto citam ima svoj slijed, logiku, smisao, ali nazalost nema podrsku. Prepadaju nas , popisuju, kontrolisu. Nema straha onaj ko ima svoje ja , a onaj ko ga je dao, prodao, to je njegov problem, moj nije i nikad nece biti. Da li dolazi novo vrijeme, novi ljudi, reci cu, da dolaze. Oni koji ce imati smiso, logiku, stav, srce, dusu, sram i stid al ne nikako strah koji ce hraniti tako sto ce prodati sve svoje. Neko ce pitati kad, sto cekamo, ko su oni. Pa da budem iskren, kad bih vam rekao, mnogi koji pisu ili pak oni koji cekaju da nesto neko napise pocece da vrijedjaju. E da toga nebi bilo, onda samo mogu reci, neko misli, radi, sprema se, cuti, zna, i mozda ima bol u dusi al ne nikako strah od necije ponovne izdaje. Ovog puta idemo pametnije…

 14. Dragi Slavko,

  Potpuno jasna i precizna analiza. Apsolutno je precizno navedeno da u cg ne postoji gotovo niko ko u sebi ne misli da “živi” u privatnoj mafijaškoj latifundiji. Oni (crnogorci svih vjera i nacija) to vole. I nije šteta da se dave u sopstvenom gnoju. Problem je što u njega vuku i rijetke koji se tom živom blatu opiru.

  Dolazak Klintona je bila izvanredna prilika opoziciji (da kojim slučajem postoji u cg) da od njega traži da potvrdi ono što je izjavio na kraju mandata da mu je mafijaški don iz cg tražio da bombarduje sjever 1999. godine jer tada tamo, za razliku od vremena iza toga, nije imao glasačku podršku koliko je želio. Tada je tamo nekadašnja “prosrpska” opozicija imala baze.

  Nekada, 2001. sam bio u Sloveniji na proslavi 10 godina njihove državnosti u Potrorožu. Na licima ljudi koji su te junske večeri šetali po tamošnjoj obali mogao si vidjeti osmjehe, zadovoljstvo i ostvarenje želja. Toga kod crnogoraca nije bilo ni one večeri kada su dobili “državu” jer znaju da njima treba samo privatna mafijaška latifundija i don kojem će vjerno služiti.

  Puno pozdrava tebi i familiji,

  Aco Radulović

 15. Ovako rece Slavko>
  Sve rečno vodi postavljanju ključnog pitanja: da li u Crnoj Gori postoji patriotizam, i da li postoji ljubav prema majci našoj Crnoj Gori? Odgovor je jeziv: ne postoji! Da li je to patologija? Nije! To je nešto mnogo gore, to je sve ono što vidimo svakog dana i svake noći u svakom crnogorskom gradu, selu, zaseoku, to je suština zla koje se osjeća i vidi na svakoj crnogorskoj ulici, ali čast onima koji sve to vide, znaju, osjećaju, čast onoj rijetkoj sorti crnogorskih patriota, toj apsolutnoj manjnini istinskih mučenika, ali i velikih ljudi, onoj sorti koja sanja ustanak u Crnoj Gori, takav ustanak kakvog nikad nije bilo u novijoj crnogorskoj istoriji!

  Ovakvu dijagnozu Crnoj Gori nikad do sada niko nije uspostavio.Svaka ti cast
  gromado ljudska.

  Laboratorija zla pod rukovodstvom DPSDP-a kojom upravlja sef svega u Crnoj
  Gori je u hemiskom opitu stvorila sticung crnogorca po potrebi Prve familije.Taj
  je spreman na laz,podvalu i obmanu i da te pecatno gleda u oci kao da izgovara
  iskonsku istinu.Taj ugledajuci se na sefa svega,Crnu Goru dozivljava kao imovinu
  koju drugi treba da zanavljaju,podizu i cuvaju a da je oni i njihov sef rabe kao da
  je dusmansko.

  Kakva simbolika u proslavi jubileja Prve banke koja je cedo Prve familije ostale
  im od bogatih predaka.Ja vjerujem sefu svega na ovoj izjavi.Uostalom tako je i
  legalizovao Prvih DESET MILIONA EVRA.Proslava na Cetinju uz zvanice i glamur
  koji i prilici ljudima sa porijeklom.Proslava u opljackanom i osramocenom Cetinju
  gradu heroju otpora zlocinackoj druzini organizovanoj u politickoj stranci DPS.

  Izmedju kongresa zlocinackog udruzenja,dana samostalnosti i jubileja Prve banke
  ceda Prve familije nasom dragom i prelijepom MAKEDONIJOM proseta se i zadivi
  izlapljeli prijatelj i sponzor zlocinaca ex predsjednik USA Bil Clinton.Da sve nije
  placeno novcem ovog opljackanog i osramocenog naroda ne bih ti dao pet para.
  Bilo kako bilo sticung crnogorci vole da vlada sef Milo da bi mogli najvise voljeti
  svoju imovinu Crnu Goru i najvise je pljackati naravno a da joj poreski obveznici
  pune kasu.

  Ti si Slavko njihova mora jer si im kako kazes sa apsolutnom manjinom rijetke
  sorte mucenika ugravirao trajni zig srama i prezira sto im nikakav novac i raskos
  ne mogu nadomjestiti.

  Slavko zivi nam dugo,nastavi hrabro kao i uvijek,znaj da mora doci nase vrijeme
  njima dolazi vrijeme placanja za ucinjena nepocinstva.Nijesmo revansisti ali se
  pravda mora zadovoljiti.

 16. Povodom proslava Prve Banke CG.
  Da li su pozvali potomka covjeka koji je ulozio milion dolara u zlatu da bi banka bila otvorena te 1901. Zivio je i radio u Americi , upoznao sam slucajno njegovog potomka?
  Da li su pozvali potomke akcionara tadasnje Prve Banke osnovane 1901, ja sam eto igrom slucaja jedan od njih ? 🙂
  Nisu, nisu jer ih je sram, stid, jer pokusavaju prkositi svemu normalnom i ljudskom ,pokusavaju prekrojiti tradiciju, napisati neku novu istoriju . U tome im pomoze narod, komunisti , njihovi unuci i praunuci. Veliki srbi jos veci crnogorci , a tu dragi moji nema ni S a ni C .
  Tesko je zivjeti sa kratkom istorijom, jos kracim pamcenjem, jos kracom tradicijom. Pritom sve lazno, nije lako. Zato im se svima oci cakle, osmjesi su kiseli, ruke nemirne, a znaju i da uzdahnu onako duboko. Na kraju pade kisa, cetinjsak kisa a to je znak sa neba i ako malo nas vjeruje u nebo, pravdu …

 17. MOJ DRAGI SLAVJKO, JA SE I DALJE NADAM DA ZNAŠ DOBRO KOME OVO PIŠEŠ?
  TVOJI A I NEKI MOJI BIVŠI DRUGOVI SU LIJEPO PROŠLI KROZ OVU MAFIJAŠKU TRANZICIJU (A U ČAST LSCG)NAŽALOST.PA ME JE STRAH DA OD TVOJEG PISANJA OVOME (ČAST IZUZECIMA)FUKARSKOM NARODU OD VAJKADA NEMA NIKAKVA FAJDE!BILO BI MI DRAGO DA SE VARAM. ŽIVIM U NADI DA ĆE OVE “MLADE”GENERACIJE SHVATITI DA IM NIJE MJESTO U MAFIJAŠKOM DRUŠTVU. IMAO BIH JOŠ TOGA DA PIŠEM ALI NEBIH DA ZAMARAM ,ALI NEKA ZNAJU DA MI NE BOLUJEMO OD AMNEZIJE.

 18. Slavko pita>
  Zašto Klinton dolazi u naručje Đukanoviću? Odgovor je: zbog para, na isti način mafija je dovela Mika Džegera i jednu Madonu… Doveden je Klinton da spasi Đukanovića od totalne propasti, da se podrži njegov ponovni izbor za čelnog političara mafijaške DPSDP i da se, sa te pozicije, Đukanović može, sasvim lagano, ponovo ugnijezditi u fotelju predsjednika Crne Gore ili njenog premijera! Bilo kako bilo, sva je, ničim kontrolisana moć, ostala u Đukanovićevim rukama, mafijaški klan Marović to dobro danas osjeća, na primjer. Ili, ko se danas uopšte sjeća smjene Željka Šturanovića zbog bolesti, smjene koja je nastupila iz „altruističkih“ pobuda Mila Đukanovića?Odgovor je: niko! Zašto? Zbog toga što je sve bila namještaljka! Đukanović se i tada spašavao od potpune propasti…

  Da Slavko.Klinton ce uskoro poci i Taciju.On i uopste oni iz USA vole novac i nije
  ih mnogo briga sto je on zaradjen sa koze ovog naroda i svercom oruzja,goriva i
  cigareta.

  Da Slavko posjetio je privatni univerzitet praseta Duska Knezevica.Cudi me zasto
  se nije pojavio i na univerzitetu Toma Celebica i Mila Djukanovica.Zna se ko stoji
  iza Jale,Kambridge,Oxford i drugih svjetskih univerziteta.Svakako ne stoje oni
  koji su prodavali kokice,palacinke i jaja po sajmovima i trznicama.Cast onim
  postenim seljacima i postujem njihov trud.Ovo su bili i ostali prevaranti.

 19. Slavko pise>
  Mafijaški crnogorski mediji raspisali su se o „genijalnosti“ Mila Đukanovića, lagali su o njegovom doprinosu stvaranju crnogorske države, i ko zna, a sve u lažima, o čemu još. Svi mediji su, osim lista „Dan“, navodno zaboravili da je postojala državotvorna i istinski demokratska stranka koja se zvala „Liberalni savez Crne Gore“, stranka koja je ne samo kreirala i porodila obnovu crnogorske države, nego i obnovu Crnogoraca i svih ostalih koji u njoj žive, obnovu porodila, u svakom smislu te čudesne riječi! Svi mediji su „zaboravili“ da je postojao i postoji Slavko Perović, svi nas, u onom pomenutom krvavom mafijaškom klozetu brišu iz narodnog sjećanja, sve po naređenju šefa mafije, ali previđaju, u svojoj mržnji prema nama, mržnji natopljenoj zlom, primitivizmom i glupošću, odbijaju da prihvate istinu da liberali, tom njihovom klozetskom, kriminalnom i pljačkaškom svijetu i interijeru, ne pripadaju, taj mafijaški klozet je njihova planeta, prljava klozetska daska je okvir za njihove iskežene face, a mafijaške su trule, smrdljive, krvave zadnjice zvijezde njihove, neka mi Zvijezde oproste na poređenju!

  Da Slavko njihovi mediji su bili zaduzeni da peru ratnu i kriminalnu biografiju
  sefa svega i da ga predstave tvorcem nacije tipa Tudjmana i Izetbegovica.U tom
  cilju je i stvoren medijski pul oko Profitera Perovica ciji je zadatak bio rusenje
  LSCG i Slavka Perovica a dizanje ugleda SDP-u koji je eto imao anti ratnu ulogu.
  Za tu svrhu su odvojeni novci kako od strane UDBA-ske kase tako i od strane
  pojedinaca koji su bili prevareni pricom o postenoj drzavi.Teza drzava pa
  demokratija koju je forsirao Profiter sad nam se obija o glavu.Njemu naravno ne.
  On i njegova Druga porodica su sebi i praunucetu obezbijedili zivote a sve na
  grbaci ovog naroda i sve lazima i prevarama.Kako su ga zaradili tako ga zdravo
  trosili.

  Liberalni savez i Slavko Perovic su bili i ostali svetionik ovog prostora.Niko i nikad
  i nikakvim lazima i podvalama ne moze iskriviti sliku i umanjiti doprinos budjenju
  i emancipaciji crnogoraca.To ce ostati vjecno.

 20. “Zavičaj radi samo u srpnju i kolovozu.”

  I što da se radi prazničnim polumjesecima? “Sad je, valjda, vrijeme, opet naopako, nanovo sazrelo za nova ćutanja i stara glasanja, ona uporna, koaliciona, besramna, pametno je to, ajdejadan – viđi – ovo – od – čega – se živi, za vavijek, za anđamanđa…”

  “Moj zavičaj je onoliko koliko ja odredim.”

  Da, tačno tolicko. Uzalud se udba trudila da podigne raspoloženje.

  “Zavičaj mi ne može odrapiti nekoliko godina naklonosti – uvjetno.“

  Možda bi i mogao, ali… “političari naši – domaći ljubimci, obećali odmah da kazniće se krivci”

  “Najlošiji tekstopisci drmaju zavičajem.“

  Ona evolucija je uspjela, profiterski…Savremenost, tako je! Kriminalizacija politike, tako je !

  “Ljubav prema zavičaju je neuzvraćena.“

  15 godina od postojanja televizije, 73 sata od osnivanja plata, Aco tužio Mila, Milo zadužio crnogorsko svitanje, komatozno stanje balkanskih ratova i mirova, 956 nanosekundi od sigurnosti do stvarnosti, raspukla je velika gromada velikog crnogorskog uma – čekamo na vrijeme, bješe grdno jednom mračno carstvo…, štimovanje korupcionaških otpadaka – opasna i opasno zarazna zabluda.

  “Zavičaj na putu.“

  “samo se tako moglo izbjeći ovo potpuno, totalno i zasluženo prepišavanje, do kojeg je, neminovno, moralo doći…”

  Zavičajem protiv zavičaja.

  “većinska želja u mentalitetu sela” nije zakonski homogenizovana! op cup op cup op op op opaaa
  Periodični kratki spojevi oko statičkog kola, kola, naokola.

  Zavičaj je izgubljen u prevodu.

 21. Tesko je shvatiti a jos teze pisati razumljivo, da svak shvati, probudi se i da prekine san koji mnogi sanjaju otvorenih ociju. I vise je nego sigurno da vecina ne shvata sustinu problema i da se narodu namjerno na pljatu serviraju oni koji nesto kazu a nista ne kazu, oni koji sluze na raznim stranicama za pometnju , pa narod posto je nerazuman prvo ne moze a kasnije i ne zeli da razumije.
  Geneza problema svecrnogorskog nije vlast vec ljudi koji uspjevaju da pod plastom vlasti a i opoziciono preko vlasti drze jedan mali narod u polozaju maglovenja i bunila. Ko vlada, kako i koliko ce vladati svima nam je jasno. Jedan mali broj nad jednim isto malim brojem. Jer Crna Gora je mala, narod mali, a pritom strasiv, sipljiv , a daleko od naroda koji umije, smije i zna.
  Samo mali dio je umijo, znao i smio kad se nije smjelo a sad ne znam ni sam ,malo nas je koji smijemo, jos manje koji umijemo a sve vise onih koji znaju kako unovciti sebe. Da li je to tekovina , jeste, to je trend CG drustva, narod se van berze prodaje po veoma malim cijenama, to je pijaca na kojoj se prodaju i na kojoj se trguje ljudskim sudbinama, zivotima.
  Mnogi su otisli, mnogi cekaju da podju a oanj mali dio ce ostati jer mu odgovara sve ovo. Povremeno se udare u prsa, zavicu, zagrakcu al sve je to kratkog daha jer je naruceno, nauceno, i sve sto se vise ponavlja postaje dio novog CG folklora, ojha prodadoh se , ne nadah se, pisem, disem i uzdisem, fino mi je , milo mi je , milo nako, bilo kako… E to je surova slika moje drzave Crne Gore . I cesto se zapitam da li ce nekome nekad, ikad il nikad biti jasno da niko ne mrzi drzavu , vec neko zeli da zivi dostojno covjeka a ne olinjale zivotinje…

 22. Iza svega izgovorenog i napisanog Perovicu stojim i ja a i vise od pola napacene CG, sve prizeljkujem izcekujem kao i vecina dijaspore da ces se vratiti na Politicku scenu, spremas li se nemogu da znam zvuci prego ovog bloga kao Veliko DA, upuceni jesmo skoro svi crnogorci u ovu bijednu jadnu situaciju u kojoj smo, Nemoj samo sve crnogorce i ostale ljude da toliko Nisko kritikujes, albanac sam volim CG druge drzave nemam i necu trenutno sam u SAD, gdje je dobro Ali nigdje kao SVOJOJ KUCI, narod je uplasen prestravljen od strane vlasti i udbe! Treba im neko Ali Tamo ne iza Compjuterskog ekrana, ako si toliki borac za CG za prava za dostojanstvo, ajmo u Akciju pa iako treba da ginemo,znam da ovaj blog kontrolisu kao i sve ostalo dzaba im, ajmo se organizovati demokratski pravno i DOLJE Sa LOPOVIMA, nisu svi kao mi u pragu ny, itd tesko je narodu, molim te razmisli malo nemogu svi izaci preko, mada vlast to i zeli, ljudi u CG su hipnotisani, i ne svako cita blog, mozda bi tvojig postova bilo dobro stampat pa makar i na kucnom printeru i djelit ih kao letke,
  Slavko uz tebe sam, smo ima nas dosta koji zele kuci svojoj a ne u izagnanstvu i raditi sve i svakakve poslove posteno ne za sebe nego za nasu djecu u inostranstvu jel mi kuce dolje nemamo a na njih mislimo,
  Hvala na svemu mnogo zdravlja tebi tvojima i svim ljudima koji vole CG i svoj jedini Dom
  Pozdrav
  Ulcinj-NY

 23. http://javniservis.me/2011/05/24/dogodilo-se-na-jucerasnji-dan/

 24. Prema ratnim arhivima iz Jugoslavije ali i prema podatcima OUN iz 1946. godine, u inostranstvu se nalazilo 126.000 jugoslovenskih emigranata. Vec 1952. godine ratnu emigraciju je cinilo 94.000 osoba, od cega je, bilo 40.000 cetnika, samo 30.000 ustasa, 18.000 belogardejaca i 6.000 ostalih emigranata. Jezgro te antijugoslovenske neprijateljske emigracije cinili su predstavnici kvislinskih formacija, njih 32.000. Medju njima je bilo: 446 lica iz drzavnog aparata NDH, 355 iz Ustaske nadzorne sluzbe, 233 iz policije NDH, 4.564 iz ustaske vojske, 1.699 iz domobrana, 105 iz Nedicevog drzavnog aparata, 276 iz Specijalne policije, 10.103 iz jedinica Draze Mihailovica i 3.764 ratnih zlocinaca. Ukupan broj registrovanih i uclanjenih politickih emigranata u razne antijugoslovenske organizacije SDB SSUP-a je procenio na 30.000, od cega je status aktivnog drzavnog neprijatelja, bilo kao teroristi, diverzanti, obavestajci imalo u arhivama SDB SSUP-a osam hiljada

 25. AKO SE BURŽOASKO PLJAČKAŠKA EKONOMIJA SA NACIONAL-SOVINIZMOM VRATIO 1990……I DANAS SVE PODSJEĆA NA TRIDESETE GODINE PROŠLOG VIJEKA ……..ZAŠTO SE PRINCIPI JUGOSLAVIJE JEDNOG DANA NE BI REAFIRMISALE KAO OPTIMALNI OKVIR ZA ŽIVOT JUŽNIH SLOVENA

 26. Vojislava Šešelja je na jednom od procesa iz 80-ih , branio Vladimir Šeks , sa licencom Srbske advokatske komore , pošto mu je Hrvatska advokatska komora oduzela licencu …

 27. DIŽI NAROD SLAVKO!!!

 28. Napoleon Bonaparta, general i car Francuske, je duboko prezirao narod, svjetinu u smislu neorganizovane i spontane rulje, zapisano je negdje u memoarima njegovih savremenika koji su opisivali njegove stavove i licna shvatanja svijeta.
  Nasuprot tome, general Napoleon Bonaparta je duboko postovao vojnika i njegovo ucesce i trud u organizovanoj vojnoj formaciji. Zabiljezeno je , takodjer, da je nakon neuspjele invazije na Rusiju i poraza 1812, dok je obilazio iznurene francuske vojnike u povlacenju, sisao sa konja i pomogao jednom vojniku da sjede u sedlo i zatim je on pjeske, kao i ostali vojnici bio na dugom marsu.

  Zasto sam ovo napisao?

  Sve vise je komentatora koji neumoljivo vjeruju u mit carobnog stapa, koji se nalazi u rukama Slavka Perovica, i koji moze da samo mahne tim carobnim stapom, okupi za cas svjetinu (dakle, onu rulju koju je car Napoleon prezirao), i sa tom svjetinom krene na mafijasko-banditsku-djukanovicevsku Bastilju.

  Samo o-r-g-a-n-i-z-o-v-a-n opstenarodni bunt, sa infrastrukturom, logistikom sa motivom, cvrstinom, zeljom, nepokolebljivoscu, i unutrasnjom ogorcenoscu zbog robovske pozicije, moze srusiti mracni i zlocinacki sistem koji je uspostavio Djukanovic , DPS, SDP, albansko-bosnjacke partije, ali i podli i podmukli “opozicioni” SNP, PZP , kao i ove nacionalisticko-sovinisticke partije prosrpske orjentacije.
  Zapravo, uspostavljen je takav cudan poredak da svi pomenuti podrzavaju jedni druge u beskonacnom pljackanju i unistavanju Crne Gore, da lici na neki krug u Paklu koji nema kraja.
  Pisao sam jednom, ali cu opet ponoviti: osnov optenarodnog bunta je svaki p-o-j-e-d-i-n-a-c, a ne masa (rulja po Napoleonu), i to pojedinac koji mora rascistiti sam sa sobom koliko mu je stalo da povrati svoje samopostovanje, a samim tim i samopouzdanje, i koliko mu je stalo do buducih generacija jos nerodjenih u Crnoj Gori.
  Istina je da je unisten Sistem vrijednosti kod prosjecnog gradjanina u Crnoj Gori, a to je jako opasna i beznadezna stvar. Sistem vrijednosti se stvara generacijama, on se odrzava i njeguje, i on je osnova nekog javnog moralnog funkcionisanja pojedinca u zajednici.

  Sistem vrijednosti je zgazen pod DPS cizmom jos 90-tih, i jedina nada da se on povrati je bila borba ili istorijska misija LSCG. Medjutim, udbasko-zlocinacka je rasturila LSCG, zahvaljujuci podloscu i izdajom u redovima LSCG.

  Znaci, ako neko vjeruje da je samo rjesenje da Slavko odmrzne rad LSCG i da posmatra sa strane kako se Slavko sam bori sa svim djavolima Pakla Crne Gore, onda to mogu samo da poredim sa bezobrazlukom.

  Dakle, ljudi, palice i cigle u ruke i na ulice. Zlo se moze samo pobijediti njihovim sredstvima. I nema sta da brinemo, Slavko Perovic je uvijek tu, nikad nije ni odlazio. Podmetnimo svi ledja i ramena i pokrenucemo lavinu, ako to zaista zelimo. Ali , ZAISTA zelimo.

  I na kraju, jos jedna Napoleonova recenica koja upozorava:
  “U revolucijama postoje dvije vrste ljudi: oni koji ih dizu i oni koji se njima okoriste.”

 29. Da, da, uzivaoci plodova tudjeg rada, vrebaju, motre i procjenjuju kad ce da stupe na scenu. Nista novo i ne od juce. To je nasa stvarnost.
  Onda su oni najglasniji u prvim su redovima i td. i tome slicno. Za cudjenje je al se posteni i cestiti pred fukarom povlace, kao pred hijenama.

 30. Poštovani, imate novu pjesmu Slavka Perovića, kliknite na sliku “Slavkova nova poezija” i uživajte!

 31. Kako ces komentarisat Inglishe ( a sigur je da gledas 100%!) “dobri moj” sekija Radoncica i njegov nastup kod dvorske lude Supkovica..?

  Da li ima logike da taj isti UDBAS Slobo Pejovic promakne sebe u – spasitelja tih Muslimana, kad kako kaze prije toga u Sarajevu na promociju njegovog filma dolazile su zene Bosanke koje su optuzivale doticnoga Pejovica da je on zapravo izvrsilac, taj koji je apsio..?!

  Na str. mizerni kredibilitet Sekija, ali nije li tesko povjerovat da je on nakon sukoba sa Sekijem okrenuo broj Hn policije koja je istog Sekija ustavila na Deb. Brijegu i dje je onda saslusavan satima..?

  Jel istina da je taj Slobo Pejovic se branio rijecima da mu je sve to UDBA smjestila..?

  Da li je taj isti lazinjar Pejovic lagao samo tako da bi se pokazalo da je on danas ka ex- liberal spasitelj tih nesretnih izbjeglica ?

  U intervju je kratak isjecak iz njegova filma dje izvjesni penzionisani inspektor Martinovic , Novljanin tvrdi da Pejovic nikad nije radio na krvnim deliktima..?

  Ko je zapravo Slobo Pejovic i je li on vrijedan nagrade cak neke njemacke NGO ? Ja bi najvolio da se javi neko od Novljana i da opise i ulogu drugoga Pejovica, starog UDBASA Jovana iz Novoga, nije u srodstvu sa gorepomenutim.

  U zemlji CUDA je samo ovo moguce- da jedna ista osoba je za neke nemilosrdni egzekutor a za druge- SPASITELJ…

 32. Nick,
  dobro je da si se javio.Dje ti je Srela-e.Nesto ste prorijedili.Najveca UDBA u Cg ti je
  zapravo Darko Supkovic koji je obavio intervju.Iza njega je velika UDBA-ska mula
  Seki Radoncic pa redom.Bio bi dugacak spisak.

  Taj penzionisani inspektor Martinovic ti nije Novljanin.On ti je rodjeni brat onog
  cuvenog Rasa Martinovica sefa UDBE koji je organizovao mnoge akcije a izmedju
  ostalih i onu kojom su diskreditovali tadasnju SDA sa Harunom Hadzicem i Rifatom
  Veskovicem kad su im nasli Monitor u kucama.Taj inspektor Martinovic ti je najveci
  svercer cigareta.Pravosnazno je osudjen za to djelo.Savjetujem ti da konstrukcije
  Sukovica-Sekija-Martinovica i radijatora Duska da ne prihvatas.Kakav je da je taj
  Pejovic je progovorio o tim zlocinima.Pitaj se zasto u optuznici za deportacije nema
  Momira Bulatovica,Mila Djukanovica i Svetozara Marovica.

 33. Jes progovorio o zlocinima

  ali tek nakon dobrano god. i kad je mislio da ima zastitu tog istoga rezima, al se zajebao…

  Ali NE progovori da je on bio egzekutor koji je zapravo apsio i cerao te ljude. Nikakav on spasilac nije bio.

  Oces ja da ti recem zasto njih nema, zapravo da se korigujemo sad on trazi da se podigne optuzba protiv Momira i Pejovica.

  Djuke- nema ni nece NIKAD ni bit, jer je to Sekiju Radoncicu sad poslodavac covjek koji daje- ljeb preko brata Fahrudina u Sa.

  Marovica nema tad zato sto je kako on tvrdi tad presijednik parlamenta bio pok. Risto Vukcevic a ne -on… pa to ga kao apsolvira bilo kakve odgovornosti.

  Lako je sad napanut na ex- presijednika brka nakon svoh ovih god. kad on fakticki zivi u Srbiji.

  Ali da vidimo… Sve mi se cini da ce ovom “sejtanu” neko na kraju da presudi, kad jednom Djuka padne s vlasti.

 34. Evo jutros razmisljam sam sa sobom, mozda je tako i bolje, bice da je bolje. Davno sam prokomentarisao da g-din Perovic pise ali nema ko da cita ,shvati, prihvati . Nema.
  Postovani Perovicu,
  Nema ko ovo da cita, i kad cita, pocinje da pise jod deset isorijskih koraka unazad, i razvodnjava ovo sto pisete. Mi smo jedan konglomerat koji ne zna sta je imao, izgubio a iz onog najprizemnijeg inata i pakosti nece da prihvati, da se vrati, da krene i da se ne prodaje. Bude razumnom covjeku tesko, jer nikako niko da prihvati da drzavu, politiku, partiju ne moze da vodi dilo ko, neki zalizani ,ufurani i nadmeni. Ne, ne moze, politikom se bave ljudi sa harizmom, sarmom, drskoscu al onom koja plijeni, covjek sa vokabularom a ne neke zabe od ljudi koje kao manekeni sa venecijanskih pista kao ,,okupljaju,,narod. Nema vise nista smisaono oko nas, nista razumno i nista cestito. Niko ne voli CG niti iko zna sta ustvari znaci imati drzavu, svoj grad, rijeku, ulicu. Nemaju oni pojma jer grabe sto vise da zarade, kako, bilo kako , al radom i postenjen, nikad i nikako.
  Znam da dolaze neki novi vjetrovi, neke nove bure, al sa pojedinima tesko, jer su dio ojha folklora i opet ce se busati u grudi ,,junacke,,da su zasluzni za nesto a ja cu reci za nista i nikad nista. Samo jedan moze dosta ako ima smisaono, razumljivo i samosvjestno svojim umom kontrolisanu zelju da zivi a ne da zivotari. Ne nikako oni koji samo pricom, izgledom i recnikom ulice i kompleksom vodje zele da ga po komsiluku tapsu i govore ,,al si ti hrabar,, a on na platnom spisku njegovom, on voli da ga pomiluje po kosi, i tako je odvajkada kod nas a njima sve odgovara. Koliko treba da se probudi razum, da preovlada svijest i da se ljudi probude iz polu sna . Ne znam, napisah ovo, a u dubuni negdje znam, bice, jos malo, ipak, moze i znam…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: