Posted by: Slavko Perovic | May 29, 2011

29.05.2011.g.

U beogradskom magazinu PRESS pojavio se moj intervju koji sam dao uredniku Marku Preleviću. Poštovane i poštovani, sa zadovljstvom vam ga poklanjam. Napominjem vam da su pitanja boldovana!


– Navršilo se pet godina od nezavisnosti Crne Gore… Kako Vam danas izgleda ta država? Liči li ona, makar i u naznakama, na Crnu Goru za koju ste se Vi borili otkad ste osnovali LSCG na Cetinju, u trenucima kad je za “Nezavisnu Crnu Goru” zaista bilo opasno podići i dva prsta, a kamoli čitavu ruku, i kada su vas nazivali i “antisrbinom” i “ustašom” i “balijom”, i ko zna kako sve ne?

ODGOVOR: Po mom uvjerenju Crna Gora je samo formalno proslavila petogodišnju takozvanu nezavisnot, ali je činjenica i istina da je ona slavila svoje dvadesetogodišnje ropstvo crnogorskoj mafiji čiji je osnivač i šef Milo Đukanović. Januara 1989-e godine Slobodan Milošević je, posredstvom svoje udbe, a to znači tajne policije, u Crnoj Gori izvršio puč i doveo na vlast potpuno nepoznate mlade ljude, među njima i Mila Đukanovića. Tim pučem je Milošević obezbijedio onaj četvrti glas u onom kobnom, krnjem jugoslovenskom predsjedništvu, crnogorski glas kojim je počelo krvavo rušenje one Jugoslavije zbog ostvarenja projekta Velike Srbije. Đukanović je bio i ostao vjerni obožavalac i saveznik Slobodana Miloševića, ali su ga, tokom vremena, Amerikanci stavili pod svoje. Đukanović je, prodajući ga, Miloševića izdao i to obnarodovao tek u trenutku kad je Milošević već bio politički otpisan, a vojno poražen.

Liberalni savez Crne Gore je prva opoziciona stranka u crnoj Gori, osnovana je na svetom Cetinju januara 1990-e, to je stranka koja je izrasla u ogroman antiratni, antimiloševićevski i demokratski pokret, stranka koja je politiku, kako Slobodana Miloševića tako i Mila Đukanovića, raskrinkavala na svakom koraku, a zbog toga nam je udba, posredstvom svoje mreže i njenih medija prišivala epitete koje ste naveli, ali to je samo manji dio njih. Na primjer, mi smo zamrzli rad Liberalnog saveza marta 2005-e i tim fenomenalním činom poručili svima da u mafijaškoj Crnoj Gori nema nikakvih uslova za bavljenje politikom. Do tog trenutka ista udbaška mašinerija označavala nas je, lažući naravno, da smo Miloševićevci i mrzitelji Crne Gore!

Inače, Crna Gora za posljednjih dvadeset godina nikad nije bila država! Ona je bila i ostala zlatni robovlasnički posjed mafijaškog robovlasnika Mila Đukanovića, ona je njegov rob baš kao i svaki stanovnik Crne Gore. Ova Crna Gora dodira nema sa onom Crnom Gorom koju ja u srcu i duši mojoj nosim!

– Šta najvise zamerate današnjoj Crnoj Gori? A šta Crnogorcima? Osećate li, možda, da Vas je Crna Gora barem u ponečemu izdala? Uvek se setim onog grafita iz centra Podgorice, pomalo pokvareno napisanog tik pored “6,3% nepotkupljivih”, koji je glasio, da parafraziram, “Oprosti, Slavko, ali pare su pare”…

ODGOVOR: Stanovnici Crne Gore, njih ogromna većina, tradicionalno su poltroni svake vlasti. To poltronstvo, ali i njihov lični i moralni kukavičluk, bolje reći apsolutna nemoralnost, sklonost okeanu laži, podržavanje svake nečasne radnje, podržavanje kriminala i pljačke koja se sprovodi, njihova želja da se najcrnje stvari prezentiraju kao najviši moralni domet, sve ovo i još mnogo toga zapravo je talas na kojem bezbjedno, punih dvadeset godina, diktatorski jaše Milo Đukanović. Samo površni istraživač može zaključiti da je Đukanović korumpirao ogroman broj stanovnika Crne Gore, što je i istina, i tom korupcijom ih je kupio, ali želja za tom korupcijom tinjala je u njima, a on je to tinjanje razgorio do neslućenih razmjera. Današnja je Crna Gora Đukanovićev koncentracioni logor u kojem su logoraši prosto oduševljeni što su u logoru! Oni ne žele slobodu, oni se od nje plaše, oni demokratiju smatraju glupošću, ljepotu ne vide, ljubav za njih ne postoji, Gospod i crkva su za njih samo reklamne fasade, nikome oni ne vjeruju osim svom vrhovnom tlačitelju koji ih laže i koji ih urniše svakog dana, koji je od njihovih uništenih i logorskih sudbina ispleo ružni mafijaški ćilim po kojem drčno hoda, glumeći cara. Dodatna tragedija je u tome što su Đukanovića, političke elite dojučerašnjih regija, a današnjih država, onih država koje su bile teške žrtve Miloševićevog genocida i onog užasnog i zločinačkog rata u kojem je Đukanović Miloševiću bio ne samo saveznik, nego i suorganizator, dakle, te elite su ga proglasile demokratskim liderom u čitavom regionu! Taj čin je čin ne samo bezočne i ogavne laži, nego je on ruganje, ponižavanje i smijanje u lice desetinama i desetinama hiljada poginulih, ubijenih, izmučenih i nevinih ljudi, taj čin znači slavljenje ratnog zločina, mafije, laži i ništa drugo! Ako me pitate ko stoji iza takvog krunisanja jednog Sotone u demokratu, reći ću vam: američka politika koja je lokalnim elitama izdala takvo naređenje, to je politika zahvaljujući kojoj Đukanović predstavlja jedinog Miloševićevog saborca i zločinca koji je još na vlasti i koji sa nje, bez čuda, silaziti neće, nema namjeru, ona mu je ne samo zaštita, nego i izvor mafijaškog pljačkanja.

– Često se čuje ono da je Crna Gora jedina evropska drzava u kojoj se vlast nije promenila na izborima jos od 1945… Ima li leka toj crnogorskoj pošasti? Ili, ipak, svaki narod zaslužuje bas onakvu vlast kakvu ima? Što će reci, ljube li Crnogorci lance, iako pjesnik pokučava da nas uveri u suprotno?

ODGOVOR: To je istina, Crna Gora još nije doživjela demokratsku promjenu vlasti i, kako stvari stoje, ona ne želi bilo kakvu promjenu, ona je zaljubljena u svojeg uništitelja Đukanovića. Kod Crnogoraca nema ni želje niti iskre za pobunom, Crnogorci su izgubili strast za slobodom i želju za pravdom, oni ne žele srećne i dostojanstvene živote, oni žele živote u kojima je jedino važno, kako to oni kažu i odmah lažu – snaći se – a to prevedeno znači: postati član mafije na vlasti i pljačkati do beskonačnosti. Jednostavna formula, do bola, ali istinita je: Crnogorci ljube lance i ne namjeravaju ih micati. Da nije tako pobunili bi se oni, do danas, makar hiljadu puta, ali toga na vidiku, te pobune ili ustanka, toga na vidiku nema! Bitan doprinos tome daje i činjenica što parlamentarne opozicije, osim na papiru, u Crnoj Gori nema, ona je, jednostavno, mafijin satelit za višekratnu upotrebu. O medijima crnogorskim, o intelektualcima, nevladinim institucijama i tako dalje, ne bih ni riječ trošio, sve je to vojska mafijina!

S druge strane treba li reći da su svi izbori u Crnoj Gori redovno bili, od strane mafijaške vlasti, projektovani, planirani i pokradeni! To znam ja, to zna sva Crna Gora, to zna čitavi region, to zna, ali i sramotno prihvata takozvani demokratski Zapad i – nikome ništa!

– U tom smislu, šta danas Milo Djukanovic znači Crnoj Gori, a šta Crna Gora znaci Milu Djukanoviću? Kako komentarišete činjenicu da svuda ima zrna kritičke misli, osim u Demokratskoj partiji socijalista?

ODGOVOR: Demokratska partija socialista, baš kao i njihov saveznik Socijaldemokratska partija Crne Gore, nijesu nikakve stranke, to su gole mafijaške organizacije. Imena ovih stranaka su samo pokrivač njihove mafijaške suštine i mafijaških djelatnosti. Crna Gora je u rukama mafije punih dvadeset godina. Milo Đukanović je osnivač i šef crnogorske mafije, on je samo to i ništa drugo. Ali, ako čitate knjigu bivšeg američkog ambasadora u Srbiji i Crnoj Gori Vilijama Montgomerija zgrozićete se nad činjenicom da Montgomeri u njoj reklamira Đukanovića kao najboljeg političara na Balkanu! Zamislite samo dokle seže drskost takve Montgomerijeve laži, ali i politike koju takva gola laž zastupa. Želim reći da u Demokratskoj partiji socialista, koja je na prve višestranačke izbore, decembra devedesete, izašla pod imenom Saveza komunista Crne Gore, pa je tek onda sebi nadjenula novo ime, nikakve demokratije nema. U DPS-u nema nikakvih kritičkih tonova, niti ih može biti po prirodi same oprganizacije. U nju se ulazi da bi se slušalo i, po mogućnosti pljačkalo, učlanjuje se da bi se osvojile razne vrste beneficja i veza i tome slično, a ne nikako da bi se borilo za neke političke ideale, među tim svijetom nema nikakvih ideala, oni među njime ne žive niti mogu disati, jer vazduha čistog, tamo u DPS-u, naprosto nema.

Što se tiče Mila Đukanovića, reći ću vam: on je totalni vlasnik čitave Crne Gore, on je njen jahač, on je njen uništitelj. To što je on uradio Crnoj Gori nije joj uradio ni jedan jedini okupator tokom njene hiljadugodišnje istorije. A Crna Gora je Đukanoviću darovani politički aparat koji je on stavio u službu mafije, Crna Gora je njegov najsavršeniji mafijaški proizvod!

– Liči li Vam Crna Gora pomalo na Alisinu “Zemlju čuda”: što beše levo – sad je desno, sto beše pravo – sad je nazad…? Gde je izlaz iz tog lavirinta?

ODGOVOR: Slažem se. Ja lično mislim da je današnja Crna Gora, a to njeno „danas“ traje punih dvadeset godina, da je ona operativno ostvarenje Orvelove „Životinjske farme“. U Crnoj Gori skoro da nema porodice u kojoj jedan član nije udbaš ili mafijaš, a to vam je isto, ili član vojne obavještajne službe. Crna Gora je u tu čeličnu mrežu ropstva uhvaćena, ona je postala plijen, ali ovi koji su mrežu ispleli u te svrhe ni u snu nijesu imali pretpostavku da će Crna Gora dobrovoljno polećeti prema mreži i sa najvećim izrazom oduševljenja, ona je, faktički, povikala: vežite me u mrežu, umrežite me, moći ću nešto da popljačkam ili da steknem neke beneficije! To vam je Crna Gora i dandanas. Ja lično ne prepoznajem vatre u Crnogorcima, energije koja bi mogla biti njihov pokretač i naboj da se iz toga ropstva izvuku, ponavljam, oni to ropstvo žele i lažno ga veličaju kao slobodu i to je suština crnogorske propasti.

– Za čim najvise žalite iz “velikih” dana LSCG-a? Mnogi će – pogotovo oni koji se nikad nisu mirili sa politikom pomirenja – primetiti da je Vas najgori politički poduhvat bila “Narodna sloga”, ali ko je zaista kumovao propasti Liberalnog saveza? Samo vlast, ili je tu bilo i Vasih, i grešaka Vasih prijatelja i kvazi-prijatelja?

ODGOVOR: Pazite, LSCG nije propao, propala je Crna Gora, a stranka je opstala. To je stranka koju je pokušao da u udbine ruke debelo proda niko drugi nego njen politički lider Miko Živković, advokat iz Kotora, osoba koja je Kotoru i Crnoj Gori ukrala jednu od najljepših uvala na Jadranskom moru, pola miliona kvadratnih metara, uvalu zvanu Trsteno! Nakon ovog, jednog od najsramnijih zločina urađenih u Crnoj Gori, kongres LSCG izbacio je Živkovića iz LSCG i njegovog glavnog saučesnika, bivšeg gradonačelnika Kotora, Nikolu Samardžića. I tačno je, ja ne znam neku drugu stranku na evropskom kontinentu koju je planski, po policjskim nalozima, pokušao da uništi njen politički lider! Narovno, ovaj potez uništenja bio je samo jedan u hiljadama drugih udbaških poteza kojima se pokušavala sprovesti Đukanovićeva naredba: uništite liberale! Njegov cil je bio jasan, a to je da liberali ne prođu na izborima više nikad u parlament! Onda bi bilo gotovo. Znajući da se ne možemo spasiti od krađe izbora i kupovine te izdaje određenih ljudi, slučaj Živković je samo jedan u čitavom nizu takvih dokaza, odlučili smo se da stranku zamrznemo i to smo uradili marta dvije hiljade pete. Istorija će pokazati da je to bio najgenijalniji potez od ogromnog broja genijalnih poteza koje je vukao LSCG. Ne, mi nijesmo nikad griješili, naprotiv, dobili smo svaku političku bitku protiv Mila Đukanovića, svaki put smo ga matirali ili doveli u pat poziciju. Zamrzavanje LSCG predstavlja konačni mat nad Đukanovićem, tu smo mu definitivno i zauvijek slomili političku kičmu, a to dokazuje i njegovo batrganje od tog dana zamrzavanja LSCG. Tim načinom ne samo da smo sačuvali LSCG nego i njegovo brilijantno političko i etičko nasljeđe, to je nova krasna planina rođena u Crnoj Gori i eno je, na čast i ponos našim pecima, eno stoji uspravna, modra,visoka, nesalomljiva, krasna. Liberali su bili i ostali posebno crnogorsko pleme!

Što se tiče Narodne sloge, to jest naše koalicije sa Narodnom strankom Novaka Kilibarde, to je najljepše političko iskustvo Crne Gore od 1918-e do danas i neće biti nikad nadmašeno. Pri ovome ne uzimam u obzir i razmatranje izdaju Novaka Kilibarde koji je u Narodnu slogu ušao po naređenju udbe, a sve pod pretpostavkom da će ta koalicija slomiti Liberalni savez, a desilo se ono što smo mi predviđali: Narodna stranka je uništena, a Kilibarda je ostao ono što je uvijek i bio: najcrnji udbin i mafijaški sluga, a mi i dalje, u punom sjaju sijamo i postojimo! I desio se dar Gospodnji: Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori više se ne doživljavaju kao neprijatelji nego kao ljudi, nego kao braća. Taj naš domet koji Đukanović i Amfilohije Radović zajednički lome do dana današnjega, ali sam uvjeren da će prijateljstvo između ova dva naroda slomiti njih, a ne oni narode!

– Ne moze, ipak, niko da ospori antiratnu rolu liberala, jedinih koji su progovorili o Dubrovniku kada su svi drugi ubedjivani da tamo ispod Srdja “gore neke gume”… Kako se osecate kada se u ime crnogorskog ili srpskog naroda danas izvinjavaju Djukanovic, Marovic, Tadic… ?

ODGOVOR: O Tadiću neću reći ni riječ osim da ga poštujem, ali sam Đukanovića i Marovića oduvijek doživljavao kao prevrtače, prevrtljivce i lažove. Ja sam njihova lažna izvinjenja uvijek doživljavao kao dodatno vrijeđanje svih poginulih u ratu, kao naručenu sprdnju nad užasnim sudbinama poginulih i ranjenih. U njihovom izvinjenju nije bilo ničega iskrenog, jer iskrenost u takvim osobami i ne postoji, takođe, u izvinjenju nije bilo ničega poštenog, jer oni poštenja nemaju, i nije bilo kajanja, jer da su se pokajali oni bi sami uradili samo jednu stvar: podnijeli bi vječite ostavke na funkcije koje su obavljali, završili bi kao monasi u nekom manastiru i od sebe bi odagnali svaku misao da se i dalje bave politikom, jer je politika u njihovim rukama doživjela transformaciju, prešla je u čisti zločin. Ali, ništa se nije desilo. Njihova izvinjenja nijesu bila ništa drugo nego još jedno izvršavanje američke naredbe, a k tome to je bio njihov goli račundžijski, pragmatski potez koji je predstavljao jedan od njihovih osnova za nastavljanje mafijaške karijere kojoj je poltika neophodna oblanda sigurnosti i ništa više. Dojučerašnji zlikovci i saveznici najvećeg evropskog poslijeratnog zlikovca Slobodana Miloševića su, preko noći, skinuli svoja odijela umrljana ljudskom krvlju i obukli nova, lažna, ona koja se navodno zovu demokratska! Takođe, bio sam zgranut činjenicom da su i Hrvatska i BIH poltika ova lažna i lažirana izvinjenja prihvatile! I ne samo to, hrvatska i BiH politička elita počela je da gradi lično prijateljstvo sa svojim dojučerašnjim ubicama, to je sramotna činjenica koja nadilazi i najjeziviju crnu maštu, to je strašno, to je novi zločin izvršen nad pravdom i istinom. Molim vas, ko bi razuman prihvatio izvinjenje Hitlera što je pobio skoro sedam miliona Jevreja? Odgovor je samo jedan: niko razuman ni pošten. I dalje: zašto postoje sudovi, ako suđenje može da bude izbjegnuto lažnim izvinjenjem? Da li lažno izvinjenje može da sakrije sramni zločin i zamijeni presudu za njega? I na kraju pitanje: Zašto Djukanović, Marović i Branko Kostić nijesu optuženi za ratni zločin pred haškim tribunalom? Kako je moguće da su demokratske zemlje sa apsolutnim ćutanjem prešle preko činjenice da je Milo Đukanović odbio da svjedoči pred haškim sudom protiv Slbodana Miloševića? Odgovor je samo jedan: jer se nalazi, baš kao i Ratko Mladić, i Jovica Stanišić i general Kadijević i mnogi drugi, pod punom zaštitom američke politike! A mi liberali smo, kao antiratni pokret odvratili hiljade ljudi od rata!

– Odnosi Srbije i Crne Gore verovatno nikada nisu bili gori u istoriji. Mora li Crna Gora, drzava takve slavne istorije, temeljiti svoju samostalnost na nečemu sto se moze percipirati kao anti-srpstvo? Kome i 2011. odgovara da Crnogorci mrze Srbe, a da Srbi ne mogu očima videti Crnogorce, i da brat s bratom ne prica zbog referenduma, izbora, popisa… ? Ima li u tome i kolike uloge tzv. “srpskih stranaka” u Crnoj Gori?

ODGOVOR: Slažem se, ali je takav odnos prevashodno projektovan od strane Mila Đukanovića. Nije teško dati odgovor zašto je to tako. On je jednostavan i glasi da Milo Đukanović, od samog trenutka zaposjedanja vlasti, radi namjerno i planski na cijepanju Crne Gore po svim njenim šavovima smatrajući da samo pocijepana Crna Gora može da ga trpi i uvažava beskonačno, što se pokazalo tačnim i ako, što se mene tiče, to je tako samo na prvi pogled. Nijesu crnogorske podjele izvor njegove moći nego udba, mafija, mafijaški mediji, mafijaška opozicija i pljačka, a ove podjele su samo dekor mafiji za prikrivanje, ali sve se vidi, istina se ne može sakriti.

Tvrdim, da od trenutka zamrzavanja LSCG opozicije u Crnoj Gori više nema. Ova opozicija crnogorska je lažna, projektovana i ostvarena od strane Đukanovića, ona je najobičniji mafijaški satelit i igra onako kako joj mafija svira. Pri ovome ja ne optužujem opozicione poštene čanove i glasače, ali djelove političkih vođstava svakako. Srpske stranke nabacuju Đukanoviću od njega naručene političke lopte, sve na volej, a on puca i zabija golove sebi u korist i to je jednačina po kojoj se poznaje stvarna uloga takozvane opozicije u Crnoj Gori. A sa druge strane dio beogradske srpske poltike nikako da se ogradi od velikosrpske poltičke prevare koja Crnogorce, lažno i asimilatorski, smatra Srbima. Ta podla igra se bespotrebno nastavlja, a na tu igru poštena Crna Gora nikad neće pristati. Crnogorci nijesu Srbi i tačka. Ali, da li su im Srbi blizak narod, jesu. A bliski su im i Hrvati, i Bošnjaci i ja znam da zbog ove moje istinite tvrdnje sad mnogim velikosrbima od bijesa kosa opada. Kažem im: zašto je propao velikosrpski projekat? Odgovor je samo jedan: bio je zasnovan na očiglednim lažima! A što ste vi koji ga i dalje slijedite? Goli lažovi, to je jedan jedini istiniti odgovor.

– Da ste Vi predsednik drzave ili parlamenta, šta biste porucili Srbima u Crnoj Gori? A sta Crnogorcima u Crnoj Gori?

ODGOVOR: Poručio bih im istinu: zovite se kako hoćete, ali vi ste jedan narod! I rekao bih im: vaša domovina je Crna Gora, nemate druge i ne možete imati druge. Volite svoju majku Crnu Goru, ne vjerujte lažima! Rekao bih im još mnogo toga i znam da bi mi vjerovali, jer istinu govorim. Jedna od najvećih prevara koju je i Njegoš, nesvjestan prevare, opisao u „Gorskom vijencu“ gola je velikosrpska laž da su se Srbi doselili u Crnu Goru nakon kosovskog poraza. A istorijska istina je da u Kosovskoj bitci Crnogorci nijesu učesovali, ali je isto tako istina da su u njoj, na strani Srba, učestvovali Hrvati, Bosanci, Albanci, a ove činjenice su, od strane vekosrpske politike, jednostavno zabranjene. Preci Crnogoraca i crnogorskih Srba došli su sa prvim talasom slovenskog naseljavanja ovih prostora, došli su iz dalekog Polablja, ono je naša pradomovina, a ono meko „š“, ono „đ“ i ono „z“, kao i naš naglasak, vežu nas i dandanas sa pradomovinom. Nije uopšte teško, naprotiv, vrlo je lako prezentirati već decenijama skrivane istine o porijeklu Crnogoraca i dokazati da je Đilasova komunistička tvrdnja kako su Crnogorci narod srpskog etničkog stabla, gola laž koja prati prevare velikosrpki kreirane, lažne crnogorske, ali i lažne srpske istorije, to nije nikakav problem, pa onda neka Srbi u Crnoj Gori čine što hoće, to je njihovo pravo. Što se mene tiče, ja slijedim istinu.

– Ministar Vuk Jeremic reći ce da je organizovani kriminal (ergo, Crna Gora) najveci problem Balkana. Ministar Roćen reći ce da je to Srbija. I jedni i drugi biće dobri sa Ivom Josipovicem… Ko je danas na Balkanu kome prijatelj, a ko se tako samo doima?

ODGOVOR: Ja tvrdim da je rušenje one Jugoslavije i način njenog rušenja bio plan i izvršenje tajne američke politike. Taj čin je imao duboke antievriopske i antiislamske karakteristike, on je predstavljao eksperiment u živo koji je pokazao kako može i Evropa završiti ako pokuša da prestane da bude puki američki poslušnik. To je suština, sve ostalo je nadgradnja te suštine. Ne smijemo zaboraviti da je ona Jugoslavija zapravo bila udbina, vojna i Titova Jugosalvija, te da Tito nije bio ništa drugo nego običan američki pion u njiohovoj borbi protiv Sovjetskog saveza. Odakle su nastale današnje regionalne udbe, odakle je nastala regionalna mafija, ko to evo dvadeset godina, vodi regionalnu politiku, odnosno politiku svake države nastale raspadom Jugoslavije? Vodi mafija preko udbe i niko drugi. Sve sadašnje udbe su nastale iz bivše udbe, ogroman broj stranaka osnovala je udba, sve mafije regionalne nastale su iz udbe, udba je postala desna ruka mafije, a mafija drži vlast na čitavom jugoslovenskom prostoru, a sve je to rezultat želje i prakse američke politike, svako drugo shvatanje predstavlja najobičnije podmetanje koje je najbolje nazvati: trice i kučine.Sve balkanske poltike svode se na želju da se sačuva privilegovan i zločinački status svake pojedine mafije koje, imali smo bezbroj prilika da se uvjerimo u to, sarađuju izvanredno, gradi to nohovo zajedništvo samo njihov zločinački duh i zle pare!

– Ponovo se pokrenulo pitanje Crnogorske crkve, a ta je ideja ušla, čak, i u program DPS-a… Koliko je to normalno u jednoj državi koja sebe naziva gradjanskom, i kakvo resenje bi, po Vama, bilo dobro za podeljenu Crnu Goru?

ODGOVOR: Ja lično i LSCG obnovili smo autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu. U istorijske činjenice koje nedvosmisleno potvrđuju da je CPC bila autokefalna ovom prilikom ne bih ulazio, kao ni u sve falsifikate koje nudi Amfilohije Radović sa drugima kako bi ovu nepobitnu istinu opovrgnuo. Činjenica je da je CPC nekanonski i protivzaknito ukinuo Aleksandar Karađorđević za kojeg je stvaranje Jugoslavije 1918-e bilo ostvarenje njegovog i njihovog megalomanskog sna o stvaranju Velike Srbije. Inače, Srbija je 1918-e okupirala Crnu Goru, organizovala protivustavno i protivzakonito takozvanu Veliku narodnu skupštinu u Podgorici i u jednom danu: ukinula crnogorsku državu, ukinula svijetlu i slavnu dinastiju Petrović-Njegoš, ukinula CPC i ukinula i ponizila crnogorsku junačku vojsku, dakle onu istu junačku vojsku koja je spasila srpsku vosjku pružajući joj odstupnicu. Srpski poukovnik Petar Pešić koji je postavljen za načelníka generalštaba crnogorske vojske predstavlja, valjda, prvog načelníka generalštaba koji, po naredbama Pašića i Karađorđevića, izdaje crnogorsku vosjku kojom komanduje i dovodi je do sloma. Taj zločin velikosrpski nema poređenja u evropskoj istoriji, toliko je, bez premca, sotonistički krvav i besraman. Nekadašnji veliki krvnik obnovljene CPC koju je sa novim vladikom Mihailom stavio u udbaški džep, Milo Đukanović, pretvara se sada kao njen zaštitinik. Ono što je važno razumjeti, tu se ne radi ni o kakvoj zaštiti crkve nego se otvara mogućnost da se Amfilohije proglasi za patrijarha, jer je propao njegov pokušaj da postane patrijarh srpski, pa sad da se proglasi patrijarhom ubijajući ponovo CPC. Naravno, Đukanovićeve izjave u ovom smislu rezultat su tvrdog dogovora sa Amfilohijem, nema tu ničega slučajnog, Amfilohije je uvijek bio njegov sluga.

– Ima li Crna Gora, zaista, razloga da i danas strepi od “velikosrpske hegemonije”, kako je to ove sedmice rekao Milo Djukanovic, u prisustvu Bila Klintona? Ili imate utisak da čak ni Srbiju vise ne zanima sta se radi u bivsem “oku u glavi”?

ODGOVOR: Objektivno rečeno, nema. Ali, treba razmjeti da je insistiranje na velikosrpstvu kao krvničkom neprijatelju Crne Gore samo jedan od planova Mila Đukanovića za očuvanje sopstvene diktature. Sa druge strane i dalje postoji dio srpske politike, a o Srpskoj pravoslavnoj crkvi da i ne govorimo, koji i dalje propagira veliksrpske falsifikatorske teze. SPC već decenijama i decenijama nije ništa drugo nego ekspozitura velikosrpske poltike. Isto se može reći i za SANU i za beogradski Univerzitet, a to znači da je veliki dio srpske inteligencije utemeljen na velikosrpskim lažima koje su pretvorene u „naučna“ izdanja. Tvrdim vam da SPC nije zainteresovana za Boga, osim formalno, a stvarno je zainteresovana samo za istorijske falsifikate o caru Dušanu, Svetome Savi, Nemanji i Nemanjićima, knezu Lazaru, lažnoj interpretaciji izgubljene kosovske bitke, četništvu, i sve tako u krug. Tvrdim vam da niko tako nije slagan i uništen velikosrpskim lažima kao Šumadija, jezgro Srbije, i Crna Gora koja je vekosrpstvom praktično uništena. Da nije bilo LSCG, od Crne Gore ni traga ne bi ostalo. Sad je Đukanović uništava drugim sredstvima, kobnim, ali zbog istog cilja – njenog uništenja!

– Može li ulazak u Evropsku uniju biti taj čarobni stapić koji će promeniti stanje na Balkanu? Zašto nas svi ubedjuju da je tako? Vi živite u toj EU, koji je stvarni boljitak koji ona donosi?

ODGOVOR: Kad shvatimo da Balkanom vladaju mafije, kad razumijemo da su sve mafije, osim ruske, kineske i nekih drugih, pod direktnom kontrolom i nadzorom Amerike, tačnije, njene obavještajne službe, kad shvatite da su te mafije džojstici u rukama američke obavještajne službe za potpuno upravljanje njima, odnosno, posredstvom njih, lokalnim politikama i političarima, kad shvatite da je evropska politika kreirana od strane američke, kad razumijete da su novac i pljačka u ovoj ili onoj formi takvoj politici iznad svega, kad shavtimo još mnogo sličnog, postaje nam jasno da nikakav kazak u EU ili NATO neće bitnije promijeniti stvari, pomijeniće se samo dekoracija za nastavljanje željene aktivnosti, a to je, od svih probranih, samo jedna: nastavljanje pljačke, i ništa drugo. To je sama suština stvari!

– Vi ste danas, pre svega, bloger i pesnik, iako biste po imenu i delu – a ponajviše po onome sto danas imate da kažete – mogli da budete mnogo više prisutni u crnogorskim, pa i balkanskim medijima… Zasto je to tako?

ODGOVOR: Od samog početka je shvaćeno da ja i Liberalni savez shvatamo samu suštinu politike. Shvaćeno je da smo istinske demokrate, patriote, shvaćeno je da nijesmo pljačkaši, ni ubice, ni mafijaši, razumjelo se da zapadnu poltiku čitamo brzo i lako, kao bukvar, shvatilo se da, ako mi dođemo na čelo Crne Gore, mi, a ne nikako mafija, postajemo regionalni uzor, a to se htjelo po svaku clenu spriječiti jer bi iskakalo iz onog mafijaškog pravca američke tajne poltike. Takođe, vidjelo se da nas svi u Crnoj Gori, a i van nje, cijene i poštuju. Uradili smo epohalne stvari, pomjerili smo planine u Crnoj Gori, otvorili sve crnogorske tabu-teme, shvatili smo da, pričajući istinu o Crnoj Gori, pomažemo i Srbiji da se rastereti teškog bremena velikosrpstva. Razumjelo se da, ako mi dođemo na vlast, od rasprodaje, pljačke i uništenja Crne Gore nema ništa, da mafija neće postojati, vidjelo se da, kao što volimo Crnogorce, volimo i Srbe u Crnoj Gori, ali i sve crnogorske manjine. Zahvaljujući nama, glave tih manjina su spašene, inače bi bile izložene genocidu. Ovo je istina bez obzira što su nas u Crnoj Gori svi izdali, a u prvom redu i najbrže su to uradile manjine svrstavajući se na stranu onih i onoga koji im je smrtnu jamu kopao. Dakle, upravo zbog toga što smo bili savršeni, zbog toga što bi se sa nama, siguran sam, ponosio jedan Linkoln, ali i jedan De Gol, zbog toga što smo mogli da postanemo primjer koji bi bio regionalno opasan, odlukom donesenom u Vašingtonu mi smo zbrisani iz crnogorskih, ali i iz regionalnih medija, mi se od 1997-e, nalazimo pod regionalnim medijskim embargom naređenim iz istog grada. Međutim, meni lično i LSCG-u taj embargo je najveće moguće priznanje, to je znak da smo bili i ostali – pravi, u smislu nesavitljive linije i pravi, u smislu neslomljive kičme bez obzira na činjenicu što nam ni u Hrvatskoj ni u BiH nijesu podignuti spomenici koje zaslužujemo, nego su im reginalni demokratski uzorni lideri postali potpuno očigledni ratni huškači, organizatori rata, zlikovci, mafijaši, pljačkaši! Bruka, naravno ne moja niti LSCG, nego njihova. Nama čast, a njima bruka i sramota zajednička!

– Javnost o Vama zna uglavnom da živite u Pragu. Ali, cime se bavite iz dana u dan, šta Vas zaokuplja?

ODGOVOR: Ja moju Crnu Goru nosim u srcu i stalno sam u njoj. Tačnije je reći da ja živim stalno u Crnoj Gori, da sam fizički u Pragu, ali sam fizički i na svetom Cetinju, jezgru i luči crnogorskog otpora i majci Liberalnog saveza. Ja sam prepoznatljiv po politici, ali u meni postoje još čitavih četrnaest svjetova kojima se bavim. Kad bi se ponovo rodio, u tom novom životu bavio bih se vrtlarstvom, pisanjem, kuvanjem, poezijom, muzikom, pručavao bih filozofiju, istoriju i tražio odgovor na nastanak Svemira i postanak Čovjeka. Poezija, džez i klasika, kao i likovna umjetnost, i kuvanje, moje su velike Ljubavi, pratim ih koliko mogu. Poeziju pišem, ali sam, u neku ruku, istoričar, i mogu vam reći da znam čitati između redova, laž se od mene teško može sakriti, ne dam joj to zadovoljstvo skrivanja koje ona lažno predstavlja kao pobjedu.

– Da li mislite da je internet, kojeg obilato koristite, zaista doneo medijsku slobodu o kojoj smo pre 15-20 godina mogli samo da sanjamo?

ODGOVOR: Internet je donio revoluciju i on jeste revolucija. Za sada još uvijek nijesu u stanju da ga kontrolišu, ali sam uvjeren da će se to uskoro desiti sve pod lažnim izgovorom borbe protiv terorizma. Pogledajte samo današnja putovanja avionom koja su nekad predstavljala zadovoljstvo. Danas je to teror, to je maltretiranje i ponižavanje putnika, plansko njihovo svođenje u status roba, navikavanje vas kao putnika da to prihvatite. Slična je stvar i sa kampanjom protiv pušenja koja se sprovodi pod lažnim izgovorom zabrinutosti za ljudsko zdravlje, a suština je ista. Ovakvih primjera imate koliko god hoćete i oni svjedoče kojim pogibeljnim putem Zapad hoda…

– Koja je poslednja knjiga koju ste pročitali? Ko Vas od pisaca posebno inspirise?

ODGOVOR: Čitam redovno, svakodnevno i mnogo. Knjiga je moj život, ja joj se divim i klanjam! Sada vam, po treći put, čitam Tomasa Mana, njegov nenadmašni „Čarobni brijeg“. Inače, u globalnom mislu, dakle suštinskom, moji uzori i moje inspiracije su jedan Njegoš, Nikola Tesla i Ivan Meštrović, u njima je skoro sve što sam dotakao, da ne kažem vidio. A oni su vidjeli sve!

Advertisements

Responses

 1. Ovaj intervju je nakon prve jutarnje kafe prijao, ogolio nasu laznu istoriju i sve lazno sto nas okruzuje. Geneza problema je dupoka a CG narod plitak da je shvati i krene dalje. Trebace jos jedno razdoblje jure da crnogorski narod shvati ako taj narod uopste vise i postoji. Komunisti su grobari sve srpske i sve crnogorske nacionalne politike kao i njihova djeca sad , danas i pitam se do kad.
  Znam da ponekad suvisno komentarisem, ali bez straha, srama i sa ponosom citam, zapisem po nesto i ako sam uvjeren da osim otreznjenja licnog gledam sve vece posrnuce svecrnogorsko. Da li je samo okruzenje atak na normalnog covjeka,pa jeste, pa i ne cudi potreba mnogih nas da crnu goru napustimo fizicki a da rijetko, samo rijetko se sjetimo korjena, bar cu tako ja .
  Zivot mora da ide dalje, bas kao i sve civilizacijske tekovine ali se ne mirim da samo jedan mali broj uziva u njima u Crnoj Gori. Vrijeme ide, prolazi i samo mali dio misaono i filozofski ce dotaci ili pak doci do spoznaje univerzalne gluposti kojom nas sistematicno truju.
  Shvatim da nekad osim citanja i ne treba napisati nista al covjeka tjera ako nista drugo onda potreba da svoj krik prtoci na papir…

 2. Kao sto sam rekao i prosli put, intervju se savrsen nacin da se jasno definisu cinjenice, ali samo pod jednim uslovom: da onaj koji intervjuise postavlja smisaona pitanja koja traze odgovor na sustinu, a ne ispituje trivijalnosti.

  Slavkovi intervjui su jasan i deklarativan primjer odbrane istine, koju principijelno zastupa citavim svojim bicem i politickim autoritetom.

  Za istinu, postovani blogeri, se morate boriti svakodnevno i u svakom casu.

  Laz je kao prljavstina. Ako nista ne radite i samo cutite, lezite, postajete vremenom prljavi. Morate preduzeti akciju da bi postali cisti, odnosno da se okupate.

  Istina trazi akciju i stalno angazovanje kao CISTOCA nad samim sobom.

  Slavkova sveta Istina je uvijek blistava i kristalno cista. Neka nam zivi Slavko Perovic i LSCG!

 3. Sloboda nije bozje sjeme pa da ti ga neko da
  Sloboda nije zahvalnica procitana abecednim redom
  Sloboda nije krilatica reklamnog panoa
  Konstruktivna kritika postojeceg stanja
  Sloboda je zena
  Uzmi je
  Sloboda nije podmetanje ideoloski zakrzljale forme
  Sloboda nije pometanje ideoloski bilo kakve norme
  Sloboda nije jednostavan domaci zadatak
  Ona je svijest o skladu nesklada nesavrsenih ljudi
  Sloboda te ceka
  Uzmi je
  Datumi
  Sjecanja
  Kontrola lupa vratima
  Regularna predstava
  Ko ne pamti iznova prozivljava
  Sloboda nije mizantropski odbaceno kukavicije jaje
  Sloboda nije uzajamno milovanje idiotskih glava
  Sloboda nije referada stanicnih setaca
  Ona je svijest o skladu nesklada nesavrsenih ljudi
  Sloboda je zena
  Uzmi je

 4. Suma Sumare: “Ova Crna Gora dodira nema sa onom Crnom Gorom koju ja u srcu i duši mojoj nosim“Bas tako. Tuzno, jednostavno, istinito…A sto se cijelog intervjua tice, odavno nije nesto tako sroceno da nam pred ocima oslika stvarnost pravim bojama. Tako nam je kako nam je. I mi ocigledno nista tu ne mozemo. Ili necemo. Necemo jer ne mozemo. Ili ne mozemo jer necemo. Kokoska ili jaje. Ma, sve jedno..Ali da ne bude tako – mislimo, pisimo, to mozemo. Jednom kad napisemo sta mislimo, te misli postanu zive i snosimo odgovornost za njih. A preuzeti odgovornost je osnova. Inace nema slobode. I tacka.

 5. Svako ko je svjedok dešavanja na ovim prostorima od 1989. zna da je činjenje Slavka Perovića i LSCG (onih ljudi što su se bez dileme i sa lakoćom sjedinili sa tom blistavom idejom i plovili fantastičnim okeanom istine do dana današnjeg) bilo filiganski precizno u detektovanju politike i kvazipolitike. Ne samo razotkrivanje i čitanje te politike i kvazipolitike već i zapanjujuće anticipiranje događanja čak i čitavih 10 godina unaprijed, naravno zahvaljujući iznimnom talentu znanju i energ iji Slavka Perovića.

  U velikom, prevelikom medijskom prostoru na teritoriji bivše Jugoslavije prodefilovale su bezbrojne ličnosti svih mogućih profesija od 1997. Uglavnom je armija onih od kojih se nema što čuti i još manje naučiti. No ima i onih drugačijijh ali u znatno manjem broju. Polazeći od navedeneg zvuči zastrašujuće da se Slavku Peroviću tek toliko malo, premalo, minimalno pruža prilika da iznese svoja znanja, zapažanja, istine i filozofiju u svim tim postojećim novinama, nedjeljnicima, televizijama, emisijama.

  Spoznajući ovu činjenicu poslednji intervju dat Pressu ima dodatnu težinu.
  Novnari postoje samo terba da budu novinari.

  Ukoliko bi se uskoro Slavku dalo prostora u kakvoj Hrvatskoj, Slovenačkoj ili bilo kojoj štampi ili tv iz okruženja onda bi se pravi čitatelji ili gladatelji mogli dodatno razgaliti dok bi se neki drugi dodatno zabrinuli.

 6. 1990.god. „Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”, Andrijevica 13. jul 1990
  1991.god. „Crna Gora je opstala kao ostrvo slobode kada su drugi bili porobljeni, pa zašto sada ne bi mogla opstati kao ostrvo komunizma”
  ” …i šah sam omrznuo zbog šahovnice”
  1992. god. „Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenucima mogu da budem RAME UZ RAME sa njim u odbrani tekovina revolucije” .„Tek ću da budem bogat kada budem prestao da se bavim politikom”. (viđi 2010.)
  1993. god.
  „…nijedan zakon ne smije biti smetnja poslu koji je u interesu Crne Gore” ( kada je sa gazda Jezdom sklopio ugovor oko zakupa Svetog Stefana). „Poručujem Liberalnom savezu i nekim drugim manje uticajnim partijama koje se vrlo zalažu za otcepljenje da su osvojili 12-13 odsto biračkog tijela, pa im se upravo toliko i poklanja pažnje”. „Što se tiče straha od Srbije, time pokušava politički manipulisati jedan broj ljudi, nasljednika ustašoidne politike Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlije, politike razbratništva sa srpskim narodom. U svojoj zaslijepljenosti mržnjom, oni izmišljaju etnogenetske teorije o tome da smo iz Male Azije, pričaju kako je naše pismo latinično a vjera nam katolička… I to sve s namjerom da dokažu našu autohtonost i posebnost u odnosu na Srbe”. „Ljevičar sam u duši zato što bih volio da živim u državi socijalne pravde”. za list POBJEDU 26.05.1998. „Zbog vjekovnih bratskih veza. Zajedničke krvi u svim ratovima prolivene, zbog vjekovnog sna najboljih Crnogoraca i Srbijanaca, zbog izvjesno bolje zajedničke budućnosti, Crna Gora se i otvorenog srca opredijelila za život u zajedničkoj državi sa Srbijom”. mesec dana posle…
  „Nasa je primarna ideja da svoje ovakve ambiciozne planove realizujemo kroz našu zajedničku državu Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja predstavlja i naš svjestan izbor i nas strateski interes. Mislimo da je lakše i bezbolnije, posebno na Balkanu, mijenjati promašenu politiku i njene aktere, nego granice”.
  1999. godine tačnije 27.2.1999
  „Crna Gora nije Slovenija, ona je sastavni dio Jugoslavije i to želi i da ostane…”
  2000. god. Za nekadašnjeg patrona reći će: “On je inteligentan, obrazovan i prilično šarmantan. On je sve podredio ličnoj i nekontrolisanoj vlasti. Milošević nije ni komunist, ni nacionalist, on je jedan beskrupulozno vlastoljubiv čovjek”
  2003. Tužilaštvo u Napulju podiže protiv njega optužnicu zbog šverca cigareta u Italiju.
  20.05.2010 Autor: Portal Jutarnji.hr
  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u svom džepu ima oko 12 milijuna dolara.

  Ko se ovoga śeća,da zaboravi do ujutro,jer bi se moga’ pośeć’ dok se bude brija’. On nam je ka’ otac,vodio je žalosnu Crnu Goru kroz dvije decenije,kroz dva vijeka i kroz dva milenijuma,A OTAC JE, ĐE JE SREĆE, KA’ RODITELJ.

 7. Slavko veli>
  Inače, Crna Gora za posljednjih dvadeset godina nikad nije bila država! Ona je bila i ostala zlatni robovlasnički posjed mafijaškog robovlasnika Mila Đukanovića, ona je njegov rob baš kao i svaki stanovnik Crne Gore. Ova Crna Gora dodira nema sa onom Crnom Gorom koju ja u srcu i duši mojoj nosim!

  Bravo genije moj.Tebi ga basta da to kazes.Nikom drugom.

 8. DANAS JE PODGORICI UBIJEN ALEKSANDAR SASA PEJANOVIC

 9. Nadalje Slavko zbori>
  Demokratska partija socialista, baš kao i njihov saveznik Socijaldemokratska partija Crne Gore, nijesu nikakve stranke, to su gole mafijaške organizacije. Imena ovih stranaka su samo pokrivač njihove mafijaške suštine i mafijaških djelatnosti. Crna Gora je u rukama mafije punih dvadeset godina. Milo Đukanović je osnivač i šef crnogorske mafije, on je samo to i ništa drugo.

  Prva DPS je zlocinacka ratno pljackaska,rusilacka a druga SDP je anti ratna ali
  profiterska clanica zlocinackog mafijaskog udruzenja DPSDP koje je permanentno
  pljacka ovaj narod.

  Svaka od njih ima svoje miljenike pojedince u razlicitim sektorima drustva preko
  kojih se veliki drzavni projekti pretvaraju u njihove partiske preko kojih se namice
  novac za kupovinu glasova i vladanje svih ovih godina.

  Prva DPS bastini komunisticku tradiciju preko cega se vrsi uticaj na ogroman broj
  ljudi koji su ostali vjerni tom vremenu a oni su stariji ljudi pretezno njihovi sigurni
  glasaci.

  Druga SDP koristeci svoj anti ratni imodz i sluzi DPS-u za pranje ratne biografije
  njihovog vodje i sefa svega Mila Djukanovica.Takvim radnjama mami pripadnike
  manjiskih zajednica da ih glasaju.Za tu uslugu DPS im daje prostor za bogacenje
  njihovih simpatizera.Pogledajte graditeljske poduhvate doskorasnjeg rektora
  Univerziteta Crne Gore Ljubise Stankovica.Njemu je bliza graditeljska bransa od
  njegove osnovne elektrotehnicke.

 10. Kako su se osilili Sunca ni Mjeseca ne gledali. Do sada su ubijali mucki iza ledja i na nacin da se ne zna ko je ubica ili trovali da izgleda prirodna smrt, a evo od danas poceli javno da strijeljaju.

 11. SAOPŠTENJE POVODOM STRANICE http://www.lscg.org/sloboda (link u gornjem desnom uglu početne stranice ovog bloga – krstaš na plavom)

  OBAVJEŠTAVAMO VAS DA SMO NA STRANICI ‘SLOBODA’, IZMEĐU OSTALOG, POSTAVILI I RAČUNE NA KOJI SE MOGU VRŠITI UPLATE. UPLAĆENA STREDSTVA TREBALA SU DA SE USMJERE NA RAZNE AKTIVNOSTI ZA BORBU PROTIV AKTUELNOG MAFIJAŠKOG REŽIMA, MEĐUTIM, ZA NEKOLIKO MJESECI UPLAĆENO JE JEDNOM UPLATOM SVEGA 20 EURA. PODSJEĆAMO VAS DA SE UPLATA MOGLA IZVRŠITI IZ BILO KOJE DRŽAVE POSREDSTVOM PAYPALA ILI KREDITNIH KARTICA.

  PROTEKLI MJESECI SU DOKAZALI DA ZA UPLATAMA NE POSTOJI NI NAJMANJE ŽELJE. ZBOG TOGA SMO ODLUČILI DA MOGUĆNOST UPLATE UKINEMO. TAKOĐE SMO IZNENAĐENI ČINJENICOM DA BRILIJANTNI SADRŽAJ PREDMETNE STRANICE NIJE IZAZVAO NIKAKVE VAŠE KOMENTARE!

  PRISUSTVUJEMO SVAKODNEVNIM VAŠIM BROJNIM POZIVIMA NA KONKRETNE AKCIJE, ALI JE OČIGLEDNO DA NAŠA AKCIJA I POZIV NA KONKRETNE UPLATE NIJE NAIŠLA NA VAŠU POTPORU, NEGO JE NAIŠLA NA VAŠE ODBIJANJE!

  30.maj 2011.g

  MODERATOR

 12. Mislim da su ‘poziv’ I racun za donacije prilicno ‘zanemarljivo’ postavljeni ,gotovo da se ne primjecuju pored ovako genijalne sadrzine bloga… Najtopliji predlog jeste isticanje tog velicanstvenog poziva !!! I da se niko ne uvrijedi I ne shvati ovo kao kritiku, jer mislim da je svima nama

 13. .. U interesu da takva akcija napokon zazivi I pokrene se … Zato poziv svima da se aktiviramo I po Tom pitanju, vrijeme je !!!!

 14. Dragi moj Slavko, sjecam se kada si ti kao cetinjski tuzilac pokrenuo postupak protiv dva milicionera, zbog prekoracenja ovlastenja. To je bilo prvi put u tadasnjoj Jugoslaviji, da jedan tutilac pokrene postupak protiv organa vlasti. Zasijedalo je drzavno tuzilastvo, komitet i ostali drzavni organi da uticu na tvoju odluku, ali nijesu mogli uticati, jer ti svoju odluku nijesi promijenio po cijenu gubitka posla. Bio sam srecan sto moj sugradjanin, jedan mirni i tihi momak iz “banskih stanova” stade na stranu pravde u jednopartiskom rezimu, gdje je to do tada bilo nezamislivo. Znajuci tvoj gen, tvoje roditelje i citavu tvoju familiju, za mene to nije bilo iznenadjenje, jer si vaspitavan da budes slobodan i pravedan, a hrabrost ti je bila nasledna. Juce, dragi moj Slavko ubise boksera SASU PEJANOVICA. Ubi ga policajac, iz cista mira, sa jednim hicem pravo u srce, dok je sjedeo za kafanskim stolom. taj ga licimjer ubica prebaci ubolnicu. Sve sto je uradio, taj drzavi ubica smisljeno je od nih istih ljudi u onim istim kancearijama, koji su nama i tebi lomili kicmu godinama. Da ovdje zive Grci ja znam sto bi juce blo na ulicama svih gradova CG, ali s obzirom da zive Crnogorci niko se ziv ne cuje. Svi mi gradani, poreski obaveznici izdvajamo novac za policiju, za njihovo oruzje i municiju, ali ne da bi nas ubijali, vec da bi nas stitili od onih koji ugroze nase zivote i imovinu. Ubise ga isti oni koji ga prije tri godine vezanog lisicama prebise u pritvorskoj jedinici Podgorica. Nema dana, da u novinama ne procitamo, “policajac ucestvovao” u kradji, pljacki, trgovini drogom, razbojnistvu, svercu, tuci, ubustvu i drugim krivicnim djelima, pa se pitam ko su ti ljudi i koji su kriterijumi da bi oni bili zaposljeni u najodgovornijim institucijama sistema. Ustvari kod nas je umjesto plilicije postoji “pretorijanska garda” koja je spremna na sve, lzuzev onoga zasto je zakon obavezuje.

 15. Dragi prijatelji,

  Danas je moj Facebook nalog blokiran iz nepoznatih razloga. Mogu samo da pratim, a ne mogu ni na koji nacin da komuniciram sa bilo kim.
  Dok ne rijesim ovaj problem, molim vas za razumijevanje.

  Pozdrav

  http://www.facebook.com/profile.php?id=100000348375433

 16. Slavko odgovori>
  Današnja je Crna Gora Đukanovićev koncentracioni logor u kojem su logoraši prosto oduševljeni što su u logoru! Oni ne žele slobodu, oni se od nje plaše, oni demokratiju smatraju glupošću, ljepotu ne vide, ljubav za njih ne postoji, Gospod i crkva su za njih samo reklamne fasade, nikome oni ne vjeruju osim svom vrhovnom tlačitelju koji ih laže i koji ih urniše svakog dana, koji je od njihovih uništenih i logorskih sudbina ispleo ružni mafijaški ćilim po kojem drčno hoda, glumeći cara.

  U Djukanovicevom koncetracionom logoru postoje institucije primjerene zdravim
  drzavama.U tim institucijama rade ljudi kakvih ima i u demokratskim drzavama.
  U ovom logoru postoji i parlament cija uloga je definisana.I ovde se donose i
  usvajaju zakoni.

  U ovom koncentracionom logoru kao nidje do sad postoje laboratorije mentalnog
  inzinjeringa.Tamo se vade mozgovi ili im se direktno ugradjuje cip nesojstva i zla
  kako bi lazi predstavljali istinom,zlo dobrotom,stid ponosom itd.

  Ekipa kojom rukovodi licno sef svega u Crnoj Gori je jako iskusna.Prvi saradnici
  su mu tvorac rata za mir Svetozar Marovic i sramni ministar pravde,policije ex
  premijer a danas predsjednik Filip Vujanovic.O Djukanovicu ne treba trositi puno
  rijeci.Momir Bulatovic u svojoj knjizi pravila cutanja kaze-kad najzecsce laze
  pecatno te gleda u oci-.To ne moze svako.Veliki neimar rata za mir nekad i danas
  projekta Zavala je ljigavac Marovic koji moze uspijevati i bitisati samo ovde.Nista
  manje ljigav i u pokusaju za podvalu posteni Fico je zlo za cijeg mandata su sudovi
  sudili politicke procese,za cijeg mandata su postojali policijski punktovi na rubnim
  dijelovima gradova sa policijom u crnim uniformama.I tada i danas pomocnik i
  saradnik mu je bio Vuk Boskovic.Vaznu ako ne i kljucnu ulogu Mengele je dodijelio
  danas uzornom vinogradaru sa Pricelja nekad ljubimcu radijatora Dusku Markovicu
  On je uspijevao da od mirnih ljunja napravi nasilnike i udarne pesnice DPS-a.Samo
  se sjetite Miska Vukovica i Lale Nikcevica sa pocetaka visestranacja.Danas su oni
  bojovnici iz prve linije.Sjetite se svih vojnih akademaca koji su dovedeni da
  komandu prebij i ubij sprovedu bez pogovora.Tu su prodefilovali gen Martinovic,
  gen Grahovac,gen Boskovic,gen Ninkovic,oficiri Baosic,Paunovic,Toncic i Veljovic.
  Ovi ne odbijaju komandu.

  Svima ovima koji sefu pomazu da od crnogorskog ljudskog materijala napravi
  zelatin podesan za oblikovanje po njegovoj potrebi on je odobrio bogacenje i
  bavljenje protuzakonitim radnjama.Crna Gora je danas razorena poslom
  zelenasenja kojim se uglavnom bave policajci.Naravno oni su u drugom planu.
  Do sad nije bilo nijednog procesa po ovom djelu upravo zbog njihovom prisustva.
  Kao sto je javnosti poznato do sada uglavnom u poslovima kurirstva za nosenje
  i transport opojenih droga najcesce su angazovani policajci.Falsifikovanje javnih
  isprava,sada pribavljanje drzavljanstava,sverc oruzja i falsifikovanje novca
  najcesce rade pripadnici policije.

  Gradjanima i iole hrabrim i slobodnim ljudima je jasno da je ovo zarobljena
  drzava.Ako podjete u policiju da prijavite slucaj docekace vas ili ortak u poslu
  tog policajca ili profesionalna solidarnost.Rizikujete da oni vas optuze.Ako podjete
  u Vrhovno drzavno tuzilastvo tamo vas ceka sram od sluganstva sefu rezima.Ceka
  vas Ranka Carapanka koja ustvrdi da kriminalci jos ako su DPS-ovi vise imaju
  morala i kodeksa no oni sto traze da ona radi svoj posao.

  Da bi koncentracioni logor funkcionisao kao pozoriste zaduzen je gmaz od Branka
  Vojicica sa njegovim pomocnicama iz ANB-a Radojkom Rutovic,Vesnom Teric i
  Nevenkom Cirovic.Naravno da bi bilo izbalansirano sef svega ima i Supkovica
  Darka,Draska Djuranovica,Rada Vojvodica i velikog Profitera preko cijih medija
  satanizuje ljude i crta im mete na glavama.Kad takve mete ozvanici Srdjan
  Kusovac onda su te osobe kao i rijetke zivotinje iz rezervata pustene lovcima na
  milost i cuvanje.Lovci vole trofeje.

  Na zalost takva klima je stvorena i u slucaju Aleksandra Pejanovica.Zbog toga
  je ubijen.Prethodno je mucen i tucen,kukavicki vezanog sa fantomkama su ga
  u Podgorickoj betonjerci bili oni koji su do juce podrzavali njihovog sefa Mila
  Djukanovica da rusi Dubrovnik da deportuje bosnjake,da progoni Bukovcane.
  Oni su mu pratili tovare cigareta ,alkohola,kafe i oruzja koji su bili predmet
  njegovog bogacenja.Oni su danas njegova garda koja mu i danas cuva imovinu
  lik i djelo a sve o grbaci naroda.

 17. Dragi Slavko,

  Još jedna precizna i tačna analiza. Posebno ću citirati jedan do bola i kosti istinit i žalosan dio:

  “Kod Crnogoraca nema ni želje niti iskre za pobunom, Crnogorci su izgubili strast za slobodom i želju za pravdom, oni ne žele srećne i dostojanstvene živote, oni žele živote u kojima je jedino važno, kako to oni kažu i odmah lažu – snaći se – a to prevedeno znači: postati član mafije na vlasti i pljačkati do beskonačnosti”.

  Vjeruj mi nikakvo iznenadjenje mi i nije okolnost da niko nije želio dati i najmanji doprinos borbi protiv mafije u CG, koju bi ti predvodio. Ne samo zato što bi to bila prava i iskrena bezrezervna borba koju mogu da vide samo slobodni ljudi već jer je žalosno istinita činjenica da je gotovo niko u cg ne želi.

  Prije nekoliko dana su novine u cg objavile spisak donatora mafijaške družine zvane D(r)PS. Sjutradan su opozicioni mudraci izašli sa tezom da su donacije po spisku “pranje novca” i da su D(r)PS samo iskoristili svoje glasače. Ne, ta teza sigurno nije tačna, a “opozicionari” vrlo pogodni mafijaški glasnici takvih priča. U pitanju je čista ljubav prema mafiji koju crnogorci gaje. Objavljen je samo jedan od spiskova i čistio sumnjam da svi sa spiska nisu lično išli u kancelarije D(r)PS da daju svoj finansijski doprinos da mafija traje i traje. Ne razmišljaju mnogi od njih da im je njima i djeci uzela 20 godina života a da će račune toga još plaćati, nego je ljubav i potreba da se doprinese da mafija traje i dalje prioritet. Tamo je bilo i tuge sa donacijama od po 20 eur , ali ljubav prema donu i mafiji je bezgranična.

  Takvoj crnoj gori je grijeh i nagovještavati bilo kakve promjene. Oni su samo za lance…. čast vrlo rijetkim izuzecima.

  Sve najbolje tebi i porodici,

  Aco Radulović

 18. Danas aktivisti DPS-a prosipaju pricu po Podgorici da se svaki telefon prisluskuje da kamere sve snimaju.Namjera im je jasna.Zele da izlude ljude.

 19. Ne mogu da vjerujem da NIKO osim Aleksandra Radulovića nije prokomentarisao FRAPANTNU činjenicu da na stranici SLOBODA nije bilo nikakvih uplata, tek 20 eura!? Inglish, po običaju dezavuiše, che – ni riječi? Angus Young ođe daje obavještenje o svom fejsbuku(koga briga?)? Je li ti što pozivaju ‘na ustanak’ po ovim stranicama misle da ovakav jedan zadrigli režim može rušiti vilama ili ‘dobrim namjerama’? Ovih 20 eura tačna je mjera stvarne želje među Crnogorcima za promjenom stvari! Ko sad poslije ovoga ima šta da kaže?! Niko – ništa! Najbolje bi bilo da se pogledamo u ogledalo i konačno kažemo sebi naglas: ‘Gleda majmun sebe u zrcalo..’ PI, STVARNO SMO JADOVI I FOLIRANTI!

 20. Daleko je Crna Gora od potrebe za istinom jer da ta potreba postoji iz nje bi se rodila iskra pobune. Ali kako doci do istine kad ovaj nesrecni narod s jedne strane izluduju drzavni a sa druge strane takozvani nezavisni mediji.
  TV Bastilja i Glas Cepuraka odradjuju za mafiju poslove kao i oni sa druge strane . Naime, nakon najave Ranke Carapic da ce ispitati manipulacije na berzi koje su putem ciljno plasiranih informacija, cinile,, Vijesti,, i nakon sto je Seki Radoncic kod Sukovica otvorio pricu o njegovoj i druzine iz medije druge familije DB KOS-ovskoj sluzbi a sve navodeci neke ogormne novce koje je dobio koa vlasnicki udio u ,,V ijestima,, danas je, kako se cini, ta novina pocela da odradjuje ponovo poslove za prvu familiju.
  Na trecoj stranici je objavljen ogroman tekst ciji su navodni izvor transkripti Vojske Jugoslavije , u kojem se nasiroko objasanjava kako su Milo i Momo branili Pljevlja od Ceka Dacevica i VJ. ,,Djukanovic spremao mobilizaciju,, naslov je teksta cija ej sustina da je upravo te 1992,godine kada su ubijani Muslimani i izvrsen njihov progon iz Bukovice, Milo Djukanovic navodno pripijetio da ce mobilisati policiju kako bi branila Pljevlja.Kako su pljevaljski Musmlimani odbranjeni poznato je kao sto je i poznato da za zlocine nad njima niko nije odgovarao. Indikativno je da ovog teksta nema nigdje na internet izdanju danasnjih ,,Vijesti, tacnije ja ga nijesam mogla pronaci.
  U svakon slucaju, ovaj primjer potvrdjuje kako malo treba za novi dil Prve i Druge familije te da sludjeni narod sa svih strana i svi mediji gadjaju lazima . Zato se treba okaniti iluziju o nekoj iskri slobode u Crnoj Gori. Jedini moguci scenarij nekakvih promjena je obracun unutar mafije. A i u tom slucaju imamo ove druge vec spremne da ,,zasjednu,,.

 21. ‘Atina’ .., Nije tacno da je samo Aleksandar primijetio ‘oglusavanje’ I slabu posjecenost stranice ‘Sloboda’ … Ja Sam vec u par navrata pokusao da ukazem na isti link I potrebu da se Bolje organizujemo I prije svega bolje naznacimo prisustvo te stranice i tog tako strasnog I iskrenog poziva koji cekamo toliko dugo ovdje na Slavkovom blogu ,jer je po mom skromnom misljenju taj poziv I sami link nekako precise marginalizovan iz tehnickih razloga….zato , upucujem

 22. Apel I poziv ,kako moderatoru bloga … Tako I nama komentatorima da se latimo posla I konkretizujemo , koliko mozemo i znamo na ujedinjenju i solidarnosti …. Koja svakako vodi do jedinog I svetog interesa zbog smo svi
  Mi ovdje …SLOBODE !!!

 23. Atino pogodila si pravo u desetku! Onaj divni plavi krstaš i sve što se u njemu dešava kompletno je zaobiđen kada se to tiče komentara! Niko, osim Radulovića, nije rekao ni jednu jedinu riječ! A krstaš je veličanstven, nikoga ko ima zrno duše ne može mirnog ostaviti, Ali Atino to su Crnogorci, tačno si ih opisala, majmuni su to koji sebe gledaju u ogledalo i prvo sebe pa sve druge lažu kako su oni Bogovi. Takvih funjara kao što su Crnogorci i crnogorski Srbi, a za njima svi drugi u Crnoj Gori, takvih gadova kukavičkih i podlih to majka nije rađala! PI! Đukanović je đubre bez dna i tu nema ništa sporno, ali tvrdim da je mjesto njega bio bilo ko drugi ista bi stvar bila. Crnogorci vole da puše onome ko ih ubija, tome pušenju smo svjedoci punih dvadeset godina. I kad nešto razmislim, i Crnogorci i crnogorski Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, svi oni stvarno zaslužuju da potpuno nestanu, on i su smetovi i zastide! PI!

 24. Atina,
  izvini ali ti moram reci da lazes.Ja sam dao 50 Evra jednoj osobi da izvrsi uplatu.
  Nijesam to dao zbog straha od otkrivanja mog identiteta vec zbog mog plana da
  otputujem.Osoba je posla u banku i nije mogla uplatiti.Cinovnici su joj objasnili da
  se ne moze uplatiti na onaj racun koji je bio ispisan.Kad me obavijestila o tome
  rekao sam joj da pita licno Slavka za blize obavjestenje.Nakon kontakta sa njim
  vratila mi je novac sa obavjestenjem da ce se uciniti potrebna korekcija o cemu
  cemo biti obavijesteni.Do danas nijesam obavijesten da je ucinjena potrebna
  izmjena kako bi se mogle izvrsiti donacije.Eto toliko o mom dezavuisanju.

  Ja vam necu referisati koliko i kad sam donirao LSCG.Oni koji su trebali znati to
  i znaju i cijene.Zbog mnogo prvokatora i UDBA-sa koji vrsljaju i ovim blogom
  nije ni dobro razjasnjavati ko su ili ce biti donatori.

 25. Slavko nadalje kaze>
  Što se tiče Mila Đukanovića, reći ću vam: on je totalni vlasnik čitave Crne Gore, on je njen jahač, on je njen uništitelj. To što je on uradio Crnoj Gori nije joj uradio ni jedan jedini okupator tokom njene hiljadugodišnje istorije. A Crna Gora je Đukanoviću darovani politički aparat koji je on stavio u službu mafije, Crna Gora je njegov najsavršeniji mafijaški proizvod!

  Ima li neko u Crnoj Gori ko ne zna ili ne vidi to.Ako se javi da to ustvrdi bez rizika
  da pogrijesim reci cu da LAZE.

  Djukanovic preko svog tajkuna Dragana Brkovica na jugu u H,Novom i Igalu
  gazduje hotelima bivseg HTP Boka.U te hotele od dana preuzimanja do danas oni
  nijesu ulozili ni cent a to je jedan od ugovornih uslova.Na sjeveru u Pljevljima
  gazduje drvnim kombinatom koji ne radi vise od TRI godine.Naravno ne daje
  plate radnicima a u fabriku je navodno investirano SEZDESET miliona Evra.Mislim
  da je to svojevrsno pranje novca.Vlasnik Vektre Brkovic je zahvaljujuci sefu Milu
  vlasnik TRIDESET-ogodisnje koncesije na eksploataciju suma u reonu Pljevalja.
  Za vrijeme od kad ne radi kombinat koncesionar Vektra ne vrsi sjecu sume a
  tako i ne placa dodijeljenu koncesiju.

  Na Zabljaku preko svog agitatora Radovana Grbovica punih PETNAEST godina
  protuzakonito uz uzurpaciju drzavnih resursa u privatne dzepove prisvajaju
  ogromni novac.

  U Kolasinu je eksponirana porodica Becirovic od kojih je jedan od brace ubijen
  nedavno.Oni su vlasnici hotela Bianca i Lipka,Skijalista Bjelasica i MILIONA
  kvadrata zemljista.

  U Baru su eksponirani tajkuni kroz vlasnistvo Primorke koje je vezano za ime
  Nebojse Boskovica,vlasnistvo nad ogromnom zemljom i bivsim zavodom za
  urbanizam i izgradnju Bara vezanim za ime gradonacelnika Pavicevica koji uz to
  gradi nelegalne objekte sa optuzenim za ubistvo novinara Pukanica.

  U Budvi su takodje eksponirani braca Becirovic koji gazduju hotelom Avala koja
  je gradjena bez dozvola i uprkos zabrani gradjevinske inspekcije.Tu je i prijatelj
  Djukanovica Dragan Perovic nelegalni graditelj hotela Astorija u starom gradu Budve.

  Ne treba pominjati Djukanovicevog partnera iz posla sverca cigareta Veselina
  Barovica koji gazduje EURO fondom u cijem su vlasnistvu hotel Grand Cetinje,
  hoteli u Tivtu,solana u Ulcinju,Izbor iz Bara i Rada voda u Bijelom Polju.

  Dug bi bio spisak prijatelja i partnera sefa Djukanovica iz svih gradova Crne
  Gore preko kojih on pljacka gradjane.

 26. Barović je mnozini davao novce, kažu da imaju i dokaze o tome.
  Nekima da rade a nekima da ne rade.

 27. I taman kad se umorih da nabrajam partnere i prijatelje sefa Djukanovica vlasnika
  Crne Gore umalo da zaboravim njihovu kasicu prasicu rudnik uglja Pljevlja kojim
  rukovodi vojnik Ceka Dacevica Predrag Boskovic cuvajuci vlasnistvo drzave, Aca Djukanovica,Gaga Arsica i Veselina Barovica sa jedne i Milovih partnera iz Italije
  firme A2A sa druge strane.Njima je sef Milo dao i elektroprivredu na cuvanje do
  ure kad se oslobodi da legalizuje one ostale MILIONE koje mu je djed ostavio u
  nasledstvo zajedno sa Prvom bankom.

 28. Atina, ne lupaj.

  Kad bi samo znao koliko Angus ima posla i obaveza shvatio bi da trebaju 4 Atinske glave i 40 Atinskih prstiju da stignes sve sto moras.

  Kad bi ATINA znao da sam ja na konstataciju MODERATORA napisao odgovor 5 min. nakon objave, ali nemam vremena da istu dovrsim, on bi pomislio da lazem ili da se pravdam.
  Ni jedno ni drugo.

  A, evo sta sam napisao:
  ——————————————————————————-
  Moram priznati da nisam primjetio link i broj racuna postavljen na pomenutoj stranici, iako sam svakodnevno na ovom blogu.

  Mislim da je trebalo postaviti to na posebnom baneru, odmah ispod naslova bloga sa desne strane, i adekvatno dizajniran (neka flash animacija) da skrene paznju na vaznost postojanja. O baneru ukratko ima nesto ovde:

  http://www.yutrend.com/rubrike/promocija/index.php?clanak=baner&rubrika=baner

  Naravno da je potrebna akcija protiv mafijasko-banditskog rezima u Crnoj Gori, i najveci dio komentatora ovde, ali i ljudi koje srecem kad dodjem u Crnu Goru sapatom izrazavaju nezadovoljstvo i zeljeli bi da se nesto uradi da bi se robovlasnicki rezim Mila Djukanovica morao srusiti.

  Medjutim, moj utisak je, takodjer, da bi svi bili najsrecniji da to neko uradi umjesto njih, jer vjekovno naviknutom poniznoscu, prevrtljivoscu i lazima prosjecan stanovnik Crne Gore je naslijedio ljigav arhetip, tako da, recimo, na osnovu anonimne ankete, istrazivanja tipa “fokus grupe”, nikad nije moguce dobiti pouzdan rezultat sta misli odredjena populacija u Crnoj Gori o bilo cemu.

  Bilo kako bilo, za konkretan rezultat je neophodno stalno fizicko prisustvo oaze slobode u porobljenoj Crnoj Gori. Kako bi , po mom misljenju, odmrzavanje Liberalnog saveza Crne Gore samo ojacao pljackasko-banditski rezim, a takodje i udbasku i prljavu opoziciju, trebalo bi izbjeci bumerang efekat, jer crnogorske mracne sile su isparcelisale svoje okupacione teritorije, i parazitski isisavaju sve sto ima dobro iz Crne Gore.
  Antagonisticki su nastrojene jedna prema drugoj samo iz zavisti sto ona druga ne pljacka koliko ona prva ( a zarko zeli!), ali bi se automatski ujedinile iz straha da bi Liberalni savez mogao da ih zgazi i posalje u septicku jamu istorije.

  Japanski samuraj Mijamoto Musasi je napisao veliku knjigu “Knjiga pet prstenova”, koja je nastala , pretpostavlja se, neposredno pred njegovu smrt i kad se povukao u planine i za jedan dan napisao filozofiju njegovog ratovanja i osmisljavanja. U toj knjizi je potencirao na pojmu STRATEGIJA.

  Iako su ga savremenici prikazivali kao borca ogromne fizicke snage, u svojoj knjizi Sinmen Takezo je bezgranicnu prednost dao filozofiji i STRATEGIJI. Kazu da je bio nevjerovatan slikar i skluptor… No, sustina je u sledecem:

  LSCG treba strategija, i to dugorocna. Banditsko-mafijaskio-robovlasnicki sistem koji je uspostavio Djukanovic je IMUN na juris, nal ne i na STRATEGIJU u pravom smislu.

  ——————————————————————————–
  Eto, Atina-sad mozes da mudrujes. 🙂

 29. Jos jednom: Jasno i javno na ovom blogu treba vratiti taj PayPal nalog ili bilo kakav.Ali da se VIDI, ljudi!

  Sjutra imate uplatu od A.Y.

 30. Inglish

  Prvo da radi ostalih, koji kao i ti nijesu ni pokušali da daju donaciju za borbu protiv mafijaškog režima, da kažem: na stranici ‘Sloboda’ nikada nije stajao broj računa – prema tome opcije da se ‘ide u banku i uplati posredstvom računa’ nije ni bilo!!! Opcije za uplaćivanje su bile isključivo preko Interneta, i to Paypal-om (kako bi Crnogorci iz cijeloga svijeta mogli uplaćivati), kao i opcija kreditnim karticama, koje svaki zaposleni (a i mnogi nezaposleni) u CG, a i u inostranstvu imaju! Ovakvim tvojim vrijeđanjem, nazivajući me lažuljom, želiš da sakriješ činjenicu da po vascijeli dan po ovome blogu iznosiš stotine dragocjenih detalja i imena koje niko ko nije na policijskom izvoru NE MOŽE IMATI! Ovo znači da si na policijskom izvoru, ili si radnik policije!

 31. Ok, Atina. Vratite to na ovaj blog.

  I dajte neku animaciju da se to vidi.

  Da ne bi sirili prepirku, hajde da se zaista uradi nesto konkretno.

 32. ČISTA JE LAŽ TVRDNJA DA SE POZIV NA UPLATU ISTAKNUT NA KRSTAŠU NIJE VIDIO, ILI NIJE MOGAO VIDJETI! ISTINA JE DA SU GA SVI VIDJELI I MOGLI VIDJETI ALI SU IZABRALI LAŽ DA GA NE VIDE ILI NIJESU MOGLI VIDJETI, IZABRALI SU NAJGORI OBLIK LAŽI SVEPRISUTAN KOD OGROMNE VEĆINE STANOVNIKA CRNE GORE!

  NIKAKAV POZIV ZA BILO KAKVE UPLATE VIŠE NIKADA NEĆE BITI POSTAVLJEN, A PREMA LAŽNOM “NEVIĐENJU” BIVŠEG OTVORENOG, JASNOG, OČIGLEDNOG I DIREKTNOG POZIVA IZRAŽAVAMO NAJDUBLJI PREZIR I KAŽEMO: DA IMATE OBRAZA, ZBOG VAŠEG KUKAVIČKOG BJEKSTVA OD MOGUĆNOSTI UPLATE I TO U ROKU KOJI SU ČINILI ČITAVI MJESECI, VI BI STE SE CRNOGORCI I OSTALI GRAĐANI CRNE GORE I DRUGIH DRŽAVA STIDJELI! ALI NEĆETE, JER OBRAZA LJUDSKOGA NEMATE! VI IMATE SAMO PLASTIČNE OBRAZE ROPSKE, STIDITE SE!

 33. Aaaaa , kako je ovo odjeknulo među guznim peškirima DPS-ovaca i SDP-ovaca . Ne mogu sebi da dođu . ” Pa kako koncentracioni logor , šta On to priča…”, pitaju me. “A vi ko pojma nemate” mislim se. Dabogda im se holokaust desio svima na gomilu , i niko ne pretekao .

 34. Slavko, imas potpuno pravo i podrzavam tvoju odluku da si sa onog strasnog krstasa sklonio svaku mogucnost placanja. Imas pravo, nesoji su crnogorci teski. Da nije tako koliko bi samo bilo komentara koji se ticu i hvale onaj fenomenalni krstas. Ali to su picke, cast vise nego rijetkim izuzecima, a ja ni njima do kraja ne vjerujem. Koliko ih je demonski tebe prodalo, tebe sveca nasega! U Crnoj Gori postenje je samo potrosna roba! Pogledaj, na primjer, tranju od ovog Angusa koji laze da nije vidio mogucnost uplate! Kakav gad!

  Slavko, sigurna sam da ces podjeliti sledece sa mnom: da je mogucnost uplate objavio Milo Djukanovic i napisao SVE ZA DPS I MOGA BRATA ACA taj racun bi bio pod stotinama hiljada eura raznih uplata! Takva su nam djubrad crnogorska, to je njihov portret. A ovdje te ta djubrad crnogorska zovu jos da se VRATIS! Kome Slavko da se vratis, skim da se boris, sa ovim podlim pickama i kukavicama? I kako da se boris kad ce se svi prodati cim im Milo trepne!

  Zivio nam ti Slavko i neka ti je svaka cast viteze crnogorski!

 35. Zasto oni koji su znali za mogucnost uplate to nijesu i uradili, nego sada pametuju? Istine radi ni ja nijesam imao pojma, pa me nazovite kako hocete. Mozda sam trebao da se raspitam i iniciram. Uplatio bih iako viska nemam. Ne daju oni koji imaju viska nego koji su naucili. Bas me briga za spijune i udbase. Mojim strahom se nece niko hraniti.
  Sto se tice tvojih konstatacija Slavko potpuno si u pravu. Jedna lasta ne cini proljece, ali ga najavljuje.
  Mislim da oslonac nije u clanstvu vec u simpatizerima i nezadovoljnim kako pozicijom tako i opozicijom. To je jedna medalja sa dva lica.

 36. dosta gradjana nema ni da prezivi, da se prehrani. seljaci i radnici ne idu na internet. i da idu, nemaju za uplate po bankama. studentarija koja visi po forumima i blogovima sigurno nece ostavit pare ni na jedan bankovski racun, jer nema. ko ima, dobro mu je u ovakvoj crnoj gori i nije ga briga za druge, ne zeli promjene. zamislite da su u oktobarskoj revoluciji boljsevici trazili pare ionako opljackanom do gladi narodu za dizanje revolucije, pa mnogo drugih primjera… ovaj ce se narod crnogorski i svi gradjani crne gore dici, a dic se mora, i nece ic u banku da daje pare, vec ce uzet motiku pa zna se dje. u srbiji su se digli vojvodjanski i sumadijski seljaci, pa im blokiraju puteve za beograd, jedino ako budu slozni i pravilno vodjeni uspjece, al sigurno im niko nece trazit ono sto ionako nemaju. da imaju, ne bi se dizali.

 37. drugo, taj proces mora biti transparentnije i da se zna koji krug ljudi je u sve ukljucen, ne moze se jednim banerom i racunom na kraju stranice pri kojem nikakvog upustva nije bilo cemu sluzi, traziti od sirotinje da daje pare. ja kad sam vidio baner i racun, pretpostavljao sam da ce ovako biti.

 38. ja pare sigurno necu davat nikom dok ne budem potpuno siguran dje idu, koji je efekat svega, na sta se usmjeravaju. kuka i motika uvijek su tu za svakog revolucionarnog proletera.

 39. I te kakve pare su bile ukljucene u finansiranje Oktobarske revolucije.Lenjin je sa oklopnim vozom krenuo iz Svajcarske i Njemacke. Najbogatiji ljudi tog vremena kao sto je Hamer i drugi su bili ukljuceni u finansiranje da ne govorim o ulozi zapadnih obavjestajnih sluzbi i tajnih centara moci. Ruski narod je dao ono sto je imao, a zna se sta je to.
  Mislim da takvim putem ne treba da idemo. Evoluirali smo u svakom pogledu. Niko vise nikome ne moze da prica bajke.

 40. STA, tvoje pisanje i saopstavanje je obicno baljezganje. Ti nekome nesto da das? Ti neces dati nikad nikome nista, ali ces uzeti sve sto se pruzi, ti si koritar i samo takav moze da laze ovako kao sto laze.

  Razvio si laznu teoriju kao da se radilo o trazenju ogromnih uplata, a mogao se uplatiti samo jedan euro. Ima li po svijetu makar 36 000 Crnogoraca koji su navijaci LSCG? Ima sigurno. Zamislimo da su svi ti pederi nikogovicki uplatili samo po jedan euro, ali ne nikako. I neka nece. To neuplacivanje njihovo i tvoja prica STA originalan su i genijalan portret crnogorskog nikogovicstva, a tome dodajem i blejanje pokvareno onog Angusa.

  Niko drugi nego Slavko Perovic je napravio realni portret crnogorskog nesojstva! Ma jedite govna fukare ropske! Svi ste vi NULE! I ima vas na desetine hiljada i taj broj je sva tragedija ove divne crnogorske prirode na kojoj pasu hiljade i hiljade stada nikogovicke stoke koji sa ljudima, osim biologije, nista zajednicko nemaju.

 41. Postovani citaoci ovog bloga,

  Zbog lazi, vrijedjanja upucenih meni od strane ove gnusne spodobe koja se pojavljuje kao Nevena, dakle, pravog i istinskog skota sa najprljavijim namjerama, zatim konstrukcija i svrstavanja u neku kategoriju kojoj ni teorijski ni prakticno ne pripadam, povlacim se od buduceg ucesca na ovom blogu i komentarisanja bilo kakve teme.

  Desilo se nesto sto nisam ni u snu pomislio da je moguce na ovom blogu :brisanje dva moja odgovora, prilicno teske sadrzine, ali vrlo opravdana jer se radi o drskom napadu na mene i sa sto procentno laznom tvrdnjom.

  Zbog citaoca cu reci kratko da sam ovde bio zbog istinitosti i bogatstva tekstova koje Slavko pise. Moja paznja na ovom blogu je bila gotovo 70% usmjerena na Zvanicni blog, i 30% na Slavkov notebook. Mislim da ne moram nikome vise objasnjavati da su ova dva velicanstvena dijela prakticno zasjenili ostale sadrzaje bloga, bar po mom misljenju (dakle, po mom pravu na vlastito interesovanje), i nisam uopste znao da postoji neki baner gdje bi se moglo uplatiti za korisne svrhe Slavkovog politickog djelovanja.

  Podla osoba koja se predstavlja kao Nevena i ne mora da shvati. Vazno mi je da ostali posjetioci shvate.

  Posto je Slavko u pravilima bloga naglasio da ovaj blog nije parlament vec produzeni dio njegove kuce, ja kao pristojan covjek ne zelim praviti guzvu u tudjoj kuci vec se povlacim na svoj blog na kome cu uvijek mogu da napisem bilo sta bez cenzure, i da omogucim takodje da napise svako sta zeli i sta misli, postujuci velicanstveno pravo slobode rijeci i razlicitog misljenja i ne rizikujuci vise da mi neki MODERATOR brise komentare.

  Zelim na kraju da pozdravim sve dobre i slobodne Liberale sirom svijeta i da im pozelim dobrodoslicu na moj blog ako zazele da nesto kazu.

  Bijednim izdajnicima,drskim, podmuklim i podlim psihopatama koji se predstavljaju i glume Liberale, zelim svako zlo na ovom svijetu, i pakao na onom drugom.

  E viva vero Montenegro!

  Angus

 42. Hahaha Anguse!

  Bježiš bijedo ljudska, bježiš kao što svi Crnogorci od istine bježe! Lažeš da nijesi vidio kako je moguće uplatiti, ali uplatio nijesi nesoju!Ti si prava slika posranih Crnogoraca, samo onih koji jesu posrani kao ti i koji su u ogromnoj većini! I sad od tvog i vašeg nesojskog i podlog postupka i svakodnevnih postupaka kao i očiglednog laganja pokušavaš da napraviš “junačko djelo junački” bježeći, ali to prikazuješ lažno kao “juriš” što je tipična crnogorska prevara, kukavice i šljamu!

  Poserem ti se i na tebe i na tvoj blog! PI! Zaudaraš! Učlani se u guzicu tvora kotorskoga, jedino tamo pripadaš, njegova raspala udbaška guzica, tvoja materica hahahahahaha!

  Sve što sam napisala ISTINA JE! A istina je da si nesoj i da nesojima pripadaš GADE, pa ma gdje živio, kugo i nakazo!

 43. Cemu sve ovo…………?

 44. Čemu Čičak?
  Pa tome što se očigledne laži žele uporno predstaviti kao istina! Viđi što Angus piše?! Kaže nekakvih 30% troši na Slavkov notebook, a nije vidio PLAVOG KRSTAŠA koji je na slici tačno iznad Slavkovog notebooka, i na kojem piše OBAVEZNO OTVORI, i Angus nam ođe kaže da ga nije nikad otvorio i nikad primijetio! Ma hajte! Ljudi, radi se o tome da su ga svi viđeli i svi otvorili, ali su se pravili ludi, zato da ne bi uplaćivali! Da nije tako, bar bi neko komentarisao divni sadržaj te stranice, đe Slavko govori, recituje Maka Dizdara…Kako je moguće da to niko nije vidio, link s plavim krstašem koji te dočeka čim otvoriš stranicu bloga?! a svi do jednoga se sad prave da nijesu?! Naravno da nije moguće, i u to ni dijete ne bi povjerovalo! TO JE ČIČAK SRAMOTNO! NE – TO JE TO – TO SU SRAMOTNI CRNOGORCI! NE SAMO DA IM NA PAMET NE PADA DA NA BILO KOJI NAČIN UĐU U TUČU,, PA MAKAR I SA JEDNIM EUROM, NEGO TO JOŠ OĆE DA ‘RACINALNO OBJASNE’! BRUKA I ZASTIDA – NEMAM RIJEČI, I OVO JE VEOMA VAŽNA EPIZODA U SUOČAVANJU S TIM KO SMO I ŠTO SMO! Ulazi se u beskonačna ‘objašnjavanja’ zašto se nije uplatilo, lupetanja o ‘banerima’, samo da bi se sakrila sopstvena mizerija – koja nam svima govori o tome da za CRNOGORCE U OVOJ GENERACIJI – NADE NEMA! ZATO I JA MISLIM DA JE OVO VAŽNO, ČIČAK…

 45. Moz’ da bude, al ne mora da znaci. Protiv svake sam ostrascenosti iako sam licno surovo pogodjen milovim sramnim rezimom i njegovim mafijaskim tajnim sluzbama na cijoj sam meti, al neznam zasto.
  Al sto jes, jes, kobra je sklupcana u novcaniku vecine, samo zijevaju kao tici u gnijezdu i cekaju da im nesto pane u kljun.
  Ponasaju se kao da drugima sa neba padaju peceni pacici, a samo je njima tesko. “MUCE SE RADECI”. Ne znam sta. Sem sto snuju i motaju sve lazuci i krivo se kunuci.

 46. pisalo je da je uplacena jedna uplata dvadeset eura. jesi li ti nevena uplatila? mia? ostali… tamo pise jedna uplata. ja sam samo govorio o razlozima sto se ne uplacuje, a sto se tice vrijedjanja jednog cijelog naroda, to nije ni tomas man radio kad je cijela njemacka zna se dje bila. dokle i jednog iskrenog i casnog, junackog crnogorca ima koji se bori za slobodu, ja necu nikad jedan cijeli narod oznaciti takvim ” komplimentima “, pogotovo sto i ” prijatelji ” sa zapda, imperijalisticka mafija, obozava da sami sebe mrzimo i omalovazavamo. necu im dat tu cast.

 47. cicak – http://pavlusko.wordpress.com/

 48. bolje bi bilo da se ne svadjamo zbog novca.mogli bi proć kao oni supružnici , što se uvijek rastave kad lova dodje na red.
  mislim da ako uopšte ovdje možemo govoriti o nekom konsolidovanju-moramo upravo krenuti od redovne mjesečne članarine koja bi iznosila za svakoga 1 /jedan/ EURO.koliko god smo siromašni-toliko bi morali izdvojit svakog mjeseca.navika se brzo stvori i ako nas ima koji stvarno želimo i možemo da napravimo neki mali korak ka promjeni-dovodjenje u red nas kao mase -može početi baš sa redovnom mjesečnom članarinom.trenutno ne vidim ništa manje što bismo mogli uraditi za LSCG.

 49. Avila, ne mogu da se složim sa tobom!

  Nije ovo svađa oko novca, nego je ovo rasprava oko laži. Slažem se sa svima koji tvrde da je ogromna većina čitalaca Slavkovog bloga kliknula na prelijepi krstaš. Kad otvorite krstaš vi se ne možete zaustaviti jer je napravljen genijalno.

  Na Bahovoj muzici Slavkov je glas. Onda ide krasan tekst neke Milance, pa zatim borbeni japanski bubnjevi i na kraju je išao ogromno vidljiv poziv na uplatu! Lažu svi koji kažu, samo da bi prodali muda za bubrege, kao đubre lažljivo od onog Angusa, da se taj poziv na uplatu nije vidio! Jeste, vidio se I TE KAKO! Ali splačinarski Crnogorci nisu uplatili ništa. Nisu uplatili, samo zbog toga što su splačine! Da je u pitanju bio poziv kriminala ili kladionica uplatili bi, ne bi se kraj uplatama nazirao, ili da ih je Milo pozvao na uplatu!

  To jednom moramo shvatiti i tu neospornu činjenicu crnogorskog cjeloživotnog splačinarenja uvidjeti kao osnovni elemenat crnogorske tragedije koju su svu, i još goru, Serocrnogorci zaslužili! Oni nisu narod, oni su GLIB! I slažem se u tome da nesoja kao Crnogoraca majka rađala nije, čast rijetkim izuzecima.

  Slavko ovo odlično zna i saopštava nam ovu najveću ISTINU u lice i svaka mu čast, a vi koji kalkulišete sa svim i svačim ODJEBITE! One rijetke postene istina ne može pogoditi, može ih samo nadahnuti da idu dalje. Jer, VALJA NAMA PREKO RIJEKE!

  A zašto o krstašu niko riječ komentara ne napisa? Iz istog razloga, a jedan je jedini ovaj što napisah – GLIB!

  GONI SE S T O K O, NEK TE ROBOVLASNIK I DALJE KOLJE!

 50. Trebjesa, krstaš sam vidijela isti dan kad je okačen,oduševila se idejom o uplati,zaklela se sebi da ću uplaćivat redovno…..i….ni kinte – nikad.po malo se
  sramim zbog toga, a i osjećam se jadno pravo da ti kažem.

 51. i znaš li što Trebjesa:zato što sam vidjela, a nijesam reagovala-nijesam:govno,balega,izdajnik,smet, pička,kukavica,puvač,pušač,peder,smet,skot, itd.ja sam samo N E O R G A N I Z O V A N I Č L A N.dobra strana “rulje” je ta što se može organizovati,a ja lično pružit ću neku reakciju – jedino kao organizovani član.A što ti Trebjesa misliš-da se mi ovdje pokušamo organizovati-tako što ćemo uplaćivati mjesečnu članarinu po 1 E?

 52. AJDE MALO DA PRIČAMO O NOVCU

 53. Kao savjestan ucesnik u saobracaju, doduse u vidu pjesaka, prelazim sinos jedan od sirokih bulevara-zaostavstinu dr Miomira Mugose, naravno preko zebre, i naravno na zeleno za pjesake, iz cisto principijalno-pragmaticnih razloga, da se i ja malo qurcim. Propagirajuci kulturu saobracaja, u prakticnoj primjeni, limuzina gabaritnih dimenzija i iznijansiranog dizajna zastaje sa moje lijeve strane, skoro zahvalno pogledam u tu spregu mase i ubrzanja sirokim narodnim masama poznatu kao BMW. Beogradske table, romboidan oblik glave i vidna devijacija necega sto je nekad bio nos, bili su neodoljiva asocijacija na nekog odbjeglog clana zemunskog klana koji je nasao utjehu i razumijevanje za svoje nestasluke u evro-atlanskoj Crnoj Gori. Pogled mi se srete sa kiklopskim okom, zakleo bih se da je imao samo jedno, ali ogromno, ako su dva u pitanju najebao sam sto posto! Na srecu, moje pretpotstavke nisu bile tacne, za volanom se nalazio ugledni clan nase zajednice, profesor Milos Besic, meni poznat kao dezurni astrolog-prognozer tipa vidovite Violete, koji me zadnju deceniju redovno opskrbljuje analizama, prognozama i predvidjanjima, uz strucna obrazlaganja, na temu-u cemu je tajna dugovjecnosti DPS-a! Nazvah mu dobro vece, glavonja, sa zadrskom. umjesto odgovora zareza nevidljiva zvijer ispod haube, zasmrdjese gume i ode Milos sa svojim kiklopskim okom u retrovizoru. Dok je nestajao pod svijetlima ulicne rasvjete, dakako, sirokih bulevara, oprostih se sa njim uz narodnu krilaticu-ajde samar slomio, i nastavih svojim putem, zar treba da naglasim sirokim bulevarima dr Miomira Mugose… Pozdrav za tebe Slavko!

 54. Avila,

  Kako da ti kažem…? Šta je s vama Crnogorci?! Pokušaću da raščlanim ono što si rekla – prvo ide dio u kojem priznaješ da si omah viđela Plavog krstaša na blogu i uplate i ‘kaješ se’ što nijesi uplatila, ali odmah potom – objašnjenje – da si ‘neorganizovani član’! Ja bih ovo nazvala – podvojenošću ličnosti, bez ikakve namjere da budem maliciozna, jer ovo je opšte mjesto u Crnoj Gori! Znači dobila si priliku da nešto uplatiš za borbu protiv mafijaškog režima, ali ti je ‘nešto neorganizovano u glavi’ pa nijesi mogla? Što je s vama Crnogorci? Da li je potrebna neka kašika da se nekome nešto miješa ili sipa u glavu? Kakav 1 euro, kakva članarina? Je li oćeš za žvake da skupljaš? Pa ne trebamo mi bit američke izviđačice u kojima se skuplja bakšiš za salvete, ovo je trebalo da OBORUŽA FRONT PROTIV NJIH, a vi METILJATE OVUDA! Eto, mene je sram kad čitam što pišete, ali vas i dalje nije sramota da pišete…

 55. Ovo sto je Sasa napisao krasno je kao i citava rasprava. Ja licno se stidim sto sam Crnogorka i predlazem da promijenimo nekad casno ime u ime koje odgovara danasnjici, jer svi smo mi nacionalno BEŠLIĆI, a to znaci cista GOVNA!

 56. “Želimo ostati Europejci makar i u posljednjoj klupi europske civilizacije”…”Prije smo bili u prvim redovima europske kulture (avangarda), a sada nastoje da budemo odstupnica (arijergarda) balkanske nekulture.” – Stjepan Radić, “Obzor” – 1923.g.

 57. Sta,
  hvala, svako ima svoju istinu, ali je ona jedna i apsolutna. Da nije tako ne bismo lutali u lavirintu raznih istina, a o skrojenim lazima i dezinformacijama da i ne govorim.
  Nekad nas i sopstvene oci varaju. Stvari se moraju promisljati. Pri svemu tome mora se biti dobronamjeran i oprezan. Put do pakla je posut najboljim namjerama.
  Pzdrav i svako dobro svim cestitim , dobronamjernim i nesebicnim.

 58. Sinoć je na utakmici reprezentacija Crne Gore i Bugarske, odigranoj na gradskom stadionu u Podgorici, bio vidan transparent koji je bio istaknut duž cijele sjeverne tribine, a na kojem su bile ispisane riječi koje je Slavko Perović izgovarao na mitinzima Lscg-a od samih početaka njegovog djelovanja: Postojaće Crna Gora dok je Lovćena… Treba napomenuti da ta tribina ” pripada ” Varvarima, navijačima Budućnosti, čiji je jedan od vodja udbaš Darko Ivanović Skočko, novinar IN TV koja je vlasništvo zna se koga. On takodje, ili ta skupina, ističe zastavu Krsta Zrnova na utakmicama reprezentacije. Vjerovatno je on to osmislio.

 59. Sta ima jos da se kaze. Mnogo smo puta svi koliko nas je rekli sta mislimo ko smo I opet, nista se nije promijenilo. Bez ikakve zelje i namjere da bilo koga odbranim, imam jedino potrebu da pokusam sebi da objasnim zasto smo takvi. Sebicni, uplaseni, slijepi kod ociju, pomalo maliciozni, tuzno nemocni. Zbog naslijedja koje nam je usadjeno, siromastva materijalnog koje nas iz ovih ili onih razloga proganja kroz istoriju i kezi nam se iz svake moguce buducnosti,a koje je prouzrokovalo I duhovnu bijedu; zbog toga sto smo iznevjerili i bili iznevjereni nebrojeno mnogo puta, zato sto smo u svojim ocima i dalje oni divni, uspravni, ponosom i cascu okiceni crnogorci, koji nose svijetlo oruzje. Kakav spoj. I zbog toga, a i zbog iluzije da ce neko drugi sve uraditi umjesto nas, mi ni prstom da mrdnemo. Ni po neki euro da izdvojimo za ono za sta se svi tu busamo kako nam je vazno. Jer, coce, nemamo da damo koliko bi nam sluzilo na cast, a mizerno je dati manje, pa necemo dati ama bas nista. Ali ne radi se tu o novcu. Na istom ispitu padamo vec duze. Svi mi. Osim ta jedna osoba koja je vidjela, znala i umjela da uplati. I opet kazem, ne radi se o novcu. Spremnost, duznost i obaveza I, naravno odgovornost, to je ono za sta jos nismo spremni. Ovdje nema jednakijih, svi smo tu isti. Pa shvatite kako vam drago.

 60. Ne bih da se jednačim sa svima ipak, niti podrazumijevam da treba iko da me jednači sa bilo kim, pa makar taj neko bio sami svetac. Neka svako priča u svoje ime. I to istinu, po mogućnosti. I neka svako krene od sebe, a zbog istine, po mogućnosti. Jer mislim da svako ipak najbolje i najsigurnije zna sopstvenu istinu i sopstveni račun, a taj sopstveni bi trebao da je najistinitiji. Ako smo tolicko odrasli da smo shvatili neke stvari na koje se ukazuje izričito i to od davnina i od blizina. Ne mogu ljudi koji ne vjeruju nikom i ništa da iznesu određene situacije. Da razlučimo to pravilno. Ako je niko i ništa jedina vjera onda nema nikog i ništa da sebi povjeruje. Osim toga, stvari su mnogo zamućene, a mahanje verbalnim štapovima po brlogu nikuda ne vodi. Ime Slavka Perovića skoro da se i ne smije javno i otvoreno spomenuti u Crnoj Gori JER…. i tako dalje i tome slično. Liberalni savez očigledno pripada prošlosti što se aktivnosti tiče. Blog je sasvim u redu, ali nikako nije dovoljna stvarnost. Dijaspora laže takođe, i to skoro pa da časno laže, hahaha! Onima koji su ipak mnogo uradili i to ipak pod nemogućim okolnostima nije ipak priznato djelo, i to ipak od onih od koji se priznanje i poštovanje ipak očekivalo. Pojedinci su razjedinjeni, ohladnjela su srca mnogih, bezakonje se umnožilo, novi svjetski poredak drma tehnološkom scenom, priroda je uznemirena, umovi su pokvareni majmuni uglavnom…. Boleština. I neka što nema tobože željene promjene nego nije učinjen ni prvi korak do kraja. Ne treba nam Teslin mozak da bi se smislio prvi jasan korak!
  Uzaludno je pričati priče radi. To čini sva Crna Gora. Od najboljih do najgorih. Čast izuzetnima. I sreća sretnima.
  Je li ostvarena društvena dobrobit? Ma kako da nije! Politika bez načela. Suvi, sasušeni, sparušeni formalizam.
  Nisu više važni mehanizmi kojima se organizuju naopake stvarnosti. Nisu važni ni dobijeni ili izgubljeni ratovi. Nisu svi ratnici. Časno je izgubiti svoje mjesto. Nije časno nešto drugo. Zato se kaže – kad počastite čašću svoje mjesto… poštovana gospodo! I ne znam hoće li mi se zamjeriti, ali – nekako su neki previše naivni za istinite ljude.
  Što se računa tiče, ja sam nezaposleno lice već duže vrijeme, smatram da je paypal prednost imala gospoda iz dijaspore i naravno račun je bio vidan od početka tj, od startne postavke stranice Sloboda. Toliko je bilo očigledno, za dalje ne znam. Ovo ipak nisu harači za licemjerna iskušavanja, tako da možemo da zaključimo dalju raspravu na ovu temu jasnom istinom.
  ćesaru ćesarevo, Božije Bogu. To bi od Gospoda i divno je u vašijem očima.

  Eto tako.

 61. Milanca i Daliborka,
  Možda ste i dali neka pojašnjenja, objašnjenja, definicije, (iako ne i opravdanje), ali postoji doza razumijevanja kod vas – zašto se nije uplaćivalo, jer gledate iz svojih uglova – kao osobe koje takođe nijesu uplatile! A zašto je to tako? Zašto nijeste npr. ni vi uplatile? Da definišemo to, jer reklo biste da ste osobe koje razumiju stvari, ali čini mi se ne razumijete jednu osnovnu – a što nije olakšavajuća okolnost, a to je da kontinuirani pozivi na bilo kakvo delanje, ili angažovana verbalna artikulacija (ukoliko to nije ‘razbibriga’ ili samoreklamerstvo)podrazumijevaju sopstvenu spremnost na ‘podmetanje leđa’ – ne ovoga, ili onoga (‘jer nijesu svi ratnici’), nego – da – upravo mene same! I tu nema ‘objektivnih’ okolnosti, ova okolnost je isključivo ‘subjektivna’, pa i u mnogo gorim objektivnim okolnostima! Ne postoji ‘navika’ ili ‘običaj’ da se leđa podmeću, a da je ‘kod Crnogoraca nema’ – ona nije kolektivna nego individualna odluka i snaga – i zato smo za nju isključivo lično odgovorni. Ona je izraz individualnog izbora u životu, individualne hrabrosti i dinamičnosti, i spremnosti na akciju. Tog puta se držiš čitavog života – ili se ne držiš! I nije to neka posebna hrabrost, ni mudrost, ali jeste suštinski i objektivni pokazatelj karaktera! Jer jedno je pričati i prepoznavati – ako iza toga nijesi stao svojim djelom – riječi su jeftine! A kako se staje djelom iza onoga za što tvrdiš da si? Stvarnim, konkretnim potezima – inače si LAŽ, OBMANA! Ne čekaš da se ‘namjeste okolnosti’, na čekaš da neko prvi uradi prvi korak – TI pokušavaš da RADIŠ kako treba – ne da pričaš, ili pišeš – nego radiš! Tako je to i u porodici, sa đecom, sa mužem, s ocem, majkom…A u politici, koja nas prvenstveno zanima na ovome mjestu – ‘leđa vojnika’ su neophodna! Imamo mi već Njega koji zna sve što treba znati, ne moramo mi to dalje obrazlagati, ali ako se stvarno želi u tuču – svako od nas treba da se pogleda u ogledalo i prepozna u tom odrazu ili majmuna ili čovjeka – i sebi prizna – već sam podmetala leđa i dalje ću tako, pa i ako neđe zapnem – to me čini čovjekom(tj.ženom), ili stvarno sam pizda – nijesam činio što je trebalo (samo sam palamudio!) jer je tako lakše, jer je to oportunizam! Oportunizam je znamo majka zla, a obrazlagati oportunizam – je zlo prema Ljudima! A prema ovom Čovjeku na čijem blogu pišemo, koji je svojom akcijom pomjerao brda – obrazlaganje oportunizma je u najmanju ruku grijeh! Jedina varijanta koja nam svakome ponaosob u ovakvim situacijama preostaje je iskreno kajanje i stid, a ne nikako objašnjavanje…
  I na kraju – mi smo ovdje kolektivno loši, jer smo loši pojedinci, koji ne žele da se suoče sa sopstvenim jadom i kukavičlukom, pa i svak onaj koji komentariše na ovome blogu, a koji zna da nikada nije ni dlaku s glave dao da pokuša da pomjeri stvari nabolje…a i ovo je bila ta PRILIKA! Data nam je, i što mi radimo? I dalje objašnjavamo, i dalje se tješimo, a vrijeme je i Milanca i Daliborka i ja i svi ostali da se pogledamo u ogledalo i vidimo što smo ikada STVARNO uradili (oni koji jesmo), i zašto to, ako nijesmo (oni koji nijesmo) – STVARNO ne radimo i dalje – pa, kom obojci, a kom opanci!

 62. Kako se lako ljudi odlucuju licno prozivati nekoga, iako ga licno i ne poznaju. Znam da upadam u klopku uopste komentarisuci ovaj poslednji komentar, ali, neka bude. Jasno je da se ljudi iz nekog razloga tesko odupiru tome da nekoga docekaju djonom u lice,ali na takav stav sam navikla. Samo moram priznat, nikad sa ove strane. Sto me sada dovodi do onog mjesta gdje bih zaista mogla poceti sa nabrajanjem sta sam to STVARNO uradila kada govorimo o liberalima. Osim sto nisam dala novac, npr. Sto ispade najveci grijeh. Ono sto sam ja ulozila, kao i mnogi koje poznajem iz vremena kad je malo ko smio iznijeti na cistac svoje politicke stavove ako ste bili liberal, tada se nije mjerilo ovom, sada tako cesto pominjanom mjernom jedinicom. Ali, nisam sigurna da bi vise imalo ikakvog smisla o tome pricati, a ni da sam za to raspolozena. Jedino znam da bih opet isto radila i mislila. A moje prethodno objasnjenje, bio je samo glasno razmisljane, za koje sam mislila da ljudi sa ovoga bloga imaju sluha. Niti koga optuzih, niti sebe opravdah. Niti imam namjeru. A sad odoh da se pogledam u ogledalo.

 63. Milanca,
  A zašto da se ne suočimo oči u oči? Svako za sebe, s pitanjem ‘što sam ja STVARNO uradila za liberale’? Na koje mi nijesi dala odgovor! Da; nabroji mi što si TI, ne neko drugi, STVARNO uradila za liberale! Ako je to ono što si nagovijestila, a to je da si se izjašnjavala ili glasala za liberale – moram ti reći da je to radio svako s minimum integriteta, i to ne zaslužuje nikakav spomenik. Nije tačno da je ‘malo ko to smio’ – smio je onaj koji je htio! Nijesu ovđe javno strijeljali niti maltretirali nas, glasače LSCGa, i već mi je pomalo muka od predstavljanja glasanja za liberale ‘žrtvom’ ili hrabrošću! Hrabrost je bila ono što je Slavko radio, i on je bio naš štit, sa STVARNIM rizikom za njegovu sigurnost! Zato odvojimo pasivnu podršku od aktivizma, jer akcija je ta koja mijenja poredak stvari! Kažeš – ‘sad su bitne pare…’, a znaš da u pitanju nijesu pare, nego spremnost na akciju – spremnost za ‘podmetanje leđa’! I zato te pitam – da li misliš da si uradila dovoljno, ili misliš da to niko nema prava da te pita? Donirala novac, lijepila postere, ušla o opštinske odbore, aktivno učestvovala u bilo kakvoj organizaciji ili produkciji LSCGa? A svako je bio dobrodošao…ulaz je bio slobodan, svi su pozivani…! Ako jesi, onda uredu – dala si što se moglo dati, ali ako nijesi – onda je tvoja pasivna pozicija samoopravdanja ista ona koja koči ovaj narod da se pomjeri s mjesta – ista ona koja se u ovom trenutku manifestovala kroz činjenicu da je uplaćeno samo 20 eura!Ako nijesi, onda nemoj meni zamjerati što te pitam, što tražim odgovor na pitanje – kako se može desiti da npr. neko ko dobro piše kao ti, nije za 15 godina postojanja LSCG došao u kancelariju i pitao – ‘Što mogu da uradim za LSCG, svaki dan!’ Vidiš, Milanca – to je to! – mene zanima taj fundamentalni zajeb koji postoji kod Crnogoraca, a koji glasi – ‘Od mene – dosta i ovoliko, a što biste vi?’ Trgovanje vremenom, dobrim namjerama, ljubavlju prema ovome ili onome, ili ovoj zemlji! Takvo kalkulisanje u Crnogoraca – koje bi svojom apsurdnošću zaslužilo posebnu stranicu na Wikipediji – a koja bi se mogla dopunjavati do u beskonačno!

 64. Ovdje nažalost u posljednjih nekoliko godina stvarno nije vrteška oko pitanja koje se zove liberali. Kažem nažalost. Jer od tih liberala ne ostade skoro niđe niko čini mi se. Ustvari ne čini mi se nego je tako. Da ne idem sad u već rečeno i pojašnjeno poštovanje i podržavanje ideje i aktivnosti Lscga. Kao ni u problem razjedinjenosti, prodatosti, korupcije, beskarakternosti, neodvažnosti, kukavičluka i straha, beznađa, robovanja, opranosti mozga, izdajstva i naravno – neistina u većoj, a manipulacija poluistinama koje su najčešće još gore od bezočnih laži u nešto manjoj mjeri. Vidimo da je Crna Gora sasvim zadovoljna sadašnjicom i njenim proizvodima, osim kod manjeg broja ljudi, je li, koji opet obavezno i ne moraju biti puno bolja varijanta od pobrojane većine, a zašto je tako ni sami ne znaju. Reklamiranje samih sebe na Slavkovom blogu je zbilja vrlo opasna rabota, tako da ću se nasmijati toj mudrosti na sav glas i mozgu koji se tome marketingu dosjetio. Naročito ako ga potpiše imenom i prezimenom. I naročito ako ne laže i laje kao džukela. Nego ovdje to nije važno, zar ne? Ovdje je kao vrlo važno ratovati jedni protiv drugih, vrlo je važno da su jedni ili drugi u pravu, vrlo je važno zaboraviti što se ustvari dešava i koliko to sve ima smisla, vrlo je i naročito važno zaboraviti zašto nam je određeno mjesto dato. Zamislimo da je Slavko Perović stvorio Lscg radi sopstvene slave i zanosa u gomili neznavenih, i da mu nikada nije bilo bitno hoće li ga ljudi pratiti, koliko je to ljudi, kakvi su to ljudi, ima li ih uopšte, hoće li ih izgubiti, nego da mu je bilo važno (bez obzira na djelo, jer djelo nije nedjelo niti to ikad može biti, niti djelo može biti nepotpuno ma koliko da jeste) samo i jedino da je samo i jedino on jedini u pravu. Hahaha! Malo proročki gledajte istini u oči, pa će vam “strane” ogledala biti manje zamagljene ili manje važne. A što se više pentrate u krošnju svijeta to manje ste majmun a više ste nešto ipak malo drugačije od… I svakako da padate iz toga svjetskog carstva ako ste majmun.

  Nadam se da se sada i nešto malo bolje može razumjeti i raspad Free Montenegra, a u odnosu na sakupljanje novca.

  U svakom slučaju, nekad treba prestati, slažem se.
  Svako dobro.

 65. Northern lights sve je postavljeno na svoje mjesto! Ja tome dodoajem da je prije neki dan kad su igrale fudbalske reprezentacije Crne Gore i Bugarske na stadionu postavljen ogroman pano sa legendarnim Slavkovim uzvikom: “Postojaće Crna Gora…” i ako ostavimo po strani istinu da je navijačka skupina poznata pod imenom “Varvari” pod punom kontrolom policije čega ogroman broj navijača najvjerovatnije nije ni svjestan i shvatimo da se taj Slavkov poklič nikako nije mogao naći na stadionu bez ideje potekle iz policije, moramo postati svjesni da je taj poklič prava časna zastava one malobrojne Crne Gore koja se oduprla kupovanju i pušenju i koja se stalno bori za oslobođenje dižući srednji prst mafiji!

  Ali sa druge strane postanimo svjesni da se istinska zastava one podaničke, pušikurske Crne Gore pokazala u raspravi na ovom blogu koja se u glavnom svela na odbranu bijedne činjenice da ni jedan jedini Crnogorac iz Crne Gore ili inostranstva NIJE uplatio ni jedan jedini euro, po čemu se vidi se da je Crna Gora, ona koja se bori za slobodu, u totalnoj manjini, nikad nije manja nego danas! U suprotnom uplaćene bi bile destine hiljada eura! Isto bi se desilo da je Milo pozvao na uplatu, trkali bi se ko prvi da uplati!

  Ovdje su se u komentarima javili i dobošari koji su javno lagali kako nijesu htjeli uplatiti jer nisu znali kuda će novac uplaćeni biti upotrijebljen?! Zamislite te bijednike i njihovo lažno opravdanje, zamislite njih koji zaslužuju samo prezir!

  Takodje, niko nije napisao ni jedne riječi o sadržaju genijalnog plavog krstaša očigledno matirani njegovom genijalnošću i porukama koje nosi, ali je poslao krstaš i jednu istinu da smo mi kao narod najobčniji i odvratni pušikurci Mila Djukanovića! Srećno vam bilo ruljo!

  Ja na ovu zastavu nesoja i bijednika kačim i “odlikovanje” na junačke njihove usne pušikurske:

  PIIIIIIIIII!!!

 66. Nikad nisam rekla da je od mene dosta. Niti tako mislim. I ako kazem da je “malo ko smio“da se javno izjasni, to onda sigurno i znam, jer ih nije malo dobilo batine, verbalne ali vrlo ozboljne prijetnje, otkaze, i sacerivanje u cosak. Bilo je to mutno doba, za koje se doduse vise ne treba kaciti. I, kako ti rece, ne znaci da treba ikome dizati spomenike. A ja sam, sa one tacke na kojoj sam se nalazila, uradila najvise i najbolje sto znam znala i umjela, ali mnogo manje nego sto sam osjecala da se treba uraditi. Nikakve velike i spektakularne podvige ne mogu sebi da pripisem, ali nisam bila ni pasivni posmatrac. Bilo me je strah na koga cu iza coska da naidjem, ali me je vise bilo strah od toga kako ce nasi zivoti i ova zemlja izgledati za 15-20 godina. I taj je strah bio opravdan. I kad je trebalo skupljati potpise, braniti manjine, kretati na balvane, glasno reci istinu u oci, nisam bjezala. Barem to. A da se moglo vise, moglo se. I uvijek se moze.

 67. Ok, Milanca, ako si bila na balvanima, onda se ovo što prije pisah ne odnosi na tebe, ali onda se takođe moramo složit da ‘ne-uplaćivanje’ o kojem je bilo riječi – ne može generalno biti ‘analizirano’ – osim na jedan način – kao jad, nesolidarnost, kao onaj (apsolutno preuveličani, a najčešće i neosnovani) strah, kojeg si i ti pominjala – kao suštinska poruka ovome blogu ođe i njegovome autoru – MI SMO ŠAKA JADA I OD NAS NIKAKVE NADE NEMA! MI SMO JADOVI, A NE SIVI SOKOLI ZA KOJE SE PRODAJEMO! TAČNO ONO ŠTO TARA GORE REČE! I nije, Milanca, stvar u tome da ‘su pare sada bitne’ – ovo je bio LAKMUS PAPIR, na kojem su se Crnogorci i ovoga puta obojili u svoju prirodnu KAKI BOJU, da ne kažem boju – GOVNA! I to ti je to!

 68. Vidio sam prije početka utakmice,prilikom intoniranja himne Krivokapića kako drži ruku na srce i pjeva.

  Bolje bi bilo da je stavi na kurac Milu Đukanoviću da učvrsti koaliciju.

 69. Daliborka, neke čudne tvoje kontemplacije sa ‘djelom koje nije nedjelo…i zamišljanjem Slavka kojemu bi bilo važno samo da je on u pravu…i nešto s parama oko Freemontenegra’! Što hoćeš da kažeš Daliborka? Da se ne treba reć istina radi ‘mira u kući’, ili ‘da Slavku (tj.onome što on radi) trebaju bilo kakvi ljudi, jer prosto nije najvažnije da on jedini bude u pravu’? Što god da radiš Daliborka – ne miriše lijepo! Čak štaviše vidim da najvećim dometom svog angažmana na ovome mjestu smatraš predstavljanje punim imenom i prezimenom – ma pravo junaštvo – nema šta, pod uslovom i da si ti zaista ta Daliborka (što je zapravo periferno, jer ja nemam pojma ko si ti, a što se mene tiče mogla bit i Branka Marković)! Ali, da ti kažem – neću više ulaziti u tvoje zavijene insinuacije i analogije – samo ću ti reći: jebe se meni za to hoću li, što ti kažeš -ratovati protiv tebe, ili neću! Ako procijenim da ono što govoriš nije istina, uopšte me ne zanima đe si sada, đe si bila prije, što radiš i što si radila! Ne zanima me članom koje grupacije sebe smatraš, bio to nekadašnji LSCG, FreeMontenegro ili čega god, a da je izniklo iz ruke autora ovoga bloga – to ti donekle može ‘dati kredit’, ali ne i ‘tapiju’ na bilo što (ne samo tebi, nego bilo kome!). Prema tome, princip je jedan jedini – ako te ISTINA lupi po nosu, Daliborka, onda ne kažeš: ‘Jao, nijesam je viđela’,ili ‘Eto, ne znam zašto smo takvi..’ iili ‘Majmun pada iz svjetske krošnje..’ Ili možeš to reći, ali ja NEĆU! Mene bi ‘mir u kući’ – među nazovimo ih – istomišljenicima, kojeg promovišeš, zanimao JEDINO I ISKLJUČIVO u situaciji u kojoj bi ‘ti moji istomišljenici’ praktično pokazali ljubav za svoju zemlju, solidarnost i integritet, a kroz spremnost da oburdamo ovu mafiju! Ali, šta mi dobijamo ođe? Pa ni ti nijesi uplatila tužna Daliborka…imamo gomilu impotentnih pedera(u figurativnom smislu,naravno) kojima i dalje treba da se neko udvara? Zašto? Da se neće nekad u budućnosti popravit? E, pa meni je bliži onaj Isusov MAČ – koji podrazumijeva ISTINU, mač kojeg je donio da razdvoji ženu od muža, sina od oca, brata od sestre…jer im ISTINA mora biti bliža od bilo koga, i od najbližih…a ne meni od tebe,ili bilo koga ođe Daliborka…naravno da mi vi nijeste bliži od toga mača…a stvari postaju više nego jasne…otkrićemo, ako ništa drugo – stvarnu dubinu i razloge našeg nikogovićstva – ali samo uz one riječi Hristove: ‘Ja nisam došao da vam donesem mir, ja donosim mač!’, mislivši, naravno na ISTINU…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: