Posted by: Slavko Perovic | July 5, 2011

5.078.2011.g.

Gojko Perović, rektor Amfilohijeve cetinjske bogoslovije, sveštenik, velikosrbin teški po zanimuju i opredjeljenju, nedavno je u „Vijestima“ objavio tekst pod naslovom „Vjera Obilića“. Ovaj moj tekst počeću sa citiranjem Gojka Perovića koji u tom tekstu kaže:

„Ako bi mit mogli, vrlo uslovno, da definišemo kao sklonost da se uobrazilji i neutvrđenim pričama daje vrijednost istine…“

Ovo je jedini dio koji u, inače nikakvom, falšnom, i velikosrpskom Perovićevom tekstu , ima ozbiljnu težinu, jer citirana rečenica je odlična definicija svakog zloupotrijebljenog mita, a da je to tako čisti dokaz je kosovski mit i njegova zločinačka zloupotreba u konstituisanju velikosrpskog političkog programa („Načertanije“ Ilija Garašanin 1844.g.) i kosovskog mita kao zlokobne energije u velikosrpskoj namjeri da se preko rijeka ljudske krvi i čitavih okeana istorijskih laži, ostvari Velika Srbija.

Da ostavimo, samo za ovu priliku, sve druge po strani, ali kome se velikosrpka laž najviše obila o glavu, koga je slomila i dovela ga do totalnog uništenja? Odgovor je lak, ali i grozan: program zvani Velika Srbija doveo je do propasti čitavi srpski narod, a ubila crnogorski! Da li ovu istinu zna Gojko Perović, da li je zna Amfilohije, da li je zna patrijarh srpski, da li je zna kompletno sveštenstvo SPC, da li znaju da im je Slobodan Milošević njihovom namjerom lažima sjajio sa krsta umjesto Isusa, umjesto Lazara, umjesto Vidovdana, umjesto Kosovske bitke? Znaju, i te kako znaju, ali, pitam se, kako znaju? Lako, znaju da pričaju, pišu i govore čiste i sramotne laži, da su varali srpski narod i bili ratni huškači i saveznici Slobodana Miloševića! Gola je nepravda da su se u Hagu našli Slobodan Milošević, Karadžić, i konačno zločinac užasni Ratko Mladić, a da se tamo nije našao Amfilohije Radović, zajedno sa još po nekim sveštenikom SPC, a tragedija je da se tamo nijesu našli Momir Bulatović , Milo Đukanoviće, Svetozar Marović i Branko Kostić! Ili, da se tamo nije našao i srpski Gebels zvani Dobrica Ćosić!

Uzalud je napor da se kosovski mit proglasi glavnim mitom Crnogoraca, jer je njihov noseći mit poltronstvo svakoj vlasti. Ali, zaludan je napor da se Crnogorcima prodaje laž kako su ih izmislili komunisti, zalud je laž da su Crnogorci došli u Crnu Goru kao Srbi i srpski junaci koji su utekli s Kosova polja, zalud je laž da je Miloš Obilić ubio Murata, ubio ga je rođeni sin Bajazit, zalud je laž da je Miloš Obilić uopšte postojao, ali je istina da su velikosrpke laži, knjige i njihova špijunska agentura, posijana ne samo u Crnoj Gori, napravili glavnu laž tako što su iskazivanje pravoslavlja kao srpske vjere, kod Crnogoraca preobratili u srpski nacionalni osjećaj ili makar srpsko porijeklo. Lično mislim, da pored Šumadinaca kao jezgra Srbije, niko tako monstruozno i zločinački nije prevaren velikosrpskom ideologijom kao oni koji se danas u Crnoj Gori smatraju Srbima, jer je to crnogorsko Srpstvo velikosrpski proizvod zasnovan na velikosrpskim lažima, ali oni o tome, kaos ni sa mnogo čim drugim, pojma s pojmom nemaju, i tačka!

Prvi od velikosrpskih igrača, opasnih i podlih, bio je Vuk Stefanović Karadžić, osoba koja će Srbima prevesti Bibliju na jezik crnogorski, ali će ga podvalno i lažno nazvati srpskim, a taj jezik crnogorski, što je i porodno, u Srbiji nikad zaživio nije i neće, jer Srbi su, zahvaljujući precima svojim, ekavci!

Nego, Vuk je među prvima počeo akciju posrbljavanja svih drugih okolnih naroda za koje je bio zainteresovan. Napisaće stravičan falsifikatorski tekst, prikriven naravno, naučnom oblandom, a koliko mu je nauka bila „jaka“ dokazuje činjenica da se taj tekst, nazvan ni malo slučajno, nego namjerno „Srbi svi i svuda“ (1836.g.) može smatrati početkom stvaranja velikosrpskog projekta kojeg će prvi, u političkom obliku, a sve slijedeći Vukov trag, prezentirati Ilija Garašnin. I ne zaboravimo nikad, bijaše taj program Garašaninov tajni sve do 1907-e kada su Srbi prvi put saznali za njega, ali su ga sve srpske vlasti javno sprovodile, pa i Gavrilo Pincip kad je ubio Ferdinanda i doveo do klanice Prvog svjetskog rata! Sprovodio ga je i Slobodan Milošević, sve su to iste, vampirski krvoločne velikosrpske ideje!

A evo što Vuk, između ostalog, kaže u „Crna Gora i Crnogorci“, teksta objavljenog 1837.g:

„Toga radi mislim da neće biti izlišno ako ovdje napomenem da se prava domovina Srba, u kojoj i danas na milione žive, prostire preko današnje Srbije do Prizrena i Peći, s one strane Šare, i obuhvata cijelu Bosnu, Hercegovinu, Crnu Goru, kraj oko Bara, austrijsku Arbaniju, Dubrovnik, Dalmaciju, Tursku i austrijsku (vojničku) Hrvatsku, Slavoniju,Srijem, gotovo cio Bački komitat i duž Dunava do Sv. Andrije (iznad Budima) i jedan veliki dio Banata. U ovijem krajevima živi preko pet miliona Slavena jedne grane i jednog jezika, koji se jedino razlikuje po zakonu. Oko tri miliona (i to jedan milion udanašnjoj Srbiji, jedan u Ugarskoj i jedan u Bosni, Hercegovini, Zeti, Crnoj Gori, austrijskoj Arbaniji i u Dalmaciji), grčkog su zakona; od ostala dva miliona može se približno uzeti da su dvije trećine (u Bosni i u Hercegovini) muhamedanskog a jedna trećina (u Slavoniji, Hrvatskoj, Dalmaciji i Dubrovniku) rimskog zakona. Tako dakleizmeđu Srba koji žive u Kragujecu, prijestonici sadašnje srpske kneževine i onijeh iz Dubrovnika nema druge razlike nego npr. između Drezdenaca i Bečlija, i to samo po zakonu, a po jeziku razlika je još manja.
Pa i sami Morlaci u Dalmaciji, za koje se u Grundriss-u der Erdbeschreibung für die erste Grammatikalclasse der k. k. csterreichischen Gymnasien (Wien 1831) veli, da su pastirski narod tatarskog porekla,nijesu ništa drugo doSrbi isto kao i stanovnici Crne Gore, Hercegovine i Srbije.
Provincijalni Hrvati oko Zagreba itd. govore jednijem dijalektom koji je mješavina
slovenačkog sa srpskijem, ali ima više zajednice sa srpskijem, i od njega se jedva toliko razlikuje kao saksonski dijalekat od austrijskog. Bugari su sa pravoslavnim Srbima jednoga zakona, i jednog crkvenog jezika (koji je u ruskoj crkvi); ali narodni jezik je osobiti slavenski dijalekat, koji se, osobito u unutrašnjosti Bugarske, dosta razlikuje od srpskog kao i od ostalijeh slavenskijeh dijalekata.“

Pitam: da li je dovoljan samo ovaj jedan citat iz obimnog Vukovog velikosrpskog djela i zaključiti da je on bezočni falsifikator i goli lažov? Jeste, dovoljan je. Pa zašto se to nije „otkrilo“ javnosti? Zato što su velikosrbi srpski bili oduševljeni činjenicom kako Vuk Karadžić prodaje neznavenom srpskom narodu, ali i ostalima, svoje mračno velikosrpstvo kao nauku, lažnu, nego kako. Dakle, đe gođ seže pogled velikosrba, do bilo koje rijeke, planine, jezera, mora, ravnice, oni tu odmah, lažno, ada kako, „vide“ Srbe i to prodaju kao „naučnu“ istinu!

A znate li koliko je Vuk falsifikovao spskih, i crnogorskih, i drugih narodnih pjesama pretvarajući ih u kosovskomitsku, ne nikako tužbalicu, što bi bilo ljudski i prirodno, nego ih je falsifikovao u u velikosrpsku slavu! Tako smo došli do strahote, do jeze, do idioterije, do užasa, da se jedan kobni poraz na Kosovu, jedna strahotno izgubljena bitka, kod Srba slavi kao pobjeda! Na taj dan rastežu se harmonike, vijore se zastave, tancuju se kola, pjeva se turbo-folk, pijanstvo caruje, zadižu se suknje, pokazuju noge, sise, struk, muškarci su agresivni u svakom smislu, a SPC je samo dio ovog već desetljećima režiranog dekora i sramne predstave.

Mogu da razumijem da je Vidovdan proglašen za državni dan žalosti, da je neradan, da se skrušeno i u crnini ide u Crkvu i moli za duše kosovskih junaka, i još mnogo tužnog mogu zamisliti uz to, ali da se poraz pretvara u veselje, zar nije to idiotski? Za mene jeste! Ili, zar nije idiotski da CPC ne prihvata važeći kalendar, nego stoji iza onog koji kasni danima za prirodom, odnosno za Gospodom, jer on je on tvorac sveopšte prirode, vascijelog kosmosa? Zar nije idiotizam da se jedan od najvećih srpskih pljačkaša i ratnih zločinaca od Nikole Pašića, ubica Crne Gore, slavi kao veliki državnik, osoba čiji je velikosrpski program u crno zavio Srbiju u dvije Jugoslavije? Isto mislim i za kralja Aleksandra! Za mene jeste! A na čemu su zasnovane sve ove prevare? Na očiglednim istorijskim lažima kao što je ona o “oslobadjanju”, a ne zločinačkom ubijanju Crne Gore osamnaeste, ada na čemu drugom!

Kako Beograd nije sramota proglašavati Njegoša i Petroviće Srbima? Ili kralja Nikolu separatistom! Odgovor je lak: velikosrbi obraza ni poštenja nemaju, oni su, kako bi to rekao crnogorski mafijaš Đukanović, pragmatici, a ja kažem: oni su tvorci čitavog regionalnog pakla, oni i niko drugi, a ti drugi su često griješili pokušavajući da se zaštite od velikosrpskog zla, a to zlo neviđeni pakao je donijelo i samom srpskom narodu koji još nije postao svjestan zla koje mu donijelo lažirano i lažno veličanje Srpstva i sakrivanje, svim neljudskim sredstvima, onog očioglednog petvjekovnog srpskog ropstva, ali i njegovog bezočnog pretakanja u velikosrpstvo. Što je, na primjer, jedan Erdeljanović kad “piše” o Crnoj Gori, ali i o drugima? Lažov kao i Vuk Karadžić! Odgovorite na pitanje: da li su na onim teritorijama koje je „vidio“ velikosrbin Vuk Karadžić živjeli samo Srbi, odnosno, kako bi, prikrivajući očigledni genocid kojim je komandovao, i sam Milošević za te teritorije pitao: da li su ti prostori ETNIČKI ČISTI? AKO NIJESU UDRITE! OČISTITE!Prevedeno: uradite GENOCID, sve što srpsko nije, POBIJTE!

E sad shvatite četništvo kao oružanu silu velikosrpstva i sjetite se njegovih zločinačkih genocidnih zahvata, a sve po planu velikosrpstva! Zar vam sve nije jasno? Meni jeste, a vi kako gođ hoćete, samo s ponosom kažem: ako glumite da vam nije jasno, vi ste najobičniji velikosrpski lažov, samo to, i ništa drugo!

A đe je igrao glavnu ulogu velikosrpski projekat Vuka Karadžića, pa onaj Ilije Garašanina, pa onaj Nikole Pašića i kralja Aleksandra, i još mnogih drugih? Odigrao je glavnu nulogu u stvaranju monstruoznog četničkog programa kojeg je napisao Stevan Moljević i to, bez obzira što je bio Banjalučanin, napisao je čuveni četnički program i nazvao ga, nego kako, „Homogena Srbija“ i to po sred Nikšića 1941-e godine!
Svi ciljevi četnika tačno su određeni u ovom projektu! A da znate, Stevan Moljević (1887. – 1967.), bijaše advokat, pa predsjednik Srpskog kulturnog kluba, teške velikosrpske organizacije koja je stolovala u Beogradu, a Moljevićev je ogranak bio u Banja Luci, pa je bio i član Samostalne demokratske stranke Svetozara Pribićevića, velikosrpske nego kako, a 1941.g. sklonio se u Crnu Goru. Tu je postao član Nacionalnog glavnog odbora četnika, potom potpredsjednikom i napokon predsjednikom izvršnog odbora te organizacije. Na početku 1943. Draža Mihailović će mu povjeriti političku urpavu četničkog pokreta i uzeti ga za političkog savjetnika mjesto isto tako teškog velikosrbina Dragiše Vasića.

Moljević je zajedno s generalom Mihailovićem 1944. organizovao i četnički kongres u selu Ba. Zaključci tog kongresa skoro da su identični tekstu „Homogena Srbija“ kojim se je, skriveno, ali vidljivo po postupcima, rukovodio i zlikovac Slobodan MIlošević, ruku pod ruku sa Milom Đukanovićem, Momirom Bulatovićem, Svetozarom Marovićem i Brankom Kostićem!

A sada, evo vam nekoliko citata iz „Homogene Srbije“. Naravno, iza četničkog pokreta i projekta ne stoji ništa drugo nego teško i sramotno falsifikovanje istorijske istine i teška zloupotreba Karadžićevog kosovskog mita, evo:
„Stoga se Srbima danas nameće kao prva i osnovna dužnost: da stvore i organizuju homogenu Srbiju koja ima da obuhvati celo etničko područje na kome Srbi žive…“
…………………………..
„Preseljavanje i izmena žiteljstva, naročito Hrvata sa srpskog i Srba sa hrvatskog, jedini je put da se izvrši razgraničenje područja…“
…………………………………….
„Na istoku i jugoistoku (Srbija i Južna Srbija) srpske su granice obeležene ishodom ratova za oslobodjenje,(misli se na balkanske i Prvi svjetski. S.P.) a njih valja samo pojačati Vidinom i Ćustendilom….“
……………………………………….
„Na jugu (Crna Gora i Hercegovina) valja da u jugozapadnu srpsku oblast uđu pored teritorije Zetske banovine:
a) Sva istočna Hercegovina(…) Mostar grad, Bijelo Polje, Blagaj i Žitomislići, srez stolački ceo(…)Ploče i južno od Ploča te Dubrovnik kome bi se imao dati poseban status
b) severni deo Albanije, ukoliko Albanija ne bi dobila autonomiju…“
……………………………………………………

„Za ovu zapadnu srpsku oblast (…) valjalo bi obezbediti Zadar sa okolinom i otoke koji su pred njim…“
…………………………….
„Severnoj srpskoj oblasti valja dati, uz teritoriju Dunavske banovine, oduzete joj srpske srezove Vukovar, Šid i Ilok(…) i opštine Vinkovci, Laze,Mirkovci, i Novi Jankovci; srez i grad Osijek ceo…Ovoj oblasti valja obezbediti Baranju s Pečujom i istočni Banat s Temišvarom i Rešicama…
…………………………………..
Središnjoj srpskoj oblasti – Drinskoj banovini – imaju se povratiti oteti joj bosanski srezovi: Brčko, Travnik i Fojnica…“
………………………
Dalmacija koja bi obuhvatala Jadransku obalu od Ploča pa do ispod Šibenika, te od bosanskohercegovačkih srezova: Prozor, Ljubuški,Duvno; zapadne delove mostarskog i livanjskog sreza, te delove kninskog, i šibeničkog sreza na severu, ima da udje u sastav Srbije…“
………………………
„…a ispraviće se samo ako Srbi odmah po vaskrsu Jugoslavije, već u prvom času, i bez ičijeg pitanja, stvore humogenu Srbiju u granicama kako su sad napred označene, pa tek onda, sa te osnove , kao svršenog čina, pristupe uredjenju svih pitanja sa Hrvatima i Slovencima…(…) I tek kad se to stanje sredi, kad se svi srpski krajevi povežu u jednu humogenu Srbiju kad se sažive, onda bi se moglo pomišljati na uže zbliženje sa Bugarima…“
…………………
„NAŠ PUT
Vodi nas stopama kosovskih vitezova,
Pošli smo da stvorimo Srbiju,
………………………………………………………….
To je put koji nam je pokazao naš mladi Kralj,
To je put kojim nas vodi naš Draža Vojvoda.“

Vjerujem da je sad jasnije kojim se putem kretao Slobodan Milošević sa svojim crnogorskim slugama i saveznicima, i kojim putem i dandanas ide Amfilohije, a Djukanović ga podupire, i obratno, to je put kojim se mame crnogorski Srbi, koji su najvećem broju potpuno nesvjesni o kakvoj se prevari radi!
To je „put“ o kojem najveći broj Crnogoraca pojma nema i uporno navija za crnogorsku Mafiju, ali to je i „put“ o kojem Gojko Perović i njegov idol i učitelj velikosrpstva Amfilohije sve zna, to je Gojko, ništa drugo nego podli velikosrpski kurir u novonastalim okolnostima!


Responses

 1. Slavko,

  Sto je sa tobom, otkad se napuni toliko mrznje prema Srbima. Ovo je prica koja je isprcana od sdp i ostalih fanatika nalik onome starome blavoru i falsifikatoru Rotkovicu. Ja sam se sve nadao da neces rame uz rame sa tim nesretnicima, a sada zapravo i nevidim nikkave razlike izmedju tebe i njih. Oko cega ste se vi onda razisli koja su to politickane slaganja sa vama? Mislim da je sve u redu samo si ti ispao iz igre pa se jadas.

  Koji je tvoj problem coece? Ovaj te mali nafilovao u mailu, pa se sad dokazujes TAKVIMA (kako ih nazva udbasima) tako sto u zadnja tri maila osu po Srbima. Ma samo pljuj nama to ise i ne smeta. Jasno je danas svakome slobodarskom covjeku da su Srbi pravi slobodarski narod i da ne prestaje teznja Amerike i ostale NWO bagre da satre pravoslavlje na ovim prostorima. Svakome je jasno da je najvaznije to uciniti preko Srbije, a crna gora je vec na pola puta do katolicizma, a ti slavko perovicu daj gasa i pruzi ruku toj svjetskoj bagri kakvu svijet jos nije vidio. Malo je reci da su i HItlera nadmasili. Sramota!

 2. Gospodine Stranger, nekulturno je davati savjete bez ako neko trazi savjet ako nijeste znali. Uostalom, vidji pravila bloga…. “ovo je moj blog, moja kuca itd…”
  E udbasu posrani, vise sam naucio s ovog bloga zadje 2-3 godine o svima vama, i o meni uostalom, a sad bi ti ka kompromitujes to tobos, Slavko dijeli, vrijedja ovo ono….mrssss udbasu!

  Slavko, hvala ti za sve!!

 3. Nije mi jasan tajming ovog teksta, iako je rijec o jasnoj i neospornoj istini.
  Nema komentara na KONKORDAT? E to mi nije jasno.
  To su zmije, koje brutalno lazu i kradu naslijedje moje zemlje i moje nacije, mojih predaka, cije potomke zahvaljujuci katolicanstvu prevode u Hrvate na sraman, bezocan i lopovski nacin. Zmije koje rade isto sto i SPC, samo mnogo brutalnije i silnije, jer su neuporedivo mocniji, a zahvaljujuci toj brutalnoj moci, antihriscanskoj po svojoj sustini, vecina ih posmatraju kao donosioce kulture, na silu se praveci da ne vide o cemu se radi.
  Progovorite i o tome g-dine Slavko, objasnite neznavenom crnogorskom narodu razliku izmedju “Nikolinog” i ovog podrepaskog “Luksicevog” ugovora. Objasnite to, SPC nam je odavno jasna.

  Progovorite i o tome g-dine Slavko, objasnite neznavenom crnogorskom narodu razliku izmedju “Nikolinog” i ovog podrepaskog “Luksicevog” ugovora. Objasnite to, SPC nam je odavno jasna.

  Veliki pozdrav uz postovanje i najljepse zelje_

 4. Sjecam se devedesetih kako su Slavka i LSCG udbasi proglasili sektom i sektasem, nisam to tada razumio, ali sad mi je kristalno jasno. Njegovi izrazi su kao religija, iskljucivi – biblijski iskljucivi, a njegovi pratioci kao pod mantrama i mozga potpuno iskljucenog a usput ostecenog ustaskom svijescu, ne samo sto ponavljaju svaku njegovu rijec, nego i zalosno lice na njega, pa na isti taj, nesertni, nacin oni kao lutke ponavljaju njegovu “apsolutnu istinu” zacinjenu istom retorikom.

  Znam da mi objaviti komentar neces, ali znaj; puca nam kurac sto ti mislis o nama Srbima.

  Usput mi smo pravi Crnogorci i cuvari nase tradicije a vi ste oni koji ce je na tacnu predati zlotvorima sa zapada da je rasparcaju preko Hrvata sa jedne Muslimana sa druge i Albanaca sa trece strane. Na zalost ti slavko vjerovatno neces biti ziv da to vidis, jer bi bi bilo lijepo gledati kako o zid glavom tuces sto si razvio ovakvu sramnu religiju koja ti narod razbuca kao da ga nikad nije bilo. Samo ljuljaj Slavko, naprijed, ozezi!

 5. Surova i istinita je ova prica.Svaka cast

 6. Ovaj “perfect stranger” je provokator Udbe

 7. Zbog cega u svemu vidite UDB-u?
  Zar ne dozvoljavate misljenje razlicito od vaseg, makar bilo plod zablude i neistina?
  Kuda idemo ako je bas svako drugacije misljenje UDBA?
  Kakav je mentalni sklop potreban da bas u svemu vidi UDB-u, ne razmisljajuci da li mozda grijesi pri tom vrijedjajuci covjeka?
  Ima UDBE, to svi znamo. Ali ako je BAS SVUGDJE I U MISLI SVAKOG COVJEKA, onda je sve izgubljeno i SRECNA JOJ POBJEDA.

 8. “Istina je jedini način borbe protiv zločina. Osim dokaza da se zločin desio, istina je najmoćnije oružje za borbu da se on nikada ne ponovi.”- Jiftah Meiri,
  predstavnik Muzeja holokausta “Jad Vašem” iz Jerusalima

 9. Postovani Slavko,

  svaka cast za sve, pa i za poslednja dva teksta! Istinito, tacno i provjereno, a gadja u samu srz “velikosrpskog” projekta, otkrivajuci ga, i njegovu visestoljetnu laz i obmanu javno prezentuje. Hvala Ti, za sve informacije i znanje kojim nas potkrijepljujes. Zivio!!

  Nisam se stigao javiti ranije, i ostaviti komentar na prosli tekst od svojih obaveza, ali sad sam tu i zelim nesto reci.

  Prvo, “perfekt stranger”-u, pokusaj falsifikavanja istorije, na raznim blogovima na kojima smo se sreli, vise providan, neznam ni koliko sam Vas licno puta demantovao, tako da necu trositi vrijeme i energiju na demaskiranje vasih falsifikata. Samo cu reci, bujna masta! 🙂

  Ostale pedercine, udbasi, prodane duse kao wavy, ova budala lokach, i slicni, mrs u rupe misevi, sto bi Kipling reko “mogli ste se i roditi kao crvi, niko nebi primjetio razliku na ovom svijetu”.

  ZIVIO LSCG !! ZIVIO SLAVKO PEROVIC!!

 10. Pravo u srz……perfektnog idiota to boli,on je srednjovekovni zli duh.Srbi su strasno platili svoje zablude,svatice valjda vise da ovi izvanjci(perfektni stranac) nema sta da traze kod njih.Sto se prije okrenu sebi bice im bolje,kad srbijanci u kontinuitetu budu vodili srbiju tada ce Srbiji biti bolje i krenuce naprijed.

 11. Sve razumijem, i bijes i mržnju i očaj .Al jedno imama pravo da ne razumijem, gdje je budućnost? Gdje je sve ono sto nas čini različitim od njih, njih dvadesetogodišnjih dzelata svega normalnog, ljudckog?!
  Svaki tekst je dobar na svoj način, po nekad meni neshvatljiv ali isto tako ne moram ja da shvatim bas sve jer se svi mi razlikujemo kako mentalno tako i fizički. Svi mi imamo pravo da pišemo, prepisujemo, i da na neki svoj razumljiv i nerazumljiv način damo doprinos eventualnim promjenama. Svi mi u sebi nosimo gorčinu prošlih vremena, svi smo mi negdje spremni da krenemo nekim novim putem, sa nekim novim ljudima, novim idejama a sve na starim zdravim temeljima.
  Jedan čovjek ne čini sve al jedan čovjek i samo jedan može biti i treba da bude pokretač promjena. Crnoj Gori trebaju promjene, sto prije, to bolje. A ako neko zna da smo zapečaćeni na ovoj vjetrometini onda je to druga priča. Ja to neću prihvatiti, ne smijem, ne umijem, ne zanam , želim vjerovati da ovo što je danas nije puka kopija prošlosti, nije surova realnost, nije današnjica a nadasve nije budućnost.
  Sve mogu pročitati, al ne mogu sve progutati jer me na to opominje porodična tradicija, opominje me ono sto je dio mog porodičnog nasleđa.
  Nikad kao čovjek neću oprostiti komunistima jer su u generacijama ubili sve, jer njihova djeca sada vladaju, još više isfrustirana strahom da njihovo prolazi. Ja ne mogu i neću sjedjeti skrštenih ruku, ja ne želim vjerovati da se od bilo čijeg ,,načetanija,, ne mogu odbraniti .
  Znam da obični narod želi promjene, ne želi da mrzi, želi da živi život dostojan čovjeka.
  Opet ne mogu a da ne napišem da sam više bio poštovan, uvažavan u Srbiji nego u svojoj Crnoj Gori. I tamo a i ovdje sam bio i ostaću crnogorac ma koja vlast došla, ma sta htjela i ma kako radial. To tamo nikom nije smetalo, naprotiv, bilo im je simpatično što sam iskren, dosledan. Svog korijena se neću odrći živio na kraju svijeta. A isto tako neću se ni kurvati kako koji vjetar duva, niti ću preletjeti zarad šačice sitnih usluga , osmjeha, tapšanja. Jednostavno neću pa nek se cijeli svijet sruši.
  Biću ono što jesam, biću svjestan da imam istoriju, biću svjestan bliskosti i neizbrisivh istorijskih činjenica. Falcifikati istorije na kojoj opstaje ova vlast nikad me nijesu interesovali niti će me interesovati, oni su dio jedne velike mašine koja radi pa čini mi se odavno. Tu mašinu treba promijeniti a evo i dan danas ona se remontuje i njeno štektanje odliježe crnogorskim brdima.
  Da li će me neko shvatiti nije mi bitno. Bitno je jedno da postojimo mi neki ili možda mi niko koji želimo ići dalje, baš onako košto nikad niko nije išao a ni razmišljao na ovim prostorima !

 12. Postovani Slavko, a i ostali koji ucestvujete na ovom blogu, a mozda znate, molio bih da nesto kazete o djelovanju vatikanske agenture na prostorima Crne Gore, kao i o ulozi albanske mafije i njenih mentora. Potrebna nam je potpunuja slika zarad boljeg razumijevanja sadasnjosti.
  Cuo sam da je Kralj Nikola muljao posebno preko svojih cerki, na raznim evropskim dvorovima.Pominje se uloga njegovih cerki na ruskom dvoru, a sve u vezi sa Raspucinom i pricom oko toga.
  Jeli sve to imalo nekih posledica za Crnu Goru?

 13. http://javniservis.me/2011/07/06/pjesnik-za-zaborav-ne-zna/

 14. Ako sam dobro shvatio, autor zeli da ukaze na nazalost, malo poznatu cinjenicu, a to je da su gore pomenuti gradjani, koji su politicka elita u Crnoj Gori, a to su pozicija i lazna opozicija – agenti Srpskih tajnih sluzbi? Znaci Djukanovic Bulatovic Marovic Amfilohije Medojevic Mandic imaju fajlove u Beogradu? Podijelili su im uloge, jedni glumataju Crnogorce a drugi Srbe i onda se toboz brane jedni od drugih, odnosnu Drzavu, koja na oci svih nas metodom eutanazije biva ubijena? Drzavu ne mozete ubiti mozete samo njene gradjane, i u nekoj formi to se i desava. Pravi Crnogorci, koji su vecina i koji docekase obnovu drzavnosti pretvoreni su u gradjane drugog reda, u svojoj zemlji. To moze samo sila, spoljna.

  Vjerovatno vampirske ekipe u Beogradu, i ko zna jos dje, sa uzivanjem posmatraju kako njihov agent MILO cijepa i lomi Crnogorce, sad po dubini i zesce no ijedan neprijatelj Crne Gore . Uzivaju!

 15. Slavko,
  kao vazda genijalno.
  Molim te daj malo otvori pricu i o KONKORDAT-u.Zasto drzava nije dala
  grupi ljudi iz Bara koji su se obratili sa zahtjevom kao crnogorci katolicke
  vjere da saradjuju na pripremanju ugovora sa Vatikanom.

  Hajde malo napravi paralelu da nam se ne bi pripisivalo Krivokapicevo anti
  srpstvo koje je na djelu.Naravno i samo iznoseci cinjenice.

 16. Gradjani,

  kravi muzari Crnoj Gori prifalilo je mlijeka.Njeni cuvari koji su je muzli i
  cuvali su u panici.Ono sto iskreno misle jedni o drugima su tek sad iznijeli
  u javnost.Sramotni Simonovic usput predsjednik COK-a i predsjednik
  savjeta javno-privatnog servisa Prve familije govori iskreno sta misli o
  zalosnom UDBA-skom novinaru Branku Vojicicu i njegovoj saradnici
  Radojki Rutovic koji obnasaju rukovodece funkcije u toj kuci cuvajuci
  obmanama i lazima lik i djelo Mila Djukanovica.I sve to na teret poreskih
  obveznika Crne Gore.

  Samo treba strpljenja a ovakvih dogadjanja ce biti sve vise.Krava zanemogla
  a mlijeka fali.

 17. sramna 1918. nije mogla se desiti da nije bilo nikoline zablude oko ulaska u prvi svjetski rat. mi ginuli za srpsku vojsku, cuvali odstupnicu, a pasic i karadjordjevic… sramota! moje je misljenje da je svaka dinastija bila sklona trgovanju, potajnim zeljama, hegemonijom i prosirivanjem svoje vlasti, a da to sve omoguci narod koji je jedva prezivljavao. mnogi ne znaju da su dimitrije tucovic i srpski socijaldemokrati vatreno bili protiv srpske tada zvanicne politike i protiv odluke internacionale komunista o ulasku u prvi svjetski rat, to jest da se bore za svoje tadasnje kraljevine i drzave, u cemu je podrzao tada stav Lenjina. vi znate da je 1912. Kosovo aneksirano, kao dio sjeverne Albanije, a da je Crna Gora to podrzala! tada je srpska vojska pravila strahotne zlocine nad albancima, a Politika donosila naslovnice sa ilustracijom srpskog vojnika iznad jadranskog mora, sa zastavom, a u pitanju je bio jedan od albanskih gradova. tada je tucovic jedini zustro bio protiv takve politike, pisao o svim posljedicama pogubnosti te politike, kritikujuci grcku, srbiju, ali i crnu goru. platio je to glavom. sve je to jedan koloplet koji je doveo do masovne homogenosti radnika i seljaka, odnosno naroda jugoslavije krajem tridesetih i zelje za revolucijom. sta imamo danas, rehabilituju se fasisti i tlacitelji sopstvenih naroda.

 18. Ha, ha, …
  Mnogi su ovdje pogresno razumjeli Slavka ili su mozda mislili da je Slavko naivan.
  Kad je opravdano kritikovao rezim u Crnoj Gori, aplauzima su se pridruzili i lokalni srbizatori, vjerujuci da ce izvuci neku korist za svoj projekat. Za istinsku demokratiju im je stalo ko do lanjskog snijega, pod uslovom da ponekad ne posluzi kao instrument za “njihovu stvar” .

  Kritika nakazne ideologije koja ne dize ruke od Crne Gore je imala efekat drmanja osinjaka. Sa su se razzujali u nevjerici sto Slavko prica.
  Gospodo veljesrbi, vi ste ga potcijenili, a ako ste na ovoj stranici zbog promoviranja srpstva, onda gubite vrijeme.

  “Perfect Stranger” je samonaduvani srbujuci kvazi-intelektualac, falsifikator i opsjenar

 19. Prijatelji,

  evo zasto i kako nema napretka sportu u Crnoj Gori.Cijeli dan se po gradu
  nudio siguran FIX na Buducnost sa prelazom iz 1 u 2 sa kvotom od 30.

  Dogovoreno je sa fukarom iz uprave Fljamuntarija da Buducnost pobijedi
  ali da ostane kuci naredno kolo kako bi novi strucnjak Radulovic Mijo imao
  vise vremena da uigra ekipu.Sjutra ce sve novine da hvale novog trenera
  ali kasa kluba ostaje i dalje prazna a pojedinci koji reziraju ove rezultate i
  vrse uplate u Singapore pune privatne dzepove.Evo imate skorasnji primjer
  predsjednika velikog Galatasaraja.Naravno Fljamuntari ide dalje zaradjuje
  nove bodove i novac a nama ostaju stari poznati problemi ljudi oko sporta.

  Evo sanse i prilike Dejanu Savicevicu da javnu prijetnju ovakvim pojavama
  pretvori u djelo.Bojim se da je on dio tih rabota.pogledajte ko mu je drustvo
  i cime se bave Crni Djurisic,Lolo Lakovic i Sipcic pa i ocekivanja odmah
  bivaju nerealna.

  Zeti se to ne moze prigovoriti.Na ovoj utakmici prestroga dodjela crvenog
  kartona gostujucem igracu je odredila pobjednika.Uopste nije bio ni bitan
  gubitak utakmice sa malom gol razlikom.

  Dobro je da su obje ekipe pobijedile jer se dodaju bodovi Crnoj Gori na
  klubskom rangiranju koji je u ogromnoj nesrazmjeri sa reprezentativnim
  upravo sa ovih razloga.

 20. Autor bloga: “Mogu da razumijem da je Vidovdan proglašen za državni dan žalosti, da je neradan, da se skrušeno i u crnini ide u Crkvu i moli za duše kosovskih junaka, i još mnogo tužnog mogu zamisliti uz to, ali da se poraz pretvara u veselje, zar nije to idiotski? Za mene jeste!”

  Елем, нисам примјетио весеља поводом Видовдана, бар не у последњих четрдесетак година у свом и ширем окружењу.

  Ипак, ако је неком то повод за весеље нека му буде, на то има право. Баш као што свако има право да слави што год му воља.

  На другој страни што се тиче молитви за душе косовских јунака, које аутор блога спомиње, најбољи осврт на ту традицију је дао управо отац Гојко Перовић, и то у тексту на који се обрушио аутор овог блога, гдје отац Гојко каже:

  “Али ако прописи и закони Књажевине Црне Горе говоре о Косову и Видовдану, ту би сви актуелни и декларисани црногорски љубитељи поштовања закона, могли обновити своје историјско памћење.
  У распису Министарства просвјете и црквених послова надзорницима основних школа ( потписује га министар Јован С. Пламенац 1908.г. под бр. 2873 ) даје се детаљно упутство како ученицима треба држати предавање из методске јединице „Бој на пољу Косову“. Ту се каже да у припреми излагања ове теме, треба поћи од онога што црногорски школарци већ знају или су чули о поменуто боју! (Објављено у „Црногорским законицима“, књига 4, стр. 654, Подгорица 1998.г.)
  На другој страни, Закон о парохијском свештенству Књажевине Црне Горе из 1909.г., прописује дужност православним свештеницима да, на име плате коју примају од државе, поред других обреда „бесплатно врше парастос изгинулијем борцима за вјеру и отаџбину – на Спасовдан и Видовдан, сваке године“!(Иста књига, стр. 779)”

  Да закључим, у временима краља Николе Првог православни свештеници у Црној Гори су морали бесплатно вршити парастос изгинулим борцима за вјеру и отаџбину на Спасовдан и Видовдан!

  Елем, да ли су и они били “великосрби тешки по занимању и опредјељењу”?! Мислим, да ли им треба лијепити какву етикету? :))

 21. Иначе, послије констатације на овом блогу да су ислам и православље религије које су донијели окупатори, те самим тим да су те религије окупаторске, интересантан ми је осврт господине Славка Перовића гдје каже:

  “Ili, zar nije idiotski da CPC ne prihvata važeći kalendar, nego stoji iza onog koji kasni danima za prirodom, odnosno za Gospodom, jer on je on tvorac sveopšte prirode, vascijelog kosmosa?”

  Укратко, не слажем се с господином Перовићем да близина Господу зависи од календара. Какве везе има календар са Господом? Очигледно, никакве?!

  Тим прије, ако узмемо у обзир да и садашњи календар такође није тачан.

  Уосталом, ако је православље “окупаторска религија”, тада је боље да оно што више “гријеши” са календарима да би се “окупаторство” ефикасније неутралисало.

 22. Nadam se da će Slavko ovu analizu veilikosrpskog debilstva koje je glava koštalo narode oko Srbije i Srbiju samu , da će tu genezu uskoro dovesti do kraja prošloga vijeka kad je velikosrpsko ludilo rasturilo onu državu , ubivši 300.000 ljudi i raselivši dvadeset puta toliko – uključujući i vlastiti narod . Najveće balkansko zlo je velikosrpstvo , a kumovalo mu se obilno i iz Crne Gore . Vazda je Slavko govorio koliko je velikosrpstvo ubilačko i opasno , i koliko je dukljanstvo smiješno i smradno isto ko što je u par navrata skrenuo pažnju da iza tzv nacionalnog bonjaštva ili muslimanstva ne stoji ništa do potreba služenja svakom gospodaru ovog prostora . Ako neki Srbin to ne razumije – neka se obrati psihijatru a ne ovome blogu .

 23. Slavko imao si do sada mnogo SRBA koji su podrzavali tvoj povratak i vracanje CG tamo dje treba da bude…ali mislim da si s ovim sve za****

 24. https://www.youtube-nocookie.com/v/Qzmxx770nEc?version=3&hl=nl_NL

 25. Gospodine Nikolajevichu,

  Vise nego odlicna zapazanja, Bravo, hirurski precizno ste isfarcali i pogodili u srz skrivenu misao autora bloga. Ovaj se se covjek napokon demaskira potpuno. Znaci nije tesko zakljuciti ako su pravoslavna i islamska religija okupatorske na ovim prostorima, koja je onda pod okupacijom. Pa narovno – katolicka, ada koja drugo. To je ono o cemu svih ovih godina pravi Crnogorci koji se ne stide svog srpskog porijekla i govore i zapud upozoravaju. Eto konacno dolazi vrijeme kada ce ovi kolaboracionic i petokolonasi koji su na vlast i ovi koji im pomazu, konacno bez brige reci da su Crnogorci zapravo bili katolici i da je vrijeme i da tu neparvdu ispravimo. Slavko se konacno demaskira i bilo bi lijepo da kaze, konacno, kada je usvojio, odnosno, pristupio Ranku Krivokapicu i po koju cijenu?

 26. Sjećam se jednog Slavkovog nastupa na TVCG u vrijeme Emila i njemu sličnih. Slavko je odgovarao na pitanja gledalaca , koja su naravno bila namještena. Jedno od tih pitanja , koje je navodno postavila jedna gledateljka , glasilo je , dobro se sjećam: ” Ako vi liberali dođete na vlast , da li ćemo morati da se pokatoličimo?” Slavko je odgovorio nešto u stilu ” ako joj se katolči neka se katolči”. Evo i danas , posle 20 godina , na ovom blogu prepoznajemo rukopis istih udbaša.

 27. @ Badanj & Niki-lajevič, 🙂 haha,

  znate li i da su Japanci zapravo potomci srba? HAHA ! !
  (naslov iz jednog srpskog lista, sa početka devedesetih..)

  Badanj, mora da ti je glava kao badanj, pa si sebi dao taj nik, mnogo si mi plitak i povrsan, a što je najgore naivan kao francuska kurva. 🙂

  Niki-lajevič, 🙂 , za tebe mogu isto reći što i za perfektića, buuuujna mašta.

  Udbaši, dje ste? Fali li Vam posla i tema odje na ovi’ sajt?! Ne, a? E, pa dobro je, to je nama “komplimenat”. 🙂

 28. žalosno
  ovakev gluposti nisam očekivao od jedinog CG političara koga cenim
  za vašu informaciju – Šumadinci su doseljeni iz CG a u 18. veku a sve ličnosti koje pominjete od Garašanina i Vuka pa nadalje poreklom su Crnogorci..do Miloševića
  ljudi socijalizovani u doba komunizma očigledno ne mogu da shvate Vuka Karadžića
  NE POSTOJI VIŠE NARODA ILIRIKA – SVI KOJI GOVRE ISTIM JEZIKOM PRIPADNICI SU ISTOG NARODA..
  tako je svud au svetu
  a ovoga vašeg NEMA NIĐE

 29. Bravo Teodo, navalili su nesto, sto se radi ovo je sprdnja…

 30. Svak ima svoj pogled na Slavkove tekstove, sto je sasvim normalno. Nekoga pogadja, a nekoga ne, sve zavisi kome jatu pripada ili uopste ne pripada.

  G.Vojin ima svoj ugao gledista ( kao i par slicnih osoba), on misli da Slavko napada Srbe i da ih mrzi, ali ne moze da udje duboko u srz svih problema koji su nastali na ovom nesretnom balkanskom prostoru i da zakljuci sta je autor htio da kaze ili se mozda ja varam, Vi vidite ali nedaj boze da to priznate.

  Svi znamo da je na ovim prostorima bio katolicizam, htjeli priznati ili ne to je istina, sta se poslije desavalo znamo i sami, znaci sa te strane treba posmatrati pisanje autora. Pa samim tim treba se uzdrzati od izvjesnih neprimjerenih komentara.

  Nevjerovatno kako su izvjesni ljudi providni ili je u pitanje nesto sasvim drugo. Dok je Slavko pisao o Crnogorcima i njihovim osobinama, sve je bilo OK, ali kada je presao na ove crnogorske Srbe ili kako ih vec treba zvati ni oni sami ne znaju, ispadose veci Srbi i od samih Srba u Srbiji, nasta opsti haos i pometnja i vratismo se na one davne devedesete kada smo mi Liberali bili ustase, tudjmanovci itd. sa nama ne treba imati dodorni tacki itd.

  Gospodo velji Srbi siroko vam polje, idite tamo gdje ste uvijek i pripadali jos od pocetka devedesetih (nikada nijeste ni izlazili ispod Milovih skuta), samo ste se prikrivali potonjih godina iza mafijinih ledja, a u stvari vi ste bili i ostali najveci njihov zastitnik. Da nije vas ova mafija bi davno zavrsila svoj nastup i dobila mjesto koje joj pripada.

  Kada bi Vi promijenite svoje poglede i shvatite stvarnost priznali ovu drzavu kao vasu,branili njene interese a ne Srbije (ipak je vas saka jada u odnosu na broj u Srbiji, sto postaje jos cudnije), okrenuli se Podgorici, a ne Beogradu, tada bi nastalo mafijino rasulo, no na moju veliku zalost, cisto sumnjam da ce te Vi to ikada uraditi, nego cete nastaviti da hranite ove mafijase svojim glupostima o srpstvu. Nevjerovatno koliko ste slijepi da ne vidite dalje od sopstvenog nosa, a to je da Vasi predstavnici u liku Milica,Mandica, Vuksanovica, Popovica i slicnih zive jako dobro a Vi????????

 31. Na blogu g.Slavka Perovića se javiše Srbi iz Crne Gore i okoline da mu ukažu da je u svemu u pravu osim po pitanju Srba i srpske istorije koja se tiče Balkana,kao,samo jednog,manjeg,dijela svijeta dje oni žive i koji im po “prirodnom pravu”pripada.
  Ja se sa Slavkom ne slažem da je Cetinje ljepše od Podgorice pa ga ne “učim pameti”.

 32. Gospodo,

  danas je Dusko radijator stavio potpis u ime vlade crne Gore na sporazum o
  pravnoj pomoci koji je u ime USA potpisala ambasador u Crnoj Gori.Nakon
  stiska ruke i poljupci su pali.

  Vidim na tv Nova najavu da ce Sanader biti ekstradiran za nedelju dana.Danas
  je uhapsen i general pukovnik komandant kopnenih snaga zbog sumnji u
  malverzacije.

  U nasem parlamentu rasprava o skidanju imuniteta Medojevicu sto je svog
  odbornika Cukica iz Andrijevice nazvao pravim imenom.Sjetite se nasih
  izdajnika koje je Djukanovic potrosio i mrsnuo.

  Kad ce i hoce li vise doci na red glava ove BOE koja podavi sve.

 33. U vezi apela za zajednickom antirezimskom strategijom, od strane jednog bivseg niskog studenta:

  Zasto ovaj apel iznosite samo kad neko argumentovano kritikuje velikosrpsku politiku i njene protagoniste prema Crnoj Gori ? Da li je vam je zbilja pokretacki motiv “demokratija i buducnost nase djece” kako rece isti komentator?

  Molim vas zasto se onda ne oglasite kad se recimo spusti limeni objekat iz vojnog helikoptera na Rumiju, kad SPC podigne crkvu kad im i gdje pane na pamet krseci zakon, kad neki pop proglasi Crnogorce od vraga stvorenima, a drugi ih prokune ?
  Gdje ste da se usprotivite vodjenju predizborne i predpopisne kampanje iz Beograda?
  Da li su clanci i posprdivanje prema Crnoj Gori i Crnogorcima po nekim portalima ili inicijative protiv crnogorskog jezika, crnogorskog “fasizma”, pa do infantilnosti tipa zluradog likovanja na lapsus Klintona recimo … doprinos ovoj inicijativi?

  Sudeci po vasem djelanju i rijecima vi ni danas ne zelite ovu drzavu, zar ne? Zbog cega onda zelite vlast u drzavi koju ne zelite?

  Ne moze se patoloski mrziti ova drzava i njen najbrojniji narod a onda apelovat na Crnogorce da se pridruze u rusenju rezima. To moze samo izazvati opravdanu sumnju u namjere takvih ko sto si ti.

 34. Gospodine Slavko,

 35. Uvaženi gospodine Peroviću,potpuno podržavam tvoj stav da bez prethodno definisanih stavova o porijeklu,državi,crkvi i etc,se ne može konstituisati slobodna Crna Gora.Na tvom blogu neki pojedinci zagovaraju jednoumlje,ne znajući da je liberalna partija ,baš liberalna ,nije bitna ni nacija niti vjera za pristupit tim idejama. Neki ljudi na ovom blogu isključivo priznaju samo crnogorstvo i ništa više,to je po meni katasrofalan prilaz ideji postojanja ove države a time i tvog tvog bloga (nikad ti nisi bio Tito,niti jednoumac!). Ti nisi želio blog da se veliča samo jedana (niti je to moguće) nacija,nego si htio da otvoriš oči i uši svim nacijama i vjerama zašta je to naša Crna Gora i kako možemo iz njene bogate istorije da izvučemo pouke,i kako možemo da napravimo sistem za ovu šaku jada! koja može da zivi najbogatijem zivotom u suđenoj nam Europi !
  Svojim pisanjem u prethodan tri dnevnika si puno rekao i napisao,neke stvari si precizno i jasno kazao ,ali si to rekao sa svog stanovištva i svoje percepcije,koju duboko uvažavam,međutim vrlo dobro znaš da u ovoj državi postoje različita mišljenja i osječaji po osnovnim temama a to su CRnogorci i CRnogorci !

 36. O jadu si me zabavio i maltim po ovom netu i došao sam do podataka koji su relevantni za ovu moju priču!
  Slavko,puno puta si pisao o Petrovičima i o Simi Milutinoviću kako je on učio Njegoša ili mu sugerisao o Srpstvu!
  Moje zapažanje je sledeče:
  Vuk Karadžić je bio u Drezdenu
  Simo MIlutinović Sarajlija je bio u Drezdenu
  Dositej Obradović je bio u Drezdenu

  Da li ti je nekad palo napamet da se pominjanje srpstva u djelima Njegoša vezalo za praistoriju našeg naroda!
  Nikad se od ovih pomenutih ,nesporno ,veličina za našu istoriju nisu izjašnjavala o nekom srbijanstvu niti o nekom srpstvu koje dolazi iz Srbije i koje hoće potrati Crnogorsko,Dalmatinsko,Bosansko,Makedonsko ime!
  Narode koji zive u ovim oblastima koje su nekad bile drzave nekad oblasti pod okupatorima su ovi navedeni pisci ili nositelji pismenosti i prenosioci istorije (kakve takve) su nazivali jednim imenom srbima!
  Niko ne spori osebenosti pojedinih oblasti ili plemena, ali jedna činjenica da đe god zagrebeš vidiš isti narod,ovdje mislim na isključivo Dinarski predio,i jedan dio stare Srbije koji pripada ovom pojasu.

  Ti napominješ izvore kako je Crna Gora odnosno Duklja u tom vremenu bila katolička zemlja!
  Niko normalan to neće osporiti,pogotovo neko ko je čitao malo knjiga!

  Zavidov sin Nemanja je rodjen u Ribnici (polabskoj) i kršten je po katoličkom obredu! (čitajte :Sima Lukin Lazić -kratka povjesnica Srba …izdata u Zagrebu ,mislim 1894 god,tražite Google i nema frke)
  Nije knjiga napisana u Beogradu i po naređenju Ilije Garašanina ,nego je pečaćena u sred Zagreba!

  Načertanije sam proćitao od slova do slova,Slavko je rekao da je to garašanin uradio ,mjenjajući Zakovu priču, o ujedinjenju Slovena ,za ostvarivanje Velike Srbije ,odnosno pokoravanje svih pravoslavnih i jednim dijelom katoličkih teritorija Beogradu i stavljanje pod jednu kapu u ovom slučaju pod Srbijom!

  Danas niko od istoričara ne spori da su se na tom prostoru od Labe do Odre nalazila plemena slovena sa nazivima Ljutići,Bodrići,Miličani… i imali su zajednički naziv srbi,jedini preostali narodi na tom prostoru oko Lužice se danas zovu Lužički srbi!

  Ljutići i Bodrići su bili zavađena plemena ,ali kad ih je Karlo veliki napao ,pomirili se i zajedno ratovali protiv osvajača,podsjećali vas ovo na srbe i crnogorce!

  U zadnjem tekstu ,kažeš da je ideja velike srbije bila zastupljena u šetničkom pokretu i dje je neki Moljević.pisao političjku strategiju,sviđalo se to nama ili ne, regularnvojske tadašnje države,koja je bila kraljevina Jugoslavije.
  Ako imaš napad na jednu suverenu državu i doživiš kapitulaciju,formiraš vojsku koja je vjerna izbjegličkoj vladi,po meni demokratski postupak,i patriotski čin!
  Na stranu ko je bio simpatizer tog pokreta ili vojske ,da li je to bila ispravna ili pogrešna odluka,da li su moji i tvoji partizani bili bolji ili lošiji,na koncu pobjedila je komunistička partija i NOB,nije ni demokratsk astranka niti LIberalna partija ….
  Preksinoć sam slušao đenerala (kako ga zove istoričar po potrebi Adžič) Kapičića i vjeruj mi da sam malo (znao sam) bio iznenađen da je izmešu Davorjanke ,njegove ljubavi,Lovčenskog Prvog bataljona,njegove druge ljubavi,pored te dvije izabrao Drugu Dalmatinsku brigadu i moje jebene srbe i (sjeverne hrvate) ili vlaje i hrvate kao najborbenije jedinice!
  Ali u cijeloj mi priči je smetalo što ga Adžić naziva Đenerale,ali još više me iznenadilo sto Jovo Kapa nije reagovao,to je ime bilo vezano za dražu,izgleda de se zadnji titov general pomirio sa đeneralom!

 37. Na kraju,obraćam se svim komentatorima na blogu,nemojte napadati niti vrijeđati bilo koga,Slavko je ovaj blog napravio da bi se Crna Gora pomirila a ne razjedinila i svađala, Vi danas imate na ovom blogu dosta slobodno mislećih crnogoraca koji se osječaju srbima i baštine srpsku tradiciju Crne Gore (koja je bez ikakve sumnje bila i biće),ali ne umanjuju ni Crnogorstvo slobodnomislećih ljudi i svaki koji bi to negirao da nekome namećeš svoja osječanja bio bi lud ili šovinista u punom smislu riječi.
  Ne mislim ja da se ođe stvara nekakva velika srbija niti to može biti a sve i da hoće to neko da pravi,niti velika albanija niti sandžak,niti hrvatska do kotora,sve su to igre koje nam je ovaj režim servirao da se među sobom gložimo a oni da lade muda i stvaraju nova bogastva!
  Slavko na te stvari upučuje ,nije on ni jednom riječju napao srbe,nego naprotiv ,pokušava otvoriti oči srbima da počnu gledat crnogorskim očima!,a crnogorcima da počnu zajedno sa srbima gledat crnogorskim očima!
  Osjećam obavezu prema mojim prijateljima muslimanima i albancima,da se izvinem jer ih ne uključujem u ovu priču,a oni vrlo dobro znaju da je ključ rešenja Crne Gore u rukama Crnogoraca i Crnogoraca!

 38. Slavko,oli mi jednom za vazda reć dali pod istorijiom Crne gore smatraš Staru Crnu Goru ili Brda sa Primorjem !
  O jadu se zabavih sa ovim pitanjima,čak neki tvoji bivši kadrovi iz Nikšiča kažu da se uvaličim u tvoje dupe kako ti podvlađujem kako sam danas crnogorac a i dalje srbin!
  Zamislite toga lika viskoi intelektualac, Slavkov bivči kadar bio direktor komunalnog u nikšiću geolog ,sad je kod onog koga slavko zove tvor od kotora!,koji vrlo dobro zna da sam rođen u Kninu,da živim 50 god u Podgorici,i da sam završio najmanje dva fakulteta i vratio se u ovu moju i vašu jebenu Crnu Goru,da sam mjenjao nekog dekana u bgd,da sam i td itd….ali nikad nisam nekome iz Stare Crne Gore rekao da nije Crnogorac…ali iz Brda jesam … iz primorja jesam,ali to oni ne spore,jer su se vjekovima osječali srbima,iako su bili Bokelji,Paštrovići….
  Bio bi najsrećniji građanin ove države da se ova zajebancija viđe završi ,da nema podjela među narodima,podjela mora biti na loš-dobar .kradljivac-pošten šovjek i ništa više…..

 39. Као што сам истакао у једном претходном коментару, оваквим текстовима се удаљава могућност остваривања неке заједничке анти-режимске стратегије.

  By: perfect stranger on July 8, 2011
  at 20:29

  ——————————————————–
  A jes perfektni , samo nam te koalicije fale sa tvojima: Pecom, Drecom i Guberinom. Naveče se okupite da se oločete i zapjevate četničke , da Vi lakše pane kad ujutru krenete na rabotu da se Milu i njegovima naližete qrca . Vi ste opozicija samo kad ve gazda Milo mršne i sa nama ste samo dok vas on ponovo ne pozove da dođete i radite jedino što umijete . Ima Srba u Crnog Gori normaqlnih , a vi guslari ste isprđena priča . Nije ni čudo što vam Milo pokupova glasače , više vjeruju njegovim 30 eura no vašem obrazu

 40. Kameni, tvoje pisanje ima težinu sve do jednog trenutka, a to je onaj kad se ne želi priznati da je velikosrpska srpska istorija zasnovana na ključnim falsifikatima. Hiljade i hiljade KNJIGA napisane su kao takvI falsifikati, sve po naredjenju, nakon Grašaninovig tajnog plana za posrbljavanje, okupaciju i asimilaciju okolnih naroda. Takve lažne istorije učile su u školama čitave generacije i generacije Srba i Crnogoraca i bile su podupirane epskim pjesmama koje veze sa istinom imaju koliko istina da na ovoj Planeti još žive dinosauri.

  U Polablju su živjela SLOVENSKA , a ne nikako SRPSKA PLEMENA, to je gola laž! Lužički Srbi nemaju dodira sa današnjim Srbima! To je istina.
  Okupator Nemanja, ubica Duklje NIJE rodjen u Polabskoj Ribnici, nego je rođen u SPUŽU Kameni, a kršten u vjeru katoličku. Njegovi roditelji su POBJEGLI iz Raške zbog nemira koji su tamo vladali, i vratili se u Rašku čim se to moglo. Tamo će Nemanja još jednom da se krsti, ovog puta u vjeru pravoslavnu.

  175 godina Nemanjići drže Duklju u ropstvu pošto su je prethodno totalno uništili i pobili gradska stanovništva , a sve gradove divne dukljanske srušili do TEMELJA.Osim Kotora! Crna Gora je jedina država, a Crnogorci jedini narod koji SLAVE dinastiju koja ih je uništavala!Za Svetoga Savu, totalnog političkog saveznika oca Nemanje Crna Gora PRVI PUT saznaje 1856.g.! Laž je čista da je kosovski kult slavljen u Crnoj Gori. U njoj se slavilo junaštvo Obilićevo, i to tek poslije “Gorskog vijenca”, pojma nijesu imali da je Obilić IZMIŠLJEN, da nije postojao!

  SVAKI SRBIN koji je nakon Garašaninovog plana dolazio u Crnu Goru bio je špijun srpske vlasti, oni su ti koji su Crnogrcima širili sramnu laž da su potomci kosovskih junaka i da su se TADA oni kao SRBI doselili u Crnu Goru, što je laž od A do Š!

  Neka se osjeća nacionalno kako god ko hoće, ali je činjenica da je crnogorsko SRPSTVO proizvod opisanog Garašninovog plana i rada po njemu I NIŠTA VIŠE! Kome je laž milija od sitine neka je nosi koliko god hoće!

  Za normalne ljude sve bi bilo jasno da se suoči sa Garašananivim planom, da se suoči sa srpskom okupacijom i ubijanjem Crne Gore 1918, da se suoči sa planom četničkog pokreta, da se suoči sa činjenicom da je kraljevina Jugoslavija versajska tvorevina sa Srbijom kao hegemonom, da se suoči sa planom Slobodana Miloševića, da se…treba li što više? Ne, ali u Crnoj Gori da, jer svim njenim stanovnicima, zvali se kako god hoće, JEBE SE ZA ISTINU, ONA ZA NJIH NE POSTOJI! ZATO ĆE I CRNA GORA NESTATI I TO ZASLUŽENO, JER SU NJENI STANOVNICI NIŠTA DRUGO NEGO PRDEŽ MAFIJAŠKI!
  Kratko, istinito i jasno! Ali UZALUD!

  I još nešto! Lažna podjela na Srbijace koji žive u Srbiji, i Srbe koji žive van Srbije, velikosoprska je izmišljotina kako bi se lakše mutilo sa Srbima koji žive van granica Srbije!

 41. Zelim da pozdravim komentatora sa nickom Marco, i cestitam svaki njegov pogodak u 10 🙂

 42. Hvala vam do neba crnogorski Hrvati što ste savezniku Slobodana Miloševića i rušitelju Konavala i Dubrovnika udijelili plaketu kojom ga veličate. Podržavam taj divni čin! Za vas sam Hrvati crnogorski doradio malo hrvatsku himnu, ali vam i predlažem da kada budete naredni put išli Đukanoviću da klečite, ponestite i moje mošti da noge svoje noge svete obriše njima! To bi bila prava čast meni ukazana, jer što sam ja u odnosu na Svetoga Mila Mafijaškoga? Evo vam himne, veselite se sa njom:

  “Lijepa naša Milovino,
  Mafijaška zemljo mila,
  Ti ubica carevino,
  Opljačkana sretna bila!

  Milova si tako slavna,
  Đukanović ti jedina.
  Kriminalu ti si ravna,
  Mafijašu majka mila!

  Oj Moračo, Taro teci,
  Dubrovniče popaljeni,
  I Konavle razrušeno
  Sinje more svijetu reci,
  Rušitelja Hrvat ljubi.

  Dok mu Mafijino sunce grije,
  Dok mu Zločin bura vije,
  Dok se Žrtvi u nos smije,
  Dok mu pljačka srcem bije!

  Oh, mafiju Milovinu
  Crnogorski hrvat ljubi!“

 43. Aaaaaaaaaaa Leopolde! To je to! Sve si rekao! HIMNA SVIH NAS SRAMOTNIH!

  Sramni Hrvati crnogorski, a i oni hrvatski koji Milu na skute dolaze, prihvataju njegove posjete i ‘izražavanje žaljenja’! Ili Mesić koji se prije skoro deset godina ispričao Maroviću u sred Beograda! Mafijašima, ubicama, lopužama, uličarima! A ova lokalna vrsta ‘domoljuba’? Pa đe je dno ljuuuuuuudiiiiiii? Kao da Jevreji uručuju plaketu Hitleru, kao zahvalnicu što ih nije baš sve do jednog istrijebio! A isti su i crnogorski Muslimani, i crnogorski Crnogorci! Isti su takvi i crnogorski Srbi, jedina je razlika u tome što oni krive svog bivšeg šefa jer je izdao Miloševića i time i veljesrpski san! A pušači su isti taman ka i svi drugi! Sad Mafijašu pušu u jedra ‘crnogorsko-muslimansko-hrvatska’, da ga napuvaju do sljedeće ‘manjinske’ plakete! A onda novi krug pušenja… LJUDI, PA NI MAJMUNI OVAKO NE ŽIVE, MA KAKVI MAJMUNI, ONI SE PREPOZNAJU U OGLEDALU! I CRVI BI UTEKLI PRED PRIZOROM PROSJEČNOG STANOVNIKA CRNE GORE…OD JADA I STIDA…

 44. Pare Boga prenemazu, a posebno ogromne mafijaske. Zar nijesmo tako mali,a mafijaska velesila?
  Iz cijelog svijeta dolaze na ubrzane kurseve. Imamo svoj brend.
  MAFIJAS SAM, TIM SE DICIM TO NEMOZE BITI SVAK, SAMO MILO DIV JUNAK. Sve do jedne ure…..

 45. Po ubjeđenju Srbi, a po časti i poštenju Crnogorci… Nekad se zvali i komunistima – takvi su današnji stanovnici tvrdih brda,
  uz izuzetke tek da pravilo potvrde…

 46. Gradjani,

  sramota me sto sam se svadjao sa mnogima koji su isli da napadaju i ruse
  Dubrovnik.Nijesam vise bas presrecan sto sam bio dio onih koji su klicali sa
  Lovcena vila klice oprosti nam Dubrovnice.

  Kad sam cuo i procitao da su gospoda iz hrvatskog gradjanskog drustva
  CG premijeru,predsjedniku Crne Gore i inspiratoru napada na Dubrovnik
  dodijelila povelju ja sam se prenerazio.Prije ovog cina sam prilikom boravka
  i susreta predsjednika udruge branioca Dubrovnika sa Djukanovicem vec
  zgrozio.Nakon tog susreta i kasnijeg novinskog clanka u kojem taj gospodin
  izrazava zadovoljstvo susretom i druzenjem meni nije bilo dobro.Sad posle
  ovog cina ja vise nemam dileme.

  Vidim i shvatio sam da je komplet drzava i svi njeni resursi upregnuti na
  pranje i poliranje zlocinacke i kriminalne biografije Djukanovica.Povelja
  islamskog instituta iz Sarajeva,lige humanista takodje iz Sarajeva i akcije
  koje izvode Semsudin Radoncic i ostali ne ostavljaju mi ni promil za
  sumnju.Hoce da ga operu po svaku cijenu.Nek im je sa srecom.

  Bruku koju ovih dana ova banana drzava dozivljava je strasno.Svi mediji a
  prednjaci javni servis objavljuju da ce se u Tivtu kod bjegunca od poreza
  Manka odrzati zurka povodom rodjendana jednog od Rotshildovih.U svim
  normalnim drzavama to bi bila tabloidna vijest.Svugdje drugo bi zivot tekao
  normalno osim u privatnoj prciji onog ko je doveo i poklonio Manku prostor
  dje ce se tim povodom piti sampanjci,setati dame sumnjivog morala i trositi
  kvalitetni bijeli prah za nos preporucljiv za ovu gospodu i njihova slavlja.

  Nidje kao ovde policija ne bi bila u povecanom stepenu borbene gotovosti
  jer ovakvih i slicnih dogadjanja ima svakodnevno u Londonu,Munchenu,
  Parizu,New Yorku itd pa se to osjeca samo u objektu u kojem se desava a
  nikako u cijelom gradu ili drzavi.

  Kad sam jos na tv vidio da ovaj i slicne dogadjaje promovise i podrzava
  nas bivsi preletac Dragan Ivancevic-Pure jasno mi je da nama spasa nema.

  Vjerovatno ja mnogo ocekujem od nasih gradjana.Bice prije da oni ovo i
  jos gore zasluzuju.

 47. Narode,

  rodjendanu ce izgleda prisustvovati i Oleg Deripaska vlasnik KAP-a u
  Podgorici.I treba da slavi i burdikuje.Naravno sa Djukanovicem kome ce
  drustvo praviti i Luksic.Nidje na svijetu kao sto je ovde moguce on ne bi
  mogao kupiti preduzece za cca 50 miliona evra i ugovorom za subvencije
  na nivou od cca 300 miliona evra u dosadasnjem periodu.Nidje kao sto
  moze ovde on ne bi mogao kao privatnik dobiti garancije drzave cija je
  vrijednost cca 140 miliona evra za poslovne rizike za privredno drustvo
  koje je ranije od te iste drzave kupio za 50 miliona.

  U tajnosti su imena gosti starih poslovnih partnera Djukanovica iz sverca
  cigareta iz Italije.Skoro je u Budvi boravio Francesco Prudentino te me ne
  bi iznenadilo da bude i on tamo.

  Vjerovatno ce se pojaviti i Ken Stanojevic,Dzek Samardzija i mnogi drugi
  prevaranti koje je javni servis prodavao onim koji taj servis finansiraju,
  gradjanima Crne Gore za uzorne poslovne ljude.

  Nidje i nikad vise ni on ni Mank ni Cane Subotic ni Sinavatra ni A2A ni
  MNSS ne mogu raditi ovo sto rade niti se ponasati kao u ovoj mucenoj zemlji.

  Na zalost samo u drzavama kakva je ova Zoran-Coco Becirovic i Dragan
  Perovic mogu uzurpirati i izgraditi objekte koji bodu oci institucijama ciji je
  zadatak da brani od tih uzurpacija a da njeni zaposleni ne smiju da reaguju
  i da procesuiraju te zloupotrebe.

  I sve ovo se desava samo zato sto je jedan covjek pojahao narod,zarobio
  drzavu i koristi je za zadovoljenje svojih nezajazivih potreba.

 48. Cetinjski molitoslov za 1494 štampan u Crnojevića štampariji

  http://povijestcrnegore.files.wordpress.com/2009/01/cetinjski-molitvoslov.png?w=450&h=379

  Ovaj crkveni kalendar ruši priču isfrustriranih potomaka Kominterne da je Svetosavlje u Crnu Goru uveo Mitropolit Nikanor Ivanović.

 49. Evo ga Deripaska na BBC svjetskoj debati.
  Pita ga spiker:
  -Dali se slazete sa onim sto je receno o korupciji u Rusiji?
  Vi ste zaradili mnogo para u toj zemlji.Sistem se promjenio veoma brzo….
  A on odgovara u stilu…
  -To je generacijski problem…moramo da edukujemo ljude…ako zamjenite jednog covjeka sa drugim – nista niste uradili …

  Jedan analiticar priča priču o tome da u zemljama gdje vlada velika korupcija i netransparentnost ljudi odlaze i imamo seobu mozgova:
  -Imamo 400 000 Rusa u Silikonskoj dolini.Zasto su oni tamo?
  Spiker pita:
  -To je broj stanovnika veći nego u istočnom Sibiru..Jeli to tačno gospodine Deripaska:
  -Oni će se vratiti…Vjerujte mi…Oni se tamo tretiraju kao špijuni…
  Smjeh u studiju….
  Spiker:
  -Vi ste oficijalno rekli da su oni špijuni u USA.

  I tako…Razglabaju dalje kako će se Rusija takmičiti sa Kinom i Indijom.
  Deripaska bi ulagao prvo u infrastrukturu .Za Rusiju je važno da uči…Od Japanaca kako rade u proizvodnji,od Korejanaca kako da jeftino proizvode a od Kineza kako pokreću resurse za projekte …..

  Ali mi znamo da im je to nepotrebno.Ono sto im je poslo proucavajuci Milovu Crnu Goru neće mjenjati…Tu su najbolji.

  ——————————————-

  Russians have capital resources, but no consensus of what the country should do with them. There is no shortage of Russian billionaires on the latest Forbes list, including such ‘aces’ as Vladimir Lisin (15.8 b), Michail Prokhorov (13.4b), Mikhail Fridman (12.7b), Roman Abramovich (11.2 b), Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Alex Mordashov, Viktor Rashnikov etc. etc. mostly successful, enterprising self-starters who discarded the concept of centralized state-run economy as soon as they saw an opportunity to do so, embracing largely unfamiliar market rules and private initiative. Just about every one of them made his fortune in selling gas and oil, in mining, smelting and refining, in cement and petrochemicals. And just about every one invested in foreign real estate, in luxurious hotels, in yachts and planes. But all that does not generate value added, does little to generate innovation of the kind we have seen in Germany, Japan, Korea, China and some others.

  Da ne kažem zasto…..

  ———————————————-

 50. Durmitor, počinješ svoju laž sa glavnom velikosrpskom laži da su Crnogorci izmišljotina kominterne. Lažeš kao pas, i znaš da lažeš! U kalendaru kojeg nudiš pominje se arhiepiskop srpski, a prvi je bio Sveti Sava, isti koji je sa ocem Nemanjom odveo u ropstvo Duklju punih 175 godina, tu sjajnu i veliku PRVU crnogorsku državu.

  Do druge polovine XIX vijeka ni Srbi u Srbiji POJMA NIJESU IMALI o Savi,( a onima u Austrougarskoj na sto ima ga je stavila carica Marija Terezija) sve dokle ga nije Miloš Obrenović proglasio naredbom školskim srpskim svecem!

  U Crnu Goru ga je doveo i uveo Nikanor Ivanović, velikosrbin i jedan od organizatora atentata na knjaza Danila, uveo ga je naredbom kao crnogorski školski nadzornik godine 1856 i jebi se Durmitore! Ovo je istina.

  To što su današnji crnogorski Crnogorci i Srbi nikogovići listom, nije ih Milo takvima napravio, jer je on njihov sin, njihovo čedo, svaki Srbin ili Crnogorc crnogorski na isti način bi se ponašao kao Milo! Oba ta naroda, ili, tačnije rečeno GRUPACIJE MAFIJE, jesu NJEGOVI članovi i svaki bi se od njih ponašao kao Milo: Pljačkao, krao, ubijao, iskopavši grob vječiti za svoj rođeni narod.

  A ti Durmitore, sa svojim lažima, kao i svaki velikosrbin, pomažeš mu u kopanju groba za Srbe Crnogorske, sahranio ih je žive, a duhovno mrtve, taman kao Crnogorce!

  Svi ste vi zajedno i Crnogorci i Srbi u CG jedna velika govna i djubrad, to je istina o Crnoj Gori sveukupno, druge istine NEMA, sve drugo je l a ž gola! I Sve što se desilo Srbima ( a Srbi u CG su izmišljotina velikosrpstva) i Crnogcima zasluženo je, to je zaslužena sudbina neminovna onima koji su funjare, jer samo su funjare mogle vjerovati ili glumiti da vjeruju jednom zlikovcu od Miloševića i jednoj nakazi od Djukanovića, mater vam svima jebem, vašem pušikurenju mafiji i veliokosrpstvu i vašim lažima besramnim!

 51. Cudite se sto Slavko brije, na suvo, bracu Srbe, cudite se, vidim, sto braca Hrvati urucuju povelju harizmaticnom predsjedniku Kosarkaskog saveza CG-a, kao da ne zivite u feudu prve famelje, zvanom i znanom “apsurdistanu”. E pa vidite, bas ta braca Srbi nam kolokvijalno jebavaju mater par vjekova, bez kondoma i pardona, u kratkim predasima izmedju moravca i porcije cevapa.! Braca Hrvati su vas iznenedili, rekao bih, naravno nicim lijepim. E pa mene nisu, ne znam zasto, ali zaista nisu. Mozda zbog pjesme koju im nakiti Jovan Ducic, poznavao ih je dobro kao komsije, odajuci im priznanje da su hrabar narod-jer se nicega ne stide, ili je mozda u pitanju “junacna” bokeljska mornarica, koja je tancovala ispod vise barjaka, naravno razlicitih, sa istim zarom i odanoscu… Pozdrav za tebe Slavko, raspameti ih!

 52. Gradjani,

  eto desi se i ta zurka sa bjelosvjetskim jebivjetrima.Ipak drzava i narod moraju od
  neceg zivjet.Vidim da je komsinica koja se nije skrivala pozvala policiju i prijavila
  nesnosnu buku.Cijeneci da je samo prije dan dva novi ministar na konferenciji za
  stampu saopstio da ce se povesti posebna paznja na zastiti turista i gosti naseg
  primorja od buke i voznje motora i automobila setalistima ocekivao sam ozbiljnu
  reakciju drzave i ministra Predraga Sekulica.Ali znajuci ga kao gmizavca iz zoo
  parka Prve familije znam kako ce reagovati.Nikako.

  Mi gradjani Crne Gore treba da smo srecni sto smo imali vizionara Mila Djukanovica
  koji nam je doveo ovakva investiciona cuda zvana Mank,Deripaska,Subotic,MNSS.
  Treba da smo srecni sto je prestala Maroviceva era u Budvi sa Eklstonovima,
  Polonskim,princevima iz Dubaia,Cupicima iz Belvija,Borom Lazovicem iz Mogrena
  vlasnicima Ferettija,boat showima itd i sto smo dobili prestiznije i na kraju vaznije
  Djukanoviceve mafioze Deripaske,Mankove,Rotshildove,Becirovice,Subotice,Kuoma
  ,Prudentina.Priznajem da je sad lakse jer nema sina Milosa a dobili smo velikog
  sina Igora jer je Blazo jos mali za ovako nesto.Priznajem da se nesto promijenilo
  jer sinoc nijesu bili Banovi i Mihailovici sa gospodjama,nije bilo kuma Vucka a ni
  kuma Dragana Perovica.Naravno i samo teziste odrzavanja zurke izmjesteno je iz
  zone odgovornosti neugodnog Marovica.Nikad vise nece biti Rolingstonesa,Madone
  i ostalih.Zazeljece se Budvani toga.U Budvi ce im Djukanovicevi ljudi kupovati zemlju opstinsku i graditi hotele i preko vlasnistva potisnuti Marovica.

  U danasnjim Vijestima kum Momir Bulatovic vraca kumu Svetozaru izdajniku pa veli
  da je u ono vrijeme dovoljno bilo poci kod Svetozara sa sverc idejom i posao je bio
  zavrsen.

  Svjesno Djukanovic sve resurse za buducnost izmjesta van domasaja Marovica i
  njegovog uticaja.Tako zimski turizam seli u Kolasin gdje posjeduje ogromnu zemlju
  hotele i skijalista pa tako kaznjava stanovnike Zabljaka velikim investicionim
  zaostajanjem.Ljetnja zbivanja seli u okruzenje Tivta preko Manka,Orascoma i
  drugih.Cak se i plovila i jahte iz Budve sa Marovicevog vezanja sele u Tivat kod
  Djukanovicevog prijatelja Manka.

  Pogledajte sta pise Gardian i Daily News o burdikovanju pljackasa iz svijeta u
  maloj privatnoj prciji zvanoj Crna Gora.Nidje drzavu i njene institucije nijesu mogli
  podjarmiti i staviti sebi na uslugu kao sto su to dobili kod svog druga,partnera i
  prijatelja vlasnika i sefa svega u Crnoj Gori.

  Kad narodu ne smeta nek im je sa srecom i zelim im ugodan provod.

 53. Sasa Klajevic: “Cudite se sto Slavko brije, na suvo, bracu Srbe, …E pa vidite, bas ta braca Srbi nam kolokvijalno jebavaju mater par vjekova, bez kondoma i pardona, u kratkim predasima izmedju moravca i porcije cevapa.!”

  Господине Кљајевићу,

  Не постоји начин да било ко, било када, било којој националности матер …, или брије на суво! Бар “Не”, у Црној Гори! ,

  Погледајте историју.

  Иначе, ваша браћа, такозвани Срби, вам матер …, како кажете, пар вјекова! Па, бирајте начин, и системе, да одговорите. Осветите се! Жестоко! Што прије!

  Н

  Али, прије тога, разговарајте, али не на нивоу парола!

  Ипак, имате проблем.

  Колоквијални :))

  Ћевапе вас частим, кондоме приде, Моравац нека вам дође као суперприз, као и предахе који су само ваши…

  Дакле, осветите се, али препозанатљиво, предиђајуће, да се прије него што отпочнете нову причу нађете у виртуалној ситуацији која ће вам казати много чега!

  Изађите из виртуелности.

  Погледајте на свијет око себе!

 54. Gospodsin Ilic: ” G.Vojin ima svoj ugao gledista ( kao i par slicnih osoba), on misli da Slavko napada Srbe i da ih mrzi, ali ne moze da udje duboko u srz svih problema koji su nastali na ovom nesretnom balkanskom prostoru i da zakljuci sta je autor htio da kaze ili se mozda ja varam,..

  Svi znamo da je na ovim prostorima bio katolicizam, htjeli priznati ili ne to je istina, sta se poslije desavalo znamo i sami, znaci sa te strane treba posmatrati pisanje autora. Pa samim tim treba se uzdrzati od izvjesnih neprimjerenih komentara.

  Nevjerovatno kako su izvjesni ljudi providni ili je u pitanje nesto sasvim drugo. Dok je Slavko pisao o Crnogorcima i njihovim osobinama, sve je bilo OK, ali kada je presao na ove crnogorske Srbe ili kako ih vec treba zvati ni oni sami ne znaju, ispadose veci Srbi i od samih Srba u Srbiji, nasta opsti haos i pometnja i vratismo se na one davne devedesete kada smo mi..”

  Господине Илићу,

  моје мишљење ја само моје. На дијелим га !

  Док је г.Славко, као што кажете, писао о Црногорцима, дао сам могућност Црногорцима да одговоре. Елем, нису.

  Није мој проблем!

  На другу страну прича о црногорским Србима ме интересује, и ту сам!

  Проблем деведесетих није мој, већ ваш!

  А што се тиче католицизма, с тачке гледишта православља, он ме не интересује!

  Баш ме брига за католичанство. То није мој бренд!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: