Posted by: Slavko Perovic | July 16, 2011

16.07.2011.g.

Prije nekog dana u „Vijestima“ je objavljen tekst kojim su stanovnice i stanovnici Crne Gore obaviješteni da je crnogorski „paralment“ usvojio Zakon o statusu potomaka dinastije Petrović-Njegoš. Eto, moramo se podsjetiti da je taj zakon, više nego nesojski ciničnog imena, ugledao svjetlost dana tek godine 2011-e, a njegov cinizam vidim u činjenici da do njega nikako ne bi ni došlo, a da se ne radi o zadovoljavanju materijalnih, ali i drugih interesa lažnog princa prestolonasljednika Nikole Petrovića, valjda jedinog prestolonasljednika koji je odbio da traži kraljevsku krunu koja mu pripada, i tako, po meni, iz sve snage pljunuo, javno, pred čitavim svijetom, na slavnu dinastiju kojoj pripada, na 220 godina neviđeno slavne crnogorske istorije pod Petrovićima, pljunuo je na sve bitke, zastave i junake crnogorske, ali i odmah postao najvjerniji sluga crnogorske mafije, njihov vjerni službenik, odlično potplaćen za taj mračni posao, mračni svuda u normalnom svijetu, ali pošto Crna Gora tom normalnom svijetu ničim ne pripada, jasno je da se u Crnoj Gori služenje mafiji smatra “viteškim” činom!

Nikolu Petrovića sam prvi put vidio u Baru 1989-te, kada je ratni brod italijanske mornarice dopremio posmrtne ostatke dičnih: Kralja Nikole, Kraljice Milene, i zvijezde nad zvijezdama od princeze Ksenije. Možda je dvije do tri hiljade ljudi, spontano okupljenih, bilo na tom dočeku posmrtnih ostataka, oči moje su bile pune suza, a razum moj pun gnušanja prema novoj, tragikomičnoj vlasti „mladih, lijepih i pametnih“, ah, koja je, kao izdajnička, te posmrtne ostatke dočekala!

Tačno u trenutku kad je, u savršenom poretku, italijanska mornarica predala kovčege u ruke ondašnjoj truloj jugoslovenskoj mornarici, iz istog broda izašla je jedna komična spodoba obučena u neko vrišteće, LJUBIČASTO odijelo, sa košuljom čija je kragna rokerski strčala napolje, kreatura sa glupim, nepristojnim, idiotskim šiškama spuštenim do kukastog nosa, a ispod njega je bio nezaustavljiv široki, kretenski osmjeh sa bezbrojem ogromnih zuba, klaćenje u hodu, izbečene oči koje ne vjeruju da na dočeku uopšte ima naroda. Jednostavno, pred sobom sam vidio idiota, ali i prepoznao u njemu onu vrstu beskrajne podlosti, tako svojstvenoj Crnoj Gori!

Kada je princ Nikola Petrović krenuo, u potpuno nemogućim uslovima, da osniva cetinjski bijenale, i to posvećen žrtvama rata,tačno u zemlji čija vlast je ratni huškač i ratni saveznik Slobodana Miloševića, u zemlji čija vlast raspiruje vjerske i nacionalne podjele, ruši Dubrovnik, postalo mi je jasno da on taj jezivi bratoubilački rat, Crnu Goru, pučističku izdajničku Miloševićevu vlast u Crnoj Gori, ratnog huškača Amfilohija i sve druge do kojih može doći, upotrebljava samo u jednom cilju, a to je cilj sticanja lične, što veće popularnosti u Francuskoj, a preko , već u komade slomljene kičme Crne Gore, koja je komunizmom kičmu svoju odavno dovela u stanje horde! Naravno, mafija je odmah Petroviću dodijelila dvorac prestolonasljednika Danila na Cetinju (Plavi dvorac), stavila mu je na rspolaganje službu Narodnog muzeja Crne Gore i opštine Cetinje, a ne treba posebno naglašavati da mu je od strane ubilačke, ondašnje velikosrpske, a današnje šticung-crnogorske mafije, sve to dato samo zbog toga što je Mafija, svoje očigledno i zločinačko savezništvo sa Slobodanom Miloševićem, krila i umanjivala i na taj način. Nikola Petrović je Mafiji svjesno pružao još jedan lažni izgovor kako je ona, Mafija, zapravo demokratska!Mislim, da Nikola Petrović pripada onom prvom, prljavom talasu perača sramne biografije Mila Đukanovića, rame uz rame sa Miodragom Profiterom Perovićem, kompletnom udbom i mnogim drugim “osobama i institucijama” koje ona drži na tasteru!

Sa Nikolom Petrovićem ću se sresti još dva puta u kući teškog izdajnika LSCG Mladena Lompara, a prije toga, zajedno sa divnim Kokom Vujovićem, u Plavom dvorcu! Sva tri razgovora bila su više nego porazna, ispred sebe smo viđeli mafijinog agenta najniže vrste, i ništa drugo. Zadnji sastanak kod Lompara doveo je do toga da se dio pokradenog umjetničkog blaga vrati Hrvatskoj, a znate li kako? Posredstvom LSCG, što je od strane LSCG i učinjeno! Pominje li iko u Crnoj Gori ovaj grandiozni čin LSCG? A u Hrvatskoj? Uobičajeno pitanje i uobičajeni odgovor – ne niko! Ko je na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara bio uz rame hrvatskom pretsjedniku Josipoviću? Teški ratni huškač i teški ondašnji velikosrbin Filip Vujanović, teški mrzitelj Hrvatske i progonitelj LSCG! I ovo je pravi odgovor! U gradu kojeg je rušio!

Sa Nikolom Petrovićem ću se sresti i u Parizu. Bio je u pratnji njegovog vođe, teške hulje i desne ruke Miodraga Profitera Perovića od Stanka Cerovića, krvnika LSCG, i da samo pomenem, isto takvog rođenog mu brata i isto takve hulje, sada pokojnog nekadašnjeg novinara i ambasadora Srbije u Vašingtonu Stojana Cerovića, a obojica su sinovi narodnog heroja Komnena, prvog crnogorskog pedigriranog komuniste zaduženog za sramotno do gadjenja, javno pranje užasne Đukanovićeve biografije, čemu će se ubrzo pridružiti Veljko Milatović, pa Vukašin Mićunović, Vidoje Žarković, Veselin Đuranović, ali i mnogi drugi osamdesetdevete pometeni komunistički funkcioneri, skoro svi bez iznimke, svi predvođeni provjerenim udbašem svake vlasti, Vladom Kekovićem! Tako vam to ide, to je Crna Gora!

Razgovor u Parizu potvrdio mi je slutnju da su Cerović i Petrović samo htjeli da čuju moja razmišljanja i da ih jave odmah glavnom udbaškom saradniku, oficiru za „novinare“ i „intelektuálce“ Miodragu Profiteru Peroviću. Obojica su istakli kako hitno treba internacionalizovati crnogorsko pitanje! Ja sam odgovorio da je to čista laž, jer komandu internacionaliziranaja crnogorskog pitanja imam u šaci. Pitali su, zaprepašćeni i uplašeni: kako? Odgovorio sam: lako! Evo, rekao sam, neka Nikola Petrović javno zatraži krunu crnogorsku, a ja sam obnovio autekafalnu Crnogorsku pravolsavnu crkvu, obnovio sam crnogorski P.E.N centar, udruženje Nezavisnih novinara, isto takvo udruženje književnika, Crnogorski helsinški komitet, crnogorsku američku dijasporu i još nekoliko nevladinih organizacija, i još mnogo toga. Ajmo, kažem im, da održimo međunarodnu konferenciju za štampu ovdje, u sred Pariza, doći će vladika Antonije i svi ostali, biće nas petnestak, njihove riječi skrenuće pažnju demokratskog svjeta, a tu konferenciju treba da ponovimo u Bonu, Londonu, Rimu, Vašingtonu i još na određenim mjestima, i eto nam internacionalizacije na dlanu!

Skočili su kao opareni, a bili opareni istinom jesu, uz viku su je odbili, a Nikola Petrović je rekao da on krunu NEĆE i pitao me: što ja mislim o njemu? Mirno sam mu odgovorio da je on u očima mojim neko ko se lažno predstavlja naivnim magarcem, ta mu krinka odgovara, a u sušeni je najniži podlac kojeg sam ikad susreo, na žalost, potomak Petrovića koji svojim činom i djelovanjem potvrđuje totalno iskopanje dinastije Petrović! Svaki naredni Petrovićev potez dokazao je sve ovo što sam mu tada rekao. Ja lično, prema njemu, imam samo duboki prezir koji u sebi nosim prema svakom nesoju! A on to jeste, tačno onakav kakav je njegov navodni prijatelj Stanko Cerović!

Naravno, zakon o kojem govorim je bijedan i jasno svjedoči da se Nikola Petrović u materijalnom smislu od Mafije želi zadovoljiti, da je ta njegova želja suština zakona. U zakonu se podmeće još jedna ogromna laž, a to je: da je kraljevina Crna Gora osamnaeste bila aneksirana od strane kraljevine Srbije, što nije tačno. Crna Gora je osamnaeste bila okupirana od strane srpske vojske koja je odmah Crnogorcima uvela policijski čas i razoružala ih! U uslovima okupacije izvršena je protivustavna i protivpravna, ad hoc projektovana od strane okupatorske srpske vlasti, Velika Narodna skupština održana u Podgorici, koja je donijela, zahvaljujući okupatorskim srpskim bajonetima i plaćenim velikosropskim špijunima, jednu od najsramotnijih odluka u evropskoj istoriji! Jednostavno, ubila je savezničku državu Crnu Goru, svrgnula njenu slavnu dinastiju, ubila njenu autokefalnu CPC, ubila crnogorsku vojsku i njeno slavno oružje, doslovce se uneredila na činjenicu da joj je ta ista crnogorska vojska, neviđenim junaštvom, omogućila opštu bježaniju iz Srbije, da je spasila srpskog kralja, vladu i parlament… i još mnogo toga, a za uzvrat je dobila, na primjer, otvoreni čin posrbljavanja Crnogoraca! Sve rečeno je samo ključni dokaz da je kraljevina Srbija planski IZDALA Crnu Goru i ubila je, što je čin kome po sramu i horor dometu nema ravnog u istoriji Evrope, čin koji zahtijeva rezoluciju današnjeg srpskog parlamenta kojim bi se današnja Srbija iskreno zastiđela, i zvinila Crnoj Gori, i osudila javno ondašnju Srbiju za sve što je Crnoj Gori zločinački uradila!

Ali, stavljam vam na uvid dvije istorijske rezolucije Konferencije LSCG održane u Budvi daleke 1997-e! Plačite, jer i suze su za JUNAKE!

II Vanredna Konferencija: Budva, 20. – 21. Dec. 1997.g.

REZOLUCIJA O PONISTENJU ODLUKA PODGORIČKE SKUPSTINE
ODRZANE 25. i 26. NOVEMBRA 1918. GODINE

Podsjećajuci se na 25. i 26. novembar 1918. godine kao dane odrzavanja Podgoricke skupstine,
smatrajuci Podgoričku skupstinu kao zavrsni akt unistenja Crne Gore, sto je bio jedan od strateških ciljeva tajne srpske diplomatije od pojave Nacertanija Ilije Garesanina 1z 1847. godine,

Uočavajuci, sa ove vremenske distance, čitav niz politickih poteza posljednjeg crnogorskog kralja Nikole Petrovića, koji se mogu okarakterisati kao potezi kojima se sudbina crnogorskog naroda podredjuje njegovim nerelanim političkim ambicijama;

Shvatajuci da je velikosrpska propaganda, zasnovana na prijethodnoj privurječnosti, tehnologijom crne propagande i djelovanjem tajnog terorističkog udruzenja Crna ruka, mogla imati uspjeha kod naroda crnogorskog u kojem kodeks čojstva nije mogao ni predpostaviti da se bilo ko, a pogotovo srpska politika koju je smatrao bratskom, moze, u odnosu prema njemu, permanentno služiti metodom prevare, podvale i laži;

Uočavajući da je Podgorička skupstina rezultirala prvom velikom podjelom medju Crnogorcima na bjelaše i zelenaše i iscrpljujucim gradjanskim ratom;

Odbijajuci da savremena politička zbivanja u Crnoj Gori posmatra kroz prizmu ondašnjih političkih opcija i odbijajuci da ondasnje bjelaše proglasi izdajnicima, vec uočavajuci da se najveci broj medju njima opredijelio za bjelašku stranu upravo zbog prevazidjenosti politicke misli koju je reprezentovao poslednji crnogorski suveren, a koja nije imala vitaliteta da se uhvati u koštac sa zahtjevima vremena kojem je suveren pripadao, posebno sa beskrupuloznom velikosrpskom propagandom i zastrašujucim njenim ciljevima, koji su i danas isti;

Uočavajuci, sa aspekta medjunarodnog javnog prava, da je Podgorička skupstina nepostojeći act in extenso;

Uočavajuci da je realni politički rezultat Podgoricke skupstine bilo uništenje desetovjekovne crnogorske drzave, unistenje Crnogorske Pravoslavne Crkve, detronizovanje slavne dinastije Petrovic Njegos, i faktičke zabrane upotrebljavanja crnogorskog nacionalnog imena, crnogorskog jezika i ucenja crnogorske istorije, te time uvodjenje crnogorskog naroda u skoro stogodisnji proces ničim ometane velikosrpske asimilacije i njegovog prevodjenja u srpski nacionalni korpus;

Uočavajuci da je Podgorička skupstina odrzana u uslovima faktičke srpske okupacije Crne Gore, a protivno odredbama ondasnjeg važeceg Ustava Kraljevine Crne Gore;

Smatrajući da je taj akt, iz navedenih razloga, bio nelegalan i nelegitiman, a u faktićkom smislu je imao, i ima, katastrofalne posljedice po Crnu Goru i sve njene gradjane, bez obzira da li su njihovi preci pripadali bjelaškoj ili zelenaškoj opciji,

Kao drzavotvorna crnogorska stranka, donosimo:

REZOLUCIJU O PONIŠTENJU ODLUKA PODGORICKE SKUPSTINE,
ODRZANE 25. I 26. NOVEMBRA 1918. GODINE

1. Liberalni savez Crne Gore će se, kroz svoje politicko djelovanje u crnogorskom parlamentu, zalagati za poništenje svih odluka Podgoričke skupštine; To podrazumijeva, zalaganje Liberalnog sveza Crne Gore za:

a) obnovu punog državnog suvereniteta i nezavisnosti Crne Gore;

b) raspisivanje referenduma na kojem će se gradjani Crne Gore odlučiti da li su za obnavljanje crnogorske monarhije i na njen tron vraćanje nasljednika dinastije Petrovic – Njegos;

c) davanje pune podrške institucionalnom i svakom drugom obliku jačanja obnovljene Crnogorske Pravoslavne Crkve;

d) vraćanje imovine koja je pripadala dinastiji Petrovic – Njegoš njenim zakonitim vlasnicima;

e) vraćanje imovine Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi;

f) vraćanje imovine, koja je nakon Podgoričke skupstine oduzeta crnogorskim državljanima, u posjed njihovih eventualnih nasljednika;

g) obnovu svih kulturnih, jezičkih, istorijskih i, uopste, civilizacijskih vrijednosti koje su, u cilju sprovodjenja procesa velikosrpse asimilacije, bile prevedene kao dio srpskog nacionalnog korpusa ili potpuno gurnute u zaborav radi ostvarivanja istog cilja.

……………………………………………………………………………………………

II Vanredna Konferencija: Budva, 20. – 21. Dec. 1997.

DEKLARACIJA O PROGLAŠENJU SVIH IZBORA ODRŽANIH U CRNOJ GORI OD NOVEMBRA 1918. G. DO DANAS NEDEMOKRATSKIM I NELEGITIMNIM

Polazeci od kontinuiteta svojeg poligičkog djelovanja kao stranka liberalno-demokratske orijentacije i temeljnih načela liberalne demokratije;

Potvrdujući i ovom prilikom medunarodno verifikovani standard da demokratska vlast može proizaci samo iz slobodnih, poštenih i demokratskih izbora;

Podsjećajuci na kapitalne prigovore koje smo imali: povodom decembarskih izbora 1990.g.; martovskog referenduma o državnom statusu Crne Gore 1992.g.; decembarskih izbora 1992.g. te novembarskih izbora 1996;

Razumijevajuci da su svojim medjusobnim, ali kapitalnim prigovorima, oba dijela dojucerašnje jedinstvene DPS, konačno i nedvosmisleno potvrdili validnost naše argumentacije;

Razumijevajuci suštinu opštepoznate istine da su svi izbori u Crnoj Gori od 1990.g. do danas uradjeni bez validnih biračkih spiskova;

Podsjecajuci da su se u Crnoj Gori od novembra 1918.g. do decembarskih izbora 1990. g. smjenjivali totalitarni rezimi proizašli iz revolucionarnih prevrata;

Liberalni savez Crne Gore na svojoj II vanrednoj konferenciji odrzanoj u Budvi 20. i 21. decembra 1997. g. usvaja:

DEKLARACIJU O PROGLAŠENJU SVIH IZBORA ODRŽANIH U CRNOJ GORI OD NOVEMBRA 1918. G. DO DANAS NEDEMOKRATSKIM I NELEGITIMNIM

1. LSCG proglašava sve izbore odrzane u Crnoj Gori od novembra 1918. g. do danas nelegitimnim jer se radilo o izborima koji nijesu bili slobodni, pošteni i demokratski;

2. Ustavno-pravne poretke proizišle iz karaktera izbora preciziranih stavom 1. ove deklaracije LSCG smatra pseudo-ustavnopravnim poretcima, a sve pravne odluke proizišle iz njih, pravno ništavnim;

3. LSCG smatra da se na osnovu septembarskog sporazuma Vlade i opozicije, po prvi put u istoriji Crne Gore mogu steći uslovi za odrzavanje izbora koji bi se mogli oznaciti kao elementarno demokratski;

4. Deklaracija se podnosi na potpisivanje svim parlamentarnim strankama u Crnoj Gori;

5. Deklaracija ce biti podnijeta na usvajanje Skupštini Republike Crne Gore;

OBRAZLOŽENJE:

Deklarišuci se kao demokratska stranka liberalno-demokratske orijentacije Čije je politicko djelovanje zasnovano na temeljnim liberalno-demokratskim principima, LSCG razumije istinu da crnogorsko društvo traume svoje prošlosti moze riješiti samo tako što Će se transformisati u demokratsko i otvoreno. Ovo je od posebnog značaja kada se razumije da traumatska prošlost i dan-danas opterećuje donošenje kapitalnih odluka koje se tiču sadašnjosti i budućnosti crnogorskog društva.

Od kapitalnog je znacaja da se razumije činjenica o nedemokratskoj, a to znaci nelegitimnoj suštini svih režima koji su bili aktuelni u Crnoj Gori od 1918. g. do danas, kao i neophodnost da se od svih relevantnih činilaca politickog života u Crnoj Gori, bivši režimi oznace kao takvi. Ova činjenica, uz mogućnost održavanja prvih izbora u maju 1998.g., koji bi se mogli označiti, makar u pravno-tehnickom smislu kao slobodni, pošteni i fer, potencirajuci znacaj početka dijaloga Vlasti i opozicije krunisanog septembarskim sporazumom, moze se prepoznati kao prvi ozbiljni istinski korak početka konstituisanja Crne Gore kao demokratskog društva.

Rezolucija ce biti podnesena na potpisivanje parlamentarnim strankama kao ključni istinski test njihove demokratske orijentacije.

Eventualno prihvatanje ove Rezolucijhe od strane Skupštine dalo bi potvrdu i pred spoljnopolitickim faktorom i medunarodnom zajednicom da Crna Gora istinski krece putevima demokratizacije, te da će se od spoljnopolitičkog faktora i medunarodne zajednice i ubuduce prepoznavati u tome suštinskom smislu, a ne samo kao faktor pacifikacije u regionu.

…………………………………………………………………………………………..

Trebam li reći da ni jedna jedina stranka nije potpisla citirane dokumente! Sve se nastavilo dobro poznatim mafijaškim stazama koje su Crnu Goru definitivno UNIŠTILE!

Advertisements

Responses

 1. Ove deklaracije i ,uopšte,politika LSCG su nulta tačka od kojih treba krenuti u obnovu nezavisnosti crnogorskog Naroda i Države kada za to,mi ” stanovnice i stanovnici” mafijaške CG,stvorimo uslove.Sada,ja se nadam da će do toga doći u skorije vrijeme ali bojim se…

 2. sta je radio kralj nikola sa kraljom petrom karadjordjevicem kad se zna kako su karadjordjevici dosli na vlast, muckim i u istoriji nezabiljezenim svirepim ubistvom druge dinastije, tada Obrenovic? sta je s njima trgovao i zelio? zenu aleksandra obrenovica, kraljicu dragu, tada su zvjerski rastrgli oni koji su odmah nakon toga ustolicili jednu od najsramnijih dinastija u istoriji. sta je radio kralj nikola s njima i sta je zelio? ne zelim bit rob takve istorije i takvih ” predaka ” koji su pravili takve stvari i greske koje su kostale crnu goru svega sto je dotad imala, a i to sto je imala bilo je na jedvite jade osvojeno ( ne u vojnom smislu ) i cuvano. narod prepusten sebi se branio kako je znao i umio. a gladan je bio i prije i poslije 1918. i zapamtite to, vratio je crnu goru, isti taj napusteni i obezglavljeni narod!! ginuci i prolijevajuci krv protiv fasista kojima je sluzila i princeza jelena, kraljica Savoja. i protiv izdajnika koji su tim fasistima sluzili. nek se i to zna. ovaj zakon je smijesan i svaki crnogorski gradjanin prema njemu treba da osjeca prezir, a kad dodje do prmjene ove mafijaske vlasti i ukine ga. pa nek dijele pare nedje drugo, a ne na grbacu naroda. ne trebaju mi zaista dinastije i njihovo umobolno nasljedjivanje i sprdanje s narodom, odje je potrebna demokratska, socijalno odgovorna vlast, kao i svud u svijetu, uz nadu da ce sramna politika USA i MMF-a ubrzati svjetsku revoluciju i borbu kojom ce se doci do nekog pravednijeg svijeta i drustva, bez gospodara i izrabljivaca. grcka, spanija, portugal, albanija… ide, polako, ali ide….

 3. Ideologija koju CG koristi je da rastjeruje I progoni sve Koji zrelo demokratski razmisljaju, u dobrobit Crne Gore nevazno na vjeru i naciju moraju mrceni posteni ljudi kroz bjeli svijet bjezati I raditi posteno sve I svasta da bi na posten put izveli I prehranili porodice, jel ne zele biti gazeni I Jahani kao ostali magarci! Otvori te oci slijepci neko MUZE vase prirodno bogarstvo I na legitimni nacin tjera iz svojih domova, I to kao da mu je CG u PARĆIJU dosla
  Slavko zivio ti I tvoji 100 godina
  Nekad se mora promjenit a do tad vidjecemo, pocece livade da se dizu a Planine spustaju stara Šestanska izreka
  Zivjeli diaspora je uz tebe!

 4. Dragi Slavko

  Sve je tacno sto si napisao, od rijeci do rijeci, samo jedna ispravka-Veselin Djuranovic je umro ljeta 1997, dakle prije nego sto je pocelo pranje Djukanoviceve mafijasko-zlocinacke biografije. Znam jer je covjek bio porodicni prijatelj. Ne branim ga zbog toga, shtavishe, njegova politicka biografija je puna gresaka, i snosi veliki dio krivice shto je mafijaska kamarila Bulatovic-Djukanovic-Marovic uopste i dosla na vlast, ali u pranju Djukanoviceve biografije jednostavno nije imao vremena ucestvovati, jer nije bio ziv.

 5. Izradjaju se veliki, to je istina.
  Istina je da vec dugo sa nama vladaju odavno izrodjeni izrodi, BESKORJENOVICI. Kojima niko nikada i nizasta nije valjao. Kojima je od izvorista sve bilo mutno, pa su nastavili da mute u nasim zivotima.
  Kazu mrze nas ovi i oni. Niko nas vise ne mrzi od domacih mrzitelja i zlotvora. Sto bi nas voljeli izvanjici kad smo dozvolili ovom domacem olosu da nam radi sto nam radi.
  Ne kaze se dzabe cijeni sebe da bi te i drugi cijenili.
  Ovo sto TI SLAVKO radis je borba sa vjetrenjacama, namigivanje coravom, saptanje gluvom i bacanje dobra u jamu bez dna.
  IAKO JE TAKO MORAS NASTAVITI I ONI KOJI DIJELE SLICNO MISLJENJE, JER PREDAJE NEMA. ONI SU TI NA CIJE PONASANJE JE JEDINI ODGOVOR BORBA. PA DO KRAJA NASEG IL NJIHOVOG!
  .

 6. Nije sporno da se 1918. godine desila aneksija Crne Gore od strane Srbije. To je najsramniji dan u istoriji Crne Gore. Tada su propale vjekovne teznje Crnogoraca da se ujedine sa bracom iz Srbije i sa ostalim Južnim Slovenima!

  No, Gospodine Peroviću, trebada znate da su odluke Podgoričke skupštine ukinute 1946. godine, kada je Crna Gora obnovljena kao država u okviru Jugoslavije! Takođe, Crna Gora je bila država i u vrijeme postojanja Savezne Republike Jugoslavije, i državne zajednice Srbije i Crne Gore! Vi govorite kao da je tada Crna Gora bila dio Srbije! Što je potpuno apsurdno.

  I vidim da se ovdje pominje nekakva podrška “obnovljene” crnogorske pravoslavne crkve. Gospodine Peroviću, vi jako dobro znate da crnogorska crkva nikad nije obnovljena. Njena nasljednica je današnja mitropolija crnogorsko – primorska i samo ona može biti autokefalna. To je stav vaseljenske patrijaršije i ostalih pomjesnih crkava! Kakvo vraćanje imovine? Po kom osnovu takozvana “cpc” može tražiti imovinu koja njena? Tu takozvanu crkvu osnovala je grupa ljudi 1993. godine, u tome je učestvovao i vaš liberalni savez Crne Gore. A to ste uradili sa namjerom da odvojite narod od jedine kanonske crkve u Crnoj Gori!
  Mi Crnogorci opet možemo imati svoju crkvu, ali to sigurno neće biti vaša sekta čiji je prvi poglavar Antonije Abramović bio pedofil, a drugi Miraš Dedeić raspop. I današnja crnogorska vlast je jasno rekla koja je crkva kanonska.

  Gospodine Peroviću, se vam je zaludu! Vaša politička stranka je tamo gdje jeste, na đubrištu istorije!

 7. Miloše, ti si samo kap u okeanu udbaških laži koje su Slavko Perović i LSCG još prije dvadeset godina raskrinkali! Tebi i tvojim naredbodavcima na žalost, Slavko Perović i LSCG su definitivno i konačno, sa posljednjim obraćanjem Slavka Perovića Crnoj Gori, postali vječiti dio neuništive legende o istinitoj, hrabroj, poštenoj časnoj, jednostavno rečeno bitango: čojskoj Crnoj Gori, a ti si smeće, ne istorijsko, nego svakodnevno, smeće koje svakog dana splačinama hrane, plaćaju, i obnavljaju udbaški kamioni namijenjeni poudbašenim i pomafijašenim stanovnicima Crne Gore! Oni su jedini evropski stanovnici koji su saveznici onom ubici koji ih je definitivno, a na njihovo oduševljenje ubio, ubici čije je ime Milo Đukanović. Znaš ti to, ali lažeš da ne znaš, isto kao i najveći broj stanovnika Crne Gore.

  Prvi put Crna Gora je ubijena srpskom okupacijom osmnaeste, njena je smrt nastavljena dolaskom kumunističke diktature u kojoj ni jedna jedina jugoslovenska republika nije bila država osim na mapi, nego su se sve nalazile u vlasništvu Tita, njegove udbe, njegove vojske, i njegovih mafijaša.

  Treći put smrt Crne Gore je nastavljena Miloševićevim udarom 1989.g. i dovodjenjem na vlast njegovih crnogorskih velikosrpskih ološi i traje sve do danas, a ti si, smeće jedno, samo jedan sitni insekt u čitavom roju i rojevima otrvnih mafijaških stršljenova koji svakodnevno svojim otrovom preplavljuju Crnu Goru.

  Svemu tome sopstvenom ubijanju stanovnici Crne Gore su saveznici, aplaudiraju mu, daju podršku i u tom nevidjenom zločinu lično učestvuju i njima nema spasa, jer bi ponovo, što udbašu?

  LAGALI! TO JE NJIHOVA PRAVA I JEDINA NESOJSKA PRIRODA!

  TO JE ISTINA SVIH ISTINA KOJU NAM JE RAZOTKRIO I PRED OČI POSTAVIO SLAVKO PEROVIĆ, DO NEBA MU HVALA!

 8. Miloše, smetu IŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!

 9. Miloše, ma si miloš moj k….!Ti si neko ko se prepoznao u ovom tekstu. Nemaš petlje jado, da se pravim imenom i prezimenom obratiš. Istina i samo istina boli. Perovića ne možeš lagati, ni ti,ni bilo ko drugi u CG. Sve Vas on dobro zna i poznaje, i vi to dobro znati i to BOLI! Nema para za koje ga vi možete kupiti, i to je sva priča. On nije na prodaji. Jastreb je dao pravu sliku o svemu.

 10. miloše, htio bih ti reći da uvijek čitam blog gospodina, Slavka Perovića, ali da nikad nisam dao komentar. Ovog puta ću morati zbog tebe, jer sam više nego siguran da se radi o veoma teškom bolesniku, koji dobi neku sitnu siću da laje. Boli te LSCG, boli te Slavko, bole te činjenice i dokazi, bole te materijali i materijali, koje možeš ti i svako drugi da pogleda i pročita na ovom svetom blogu. Možeš ti da laješ koliko hoćeš , ali znaš da je ovo sve suva suvcata istina. Miloše, postojaće LSCG. Postojaće Slavka Perovića, neka nam ga Bog čuva! Postojaće časnih i slobodnih ljudi. Postojaće i ovog bloga, pa vi crkli pukli. Miloše, idi odmori, popi nešto za smirenje jer ti stvarno nije dobro, velike su vrućine, Ćao, papa!

 11. Za koje ti sve UDB-e radis , i dje sve ovo sklepa crni Milose?

 12. Dragi Slavko,

  Hvala ti što si javnost upoznao sa jos jednom tvojom odlicnom procjenom.

  Da je toj spodobi od “nasljednika” Petrovica bilo stalo do Crne Gore borio bi se sa tobom za nju. Ali njega su interesovale apanaze pa je docekao da mu ih i zakonski u crnoj gori daju. Da ga je samo to zanimalo i da su i on i mafija veoma dobro saradjivali cijelo vrijeme jasno pokazuje njegovo statiranje na noći kulminacije najvećih prevara u maju 2006.godine u podgorici.

  O proterovim “vijestima” koje propagiraju sve mafijine “vrijednosti” ne treba ni trositi rijeci. Ako je vecina stanovnika i stanovnica crne gore umjesto demokratske, civilizovane i za sve otvorene Crne Gore za koju ste se Ti i Liberalni savez Crne Gore bezrezervno zagali izabrala privatnu mafijasku latifundiju slucajno nazvanom njenim geografskim kodom crna gora, onda im je steta takvu ljubav prekidati. Do potpunog im istrebljenja.

  Srdacan pozdrav Tebi i tvojoj familiji,

  Aco Radulovic

 13. Sto da napadamo Milosa, nije on kriv sto ima takvo misljenje.Ja sam ubijedjen da on misli da je to tako,bar sam ja nailazio na takve nazovimo ih zaludrane.Liberalnom savezu nikad ti zaludrani nijesu bili problem to vam je ziva istina, problem su uvijek predstavljali ljudi koji su mislili kao mi a glasali drugacije.Takvih je najvise.Siguran sam da je uvijek vecina okupljenih na mitinzima vjerujuci u to sto se tu govori punoga srca klicalo svemu izgovorenome a u nedalju kada se nadju sami sa olovkom i papirom zaokruzivali drugacije.To je nasa muka sto nikada nijesmo htjeli da otvorimo oci,da se prebrojimo da vidimo ko su te ljudske kukavice,da jednom za vazda mrsnemo te gnjide da im ne dozvolimo da se ikada vesele sa nama(kao onda kada smo imali vecinu) ili da tuguju sa nama dana su nas isti izdali.
  Udba je uvijek plasirala price koje su joj u tom trenutku odgovarale,takodje je ubacivala svoje ljude ,vrbovala clanove rukovodstva zastrasivala ih sve je to tacno ali su najvece izdaje pravilj oni koji su bili sa nama,mozda i bez ikakvijeh pritisaka kao hipnotisani zaokruzivali drugacije.to sam imao prilike da licno iz njihovih usta cujem.
  Zapitajte se koliko ovakvijeh zaludrana poznajete malo svi koje znate su protiv vlasti ili bar vecina a dje su onda glasovi…
  Moze li se govoriti o masovnoj hipnozi.Zasto bas toga dana proradi ono najgore ljudsko u vecini stanovnistva ,zasto svjesno unistavaju buducnost svojem rodjenom i nerodjenom potomstvu to se mi zapitajmo a zaludrana je uvijek bilo malo.

 14. Osnovno pitanje je da li je ovaj covjek (N II) uopste sin svoga oca jer su se njegovi rodutelji uzeli pred WWII a su neko vrijeme zivjeli zajedno i bili zajedno internirani po nekim zamkovima zatim su prebaceni u Francusku da bi njenmuz bio kasnije ponovo zatvoren a zena mu slobodna. Dakle N II se rodio u doba kada je otac bio interniran a zena slobodna da bi se nakon WWII oslije nekoliko godina povedenih u beogradu razveli. Mislim da bi trebalo neku DNK analizu odraditi jer mozda placamo kukavicje jajce.

 15. Astal svaka čast! Onakva kreatura ne može biti naslednik dinastije Petrovića. Ona žaba je nus proizvod nekog zalutalog metka. Uvalili su nam kukavičje jajce, pa sada držte što ste ufatili. Crna Gora , nikad crnja.Nezna se ko koga jebe.Sumnjam da će se princ ikada useliti u te odaje? zajebaće njega Mika, taman posla 4.200.000e.Da vidimo i to čudo.

 16. Upoznao sam pomenutu fukaru (a ne nikako princa ) pred referendum 2006 godine , kada sam igrom slucaja saradjivao sa izvjesnim novinarem iz Finske koji je dosao da napravi prilog o CG I referendumu … Citava euforicna situacija bila je jasna dragom Skandinavskom gostu I nije ga previse zainteresovala , sem sa profesionalnog nivoa koji je kako tako zapakovao …
  Svo vrijeme Finski novinar je imao samo jednu , ali tako jaku i prije svega razumljivu zelju … Da upozna I napravi intervju sa prestonaslednikom dinastije Petrovic …Njegovom uzbudjenju nije bilo kraja kada smo sjeli zajedno sa ‘prestonaslednikom’ u basti hotela Podgorice … S pravom svakako , Skandinavci naravno imaju drugaciji odnos i postovanje ka svojim a i svim drugim kraljevskim dinastijama …
  Razgovor je trajao neka dva sata, gdje je strani novinar pokazao vece poznavanje istorije Petrovica od samog princa koji je ,dok je nemilosrdno I nepristojno zdrao svoj stek ( usput locuci u nemilosrdnim kolicinama viski ) drzao govor i hvalospjeve o Djukanovicu ….
  Nikad necu zaboraviti sok I uzasno razocarenje koje nije mogao da sakrije novinar iz Finske nakon tog rucka …. Prije polaska ka aerodromu , zamolio me da ga povedem u Njegosev park da snimi Njegosev spomenik …I nakon toga krajnje otvoreno i prostodusno me pitao ‘ Jesam li siguran da je ono bas princ bio za ruckom’ ….

 17. Slažem se sa gospodinom Perovićom u većini stvari.
  Što se tiče ovog komentatora Miloša…nije tačno da je SFRJ ukinula odluke ilegalne bjelaške skupštine, naprotiv…nijesu obnovili CPC, što su trebali! Takozvana “MCP” nije nikaakav nasljednik naše crkve, to je posrbljvačko-asimilatorska crkva koja sa crnogorstvom nema apsolutno nikakve veze, kao ni njihov vođa Risto, falsifikator istorije! Nadalje, za vaseljensku patrijaršuju se zna da je primila mito od Karađorđevića kako bi priznala takozvano “ujedinjenje” a zapravo nasilno ukidanje i aneksiju naše crkve, prema tome, ta korumpirana institucija nema nikakav legitimitet da odlučuje o našoj autokefalnosti, jedino što oni mogu uraditi a da ih mi prihvatimo kao relevantan faktor, je da se javno ispričaju CPC zbog njihove podrške velikosrpskoj klero-fašističkoj politici!

 18. 1943. nijesu formalno ukinute odluke sramne pogdoricke skupstine, ali jesu fakticki, jer su komunisti tada imali jasan stav o tom dogadjaju 1918. i svemu kasnijem sto se u toj drzavi/kraljevini desavalo. birokratizacija i nesumnjivo trgovanje s imperijalizmom dovela je do onakve 1989. i onakvih ” kadrova ” u svim bivsim republikama koji ” usrecise ” ove narode. dinastije danas nikom ne trebaju, jer su najobicnije parazitske organizacije koje svuda sluze vlastima koje ih koriste za sludjivanje naroda.

 19. Pogledajte strašan tekst koji je Blažo Davidović napisao o Crnoj Gori i o Slavku Peroviću:

  http://javniservis.me/2011/07/19/opako-i-naopako-2/

 20. Ali, bez onog da je Slavko Perović “nacionalista” i “šovinista”! Nikad to nije bio, niti jeste, niti će biti! Njegova nacija se zove: ISTINA!

 21. Nije vezano za ovu teme ali jeste za blogove i bez obzira na mozda ,siroka shvatanja i poglede,, onih koji uredjuju neki blog ili sajt , po mom skromnom misljenju , sledeca poruka je u najmanju ruku odraz fasizma.
  ,,Liberali ne da su beskorisni, nego su stetni. A inace su tako slatkorjecivi i miroljubivi. Prava djeca cvijeca. Zato bi ih ja okupio na omanjoj livadi i svu je zasadio cvijecem..da ga mirisu…ali odozdo… iz zemlje…,,
  Moguce da je ovo problematicno samo meni i odraz mog prenaglasenog senzibiliteta ali sam zaista sokirana. Inace , komnetar se nalazi ispod teksta za koji je ,,Jastreb,,postavio link.


 22. Kad kažu: dušu prodaj,
  Za dušu kupci novce broje,
  Ti cvijetom cvjetaj , srce moje.
  Kad kažu: ti si bijeda,
  Sudbinu tvoju drugi kroje
  Ti cvijetom cvjetaj, srce moje.

  Što god da kažu, što god da htjeli,
  Sa mržnjom ne daj da te spoje,
  I cvijetom cvjetaj, srce moje
  (Ivan Aralica, Duše robova)

 23. Hvala Daliborka

 24. Ne znam samo cemu spominjanje ljubicastog odijela, siski, velikih zuba i kukastog nosa? Je li se time pojacavaju argumenti?

  Zadnji put sam ovako nesto citao u fasistickom CKL-u gdje onaj jado Jevrem Brkovic spominje frizuru Slavka Perovica.

  A tek neki komentari da je princ kopile….zalosno.

 25. Može se sve ovo reći i pristojnije.

 26. BigZee

  Citaoci I posjetioci ovog bloga Imaju svakako mnoga razlicita misljenja po nekim pitanjuma , ali oko jedne nepobitne cinjenice se jasno slazu .. to je da su Milo Djukanovic I kompletna vlada mafijaska organizacija …Takodje smo svi misljenja da samo polu-Luda osoba to ne vidi ili ne shvata , to stanje traje 20 Godina , priznacete sasvim dovoljno vremena da I sam ‘princ’ sabere da su dva I dva cetiri , da je kradja kradja , ubistvo ubistvo , zlocin zlocin …itd…. Zna svakako sve ovo o cemu pisemo I Sam ‘princ’ …Ali jeste culi nekada od njega jednu rijec , vapaj , krik ili vrisak protivljenja protiv mafije … Niste naravno… Culi ste njegovo stenjanje kada se kurvao sa mafijom jadnije od najjeftinije Pariske prostitutke , u namjeri da se domogne neceg Na sta ima svako pravo …. I sada se trebamo ustrucavati da takvo ‘bice’ nazovemo pravim imenom .,.?

 27. ˝Tačno u trenutku kad je, u savršenom poretku, italijanska mornarica predala kovčege u ruke ondašnjoj truloj jugoslovenskoj mornarici, iz istog broda izašla je jedna komična spodoba obučena u neko vrišteće, LJUBIČASTO odijelo, sa košuljom čija je kragna rokerski strčala napolje, kreatura sa glupim, nepristojnim, idiotskim šiškama spuštenim do kukastog nosa, a ispod njega je bio nezaustavljiv široki, kretenski osmjeh sa bezbrojem ogromnih zuba, klaćenje u hodu, izbečene oči koje ne vjeruju da na dočeku uopšte ima naroda. Jednostavno, pred sobom sam vidio idiota, ali i prepoznao u njemu onu vrstu beskrajne podlosti, tako svojstvenoj Crnoj Gori!˝

  Slavko,

  e ovo je ispod Tvog nivoa. Takav je kakav je nije on birao kakav će bit a vjerujem da i u drugim kraljevskim lozama nisu ništa bolji. Kakav je samo tzv. Aca pička koji pada u trans kad se dofati mikrofona (Aleksandar Karađorđević) ovaj naš je odličan.

  Inače ogavna mi je ideja da im se daju apanaže i da na grbači naroda oni sada uživaju ničim zasluženu slavu. Njihovim precima svaka čast ali oni sa njima VEZE NEMAJU. Protiv sam bilo kakve KRALJEVINE i preseravanja sa titulama, ipak je ovo 21. vijek.

  Osta zdravo i piši.

  Igor

 28. Slavko,

  neka si ovu temu dotakao.Upravo da ne bi kao sto sugerise Igor robovali
  onom starom kliseu kakav je god nas je.

  Ne dragi moj Igore ako smo u stanju da svojim najblizima kazemo ne zasto bi
  nam bilo tesko reci to i princu.Slavko i LSCG su mu bili prirodni saveznici a
  analiziraj kako se on ponio.Drugi me ne zanimaju i ne bih ih uporedjivao.

  Ja licno nemam dilemu on je matrica ovog naroda koji ide uz jaceg kalkulisuci
  samo kolika je u tome licna korist.

 29. Oprostite na digresiji.

  Da li ste vidjeli komentare prvog veljesrbina iz Moskve, bivseg vojvodinog savjetnika, Vojina Grubaca o Slavku Perovicu:
  http://in4s.net/index.php/politika/drugi-pisu/9282-vojin-gruba-tumaranje-i-histerija-u-pisanju-slavka-perovia
  http://in4s.net/index.php/kolumne/37-kolumne/9281-uy-yvuke-tam-tama

  Objavljeni su u glibavom cetnickom podrumu zvanom in4s.net.
  Nekoliko njih su svojevremeno pripuzali na ovaj blog, vjerujuci da im Slavko moze posluziti za njihovu stvar. Uvijek sam znao da se njima fucka za demokratiju, kriminal, korupciju, … Velikosrpstvo im je na nivou instinkta. U drugim problemima crnogorskog drustva vide iskljucivo priliku za promovisanje jedne jedine dimenzije, banalnosti, nakaze od ideologije, koju nam nude kao alternativu jedne druge nakaze.

  Bice da ih je Slavko grdno razocarao sa nekoliko blogova. Shvatili su da ovdje trace vrijeme, te su nastavili ono sto najbolje znaju da udaraju po cjevanicama kako im i prilici. Istoj skupini pripada i covjek koji se potpisuje sa Perfect Stranger, srbujuci hipokrita, podmukli opsjenar,samonapuhani kvazi-intelektualac …

 30. U pogledu teksta koji je Blažo Davidović napisao o Crnoj Gori i o Slavku Peroviću:

  http://javniservis.me/2011/07/19/opako-i-naopako-2/

  mogu reci da mu je Slavko sa zapanjujucom preciznoscu postavio dijagnozu koja je i danas tacna kao i tada, da se radi o medijskom idiotu iz Budve.

  Mozda malo nekompletna.Dodao bi da osim idiotizma demonstrira drsku tendencioznost nacionaliste ogrnutog pateticnim plastom novokomponovanog demokrate sa crnogorske politicke folk estrade.

  Citajuci njegov komentar osjeco sam se ko da sam vidio raspadajucu strvinu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: