Posted by: Slavko Perovic | July 29, 2011

29.07.2011.g.

Nedavno je iz štampe izašla knjiga sjećanja posljednjeg američkog ambasadora u Srbiji i Crnoj Gori, Vilijema Montgomerija, ako se više i sjećate te kreaturne tvorevine biologije podignute na krvi i kostima žrtava onog suludnog, zločinačkog i bratoubilačkog rata i zamahu krvavih ratnih profitera koji su čitavu, onu prethodnu i divnu zemlju, planirano gurnuli u rat („Kad ovacije utihnu“,Izdavač: Dan Graf club Plus, Beograd 2010.g.)

Da bi moje riječi koje slijede bile mnogo razumljivije, podsjećam: jedan sam od onih koji pouzdano tvrde da je rušenje Jugoslavije bio tri decenije pripreman plan američke obavještajne službe. Već davno sam rekao da je taj plan bio i ostao duboko antievropski, ali i začetak stvaranja antiislamskog raspoloženja kako u Americi, tako i u Evropi, što je, opet, jezivi američki plan. Ni malo nije slučajno, na primjer, što je norveški monstrum i ubica svoj krvavi ubilački čin gradio na raspirenom antiislamizmu, i što je pominjao rat u bivšoj Jugoslaviji. Naprotiv. Sve se to hvata u istu mrežu čije je razapinjanje u Evropi počelo sa američkom planiranom i izvedenom jugoslovenskom tragedijom.

Vilijam Montgomeri spada u sortu najgorih i najodvratnijih osoba u politici, koju sam ikad sreo. Taj bivši pripadnik američkih zelenih beretki u Vijetnamu, dijela vojne organizacije koji je nad Vijetnamcima sprovodila najgroznije zločine, taj, siguran sam, obavještajac, ta spodoba umotana u debelo tijelo na čijem se vrhu nalazi ugojena glava koja je, poput elipsaste lopte za američki fudbal, vodoravno položena, ta istrenirana naprava koja nudi podli osmjeh, ali nudi i ispitivački pogled očiju duboko usađenih u salo ragbi-glave-lopte, nemirnih očiju koje, kroz tanke,kose procijepe jedva gledaju vani, jer su usadjene duboko u glavu, ta osoba je jedno od najodvratnijih stvorenja koja sam ikad upoznao. Inače, u politici se nesoji masovno nalaze i vide na svakom koraku, nijesu oni u politiku ušli zbog bilo koje, ili bilo kakve ideologije, ili političkog programa, cilj je svuda isti: biti što bliže pljački, a kad se prilika pruži, učestvovati u njoj.

Crna Gora, sve rečeno, ima podignuto na Štirovnik, na onom vrhu koji se nalazi tik pored onog drugog lovćenskog vrha na kojem počiva sveti Njegoš, i to je vrhunska simbolika: na jednom vrhu sveti Njegoš, a na drugom mafijaš Milo Đukanović sa svojom Mafijom. Ne uzrujavajte se, nego prezirite i shvatite: sve se to odigralo po izričitoj i plebiscitarno izraženoj želji svih stanovnica i stanovnika Crne Gore, oni u tom prizoru uživaju, to je njhova prošlost, to je njihova sadašnjost, to je njihova budućnost, to je njihov grb, i zastava, i himna! A to urla – budućnosti nema! Samo sadašnjosti pretvorene u vječnost, nikad kraja…

Kakva je Montgomerijeva knjiga? Po meni, ona je vrhunski dokument prepun bezočnih Montgomerijevih laži i lažnih objašnjenja sramne američke pune podrške Miloševiću, naravno, tajnog karaktera. Sve što je američka politika o Jugoslaviji pričala javno, lagala je, jer je sve drugo, u odnosu na Jugoslaviju, radila tajno. O tome pitajte agenta CIA Jovicu Stanišića, pričaće vam. I zapamtitie: nije bilo ni jedne jedine zaraćene strane u onom ratu, a da za glavne „savjetnike“ nije imala američke stručnjake i političare. Tako vam se to, kad se gleda istinito, vidi. U ovom smislu Montgomerijeva knjiga će ostati krunski dokaz, naravno, tek samo jedan od njih, koji bacaju svijetlo na ultrapokvarenu, ultrapodlu i ultraubilačku američku politiku prema ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Samo po ovoj „knjizi“ se može vidjeti koliko je, zapravo, Montgomeri priglup, ograničen, limitiran, obavještajno pretreniran, koliko je uvjeren da njegove laži piju vodu. Ali ne, njegove laži raskrinkavaju jedna drugu i raskrinkavaju jednu glibavu i krvavu politiku čiji je on, poput robota, puki izvršilac bio i još jeste.

Za ovu priliku ja ću se pozabaviti samo jednim dijelom ovog smradnog štiva, onog koje govori o Milu Đukanoviću, jer je taj dio za Crnu Goru nezaobilazan! Trebam li reći da Montgomeri niđe i ni jednom riječju ne pominje LSCG? Ne, pa šutnja o LSCG je dio te sramne poltike! I rad na terenu protiv njega, LSCG, na svaki način!

Knjigu kao da je pisao jedan od najvećih očiglednih crnogorskih lažova, modela jednog Svetozara Marovića, jer su gole laži Montgomerijeve, kao kod Marovića, upakovane u namjeru rada na Dobru! (Sjetite se: Rat za mir!) Ali, ja znam za takve prevare, i vidim ih čim se pojave. Montgomeri je njihov veliki nositelj, prevedeno: goli, bezočni lažov, i ništa drugo!

A sada ću prenijeti što Montgomeri „misli“ o Đukanoviću, jer takvo „mišljenje“ može kreirati samo hulja u službi, ali, najvažnije je razumjeti da Montgomeri nikad tako ne bi „mislio“ da mu takvo „mišljenje“ nije iz Vašingtona naređeno.

Dakle, on Đukanovića smatra „pragmatičarom“, a ja ga smatram šefom crnogorske mafije. Isti takav odnos koji je imala i ima prema Đukanoviću, američka politika imala je i ima prema svim regionalnim mafijama, a posebno kad im predala u ruke političku vlast. Nema tu razlike ni u milimikronu, to vam je „politička“ slika novih, mafijaških država nastalih iz bivše Jugoslavije.

Evo kako Montgomeri opisuje Miloševića: „Fizički impozantan, izgledao je kao da zauzima „mnogo prostora“.Bio je oprezan i hladan. Njegov govor tijela nije me ni malo opustio. Kad se nasmiješio i pozdravio me, njegove oči nijesu se smijale. Posmatrale su me i procijenjivale. Bio je očito jaka ličnost, i znao je to. Ipak, bio je korektan i krajnje učtiv.“

Ja lično, Miloševića sam, na prvi pogled, vidio kao beskonačno iskompleksiranog, priglupog, amoralnog i zbog posjedovanja apsolutne vlasti,diktature, na svašta spremnog. Tako je i bilo. Što radi Montgomeri sa svojim „opisom“? Laže, kao i uvijek…

A sad, Montgomeri kaže: „Glavni cilj američke ambasade u Beogradu tokom mog mandata, bio je pružanje pomoći, podrške i podsticaja potpunoj demokratskoj tranziciji, kao i uspostavljanje tržišno oprijentisane ekonomije u Srbiji-Crnoj Gori što je prije moguće“

Što ovim citatom potvrđuje Montgomeri? Samo jednu stvar: da ponovo laže. Nije Amerika podržavala ni demokratske procese ni demokratsku tranziciju, ni slobodno tržište u Crnoj Gori. Ne. Ona je bila njihov krvnički protivnik! Ona je podržavala, svjesno i planski, crnogorsku mafiju i njenog šefa Mila Đukanovića. Sva tri faktora UBILA SU Crnu Goru, zna to Montgomeri odlično!

Pravu himnu posvećenu najvećem balkanskom prevarantu, prevrtljivcu, vodećem pljačkašu, ubici, amoralnoj osobi, ratnom huškaču, ratnom zločincu, savezniku Slobodana Miloševića, beskrajnom podlacu i ličnoj kukavici, Montgomeri „poklanja“ šefu crnogorske mafije! Evo što o njemu kaže:

„Voljeli ga ili mrzjeli (a u obje kategorije ima ih mnogo), Milo Đukanović je najsposobniji političar na Balkanu(…) Ako se udubite u detalje, vidjećete da (Đukanović, S.P.) ima perioda podrške komunizmu, Miloševiću, jakih izjava lojalnosti konceptu Jugoslavije, ljutih izjava protiv „ustaša“ u Hrvatskoj u kombinaciji s direktivama koje su uključivale Crnogorce u napade na Hrvatsku ranih devedesetih, a onda zaokreta ka mnogo bližem odnosu sa Zapadom, demokratskim konceptima i konačno punoj podršci nezavisnosti.
……………………………………..
Do 24. Septembra 2000, Vašington je Milu Đukanoviću posvećivao dosta pažnje. Zahvaljujući svom prkosu Miloševiću i spremnosti za bliske odnose s nama, stekao je veliki broj prijatelja, ali i ogromnu podršku. Slovio je za harabrog demokratu koji igra važnu ulogu u regionu.“

Još jednom, kao i u cijeloj knjizi, kao i u cijelom sopstvenom životu, Montgomeri laže. A istina je jednostavna, Milo Đukanović je kreaturna kreacija američke obavještajne službe, njihov Al Kapone za Crnu Goru i region, njihova prljava i krvava alatka u njihovim, američkim, prljavim i krvavim, političkim i vojnim, ratnim rukama.

Znaju odlično Amerikanci ko je i što Milo Đukanović, zanju mu svaki trag, svaki korak i svaki dah, i zadovoljni su sa njim, on ih bespogovorno sluša. Ma kakava njegova demokratija, kakva demokratka tranzicija, kakvo tržište, kakva privatizacija o kojoj odvratno glumata Montgomeri. On i ja, i vi znamo odgovor: Milo Đukanović je samo sljedeće: kriminal, mafija, laž, ratno huškaštvo, ratni zločin, pljačka i prevara. U tome ga redovno podržavaju Amerikanci (zato i nije završio kao optuženi pred haškim sudom), ali i stanovnice i stanovnici Crne Gore.

Tim činom podrške, stanovnici i stanovnice Crne Gore su planski, predumišljajno, izvršili kolektivno samoubistvo, što je jedinstven slučaj u najnovijoj evropskoj istoriji! A Amerika im je stavila Đukanovićev revolver na slijepoočnicu!

I?

Tras…

Advertisements

Responses

 1. Ovako slikovit opis odavno nijesam procitao. Sve je na mjestu.Tacno je da je velika sila u pitanju. Sila je mocna, ali je glupava. Sve sto vise pesnicu stezes, manje u njoj ostane. To je jedan proces koji je za nase male zivote vjecnost, ali u odnosu na vjecnost, trenutak.
  Sto se tice bjelosvjetskog pacova Mongomerija, cije su oci kao u misa kad ga bat pritisne, sve je jasno. Zlocinac i kriminalac nasao partnere, sa kojima jos uvijek saradjuje, sprovodeci zamisli iz Vasingtona koje Milo ispunjava i pride placa krvavim novcima.
  Milo je u sustini lopov i ubica spreman na sve, a kad osjeti da je ugrozen, sve cini da udovolji jacem od sebe.Ponasa se, kao sto se ponasaju najobicnije kukavice i secikese.Strasljivko do koske. Iz tog njegovog straha poticu oholost, uobrazenost, drskost i sve ono sto ga “krasi”.Sve je to u sustini farsa.
  Sve sto je ovaj zlotvor radio u zadnje vrijeme radio je u strahu od HAGA, s jedne strane, zbog zlocina u kojima je ucestvovao, a sa druge strane od razotkrivanja i odgovornosti za brojne kriminalne radnje koje je kreirao i u kojima jos uvijek ucestvuje sa mafijaskom klikom.
  Bez premca drzak, bezocan i spreman na sve. Kao takav je prepoznat i upotrebljen.Dugacak je spisak njegovih zlocina i nedjela.
  Onaj drugi, bolji, dio Crne Gore je zrtva ovog zlocinca i njegovih mafijaskih struktura vlasti.
  Cestita Crna Gora nemoze da se sastavi, nedozvoljavaju joj, kako vlast, tako i skutonose iz opozicije.
  Opozicija glumi nesto, ni sami ne znaju sta.Ovakve vodje opozicije ne ulivaju povjerenje svojim ukucanima, a kamoli nesrecnom dijelu naroda koji kaska za njima.
  Normalni, izvucite pouke i cinimo nesto, drugacije od svega dosadasnjeg, koje je bilo bez ocekivanog rezultata. Iako osakaceni, jos uvijek imamo potencijala. Jos nije sve izgubljeno. JOS IMA HRABROSTI MUDROSTI I ODGOVORNOSTI.
  VELIKI BLJESAK I TRAS NEKA BUDE MILU I NJEGOVOJ MAFIJI.

 2. Sta reci o Americi i njihovoj politici vise. To zna svaka , imalo, prisebna osoba. Amerika je napravila Staljinovu Rusiju, izvrsila mu ‘industrisalizaciju zemlje’, omogucavajuci mu da vlada na lazima i tiraniji. Amerika je napravila Tita i odrzavala ga do kraja . Amerika je , u Afganistanskom ratu , napravila Bin Ladena i sradjivala sa ISI , pakistanskom obavjestajnom sluzbom. Amerika je napravila Milosevica i cuvala ga dok ga Mira nije odvojila od Zapada, a onda mu noz u ledja zabila. Amerika je napravila i Djukanovica, ali ovaj ne slusa Lidiju, vec samo Amere, i ostace tu dok god kriminalni vrhovi budu duboko u Crnoj Gori, dok god kriminal i sverc budu jastuk za milovanje.
  Djukanovic im je dao sve, nappravio kriminal i sverc kakav su zeljeli, jer ne zovu nas bez razloga ‘ CRNOM RUPOM BALKANA ‘.
  To je rezultat Amerike u Crnoj Gori, a Milo je samo karika koja prenosi i ispunjava zelje kriminalnih vodja i njihov je ‘jukebox’ za ratne poklike i muzike koja je ubila sve narode i manjine u Crnoj Gori i sire.
  TRAAAAAAS

 3. Gradnja autoputa je svečano otvorena još prije 2 godine, što bi ovo?

 4. Ima jedan problem tu….Kako su Francuska,Engleska,SAD itd. dosli do demokratije.Izgleda da to treba previse da se zeli i plati da bi se nekakav privid toga pojavio….Sto smo mi u Crnoj Gori radili 100 godina…Izdavali smo svoju drzavu…..Tesko da smo mogli izgradit drustvo i svjest da pariramo nekome a da nismo inferiorni i da nas ne iskoriscava.Nas najveci promasaj je da nismo izgradili komunikaciju sa Zapadom.Ne poznajemo se najbolje.

  Sve je to tacno sto se kaze ali nemojmo generalizovat sa – Amerika.Licno mi smeta taj generalni negativni stav prema Zapadu…Pa i sam Zapad je pod udarom…Nije to jedna homogena negativna masa…Tamo postoje itekako normalni ljudi i dobra rijesenja ….Mislim da je nas najveci problem komunikacija sa Zapadom i sopstveno podnistavanje.Kad se tako predstavimo naravno da ce stvari poci najgorim mogucim putem.

  Zapadnim tekovinama neminovno moramo stremiti bile one stvarne ili fiktivne…Ne vidim drugi put…Nece nam valjda biti uzori Rusija i ruski kozaci, komunisti ili tajkuni , Arapske zemlje i Afrika…Neko ce reci – za stanje u tim zemljama kriva je opet Amerika i Zapad.Moze biti , ali veliku , veliku odgovornost imaju oni kojima se to dogadja.Uvjek se to radi onima koji su nedovoljno svjesni vremena u kom zive , odnosno onima koji kaskaju i zaostaju.

  Takva praksa je dovela do toga da se sasvim legitimno nametnula podjele na pametnije i glupe narode ili drzave na globalnom nivou.Medjutim, ta podjela pameti medju drzavama i narodima rasclanjuje se se dalje te samo njihovo drustvo i njihove socijalne relacije dobijaju slican karakter.Najpametniji je onaj ciji konto u banci to pokazuje.

  Prakticno u Americi imamo ljude i teoreticare koji su to prepoznali i kao prakticari to sprovode, pa iygledalo to nekome i bezobrazno….Najaci smo i uzimamo ono sto nam treba.Tako to funkcionise u licnim karijerama a preslikava se na drzavnu.

  Zivot i istorja covjecanstva su takvi da Amerika i Zapad ne mogu biti drugaciji nego sto su. Njihova politika je pod uticajem tajnih drustava odnosno bogatih pojedinaca.Znamo da je bjela kuca i simbolicki urbanistickim planom Vasingtona podredjena nekim drugim centrima moci, a kako je to u praksi uvidjamo sve vise.

  Posto je taj zapadni svjet najbogatiji , neminovno je da on upravlja i kreira odnosno muti politiku na globalnom nivou.Kako rece Krleza…Svako bogatstvo ima svoj zlocin….tako da se ne moze nesto lijepo ocekivati od takvih ljudi, pogotovo ako se radi o industrijama oruzja, energenata pa i droge.Sve imamo neke ratove protiv droge, terorizma itd a sve se vrti u krug…Nikad kraja…..Znaci kontrolisani konflikti sa stalnim izdacima .
  Svaki procenat vise u budzetu za naoruzanje,borbu protiv terorizma ili droge su milionski iznosi koji nekome idu u dzep.

  Da ne pricam o nekim drugim bolesnim idejama zaludjenih ideologa.Koristiti drzavne poteze u cilju tajnih drustava i lobija je uobicajena pojava.Pravljenje tenzija u zemljama kao sto su Grcka, Italija,Spanija itd. je isto u takve svrhe.Pa evo i Norveska…..bas sad kad su postali energetski najzanimljivija zemlja.Medjutim, u svim tim zemljama postoje problemi , razni razdori i tamosnje slicne tajne organizacije.Recimo u Italiji je postojala P2, sada P3 ili P4, razni djelovi devijantnih tajnih sluzbi.Ali ni tim clanovima nije lako.Cesto se desava da i ugledni i bogati clanovi tih loza i organizacija zavrse ubijeni itd.To vam je borba neprestana…sto bi se reklo.Neko vise nije potreban ili pocne da komplikuje stvari….
  Kazu da u tim organizacijama mogu da se uclane i obicne domacice….Pa naravno…I njima treba neko da kuva i da im posprema i cisti prasinu sa lobanja i alata.

  Razbijanje Jugoslavije nije toliko zbog nekih etnickih, vjerskih ili drugih animoziteta vec je to djavolja rabota u koju smo se sami upleli a drugi su pripomogli…To je njihov domaci poligon od 1914 pa na dalje.To je prostor dje se niko totalno ne moze opravdati … Zato im i mogu reci…Sutite…Radicete sto vam kazemo…ti-to, ti-to….TITO.

  Tu je doslo do eksplozije zla i svi su doprinjeli…..Cilj je ekonomsko bogacenje pojedinaca i naravno stratesko dislociranje za dalje kontrolisanje situacije…Kosovo je odlicna pozicija za baze za duzi period a ovi ih nece otjerati uskoro za razliku od nekih zemalja Zapadne Evrope.Time se podmiruju kao neki drzavni interesi a region bivse Jugoslavije otvara za razne Rotsilde,Mankove, Deripaske…itd….koji se gle svi druze medjusobno….Ovi nasi Srbi bi Ruse, mi bi Amerikance ili Zapadnjake…….A oni se svi druze medju sobom i smiju nam se zajedno sa lokalnim kriminalcima.

 5. Gaetaš,
  Slažem se sa određenim dijelovima onoga što si iznio, ali ne i sa onim što je centralna tvoja poruka – a to je, parafraziram – ‘ pa moramo se ugledati na Zapad, na koga bismo drugo, sve ostale ponude su još gore…’
  Radi se o tome da se poslije više decenija, ili čak već i vijekova, po prvi put otvara potreba i svijest o potrebi za nekim sasvim novim putem! Dakle, nijesu to ni istočni (komunistički) model, ni bliskoistočni (fundamentalistički) model, ali ni zapadni (kapitalistički-‘demokratski’)! Sva tri ova modela hranila su jedan drugog, a zapadni, kao najperfidniji i najtemeljnije razvijen, kao indukcioni motor druga dva, gradio je ubrzano svoj ‘ugled’ na užasima ona druga dva modela. To što je u odnosu na komunizam ili vjerski fundamentalizam, kapitalizam( nazovimo ga ovdje zapadnom demokratijom – kao društvenim uređenjem) značajno podnošljiviji za svakodnevni život – to ne znači neophodno da je on i jedini ili idealni model! Čak štaviše, upravo su zapadne demokratije zloupotrebljavale primitivizam i zaostalost naroda za indukovanje i komunizma i fundamentalizma na prostorima na kojima im je to odgovaralo, a po pravilu iz samo dva razloga – zbog iskorištavanja njihovih resursa i zbog samoreklame soptsvenog sitema! Tačno je takođe da ‘smo se mi dali’, baš kao i svi ostali primitivci i tu je naša odgovornost nesporna, ali ipak – sve je očiglednije da je Zapad ‘primitivnom svijetu’ prilazio na krajnje zloupotrebljavački način, znajući tačno što radi – navodeći ‘slijepce’ u rupu, a sve im govoreći da ih vodi na zelenu livadu! A kad u rupu ‘slijepci’ padnu, onda im skinu sat, uzmu novčanik i još im daju nogu u dupe! Naravno, sad možemo slijepca kriviti što je slijep (i kako je do tog sljepila došlo!), ali slijep je, a to ne bi trebalo da podrazumijeva da će mu se onaj s plavim sočivima i rej-bankama rugati i krasti ga! Pogotovo ako se ‘momak sa plavim sočivima’ predstavlja kao paradigma humanosti, solidarnosti, ispravnosti, političke korektnosti itd.
  Dakle, moj model nije model ‘momka s plavim sočivima’, jer se ‘momak’ pokazao kao najperfidniji lažov, a sve njegove ‘duhovne vrijednosti’ služe isključivo tome da me prevari ili pokrade! Tačno je takođe da jedino oni u društvu ‘momka s plavim sočivima’ najbolje vide što on radi, i da se upravo u njegovom društvu javljaju otpori ovakvom njegovom ponašanju. Znači, ako nam je već poznata uloga i pozicija ‘momka sa sočivima’, naša obaveza je da sopstvenoj đeci ukažemo na laž i prevaru u objektivizaciji proklamovanih momkovih društvenih floskula! Da im kažemo – njegova priča je prava, ali ono što on radi je LAŽ! Tačno je takođe, da su, zbog protoka vremena u kojem se ‘momak’ pozivao na ljudska prava, demokratiju i političku korektnost, ove fraze zaista zaživjele kod određenog broja ljudi, te da je tehnološki napredak na zapadu omogućio informisanost i kultivisanje i humanizaciju značajnog broja ljudi, i moja stvarna nada ležiu upravo u ljudima sa istog tog Zapada, koji se nadao da će do u beskonačnost zlouptrebljavati najperfidniji oblik robovlasništva kojeg je oslmislio pod okriljem antičkog termina demokratije. U samom Zapadu leži kraj njegove sopstvene prevare, jer je nehtjedeći iznjedrio najkvalitetnije pojedince, koje je nastojao držati na margini, kao nužni nusprodukt svoje maestralne prevare. Ali, sve se bliži čini trenutak u kojem će nuspojave postati osnovne – i to bi trebalo da bude naš novi put! Kao novi put čovječanstva – zasnovan na istini, pravdi i jednakosti! Na demistifikaciji novca i primarnih instiktivnih mehanizama kao aktuelnih vodilja ljudskoga roda! Jedan potpuno novi nivo opšteprihvaćene humanizacije bazirane na istini. Koliko god to utopijski sada izgledalo – ne zaboravimo da se dešavalo i prije – da se ljudski rod oportuno držao ponuđenih rješenja, mi bismo i danas mislili da je zemlja centar svijeta i da se ne okreće! Jesu i Galilej i Kopernik platili zbog toga, ali su i dokaz da naočigled trenutno nevjerovatne stvari, mogu postati svakodnevno prihvaćena istina! NOVI PUT se već nazire! A čovjek na čijem blogu pišemo je jedan od onih koji njime VEĆ HODE!

 6. http://www.in4s.net/index.php/kolumne/37-kolumne/9281-uy-yvuke-tam-tama

 7. Mikice,

  U potpunosti se slazem se sa tobom .Nema nikakve sumlje da je to tako.Odlicno je to objasnjeno…Vjerovatno se nismo razumjeli pod terminom -Zapad.Mora se primjetiti da nam od tamo sve dolazi, kao original ili interpretacija.Kamo srece da nam je doslo malo vise renesanse….dobro bi nam doslo.To neminovno ne znaci da bi bili i porobljeni..I komunizam i socijalizam su sa te bande isto.Mi sa ovih prostora cesto reknemo zapadni sistem u globalu, ali mislimo na onu pravicniju varijantu kakvu mi sa ovih terena zamisljamo da bi stvorili nadogradjujuci postojeci … I tu se mozda malo precjenimo jer stanje naseg drustva nas demantuje da imamo tu kriticnu masu koja to moze realizovati a da ne prodjemo kroz onu tamnu fazu kapitalizma.Nama ne treba pobjednicko likovanje nekog ideoloskog sistema…nama treba bolji zivot vodjen logikom i pravdom.Mislim da u 21 vijeku ljudski rod moze koncipirati tako nesto.

  Ako pratis nova desavanja u svjetu a pratis ,vidjecas da se to sto ti kazes opet odvija na zapadu….mada nebih da insistiram.Recimo u Italiji – komicar Beppe Grillo.Ta nova licnost na politickoj sceni Italije je protiv Berluskonija ali i ljevicara -socijalista koji se samo non stop glodju a kad dodju na vlast ista pjesma….korupcija i sve sto ide uz to.

  Razni no -global , anti G-8 pokreti, zeleni pokreti…. opet po zapadu.Vidi Japan kako je ususkan….Non stop prave neke robote …a salju ljude da ugase nuklearku…Pa koga bre vi zavitlavate….Oce da grade jos.Malo im je bilo.Love kitove….hrane se uglavnom od mora a koliko tona radioaktivne vode su ispustili u more…Nije rijec o kapitalizmu…rijec je o debilizmu.

  Kako stoje stvari u Crnoj Gori.Koliko vidim niko ovdje nema nista protiv privatnog vlasnistva, demokratskih izbora,ljudskih prava,slobodnog protoka roba i ideja….Jedini problem je, dali to funkcionise stvarno pravicno i transparentno, a ne kao farsa odnosno terorisanje.Mi imamo prividno izgradjen kostur bez misica.Nemamo pokrete…ne funkcionisemo.
  Ne mozemo da damo udarac, ne mozemo da napravimo eskivazu.Da ne kazem seretski mig ili osmjeh.Inovaciju..Nista.Daleko smo od finesa.
  Finese zivot znace….Kao na primjer one…. ako hoces da budes milioner moraces i vise da platis drzavi, koja ce to da usmeri na socijalne programe i zajednicu.Kako bi bilo to moguce kod nas kad smo svi medjusobno zavadjeni po raznim osnovama.Tesko da bi partijska drzava finansirala parama svojih tajkuna neistomisljenike ,opljackane radnike i pripadnike drugih partija, naroda i manjina.Ili, stimulisanje domace pameti…To nikako.Sto kazes…To su najveci neprijatelji.Glavno da su se oni dokopali nekretnina, opljackali novac, pa polako polako…Smislice vec nesto.Ajmo konkretno….Upregnite administraciju i pravosudje… nek zarade plate.
  U pravu je Slavko…Sto ocekuje Crna Gora….Da Slavko hapsi i sudi po CG.Neka to rade oni koji su placeni za to….

  Beppe Grillo
  When you talk about Italian politics today, you have to start with a comedian.
  For most outside the country, the name of Beppe Grillo means absolutely nothing, but Italy’s entire political scene in the last month has essentially revolved around him.

  Pozdrav

 8. Dok su se ovijema iz DPS i SDP i SNP i NS prkna tresla a noge odsjecale na pomen Montgomerija , Slavko mu je jedini početkom dvijehiljaditih u facu zločinačku rekao ko je i šta je taj navodni ambasador a zapravo regionalna mafijaška hulja Viljem Montgomeri .

 9. Dragi Slavko,

  Izuzetno vjerno i precizno si odslikao najtipičnijeg predstavnika zapadne “diplomatije” i interesa na Balkanu, Montgomerija. Radi se o klasičnom banditu koji je u potpunosti, čak i brže i iznad očekivanja svojih nalogodavaca, realizovao brojne interse koje je u uništavanju ovog lijepog prostora imala prije svega zvanična SAD (uglavnom kroz interese svojih predstavnika i velikih korporacija te finansijskih oligarha). Kao da su poslali upravo osobu koja je najsvrsishodnija veoma lošem stanovništvu u regiji.

  Posijan je rat da bi se uništila reproduktivna sposobnost stanovništva i raselio njegov vrijedni dio koji je trebao da vodi naprijed. Urnisana je privreda da bi za sitnice bili pokupovani vrijedni monopoli (nafta, telekomunikacije i sl.), te uzeta jedina vrijedna sirovinska produkcija, a onda slavodobitno unijet “kapital” da bi se preostali idolopoklonici lokalnih mafija mogli što prije utjerati u dužničko ropstvo.

  Za tog “ambasadora” je i još nepojmljiv argument da je pretjerao, je okolnost da je ekspresno penzionisan i OSTAO da djeluje u regionu, što je nepojmljivo sem u banana republikama gdje je sprega lokalne mafije i takvih “ambasadora” sudbinski neraskidiva.

  Takvi “ambasadori” su i najveći autogol koji je zvanični SAD mogla sebi da dodijeli, bez obzira na brojne koristi i ostvarene ciljeve. Upravo iz tih razloga i mislim da je “povučen” jer je samo mogao da raspiruje antiameričko raspoloženje u regiji, što se veoma lijepo osjeća iako se u medijima (koje uglavnom kontrilišu upravo amerikanci), još ne vidi. Naravno, takvim medijima se sve manje vjeruje i njihova prljava uloga je sve jasnija sve širem krugu pa će i oni uskoro postati bezvrijedno “oružje”.

  I ne treba smetnuti sa uma da su SAD kako to ocjenjuju brojni analitičari, što im i vrijeme daje za pravo kolos na izdisaju koji svoju dominaciju održava tako što sije probleme (ratove, finansijske krize i sl.) po svijetu koje “kasnije rješava” skrećući tako probleme sa svojih lokalnih sunovrata.

  Žalosno je područje koje SAD služe kao ogledno tlo, a to je Balkan (i u njemu mafijaška perjanica crna im gora) bez sumnje. I sve to nazivaju demokratijom. ŽALOSNO a narode koji takve “dobrobiti” sebi dozvole ne treba baš ni žaliti.

  Srdačan pozdrav tebi i tvojoj familiji,

  Aco Radulović

 10. Oprostite na digresiji.

  Da li ste vidjeli komentare prvog veljesrbina iz Moskve, bivseg vojvodinog savjetnika, Vojina Grubaca o Slavku Perovicu:
  http://in4s.net/index.php/politika/drugi-pisu/9282-vojin-gruba-tumaranje-i-histerija-u-pisanju-slavka-perovia
  http://in4s.net/index.php/kolumne/37-kolumne/9281-uy-yvuke-tam-tama

  Objavljeni su u glibavom cetnickom podrumu zvanom in4s.net.
  Nekoliko njih su svojevremeno pripuzali na ovaj blog, vjerujuci da im Slavko moze posluziti za njihovu stvar. Uvijek sam znao da se njima fucka za demokratiju, kriminal, korupciju, … Velikosrpstvo im je na nivou instinkta. U drugim problemima crnogorskog drustva vide iskljucivo priliku za promovisanje jedne jedine dimenzije, banalnosti, nakaze od ideologije, koju nam nude kao alternativu jedne druge nakaze.

  Bice da ih je Slavko grdno razocarao sa nekoliko blogova. Shvatili su da ovdje trace vrijeme, te su nastavili ono sto najbolje znaju da udaraju po cjevanicama kako im i prilici. Istoj skupini pripada i covjek koji se potpisuje sa Perfect Stranger, srbujuci hipokrita, podmukli opsjenar,samonapuhani kvazi-intelektualac …

 11. Slavko,

  sve je ziva istina. Amerika je najveca i najpokvarenija SVJETSKA MAFIJA. Ali, ipak da smo mi kao narodi bivse SFRJ bili dorasli trenutku ne bi uspjeli da nas razbiju. Kao sto znas nisu amerikanci izmislili ustase, cetnike i ostalu olos koja je razbila svojim pokvarenim i bolesnim idejama zemlju koju smo voljeli VEC MI SAMI!! A oni su samo rekli: VIDJI OVE BUDALE IMA DA IH POSVADJAMO DOK SI REKO KEKS. I tako je i bilo, o tome najbolje svjedoci jedan skec TOP LISTA NADREALISTA.

  A sad jedno pitanje, Kada u istoriji Crne Gore nije bilo neke Amerike (sile) koja je radila sve ovo isto? Odgovor: UVIJEK JE BILO.

  Ostaj nam zdravo i pisi tekstove o Crnoj Gori, a posebno kao onaj odgovor Cetniku iz Cetinske Bogolsovije. Takvi tekstovi su pravi CUNAMI za veljesrpski projekat i nacionalizam. Ja licno sam iz njih dosta saznao sto nisam znao, jer sam bio Titov pionir.

  igor

 12. Гдине Перовићу, срећан Вам 57. рођендан. Желим Вам здравља и среће. И да нам пишете још добрих текстова. Све најбоље!

 13. Srecan rodjendan, Slavko.Puno zdravlja i svega dobrog u zivotu ti zelim.

  ——————————————————————-

  Jan Garbarek – The Survivor

 14. Za postovanog Slavka Perovica , za dan koji ga je podario nama koji zivimo za sloobodu i sanjamo o njoj, za nasa zajednicka sjecanja i pamcenja.

  ,,Sjecanje me lakom tugom mori
  vece slazi i mirise lipa.
  Kroz sumrak se cuje kolska skripa,
  -s puta idu kari Sabanovi.
  Mi u susret otrcimo k njima,
  a kari nas vrate srecne kuci
  i sivom nas dzadom truckajuci
  o predjenim sapcu drumovima…
  Mili dani,moji sni nestali,
  kao da ste svi u jutro neko
  na kare se kradom ukrcali
  i otisli od mene daleko.
  Zalud uho sad zvukove lovi,
  zalud oko daljinama pipa
  davno vise ne cuje se skripa niti idu kari Sabanovi.,,

 15. Slavko, srecan ti rodendan. Zelim ti, da pozivis dug zivot u sreci sa svojom porodicom.

 16. Srećan ti rođendan !

 17. sretan ti rodjendan lideru,da te zdravlje sluzi!CETINJE te ceka!

 18. Srećan rođendan. Sve najbolje.

 19. Srećan rodjendan

 20. Slavko genije moj,
  srecan ti rodjendan.Zivi mi dugo i budi nocna mora ovoj bandi.Pritisak je na
  casne ljude sa zahtjevom da se stide sto su takvi da bi se fukara i olos
  ponosila nistavilom i nesojlukom.

  Neka si napisao malo o zadrigloj protuvi u liku Montgomerija.Ta i takve face
  su sirile laz i podmetanja o LSCG i tebi.Znali su da sa tobom nema trgovine.
  Trebao im je zlocinac i mafijas i dobili su ga u Milu Djukanovicu.Mi smo tu i
  cekamo njihov zavrsni cin sa dodjelom priznanja Djukanovicu za ucinjeno.Taj
  cin ce biti interesantan.Ja ga nazirem u danasnjoj izjavi USA ambasadora u
  Ctnoj Gori.je li im mogao neko veci samar lupiti.Tvrdim da nije.Oni glume i
  cute.Nagadjaju sta ce ih sledece zateci.

  Nas kriminalni vodja sanja i prizeljkuje probleme na Kosovu i BiH da bi on i
  dalje mogao glumiti dobrog momka i ucesnika resenja jer je dugo bio akter
  problema.Mnogo dugo nas mafijaski sef zivi na srecu i srecne okolnosti po
  njega.Mislim da dolazi kraj svemu tome.Mora se izvesti bilans stanja Naravno tada ce se pokazati da je on svudje i svukuda najveci rasipnik i
  nasilnik pa ga kao takvog i ceka pravedna kazna.

 21. Srećan rođendan i najbolje želje

 22. Uvazeni gospodine Perovicu, poštovani posjetioci bloga:
  Nadam se da mi nećete zamjeriti ako sa vama podijelim nešto što se odnosi na položaj lica sa invaliditetom u Crnoj Gori, koih prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije ima 10% od ukupnog broja stanovništva.
  Evo o čemu se radi.
  Vlada, odnosno gospodin Lukšić je ukinuo postojanje “Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom Vlade Crne Gore” a namjerava da uspostavi “Savjet za zaštitu od diskriminacije”. Ovim se nanosi šteta osobama sa invaliditetom jer će u novoformiranom savjetu biti sastavljene sve marginalne grupe, biće dato samo jedno mjesto predstavniku osoba sa invaliditetom, što može dovesti u mogućnost, da neko ko po sopstvenom invaliditetu predstavlja, recimo gluve i nagluve osobe, predstavlja i brani interese paraplegičara, recimo. Složićemo se da pomenuta mogućnost i nije baš na mjestu, nije logična.
  Ovaj potez je čini mi se rezultat ” uspješne i korektne saradnje sa nevladinim sektorom” kako to ponavlja režimska mediska mašinerija a poslušno klimajući glavom potvrđuje veći dio nevladinog sektora, uključujući, naravno i pojedine nevladine organizacije koje ” štite” interese osoba sa invaliditetom.
  Sada su se svi ” uhvatitli za glavu” ne znaju šta ih snađe i pokušavaju da izmijene stvar, time što pišu otvoreno pismo premijeru, gospodinu Lukšiću, koje je danas objavljeno u sredstvima informisanja.
  Zašto ovo pišem?
  Želim reci, da i među osobama sa invaliditetom, kao i među njihovim predstavnicima u nekim od NVO, postoi, kao i u ostatku društva, nešto što bih ja nazvao, nedostatak građanske hrabrosti u borbi za popravljanjem sopstvenog položaja. Ako iko u Crnoj Gori, ima razloga za građansku neposlušnost, to su osobe sa invaliditetom. Uslov svih uslova za integraciju osoba sa invaliditeton je rešavanje arhitektonskih barijera. Od nastanka višepartiskog sistema, pa do dan danas, isti su ljudi, manje više, na rukovodećim pozicijama i veoma malo, rekao bih mizerno malo se uradilo na polju rešavanja problema barijera u spoljašnjoj fizičkoj sredini. Da ne govorim o socijalno ekonomskom položaju osoba sa invaliditetom, ta priča je veoma loša.
  Uprkos pomenutim primjerima iz života osoba sa invaliditetom u današnjoj Crnoj Gori, predstavnici pojedinih ( na žalost u većini su) organizacija osoba sa invaliditetom, istrajavaju u namjeri da budu ” partneri” sa Vladom Crne Gore, kako to oni kažu. Čini mi se da se to partnerstvo zasniva na sve dublje klimanje glavom na ” evropske” prijedloge Vlade. I tako u nedogled oni ” partnerski sarađuju”!!!
  Kada sam, na moje zadovoljstvo, vodio radio emisiju na radiju Free Montenegro, ( taj period predstavlja najljepši dio mog života) posvećenu pravima i potrebama osoba sa invaliditetom, i pokušavao da ukažem svoim načinom vođenja emisija da postoje i druge, civilizovane, demokratske, metode borbe za ljudska prava, nailazio sam ili na klimanje glavom u smislu ” dobro je to ali nije sada vrijeme, ili na otvoreno ne slaganje i prozivanje kako eto i ja koi imam invaliditet hoću da srušim, mladu crnogorsku demokratiju. Na žalost u većini glava predstavnika nevladinih organizacija koje štite interese osoba sa invaliditetom i dan danas je ista slika, isto rasuđivanje.
  Da li da se nadam u bolju budućnost položaja osoba sa invaliditetom. Iskreno rečeno, ne mogu da se nadam jer ništa ne nagovještava popravljanje prije svega ekonomskog položaja osoba sa invaliditetom, kao neophodnog preduslova za nezavisnost i građansku slobodu.
  Vrijeme teče, naši životi se troše a dežurni legalisti i ljubitelji partnerske saradnje sa Vladom Crne Gore i dalje strpljivo čekaju bolje dane držeći u iluziji sopstvene članove ( a sebe u plaćenim komisijama koje se, čast izuzecima, bave pravom, po principu presipanja iz šupljeg u prazno) da će dočekati bolje dane sa sadašnjom ” garniturom”!!

 23. Dragi Slavko, SRECAN rodjendan i neka Vas sluzi dobro zdravlje i sreca ! Viva !

 24. Pa šta je bilo Nebojša sa onim Fondom za zapošljavanje invalida? Mislim da su odbijali 1% svima od primanja za popunjavanje toga fonda – i neka su , dao bih i 10% da to posluži svrsi , ali ne vidim da se ijedno lice sa invaliditetom zaposlilo finansiranjem radnog mjesta iz toga fonda . Te pare su pošle u korito za DPS i SDP ološ zaposlene po političkoj podobnosti, i to podobnika koji nijesu invalidi no su zdrava magarad . Država koristi invalide da na račun njih ubaci što para u budžet , odavde ili iz stranih donacija . Problemi ranjivig grupa njih ne zanimaju .

 25. Kada je bracni par Pavic odlucio da lik iz “Tesne Koze” Srecko Sojic nastavi da zivi kroz seriju ” Bela Ladja”, skoro sam stoprocentno siguran da su inspiraciju za politicara koji beskrupulozno vara, krade, laze i obmanjuje sve oko sebe nasli u tadasnjem americkom ambasadoru u Srbiji i Crnoj Gori , Vilijemu Montgomeriju, jednom vrhunskom nistaku, lazovu i bitangi.
  Ukoliko bi fenomenalni Lane Gutovic iz nekih razloga odlucio da prestane da interpretira Srecka Sojica, nemam nikakvih dilema da jedini covek na celoj planeti koji moze uspesno moze da ga zameni jeste lazovcina Montgomeri, s tim da on ne bi imao nikakvu potrebu da glumi, vec da samo predstavi sebe onakvim kakvim jeste, a i za njega je Srecko Sojic sitna riba kakav je on prevarant i skot.
  U svom poslednjem razgovoru sa pokojnim Duskom Jovanovicem u oktobru 2003. godine nakon fizickog napada na mene i cirkusa koji su potom organizovali DB,policija i tuzilastvo u Beranama, upozoravao sam ga da povede racuna o svojoj bezbednosti i da obrati paznju na neke ljude iz redakcije i da se u Crnoj Gori vrsi hajka na list “Dan’ i na njega licno, i da je on targetiran i da je samo pitanje dana kada ce ga neko ubiti.
  U svom odgovoru mi je rekao” Ilija, ne brini, meni ne smeju nista. Razgovarao sam sa skoro svim ambasadorima i svi su mi garantovali bezbednost. Nedavno sam bio i sa Montgomorijem, rekao mi je da nastavim samo da se bavim svojim poslom , kao sto sam i do sada radio, i da se ne brinem za svoju bezbednost”!
  Kao i mnoge druge u regionu, tako je ovaj americki idiot obmanuo i Duska Jovanovica.

 26. Sto se tice ove retrospektive ja znam da smo 89. sa kakvog takvog vjerovatno evropskog puta svedeni u rupu i od tada nam dovode u rupu razne biznismene da nas izvuku medjutim to je klasicni TRAFIKING, eto sta se desilo. Mislim da nas Crnogorce nije “takla” Francuska burzoaska revolucija i tu smo ostali do danas – znaci nijesmo neki Gradjani. Ali mozda nas je takla rijec sv Petra Cetinjskog pa smo ovisnici od Slobode. Mislim npr. da ovdje nece biti bunta protiv homoseksualaca… po tome bi mi bili svjetska metropola! Neki apsurd… Ipak imamo neko (straho)postovanje prema SLOBODI. Bice nesto i od nas … mozda …

 27. kela – Što se Fonda tiče, znam da je zakonom regulisano da se na kraju godine sredstva koja se zateknu u Fondu vraćaju u budzet. A to, složićemo se, nisu male pare.
  Kada govorimo o načinu trošenja tih para, kao i mnogo toga u našoj državi, i ovo pitanje je obavijeno ” maglom” dovoljno da bude ” korisna nejasnoća” kako za osobe sa invaliditetom, tako i za širu javnost. Možemo, naravno, postaviti pitanje zašto predstavnici nevladinih organizacija koi zastupaju interese osoba sa invaliditetom, nisu aktivniji u pravcu stvaranja jasne slike na koi način zapravo funkcioniše Fond i gdje tokom godine idu pare iz Fonda.
  Slažem se apsolutno, da je do sada veoma mali broj lica sa invaliditetom zasnovao radni odnos. Iskreno, dok god traje ova agonija u našoj državi, nerealno je očekivati da se popravi zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

 28. kela – Postoi, donešen je i Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom koi omogućuje poslodavcu da bira da li želi da zaposli lice sa invaliditetom i time dobije određene subvencije od strane države ili želi da umjesto zapošljavanja uplacuje novac u Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom. Poslodavci većinom biraju drugu zakonsku mogucnost.

 29. Prijatelji,

  zamislite drzavu u kojoj javni servis finansiran sredstvima poreskih obveznika
  siri lazi o svjedoku koji je svojim iskazom ukazao na nalogodavce deportacije
  bosnjaka i muslimana iz Crne Gore u BiH kada su pobijeni.

  Zamislite zemlju i drustvo u kojem novinar Semsudin hoce da diskredituje
  svjedoka kako bi zaustavio kretanje istrage prema jedino odgovornom tada
  predsjedniku vlade Milu Djukanovicu.

  Zamislite drustvo koje infantilni Nebojsa Sofranac uveseljava informacijama
  o boravku prosjecnih fudbalercica nekih klubova na nasem primorju.Eto kad
  je prosjecni Baloteli atrakcija za Crnu Goru jadnu.Nema informacija o posjeti
  Crnoj Gori velikih imena iz svijeta kulture,nauke i knjizevnosti vec samo cudo
  zvano prosjecnost i nize od toga.Analizirajte ponasanje mladog fudbalera
  Savica ciji se otac nedavno ubio pod nerazjasnjenim okolnostima.Ima indicija
  da su razlozi bas oko njegovog bavljenja fudbalom.

  Strasna je agresivnost tih stetnih malih jadnika prema casnim i postenim
  ljudima da prihvate njihove kodekse i vrijedonosne sisteme.Namecu stid
  postenim a stetne i nevaljale bi da postave za simbole postovanja.

  Zamislite zenlju dje se preko ledja postenih liberala stvore ljudske buve
  koje danas u kuci primaju dvije nacionalne penzije po preko hiljadu evra
  a da im ne valja LSCG i Slavko a valja zlocinac Milo.

  Ovaj ambijent je upravo kreirao onaj koga bi Semsudin da zastiti i umjesto
  njega ooptuzi i osudi.Ovaj sramni ambijent i oloska vrijedonosna pravila je
  projektovao i sprovodi sef svega u Crnoj Gori Milo Djukanovic.

 30. GOSPODIN SLAVKO PEROVIĆ SE ISKRENO I OD SRCA ZAHVALJUJE SVIMA KOJI SU MU POSREDSTVOM KOMENTARA ČESTITALI RODJENDAN!

  POZDRAV!

 31. A onda Slavko kaze>

  Knjigu kao da je pisao jedan od najvećih očiglednih crnogorskih lažova, modela jednog Svetozara Marovića, jer su gole laži Montgomerijeve, kao kod Marovića, upakovane u namjeru rada na Dobru! (Sjetite se: Rat za mir!) Ali, ja znam za takve prevare, i vidim ih čim se pojave. Montgomeri je njihov veliki nositelj, prevedeno: goli, bezočni lažov, i ništa drugo!

  Da Slavko.Goli i bezocni lazov.I ne samo on vec mnogo drugih velikih lazova
  se udruzilo da tada od LSCG i tebe naprave neprihvatljive partnere za real
  politiku.Zasto.Upravo zato sto im ti nijesi dao da te u oci lazu a da si ti zbog
  toga srecan i zadovoljan.I neka nijesi dao.Vidis li ovaj cirkus.Srecni smo sto
  nemamo nista zajednicko sa njima.

 32. Quote: “Prijatelji,

  ….
  Zamislite drustvo koje infantilni Nebojsa Sofranac uveseljava informacijama
  o boravku prosjecnih fudbalercica nekih klubova na nasem primorju.Eto kad
  je prosjecni Baloteli atrakcija za Crnu Goru jadnu.Nema informacija o posjeti
  Crnoj Gori velikih imena iz svijeta kulture,nauke i knjizevnosti vec samo cudo
  zvano prosjecnost i nize od toga.Analizirajte ponasanje mladog fudbalera
  Savica ciji se otac nedavno ubio pod nerazjasnjenim okolnostima.Ima indicija
  da su razlozi bas oko njegovog bavljenja fudbalom.

  Strasna je agresivnost tih stetnih malih jadnika prema casnim i postenim
  ljudima da prihvate njihove kodekse i vrijedonosne sisteme….”

  Moram da reagujem najprije kao ljubitelj fudbala – zamislite Crnu Goru u kojoj je igrac Intera pa Mancester Sitija – prosjecan fudbalercic! Bice da smo u rangu Italije ili Spanije, i po fudbalu i po turizmu. I u kojoj se propisuje momku od 20 godina koliko dugo treba da bude u koroti i da ne izadje iz kuce. Sad je jos i kriv za ocevu smrt.To je ona malogradjanska Crna Gora kakvu svi dobro znamo i preziremo, ali je zalosno sto je i na ovom mjestu ima. Od svih “stetnih malih jadnika” inglish izdvaja jedinu osobu koja strci iz tog mulja medijskih mediokriteta i koju bas zbog toga prate razna osporavanja i zluradosti. Novinara koji jedini govori vise svjetskih jezika, sposoban je da razgovara na razne teme sa raznim gostima, elokventan je i PISMEN za razliku od gomile analfabeta i diletanata u svakoj struci. Neko ko sa istinskim entuzijazmom radi svoj posao, gotovo djecacki mu se raduje, pa otuda valjda i djeluje infantilno. A znam da mnogo vise doprinosi pozitivnom imidzu Crne Gore nego mnogi marketinski “aduti”, jer sam svake godine svjedok toga koliko se gostiju sa strane odusevljava slusajuci njegove prenose i gledajuci zanimljive priloge po kaficima. Ali, samo nama ovdje ne valja jer je nas – e, to je ta Crna Gora. A ne znam sta ocekivati od te ljetnje emisije s plaze, je li njena misija prosvjetiteljska ili zabavna? Nece biti da je bas ona srozala Crnu Goru u intelektualnom i moralnom smislu. Pogledajte malo udzbenike nasih skola koji vise lice na slikovnice nego na knjige, pogledajte nivo znanja i nacin razmisljanja nasih odlicnih djaka, pa ce vas od toga uhvatit’ mnogo veci ocaj nego od Nebojse Sofranca.

 33. Zbog ovoga sto si napisao ipises ja sam napustio Crnu Goru i preselio se u inostranstvo. Nijesam vise mogo da ih gledam. Samo ovo oko srba i crnogorskih srba, jesmo li isti narod ne moze se tretirati na osnovu pojedinih istorijskih izvora. Crna Gora je uvjek bila slabasna i mala za ratove i drugi su kolo vodili. Tako je to uvjek bilo. Ipak nijesu svi crnogorski srbi podrzali Mila Djukanovica, pravo da ti kazem stvarno mi se smucio, a i sve u Crnoj Gori!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: