Posted by: Slavko Perovic | December 4, 2011

04.12.2011.g.

Poštovani čitatelji, prenosim vam integralno intervju koji danas izašao u ‘Press-u’, a dat je novinaru Marku Milačiću. Uživajte!:

1. Kada pogledate u Crnu Goru danas, dvije decenije nakon osnivanja Liberalnog saveza, dvije decenije od početka vaše borbe za zdravo društvo, dvije decenije nakon ratova i razaranja, na što vam liči ova zemlja ?
ODGOVOR: Milo Đukanović je, radeći po velikosrpskom Miloševićevom planu, definitivno ubio i zakopao Crnu Goru. U odnosu na nju ostvaren je velikosrpski Miloševićev projekat zbog čijeg je izvršenja, do tada potpuno nepoznati Milo Đukanović, bez ijednog jedinog dana radnog staža, a u svojoj dvadesetsedmoj godini, dobio na poklon mjesto crnogorskog premijera! Sama ta činjenica da jedna osoba besramno zajaše mjesto premijera I to bez ikakvih kvalifikacija I iskustva, I to još u onim paklenim uslovima počinjanja Miloševićevog zločinačkog ratnog razaranja Jugoslavije, jasno I bezgrešno poručuje da se kod takve osobe radi o najvećoj dubini ljudskog nemorala, što se proteklih dvadeset godina svakodnevno javno dokazivalo I potvrđivalo Đukanovićevim svakodnevnim djelovanjem. Osim što je vođa crnogorske mafije, Đukanović je I najveći velikosrpski agent u Crnoj Gori. On radi po nalozima CIA na utapanju Crne Gore u Srbiju što se vidi I u najnovije vrijeme đe nestanak Crne Gore dolazi kao nadoknada Srbiji za vječno izgubljeno Kosovo. Šira suština je da se BiH, Srbija sa Crnom Gorom I Makedonija povežu u jednu cjelinu čime će biti ostvaren Miloševićev – CIA jedinstveni plan o stvaranju Velike Srbije pored već stvorene Velike Albanije. Srbija će biti nešto manja nego što je bilo planirano, u njoj neće biti hrvatskih teritorija na koje se bilo vojno kidisalo, ali ipak – biće to Velika Srbija!
Današnja Crna Gora nema nikakve energije pobune, niti patriotizma, I u tome je ogoromna razlika ove današnje I one Crne Gore koja je imala neopisivi Liberalni savez, višegodišnju trajnu pobunu, I mene lično kao svoju ogromnu, ali I posljednju šansu. Umjesto da se oslobodi mafije, Crna Gora joj se sva prodala. Danas, ona nema I ne želi nikoga novog, ona hoće I želi da ostane trajni Đukanovićev privatni posjed stečen neviđenom, otvorenom, I bezočnom Đukanovićevom otvorenom pljačkom. Upravo ta činjenica čini današnju sudbinu Crne Gore kataklizmičnom. Takođe, ovdje živi strahotno I totalno neobrazovan narod, I narod kojem je zakon – bježanje od istine!
2. Mnogi pripisuju Milu Đukanoviću zasluge sticanja crnogorske nezavisnosti i očuvanja mira tokom ratova. Kakav je Đukanović državnik i kakav će ostati u istoriji Crne Gore ?
ODGOVOR: Naravno, sve je to projektovana udbaška laž. Đukanovića je na vlast dovela Miloševićeva policija januara 1989-e, a Đukanović je, osim totalnom izdajom Crne Gore, vlast dobio na povjerenje zahvaljujući činjenici da je bio otrovni I ekstremni velikosrbin, ratni huškač, I jedan od moćnih organizatora rata. On je Crnu Goru naćerao na rat, on je tamo gurnuo, on je svakodnevno I na sve četiri strane emitovao grozne ratnohuškačke velikosrpske laži I poruke, on je gurnuo Crnogorce u zločin napada na Dubrovnik, ali I na druga jugoslovenska bojišta, on nije očuvao mir, naprotiv, on je sa svojim vođom I učiteljem Slobodanom Miološevićem organizovao rat I definitivnu propast ne samo Crne Gore nego I one Jugoslavije, u svojoj biti on je vampir najmračnijih sotonskih slojeva crnogorske prošlosti. Đukanović je kao političar gori od svake duple nule, on političar nije, on je zločinac I mafijaš. Čista je laž da je on donio Crnoj Gori ovu lažnu nezavisnost, ta ideja je javno, I od strane užasnog velikosrbina, ukradena od crnogorskih liberala da bi bila mafijaški uništena,ništa drugo! On je želio da Milošević ostane beskrajno dugo krvavi diktator kako bi, u odnosu na njega, on, takođe diktator, glumatao demokratu I reformatora. Đukanović nije htio pobjedu na referendumu za nezavisnost nego je planirao poraz I na njemu svim silama radio, kako bi, po ko zna koji put, poslije poraza obećao novi referendum, ali tek za desetak godina tokom kojih bi se I dalje razvijala njegova mafija I pljačkaški krvavo cvjetala njegova diktatura. Đukanović je najmračnija I najgnusija osoba ovog mračnog dijela najnovije crnogorske istorije koja spada u red njenih najsramnijih decenija. Svo Zlo Crnoj Gori, ali I regionu, kao vjerni I debelo plaćeni sluga Miloševića, on je donio.
3. Nikada nijesmo smijenili vlast u istoriji, a to je osnovni predznak demokratičnosti neke države. Da li postoji mogućnost da se to dogodi u skorijoj budućnosti i koji je vaš recept za to ?
ODGOVOR: Rekli ste činjenicu koja potvrđuje kao istinu i sve što sam već rekao. U Crnoj Gori patriotizma niti želje za Slobodom – nema, sve je to ubijeno planiranim Đukanovićevim razaranjem Liberalnog saveza kao po Đukanovića I CIA opasne I reginalno vodeće patriotske, demokratske I državotvorne stranke, I nema nikakve šanse da se crnogorski patriotizam I želja za Slobodom I demokratijom vrate u neko dogledno vrijeme. Svi mediji u Crnoj Gori, I sve političke stranke I institucije bilo državne ili lažno nezavisne, u punom su ličnom vlasništvu Đukanovića I njegove mafije, ona je njihov jedini gospodar, a ovi lažni opozicioni političari su debelo krišom plaćene I podatne Đukanovićeve lutke na koncu. Da nije tako sve bi opozicione stranke odavno već bojkotovale parlament , izašle ne samo iz njega nego I iz svih državnih institucija, I izveli narod na ulice, jer samo to I ništa drugo, samo to mijenja stvari u Crnoj Gori, samo to ruši Đukanovića I njegovu mafiju, a sve u skladu sa jednim starim grafitom: “Otpor stoko!” Ne, ovdašnji stanovnici nijesu stoka, oni su najcrnje I najsramotnije račundžije I interešdžije koje sam ja ikad sreo u životu! I zato Sreće ođe nema, a ja lično ne vidim ni najmanji osnov da nje ikad bude. Zašto? Jer to nije želja narodna, pričali mi što gođ hoćemo!
4. Zašto je ovaj narod ćuti dvije decenije ?
ODGOVOR: Dok je djelovao LSCG, najveći dio naroda nije ćutao, ali je djelovanjem mafije I lažnih “dukljanskih” intelektualaca pod udbaško-mafijaškom komandom Jevrema Brkovića I Miška Perovića, sveden na nemoćnu manjinu.Narod je satrven i dvjema stravičnim diktaturama. Prvom Karađorđevića, u kojoj je umjesto nastavljanja vjekovne Slobode dobio diktaturu i izgubio sve: državu, svetu dinastiju Petrović – Njegoš, svoje ime, vojsku, svoju naciju, svoju autokefalnu crkvu, svoje zastave, svoju istoriju, svoje bitke, svoj jezik, svoju kulturu… on je prošao kroz etno I kulturocid koji je sprovela fašistička velikosrpska vlast Karađorđevića, I od toga se nikad izvadio nije. A sve je rađeno pod izgovorom da su Crnogorci najveći Srbi I da su uopšte Srbi, što je jedna od najvećih I najočiglednijih velikosrpskih izmišljotina i laži ikad plasiranih od njihove strane na teritoriji Evrope! Onda su došli rat, Tito I Draža, a u Crnoj Gori je nastalo užasno međusobno ubijanje. I pored toga što ni Tita ni Dražu niko nikad u Crnoj Gori očima nije vidio, pa je onda došla Titova diktatura koja je najbleđe I samo formalno vratila Crnogorcima naciju i državu, ali je tu “državu” koristila bez ikakvog sadržaja, crnogorstvo je, suštinski,od strane komunista bilo nanovo – zabranjeno! Takođe, komunisiti su planski zadali Crnoj Gori definitivan udarac hitnim seljenjem svete prijestonice iz Cetinja: petovjekovnog slobodarskog, državnog, crkvenog, političkog, vojnog I kulturnog crnogorskog središta, ali I baštinika prve crnogorske države Duklje, pa zatim Zete, u Podgoricu koju su, zbog odbrane svojg zločina nazvali – Titograd! Na pitanje: zašto je takav zločin uništenja svete prijestonice, neregistrovan niđe drugo u Jugoslaviji ili Evropi, ipak urađen u Crnoj Gori, odgovor se zna – bez svetog Cetinja, Crne Gore – nema, odakle vatra kad se ognjište ugasi? Bio je to užasni velikosrpski čin, a crnogorski komunisti bili su prepuni velikosrba među kojima se najviše isticao Blažo Jovanović sa Milovanom Đilasom, partijskim zaštitnikom I ideologom ključne velkosrpske laži o navodnom srpskom porijekliu Crnogoraca! Bili su tu na istom izdajničkom poslu I mnogi drugi. Sve ovo objašnjava Đukanovićevo definitivno ubijanje Cetinja I to bez obzira na činjenicu što mu je vraćen status prijestonice, ali lažne, tačno kako je Đukanović sa svojim velikosrpskim timom to I želio.
5. Kolika je uloga međunarodne zajednice u nesmjenjivosti crnogorske vlasti ? Ko u tim internacionalnim krugovima najviše podržava aktuelnu vlast, a ko bi želio da joj vidi leđa?
ODGOVOR: Samo budala može da ne vidi kako iza Đukanovića, kao I iza projekta ratnog uništenja Jugoslavije, stoji CIA I tajna američka politika! CIA je glavni temelj Đukanovićeve mafije, ona sa njome komanduje, ona Đukanovića usmjerava. Ovo se odnosi I na sve druge balkanske, I ne samo balkanske mafije. Odatle Đukanoviću moć,odatle kobna činjenica da su sve “nove” vlasti nastale raspadom Jugoslavije, da su mafijaške, da su se napljačkale, obogatile, prodale svoje države u bescijenje strancima I da su najveći novi zločinci postali, ne samo vodeći političari nego i sama “elita” u novonastalim I tragično smiješnim novim “državama”. Pa molim Vas, kako je moguće das u u Hagu, opravdano naravno, jedan Mladić I Karadžić, a da ta namo nije završio jedan Dobrica Ćosić ili jedan Veljko Kadijević, ili jedan Milo Đukanović? To sve razotkriva! Rušenje Jugoslavije bio je najdublji I dugo planirani američki cilj, a suštinski antievropski čin, taj američki antievropeizam je samo njegovo jezgro, njemu služi i Milo Đukanović.
Jedan od uzroka takvog razvoja Zla uništenja Jugoslavije je neosporna činjenica da je Jugoslavija bila uspješna multikonfesionalana I multinacionalna federacija koja se lako mogla transformisati u uspješnu demokratsku državu. U tome poslu je pokojni I sjajni Ante Marković, od strane Amerike, namjerno I brutalno spriječen! Amerikanci lude I od same pomisli da Evropi pođe za rukom da postane uspješna multinacionalna, multikulturna I multikonfesionalna zajednica naroda, odatle I potiče njihova suludna anitislamska politika, planirana naravno. Eto, u tome je tajna koja to zapravo i nije, eto zbog toga Đukanović još dugo, dugo, padati neće! Dodajte tome da Crna Gora nije zemlja otpora, nego zemlja prodanih I korumpiranih duša I interesa, i to vam je to!
6. Šta mislite o Socijaldemokratskoj partiji ?
ODGOVOR: Od samog njenog nastajanja pod dugo I dugo godina uspješnim crnogorskim “biznismenom” I teškim milionerom Žarkom Rakčevićem koji se odmah odvojio od mafijaškog sluge profesora Ljubiše Stankovića dugogodišnjeg mafijaškog rektora, pa sve do današnjeg I dugogodišnjeg njenog “predsjednika” Ranka Krivokapića, SDP je bila I ostala tek samo jedan u čitavom nizu očiglednih mafijaških mehanizama u Crnoj Gori. Ona je vječiti i lažni koalicioni partner Mila Đukanovića , I to godinama I godinama, SDP blage veze sa socijaldemokratijom nema! Suštinski – ona je isto što I mafijaški DPS. Zato sam ja odavno nazvao mafijašku vlast u Crnoj Gori njenim pravim imenom: DP(SS)DP, vlast koju reprezentuje trojac Đukanović-Marović-Krivokapić. Ove dvije “partije” to nijesu, one su mafijaške organizacije I ništa drugo. Malo je reći da je uloga Krivokapića I SDP sramna, ona je kriminalna, ona zahtijeva izvođenje pred sud I teške, najteže kazne, kao što je u Srbiji, da je Srbija srećnija, ista sudbina morala da zadesi I Miloševićevu stranku, I Mirin JUL, I srpske radikale, a sve kao pokretače ne samo ratnog zla u bivšoj državi nego I pokretanja kriminala kao takvog, ali…Krivokapić zna da će ipak, jednog dana, Đukanović pasti I slomiti se, a da bi ga on, prihvatljiv I poželjan za CIA, mogao naslijediti, to je njegov plan I san, u tome je bit ove priče koju ispričah. Inače, svaki član SDP je, baš kao I svaki član DPS-a, potpuno korumpiran, svi drže visoke I moćne pozicije u mafijinoj strukturi ili im se nadaju.
7. Kakva je crnogorska opozicija ? SNP, NOVA, Pokret za promjene ?
ODGOVOR: Sve je to udba, sve su to udbini projekti I udbina ostvarenja. Pri ovome ja ne optužujem najveći dio njihovih članova, oni mogu biti u zabludi, ali ja nikako ne. Najveći saradnik Đukanovića je uvijek bila SNP sa pređašnjim, ali I sadašnjim njihovim stvarnim liderom Peđom Bulatovićem kao I današnjim gluma-guma-liderom Milićem. Đukanović jednostavno naruči I plati ponašanje SNP I to se na tanjiru javnosti servira, uvijek je to tako I bilo. U istoj ulozi je velikosrpska Amfilohijeva SPC u Crnoj Gori, ali I crnogorska CPC! Odatle vam potiču i sve nanovije priče – sukobi, lažne naravno, o crnogorskom jeziku, crkvi, zastavi, himni, ali I još mnogo toga. U istoj poziciji je I NOVA, a najogavniji je Medojevićev “Pokret za promjene”, ali I nekolike promovisane i lažne nevladine organizacije, u prvom redu MANS, ili tek jedan sramotni Crnogorski helsinški komitet Slobodana Franovića. Sve vam je u Crnoj Gori režirano, namješteno, I sve to brekće i smrdi funkcionišući, ali ide, kreće se po želji I narudžbi Mila Đukanovića.
8. Nedavno je najavljeno formiranje nove, građanske partije sačinjene od mlađih ešalona nevladine organizacije Forum 2010. Kako gledate na to ?
ODGOVOR: Odmah da vam kažem – nikako. Sa druge strane to vam svjedoči da su dosadašnji lažni “opozicionari I intelektualci”, a zapravo mafijaši, odavno istrošeni prekomjernom mafijinom upotrebom, da je članstvo takozvanih opozicionih stranaka počelo da čita prevaru u koju su teškom manipulacijom vođstava gurnuti, I da je Đukanoviću potrebna nova bokserska vreća za udaranje u vidu nove, ali lažne opozicione stranke, vreća koja će biti kao “opoziciona”, ali naravno, nemoćna. To će nas po ko zna koji put uvesti u mafijinu proizvodnju novog “opozicionog” lidera I njegovih saradnika, ponoviće se slučaj Medojević I tome slično, sve je to već dobro poznato, I još bolje opisano od moje strane. Mafijaški dupli štep to vam je to, štep koji je tek samo jedno od mafijinih crnih, sramotnih I podlih pravila I postupaka, ništa novo.
9. Kako ste se osjećali 21.maja 2006. godine na dan referenduma, kada su ideju čiji ste vi korifej preuzeli vaši najljući protivnici ?
ODGOVOR: Trenutak je da se podsjetimo na višegodišnje I konstantne Đukanovićeve laži u vezi referenduma kojeg je svakog uboga dana obećavao već sjutra, a referendum o nezavisnosti nikako da se desi! Zašto, odgovor je lak. U prvom periodu veliki je igrač u Srbiji bio Đinđić, između njih dvojice se razvilo prijateljstvo! Đukanović je bio uzor Đinđiću kako se može biti mafijaš, a od strane Zapada istovremeno biti prihvaćen kao “demokrata”. U toj kombinaciji nezavisna Crna Gora Đukanoviću nije trebala nikako. Onda se desila promjena. Od strane Đukanovića Koštunica je lažno optuživan da je novi Milošević, ali ispod te lažne kritike referendum je namjerno, čak I u verbalnoj komponenti postajao sve udaljeniji. Đukanoviću je Koštunica bio idealna meta za stvaranje laži I da prosipa glavnu: kako je, eto, on, u odnosu na Koštunicu, demokrata, pa je takva I Crna Gora!
Imali smo nevjerovatnu stvar da Đukanović u Briselu ili Crnoj Gori Solani priča priču o zajedništvu Crne Gore I Srbije, a čim Solana nije tu isti Đukanović mlati o referendumu kojeg istovremeno uporno odbija da sprovede. Kad ste čuli da je Solana ikad reagovao kritikom na otvorene Đukanovićeve svakodnevne I svakogodišnje laži? Nikad, a razlog se zna, nije zaludu rečeno: para vrti đe burgija neće! Solana je bio, I ne samo on, izvrćen novcem I od strane CIA, I od strane Đukanovića, drugog odgovora nema. A onda je, u nemogućim uslovima, I onim suludnim I pokvarenim evropskim 55% potrebnim I nametnutim za pobjedu na referendum, do refrenduma ipak došlo, ali zašto? Đukanović je bio siguran u referendumski poraz, radio je sve da do njega dođe I bio je javno razradio plan takozvane “sive zone”, odnosno “dobijanja” broja glasova koji bi bio ispod 55%, što znači da od nezavisnosti nema ništa, pa da on, kad mu se svidi, ponovo zakazuje referendum želeći ponovo da bude neuspješan. Ali, stvari su mu se otele kontroli, pobjeda je stigla I pokazala se onim što sam ja znao – smrtonosnom za Crnu Goru, a isto bi bilo I sa gubljenjem referenduma! Pod Đukanovićem Crna Gora je punih dvadesetdvije godine samo jedno – mafijaški brlog!
10. Mnogi Vas kritikuju da ste i vi pružili ruku Milu Đukanoviću, kada ste početkom dvijehiljaditih sa njim oformili manjisku Vladu ? Zašto ste to učinili ?
ODGOVOR: Mi nikada sa Đukanovićem nijesmo formirali vladu, ali znajući da neprestano laže o referendumu, da ga planski I namjerno beskrajno odgađa I izbjegava, tada smo, u tom vremenu koje navodite, nakon tek završenih izbora I odbijajući da u vladu uđemo, nakon toga dali podršku njegovoj manjinskoj vladi sporazumom koji je imao samo dva člana od kojih se, u drugom članu, nalazi njegova suština: da mi dajemo parlamentarnu podršku manjinskoj vladi DPS samo u trajanju od 365 dana u roku kojih je vlada dužna da pripremi I održi referendum o crnogorskoj nezavisnosti! Potpisali su, ali znali smo da će slagati, da od referenduma neće biti ništa I da ta činjenica može izazvati kod njih teški poremećaj. Ali, tako nije bilo, za referendum su očekivano slagali, ali je mnogo prije isteka roka predviđenog sporazumom Đukanović, ne pitajući nikoga u svojoj “stranci” u sred Beograda potpisao izdajnički Beogradski sporazum kojim je promovisana državna zajednica Crne Gore i Srbije! Mi smo istog časa zbog tog sramotnog čina obalili vladu Filipa Vujanovića, ali su oni nastavili protivustavno da vladaju još mjesecima, a sve uz punu podršku I zaštitu Evropljana I Amerikanaca! Takođe, DPS je ostao led ledeni, niko ni pisnuo nije protiv Đukanovića ama ni riječ kritike, naprotiv, Đukanović je kao grandiozni lažov dobio grandiozne DPS I SDP ovacije! Mi smo, sa Bulatovićevim SNP I ostalima nakon pada vlade postali parlamentarna većina, ali iz te kapitalne činjenice ništa izvučeno nije, upravo zahvaljujući permanentnoj opstrukciji lidera SNP Predraga Bulatovića, to vam je to. On je čak odbio I da pokuša da formira vladu I bude njen predsjednik odbijajući naš predlog pod lažnim izgovorom da SNP ne priznaje Đukanovića kao predsjednika Crne Gore pa od njega ne može tražiditi mandat za sastav vlade! Istina je sasvim drugačija, Bulatović je bio I jeste Đukanovićev čovjek, eto!
11. Zašto ste odustali od politike i zamrznuli rad Liberalnog saveza ?
ODGOVOR: Naš cilj zamrzavanja rada je bio jasan: da kao jedina istinski demokratska I državotvorna stranka u Crnoj Gori pošaljemo poruku na sve četiri strane svijeta kako u Crnoj Gori ne postoje ni elementarni uslovi za bavljenje politikom, naprotiv, da ih uopšte nema I da Đukanović u korijenu ubija I namanji pokušaj da se ti uslovi stvore. Takođe, da se I na taj najočigledniji, I najpošteniji, I najhrabriji način javnostima Evrope I Amerike kaže kako Crnom Gorom vlada mafija koju Zapad sramotno I fukarski podržava I da je upravo ta činjenica najotvorenije I najogavnije zapadne podrške mafiji temeljna kob Crne Gore, ali I čitavog regiona. I što se desilo? Taj naš fenomenalni čin dočekan je opštim mukom regiona, ali I Evrope I Amerike, mukom totalne podrđke mafijašu Đukanoviću, ledenom šutnjom koja dokazuje da se u region I Evropi naređuje iz jednog centra, a tahj centar je – Vašington!
Ja politiku nijesam napuštio, ja sam samo odbio da budem učesnik jednog namještenog fudbalskog meča u kojem je jedan tim fudbalski,to jeste moj, a drugi je hokejaški, to jeste Đukanovićev koji protivnika mlati sa hokejaškim palicama I laže da je to fudbal, a tu I takvu “utakmicu” navodno sudi od strane hokejaša odavno kupljeni sudija, to vam je bio Solana! Najveći fenomen I izdaja je u tome što crnogorska publika, umjesto da navija protiv hokejaša I upadne u teren, I satre ih, ona čitavo vrijeme urla navijajući za hokejaše sve nastojeći da postane kupljena od njih I to korupcijom, ili na bilo koji drugi način.
Nijesmo mi ukinuli LSCG nego je LSCG u zamrzavanje doveo narodni masovni, moralni, I lični kukavičluk, I sramotno crno račundžijstvo I golo interesdžijstvo ogromne većine stanovnica I stanovnika Crne Gore, to je jedina istina. Nekad su Crnogorci bili narod hrabrih, danas je to narod, čast malobrojnim izuzecima, teških kukavica, blefera, moralnih ništavila, I to je sama srž čitavog crnogorskog problema, a to mafija odlično zna I svakodnevno podupire, zaliva, I održava.
12. Šta je za Crnu Goru značio Liberalni savez ?
ODGOVOR: LSCG je fenomenalno, jedinstveno, neponovljivo I najljepše iskustvo ne samo Crne Gore, nego I regiona u dvadesetom vijeku. Svega toga ne bi bilo da mene nije bilo, I jedini pravi odgovor je da je LSCG moje lično I genijalno umjetničko djelo! Pokreta kakvog nije postojalo niđe na teritoriji bivše nam zemlje! Ja to danas mogu reći, jer stranke više nema, nju je ubila ne samo mafija, nego kompletna Crna Gora! Ono što znam je istina da, ako ikad iko ponovo bude mislio da Crnu Goru, već decenijama i odavno mrtvu oživi, jedini kameni I divni stepenik sa kojeg može krenuti u gradnju novih stepenika do temelja satrte crnogorske Slobode je čarobno I čudesno djelo LSCG I kompletna njegova divna politička I ljudska ostavština spašena od mafijaškog uništenja. Vidite, I čovjek, I politika kad ostanu bez morala, istog časa postaju zločinci I zločin. Ogromna većina liberala bijahu I ostadoše Ljudi, naravno, ne nikako oni koji su nas izdali I prodali kao što je to uradio bivši politički lider LSCG Miko Živković iz Kotora!
13. Kako će izgledati naredna decenija Crne Gore ?
ODGOVOR: Nikako! Ovaj jezivi odgovor potiče iz poštene definicije njenog dvodecenijskog stanja, ali I definicije njegovih uzroka, a uzrok je samo jedan: nepostojanje morala, patriotizma I hrabrosti, a to znači nepostojanja poriva za oslobođenjem I Slobodom, nepostojanje poriva za otpor I tuču nego masovno postojanje želje za pljačkom, mafijom I sebeprodajom njoj, I ne samo sebe već i komletnih sopstvenih familija! Pogledajte samo naš sramotni univerzitet, pogledajte te sramotne jadove od profesora, a pogledajte studente, suočimo se sa činjenicom da, osim svega drugoga, mafija ima I jedan svoj “univerzitet” koji se zove “Univerzitet Donja Gorica” čiji je vlasnik šef mafije Milo Đukanović! Koji bi pošteni roditelj ikad uputio dijete u takvu “školu”? Pogledajte udbašku Dukljansku akademiju, a pogledajte isto takvu Crnogorsku, pogledajte brojna udruženja, o medijima da i ne govorimo, i? Đe se gođ okrenete vidite samo mafiju presvučenu u udbu I narod koji to zlo – hoće!


Responses

 1. Prije svega svaka cast mladom Marko Milacicu koji je imao hrabrosti da objavi integralni intervju i to u novini koja je iz Srbije. To je veliki i neopisivi pomak. Niko iz Crne Gore, a kamoli iz Srbije u dnevnom listu u poslednje vrijeme nije objavio ovako cjelovit intervju sa Perovicem.

  Slavko po obicaju. Svaka cast !

 2. Zaraza odavno datira. Kulminirala je u epidemiju.
  Nije da nema lijeka. Poznat je, ali nema dovoljno onih koji bi ga primijenili.
  Niko se nidje nije slucajno nasao.
  Kad bi se tamo njima analiziralo porijeklo, mnoge stvari bi nam bile jasnije.
  Iver ne pada daleko od klade.
  Narod jos pamti ko su im bili roditelji i djedovi, ali su se uvukli u svoju kukavnu ljusturu i sapucu o gadostima koje znaju.
  Sotone radjaju sotone, mnoze se geometrijskom progresijom, a imaju neodoljivu zedj za vlascu iz koje crpe svoju moc.
  Tamo njima je rodno mjesto mafija i udba. To im je umjesto majcinog mlijeka.

 3. Odličan interviju, zadovoljstvo je bilo pročitti .
  Milačić je izgleda svakako antirežimski novinar , ali mi malo čudno djeluje pa ne mogu do kraja da ga definišem . Ne izgleda mi baš sasvim stabilan , pa se bojim da je i protiv režima krenuo u trenutku kad se poljuljao . Viđećemo .
  Ako raščisti sa Piškom Perovićem i njegovim čaušima štoprave stranku zvanu “15%” , biće nešto od njega valjda .

 4. Evo i ovaj je raščistio sa njima , heheheh .
  http://www.vijesti.me/vijesti/raonic-lose-plasirana-informacija-novoj-partiji-clanak-50107
  Nijesu mu ponudili da bude lider , pa neće kod njih .

 5. Meni je ovaj mali Milačić totalno kul i izgleda zrelo. Čini mi se da mudro vaga. Nadam se da će ISTINA prevagnut. A, ako ne, da smo zdrao, nit prvi nit poslednji koji bi razočarao.

 6. Bravo SHATA ! Kao u uvijek, kao sto znas !

  Milacicu, cestitke za sjajan posao koji odradjujes u ovoj smrknutoj Crnoj Gori.

 7. Lopovi ovacijama dočekali lopova!

 8. ВЛАСТ И НАРОД

  Великаши шта то у4инисте
  Црну Гору у црно зависте,
  Завадисте народ црногорски
  Међусе се кољу вуци горски.
  Ви сте Црну похарали Гору
  Привели је страшноме умору
  Распродали што се продат може
  А народ је осто го до коже.
  Ево има двије деценије
  Народ битку за опстанак бије,
  А владари и њихова клика
  Раде како каже Америка.
  Од поносне војске црногорске
  Направисте слуге прекоморске
  Па сад туђем служи интересу
  У гробу се наши преци тресу.
  Довели сте народ до безнађа
  Због небитних ситница се свађа
  Брат са братом због странке не збори
  Не пише се добро Црној Гори.
  Ја се бојим грађанскога рата
  Ђе брат на свог удариће брата,
  Сотона ће земљом да завлада
  До покоља доћи ће и јада.
  Но народе куцни се у главу
  И поврати свога рода славу
  У глас кликни :Помози нам Боже
  Само слога спасити нас може.
  Пробуди се роде црногорски
  Ником немој бити слуга дворски,
  Врати слогу, сјети се предака
  Ил ти нема напријед помака.
  Омладино што си ућутала?
  Зар ти немаш својих идеала?
  Глас дигните за слободу борци
  У памет се браћо Црногорци.

  Д ЦИЦМИЛ
  БУ2

 9. Nesumnjivo, svaki Slavkov intervju uzburka javnost zato sto niko vise ne smije da kaze istinu ili je ona definitivno pretvorena u laz.

  Zato je Slavko uvijek potreban javnosti i medijima u analizi politicke situacije u Crnoj Gori i regionu.

  Novinar Milicic je dobar, ali Sonja Radosevic je neprevazidjena sto se tice osmisljavanja intervjua sa Slavkom Perovicem.

 10. Bravo Slavko,

  I bezgrešno poručuje da se kod takve osobe radi o najvećoj dubini ljudskog nemorala, što se proteklih dvadeset godina svakodnevno javno dokazivalo I potvrđivalo Đukanovićevim svakodnevnim djelovanjem.

  A dje to kao u Gori Crnoj zatvorenik u celiji umjesto da bude cuvan da bi ga
  stigla ruka pravde bude ubijen od ruke onih koji ga cuvaju.

  A dje to kao u Gori Crnoj direktor zatvora unaprijed okvalifikuje samoubistvo
  zatvorenika,pa naknadno bude angazovan patolog koji kaze knjiski slucaj
  nasilne smrti.A dje to osim u Gori Crnoj upravo oni koji angazuju patologa ne
  budu zadovoljni bas njegovim vjestacenjem i angazuju u istom rangu drugog
  vjestaka koji im djelimicno usvoji zelje o mogucem samoubistvu.

  A dje to no u Gori Crnoj na ovaj nacin cuvaju bivseg tuzioca iz slucaja laznih
  optuzbi Haruna Hadzica i drugih iz SDA,bivseg sekretara Skupstine Cg koji
  se rasipao sredstvima poreskih obveznika,bivseg i sadasnjeg predsjednika
  izborne komisije za B.Polje.Na ovaj nacin se cuva muz i otac sluzbenika
  drzavnog i osnovnog tuzilastva i brat predsjednika osnovnog suda u
  Podgorici.

 11. Pokusaji da se minimizira ili uvijeno kriticki olabavi efekat Slavkovog intervjua, ovog ali i onih proslih, su pucnji u prazno.

  Mehanicki, i po njihovom bezvrijednom sablonu, pojedinci sebi daju za pravo da budu gurui i poznavaoci svemoguceg, sveokruzujuceg, pa tako usput i slucajno “supstance” koja se zove demokratija.

  Gotovo je komicno drzati lekcije o tzv.transformaciji Slavka Perovica u nesto sto on nikad nije bio…Ali, kad se hrabro zgrabi tastatura, opsesivno i patoloski, ispise se toliko besmislica da se prosto pitamo da li je istorija pocela od juce, ali se samo nekako nama cini da nije. 🙂

  Svi ti danasnji ucitelji i savrseni poznavaoci demokratije zaboravljaju (namjerno) 90-te, kad su bili obicni salonski zlikovci, koji su 16 puta dnevno ejakulirali na govore Slobodana Milosevica, nasladjivali se nesrecom i zlom koja se nadvila nad raspadajucom Jugoslavijom, iz cijih rusevina se uzdizalo crno zlo fasizma, gazeci krv nevinih i grobove ubijenih kao da je to nista, i sve u ime nekog viseg cilja, gdje su ONI veci i visi u odnosu na ista ljudska bica sa kojima su do juce zivjeli zajedno.

  Cutati i gledati zlo, a ne reci nista, je saucesnistvo u zlocinu.

  I, dodjosmo do dana danasnjeg, dana Gospodnjeg 2011, kad svi oni koji su uzivali duboko u ekstazi nevidjenog zlocina, odjednom pretvore u duboke mislioce, pravednike, proroke , One-Koji-Sve-Znaju , “korektore” razuma i svijesti, racionalne i slijedbenike “by template” filozofije, i da kazu da je Slavko Perovic nesto sasvim drugo danas od onog sto je bio nekad, da je pao pod uticaj ovog ili onog…i da ne nabrajam te cinicne gadosti koje su samo otrcane fraze ljudi ogranicene pokretljivosti sive mase i krutih hemisfera u njihovim lobanjama .

  Slavko Perovic i LSCG su bili uvijek borci za istinu, borci za jednakost, nosioci pravednosti… Da bi ste se borili za istinu, morate uvijek nesto da radite, da sklanjate blato sa Istine na koju je olos nemilosrdno baca . Boriti se za istinu je dinamika. Ako se ne borite, laz osvaja…To je kao licna higijena: bicete cisti onoliko koliko radite na tome da vas voda dotakne.Laz je poput prljavstine – ne morate nista da radite, a nakon 5 dana cete biti prljavi.

  Ovo pisem samo iz razloga da svako uoci podvalu i laz,koja se kao paucina hvata po svim forumima, dok se napada Liberalni savez i Slavko Perovic.

  I prije nego sto ispruzite prste i ruke da pokazete na toboznju Slavkovu gresku, transformaciju ili bilo sta sto izlazi iz vasih podlih i jadnih umova, pogledajte te ruke , pa se pogledajte u ogledalo, i sve dok ne uocite koliko je crnilo i sivilo na vama, vi ste obicne zivotinje bez savjesti i ljudskosti .

 12. Nekima je lako nagudjivati, na meku duseku , sve cibuk puseci i dok borba traje metka ne opalivsi.
  Kad se sve na bojistu slegne i kad opasnost prodje izviruju iz svojih sigurnih i ugodnih skrovista, neistroseni, ne umoreni i krecu u “osvajanje” slobode i pametuju.
  Te da je bilo nako bilo bi ovako i obrnuto, mrse li mrse.
  Ali ni mi nijesmo pilad da se u kucine zaplicemo.

 13. Gospodine perfect stranger

  ISTINA nikako ne moze da ponizi, naprotiv, jako je lekovita! Sve sto je napisano je potkrepljeno dokazima! Ne vidim razlog za kritiku!

 14. nema opravdanja za prestanak borbe.mi vise nijesmo vazni, vazna su nasa djeca.zato se vrati da nastavimo borbu za nase ideale

 15. Današnja Crna Gora nema nikakve energije pobune, niti patriotizma, I u tome je ogoromna razlika ove današnje I one Crne Gore koja je imala neopisivi Liberalni savez, višegodišnju trajnu pobunu, I mene lično kao svoju ogromnu, ali I posljednju šansu. Umjesto da se oslobodi mafije, Crna Gora joj se sva prodala. Danas, ona nema I ne želi nikoga novog, ona hoće I želi da ostane trajni Đukanovićev privatni posjed stečen neviđenom, otvorenom, I bezočnom Đukanovićevom otvorenom pljačkom.

  Mozda si Slavko malo rekao.Sam te Djukanovic iz dana u dan demantuje,On
  je nervozan kao nikad do sad.Koristi neprimjerene rijeci cesce no ikada.On
  vise nikome ne vjeruje.Jedino penzionerima porucuje glasajte me,pokrao
  sam vas ali cu vam mrvice davati redovno.A mladima bili oni studenti ili djaci
  porucio je da sjedeci u kaficima ga ne kritikuju vec da osmisle neku novu
  ideju za biznis i dodju kod njegove familije da zaloze sto im je preostalo da
  im oni iz Prve banke daju kredit za taj biznis.Ukoliko je dobar i profitabilan
  oni ce im ga preoteti a ukoliko promase uzece im zalog.Inace su im svakako
  sve uzeli.

  Pogledajte paniku koja ih je obuzela na pojavu telefonskih listinga za
  razgovore koji su obavili Luksic i Rocen sa D.Saricem.Ubise se od muke
  da dokazu da to nije tacno.U normalnim zemljama to bi bila samo vijest kojoj
  mozda niko ne bi poklonio paznju.Kod nas znajuci da je ministar turizma
  Nenezic vlasniku Safetu Kalicu u Razajama uz puno pohvala otvorio hotel
  ni izjave specijalnog tuzioca,ni bahatog Veljovica ni petljavine od strucnjaka
  Boljevica nece pomoci da me razuvjere u istinitost ove informacije.

  Kad je neko objelodanio snimak svadbe Safeta Kalica na kojoj su se veselili
  sef obezbjedjenja Mila Djukanovica Ljubisa Mijatovic i sef odeljenja u ANB
  Zoran Lazovic tada je VDT-a Ranka Carapic tvrdila da je snimanje bilo
  nezakonito iako je vidljivo kako Kalic puca pred policijom iz dugih cijevi.Kad
  je neko VDT-u Ranki Carapic dostavio audio zapis razgovora policijskog
  sluzbenika koji je na raskrsnici Ribarevine zaustavio Nasera Keljmendija sa
  inspektorom ANB-a Vlatkom Rakocevicem dje inspektor policajcu daje nalog
  da Keljmendija pusti jasno je o kakvim kontaktima je rijec.Kad uprava policije
  kod tog Vlatka Rakocevica odrzava kolegijum u onako raskosnom ambijentu
  a da se niko ne zapita odakle novac za to onda je jasno zasto je sve ovo
  ovako.

  Djukanovicu je samo bilo vazno da opljacka pare a sve ostalo sto se desava
  je proizvod trgovine koja se tim krvavim novcem desava.

 16. Crnogorci kad mislite da promijenite vlast ,evo svudje u okruzenju se promijeni vlast po nekoliko puta u CG nikad,ali do god bude ovakva opozicija izigravala svojim prisustvom demokratiju i davala legitimitet u parlasment eto ovi jos 100 godina ,zato dignimo svi glas i pozovimo te lazne demokrate da napuste parlament.BOJKOT BOJKOT

 17. luksic i rocen su kiksali…..udba odavno prati ljude u dup-es….marovic je i dalje na meti prati se svaki njegov korak i njegove familije,sef mafije ne vjeruje nikome i nista ne prepusta slucaju anabela mu redovno dostavlja izvestaje o radnjama svojih posto je takozvana opozicija bezopasna.Svaki razgovor ima kad pozeli zahvaljujuci spijunima u mobilnim mrezama.

 18. Postovani , ovako nepozvana i moze se ciniti nicim izazvana osjetih potrebu da iskazem jasno i glasno svoj stav u pogledu stanja nam u lijepoj Crnoj Gori.
  Stav koji ne moze nikome naskoditi jer sam jedinka i nikakva snaga ne stoje iza mane osim nadam se snaga istine a ona je najjace I najteze oruzje.
  Ponukana brojnim , vecinom negativnim reakcijama na brojnim mjestima a povodom poslednjeg intrevjua gospodina Slavka Perovica , uocila sam potrebu vecine stanovnika Crne Gore da pronadju imenuju i po mogucnosti spale ili kamenuju krivca za stanje koje su relano gledajuci , sami birali .
  Vidim da bi , vecini, kako Srbima tako I Srbogorcima te novopecenim Crnogorcima , u toj ulozi , glavnog krivca , najbolje odgovarao licno gospodin Perovic.
  Toliko srdzbe , gnjeva , bijesa I mrznje koje iz sebe ispustise , kao jedino sto je u njima preostalo, odavno ne prokipje , cak ni kada je u pitanju licno onaj koga navodno oznacavaju kao glavnog krivca -Djukanovic.
  Pitanje , koje slijedi samo po sebi jeste –otkud tolika negativna energija prema osobi koja nije vise u politickom zivotu Crne Gore I prema partiji koja nije vise aktivna,.
  Po meni je jedan i samo jedan odgovor moguc.
  Ocekujuci pad rezima Mila Djukanovica, postoji tenedncija sklapanja pakta izmedju nazovi umjernih Srba I umjerenih ,,Crnogoraca.,, I jedinima I drugima je zajednicka proslost .

  I jedni u drugi zele za sva vremena staviti ad acta pocinjene zlocine I zaboraviti saradnju sa mafijom.
  Ko ih u tome sprjecava , ko je taj ko moze, mora i smije govoriti o tome –oni koji su ostali svoji slobodni ljudi pa makara bio to samo jedan covjek, pet ili deset ljudi. Sasvim dovoljno.
  Kao neko ko nije pobornik bilo koje struje, ko smatra neophodnim oslobadjenje Crne Gore od mafije kako bi DRZAVA ostala I opstala , smatram smrtonosnim kombinacijom po drzavu Crnu Goru stvaranje bilo kakave koalicije kojom bi se pod tepih gurnula sramna proslost I najtezi zlocini koje je Crna Gora cinila.
  . Smatram pogubnim , pod okriljem navodnih masovnih protesta navodnih osvijescenih studenata smijeniti vlast I dozvliti njenim nosiocima , da nestanu zajedno sa onim sto su stekli na balog receno, nezakonit nacin, pljackom drzave.
  Neizbjezno je izvodjene istih pred sud.

  Za izvodjenje ne vjestackih, vec istinskih promjena Crnoj Gori su potrebni cisti ljudi , cisti u smislu da nijesu podrzavali velikosrpski zlocinacki projekat te da nijesu ucestvovali u mafijaskoj vlasti na bilo koji nacin. Sustinski, mali je broj onih koji pripadaju prosrpskoj opciji a koji su se javno izjasnili da su se ,, pomirli,, sa obnovom crnogorske drzavnosti.
  Crna Gora je , na zalost, ,,ubila ,, one koji su mogli biti nosioci zdravih promjena . Ubile sui h gore pomenute ,,struje.,,
  i . Nakon ovog intrevjua Slavka Perovica jasno je da bi stanovnici Crne Gore najsrecniji bili da nema ni ovo malo prezivjelih koji pamte.
  Crnu Goru cekaju teski dani-vidim, kako ce iz njih izaci uz gore opisano stanje ,-ne vidim.
  Kako rekoh, jedinka sam I mogu kao pojedinac , van svih obora , ciniti ono sto mislim da je ispravno –koliko je u mojoj moci sprijeciti falisifikovanje desavanaj prethodnih nam 20 godina.
  Sustinske promjene u Crnoj Gori nece biti bez promjene svijesti njenih stanovnika. Da je do toga dosla znacemo kada na lomacama javnih foruma ne bude gorjela istina. Ako to vrijeme docekamo .
  Pozdrav svim pojestiocima ovog bloga.

 19. Ali, oni se boje i ljudi koji ća u pola dana pola noći stat iza Slavka. A, zna se ko stoji danas uz Slavka, oni koji nemaju mrlje jedne na obraz, oni što im je savjest čista. E, toga se boje.

 20. Takođe, ovdje živi strahotno I totalno neobrazovan narod, I narod kojem je zakon – bježanje od istine!

  A kako Slavko drugacije tumaciti cinjenicu da ministarka obrazovanja sanja
  Vlahovic danas naglasava da izuzetno voli svoju malu i lijepu drzavu.Ona
  naravno ne osjeca da je ta drzava privatna i da je popljackana.Ona se ne
  pita zasto je njen duhovni vodja i sef mafije mnoge ljude a narocito Slavka
  i liberale upravo zato sto su voljeli tu svoju malu i lijepu drzavu nazivao
  nacional romanticarima,mudzahedinima i ustasama samo zato sto smo
  branili cast i dostojanstvo svakog stanovnika te male i lijepe drzave.

  A kako tumaciti danas vapaj DANU akademika Radovana Radonjica kojem
  ne smeta da mu u drustvu akademika budu nepismeni Jevrem Brkovic i
  slicni vec se danas kad to treba Djukanovicu odapeo strijele na iste one
  akademike CANU koji su i nekad kao i sad sve radili na stetu Gore Crne.
  Tom Radonjicu ne smeta prevara zvana auto put Bar-Boljari koju je upravo
  njegov sin Zoran u ime ministarstva saobracaja promovisao i ucestvovao u
  lazi da se autoput gradi cime je Konstruktoru i direktoru Zdericu omogucio
  da na berzi na spekulativan nacin prodaju akcije cija je vrijednost u prici
  pocetka gradnje porasla.

  A kako normalno odreagovati na cinjenicu da navodni strucnjak i sudski
  vjestak Boljevic izjavi da listing nije autentican a da specijalni tuzilac saopsti
  da je autentican i da potice iz uprave policije ali da su na njemu dodata
  imena Luksica i Rocena.Divim se profesionalnosti i brzini reagovanja
  gospode iz tuzilastva.Bas sam zabrinut zasto se ovako ne ponasaju kad
  treba otkriti istinu o smrti zatvorenika,naci one koji pale vozila Vijesti i
  one koji prijete novinarima i po ulazima batinaju vlasnike medija.

 21. Vrlo dobar komentar Sonje Radosevic. Apsolutno sam saglasan sa napisanim.

 22. Vlahovićka meni, blago rečeno, izgleda debilno.Nego, žali bože Radovana đe po stare dane tezgari kod udbašice Uljarević. Predaje u školu demokratije, a polaznici sve goli DPS SDP kadar. Eto kome on drži lekcije o demokratiji. Sve se to za sitninu prodalo, ka paščadima kosti bačaju im poslove. Gadluk. A, svjesni su oni i te kako da su niko i ništa, da su moralno propali, zato im Slavko i Slavkovi smetaju. Sve će to narod pozlatit.

 23. Đukanović je kao političar gori od svake duple nule, on političar nije, on je zločinac I mafijaš.

  I naravno kao takvom nije mu tesko da na javni servis tv Gore Crne dovede
  i zaposli novinare koji ce mu cuvati lik i djelo.A dje bi jos mogli raditi Nevenka
  Cirovic,Radojka Rutovic,Vesna Teric,Ratka Pavlovic i mladjani Andrija
  Nikolic.

  Upravo sam gledao emisiju dje drzavni advokat Nikola Martinovic udruzen sa
  voditeljem emisije u centar na tv CG hoce da pojedu novinara Dan-a zato sto
  je objavio listing koji je sacinio neko iz policije kako je potvrdila specijalni
  derzavni tuzilac Djordjina Ivanovic.

  Zamislite advokata koji ne postavlja pitanje da li je za dobijanje tih spornih
  listinga koje je policija djelimicno falsifikovala postojalo odobrenje suda ili je
  taj listing pribavljen protivzakonito.Zamislite novinara kojem nije bitno da li
  je policija na listingu koji je pribavljen moguce protivzakonito dodata imena
  premijera i ministra namjerno sa ciljem destabilizacije samog premijera od
  mozda sefa mafije vec mu je cudno da je to Dan uopste objavio.

  Mladjani novinar ocito naucen pogresno od Rutovicke,Tericke i Cirovicke
  vise vodi racuna o zastiti lika i djela vladajuce garniture a manje o javnom
  interesu za pravovremeno informisanje poreskih obveznika koji finansiraju
  rad njegove televizije a time i njegovu platu.

  Svakodnevno i bez izuzetka dokazuju da su placenici i sluge mafije i zato
  najvise vole raditi kod drzave jer tesko takvi mogu raditi kod privatnika.Evo
  najboljeg dokaza za moju tvrdnju i dolazak Rada Vojvodica u drzavni medij
  da bi sluzio sefu mafije.

 24. Svaki Slavkov javni nastup za njih je mucan upravo iz razloga sto svaki put apostrofira teme koje su za njih najbolnije. Vrijeme ranih 90-tih , rat za mir, deportacije , pljacka drzave , kriminal…. Samo Slavko i onaj dio LSCG koji je ostao uz Slavka imaju moralni kredit da govore o tome . To je ono sto njih najvise boli pa bi sve dali da ga nekako ucutkaju . Nisu uspjeli da ga kupe, ne mogu da ga povezu sa kriminalom, ne mogu da ga proglase izdajnikom , pa sta im drugo preostaje nego da po internetu blebecu sve i svasta skriveni iza laznih profila.

 25. sto se tice luksica ja vjerujem da je on ne samo razgovarao sa tom druzinom. u to vrijeme sarici su bili ” kontroverzni ” biznismeni ali jos ne i optuzeni za sverc droge, sjetimo se da su slikani na javnim mjestima, da se javno znalo da pomazu dps, vladu, nijesu se, dakle, krili. rocen i luksic su i tada bili visokopozicionirani u vladi, a za luksica zvanog lukasenko se odavno znalo da je djukanovicev nasljednik, a i djukanovic ga je sam predlozio za nasljednika na tom mjestu. luksic se sada zeli oprati i prikazati da je cist, a s vi drugi prljavi, kako bi ih na mig brisela pustio niz vodu. ni prvi ni zadnji put u crnoj gori. veljovic mu uzvraca udarac, naravno.

  @ inglush, novinara ne zanima ima li dozvole od suda ili ne. tuzilac je pozurio da odbrani luksica i rocena, medjutim, zaboravlja se da to nije njen posao, vec da istrazi stvar do kraja i pribavlja dokaze. to sto taj listing nije validan dokaz, odnosno ne moze se utvrditi da li je original, nije razlog za tvrdnju da LUKSIC I ROCEN NIJESU RAZGOVARALI SA SARICEM.

 26. U Crnoj Gori patriotizma niti želje za Slobodom – nema, sve je to ubijeno planiranim Đukanovićevim razaranjem Liberalnog saveza kao po Đukanovića I CIA opasne I reginalno vodeće patriotske, demokratske I državotvorne stranke, I nema nikakve šanse da se crnogorski patriotizam I želja za Slobodom I demokratijom vrate u neko dogledno vrijeme.

  Nema patriotizma ni zelje za slobodom jer jadnici nijesu na to navikli a i znaju
  da im to i ne pripada.Kako sluge mafije mogu zeljeti slobodu.Oni su kupljeni i
  nije posteno da budu slobodni.

  Laznih patriota koji svoj patriotizam svakodnevno naplacuju na drzavnoj kasi
  pljackajuci je ima na pretek.Oni su Goru Crnu zarobili kao plijen i ona im je
  krava muzara.

  Jos jedan policajac iz Rozaja koji je vjerujuci u pravnu drzavu progovorio o
  svercu dobio je prijetecu poruku.Naravno spakovao se i pobjegao u Evropu.

  Oko famoznih listinga iz policije koje su po izjavi Djordjine Ivanovic sluzbenici
  policije CG koji su imali pristup falsifikovali i dostavili listu Dan,pokazala se
  sva neorganizovanost i diletantizam nasih bezbjedonosnih sluzbi.

  Prvo tvrdnja policije da papir,raspored podataka i format listinga ne odgovar
  onima kakve policija ima u dokumentaciji da bi danas izasli sa informacijom
  da je listing iz njihove dokumentacije ali da podatci ne odgovaraju originalu.
  Znajuci kako je policija Budve hapsila Zvezdana Terzica a Veljovic izjavljivao
  nakon par dana da to nije on,otkrivanje ubica Scepanovica,Becirovica i
  Mijatovica u Budvi,ubistvo prilikom pljacke kladionice u Cetinju,neotkrivanje
  izvrsilaca paljenja vozila Vijest i ostalo ja licno nemam vjere u policiju.

  Postavlja se pitanje ko,kako i zasto je uradio ovaj listing i dostavio ga Dan-u.
  Dokaz da je Luksic bio pripremljen za ovo je i njegova izjava na konferenciji
  za stampu kad je on ustvrdio da je neko Dan-u,kojem on bas nesto ne
  vjeruje,podvalio.E sad je pitanje ko je to premijeru signalizirao da ce taj
  clanak pojaviti.Simptomaticno je da se on udruzeno sa Rocenom obratio sa
  demantijem.Valjda je normalno da on demantuje za sebe a ne da tvrdi i za
  Rocena nesto sto on ne zna sa sigurnoscu.

 27. Sto se brani luksic kad je to odavno u crnoj normalno da su krimosi dobri i zajedno odradjuju poslove sa vlastodrscima,pa i da je srpska udba dostavila listige kakve veze ima kad su oni tada saradjivali uveliko,jedan od dokaza da jos saradjuju sa mafijom je da su danas zavrsili oslobadjanje 4 takozvanih studenata iz Grcke,najvjerovatnije je to odradio sef partije jer on u toj nesrecnoj i korumpiranoj zemlji ima odlicne veze,cak je i mason velike grcke loze a i zna se koliko grckih sumljivih poslova je u crnoj.

 28. sve mafije su u krizi, protesti zahvataju kontinent sve vise. ovdje je za 15. decembar najavljen veliki protest. ono sto upada u oko je sve veca nezainteresovanost biraca na ” izborima ” u regionu i evropi gdje je izlaznost obicno jedva do 50 % ili cak manja, sto dovodi u pitanje legitimnost svake vlasti u tranzicionim mafijaskim drzavama. sta je sa apstinentima? jesu li bas toliko ravnodusni u ovim kriznim vremenima ili je to generalni stav prema svim partijama koje izlaze na izbore,izmedju kuge i kolere. mislim da je ovo drugo. vrijeme otkucava mafijama, tako i nasoj. ne zaboravimo da su sve mafijaske tranzicione drzave na preporuku EU ukinule cenzus za vazenje izbora, cime su priznale svu nelegitimnost svoje ” vlasti “, jer taj cenzus ne mogu prebaciti ni sa svim svojim ” koalicijama ” i ” parlamentarnom opozicijom “. narod ocigledno ne misli da su oni njihovi predstavnici. nemaju podrsku vecine. nigdje.

 29. Slavko napisa sledece,

  Krećem se Gorom, ja koji sam nekad imao u glavi stotine i stotine telefona, ja koji sam bio okružen mnogima koji mi se prikazivahu kao prijatelji, a onda me izdadoše, ja koji sam desetine hiljada okupljao na nezaboravnim mitinzima, ja koji bijah jedina nada i posljednja šansa Crne Gore, ja koji ostadoh – sam… e ta samoća je jedino istinito ogledalo Crne Gore, nje prepune štancovanih kanti dizajniranih i proizvedenih samo za jedno: da se u njima puni, čuva i umnožava mafijaški otrov, to je to, i ništa više! A ja
  srećan što sam sam, što sa sebe skinuh taj plašt crnog nesojstva koji mi podlo navlačiše, bez uspjeha, ada kako, punih dvadeset godina. Ne slomiše me, ne pobijediše, ne poniziše oni mene, nego ja njih raskrinkah potpuno i do kosti, ali taj veličanstveni čin veličanstvene misije koju Gori darovah, ne ostavi skoro nikakvog traga osim kod malecnog broja pojedinaca i pojedinki, onih u čijim očima vidite prezir prema mafiji, ali i vatru pobune, i duboko razočarenje spoznajom da je Gora, skoro do kraja, ispunjena i napumpana slugama, i nesojima, i kriminalcima, i špijunima, to je svakodnevica i svakogodišnjica u kojoj se jedva diše, ukoliko na ovom prostoru pluća uopšte i postoje…roboti su to!

  Da imao si nekad sve to ali danas nemas Slavko.Ti prijatelji koji te izdase
  podjose kod onih koji su im kuce kopali.Slavko ne zaboravi da je to los
  ljudski materijal i da drugacije niti je moglo niti ce ikada biti.

  Slavko moj kad bi ti trebalo ucrtavanje u DUP,legalizovanje divlje gradnje,
  povecanje dozvoljene kvadrature gradnje,oprastanje komunalija,brisanje
  iz kaznene evidencije,drzanje presuda u fiokama do zastare i slicnih usluga
  koje mafija cini onima koji su te izdali onda bi ti bilo jos jasnije ali i tuznije za
  eto su oni pristali biti sluge te mafije.

  Ti i mi koji te podrzavamo smo srecni sto nijesmo sa njima i sto nam ne
  navukose crni plast nesojstva svojstvenog ovom podneblju dje je cojkanje
  zanimanje a na prvoj provjeri dokaz nistavnosti i glibeza.

  I budi ponosan na taj mali broj ljudi u cijim ocima si vidio prezir prema mafiji,
  prema njihovom krvavom novcu i njihovim kriterijumima zivota jer ih TI i MI
  drzimo za SPIJUNE I NISTAVILA.

  Hajde Slavko da probamo da malo sacekamo i vidimo kakav ce im svima
  zajedno biti kraj.Valjda su za veci prezir ti koji su nas izdali od onih kod
  kojih su posli.

 30. A za Ranka i SDP kaze,

  Inače, svaki član SDP je, baš kao I svaki član DPS-a, potpuno korumpiran, svi drže visoke I moćne pozicije u mafijinoj strukturi ili im se nadaju.

  A kako drugacije objasniti direktorske pozicije navodnih regulatornih tijela
  koja oni zovu agencije ciji direktori imaju velike plate,dje su obicno zaposjele
  zene i ljubavnice mocnika DPSSDP-a i dje su mjesta predsjednika UO
  rezervisana za najvise funkcionere Milove i Rankove mafije.

  A dje kao u korumpiranoj drzavi moze da se desi da svaki i ama bas svaki
  visoki funkcioner iz vlasti ima prijatelja,partnera i sponzora koji za uzvrat za
  sponzorstvo koje daje tom politicaru dobija poslove koji se placaju novcem
  poreskih obveznika Crne Gore.Svjedoci smo svakodnevnih osporavanja
  odluka drzavne komisije za javne nabavke CG zbog nepravilnosti.Nidje kao
  ovde ucinioci takvih djela i prekrsaja se ne boje posledica samo zato sto su
  lojalni PRVOJ porodici.

  A dje bi kao sto je to slucaj u Gori Crnoj Zarko Rakcevic bio milioner,a dje
  bi osim u Gori Crnoj Profiter i njegovi brat i sestra bili milioneri,a dje bi neko
  samom cinjenicom sto je kum Djukanovica bio bogat i dje kao ovde bi mu se
  bivsa drustvena preduzeca poklanjala pod izgovorom uspjesne privatizacije.

  Samo ovde i samo ova mucenica Gora Crna sa njenim jadnicima ovo moze
  da gleda i trpi.

 31. Sad bi da podmetnu da je Slavko iz cistog hira zamrzao rad LSCG a on na to
  odgovara,

  Nijesmo mi ukinuli LSCG nego je LSCG u zamrzavanje doveo narodni masovni, moralni, I lični kukavičluk, I sramotno crno račundžijstvo I golo interesdžijstvo ogromne većine stanovnica I stanovnika Crne Gore, to je jedina istina.

  A zasto niko ne pita dje se djedose one nase perjanice kojima smo bili dali
  da vode opstine.Dje je nas Gojko Pejoviciz H.Novog,iz Kotora Miko Zivkovic,
  Nikola Samardzic,iz Budve Vesna Radunovic,iz Cetinja Sasa Aleksic iz
  Niksica Vera Miljanic i Labud Sljukic.Ne mogu naredati mnoge clanove LSCG
  kojima je Slavko neograniceno vjerovao i na cijim predlozima je zasnivao i
  mozda kljucne kadrovske odluke.

  Odvelo ih je crno racundzistvo i golo interesdzijstvo pravo u krilo mafije za
  cim su i dok su bili sa nama zudjeli.

 32. Sve se to zove smetlištem crnogorske istorije. Jedan dan će nam svanut, a ko će ih se sjetit? Nikad i niko. Tamo njih.

 33. Bas tako “dobri moj” englezu..!

  A jd enam je Stevo, pardon Srelo.. Isuse, zaboravih mu i ime.

 34. Moram prenijeti komentar
  Nebojse Medojevica koji je u jednoj polemici juce na svom Facebook-u napisao :
  ‘Ja niejsam na prodaju..a takva prica kao tvoja samo pomaze eopstanak mafiajskog rezima..Ako se ja i PzP budemo pitali, kao neki sto su 2001, Milo pada..ja necu uzeti pare i otici vani..to ti mogu obecati’
  pa nakon trazenja pojasnjenja sta je htio reci , nastavlja :

  ‘Nedzade, to je stvar proslosti..o njemu ce suditi istorija..ja s e bavim sadasnjosti i buducnosti ovog naroda..ako ja budem u prilici u kakvoj je bio on 2001 godine,. mogu d aobecam da s enecu tako ponasati..i necu brinuti o sebi i svoom intersu ‘

  Ovo sve prenosim iz razloga sto je to profitersko licemjerno smece formiralo stranku kada je LSCG zamrznut nebi li zakucio liberalne glasove , Pih !! Nadam se da ne postoji niti jedan cestiti liberal koji bi ovoj prevarantskoj partiji mogao dati glas !

 35. PS : Nadam se da je svima jasno da je Medojevic opisivao Slavka , taj uvod sam preskocio prenijeti

 36. U pravu je kela kad rece da mu je ovaj mali Milacic sumnjiv i pored napadnog antirezimstva poslednje godine dana.
  Bjese li to onaj isti momak sto je na drzavnom mediju napao Daily News Montenegro, pozivajuci na linc glavnih komentatora tog, sada vec bivseg, portala. A to ne bjese tako davno.

 37. Posmatrac! a nas ne interesuje sta prica medo

 38. LSCG je fenomenalno, jedinstveno, neponovljivo I najljepše iskustvo ne samo Crne Gore, nego I regiona u dvadesetom vijeku. Svega toga ne bi bilo da mene nije bilo, I jedini pravi odgovor je da je LSCG moje lično I genijalno umjetničko djelo!

  Slavko svidjalo se to nekom ili ne bas tako je.

  Ja licno mislim da je ovo sti si izjavio potpuna istina i cinjenica a posto se
  cinjenice ne dokazuju mislim da ne treba vise o tom diskutovati.

  Naravno licno cijenim Miroslava pokojnog Vickovica i sa puno tuge u srcu
  ga se sjecam.Vazda ce me njegovo postenje i cast podsticati da treba bez
  obzira na vrijeme i uslove iznad svega braniti te velike ljudske osobine koje
  su njega olicavale.

  Slavko moj kad si se cudio dolazeci sa Cetinja u Pg dje podjose onoliki ljudi
  koji su te podrzavali,kad si rekao da se bojis da su sad od onih STOTINU
  koji ti se javljaju DEVEDESETSEDAM UDBA-si potpuno te razumijem i mislim
  da si i u ovoj procjeni,ne zeljeci uvaziti evidentan krah ljudski,ti optimista.

  Ne Slavko moj,ti se malo kreces i ne vidis ko sa kim sjedi i druzi se u zelji da
  od mafije dobije mrvice sa njihovog stola.Nikad i nicim ti ljudi koji bi bili samo
  statistika Gore Crne ne bi bili interesantni vladajucoj olosi osim kao cilj ka
  slabljenju cak i zamrzutog simola straha za njih,LSCG,ciji su oni ako su ikad
  iskreno bili pristalica ili clan.

  Kad bi tim huljama dao sansu da ti objasne razloge izdaje tvrdim ti da bi te
  rasplakali svojim lazima u koje si i oni sami uvjereni hrleci samo ka mafijaskim
  krvavim NOVACIMA.

 39. Kad su te Slavko pitali sta mislis o mogucoj novoj politickoj stranci koja bi se
  formirala iz sadasnje UDBA-ske druzine a ti odgovorio sa

  Odmah da vam kažem – nikako. Sa druge strane to vam svjedoči da su dosadašnji lažni “opozicionari I intelektualci”, a zapravo mafijaši, odavno istrošeni prekomjernom mafijinom upotrebom, da je članstvo takozvanih opozicionih stranaka počelo da čita prevaru u koju su teškom manipulacijom vođstava gurnuti, I da je Đukanoviću potrebna nova bokserska vreća za udaranje u vidu nove, ali lažne opozicione stranke, vreća koja će biti kao
  “opoziciona”, ali naravno, nemoćna.

  Sad sam odgledao na tv Vijesti emisiju Prizma dje su gostovali Sasa Zekovic,
  Dragan Soc i Predrag Boljevic u funkciji komentarisanja pojave tel listinga
  koji su proglaseni falsifikatom.Emisija je bila o7.decembra 2011 god. a ja
  je odgledao danas 09 decembra kad se definitivno zna da je policija sporni
  listing dostavila samo policiji Hrvatske na njihov zahtjev.

  Zekovic kao clan savjeta za gradjansku kontrolu rada policije uporno i cak
  usudjujem se reci bolesno tvrdi da je sve uradjeno iz kako tvrde partnerskih
  obavjestajnih sluzbi iz okruzenja da bi politicki naudili Crnoj Gori.Cak je javno
  upro prstom na Srbiju za koju smo danas saznali da im nije dostavljano.On
  je svo vrijeme branio neodbranjivo i sve zasnivao na zavjeri protiv CG.

  Dragan Soc je razlozno stavio na razmisljanje mogucnost podvale spolja i
  okarakterisao je manje mogucom i podvalom za unutrasnje obracune.Za
  njega je prvo obracanje policije sa tvrdnjom da to nije njihov dokument i
  naknadno priznanje da ipak dokument jeste njihov ali da su u njemu
  ucinjene izvjesne dopune.On je iskljucio potrebu spoljnih institucija da u
  istu ravan stave Rocena koji je dugo u javnom poslu i Luksica koji jeste
  bio ministar i desna Ruka Djukanovica ali koji kod ino faktora nijesu u istoj
  poziciji kad im se cijene minuli i buduci rad i ocekivanja.

  Predrag Boljevic koji je odmah nakon pojave spornog listinga pozvan kao
  ekspert telekomunikacija i sudski vjestak izjavio da je dokument falsifikat.
  U ovoj emisiji je rekao da je listing falsifikat na formatu koji je pripremila
  policija za dalje koriscenje u tuzilackim radnjama.U jednom momentu je
  pokusao ovaj listing banalizovati do mjere da se on moze naci u mnogim
  fasciklama u sudskim predmetima u koje je on imao uvid.Reagovali su i Soc
  i Zekovic i demantovali ga.Eto zamislite sudskog vjestaka koji ne zna kako
  izgleda policijski dokument koji on sjutra treba da vjestaci.I on je bolesno
  opterecen zavjerom protiv Gore Crne i to iz ljubomore Srbije prema nasoj
  demokratiji i dobrom zivotu.

  Mislim da je Zekovic i zasluzio one prijetnje koje je dozivio zbog njegove
  seksualne orjentacije jer ovaj gmizavac koji je u tom savjetu u ime NVO
  sektora i ne zasluzuje bolje.

  Iako se ne slazem sa Socevom politickom orjentacijom tu emisiju kako
  svojom pravnickom tako i ljudskom pozicijom ucinio je podnosljivom.Sva
  kazivanja su bila suvisla i odgovornost locirana na tenkistu Veljovica i
  UDBU koja je pokazalo se mozda vrlo svjesno van ovog slucaja.

  Ova prdibuba od Boljevica je ta buduca partija koja bi trebala da prica
  UDBA-sku pricu da su ustvari svi isi i losa lopovska vlast i jos gora ucmala
  opozicija a da ce on i njegovi posteno obogaceni Rakcevic i Profiter Misko
  kao i trodupli spijun Grahovac donijeti Gori Crnoj promjene,Jedini je uslov
  da Prvoj familiji i Prvoj banci ne fali dlaka na glavi.

 40. Kad Slavko kaze

  Pa molim Vas, kako je moguće danas je u Hagu, opravdano naravno, jedan Mladić I Karadžić, a da tamo nije završio jedan Dobrica Ćosić ili jedan Veljko Kadijević, ili jedan Milo Đukanović? To sve razotkriva! Rušenje Jugoslavije bio je najdublji I dugo planirani američki cilj, a suštinski antievropski čin, taj američki antievropeizam je samo njegovo jezgro, njemu služi i Milo Đukanović.

  Izmedju ostalih americkih zahtjeva i poslova koje je radio Djukanovic je i
  posao sa cigaretama koji je protivno sankcijama UN radjen prema Italiji a
  onda nadalje u EU.

  Zna se da je EU na sudu dobila odstetu od USA jer su firme Philip Morris i
  Reinolds prodavale fantomskim firmama cigarete koje su preko Crne Gore
  prebacivane u Italiju a onda dalje u EU kroz zajednicko trziste jer unutar ne
  postoje nove kontrole.

  Naravno te americke kompanije su imale profit ali su ovde imali profit mnogi
  koji su bili inviolvirani u ovaj posao.Svakako Djukanovic koji je teritoriju Crne
  Gore stavio na raspolaganje bjelosvjetskim bitangama imao je najvecu korist
  ,minimalnu taksu formalno je imala i drzava da bi se lazno prikazivalo da je to
  posao drzave,Jovica Stanisic licni Djukanovicev prijatelj i USA covjek koji je
  kad je doslo vrijeme organizovao rusenje Milosevica,koji je u ovaj posao
  nakon nerazjasnjene likvidacije Radovana Stojicica i Vanje Bokana ustolicio
  svog igraca Stanka Subotica Caneta.Zarko Markovic direktor Zetatransa
  cija su skladista u Baru,Zelenici i Podgorici koristena za skladistenje i novu
  markaciju robe kako bi se unistio trag porijekla je dobio dio kolaca nakon
  cega je firma prodata Blagoti Radovicu a dio kasnije Intereuropi Kopar.Dio
  kolaca je dobio i Miroslav Ivanisevic koji je tada nadzirao drzavne finansije i
  koji je drzavne racune na uslugu davao za ove poslove.

  Kad se sagleda odnos medjunarodne zajednice prema nasem regionu vidi
  se jasno politika razlicitih arsina.U srbiji su procesuirani i osudjeni Slobodan
  Milosevic kao predsjednik drzavne zajednice,Milos Milutinovic predsjednik
  Srbije,Sainovic potpredsjednik vlade SR Yu,general Ojdanic nacelnik GS
  vojske SR,general VJ Lazarevic,general policije Lukic,nacelnik DB Stanisic,
  pomoc Stanisica za spec operacije Simatovic i mnogi drugi.U BiH iz redova
  srba Karadzic,Plavsic,Krajisnik,generali Mladic,Krstic,Tolimir,Galic i drugi,iz
  Hrvatske mnogi,samo fukara iz Gore Crne koja je misleci da radi dobru stvar
  potrcala da ugrabi Dubrovnik.nije docekala da je ruka pravde milujuci
  odvede u Hag na zasluzenu kaznu.

  Kad razmislim bolje mozda u redovima fukare koja zivi na ovim prostorima
  tuzilastvo u Hagu nije moglo naci ljude koje su nasli kod drugih optuzenih
  da im saradjujuci upotpune optuznice i dokaze protiv nase fukare,Naravno
  znam i uvjeren sam da su to htjeli znajuci koje sve mehanizme imaju USA i
  EU su mogli to potpomoci da bi se i Djukanovic i ostali zasluzeno nasli medju
  zidinama Sheveningena dje bi se druzili sa onima sa kojima su razorili nasu
  lijepu Yugoslaviju.

 41. A na pitanje Slavku kako vidi buducnost Gore on kaze,

  Ovaj jezivi odgovor potiče iz poštene definicije njenog dvodecenijskog stanja, ali I definicije njegovih uzroka, a uzrok je samo jedan: nepostojanje morala, patriotizma I hrabrosti, a to znači nepostojanja poriva za oslobođenjem I Slobodom, nepostojanje poriva za otpor I tuču nego masovno postojanje želje za pljačkom, mafijom I sebeprodajom njoj, I ne samo sebe već i komletnih sopstvenih familija!

  Sramni javni servis tv Gore Crne i najcrnje cijelo popodne vrti telop na prvom
  programu da je Gori odobren datum pregovora.Laz,laz,laz i samo laz.

  Gora mucena je u istom statusu u kojem je bila do sad.Slusao sam i vidio
  izjavu predsjednika EU savjeta Van Rompuja koji je precizan a to glasi-
  -NAS CILJ JE DA U JUNU OTVORIMO PREGOVORE SA CRNOM GOROM
  Samo ovde CILJ je tacan DATUM.Vec dalje pojasnjenje da je CG ucinila
  dosta u reformama ali da do ovog ROKA treba da dokaze implementaciju
  valjda bi trebalo biti jasno da je to USLOV da bi se taj CILJ dostigao.

  Samo u Crnoj i najcrnjoj tenkista moze da jednom ustvrdi javno da sporni
  listing nije njihov i da je falsifikat,da kad se ukljuci tuzilac prizna da je njihov
  ali da svi detalji iz sadrzaja nijesu njihovi i da u pokusaju lazi saopsti da je
  taj sporni listic poslat po zahtjevu partnerskim sluzbama u regionu.Naravno
  znajuci da tenkista laze,u sto smo se mogli uvjeriti do sad mnogo puta od
  posjete izbornom stabu DPS-a u Mojkovcu do sjeckanja usi bosnjaku u
  Bukovici u ratnim 90-im,novinari raznih redakcija su se obratili policijama iz
  regiona i iz BiH,republike Srpske,Hrvatske,Slovenije i Srbije dobili odgovor
  niti da su trazili niti im je netrazeni izvjestaj dostavljan.Znaci mali prevarant
  uhvacen u velikim lazima.

  Samo u Gori moze da se desi da Vanja Calovic sa druzinom ispred vlade
  napravi performans a da niko iako mu je pred nosom iz te vlade ne pridje
  da vidi o cemu se radi i eventualno reaguje.Naravno ne smiju jer su se u
  sadrzaju performansa prepoznali mnogi a prozvani SEF,MINISTAR,USKO,
  CISTACICA,SEFICA CISTACICA I NEPOMENIK se tacno zna ko su.
  Naravno a ko bi bio sef no SOTONA a ko bi bio ministar no ROCEN,a ko
  bi bio usko no radijator DUSKO,a ko bi bila cistacica no ucviljena VESNA
  a ko bi bila sefica cistacica no nasa zorna RANKA a nespomenik je naravno
  BRANO.Cascavaju se zeljama da dugo zive i da cerece Goru do mile volje
  a da kumovi koji rade ZUTO i BIJELO nekako izbjegnu poceru koju im je
  zla Srbija napakovala jer da su oni tu MINISTROV Cemax bi gradio i radio
  auto puteve a i budzeti opstina ne bi imali deficite.

  Ako tenkista odluci Vanja Calovic bi mogla radi vrijedjanja njegovog boga
  dobiti neku bezbolku po glavi od NN izvrsioca,biti joj zapaljen auto ili joj
  moze biti podmetnut eksploziv iz fabrike iz Berana slican onom kojim su u
  vazduh dizata vozila bivsih policajaca ili poslovni prostori svjedoka saradnika
  u slucajevima svrca narkotika.Moze joj se desiti da joj neko od rodbine
  prozvanih iz ZVIJEZDA GRANDA hrabro pridje iza ledja i sutne je nogom po
  guzi zbog respekta prema njeznijem polu.

 42. I na pitanje Milacica kako vidi buducnost CG Slavko dodaje,

  Pogledajte samo naš sramotni univerzitet, pogledajte te sramotne jadove od profesora, a pogledajte studente, suočimo se sa činjenicom da, osim svega drugoga, mafija ima I jedan svoj “univerzitet” koji se zove “Univerzitet Donja Gorica” čiji je vlasnik šef mafije Milo Đukanović! Koji bi pošteni roditelj ikad uputio dijete u takvu “školu”? Pogledajte udbašku Dukljansku akademiju, a pogledajte isto takvu Crnogorsku, pogledajte brojna udruženja, o medijima da i ne govorimo, i? Đe se gođ okrenete vidite samo mafiju presvučenu u udbu I narod koji to zlo – hoće!

  I desi se dereatizacija koju saopsti sef mafije,I niko ama bas niko od dezurnih
  intelektualaca,akademika i slobodnih novinara ni da zucne.

  I desi se famozni listing.Niko ama bas niko od onih koji hoce i podrzavaju
  ulazak u EVROATLANTSKE integracije ne zucnu da se sa ovakvim sluzbama
  ne moze tamo.

  Svi ama bas svi jurnuse na medije ne bi li im kako suzili prostor sloboda da
  bi suzbili moguce pisanije o njihovom sefu Milu.

  A novinari ne umiju da im odgovore da je Asanz aferom Wikiliks uzdrmao
  sve obavjestajne sluzbe svijeta i da niko ama bas niko nije javno saopstio
  da treba novinarima i medijima suziti prostor djelovanja sto ne znaci da tajno
  bas to ne zele.

  A kakvi casni roditelji i kod kojih postenih profesora skoluju i vaspitavaju
  svoju djecu.Malo toga ima u Crnoj Gori.Svi znamo da je i vecina profesora
  sa drzavnog univerziteta u sluzbi mafije i njenog sefa.A sta je radio Predrag
  Ivanovic,Gordana Djurovic,Bozo Mihailovic,Andjelko Lojpur,Vujica Lazovic i
  mnogi drugi.A zamislite Ustavni sud u kojem sjede sve partijski vojnici pocev
  od Ilickovica,Latkovica,Radovica do poslednjeg.

  Ovaj narod to hoce i jedva ceka da neko iz tog kumbulja ispadne nebi li se
  kako ugurao na to upraznjeno mjesto.Hoce zlo voli i prizeljkuje.

  Evo je nocas javljeno iz svih policija regiona da niti su trazili niti dobili od
  policije taj famozni listing razgovora Darka Sarica.Ocito da je tenkista ovog
  puta nedje napravio gresku i bolesna opsesija o zavjeri protiv sefa mafije
  koja je uvijek imala prodju ovog puta je zaglavila.Kad je tenkista Veljovic
  onom nesretniku iz Bukovice seckao usi a izjavio u sudu u B.Polju da to
  nije cinio i to mu sud uvazio pomislio je da njegove lazi imaju dugacke noge
  medjutim ovog puta mu je lazima izgleda dosao kraj.I vrijeme je ukoliko se
  ne ispostavi da iza svega radi interne upotrebe stoji sam sef pa tako i
  tenkista prezivi..

 43. A kad Slavko kaze –

  Vidite, I čovjek, I politika kad ostanu bez morala, istog časa postaju zločinci I zločin. Ogromna većina liberala bijahu I ostadoše Ljudi, naravno, ne nikako oni koji su nas izdali I prodali kao što je to uradio bivši politički lider LSCG Miko Živković iz Kotora!

  Ustvari oni nestaju.Bioloski su zivi trosak i teret svojoj porodici ali su smrdljivi
  korov koji svako izbjegava,Jedino su mafiji mafijina dekoracija koju zalivaju
  splacinama.

  Pogledajte studentski pokret koji je navidan od UDBE da naraslu negativnu
  energiju isprazne vodeci ih na proteste koji nemaju zahtjeva da bi se moglo
  od vlast cekati ispunjenje.Pokret vode podmladci DPSSDP-a koji prethodno
  od UDBE dobiju kompletan plan dogadjanja i tako ga sprovode.Navodno su
  dogovorili da udruzeno sa ubijom slobodnih sindikata to izvedu.Mislim da ce
  se nesto navodno u poslednjem momentu desiti odnosno da im nece odgovarati radnici zahtjevu koji ce po njima mozda cak imati i politicku
  dimenziju i protest ce ostati samo na teledirigovanim studentima koji traze
  toplu vodu i miran san a o poslu,studentskoj nejednakosti,korupciji na
  univerzitetu u njihovo ime Ranko i Djukanovic ce raspravljati na radnom
  rucku u prisustvu uglednih sluga rezima iz matice,PEN-a,akademija i svih
  drugih hulja u ovom drustvu.

 44. E taj tenkista je 1995g pitao svog sofera, ;koje je ovo jezero; kad su prisli sutomoru.A vidite danas! organizuje svadbu u Dubai,kupuje stanove ;prijateljicama;,nova kola,i td… NJegovi pomocnici i nacelnici slave zaradjeni milion po podgorickim lokalima.E kukala majka ovom narodu kada se ovakvi kreteni,olosi i sisnjari obogatise

 45. Narode,

  nije trebalo dugo da se razotkrije da su na celu studentskog pokreta
  UDBA-ske hulje koje su dobile nalog da naraslo nezadovoljstvo kod
  mladih ljudi umrtve.

  Objavili su da nece biti udruzenog protesta sa radnicima a i ukoliko
  im Igor Luksic javno obeca da ce im obezbijediti toplu vodu nece ni
  od protesta studenata nista biti.I to saopstise nakon sto vecinom
  UDBA-skih glasova u tom svom tijelu odlucise.

  Jedan od vodja,odnosno onaj kojeg izgleda UDBA nije uspjela kupit
  se oglasio jer je shvatio da je izmanipulisan od SDP-ovca Golubovica
  i drugih studenata iz foruma mladih vladajucih partija.

  Ipak se pokazalo istinitim da su najveca prijetnja svim promjenama pa
  i kod nas ustvari MANGUPI U SOPSTVENIM REDOVIMA.

  Zapamtite dobro trenutno su najtrazeniji ljudi bivsi sef obavjestajne
  sluzbe Albanije i bivsi sef obavjestajne sluzbe Muamera Gadafija.Ne
  bio ja u kozi sefova obavjestajnih sluzbi sotone Djukanovica kad na
  njih dodje red a mora kad tad doci.

 46. Jovović izjavljuje da mu je žao Golubovića, aktivistu SDP. Žao mu je poltrona koji ne dozvoljava radnicima, političkim neistomišljenicima da se pridruže studentskom protestima.Ne bi me iznenadilo da Jovovića uskoro vidim kao aktivistu SNP, a Golubovića đe odrađuje pripravnički u ministarstvo unutrašnjih poslova sa 80% naknade i naravno obećanim radnim mjestom na neodređeno. Slavko, svaka ti je sveta. Teško nama nema nam spasa. Slavko odmrzavaj LSCG e ćeš nas, normalne, nać zaleđene. Slavko i da nas je 2% imamo šanse, ako ništa ono bar da se nadamo.

 47. A, što se tiče Saše Zekovića, taj više i ne krije da je peder. Njemu, Cimbaljeviću i ekipi je obezbjeđena diskrecija u slučaju svađa i raskubanja izazvanima bolesnom ljubomorom koja je tipična za homoseksualce. Sad i kad se podžapaju sa ljubavnicima mogu mirne duše da obrnu policiju i da znaju da će problem biti riješen u najvećoj diskreciji.Sve ima cijenu, pa i homoseksualnost. Naravno, ovo ne važi za svakog homića i svaku lezbejku. I tu je prisutna svevišnja hijerarhija. E, ovi dvojica su se muški izborili. Sa Veljovićem su na speed dial.

 48. Gradjani,

  cutnja o smrti u zatvoru u Spuzu.Ne zna se uzrok ali upravnik zna da nije
  ubistvo vec samoubistvo.Naravno uz pomoc tuzioca pokusavaju ubijediti
  dr,Miodraga Soca koji je vjestaceci smrt napisao da je to knjiski primjer
  nasilne smrti da je smrt mogla nastupiti samoubistvom za sta su pribavili
  UDBA-skog vjestaka dr Cukicku da to stavi kao mogucnost.I na tome se
  stalo znajuci da ce drugi dogadjaji ovaj staviti po strani.

  Naravno ovako je ubistvo Dragana Becirovica prijatelja i partnera sotone
  Djukanovica potisnuto u drugi plan novih dogadjajima.Oni su se redali
  da ih je tesko pobrojati.Bilo je ubistvo Scepanovica u Budvi,ubistvo na
  Cetinju kosarkasa Jovanovica prilikom pljacke kladionice,Ubistvo u setnji
  po Miloceru turiste Mijatovica i da ne redam vise.

  U medjuvremenu je na nekoliko lokacija po svijetu pohapsena nasa radna
  snaga koja trbuhom za kruhom tesko zaradjuje novac vrseci kurirske
  poslove za narko bande.Oni taj krvavo zaradjeni novac donesu u voljenu
  svoju da bi ulagali naravno znajuci da moraju dio dati UDBA-skim huljama
  koje ih reketiraju.

  I na kraju se desi LISTING.Dok sam slusao da nam opasnost prijeti od
  hegemonistickih namjera Srbije nijesam se brinuo ali kad sam sad cuo od
  visokih funkcionera policije da nam je i nas doskorasnji prijatelj Hrvatska
  od skora postala neprijatelj i da je njoj slat sporni listing a da ga je mozda
  ona zloupotrijebila ja sam jako zabrinut za Goru Crnu.Sta li se moglo desiti
  da ta ljubav splasne.Moze li biti da su Hrvatska i Srbija u ljubavi i da Gora
  Crna mora od toga obavezno imati stetu.

  Mozda bi ova prica mogla proci u nekom djecijem vrticu jos kad bi je pricao
  Veljovic drzeci u ruci onaj tenk cija borbena svojstva je izucavao na vojnoj
  akademiji koja bi u slucaju zahtjeva od svoga sefa Mila rado demonstrirao
  nad nama.Njemu bi djeca povjerovala jer su mu i bosnjaci iz Bukovice 90-ih
  vjerovali dok nijesu osjetili krv na usima i shvatili da im je rezao usi.I mnogi
  gradjani Gore Crne koji sve ovo vide a cute kad dodje red na njih da im
  tenkista secka usi po necijem naredjenju shvatice da im je bolje bilo da dizu
  glas protiv ovog cuda dok druge terorisu jer kad bude dosao red na njih
  nece preteci niko ko bi njih podrzao.

 49. Odavno li je dosao KRAJ samo nije imao ko da saopsti. Usta su debelim flasterom zacepljena.
  Sramotnoj Cukickoj to nije prvi put, stekla je rutinu, izvjestila se, jer je u crnoj odavno uspjeh i veliko dostignuce umrijeti prirodnom smrcu, a tamo ona vjestaci kako mafija na vlasti to zahtijeva. Doci ce vrijeme da ta olos polozi racune. Doduse nije sama ima ih jos i zna se to u crnoj kako vjestace unazad desetinama godina.
  Cak je mafija na vlasti i van granica crne naredjivala kakvi izvjestaji vjestaka treba da budu, i to se zna, pricaju oni od kojih je to zahtijevano.
  Kukavni crnogorci kojima su usta puna price o junastvu ne smiju ni “a” da kazu.

 50. Narode,

  gledam na tv Vijestima informativnu emisiju u pola 7 kad se odjednom na
  ekranu pojavi slika biznismena Nasera Keljmendija.Okrenem se oko sebe
  da utvrdim dje se nalazim.Posumnjah da nijesam na imanju Rakocevic kod
  Mojkovca u vlasnistvu inspektora ANB-a Vlatka Rakocevica u starom drustvu
  Veljovic,Rakocevic,Golubovic,Lazovic i Keljmendi.ustanovih da sam u svom
  domu i na srecu sa svojima.

  Voditeljka tv Vijesti je obavila intervju sa biznismenom Keljmendijem.Tvrdi da
  je on trgovac i da nikad nije trgovao narkoticima.Poziva i prozina sve sluzbe
  da ako imaju saznanja u suprotno da to javno saopste.Ne trazi da to bilo
  kako stite ni sluzbenom ni drzavnom tajnom.Svaka mu cast.

  Kad sam ranije pisao da sam od mog dobrog prijatelja bosnjaka koji zivi u
  Sarajevu dobio informaciju da je on iako odavno zivi u BiH glasao na
  referendumu malo sam sumnjao.Tada mi je rekao da im je prev autobusima
  organizovao i platio bas Naser Keljmendi a da su dnevnice u gradovima dje
  glasaju dobijali od politickih aktivista.

  Evo posteni trgovac Naser izadje javno i saopsti da je nakon rata na Kosovu
  on kao i mnogi sa Kosova dosao u Crnu Goru.Hvali se prijemom.Kaze da je
  u medjuvremenu stekao prijatelje a i zavolio Crnu Goru.Zbog navedenog je
  kaze glasao na referendumu naravno sa DA i da je finansijski pomogao taj
  proces.Priznade javno da voli automobile i zene.Jedino sto nam nije rekao
  kako zaradjuje toliki novac za tako skupe automobile.

  Valjda je Naser vidjevsi da je u ovoj nesrecnoj drzavi dovoljno biti kum,
  partner ili se bar pozvati na prijateljstvo sa Djukanovicem i samo smisliti
  laku laz o stecenom bogatstvu a sve ostalo je posao UDBE.Da tu laz vrlo
  lako pretvore u istinu i da niko ama bas niko vise je ne provjerava.A kad
  tu laz ovjeri kao slucajno sotona Djukanovic onda se ne bojte ni daljnjih
  provjera Veljovica,Carapicke niti bilo koga drugog.

  Ajde ako bog da da nedje skoro kod nas vaskrsne i Bin Laden.Evo zadnja
  nekolika dana nemamo nikava iznenadjenja.

 51. Da nas ubijede da je Keljmendi čist… pa ovo su totalne budale. Cane Subotić je ovako mlatio pa dobi po prknu.Ne baš dovoljno, ali dobi. Meni samo nije jasno ako je albanac s Kosova kako je moga da glasa za nezavisnost Crne u goru Kukavice?

 52. Strašnu li si sudbinu izabrala Goro Crna i tvrdoglavo je, mehanički, uporno sprovodiš. Koliko li je primitivne sebičnosti u tome, koliko zlomisli, koliko samoubilačkog, kako uživaš u samouništavanju, u evropskoj istoriji takva sudbina niđe drugo, sem ođe, poznata nije.

  A dje jos moze biti ove zabokrecine da predsjednik rukometnog saveza CG
  bude desna ruka Ceka cetnika Dacevica,da prda Predrag Boskovic jos i
  bude zastupnik drzavnog kapitala u rudniku uglja u Pljevljima.Ta prda je
  bila u Brazilu da bodri rukometasice.I naravno one su izgubile.

  A dje jos no ovde moze biti da se desi zeljeznicka nesreca sa mnogo mrtvih
  a da ministar ponudi ostavku i da je i dan danas na istoj funkciji,Isti taj covjek
  uporno i bezocno vara ovaj narod sa kompjuterskim prezentacijama buduceg
  auto puta Bar-Boljari po onoj za djecu prici AKO BUDETE DOBRI IZGRADICU
  GA.

  A dje jos no ovde moze se desiti da covjek kojem je prvo zaposlenje bilo u
  vladi ne trepne i izjavi da je on nasledno bogat i tako pravdajuci sumnju o
  porijeklu miliona evra zadovolji narod,policiju i tuzioce.

  A dje to no ovde moze biti da su ljudi koji nemaju dana staza,ljudi koji su po
  ulicama dilovali devize danas imaju neprocjenjivu vrijednost i nemaju uopste
  bojazni da ce ih neko kontrolisati samo zato sto glasaju DPS i podrzavaju
  javno da se cuje lik i djelo sotone Djukanovica.

  A dje to osim ovde moze UDBA-ski inspektorcic iz Mojkovca da stekne tako
  bogatstvo i da napravi onakav ranc kakav je napravio Vlatko Rakocevic.I
  on po uzoru na Djukanovica veli da je izdavao svoju kucu za sta naravno
  nema nikakve papire i dokaze ali je i on vidjevsi od Djukanovica izjavio to
  i ne boji se bilo kakve istrage porijekla novca.

  A dje no ovde moze da se desi da direktor policije,nekadasnji pjesadijski
  oficir VJ koji je prelaskom u policiju uznapredovao do mjesta direktora,
  prvo zlostavlja ljude iz reda nacionalnih manjina,prijetnjama ih ucutka,uz
  podrsku korumpiranog sudstva te optuzbe zavrse bez presude iako se
  ne spori postojanje zlocina kod tog inspektorcica UDBE sa kojim zajedno
  ucestvuju u izbornom procesu u Mojkovcu organizuje kolegijum a sve to
  gradjani placaju i gledaju cuteci.

  A dje to osim ovde moze da se desi da cuveni Naser Keljmendi dobije
  prostor na tv i bez trunke stida sipa u oci gradjana Crne Gore lazi uz
  put cikajuci zvanicnu vlast da im je on kupovao,prevozio i sam glasovao
  na referendumu.Eto materijala za protivnike samostalnosti ko je kako i
  zasto glasao na referendumu.

  Bilo kako bilo fakture ce dolaziti jedna za drugom.Nas nervozni ex premijer
  ce vjerovatno dati u zadatak nekom od UDBA-skih kontakata Keljmendija
  da mu zatvore gubice jer ce morati kao i ostali KUMOVI za BELO i ZUTO
  da bjeze glavom bez obzira.Nama kojima je Gora toplina ostaje tuga za
  neostvarenim i radost sto je ta olos vazda bila daleko od nas.

 53. A, sad će da uslijedi četnička retorika da je šiptarija kosovska izglasala nezavisnost Crne u goru Kukavice, a da je Milo za uzvrat priznao nezavisnost Kosova. A, de smo mi Srbi u svemu tome? Sprdnja, časti mi. Samo Veljović i njegov novi menadžment na čijem je čelu Cimbaljević i logističarem Zekovićem mogu da nas izvuku. Evo na primjer ka u Belgiju. Zemlja je bila bez vlade skoro 2 godine, prijetilo joj, po ustavu, da pripadne Holandiji. I ko je spasi? Talijan, homoseksualac koji ne priča flamanski koji inače govori 2/3 stanovništva. Ovo i nas čeka, samo što će nas zapas kakva porno zvijezda. Sve je puklo, načisto.

 54. Strašnu li si sudbinu izabrala Goro Crna i tvrdoglavo je, mehanički, uporno sprovodiš.

  E kuku i lele nama za vijek vjekova.

  Kad su pitali Djukanovica odakle mu novac da kupi onaj skupi sat BREGUET
  TOURBILION on je odgovorio da je on nasledno bogat i da je kroz bavljenje
  politikom upoznao ljude preko kojih danas realizuje svoje biznis ideje.On pod
  tim ne misli na Stanka Subotica sa kojim je svercujuci cigarete preko Crne
  Gore i ne placajuci poreze i akcize ustvari popljackao taj novac.

  Kad je prije neki dan svrseni ekonomista napisao da vec dvije godine on
  uzaludno aplicira za posao u raznim firmama CG odgovorio je Djukanovicu
  na njegovu kritiku da mladi umjesto sto sjede po kaficima treba da traze
  posao.Do sad jos nijesam cuo poziv Djukanovica da tu svoju dobrodusnost
  realizuje zaposljavanjem nekod od tih kod svoje familije u Prvu banku.

  Kad je to nedje osim ovde moglo da se desi da covjek kojeg obradjuju sve
  regionalne bezbjedonosne sluzbe dobije prostor u medijima da se obrati i
  da uz put zasoli politicku scenu Crne Gore tako sto je ustvrdio da je glasao
  pomagao finansijski i lobirao za nezavisnost Crne Gore.Shvativsi da je ovde
  najtrazenija legitimacija UCESTVOVAO SAM U STVARANJU DRZAVE bilo
  glasanjem,finansijskom pomocu ili pribavljanjem glasova od zaposlenih u
  svojim firmama,rodjaka ili komsija i time imate alibi za sve sto radite.I za zuto
  i za belo.

  Dragi moj Mondo kad nas svojom pomocu ucjenjuje ova protuva od Nasera
  Keljmendija i trebaju svi da nam trljaju nos.

  Sjedeci u drustvu jedan od prisutnih pita zar je moguce da Zarko Buric koji
  je u Njemackoj bio drvosjeca bude vlasnik svih velikih hotela u Podgorici.Na
  to drugi odreagova i veli bolje da je on no Anton Stanaj iz Rokspeda.Mislio
  je vljda na etnicku bliskost sa Buricem da mu je logicnije da on gazduje i da
  je to MANJE ZLO.

  Ja sam se umijesao i rekao da smo mi ovdje dje smo zbog MANJEG ZLA
  kada je 97 godine pobijedio Milo i da ja danas radije prihvacam VECE
  ZLO pa makar to bio i Stanaj jer ce se to vece zlo lakse promijeniti a nama
  je praksa pokazala da se tada MALO zlo do danas pokazalo NAJVECIM na
  svijetu.

 55. Kad prda iz DPS-a Rajko Kovacevic kaze-

  Motiv kosovskog biznismena Nasera Kelmendija za angažman u periodu obnove crnogorske državnosti služi na čast Crnoj Gori i svim njenim građanima,-

  Ovo dozivljavam samarom za sve ljude u Crnoj Gori pa ma kojoj partiji oni
  pripadali ili podrzavali.Naravno da mi je poznato i jasno da je Djukanovic da
  bi lakse vladao i cuvao popljackani novac napravio prciju u kojoj on i slicni
  njemu a ovakvi kao Keljmendi imaju sve.Imaj kuuce,automobile,zene i satove
  i policiju i sudove i tuzioce i fakultete.Trgovcu Naseru kako sam sebe voli da
  legitimise je i trebala ovakva drzava jer su mu vrata Kosova zatvorena,U BiH
  ce mu po rijecima direktora policije Lukaca kako izjavi skoro u Podgorici
  biti vrlo tijesno tako da je lukavom Naseru ova investicija kod Djukanovica
  ustvari bila ulaganje u buducnost.Naravno morace dio kolaca iz te njegove
  trgovine da daje za odbranu nezavisnosti..

  Paralelno sa tim u posjetu DANU dosla je zvanicna delegacija akademije
  nauka iz Albanije.Kakva sprdnja i vasariste koju organizuje ova vlast.Kad
  sam vidio akademike DANU koje su cinili Baco Mitric,Bozo Nikolic,Sreten
  Zekovic i Mladen Lompar a znajuci koga podrzavaju smucilo mi se na sve
  u ovom drustvu.Onda mi je jasno i koja je to svita iz Albanije kad prihvata
  da sa takvima opsti.

  E jadna Goro Crna sta si docekala,mozda ovo nije nista sta ces jos docekat.

 56. Na čast da mi služi Keljmendi. Meni, mom narodu i mojoj državi. Narode, đavo odnio šalu.

 57. Medojević tražio nazad glas od sebe i Marine , jer se LSCG usudio da vodi postizborne političke pregovore sa SNP . A danas vidimo da je ta ništarija , to smeće , radilo za zemunjce , oblačilo sako da mu Karić bači 50 maraka više , da je pregovarao sa Svetom Marovićem tajno da podrži prijedlog Ustava i za koliko para , a sad čitamo da je i sa Keljmendijem pravio dogovore . A Slavko Perović je odbio čak i da se sretne sa Ratkom Kneževićem koji je molio za takav sastanak . Eto ko su i šta su ti pljuvači po Liberalima i ” principijelne poštenjačine ” koje su Slavku svako malo nalazile da je ovo ili ono . Medojević Nebojša , Smet Bazdeljavi .

 58. Pretucen Jovo Kapicic u centru Beograda. Slomili mu nos i zatvorili oko.

 59. Gradjani,

  nocas su na javnom servisu gostovale vodje studenata.vidim da se Hodzic
  osvijestio i razdruzio od DPS-a.Kaze kad je vidio da neki clanovi kluba
  mladih DPS-a za noc trose oniliko koliko on zaradi za mjesec opsauljio se.
  Onaj drugi iz SDP-a Golubovic je mudar pa cuti,ustvari on je UDBA-ska
  hulja koja je tu da izmanipulise studente.

  Eto se Jansa zali da su Jankovicu pobjedu donijeli srbi u Sloveniji,a on je
  ustvari mislio na strance,odnosno ljude iz bivse yu koji tamo zive.Sramota.

  Vidim nocas da je tenkista Veljovic prihvatio otvorenu sjednicu odbora za
  bezbjednost kada se raspravljalo o aferi listing.Nesto se sprema cim on vise
  ne prkosi.

  Situacija je mnogo ozbiljna cim je Cane Subotic fiktivno prodao svoju vilu na
  Sv.Stefanu.Potvrdjuje to i cutanje glavnog kreatora svih zala u Gori Crnoj.

  Vidim takodje danas da je neko iz FS CG zvao Ivicu Osima da malo poradi sa
  nasim strucnim trenerima.Kad je odrzao lekciju Brnovicu da kad se vec u
  zao cas prihvatio selektorske funkcije,sto ce reci da nije trebalo mijenjat
  Kranjcara,trebao je malo vise pogledati Cesku a ne samo izjaviti da smo mi
  favoriti.Veliki Osim se sjetio i kiksa Dejana Savicevica kad je bez iskustva
  prihvatio voditi reprezentaciju Srbije i Crne Gore i kad je kako kaze Osim
  izgubio PET od mogucih SEST bodova od reprezentacije zemlje za koju cak
  mozda nije znao ni dje se nalazi.

  E kad kritiku uputi Ivica Osim onda nema ljutnje a ako to ucine nasi poznati
  i priznati fudbalski strucnjaci onda je to ljubomora i slicno.

 60. Postovani Slavko,

  kao i vazda, svaka čast za svako slovo, riječ i rečenicu, slažemo se snjom, podržavamo je i na žalost Crne Gore, tačna je do bola, do kosti, do srži!

  Vjerovatno pretpostavljaš, koja, kakva i kolika si nam inspiracija, tvoji intervjui, i kako djeluje ovakev intervju i njegovo objavljivanje, na onaj vjerni i pošteni dio Liberala, LSCG-e, koji i danas ostaju vjerni toj svetoj iskri istine i poštenja. Živio!

  Ljudske ljušture, u kojima obitavaju iskvarene amoralne sitnoprofiterske prodane duše, kod većine, velike većine naroda, u Crnu Goru, zapamtite jedinu moguću soluciju cijelog problema, višedecenijskog:
  BOJKOT I OTPOR STOKO ! !

  ŽIVIO LSCG !! ŽIVIO SLAVKO PEROVIĆ !!

 61. Slavko odlican kao uvjek do sad.Da ljudi u Crnoj Gori pazljivije citaju njegove tekstove ne bi se desavalo da udba tako lako odradjuje svoj prljavi posao.Pogledajte samo takozvane studentske proteste.Najavi se miting i kad se ljudi spreme u velikom broju da izadju slijedi nagla izdaja.Balon se vjestacki napuva pa se onda naglo izduva da ne bi doslo do eksplozije.Igra se jos od 1996 i koalicije Narodna Sloga uvjek igra na isti nacin.Podijele se uloge dobrih i losih momaka.Ne kazem da su svi upoznati sa igrom(vjerovatno je Slavko tek te noci 1996 shvatio da je Kilibarda policiski provokator).To je sve podpompgnuto takozvanim slobodnim medijima i takozvanim opozicionim politicarima PZP ili nevladinim organizacijama MANS kao i takozvanim sindikalnim povjerenicima.Cilj je izdusit opravdano narodno nezadovoljstvo i narodu poslat poruku da okove nikad nece skinut.Akteri se uvjek nagrade iza scene od opljackanoga novca i sve opet u krug.

 62. Spremaju otpremninu za Vesnu Medenicu. Šalju je u Rusiju za ambasadora, što će reći sad je vidimo i nikad više. Spremaju Milačićku za Sloveniju, pretpostavljam da se Đurovićka vraća i da će voditi evro integracije, što znači da Roćen ispada. Veliki je pritisak, to najbolje pokazuje i ovaj intervju sa Keljmendijem koji su morali odraditi. Zašto? Zato što su mnogo, ali mnooooogooo dužni Đukanoviću. Ovo je bio prenizak udarac namijenjen Medojeviću, ali više štete će nanijeti Vijestima, jer su pokazali ovim intervjuom da su na istoj ravni sa Pobjedom. Sve u svemu,od CIAe spremljeno crnogorsko proljeće dolazi, biće gadno. CEMI i udbašica Uljarević i dalje pokušavaju anketama da drže rejting Vujanoviću, da se spašava što se spasit može. Ali, kasno je, kasno.

 63. Medenici je nagrada, ukoliko je to tacno, da ide za Rusiju.
  To sto je mi necemo gledati to tamo njoj i odgovara, gledace je neki drugi.A i ona ce peceno i dalje gledati kao da je narodni heroj.
  Medenica i cijela kamarila treba da odgovaraju pred normalnim sudom, za sve sto je cinjela i sto nije, a trebala je.

 64. Slavko,

  svaka čast za tekst, ali ipak za razliku od Tebe ja vidim nadu. Studenti i ova mlađarija ipak imaju nešto iskonsko rekao bih LIBERALNO u svojim dušama. Daj bože da od njih krene i da dugovratog uskoro gleamo u hronikama suđenja kao Sanadera.

  Pozdrav,

  P.S.
  Čuh izraz sanaderizacija, a nama treba DEĐUKANOVIZACIJA i to sa mišomorom

 65. Prema zvaničnim statističkim podacima, Crna Gora je do kraja septembra inkasirala 650 miliona evra prihoda od turizma.

  to je šest odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Do kraja godine se očekuje da će prihod biti zaokružen na 700 miliona evra.

  Istovremeno, Hrvatska je do kraja septembra inkasirala 6,2 milijarde evra prihoda od turizma, za koji se očekuje da će do kraja godine narasti na 6,7 milijardi. Slovenija, koja doskora nije mogla ni da se poredi sa Crnom Gorom, je prihodovala 670,8 miliona evra.

  Albanija očekuje rast prihoda za 300 miliona, na 1,5 milijardi evra, dok je Srbija do kraja septembra od turizma prihodovala 735 miliona dolara.

  Prema podacima Monstata, Crnu Goru je do kraja oktobra posetilo 1,34 miliona gostiju koji su ostvarili 8,65 miliona noćenja. Domaćih turista je bilo 163,7 hiljada.

  Poređenja radi, Hrvatsku je u prvih osam meseci posetilo 8,31 milion turista, od čega 7,1 milion stranaca, a Albaniju skoro tri miliona gostiju, od čega 2,2 miliona iz inostranstva.

  Resorni ministar Predrag Sekulić je istakao da je rast prihoda prvenstveno posledica privlačenja turista veće platežne moći iz zemalja Evropske unije, odakle je došao svaki četvrti gost.

  Ekonomski analitičar Siniša Lekić ističe da je ovogodišnji rezultat impresivan, ali da je Crna Gora i dalje daleko od željene milijarde evra prihoda na godišnjem nivou.

  On objašnjava da Crna Gora “uz aktuelnu ponudu smeštajnih kapaciteta ne može ostvariti veći prihod. Pre svega, nedostaje više hotela sa četiri zvezdice ili sa pet zvezdica, a s tim u vezi potrebno je što pre omogućiti ulazak lou kost aviokompanija na crnogorsko tržište”.

  Lekić dodaje i da je “zabrinjavajuće što se minimum trećina prihoda od turizma ne oporezuje, to jest završi u sivoj zoni i u džepovima onih koji su nelegalno izdavali sobe, držali ugostiteljske objekte i pružali druge usluge turistima. Inspektora je ove godine bilo na terenu, ali njihov učinak nije bio zadovoljavajući”.

  BRUKA!!! Albanija dva puta vise,kako su nas unistili lupezi

 66. Ja bih upozorio postovane posjetioce ovoga sajta kao i samog Gos.Perovica licno,da je zadnje vjema da se nesto ucini povodom stanja u kojem se nalazimo i koje nimalo nije slucajno,nego potpuno zasluzeno!Ne bih trosio rjeci o vladajucoj nomenklaturi,tu je manje vise sve poznato.Predlazem da se paznja usmjeri na jedan jako bitan dogadjaj koji nas ceka sledece godine,tacnije na solarni maxim 2013 i njegov pocetak decembra 21-23. 2012.
  Stanje crnogorske svijesti je nazalost na vrlo niskom nivou.Potvrdu tome mozemo naci na svakom koraku,pa cak i na ovom svetom sajtu.Toliko negativne energije usmjeren na racun neistomisljenika,prezira,prostacke podrugljivosti svjedoce o tome.Ja se izvinjavam ako sam nekog uvrjedio mojom konstatacijom..
  Svjetska vlada u sjenci vodi skriven rat protiv cjelog covjecanstva!To vise nije tajna.Ta ista tajna vlada preko svojih maskiranih programa brige za zdravlje, sprovode tihu depopulaciju planete-vakcinama,genetski modifikovanom hranom,hemikalijama koji se ispustaju u atmosferu avionima(u petak se mogla primjetii jaka aktivnost iznad Crne Gore,svaki od 12-13 aviona koji su preletjelii nase nebo ostavio je dvostruki bjeli trag )i naravno medijima cija je jedina svrha da siri strah,mrznju i dezinformacije..
  Nasa vlada participira u tim programima kao uostalom sve vlade novih balkanskih banana republika.Za svoju kolaboraciju su nagradjeni beneficijama koje nose vazne politicke funkcije.Uz to mogu da rade sto god hoce i da ne odgovaraju nikom za svoje postupke.Stanje se cini nepodnosljivim i bezizlaznim da nije jednog malog detalja koji se bezuspjesno skrivao od ocima javnosti!?A to je “Kvantni Prelaz”,Novo Doba”Dogadjaj koji ce nam svima izmjeniti zivote i koga se VLADAJUCE BEZBOZNE ELITE NAROCITO PRIBOJAVAJU.Suncev sistem ce proci kroz fantasticne promjene,pocev od 21 Decembra 2012 pa do 28 Marta 2013.Sunce kad dosegne svoj Solarni maksimum uvecace se 250 puta,apsorbovati Merkur i Veneru,najblize planete i ponovo roditi….Stare Maje su nas upozorile na taj dogadjaj svojim kalendarom i po svjedocanstvima istaknutih naucnika sirom svjeta taj datum je ujedno i kraj suncevog ciklusa od 26 000 godina.Planeta zemlja ulazi u 4 dimenziju sa potpunim resetovanjem svega zivog na planeti.Da bi prelaz bio sto bezbolniji moramo da uskladimo svoje frekvencije sa cjelom univerzumom i sa samom planetom Zemljom cija je aura ozbiljno narusna.A to je jedino moguce kroz LJUBAV I PRASTANJE.
  Zaboravimo na sve nacionalne,vjerske i svake druge podjele koje su nam uzimale energiju,vrijeme i zivote jer stvarno nema nikakvog SMISLA! Nastupilo je posljednje vrjeme,kako je nas Vladika reka jos prije 180 godina..
  Koncetrisimo se na LJUBAV,jer ona je kosmicka moneta i niko nam je otet ne moze…

  s ljubavlju Igor

 67. Hodžić i njegovi drugovi su prisustvovali Slavkovoj večeri poezije. Nadam se da nisu tamo bili u ulozi špijuna. Za sad hrabro postupa, da vidimo što će i kako ispas. Isto tako se nadam da je dovoljno inteligentan i senzibilan da može jasno da razluči dobro od zla i ne ulazi u bilo kakve kompromise.

 68. Kad smo kod turizma i kod Medenice. Njen eventualni odlazak u Rusiju , neće biti gubitak samo za pravosuđe , nego i za crnogorsko skijanje , jer ona je na čelu skijaškog saveza. Na prethodnoj olimpijadi imali smo jednog takmičara koji je ostvario odličan uspjeh plasmanom među prvih 40. Hrvatska , koja ima 2-3 brda preko 1000m , ima već desetak olimpijskih medalja u skijanju i isto toliko svjetskih. Crna Gora sva od planina a ne postoji na mapi ovoga sporta. Hrvatska organizuje trke svjetskog kupa na brdu Šljeme više Zagreba , a Crna Gora nema nijednu stazu na kojoj bi se moglo održati neko međunarodno takmičenje. Ali imamo Medenicu , koja je prošle godine morala da potegne do Vankuvera da bi prisustvovala otvaranju olimpijade. Sledeća olimpijada je u Rusiji , pa pošto će biti već tamo, biće joj lakše.

 69. Cilj sramotne vlasti je da ga zastrasi. Strasenjem se sluze strasljivci.
  Mladima, a i Hodzicu porucujem, da ne dozvole nikome da zivi na racun njihovog straha.
  Ova sramotna vlast broji zadnje dane, i neka ti dani njima prodju u strahu i panici.
  Mladi pred vama je zivot i drz te ga u svojim rukama.

 70. Nocas je na javnom servisu Gore Crne gostovao sotona Djukanovic.Nesto
  ce se desiti veliko kad je on koji je samo predsjednik jedne parlamentarne
  stranke dobio udarni termin.

  Prica da je afera listing udar na drzavu je smijesna.Analizirajuci tajnu veceru
  sa Krivokapicem i njegovim zvanicama na kojoj je zatrazeno vise rada na
  identitetskim pitanjima meni je vise nego jasno da je on naredio UDBA-skoj
  masineriji da sporne listinge lansira bas na kako sotona Djukanovic kaze
  kljucne drzavne ljude za proces evropskih integracija.

  Kad je to pitanje veceras u intervjuu intonirao na nacin da je to upereno
  protiv naseg evropskog puta vise nego jasno je da se opet izmisljaju nasi
  neprijatelji.Naravno na prvom mjestu je bila zamisljena Srbija alikad su se
  oglasili da te sporne listinge niti su trazili niti dobijali sad nemogu nazad pa
  ih guraju Hrvatskoj u dvoriste.Naravno oni su ih pozvali da dodju i sami se
  na licu mjesta uvjere kako su postupali sa takvim dokumentom.

  Kad se jos desio incident sa starim Jovom Kapicicem koji ama bas se ne
  moze vezati za Crnu Goru osim kao njegovo porijeklo Djukanovic je dobio
  novu osnovu da mudruje kako je on eto napadnut mozda zato sto se osjecao
  crnogorcem.Laz,laz,laz i samo laz.Naravno Jovo je u nekim vremenima bio
  jako potreban i bogami koristen od strane Djukanovica.Taj gospodin vrlo
  cesto posjecuje automat klubove,kladionice i casina kako u CG tako i u
  Beogradu te ga je mozda neko napao iz koristoljublja.

  Boze boze dokle ce ovaj narod trpljeti ovo.

 71. Broj jedan, Đukanović je vlasnik DANa. Broj dva, suvlasnik je Vijesti. Potpunu kontrolu ima nad Javnim servisom, Pobjedom, Dnevnim novinama i da ne spominjem ostale televizijice i radija. Jasno mi je odmah bilo da je on lansirao listinge. Dan i Vijesti imaju istu funkciju kao i MANS. Sistem upravljanja je vrlo jednostavan. Svim urednicima je data sloboda, nekima manje, nekima više- cilj je zavarati publiku i dozirati demokratiju. Onda kada se stvari iskomplikuju, u slučaju Medenice sa Vijestima, on ne reaguje već pušta igrača da se sam vadi iz govana, jer jednostavno fizički nije moguće imati kontrolu nad svim i svačim i u svakom trenutku. Tada joj je Radijator uletio i izvadio je na RTCG.
  Ćalovićka u svom poslednjem tekstu kaže da neće sa studentima, kaže nejasna situacija. Njoj je vrlo jasna situacija, ali to nije njen posa, jer je ona već dovoljno plaćena i mora da ostane fokusirana na ažuriranje podataka koje direktno od njega dobija, te da ih plasira u javnost onda kad se odredi pravi trenutak. U intervjuu Komneniću prije par mjeseci reče da se nikada ne bi bavila politikom, kaže nema stomak za to. Aha, a sa kim ima posla svaki dan nego sa političarima? Njena pojava, gestikulacija, neurotični pogled ukazuju na jednu beskrupuloznu i nezasitu aždaju. Isto tako, ne čuh ovih dana da se bavila listingom, a ekspert je za sve. Isto tako, jedno vrijeme je podržavala željezarce. Danas se željezarci obraćaju studentima, ne MANSu. Zašto? Zato što joj je zadatak da potpaljuje, pali i gasi kad zatreba. Siguran sam da Vučinić zna dosta o njenom djelovanju.
  Studentski protesti. Jasno kao dan. Trebaju im novi glasovi. Ne rade se ankete za džabe. Onda kad kažu da je DPS i dalje najjači, on je u stvari najslabiji, a anketa se desila mjesec prije protesta. Morali su da ubace nova, svježa lica, jer ostali su svi izlizani.Znamo kako je Velašević završio.Naučili su lekciju.
  Prekjuče su poslali Rome autobusima za Kosovo, sve plaćeno, da podignu papire da bi se ođe prijavili. A, to znači nove glasove!
  Sotona nema namjeru da se predaje bez krvi. Šikljače na sve strane, ali tamo njima. Vijesti su ovim intervjuom sa Keljmendijem izvršile harakiri. Opozicija ima da udari na Profitera najžešće, kao i na njegovu sestru. Sotona nema toliku snagu, stvari su se totalno otrgle kontroli. Brod tone, kud koji mili moji.

 72. Ovo je već tačka ključanja. Balans se koliko toliko održavao između Vijesti i opozicije. Ali, sada je već u pitanju opstanak Sotone. Vijesti moraju da izvršavaju dužnost bez pogovora, ili će završit isto ka i Jovanović. To potvrđuje današnji tekst urednika Jovovića koga su Mugoše premlatile, a koji se svom žestinom obrušio na Medojevića. Služba je služba, a družba je družba.

 73. In memoriam….

 74. Takođe, da se I na taj najočigledniji, I najpošteniji, I najhrabriji način javnostima Evrope I Amerike kaže kako Crnom Gorom vlada mafija koju Zapad sramotno I fukarski podržava I da je upravo ta činjenica najotvorenije I najogavnije zapadne podrške mafiji temeljna kob Crne Gore, ali I čitavog regiona. I što se desilo?

  Da Slavko ta Evropa i Amerika su podrzali Djukanovica a on je stvarao malu
  privatnu Kolumbiju.

  Danas u toj Kolumbiji formalno masu dokumentima kao paravanom o pravnoj
  drzavi i vladavini prava.

  Ovde se samo na nalaz vjestaka medicinske struke da je zatvorenik u Spuzu
  ubijen odmah angazuje drugi ne bi li se opravdala tvrdnja upravnika zatvora
  da se radi o samoubistvu.I naravno sve u skladu sa propisima.

  Ovde se samo moze desiti da pod izgovorom o problemima u privatizaciji
  vlasnik ne postuje ugovorne obaveze i ne placa obaveze drzavi.Svudje je
  to najkaznjivije djelo.

  Samo u Gori Crnoj se moze desiti da Srbija zbog optuznice i danas presude
  Djukanovicevom prijatelju i partneru Stanku Suboticu zatrazi blokadu
  otudjenja vile Montenegro na Sv.Stefanu koja je u njegovom vlasnistvu a da
  on ipak uspije je formalno prodati off shore firmi zahvaljujuci nepravu.

  Samo ovde moze biti da Naser Keljmendi dobije medijski prostor i poruci
  vlasti da je on glasao,finansirao i lobirao za nezavisnost i da mu je to ulog
  za divlju gradnju,korupciju i kriminal u slucaju sinova i legalizacije hotela u
  Ulcinju.

  Samo ovde i nidje drugo ne moze se biti vlasnik svega pa i drzave a da vas
  niko ne smije pitati kako ste dosli do toga.

  I ako ima podrsku Evrope i Amerike za ovo sto cini zalosno je.

 75. a ti inglishe mislis da evropa i amerika nemaju ovdje svoje interese i da su bolji od nasih mafijaskih kastica na vlasti? naivan si, u tom slucaju.

 76. Sta,
  dobro znam da ih imaju ali znam da je Norijega posle odlezane robije u
  Evropi naravno kao prijatelj Amerike sad smjesten u zatvor u Panami da
  odradi robiju i u svojoj drzavi.Ne vjerujem da sotona Djukanovic moze ista
  bolje docekati.

  Slavko veli,

  Sve je to UDBA, sve su to udbini projekti I udbina ostvarenja.

  A ja gledam bivseg aktivistu mladih DPS-a Hodzica koji pred kamerama kaze
  da je njegov potpis na pristupnom kartonu DPS-a falsifikovan uz mogucnost
  da je karton potpisao njegov otac.Naravno pod pritiskom ali nije objasnio koji
  je to mogao razlog tok pritiska biti.UDBA to najbolje zna.

  Stetni lider studentskih protesta Golubovic nakon konferencije za stampu sa
  premijerom Luksicem onesvijestio se valjda zbunjen prijemom kod Luksica i
  kolicinom informacija o njemu koje mu je saopstio premijer.Nakon toga on je
  shvatio da je djavo odnio salu i da je upao u opsne vode i naravno pozlilo
  mu.

  A mladi premijer nakon tonova uvazavanja opozicije i zahvalnosti na saradnji
  oko dobijanja kandidature i ocekivanja junskog dobijanja datuma pregovora
  ponovo vrijedjanje.Naravno cim neko u negativnom kontekstu pomene sefa
  mafije sotonu Djukanovica svi ama bas svi moraju da reaguju.Danas je to
  premijer demonstrirao vojnicki trvdeci cak uz jaku sopstvenu kontradiktornost
  da ne vjeruje da iza afere listing stoji tenkista Veljovic ali je odmah priznao i
  da ne vjeruje da ce taj dobri tenkista iznaci ko je to ucinio.I tako kao macka
  kad grize svoj rep i okrece se oko sebe misleci da joj to neko drugi radi.

  Kroz moguca imena kandidata za ambasadorska mjesta vidi se sav jad i
  cemer ovog drustva.Zamislite da Vuk Boskovic jedan od glavnih izvrsilaca
  oko sverca cigareta u funkciji pomocnika ministra policije za javnu bezbjed
  uopste bude kandidat za mjesto ambasadora.Cak je i moguce da ce biti
  ako se zna da je bio postavljen Filipu Vujanovicu u kabinet kao savjetnik i
  da je svo vrijeme spijunirao Filipa sefu mafije.Za Branka Perovica i nije
  iznenadjenje ako se zna da je on u vrijeme sverca cigareta obnasao vaznu
  kontakt personu u Rimu .sa Savinom i drugim nosiocima koncesija iz Italije.
  Vesna Medenica je svojim uticajem nekad na optuznice a kasnije presude u
  mnogim predmetima za koje je bio zainteresovan sef Djukanovic.Poslednji
  tragicni dogadjaj kada joj je stradao sada zet a nekad njen vozac i zastitnik
  je jako moze diskreditovati i kao preventivu je sef salje dalje od javnosti.
  Covjek koji je ubio svoju zenu i Vesninog zeta se predao ujutru u o9h a u
  policiji su ga ispitivali do 19h nebi li im kazao dje je sporni audio snimak koji
  je napravio ozvucujuci svoju zenu dje pokojni zet iznosi intime vezane za
  odnos sa svojom bivsom seficom a sad tastom.

  Ovo i jos mnogo toga su UDBA-ska ostvarenja na kojima pociva ova nasa
  mala privatna drzava.

 77. Svojevremeno je i Paraskevu Badesku grlio mlađani DBovac. Tuge božje.
  Ovima iz Evrope svane kad dođu u Crnu Goru. Svi im se snovi ostvare po dolasku u ovaj bordel. Zamisli jednog norvežanina, njemca, britanca koji je najveći dio svog života pod lupom nadređenih i javnosti…pa bre čovječe kad bi on mogao u svojoj zemlji da jebe, jede,smrdi, prdi, šmrče i ostalo, a da mu niko ne zamjeri ili ne daj bože da ga sankcioniše? Nikad za nikad. Sotona i makroi igraju na kartu najnižih poriva. Prvo ih otkriju, pa ih zadovolje, pa onda s njima rade što oće i kako oće. Sistem upravljanja je jednostavan.

 78. A kad Slavko kaze,

  Pogledajte samo naš sramotni univerzitet, pogledajte te sramotne jadove od profesora, a pogledajte studente, suočimo se sa činjenicom da, osim svega drugoga, mafija ima I jedan svoj “univerzitet” koji se zove “Univerzitet Donja Gorica” čiji je vlasnik šef mafije Milo Đukanović

  Pa valjda misli na jadne profesore Luksica,Katnica,Kavarica i ostale sluge
  ministre koji tezgare kod Djukanovica stancujuci takodje buduce sluge u
  cije glave ugradjuju cipove nesojluka i poltronstva a sve u cilju ocuvanja
  Prve familije,Prve banke i sotone Djukanovica na vrhu te piramide zla.

  Gnjecavi Luksic nakon pojave listinga u Dan-u izadje odvazno u drustvu
  odvratno zadriglog Rocena i saopsti svoj stav u vezi toga.Valjda je htio
  kopirati svog prethodnika na toj funkciji.Naravno javno da svi cuju i vide
  ko se pita zatrazi hitnu istragu.Nakon sto je cuo sinosnje stavove svog
  sefa iznesene na iznenadnom intervjuu datom javnom servisu CG,shvativsi
  dje je kvaka mladjani gnjecavi premijer saopsti u parlamentu takodje javno
  da on nije mislio nista ruzno kad je zatrazio hitnu istragu nadleznih.Da bi
  zadovoljio svog sefa Mila i da bi odagnao bilo kakve sumnje pred komplet
  javnoscu CG izjavi VJERUJEM DA DIREKTOR POLICIJE NIJE TVORAC
  FAMOZNOG LISTINGA ali i da bi javno dao signal tenkisti da malo olabavi
  istragu i drzavnom tuziocu takodje poruka da kad je on zadovoljan da se
  ona mnogo ne bavi svojim poslom takodje gnjecavi premijer izjavi da on
  MISLI DA SE NIKAD NECE RAZOTKRITI TVORAC LISTINGA.Evo materijala
  za spekulacije o zavjerama.Ovog puta ce to mozda biti odlazeci ministar
  unutrasnjih poslova Hrvatske Karamarko i premijerka Kosor.Naravno oni
  sad preko toga hvataju kopcu sa novim vrhom Hrvatske.

  Iznenadjuje cinjenica o brizi koju su iskazali borci NOR-a cinom odlaska u
  Beograd da posjete povrijedjenog Jova Kapicica.Naravno i ovo se desilo
  nakon izjave sefa mafije da je on zabrinut zbog tog cina.Nikad do sada ja
  bar ne pamtim da je isla delegacija bilo koje organizacije uz ovoliku pompu
  da posjeti nekog ko je bio ugrozen po bilo kojem osnovu kao sto je to sad
  ucinjeno u slucaju Kapicica.On je gradjanin Beograda dje je sve do sada
  uzivao sve benefite tog svog borackog i komunistickog angazovanja a i
  njegov sin Dragan je do skoro bio predsjednik kosarkaskog saveza Srbije
  a snajka mu je u vrhu demokratske stranke Srbije.Kad se zna da je taj
  cuveni general na sahrani u Podgorici jednog ubijenog pored jako bliskih
  kako generacijskih tako i poslovnih odnosa bas on bio govornik mislim da
  on sam je trazio djavola tamo dje mu nije mjesto.On je sto je njegovo pravo
  bio strastveni kockar i posjetilac slot klubova i casina tako da ne bih to
  zanemarivao pri razmisljanju o razlozima napada.Ponajmanje mi je moguc
  napad koji Djukanovic zeli da pripise zbog njegovog porijekla i naravno
  podrzavanja Djukanovica licno i njegove partije.

 79. Poštovani , pišem iz Crne Gore. Iz Podgorice. Inspirisan jednim komentarom pod pseudonimom Igor, našao sam za shodno javiti Vam se. Nadam se da će moj komentar biti postavljen. Unaprijed fala.
  Ne znam kako bih Vam ovo najbolje objasnio, a da ne zvuči fantastično ili nevjerovatno. Ne znam tačno kako bi se to moglo i opisati. Možda kao neki arhetip, DNK kod. Mi,današnji crnogorci, pripadamo odredjenoj antropološkoj cjelini. (Zapravo tako mislimo). Dio smo svakako jednog većeg entiteta, čiji su preci sigurno narod starog svijeta. Opet, kao i takvi, dio smo nečeg mnogo većeg. Univerzalnijeg. Isto ovo za sebe može reći bilo koja druga etnička skupina ljudi, tj.naroda. Kinezi, Maori,Afrikanci…Svi imamo neki svoj DNK kod, arhetip, i svi smo na kraju krajeva dio nečeg Uzvišenijeg. Ono što možemo uzeti kao zajedničko za sve narode, od postanka pa do dana današnjega, je osjecaj pobožnosti, odnosno Vjerovanja ! Ljudi su oduvijek Vjerovali u nešto. Naš arhetip, predak, bio je pagan. Imao je svoje bogove u koje je Vjerovao. Tačnije, Tri Božanstava. Stvoritelja,Činitelja i Uništitelja. To trojstvo se provlači kroz skoro sve civilizacije. Drugačije nazivano u različitim kulturama. Naš narod ,kao i svaki drugi iz te rane faze Postojanja, u određenom istorijskom momentu, ne tako davno, ili odavno, tačnije prije 2012 godina, primio je sebi Isusa Hrista i postao Hrišćanski narod. Uvijek su narodi , civilizacije Vjerovale. Uvijek.
  Arhetip kojeg u sebi nosimo, mi sa ovih prostora i šire , ali, nekako, naročito sa ovih prostora, nosi jedan čini se izdaleka gledano , karakterističan DNK lanac. Taj lanac je nešto što nas razlikuje na prvi prvi pogled od ostalih arhetipova ljudi. Tako, da, recimo,za našeg čovjeka ,kroz jedan istorijski presjek, možemo reći da je bio, kao prvo, pobožan, pravedan, ratoboran, vrijedan ,čestit, samoljubljiv, egocentričan,zavidan,ljubomoran,pakostan,itd. Ovih nekoliko zadnjih karakteristika, možemo slobodno pripisati generalno savremenom dobu. Inače, kao sto sam rekao, ovakve stvari Vam se čine samo na prvi pogled.
  U stvari, Arhetip je Jedan i za Sve.
  Ono kakvi smo danas može se samo okarakterisati odsustvom onog što naš Univerzalni Arhetip ima, odsustvom ljubavi, vjere i nade. Kažem ima, jer Arhetip o kom pričamo je uvjek u nama. Što znači i Sada. U tebi što upravo ovo čitaš, i u meni koji ovo upravo pišem, u našem Predku koji je ovo čitao i u našem Potomku koji će ovo čitati. Odsustvom Trojstva ili Arhetipa, nazvali ga mi jednim ili drugim imenom, ono je isto, primili smo mržnju, pakost, zavist, pohlepu (za novcem naročito), ljubomoru, razvrat, želju za posjedovanjem…Primili smo želju za svim onim lošim osobinama, želju koja je bila toliko daleko od našeg pretka, Arhetipa, od našeg Svetog Vasilija, Svetog Petra, Svetog Jovana Vladimira, od našeg Isusa, Hrišne, Bude…
  U čistoj duši ljubavi punoj, mjesta mržnji nikad nije bilo.
  Ono kakav je narod danas, planetarno gledano, možemo vrlo jasno vidjeti. Potrebno je otvoriti Oči. Pogledajte što se sve dešava na našoj planeti koju Zemljom zovemo. Pogledajte što se radi u Libiji,Iraku,Iranu,Siriji, jednoj Norveškoj, Belgiji, Japanu, šta se nama dešavalo i još se dešava u Crnoj Gori, na Balkanu ?? Znate li da našu Crnu Goru inostrani časopisi zovu zemljom Rotšilda ? Što se trenutno dešava ?? Znate li u kom trenutku se sve ovo dešava ? Da li ste svjesni u kojem momentu živimo ? Da li znate ko pokreće ta dešavanja ? Da li znate gdje završava novac ? Samo pratite njegov tok !
  Znali vi ili ne, nije bitno na kraju krajeva, i ako bi valjalo znati. Igor vam je to upravo lijepo objasnio. Pošto inače pratim ove teme, globalna dešavanja, uglavnom inostrane izvore, što je daleko od našeg istraživačkog novinarstva, mogao bih Vam izložiti moje objašnjenje. „Nevjerovatno“ ali tako je. Ne želim sada o tome govoriti, nego ću reći ono što je bitno. Ono sa čime bih Vas najviše želio upoznati je činjenica, da je naša Planeta Zemlja pred vratima nečeg što se zove Novo Doba ! Vjerujte, ima puno interesantnih dešavanja. Prelistajte malo internet. Novo Doba 2012. je doba Preporoda . Doba Aquariusa. Takođe, određene prirodne oscilacije će pratiti ovaj ciklus. Ciklus od 26.000 godina se završava. Poznata savremena Ruska , Bugarska, Američka, Australijska imena , o predstavnicima starih Maya da i ne govorimo, kao i o imenima iz bliske prošlosti, upravo potvrđuju ove promjene. Želio bih Vam reći, da su se polovi takođe pomjerili. Želio bih vam reći organizacija ASAN (čitaj otpozadi),krije veoma interesantne stvari od javnosti od čovječanstva. Isto tako želim da u naša srca probudimo ljubav, vjeru i nadu za Sve, a mržnja da nas napusti, jer nije nikako dobra! Niko nije vrijedan toga. Ljubav je kosmička energija koja nas čuva. Jedino Njenim prisustvom Vi ste pobjednici.
  To je Istina

 80. Istoga dana kada je crnogorska udba imala srednjorocnu prognozu vremena naredjeno je Golubovicu da zakaze studentski miting.Procijenjeno je da ce bas danas kad miting treba da se odrzi bit najvise kise u Podgorici.Nema vise te misli koja moze nastat u smrdljivom udbaskom mozgovima koja se ne moze lako desifrovat jer se oni ipak pojavljuju u medijima i vide se njihove reakcije.Nema te misli pa makar im Djaga njegova zena i SCEPO smisljali smrdljiva scenarija.

 81. Cim se Slavko malo pojavi u javnosti odmah udba aktivira svoje sluge, a koga ce prije nego smrdljivca iz kanalizacije vesovica, koji eno laje preko pobjede. Fali mu samo brat blizanac jevrem, jer su oni braca fekalna.
  Rajko Zoric

 82. Panda i Rajko,
  kad je Slavko napisao-

  Sve je to UDBA, sve su to udbini projekti I udbina ostvarenja.

  naravno mislio je na Lajcaka,Lipku,Badesku,Maurera i ostale koji sluzbuju
  ovde budu podmireni prema svojim seksualnim sklonostima i finansijskim
  potrebama.A zasto bi oni radili ono sto treba da urade gradjani a to je samo
  da na izborima glasaju protiv vlasti a nebitno za koga.

  UDBA-ski projekti su Profiter,Ivanovic,Jefrem,Vesovic,Semsudin,Djuranovic,
  Tadicka i ostali gmizavci.UDBA-sko ostvarenje je Srdjan kusovac koji treba
  glasu Cepuraka preko pisanja bazdi Vesovica i Semsudina da povrati onaj
  rejting koji je pobjeda imala kad su ovdje zivjeli normalni ljudi,nasi posteni
  roditelji.

  Danas ovdje zive insekti ciji je jedini zivotni cilj da ih sef ne dereatizuje jer
  im je prijeteci opoziciji ustvari poslao poruku njima jer su oni koji mu se dive
  i podrzavaju ga upravo pacovi.Da ne bi pomisljali na bjezaniju on im poruci
  da ih ceka dereatizacija.

  Pogledajte strah Luksica koji prvo kocoperno zatrazi istragu povodom tog
  famoznog listinga i onda nakon pojave Djukanovica revidira i izjavi da on
  ne vjeruje da je Veljovic organizator zavjere ali isto tako da ne ocekuje da
  se otkrije ko je to ucinio.SRAMOTA I ZASTIDJE.

 83. Kad Slavko pise,

  Ona je vječiti i lažni koalicioni partner Mila Đukanovića , I to godinama I godinama, SDP blage veze sa socijaldemokratijom nema! Suštinski – ona je isto što I mafijaški DPS. Zato sam ja odavno nazvao mafijašku vlast u Crnoj Gori njenim pravim imenom: DP(SS)DP, vlast koju reprezentuje trojac Đukanović-Marović-Krivokapić

  Slavko misli na SDP kao mafijskog saradnika i desnu ruku bez cije podrske
  nema vecine za nesprovodjenje zakona i vladavinu prava.

  Pa zar SDP-ov mladi lav i sef studentskog parlamenta Golubovic inace clan
  SDP-a ne pokazuje i dokazuje da sve sto Slavko misli i pise je istina.Do samo
  prije neki dan mladjani Golubovic a i njegova desna ruka DPS-ovac Ilija
  Kaludjerovic cim su vidjeli sta im je Luksic prezentovao u cetiri oka a to su
  ustvari bili podaci o njima koje su prikupile UDBA-ske hulje i spijuni preko
  cega inace vladaju ovom marvom prijetili su opstim protestom.Naravno kad
  je shvatio sto sve o njemu znaju onesvijestio se.I vidjeli ste na danasnjem
  mitingu u holu tehnickih fakulteta nije bilo nikoga.

  Da nije SDP-ovskih glasova ne bi tenkista Veljovic kupovao od Zara Burica
  motel na Zlatici za 8,5 miliona evra a komplet preduzece UTIP Crna Gora u
  cijem sastavu su hoteli Crna Gora,Podgorica i Ljubovic.motel Zlatica i jos
  nekoliko lokala u gradu Buric kupio za 4,3 miliona evra.Kad se zna da se ta
  trgovina kao i u mnogim privatizacijama obavljala hartijama od vrijednosti
  koje su kupovane sa 5o% diskonta onda je jasno o cemu se radi.

 84. Samo se sjetite bivšeg američkog ambasadora Mura te se nije odvaja od Nenezića, bivšeg ministra turizma i sve vam je jasno. Akali po žurkama i prijemima. Za 4 godine, mislim da je toliko bio ovdje, Crna Gora je samo išla silaznom putanjom. Sad su nam poslali ženu koja izgleda ka da je sad iz kuhinje izašla, prava domaćica. Šalju nam one koji u Vašingtonu ne bi ni na šalter banke radili. Zašto? Zato što im ne trebaju vispreni, ne trebaju im inteligentni koji bi u roku od 5 minuta provalili o čemu se radi i đe idu pare od droge, oružja, cigara…Pošlju budale da sjede u onaj bunker preko Morače i ne gledaju bijela dana.Dobijaju od informacija što dobijaju i prosleđuju ih onima koji znaju što su te informacije i što da čine s njima. Samo ratovi u poslednju deceniju koštali su ih nekoliko trilijona dolara. Triliona!!! Da ih kroje ne bi ih iskrojili, a treba održat socijalni mir nacije koja broji 300 miliona ljudi. A, đe su ostala žarišta, vojne baze, mirovne misije. Što, da ne prave pošteno pare da bi sve to održali? E, zato njima odgovara ovo stanje na Balkanu, jer se ođe prave pare, a ovolike pare se samo vrte u banana državama ka što je ova naša i ove iz okruženja.

 85. Da Slavko sve je to UDBA i sve su to udbini projekti I udbina ostvarenja.

  Covjek iz staba Milana Jankovica koji ce vjerovatno biti mandatar za sastav
  nove vlade u Sloveniji mi kaze da je u njegovom izbornom stabu angazovan
  i Milos Besic profesor sa FNP iz Podgorice.

  Naravno Besic je po nalogu UDBE boravio i obavio taj zadatak.Doskorasnja
  saradnja sa vlascu Slovenije nije bila zadovoljavajuca pa je Djukanovic na
  izbore u Sloveniji poslao UDBI-nog vojnika Besica da sprovede oprobani
  recept -SIGURNOG GLASA.Koliko on zna misli da je Besic boravio skoro
  mjesec dana da bi se taj projekat u cjelosti sproveo.Da bi maskirao svoje
  prisustvo on je povremeno angazovao i profesorku oliveru Komad i asistenta
  Jankovica sa kojima je navodno prisustvovao raznim okruglim stolovima i
  kontaktima sa kolegama iz struke u Sloveniji.

  Zbog ovog slucaja Jansa koji je drugi po snazi nakon izbora izjavio je da su
  Jankovica glasali ljudi koji nijesu porijeklom slovenci i da je imao logistiku
  spolja,misleci na Besica i ljude iz Srbije.

  Sacekajmo par dana da cujemo zvanicno objasnjenje u vezi ovog slucaja.

 86. E, sad zamisli kakvi su to roditelji koji svjesno puštaju đecu u kandže mafije. Ima li Golubović oca, majku, strinu, bilo koga normalnog u familiju da ga je moga uputit ili bar upozorit? Izgleda ne. Jer, kao što Slavko reče oni uživaju da budu mučeni, oni se klanjaju sotoni.

 87. Mondo,

  roditelji kalkulisu jer nemocni da svom djetetu obezbijede pristojan zivot oni
  po nekad pribjegnu raznim lukavstvima i marifetlucima.

  Tako se dodje do situacije slicne onoj kad student Hodzic zna da nikad nije
  potpisao pristupnicu DPS-a ali nije siguran da li je to ucinio njegov otac.On
  cak i ostavlja mogucnost znajuci kakav mu je materijalni polozaj u familiji da
  je muceni otac ucijenjen mozda potpisao pristupnicu u ime njega.

  Ja ne osudjujem te mucenike kad vidim pred ocima gnjecavog luksica kako
  nakon pojave spornog listinga saopsti da trazi od institucija drzave da se sve
  istrazi i hitno obavijesti javnost.pomislih naivno na momenat,u Berlinu Igor
  dobio podrsku i hoce da se pozicionira prema Djukanovicevim ostatcima.

  Nijesam dugo cekao da vidim da je Igor ipak dupljak.Cim je cuo po pitanju
  listinga stav Djukanovica morao je polizati ono sto je popljuvao.A kad znam
  da je morao pred licem javnosti saopstiti DA NE VJERUJE DA JE VELJOVIC
  TVORAC FALSIFIKATA i da je uvjeren DA NEMA VJERE U TOG ISTOG
  VELJOVICA da ce otkriti tvorca tog falsifikata to me ponovno po ko zna koji
  put uvjerava da je ovo sve olos bez grama svijesti i savjesti.

  Vec sam pisao da originalni listing koji je dostavio operater policiji nije isti
  format vec je to preradjeni u odnosu na original.Ko zna sta je policija iz tog
  originalnog listinga operatera izbacila i ciji moguci razgovori su obrisani.

  Danas su se oglasila policije Hrvatske i Crne Gore nakon odrzanog sastanka
  povodom spornog listinga.Konstatovano je zajednicki da je u sklopu ranije
  saradnje tih policija u slucaju ubistva novinara Iva Pukanica razmjenjivan
  taj listing.Takodje su zajednicki konstatovali da je sa tim dokumentom kao i
  sa svim slicnim dokumentima koji se razmjenjuju u policijskoj saradnji bilo
  postupano po pravilima policijskih organizacija te se stice utisak da je bilo
  nemoguce da on dodje u ruke neovlascenih korisnika.

  Dovoljno da se shvati da je spisak jedino mogao biti doradjen tamo dje je i
  nastao a to je kabinet tenkiste Veljovica ali da gnjecavi Luksic nema mosnje
  da to saopsti javnosti zbog sotonine sjenke koja lebdi nad njinim glavama.

 88. Mondo i inglisu, sve ste u pravu.
  Ne bih se cudio, ako jednog dana istina izadje na vidjelo, da su ova nasa djubrad ukljucena i u trgovinu organima, zajedno sa tom bjelosvjetskom mafijom. Svi su uvezani u cvor i drze se.
  Misle da smo mi budale, pa da neznamo nista.
  Do raspetljavanja mora doci kad tad. Oni plivaju u krvi i spremni su na sve.

 89. Cicak,

  vidi samo kako se ljube i grle Rocen i Maurer i bice ti jasno da ovde lud
  zbunjenog.Zamislite da Maurer saopstava da je dobro da je Crna Gora
  dobila datum pregovora cime ucestvuje u obmanjivanju gradjana.

  Slusao sam kad je predsjednik evropskog savjeta Van Rompuj javno
  saopstio NAS CILJ JE DA U JUNU* OTVORIMO PREGOVORE sa Crnom
  Gorom,naravno uz poznato ukoliko uocimo napredak i dalje reforme.Ako
  je ovo tacan datum nek sluzi na cast Maureru.Uostalom kad se zna da je zakupac Mugosine vile na Marezi jasno je zasto ovako istupa.

  A izjavu Rocena-“Dakle, ja ne mogu da posumnjam u čelne ljude bezbjednosnih službi, ljude koji su ovoliko dali za ovu državu, ljude koji su
  čuvali i čuvaju ovu državu, da mogu biti dio toga”,

  Pa kaze-za očekivati da ukoliko ne bude nikakvih rezultata istrage, odgovornost budu snosili čelnici bezbjednosnih službi.

  Ovo ti je odgovor na Keljmendijev i Ubovicev patriotizam koji budnim okom
  cuvaju Dusko Golubovic i Zoran Lazovic iz ANB-a.

 90. Radi se o sprezi domacih hohstaplera i prevaranata sa nista manjim bjelosvjetskim.
  Na nas misle kao na lanjski snijeg.
  Prica o pridruzivanju je mlacenje prazne slame. Trla baba lan da joj prodje dan. A nama ce i zivot proci slusajuci ta trucanja i jednih i drugih.U stvari oni samo zavrsavaju svoje biznise. A sva ova prica je kamuflaza.

  Sto se tice Rocena, znam ga isuvise dugo da bih pomislio da je naivan.
  U stvari tu nema naivnih, cim su tu dje su. Ima samo veoma, veoma pokvarenih, beskrupuloznih, spremnih na sve.
  Mnogi od nas cak nemozemo ni da zamislimo nasta su sve spremni.

  Da nije tako mi bi danas pricali o uspjesnim firmama koje zaposljavaju srecne, koji imaju normalne plate da izdrzavaju svoje porodice, da vaspitavaju i obrazuju svoju djecu i spremaju ih za buducnost.

  Sa ovima i ovakvima nema buducnosti.

 91. Cicak,

  ovde je sprega samo jednog covjeka i jedne familije same sa sobom sve
  ostalo su robovi i sluge.Covjek je sef sefova a ostalo marva za tranziranje.

  Pogledajte na sta je pristao predsjednik drzave Filip Vujanovic da ga javni
  servis bojkotuje kao nikog.Njegovu posjetu Berlinu dje je imao susret sa
  svojim kolegom takodje predsjednikom Njemacke javni servis emituje tek
  u PETNAESTOM MINUTU dnevnika.Da ne bude zabune da ga ja zalim,ne
  ja cak uzivam sto ga muce jer je taj ljigavac u parlamentu citao anonimno
  pismo kojim je htio oblatiti Slavka Perovica.Taj gmizavac je bio ministar
  pravde pa onda policije kad se u Crnoj Gori desilo najvise nerasvijetljenih
  ubistava u istoriji postojanja drzave a i nezapamcen bilans za zemlje regiona.

 92. Ahhh, sto Slavko povremeno opali ove smradove i pokvari im mafijaski dan. Neka ljudino samo nastavi, povremeno i dozirano da smradovi na miru ne mogu uzivati u opljackanom bogastvu, koje ce im kat tad doci glave, kao i pojedinim, vec vidjeno.

  Nadam se da crnogorski bravi ponesto i procitaju cisto da im mozak totalno ne zariba.

 93. Gradjani,

  odgledao sam upravo intervju milana Rocena dat Petru Komnenicu na tv
  Vijesti.

  Boze kakva gnijda stara.Covjek kojem je zena dok je sluzbovao u Rusiji
  uhvacena u kradji u marketu kaze da je on castan covjek i da je to naslijedio
  od roditelja.Covjek koji ne spori vec dize u nebo navodnu sposobnost lopova
  iz Grand cafea.Covjek koji se dici svojim angazmanom u listu komunist i koji
  se ponosi poznanstvom nekad sa casnim Vidojem Zarkovicem,Markom
  Orlandicem,Miljanom Radovicem i Torom Culaficem.Naravno on se ponosi
  i prijateljstvom i saradnjom sa Djukanovicem koji je te iste ljude nogama u
  zadnjicu ocerao sa funkcija.

  Taj gmizavac ne smije da se odredi oko bestidja njegovog sefa Djukanovica
  koji nosi sat od STO HILJADA EVRA dok vecina gradjana nema novca za
  hljeb.

  Taj gmizavac reklamira svoj omiljeni mafijaski lokal Grand cafe uz poruke
  da se u njemu sastaje sa dostinom ambasadora sa kojima vodi poslovne
  razgovore u tom objektu.

  Kad tog gmizavca novinar pita da li poznaje Nasera Keljmendija koji takodje
  izjavi Vijestima da je cest gost Grand cafea stari smrdljivko se odmah ogradi
  znajuci da ce se vrlo brzo Keljmendijevo ime naci na naslovnim stranicama
  svih novina u regionu ako je vjerovati direktoru policije BiH gos.Lukacu.

  Za ovakvog gmizavca treba imati zeludac i slusati ga jer su mu opservacije
  uglavnom upucene na zavjere i ljubomoru protiv Crne Gore.Hoce gmizavac
  da nam iz sjecanja ukloni Djukanovicevu ratnu proslost,kriminalnu i lopovsku
  sklonost a da nesporne zrtve i pustosenje proglasi prirodnom katastrofom.
  Naravno on to vrlo svjesno radi znajuci da laboratorija zla UDBA vec od
  ujutru krece sa saptackom masinom kako je Rocen sinoc bio pravi i da je
  svasta rekao onim koji ga sa pravom zajedno sa njegovim sefom Milom
  proglasavaju najvecim lopovima u Evropi a da ni grama stida i obraza
  nemaju.

 94. Postoji li gdje citav snimak sa knjizevne veceri Slavka Perovica .. bio sam tamo ..i jako bih volio i bio prije svega zahvalan ako neko ima taj snimak (sem ovih kracih koji su se na tv vec pojavljivali) ..i ako je u mogucnosti da ga podijeli sa nama .. Pozdrav svima !

 95. Narode,

  kao sto sam ocekivao danas sam cuo u kontaktima sa ljudima da je Rocen
  u pravu kad kaze da smo mi crnogorci sami sebi najveci neprijatelji jer svoje
  slabosti i lose osobine javno saopstavamo.Eto kako gradjani reaguju na lazi,
  podmetanja,nesojluk i hohstapleraj.Pristaju da sluganski cute na jasno vidljivi
  nesojluk,laz i prevaru.Po njima je bolje to sakriti i zivjeti u cauri zabluda.

  Zamislite nosioca javne funkcije koji kaze da je kupio stan po 650 evra po
  kvadratu i utrosio 100.000 za cca 150 kvadrata a prodao manji po cijeni od
  2,500 evra pravdajuci to ogoljenom lazi da u Crnoj Gori jos ima postenih
  koji drze rijec jer su mu navodno obecali tu cijenu i cekali ga 3 godine dok
  obezbijedi novac iako se na trzistu od kad je uveden euro nije pojavljivalo
  takvih cijena za kvadrat stana.A kad je stari smrdljivac rekao da supruga
  ima osobine da ustedi novac i iznenadi ga tako velikim novcem bilo mi je
  jasno da je koristio model njegovog sefa Djukanovica o naslednom bogastvu
  i paralazima koje jos samo ovde imaju prodju.

  Na ocitu laz o dovbijanju datuma pregovora koju je juce saopstio Maurer
  mozda i nesvjesno na insistiranje novinara komnenica da odgovori je li
  dobijen datum stari smrdljivac je odgovorio da nije dobijen datum ali da
  misli da crna Gora ne moze ucinjeti toliko veliku gresku da ne bi dobila
  datum pocetka pregovora koji treba da u junu odredi evropski savjet.

  Postavlja se logicno pitanje zasto se u lazi ukljucio i Maurer koji bi trebao
  upravo kao diplomata na terenu da nadzire rad drzavnih organa i trazi
  striktnu primjenu usvojenih zakona.Ja nemam logican odgovor osim da
  je i ta stara smrda kupljena.

 96. Pa ta stara odrtina od Maurera ne bi moga ni ka portir u Parlament Brisela da radi. Ođe je koliko godina? Zamislite toga debila da za tolike godine ne nauči jezik! Zar to ne bi trebala bit elementarna stvar? Svjesan je on odlično svojih intelektualnih dometa, pa veli daj da se primirim i udovoljim i jednoj i drugoj strani. Sve mu plaćeno, živi ka grof u mugošinu vilu, ljube mu guzicu, njemu čmaru, godine prolaze… veli čovjek daj da se primirim, dobro je ovo ka najbolje. Ovima iz Evrope ne pada na pamet da prate njegove izjave, na kraju krajeva što ih briga kad znaju ishod svega, a imaju i većih problema od ovoga bordela.

 97. Nebrinite nista pobunicese CG opozicija ,evo vidite kako se bune sto pola naroda gladuje.Dajte ljudi da pozovemo ovu laznu opoziciju da napusti ovu FARSU .BOJKOT OPOZICIJO BOJKOT na sledece izbore ima da nestanete ako to ne uradite .

 98. Saša, to možemo samo sa Slavkom na čelu. Dok on ne odluči da odmrzne LSCG mi smo na stand by. Crna Gora nema alternativu. Slavko Perović je jedan i jedini pošteni političar, čija je prošlost, a i savjest, čista ko suza.

 99. Mondo i Sasa,

  nakon zamrzavanja LSCG nema vise politicke stranke niti pojedinca ko
  moze gradjanima saopstiti nesto i gledati ih u oci potpuno spokojno.To
  je mogao LSCG i Slavko Perovic i nekad i danas.

  Shvatam ja da je bavljenje politikom vrlo unosno zanimanje a i velika sansa
  jer kao bi drugacije neki bivsi liberali postali interesantni i docekali da mogu
  da trguju nas znoj i glasove sa zlocinackom vlascu.Ja onima iz opozicionih
  stranaka i ne zamjeram na njihovim potezima jer i nemam pravo ali onima
  koje sam svojim glasom uveo u parlament itekako imam pravo.Naravno sad
  kad vise LSCG nije u parlamentu a nekim ljudima nije bas lako cekati da se
  dogode promjene oni su odlucili da pljunu na sve ono sto smo godinama
  stvarali i bastinili i posli su u krilo zlocincu Djukanovicu i njegovim slugama.

  Nocas sam u emisiji ziva istina kod Darka Supkovica gledao danilovica iz
  Nove.On je vrlo elokventan i zna sta hoce a i podesila mu se situacija za
  njegovo poentiranje.Haos u ekonomiji,haos u drustvu,haos u drzavi.afere
  jedna drugu preticu a Ranko,Milo i Supkovic se kao pijan plota drze prica
  o identitetskim pitanjima.

  Kad ne mogu lopova i zlocinca da operu od ucesca u ratovima,svercu
  svega i svacega,deportacijama i prljavoj privatizaciji danas kad je kolaps
  privrede Supkovic i dalje lazima zasipa javnost tipa KAD JE DOSLO DO
  RASKOLA U DPS,USTVARI KAD JE BULATOVIC PODRZAO MILOSEVICA
  I SR JUGOSLAVIJU A DJUKANOVIC ODLUCIO DA KRENE U NEZAVISNOST
  mislim da nasoj zajednici spasa nema.Ostala im je jos floskula da je sotona
  Djukanovic OTAC NACIJE i da bi zbog toga trebalo imati milosti i mnogo
  razumijevanja kad se govori o njegovim proslim djelima.

  Ja se gadim i nacije i drzave kojoj hoce na silu da podvale laznog OCA.On
  koji nas je nazivao mudzahedinima,ustasama i nacional romanticarima ne
  moze biti otac nacije.Mozda je on i vjerovatno jeste OTAC i nacije i drzave
  Naseru Keljmendiju koji je imao njemu znan motiv da kako priznade glasa
  lobira i finansira stvaranje drzave po mjeri njegovih prijatelja iz Grand cafea
  koji su ujedno prijatelji ministra Rocena a tako i prijatelji njihovog oca i sefa
  mafije Mila Djukanovica.

 100. Kada bi ‘slom’ mafijaskog Djukanovic-rezima teorijski bio moguc na izborima , glasao bih da ne trepnem recimo i koaliciju ‘Seselj-Kostunica-Dacic’ , samo da ih (DPS) vidim u mukama i teskim lancima … Medjutim takav scenarij nije moguc , a ‘prosrpske stranke’ u Crnoj Gori bih istinski kao opoziciono- antimafijaske mogao dozivjeti kada bi poput LSCG napustile institucije mafije … Ovako , one su najjaci kec u rukavu samog Djukanovica , koje isti on pazi kao malo vode na dlanu … Idealna kontrolisana opozicija , koja postoji i brekce kako Djukanovic samo sara

 101. Šuković je jedna splačina kakvu majka nije rađala. To je prdnjavina, a ne čovjek. Odgovarat će kad tad pred bogom i narodom, ta ološ bjelosvjetska, raspad. On i njegovi pajtaši.

 102. Nikolase,

  potpuno te podrzavam.Nadam se da nijesi shvatio da ja imam zabludu da su
  opozicione stranke to sto tvrdis ali se i ja kao i ti ponekad odreknem svojih
  principa i zeljevsi slom mafije i Djukanovica prihvatim postojanja kakve takve
  nazovi opozicije.

  Kako vrijeme ide Supkovic i slicni bi da od Slavka i LSCG naprave borca za
  ocuvanje zajednice a od Djukanovica borca za slobodnu,samostalnu Crnu
  Goru.Zbog tog i slicnog treba zeljeti slom i unistenje svega sto je ovaj rezim
  stvorio i proizveo da bi prave i istinske vrijednosti isplivale.

 103. inglish, cudis se maureru. smijesno. pa ko drzi sve regionalne mafijske kaste na vlasti 20 godina do medj. zajednica. oni su rusenjem sfrj odradili kljucni i lavovski posao, ovo sada je samo smijesna igra. njihova igra sa svojim slugama iz vlasti i sluzbene ” opozicije “. ne mislite valjda da tu iko ima posten? NARODU/IMA trebaju istinski predstavnici koji ce ogoliti tu bazduriju, najprije borbom za micanje mafijaskih slugu iz sindikata pa do oblikovanja preko radnickih predstavnistava i avngarde koja ce taj proces iznijeti politickih pokreta. EU je grobnica za nase narode, ona je grobnica za radnike i sve koji bi posteno da zive od svog rada, a to se najbolje vidi po stanju upravo u zemljama clanicama EU. mi trebamo njima, a ne oni nama. laz je da ovdje ima istinskih boraca protiv EU ili da djukanovic smije i pomisliti da ide suprotno nalozima gazdi iz CIA. tu mora da radi kuka i motika. svuda u ex jugoslaviji.

 104. Nikoliću, nabijemo te i Inglish i ja i taj treći na koga misliš znaš na šta. A, ćeraćemo se do Luksa, usko će ti bit, tebi i kurvama tvojim, februarskim mačkama usko, preusko. Bagro. Mrš!

 105. Nikolicu, nijesmo od juce, prepoznat si.
  Dzabe ti je sve.

 106. Nikola pa Nikolicu,

  jesi li ti sad dobro.Ako jesi milo mi je.

  Otkud znas da se to dje ti navodis TAMO otvara DE LUKSE.Nije nego LUXE.
  Toliko o tvvom mentalnom zdravlju.

 107. Nikicu pa Nikola,

  pogledah na tv Vijesti emisiju Prizma i gledajuci onu trojicu studenata iz
  organizacionog odbora onog studentskog protesta od novembra shvatih
  vasu poruku o TRI U JEDNOM.

  Slusam njihova izlaganja i facijalnom ekspresijom Kaludjerovica prepoznajem
  kao buduceg Miska Vukovica.Onog Miska koji je na jednom glavnom odboru
  DPS-a bio dio vecine za Momira Bulatovica da bi nakon razgovora sa UDBA-
  skim hijenama ga izdao i presao kod sotone Djukanovica.

  Gledam i slusam studenta Hodzica koji prihvatajuci UDBA-sku dramaturgiju
  o ugrozenosti manjina a posebno islamaca od hriscana najzad odlucuje da
  skine jaram sluganski i progovori.Student Jovovic ima klasicni buntovbicki
  gard po malo neizbrusen ali mu je zelja za brzim drustvenim promjenama
  donijela nepozeljnost kod kolega iz rezimskog studentskog pokreta.

  E pa moj NIkicu pa Nikola i ja vidim da su njih trojica formalno JEDNO a u
  stvari su prakticno TRI realnosti.Kaludjerovic koji uskoro bi trebalo da bude
  ako zavrsi fakultet neko kome treba posao pa ne bi da se zamjera vlasti a
  Hodzic svjestan i razocaran prevarom i zloupotrebom zeli da pribavi orden
  buntovnika koji bi za ocekivati je trebao zbog lose situacije i da ga dobije i
  Jovovic koji ocito ima i takvu genetiku da mu estetika nije bitna ali su mu
  iskonske ljudske vrijednosti cilj.

  Evo dobio si TRI u JEDNOM zele isto ali na razlicite nacine.

 108. Pa Nikicu jos Nikola,

  mozda tebi TRI u JEDNOM koje voli ovaj rezim i nije bas najjasnije.

  Znas kako kad rezim rasiri 3D i stavi ga u masovnu upotrebu radi lakseg
  vladanja.

  Prvo D koje raubuje sotona je domoljublje.Pricom UDBA-skih hulja da nam je
  eto bas on OTAC nacije a da nam je cak i Naser nas posteni Keljmendi
  morao sa svojim novcem,logistikom i licno pomagati da stvorimo domovinu
  a da mnogi nasrcu na nju mucenicu.Da bi je on zastitio od takvih i nas koji je
  volimo ali bi da sacuvamo on sotona je sebi dao za pravo gazenje prava i
  svih kodeksa zivljenja.

  Drugo D koje raubuje sotona i njegov rezim je demokratija.Naravno koristeci
  prljavu podvalu o potrebi uspostavljanja jake drzave pa uvodjenju vladavine
  prava i demokratije u zivot.Dok su bili za zajednicku drzavu to je bio cilj i
  njemu je sve bilo podredjeno.Uz put su vodjeni i ratovi ali i ubrzana pljacka
  drzave.Sve primjedbe na nedemokratske jnstitucije bile su odbijane koristeci
  odgovor da ih je birala vecina i da je to njihov legitimitet.Zaboravili su da je i
  Hitler imao apsolutnu vecinu za svoju politiku ali pokoljenja narastaja dugo
  placaju odluke i posledice vladavine te vecine.

  Trece D je diplomatija kojom rukovodi zadrigli Milan Rocen.Da bi mu laz i
  autokratija kombinovana sa kriminalom bila prihvacena na zapadu on je
  postavio sebi lojalnog Recena da osluskuje zahtjeve velikih sila,te njihove
  zahtjeve sotona izvrsava a za uzvrat dobija novo vrijeme za pljackanje svoje
  drzave i naroda.Naravno ono sto je na kraju zadesilo Milosevica koji je nekad
  bio mirotvorac i faktor mira na Balkanu ili sudbina Norijege,Mubaraka ili
  Gadafija zadesice i naseg krvopiju Djukanovica.

  Mozda su se tebi moj Nikicu Nikola pomijesali neki receptori pa TROJSTVA
  koja bi trebao primjecivati u drustvu pogresno prepoznajes ovde na blogu.

 109. Meni se taj Hodžić nimalo ne dopada . Neka dolazi na Slavkovo poetsko veče i neka vodi studentske proteste – ali nimalo mi se ne dopada . Taj ko je do skoro bio u stanju da bude DPS aktivista na glibavom Koniku , a to znači da potkazuje svome partijskom štabu ko se koleba , kome treba majka ili dijete da se liječi , kome da se dijete upiše na fakultet , kome je dovoljno deset kila brašna a kome kantica masti za glas svoje i članova porodice – i kome je takve iste stvari radio i otac , takođe aktivista DPS , takva osoba – nje što se mene tiče – bila i ostala smeće . Pa bez obzira oće li spaliti partijsku knjižicu pred opštinskim odborom DPS . Da Hodžić ima što ljudsko – spalio bi se tamo skupa sa knjižicom , umjesto što pravi predstavu ovih dana , a čujem da ga za taj cirkus plaća Miško Perović koji mu je obećao kule i gradove nakon ” uspjeha ” te smet partije koju prave .
  Ja da mogu , muslimanima bih u Crnoj Gori zabranio političko istupanje – nema nijednoga koji se bačio na politiku , a da ne izaziva na povraćanje .

 110. Kela,

  molim za tvoje strpljenje.Vrijeme je majstorsko reseto i nadam se da ce sve
  brzo izaci na vidjelo.I meni se gadi na bivse DPS-ovce i SDP-ovce kao i na
  bivse liberale.

  Prijatelju moj ovaj rezim se ne moze oburat ako ga ne bude javno masovno
  napustalo clanstvo jer ce oni kraduci uvijek imati vecinu.Nadajmo se da se
  Hodzicevi sunarodnici koji u vecini podrzavaju vladajuci rezim opamete i vec
  jednom budu iskreni i prestanu saradjivati sa dzelatom koji ih je deportovao
  i progonio.i

 111. U potpunosti se slažem sa konstatacijom da nema niti jednog muslimana koji se bačio u politiku, a da ne izaziva povraćanje. Slobodni crnogorci, pravoslavci, bore se sve ove decenije kako za svoja, tako i za prava manjina. Šta dobijamo za uzvrat? Nož u leđa. I Bošnjačkoj stranci i pojedincima iz DPSa su svetije fotelje i ćar od tolikih nedužnih ljudi islamske vjeroispovjesti koje je NJIHOV idejni i duhovni vođa Milo Đukanović zajedno sa Miloševićem poslao u smrt. Distancirajući se od istine, a to je da je prvenstveno nad njihovom vjerom počinjen zločin, muslimani u Crnoj Gori se u suštini odriču svoje vjere i zločine doživljavaju kao nešto što je neminovno u politici. Stoga, nameće se prirodno pitanje da li je borba truda vrijedna i da li se oni uopšte mogu tretirati kao manjina kada,a više je no očigledno, oni sami sebe u principu ne doživljavaju tako, osim kada su u pitanju preraspodjela para i radnih mjesta po ministarstvima.
  Kao i po pitanju Keljmendija, prosrpska retorika nam opet može začepit usta i to onom starom Drži sirotu za svoju sramotu. Gospoda islamske vjeroispovjesti, zavaljena u Milove fotelje, ne daje jedan jedini razlog zbog koga bi se crnogorci pravoslavne vjeoispovjesti, oni pošteni i nepodmitljivi, borili za njihovu budućnost na brdovitom Balkanu.
  Ja se i dalje nadam, mada ista ta nada i sagori čovjeka, da je ovaj momak Hodžić iskren i da ozbiljno shvata svoju ulogu u ovom društvu. Njegova odluka i hrabri istup mogu biti podstrek Crnoj Gori da se pokrene s mrtve tačke. U suprotnom, krene li linijom manjeg otpora, ostavlja nas sa ogromnom nedoumicom. Ne baš prijatan osjećaj.

 112. Mondo,

  da bi ispalo da ja i ti nijesmo ista osoba a da bi zadovoljili Nikolu pa Nikica
  ja cu ti ovom prilikom protivrjeciti.

  Ne mi nijesmo dobili noz u ledja vec nauk za vijek vjekova da napokon ne
  treba nikom vjerovati na rijec a posebno ne onom ko prodaje cesto ili mozda
  precesto vjeru za veceru.

  Gospoda zbog koje je LSCG i Slavko imao ceste sukobe sa sunarodnicima
  oko toga da li bosnjaci ili muslimani zasluzuju da se dize glas za njihovu
  odbranu od narastajuceg nacionalizma danas nas kulturno uce real politici
  i sad su u oni u situaciji da nas brane od onih koji su ih ponizavali i gazili.

  Zahvalan sam im na paznji koju iskazuju da nam zastite nasa gradjanska
  prava.S obzirom da su do sada nekoliko puta zaprijetili nepodrskom vladi
  ukoliko se ne rasvijetle ubistva po budvi,Podgorici i Cetinju,ukoliko se ne
  rijesi crkveni dualizam kojim vrijedjaju svijest vjerujucih ljudi.

  Sto se tice Keljmendija niko nam nece zacepljavati usta jer je taj gospodin
  rado vidjen gostu Grand cafeu,veliki investitor u nasoj i njegovoj Gori a i
  on je primjer za mnoge slicne biznismene njegovog kova da je samo vazno
  ici cesto u Grand cafe i reci javno da si za ovu zemlju dao mukotrpno
  steceni novac i dusu pa da ti vrata svih institucija budu otvorena a ako im
  podmazes sarke mozes ih i odnijeti doma.

 113. Pa Nikicu pa jos Nikola,

  evo ti jos nesto sto je rasplinjavanje teme iz Slavkovog intervjua Press-u dje
  je sve receno o fukari koja ovde zivi.

  Javise da Mijo Popovic i Mladen Lompar ne dobise ni evrica od sredstava
  ubranih oporezivanjem poroka igara na srecu.Valjda je UDBA-ska analiza
  pokazala da im vise ne mogu sluziti odnosno da im mogu samo donositi
  negativne poene i stop daljem radu ove agenture.Lompar ce jos jedno
  vrijeme moci iz DANU da gricka evrice a onda svi u tor.

  Potvrdjena je presuda privrednog suda o uvodjenju stecaja u zeljezaru iz
  Niksica.Sad ce malo varanje naroda sa novim investitorom a do tada ce
  policija i tuzilastvo malo bivseg ministra Branka Vujovica da cesljaju.On ce
  za prvo vrijeme biti poklon Prve familije na trpezi EU zahtjeva za krupnim
  ribama.Kao ex ministar odlican je.Nema ko da brine za njim a i radnicima ce
  biti milo da neko odgovara.

  Vrlo uzurbano se priprema razanj za predsjednika Bara Pavicevica.Velika
  je lopurda i to ga je kvalifikovalo za veliku ribu.Izgleda je malo davao Prvoj
  familiji a i obilazio je Prvu banku kada je depozite opstine plasirao.

  Iako bi ti volio da TRI U JEDNOM pisem o nestasici struje,povecanju cijene
  o losem statusu studenata,zdravstvenih radnika i prosvetara moram te
  razocarati i reci da je za sve ovo temelj postavio sotona Djukanovic onda
  kad je mocno zajahao na neogranicenu i nekontrolisanu vlast.Ono slavlje
  kad je pobijedio Momira Bulatovica i sebi raskrcio put za haranje i rusenje
  svega sojskog na kraju ce mu na nos izaci.Dugo je trajalo ali je po onoj
  narodnoj dok je svirao morao po malo da je i za pas zadjene.

 114. Ne reagujte na ove udbaske provokacije dragi ptijatelji .. Jedna velika pljuvacka za NN udbasa , vucaj se smece ogavno , cmar DPS-a je toliko sirok da ima mjesta i tebe da prihvati .. Samo se ne koprcaj tamo previse da ne zazuljas pa da budes isprdjen… Guzva je ‘imenjace’

 115. Dragi moji prijatelji, mi smo elita Crne Gore. Naši korijeni su isuviše duboki i to ova bagra neobrazovana zna dobro. Mogu se koprcati, laktati, probijati koliko hoće, ali njima kuća ne daje da budu duhovni pokretači ove zemlje.

 116. Inglish ,
  ja veoma poštujem sve što si pisao u svojim postovima . Mislim ipak da si u vezi političkog agregatnog stanja manjina a posebno muslimana – jer su oni najbrojniji , i dalje žrtva svoje dobronamjernosti i želje da svi progledaju i udruženi sruše zlo koje je zlo za sve , ili bi makar trebalo tako da bude . Odličnu , slobodno mogu reći naučnu analizu muslimanstva u crnogorskoj politici dao je Angus Young u postu u ranijim temama . Mislim da je mondo upravu .Muslimanska svijest o politici je troma , jadna i svodi se na to da će biti podatni svakoj vlasti ako ih ne bije po ušima i bači im malo u korito . Za muslimane ne postoji istorija , ne postoji nagon za ubrzanjem istorije na kojem inače počiva zapadna civilizacija . To je nagon pojedinca , da se tokom njegovog života više puta nešto u istoriji promjeni . Samo sa tim nagonom se zapadni svijet pokreće i mijenja . Za muslimane , posebno ove ovdašnje , dvadeset ili pedeset godina pod Milom Đukanovićem je ništa , jedan sekund u vremenu , isto što i pola milenijuma pod turcima , nešto što prolazi dok oni sjede prekrštenih nogu , češkaju muda i ponavljaju ” jah ” . Čitam neđe kod Andrića , kako to čuveno njihovo “jah ” ne znači ništa određeno , to je i ” da ” i ” ne ” i “pa ” i “šta “, i ” tako” , ” ovako ” ili ” onako”. Pedeset godina pod Milom satanom , cio život naš prođe – jah , jebaše nam majku majčinu i pokradoše i ono što će nam čukununuci plaćati – jah , uspostavili mafiju koja se neće iskorjeniti narednih 100 godina – jah , Bukovica – jah , a deportacije u Novome ? Jah .
  Nijesu takvi od juče , pa da kažemo da su prepadnuti udbaškom pričom o mogućem povratku četnika na vlastisličnim glupostima . Takvi su od kad ih ima . Bili su najžešći poltroni kralja Nikole , tiranina protiv kojeg se okrenula tadašnja obrazovana omladina koja je u skoro svemu bila u pravu , osim u jednome : despotizam Nikole I je izjednačila sa vlastitom državom i okrenula se protiv nje . Istorija bjelašima to nikad ne može oprostiti i zbog toga će ostati uvjek sramotni dio crnogorske istorije . Ali , dok se državotvorni , pravoslavni narod u Crnoj Gori pocjepao dokazujući da je on spreman da ubrza istoriju i da se bori za promjenu , makar i na štetu sopstvene države , dotle su begovi klanjali Nikoli uz ” jah ” . Kad je ođe ušla srbijanska okupaciona sila i organizovana Podgorička skupština , dvadeset posto njenih delegata su bili te age i begovi i svi su digli obije ruke za prisajedinjenje . Koliko sam čitao stenograme Podgoričke skupštine , nijesu uzimali učešće u diskusijama , nego je opet bilo “jah ” . Kad je trebalo usvojiti unitaristički Vidovdanski ustav 1921 , koji je zajedničku državu južnih Slovena sahranio već na njenome nastanku , dvotrećinsku većinu za taj ustav , presudni glas za tu većinu , dali su poslanici Jugoslovenske muslimanske organizacije na čelu sa Mehmedom Spahom . Ista stranka je u aprilu 1941 prva podržala Pavelića , a 90% bosanskih muslimana je obuklo ustaške uniforme ili se uključilo u esesovačku Handžar diviziju . Njihov broj u takozvanom antifašističkom pokretu u cijeloj Jugoslaviji , kao i u Crnoj Gori, je skoro nepostojeći . U Crnoj Gori su formirali kvislinšku muslimansku miliciju pod zaštitom italijana i kasnije njemaca . Kad su ovi pošli svojim putem , muslimani ili bošnjaci su postali sluge komunističke vlasti , nijesu se stvarno laktali da u toj vlasti budu predvodnici kao uostalom ni u jednoj drugoj prije nje , ali su bili njeni najtvrđa podrška na začelju kolone , sjećaju se vjerujem mnogi ” druga ” Avdula Kurpejovića i njemu sličnih spodoba , danas ” osviješćenih ” muslimana a tada rigidnih komunjarskih demagoga .

 117. Kela i Mondo,

  pokazimo svima da smo mi ljudi koji imaju dovoljno demokratskih kapaciteta
  da cujemo i drugacije misljenje iako je neodrzivo i kontra realnosti.

  Naravno da vise i mala djeca u Gori nasoj znaju da je laboratorija zla UDBA
  i da je ljudima sto dobrovoljno sto ucjenama usla u glave i postala njihov
  dnevni meni.

  To sto su neke etnicke grupe sklone mudrovanju mislim da im nije bas dobra
  preporuka za buducnost.Surovanje sa djavolom moze kasnije da kosta i boli
  ali to je njihov izbor.

  Mi saka jada slobodnih ljudi necemo im ni tada ovo uzeti za zlo ali moramo
  vec jednom utvrditi do kad da ih tolerisemo da vrse opite u svoju korist.

 118. Slušam ja svačije mišljenje , ali ne mogu sve da ga prihvatim . Nije problem što je mali Hodžić bio pa nije više u DPS – svaka mu čast ako je tako , ali on treba da izađe pred narod i kaže – Bio sam član DPS , jeo sam govna za njih , špijao sam komšije i činio najsramotnije stvari koje živo čeljade može da radi za jednu mafijašku partiju . Sad vidim što sam činio , stidim se i neću više nikad i niđe javno istupati .
  Ali mali sad pravi scene što je napuštio DPS i smatra da je ta činjenica najvažniji argument zbog kojeg on treba da bude lider tog studentskog protesta i buduća alternativa DPS . Ko da u ovoj državi , uključujući i one studente , nema čestitijih , čistijih i boljih ljudi koji nikad nijesu imali sramotnu člansku kartu DPS i nikad nijesu špijunali za njih . Ima ih naravno , ali danas Hodža , njihov do juče član , treba svima sjutra da drži moralno slovo . Sjutra on a prekosjutra ko zna još koji muslimanski bašibozuk i fukara , koju je do dan prije nego što okrenuše ćurak zapošljavao ili stipendirao njihov jedini a nikad prežaljeni DPS .

 119. Vrlo dobra, realna, plodonosna, sadrzajna i jezgrovita komentara, Kela. Saglasan.

 120. Hvala ti Angus , ti si to sve već ranije daleko bolje i dublje objasnio . Slučajno surfujući naletio sam sam na nekoliko fotografija sa Slavkove večeri poezije , pogledajte http://radojejovanovic.blogspot.com/ fotografije 3 i 4 izgledaju opako dobro

 121. @ kela – Mislim da je mondo upravu .Muslimanska svijest o politici je troma , jadna i svodi se na to da će biti podatni svakoj vlasti ako ih ne bije po ušima i bači im malo u korito . Za muslimane ne postoji istorija , ne postoji nagon za ubrzanjem istorije na kojem inače počiva zapadna civilizacija . To je nagon pojedinca , da se tokom njegovog života više puta nešto u istoriji promjeni . Samo sa tim nagonom se zapadni svijet pokreće i mijenja . Za muslimane , posebno ove ovdašnje , dvadeset ili pedeset godina pod Milom Đukanovićem je ništa , jedan sekund u vremenu , isto što i pola milenijuma pod turcima , nešto što prolazi dok oni sjede prekrštenih nogu , češkaju muda i ponavljaju ” jah ” . Čitam neđe kod Andrića , kako to čuveno njihovo “jah ” ne znači ništa određeno , to je i ” da ” i ” ne ” i “pa ” i “šta “, i ” tako” , ” ovako ” ili ” onako”.

  ovo je cisti rasizam i da te dje sretnem dobio bi njusci to da znas olosu cetnicki.

 122. @ kela – evo ti ga brat: U toj knjizi na strani 211 Ćosić je, misleći na Albance, napisao: “Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana uzima za saveznika Ameriku i Evropsku uniju protiv najdemokratskijeg, najcivilizovanijeg, najprosvećenijeg balkanskog naroda – srpskog naroda.”

 123. Nije tako, Sta…Ne dozivljavam Kelu kao rasistu vec covjeka koji je rekao zaista realnu stvar.

  A evo i zasto.

  Bosnjaci od propasti otomanskog carstva nisu nista uradili po pitanju svog profilisanja evropskog identiteta. Primivsi Islam, primili su i turski nacin ondasnjeg razmisljanja, nacin zivljenja, folklor i identifikovali se sa tom maloazijskom kulturom. Bosnjaci su narod koji su zrtva turske manipulacije i nakon vijekova podcinjavanja balkanskih naroda, ostavljeni da plate ceh za svo zlo koje su Turci ostavili.

  Da li neko misli da su 500 god Turci cvijece donosili 500 god balkanskim narodima pa da im isto tako balkanski narodi cvijecem vrate?

  Nakon Berlinskog kongresaTurci, da su osjecali privrzenost Bosnjacima kao “braci po vjeri”, sa velikim silama Austrougarskom, Njemackom, Rusijom i Italijom bi medjunarodnim ugovorom izdejstvovali da taj narod ne trpi posljedice revansizma tek oslobodjenih balkanskih naroda, vec naprotiv, krsili su ugovor postignut na Berlinskom kongresu manipulisuci Bosnjacima da ne priznaju austrougarsku vlast i dizu besmislene bune. Bosnjaci su uvijek imali vodje koji nisu znali da previde vise od sjutrasnjeg dana, ili izdajnike koji su za moc i pare prodavali svoj narod .

  Zasto Bosnjaci nikad ranije nisu pokrenuli pitanje nacionalnog identiteta, jezika, drzavotvornosti, kad su svi ostali narodi prosli nacionalnu renesansu?

  Nisu, jer po principu tradicionalnog osmanskog kolektivnog misljenja, gdje jedna glava autokratski upravlja citavim narodom, nisu ni razmisljali da moraju izgraditi odnose sa susjednim narodima, distancirati se od turske okupacije, i profilisati se kao evropski narod jer su znacajan dio Bosnjaka takodje slovenskog porijekla.

  Vjera ne bi bila nikad osnov animoziteta izmedju muslimana i hriscana na Balkanu, da se vjera upotrebljavala kao nesto dobro, ljudski i humano, vec se u ime te vjere se svasta cinilo.

  Naravno, cutanje i iscekivanje da se pojavi neko drugo carstvo gdje bi se opet zataskali i hedonisticki umirili NE CINECI NISTA za sebe, vec neko drugi bila je kobna greska. Velikodrzavni projekti su eskalirali i u smislu teritorijalnih pretenzija Bosnjaci su bili kolateralna steta, odnosno zrtve mnogobrojnih zlocina i genocida do dana danasnjeg.

  Sta je bio LSCG?

  Prva ljudska i jedina iskrena prilika u istoriji Bosnjaka da postanu dio demokratske Crne Gore kao svoje domovine, da se konacno sve istorijske prepreke uklone u cilju prijateljstva sa Crnogorcima I Srbima, i najvaznije, da se politicki osvjeste i demokratizuju svoje bice.

  A kako su je oni iskoristili? Bas onako, kako rece Slavko: “Uvlacenjem u donji dio Djukanovicevih ledja”.
  I velika istina je , takodje, da bi bili zbrisani onin nesrecnih godina pod najezdom cetnickog fasizma da nije bilo Slavka Perovica i Liberalnog saveza Crne Gore.

 124. Kela je hrabro istupio i iznio stav koji je daleko od četničkog, čak štaviše ovo je tipičan stav crnogorca kad mu je k…. pun svega, da prostite.
  Krenimo samo od poslanika u skupštini, preko ministara, pojedinih biznismena, dakle ljudi koji imaju političku moć i koji su finansijski potkovani. Ko se čuje u skupštini? Hah, poslanik Koča Pavlović. Zajebavaju li se oni s nama?
  Možda smo mi liberali trošili puno energije boreći se za lustraciju zločina počinjenih nad njima, a zapostavili svoje potrebe?
  Možda smo tu energiju mogli usredsrediti na borbu za naša prava i svu retoriku usmjeriti ka ekonomskim pitanjima, korupciji, mafiji…
  Da li smo mi na pravom putu?
  Duhovno jesmo, ali dragi moji mi nismo Isusi Hristi, Bože mi oprosti na današnji svetac, mi smo obični smrtnici svjesni svojih moralnih dužnosti, ali isto tako i ograničenja po pitanju vremena, snage, izdržljivosti, tolerancije.
  Možda je ova naša spontana konverzacija, razmjena mišljenja, inicijalna kapisla za neki preokret. Možda je vrijeme da preispitamo svoje prioritete, jer mi decenijama skačemo u vatru za nekoga ko to, na kraju krajeva, ne traži od nas i kome je bezuslovna podrška koju mu dajemo čak i smiješna, čast pojedincima.
  Meni se čini da islamska zajednica u Crnoj Gori nije emotivno zrela, da je nesigurna po pitanju identiteta, te otuda i podjele među njima na muslimane i bošnjake, a da ne govorim o fundamentalizmu koji je u povoju.
  Ovakvom konverzacijom ne dovodimo u pitanje našu iskrenost, dosljednost, hrabrost i poštenje, već preispitujemo svoju poziciju u društvu i razmišljamo o posledicama kako njihovog, tako i našeg djelovanja.

 125. Nebi da nesto kritikujemo generalizujuci ali moramo nesto primjetit.Dobro ste to opisali za Muslimane…

  Sad kad je bilo za referendum polemika kojim jezikom pricamo, neke starije komsije muslimani uporni…A, ne…mi smo uvjek pricali srpski…Da poludis…Inace, mladji clanovi tih porodica su bjezali u inostranstvo od nasijeh Srba.Danas su tu i DPS su orijentisani…Inace ovi nasi Muslimani su dobri u blefiranju ali ne blefiraju previse kad treba podrzati Mila ili SDP.

  Ali, nisu samo oni politicki naivni i nazadni na duze staze.Takvi su i ostali
  Sto su bolji Crnogorci po tom pitanju.Oni su slabi na srpstvo.Da je pobjedila ona opcija za Milosevica svi bi se ulizivali onima gore.Imali bi fundamentalno ortodoksni vilajet .Kako to nije slucajno uspjelo oni sad cekaju svoju novu sansu .Prisutni su tu medju nama i cekaju trenutak, trenutak koji je zamalo dosao u Crnu Goru.Trenutak kad bi startovalo opste klanje i otimacina kuca i dobara svojih komsija.Zna se da su postojali spiskovi ko dje upada i cija ce koja kuca bit…
  Sad Muslimani i jos po neko lize djelatove ruke i uziva u sitnim interesima.
  Slazem se sa Slavkom u potpunosti ,Ja inace nikom nisam vjerovao osim Slavku a i sad je tako.Vec onda kad smo isli po mitinga i kad se onako lijepo pjevalo i nadalo bio sam tuzan u dusi jer sam predpostavljao da svi ti ljudi tu vjerovatno nisu 100 posto iskreni i da ce vjerovatno u buducim iskusenjima neko i skrenuti.Nije potrebno ucuiti visoke skole i znati da to tako zavrsava…Moze se odgledati samo neki dobar film…Dobar je onaj sa Son Konerijem , rudarskim strajkacima , prijateljstvu ,izdaji i razocarenju.Son je ipak bio ubaceni agent-policajac.Jedino za Calovicku neznam….Vrijeme ce pokazat…Sve je moguce ali u tom slucaju ne zelim da vjerujem.

 126. Sta,

  nemoj da se nerviras jer onda iracionalno razmisljas.Ukoliko si pripadnik tog
  etnickog korpusa naravno da ti nije sve jedno jer sam i ja sve kategorisao
  grupno sto nije dobro.Ukoliko si bilo sto u mom izlaganju prepoznao vjeruj
  nije zlonamjerno.Ako jesi pripadnik bosnjacko muslimanskog naroda na tebi
  je najveca odgovornost da svojim sunarodnicima kazes otvoreno cinjenice.
  ja vjeruj mi itekao svakodnevno se sa svojim prijateljima razjasnjavam ma
  kojoj naciji pripadali da je podrzavati sotonu Djukanovica fasizam.

  Cinjenice govore da su etnicke manjine u teskim i turbulentnim vremenima
  nasle interes i podrzavale LSCG i Slavka Perovica.LSCG,Slavko i mi koji
  smo ih podrzavali smo bili meta napada i uvreda od pogrde o mudzahedinima i ustasama do javnom poziva na linc Slavkov jer je prema
  tadasnjem Djukanovicevoj opciji zajednistva sa Srbijom i jedoumlja oko
  vjere i nacije bio izdajnik.

  Takodje je cinjenica da su dosla nova vremena i onda su oni zaboravili nas
  pa i Slavka i lagano pod jeftinim izgovorom posli kod Djukanovica i zaboravili
  sve prethodno.

  Ono sto sam do sad cuo kao razlog zasto su bosnjaci,muslimani,albanci i
  hrvati podrzali Djukanovica vrijedja me i ne mogu pominjati.Laz i samo laz
  kao ona o Djukanovicevom naslednom bogatstvu kad je u dvoristu svoje
  porodicne kuce u Rastokama kod Niksica pronasao Prvu banku koju mu
  je ostavio djed Blazo ili o stedljivoj Rocenovoj domacici koja eto od eura
  pravi dva pa su strucnjaci MMF i svetske banku cak culi o njoj kao nekom
  ko jednim potezom resava krizu.Samo je jedan uslov za to da se to moze
  izvesti u drzavama slicnog demokratskog i pravnog poretka kao sto je
  Crna Gora.
  .

 127. Što ispriča ovaj čovjek? Koja je ovo droga? Zaladio si ti ne na kvadrat, no na kub, što će reć na 3.

 128. Ja se izvinjavam ako nekad pogrijesim gramaticki ili u pisanju jer je brzina u pitanju…Nemam volje da pisem ni da citam sve ovo jer sve mi je odavno sve jasno…samo se nerviram.Mada, ovaj Slavkov tekst sam procitao od pocetka do kraja i odlican je.Ali sto baljezga ovaj Nikolic…opterecenje je citat pametne stvari a ne takve gluposti…

 129. Nikolicu, ne mozes jednom rukom da jedes hamburger, drugom masturbiras a nogom kuckas tastaturu.

  Ne moze odjedared.

  Odradi sve jedno za drugim polako, sukcesivno, operi se malo, covjece, sav si urnisan, PA onda lijepo napisi kilometarski tekst, ali da te razumijemo.

  Ovo RITANJE od tvog pisanja ne vidim da ima smisla…

 130. ‘Nikolic’ je sinoc piskarao negdje posle 02 h iza ponoci da uhvati Slavkov blog ‘ na prepad’…Kada svi polijegase ,oh eto njega u svom nepismenom ‘trijumfu’ , o Yeah !!… Imbecil proradio kao dragstor , bez najmanje pauze..pregaoc koji vreba ‘nemoc protivnika’ da ga zaskoci hahaha strasno …
  Nego, ako je Angus dao preciznu dijagnozu ( a blizu sigurno jeste ) onda mu treba dati vremena i prostora da prozdere sve splacine koje trpa u sebe citajuci ove komentare , pa ga onda tako najedenog i masnog sutnuti nazad u cmar iz koga je zalutao !! Fuj baljego ogavna !

 131. ” sta ” (ili “jah”) – po njušci daj Milu Đukanoviću kad ga sretneš i kad napokon prestaneš da od njega primaš po pičci orijentalnoj .
  Te plačipičljive nebuloze o rasizmu i pesničenju – mojne meni . To kući – seri ženi , a možeš i drugu Ranku . Sad mi je po prilici i jasno tvoje proseravanje za partizanštonom u nekoj od ranijih tema .

 132. Nikolić je sinoć pitao ima li ko slavu ođe da mu čestita?! Izgleda da se naljoska pošteno pa dobio krila da prijeti narodu u sitne sate. E, Nikoliću loš si ti srbin kad ti 3 kila šljive treba da zaprijetiš. Ko on misli da je da bi mu se čestitala slava, ni rod ni pomoz bog. Pljanica bazdeljava i đe ga zajednom s Milom ne ponese jučeranji dan.

 133. Gospodine pod nikom STA,
  što Slavko i Slavkovi željeli tebi i tvome narodu to njemu i njegovima, uključujući mene, bog dao. To bi trebalo da ti je jasno kao dan.
  Probleme traži u svojima, u Milu Đukanoviću, Maroviću i Bulatoviću i njihovim paravojskama te su vas odvodili u smrt. Tvoja zajednica ima predstavnike u parlamentu, ministre, direktore, jaku dijasporu te ako vam išta smeta bujrum, oduprite se. Do sada ne da niste, no ste u ljubavnom zagrljaju sa dželatom. Prijatelju, s tvojom zajednicom nešto nije u redu i s njom se obračunavaj, a ne sa crnogorcima koji krvavo plaćaju vašu letargiju, ili kako Ingliš reče, mudrovanje.
  Mi smo se dokazali devedesetih i danas smo neprikosnovena elita Crne Gore, što smo oduvijek i bili, jer nam to kuća daje. Presaberite se muslimani i zapitajte se jednom u životu koga birate za svoje predstavnike i kuda vas vodi njihova politika. Imaj u vidu da Crna Gora ide ka Evropi, imaj u vidu vodeće evropske sile Francusku i Njemačku i njihov odnos prema manjinama.Ako niste spremni da idete u korak s vremenom, a mogućnosti su tu, onda tu lijeka nema.

 134. Sta,

  danas sam sjedeci sa prijateljima na kafi cuo interesantna vidjenja nase
  zbilje.Na pomen da ce Veljovic biti smijenjen on veli,ljudi ovaj Vuksanovic
  je gori od Veljovica.Zamisli da smo dovedeni da razmisljamo ko je bolji od
  dvije smrde sluganske Djukanoviceve.

  A onda smo malo komentarisali vrlo ceste ankete koje se vrse ovih dana.
  Prvo se pitam zasto tako cesto,cemu to i ko ih narucuje i placa.Intresantno
  je da ih uvijek obavlja Milos Besic i da su za sve prihvatljive.Cudno.

  Obavijestio sam vas da je Besic mjesec dana boravio uSloveniji u funkciji
  ucesca u stabu Milana Jankovica na izborima.Da bi prikrio stvarnu namjeru
  koleginicu Oliveru Komad i asistenta Jankovica je vodio na neki kratki
  sastanak.U emisiji ziva istina kod Darka Supkovica gradonacelnik Podgorice
  Miomir Mugosa je Besica oznacio oficirom UDBE.

  Mislim da je nakon odlaska Srdje Darmanovica za USA na mjesto diplomate
  Besic doveden da vodi projekte anketiranja gradjana cime se usmjerava
  javnost u pravcu tema koje u odredjenim momentima koriste.Odavno vec
  su identitetska pitanja upravo mamac za gradjane zbog skretanja paznje
  sa opste gladi i ponizavajuceg polozaja.

  Tvoje pominjanje cetnistva mozda nije dobro.Nevidjeno cetnistvo je bilo
  karakteristika DPS-a pa danas borcima NOR-a bosnjacima,muslimanima,
  albancima i hrvatima ne smeta da ga podrzavaju.Cak su oko tog pitanja
  borce podijelili na one kojima je predsjenik prof.Milo Markovic i one milove
  kojima je predsjednik Andrija Nikolic.

  Digla se velika dzeva oko napada na Jova Kapicica.Saglasan sam da je
  grehota,sramota i neljudski napadati pauka starog.Medjutim kad se sjetim
  da je pokojni narodni heroj Vlado Bozovic bio u od vlasti formiranoj rulji
  da paradaizima gadja ispred vile Gorica delegaciju SPS-a koju je cinio
  lilic i Gorica Gajevic koja je dolazila u posjetu Momiru Bulatovicu.Ne cuh
  nikog da osudi taj cin narodnog heroja kojem je obezbjedjenje Djukanovica
  ubilo zenu i da je u tom slucaju doslo do novcane nagodbe.Mozda i grijesim.

 135. @ kela – sad je i meni jasno tvoje proseravanje s antikomunizmom i pljuvanje po NOB-u smrdo cetnicka.

  @ inglish – Sta,

  nemoj da se nerviras jer onda iracionalno razmisljas.Ukoliko si pripadnik tog
  etnickog korpusa naravno da ti nije sve jedno jer sam i ja sve kategorisao
  grupno sto nije dobro.Ukoliko si bilo sto u mom izlaganju prepoznao vjeruj
  nije zlonamjerno.Ako jesi pripadnik bosnjacko muslimanskog naroda na tebi
  je najveca odgovornost da svojim sunarodnicima kazes otvoreno cinjenice.
  ja vjeruj mi itekao svakodnevno se sa svojim prijateljima razjasnjavam ma
  kojoj naciji pripadali da je podrzavati sotonu Djukanovica fasizam.

  ja sam crnogorac porijeklom iz bjelopavlica, nikakve veze nemam s islamo i muslimanaima. samo tvrdim da je ono sto je pisao kela, a ti dopunjavao ga, goli fasizam. tu pricu mogli ste prodat 1943-1944. ” crnogorskom vjesniku “, tamo bi vam te teorije objerucke prihvatili.

 136. @ mondo – Imaj u vidu da Crna Gora ide ka Evropi, imaj u vidu vodeće evropske sile Francusku i Njemačku i njihov odnos prema manjinama.Ako niste spremni da idete u korak s vremenom, a mogućnosti su tu, onda tu lijeka nema.

  jesi li ti svijestan nesreco sto si napisao? pih, vidji cetnika kako gmizu iza stijenja, govorio je moj djed uvijek.

 137. Sta precera si malo s ostrinom.Posljije fingiranih studentskih mitinga rezim od jutros intezivno pokusava konsolidaciju.Orkestrirano pocelo sa CEDEMOVIOM anketom preko saopstenja dpsa i zivom aktivnoscu blogera Sta je samo jedan od njih.Pokusavaju opet krivotvorit nasu sivu stvarnost.Opozicije vjerovatno nema u CG jer bi do sad uocili ovu fazu konsolidacije rezima koja uvjek pocinje kad bas stvari po DPS najgore stoje.

 138. Ne treba više obraćat pažnju na ovoga.

 139. Nikola Sta Nikicu radis,

  Kad sam vidio danas Besica Milosa sa analizama i rezultatima koje je
  prezentovao cini mi se da ste gotovi.

  Naglo raste podrska NATO,vjeruje se u rad Luksiceve vlade a najvise
  gradjani vole obespravljenog Filipa.I na kraju Boro Vucinic nadje one
  iz VII bataljona.Prestravljen sam i zabrinut kako kaze spijun Besic da
  je javni servis poceo pokazivati zube a glas Cepuraka vec odabrao
  ukopno mjesto.Naravno morace biti vece jer Kusovac nosi sa sobom
  ogromnu UDBA-sku arhivu.

  Nikola Sta dje si.Nikolicu crnogorce care mali Sta jos tebi sada hvali.

 140. udbaško smeće.

 141. Ti si ” sta” je iz Bjelopavlića ko i ja što sam sa Madagaskara .
  Moj đed i stric su bili partizani od prvog do poslednjega dana – đed do pogibije 1944 , a stric je doživio ” slobodu ” ali i da vidi slom svega za šta se borio i ubijao . Njihovi životi mene ne obavezuju da ih nastavim nego da ih ispravno razumijem , jer meni je Liberalni savez dao slobodu da o svemu mogu slobodno da promislim , uključujući i karakter i smisao borbe koju su vodili najbliži članovi moje porodice .
  Ti si ” sta ” naravno poture iz SDP koje preživa i preživljava dnevnim oblizom DPS prkana kroz nekoliko nikova na ovom blogu . Srijećemo takve svuda , sjećam se kad je Dejan Vučinić izjavio da se sa Kuranom ne ide u Evropu , pa je sjutri dan navalilo jedno par stotina sunarodnika ovoga “sta” u podgorički odbor liberala da vrati članske karte LSCG – verbalno naravno , jer nijedan od njih tu člansku kartu nije ni imao . Bez obzira što ” sta ” prdoklači sa tekovinama NOB , činjenice su činjenice : kad su moj đed i stric 01.12.41. napadali na Pljevlja , njegovi su ga sa italijanima branili dok mu je baba bila neka od bula koje su kroz prozor zalivale partizane vrelim uljem .
  ” sta ” , pošto se se tvoja patetična preseravanja o partizanima unedogled nastavljaju , red je da jednom konkretno odgovoriš :
  1. Jesu li tzv antifašistički ustanak podigli muslimani ili su ga podigli komunisti i bjelaši zajedno , svako iz svojih motiva , pretvorivši taj ustanak obostrano – nakon gušenja – u međesubno istrijebljenje po svim fašističkim obrascima uništenja protivnika ?
  2. Jesu li age i begovi bili opozicija ili poltroni kralja Nikole ?
  3. Jesu li isti bili učesnici Podgoričke skupštine i jesu li Musa Kamber , Mehmedaga Batuš , Mustafa Rašković , Musa Sedula , Omer beg Selmanović , Muftija Šećerkadić , Magmutbeg Manović , Nazim beg Mahmutbegović , Suljo Petović , Hamdija Hasanbegović , Sefo Džarić , Sait Divanović i još kolicina ti sunarodnika glasali za prisajedinjenje Crne Gore Srbiji – izjasnivši se nakon toga Srbima muhamedancima ?
  4. Je li Jugoslovenska muslimanska organizacija dala presudnu većinu za usvajanje unitarističkog Vidovdanskog ustava ?
  5. Je li ista stranka , u međuvremenu sa novim predsjednikom , prva politička stranka koja je podržala Antu Pavelića u aprilu 1941 ?
  6. Je li tačno da su se muslimani u partizanima , koji su po tvome mišljenju bili antifašisti , mogli na prste izbrojati i da je uniforma koju su muslimani u matičnoj Bosni najčešće i najradije oblačili – bila ustaška ?
  7. Da li je tačno da su muslimani u crnogorskom dijelu Sandžaka u proljeće i ljeto 1941. a onda još žešće nakon kapitulacije Italije 1943 – preklinjali Hitlera da budu pripojeni NDH ? Je li NDH bila antifašistička ili nacistička država sa rasnim zakonima ?
  7. Je li tačno da je Himler sa blagoslovom Hitlera od bosanskih muslimana napravio esesovačku ” Handžar” diviziju koja je nosila SS totenkopf na fesu i kukasti krst iznad handžara na zastavi i ramenu ? Možeš li mi ” sta ” objasniti kako to da muslimana u partizanima nije bilo ni za jedan vod da se sastavi , ali ih se našlo više od 20.000 fanatizovanih u svojstvu nacista za jednu SS diviziju i to dobrovoljačku ? Kako se takvo što nađe među Slovencima , Crnogorcima , Makedoncima , pa i Srbima ili Hrvatima , no baš među ovima tvojima ?
  No , kad god se postave ova pitanja slijedi esdepaški odnosno de-pe-esu podrešaški odgovor – da je rasista i četnik svako ko to pita . Koliko znam , četnici nikad nijesu bili rasisti , nacionalistička banda svakako jesu , ali ako se ikome može prišiti rasizam na ovim prostorima – onda je to tvoje pleme muslimansko . Toliko od mene .

 142. Nikola pa Nikolicu,

  svaka cast,javio si se.nedje si u busiji bio.Sta se desava ko te uhodi.Sve
  su ti zamjerke jeftina prica.Ako si Srvin kako pises nemoj nas pitati zasto
  smo ovde dje smo.Pitaj tvoga Novaka Kilibardu srvina koji je omogucio
  Djukanovicu da posle raskola u DPS vlada do dana danasnjeg.Sto se
  mene tice mogu ti reci da sam bio za slobodnu i demokratsku Crnu Goru
  naravno ne ovu i ovakvu.

  E to sto kazes da je LSCG sovinisticka stranka u sto su se uvjerili i muslimani
  kako kazes.Mislim da ti je fikcija bez argumenata.Sjeti se kojiko je puta LSCG
  i Slavko molio,preklinjao sve da se kanu podrske sotoni Djukanovicu.Cak je
  u jednom momentu 2001 godine ponudio SNP koaliciju za spas nacije.Zar to
  nije bilo i fer i odvazno pored sve hajke i podjela kojima je rezim podvaljivao.

  Znas Nikola po malo me tvoja prica podsjeca na lelujanje mladog novinara
  Nikolica sa javnog servisa.Na upraznjeno mjesto Marka Milacica a u sklopu
  novih kadrovskih kombinatorika po dolasku Rada Vojvodica mladjani Nikolic
  se aktivirao preko emisije u centru pa dovodjenjem ministarke Vlahovic a i
  nocas Radmile Vojvodic pokusava sebe skupo prodati.ministarka bi da bude
  uravnotezena ali da ugura DANU u CANU.To su ti truli kompromisi sa slicnim
  Jevremu Brkovicu i Miju Popovicu.Onda je tu Radmila Vojvodic koja je na
  koritu drzave sa svojim raznoraznim projektima bez ikakve mjere i kriterijuma
  ali ona nema osjecaja za realnost jer joj je muz ministar,simpatija sotona,
  sestre joj drmaju Barom.E sad oni naravno moraju naci dezurni razlog da
  ubace ljudima u usta kako im refleks za glad ne bi proradio.

  Ne bih te zavodio.Ostani dje si i ne daj tvoje zablude ni za sto.

 143. Ima li moderacije da ovoga umno bolesnog Nikolića ukloni sa bloga ?
  Čovjek zaista nije provokator , nego nesrečnik , duševni bolesnik kakve u realnom i uređenom svijetu bačaju na struju i liječe mokrim peškirom i niskim naponom .

 144. nikolic vjerovatno radi neku bijednu trecu smjenu , i vrlo vjerovatno uz koju casicu neke usmrdjele sljive piskara sam sa sobom ove umobolne tekstove .. Ovakvog jadnika ne treba ni napadati , grijeh je

 145. kela i Nikolas-e

  amin.

 146. @ kela – ja sam bjelopavlic, iz partizanske familije. moja baba, djedova sestra, je kao partizanska bolnicarka, ubijena od cetnika 1944. u bijelom polju, pred sam kraj rata. moj djed je takodje partizan bio, od prvog dana.
  ja sam rodjen u podgorici. nijesam musliman i prestani to da mi podvaljujes, iako me to ne vrijedja, to je vjera i religija kao i svka u svijetu, sa svim manama i vrlinama. ne bih imao nikakav problem da sam musliman, naprotiv, koliko je samo ljudi, pa i poznatih, preslo na islam. ali ja to nijesam, ja sam crni crnogorac.

  1. ustanak su podigli komunisti, njihova organizacija i brojnost su bili presudni za njegovo odigravanje tog slavnog dana o kojem je i Zan Pol Sartr pisao. medju komunistima je bilo muslimana, vjerovatno i ljudi koji su se smatrali Srbima, ali program Komunisticke Partije je, kela, predvidjao povratak drzavnosti Crnoj Gori i utemeljenje crnogorske nacije. imas dokumentacije o tome koliko hoces, pa procitaj.

  2. vjerovatno je bilo poltrona, ali zar mu Crnogorci nijesu bili veci i brojniji poltroni? ali ne svi, bas kao ni svi muslimani, kako volis da podmetnes, kela.

  3. naravno. ali zasto ih poistovjecujes sa SVIM muslimanima, to jest, zar mislis da su, kao i ostali na toj sramnoj skupstini, oni bili predstavnici cijelog naroda/svog?

  4. jes, bas kao i sto je federalisticka stranka prihvatila ” parlamentarni ” zivot, dok su komunisti bili zabranjeni!

  5. da, bas kao sto je kasnije i draza mihajlovic prihvatio da mu pavelic salje ljekove za ozdravljenje, a po svjedocenju paveliceve unuke. naravno, o politickoj i vojnoj saradnji da i ne govorimo.

  6. ne bih bas rekao da su se mogli izbrojati na prste jedne ruke. gacesa vasilj, humo saliha avdo, maslic salka omer, salihagic becira himzo, zupcevic mehmeda asim, fetahagic ramadana ahmet, galjer siso, Ibrahimpašić Hasana Mahmut Mašo, Ogulinac Imbra Franjo Seljo, Sadiku Ramiz Baca…
  ovo su samo NARODNI HEROJI.
  Komunistička partija Jugoslavije, na čelu sa Josipom Brozom, nije priznala kapitulaciju ni okupaciju Jugoslavije, odredila je političku platformu i ciljeve oslobodilačke borbe – oslobođenje zemlje od fašizma i nacionalno i socijalno oslobođenje svih naroda i narodnosti Jugoslavije, te pozvala i povela sve narode i narodnosti u Narodnooslobodilačku borbu. Takvi ciljevi su istovremeno sadržavali nacionalni i klasni karakter oslobodilačke borbe, usmjeren protiv okupatora i njegovih saradnika, što je omogućavalo pokretanje u borbu najširih masa naroda. Suštinu Platforme Narodnooslobodilačkog pokreta Jugoslavije u Drugom svjetskom ratu najbolje je izrazio Tito: “Narodnooslobodilačka borba u Jugoslaviji ne bi bila tako uporna i tako uspješna da jugoslovenske narodne mase nisu u njoj vidjele, osim perspektive pobjede nad fašizmom, i prespektivu pobjede nad starim buržoaskim poretkom u Jugoslaviji, nad sistemom klasne eksploatacije i nacionalnog ugnjetavanja … Narodnooslobodilačka borba bi bila samo fraza, pa čak i prevara kad ona ne bi, osim općejugoslovenskog smisla, imala i nacionalni smisao za svaki narod posebice, kad ne bi, osim oslobođenja Jugoslavije, značila u isto vrijeme i oslobođenje Hrvata, Slovenaca, Srba, Makedonaca, Arnauta, Muslimana, itd”.

  7. cus, nije bilo medju hrvatima, crnogorcima, srbima… hahahhhahaha, sprdas li se to sa mnom?

 147. Sta,

  kako komentarises cinjenicu da od kad je visestranacje na sceni DPS vlada
  u kontinuitetu u Danilovgradu i to robusnom vecinom iako vas tamo ima i
  partizana a bogami i cetnika i to medju vidjenijima.

  Ja mislim da se upravo DPS odrzava na ovim tvojim stavovima i jazu izmedju
  nekadasnjih ideoloskih protivnika partizana i cetnika.Ali mi onda nije jasno
  zasto su se u borackoj organizaciji dje su sve partizani podijelili i oko cega.

 148. realno, bjelopavlici su na pocetku rata vecinom bili u cetnicima. u mom selu je samo jedna kuca bila partizanska, kuca moje familije. sto se boraca tice, danas, a i od 1990-ih borcima se lako moglo manipulisati, ali medju njima nije bas toliko jedinstvo oko stava prema politickom trenutku kao sto se to predstavlja. na kraju krajeva, vecina onih koji su rat iznijeli, koji su tada bili organizatori, najhrabriji borci, umrla je. ovdje je, inace, i izdaja nastala onda kada su generaciju boraca naslijedili tehnokrate, zapadni spijuni, koji su cekali mig da se posao zapocne. da se to naslucivalo, procitaj ovo:
  Drugovi,
  ” Prvo, čestitam vam Dan armije koji slavimo sutra. Cestitajući vama, čestitke upućujem i svim pripadnicima naše armije.
  No, drugovi ja vas nisam pozvao da bi slavili Dan armije, pozvao sam vas da s vama, mojim vojnim komandantima, raspravim neka aktuelna pitanja za budućnost naše armije, a i Jugoslavije. Svi vi znate da sam ja star, da ću za par mjeseci, u maju iduće godine, navršiti 88. godina, a znate i to da sam, posebno nakon Havane umoran i da mi se pogoršalo zdravlje i da ću morati u bolnicu. To je i razlog da sam odlučio, da kao vaš Vrhovni komandant, s vama, mojim vojnim saradnicima raspravim neka pitanja, a u vezi su sa stanjem u JNA, kao i o nekim političkim pitanjima koja su u vezi sa zadacima koja naša armija ima po Ustavu. Naime, ja sam prije Havane imao nekoliko višednevnih razgovora sa mojim predratnim i ratnim saradnicima, koji su sada u penziji i od njih sam dobio mnogo informacija o kojima želim da danas i sutra o njima zajedno raspravimo, da zauzmemo jedinstven stav što činiti da o takvim informacijama ne raspravlja ulica, inostrana, a i naša štampa. Ja ću poslije razgovora s vama imati razgovore s političkim vrhom Jugoslavije, a tu su sada prisutni Vlado i Lazo u ime Predsjedništva partije i SFRJ, a prisutan je i Kosta u ime boraca NORa. Pitanja o kojima želim razgovarati s vama ima podosta, a među prvima je da ja, kao vaš Vrhovni komandant, budem informiran o stanju u JNA.

  ……………………………………………………………………

  Ponovno nešto o radu obavještajnih službi. Znate, ja imam, vidite, neke pribilješke pa govorim po njima. Tako što se tiče aktivnosti vojnoobavještajnih službi u toj pokrajini po nazivu u šifri „ECHALON”, uz one već spomenute, to moramo raščistiti sa vladama: SAD, Francuske, Engleske i SR Njemačke koje čine jezgro tih službi i njihovih aktivnosti. Vidite, sada kada spominjem vojne obavještajne službe SAD i Evrope, pa uz njih i CIU, moram vam reći da su oni dobro informirani o stanju u Jugoslaviji, a posebno na Kosovu. Znadu oni i ono što mi ne bi htjeli da znadu, ali kojim kanalima „cure” te informacije ne znamo. Znamo i to da su dobro informirani o političkim previranjima, ne samo na Kosovu već i u Sloveniji i Hrvatskoj i u Srbiji. Tako je Njemačka obavještajna služba BND, a posebno od 1968. godine sve aktivnija i ona, po našim saznanjima danas ima u tim republikama stotinjak svojih obavještajaca. Njih zanima sve, od politike, vojske, ekonomije do sporta. Zalosno ali istinito, po našim saznanjima u svoju su mrežu upleli i neke naše vojne starješine, posebno one „pale” iz 1971. godine. Tako je u komandama TO Slovenije i Hrvatske zabilježen i upliv tih službi pri razradi vojnih planova, ili, primjer da nam zavrbovan general TO iz Slovenije bježi sa cjelokupnom dokumentacijom o odbrani zemlje i šiframa u NATO bazu u Italiji. Srecom, na vrijeme je otkriven pa je ta izdaja na vrijeme sprečena. Spomenut cu tu i studentske nemire u Beogradu i Zagrebu 1968. godine. I tu su htjeli zapadnjaci „ušićariti” preko svojih obavještajnih službi. Među studentima u Beogradu našli su njih desetak, koji su odlazili u SAD i Englesku na učenje jezika, zavrbovali ih i počeli svoj program „pomoći” studentima. Jugoslavija za kupljenu pšenicu ili kukuruz plaćala je SAD u dinarima i oni su bili na njihovom računu u našim bankama. Tih dana podigli su Amerikanci preko sto miliona dinara sa tih računa i kombijem se taj novac trebao prebaciti do „pouzdanih” punktova gdje bi se dijelili studentima kako bi se nemiri još proširili. No, naša sreća na vrijeme su otkriveni, i umjesto njihovim zavrbovanim studentima ta velika svota novca dospjela je u ruke naših i vraćena je, sada na naš račun, u NB Jugoslavije. Evo vam načina njihove „pomoći”. Zbog svega toga, kad je u pitanju takva rabota sa Zapada, moramo biti oprezni i oštri. Moramo na vrijeme doznati što to „naše prijatelje” iz tih zemalja najviše, kad je u pitanju JNA, interesira.

  ……………………………………..

  Imam osjećaj, drugovi, da tu imaju svoje prste i naši „prijatelji” sa Zapada. Vjerujem informaciji generala Ljubičića da vojno obavještajne, službe SADa, posebno njihova CIA, pod šifrom „Kornjače” ili „Zablji Skok” imaju veliki upliv na političko sigurnosno stanje na tom području Jugoslavije.

 149. to je brozov govor povodom dana armije 22. 12. 1979. godine.

 150. Sta,
  nijesi mi odgovorio kako to da su se borci koji su se borili za isti cilj i ideale
  danas podijeljeni oko toga ko podrzava mafijasa Djukanovica koje predvodi
  Andrija Nikolic iz Niksica i one koji ne podrzavaju mafijasa Djukanovica koje
  predvodi prof Milo Markovic.

  Takodje mi nijesi odgovorio kako to uspijeva Djukanovicu da bez promjena
  u Danilovgradu vlada od nastanka visestranacja do dana danasnjeg sto
  kao srbin za Jugoslaviju sa Milosevicem,sto kao srbin za Jugoslaviju bez
  Milosevica sto danas za privatnu svoju drzavicu malo srbin malo crnogorac
  a najvise mafijas.

 151. ne vlada samo u danilovgradu, inglish. sto je danilovgrad drugaciji od drugih gradova. vlada i na cetinju, nazalost. u gradu heroju. borci su pod kontrolom ove vlasti. ipak, vecina pravih boraca, istinskih revolucionara, nije vise medju zivima, pa i od pocetka devedesetih, 50 godina nakon rata.

 152. Sta,

  ja sam precizan samo Danilovgrad,Bar,Ulcinj,Rozaje i Podgorica imaju DPS
  vlast od kad je visestranacja.

  U svim drugim gradovima je i opozicija bila na vlasti.

 153. ” opozicija “. ne zaboravi i da su gradonacelnici iz redova lscg bili na liniji sa mafijom, lise miroslava vickovica, koji je nekad bio sef kabineta Pavla Bulatovica.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: