Posted by: Slavko Perovic | December 24, 2011

24.12.2011.g.

U jučerašnjem „DAN“-u objavljen je intervju koji je sa mnom napravila ugledna novinarka Rajka Raičević. Ovdje intervju objavljujem u cjelosti i po redsoljedu kako je i napravljen. Nadam se da ćete uživati!

RAIČEVIĆ: Kako komentarišete najavljene smjene u vrhu bezbjedonosnih službi Crne Gore, konkretno direktora policije Veselina Veljovića i šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Vladana Jokovica?

ODGOVOR: Biću precizan kao i uvijek! Trenutak je da podsjetim kako sam već na drugom zasijedanju crnogorskog parlamenta, one daleke 1991-e godine, javno rekao golu istinu da je Crna Gora mafijaško-policijska tvorevina. Ovu očiglednu istinu crnogorski liberali su nepobitno dokazivali i dokazali punih dvadeset i dvije godine. Nju zna sva Crna Gora, svaka tica, i svaki list na grani u Crnoj Gori, a o ljudima da i ne govorimo, znaju to svi. Da li je ova istina bilo što promijenila u Crnoj Gori? Nije ništa! Zašto? Zato što ogromnom broju crnogorskih stanovnika odgovara i prija da žive u mafijaško-policijskoj tvorevini, oni u njoj uživaju i zato je stanje tako tragično, kakvo je i dan-danas.

Kad ovome dodate da je američka CIA decenijama projektovala ratno razaranje Jugoslavije kako bi tako rasturila u krvi jednu uspješnu multikulturnu i multikonfesionalnu federaciju, ali i javno počela razvijati idiotsku politiku antiislamizma, stvari vam postaju potpuno jasne. Da Milo Đukanović nije službenik CIA on ne bi na vlasti ostao ni dvadeset i dva dana, a kamo li dvadeset i dvije godine, to je suština čitave priče. U ovom kontekstu govoreći jasno se vidi da su crnogorska policija, zajedno sa crnogorskom udbom koja se danas naziva Agencijom za nacionalnu bezbjednost, samo mafijaške organizacije pod komandom šefa crnogorske mafije Mila Đukanovića. Smjene koje pominjete, i ukoliko do njih dođe, služe samo jednoj stvari – pisanju lažnih izvještaja ove vlasti, izvještaja koji su namijenjeni Evropi. Imena koja ste pomenuli uopšte nijesu bitna, umjesto njih doći će dva druga imena koja će vjerno služiti Milu Đukanoviću, sva takozvana tajna najavljene smjene samo je u tome, u ničemu drugom nije.

RAIČEVIĆ: Vjerujete li da ce drzava do kraja rasvijetliti aferu `Listing`?

ODGOVOR: Taman posla! U mafijaško-policijskoj lažnoj državi Crnoj Gori najmanje je važno da li je listing falsifikat ili je istina. Ja lično mislim da je istinit i da je potpuno logično da su Lukšić i Roćen komunicirali sa Šarićem, jer ko je Šarić, osim što je teški kriminalac? On je osoba od najvećeg povjerenja Mila Đukanovića, i to sve razjašnjava. Kako je moguće da je uhvaćen u krijumčarenju droge koja se procijenila na tri ipo milijarde eura? Odgovor je samo jedan, a to je da je taj zahvat Šarić pokušao da uradi samostalno, sve uz nos Amerikancima, odnosno njihovoj službi koja se navodno bori protiv droge, što je laž. Ta američka služba, DEA, ne čini ništa drugo nego drži pod punom kontrolom najveće narkobosove, usmjerava i upravlja švercom droge na globalnom, svjetskom nivou. Taj Šarićev postupak svjedoči samo o jednom: da je on beskonačno glup čovjek kome su mafijaška slava i ogromne zle pare udarile u glavu, on je počeo da se zamišlja kao Abraham Linkoln ili, u lokalnom smislu, kao Nikola Pašić, ovo vam razjašnjava čitavu poziciju. Naravno, nije on kidnuo sam, laž je da ga policije ne mogu pronaći, njemu je bjekstvo omogućila ista organizacija koja se navodno bori protiv njega i njemu sličnih. Takođe, i slučaj Šarić ući će u neke od onih izvještaja koji Mila Đukanovića lažno i sramno predstavljaju kao reformatora i demokratu. Od ovih crnogorskih mafijaških gmazova koji takve izvještaje pišu još su gori Evropljani koji ih čitaju, i ne samo to, nego ih prihvataju, a što sve svjedoči koliko im je Milo Đukanović i u budućnosti potreban, jer će se uskoro prići ostvarenju Milošević – CIA plana o stvaranju Velike Srbije, a Đukanović im je u toj sramotno prljavoj i krvavoj igri, neophodan.

RAIČEVIĆ: Vaše misljenje o hajki koja je pokrenuta protiv `Dana` zbog objavljivanja listinga u kojima se dovode u vezu narko bos Darko Šaric i aktuelni premijer Igor Luksic i sef diplomatije Milan Rocen?

ODGOVOR: Čujte, odgovor je lak. Crna gora nema druge, osim lažne opozicije koja ne radi ništa drugo nego služi mafiji. To je, konačno, postalo očigledno, a toj očiglednosti lično ja dao sam ogromni doprinos. Ko danas gleda sjednice crnogorskog parlamenta? Skoro niko, osim baba usjeđelica, jer to im je, pored sahrana i slava, jedina zabava. Ko danas bilo što vjeruje bilo kojem crnogorskom političaru? Niko nikome, sve je to mafijaški namještena igra. Ko danas vjeruje jednom Slobodanu Franoviću iz mafijaškog crnogorskog helsinškog komitenta? Ili jednom kreaturnom Milošu Bešiću?Niko, uostalom Franović se niđe i ne pojavljuje. Mogao bih ovako do ujutro, i sve redom, a sve golu istinu do istine da kažem. Pošto je mafijaška Đukanovićeva čorba počela da bazdi sama od sebe, da se jede i ždere iznutra, taj proces treba ne samo zaustaviti, nego i treba skrenuti pažnju sa njega. Kako? Vrlo lako, izmisli se afera. Napad na „Dan“ je osmišljena mafijaška hajka koja treba da doprinese skretanju pažnje javnosti sa temeljnih problema na potpuno sporedne. U tome postupku mafije nema ničega drugog.

RAIČEVIĆ: Dio predstavnika organizacije Forum 2010 najavio je osnivanje nove političke partije u Crnoj Gori. Šta mislite o toj najavi?

ODGOVOR: Ako se sjetimo da su članovi tog foruma bile mafijaške sluge od Branka Lukovca i Žarka Rakčevića, ali i mnogi drugi, a da je stranka koja se najavljuje samo njnihov podmladak, jasno je o čemu se tu radi, iz istih razloga koje sam već opisao. Kako opozicije u Crnoj Gori nema mafiji je potrebna nova „stranka“ koja će plesati po njihovom diktatu. Naravno, stranka će da puca iz svih političkih oružja koje će joj dati mafija, ali će se politički pucati samo u ciljeve koji se prethodno dogovore sa Đukanovićem. To vam je projektovana uloga novodolazeće lažne stranke, u stvari samo još jednog od bezbroj sličnih mafijaških projekata.

RAIČEVIĆ: Prije godinu dana su se desile promjene na čelu Vlade,mislite li da je premijer Igor Lukšić samostalan u donošenju važnih odluka ili glavnu riječ ipak vodi njegov prethodnik, odnosno partijski šef Milo Djukanovic?

ODGOVOR: Nikakve promjene se nijesu desile osim ako zamjenu originala koji se zove Milo Đukanović, sa kopijom koja se zove Igor Lukšić ne smatramo promjenom, što bi bila zabluda.

Podsjetimo se kako je Đukanović lepetnuo Željka Šturanovića kada mu je ponovo zatrebala premijerska stolica ne samo zbog neophodno mu potrebnog diplomatskog imuniteta koji ta stolica obezbjeđuje, nego je on i beskonačno iskompleksirana osoba koja prosto ne može da živi ako sebe ne vidi na novinskim fotografijama ili televizijskim izvještajima. On je umislio da je plejboj kao Bred Pit, da je mafijaš kao Al Kapone i da je političar kao Bil Klinton, on sebe ne vidi kao zločinca i kriminalca, on sebe vidi kao genijalca, a Crna Gora se sa njegovim svakodnevnim lažima slaže proglašavajući ih istinom!

U tom smislu Milo Đukanović je pravi sin ove Crne Gore, on joj svime pripada. Međutim, mora se reći da je smjena Šturanovića zbog njegove navodne bolesti i neposobnosti da obavlja posao premijera bila čista i očigledna Đukanovićeva prevara, ali sad pitam ja svu Crnu Goru: ima li i jednog jedinog novinara, analitičara, nevladinog sektora, intelektualaca, političara, pisca itd. koji javno kaže makar danas: pa ljudi moji, slaga nas teško Milo Đukanović! Nema ga, a ta činjenica sve govori. Dakle, Lukšić je više nego sramotni, jadni, bezlični mafijin pion od najvećeg povjerenja Mila Đukanovića, zato ga je Đukanović i postavio. O Lukšićevoj samostalnosti nema ni govora, izraz njegovog lica poručuje da se radi samo o još jednoj mafijaškoj Đukanovićevoj instant-supi, otrovnoj, ada kako!

RAIČEVIĆ: Koliko je Vama opravdano očekivanje da Crna Gora datum za početak pregovora za ćlanstvo u EU dobije u junu i koliko je realno da taj proces proprate i vanredni parlamentarni izbori polovinom sledeće godine, što se ne isključuje kao mogucnost?

ODGOVOR: Đukanoviću se ne ulazi u EU, jer bi ona donijela njegov poltički, a odmah nakon toga i brzi mafijaški kraj. On će sve raditi da do ulaska Crne Gore u EU ne dođe, sve će komplikovati, otezati, podvaljivati, lagati i tome slično. Međutim, tu se nešto spolja dešava. Jedan jaki lobi želi da Crna Gora uđe u EU kako bi postala njihovo privatno vlasništvo, jedan drugi, vezan za mafiju i Amerikance nikako ne želi da se to desi. Ako za usporavanje ulaska Crne Gore u EU bude potrebno i rušenje Lovćena, ili mini-rat u Crnoj Gori, ili neka ubistva, ili neke pljačke, sve to i još mnogo toga Đukanović će uraditi. Ali, da bi njegove riječi imale svu težinu političkog djelovanja on se mora vratiti u otvorenu politiku i ja mislim da će, baš kao što je lepetnuo Šturanovića, na isti način Đukanović lepetnuti i Vujanovića, jer pozicija predsjednika Crne Gore uz premiera Lukšića kojeg Đukanović jaše kao zrelog konja svoga, pozicija je koja mu savršeno odgovara. Naravno, i zbog diplomatskog imuniteta!

RAIČEVIĆ: Kratak osvrt na novi propali privatizacioni krug u Crnoj Gori – ulcinjska solana, nikšicka željezara, podgorički KAP…

ODGOVOR: Ničega novoga tu nema, sve je to očekivano, sve ide ustaljenim i predvidljivim tokom. Sva Crna Gora, svaka stanovnica i njen stanovnik su privatno vlasništvo mafijaškog klana Đukanović,. Nema tu nikakve tajne, sve se vidi i sa Marsa. Ali, to na Crnu Goru uticaja nikakvog nema, jer istina nije njena inspiracija i njen put, nego jedna sasvim oprečna stvar, a to je: pljačka po svaku clenu! Milo Đukanović je krunski dokaz takvog dvadesetogodišnjeg trenda u Crnoj Gori!

Advertisements

Responses

 1. Gospodine Peroviću, kako smo i vidjeli minulih dana, vaše se riječi pokazuju kao velika istina.
  Vaše političke procjene pogađaju pravo u centar bez i malo ” političke korektnosti”. Ovakva osobina je više nego potrebna u uslovima kakvi su sada u Crnoj Gori.
  Zato je dobro, koristiti svaki mediski prostor za predstavljanje stavova i plasiranje poruka.
  U tom smislu, pozdravljam vašu odluku da date interviju za list ” DAN”.

 2. I ne samo da treba koristii svaki medijski prostor, već i dokazati bunkerašima Preko Morače da sjašu! Što ne obrću biznis s drogom po Njemačkoj? Što ne sprovode demokratiju po Francuskoj? Trc Milojko. Džaba nam i istorija i kultura kad nema ko da je poštuje, Džaba nam država kad su je raskupusali i raskubli da su od nje samo korice ostale, a bojim se uskoro će se i koricama nalagat badnjaci. Ostasmo za sprdnju, gori će nam status bit i od Kurda.Nakončaće nam DEA i Milo Đukanović da se potucamo po bijelom svijetu,od nemila do nedraga, da nam se strva ne zna.

 3. Suvisno je govoriti, Slavko, da ti je svaka na mjestu i istinita.
  Nasa zbilja je strasna i zastrasujuca, da gora nemoze biti.
  Sto se tice Mila sotone, on je proizvod sa njive zla koju obradjuju , uzgajaju i kontrolisu zloglasne, izopacene, satanske tajne sluzbe. Oni su samo prepoznati kao dobri izvrsioci svakog zla koje se od njih zahtijeva.
  Medjutim, to njemu i njegovom paklenom timu nije nikakva olaksavajuca okolnost.
  Radjamo se slobodni i biramo kojim putem cemo u zivotu koracati. Te spodobe su izabrale sto su izabrale.
  U pravu su oni koji smatraju da ne treba mrzjeti, bez obzira koliko je to neko zasluzio.
  Ja te sotone ne mrzim, prezirem ih i zelim, i smatram pravednim, da odgovaraju pred sudom pravde za sve ono sto su oni nama, obicnom, dobronamjernom svijetu cinjeli. Oni su nama zivot u pakao pretvorili, nicim izazvani.
  Red je da odu, ali u zatvor. Na vaspitno popravni rad. Jer je nas zivot pored njih takvih pakao.
  U Crnoj je sve naglavacke postavljeno, da bi se vratilo na noge, satanisti mora da odu tamo dje pripadaju.

 4. I Pobjedu bih kupio da sotoni vidim sliku u čitulju.

 5. U Forumu 2011 su osvjedočene sluge DPS – Šerbo Rastoder zvani Glib , Branko Lukovac zvani Smet , đeneral Grahovac zvani Prdež , Azra Jasavić inače snaha vlasnika javne kuće u kojoj je bila zatočena i silovana moldavka S.Č. – a suprug joj inače policijski inspektor kojeg bije dobar glas da je trafikovao hiljade čeljadi preko Crne Gore , tu je i Miško Popišani Perović – najveća politička smrdež u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore , a inicijator pokretanja te političke deponije je uz Popišanoga Žaro Bazdeljavi Rakčević – koji se van politike poslednjih deset godina uspio da ukrade sve osim onoga na što mu je Mugoša bio postavio rampu . Poznate su njegove kombinacije sa poslovnim prostorom u profesorskoj zgradi , koje mu je Ljubiša Stanković – takođe Smrad svih Smradova – kao rektor prodao a Žaro dva sata kasnije preprodao Agenciji u kojoj je Ljubiša predsjednik upravnog odbora i đe su se rastalili tako što je svako po milion ipo u džep ubacio . O prodaji patriotizma za referendum, kad je one zastave kojima su DPS i SDP poltroni mavali po ulicama i trgovima a danas njima barjače po prozorima i balkonima ne bi li im dali boračku penziju – te je zastave Žaro po Kini kupovao po pola dolara a prodavao po cijeni blizu dvjesta puta većoj i sve mu je to platila ova država pred kojom leleče kako je drugi pokradoše do kostiju – drugi naravno a ne on , đe dobri , pošteni i bazdeljavi Žaro da krade majku i sestru svoju Crnu Goru . Kad mu se Mugoša potkopao , pa mu na parceli koju je Bazdeljavi povratio u svojinu lažnim dokazima na račun tadašnje koalicije i potpredsjedništva u Vladi , ucrtao zelenu površinu umjesto neke minimum pedesetospratnice kakvu je Žaro Bazdulj zamislio – e onda se ponovo dohvatio politike i plemenitih pobuda prema Crnoj Gori . Kad je shvatio koliko je kompromitovan , i on i ostali pomenuti , zajednički su odlučili da tu političku firmu vode iz sjenke i da u prvi plan isture anonimuse , onoga zeca Darka Zelenoga Doma , onog Bogojevića što je bio na čelo Zavoda za školstvo i koji je potpisao razriješenje one članice Savjeta u Cetinskoj gimnaziji koja je glasala za izbor tadašnjega direktora pa kad je vidio da tamo gimnazijalci danima protestuju – Bogoje došao da im se priključi misleći da svoje prkno spasi sjeđenjem na obije stolice . Naravno , DPS ga je eliminisao i smjenio čim su viđeli da je došao tamo , ali zato evo njega sada nama ovamo , da i on oplete po ovoj vlasti kako je korumpirana i nevaljala .
  Nije to jedini otpad koji formira partiju u Crnoj Gori jer izgleda svako ko je ispušio sa svojim ” biznisom ” kreće sa partijom koja se bori za pravnu državu . Bivši pomoćnik ministra u DPS i SDP Vladi , kojeg su najurili jer je pokrao pare od američkih donatora za reformu pravosuđa , koji je poslije toga bio direktor u Aleksandriji preko koje se prao novac zločinaca i kriminalaca iz Republike Srpske – Mandića , Karadžića i Kovača , a zove se ta hulja Đoko Blažić sada zajedno sa čuvenim Markanom koji je bio prvi masovni prevarant u Crnoj Gori (njegova čuvena auta na lizing su se desili dvije godine prije Jezde i Dafine , koji se poslije bačio na gradnju pa pola stanova u svojim zgradama prodavao po dva a neke i po tri i četiri puta – sada zajedno osnovali pokreti buduću partiju Pokret za vladavinu prava .
  Sve je to , sav taj glibež i bazdeljavi jadovluk , proizvod pola vijeka komunizma ovđe , sva je ta pogan skupa sa ovom koja danas Vlada Crnom Gorom , bila od one komunjarske vrhuške projektovana i vaspitavana da joj bude odmjena . No neki su se rezervni igrači pobunili , napravio se slom pa se našao svako tamo đe se i kako snašao . Dok se ne oslobodimo srpstva i komunjarstva – nama spasa nema . Od srpstva ćemo se kako vrijeme ide – najvjerovatnije i izliječiti , no od komunjarstva koje je izgleda idealno leglo na tu orijentalnu i pokvarenu suštinu crnogorskog bića – teško a moguće i nikad .

 6. Afera LISTING je projektovana iz Kuhinje Mila Djukanovica i smisljeno preseljena u DAN. Uparavo iz razloga koje Slavko navodi a to je da se uspori proces pocetka pregovora oko ulaska Crne Gore u EU. Ociglednoj i javnoj mafiji koja se zove dravna crnogorska vlast tamo nije mjesto. Zato ce se, nakon afere LISTING, pojaviti neka druga i treca i cetvrta afera.

 7. Dragi Slavko,

  Ponovo si filigranski tacan, hirurški precizan.

  I crna i gora, svakim danom sve više. Nezaustavljivo i zasluženo.

  Pozdrav Tebi i tvojoj familiji,

  Aco Radulović

 8. Ne znam sto jos reci kad je sve sto se reci moglo vec receno. Po tacnosti Slavkovih kazivanja mi i svi ostali mozemo samo jos navijati satove i iscekivati zadnje minute dpsdp

 9. @ KELA -Od srpstva ćemo se kako vrijeme ide – najvjerovatnije i izliječiti , no od komunjarstva koje je izgleda idealno leglo na tu orijentalnu i pokvarenu suštinu crnogorskog bića – teško a moguće i nikad .

  sto se od toga, sto si nabrojao i sto je TACNO, kad i kako, desavalo do 8. sjednice 1987. godine??

  sto ne kazes da je sve to sto se desavalo ovdje i u regionu nadgledala i kontrolisala, projektovala i izvela medjunarodna zajednica, CIA u posljednjih 15 godina kao dokazani vlasnik ovih prostora kao politicki predstavnik americkog imperijalizma.

  sto se tice ” dileme ” oko EU. to je njveca glupost koja se moze izgovoriti, jer je upravo EU djukanovicev cuvar svih ovih godina, zasto? zato sto je, i formalno zadnjih 10 godina, EU pod potpunom kontrolom CIA, sto dokazuje podanistvo americi dva predsjednika dvije najvece sile EU, merkelove i sarkozija. merkel je, doduse, kancelarka.

 10. KO JE KAKO I ZAŠTO RAZBIJAO JUGOSLAVIJU ?
  Prema ratnim arhivima iz Jugoslavije ali i prema podatcima OUN iz 1946. godine, u inostranstvu se nalazilo 126.000 jugoslovenskih emigranata. Vec 1952. godine ratnu emigraciju je cinilo 94.000 osoba, od cega je, bilo 40.000 cetnika, 30.000 ustasa, 18.000 belogardejaca i 6.000 ostalih emigranata. Jezgro te antijugoslovenske neprijateljske emigracije cinili su predstavnici kvislinskih formacija, njih 32.000. Medju njima je bilo: 446 lica iz drzavnog aparata NDH, 355 iz Ustaske nadzorne sluzbe, 233 iz policije NDH, 4.564 iz ustaske vojske, 1.699 iz domobrana, 105 iz Nedicevog drzavnog aparata, 276 iz Specijalne policije, 10.103 iz jedinica Draze Mihailovica i 3.764 ratnih zlocinaca. Ukupan broj registrovanih i uclanjenih politickih emigranata u razne antijugoslovenske organizacije SDB SSUP-a je procenio na 30.000, od cega je status aktivnog drzavnog neprijatelja, bilo kao teroristi, diverzanti, obavestajci imalo u arhivama SDB SSUP-a osam hiljada emigranata

 11. POŠTOVANE POSJETITELJKE I POSJETIOCI BLOGA,

  U SVOJE LIČNO IME I U IME GOSPODINA SLAVKA PEROVIĆA SVIMA VAMA KOJI SLAVITE BOŽIĆ PO GREGORIJANSKOM KALENDARU I BEZ OBZIRA DA LI STE ISTOČNOG ILI ZAPADNOG HRIŠĆANSKOG OBREDA OD SRCA ŽELIM SRETAN BADNJI DAN I SJUTRAŠNJI BOŽIĆ! NEKA VAS SVAKA SREĆA I RADOST U ŽIVOTU PRATE I NEKA VAS GOSPOD VODI I ČUVA!

 12. SVAKA VAM JE RIJEC NA MESTO. ZIVIO MI 100 GODINA U ZDRAVLJU I VESELJU…

 13. Gospodo,

  Trenutak je da podsjetim kako sam već na drugom zasijedanju crnogorskog parlamenta, one daleke 1991-e godine, javno rekao golu istinu da je Crna Gora mafijaško-policijska tvorevina. Ovu očiglednu istinu crnogorski liberali su nepobitno dokazivali i dokazali punih dvadeset i dvije godine.-

  ovo sto je Slavko izjavio za Dan to je sve ono sto je on i LSCG od osnivanja
  radio na edukaciji gradjana da nakon komunizma prepoznaju demokratiju.

  I jeste mafijaska tvorevina.Prije par dana Dusko radijator koji je navodno bio
  vanpartijska licnost dok je bio sef UDBA-skih usi a danas se uclanio u DPS i
  odmah dogurao do predsjednistva stranke i potpredsjednika vlade i ministra
  pravde je objavio u parlamentu rezultate sudskih pravosnaznih presuda za
  djela korupcije i organizovanog kriminala i oduzetu materijalnu korist.

  Za korupciju je presuda bilo oko 46 i oduzeto oko 4.100 evra a presuda za
  organizovani je bilo oko 14 i oduzeto oko 1.400 evra.Cak je i glibo Konjevic
  rekao da je smijesno malo.

  Eto to je pravna drzava koja oduzima imovinu stecenu vrsenjem krivicnih
  djela.Dok nam Ranka podize optuznice a presudjuju sudije ciji je predsjednik
  vrhovnog suda Vesnica pa ucviljena Medenica kuku nama.

 14. Ljudi,
  zar nije suva istina da-
  Zato što ogromnom broju crnogorskih stanovnika odgovara i prija da žive u mafijaško-policijskoj tvorevini, oni u njoj uživaju i zato je stanje tako tragično, kakvo je i dan-danas.

  Pa zar nijesu profesori univerziteta sluge u sotoninoj sluzbi.Sjetite se Boza
  Mihailovica i njegove zene Koviljke,Predraga Ivanovica,Petra Ivanovica,
  Gordane Djurovic,Miodraga Goranovica,Lompara,sad Luksica,Kavarica,
  Lajovica,Djikanovica,Vlahovicke i ostalih.Da imaju licnog digniteta i grama
  integriteta ne bi pristali sluziti sotoni.

  Pa zar katastrofalno ekonomsko stanje koje nije zapamceno nije poslednja
  granica izdrzljivosti i trpljenja.Zar to stanje nije pokrenulo strajkove i zahtjev
  za povecanje plata.Pa zar se nijesu digli radnici zdravstva i prosvete pored
  svih onih prevarenih radnika koji godinama strajkuju u njihovim sad bivsim
  preduzecima koja su neuspjesnom privatizacijom zatvorena.I od tih protesta
  kao i nikad do sad nije bilo nista.

  Pa zar nije vidjena predstava od kontrolisano organizovanog protesta u reziji
  UDBA-skih hulja kad su stedentske vodje bile navodjene iz raznih centara
  i na kraju se dobilo nekoliko protesta od kojih je premijer birao sa kim ce na
  caj i dogovor.

  Da gradjanima ne prija i ne odgovara ovo stanje itekako bi nasli nacina da
  iskazu svoje ne slaganje i potpomognu smjenu rezima.

 15. Narode,

  Kad Slavko govori o sprezi drzavnih institucija sa pojedincima i grupama
  koje zahvaljujuci podrsci Djukanovica i DPS-a rastocise privredu-

  U ovom kontekstu govoreći jasno se vidi da su crnogorska policija, zajedno sa crnogorskom udbom koja se danas naziva Agencijom za nacionalnu bezbjednost, samo mafijaške organizacije pod komandom šefa crnogorske mafije Mila Đukanovića.

  Zar primjer privatizacije KAP-a dje Dragan Brkovic ima fiktivno potrazivanje
  i danas od nekoliko desetina miliona evra iz vremena upravljanja drzave.Zar
  privatizacija V.Jakica iz Pljevalja,HTP Boka iz H.Novog i MOC-a u Becicima
  ciji je vlasnik takodje Dragan Brkovic nije eklatantan primjer haosa.Zar slucaj
  privatizacije hotela Avala u Budvi i hotela i skijalista u Kolasinu dje je Zoran
  Becirovic nominovan vlasnikom nije sprdacina.Zar primjer privatizacije Rade B.Polje,hotela Tivat i Mimoza u Tivtu,hotela Fjord u Kotoru,trgovine Izbor u
  Baru i solane u Ulcinju i Granda na Cetinju nije dokaz bolesne lopovske
  pohlepe.

  Zar mnogo toga odno zar sve nije posprda mafijasa sa poslusnicima sa
  jasnom potporom drzavnih institucija prije svih agencijom za nacionalnu
  bezbjednost i policijom.

 16. Slavkova poruka za listing-

  U mafijaško-policijskoj lažnoj državi Crnoj Gori najmanje je važno da li je listing falsifikat ili je istina. Ja lično mislim da je istinit i da je potpuno logično da su Lukšić i Roćen komunicirali sa Šarićem, jer ko je Šarić, osim što je teški kriminalac? On je osoba od najvećeg povjerenja Mila Đukanovića, i to sve razjašnjava.

  Ima li jos neko da sumnja da je listing nas izum.Davno sam pisao o UDBA-
  skoj laboratoriji zla dje se slucajevi i dogadjaji analiziraju,pripremaju i
  plasiraju zavisno od potrebe sotone.Za to mu je osnova legitimitet kako sam
  kaze koji od gradjana dobija na izborima.

  Prevedeno, na obican jezik znači da je DPS veća ili jednaka državi.Kad vlada rasprodaje drzavu tada se DPS ponaša kao da je veća od nje. Kad se brani od napada opozicije i kritičara,onda se, kao da je jednaka sa drzavom poistovjeecuje sa njom.

  Samo i jedino je vazno da ste lojalni Djukanovicu kao vlasniku drzave i sve
  drugo ce ici po njegovom planu.

 17. http://www.milatovic.info/index.php/vrn-pis/180-vrn-pis-ndrii-ndicu

 18. A oko smjena Slavko kaze-

  Smjene koje pominjete, i ukoliko do njih dođe, služe samo jednoj stvari – pisanju lažnih izvještaja ove vlasti, izvještaja koji su namijenjeni Evropi. Imena koja ste pomenuli uopšte nijesu bitna, umjesto njih doći će dva druga imena koja će vjerno služiti Milu Đukanoviću, sva takozvana tajna najavljene smjene samo je u tome, u ničemu drugom nije.

  U tom kontekstu treba posmatrati obracanje direktora policije tenkiste
  Veselina Veljovica parlamentarnom odboru za bezbjednost.Pred odrzavanje
  sjednice je saopstio da ce na samoj sjednici iznijeti nove detalje.Valjda je
  nekog cikao time.Na sjednici se oprostio od poslanika zahvaljujuci onim
  koji su mu vjerovali i sa kojima je navodno dobro saradjivao.

  Nakon toga logicno je proistice da ce tenkista otici i to su dnevne novine i
  tretirale tako.Naravno naviknut na nesmjenjivost i vezanost za fotelju a i
  dokazanim sluganstvom Djukanovicu jos ne vjeruje da je to moguce pa
  valjda ocekujuci da ce ga on sacuvati danas preko pr Tamare Ralevic
  prcevito opovrgava da odlazi.

  Umjesto tenkiste,vojnog strucnjaka i navodno depolitizovanog policajca ce
  doci vjerovatno dokazani politicar Vuksanovic Bozo vojnik DPS-a za razne
  specijalne zadatke.U ZIKS u Spuzu je bio stvorio monopol Carinama da
  snabdijeva zatvorenike a u upravu carina je uveo mnogo novina tako da
  mozemo ocekivati red rad i disciplinu.Naravno on ce se sad depolitizovati
  isto kao sto je to nekad cinio Filip,Dusko Radijator,ministar Radovic,sudija
  Ilickovic i ostali.

  Nasa je zbilja da stalno biramo manje zlo.Evo sad izjavljujem da kakav god
  da je Vuksanovic ne moze biti gori od tenkiste Veljovica iako su iz istog soja
  nesojskoga.

 19. Narode,
  u Vijestima sam procitao informaciju sa parlamentarnog odbora na kojem
  je obavljeno saslusanje direktora policije,agencije za nacionalnu bezbjed.
  i specijalnog tuzioca za organizovani kriminal da je tenkista Veljovic dao
  listing razgovora inspektora ANB Duska Golubovica jednoj partnerskoj
  stranoj obavjestajnoj sluzbi.Kako je ta informacija iscurela jasno je da se
  u tim sluzbama vodi mali rat.

  Naravno to mozda i ne bi bilo nista interesantno da se ne radi o inspektoru
  Golubovicu koji je do sada mnogo puta dovodjen u vezu sa raznim grupama
  i pojedincima koji kriminalne radnje obavljaju na ili preko teritorije Crne Gore.
  Da li je to sluzbeni zadatak da se on vidja sa tim pojedincima i grupama ja
  mislim da bi njegov sef trebao da to zna i u skladu sa tim on bude tretiran u
  smislu zastite ili uklanjanja.Licno mislim da je taj gospodin mnogo eksponiran
  i u slucaju Kalic,Saric i sad Keljmendi tako da posao tajnosti koji bi trebao da
  obavlja nije mu bas dobro isao.Uostalom kad se zna da mu je zena vozila porshe Cayene i da on na ruci ima skupocjeni sat a da mu plata ne moze
  obezbijediti taj konfor logicno je da mu treba dati sansu da van ove sluzbe
  ostvaruje svoju poslovnu nadarenost.Inace je drug sa Ubovicem i Rocenom
  pa u Bemaxu ili Genexu moze okusati svoju inventivnost.

  Naprijed navedenom gospodinu kad pridodate i njegovog sefa Zorana
  Lazovica koji je snimljen na Kalicevoj svadbi jasno vam je da je to kontinuitet
  druzenja i prijateljstva koji ne ide bez dobre novcane potpore.

  Znajuci da je Djukanovic u policiju dovodio vojne diplomce Baosica,Veljovica
  ,Tomcica,Paunovica.Martinovica,Grahovca i Boskovica svakom bi trebalo
  biti jasna njegova zamisao da se u slucaju potrebe naredi upotreba sile
  radi ocuvanja vlasti.Danas kad se misli ici ka EU integracijama on ih se mora
  oslobadjati.Hajde da sacekamo da li ce Rocen zavladati obavjestajnim
  sektorom s obzirom da trenutno kontrolise i trziste sverca cigareta,kafe i
  drugih akciznih roba.

 20. Prijatelji,
  veceras sam u drustvu cuo mozda pravu istinu o aferi listing od jednog mog
  sagovornika koji je nekad bio blizu ove paklene masine-vlasti.

  Kaze da je tenkista Veljovic sa svojim ekipama iz specijalne jedinice kojom
  je nekad komandovao jako licno zaduzio svog sefa i sefa mafije Djukanovica.
  Tvrdi se da je imao trojke koje su batinale neposlusne,ucjenjivali i eliminisali
  neposlusne Djukanovicu.To je tenkistu preporucilo da ga Djukanovic dovede
  na poziciju direktora policije u vremenu kad je planirao da je izuzme iz MUP-a
  da bi mu za slucaj potrebe vojnik-tenkista Veljovic izdao naredbu da nas ako
  treba zaspe bojevom municijom.Sluzeci vjerno on je i mnogo predmeta sa
  vrlo konkretnim dokazima sklonio i tim izvrsiocima ostavio mogucnost da
  uklone tragove i zastrase svjedoke.

  Cinjenica da je on godinu dana u v.d stanju logicki inplicira da mu sef daje
  signal da se bori da ga odrzi tu dje je.Koalicioni partner koji kontrolise MUP
  pritiskao je i izdejstvovao da i policiju kontrolise te se u ovom vremenu malo
  distancirao od tenkiste.Nadjeno je resenje da se aferom listing proizvede
  krupan profesionalni promasaj jer su ga navidali da on istrci sa optuzbom
  da je mozda Srbija a onda Hrvatska to smjestila Crnoj Gori.Naravno prvo
  su ga navukli da to izjavi a onda mu samar udara Dusko radijator da prvo
  mora pocistiti svoje dvoriste.Falsifikat je ucinjen iznutra preko UDBA-skih
  usi oko Veljovica i tako je on doveden da ucini harikiri.On mucenik zivi u
  izandjaloj njinoj frazi da Milo blitva ne pusta prijatelje niz vodu pa vise ni
  sam ne zna da li da ide ili da ceka metlu.

  Mislim da ovo ima logicku dimenziju jer vidite kako cuva Milana Radovica,
  kome je osudjenik ubijen,za odradjeni posao razbijanja tadasnjeg SDA i
  osude Haruna Hadzica i ostalih.Sjetite se kako se lopovu Ratku Vukoticu
  oduzuje za ono stancanje rjesenja za glasanje 1997 godine,tako sto u
  zatvor ide sekretarica a ne on koji je pokrao novac iz sudskog depoa.

  Svi ovi jadovi misle da ce opstati do potonjeg sa njim ali oni nijesu izvukli
  pouku iz okruzenja i vidjeli kako su zavrsili i kolike kazne danas sluze ti
  koji su voljeli biti lojalni tiranima.Valjda ce i sunce slobode zasijati Gorom
  Crnom a vjetar pravde oduvati nesoje do kapija Spuza.

 21. Gospodo,

  listing koji je danas objavio Dan i zbirku fotografija Darka Sarica oznacava
  pocetak kraja Pol Potove vladavine.S obzirom da se Veljovic necka da sam
  podje podnoseci ostavku i olaksa Djukanovicu posao umjesto da smjenjuje
  danas je UDBA-ska laboratorija preko Dan-a Veljovicu jos jednom pokazala
  da je on ipak samo tenkista ciji je zadatak da izda naredjenje po volji sefa
  svog voljenog Mila.

  Ovim cinom UDBA tenkistu dodatno kod Sarica konfrontira dokazujuci da ih
  je svo vrijeme pratio iako im se predstavljao prijateljem.To je cinio za nedaj
  boze.Ali nije znao da su momci Duska radijatora iz laboratorije zla vidjevsi
  da i njih po malo prati i snima odlucili da mu malo prodrmaju organizaciju.

  Pokazalo se da je tenkista nedorastao mjestu koje je obnasao,odnosno da
  mu je kod sefa istekao rok trajanja i da je dao mig njegovom zemljaku Dusku
  radijatoru da mu malo pomuti redove.Odmah je krenulo sa aferom listing za
  ortaka Fahrudinovog Nasera Keljmendija.Time je Naseru data sansa da sam
  objasni da je jedan od osnivaca nove drzave i tenkisti koji je prilikom susreta
  sa kolegom iz BiH Lukacem najavio Naserovo hapsenje,stavi do znanja da su
  njegovi prijatelji iz ANB Vlatko,Zoran i Dusko vazniji od tenkiste.

  Nakon te objave tenkista se zadovoljio poklopljenim tajmingom sa njegovom
  i Lukacevom inicijativom.Ali ne lezi vraze nijesu mu dali ni da proslavi svoj
  profi uspjeh vec su mu mangupi iz redova ANB aktivirali listing njegovog
  prijatelja Darka sa ubacenim Luksicem i Rocenom.Mozda bi se tenkista da
  nije bilo Rocka i Igora i dalje jogunio ali su ga ubacivanje ova dva imena
  gurnula u potragu za spasom.Naravno tu je dezurna Srbija i njena stalna
  hegemonisticka teznja a ovog puta ljubomora zbog dobijanja datuma od EU.
  Neznaveni tenkista je nasukan na klizav teren jer se Srbija odmah ogradila
  pa je tenkista dalje lutajuci osumnjicio i Hrvatsku.I tu se nasukao.Neko ga je
  precizno vodio u grube promasaje.Na kraju mu je radijator Dusko onako
  prijateljski i komsijski pljusnuo samar savjetujuci mu ocinski da malo zaviri
  u svoje redove.Znaci javno mu je saopstio da vise ne kontrolise te sluzbe.

  Danasnji listing u Dan-u korespondira sa proturenom informacijom da je
  on nekoj stranoj sluzbi po njihovom zahtjevu dao listing Duska Golubovica.
  Kad Jokovic sef ANB braneci Golubovica za eventualno razotkrivanje tog
  kompromitujuceg kontakta inspektora Golubovica brani da mu je u opisu
  posla druzenje sa kriminalcima jasno je da su tenkisti porucili da je zabio
  nos dje mu nije mjesto a i razotkrili pravu pozadinu i iskrenost odnosa
  tenkiste sa Saricem javno ga brani a tajno prikuplja podatke za ne daj
  boze a i bogami da mu pokaze koliko on ima problema sto ga stiti a tako
  da dobije povecanje apanaze.

  E nek im je sa srecom a mi cemo cekati da vidimo dje ce sve ovo izaci. .

 22. Gospodo,

  informacija koju je prije par dana plasirao vladin analiticar,politikolog Dusan
  Janjic da je Darko Saric bio kulturni atase u ambasadi u Moskvi u vrijeme
  kad je radio i Rocen je ustvari patka poturena toj spodobi.Naravno tamo je
  tada boravio i radio bojan Sarkic ali mu je UBBA-ska laboratorija vrlo svjesno
  ovo dala da bi se postigao kljucni cilj.

  Svakom bi trebalo biti jasno da je cilj bio da neko ko je prethodno etabliran
  od strane ove drzave za uvazenog sagovornika i analiticara od integriteta
  moze da izjavi takvu glupost a da nema od tog nikakvih posledica.

  Na nasem primjeru se to mora posmatrati u ravni svakodnevnih opozicionih
  napada da je Rocen i neki ljudi oko njega u sprezi sa siroko organizovanim
  kriminalnim organizacijama i pojedincima.Naravno uzimajuci u obzir da je
  prethodno afera listing sa Saricem,Luksicem i Rocenom dokazano falsifikat
  da je lako dokazivo da je Janjic pricao gluposti i da je logicno da sad UDBA
  siri price da su sve te tvrdnje oko umijesanosti Rocka u kriminalne radnje
  kako oko KAP-a,oko cafe Grand parade,Lazovica,Golubovica i Keljmendija
  oko Genexa i Bemaxa ustvari kao i sve prethodno to jest prazna prica.

  U ovoj guzvi oko afera sto istinitih sto laznih jos jedan veliki lopovski posao
  je na vidiku.Sprema se preuzimanje Pobjede od strane velikog magnata i
  bosa regiona Nasera Keljmendija.Kako je rekao za ovu drzavu je glasao,
  lobirao i utrosio velika sredstva a u krajnjem je planirao da pored imovine
  koju posjeduje uknjizi i vlasnistvo nad starom drzavnom novinom Pobjedom.
  I treba je dati Semsudinovom bratu Fahru da je pod dirigentskom Naserovom
  palicom dovedu na prvo mjesto po citanosti.E nakon toga imacemo isto ono
  stanje koje danas imaju politicki protivnici i neistomisljenici Fahrudinovi koje
  njegov Dnevni avaz svakodnevno pljuje i sikanira.Ako mu drzavljanstvo nije
  dato regularnim putem sad ce preko Pobjede dobiti ekonomsko koje mu je
  vaznije.

  Gospodo trazili ste uzivajte

 23. Narode,

  rekao sam rat u bezbjedonosnom sistemu Gore Crne je dobio prvu zrtvu.On
  je sam podnio ostavku jer je svjestan da su dijelovi njegovih usi bolesni i ne
  slusaju ono sto bi on htio vec rade ono sto zeli Rocen,Keljmendi,Ubovic i
  Mihajlovic.Ocito da Vladan Jokovic nije imao keca u rukavu iako je smjenom
  Lazovica i dovodjenjem Gacevica doneklo zavladao tom kriminalnom sferom
  ali nije racunao da su pozicije radijatora Duska,Lazovica i Golubovica toliko
  jake.To ga je kostalo gotovo smjene.No on ih je preduhitrio ostavkom.

  Sa Veljovicem nece ici tako lako.On ima neke adute vjerovatno u poznatim
  slucajevima sverca cigareta,nafte i kafe sto je on evidentirao i drzao kao
  materijal za ucjene.Tu su kako se prica i dokazi koje jos nije dozvolio da se
  dostave tuziocima da bi se podigla optuznica.Treba biti strpljiv i fizicki sto
  dalje od njega i njegovih saradnika.

  Molim za strpljenje.Sve ce se samo reci.

 24. Na pitanje da li su se desile promjene na celu vlade Slavko odgovara-

  Nikakve promjene se nijesu desile osim ako zamjenu originala koji se zove Milo Đukanović, sa kopijom koja se zove Igor Lukšić ne smatramo promjenom, što bi bila zabluda.

  Danasnja akcija Trio kada je u BiH,Albaniji i Crnoj Gori uhapseno na destine
  ljudi govori da original koji se zove najveci narko bosovi Balkana zamijenjen
  sitnim trgovcima travom.Ovo i sve drugo su prevare kojima nas domace vec
  godinama varaju i imaju prodju za to.

  Zamislite da su sve dosadasnje krupne istrage i optuznice dosle kao ishod
  podnosenja krivicnih prijava ne od nadleznih institucija drzave ciji je to posao
  vec od nevladinog sektora ili konkretno od MANS-a.

  Slucaj Zavala koji tretira Rajka Kuljacu predsjednika najrazvijenije opstine i
  sekretara za investicije Dragana Marovica brata Svetozarevog,slucaj Bar
  dje suprijavljene ogromne malverzacije predsjednika Pavicevica,slucaj Ulcinj
  dje su prijavljeni predsjednik Gzim Hajdinaga i biznismen domoljub Naser
  Keljmendi,slucaj Podgorica dje je prijavljen predsjednik Miomir Mugosa za
  zloupotrebe u prodaji drzavne zemlje preduzecu Carine,slucaj Budva i
  DUP Miriste dje je prijavljen investitor Branislav Micunovic da je uz pomoc
  opstine izvrsio prenamjenu poljoprivrednog u gradjevinsko zemljiste kod
  manastira Praskavice dje u blizini ne postoji nijedan objekat osim crkvenih.

  Naravno koliko god dugo budu mogli varati oni ce originale mijenjati sa
  losim falsifikatima a da Maurer i druga gospoda zaduzena da to kontrolisu
  ne prekidaju jer im to odgovara.Do kad ne znam.

 25. Na zalost gospodine Inglish sve sto ste naveli tacno je kao sto su dva i dva cetiri , medjutim i poznato je sve manje vise … Vise se I ne trude da prikriju svoje zlocine , ili im je nestalo kondicije , ili im se prosto jebe sta ce ko misliti o njima … Slavko je jednom recenicom pogodio samu srz ‘ Milo Djukanovic je njihov istinski predstavnik , svi su oni on’ … Na zalost , u pravu je !

 26. Nikolase,

  mi moramo i trebamo kao i sto radi Slavko da sve ono sto znamo saopstimo
  javno da bi i drugi saznali.Oni koji nece da cuju to je njihov problem.

  U tom cilju evo sta o nasem domoljubu Naseru pisu BH Dani za koje radi i
  nasa Tamara Nikcevic-

  Svi oni koji previše znaju i time predstavljaju opasnost po Radončića postaju njegove žrtve, Avaz danima i mjesecima o njima iznosi najgnusnije laži kako bi uništio njihov kredibilitet i gebelsovskim metodama (deset puta ponovljena laž postaje istina) uvjerava javnost u tačnost svojih tvrdnji. Nije se libio udariti ni na predstavnike međunarodne zajednice, mada se mudro čuva otvorene konfrontacije s Amerikancima, ali kad su interesi ugroženi nema pardona. Tako se na udaru Dnevnog avaza našao, o čemu je pisao i tadašnji američki ambasador English, Raffi Gregorian.

  Razlog je bio potpuno jednostavan, Amerikanci su saznali za njegove veze s Keljmendijem i Miškovićem i Gregorian ga je upozorio: “Radončiću sam dao neke savjete prije nekih godinu dana, ako je imao bilo kakvih investicija, finansijskih poslova s Naserom Keljmendijem, da se treba izvući iz takvih aktivnosti, jer, kako se bude razvijala istraga protiv Nasera Keljmendija, ova će sredstva biti zamrznuta i ako se njegova sredstva pojave u vezi s tim, onda će i njegova sredstva biti zamrznuta. On jest prihvatio taj savjet, povukao je novac iz Vanity Internationala. To je jedno međunarodno preduzeće registrirano u Belizeu koje posluje s Keljmendijem. Zahvala koju sam za taj savjet dobio jesu napadi u Dnevnom avazu i Globalu koji traju već više od godinu dana.

  Fahro i Naser su mozda nasi buduci ekonomski drzavljani cime im je nas
  sef mafije Djukanovic osmislio zastitu od progona.Ako kupe Pobjedu i
  treba im dati najvise pocasti.Mozda bi im trebalo omoguciti i otvaranje
  univerziteta za medjunarodnu trgovinu.Naravno Naser bi ih imao cemu
  poduciti.

 27. Vec danas se aktivirala laboratorija zla da siri price kako Jokovic nije bio
  prihvatljiv za strance i da je zbog toga podnio ostavku.Veljovica niko i ne
  pominje jer jos nije sef Mafije Djukanovic odlucio sta ce sa njim.Zbog toga
  Slavkova definicija o sefu mafije da je-

  On je umislio da je plejboj kao Bred Pit, da je mafijaš kao Al Kapone i da je političar kao Bil Klinton, on sebe ne vidi kao zločinca i kriminalca, on sebe vidi kao genijalca, a Crna Gora se sa njegovim svakodnevnim lažima slaže proglašavajući ih istinom!

  je ustvari potpuna definicija nase zbilje.On se sa njima igra muceci ih jer
  niko ne zna sta ce sef odluciti mijenja li ih ili ostaju.

  Kvazi intelektualci,matica PEN,DANU,CANU,Stevo Vucinic,Miras svi cute i
  cekaju nalog vrhovnika u kom pravcu da grakcu i koga da blanjaju.Sef ih
  posmatra i setkajuci se od Podgorice do Primorja i zalazeci u razne lokale
  zadaje im muke jer kad se podanici obuku i nariktaju zenemoraju da kruze
  po raznim lokalima nebi li ga dje sreli da mu se snisishodljivo jave cekajuci
  da im mozda zapazi nariktane zene da bi dobili njegovu milost i uhljebljenje.

  On to zna,vidi,uziva u tome i kokoti se.Ja mu savjetujem da malo posjeti
  psihijatra.Ipak doktor je doktor.

  Pih,pih i pih

 28. A danas novogodisnji koktel koji organizuju predsjednik i premijer potpuno
  odgovara onom Slavkovom-

  U tom smislu Milo Đukanović je pravi sin ove Crne Gore, on joj svime pripada.

  Vidljiv je bio njegov izostanak ali i onih koje drzi na stand bay nepozvanom
  Jokovicu,Marovicu,Veljovicu i Radmili Vojvodic.

  Naglaseno zadovoljstvo Rocena i Duska radijatora kada su laganim gafom
  eliminisali jokovica,Veljovicu ukazali put ka kasarni u Danilovgradu.Svetu
  je jos prosle godine istekao garantni rok trajanja te je sef mafije procijenio
  da je vrijeme da ga zbog skupoce odrzavanja stavi na led i krene da mu
  preotima imovinu.Radmila je dobila zaduzenje da edukuje svog Djagu jer
  onako pijan i glibav vise nece moci biti u novom timu.Sef je u novi imidz
  uvrstio nas novi zastitni TOCG lik Scepanovicku koja je dobila novu sansu
  da se daleko od nase zlurade javnosti u Rimu odmori za nove uloge.Nekad
  je i Duska Jeknic tim stazama kretala.

  Da sve bude svecano i drzavnicki pobrinuo se Srdjan Milic sa svojom ekipom
  SNP-ovih primorskih kadrova.On je tamo ipak dosao kod svog Fica>Da se
  zna da je njegova stranka drzavotvorna.

 29. ” sta ” , opet lupaš gluposti – ” …Vec 1952. godine ratnu emigraciju je cinilo 94.000 osoba, od cega je, bilo 40.000 cetnika, 30.000 ustasa, 18.000 belogardejaca i 6.000 ostalih emigranata…”
  Ljudi koji su se najozbiljnije bavili ustašama , dr Fikreta Jelić i dr Bogdan Krizman broj ustaša svode na manje od 20.000 , od čega su skoro pola bili muslimani (Po Jelić taj broj 17-19.000 , a po Krizmanu između 18 i 19.000 pripadnika ustaških vojnica , što je takođe puno jer kad su u travnju 1941 došlu iz emigracije – bilo ih je manje od 200) . Po tebi ispada da su se u emigraciji deceniju kasnije nakotili i povećali za pola u odnosu na svoje najbrojnije dane . U emigraciji je bilo i intelektualaca , demokrata kakvi su bili jedan hrvat i jugosloven Vane Ivanović i srbi poput Desimira Tošića i Bogoljuba Kočovića . I Vlatko Maček je bio u emigraciji a bio je antifašista kojije rat proveo malo u ustaškom logoru a malo u kućnom pritvoru . Ne znam čemu ta podmetanja iz čitanki za treći osnovne štampanih 1956 , je li uživaš da bulazniš i provociraš svojim glupostima – nemam pojma , ali jasno mi je da si bolesnik .

 30. S@ kela – ja sam bjelopavlic, iz partizanske familije. moja baba, djedova sestra, je kao partizanska bolnicarka, ubijena od cetnika 1944. u bijelom polju, pred sam kraj rata. moj djed je takodje partizan bio, od prvog dana.
  ja sam rodjen u podgorici. nijesam musliman i prestani to da mi podvaljujes, iako me to ne vrijedja, to je vjera i religija kao i svka u svijetu, sa svim manama i vrlinama. ne bih imao nikakav problem da sam musliman, naprotiv, koliko je samo ljudi, pa i poznatih, preslo na islam. ali ja to nijesam, ja sam crni crnogorac. –

  *Što veliš mučeniče !?! ” Iz Bjelopavlića i od poštene partizanske kuće !!! “Znanje” ti potvrđuje da si rođen poslije 1990 , ko što budalaštine koje iznosiš garantuju da ti je mozak pod teškom bakandžom SDP minimum cijelu deceniju i da nema klinike koja ti može pomoći . Babu ti bolničarku ubili četnici 1944 , o jebem ti život – ko Božidarku Frajt u ” Užičkoj Republici ” . Ali stigla mučenica da ti rodi oca prije pogibije , koji je opet tebe načinio pred ovi zadnji rat ili u sred njega . A znaš li ti jado da su odnosi spolni pomeđu drugarica i drugova bili najoštrije zabranjeni tokom NOB-a i socijalističke revolucije , naredio bio Tito i Štab vrhovni , pa se metak u čelo za takve stvari primao . Provjeri ti ipak taj scenario iz biografije koju si podnio Prezidijumu eSDePea pa ga optimizuj da nije toliko ludački , logičnije je da ti je babu olilao prijeki sud Partije nakon što ti se đede odrekao učešća u gerili s njome iza žbunova . Oprostiće ti to na Plenumu SDP , razumiju oni te stvari jer ipak ste vi demokratija i Druga internacionala – iako ste došli iz Treće , a iovako se tamo se kod Vas u Partiju jebu među se na gomilu , ko nekad u Brigatte Rosse što čitam da se činjelo . Sa klasnim neprijateljem ne opštite , osim ako DPS nije u pitanju , tada ga primate odstraga , ali zbog ideala to jeste “viših ciljeva” – odnosno zbog Crne Gore . Svaka čast , sve za pet , samo popravi frizuru na biografiji .

  ————————————————————-

  1. ustanak su podigli komunisti, njihova organizacija i brojnost su bili presudni za njegovo odigravanje tog slavnog dana o kojem je i Zan Pol Sartr pisao. medju komunistima je bilo muslimana, vjerovatno i ljudi koji su se smatrali Srbima, ali program Komunisticke Partije je, kela, predvidjao povratak drzavnosti Crnoj Gori i utemeljenje crnogorske nacije. imas dokumentacije o tome koliko hoces, pa procitaj.

  *Koje dokumentacije nesrećniče ??? Eto ti rad Dima Vujovića o ustanku u Crnoj Gori . Jedini naučni rad sa pozivanjem na činjenice odnosno dokumenta i izvore o Podgoričkoj skupštini , Božićnoj pobuni , i julskom ustanku 1941napisao je taj čovjek . Ko je rukovodio tim ustankom ?? Pavle Đurišić , Bajo Stanišić , Jakov Kusovac , Đorđe Lašić , Arso Jovanović i Peko Dapčević . Osim potonjega , svi navedeni su bivši oficiri Kraljevine i nijesu komunisti . U bitci na Košćelama istorija je u komunizmu lažno ukljižila da je njome komandovao Peko , iako se on toga dana tamo nije ni pojavio no je narod vodio Jakov Kusovac , a to su u feljtonu Pobjedi potvrdili i svi živi učesnici te bitke . Kusovac je nestao iz istorije jer je 1942 napuštio partizane zbog njihovih zločina prema vlastitom narodu . Nestao je i Arso Jovanović , iako je cio rat bio načelnik Vrhovnog štaba a iz istorije su ga ispisali nakon što je podržao Informbiro . A što se desilio sa tzv antifašističkim ustankom kad su ga potpuno preuzeli komunisti , odnosno kad je spao na “njihovu snagu i brojnost” koje ti pominješ ? Spao je tada na nekoliko stotina najfanatizovanijih koji su terorom unutar jedinica zadržavali da se dvije trećine i od tih nekoliko stotina ne vrnu kućama .

  *Tvoja tvrdnja da je program Partije predviđao državnost Crne Gore je notorna glupost . Komunisti su tokom rata odlučili da održe Jugoslaviju kao najoptimalnije rješenje za svoju diktaturu , a da njenim sastavnim djelovima daju svojstvo konstitutivnosti te buduće zajednice . Koliko je to rješenje bilo ozbiljno i zaista demokratski utemeljeno , potvrđuje i raspad te države 1990 . Jugoslavija se raspala zato što je bila komunistička a ne demokratska tvorevina – što je mogla biti da joj je pružena šansa . Inače , komunisti su prije rata imali stav da je Jugoslavija Imperijalistička tvorevina iz Versaja đe je skrojena po mjeri velikosrpstva kao najvjernijeg sluge zapadnog imperijalizma na ovom prostoru . Shodno tome , komunisti su insistirali da nju treba razbiti , a od njenih sastavnih elemenata formirati sovjetske republike . To ti piše u svakom Programu KPJ koji je usvajan na kongresima u Vukovaru , Beču i Drezdenu .

  ——————————————————–

  2. vjerovatno je bilo poltrona, ali zar mu Crnogorci nijesu bili veci i brojniji poltroni? ali ne svi, bas kao ni svi muslimani, kako volis da podmetnes, kela.

  *Ne podmećem ja no ti , pola Crnogoraca se – ako ne i više – okrenulo protiv tiranije Nikole Petrovića . Od muslimana niko . Kad su Petrovići sjašali i Karađorđevići zajašali – ista stvar .

  ————————————————————
  3. naravno. ali zasto ih poistovjecujes sa SVIM muslimanima, to jest, zar mislis da su, kao i ostali na toj sramnoj skupstini, oni bili predstavnici cijelog naroda/svog?

  *Izbori za Ustavotvornu skupštinu Kraljevstva SHS su bili za ono vrijeme uglavnom regularni , ako ćemo pošteno – regularniji od bilo kojih u Crnoj Gori . Jesu li komunisti osvojili u toj Skupštini tada toliko mandata da su bili treća po snazi stranka u državi ? Naravno , ali komunisti su bili protiv Jugoslavije u bilo kojem obliku i njihov je zvanični program i tada bio razbijanj države SHS na sovjetske republike koje će se priključiti SSSR kao “najvećoj zajednici slobodnih naroda” . Pošto unitarističkom Jugoslavijom nijesu bili opčinjene ni najače stranke u Sloveniji i Hrvatskoj , radikalnoj stranci su u potrč pritekli muslimani i taj unitaristički ustav je usvojen . Taj ustav , bez obzira što je u domenu ličnih prava građana bio jedan od najmodernijih ustava toga vremena , imao je unitarizam kao konstrukcionu grešku te države što potvrđuje činjenica da je taj ustav okončao svoj život ubijanjem u Skupštini da bi na kraju vojno fašističkom diktaturom kralja Aleksandra i formalno bio stavljen van snage .

  ————————————————————

  4. jes, bas kao i sto je federalisticka stranka prihvatila ” parlamentarni ” zivot, dok su komunisti bili zabranjeni!

  *a) Federalisti nijesu postojali pa nijesu ni bili u Ustavotvornoj skupštini , nego su u to doba komitovali po šuma ili se mrznuli u Gaeti . Kad su se vrnuli , a vrnuli su se kad su viđeli da pomoći nema niotkoga – opredjelili su se za demokratsku borbu čiji je jedini cilj bila Crna Gora .

  b) Komunisti su bili zabranjeni jer su se opredjelili da terorom dođu na vlast . Spasoje Stejić je bacio bombu na kralja Aleksandra , Alija Alijagić ubio ministra unutrašnjih poslova – očito da komunisti nijesu imali neko pretjerano uporište u narodu da podignu ustanak ili revoluciju pa su pribjegli pojedinačnom teroru , i onda kad je i to propalo djelovali su kao klasična sovjetska agentura u svojoj državi – agentura koja je kao i bilo čija druga čekala trenutak da povede borbu za vlast po bilo koju cijenu . Da su komunisti bili teroristička banda u ilegali , govori i činjenica da je KPJ sa ustaškim pokretom koji je takođe bio teroristička grupa u dubokoj ilegali , 1935 potpisala sporazum o zajedničkoj borbi protiv velikosrpske Jugoslavije , a da se na robiji u Sremskoj Mitrovici i Lepoglavi ustaše i komunisti nijesu mogli odvojiti jedni od drugih kolika je to bila ljubav i razumjevanje . Evo stranice iz knjige Branka Petranovića ” Agonija dvije Jugoslavije ” http://imageshack.us/f/834/sporazumustasaikomunist.jpg/ original je dostupan u Vojno istorijskom institutu JNA, arhiva neprijateljskih jedinica Br. reg. 3/2; Kutija-116/1638 , prof dr Petranović je cetinjanin , učesnik NOB i smatran je u onoj državi jednim od najboljih poznavalaca istorije Jugoslsavije od 1918 do rspada .

  c) Znači , raščistili smo i ovo poglavlje : Jugoslovenska muslimanska organizacija je dala presudne glasove radikalima i demokratskoj stranci za unitaristički Vidovdanski ustav . Pranuk njenog tadašnjeg lidera – Meše Spaha , danas je u Srpskoj radikalnoj stranci ukoliko se u međuvremenu nije okrenuo naprednjacima – što ne bi čudilo . Lideri oko Kulenović bega su prvi podržali Pavelića u travnju 1941 i procvjetali kao hrvati , iako su do koji dan prije toga tvrdili da mirišu isključivo na muhamedanske Srbe .

  —————————————————————
  5. da, bas kao sto je kasnije i draza mihajlovic prihvatio da mu pavelic salje ljekove za ozdravljenje, a po svjedocenju paveliceve unuke. naravno, o politickoj i vojnoj saradnji da i ne govorimo.

  *Ovo su već trlababallan priče , ko je kome davao ljekove a ko je kome prst u guzicu stavljao . Činjenice se znaju . Četnici i ustaše su bili međusobno zakrvljene strane . Onda kad bi okupator kao njihov glavni mentor odlučio da povede neku ofanzivu protiv partizana radi uspostavljanja reda oko saobraćajnih komunikacija , tada bi se i jedni i drugi našli zajedno na istome zadatku – onoliko čvrsto i dugo koliko je to trebalo okupatoru koji ih je naoružavao i plaćao . Sa njemcima su pregovarali i partizani u martu 1943 u sred Zagreba i to na najvišem nivou ( Koča Popović , Vlado Velebit i Milovan Đilas – svi po po Titovom punomoćju i sva trojica njegovi najpovjerljiviji ljudi u Vrhovnom štabu) , pa su dogovorili da se ne napadaju međusobno , da razmjene zarobljene i da se okrenu zajedno protiv četnika jer četnici čekaju invaziju Britanaca i Amerikanaca na jadransku obalu , invaziju koja samo što nije . Sarađivali su tokom rata svi jedni sa drugima , uključujući i partizane i četnike po Srbiji na početku , to su pitanja trenutne taktike .

  —————————————————————

  6. ne bih bas rekao da su se mogli izbrojati na prste jedne ruke. gacesa vasilj, humo saliha avdo, maslic salka omer, salihagic becira himzo, zupcevic mehmeda asim, fetahagic ramadana ahmet, galjer siso, Ibrahimpašić Hasana Mahmut Mašo, Ogulinac Imbra Franjo Seljo, Sadiku Ramiz Baca…
  ovo su samo NARODNI HEROJI.

  *Đed mi je Narodni heroj , i koliko sam uspio da utvrdim svojim istraživanjem – zato jer je efektno , odnosno u pravom momentu poginuo . Mistifikacija tog ordena odnosno titule je besmislena . Dobilo ga je nekoliko zaslužnih mučenika , slijede ovi što su u pravom momentu poginuli – a svi ostali po tome koliko su bili blizu Titovoj guzici – ko recimo Jovo Kapa , ili po čuvenom “ključu” odnosno nacionalnom reciprocitetu po kojem su ga dobili Lazo Koliševski koji tokom rata nije metka ispalio , ili drug Fadilj Hodža koji je do 1943 bio u balistima. Po ključu su ga dobila i ta nekolicina muslimana koje pominješ , a i od njih si polovinu lažno uvrstio u muslimane : Vaselj Gaćeša je Srbin sa Korduna , Franjo Ogulinac zvani Seljo je Hrvat iz Siska, Ramiz Sadiku je Albanac iz Peći, Vilim Galjer zvani Šišo je Hrvat iz Slunja itd . U informatoru “Ko je ko u FNRJ ” za 1958 stoji da je drug Avdo Humo Srbin , valjda je bio uzeo nacionalnost od supruge ali je nevažno za ovu priču – ja sam shvatanja da si ono što jesi bez obzira kako se izjašnjavaš . Humo je musliman i orden je dobio isključivo reciprociteta radi . Vidim inače da informacije kupiš po wikipedia i sličnim skalamerijama , što potvrđumje da si rođen nakon raspada SFRJ i da ti obzirom na godište dedo svakako nije mogao biti u NOB osim kao petogodišnjakl . No vjerovatno ni sam više ne znaš šta izmišljaš da bi sebi ili drugima potvrdio svoje istorijske fiksacije .

  ——————————————————————-
  Komunistička partija Jugoslavije, na čelu sa Josipom Brozom, nije priznala kapitulaciju ni okupaciju Jugoslavije, odredila je političku platformu i ciljeve oslobodilačke borbe – oslobođenje zemlje od fašizma i nacionalno i socijalno oslobođenje svih naroda i narodnosti Jugoslavije, te pozvala i povela sve narode i narodnosti u Narodnooslobodilačku borbu. Takvi ciljevi su istovremeno sadržavali nacionalni i klasni karakter oslobodilačke borbe, usmjeren protiv okupatora i njegovih saradnika, što je omogućavalo pokretanje u borbu najširih masa naroda. Suštinu Platforme Narodnooslobodilačkog pokreta Jugoslavije u Drugom svjetskom ratu najbolje je izrazio Tito: “Narodnooslobodilačka borba u Jugoslaviji ne bi bila tako uporna i tako uspješna da jugoslovenske narodne mase nisu u njoj vidjele, osim perspektive pobjede nad fašizmom, i prespektivu pobjede nad starim buržoaskim poretkom u Jugoslaviji, nad sistemom klasne eksploatacije i nacionalnog ugnjetavanja … Narodnooslobodilačka borba bi bila samo fraza, pa čak i prevara kad ona ne bi, osim općejugoslovenskog smisla, imala i nacionalni smisao za svaki narod posebice, kad ne bi, osim oslobođenja Jugoslavije, značila u isto vrijeme i oslobođenje Hrvata, Slovenaca, Srba, Makedonaca, Arnauta, Muslimana, itd”.

  *Ovaj ti je dio komentara žešće sranje , vjerovatno si neđe iskopao đedov bukvar iz 1957 pomoću kojeg se opismenjavao na nekoj od radnih akcija te godine . Činjenice govore suprotno : nakon sloma ustanka u zapadnoj Srbiji i Crnoj Gori , Tito i Vrhovni štab su prešli u Bosnu i tamo prenijeli ustanak okupljajući oko sebe skoro isključivo Srbe koji su bježali od ustaškog terora. Sve jedinice stvorene u Lici , Kordunu , Baniji , Slavoniji , Hercegovini , bile su sastavljene od preko 90% tamošnjih Srba , Dalmatinci počinju masovno da dolaze u partizane sredinom 1942 , hrvati sa kontinenta masovnije prelaze iz formacija NDH u partizane nakon kapitulacije Italije kada postaje očigledno ko će dobiti rat , Srbi u Srbiji ostaju četnici a muslimani u Bosni ustaše i esesovci . Muslimani u Crnoj Gori – okupatorski kolaboranti u lokalnim milicijama . Navešće kasnije tačne podatke iz Vojne enciklopedije SFRJ , ali generalna slika o učešću pojedinih naroda u multinacionalnim partizanima izgleda od pprilike ovako : Srbi Hrvatskoj Krajini – osim Kninjana – gotovo svi u partizanima , Dalmatinci u najvećem broju u u partizanima , Slovenci u najvećem broju u partizanima , Srbi u Srbiji skoro svi u četnicima , nedićevcima , pomalo i ljotićevcima , Crnogorci pola u partizanima a pola u četnicma mada tokom 1942 većina ipak u četnicima . Što se tiče stvarne snage partizana – ne zanosi se filmovima . Ficroj Meklin , koji je vjerovatno presudno doprinio afirmaciji Tita kod zapadnih saveznika , u martu i aprilu 1945 konstatuje potpunu vojnu nesposobnost partizanskog pokreta jer Njemci čija je država u tom trenutku pred potpunim uništenjem , uspješno štite sve svoje linije povlačenja kroz Jugoslaviju . Meklin je to takođe utvrdio i početkom ljeta 1944 , konstatujući kako je partizanski pokret totalno nesposoban za iole ozbiljnu operaciju , te da bez širokog angažovanja Crvene armije ne može biti osvojen Beograd i zaposjednute komunikacije kroz Vojvodinu Crvene armije , zbog čega je Čerčilu predložio da dozvoli angažman Sovjeta u Jugoslaviji . Do toga je i došlo , a znamo kojim je putem pošla istorija na račun toga .

  Takođe , nesporno je danas da se tada nije radilo o borbi za nacionalno i socijalno oslobođenje građana Jugoslavije , nego o beskrupuloznoj borbi komunista da preuzmu i zadrže vlast po svaku cijenu zavođenjem vladavine terora . Iako su se deklarisali kao antifašisti – partizani su svo vrijeme rata imali izrazito neprijateljski stav prema SAD , inače najbitnijem činiocu antihitlerovske koalicije . Iako su se predstavljali internacionalistima – parizanski pokret je bio vrlo agresivan spoj nacionalizma i komunizma .

  —————————————————————

  7. cus, nije bilo medju hrvatima, crnogorcima, srbima… hahahhhahaha, sprdas li se to sa mnom?

  *Ne sprdam se . Navedi mi i jednu SS diviziju u kojoj je bio ijedan Crnogorac , Makedonac , Slovenac ili Srbin – takva ne postoji , a kamoli divizija stvorena isključivo od njih . Ne znam da li kapiraš šta je esesovačka divizija ? To je divizija stvorena od potpuno fanatizovanih nacista , zakletih Hitleru i posvećenih ostvarenju rasnih ciljeva Rajha . Elita nacizma , dobrovoljno skrpljena . Sve konc logore držali su esesovci , sva prikupljanja Jevreja i Cigana po Evropi radi likvidacije – radio je SS . Ni visoki oficir Wehrmachta nije mogao da izdaje naređenja redovu u SS , njihova hijerarhija je bila striktno nacistička . Evo ti njihove kape http://img856.imageshack.us/img856/3492/sshandzarfez.jpg , evo ti oznake za na kragnu http://img412.imageshack.us/img412/3480/sshandscher11.jpg , a evo i njih mašala na paradi nakon obavljenog posla http://img97.imageshack.us/img97/1450/sshandzaparade.jpg . Deda ćeš skupa sa babovim ti amidžama prije naći u tome stroju , nego u halucinacijama o partizanima u Bjelopavlićima i neni među bolničarkama .

 31. Kela, ovo o narodnim herojima si dobro opisao, ziva istina.
  Jos dok je postajala SFRJ, kao student, pun ideala i mastanja o buducem zivotu i svijetloj buducnosti, u Beogradu sam upoznao osobu koja je poslije rata bila blizu kruga onih koji su odlucivali ko ce biti proglasen za narodnog heroja.
  Republicka rukovodstva, naravno daleko od oci naroda, i pravih boraca ,dostavljala je po svom nahodjenju, spiskove sa predlozima. To je bilo u stilu ja tebe ti mene. Naravno bilo je i onih koji su zasluzili da se tu nadju, a bilo je zasluznih koji se nidje nijesu nikada ni nasli, ostali su anonimni i nepoznati i oni i njihovo djelo.
  Nazovi komisija je izuzev “narucenih” imena ,odokativno, sa spiska, cak tako dje im se olovka zaustavi odlucivala ko ce biti proglasen za narodnog heroja. Samo da bude zadovoljen broj po kljucu.
  To i jos ponesto je bio razlog da ova osoba, posto je bila ucesnik rata, ode u penziju, rekavsi mi da od onoga za sta se borila nema nista.
  Malo je reci da sam bio sokiran, s obzirom, da su mi roditelji i veci dio familije
  bili ucesnici NOB-a i komunisti, a oni koji su na vrijeme poginuli bili proglaseni za narodne heroje.
  Ovo saznanje me je zaboljelo i shvatio sam ga kao ruganje istinskim zrtvama
  Nazalost tu se nista do danasnjeg dana nije promijenilo.
  Uvijek se nadju oni koji koriste zasluge i plodove tudjeg rada. To su najgori sramotnici koji mogu da postoje, bez obzira na ideologiju i politicku pripadnost.
  Treba ih razoblicavati, istina je za njih glogov kolac.

 32. Ima među partizanima zaista apostola idealizma koji su do te mjere bili posvećeni cilju borbe da su u svakom trenutku odbacivali svoj život . Ali , takvi ulavnom nijesu postali narodni heroji . Ljuba Čupića je jedna slučajno pronađena fotografija i osmjeh na njoj koji je možda mogao biti i grč lica pred strijeljanje , ali da ne kvarim priču o njemu sumnjom – evo neka bude da se radilo o prkosnom smijehu , ali ta jedna fotografija sa strelišta je od njega napravila heroja . A njegov rođeni brat , koji je do Ljubovog strijeljanja takođe bio u partizane , pobjesnio je što mu brata nijesu razmjenili za neke zarobljene italijane – a mogli su – i prešao je zbog toga u četnike sa kojima je u aprilu 1945 odstupio prema Sloveniji . Je li se živ domogao inostranstva ili je završio na Lijevča polju ili u nekoj masovnoj grobnici u Sloveniji – ne zna se .Priča o Ljubu Čupiću je pričao o heroju koji je topostao jer je efektno i u pravom momentu poginuo . Priča o njegovom bratu je prava , realnapriča o drugom svjetskom ratu u Crnoj Gori .

 33. Kela,

  da li si vidio na onoj proslavi turisticke organizacije crne Gore i prisustvo
  prof Miljana Radovic.

  Kad kazes-ima medju partizanima….

  odgovaram ti da ih skoro nema.miljana je ova olos nogom u guzicu ocerala
  i on sad dolazi da kleci i prosi.Mislim da je on i oni njegovi sve to i gore
  zasluzili.

 34. Pa bilo ih je izvjestan broj među poginulima i rijetko koji ali poneki među slučajno preživjelima . Ne znam da li Miljan po godinama može biti prvoborac , obzirom da je iz one generacije koja je u politiku ugazila 70-tih godina – mislim da je on ipak prije sljedbenik nego učesnik revolucije . sve drugo se slažem . A čuh maločas od prijatelja da i Rade Bojović sa Ilijom Vujoševićem , Mićom Vlahovićem , Stevom Vučinićem i još nekoliko udbaša koji su bili ubačeni u LSCG – pravi neku crnogorsku stranku kontra Mišku Peroviću po nalogu UDB . A izgleda iako se prave kontra njima , već su počeli da međusobno pregovaraju o ujedinjenju i prije nego su se registrovali . Biće veselo u domaćoj politici narednih mjeseci , govna se miješaju među se , butla ih Milo Đukanović – najpoznatiji kuvar za pogan svih vrsta .

 35. @ kela – Što veliš mučeniče !?! ” Iz Bjelopavlića i od poštene partizanske kuće !!! “Znanje” ti potvrđuje da si rođen poslije 1990 , ko što budalaštine koje iznosiš garantuju da ti je mozak pod teškom bakandžom SDP minimum cijelu deceniju i da nema klinike koja ti može pomoći . Babu ti bolničarku ubili četnici 1944 , o jebem ti život – ko Božidarku Frajt u ” Užičkoj Republici ” . Ali stigla mučenica da ti rodi oca prije pogibije , koji je opet tebe načinio pred ovi zadnji rat ili u sred njega .

  napomenuo sam, pogledaj, napisao sam: DJEDOVA RODJENA SESTRA. poginula je, nije se udavala.

 36. Tvoja tvrdnja da je program Partije predviđao državnost Crne Gore je notorna glupost . Komunisti su tokom rata odlučili da održe Jugoslaviju kao najoptimalnije rješenje za svoju diktaturu , a da njenim sastavnim djelovima daju svojstvo konstitutivnosti te buduće zajednice . Koliko je to rješenje bilo ozbiljno i zaista demokratski utemeljeno , potvrđuje i raspad te države 1990 . Jugoslavija se raspala zato što je bila komunistička a ne demokratska tvorevina – što je mogla biti da joj je pružena šansa . Inače , komunisti su prije rata imali stav da je Jugoslavija Imperijalistička tvorevina iz Versaja đe je skrojena po mjeri velikosrpstva kao najvjernijeg sluge zapadnog imperijalizma na ovom prostoru . Shodno tome , komunisti su insistirali da nju treba razbiti , a od njenih sastavnih elemenata formirati sovjetske republike . To ti piše u svakom Programu KPJ koji je usvajan na kongresima u Vukovaru , Beču i Drezdenu .

  komunisti se, kela, tog predratnog stava nijesu, da ja znam, odricali. ne misli se na drzavnost u smislu nezavisnih-odvojenih drzava, vec na ravnopravnost republika u federaciji. da nije bilo komunista, dzaba ti sekule drljevici i krsto zrnov, ne bi ni c od crne gore smio pomenut. uostalom, situacija se mijenjala, pa i sama rukovodstva KPJ i njen program. to da je srusena jer je bila komunisticka, tacno je. imperijalizmu je odgovarao burzoasko-pljackaski karakter drustvenih odnosa u banana drzavicama da bi ih lakse kontrolisao, to znaju i mala djeca, kela. zato je i razbijena u krvi, a ne u miru.

 37. @ kela – 2. vjerovatno je bilo poltrona, ali zar mu Crnogorci nijesu bili veci i brojniji poltroni? ali ne svi, bas kao ni svi muslimani, kako volis da podmetnes, kela.

  *Ne podmećem ja no ti , pola Crnogoraca se – ako ne i više – okrenulo protiv tiranije Nikole Petrovića . Od muslimana niko . Kad su Petrovići sjašali i Karađorđevići zajašali – ista stvar .

  opet sovinizam i podmetanja. neozbiljno i ne zasluzuje komentar.
  @ kela:

  3. naravno. ali zasto ih poistovjecujes sa SVIM muslimanima, to jest, zar mislis da su, kao i ostali na toj sramnoj skupstini, oni bili predstavnici cijelog naroda/svog?

  *Izbori za Ustavotvornu skupštinu Kraljevstva SHS su bili za ono vrijeme uglavnom regularni , ako ćemo pošteno – regularniji od bilo kojih u Crnoj Gori . Jesu li komunisti osvojili u toj Skupštini tada toliko mandata da su bili treća po snazi stranka u državi ? Naravno , ali komunisti su bili protiv Jugoslavije u bilo kojem obliku i njihov je zvanični program i tada bio razbijanj države SHS na sovjetske republike koje će se priključiti SSSR kao “najvećoj zajednici slobodnih naroda” . Pošto unitarističkom Jugoslavijom nijesu bili opčinjene ni najače stranke u Sloveniji i Hrvatskoj , radikalnoj stranci su u potrč pritekli muslimani i taj unitaristički ustav je usvojen . Taj ustav , bez obzira što je u domenu ličnih prava građana bio jedan od najmodernijih ustava toga vremena , imao je unitarizam kao konstrukcionu grešku te države što potvrđuje činjenica da je taj ustav okončao svoj život ubijanjem u Skupštini da bi na kraju vojno fašističkom diktaturom kralja Aleksandra i formalno bio stavljen van snage .

  ovo pisi profesoru cedomiru anticu, meni nemoj zivota ti. to je bila od pocetka privatna drzava velikosrpske burzoazije na celu sa Karadjordjevicima i njihovim satelitima sirom te kraljevine. ona i jeste skrojena po zelji francuza i britanaca, a ne naroda koji je u njoj zivio/ su zivjeli. o karakteru tog ” ustava ” pricaj bajke kosti cavoskom na kafici, meni nemoj. gradjanin je imao sva licna prava, bas kao sto ih danas ” ima ” u liberalnom kapitalizmu, sem jednog – da od svog rada zivi, kela.

 38. @ kela – 4. jes, bas kao i sto je federalisticka stranka prihvatila ” parlamentarni ” zivot, dok su komunisti bili zabranjeni!

  *a) Federalisti nijesu postojali pa nijesu ni bili u Ustavotvornoj skupštini , nego su u to doba komitovali po šuma ili se mrznuli u Gaeti . Kad su se vrnuli , a vrnuli su se kad su viđeli da pomoći nema niotkoga – opredjelili su se za demokratsku borbu čiji je jedini cilj bila Crna Gora .

  b) Komunisti su bili zabranjeni jer su se opredjelili da terorom dođu na vlast . Spasoje Stejić je bacio bombu na kralja Aleksandra , Alija Alijagić ubio ministra unutrašnjih poslova – očito da komunisti nijesu imali neko pretjerano uporište u narodu da podignu ustanak ili revoluciju pa su pribjegli pojedinačnom teroru , i onda kad je i to propalo djelovali su kao klasična sovjetska agentura u svojoj državi – agentura koja je kao i bilo čija druga čekala trenutak da povede borbu za vlast po bilo koju cijenu . Da su komunisti bili teroristička banda u ilegali , govori i činjenica da je KPJ sa ustaškim pokretom koji je takođe bio teroristička grupa u dubokoj ilegali , 1935 potpisala sporazum o zajedničkoj borbi protiv velikosrpske Jugoslavije , a da se na robiji u Sremskoj Mitrovici i Lepoglavi ustaše i komunisti nijesu mogli odvojiti jedni od drugih kolika je to bila ljubav i razumjevanje . Evo stranice iz knjige Branka Petranovića ” Agonija dvije Jugoslavije ” http://imageshack.us/f/834/sporazumustasaikomunist.jpg/ original je dostupan u Vojno istorijskom institutu JNA, arhiva neprijateljskih jedinica Br. reg. 3/2; Kutija-116/1638 , prof dr Petranović je cetinjanin , učesnik NOB i smatran je u onoj državi jednim od najboljih poznavalaca istorije Jugoslsavije od 1918 do rspada .

  c) Znači , raščistili smo i ovo poglavlje : Jugoslovenska muslimanska organizacija je dala presudne glasove radikalima i demokratskoj stranci za unitaristički Vidovdanski ustav . Pranuk njenog tadašnjeg lidera – Meše Spaha , danas je u Srpskoj radikalnoj stranci ukoliko se u međuvremenu nije okrenuo naprednjacima – što ne bi čudilo . Lideri oko Kulenović bega su prvi podržali Pavelića u travnju 1941 i procvjetali kao hrvati , iako su do koji dan prije toga tvrdili da mirišu isključivo na muhamedanske Srbe .

  a) ” za demokratsku borbu ciji je jedini cilj bila crna gora ” – znacilo je samo jedno, predaju i stavljanje pod kontrolu vladajuce mafije, a ta crna gora jedna u moru istih kolonizovanih posjeda karadjordjevica/medjunarodne mafije zavisno od politickog trenutka. kao kad je izbjeglicka vlada pobjegla, a sekula i kompanija potrcala da se brze bolje supnu italijanima i ” oslobode ” crnu goru.

  b) dakako da je u revolucionarnom djelovanju komunista bilo i gresaka, i fanatizma, ali je cinjenica da je to jedini pokret koji je oko sebe mogao da okupi najsire mase nezadovoljnih radnika, seljaka, naroda te fasisticke jugoslavije. tacno je, komunisti su saradjivali sa pokretima koji su formalno bili suprostavljeni vlastima, i koji su se borili za nacionalno oslobodjenje. KPJ je u medjuvremenu dozivljavala promjene, tito partiju preuzima 1937. i mijenja pravac djelovanja, ne odstupajuci od sustinskog cilja, promjene svukupnih politickih i ekonomskih odnosa u jugoslaviji, oslobodjenje radnika od ekploatacije, kao i naroda od karadjordjevicevsko/ velikosrpskih ugnjetavanja. taj cilj je u krajnjem i postignut. rukovodstvo koje je 1937. preuzelo partije mahom je bilo po zatvorima u vremenu prije tog, kao i tito koji je osudjen na pet godina. alija alijagic je heroj, i njegovo ime se cijenilo u istoriografiji sfrj, mnoge skole i ulice navane su po njemu. NO, DA NIJE I ON BIO SRBIN KELA?

 39. c) imao je kralj i drugih slugu iz drugih naroda, a ne samo od strane muslimana, kela, i to kad godj mu je zatrebalo.

 40. @ kela – 5. da, bas kao sto je kasnije i draza mihajlovic prihvatio da mu pavelic salje ljekove za ozdravljenje, a po svjedocenju paveliceve unuke. naravno, o politickoj i vojnoj saradnji da i ne govorimo.

  *Ovo su već trlababallan priče , ko je kome davao ljekove a ko je kome prst u guzicu stavljao . Činjenice se znaju . Četnici i ustaše su bili međusobno zakrvljene strane . Onda kad bi okupator kao njihov glavni mentor odlučio da povede neku ofanzivu protiv partizana radi uspostavljanja reda oko saobraćajnih komunikacija , tada bi se i jedni i drugi našli zajedno na istome zadatku – onoliko čvrsto i dugo koliko je to trebalo okupatoru koji ih je naoružavao i plaćao . Sa njemcima su pregovarali i partizani u martu 1943 u sred Zagreba i to na najvišem nivou ( Koča Popović , Vlado Velebit i Milovan Đilas – svi po po Titovom punomoćju i sva trojica njegovi najpovjerljiviji ljudi u Vrhovnom štabu) , pa su dogovorili da se ne napadaju međusobno , da razmjene zarobljene i da se okrenu zajedno protiv četnika jer četnici čekaju invaziju Britanaca i Amerikanaca na jadransku obalu , invaziju koja samo što nije . Sarađivali su tokom rata svi jedni sa drugima , uključujući i partizane i četnike po Srbiji na početku , to su pitanja trenutne taktike .

  ti kela dobro znas da to nijesu trlababalan price, vec istorijski dokazani fakti.
  http://www.google.me/url?sa=t&rct=j&q=NDH+%C4%8Detnicima&source=web&cd=5&ved=0CDMQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.slobodnadalmacija.hr%2FSpektar%2Ftabid%2F94%2FarticleType%2FArticleView%2FarticleId%2F65858%2FDefault.aspx&ei=Y138TszNNqSg4gTlo8CNCA&usg=AFQjCNGlgyNyj2qsblj9wdTAZdxGFKmtcg&sig2=dC7_GETVtwLaTyjqBSARpg

 41. uostalom, daj mi jednu borbu, jednu jedinu pravu borbu cetnika ili ustasa protiv fasista, i vodim te na rucak. ili bilo kojih drugih kvislinga sa prostora jugoslavije.

 42. Danas na tezgu kod Filipa Vujanovica dodje nova kaca sira Veljovic.Iako znamo da svi onivec dvadeset godina prodaju pokvareni otrovni smrdljivi sir koji nasi gradjani moraju da jedu i da pri tome pricaju da lijepo mirise odlucih da podjem do pijace da pogledam tu novu kacu.Inace se kroz narod pricalo da je Filipova tezga cistija postenija.Ja tamo kad ono iz nove kace prokuljase muhe jedva letjese og gnoja po krilima.Strasni se miris raspadanja sirio.Na kraju tuzan odoh i sjetih se prica mada im tada nisam vjerovao da je Filipova tezga najpokvarenija od svih.

 43. @ kela – Đed mi je Narodni heroj , i koliko sam uspio da utvrdim svojim istraživanjem – zato jer je efektno , odnosno u pravom momentu poginuo . Mistifikacija tog ordena odnosno titule je besmislena . Dobilo ga je nekoliko zaslužnih mučenika , slijede ovi što su u pravom momentu poginuli – a svi ostali po tome koliko su bili blizu Titovoj guzici – ko recimo Jovo Kapa , ili po čuvenom “ključu” odnosno nacionalnom reciprocitetu po kojem su ga dobili Lazo Koliševski koji tokom rata nije metka ispalio , ili drug Fadilj Hodža koji je do 1943 bio u balistima. Po ključu su ga dobila i ta nekolicina muslimana koje pominješ , a i od njih si polovinu lažno uvrstio u muslimane : Vaselj Gaćeša je Srbin sa Korduna , Franjo Ogulinac zvani Seljo je Hrvat iz Siska, Ramiz Sadiku je Albanac iz Peći, Vilim Galjer zvani Šišo je Hrvat iz Slunja itd . U informatoru “Ko je ko u FNRJ ” za 1958 stoji da je drug Avdo Humo Srbin , valjda je bio uzeo nacionalnost od supruge ali je nevažno za ovu priču – ja sam shvatanja da si ono što jesi bez obzira kako se izjašnjavaš . Humo je musliman i orden je dobio isključivo reciprociteta radi . Vidim inače da informacije kupiš po wikipedia i sličnim skalamerijama , što potvrđumje da si rođen nakon raspada SFRJ i da ti obzirom na godište dedo svakako nije mogao biti u NOB osim kao petogodišnjakl . No vjerovatno ni sam više ne znaš šta izmišljaš da bi sebi ili drugima potvrdio svoje istorijske fiksacije .

  sto se toga tice, takvih slucajeva je bilo, ali to ne kvari sliku cjelokupnog partizanskog pokreta i NOB-a.
  moja baka je imala, po nekim dokumentima, uglavnom vojnim, kasnije pronadjenim u ratnim arhivima, jer se moj djed interesovao oko toga, spremljen ukaz o proglasenju za narodnog heroja. ona je poginula u borbi, bila aktivna od prvog dana, kao bolnicarka cak i u filmu ” ozivljena ” preko Milene Dravic. zasto nije proglasena, ostala je misterija. ipak, zbog toga moja familija nikad nije pravila famu, nije se zbog toga ni ginulo, niti islo u rat, niti revolucija podizala.
  jovo kapicic je narodni heroj, a ako ni zbog cega drugog, to je priznanje zasluzio velicanstvenom akcijom hvatanja masovnog ubice, ratnog zlocinca, soviniste i psihopate, veleizdajnika, generala Dragoljuba Draze Mihajlovica!

 44. @ kela – *Ovaj ti je dio komentara žešće sranje , vjerovatno si neđe iskopao đedov bukvar iz 1957 pomoću kojeg se opismenjavao na nekoj od radnih akcija te godine . Činjenice govore suprotno : nakon sloma ustanka u zapadnoj Srbiji i Crnoj Gori , Tito i Vrhovni štab su prešli u Bosnu i tamo prenijeli ustanak okupljajući oko sebe skoro isključivo Srbe koji su bježali od ustaškog terora. Sve jedinice stvorene u Lici , Kordunu , Baniji , Slavoniji , Hercegovini , bile su sastavljene od preko 90% tamošnjih Srba , Dalmatinci počinju masovno da dolaze u partizane sredinom 1942 , hrvati sa kontinenta masovnije prelaze iz formacija NDH u partizane nakon kapitulacije Italije kada postaje očigledno ko će dobiti rat , Srbi u Srbiji ostaju četnici a muslimani u Bosni ustaše i esesovci . Muslimani u Crnoj Gori – okupatorski kolaboranti u lokalnim milicijama . Navešće kasnije tačne podatke iz Vojne enciklopedije SFRJ , ali generalna slika o učešću pojedinih naroda u multinacionalnim partizanima izgleda od pprilike ovako : Srbi Hrvatskoj Krajini – osim Kninjana – gotovo svi u partizanima , Dalmatinci u najvećem broju u u partizanima , Slovenci u najvećem broju u partizanima , Srbi u Srbiji skoro svi u četnicima , nedićevcima , pomalo i ljotićevcima , Crnogorci pola u partizanima a pola u četnicma mada tokom 1942 većina ipak u četnicima . Što se tiče stvarne snage partizana – ne zanosi se filmovima . Ficroj Meklin , koji je vjerovatno presudno doprinio afirmaciji Tita kod zapadnih saveznika , u martu i aprilu 1945 konstatuje potpunu vojnu nesposobnost partizanskog pokreta jer Njemci čija je država u tom trenutku pred potpunim uništenjem , uspješno štite sve svoje linije povlačenja kroz Jugoslaviju . Meklin je to takođe utvrdio i početkom ljeta 1944 , konstatujući kako je partizanski pokret totalno nesposoban za iole ozbiljnu operaciju , te da bez širokog angažovanja Crvene armije ne može biti osvojen Beograd i zaposjednute komunikacije kroz Vojvodinu Crvene armije , zbog čega je Čerčilu predložio da dozvoli angažman Sovjeta u Jugoslaviji . Do toga je i došlo , a znamo kojim je putem pošla istorija na račun toga .

  Takođe , nesporno je danas da se tada nije radilo o borbi za nacionalno i socijalno oslobođenje građana Jugoslavije , nego o beskrupuloznoj borbi komunista da preuzmu i zadrže vlast po svaku cijenu zavođenjem vladavine terora . Iako su se deklarisali kao antifašisti – partizani su svo vrijeme rata imali izrazito neprijateljski stav prema SAD , inače najbitnijem činiocu antihitlerovske koalicije . Iako su se predstavljali internacionalistima – parizanski pokret je bio vrlo agresivan spoj nacionalizma i komunizma .

  a ko su Koca Popovic i Aleksandar Rankovic ako ne Srbi? Ko je Ivo Lola Ribar ako ne Hrvat? valjda su dalmatinci – hrvati? ili si izmislio neku novu naciju? znas li koliko je hrvata ostavilo zivote na sutjesci? a znas li kakav je rezim vladao u NDH? koliko se njih prikljucilo partizanima, s obzirom na okolnosti, i vise od ocekivanja.
  sto se tice pomoci crvene armije, ona nikad nije skrivana, niti dovodjena u pitanje. partizani su bili izmoreni, iako su napravili velike uspjehe, i proboj, onda kad su saveznici priznali partizane za legitimnu jugoslovensku vojsku koja se bori protiv fasista, dosla je i pomoc crvene armije u ciscenju tih fasistickih ostataka, ali i pomoc u ciscenju izdajnika, kao na primjer, britansko bombardovanje cetnika u podgorici 1944! u podgorici se skupilo 40 000 cetnika za koje su partizani smatrali da i dalje mogu da zadaju glavobolje, cak i da izvrse kontraudar.
  sto se tice tvoje ocjene karaktera komunisticke borbe, to uz kaficu sa akademicima SANU, nemoj sa mnom.

 45. @sta: ovo pisi profesoru cedomiru anticu, meni nemoj zivota ti. to je bila od pocetka privatna drzava velikosrpske burzoazije na celu sa Karadjordjevicima i njihovim satelitima sirom te kraljevine. ona i jeste skrojena po zelji francuza i britanaca, a ne naroda koji je u njoj zivio/ su zivjeli. o karakteru tog ” ustava ” pricaj bajke kosti cavoskom na kafici, meni nemoj. gradjanin je imao sva licna prava, bas kao sto ih danas ” ima ” u liberalnom kapitalizmu, sem jednog – da od svog rada zivi, kela.

  *Jebo te Čavoški Kosta , samo ne znam kakve on sad veze ima sa tvojom pričom . Čedomir Antić je obrazovan istoričar . Sa njegovim utiscima o događajima u prošlom vijeku se ne slažem , ali svakako ću radije čitati ono što je on napisao jer se poziva na konkretne istorijske izvore . Rađe nego nepismenog Šerba Rastodera koji je status ” naučnika ” obezbjedio poltronstvom dok o kvalitetu ” radova ” krezubog Radoja Pajovića suvišno davati komentare .
  ————————————-

  @sta : komunisti se, kela, tog predratnog stava nijesu, da ja znam, odricali. ne misli se na drzavnost u smislu nezavisnih-odvojenih drzava, vec na ravnopravnost republika u federaciji. da nije bilo komunista, dzaba ti sekule drljevici i krsto zrnov, ne bi ni c od crne gore smio pomenut. uostalom, situacija se mijenjala, pa i sama rukovodstva KPJ i njen program. to da je srusena jer je bila komunisticka, tacno je. imperijalizmu je odgovarao burzoasko-pljackaski karakter drustvenih odnosa u banana drzavicama da bi ih lakse kontrolisao, to znaju i mala djeca, kela. zato je i razbijena u krvi, a ne u miru.

  *Ne bulazni . Jugoslavija je srušila jer je bila komunistička a ne zbog toga što ju je rušio Zapad . Svi znamo kako se Jugoslavija raspala . Komunistička oligarhija u jednoj od republika , tačnije Srbiji , odlučila je da centralizam nametne ostatku države a sebe da nametne za predvodnika svih komunista u Jugoslaviji . Za taj cilj su pokrenuli asvoje kademike , privrednike da pomame narod po preduzeća , državne medije da sjebu narod u glavu do kraja , imali su većinu među oficirima u JNA . Nasuprot sebi su imali komunjare različitih generacija u drugim republikama : Tuđman , Boljkovac , Manolić , Bobetko i pola tog prvog reda u HDZ , bili su bivši visoki vojni i udbaški funkcioneri odmah nakon rata , dakle u periodunajrigidnijeg komunizma . U Sloveniji su na vlasti ostali komunistički funkcioneri , u Makedoniji isto , u Srbiji i Crnoj Gori komplet koumo partije . Đe ti vidiš da je Zapad uništio Jugoslaviju ? Nije Zapad izveo Dakićevce ili Željezarce u AB revoluciju ili ih poveo u rat za mir , no su to radila domaća govna željna vlasti a kasnije para i moći . Nije Zapad izveo milion ljudi da podrže Sloba i srbijanske komuniste na miting na Ušću , no su to izveli mediji , agitatori po firmi i zgrada . Nije Zapad napao Hrvatsku no paravojne formacije iz Srbije skupa sa JNA kojom su komandovali srpski oficiri , pa je nakon toga iz skladišta JNA podijeljeno oružje tamošnjim srbima – nije ga dijelio Zapad i NATO .
  ————————————–

  @sta : c) imao je kralj i drugih slugu iz drugih naroda, a ne samo od strane muslimana, kela, i to kad godj mu je zatrebalo.

  *Nije problem kad jedan narod služi jednome tirjaninu , problem je kada služi svakome tirjaninu .
  —————————————

 46. @sta : b) dakako da je u revolucionarnom djelovanju komunista bilo i gresaka, i fanatizma, ali je cinjenica da je to jedini pokret koji je oko sebe mogao da okupi najsire mase nezadovoljnih radnika, seljaka, naroda te fasisticke jugoslavije. tacno je, komunisti su saradjivali sa pokretima koji su formalno bili suprostavljeni vlastima, i koji su se borili za nacionalno oslobodjenje. KPJ je u medjuvremenu dozivljavala promjene, tito partiju preuzima 1937. i mijenja pravac djelovanja, ne odstupajuci od sustinskog cilja, promjene svukupnih politickih i ekonomskih odnosa u jugoslaviji, oslobodjenje radnika od ekploatacije, kao i naroda od karadjordjevicevsko/ velikosrpskih ugnjetavanja. taj cilj je u krajnjem i postignut. rukovodstvo koje je 1937. preuzelo partije mahom je bilo po zatvorima u vremenu prije tog, kao i tito koji je osudjen na pet godina. alija alijagic je heroj, i njegovo ime se cijenilo u istoriografiji sfrj, mnoge skole i ulice navane su po njemu. NO, DA NIJE I ON BIO SRBIN KELA?

  *Dobro ti zvuči ovo ” dakako ” , stvarno ti je spržen mozak . Uzgred , dvije trećine ondašnjeg finansijskog kapitala je bilo u zagrebačim bankama , a radnike su jednako eksploatisali slovenački , srpski ili hrvatski poslodavci – no izgleda , kada se o klasnoj borbi radi , za tebe i druge eSDePaše i DePeeS podrepaše postoji samo eksploatacija od strane velikosrpske buržoazije i Karađorđevića . Šou .
  Što se Alije Alijagića tiče , u knjizi odbrana dr Iva Politea koji ga je branio pred zagrebačkim sudom , navodi se da je Alija srbin iz Bijeljine – osjećao se čovjek izgleda komunistom po ubjeđenju i srbinom po rođenju :o) . A što se tiče toga da je bio heroj – ajd ne seri . Alija Alijagić je ubio sa leđa ministra Draškovića koji je u tom trenutku – nenaoružan i bez ikakvog obezbjeđenja sjedio na klupi u parku pored trudne supruge , u nekom banjskom mjestu u Hrvatskoj . Zbog ovog zločina je obješen . Bilo je to inače prvo političko ubistvo u predratnoj Jugoslaviji .
  —————————————–

 47. sta :sto se toga tice, takvih slucajeva je bilo, ali to ne kvari sliku cjelokupnog partizanskog pokreta i NOB-a.
  moja baka je imala, po nekim dokumentima, uglavnom vojnim, kasnije pronadjenim u ratnim arhivima, jer se moj djed interesovao oko toga, spremljen ukaz o proglasenju za narodnog heroja. ona je poginula u borbi, bila aktivna od prvog dana, kao bolnicarka cak i u filmu ” ozivljena ” preko Milene Dravic. zasto nije proglasena, ostala je misterija. ipak, zbog toga moja familija nikad nije pravila famu, nije se zbog toga ni ginulo, niti islo u rat, niti revolucija podizala.
  jovo kapicic je narodni heroj, a ako ni zbog cega drugog, to je priznanje zasluzio velicanstvenom akcijom hvatanja masovnog ubice, ratnog zlocinca, soviniste i psihopate, veleizdajnika, generala Dragoljuba Draze Mihajlovica!

  *Milena Dravić u filmu o bitci na Sutjesci “tumači lik” kreiran po Olgi Dedijer , rođenoj Popović , rođenoj u Beogradu itd – veze nema sa Bjelopavlićima . Slobodno što se mene tiče nastavi sa identitetskim fantazijama , no vjeruj da je tvoj eSdePeovski turcizam toliko očigledan da ga ni sve suknje AFŽ – skupa sa vunjenim gaćama ispod njih – ne mogu pokriti .
  Jovo Kapa nije bio u akciji hvatanja Draže Mihajlovića . To je bila akcija srbijanske OZNE i njome je rukovodio Krcun . Jovo je po običaju , kad su drugi završili svoj posao , došao da preuzme Čiča Dražu i sprovede ga u Beograd .
  O ” herojstvu ” Jova Kape najbolje svjedoči Vlado Dapčević u knjizi koju je 1990 po njegovom kazivanju objavio Slavko Čuruvija .

  ” A znaš li šta je radio Jovo Kapa? Pobjegao je. Nije ni učestvovao u bici. Pobjegao je, a mi smo ginuli bukvalno kao stoka. Napali smo kasarnu frontalno. Pošto je sva Crna Gora znala da idemo na Pljevlja, naravno, znali su i Talijani, pa su se zabarikadirali i dobro spremili da nas dočekaju. Bacio sam prvu bombu na onu kasarnu. Kako je ja bacih, ona se vrati i umalo nas ne pobi. Kad smo bacili još dvije -tri bombe, poče pakao: upališe se reflektori i osuše vatru na nas iz svih oružja i oruđa -pušaka, artiljerije, minobacača… Ti minobacači su pokolj napravili. A ovi, naši, kao da idu na demonstracije: „Ura!” I pravo na one kasarne. Ljudi padaju k’o snoplje. Kad je svanulo, odem do komandanta našeg bataljona, Pera Ćetkovica, poginuo je kod Nevesinja četrdeset treće godine kao komandant Treće divizije – i kažem:

  -Pero, čovječe, vidiš li da ćemo svi izginuti, vadi bataljon dok još možeš da spasiš nešto!

  On veli:

  -Ne smijem bez Jova! Da, Jova Kape.

  Pitam ga:

  – Đe je Jovo?

  Kaže:

  -Nije ni ušao s nama, otišao je kod bataljona Bijeloga Pavla da traži pomoć i koordinaciju.

  Čuješ ti ovo: komesar bataljona kao najobičniji kurir otišao kobajagi da traži pomoć.

  Pobjegao. Poče protivnapad Talijana. Jedno trista Talijana zauzelo je Glavicu, brdo iza

  naših leda i presjeklo nam odstupnicu. Ispred nas kasarne, a odozgo sa Stražice zasipaju nas artiljerijskim minobacačkim granatama. Ne možeš prst da pomoliš. Kotao. Pokolj. U našem bataljonu je tada bio trista četrdeset jedan borac. Pero je, ipak, sa šezdesetak ljudi uspio da potisne one

  Talijane na Glavici, da izbiju na Glavicu, ali je odmah bio potisnut sa druge strane Glavice. Tako su nas podijelili. Tek tamo, dakle van ovog pakla, odnekud se pojavio Jovo Kapičić.

  Mi ovamo gorimo. Čitav taj dan Talijani su nas mrcvarili. Izgibosmo strašno. Ja sam bio

  ranjen. Tek kad se smrklo, ono što je ostalo živo uspjelo je da se izvuče. Valjda zato što sam izgubio mnogo krvi i bacio šinjel sa sebe, bio mi je pretežak, dobio sam zapaljenje pluća. A, kako i ne bi: potpuno bos sam se po snijegu iz Pljevalja probijao do sela Krnjače. A Jovo Kapa, osim što je pobjegao, napravio je tu još dvije teške svinjarije. Kad su ove naše, sa Perom Ćetkovićem, potisnuli sa druge strane Glavice i odvojili ih od nas, oni su htjeli da se vrate, da ponovo osvoje Glavicu i otvore nama izlaz. Ali, Jovo nije dao. Reče: „Dosta je što su i oni izginuli, neću i vi da ginete!” Jovo je -iako su borci to uporno tražili, a mnogi su čak i plakali jer su znali da mi u kasarnama ginemo i da ćemo svi izginuti ako nam oni ne otvore put za odstupnicu preko Glavice – spriječio napad na Glavicu jer je znao da će i on, kad je već tu, morati da učestvuje u napadu i da

  izloži svoju guzicu opasnosti. Tako nas ostaviše u onom kotlu. Pored toga, sve naše stvari, ruksake i ostalo, koje smo prije boja bili ostavili na jednom mjestu -dao je Pivskom bataljonu. Naše stvari dao Pivljanima, koji nijesu bili u stanju da osvoje Stražicu sa koje je artiljerija onako tukla po nama!

  Preko šezdeset pošlo našeg Lovćenskog bataljona je tada izbačeno iz stroja. Najbolji drugovi i mnogi rođaci su mi tada izginuli.

  A ovo za Jova Kapu znaju svi preživjeli borci koji su prisustvovali zboru bataljona u Krnjači dva dana poslije bitke. Ja sam tad javno pitao Pera Ćetkovića zašto nije izvukao bataljon kad je vidio da ljudi nepotrebno ginu i zašto nije ponovo osvojio Glavicu. On mi je, isto tako javno, odgovorio da mu nije dao Jovo Kapa. Jovo je bio komesar, a komesari su imali pravo veta na odluke komandanta. Pero još reče: „Ja sam bivši oficir, nijesam u toj vašoj Partiji i meni je naređeno njega da slušam.” Onda se postavi pitanje: A, gdje si ti bio, Jovo Kapa? Borci pitaju, a Jovo Kapa ćuti. Neko mu reče: „Govori, pizdo jedna!” On opet ćuti. Umalo ga tada drugovi nijesu ubili.”

 48. sta: “a ko su Koca Popovic i Aleksandar Rankovic ako ne Srbi? Ko je Ivo Lola Ribar ako ne Hrvat? valjda su dalmatinci – hrvati? ili si izmislio neku novu naciju? znas li koliko je hrvata ostavilo zivote na sutjesci? a znas li kakav je rezim vladao u NDH? koliko se njih prikljucilo partizanima, s obzirom na okolnosti, i vise od ocekivanja…”

  *Ponovo okrećeš iste budalatine sa jedinim ciljem – da na ovu temu nastaviš svoja naklapanja narednih milion godina . Rekao sam da su gotovo svi srbi sa Korduna, Banije , Like i Slavonije bili u partizanima od 1941 , da Dalmatinci u NOP počinju da dolate u kasno proljeće i ljeto 1942 – nakon toga su uostalom i osnovane prva i druga dalmatinska brigada . Prvi komandanti u obije brigade su bili crnogorci – Pero Ćetković i Ljubo Vučković , isto kao što je ličkom brigadom sastavljenom skoro isključivo od tamošnjih srba komandovao lički hrvat Marko Orešković . To što pojedince navodiš kao primjer multietičnosti u partizanima – nema veze sa mozgom , a kamoli sa višenacionalnim sastavu NOP . Relevantni su jedini zvanični brojevi i oni potvrđuju da je broj muslimana iz NDH u partizanima statistička greška , dok je njihovo prisustvo u ustaškim jedinicama i SS diviziji Handžar – pravilo . Za ostale narode podatci o broju i trenutku pristupanja NOP potvrđuju sve što sam naveo . To što su Koča ili Leka Ranković sjeđeli u Vrhovnom štabu – ne znači da je Srbija bila uz partizane , jer je ona masovno bila uz kralja i otadžbinu .
  ———————————

  sta: sto se tice pomoci crvene armije, ona nikad nije skrivana, niti dovodjena u pitanje. partizani su bili izmoreni, iako su napravili velike uspjehe, i proboj, onda kad su saveznici priznali partizane za legitimnu jugoslovensku vojsku koja se bori protiv fasista, dosla je i pomoc crvene armije u ciscenju tih fasistickih ostataka, ali i pomoc u ciscenju izdajnika, kao na primjer, britansko bombardovanje cetnika u podgorici 1944! u podgorici se skupilo 40 000 cetnika za koje su partizani smatrali da i dalje mogu da zadaju glavobolje, cak i da izvrse kontraudar.
  sto se tice tvoje ocjene karaktera komunisticke borbe, to uz kaficu sa akademicima SANU, nemoj sa mnom.

  *Nijesu bili izmoreni nego nesposobni . Njemci su se u proljeće 1945 bez ikakvih guitaka povlačili iz Grčke preko cijele Jugoslavije ka Austriji . Partizani su bili neobučena vojska , tokom rata ne pretjerano brojna i njihove akcije su uglavnom bile svedene na ometanje komunikacija napadanjem i povlačenjem . Nakon toga je uvjek dolazilo do odmazde nad stanovništvom , pa se za normalnu osobu otvara pitanje smisla i rezultata takve borbe . Ali ti nijesi normalna osoba . Te čuvene partizanske pobjede , poput zauzimanja Trsta , nastupile su kad je Njemačka kapitulirala odnosno povukla se a partizani uletćeli prije ” saveznika “, Zagreb su “oslobodili” tri dana prije nego je Njemačka kapitulaciju formalno potpisala , Beograd su osvojili isključivo na osnovu masovnog učešća pijane Crvene Armije – koja je nakon prodora u Vojvodinu silovala sve žensko starije od deset godina na koje je naišla , ne pitajući je za etničko porjeklo .

 49. Gospodinu Perovicu, njegovoj porodici, kao i svim posjetiocima ovog bloga zelim srecnu i uspjesnu nastupajucu Novu godinu!!!!!

 50. Takođe !!! Sve najbolje od mene svima koji posjećujete ovaj blog !!!

 51. @ kela – *Jebo te Čavoški Kosta , samo ne znam kakve on sad veze ima sa tvojom pričom . Čedomir Antić je obrazovan istoričar . Sa njegovim utiscima o događajima u prošlom vijeku se ne slažem , ali svakako ću radije čitati ono što je on napisao jer se poziva na konkretne istorijske izvore . Rađe nego nepismenog Šerba Rastodera koji je status ” naučnika ” obezbjedio poltronstvom dok o kvalitetu ” radova ” krezubog Radoja Pajovića suvišno davati komentare .
  itekako ima, jer je antic cedomir brutalni falsifikator zajedno sa markovicem, a obojica su nastavak falsifikatorske skole pravnika koste cavoskog, najaktivnijeg rehabilitatora cetnickog pokreta u srba, do dana danasnjega. uvalili su prkno u tadicev ds, antic i markovic, mafijasku stranku taman kao i sve vlasti i
  ” opozicije ” regiona. antic i ” uspjeva ” i dobija prostor u srbiji samo na racun pljuvanja po partizanima i opravdavanja i razumjevanja za zlocince i kvislinge cetnike. uostalom, kao placenik zapada je i poceo karijeru kao studentski
  ” vodja demonstracija ” 1996. g.vno.

 52. @ kela – *Ne bulazni . Jugoslavija je srušila jer je bila komunistička a ne zbog toga što ju je rušio Zapad . Svi znamo kako se Jugoslavija raspala . Komunistička oligarhija u jednoj od republika , tačnije Srbiji , odlučila je da centralizam nametne ostatku države a sebe da nametne za predvodnika svih komunista u Jugoslaviji . Za taj cilj su pokrenuli asvoje kademike , privrednike da pomame narod po preduzeća , državne medije da sjebu narod u glavu do kraja , imali su većinu među oficirima u JNA . Nasuprot sebi su imali komunjare različitih generacija u drugim republikama : Tuđman , Boljkovac , Manolić , Bobetko i pola tog prvog reda u HDZ , bili su bivši visoki vojni i udbaški funkcioneri odmah nakon rata , dakle u periodunajrigidnijeg komunizma . U Sloveniji su na vlasti ostali komunistički funkcioneri , u Makedoniji isto , u Srbiji i Crnoj Gori komplet koumo partije . Đe ti vidiš da je Zapad uništio Jugoslaviju ? Nije Zapad izveo Dakićevce ili Željezarce u AB revoluciju ili ih poveo u rat za mir , no su to radila domaća govna željna vlasti a kasnije para i moći . Nije Zapad izveo milion ljudi da podrže Sloba i srbijanske komuniste na miting na Ušću , no su to izveli mediji , agitatori po firmi i zgrada . Nije Zapad napao Hrvatsku no paravojne formacije iz Srbije skupa sa JNA kojom su komandovali srpski oficiri , pa je nakon toga iz skladišta JNA podijeljeno oružje tamošnjim srbima – nije ga dijelio Zapad i NATO .

  tvoj mozak je ispran. nijesi uspio da provalis za koga je, za ciji racun ustvari to sve odradjeno. znas li da saberes 2+2. vidis li danas dje su i sto predstavljaju ovi jadni nasi prostori. za tebe je sigurno atomska fizika da je i milosevic, sto je i slavko perovic shvatio, jer je to vjerujem i tad znao – devedesetih, AMERICKI COVJEK. tudjman je bio covjek BND-a dok je ona predstavljala kakvu takvu konkurenciju CIA. alija je tek posebna prica, on je provaljen od nasih sluzbi bezbjednosti jos prije ove dvojice zlocinaca. ti se nijesi zapitao otkud programirani sovinizam ovdje bas krajem 80-ih kad je trebalo rasturiti socijalisticku zemlju sazdanu na bratstvu i jedinstvu, i na negaciji svih vjerskih i nacionalnih razlika. to je i slavko perovic znao, ne shvatio, vec znao od pocetka, ali je to tek poceo da prica posljednjih godina. to je moje pitanje za njega: ZASTO? http://youtu.be/HqBu0D_BORM

 53. taj sramni rat je i okoncan tako sto je CIA izbacila iz igre ostale obavjestajne sluzbe, to jest, postala najmocnija sila koja rjesava pitanja i dejtonski sporazum je potpisan. dejton je u USA. okoncan je onog trenutka kad je njihov pion zaduzen da iz unutrasnjih komunistickih redova probudi sovinizam i na prevaru dodje na vlast, to jest u potpunosti je preuzme, pristao da BiH, odnosno ucinio da ona podpadne pod potpuni uticaj USA i njene ” medjunarodne zajednice ” podjelom na ( bl )entitete putem kojih im je olaksana vladavina robljem. USA je predvodnik imperijalizma i sve sto se na ovim prostorima ” dogovori “, ” postigne “. ” desi ” njihovih je ruku djelo. to je danas najasnije. njihove su vlade, njihove su obavjestajne sluzbe, njihove su ” opozicije ” ( dovoljan je i letimican pogled na Vikiliks ), njihovi su ” civilni sektori ” i ” sindikati “. kad odluce da ih puste niz vodu, kao Milosevica, proglasice to
  ” promjenom “.

 54. A kad Slavko kaze-

  Ničega novoga tu nema, sve je to očekivano, sve ide ustaljenim i predvidljivim tokom. Sva Crna Gora, svaka stanovnica i njen stanovnik su privatno vlasništvo mafijaškog klana Đukanović,

  I onda ide ping pong kadriranje.Kao sto sam rekao Veljovic ih je ucjenjivao
  do zadnjeg sekunda i nije htio dati ostavku a oni ga nijesu smjeli smijeniti
  pa ga je Filip preuzeo na mjesto sa kojeg ga je nekad Vuk Boskovic dugo
  spijao Djukanovicu.

  Masinerija je nepodmazana jer luksic govori da ne ocekuje da ce se otkriti
  izvrsioc a njegov potpredsjenik Dusko radijator Markovic kaze da je Veljovic
  visoki profesionalac i da ce biti premjesten zbog politickih razloga.Sinoc sam
  u emisiji replika na tvCG vidio plac Drecuna za Veljovicem.Zasto li je to ako
  ne za svojim kolegom iz licnog obezbjedjenja familije Djukanovic.

  Onda dolazi mali odvazni nepismeni Bozidar Vuksanovic propali DIF-ovac iz
  Skoplja ali uspjesni vecernjak sa ekonomije iz Podgorice.Vojnik vjerni koji je
  izvrsavajuci naredbu Zarka Sturanovica u ZIKS dok je on bio direktor oderdio
  monopol Zarkovoj firmi Carine iz Podgorice dje se formalno pojavljuje kao
  direktor Cedo Popovic.Svaku naredbu za prikrivanje lopovluka i slicnih djela
  ce ispostovati ali mislim da ne bi naredio da se puca na narod kao sto je to
  bio spreman Veljovic.Samo pogledajte njinu opcinjenost silom kad svaki dan
  pred dnevnik u 15.30h na javnom servisu reklamiraju posebne jedinice
  policije.

  Mali provincijski covjeculjak u liku Mevludina Nuhodzica nakon sto je cuvao
  imovinu Crne Gore i vodio parlkamentarni odbor za bezbjednost biva cascen
  ovom za njega velikom funkcijom.Niti je niti moze biti profesionalac kad izlazi
  iz partijskog sinjela a posebno iz krila klana iz Mojkovca koji nam je u ovom
  sektoru dobro zabiberio kod EU.Podsjeticu Dusko radijator,Vuk Boskovic,
  Veselin Veljovic,Drago Minic,Tihomir Gacevic,Zoran Lazovic,Vlatko Rakocev
  ic i sve druge zvijezde granda koje kipe od novca srecenog pomaganjem
  izvrsiocima sverca i kriminala uz koriscenje ovlascenja u sluzbi.

  Niko vise u drustvu ne vjeruje Ranki carapanki,Djina specijalka se jos drzi
  iako su joj zamjerili sto je odmah sugerisala da falsifikat potice iz policije i
  tako im oduzela vrijeme da pripreme suvisliji odgovor od onog o zavjeri
  partnereskih sluzbi.Greoti tenkista Veljovic mislio je i ovog puta da se malo
  postapi Srbijom jer im taj gaf vec dugo prolazi.Ovog puta su i srbomrzci iz
  SDP-a to prezreli.Zgadio im se tenkista iako im je na svim izborima bio pri
  ruci sto on licno sto policijskom logistikom.No svemu kad tad dodje kraj.Djina
  je zvala Milica po Medojevicevoj i Mandicevoj prici o fotografiji.Naravno zna
  se da fotografije nema i da je Rocen ustvari cikanjem htio potaknuti Djinku
  da to sluzbeno i potvrdi.Vidjecemo da li ce Djina i kako tretirati dokaze kojima
  Milic mase jos od 2009-te godine iz vremena izbora sa Zabljaka.Odmah ce
  se vidjeti kredibilitet i integritet Djinkin.

  Kad budemo vidjeli sta ce Meco Nuhodzic uraditi sa Lazovicem,Golubovicem
  i Tihom Gacevicem znace se ko je aferu listing tretirao a ko nije.

  Kad ovome dodate price Bora Vucinica o djelovanju VII bataljona u vojsci CG
  jasno vam je da se nesto mora skuvati i na taj rucak se mora zvati Maurer i
  ostali iz EU i USA da probaju jer jedini oni znaju sta moze laboratorija zla da
  proizvede,sprovede i zataska.

  Svakako mali tihi rat u bezbjedonosnom sektoru tinja od momenta smjena
  u ANB kad je umjesto Lazovica doveden Gacevic.

 55. Prijatelji,

  vi koji volite sport trazim od vas razumijevanje sto ne navijam niti su navijati
  za pojedince i selekcije iz Crne Gore.

  Do sada sam vise puta objasnjavao to ali sad kad je ove godine rukometni
  bivsi reprezentativac i bivsi poslanik DPS-a Goran Djukanovic u drustvu
  dzudiste Srdjana Mrvaljevica koji je postao clan sportske sekcije DPS-a
  objavio formiranje sportske kuce slavnih moram to ponoviti opet.

  Sami znate da su svi sportisti koji su birani od 90-ih godina bili birani voljom
  Djukanoviceve vecine i ja ne znam da je neko mogao biti izabran za sportistu
  a da nije bio simpatizer,aktivista ili clan DPS-a.U karateu Rajko Vujosevic,
  Dragan Kopitovic,Damir Mandic i Bucko Milosevic u kosarci Gavrilo Pajevic,
  Dragan Vukcevic,Vladimir Scepanovic,u rukometu Goran Djukanovic,Maja
  Bulatovic,u boksu Goran Radonjic i Goran Radosevic itd.Ove godine je to u
  dzudou bio Srdjan Mrvaljevic.Kojom li to bolescu treba da boluje osim nasim
  genetskim poltronstvom pa da taj mladi covjek kojeg su mucili da u momentu
  nije znao kojoj federaciji pripada i da se morao vratiti iz Wien zbog tog,da
  prihvati sva ponizenja licno se angazuje i ostvari podvig a da onda popljuje
  sve i prihvati DPS angazman.

  Ne i nenavijam niti cu do daljnjeg za ovo zlo koje hoce preko sporta da da i
  malo hljeba.

 56. Samo dodaj, “dobri moj” da i Denis Sefik kupljeni JULovac je isto tamo, pa da je Pero ubachio i kapetana vatrepolista Janovica..

  pa je u polibirou CKa i mali Mojkovcanin Savic (eh da, jopen ta kobni Mojkovac..!) kojemu su ti isti DPSovci prije toga ubili odn. nacerali rodjena oca da se- ubije, jer je zna se to dobro, taj cestiti gradonacelnik Mojkovca Dragan Savic bio anti te srpske pomame koju im diktira SrDP a uz to je bio coek- unionista.

  Zamislite koja moralana nistarija, “nicica” morate bit da pridjete tom timu ka slugeranja – koji vam je RODJENA oca ubio..!1 PA dje je tu- moral?

  Daj Inglishe, prosvijetli nas i o tome matorome Savicu, sto znas ti o tome i jeli istinita ova verzija koju cuk?

  Pa nije smao to, dusmani sotonarski su sceli i malu ateltkinju rodjenu Knjinaku Mariju Vukovic da nazor – uclane u DRPS !

  Dalje je dobro znaveno sto je Luksic ka ministar finansija cinjeo i prijetio porodici kosarkasa Pavlovica (kojemu je ptac Srbijanac) da mora po svaku silu- da brani boje toga DPS tima.

  Jednako tako su nacerali i malog Gungulu Vucevica (djete poznatih sarajevackih koarkasa legende ju- kosarke Bora Vucevica i Ljije rodjene Majstorovic) da iako Baranin i Amerikanac, mora igrati za njiju.

 57. Ne lupaj ” sta ” . Taj rat su izazvale i vodile republičke komunističke oligarhije . Cilj im je bio da zadrže političke i ekonomske monopole nad društvom . Amerika ko i sve druge velike sile – obično stupa na scenu kada se već nešto desi , i trudi se da u novoj situaciji ostvari svoje interese . Raspad SFRJ je isključivo posljedica interesa republičkih odnosno nacionalnih komunističkih feudalaca u SFRJ . A to najbolje potvrđuje koliko su bili nadnacionalni , besklasni i slične gluposti na kojima ti insistiraš . Zanimale su ih ekonomski monopoli ko i sve drugeklase na vlasti prije njih u istoriji , a zarad toga ih nije bilo sramota da posegnu za raspirivanjem najgorega nacionalizma .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: