Posted by: Slavko Perovic | November 7, 2010

7.11.2010.g.

Slobodni, profesionalni mediji su SNAŽAN izraz ljudske Slobode, ako Slobode ima. Na žalost Crna je Gore nema i ne samo to, Crna se Gora za Slobodu ne bori, a moja rečenica podrazumijeva kao epohalni izuzetak u crnogorskojnovijoj istoriji , podrazumijeva kažem, upravo dvadesetogodišnje djelovanje LSCG, svijete i časnu borbu jedine istinske opozicione stranke u Crnoj Gori, jedine stranke koju nije projektovala ni osnovala crnogorska udba, kao što je projektovala i osnovala uglavnom sve druge stranke, ali i brojne nevladine organizacije, ovdje, prije svega, mislim ne samo na pralamentarne stranke, gdje termin „parlament“ ne označava tu svetu instituciju demokratske države i slobodnog društva, nego označava tek samo najslikovitije poltikantske igračke crnogorske mafije koja je sama, takođe, izrazla iz struktura crnogorske udbe, a slična ili ista je pozicija i svih drugih lažnih država nastalih na bivšem jugoslovenskom prosotoru, političkih stranaka i brojnih nevladinih organizacija konstituisanih u njima. Mafija, i niko drugi, naslijedila je Titovo mjesto, čitavi prostor je u njenim kandžama, a Crna je Gora naprosto, od mafijaškog DPSDP kojeg predstavalja Milo Đukanović, jednostavno pojedena!

Naravno, bez slobodnih medija nema Slobode, pojedinac ne može politički ispravno odlučivati ako nije pošteno informisan, naprotiv, on postaje tek jedna od bezbrojnih kuglica u mafijaškom ogromnom kuglageru, kuglica kojima se tako jednostvano mafijaški upravlja. Ne, Crnpogorci nijesu slobodni ljudi, oni nijesu pojedinci koji teže Slobodi i Sreći, to je ogorman broj mafijaških kuglica podmazanih kolomasti mafije da se uništavanje i lomljenje ljudskih kičmi i hvatanje, i zatvaranje ljudskih duša ne bi nikako čulo, nego da bi se pretvorilo u pjesmu podrške mafiji, u himniu mafiji, himnu koja se čuje u skoro svakoj crnbogorskoj kući, himnu ovaploćenu u onome: budi kao i oni, oni su pravi, vidiš li kako su se obogatili, jer riječ bogaćenje u Crnoj Gori je sinonim za pljačku, dakle pljačkaj i ti sine ili šćeri, budi ti mafijaš sine, a ti šćeri sponzoruša, ma što te stalo za sve ostalo!

Crnogorski „novinari“ dali su listom svoj puni doprinos Mafiji, baš kao i univerzitetski profesori, baš kao pisci, baš kao slikari baš… stavite što god hoćete, greške nema, istina je!

Ne, ja nikad njeću zaboraviti brojne „novinare“ tipa pokojnog Vidoja Konatara, Emila Labudovića, Radmile Burić, Pavićevića,Milenka Vica, Jovana Popovića, urednike tipa Božidara Čolovića, Ašanina, izdajnike LSCG Velibora Čovića, Rajka Cerovića, Steva Vučinića, Đura Vučinića, Rajka Cerovića, sadšnjeg tipa iz „javne“ TVCG Branka Vojičića, te ponovo izdajnike LSCG Nebojšu Redžića, Željka Ivanovića, Darka Šukovića i mnoge druge, ali nije moguće zaboraviti ni glavnog medijskog ubicu kakav je bio i ostao don Druge familije Miodrag Perović Profiter, ili jednog Balšu izdajnika LSCG i oca mu van LSCG, Jevrema Brkovića i to ne samo zbog sramotnog i fašističkog „Crnogorskog književnog lista“(CKL), nego zbog mnogo toga urađenog, a crnog, udbaškog,krvavog i prljavog! Da, novinarima „crnogorskim“, a zapravo mafijinim, pripada jedna od mafijaških kruna kojom se kite mafijaški službenici, „novinari“ su zapravo mafijaški kovane i iskovane crne negve na mafijaškom lancu uažasnog, sramotnog i ponižavajućeg crnogorskog ropstva, “novinari“ kojima se svaki dan kaže „dobar dan“ umjesto da se prezru do kosti, „novinari“ koji su još jedna istinska Milova elitna, javna, crna brigada. E kako bi im odgovarale crne uniforme s crnim kićankama, uniformekao one Musolinojefih fašista, jer bi im jedino takve odgovarale, sve drugo je, baš kao i oni, „novinari“, čista prevara i laž!

U Brkovićevom CKL-u mogla je da piše i „saraađuje“ samo ljudska ološ. I sa Marsa se moglo viđeti što je CKL, da je produkt Mafije, udbe, a o Jevremu se znalo sve: i ko je , i što je. A saradnika je bilo dovoljno, mada se Jevrem potpisivao raznim pseudonimima, pa imate i jedan broj CKL u kojem je mafijaški miljenik naškrabao, ponavljam, samo u jednom broju, ni manje ni više nego SEDAMNAEST tekstova protiv LSCG, jer mu je LSCG, baš kao i „Monitoru“ i ostalima bio, od strane Mafije označen kao glavna meta. Jedan koji je „sradjivao“ u „CKL“ bio je i književnik Mirko Kovač nevješto sakriven ispod „funkcije“ CKL-ovog urednika za Hrvatsku(!), što je trebalo da mu pruži alibi kako Kovač o pisanju CKL ne zna ništa, a ja znam da zna Mirko sve i o CKL-u i o Jevremu Brkoviću, apsolutno sve i da se odlučio na „sradnju“ zbog opipljivih i šuštećih razloga!
Naravno, ja Mirka Kovača kao osobu prezirem, onako do kosti, i vidim je kao prepredenog foliranta koji je od svog bijega iz Miloševićeve Srbije napravio planski smišljen i unosan posao! To se meni ne može prodati nikako, ja na to, da ne kažem što, ali hoću – pljujem!

LSCG je bio godinama pozitivno prisutan u medijima republika koje su se našle u Miloševićevoj omči, osim u srpskim i crnogorskim. Pozitivno se pisalo o LSCG, snimale se reportaže, emitovali se intervjui, ali došao je taj dan kad je Zapad odlučio zaigrati na mafijaša Đukanovića. Tačno u tom trenutku njegovog izbora za predsjednika Crne Gore i slovenački, i hrvatski i bosanskohercegovački mediji iznebuha su prestali saopštavati bilo što o LSCG, nastao je opšti medijski muk koji traje do danas, a jasno je da je takva orijentacija mogla biti naređena sampo iz jednog centra, onog koji je Đukanoviću oprostio savezništvo sa Miloševićem, oprostio Mafiju,pljačku, korupciju, nepotizam i tako dalje, naprotiv, gurao je Đukanovića svim silama, evo samo što ga nijesu proglasili nobelovcem, a može se i to očekivati!
Naravno, svaka se Mafija, pogotovo ona koja ima državu, a Đukanović je ima, kiti tuiđim i li lažnim perjem. Đukanović je ukrao program LSCG, ukrao ga je da bi ga, osim lažne nezavisnosti, spriječi o u njegovom sprovođenju od strane LSCG-. Lažna država Crna Gora, koja je privatni posjed klana Đukanović zajedno sa njenim ljudima koji su goli robovi najniže vrste, tu je, u Đukanovićevom džepu! A sa državom i svi drugi njeni mehanizmi koji su u službi Mafije. Tu su i dvije nagrade, trinaestojulska i njegoševa. Mafija je dodijelila i prvu i drugu Mirku Kovaču, na što sam se usprotivio smatrajući obadvije nagrade u mafijaškom izdanju ponižavanjem ličnosti i djela Mirka Kovača i Kovaču sam tada uputio otvorena dva pisma da se mane nagrada mafijaških, dva pisma koja je Kovač odbio i tako se slikao za vječnost poručujući: ja i Mafija smo jedno i isto mislimo o Crnoj Gori!

Ja na to kažem: na zdravlje Kovač, prvi si put rekao punu istinu o sebi, ološi!

Nedavno se desilo nešto drugo. Na hrvatskom elektronskom mediju Daily line pojavio se tekst Blaža Davidovića o Kovaču, nagradama i meni. Zaslužuje da bude objavljen u cjelini, evo ga:

„Koliko košta Mirko Kovač ?

Autor: Blažo Davidović, Objavljeno: 03-11-2010 09:05

Pregledano : 1759
Favoriti : 41

Ugledni književnik Mirko Kovač svoj je intelektualni kredibilitet ponajviše stekao za vrijeme ratne agresije na Hrvatsku, kada je od miloševićevsko-đukanovićevskog režima pobjegao za Hrvatsku i objavljivao kritičke tekstove o ratnoj mašineriji Beograda i Podgorice, najčešće u splitskom Feralu.
Kako je kod umjetnika, pogotovo kod pisaca sve moguće, Mirko Kovač proglašen je dobitnikom najvišeg državnog priznanja Crne Gore – Trinaestojulske nagrade. Priznanje je Kovač dobio za svoj romanGrad u zrcalu.
Logički isprovociran ovom viješću, javnosti Crne Gore obratio se otvorenim pismo utemeljitelj Liberalnog saveza Slavko Perović, jedan od rijetkih, istinskih opozicionara dvadesetogodišnje diktature Mila Đukanovića, osobe koji je u svjetskoj političkoj antologiji zauzeo slavno mjesto kao čovjek kojemu je prvo radno mjesto bilo – premijer !?
Slavko Perović pozvao je Kovača da ne dozvoli da ruka koja mu nagradu daje baci trajnu sjenku na njegovo vrijedno djelo i tekstove koje je objavljivao u Feralu.
Odbij nagradu jer znam da sve znaš, poručio je Perović Kovaču, ali ovaj nije odgovorio.
Da malčice pojednostavimo : Mirko Kovač jeste pisao upravo protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista ( direktne nasljednice Saveza komunista Crne Gore ) jer je, u to vrijeme, Milo ratni premijer a DPS sprovodi politiku etničkog čišćenja, mržnje i rata, za tadašnji DPS Hrvati su ustaše, a katolici agitatori propagande mrskog Vatikana, vjerski neprijatelji.

Danas, na vlasti je, upravo i dalje DPS, na čijem čelu je, upravo, uporno i dalje, famozni Đukanović.
Primanjem nagrade od Mila, Mirko Kovač dokazuje nedostatak vlastitog karaktera, intelektualnu nesigurnost, sumnjivu sklerozu i umjetničku frustraciju. Zadnji čovjek na ovom svijetu koji je trebao primiti spomenutu nagradu jeste upravo Kovač.
Ali, i sami znate, balkanska kaljuža podnosi sve i svašta.“

Nadam se da ste uživali, i zasluženo je!


Responses

  1. dobar tekst,ko i vazda.mene je stvarno iznenadilo kad je kovač primio njegoševu nagradu,nisam vjerovao da će to sebi dozvoliti,ali crni balkan!!!sve je ođe moguće.

  2. Sto se tice Mirka Kovaca, potpuno ste u pravu, jer taj covjek, kada ga slusam, kao da se stidi svoga hercegovackog porijekla. Tako naprimjer, prije dva-tri dana u jednom intrvjuu na HRT, govoreci o svojoj knjizi “Grad u zrcalu”, on govori nedefinisano o svojim korijenima, pa na pitanje novinarke, ciji je on zapravo pisac, odgovara: “nekada je i bolje ne pripadati nikome i biti niciji…”
    Taj pisac danas zivi u istom gradu gdje zivim i ja. Vidjam ga ponekad. Uvijek je sam, sto mnogo govori o tome kakav je to zapravo covjek. U mnogo cemu me podsjeca na Miodraga Perovica, a to je vec dovoljan razlog da mi potvrdi moje sumnje u njegov karakter. On ga zapravo i nema, kao i svaki covjek koji se stidi svojih korijena i porijekla.
    Sto se tice Mila Djukanovica, on veoma dobro zna da Evropa od njega ocekuje da ode sa vlasti, ali posto taj covjek ne moze da se pomiri sa istinom da je on za Evropu ( i za nas Crnogorce u Istri) samo jedan mafijas i nista vise, cini sve, da sebi osigura povlacenje bez naknadnih problema…Ako mu narod u Crnoj Gori dozvoli da se povuce iz vlasti, a da ne odgovara za nijedno svoje nedjelo i zlodjelo, onda ni taj narod ne zasluzuje da udje u Evropu dok ne rascisti sam sa sobom: da li je za slobodu, ili je za mafiju. Dakle, sudbina Crne Gore je u rukama njenog naroda koji mora da se probudi i da pocera sa vlasti kompletnu mafijasku vlast na celu sa Milom Djukanovicem, koja je osramotila ime Crne Gore u svijetu. Ako se to ne dogodi, dragi moji, zaboravite Evropu, jer Evropa zeli Crnu Goru, ali bez Mila i mafije. Izbor je na vama!

  3. Petro, tako treba, to je pravi i jedini istiniti pristup. Sve drugo je, kako da kažem drugačije, nego KOVAČENJE ili JEVREMOVANJE ili ŠUKANOVISANJE odnosno ĐUKANOVISANJE!

    Sve drugo je PIH na žalost i tragediju tako i toliko prisutno u Crmoj Gori, ali protiv toga se moramo BORITI!

    Prava poruka Crnogorcima je ona čuvena OTPOR STOKO ROPSKA, OTPOR! SJETI SE VITEŠKIH PREDAKA I POD NJIHOVU, A NE MFIJAŠKU MILOVU ZASTAVU STANI!

    Slavko, po ko zna koji put SVAKA VAM ČAST!

  4. Ljudi, uživao sam dok sam čitao tekst, ali vam javljam da je Davidović napisao još jedan izvanredan tekst o Kovaču. Pogledajte ga obavezno, imate još jedno, što bi Slavko rekao, uživanje pa uživajte! Kapa dolje Slavko!

    http://www.dayline.info/index.php?option=com_content&task=view&id=18313&Itemid=195

  5. Tako je Slavko,
    Tako je Petra i Flora!

    Jedino se ne slažem Petra, da je Evropa ‘navijač’ da Milo ode; bojim se da smo u ovoj igri sami! Da li bi ga Evropa pustila niz vodu, da vidi stvaran I otvoren otpor naroda – bi! A da li bi ga, ukoliko tog otpora ne bude, oportuno zadržala kao savršenog poslušnika – takođe – bi!
    Što znači – na NAMA je, I SAMO NAMA taj posao! Kada kažem poslušnika – onda svakako ne mislim poslušnika u ispunjavanju evropskih političkih I društvenih standarda – nego za one poslove ispod žita, bilo da su to političke evropske projekcije koje mogu ići I na štetu Crne Gore, bilo da su to pitanja organizovanog kriminala koji bezbjedno klizi kroz Crnu Goru, van EU, a za njenu ili američku korist (što je opet poseban par rukava-ko tu kome uzima prljave pare preko droge,cigara,oružja – ali je svakako CIA jedina organizacija dovoljno moćna da obezbijedi nekom tamo Šariću da od kokaina zaradi 5 milijardi eura, a da se to ne vidi!). Tako da – tu se slažem s Florom u potpunosti – sve ove đinđuve kvazi književničko-medijske poput Kovača, Jevrema, ili Šupkovića – tu su da svojim izanđalim pojavama skrenu pažnju s jedne jedine stvari na kojoj mora biti fokus svih nas koji znamo da smo kao građani sami u ovome, i da oni SVI oni moraju poći:
    OTPOR STOKO ROPSKA, OTPOR! SJETI SE VITEŠKIH PREDAKA I POD NJIHOVU, A NE MAFIJAŠKU MILOVU ZASTAVU STANI!
    I dodaću: ne oslanjajmo se ni na koga sem sebe, crnogorski građani – tu nam slobodu neće donijeti ni Evropa, ni Amerika, a pogotovo ne naši lažni mediji, profesori I književnici! Tu smo sami – a oni su nam gotovo svi protivnici, I vrijeme je da im pokažemo srednji prst! A koliko god da ih je – naroda je bar desetostruko više! Samo je potrebna odluka, onih koji ovo čitaju I znaju da je sve što Slavko na ovim stranicama piše – SUVA ISTINA!

  6. Javni servis kakav treba da bude!

    javniservis.me

  7. Petra, Flora, Elizabet i ostali, kapa dolje! Tako se jedino može i gvoriti i pisati o meti poznatoj kao DPSDP kada se hoće pogoditi desetka, ili, što bi Dalmatinci rekli “srida.”

    Kovač je najobičnije ljudsko smeće poput Jevrema i njegovog sina Balše, poput Đukanovića, Marovića ili Šupkovića ili Sranka Vojičića ili Velibora Čovića itd…a njih ovdje uzimam kao primjer za moralne osobine nakaza koje su više nego dominantne u Crnoj Gori.

    Zašto su Crnogorci pristali da budu robovi Mila Đukanovića? Odgovor je samo jedan: zato što su nikakvi, oni moralno ne postoje, oni nemaju časti ni kičme, to je crni, ružni asfalt koji dimi i koji Mafija valja kako želi, redovno oko svojih polnih i probavnih organa!

  8. i u ovome…, besprijekorno je!
    http://www.dayline.info/index.php?option=com_content&task=view&id=14178&Itemid=196

  9. Evo još jednog teksta, (pored ovog Davidovićevog u autorovom tekstu navedenog), kojeg je danas bljak Ivanović odlučio da objavi u današnjim ‘Vijestima’, a koji explicite pominje ime Slavka Perovića! Dakle nešto se valja, što je svakako dobra vijest, bilo da se radi o pokušaju hvatanja priključka Druge familije za neko novo doba, ili o nečemu drugom – ali u svakom slučaju me raduje što se le Famiglie svađaju, a po tonu i vokabularu ovoga objavljenog teksta – reklo bi se da se stvar zahuktava! U svakom slučaju, povod ovoga teksta je zapanjujući I sramni dolazak Dubrovčanina, predsjednika dragovoljaca na noge Milu Đukanoviću – mafijaškom I ratničkom vođi, koji je danonoćno sa najvišeg državničkog mjesta huškao I sa tog premijerskog mjesta zajedno sa svojim kolegama-luđacima iz predsjedništva – predvodio bombardovanje I pljačkanje Dubrovnika!

    Dusko Kovacevic, Vijesti, 7.11. 2010.

    ‘….Dok sinhroni proces obnavljanja povjerenja u koegzistencije, na ex-yu prostorima, napreduje, razvija se, što dokazuje i dolazak Tadića u Vukovar, Crnu Goru je zapljusnuo jedan regresivni i uznemirujući slijed, režiranih, ekscesa (Tivat, Cetinje), kojima je prethodila jedna čudna vizita.
    To je, možda pretpostavljate, neočekivana i iznenađujuća posjeta predsjednika Udruge dragovoljaca domovinskog rata grada Dubrovnika, Igora Žuvela premijeru Milu Đukanoviću, sasvim sigurno, jednom od najmarkantnijih ideologa, gospodara i zagovornika ratnog razgraničenja sa Hrvatskom.

    Logično bi valjda bilo, ali i pošteno, da je g. Žuvela u svom gandijevskom hodočašću po Crnoj Gori izrazio želju da sretne, recimo Slavka Perovića, nekog ko je ranih devedesetih suvereno i eksplicitno vladao jasnim antiratnim diskursom, protiveći se prije svega upravo napadu na Dubrovnik….’

    Dakle, koliko je hipokrizija izjela čitav ovaj region? Toliko da se to riječima ne da opisat! Toliko da čovjeku dođe da zažali što je branio napadnute, jer gotovo da biva izvrnut ruglu licemjernih nakaza poput ovih koji se predstavljaju kao predsjednik udruge I premijer! Ali, to čovjek osjeti samo na trenutak – taj bijes i gađenje pri gledanju ovakvih sotonski rituala – u kojem žrtva pozdravlja svoga dželata, i ruke mu ljubi! A kad taj trenutak ogorčenja i gađenja prođe – mi znamo da je sve što smo radili bilo na strani svjetla, I da bismo to isto uradili ponovo i bilo kada! Da bismo i za druge sa Slavkom ispjevali: ‘Sa Lovćena vila kliče…’, pa taman i za one koji uživaju da su robovi ili žrtve, baš kao što u tome godinama uživa i narod crnogorski! Ovo su situacije u kojima tako jasno bljesne – Mi smo mi DOBRO, a oni su ZLO! Znamo- da što se oni više izruguju ISTINI, mi se homogenizujemo u njoj – u pesnicu koja će dobro da ih zaboli! Što su oni gori, mi smo sve bolji, i ljudi će se toga ponovo sjetiti…već se sjećaju…na njihovim usnama se spontano pojavi Slavkovo ime kao simbol, kao znak, kao nada – jer kakvi god da su, ljudi – ako nijesu direktno poklopljeni strahom I pohlepom – oni prirodno teže istini! A istina je da je vrijeme da ova zemlja konačno, poslije 100 užasnih godina, dobije dostojnog nasljednika svojih dinastija – Slavka Perovića!

  10. A dobro je i ovo :http://www.dayline.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2103&Itemid=195

  11. Odličan tekst Slavko! Hvala, još jednom, što nam daješ još istine, u ovom moru medijskog “su-mraka” i laži u Crnoj Gori.

    Živio LSCG, Živio nam Slavko !!

  12. dobar text,samo nastavi tako ou je brother!

  13. slavko sad sam odgledao intervju sa tv vijesti. sve si upravu sta pricas osim jedne stvari. rekao si da je djukac ili djukanovic pljackas i ovi svi oko njega,i ovi u ostalim republikama ex yu. upravi si 100%! ali onda si napravio gresku i rekao da je i nas drug Tito bio pljackas! pa bolan nebio nemoj Titu da stavljas u kos sa ovim govnima koja handre narod zadnjih 30godina. Tito je sve ostavio narodu,ni zeni ni djeci ni unucadima. jest imo udbu i kos,ali to je bolan Tito! ratni komadant protiv fasizma i boraz za BRATSTVO i JEDINSTVO i kako nas je ucio da cuvamo kao zjenicu oka! a zasto su ga cjenili na zapadu procitaj operciju “velvet” i kome je pomogao 1948 kad im je bilo gusto,pa ce ti sve biti jasno! dok je Tito bio nismo imali ovakve hitove i zato molim te nista kontra splita i tita, veliki pozdrav : http://www.radiosarajevo.ba/content/view/36920/77/
    pozdrav

  14. Heh…pesnica u nos ovoj mafijaskoj bandi!

    Slavko, legenda si. 🙂

    Čitaće jednog dana ove tekstove crnogorska đeca, pa i ona koja su potomci ove smrdljive bande i mafije.

    Posebno mi se sviđa sto su napisana imena u ovom tekstu…Dakle, KOROV mora da bude označen kao KOROV.

    Živ i zdrav bio 100 god, Slavko.
    I neka živi LSCG, jedini oreol slobode u CG.

  15. Elizabet,
    Ovo je autorsko tekst, jedno individualno razmišljanje pojedinca… dakle, njegov sadržaj ne odražava nužno i uređivačku politiku “Vijesti” ili kako rekoste “familije”.
    Zašto se uvjek svrstavati u neke sisteme, kružoke?

  16. Jasno je Trocki, da je taj tekst ‘individualno razmišljanje pojedinca’ (ne daj Bože da je tekst stav kojim bi se željeli OKUPITI ISTOMIŠLJENICI, ili da iza njega stoji neka želja za akcijom – pa to bi bila jeres – ‘jer u gomili smrdi, a crnogorski ‘intelektualci su takav ‘nobles’ da im je jedino divno i ugodno biti slobodni letač, i po cijeli dan palamuditi sa sigurnim uzmakom -‘pa to je samo lično izdvojeno mišljenje – čitaj – ‘ja sam bezopasan!’) -što je kao ‘stav’ u CG dobilo groteskne dimenzije društvenog intelektualističkog pozerstva! Ali, nijesam se ja toliko osvrtala na namjeru s kojom je autor pisao – nego na namjeru urednika s kojom je taj tekst objavio! Ukoliko smo makar prosječni analitičari svijeta oko sebe znamo valjda kako stvari funkcionišu – ne mislite valjda da Ivanović objavljuje tekstove zbog njihove umjetničke ili istorijske vrijednosti?! Njihovim odabirom on kreira stavove svoje publike – i to mu je jedini cilj! A za što mu npr. ovaj navedeni Kovačevićev (priznajem dobar!) tekst ima poslužiti – vidjećemo – u svakom slučaju ime Slavka Perovića se u pozitivnom kontekstu, a suprotstavljeno Đukanovićevom – u negativnom kontekstu – nikada, ali NIKADA nije pojavilo u tom listu otkad on izlazi! Ja se nadam da to navještava buru između klanova – ratnog i antiratnog, oba profiterska, a ti Trocki, pošto očito voliš slobodne strijelce (i to u ovakvim okolnostima, kao da je gotovo sve ok u CG!) – pokušaj da shvatiš što je prednost kako kažeš sistema, ili kružoka (što nema veze), ali ajmo reć široke grupe – grupa ima moć i snagu da nešto PROMIJENI, i SVJESNO IDE ka tom cilju, pojedinac je valjda svjesan da ništa ne može sam promijeniti, i SVJESNO NE IDE ka tom cilju, a sve usput prozivajući one koji žele da se među svoje istomišljenike svrstaju – za jednoumnike, dok se oni (slobodni letači) po cijeli dan bave samo svojim egom i njegovom odbranom, i to tako da se j…, al da im ne u..e! E, pa vidis Trocki, ja sam te pubertetske filmove o tome da ‘meni niko ne može solit pamet’, i ‘da ja sve najbolje znam o svemu’, davno prevazišla! Mislim da ima i boljih i pametnijih (iako tu ne mislim na baš ogroman broj ljudi, kada se to tiče onih koje poznajem lično), jer čovjek ne može sebi biti ‘svoj Bog’ – on mora biti formirani skup iskustava i impresija pokupljenih od hiljada ljudi na razne načine- ali ako misli da može i treba, onda lijepo ode kod Toma Kruza u Sajentolosku ‘crkvu’, i dobije i zvaničnu plaketu o dostignutom nivou ‘sajentološkog samoostvarenja’- na kojoj piše: ‘Sam svoj Bog!’ U protivnom, ako smo svjesni svojih limita kao jedinki, a vidimo, čujemo i osjećamo zlo – naša je sveta, ali i osnovna ljudska dužnost da se protiv toga zla OKUPIMO! Sve ostalo su frazeološka i paćeničko-politikantska prenemaganja! Sve ostalo je adolescentsko prežvakavanje ‘smisla života’ uz flašu jeftinog vina – a da se taj život i što bi on trebalo da bude – nikad niti ne iskusi! Pa valjda niko ne misli da su oni pojedinci koji su nešto kroz istoriju mijenjali to radili sami? Ako nema OKUPLJANJA – nema posla! Ni lošeg, ali ni dobrog! Ja ću rado u ovu potonju grupu, to je mnogo bitnije od ‘očuvanja individualizma’ – pa ne bih se valjda provlačila između? Jer nesvrstanih – nema – ili si ovdje – ili si svojim apstiniranjem – kod njih – to je empirijski dokazana matematika!

  17. Odlicno.Kolike su mediske slobode pise u odluci o prihvatanju kandidature za clanstvo u EU.
    E tako to ucinje i Mirko Kovac.Pljunu na sebe.Sam je to odlucio.

    Boze da li je moguce ovakvo varanje gradjana.Sad nam se uspjeh za status clana EU uporedjuje sa Albanijom.Mi imamo 6-st uslova a oni 12-st.
    Gledam nekadasnju nestranacku Gordanu Djurovic kako sada stranacki i pecatno vara ovaj narod.
    Svaka cast sefu svega u Crnoj Gori kad on nadje ove jadnike da umjesto njega lazu i varaju a on kao pravi sef uzima kajmak.
    Pogledajte u anketi o povjerenju u poslanike kako je napumpan rejting Miomira Mugose i Branka Radulovica.Radulovicu su krila dignuta da bi krenuo na Medojevica potpomognut Podgorickim odbornicima.Mugosi istice mandat i posle incidenta sa novinarom Vijesti treba ga ojacati u stranci za neku drugu funkciju a i da ne bi slucajno krenuo u Filipovo i Svetovo jato pred konacni obracun u DPSDP-u.

  18. Uvažena Elisabeht,

    Argumentovano, ubjedljivo i elokventno ste ovo sročili. Sa mnogo čime se slažem-adliteram, osim u tome; da li se može iz položaja angažovanog individualca pomoći snažno i ubjedljivo progresivnom, antirežimskom bloku. Zašto da ne?
    Istorija Otpora totalitarnim sistemima, upravo nam potvrđuje uspješnu praksu okupljanja čak i heterogenih elemenata( i stranaka, i pojedinaca, umjetnika, raznih udruženja…) u zajednički front protiv diktature.

  19. Samo da nesto pojasnim sto se tiche Mirka Kovaca.

    Samo jedino cijenim u toga cojeka: hrabrost kad je posa da zivi u Pulu (zena mu je odtale), taj bjeg od Miloseviceva rezima od koga sam i sam nastradao..! Naravno cuveni anti- ratni textovi u Feralu su bili odlicni.

    Ali vezano za njegovo podrijetlo trebate znat da je on iz srpske Bilece i kao Srbin posao prvo u Bgd na studije. Nijesam siguran da on ima ikakve veze sa CG do malo nakon nezavisnosti kad mu je dodijeljena nagrada.

    No on moze ka i svkai slobodan cojek da bira puk (tamo je pricao da je ponosni Hrvat Hercegovac a kod Dana na kanabeu da je ponosni Cgac) dje oce da pripada. Nista tu nije sporno!

    Jos manje NEsporno je da je to NAjgrdja i najniza OLOS- oloska koja je samim tim svojim predavnickim, izdajnicko- podanickim cinom ocerala od sebe mnoge svoje vjerne citaoce pa tako i..:

    mene.

    U pravo si Slavko 100%, to vise nije PISAC, no je to Odsad i ZANAVJEK za mene jedna KURTIZANA Mafije…!!

    I Puj na to…

  20. Sjajno Trocki,

    Ako ima OKUPLJANJA – svakako se slažem s tobom, i milo mi je što i sam pominješ okupljanje! Problem je naš objektivni – što se kod nas od okupljanja bježi – pod firmom nečeg ‘sramnog i ponižavajućeg’, a zapravo se radi o pozi iza koje se krije namjera (koja više ne može biti slučajna ili nesvjesna!) – da se to ‘okupljanje’ – a putem njegovog omalovažavanja na različite načine – oslabi! Nema podrške ‘pojedinaca-intelektualaca’ (ovaj Kovačevićev tekst jeste jedan od izuzetaka, zbog čega sam i prenijela jedan njegov dio) ljudima osvjedočenim opozicionarima, (a u našem slučaju je to nažalost, samo i jedino Slavko Perović), niti ima nastojanja da se stvari razluče i usmjere ka mogućem rješenju, koje uvijek, pa i kod nas leže isključivo u okupljanju oko političke ličnosti, iza koje će stati kritična masa – a u našem slučaju bi to trebalo da bude – Slavko Perović – as simple as that! To je prosto tako! Svi su drugi isprobani, i svi su promašeni! Ako hoćemo nešto da mijenjamo, naš jedini put je put ovoga čovjeka, kojeg je utro s LSCGom – to je naš scenario, mi nemamo 5 ili 6 alternativa, kod nas su stvari potpuno jasne, ali ‘intelektualci’ fingiraju društveni pluralizam – pokazujući time svoju istorijsku nezrelost i dnevno-politički značaj! U čemu je problem nazvati stvari pravim imenom, ukoliko pamet nije problem? Jedino u kuli sačinjenoj od šuškavih novčanica i provincijalskih sujeta na kojima je Đukanović izgradio svoju imperiju! Kad ti ‘intelektualci’ budu zaista društveno angažovani, za stvarne promjene i dobro ovoga naroda – ja neću pitati da li se tu radi o Žižeku, ili Čomskom, ili Bžežinskom – koji je prepoznao i promijenio kurs! Zato nema sakrivanja iza uloge ‘pojedinca-intelektualca’, jer je njegova osnovna uloga u ovakvim vremenima da bude ‘intelektualac grupe’, na istom zadatku. Sve suprotno tome je sve ono o čemu sam pisala u prethodnom komentaru!
    Pozdrav Trocki

  21. Bravo Elizabeth,- “To je prosto tako!Svi su drugi isprobani i svi promaseni. Ako hocemo nesto da mijenjamo, nas jedini put je put ovoga covjeka…”
    dodajem:- Slavka Perovica i LSCG.
    Sve sto kaze Slavko, mi ovdje u Istri pomno pratimo i cekamo i nadamo se slobodnoj Crnoj Gori, kakvu moze stvoriti samo Slavko Perovic sa svojim slobodnim istinama i postenim namjerama.

  22. Inglish, kad stizu Roderic i Infracrveni da vodite debatu? Samo nemoj da opet pravis greske – Roderik je iz BG i prica ekavski.

  23. Ok Elisabeth,
    Uvijek ću stati iza jednog takvog pokreta, kakvog predlažeš.

    Srdačan pozdrav.

  24. Divno, Trocki!

    Tvoj odgovor me iskreno raduje!

  25. Sreki,
    ostao je Inglis da uporno podsjeca na zlodjela sefa svega u Crnoj Gori.Mislio sam da je nedovoljno jedno ja pa su mi pripomogli Roderick i Infracrveni.
    Da u pravu si Infracrveni je iz Bg jer je i prizma gledanja iz Knez Mihajlove prema sefu svega takva ekavska a Roderick je iz USA i ima prema sefu svega blago naklon odnos NATO-vski.
    Bilo kako bilo sef svega mora da ide,da li ce sad ili sjutra nebitno je.Mislim da ga ceka sudbina nekih vodja iz regiona.Ne mogu mu biografiju prekreciti ni Srdjan Kusovac,Vesna Teric,Nevenka Cirovic a boga mi ni Darko Sukovic i Drasko Djuranovic.Omcica se sve vise steze.Sacekajmo sve pravne lijekove na sudjenju za ubistvo Pukanica pa da zajedno vidimo koliko je CG napredovala u vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala.

  26. Srele,da li si pratio konferenciju za stampu u Vili Gorica povodom urucenja predloga za sticanje statusa kandidata za clanstvo u EU koji je urucio Stefan File.
    Na pitanje novinara specijalca iz RTCG Vesne Teric kad CG moze ocekivati pocetak pregovora ukoliko tra la la.Odgovor je bio -Ja sam ovde da dijelim domaci zadatak a na vama je ukoliko zelite status da to izvrsite.Pored njega sef svega u CG ne vidjeh da podize obrvu ka sto mu basta u raznim prilikama kad se mrsti novinarima i u Skupstini.
    Na pitanje novinara ASP koji od sedam uslova je najtezi za ispunjenje sef svega u CG odgovori-Mi nijesmo iznenadjeni zahtjevima Evropske komisije jer smo svjesni da to mi sami moramo ispuniti kako bi stvorili uslove da gradjanima podignemo zivotni standard.Svaka mu cast.
    Ne primijetih da je pominjao visoki stepen ideoloske kohezije drustva pod vodjstvom DPSDP-a koji je postignut bez prisile vec sistemom vjerovanja u autoritete tipa njega,Ranka i Mugose bez koriscenja ANB-ove saptacke masinerije.
    Cudi da pred Fileom nije pomenuo da je kod novinara nametnut pogresni osjecaj ugrozenosti dokazujuci primjerom dje novinar Vijesti Jovovic napada iz mraka Sefifa Mugija izabranog od strane gradjana podgorice.
    prepadoh se da ne pomene pred Fileom da neki zele da sebi obezbijede ekskluzivnu zastitu od pravnog sistema privatne drzave Prve familije i budu povlascena profesija u Cg i da pricaju o nivou korupcije i organizovanog kriminala tako sto ce Prvu familiju i Prvu banku tuzakati po Briselu.I sef svega se bavi javnim poslom i taj posao nije manje vazan od posla novinara ali jeste manje transparentan i on nikada nije sebi dao za pravo da blati ljude i ugrozava njihov integritet.
    Grijesim,onda je grdno ruzno prof Milana Popovica slao kod doktora,Slavka Perovica da lijeci licnu mrznju u odnosu na njega,Medojevica da predje u tuzilastvo i sakupi dokaze protiv njegovih partnera/Caneta,Manka,Deripaske/.
    U onoj silnoj druzini vidjeh i bivseg premijera Taiwana Sinavatru.Upozna ka sef svega sa Fileom.Ovom bjese milo sto je i on tu ulozio novac koji je opljackan u zemlji iz koje je pobjegao.kroz salu se osjecao i duhanski dim cuvenog dobrotvora Stanka-Zabca-Caneta Subotica.
    Uh koliko bjese divnih persona.

  27. Srele,
    zaboravih ono kad sef svega hoce da malo zabavi simpatizere i objasnjava kako neki zaludljebi trucaju
    misleci na Vanju Calovic i Teu Gorjanc-Prelevic.
    No ta simpaticna dama nije zaboravila kad je nas vrli sef svega bio u punom naletu osvajanja regiona i kad je porucio Hrvatskoj-Ne moze se mahati grancicama mira,dok se srpski narod kolje i siluje po Hrvatskoj,dok im se pale kuce i otimaju imanja samo zato sto su Srbi.
    Takodje mu ta simpaticna dama nije zaboravila rijeci upucene onima koji nijesu htjeli rusiti Dubrovnik-Rat se ne dobija dezerterstvom vec mobilisanjem hrabrih momaka spremnih poloziti svoj zivot za domovinu.
    Svaka mu cast za ovo.Izgleda da je tim hrabrim momcima bila domovina a sefu svega je to sad imovina.
    Svaka mu cast.I basta mu.

  28. medijska falš elita iliti hidroelektronska brana nikako da sebi postavi za temu (radi promjena za koje se tako zdušno zalažu iako je soul trafficking u poodmakloj fazi) SAMOKRITIKU!
    dakle:
    KRITIKA gospodo!
    i
    KRITIKA stoko!

  29. Inglish,

    Svaka cast. Da li je sef sefova pokazao Fileu ono priznanje koje je dobio Cane-Zabac-Subotic za najbolji hotel u CG, za svoju vilu “Montenegro”, ili ga je poveo do svog sela da mu pokaze gdje je odrastao (jer on potice iz bogate familije), da mu iz starog ormara izvuce i pokaze onaj titex-ov dzemper i ostalu garderobu u kojoj je bio obucen kada je dosao na vlast u CG, i svoju Ladu sa kufer tregerom, za koju je vozacki ispit polozio 90-te god. Vjerovatno je u vecernjim casovima poveo G-dina Filea na provod u budvanskim prestiznim nocnim birtijama: Torinama ili Staroj Crnoj Gori, gdje on cesto provodi svoje besane noci. Sto se tice mrstenja i dizanja obrva, ne moze on vise nikoga uplasiti, bez one svoje jadnike oko sebe. Svojevremeno je jedna najveca ljudska protuva koja moze nositi barjak medju fukarama, brico iz Pg, Jevrem Brkovic prozvao Mila Djukanovica dugovratnim zdralom. Mislim da mu to ime najvise i odgovara. Dobro bi bilo da je van protokola, poveo g-dina Filea do budvanskog sajma da mu pokaze kotao gdje je Dusko Knezevic kuvao klasove do prije 10-15 god., kao i kombi “Montenegrotourist-a”, kojim je upravljao cuveni sofer Coco Becirovic. u kombiju je sigurno i kofer, cuvenog lift boja Blaza Dedica, ako ga nije prebacio u autobus kojim je upravljao Zarko Radulovic. Mozda bi dobro bilo da File vidi i posluzaonik s kojim je biznismen Cupic vl.hotela Belvi, sluzio goste po budvanskim kafanama; ili da mu pokaze trafiku gdje je njegov kum Ban prodavao zvakace, prezervative i ostalo; ili mozda da ga je poveo do Farmaka da mu pokaze gdje je Tomo Celebic prodavao jaja; ili da mu pokaze Peglicu Veska barovica; ili da mu pokaze kanal gdje je Dragan Brkovic krpio auspuhe; da svrati do otpada da vidi FAP-a, kojega je do prije 10 godina vozio cuveni biznismen Krule, a na istom otpadu se nalazi i kamion Dajc, kojega je do prije 15 god. vozio cuveni biznismen Galjo Popovic, a tamo je sigurno i utovarivac s kojim je do skora upravljao sada cuveni biznismen Dano Petrovic; tamo su vjerovatni i radijatori koje je Dusko Markovic ukrao iz stana u Mojkovcu kada se prije 10 god. dovukao u Podgoricu; ili da svrati do muzeja u Danilovgrad gdje je biznismen iz Zagrade, Zaro Buric u znak sjecanja ostavio sjekiru s kojom je kidao stabla do prije 10 godina, po njemackim sumama. A mozda bi dobro bilo da Stefan File vidi onaj cuveni brod sa 100.000 tona goriva koji je Dragan Perovic, u vrijeme embarga dovezao u CG, ali na zalost bio je pun vode. Da kaze G-dinu Stefanu Fileu;”Ovi ljudi su vlasnici svega i svacega i glavni privrednici u CG.” Ako ga G-din File upita po kojim kriterijumima su birani, on ce mu vjerovatno priznati da su to mahom njegovi drugovi, kumovi, prijatelji, a ako ga bude upitao sta proizvode, na to G-din Djukanovic ne moze nista reci jer oni ne proizvode nista. Njima je on svo bogatstvo poklonio, jer CG je njegov dzak iz koga kao deda mraz poklanja imovinu ove krvave drzave.
    Politicka i biznis elita u CG je unistila sve svoje slike iz djetinjstva i mladosti, cak su isli kod daljih rodjaka da ih pitaju da nemaju slucajno neke slike, da ih uniste jer se na njima vide njihove frizure, njihova odjeca i njihov primitivizam. Ti primitivci koji misle da sa svojim krvavim novcem mogu kupiti svoju mladost koja je bila suplja, jadna i prazna, pokusavaju svim silama da one ljude koji su svjedoci njihovog jada i bijede, uniste ne birajuci sredstva. U CG od 90-te god. do danasnjeg dana postoji najveci sukob izmedju gradjana i seljaka, tj. izmedju civilizovanog i primitivnog dijela CG. Djukanovic je “genije” za ovih 20 godina promovisao je, sto u biznisu sto u politici, najvecu seljacku bulumentu koja je ikada rodjena na Balkanu.

  30. Naravno, u Crnoj Gori ne postoji mogućnost za takvo, makar povremeno (svakog godišnjeg doba po jednom!? dok ne izlistamo, odnosno prionemo pri EZ koja će jedva dočekati da nas kritično eksploatiše na “višem nivou”) “kritički neumoljivo i zahtjevno narušavanje spokojnog blaženstva”, osim ako nije Slavko Perović u pitanju i njegovi sumnjivi i pokvareni liberali. Poštujući svačiju ličnu štovost i tkovost jer ona nije toliki problem za ovu temu, moraću samo da naglasim da su vlasnik i vladar vrlo različiti pojmovi, jer kao i u praktičnoj bajci – vlasnik nikako ne može biti “kraljevskog” porijekla i ponašanja jer mu je karakteristika da uznemirava narod ukoliko ga ne posjeduje, a narodu je samim tim svojstveno da proklinje onoga ko ga uznemirava. Proklinjanje nije izraz zaostalih vjekova nego revolta i pripada jačoj strani ugroženog čojstva od psovki mešetara, ukoliko je opravdano debelim razlogom. Pošto smo svjedoci renoviranja Balkana u druge i drugačije forme, na koje smo naravno savremeno na vrijeme zakasnili, savremenost nam neće dozvoliti da proklinjemo, kao ni naši duboko religiozni strahovi. I što nam je činjeti, jer nije zabavno biti potencijal Evrope, koja je u veeeelikoj mjeri vjekovno razvijala svoje kritičke stavove, ako u tome nemamo razumnu potporu? To obzirno kažem radi zapadnjačke konkurentnosti. “In order to live, man must act; in order to act, he must make choices; in order to make choices, he must define a code of values; in order to define a code of values, he must know what he is and where he is—” Možda da se još jednom naivno podsjetimo i kako se to po božanskoj a ne narodnoj reči kaže: ” ko drugome ruši svetinju sam je svoju srušio. ” Svetinja nije sočinjena prema kriterijumima ljudskih dnevnih metamorfoza, nego nosi u sebi i sobom duboko povjerenje u Dobro i Čistu Savjest. Pošto crnogorska medijska falš elita neima takvu savjest ona nikako ne može biti slobodna dok je ne stekne i razradi. Đukanović je odradio svoj posao, nijesu oni koji medijski misle da nešto znaju o tome.

  31. To je to Che, kapu skidam.

    “Najvise se mrzi svjedok sopstvene mizerije”

  32. @ Daliborka: “Da bi zivio, covjek mora reagirati, da bi reagirao, mora napraviti izbor, kad napravi izbor, mora definirati kodeks vrijednosti, kad definira vrijednosti, mora znati ko je i gdje …” a za sve to treba doooosta, doooosta vremena, jer to je put kojim se teze ide. Filozofirati se moze, ali se nema kome, jer u Crnoj Gori su na cijeni foliranti i mesetari, a filozofija je nemocna, draga Daliborka da promijeni stanje nepostojece svijesti ameba.Pa prema tome, ne nudi rebus, jer svako ima svog filozofa kojeg cita da razbistri misao, ali ti kad vec citiras prepisujuci, barem prevedi, jer nijesu svi poliglote, a tesko te je slijediti kad nudis svoju maglom ovijenu filozofiju…, barem nama na sjevernom dijelu Jadrana,(koji pratimo Slavkov blog) i volimo njegovu cistu istinu, bez magle i filozofije,jer imamo hiljadu i jedan razlog za to, obzirom da pripadamo istom narodu kao i Slavko i istoj ideji, jer on je i nas izbor.
    Moze se posjedovati vlastita sloboda, ali se istovremeno boriti za slobodu onih koji je nemaju. Nacina je mnogo. Mi, ja, moji, nasi Crnogorci u Istri to neprestano radimo. Milo mora da ide sa vlasti! Mozda smo malo njegov odlazak i mi ubrzali… Kazem mozda!!! Neka on prica po kupljenim novinskim prostorima da je to njegova odluka. Ko mu vjeruje osim onih njegovih koje je nabrojao “Che”.Milo mora da ide sa vlasti, jer niko u Briselu ne zeli balkanskog mafijasa u svojoj blizini. A gdje ce se “odmarati” od politike, to zavisi od crnogorskog naroda. Sto se nas Crnogoraca sa ove strane Debelog brijega tice, on za nas nikada nije ni postojao.

  33. Petra,

    Odlicno diagnostificirate stvari..!

    Veliki pozdrav vama

    Montenegrini da Peroi da Pola 🙂

  34. Svaka cast Che!
    Nema se sta dodati ovom sjajnom tekstu, presjeku poseljacenja cg od super seljaka mila.

  35. Che,
    sve direktno u sridu.
    Znam i ja da je kum sefa svega u Cg radio u trafici u blizini DPS-ovog preduzeca PARS.Tu je danas veliki Ban a nekad ciciban tada gledao da se dopadne nekom iz DPS-a.Po sadasnjem statusu uspio je.Prica se preko prijateljstva njegove zene sa zenom sefa svega u Cg.
    Znam takodje da je danas skromniji Mihailovic takodje kum sefa svega preko svoje zene snajderice zene sefa svega uspio odsluziti zajedno sa kumom Banom Zabcu-Stanku-Canetu Suboticu u preduzecu MIA.Za tu lojalnost sef svega im je obezbjedio ogromni novac iz zajednickog duhanskog biznisa po njemu tranzita a po EU sverca cije konce je vukao eksponent Jovice Stanisica Stanko-Zabac-Cane Subotic.Podsjecanja radi samo informacija da sin Jovice Stanisica pilotira avionom Stanka-Zabca-Caneta Subotica.Zamislite da je tim avionom koji nosi USA oznake pokojni Zoran Djindjic isao u prvu zvanicnu posjetu Rusiji posle obaranja Milosevica.Priznajem veliki prkos.
    Znam i da je biznismen Dragan Brkovic radio u preduzecu Oprema na dekonzerviranju automobila Renault do poznanstva sa sefom svega.O sadasnjem statusu necu trositi rijeci.
    O Krulu,Trulu,Velu,Cocu,Zaru jednom i drugom,Cupicima,Vujovicima,onim Cetinjskim Miska Ivanisevica iz farmaceutske mafije itd takodje znam dosta.
    Sve zajedno materijal za pitu od g……
    Interesantno da su to sve prijatelji i drugovi sefa svega.
    Radijator i njegov Mojkovacki klan nije za potcjenjivanje.Podsjeticu kako se i danas Bukovicki muslimani sjecaju Veselina Veljovica a bogami i Rozajski muslimani iz SDA prilikom hapsenja Haruna Hadzica i Rifata Veskovica u namjestenoj optuznici za navodno rusenje ustavnog poretka.Ne smeta to danas Husovicu i Mustaficu da podrzavaju one koji su im progonili sunarodnike.Sve je to radijator zgrijao i zblizio.
    Necu ih nabrajati da nee bih ugrozio njihov konspirativni institucionalni status ali bih volio znati odakle im novac da kupe imanja i naprave vinograde na Pricelju.Nek kazu odakle im novac za fabriku cigareta u Mojkovackim Poljima odakle nocu cigarete odlaze preko kozjih staza za Kosovo.Ustvari grijesim njima je vinogradarstvo obiteljska tradicija kao sefu svega nasledno bogatstvo.
    Za sad toliko.Ljudi cuvajte se.Culi ste da su stanglirali biznismena Vlada Vujovica.Jos File nije cuo za to.Bice novih uslova.Bas mi je zao sefa svega.Njemu jadnicku natovarili da on hapsi i procesuira svoje prijatelje i saradnike a on mislio da i dalje optuzuje drugog za sve nedace.Mozda se Momir Bulatovic jos pita u Crnoj Gori.Mozda.Inace bi stanje bilo puno bolje.

  36. Inglish,

    Sto se tice Bukovice, Strbaca, Rozajskih Haruma Hadzica i ostalih muslimana po sjeveru CG, ja ih licno nikada ne bih pomenuo jer ih prezirem ali ovo moram reci, da smo bili medju onih par stotina ljudi koji su se stavili u njihovu odbranu, na zalost.
    Pocetkom 90-tih kada su velikosrpske horde iz CG i Bosne sa crnim subarama, redenicima i automatskim oruzjem marsilale i prijetile da ce ih poklati, pohapsiti i protjerati, mi liberali smo u znak podrske cesto odlazili u te krajeve, organizovali mitinge, skupove a nasi hrabri predstavnici u parlamentu CG, zastupali njihova prava. Izmedju ostalog, sjecam se jednog predizbornog skupa 92.god. u Rozajama, u jednoj sali gdje nije moglo stati par stotina ljudi, pred vratima te sale docekalo nas je nekoliko hiljada ljudi izbezumljenih lica,zene su drzale djecu u rukama uplakane klicuci Slavku:”Nemoj dati da nas cetnici pokolju.” Ljubeci mu ruke, skidajuci krpe s glava i bacajuci ih pred njegovim nogama. Ulazimo u tu malu salu u koju nije mogla igla da stane i Slavko Perovic, kao i uvijek odrzi istorijski govor i na kraju kaze:”Vi ste nasa braca i ako neko krene na vas prvo ce morati da pobije nas, cetinjske liberale, pa onda vas. Dajem vam casnu rijec.” Nastao je delirijum i beskonacni aplauz.
    Tako je bilo i u svim mjestima gdje su zivjeli muslimani, u CG. Stali smo u njihovu odbranu, po cijenu gubljenja nasih glava. U tom trenutku crnogorska vlast je bila duboko na velikosrpskom fonu, pa im muslimani kao glasaci nijesu odgovarali a oni vjerovatno prvi put u svojoj istoriji podrze jednu opozicionu partiju (sto ce kasnije vrijeme pokazati) nas liberale.
    Isto tako, sjecam se kada su sa sjevera CG na slavu u Ct kod Slavka dosla dva muslimana, inace njegovi kumovi. Vracajuci se poslije slave, policija ih je na cetinjskoj raskrsnici, zaustavila i bez razloga izmaltretirala i na kraju prebila. Sjecam se, Slavko je bio tuzan i nesrecan, sazvao konferenciju za stampu, ispricao to u parlamentu i na kreju rekao:”Nemam nacina da zastitim ove ljude, ali viteski pozivam tebe, ministre policije Nikola Pejakovicu, da izadjes na dvoboj i izaberes oruzje.”
    Vjerovali ili ne, ’98.god. kada je ova vlast retoricki promijenila odnos prema velikosrpskoj politici Slobodana Milosevica, muslimani u CG su dali podrsku Milu Djukanovicu i DPS-u (onima koji su ih hapsili, proganjali i mucili). Medju tim muslimanima su bila i ona dva Slavkova kuma, zbog kojih je Slavko zvao ministra policije na dvoboj.
    Ovo je samo dio price o muslimanskoj izdaji, nas hrabrih i odvaznih liberala koji smo branili ljude, bez razlike kojoj vjeri ili naciji pripadaju.
    Sada slusam te iste muslimane kojima neodgovara ni samostalna CG, vec bi htjeli autonomiju Sandzaka. Pa se pitam da li su ih poznavali bolje ti velikosrbi ili mi liberali emotivne duse, romanticari i demokrate.

  37. Strasne se pljacke desavaju svakog dana. Evo onaj klovno iz SNP/a preko portal analitike svira u diple brace djukanovic da drzava treba da ih preuzme odnosno njihovu banku nakon sto je skrcano 44 miliona evra tamo vec sa tendencijom stotina miliona drzavnih depozita a to se nema dje prokomentarisati.

    Inace Misko djukic je bio na TV Vijesti neki dan.

  38. Daliborka.. sjajan komentar!

  39. Nema tu nikakve filozofije draga Petra, upravo zbog Liberalnog saveza koji je itekako jasno pokazao slijed koji ste preveli. Da li je neko od spomenute novinarske klike u Slavkovom tekstu ili nekadašnjih funkcija tzv. liberala možda rekao Slavku Peroviću, mimo uličarskog grafita, IZVINI? Ili HVALA. Naravno, nepotrebno je od takvih i nijesu puke riječi u pitanju. Nego djela, zapažate. Pa, dakle, da nije slučajno obaviještena crnogorska javnost koliko su koštali svi ti “trijumfi” nad Liberalnim savezom? Slavko je neko ko je idejno oblikovao mnooooge stvari u Crnoj Gori (pa i njenu sadašnju državnost) na osnovu kojih su mnoooogi održavali i produžavali svoje foteljice i na brzinu sklepane mandate, i lavovski se borio protiv svih sramotnih i bijednih opredjeljenja crnogorske kvazikulture, pa se apsolutno niko ne dosjeti načinu da se taj čovjek pripovrati onome što je stvorio. Da ne idem i dalje od toga… Đukanović je dakle obavio svoj posao. Zna se ko nije, a i zašto. A ko ima uši, čuje, itekako dobro, jer nijesam ja ovdje u pitanju niti moja filozofija, koja se, inače, odlično lijepi na praktičnu stvarnost. Naravno, ukoliko smeta…. odmah ću je povući samo za sebe.

  40. “Nedavno se desilo nešto drugo. Na hrvatskom elektronskom mediju Daily line pojavio se tekst Blaža Davidovića o Kovaču….”

    Daily tj. dnevni, za one koji ne pišu i čitaju, je i u Crnoj Gori bio u mogućnosti, sa potencijalno dobrim šansama, da uspije u famoznom oblikovanju prave kritike društva u kojem se čita i piše, da se držao pravih i utemeljenih smjernica. I što se desilo? Ništa.

  41. @Che
    Generalizuješ jednu cijelu manjinu u CG, musimane/Bošnjake, kvalifikujući ih u negativnom kontekstu. Kažeš, pored ostalog “da ih prezireš”. Poslije ovako pokazanog anomiziteta prema njima, postavlja se logično pitanje; da li si ih iskreno branio, da li si ih branio za glas ili iz ljudski i gradjanske solidarnosti, kakva je razlika izmedju tebe i onih od kojih si ih branio ako ih tako nipodoštavaš…?
    Složio bih se da su većina muslimana/Bošnjaka postali obožavatelji dojučerašnjih dželata. To često naglašavam i o tome nerijetko pišem. Ali ton i način na koji si ti to napisao u prethodnom komentaru, je krajnje neprimjeran, da ne kažem težu riječ.

  42. CIA nasa majka : http://www.youtube.com/watch?v=RjCx-B6xjSY

  43. Zipp,
    ne vidim cemu ova vasa reakcija, osim ako ne smatrate da treba da prestanemo pisati istine. Kad je u pitanju generalizacija, pravite se da ne primjecujete da je prisutna i kad je u pitanju crnogorski i srpski nacionalni korpus i da se u ovakvom stanju (i vremenu) tesko moze napraviti neko odstupanje, bas i upravo, od te generalizacije, jer odje uglavnom SVI pristaju na SVE (u Crnoj Gori mislim).
    Izvlaciti iz konteksta price o podanistvu ovoj vlasti, bilo koju nacionalnu manjinu, samo zbog toga sto je manjina, i smatrati da je to dovoljan razlog da se o tome ne bi pisalo je smijesno i vas pokusaj prebacivanja ove price na neke “sumnjive” staze gubi bilo kakav smisao, zbog sveg onog gore sto je iskreno napisano, a sto jeste htjeli vi to da priznate ili ne suva istina. Pitam se zasto bi neko ko kritikuje ovu vlast, prvenstveno kritikujuci one kojima i sam pripada, zaobisao u svojoj iskrenosti bilo koga drugog? Da mu ne udari i povrijedi nacionalna osjecanja? Pa ne budimo smijesni molim vas! I ne trazimo u svemu neke zle namjere time pokazujuci sopstvenu ogranicenost. Posto pisete, kritikujete i bavite se rezultatima rada ove vlasti, osjecate ovu drzavu svojom, da li ste ijedan tekst posvetili skrivenim porukama koje se salju sa odredjenih adresa u cilju nekih buducih prekrajanja granica moje i naglasavam vase drzave. Jeste li kao pojedinac digli svoj glas i pokazali revolt? Ne odnosi se ovo samo na vas, vec i na pripadnike drugih nacionalnih manjina ciji instrumentalizovani sunarodnici sa raznih strana i te kako otvoreno i javno u poslednje vrijeme pokazuju aspiracije za odjerenih djelovima NASE drzave. Mi sad ovdje treba da se bavimo komentarima i da li je neko ili nije pogrijesio ako je iskoristio rijec prezir, i jos ispada da je ta rijec bolna i frustrirajuca, a kad che ili bilo ko drugi napise da prezire svakog crnogorca koji podrzava iste te zbog kojih tu rijec i zasluzuju, onda se pravimo slijepi.
    Ne igrajmo pokvareno, bar ne na ovom mjestu dje i te kako treba da budemo ljudi.

  44. @Che,@geto,
    Mutivode,sram vas bilo!Ima li Slavko Perovic usta pa da sam prozove crnogorske Muslimane sto MU nisu “vratili uslugu”.Da ste ikad,podguzne muhe,stajali ispred cijevi ili noza pitala bih vas ja…!Vi njegove visoke principe i njegovo pozrtvovanje u sprjecavanju pogroma,prevodite na “ovaj” jezik?!Uh,odoh sa ovoga mjesta sva uzasnuta!
    Biljana Koprivica(iz Sarajeva)

  45. Zipp,

    Jasno mi je ko si ti. Ti si jedan od onih koji su iza skura virili, dok smo mi bili tamo gdje se branila sloboda, cast, odvaznost i sve ono sto krasi ljude. Branili smo muslimane jer smo branili gradjane i njihova prava. A isto tako nismo htjeli da vjerujemo svima onima koji su nas upozoravali da oni koji prodaju vjeru za veceru prodace i nas liberale. Opasna su to vremena bila da bi ti takvi kao sto si ti bili tamo. Mnogo je udobnije bilo biti pod suknjom zene ili majke, jer tamo ne prijeti nikakva opasnost. A sada si ti izasao ispod tih mracnih suknji i anonimno dijelis etikete onima koji su na svakom koraku pokazali svoju odvaznost i hrabrost, jednom od najopasnijih rezima u Evropi, kako tada tako i dan danas. Nijesam ja generalizovao sve muslimane, jer to ne moze niko i niko nema pravo da generalizuje jedan narod. Jer da je tako, ne bi jedan od najvecih partijskih funkcionera LSCG bio Dzemal Perovic, s kojim se svi mi liberali ponosimo. Ne znas ti sto je izdaja, jer da znas, vjerovatno bi drugacije reagovao. Nije lako bilo izdrzati samo etiketiranje” Vama su liberalima blizi muslimani od Srba”, nazive” Vi liberali ste mudzehedini”, i sve ostale etikete koje su nam stavljane, samo zato sto smo stali u odbranu tadasnjih muslimana, sadasnjih bosnjaka. Prije godinu dana, u skupstini CG, jedan od poslanika SDP-a, musliman ili bosnjak, kaze:” Nece se nasa djeca zeniti i udavati ispod crnogorske zastave, na kojoj je kruna i krst”, to im nije smetalo ’90-te. Traze autonomiju. A sto je nisu trazili ’90-te? I sad su ugrozeni. O cemu se radi? Sto je cilj? A na kraju moram da kazem da nikada niko nikoga nije izdao na ovim prostorima kao sto su muslimani nas liberale.

  46. Biljana,

    Ti si vjerovatno rodjaka, cerka ili unuka onih hajduka koji su bombardovali Sarajevo, znam te ja. Ti si bila u Sarajevu za vrijeme bombardovanja (kad bi smo se zajebavali), pobjegla si glavom bez obzira, a bolje bi bilo da si hrabrim braniocima Sarajeva pruzila bar neku pomoc, pa makar da si im ga ispusila u pauzama dok su tvoji bliski rodjaci bombardovali Sarajevo.

  47. Geto,

    Ja sam licno “ocekivao” kada je islamski vodja pozvao svoj narod da se bori za autonomiju Sandzaka da ce se na trgu, u Podgorici, pokupiti hiljade muslimana ili bosnjaka kako ih sada zovu), u znak odbrane suvereniteta drzave za koji su se kao i oni borili. A sta bi? Niko, ali bas niko nesazva ni najmanji skup u odbranu suvereniteta CG. Dje su oni nasi ljuti liberali, koji ’98 predjose u skute Mila Djukanovica? Zajedno sa onima policijskim gardama koji su njih iste proganjali, mucili i hapsili.
    U pravu si Geto, ja sam to odavno provalio. Mi medju sobom mozemo nazvati nase popove “satane” i “raspope”, nasu bracu, izdajnike i kukavice, a oni “pametne cutalice” nikada ruznu rijec za svoje sunarodnike, jer oni su coce, manjina. A manjina ima pravo da posjeduje deset zastava pa kako koja vojska dodje oni sa njihovom zastavom. Ko je jaci, oni sa njim, ako ih taj jaci prihvati. Nama liberalima je to jasno. Jer njih nije branio samo Slavko Perovic, branili smo ih svi mi liberali, nasim zivotima, koji su bili vrlo,vrlo ugrozeni i zato ne trazimo medalje ali imamo pravo da kazemo istinu i stvari nazovemo pravim imenom. U OVOM SLUCAJU SE RADI O IZDAJI MUSLIMANA I ZABADANJU NOZA U LEDJA LIBERALIMA ’98 GOD.

  48. Izuzetan pregled kumovske familije u cg,bravo Che,a i ovi ostali postovi su ti ok,pozdrav.

  49. @Che.
    Ti si sigurno rodjak,sin ili unuk onih hajduka koji jos uvijek zive u devetnaestom vijeku.Nemam potrebe da tebi objasnjavam gdje sam bila.Sarajevski Muslimani znaju gdje sam bila!Ti ili si dobio nogu u dupe od Slavka ili ces je dobiti.Jer ovo sto sad vas nekolicina radi na ovome blogu(prljate blog) je skolski primjer osvete.I to je tako providno:Ko gubi taj se ljuti,to je poznata stvar.Za tvoju informaciju:Ovo je blog koji se cita u Sarajevu.Citaju ga tamo rodjaci,sinovi ili unuci Muslimana iz Sandzaka,pa ce te,najvjerovatnije branioci Sarajeva zamoliti da ih prestanes “braniti”.Samo ti nastavi svoje fasistoidno kevtanje.Mene nisi uvrijedio:Ja ne gledam sta se kaze nego KO kaze!

  50. Biljo,
    ako je za vas rezultat mog komentara ova pljuvacina i epiteti tipa mutivoda i podguzna muha sto se mene tice srecan vam put, jer je i vise nego ocigledno da nijednu rijec od napisanog razumjeli nijeste. Ovo sto mi pokusavate prisiti nece proci, samo iz razloga sto je napisano Istina. Nekako za slicne vama nikad nije momenat, ne treba, te se ne smije, nije red-napisati i govoriti Istinu.
    E pa naviknite se na to, da ako sam ja u stanju da sagledam tu Istinu sa svake strane i svakodnevno, kad je moj crnogorski narod u pitanju, da izrazim gnusanje, prezir prema njegovom poltronstvu, pisacu tu Istinu i kad je u pitanju i bilo koji drugi, i to sve ono sto mislim da treba i sto me zaboli. I ne gledam u tome ko je manjina a ko je vecina, ko je na vlasti, a ko u opoziciji, samo iz razloga sto smatram da se svako Zlo sijece u korijenu, a ne milujuci mu grane, samo iz razloga da se one ne bi na ovaj, ili onaj nacin osjetile povrijedjenim.
    Vi ste i podmetac koji jednu pricu koja se desava i koja nije izmisljena pokusavate predimenzionirati i prebaciti, opet ponavljam, na neke druge vode. Ne znam ni sta vas je gdjo ili gdjice inspirisalo da uz moj komentar pominjete nozeve i cijevi i sve sto ste napisali je i vise nego sramno, a koliko vidim i pored toga sto ste pri putu, povratiste se da kazete jos koju pametnu. I vi cete meni spocitati ovo ili ono, meni ili bilo kome drugom odraslom u ovom nakaznom balkanskom okruzenju, dje se svako nekoliko decenija potezu te iste cijevi i nozevi zbog prekrajanja jebenih granica kad god se kakvoj bjelosvjetskoj ili domacoj fukari digne i pozeli malo vatrometa. I vi biste meni sad malo vjerovatno kako nema razloga za zabrinutost, sve iako se pominju nekakve nove, “prirodne” ili “neprirodne” granice, i dok god za te iste granice mozda treba proliti jos malo nove i svjeze balkanske krvi, jer ne zaboravite, odje je odavno sve vec isprobano i vidjeno, tako da naivnih i budala sigurno vise nema. I ja o ovome ne pisem samo odje na ovom blogu (bilo bi ljepse naravno pisati o nekim srecnijim i veselijim temama) vec pricam sa ljudima iz svog okruzenja, a razlicite vjeroispovijesti od mene, i ono sto od njih ocekujem je postovanje ove drzave i njenih granica, jer je njihova koliko i moja (bar ja tako smatram), a nailazim uglavnom na nerazumijevanje, cutanje pa cak i odobravanje na temu ovog o cemu se govori. Da cutim? Sta vi pojasnite mi ocekujete od mene, ako ste vec skrenuli vodu na ovu vodenicu, a poceli smo od toga da bosnjaci jesu i jos uvijek, u nenormalno velikom broju podrzavaju ovu vlast? Ocekujete li da ja odje, da zbog tih koji kazete citaju ovaj blog, a iz Sandzaka su kazete, napisem da ja podrzavam oduzimanje teritorija moje drzave koja cini taj neciji zamisljeni Sandzak? Ja vam kazem necete to docekati nikad, a vi i dalje mozete podmetati nozeve, cijevi i stvarati odje neku nepotrebnu tenziju, pokusavajuci da pricu pretvorite u nesto o cemu ne bi smjelo da se prica. Ja cu, kad me vec tjerate na to, da je pisem evo bas odje i na Slavkovom blogu, u svoje ime gdjo ili gdjice i ni u cije drugo, upravo iz razloga sto smatram da gole cinjenice ne treba i ne smiju da zabole nikog. Ako ne ni zbog cega drugog, a ono zbog toga sto je Crna Gora vlasnika ovog bloga sigurno ona od Herceg Novog do Ulcinja, pa sve preko Plava, Rozaja i Pljevalja do Niksica. I zbog onog fenomenalnog mitinga Narodne sloge u Pljevljima kojem su zajedno prisustvovali i Crnogorci, i Srbi i Bosnjaci. I zbog mnogo cega drugog sto je Crna Gora u dusi, a sto moze da izazove revolt i grube rijeci kad god ko cacne bas u tu istu dusu. I ne bojte se gdjo ili gdjice, liberali su se trudili da sacuvaju bosnjake i sve druge narode koje je trebalo sacuvati i poture ledja onda kad im je bilo najpotrebnije. I opet bi istim zarom. Liberali tad nijesu cutali, bas kao sto ti isti za koje su se tad liberali borili ne bi smjeli da cute danas. Ja se pitam zasto pored toliko intelektualaca javno nije istupio nijedan da zastiti moju i njegovu Crnu Goru? Moje je da se pitam, mozda i da se ljutim, a vase je da me razumijete ili ne razumijete, i da gundjate i da podmecete nacionalizam, fasizam i sta god hocete, povrijediti me necete, jer su svi ti “komplimenti” ostali kao uspomene na devedesete u kojima je to bilo, od strane ove vlasti, moderno castiti svakog crnogorca. Lagali su oni tad, bas kao sto smatram da mi i vi nedje sad pokusavate podmetnuti neke nove lazi. Na vas obraz. Laku noc vam zelim.

    Ako je bilo koja od mojih recenica neprimjerena i po bilo koga uvredljiva, molim moderatora ovog bloga da komentare na ovu temu tj. moj licni stav ukloni.

  51. Gospodo,
    dokad cemo se igrati skrivalica za rad mira u kuci.A zasto bi se neko sad ustrucavao reci istinu o desavanjima iz 90-ih.
    Ko je to zaboravio drcnog Djukanovica koji prednjaceci ispred Bulatovica i Marovica permanentno vrijedja Liberale.
    Ko je to zaboravio kako sef svega naziva Slavka Perovica -tuzibaba koja obilazi strane ambasade i denuncira svoj narod i drzavu-.Vec tada je sef svega prisvojio i narod i drzavu.Izgleda da je bio u pravu jer ga ti narodi glasaju vec 20.godina.
    Gospodo,
    hajde da analiziramo bilo koje izborne rezultate do podjele u DPS-u na Mila i Momira i nakon toga.
    Upadljivo je da do podjele u DPS-u sve manjine glasaju za LSCG,Reformske snage i SDP naravno ostatak glasa Narodnu stranku i DPS.
    Zadnji izbori pogledajte-Rozaje-98 procenata DPSD,Plav-DPSDP-98 procenata,Gusinje-98-procenata DPSDP,Berane-naravno vecina DPSDP uz pomoc manjina i Petnjice,Bijelo Polje-naravno vecina DPSDP uz pomoc manjina,Bar-naravno vecinaDPSD uz pomoc Starog Bara i Mrkojevica,Ulcinj-naravno DPS i manjine cine vecinu,Kotor-naravno DPSHGI cine uz manjine vecinu.
    Hajde da pitamo Haruna Hadzica ko mu je podmetnuo u ono vrijeme rusenje ustavnog poretka CG.Naravno sef svega i njegova UDBA.
    Hajde da pitamo Bukovicke progonjenike ko im je podsisivao usi.Naravno sef pretorijanske garde sefa svega u CG Veselin silni Veljovic.
    Hajde da vidimo ko to udje u Podgoricku betonjerku da bije vezanog Aleksandra Pejanovica.Ne zna se.Moguce.Hajde da vidimo ko to ispred uplasenog Jefrema ubi neduznog njegovog pratioca pokojnog Vojicica.Ne zna se.Moguce.Hajde da cujemo vapaj Aleksandra Zekovica da mu je smrcu prijetio izvjesni silnik koji je pratilac sefa pretorijanske garde sefa svega u CG.
    Hajde da cujemo glas omrazenog doskorasnjeg sluge sefa rezima i jednog od vlasnika Vijesti Zeljka Ivanovica.Covjeka bili ljudi malog rasta sef pretorijanske garde sefa svega kupio lojalnost mucenika iz Foce i ubijedio sud uz pomoc policajca koji se tu slucajno zatekao da su ga bas oni bili a ne oni visoki koje je vidio pretuceni Zeljko.Tako mu to dodje ko sa djavolom doruckuje palacinku.
    Hajde da poslusamo glas omrazenog mi Zeljka iz Vijesti koji kaze da nam je sad SEF SVEGA U CG teret isti kao sto je Ratko Mladic Srbiji.

    Hajde ljudi urazumimo se i pogledajmo primjer iz okruzenja.Jovica Stanisic stvori Milorada Ulemeka.Unaprijedi ga u cin pukovnika i postavi na mjesto komandanta jedinice za specijalne operacije.Napravi smotru pred svojim predsjednikom Milosevicem.Tu bjese sva svita.
    Ubijedi Jovica svog poslusnika Legiju da 5. Oktobra 2000.godine sa svojom jedinicom predje na stranu Djindjica i desi se pad Milosevica.
    Poslase Jovica i Djindjic svog poslusnika pojacanog sa bandom iz Silerove iz Zemuna da hapse do tad svog neprikosnovenog vodju.Bespogovorno to izvrsi poslusnik.Uhapsise ga i otpratise u Hag.Jovica ceka smrtnu presudu u Hagu jer je Crnoj Gori instalirao najvece zlo-Stanka-Zabca-Caneta Subotica,Djindjic je nazalost pokojni jer se mnogo bio zblizio sa Legijom,Cedom i Japancem.
    Legija je tamo dje je mjesto svakom kriminalcu.Naravno u zatvoru sa nekoliko dozivotnih robija i oduzetom imovinom i svom druzinom po tamnicama Srbije.
    Zapamtite Gospodo niti je Crna Gora losija niti bolja od Srbije te ce kraj ovog rezima biti isti ili slican.Svi oni kojima je sef svega ucinio da budu milioneri i navodno uvazeni ljudi,a mnogo ih je,cim se ukaze prilika zabice mu noz u ledja.Ja licno mu zelim samo pravedno sudjenje.
    Gospodo danas je nas dobrocinitelj Stanko-Zabac-Cane Subotic posteno obogaceni biznismen iz duhanskog lobija ponudio pravosudju Srbije depozit od 5. miliona Evra da mu se skine potjernica i omogocu odbrana sa slobode.Posle vecerasnje izjave direktora policije Srbije Veljovica potpuno mi je jasno zasto to radi.Sudjenje u Zagrebu i Beogradu oko ubistva Iva Pukanica i Nika Franica ce biti lekcija da pravda ipak iako nekad i sporo ali pobijedi.
    Kako je u emisiji Replika na RTCG kod novinarke ANB-a Nevenke Cirovic veceras bio divan Stefan File.Prostim jezikom covjek rece-Optuznice,presude,zatvor-.Bas mi se dopadaju brkovi djevera Stojanke Radovic i plata Djurovickinog muza Salete.
    KAKVO ZASTIDJE.
    P.S.
    Gospodo iz manjinskih naroda,otkazite lojalnost sefu svega ucinite da dodje do prvih postenih i fer izbora u CG,batalite pricu Mustafe Cerica i Fahrudina Radoncica i izgovor o vasoj ugrozenosti,izadjite sami na izbore i borite se za vase interese vi.Brzo ce se oburdati ova kula od karata bojim se da ce te tesko moci kome objasniti racionalne razloge zbog kojih i posle referenduma podrzavate vaseg i nasek krvopiju.

  52. Biljo,

    Ti si vjerovatno pogrijesila blog. Mnogo bi bolje bilo da udjes na blog Radovana karadzica ili podjes do Haga da se prijavis kao svjedok protiv onih koji su u tvojoj Bosni pobili 300000 ljudi, medju njima i 16000 djece. Ili ako ti je daleko podjes do Bg nadjes Crvene beretke, Bijele orlove, skorpione i sa njima raspravis temu rata i zlocina.Vi ste se po Bosni trista godina kumili, bratimili, zenili i udavali sa muslimanima a onda ste na mig vaseg vodje Srbina iz Bg, Milosevica i njegovih kerbera: Karadzica, Mladica, Krajisnika, Plavsicke i ostalih, poklali tu istu bracu, kumove, drugove i prijatelje. Dok smo mi liberali bili duboko protiv ubijanja Sarajeva i svih zlocina u Bosni. Vjerovatno si ti ona djevojka koja je nosila transparent kada je Novak Kilibarda dosao u Sarajevo da predstavlja Crnu Goru, na kojem je pisalo:” Ti si jedan od onih koji su podrzavali zlocin u Bosni.” Nijesi to bila ti, svakako. A ustvari nije bilo nikoga. Dje bjehu ti muslimani kojima su poklane familije, da organizuje neki protest? Ili si ti ona hrabra djevojka koja je organizovala miting protesta kada je crnogorska delegacija na celu sa Milom Djukanovicem dosla u zvanicnu posjetu Sarajevu i nosila transparent na kome je pisalo:”Nazad saucesnici zlocina u Bosni”? Ne da nijesi bila tamo nego nije bilo nikoga. Ko dade Marovicu i Djukanovicu priznanje za mir iz Bosne? Ko bjehu oni ljudi, bjehu li ono liberali? A sto ti ucinje u znak protesta? Nista svakako.
    A ovdje mjeris nama liberalima svaku rijec, a onim koljacima cistis krvave nozeve. Vjerovatno, kada se sa tim krvolocima sretnes, ljubis se i pijes kafu a nama zamjeras sto smo nazvali stvari pravim imenom.

  53. @geto,
    ja vam opet kazem:Prodjite se toga.Nemjerljivu stetu nanosite liberalima.Vasi neprijatelji kupe poene.Ja vam nista ne podmecem sve sami radite.Javna rijec ima specificnu tezinu,a vi je niste svjesni.Ili mozda jeste …i previse?Ko ce vam ga znati,svasta ste nadrobili u svojim monolozima.Kazete da u svoje ime pisete svoje istine i da vam ja pojasnim sta od vas ocekujem.Ocekujem da se izvinete liberalima koji su zarad humanosti i solidarnosti branili crnogorske Muslimane.Ne samo da su ih branili no su ih i odbranili.Mnoge zapocete stvari su stale zbog angazovanja liberala(tako su mi pricali ljudi)Iz vaseg pisanja ja sam shvatila da ste ih (vi licno)branili zbog glasova.Zato sam vas i nazvala podguzne muhe.”Jer da su Liberali tada dosli na vlast vi biste u toj novoj vlasti bili neki ministri ili sta vec sanjate”.Inglish je u svojoj diskusiji ljude prozvao imenom.Protiv toga nemam nista.Ali vi prozivate citav narod.Ma dajte,uozbiljite se!Porazgovarajte vi jos sa nekim pametnijim i od mene i od vas pa cete cuti sto ce vam reci(pod uslovom da je dobronamjerna ta osoba).Moze bit’da ste za neke stvari talentovani,ali za politiku ste antitalenat.Ko god ne moze u pet sati ujutro(naste srca)progutati krastavu zabu,a da je ne povrati,nema sto traziti u politickom zivotu CG(a,i u okruzenju,slobodno)!

  54. @Che,
    vidim,pokusavas da se operes.I “to”radis vrlo pogresno.Bolje bi ti bilo da im se izvines.Onako ljudski:”Oprostite mi zemljaci,ne znam sta mi bi”!
    Vjeruj ako hoces,ima ih puno koji bi to izvinjenje prihvatili.LJudi su ljudi,uvijek i svagdje.

  55. Posted by: Slavko Perovic | November 7, 2010

    ”Slobodni, profesionalni mediji su SNAŽAN izraz ljudske Slobode, ako Slobode ima…Nadam se da ste uživali, i zasluženo je!”
    —————————————————-

    tacno je biljo. ostali smo u 19 . vijeku. biti liberal , a reci ..” ko jednom proda vjeru za veceru -opet ce” je nerazumijevanje liberalizma ,najblaze receno. nije ljudski da se jad ,jed i nepravda nad lscg, prosipa kao iz sachmarice .tako moze samo tenac lscga-a.
    momci , budite liberali . bili ste . bicete opet. znam..nije lako.. ali mora se ! stegnite zube , pa ih olabavite. izbrojmo do 10. ako smo liberali .

    s dobrom namjerom ,
    Aco .

  56. Ljudi Car je go.

  57. Da napomenem gospodu iz manjinskih naroda kojima smeta danas iznosenje sramnih cinjenica da su iz svih manjinskih zajednica podrzavali i danas dominantno uticu da sef svega u CG Milo Djukanovic vlada 14. godina dominantno posle raskola u DPS-u uz njihovu pomoc.
    Nijesam zapazio a raspitivao sam se da li je neko iz manjinskih zajednica javno iznio kritiku na izjavu Mugosinog podprdka Kema Djecevica da je LSCG fasisticka organizacija.Mozda ste zaboravili jer je to bilo poodavno.

    Srele,
    dje si covjece.Evo nekad veliki i silni Zabac-Cane-Stanko Subotic nudi 5-to milionsko jemstvo u zamjenu sa odbrane sa slobode.Da li si razmisljao kako je to posteno obogaceni Zabac zaradio.Prica se da je odijela sio izvrsno.Nama je donio nesrecu koja ce dugo trajati.Ukoliko se moze vjerovati Ratku Knezevicu,kumu Mila Djukanovica i nekadasnjem sluzbeniku Vlade CG i direktoru policije Srbije Miloradu Veljovicu u Zagrebu se ocekuje veliki prasak.Zagreb nije Cern.Ima tu neke simbolike.Tamo su uhapseni mesar Kalinic i tesar Simovic.Trenutno ih tranzira policija Srbije.Bice ukusna trpeza posle zavrsetka te operacije.

  58. Srele,
    dje podje Zvezdan Terzic.Nije valjda da se naljutio.Pa bili smo mu dobri domacini nekoliko godina.Sto se ljuti sto su ga jednom slucajno priveli u policiju.Pa dobro pretrpio je malu plasticnu operaciju i nije bio Zvezdan vec po crnogorski Zvjezdan.Spasio se.
    Zamisli da ga je zadesila sudbina Dula Micunovica kome je uskraceno gostoprimstvo i otpremljen za Italiju.Jos je nas covjek.I glasao za DPS i pomogao stvaranju drzave.Cak mu ni rodjak ministar Djaga i Radmila snaja nijesu mogli pomoci.Veljovic i Jokic iz Budve nijesu mogli da mu dojave da se udalji iz cafea Perla,sjedio je policajac iz Italije i nadgledao izvrsenje akcije po informaciji koju im je on dojavio.
    Sefu svega se sve smucilo.Ne moze vise ovako.Poznat po dobroti da obogati,sacuva i uvazava svoje prijatelje doveden je u jako nezgodan polozaj da mora da ih lagano jednog po jednog upozorava da se sklone ili da ih hapsi i u mrezama nevoljno isporucuje Beogradu,Zagrebu i dalje po Evropi.Greota bas je bio stvorio raj za investitore.Bolje je da ovde ulazu te krvave kriminalne pare no da ih nose na Cyprus ili kod Zabca u Geneve.
    Tuzan sam ti moj Srele,zar je do ovoga moralo doci.Mislio sam da ce ovo vjecno trajati.Ka vecina crnogoraca iako sam manjina u misljenju.

  59. Da bi doslo do bilo kakve promjene ne bi trebalo izdvajati ni muslimane , ni albance ni srbe a ni crnogorce. Ukoliko je svima njima jasno da njohove idejne vodje samo rade za svoj licni interes i da je glasanje samo formalno onda mozemo ocekivati promjene. Prije svakog glasanja, potencijalne a i evidentne pobjede narodu treba pokazati da mozda postoji neko ko se nece svetiti za sve greske naroda za svo ovo vrijeme. Narod je mozda morao da poklekne, zastane, pomiri se Jos nikom nije jasno da se narod ne pita vec 10 godina nista. Opozicioni lideri rade za svoj gros, za poslaniciku platu koju im dajem ja, ti , mi , vi , da li je toga svjestan iko ?! Kao i vlasti !
    Sve se svelo na puki materijalizam i fingirana prepucavanja. Smatram da niko od opozicionih nije i nikad nebi trebao doci na vlast ! Treba da se pojavi neko novi, spremniji, sposobniji, sa smisaononijom idejom.
    Koliko je ustupaka napravila vlast o tome i ne bih pisao, svi to znamo. I vise nego jadno je kad se pojave neki nevladini, nezavisini koji imaju sve a protiv vlasti su. Niko se ne pita kako taj iz nevladine placa porez, koliki mu je profit a od gradjanina se trazi da redovno izmiri racune. Smijesno!
    Niko ne pise i ne prica o novo usvojenom kolektivnom ugovoru, sve neuki primitivci, ako je neko gledao TV Atlas vidio je goste. Sve blijede face bez minimuma intelekta ! Pa zar je to moguce, i sta, niko se ne buni sto ce u penziju sa 67 godina . Pa ko ce da se buni kad vise od 60% ljudi nidje i ne radi . Znaci neradnici se ne bune, pa sto bi. Kafica u hercegovackoj, krediti, ziranti, kladionica, i gledanje u zvijezde.
    Niko da se osvijesti, niko da shvati da globalan politika je jedno a aktuelna je nesto drugo.
    Porazavajuca cinjenica je ovo sto se desava, sto sad ne reaguju nevladine, sto ne okupe narod, sto ne kazu e to ne moze, kao francuzi koji su se bunili za granici od 62. A u CG 67.
    To govori mnogo, mala drzava, mali i bijedni ljudi, koji se bore za samo svoj interes, svoje mjesto, svoju poziciju, lijececi svoju frustraciju.
    Reci ce neko sta pisem, pisem ono sto treba, ono sto svaki tekst podstakne, a to je budjenje svijesti, impuls koji bi trebalo da nam zagolica mozak. A bas me briga ko je ko, muslima, albanac, srbin, kotoranin, pastrovic, moracanin, bjelopavlic, tivcanin, … Ma dajte malo akcije, malo da pokazemo da postujemo drzavu al da se neke stvari moraju promijeniti !
    Bez revansizma,bez vrijedjanja, sa stavom, sa idejom !

  60. Fenix,
    hajde budimo realni.Na sta se sef svega uvijek poziva kad mu se postave pitanja kako to da on toliko dugo vlada.Jednostavno zacepi nam usta i kaze-IMAM VECINU NA IZBORIMA-.I tocka.
    Jesu li liberali cak i vodili kampanju u Podgorici po kvartovima ne bi li svoje poruke priblizili gradjanima.I sto smo dobili.Kako je vrijeme odmicalo smanjivao nam se procenat podrske.Znate li zasto-nesto kupovinom,nesto ucjenama a ostatak osiromasenjem gradjana i prakticnim primoravanjem da ako glasaju za vlast imaju zaposlenje djeteta,otpis duga za struju,vodu itd.Na primorju famozno ucrtavanje i legalizacija objekata ucinjela je dar mar.
    Gospodo zasto ne reci istinu,kako to Djukanovic osvoji Cetinje nase uporiste.Sjetite se sta su radili BIVSI liberali po Cetinju kako bi sef svega preuzeo Cetinje.Sjetite se kako su pokojnom Vickovicu gradonacelniku na kasicicu davali neophodni novac iz budzeta.
    A zasto ne reci i crnogorcima i srbima i manjinama da se vec jednom kanu corava posla i podrzavanja DPSDP zbog laznih izgovora o krhkoj samostalnosti,o stalnoj hegemonistickoj prijetnji od Srbije.To su dobre lazi za onog ko to voli da cuje.
    A kako to moj Fenix da obezbijedimo te neke nove ljude umjesto ove opozicije.To bi bilo izuzetan ustupak Djukanovicu da dok se ne konsoliduje jak opozicioni otpor njemu i stranci vlada jos narednih 20.godina.Razmisli kako je moguce da je SNP imao oko 170.ooo glasova pao na nekih 50.000 kad su smijenili Pedju Bulatovica.Dje podjose ti ljudi a Djukanovicu se nije pojacalo glasacko tijelo.Jeste Medojevicu u jednom momentu dok ga nijesu izradili sa anketom o najpopularnijem politicaru cime je navucen da glasa za Ustav da ne bi DPS glasao da se Predsjednik drzave bira u Parlamentu.Time je navucen da ide na izbore i naravno tu masinerija odradi da idu on i Mandic raspu se glasovi i pobijedi malo posteni Filip.sad mu ta ista masinerija radi o glavi,pobunjuje mu Podgoricki odbor i uzdize anketama Branka Radulovica kako bi krenuo na Medojevica.To je do sad uspjesno radio RADIJATOR a izgleda nastavlja ucenik.
    Ljudi osvijestite se.Ocekujete li da neko iz EU kad dodje u Podgoricu,Budvu,Kotor i proseta kroz te gradove da pomisli da ovde nesto nije u redu.Grijesite.Kad vidi pune lokale foliranata,na ulicama firmirani automobili,policajci iz ANB-a sa satovima od nekoliko desetina hiljada Evra oni pozele da ovde zive.
    Kada bi im po gradovima i pri dolasku sa aerodroma bili postavljeni transparenti sa porukama da podrzavaju kriminal i korupciju vjerujte drugacije bi reagovali.Ja vidim i malo simbolike u onom Fileovom da treba uraditi DOMACE ZADATKE.To jest domaci ljudi i glasaci treba da urade svoje i jednom da posaljemo na pravicno i fer sudjenje ovu bandu.
    Pogledajte sta je svjedocio Momir Bulatovic u vezi deportacija.On je danas slobodan covjek i moze mu biti da tako govori a boga mi onaj koji je uspio da isposvadja narod,da ne razrijesi nerasvijetljena silna ubistva,da ovoliko osiromasi gradjane i da enormno obogati prijatelje i mora imati toliko obezbjedjenje.Silu jada je ovim gradjanima ucinio.

  61. Srele, pitaju me beogradski Infracrveni i NATO-vski Roderick dje si ti do sad.Upravo posjetih Caneta-Zapca-Stanka Subotica e-novine.com i procitah clanak o njegovoj umijesanosti u sverc cigareta.Tamo najavljuje i prijeti da ce sve sto zna a kaze da zna puno o svercu reci pred sudom i nudi jemstvo od 5.miliona Evra da mu se dozvoli odbrana sa slobode.
    Sta li se to desilo da sad u Srbiji priznaje da je to bio sverc cigareta i da su ga svi drugi radili jer je bio navodno drzavni posao a da isti taj sverc u Crnoj Gori radeci sa svojim prijateljem Milom Djukanovicem naziva legalnim tranzitom od koga je on eto posteno stekao kako rece u intervjuu Nedeljnom telegrafu oko 2-ije milijarde Evra.Koliko li onda novca ima njegov sef mogu zamisliti.Ja se i ne cudim da je cijela Crna Gora upregnuta da krije i stiti malog Ubskog djilkosa koji je instaliran od Jovice Stanisica bas ovde i bas za taj legalni posao.Nesto se desava cim je mali djilkos poceo da proziva svog sefa Jovicu.Sad ide dalje pa proziva i njegovog saradnika Zorana Mijatovica koji je sa njim obavio taj intervju u Nedeljnom telegrafu.Tada mu je jako bilo stalo da gradjane Srbije i Crne Gore obavijesti da je milijarder.Izgleda da mu je to sad teret.Cak insinuira da mu neki ljudi traze reket.Da sam na njegovom mjestu poslusao bih savjet njegovg prijatelja Mila Djukanovica Radovanu Karadzicu dok se skrivao,da lijepo podje u Hag i dokaze svoju nevinost.Mislim da mu on prijateljski savjetuje da i njemu ne pravi probleme jer se sumnja da se krije po Crnoj Gori,da podje muski kao Zvjezdan Terzic i preda se.
    Inace sud je mjesto dje se ukoliko nema pjanih,drogiranih i korumpiranih sudija dolazi do istinske pravde.One pjane,drogirane i korumpirane sudije u nasem pravosudju dvometrica Ranko zove trule daske a direktor policije Veljovic ih stavi u bijelu knjigu kriminala i pokaze poslanicima kako bi ih oni prozivali umjesto njega.DPS-ovska skola foliranja.
    Nesto se veliko iza brda valja.

  62. Inglish,

    Ovdje odredjeni ljudi ili ne znaju ili provociraju ili su ubaceni da skrecu pricu na neke ne bitne teme. Vjeruj mi, narodu u CG je sve jasno, ali svako ima opravdanje za onaj fukarluk koji uradi. Mi to dobro znamo jer smo bili svjedoci svega toga a neko ko ne zna i koga to nista nije kostalo, njemu je lako pricati da treba uraditi ovo ili ono. LIBERALNI SAVEZ JE UCINIO SVE, I VISE OD TOGA, DA OTVORI OCI , UPOZORI, POKAZE PUT KA SLOBODI NARODA U CRNOJ GORI.
    Ja vas sad sve pitam da li znate neku javnu licnost iz bivse Jugoslavije, iz svijeta sporta, kulture, umjetnosti, filma, muzike, ko je javno bio protiv krvavog gradjanskog rata? Ja licno ne znam. Ja cu vas podsjetiti na jednu od najvecih svjetskih licnosti iz svijeta sporta, tadasnji svjetski sampion u profesionalnom boksu u teskoj kategoriji, zvao se Kasius Klej (kasnije je promijenio ime u Mohamed Ali). Onoga trenutka kada je dobio poziv kao vojni obaveznik da ide u rat u Vijetnam, bez razmisljanja je odbio. Cijena je bila hapsenje, zatvor, oduzimanje titule. A da ne pominjemo materijalne gubitke, novac koji je izgubio u periodu dok je trajala zabrana bavljenja boksom. I ne samo to, koristio je svaku priliku da kritikuje americku politiku prema ratu u Vijetnamu i da odgovori milione mladih ljudi da ne ucestvuju u tom krvavom i zlocinackom ratu. Govorio je:”Ja nikada po cijennu ne znam cega necu ici da ubijam nevini vijetnamski narod koji mene a ni Americi nikakvo zlo nije nanio.” Vjerovatno, americka sluzba CIA, u to vrijeme, da nije imala preca posla da se obracuna i na kraju ubije njegovog najboljeg prijatelja Martina Lutera Kinga, on bi platio glavom. A nas narod kaze:”Ja moram glasati za DPS jer mi onaj mali radi u vodovod.” Penzioneri kazu:”Ako ne glasamo mogu nam smanjiti penzije.” Prase u Srbiji kosta 20 eura, a ova vlast, ljute hajduke iz CG, kupuje za 20 eura. Dzon Lenon i Joko Ono sazvali su u Amsterdamu u jednom elitnom hotelukonferenciju za stampu, iznajmili najveci apartman i u znak protesta protiv rata u Vijetnamu, skinuli se goli i odgpovarali na novinarska pitanja. Navescu samo jedan primjer iz IIsvjetskog rata, a bilo ih je mnogo. Cuveni slikar Gros nije mogao dici revoluciju protiv Hitlera ali je crtao slike koje su bile parodija na njega i njegov krvavi rat. Zar moze, ovaj narod u CG, zadesiti jos i nesto teze od onog vremena kada je najveca plata bila 4 marke, u okruzenju bjesnio rat, kroz gradove lutaju razularene vojnicke bande, pucajuci iz automatskog oruzja kroz gradove i sela, prepadajuci one koji koji su bili protiv rata, nestasica goriva, sankcije Ujedinjenih Nacija, inflacija dnevana od 70% pa na vise, i ostalo zlo? Kakva su bila opravdanja tih ljudi koji su glasali tada za ovu vlast? “Vjerovatno ih se to nije doticalo.Ili nijesu to znali?” Ne, ne, znali su oni sve to dobro, znaju i sad sve jos bolje ali su to jadovi i kukavice i najvece sluge najveceg diktatora, u Evropi. Da se nije mozda cuveni muzicar Aco Tabas polio benzinom na Trg Ivana Milutinovica u znak protesta protiv gradjanskog rata u bivsoj Jugoslaviji i deportaciji muslimana pod noz Radovanu Karadzicu, ili napisao pismo Kemalu Montenu ili Oliveru Dragojevicu? Nije svakako. On je sada tu da dijeli lekcije nama, koji smo se suprotstavili zivotima velikosrpskoj armadi, na svakom koraku.

  63. Ne vidim razlog za bilo kakvu polemiku na moj komentar . Sve ono sto sam napisao nije skretanje od tebe, niti zelim spominjati proslost, zivim u sadasnjosti i zelim da se ona promijeni na bolje.
    Narodu ej potreban neko kome ce vjerovati, neko koga ce razumjeti, neko ko prica narodnim jezikom i neko ko nece samo zarad sopstvenog interesa biti lider u drzavi koju cini narod a ne politicari.
    Mi smo svi zamjenili teze narod , politicar, vlast. A svi kad tad plate pred sudom naroda ma kakv taj narod bio, narod je !
    Davno sma zapisao, da se prestanemo kititi sa tudjim perjem, tudjim trgovima, ulicama i borbama. Prestanimo jer je postalo providno pisanje pojedinih. Meni licno smijesno !

  64. Aco Tabas,dom posteni!Vidim da neki ne mogu podnijeti ni to sto lijepo pjevas ,akamoli tvoje ljudsko postenje!
    Evo sta rece Feniks,jedna mentalno zdrava licnost: niti zelim spominjati proslost, zivim u sadasnjosti i zelim da se ona promijeni na bolje!
    Ono sto je bilo dobro u proslosti treba pamtiti da bi se produzavalo,a ono sto je bilo zlo da se ne bi
    ponavljalo.

  65. Fenix,

    Ima jedna jevrejska poslovica koja kaze:”Ako dozvolis da zlo zaboravis zasluzujes da ti se vrati.” Zivi ti u sadasnjosti,ali pusti nas da podsjecamo na proslost sve one koji ne znaju kakva je ona bila.Po kojim parametrima ti znas kakav covjek treba narodu CG? Koji su to kriterijumi? Je li to onaj narod koji je duboko podrzavao rat? Je li to onaj narod kjoji je nas nazivao ustasama i mudzahedinima? Koji je na svakom koraku pokusao da nas izvrijedja samo zato sto smo bili protiv rata, protiv zla, jada, bijede, pljacke i svega onoga sto se desavalo poslednjih dvadeset godina. Kada smo dolazili u Podgoricu ispred svake zgrade u svakom kvartu s pjesmom i parolom:” Ljubav ljudi, a ne zlo!” Oni su nas gadjali sakriveni iza svojih skura a podrzavali su one koji su ih u sve ovo uvukli. Je li to onaj narod koji je cutao i podrzavao rusenje Dubrovnika, Vukovara i Sarajeva? Da li uopste ti pamtis sta je ovaj narod prepoznavao, dobro ili zlo?
    Ja licno se ne kitim tudjim perjem nego se ponosim svim onim djelima i nacinom suprodstavljanja ovoj autokratskoj vlasti. Takodje mislim da je od ove vlasti u CG gori samo narod i da ni malo nije naivan i da dobro zna i vrlo svjesno koga podrzava, isto kao sto znamo i mi. To je vjerovatno sindrom dzelata i zrtve:” Udje vuk u tor gdje su ovce, pocne da kolje ovce i neko ga u tome prekine, pas, covjek ili nesto trece. Vuk pocne da bjezi. Sve nedoklane ovce, onako krvave, dok mogu da idu, idu za njim.”
    Ta tvoja demagogija ne moze proci, kod nas koji se kitimo svojim perjem i koji smo prosli kroz sve to.

  66. Gospodine Feniks,sto je ovo:radikalni liberal ili liberalni radikal???Nesto mnogo udrobljeno!

  67. Re: Che

    Ko si ti ?! Odakle si ?! Gdje si sve ovo cuo i vidio te napisa ?!
    Ko je narod za bilo sta pitao i tih devedesetih a i danas? Da li ti mislis da je ovo sve slucajno pa i ovo tvoje pisanje?
    Ja nijesam imao namjeru da ti repliciram, jer nijesam poslanik, ni izaslanik a ni presjedavajuci na ovom blogu.
    Ako sebe dozivljavamo kao poslanike u klupama a ne dijelom naroda onda nikad necemo nista promijeniti.
    Crnogorski narod od Durmitora pa do mora je pomogao narodu koji je imao rat, koga je snasla muka i neutemeljene su tvoje konstatacije da je likovao za vrijeme rata. To je krajnje neozbiljno da ne kazem neku drugu rijec.
    Masinerija, propaganda, politika je stajala iza svega a ne obicni gradjanin, crnogorac, srbin, musliman.
    Ne bih o tome ko je , kad je, kao je, i kome je prodavao brasno, oruzje, cigarete . Pa danas pojedini sjede i u poziciji i opoziciji. Danas se vozis ako zivis u CG njihovim taksi vozilima, danas pijes i jedes u njihovim kaficima i restoranima. A da li znas da su im mecene i u opoziciji a i u poziciji.
    I sve da je ali ovo sto pisem nije demagogija vec ISTINA !
    Nebih vise pisao jer ne zelim pisati o nekim stvarima, jer smatram da ce na sudu jednoga dana biti i dokazane. Mnogo prljavog, neiskrenog je na ovom parcetu zemlje. Narod je najmanje kriv, a bojim se da medju nam ima onih koji ce itekako razmisliti sta ce reci jednog dana kad zazivi pravna drzava.
    Tesko ce se biti sakriti se iza zastora ! Pasce zavjese a to ako znas znaci kraj prestave !

  68. Biljo sram te bilo.sta ti pricas ovim ljudima, ako si stvarno to ti Biljana Kovacevic iz Sarajeva koja je bila ljubavnica Batice Vlahovica onog koljaca iz Grbavice sto je zaklao stotine ljudi?Ja te dobro znam, licno sam te vidio u diskoteci “Sloga” u zagrljaju sa njim. Drugovi, nemojte nasijedati i obracati paznju na njene komentare,jer to je monstrum kakav se rijetko radja.

  69. Fenix, Kazi ti meni ko si ti a ja cu ti odmah odgovoriti ko sam ja, vjeruj mi.

  70. Fenix,
    kazes ko je narod pitao za bilo sta i devedesetih i danas.
    Mozda si zaboravio,pitao ga je Milo Djukanovic o istoj stvari dva puta.
    Zelio je dva razlicita odgovora na isto pitanje i dobio ih je.Prvi put je bio referendum ciji uspjeh je Djukanovic prizeljkivao a to je da li zelite opstanak CG u SR Jugoslaviji.Zelio je i pobijedio.I potom napravio Zabljacki Ustav.Navodno je zelio i navodno pobijedio na referendumu o osamostaljenju jer mu je iskliznula SIVA ZONA.
    Fenixe pita on narod i narod mu odgovori.
    Ako si zaboravio posle sukoba sa Momirom i cuvenog rezultata 77 naprama 7 na glavnom odboru u korist Momira uspio je da preokrene u svoju korist otme mu uz pomoc Baca Mitrica i stranku i pita narod da li je za njega i pobijedi.
    Pitao je narod i 2001-ve kad je izgubio izbore i prihvatio manjinsku vladu kojoj je podrsku uslovno pruzio LSCG do konsolidacije gubitka glasaca i odmah ih vec 2002-ge pitao i oni mu odgovorili da ga neodoljivo zele.Pitao ih je i posle osamostaljenja.I dalje ga narod zeli.
    Volio bih moj Fenixe da mi ti objasnis a ko to onda drugi izlazi na izbore umjesto ovog naroda.Mozda su to neki drugi mi.Ne zavaravajmo se.Vladara Crne Gore vecinski glasaju manjinski narodi i kad saberes procenat te populacije u CG i saberes ko glasa SNP,NOVU i PZP dobijes cist rezultat da ga svi do jednog iz manjinskih zajednica glasaju.Ne branim.Ali nek se onda ne ukrivaju.Nek jasno kazu mi glasamo dzelata koji nas je deportovao u BiH, maltretirao po Bukovici,Rozajama i B.Polju.On se promijenio i oprostili smo mu.Ako je to sve tako sto ce mu onda ona londza oko njega.Ko mu to ugrozava zivot.Mozda ona piskarala kako on naziva novinare koji podsjecaju ovaj narod na njegovo hajdukovanje.
    Veliki je moj Fenixe gest jadnog ali danas slobodnog Momira koji danas na sudjenju priznade da ovi uhapseni pojedinci i ako su bili izvrsioci politike DPS-a niti su mogli niti su samoinicijativno izveli tu akciju bez naloga vrha drzave.Zasto cuti Djukanovic.Ako su samoinicijativno to ucinjeli zasto ih ne smijeni,vec ih unaprijedi.Ta prica o neznavenom narodu ne pije vodu.Ko li ono po Cetinju organizova docek Mila Djukanovica na inauguraciju za predsjednika na Cetinje uz povike DOBRO DOSA GOSPODARE.
    Ne vidjeh ja tamo i ne cuh da su bili stranci.Da se ne zavaravamo bili su rodjeni cetinjci koji su prodali vjeru za veceru.

  71. Strahopostovanje glavno oruzje crnogoraca protiv njih samih. Vec sam rekla a ponovicu da je sloboda izbora ili bilo kakva sloboda ono cega se crnogorci boje. Najvise. Slobodni mediji znace razvijanje slobodne samostalne misli, a to moze dovesti do promjene…boze sacuvaj!!! Sta bismo onda. Zamislite crnogorce, redom, kako koriste svoj, po nekoj logici trebo bi to biti – urodjeni slobodarski impuls, za rjesavanje ovog vec prastarog vrzninog kola…Jeste, svaki put je nas narod pitan, i jeste, svaki put je taj narod, nazalost, odgovorio, koristeci se sopstvenom predstavom slobodne volje…kakva koprena je nima na ocima, jeza me hvata…A ovaj narod bi uz malo zdrave pameti, mogao sam sebi biti gospodar…drugi mu ne treba…
    Znam jedno, vazda su nam se na neki nacin divili, jer smo imali viziju i hrabrost da se javno za nju borimo. I to je ono cime se i danas kitimo, samo nase, sjajno perje

  72. English,
    Nemoj da gubis vrijeme objasnjavajuci izvjesnima, koji ucestvuju na ovom blogu jer oni nijesu tu da bi shvatli sustinu problema u CG nego da bi zamajavali ove ljude i skrecali temu na marginalni put, sto im je zadatak od odredjenih sluzbi. Ovdje je bila tema “Mirko Kovac – dobitnik Njegoseve nagrade” i svi ostali Kovaci od Rozaja, Plava, Gusinja preko Niksica, Cetinja, Budve, Kotora i Ulcinja, koji su isto kao i Mirko Kovac napadali ovu vlast a onda brze bolje njima u krilo na njihova korita, uzimajuci njihove krvave pare i sve kao Mirko Kovac, a opravdavajuci ovu vlast da se promijenila. Sjecas se onih nasih ljutih liberala koji su najvise i najzesce kritikovali ovu vlast a onda brze bolje u njihove skute, jer coce, Slavko je autokrata u LSCG-u, a oni pravo kod demokrate u DPS kod Mila Djukanovica. Pobijedi li na izborima na Cetinju ’91 god. Hazbo Nuhanovic, Slavka Perovica? Pobijedi svakako. Nije narod vjerovatno znao ko je ko. Znao je, znao! Pobijedi li na izborima u Pljevljima Ceko Dacevic srpskog akademika ljubomira tadica, oca sadasnjeg predsjednika Borisa Tadica? Pobijedi, svakako. Vjerovatno narod ni tada nije znao ko je ko. Znao je narod dobro ko je ko. Ali u tom trenutku Hazbo Nuhanovic i Ceko Dacevic su bili ljudi vlasti a jadni narod kukavicki nece nikad, nikad, nikad protiv vlasti. Od ’90 god. – 2000 god. crnogorski casni penzioneri su primali penzije od sverca cigara i italijanske mafije. Da ne chu nekad da je neki penzioner odbio da primi krvave pare od italijanskih mafijasa? Ne, svakako. I vi meni ovdje pricate nije narod, jeste narod, izmanipulisani narod , nije znao… To su gospodo moja demagoske price. Sve se zna sve se vidi. Meni je sve jasno. Onima kojima sada nije jasno, nece im nikada biti jasno. A oni sto po zadatku pisu po ovom blogu provaljeni su, i njima ne treba niko da odgovara, jer njima je cilj da razvodne sustinu price i problema na ovom blogu. A mozemo i drugacije, svi imenom i prezimenom, pa da se ispricamo. Ja sam prvi za to.

  73. Ja bar ne pisem po zadatku i ne pripadam nijednoj sluzbi a ni partiji. Za sad , naravno. U koliko odlucim da se javno bavim politikom onda cete imati moje ime i prezime. Za sad je dovoljno ovo. Ne, ne skrivam se iz njega, ali za sad je tako.
    Zaista je skaradno ljude koje ne poznajete stavljati u razne sluzbe ako to zaista nijesu, a vjerujete mi da nijesam. Da li sam mason, rotarijanac pa mozda i jesam jer su mnogi vama znani i neznani. Da li sam pravoslavac, hriscanin , jesam. Da li zelim da bolje zivim u CG, zelim. Da li pisem po narudzbini na ovom blogu, ne pisem. Da li sam potomak crnogorca jesam i to onog koji je ostavio trag u Kraljevini Crnoj Gori … I na to sam ponosan. Jos kad bih vam i to rekao, al neka, nek popriceka i to. Ja sam na porijklo ponosan, i zaista je to nesto sto mi je svetinja. I zato pisem o Crnoj Gori ovoj, nadam se boljoj , daleko od kolektivne paranoje , spijuna, izdajica i poltrona.
    Da li mozda imam plave krvi, pa evo imam, pa i na to sam ponosan. Da li mi je muka od prozivanja i vrijedjanja , vala jeste.
    Ali ja vas necu prozvati , i dalje cu pisati ali nemojte se osjecati prozvanim. nema potrebe jer je danas najteze biti covjek a najlakse biti da ne kazem sta.
    Nemojte mislti da smo mi najpametniji, pa nijesmo, ali se okanite corava posla i prozivki koje su isti LSCG kostale nestanka. Pa koliko ih prelece, koliko se zakle u CG pa je izda zarad licnog interesa. Pa valjda to svi znamo. LSCG cini jedan covjek, ciji je ovo blog. A bogami ostatak mrka kapa, sve mi se cini.
    Ne znam sta vama smeta, ili pak planirate da ostanete sami na ovom blogu . Pa recite, ja cu onda da shvatim da vama smeta. Al ne znam sta ? Recite mi sta ? Zasto u svakoj prici prepoznajete spijuna, izdajnika , nekoga ko je u vlasti. Spustite loptu i shvatite da je to za vas, mene , prevazidjeno. Ovo je 21 vijek.
    Jas am samo napisao a vi napali, bezveze , zar ne . Ja vas ne znam a ni vi mene. Pokusavamo normalno komunicirati i objediniti ideju, misao, postici smisao. A sve ovo sto ste izrekli na moj komentar je besmislica, nemoc i frustracija koja tjera osmjeh na lice. Budite konkretni, nemojte ljude tjerati. Naisli ste na upornog, bez dlake na jeziku, nekoga ko ne pripada aktuelnim partijama a koji nakon svog obrazovanja podrzava ideju liberalizma. Koliko su vasi stavovi daleko od rijeci Liberalni to sami prosudite !

  74. može li ko javno da pita šefa dugog vrata i uskih ramena: KAD ĆE SE SA POŠTOVANJEM ODNOSITI PREMA LIKU I DJELU GOSPODINA SLAVKA PEROVIĆA

  75. A odakle ti znas junace plave krvi ko je pravi liberal. Ti nikoga ne vrijedjas,a kazes svi ostali mrka kapa.Ko si ti da sudis ko je ko u LSCG.Nema to niko pravo od vas koji kazete ja nijesam clan nijedne partije,jer mi medju sobom znamo ko je ko,i to imamo pravo da kazemo javno i vama i svima ostalima,vase je da vjerujete ili ne.Samo da znas, liberali su u svijetu bili razni ljudi. I lordovi i princevi i studenti i radnici i seljaci,a i mafijasi kao italijanski bos Toto Rina. Kod nas nema Toto Rina,ali ima u onim partijama koje vladaju 20g. u CG. Vjerovatno narod ne zna to.Zna narod dobro sve ko je ko u CG.Stisni petlju potomce cuvenih junaka.

  76. Moderatoru, molim Vas da izbrisete komentar pod imenom Safet jer kompjuter ne koristim sam. A tekst je identican kao i komentar Che (pod kojim nikom ja pisem), i slucajno je poslat pod nikom Safet.
    hvala i izvinite.

  77. Ovo je himna svih liberala.

  78. Re: Che, Safet i mozda jos koji
    Nastavi da pises pod vise nickname, sve si sa ovim rekao .
    Nijesam rekao da sam potomak junaka, mozda su moji bili upravo oni i onakvi kakav ti zasigurno nisi.
    Ubuduce nemoj da pravis greske, vidis kako si se prestavio, ima boga .
    Zavrsavam prepisku stobom jer si dvolican, trolican, cetverolican a to je ono sto nam ponajmanje treba u ovom momentu !

  79. Ja sam javno napisao da je bila greska,i da ne koristim sam kompjuter.Mozda ce i tebi kralj Milo dati ime jednog trga,ako dobro obavis svoj zadatak na ovom blogu.

  80. Slavko,
    o glavi ti rade, i uvijek su radili – gore od bilo kakvog “Vlah Alije”. Zaboravio je narod svoju čast, svoje porijeklo i svoju vjeru, koja se ne može naučiti ni u svim svetim knjigama a kamoli kod prodavaca novina.
    Skloni ove izdajničke crve, neka odvijugaju u zaborav.

  81. I kao i u odličnoj knjizi Branimira Šćepanovića – Usta puna zemlje, a ja to vrlo dobro znam, ta potjera je zbilja nevjerovatna i u skladu sa onim poslovičnim progonom: Neće te ubiti zbog onoga što kažeš, nego zbog onoga što prećutiš.

  82. Gdjo ili gdjice Koprivica,

    Nema potrebe da vi glumite politickog revizora i preturate po mojim rijecima mjereci nanosim li ja stetu liberalima ili ne. Na to nemate pravo prvenstveno jer napisaste da vi sami nijeste liberal. Da jeste ti neprijatelji bi bili i vasi, a ne samo nasi. Ja svaku svoju rijec pisem svjesno, dok vi odje ocigledno nad tim sto je napisano glumite “nesvijest” ne komentarisuci ono sto se pise, nego izvlaceci neke vase “sumnjive” zakljucke, baveci se generalizacijama i papagajski ponavljajuci gomilu gluposti koje se nicim ne mogu povezati sa sustinom mojih komentara. Vi od mene ocekujete izvinjenje Muslimanima. Sram vas bilo! Izvinjenje zbog cega? Mozda zbog rezultata na izborima koje je neko postavljao u komentarima Plav, Gusinje, Rozaje 98%, 95% itd.itd. Neka se oni izvinu meni i svakom casnom covjeku u Crnoj Gori koji se bori na bilo koji nacin protiv ove fukare koja nam krv pije vec punih dvadeset godina. Da se nije neki posteni Musliman i pravi opozicionar nasao uvrijedjen mojim rijecima? Nije, naravno nego ste se vi nasli da drobite o demokratiji i tudjim pravima preturajuci pricu sa istine na cijevi i nozeve, vracajuci se u proslost da pisete o necemu o cemu ste samo slusali iz daljine, a sami ucestvovali nijeste. Ako vam je ista za vjerovati naravno, jer citajuci redom vase komentare sve vise sumnjam u to sto pisete, te pocinjem vjerovati, da ste i te kako daleko od Sarajeva, a tako blizu domaceg kukavicluka, koji se najezi odmah na bilo kakav pomen upravo tezine javne rijeci i odgovornosti trenutka da se istine pisati moraju, pa ma koliko bile bolne. Pored toga sto drobite gluposti, cak se usudjujete i necije pisanje podvesti pod korist, sto me od vas ne cudi, jer svaki vas odgovor prihvatam kao klasicnu podmetacinu i ne smatram da ste dovoljno bitni ni da vam posvjecujem ovoliko vremena, ali ipak vam odgovaram jer moja najveca korist koju imam od politike je to da vas, i ljude poput vas, koji ste ocigledno uvijek bili tamo dje je najsigurnije, a to je “nidje”, pljunem rijecima kad ne mogu u lice. Oni sto su u LSCG neiskreno usli zbog bilo kakvih privilegija i ambicija, a kasnije se uhljebili pod gospodarske ponjave, odje sigurno svrate i vide da zaborav nad njihovim zlodjelima ne postoji. Pa sve i da je bilo ko od casnih ljudi i liberala tada dosao na vlast, a bio direktno ukljucen u rad stranke i politiku, ne bi se borio da prodaje kokice i kukuruz, vec bi se naravno borio da ucini sto vise moze bilo kroz angazman ministra, Premijera ili bilo koje druge funkcije, tako da vam preporucujem da se okanete pisanja o politici, jer ta krastava zaba u ranu zoru ocigledno nije za vas. Ni tudji komentar ne umijete procitati i pronaci mu smisao, a kamoli na njega odgovoriti nesto ozbiljno i kvalitetno. I bolje se latite statistike i rezultata izbora prije nego sto pocnete da zanovijetate odje pa mi onda odgovorite, a pocnite sa ovom: Rozaje-98 % DPSDP, Plav-DPSDP-98 %, Gusinje-98% itd.
    Ako ovo nije ljubljenje stopa dzelatima, ne znam sta je.
    Bilo bi bolje, gdjo ili gdjice, da je teatar apsurda, kosmar ili sta god hocete, ali nije! Ovo je stvarnost uz koju i ja zivim i protiv koje se borim, dok vi mislite da pametujete “mozda” iz daljine.
    Zato me se okanite, ne zasluzujete vise ni rijec.

  83. Avila,
    Đukanović nikada nije imao niti će imati dostojnog političkog protivnika u Crnoj Gori mimo Slavka Perovića. Toliko i on i svi u Crnoj Gori znaju.

  84. Ukoliko je zadovoljan gospodin Đukanović što se poigrao sa igračkama bjelokošuljaške, crnotregeraške i golokapaške reprezentacije, i ako ga je to poigravanje ispunilo do dosade, kao i mizerno interpretiranje njegovih “napora” a od strane pojedinih službi koje će se oglasiti “novim demokratskim politikama”, onda je Đukanović sit takve isprazne gozbe. Pa da sagledamo do kraja da li se lažna sitost zadovoljava pregledima onoga što je već odavno kupljeno i potkupljeno, ili možda nečim boljim od “oboje”, a to nešto ovoga puta mora uključivati vrlo, vrlo veliki i stvaran rad i sposobnost.

    Vjerujem da postoje ljudi koji dijele Marksovo mišljenje, a i vjerovatno je da postoje oni koji ukazuju na to da Slavko misli da mu niko nije ni do članaka. Ukoliko je tako i ako Slavko nema boljeg posla od gaženja i udaranja po svome korijenu (preneseno značenje za Lscg i CG), zbog svega što je preživio a što bi moglo da uzrokuje i stanje nebrige (što je razumljivo – donekle) u odnosu na pitanje oće li još ko od “preživjelih” “preostat” po C. Gori, onda da smo zdravo i živo! Zatvoren krug. Međutim, to bi dovelo neke druge stvari u pitanje. Zbog takvih i sličnih obmana, od čije god strane dolazile evo Riječi:
    ” Ako me danas zapitate: koje je vrijeme bilo sramnije, ono kad se kidisalo na Dubrovnik, ili ono kad su borci protiv rata prešli na stranu ratnih profitera i mafijaša, i, o stida li, postali udarna pesnica u uništavanju Liberalnog saveza, odgovorio bih vam ovako – ono dubrovačko vrijeme bijaše jasnije, pa samim tim mnogo lakše, znali ste đe je protivnički rov, idete u juriš, pa što Bog da i sreća junačka, ovo drugo je podlije, grđe zaudara, topli je zec u kojem vas prebijaju dojučerašnji saborci. I još nešto: ovaj “topli zec” gori je od onog golootočkog: onamo su se ljudi morali premlaćivati od straha da ne budu sami premlaćivani, povijali su se pred golom Silom u nemogućim uslovima. Ovaj antiratnoprofiterski topli zec bio je nepodnošljiviji, jer bijaše kao “dobrovoljan”, a tek jedva bješe skrivena sramna plata za obavljanje tog, istorija će pokazati, najprljavijeg od svih prljavih “poslova” odradejnih u Crnoj Gori za račun mafije. U njemu se čerečila, rasnim mafijaškim “konjima za repove” svezana, sama nada.

    Znate li što se poručuje kad se nekome kaže: ubiću Boga u tebe? Poručuje se: ubiću ti svaku nadu! Kad čovjek izgubi nadu, slomljen je, postaje stvar, iz njega izleti duh koji, za razliku od smrti koja iza sebe ostavlja leš, ostavlja bitisanju živo tijelo, ali bez duše, bez volje: živu, a mrtvu stvar, roba, kako su govorili Rimljani.

    Isto je sa društvom koje izgubi nadu, nema bitnije razlike. Čitavo društvo postaje rob. Lomljenjem liberala mafija je poručivala Crnoj Gori: uzalud ti je Crna Goro, nemaš nikakve nade. I još gore, ne budi luda, jedini ti je izlaz da budeš kao mi, to je pametno, jer je pragmatično.

    A koliko su ljudi postali stvari, treba samo pogledati mafijino biračko tijelo kako se, poput džakova, rutinski istovaruje i slaže u procente na biračkim mjestima.

    Obilježavaju se dvije značajne godišnjice: ona crnogorske dubrovačke katastrofe i ona koja se tiče pojave hiljaditog broja Monitora.

    Čitam riječi nekadašnjeg Manipulatora odavno već izraslog u rasnog Profitera koji je, koliko do juče, bio jedan od nosećih stubova mafije, a koji danas, po najnovijem naređenju, izgleda, otkazuje poslušnost, istovremeno prebacjući krivicu na druge za kobnu “pogrešku”, a zapravo pomno razrađeni scenario zavodjenja crnogorske demokratske energije za Goleš planinu mafijaškog režima, scenario sa radnim naslovom “prvo država, pa demokratija”, dok se u podnaslovu zori: ”evolutivne promjene iznutra posredstvom SDP” sve sa appendixom “siguran glas” Lize Meklejn i NDI, prebacuje se odgvornost na druge koji su “uređivali” nedjeljnik, jer je, greote, zbog Profiterove teške bolesti čuveni Monitor otupio “oštricu” kritike prema režimu, inače ne bi nikako, ma kakvi, i sve to počev od, tamo nedje 1997-me, što je godina koja “slučajno” koincidira sa godinom uvodjenja u tron Mila Đukanovića za apsolutnog gospodara sveukupne žive i nežive materije na teritoriji Crne Gore.

    Imate pravo, to je godina u kojoj je Liberalni savez na sve četiri strane svijeta , sve vičući , slao prirodnu poruku kako je je bucanje DPS-a pouzdan znak da je Sv. Petar Cetinjski, tamo gore, skrušen pred Gospodom na onom lovćenskom oblaku, izmolio šansu za Crnu Goru već teško obrukanu onim januarom 1989-te, i da jedini pouzdan znak upućen Gospodu i Sv. Petru Cetinjskom kako se sa dubokom zahvalnošću razumije njihova pružena milost može biti nepokolebljivo odbijanje da se mafiji ikad više daruje apsolutna vlast. Naprotiv, otvorena je, bogomdana mogućnost, da se mafija ukroti,zajaše i demontira i nikako se ne smije dozvoliti da ratni huškači i saveznici Slobodana Miloševića zajašu nas, da nikako ne smijemo postati njihov, već oni naš rovokopač u borbi protiv politike Slobodana Miloševića.

    Na žalost, ali ne i iznenđanje, Onaj koji se u svakoj prilici poziva na Euklida, Njutna, Kopernika i na Sokrata, Onaj koji matematičku kompetentnost redovno podvaljuje kao političku, hitro se latio paira i mašio mastiljave olovke iza uha i kao najgori prekupac i još gori piljar izračunao: da on u toj računici ne dobija onoliko koliko je zamislio, a zamislio je i čast i vlast, i jare i pare sanjajući pravu Ali-babinu pećinu, i postupio protiv svih zakona matematike i fizike i moralnih načela velikog Sokrata, dokazujući da sa matematikom nema blagog dodira osim sa aspekta piljarskog, jer matematika i fizika nijesu goli račun nego jezik Gospodnji dostupan čoeku slabašnom, a Sokrat ne stanuje u dušama piljarskim…

    Elem, gelede hiljaditog broja, nije se oštrica otupila devedeset sedme, nego je laso zabačeno na liberale odmah po osnivanju. Danas mogu mirne duše reći da od svega onoga što je uradio Liberalni savez, a uradio je tako ogromno, silovito i iz ničega, toliko čak da su prognitelji pokrali njegove ideje kako bi ih falsifikovali i podredili lukrativnim interisima dvije, danas, u smislu vidljivosti, najpoznatije crnogorske familije. Ovo familije nema veze sa srodstvom krvnim, ali ima svake u sicilijanskom smislu tog pojma. O svemu velikom, a uradjenom od strane LSCG , u hiljadu brojeva slavljeničkog nedjeljnika naći ćete vrlo malo i do 1997-me uvijek utopljeno u bevandu ”brojnih”, do duše registorovanih, a faktički fantomskih organizacija ili pojedinaca, a od 1997-me biće to najpodlije zarivanje noža u leđa, sve uz osmjeh, podgurkivanje i namigivanje mafiji, a brateee, kako mu ga saših…

    Koliko je liberalnu stvar lukavo razvodnjavao i ukrivao, pa onda udarao ”Mionitor” u medijskom, tako je u političkom smislu istu stvar odrađivao nendmašni free rider u licu SDP-a. Ne treba biti posebno domišljat pa dosanjati: na što bi ličila danas Crna Gora da su ideje koje je iz teških okova dvije diktature svojim permanentnim i beskompromisnim akcijama upravo oslobodio Liberalni savez , dajući im krila, da su, te ideje o kojima je riječ, kojim slučajem iskreno preuzete, a ne ukradene, i da se na njihovoj implementaciji predano radilo na dobrobit svih ljudi u Crnoj Gori.

    Uporno sam poručivao progoniteljima: uzalud vam je trud, Liberalni savez je neuništiv jer je građen: čistom ljubavlju prema Crnoj Gori, prema svim njenim ljudima, muškarcima i ženama, prema svakom njenom šumarku, brdu, proplanku, rijeci, planini, jezeru, moru, modrom oku, cvijetu, pčeli, ribi, oblaku, crmničkom vinu, lješanskoj rakiji, kačamaku, kastradini, raštanu, ribi na gradele, pršuti, livarskom i njeguškom siru, maslini, krapu, ukljevi, maslinovom ulju, delfinu, ognjištu, guslama na zidu, munji, oblaku, eno baš onome što je jutros kao bijeli kruzer privezan za vrh Lovćena, suncu i noći zvjezdanoj, a čini vam se da svaku možete ubrati…dodajde što hoćete, recite Durmitor, kažite Visitor, zapjevajte Rumija, zaigrajte Tara, sričite Morača, ređajte, ređajte, dodajte i jelene bijele ako ih među vama ima pa ih zavolite, e to vam je to, plus: srce u grudima!

    Ništa, osim da su hajkači, progonitelji nikad nijesu razumjeli. Njihova stvar.

    A moja je da kažem: hvatali su neuhvatljivo.

    Toliko o “slavljenicima”… ”

    Dalje – ako je ovo prevara – samo neka smo zdravo i sa i bez Crne Gore i njenih brda i dolova, njenih punih i praznih džepova i još praznijih i punijih obraza i duša, i to po hiljadu puta!

  85. @geto
    Sve floskula do floskule.Tanko,providno…neuvjerljivo!Pitas ko sam ja?Nisi shvatio?Reci cu i to:Ja sam neko ko je za tebe svijet izmislio.Pljujes na moje rijeci?!Pljunuo Slavko na Kovaca pa postalo moderno?!Al’ me vazdizes!Bas sam polaskana!
    Nego znas li ti uopste sto je bloger?Blogovati?Ovo je blog i ja sam bloger koji ovdje bloguje.Za tebe je moje blogovanje:bavljenje politikom?!Ma nije ,jadan ti.Ja sam ovdje da razmjenjujem misljenja,a i stavove ponekad.Da bih bila od tebe postedjena ja treba da cutim kad ospete ti ili @geto ili vas @safet(ha-ha-ha,kako ste providni) po nama kojima je krivo sto ste tako sirovo napali Muslimane koji nisu glasali LSCG(bogami poodavno je to bilo).I da ti dam jedan savjet(iako ga nisi zasluzio):Ne koristi izraz “posteni Musliman”.Raspitaj se ko ga je i zasto koristio u proslosti.Sjedni,jedan!Ako se pojavis na popravnom i tu cu da te oborim,neznalico jedna!

  86. daliborka
    daj bože da ima još nekoga protivnika kao što je perović,dje bi nam bio kraj.
    sjećam se jedne reportaže iz 1989 g. o crnoj gori…
    ..u najvećoj knjižari u podgorici ne možete naći niti jednu knjigu o crnoj gori…koliko ih sada ima?i od tada sve što je trebalo reći na glas slavko je rekao.
    u svijetu se prema takvim ljudima odnose sa respektom,a kod nas (?)…

  87. Zelio bih nesto napisati , ne bojeci se cenzure jer na ovom blogu od pocetka pisem kao Fenix.
    Vidim spominju se muslimani, albanci, bosnajci , crnogorci , bokelji i ostali.
    Jedno morate znati, drzavu su na referendumu donijeli upravo Muslimani, Albanci, Hrvati. 185 000 je bilo protiv samostalnosti Crne Gore.
    1918 , nakon Podgoricke skupstine kad je Crna Gora izgubila nezavisnost i kad je Kralj Nikol I napusti CG, rekao je Serdar Janku Vukoticu ,, Ako uspijes okupiti Arbanase i Muslimane ja cu se opet vratiti u Crnu Goru ,, Naravno nista od toga nije bilo.
    Znaci izdao ga je sopstveni narod, pravoslavni, misleci da ce bolje zivjeti u Kraljevini SHS. Zeznuo se i narod, i njegovi tadasnji prvaci. Izgubili smo tradiciju , izgubili identitet izgubili drzavu , jer mi ni danas ne znamo sta znaci drzava.
    Sta je poenta teksta, nazalost u CG narod nikad nije znao sta se radi, kako, zbog cega jer mu niko nije ni govorio, bio je izmanipulisan, zastrasen, bilo mu je zaprijeceno, tada da nece dobiti dzak brasna a danas da ce ostati bez posla, pomoci , bez hljeba.
    Od samog pocetka sam pisao da svaka vlast dodje i prodje, za sobom ostavi svega i svasta ali niko se ne zapita, koji je ovo vijek, koja godina, i da li su neke price utemeljene na istini.
    Naravno da nisu, gospodin Perovic ( ovo je moje vidjenje ) pokusava prenijeti, prepricati koliko toga se desavalo mimo nas, koliko smo bili nemocni i koliko su se velike igre igrale. Bilo je tesko sacuvati glavu na ramenima, i od pozicije i opozicije. A prisjetite onu su tada bili zajedno , pa i danas su, samo su se podijelili, rasporedili i niko od opozicije ne zeli da preuzme odgovornost nizasta. Zato i ne bojkotuju izbore, pa sto bi, pare se dobiju, potrose, snimi te TV . To prolazi kod naroda, gledaju ga, lijeci svoj kompleks i tako u krug.
    I sta sad sam opet napisao narucenu pricu, sad sam opet za nekoga pisao. Ma dajte, smirite strasti, budite malo svjestni , gdje zivite, kako zivite i skim zivite.
    Manjine su zdusno bile za drzavu, a kako ce se odvijati situacija vidjecemo. Mozda bas onako kako niko nebi zelio, opet nekom krizom, opet nekim pravima, opet atakom na teritoriju.
    Uhvati me jeza kad se sjetim novine New York Times sa slikom definitivne karte bivse Jugoslavije, cini mi se negdje devedesetih.
    E zato nama treba lider, koji ce umjeti i znati sacuvati nama najdraze parce zemlje CRNA GORA !

  88. Zbilja je i jadno i bijedno da se oko života
    700 000 ljudi (a ne nečeg drugog!, nikako ne nečega drugog!) vodi ovako nakaradna kaskada problematika i bolesti. Što bi zaboga radili da nas ima više?! Trulež napravismo od jasnih i jednostavnih pitanja. Mišljenja naših glava i poglavara ! BLAŽENSTVO. Najbolje da izmislimo još jedno pet – šest dnevnih listova na ovaj broj stanovnika pa svi u glas: Živjela Crna Gora na papiru!

  89. Ne razumijem vas komenter Daliborka , da li vi vidite koliko neki sa toliko mrznje, pakosti, zlobe prozivaju i kazu da za nekoga pisemo, neka udba, neka spijunaza. Ma dajte okanote se vise toga, daj malo ohanite , jer to je bolest !
    Samo sam htio napisato ovo i podijeliti sa vama

    S postovanjem

  90. Feniks,
    niti znam ko je udba od poštovanih nikova, uključujući i tebe, niti me zanima. Ako joj slučajno treba pomoć u dopisivanju moga dosijea, evo ja im najbolje mogu pomoći. Jedno je sigurno: otrovani smo politikom. A to koliko smo otrovani politikom i njenom ekonomijom (u smislu interesa) možemo svi vrlo dobro da vidimo a da i ne izađemo iz sopstvene kuće jer nam je sva bolest sa svim društvenim presjecima ispred nosa. Pa pošto svi sve znamo o svakome i pošto apsolutno ne podupiremo ništa dobro što je učinjeno ili dato, niti se sjećamo što to bješe (ah!), niti nam je stalo da se prisjetimo, ako je i ostalo išta od toga Dobra, onda umjesto kapa dolje (ne provociram ničije izjave) mogli bi svi koliko nas je (700.000), da malo spuštimo glave dolje jer stvarno ne znam kojim to riječima treba da se pokaže koliko nam nije stalo ni do čega i koliko ne zaslužujemo ni ono što smo dobili i koliko je još jadnije što mnogi misle da su oni ti koji to daju. Koga je više briga za Crnu Goru kad je prva briga ta koja je primitivno usmjerena na to kako dokazati da sam recimo ja a ne ti u pravu (naravno ne zbog čistine ni istine nego zbog mene ili tebe), kako hijenski prevoditi žedne preko vode, kako se još malo zavući u komplikovana i kompleksna dranja kože i kako moderno, savremeno i napredno osakatiti preostalu istinu. Guba, to se tako zove Feniks – sopstvena guba ili u prevodu: u sve mi diraj u bolest mi ne diraj! jer naši istančani ego mehanizmi uz društveno-političku važnost i socijalnu svjetlost nemaju boljih ni dostojanstvenijih priznanja od takve publike.
    To je nama naša zemlja dala! Ojha!

  91. Apsolutno se slazem.

  92. Gdjo ili gdjice Koprivica,

    znam da biste ovaj blog otvorili bar pedeset puta i ne biste oka sklopiti nocas ako vam ne odgovorim, pa da vam olaksam i da vas postedim, jer postajete cak i simpaticni sa svojim glupostima ha, ha.
    A treba, kako da ne treba, da budete polaskani sto mi je merak danas da sa vama malo dangubim. Da vi umijete bar floskulama mozda biste bili “laksi” za dalju komunikaciju, ali ne umijete osim lazima srocenim prostim, i u vr’ glave sa dvije rijeci prosirenim recenicama (da ne izostavim- besmislenim ). Ne zamjeram naravno.
    Nego znate li zasto je ovo drustvo dospjelo na ovako niske grane? Najvise iz razloga sto su neznalice poput vas zauzele sve u ovoj drzavi, a pretpostavljam da je slicno i u okruzenju. Neznalice brinu o ekonomiji, sudstvu, policiji, vojsci, obrazovanju i svaka bitanga koja ne vrijedi ni pisljiva boba danas je dobila priliku da zajase na grbacu ovog nesrecnog naroda. Po nesposobnosti se i biraju, ali narod je trazio pa neka i uziva dok se ne osvijesti, a sto cemo sad.

    Nego neznalica to jest u ovom slucaju vi, mene uz znak pitanja, nedje i u kombinaciji sa znakom uzvika (pohvalno) pita znam li sto je blog? I neznalica poput vas kaze da je bloger i da odje bloguje. Da znate sta to u stvari znaci, shvatili biste zasto je cutanje nekad zlata vrijedno. Ali vi ne znate, pa bi dobro bilo da naucite. Odje smo i ja i vi prolaznici, posjetioci i neko ko komentarise tudji blog, sto vas vasim bulaznjenjem svakako ne cini blogerom. Eto ovo je cisto iz dobre volje da izbjegnete neko buduce bukanje i glupiranje, kako znate nesto, sto ocigledno ne znate.
    Svidja mi se vas “stil” i ovo “obaranje” na popravnom. Da nijeste zalosni uspjeli biste nekom i da budete smijesni. I opet podmecete pa mastate o nekom mom “sirovom” napadu na muslimanski zivalj, ali ovaj put dodajete sto nije glasao LSCG (???), a samo ovih par rijeci vise, a kojima se otkrivate, govori i vise nego sto ste mislili o tome zasto ste vi prisutni odje (Biljana Koprivica iz Sarajeva, veliki postovalac gospodina Perovica-ma hajde nemojte kaz’ti). Pronasli ste ga “nedje” taj moj “napad”, pa se sad sa njega ne biste skidali u bar jos dvadeset komentara, pokusavajuci da me denuncirate, ali nikako da se dotaknete istine koja vas ocigledno zulja, a za mene je jedino bitna u ovom poigravanju sa vama: pojasnite brojke u mom komentaru iznad:
    Da li zrtve u ogromnom i sokantnom broju glasaju za svoje dzelate ili ne?
    Nervozno pojacavate tempo, srljajuci u ono sto je toliko ocigledno: nijeste spremni da pricate o istini i odje ste samo jos jedna budala vise u prolazu koja pokusava obesmisliti i tekst i bilo kakvu korisnu pricu ispod njega. Slucajeva, kao sto ste vi, odje se izmijenjalo na pretek i sto je najsmijesnije svi su na istom fonu ubijedjeni da su Bogom dani da savjetuju liberale sta i kako, ali cudno niko od tih “savjetnika” nikad nije bio ni “l” od liberala. Cak, kad posle par nokauta u komunikaciji razbistre glavu, po pravilu pokazu svoje pravo lice i sa najdubljeg taloga svojih namjera izvuku ono sto je jedina i prava poenta price.
    Takve kao sto ste vi gdjo ili gdjice, ja na svakom “ispitu” sazvacem za tren, i ispljunem u tren, i mislim da vam je to i vise nego jasno. Oduzite li jos ceka vas krose. Bolje da ste spustili rukavice u prvoj rundi, jer svaka sledeca ce za vas sigurno biti pogubna. 1,2,3,4….Baj, baj.

  93. Fenix,

    osoba pod nikom Petra vam je u jednom komentaru izmedju i ostalog uputila i ovo: “… pa ti i glasno kasljanje smeta kada nesto pokusavas, a da ni sam ne znas sta…”
    Ne shvatam vas kao zlonamjernu osobu, pa nemojte ni vi mene, jer nemam namjeru da se i sa vama nadgornjavam zamorno je. Posto procitam vase komentare nikako mi nije jasno, bas kao ni Petri, zasto u njima nijeste precizniji. Evo na primjer koliko se sjecam onog sto ste pisali, vi ste za promjene svega i svacega sto je ok, ali nikako da prevalite preko ovih tipki, a posto ste na ovom blogu svakodnevno, da li je Slavko Perovic taj covjek za kojeg mislite da bi te promjene i nosi. Tu mi nekako zakazete. Uvijek pisete i kako treba neko ovakav ili onakav, kao da ga cekamo da sidje sa nebesa, a nikako da jasno kazete ko bi to mogao biti i postoji li za vas taj uopste? Cak mi se cini da ste me nedje nasmijali komentarom (izvinjavam se ako nijeste vi u pitanju, a ipak nedje mislim da jeste, muka mi sad da se vracam unazad) u kojem kazete da imamo idejnog lidera i da nam je sad potreban neko “mladji” ko ce te ideje i da sprovede u djelo. Ako su ovo vase rijeci i ako ja ne permutovah nesto razradite mi ovo malo, ako vam nije tesko, cisto da pokusam da vas razumijem. Pozdrav.

  94. Evo samo prije 12 dana sam zapisao na Notebook Slavka Perovic ovo, pogledajte . November 1, 2010 at 00:24
    Zaista nemam ni ja namjeru da se prepucavam, ali cini mi se da sam jasno rekao da u gospodinu Slavku Perovicu vidim nekog ko bi trebao da bude neko ko ce povesti Crnu Goru drugim putem. Nikad se nebih ni pojavio na ovom blogu i nebih pisao da tako ne mislim.
    To sto neki kazu udba, spijun, po naredjenju ,za mene je to postalo smijesno. Ne pisem ni po cijem diktatu !
    Ne smatram sebe naj pametnijim ali prosto svakom covjeku se nametne da nesto zapise, za sad a ukoliko to ne mognem javno i reci uskoro rekao sam da cu napustiti Crnu Goru koja ce mi ostati samo u lijepim sjecanjima. Ne zato sto sam nemocan il sto cu biti nemocan , vec ukoliko se ne pojavi onaj ko treba apsurdno je gubiti vrijeme i dane u muci, krpljnju od prvog do prvog i baviti se politikom iako mozda nijesam za to. Ko ce ga znati.
    Ukoliko pazljivo pogledate komentare vidjecete da sam neko ko zaista zeli dobro sebi pa tako i Crnoj Gori. Jer ovo je 21 vijek, dolazi 2011 kao godina promjena.

  95. A to za idejnog vodju i da nam treba neko mladji ja nijesam pisao, mada mozete i to provjeriti, ovo govorim bez sarkazma.
    Ne vjerujem da sam bas toliko pogrijesio. Mozda sam rekao da treba podrzati gospodina Perovica , i sad ponavljam , javno ga treba podrzati , ma koliko to nekome izgledalo nemoguce . MOGUCE JE !

  96. @geto,
    (a pretpostavljam da je…) ovaj tekst u zagradi je iz tvog post-a.Ima gruba pravopisna greska.U tekstu ih ima jos pa ne bih s tobom o sintaksi.
    Ne bi lose bilo da pokusas(ako je to moguce) da sredis nekako da se izbrise ono sto si napisao,a sto sam ja napala.Onda nastavi da se peres.
    A sto se tice krose-a,shvatila sam te vrlo ozbiljno.Ti bi mozda zelio da ostavis utisak energicnog,nepomirljivog borca,ali ti si po prirodi
    NASILAN.Ovo sto si rekao ja ne shvatam u prenesenom znacenju.Ja sam zensko i citav zivot sam izbjegavala nasilnike.Vjeruj mi da sam te se uplasila.Vraticu se na ovaj blog kad primjetim da tu vise nema tebe i tebi slicnih.Ja sam se predstavila imenom i prezimenom i sad se kajem.Ovo je zemlja u kojoj nema Boga,nema pravde i ne treba mi nevolja ni od koga,akamoli od onih kojima sam se divila do prije nekoliko minuta.Uopste se ne stidim toga sto se plasim takvih kao sto si ti i tvoj trabant @Che.Napisala sam nedavno da sam navikla da me na ovom blogu okruzuju dame i gospoda.Napadali su me na ovom blogu i prije tebe i tebi slicnih,ali ne psovanjem,vulgarnostima i prijetnjama.Dakle,jos jednom ponavljam,shvatila sam te vrlo ozbiljno!

  97. Biljo bona,
    sto pobjeze k’o kakva grlica, samo zbog nekoliko, malo jace srocenih recenica nika “geto”, od tvojih i ne bas lakih verbalnih udaraca.
    Zar ti sama ne rece, da se politikom ne moze baviti niko, ali ni raspravljati o njoj, ako nije u stanju progutati krastavu zabu u pet sati u jutro,(ne znam da li to rade dame i gospoda iz tvog okruzenja, ali ako rade, jao njima),a ti na samo nekoliko pismeno jacih izraza od tvojih “damskih”, “geta” proglasi nasilnikom i pobjeze.
    Pronasla si veoma proziran razlog za pravdanje tvoje nemoci da se upustis u polemiku sa nekim ko je dosta jaci od tebe na PERU, a ne u RINGU i ako sam ja misljenja, da nijesi bas ni ti maciji kasalj kada su udarci rijecima u pitanju, naravno u tvojoj “pero lakoj” kategoriji.
    Treniraj Biljo, pa kad se odlucis na povratak na ovaj blog, budi spremna i usmeno i pismeno. Usmeno za gutanje zaba, a pismeno za sve one sa kojima se upustis u temu za koju nijesi dorasla.

  98. Fenix,

    zahvaljujem.

    Biljo,

    Izgleda da sam ipak u pravu kad sa osobama poput vas komuniciram vrlo pazljivo, pazeci da vas, upravo vasim, a ne mojim rijecima, navedem do povrsine dje je led tanak, a dje vi proklizate u hladnu vodu i ne pokusavajuci da se izvucete. Vas utisak koji ste iznijeli je ogledalo i vasih rijeci i vasih namjera. Uporno zaobilazeci odgovore na moja pitanja, pokazujete jos jednom da nijeste dostojni komunikacije, jer vi ne polemisete sa stavovima, vec iznova insinuirate i podmecete. Problem u ovoj razmjeni rijeci izmedju mene i vas je to sto vas ja bez ijedne uvredljive dovodim do prave i to vase istine. Zadnjim komentarom ste otisli jos dalje od onog pominjanja LSCG-a, pa se iz Sarajeva preseliste u “ovu” zemlju za koju kazete da u njoj nema ni Boga ni pravde. Biljo, ili ste u Bosni ili ste u Crnoj Gori, odlucite se vec jednom! Ako ste se predstavili pravim imenom i prezimenom, vjerujte da mi ono ne znaci nista, dok god vi bjezite od onog sto vas ja pitam, i sto bi ovu raspravu povelo do nekog cilja. Svoju “nasilnost” prema vama cu vrlo rado obustaviti cisto da vise ne ispadate smijesni pred ljudima koji ovo citaju, jer da ste i u cemu u pravu, pogotovo kad je ta moja “nasilnost” u pitanju, neko bi vas vec uzeo u zastitu. Podmecete mi odje nekakve “saveze” sa ljudima pod drugim nikovima, i nevjesto preskacete da nijeste vidjeli ovo: “Cak, kad posle par nokauta u komunikaciji…”
    Sad svoju nemoc prebacujete na neke toboz stvarne prijetnje i napade koje cisto sumnjam da je iko osim vas procitao i u jednom dijelu mojih komentara i shvatate me odjednom vrlo ozbiljno. I treba da me shvatite tako. Mozete bjezati od istine, ali od nokauta (u komentarima naravno) necete moci, dok god se sluzite lazima i upornim izvrtanjem mojih rijeci, sto je posle vaseg zadnjeg javljanja i te kako ocigledno. Opet vam ponavljam:1,2,3,4… i ne budite uporni, vec neka vas neko ko vam je u blizini polije malo hladnom vodom. Progutajte u zoru onu krastavu zabu koju pomenuste, nadjite na koji mjesec dobrog naglasavam politickog (jer vama izgleda sve treba naglasiti) sparing partnera, pa nece biti potrebe ni da se plasite sljedece runde sa mnom. Sve najbolje vam zelim.

  99. malo muzike za udbu, kos, cia-eu, fb, fbi, itcd…
    i sami znate, balkanska kaljuža podnosi sve i svašta ! pozdravi i čestitke!

  100. Niko ni rijeci o aktuelnoj pljacki:
    KAP gubitak za 9 mjeseci 40 miliona
    Akomulirani gubitak 400 miliona
    Dugovi 490 miliona

    Boksiti za 9 mjeseci 12 miliona
    Akumulirani gubitak 110 miliona
    Dugovi 100 miliona

    Total
    za 9 mjeseci gubitak 52 miliona
    akumulirani gubitak 510 miliona
    Dugovi 590 miliona

    Dubioze u totali 1700E po glavi od babe iz andrijevice do makanjice u baru i od radodajke sa trga vektre do penzosa sa zabljaka.

  101. Nab, ti si zaista pun obzira prema drugima. Zaista, pun si obzira.

  102. “Možemo se dogovorit.” tako kažu šefovi sa Rimskog trga čini mi se… A i iz KAP-a.

  103. Gospodine Peroviću,
    Slavko,
    oko čega nam se najbolje dogovarati, znate li?

  104. Vi odlučujete, Slavko. Domaćinski. Isto, kao što i neki od nas, tako, gostuju.

  105. Oko formi ili oko sadržaja da se sporazumijevamo? Mislim da smo u nedoumici još uvijek oko toga pitanja.

  106. Samo da mi je jednom jos osjeit miris trga od ORUZja.kralja Nikole ,Slobode miris cistih lijepih nasmijanih lica pjesme ljubavi!!!Govora tvojih Shale!!!!Slobode koji si nam davao!!!!

    Pridruzio bih se ovog momenta ljudskoj velicini Miroslavu Miru Vickovicu.Dao bih svoj zivot na otocastvo kao sto ga je on dao za nas-slava ti i hvala Miro pocivaj u miru i slobodi mi to necemo nikad imati dok ti se ne pridruzimo!!!!

    A dje smo i sto smo!!???Mozemo li se pogledat u oci Shale??Ti daleko a Miro visoko…((((((((((((((((((((((dusa me boli ne mogu vise mora se ici(((

    oprosti Shale to mi je na srcu ti razumijes
    100%
    onogost6.7%

  107. Svi mislimo da smo upravu i da pisemo najbolje sto mozemo. Ali nekako kad procitam neke komentare vidim da razvodnjismo temu ovog bloga totalno.
    Budimo jasni, precizni, doreceni, iskreni, jer vrijeme prolazi a i sjednik za kompijuterom nije vjecnost.

  108. kakvi su CG intelektualci,cast izuzecima ,napadali su onaj rezim a jedva cekali da se docepaju kakvih pozicija u vlasti ,i docekali mnogi ,mada mislim da nikad nisu bili protivnici vlasti bili su samo dobri glumci i nista vise .Slavko znam mnoge da nebi bili niko i nista da se nisu slepali uz Lscg ,mi smo od njih napravili “velike i uvazene licnosti”obukli su odijela namirisali su ih dali su im stanove ,dobra kola ,i eto velikih licnosti,znam neke sa kojima smo se sprdali sad su oni velicine ,i kad ih neko sretne iz Cetinja pitaju:kako se zivi u Ct sto se radi ,sad se oni sprdaju sa nama.Evo prije neki dan je bio dan opstine Cetinje ,i bas na taj dan su krpili rupe po ulicama ,a proslavu su organizovali u sportcki centar u hotel Zicer ,jer je hotel GRAND zatvoren a radnici otpusteni kuci ,e to je njihov odnos prema Cetinju ,obecavali su i taj dan sve i svasta mada malo manje nego prije ,a vozni park zvanica je bio kao na dodjeli OSCARA,i sreca sto je to bilo po danu jer sumnjam da bi se snasli uvece trebale bi im baterije.i na kraju nesto sto mi najvise smeta ,unistitelji Cetinja koji su sad ministri ostale neznalice u vladi,sto je najinteresantnije ,skoro svi zive i rade u PG ali zato su svi na biracki spisak u CT ,pa kad je tako lijepo u CT sto ta gospoda ne dodju u CT i zive i dijele ovu ljepotu zivota sa nama, pa zato predlazem da naprave zicaru od CT do PG mozda bude prije gotova.


Leave a comment

Categories