Posted by: Slavko Perovic | February 23, 2009

DNEVNIK, 23. FEBRUAR 2009. godine

Pročitah intervju sad već osamdesetpetogodišnjeg Ante Markovića, potonjeg jugoslovenskog premijera. Sjajan intervju, kao što je sjajan i njegov autor.

Marković je dan-danas mlad, vispren, brz, inteligentan, pametan, hrabar, o časti da i ne govorim.  Bio je sve suprotno od onog što je predstavljalo kompletno rukovodstvo ondašnjeg, pogotovo današnjeg depeesa kao biološkog i “ideološkog” sljedbenika onog pučističkog i džemperaškog savezakomunista , onih mladih, lijepih i pametnih koje Miloševićeva policija posadi na vlast u Crnoj Gori,  anonimuse koje niko u Crnoj Gori nije znao dok ne zasjedoše u fotelje kao nova vlast.

Što se “poznatosti” tiče, sjećam se, za poptredsejednika ondašnje Skupštine Crne Gore bijaše izabran antibirokratski revolucionar, ondašnji student druge ili treće godine nekog momišickog fakulteta, današnji poslanik SDP, Ivan Brajović.

Bijaše izbor nekih novih sudija Ustavnoga suda Crne Gore, bijaše TV izvještaj, možda čak i prenos. Gledam malađanoga Brajovića u nekom žutom džemperčiću, a pred njim, kao poptredsjednikom, u stavu mirno nove sudije Ustavnog suda, neke izanđale “samoupravne” drtine, polažu zakletvu.

Gledam i ne mogu da vjerujem da mu niko od njih ne priđe i opali šamarčinu od uva do uva, ako ni zbiog čega drugog, a onda zbog tog džemepra…

To je bio moj unutrađnji naboj prema tim mladim starcima koje je izbacila bujica  antibirokratske revolucije

Ali, sve sam shvatio kada sam, kao statusom još nepriznati opozicionar, postao posmatrač u toj istoj skupštini, pogotovo kad sam vidio novi “delegatski” sastav izabran nakon decembarskih “izora” devedeste: lutke koje poslušno dižu ruke, glasaju, usvajaju zakone, glumataju, lažu,  kao izgoreše za Srbijom i Srbima! A bijahu, kao i danas, samo važne fotelje i sve što one mogu priskrbiti. Niko se nije zastidio krađe koju su sprovele upravo sudije na svim nivoima, sudije u čijim su rukama bile ondašnje izborne komisije.

Bit “kampanje” savezakomunistacrne bila je u poruci tada  mlađanih Bulatovića, Đukanovića i Marovića kako će oni, uprkos padu Berlinskoga zida, padu Čaušeskua, Jaruzelskog, Honekera, Živkova, Husaka, uskoro i Ever-Hodze, uprkos potpunom slomu komunizma u samoj Rusiji, kako će ama baš oni, herojski i  za inat ostati vjerni komunizmu, jer je Crna Gora u majčinoj utrobi komunistička i tačka!

Đukanović će čak ponuditi da se o “pitanju” treba li uopšte Crnoj Gori višepartijski sistem ili ne, raspiše referendum!

To je bio podiok koji je označavao stepen političke besvijesti, ali i prirođene pokvarenosti crnogorske, besvijesti i opake demagogije u glavam tih mladih, i kao školovanih ljudi.

Dvadesetogodišnja praksa pokazuje da je Đukanović od komunizma naoko hitro odustao, ali ga  kao model jednopartijske nasilne i nelegitimne vlasti, nikad nije ispuštao iz ruku pa će njegova bivša ratnohuškačka, odmah zatim mafiokratska “stranka”, njeni uljezi pod raznim imenima vremenom novostvorenih stranaka, nevladinih organizacija, kompanija, elektronskih i drugih medija, judidžija, intelektualaca “ i “analitičara” čvrsto zadržati u čeličnom zagrljaju vlast pa time i  Crnu Goru sve do danas , sa odličnim izgledima da taj stisak potraje još koje destljeće.

Tako, podsjetimo se pokojnog Marxa, jedna apsolutna manjina brutalnom beskrupuloznošću ugnjetava većinu, zatamnjujući joj izglednju budućnost, čupajući joj pluća, prebijajući joj , kao u guslarkoj pjesmi, i ruke i noge, vičuči na sav glas ti si moj rob i to je prirodno stanje!

Ne kaže zaludu Prvi dvorski analitičar, Srđan Darmanović, nekad, takođe, u Markovićevom pokretu, kako je DPS izrastao u prirodnu stranku za koju su ljudi, eto, navikli da glasaju u Crnoj Gori. DPS je postao prirodan kao Durmitor, Prva banka ili Zavala…

Ono što na neki način relativizuje ovu strašnu odgovornost klike, neusporediva je činjenica da su Crnogorci, mahom dobrovoljno, pod raznim tričavim izgvorima, prihvatili da budu ovako polomljena ropčad, da postanu mizerne sluge uljezima u sosptvenu kuću.

Tako to i danas izgleda, a bilo je neophodno da se ispriča, kako bi se vratili na Markovića, a zapravo, na vječitu temu, kukalu nam Crnu Goru…

Marković se pojavio kao dokaz činjenice kako se  je u onom sistemu, Titovom, negdje, u dubljim slojevima, ispod onih poltronskih, površinskih segmenata sistema , “kadrova” zainteresovanih za privilegije i položaje, ipak moglo naći ljudi prepunih  znanja, sposobnosti i nadahnuća, neiskvarenih , nego nadahnutih mišlju da nije sve izgubljeno, patriotski motivisanih  idejom da se zemlja može reformisati. Takav sloj je nastajao zahvaljajući prijetvornoj, ali ipak otvorenoj Titovoj Jugoslaviji. Mahom je školovan u vodećim, starim jugoslovenskim univerzitetskim centrima sa tradicijom, u kojima su se mogle, bez veće opasnosti, akceptirati ideje suprotne ideloškom komunističkom jednoumlju. Moglo se putovati, ali i školovati u inostranstvu, mogla su se raznmjenjivati iskustva. Nailazilo se na takve ljude u raznim institutima, u diplomatiji, na faklultetima, u firmama, bankama, ali teško, ili skoro nikako na mjestima gdje se odlučivalo, ili bitnije moglo uticati na strateške pravce razvoja. Takva mjesta su ostajala carstvo za crvenu poltroneriju sa, uglavnom, boračkim ili udbaškim stažom ili pedigreom.

Marković je, iznenadno, ali i u vremenima kada je nagrižena komunistička građevina već opasno škripala najavljujući stropoštavanje, došao na poziciju jugoslovenskog premijera prebogat iskustvom, krcat znanjem, oran za beskompromisnu borbu, postajući kormilar broda u kojeg je voda uvirala skoro sa svih strana, vjerujući da ga može dovesti do najbliže luke na temeljiti remont. Vjerovao je u svoj program kao posljednju šansu spasa, prosto je odbijanje njegovog programa predstavljalo neodgovornu ludost, raspad zemlje i mogući rat, retardaciju čitavog prostora.

Ispriječio se Milošević, dijete istog režima , sublimat njegovih najlošijh osobina i najgorih birokratskih iskustava, tehnolog  beskrupuloznog održavanja vlasti…

Neko će reći, Marković je poražen, nije uspio. Ja kažem drukčije, poražena je Jugoslavija i svi njeni narodi, ne nikako Marković, ali je Milošević, u nekom crnom smislu, “pobijedio”. Usput rečeno, niko kao Milošević efikasnije nije nanio više štete srpskom narodu u čijem je interesu navodno djelovao.

Kada danas razmišljam o Markoviću, sve sam bliži uvjerenju da je njegov plan o obnovi Jugoslavije bio brilijantan, ostvariv i moguć, toliko moguć da ga je jedna veoma moćna politička struja zagraničja, ona koja želi da na što duže staze odloži Evropi status političkog partnera, koja je želi zaustaviti na ostvarenom stupnju privrednog diva, ali i političkog bogalja, ta struja je licemjerno pustila Markovića niz vodu.

Kako god okrenete i obrnete, razbijanje Jugoslavije, pogotovu na onakav način, ekstremni je antievropski čin koji svoj produžetak nalazi u uzgajanju i “njegovanju” novonastalih balkanskih mafijaških režima  među kojima je crnogorski, pravi crni biser.

Markovića sam doživio kao iskrenog, nenadmašno šarmantnog, u duhu mladog, neizmjerno sposobnog, modernog i istinskog privrženika Jugoslavije, onakve kakva je mogla postati i zablistati nakon reformi. Imao je ideju i viziju, znao je kako, spriječen je.

Iz njegovog intervjuja izvire neupitna, suverena kompetentnost, odsustvo svake demagogije, stvaralački poriv, sposobnost da se koncentriše na bit problema, na njegovo rješavanje. Takvog čovjeka su crnogorske komične marionete i političke kreature nazivale svakakvim imenima, podmećući klipove gdje se god moglo.

Đukanović ga je uporedio sa mečkom u cirkusu zvanom SRSJCG, mečkom koja ide i igra pod prozore.

To je bila atmosfera onog doba uz nezaobuilazno “ustaštvo” i “vatikanstvo”. Dok je Marković pozivao na razum, Kostić je pozivao na oružje, na metke, Bulatović i Marović beskonačno su trabunjali, narod se naoružavao po partijskoj pripadnosti, crnogorski Crnogorci, Muslimani, Albanci i Hrvati postali su ciljem kreirane mržnje, luka Bar primala je tovare oružja za budući pokolj u Bosni, “novinari” se iživljavali, Vučurević Božo hajkao Crnom Gorom, a narod – uživao.

Odlučili smo da damo podršku Markoviću na oduševljenje članstva, aplicirali smo, kako se to danas kaže, za Markovićev blok i naišli na snažan otpor Ljubiše Stankovića, Srđe Darmanovića, Vujice Lazovića, Rada Bojovića, Miodraga Vlahovića i inih, uvezanih u Socijalističku partiju i nekakvu Jugoslovensku narodnu stranku, organizacije koje su postojale samo na papiru.

Optuženi smo za crnogorski nacionalizam, nazvani nacionalisitičkom strankom koja samo šteti ugledu reformskih snaga u Crnoj Gori, ah!

Otpore našem prijemu slomio je sam Marković. Podržali su nas barski komunisti, Stranka nacionalne ravnopravnosi i Demokratska alternativa Miodraga Perovića koja sama, ipak, nije pristupila kolektivnom članstvu reformskog aveza “pravdajući” se kako nije – stranka, nego “samo” alternativa! Kada smo pomislili da je stvar konačno završena, Stanković je načinio još jedan pokušaj da nas se ratosilja, ponovo pred Markovićem, ali ponovo nije prošlo.

Prema ovim naporima, bili smo ravnodušni. Iskreno smo stali iza Markovićevog programa i podržali ga bez obzira da li ćemo postati članom reformskih snaga ili ne. Kada smo konačno ušli uradili smo sve da kampanja uspije. I zaista, protekla je u znaku Liberalnog saveza ..

Kao što smo se pribojavali, Markovićeva je ideja poražena onamo gdje se on najviše nadao, ali kao i mi, strahovao. Poražena je u Bosni.

Jugoslavija je nezaustavljivo otklizala u krv…


Responses

  1. Jasno se sjecam dolazak g. Anta Markovica u Bijelo Polje. Tada sam prvi put i vidio g. Slavka P. Sjecam se i njihovog prolaska kroz novi park prema domu kulture i poklika jednog gospodina koji je pritrcao g. Markovicu sa suzama uzvikjujci ,,sirotinjska majko”. Iako samo djecak ne razumjeci sve to, ostala mi je jasna i upecatljiva slika tih ljudi, koje sam tada zavolio i dozivio kao spasioce svih nas i heroje naseg vremena. Zato sam od tada vjerno bio uz Slavka Perovica kasnije i njegov liberalni savez i kad je to bilo najteze u ratnicki raspolozenom Bijelo Polju.

  2. Sjecam se, drzali smo tada naljepnice Reformskih snaga, a gledali su nas kao Ustase. Tada nas je nesto i bilo, znali smo da se zemlja moze sacuvati (Jugoslavija), da treba ici u reforme (tranziciju), a sada ispade da ova olos na vlasti, koja je uvijek isla kontracivilizacijskim tokovima, vodi nekim evropskim putevima, a sve krimos do krimosa! … Neka ih, tako su htjeli, tako su ih pustili, takvi su i sako jos poneki glas slobodni se cuje, ali Crna Gora je mrtva.

    Kad je rat poceo (zajedno sa mladim, pametnim i lijepim), trebalo je CG od rata sacuvati, i ostale od nas samih sacuvati, da bude nezavisna, da bi se sjutra svi ponovo sreli na nekom novom Balkanu (sto je trebalo da znaci reformisan, integrisan, evropski, do danas vec artikulisan kao takav).

    Takav Balkan danas nije, zahvaljujuci svastocinstvima i zlu vlasti CG, kao i onih koji su takvu i tu vlast otvoreno i perfidno podrzavali, pocev od raznih projektovanih opozicionih lidera/stranaka, preko medija i, muka mi je vise cuti tu rijec, intelektualaca.

    Ali, neka, orlovi i rano i visoko lete!

  3. http://in4s.net/x/index.php?option=com_content&view=article&id=6420:nikoli-lscg-bio-saveznik-hdz-u&catid=58:cg&Itemid=181

  4. slavko,znas dobro kako u cg prolaze,progresivne,zdrave i ne fukarske politicke ideje.zasto je lscg bio meta svima,dps-u,snp-u,sdp-u,odnoso iskreno reci komunistima.lscg je bio nesto drugo,nesto sto je pruzalo ljudima nadu za bolju,ljepsu crnu-goru.dje nijesi morao da das meni 100e,da glasam,nego smo trpjeli sve i svasta sto smo bili liberali. zelio bih da se u nekim od sledecic tekstova,ako nadjes za shodno da se osvrnes malo o ex liberalima.koji danas blate lscg i tebe,da objasnis ljudima ko je jevrem,miodrag perovic,miko-milov zivkovic,krsto…kako unistise ljudsku cg.,tj. lscg.jer se jos pricaju price o tvojoj diktaturi,20mil.e.itd.jer svi glasaci lscg-a vide sto je to u stvari bilo.tragedija je da se zbog 10-ak ljudi,koji su se prodali,nestane nada da ce provedriti vise gore crne.mislim da bi to svima bilo veoma intresantno.jer je bitno objasniti,kako notorna laz postaje istina.puno pozdrava pa da se nekad vrnes u cg,da imamo koga pametnog slusati.e viva vero montenegro!

  5. DAVNO SAM JA REKLA DA IMAM OSJECAJ DA SE MILO I PEDJA NIKAD NIJESU NI POSVADJALI NEGO DA JE TO BILO FOLIRANJE.TO JE BILO JOS NA ONOM MITINGU “MI NE LJUBIMO LANCE”TADA JE I JEDAN MOMAK IZ NEKE SRPSKE STRANKE ZA PEDJU REKAO :OVAJ JE RODJEN PRIJE LISICE! UOSTALOM I POKAZALO SE KAKVA NAM JE OPOZICIJA,LISE LSCG,A SVE SA PRICOM SLAVKO SE PRODAO I POSAO U PRAG

  6. I ja sam detaljno procitao interviju g-dina Markovica.Svaka njegova rijec je na svome mjestu, kad malo vise razmislim o svemu u nazad sto se desavalo sa Crnom Gorom jasno mi je da “nasi” lijepi i pametni nijesu mogli pratiti sve te ljude koji su imali viziju kako uspjeti, i krenuti naprijed sa cijelom zemljom.
    Oni su prvi shvatili sustinu Crnogoraca i njihovo idolopoklonstvo prema svome vodji.Pogledaj te danasnje vijesti i bice vam sve jasno, ljudi koji su danas tu na direktorska mjesta ili u upravnim odborima nemaju ideju,viziju, oni samo znaju da plate 10% svojoj partiji, a za uzvrat i ako nista neznaju ostace tu gdje jesu, i misliti da su srecni , a na kraju kada bude kasno shvatice da su prodali svoju djecu jer nijesu imali svoju licnost, svoje dostojanstvo, da kazu:Ocu reforme, ocu da gledam u buducnosti da znam da sam i ja jedan dan zivio kao pravi Liberal

  7. Ante Markovic ce, nazalost, ostati upamcen samo kao jedna u nizu propustenih sansi naroda i narodnosti bivse SFRJ. Jadno i tuzno je sto i nakon 20 godina moramo da pricamo istu pricu, sto i dalje gledamo ko zna koji cin iste tragedije, sa istom postavkom na sceni…

  8. I… Ne mogu da se otmem utisku u kakvom drustvu zivimo. Koliko je kukavicluka svuda oko nas. Pa, kad ce se javiti ta crnogorska inteligencija, profesori sa univerziteta, dekani…, kukala im majka. Hoce li ikad osjetiti potrebu da odreaguju na prijetnje “deratizacijom” i “sudovima”, da stanu u odbranu slobode misljenja i govora… Makar da se solidarisu sa koleg(inic)om, ako nista drugo. Da li postoji ta kategorija u njihovoj predstavi zivota, osim kad je u pitanju cutanje, zatvaranje ociju…

  9. Slavko, poceo si da im smetas opasno. Slucajno pogledah link koji je ostavila Ksenija i vidim da su svoje boche igrache iz fingiranih ekstremistickih redova fingirane suprotne opcije poceli koristiti i protiv tebe.
    No neka, neka se vidi ko je ciji.
    Pozdrav i ne daj se u ime slobode pa i njihove!

  10. Kad sam prvi put cuo za LSCG imao sam 5 godina i nijesam ga volio, a ne volim ni kad neko pise kako mu je srce proradilo sa 3 godine kad je ugledao sunce reformskih snaga.
    Danas kada vec imam vise od 20 godina, volim da dodjem i procitam Vas blog gospodine Perovicu. Zasto? Ne zato sto mislim o Vama sve najbolje, nego zbog toga sto volim da cujem i druge price, razlicite od onih na koje smo svi navikli puno godina.
    Ako nekoga ne podrzavam politicki to ne znaci da ga ne treba saslusati, jer svaki covjek moze da kaze nesto lijepo i korisno, a Vi govorite dosta takvih stvari. Zasto Vas ne podrzavam? Zato sto ste politicar, ne volim politicare :).

    Gospodin Ante Markovic je bio sve osim politicar, koliko ja mogu da saznam o njemu, i samo zbog toga je svrgnut sa vlasti.
    Imam samo jedno pitanje za Vas, osjecate li kako taj covjek sa 85 godina i dalje siri neki pozitivizam i optimizam svojim resenjima, kaze da ima izlaza. Zasto Vi nama govorite da je sve skroz crno i da ce nas decenijama crniti? Zar ne bi bilo bolje da date neki savjet mladim ljudima koji su od rodjena optereceni nacionalistickim pricama, dajte nam savjet kako da se borimo za sebe.
    Mi nijesmo ni imali sansu da vidimo nesto drugacije u Crnoj Gori, a i Vi ste se u svojoj mladosti borili za nesto puni entuzijazma, elana i hrabrosti.
    Nama je oduzeto sve to, ubjeduju nas da prihvatimo sve kako jeste i da probamo da se uklopimo. I prihvatamo (kao sto vidite pisem pod pseudonimom, paranoja?).
    Znam, reci cete probao sam pa nijesam uspio, zbog malog procenta, ali mozda u tom procentu i dalje ima po neki covjek koji vrijedi stotine politicara?
    Previse sam napisao, izvinjavam se, vjerovatno necete ni procitati ovo :).

  11. prvo presmijah se na ovo za Ivana Brajovica…..a Ante nikad nije bio dobar politicar zato je i smjenjen tako brzo…on nije gledao hoce li se njegovi potezi nekome svidjeti vec kako posao treba da se odradi….a kako balkanci vise vole nacionalizam no ljeba da jedu ni ne treba nam bolje……..

  12. U ovom trenutku, nemam sto da kazem………., osim, da podrzavam svesrdno LSCG i mr. Perovica.

  13. Dulce et decorum est pro patria mori. –
    Slatko je i lijepo za domovinu mrijeti.

    DA ZIVIMO ”BOLJE” 🙂 😦 :] :[

    Tragedija ……………………..

  14. Zoig – budi nam lijep i fino dotjeran kad budes izlazio 29 marta da zaokruzis DPS. A nemojte nam se prestavljati kao demokrate, kako treba druge saslusati i ostala s….
    Maximus – Slazem se sa tobom. Drma strah fukarskim dijelom Crne Gore od LSCG i g. Perovica gore nego svih predhodnih godina i gore nego od kompletne sadasnje opozicije pa da su i svi zajedno i slozno. Vide ovaj ogromni potencijal ovdje na ovom blog i strah od naseg povratka.

  15. U sustini mislim da se opozicija mnogo vise plasi pisanja gospodina Perovica jer oni uopste nijesu opozicija, oni su jednako vlast kao i DPS i u odnosu na njih je DPS jos i dobar.
    Opozicija u CG je prva linija podbrane sistema, tek kad se oni savladaju onda se dolazi do jezgra tj. DPSa.
    Tzv opozicija kao i svi kvazinacionalni privjesci nemaju nikakvih sansi protiv LSCG-a. Sjecanje na LSCG je vec dovoljno za nihovu neutralizaciju, a kamo li rad.
    Zamislite kakvi su kad su se toliko uplasili jednog BLOGA, a onda pokusajte da zamislite koliko zaista ima slobode u CG…

  16. Ja mislim da je svima sad jasno koliko je bitno da lscg obnovi politicki rad u cg.jer bukvalno koju god stranku da glasaju,glas ide profiteru. lscg bi imao ogromnu podrsku,jer svima je vise dosta ovoga nasega folklora.dps-u jedno ne odgovara,da se sada pojavi stranka i covjek koga ne mogu kupiti,koja ce okupiti sve iskrene slobodne ljude,skoro svi simpatizeri i clanovi lscg-a ovo cekaju jer se sad vidi ko je miko-milov zivkovic,krsto pavicevic…i ostali ex liberali,pokazali su,ko su!evo dps prijeti mirjani kuljak,stvarno je zena genije i svaka joj cast!puno pozdrava slavko!

  17. ja Petre dijelim tvoje misljenje !I ja sam za to da se one nesrece jednom zauvijek poceraju metlom!!! Ali sto je jednom iskomentarisao Sasa Aleksic ;KAKO ???Ima li neko konkretan predlog KAKO??? A bar mi pravi LIBERALI znamo da to nije nimalo lako!!!Dok god je ziv MIKO MILOV ZIVKOVIC( citiram tebe) i njemu slicni to ce biti veoma tesko!!!!!!!!

  18. Pričao mi je otac da se devedesetih pjevalo po CG ‘Ante prevarante’. Da su mu makar dali šansu da nas ‘prevari’ i ekonomski oporavi,zaustavi rat,danas bi bili u EU,razmišljali o drugim stvarima,bili bi složniji,ne bi se društvo ovoliko izdiferenciralo…Bili bismo gospoda koja putuje svijetom,uvaženi u svakoj evropskoj i svjetskoj državi;putovali po regionu bez straha za bezbijednost. Bili bismo puno srećniji.
    A i ovi ratnici se pomamili…pa se prisjećaju ratnih dogodovština,tajnih pregovora samo njima znanim.Stalno iste teme. I tako idemo u krug…nikuda naprijed

  19. Ima knjiga u izdanju LSCG-a, ”Prevrat ’89”,
    ima to sve lijepo obijasnjeno, mada je nijesam procitao. (sem neke parole)

    A, oj, Slavko, a, oj, rise, Crnoj Gori povrati se …..

  20. Nadjoh nedje ovaj tekst, pa bi volio da ga prokomentarisete,… i mr. Perovic, ako moze komentar………

    ……da bas tako…i Slavko je samo nekada bio veliki…danas je veoma mali…na zalost…svoju sam mladost posvetio njemu i njegovoj borbi koja je bila i moja..znam stotine drugih koji su to isto uradili…danas je on daleko od CG, njegova djeca ….ne zivi disidentskim, isposnickim zivotom….vec potpuno suprotno…to svi znaju u ovoj CG….
    ….a gdje je veliki dio omladine? najveci dio njih jedva sastavlja kraj sa krajem…jedan dio je posao daleko od CG zauvjek …a sto cemo sa mrtvima? sto cemo sa onima koji su u medjuvremenu posli za uvjek?
    Nikada ni sa jednom jedinom rijecju ih nije pomenuo javno…nije im se zahvalio …ni zivima ni mrtvima….svi su bili topovsko meso…njegovih ideja….po cemu je on onda drugaciji od Mila ili Medojevica?

  21. “U, mama, da li znas, on je pravi mafijas/u, mama, kada znas, zasto ga glasas”

    &

    “Dobar dan, cika Slobo, je li kuci mali Momo”

  22. Ammar kako te nije sramota ovo da pises. Jesu ti to rekli iz LP-a?

  23. S.C. – ocigledno nijesi procitao kompletan komentar, a znas sta je najocitije uvijek: Oni koji ti najvise pricaju da su uz tebe, imaju razlog za to, da bi oprali ono sto ce uraditi na dan izbora.
    Zbog cega bi neko imao potrebu da na blogu postavlja srceparajuce komentare?
    Zar ne bi trebalo da odgovaraju i ljudi razlicitih misljenja?

    Razocaran sam zbog mnogih komentara, kako ovdje tako i na drugim blogovima, na snimcima sa youtube-a i tako dalje i tome slicno.
    Samo pljujemo jedni druge i to bez ikakvih saznanja, nego ajde malo da pljunem moram izbaciti danasnju normu.

  24. zoig….mlad si. postoje dva resenja.

    1. bjezi odavde. sto dalje
    2. uklopi se.

    trece nema. volio bih da ima nade,ali je nama i tacka,a vecina ljudi koja odje pise su je vidjeli i devedesetih,kad je crna gora bila okupirana i privjezak miloseviceve politike,kad su zivoti visili o koncu i kad se cekao samo znak da nas sve pobiju.
    tada smo imali nadu. danas je NEMA.

    POZDRAV

  25. Baklava, tekst od 3-4 komentara unazad nijesam ja pisao, niti ga podrzavam.
    Ali sam nasao ono nedje na internet, pa stavih, da vidim o cemu se tu radi. (na osnovu vasih reagovanja)……………..
    I nijesu mi rekli iz LP…….

  26. Povodom ucestalih, verbalnih, napada na ”bivse Liberale”, Mika Milovog, Miodraga ….itd…

    Trebamo zapamtit ono najbolje od tih ljudi, da su i oni muku mucili, zrtvovali se, bili rame uz rame sa nama, madjutim, nijesu mogli, ili htjeli, da tu borbu nastave, i sto, sto sad, nista…..
    Ne osudjuj mo ih, kao sto rekoh, ostavimo u sjecanju one lijepe uspomene na njih, ostalo pustimo niz rijeku zaborava…………..

    P.S.
    Nije me LP nacerala da ovo pisem, nego su drugi razlozi…….. :]

  27. Pustio bih ja to tako lagano,ali su na tako perfidan nacin unistili lscg,e to ne mogu pustiti lagano,a kamo li zaboraviti.jer sad su liberali tu dje su,po blogovima itd.boriti se mora,to je neminovnost,a bez lscg,vidi se da je obesmisljena do maksimuma.pozdrav za sve liberale!

  28. E ne moze Ammar to tako!!!Pustiti lagano niz rijeku!!! Ma neka!!! Liberali su visili na ulice da brane MIKA MILOVOG od onoga sto ga je nazvao POLITICKA PROSTITUTKA!!!Dobro mu je rekao a ja se nadam da cemo se ja i Miko sresti negdje u prolazu i da ce imati sto slusati pa neka to bude sva moja sramota!!!A toliko smo mu vjerovali!!!PI, PI, PI nemam za njega drugu rijec!!!I za sve bivse liberale isto no znate sto ljudi:Mile pare pa makar 50 ili 100 eurica!!!!!!!!!

  29. miko milov je mason a to mu je i sef,morao je poslusati velikog majstora,skoro sam bio u Zagreb kod prijatelja koji je takodje mason,posmatrao sam kad se spremao na sastanak za njihov ritual sa svom njihovom nosnjom i rekvizitima vidio sam im i dokumenta i pasos oni su druzina koja vlada svijetom,svi znacajniji ljudi u vladama bivsih ex su masoni inace ne bi bili tu dje su nas prvi covjek je mason jos od 96 g.Milosevic nije htio i zavrsio je karijeru,to je tako ziva istina sto bi rekao jedan nas novinarcic.

  30. vidji ammare,nepada tesko kada te neko tamo iznevjeri,obmane,pokusa prodati,pogazi sve sto je pricao.i na kraju unisti.ali brate boli bio je lider stranke,to je jedan od najfukarskijih djela.covjece on je pokusao da uvuce lscg na platni spisak dps-a!e nemoze bate!bolje nestati cojski,nego biti fukara 100g. zato slavko smeta opoziciji i poziciji,nije ka svi!e zato mu se spocitavaju svakakve gluposti,20mil,butici po pragu,kave s milom…samo da bi bio ka svi. sto ces cika milo,mi smo ti vazda slobodni bili!pozdrav braco,pa da provedri vise cg-a!

  31. “u hodu ka slobodi, saplicu se ljudski falcifikati. Ne postoji nesvijest, postoje samo kopije dirigovanog nacina tumacenja realnosti. Oni su vojska neslobode”
    Mudrac sa Kavkaza

  32. Ja sam izgleda ovoga čovjeka pobrkao sa nekim… Očigledno da mi nije drago čitat ovakve “komentare”, povlačim riječ.

    Dajte da nastavimo sa pričom, autor će već pobrisat suvišne komentare.

  33. Gospodine Peroviću,

    Bilo bi super kad biste napisali nešto o svojoj saradnji sa Markovićem. Bio sam mali kad je on bio premijer i, mada se izuzetno dobro sjećam blagostanja u kom smo živjeli to malo lijepih godina, nekako mi je on kao ličnost i dalje dalek… Vi ste ga ipak srijetali lično i imali neke kontakte sa njim. Da li ih imate i dalje? Nisam uspio da nađem nikakve snimke SRSJ u kojima se on pojavljuje.

    I dalje se teško mirim sa činjenicom da smo kao država imali takvu šansu i da su se naši krvožedni sunarodnici tako gadno ponijeli prema njoj. I da se niko još nije pokajao, makar ne javno, i ne od onih koji su nesumnjivo krivi. Kako onda da očekujemo ikakav pomak, kad su sve rane ostale, sve zle riječi i djela truju naš vazduh, nevina krv viče iz zemlje, sve dok ista ta zemlja ne proždre i njihove dželate i dok stid i kajanje budućih pokoljenja ne donesu neku novu nadu za neki bolji svijet…

    Do tad, ostaje da se sjećamo da smo mogli. I “gorki okus” što nam nisu dali.

  34. a mozda nesto i o danasnjoj medjunarodnoj zajednici,EU,kako g. perovic gleda na to da ta evropa kojoj su i liberali tezili i nadali joj se,danas ovako djeluje? tacno je,nijesu su nam oni krivi za ovo danas,ali… bice da su nasi jos namazaniji igraci. nada zadnja umire.

  35. sjecam se jedne situacije sa glasackog mjesta.Na dan izbora dolaze posmatraci iz evrope da nadgledaju izborni proces.Jedan je bio Italijan.Posto je predsjednik izborne komisije a ispred LSCG znao italijanski poveo se razgovor.Na pitanje zasto oni dozvoljavaju ovoliko nepravilnosti i zasto podrzavaju ovakvu vlast on je odgovorio da to uopste nije tacno i da njih biraju gradjani.Vas je problem ako oni mogu toliko da vas varaju,da zivite ovako kako zivite da se desavaju ovakve stvari,a vecina im opet da glas!!!To je onda vasa greska i mi tu ne mozemo nista!!!Ja se postovani PG slazem s njim.Nijesu oni toliko namazani koliko je,cast izuzecima, a posebno LIBERALIMA,ovaj narod glup !!!!

  36. za cetinjanku

    sve si u pravu.

  37. intet glemt; “I dalje se teško mirim sa činjenicom da smo kao država imali takvu šansu i da su se naši krvožedni sunarodnici tako gadno ponijeli prema njoj. I da se niko još nije pokajao, makar ne javno, i ne od onih koji su nesumnjivo krivi. Kako onda da očekujemo ikakav pomak, kad su sve rane ostale, sve zle riječi i djela truju naš vazduh, nevina krv viče iz zemlje, sve dok ista ta zemlja ne proždre i njihove dželate i dok stid i kajanje budućih pokoljenja ne donesu neku novu nadu za neki bolji svijet…”

    najezih se, svaka ti cast!

  38. Home Donacije Marketing Kontakt PRONEN

    Analize&Mišljenja

    Posljednji update: 27. Jul 2008, 22:47
    Lesendro
    Sto pedeset godina poslije Njegoševe smrti, organizuje se najveća rasprodaja crnogorske zemlje kakva nije zabilježena u njenoj dugoj i teškoj istoriji

    Piše: Duško Kovačević

    Crna Gora, sredina je devetnaestog vijeka, tačnije – 1843. godina gospodnja. Doba vladavine Petra drugog Petrovića Njegoša. Nesrećna i zla vremena. U vladiku se te kišne jeseni uvukla neka čudna uznemirenost, tjeskoba, zebnja. Zamišljen je, odsutan i usamljen, predosjeća nešto. U zemji nemaština, glad i svakakvi jadi, a na sužene-nahijske granice svakodnevno i uporno navaljuje neprijatelj.

    Baš tada Crna Gora gubi od Turaka tri mala ostrva na Skadarskom jezeru: Vranjinu, Grmožur i Lesendro. Njegoša,”pustinjaha cetinjskog”, taj gubitak male teritorije svoje zemlje teško pogađa – iskreno pati, i uz sve druge muke, na različite načine nekoliko puta pokušava da ih povrati.

    Nije uspio. Vraćena su Knjaževini Crnoj Gori tek 1878., mnogo godina poslije vladičine prerane smrti. I do danas se u Crnoj Gori zadržala izreka, da kada neko za nečim ili nekim žali, kaže se: “Izgore ka’ vladika za Lesendrom”.

    Ova izreka koja je nastala kao poetsko ovaploćenje jedne Njegoševe izjedajuće i neprebolne rane, koliko svjedoči o vladičinom etičkom i emotivnom senzibilitetu i plemenitosti, još nam snažnije sugeriše njegovu ontološku privrženost sopstvenoj zemlji koju je smatrao svetinjom i jedinim sudbinskim ishodištem.

    Niko više nikad neće tako voljeti Crnu Goru, stvarajući od njenog kamena i slobode- veličanstvenu nacionalnu poetiku najuzvišenijeg nadahnuća.

    Danas, sto pedeset godina poslije Njegoševe smrti, sa tog istog vladičinog prijestola organizuje se najveća rasprodaja crnogorske zemlje kakva nije zabilježena u njenoj dugoj i teškoj istoriji.

    Današnji gospodari ne doživljavaju Crnu Goru tako njegoševski, poetično, kao viječni zavičaj i opredmećenje najsuptilnijih emocija, osim kad im politički interes i predizborna demagogija to nalažu. Crna Gora je za njih realna i materijalna supstancija, puki ekonomski resurs, privredna baza poput neke rude koju treba eksplatisati, crpiti, isisavati. Ona je zlatni izvor lični biznis, predmet poslovne nagodbe. Crna Gora je puki proizvod. Preko njenih dobara se kupuje politička naklonost, pune vlastiti dzepovi i produžava vlast.

    Za razliku od vladičinog roditeljskog odnosa prema svojoj domovini, današnji vladari crnogorsku teritoriju doživljavaju kao osvojeni plijen! Sve ono što su naši časni preci sa mukom i krvlju stvarali vjekovima kroz rat, pogibije i tadašnju diplomatiju, to se danas krčmi i otima pod stručno ekonomskim nazivom: “prvobitna akumulacija kapitala”! Niko i ne pomišlja da zakuka k’a vladika. Prodaja zemlje i (najčešće pošto-zašto) je danas- iskorak, uspjeh i razlog za slavlje!

    Najbizarniji primjer kolonijalno-neprijateljskog odnosa prema Cnoj Gori od strane njene vladajuće elite jeste -“Afera Trsteno”. Radi kratkotrajne i usko-partijske koristi dozvoljeno je jednom insajderu,”dotadašnjem opozicionaru” da zauvjek otuđi pola miliona kvadrata državne zemlje iznad najljepše uvale i plaže na Jadranu-Trsteno!Tu prelijepu mediteransku uvalu više nikad nećemo vratiti u naše vlasništvo, kao što nam je vraćen Lesendro. Za Trsteno ćemo dobiti samo dvočasovni koncert. Tačno onoliko koliko je Crna Gora obeštećena za Trsteno, toliko isto će ta ista Crna Gora platiti Madoni za koncert u trajanju dva puna sata! Šest miliona eura! Trsteno za Madonu?! Pa neka sad neko kaže da crnogorci nisu muzikalni?

    Da li je ovo neki orvelovsko-groteksni crni humor? Na žalost, nije.To je crnogorska realnost. I kao što to obično biva, u oči referendumu, dvije godine nakon ove sramne trgovine, njen glavni akter, tada već bivši liberar i bivši opozicioner, obilazi prepune crnogorske trgove i u transcendentalno-ekstatičkom stanju, prepun patriotskog naboja kune se u vječnu i bezrezervnu odanost i ljubav prema majci Crnoj Gori, pozivajući se čak i na Njegoša!!! Neko tada cinično primjeti: “Ako nastave ovako da je vole, od nje neće komata ostat! Postaće nezavisna! Ali sama od sebe”! Da li je ovaj šaljivi cinik bio u pravu?

    A Lesendro s’ početka priče, to malo i neugledno ostrvce na Skadarskom Jezeru, pusto je i usamljeno.Niko ga ne posjećuje, kažu puno je zmija. Nije još prodato, valjda nije na tako atraktivnoj i prestižnoj lokacija kao Trsteno. Neka ga, neka samuje. Za njega ne bismo mogli dovesti ni neku trećerazrednu pop ili rok zvijezdu!

  39. Tako je Dusko, uskoro slijedi prodaja ova pet sest preduzeca sto su ostala i onda vise necemo imati sta da prodamo,slijedi zaduzvanje kod mmf i ostalih finansijskih insistucija tako da ni djeca nase djece nece moci da vrati dug koji su zaduzili dzemperasi.Oni ustvari vladaju uz 20 do 30% gradjana cg.Skoro uvjek je polovina gradjana bila protiv njih,20% glasa za njih iz direktne koristi to su njihovi najblizi familije prijatelji.U ovaj procenat od 20/30% spadaju najgori gradjani koji se prodaju za sitni interes od 20 do 100e ili iz straha i raznih pritisaka.Ispada da su oni uvijek kreirali sudbinu cg.
    Naruku krimosima islo je i to sto imamo ljude koji su protiv cg a to su opijeni nesrecni srpski nacionalisti koji su im bili nesvjesno sa ruke,podrzavani gubitnickom politikom iz bg.
    Mislim da stvarno vecina naroda nije za njih to su pokazali skoro svi izbori a pogotovo 96 g kad je pokradena narodna sloga, takodje i izbori 2002 kad srpske stranke nijesu imale snage i pameti da bar naruse ovaj lopovski rezim.

  40. mislim sta vise reci, toliko citam sve ove komentare i svaki od njih je na mjestu, u svakom od njih ima nesto sto bi trebalo probuditi ove ljude iz dvadesetogosisnjeg sna.. mene samo zanima gdje ste i sta radite svi vi sto ovdje postavljate komentare? ali iskreno… jer ovo je stvarno divno! da se vodi jedna zdrava i iskrena polemika, to sam jedino na ovim komentarima vidjela…. ali dobro, mozda ja i jesam mlada kao sto Milospg kaze za zoig-a ali ja ne zelim da se ili uklopim u ovu zonu sumraka, ili da odem odavde…. mislim da ipak mora postojate trece resenje (ono najbolje za sve nas), samo nam treba dobar lider, da nas skupi i ukaze pravi put… mozda je ovo moje komentarisanje nekima pateticno i previse optimisticno, ali neka 🙂 i da, jedno pitanje, i voljela bih da dobijem odgovor (posto njesam u Crnoj Gori dugo bila), za koga da glasamo mi koji hocemo da nam bude bolje? unaprijed hvala

  41. CETINJANKA:
    “Nijesu oni toliko namazani koliko je,cast izuzecima, a posebno LIBERALIMA,ovaj narod glup !!!!”

    ma nemoj. zbilja poshteno, svaljivat krivicu sa najgoreg mafijaskog sljama na narod…bravo…

  42. ni’sicanka , glasaj za Liberalnu Partiju, Gradjansku Partiju ili Demokratski Centar………
    LP i DC idu na izbore u koaliciju……..
    Za drugaciju Crnu Goru.. (koalicija)

  43. Dragi wawy, mislim licno da je narod, tj. veci dio kao i vlast. Nije uzalud receno , kakav narod takva vlast.

    Ovaj mafijaski sistem na celu sa Djukom se fantasticno uklopio u crnogorski ambijent.

    Kada te neko jase 20g. i istovremeno te laze otvoreno svaki put pred izbore, kao i u toku mandata, a ti glasas za njega, znaci sa tvojom psihom nesto nije u redu.

    Narod u Crnoj su isto kao bravi, kada im je bilo lijepo sa Markovicem i kada su imali oko hiljadu maraka plate u tadasnje vrijeme, skocili su mu za oci i unistili ga preko noci. A sada stoka nema hljeba da jede, a glasa svih godina iste. Da li covjek da place ili lelece ili da se smije od muke?

    Postavlja se pitanje sto sve zivo prodaju, kako nece kad bi i rodjenog brata unistili za euro, eto dotle su ih doveli. Vladajuce mafija ih je skinula do balcaka.

    Da li se iko od biraca pita odakle nekadasnjim golacima sada milioni eura. Kako moze premijer sa donedavnih 300 eura plate da kupuje milionske placeve, posjeduje niz objekata, da ima ucesca u bratovoj banci i na vrhuncu od narodnih para uvali bratu 40 miliona eura za likvidnost banke, a onda braco poslije nekoliko dana kupi plac u Podgorici i plati par miliona. Zemljo prevrni se.

    I na kraju sta reci za narod ili birace…

  44. …da su bravi!

  45. Sto je ovo sto izbrisaste moj komentar, nije nista uvrijedljivo, niti glupo, predlazem zeni za koga da glasa, Zasto ne podnosite i uvazavate drukcije misljenje ?!

  46. dragi wawi,samo se ti ljuti zbog ovog mog komrntara!Nwma veze,ne zamjeram ti ja! Ali ja i dalje mislim da sam 100% u pravu i svu krivicu opet svaljujem na narod!!!Pa dobro je Dragan rekao da nam neko ovo radi 20godina!A isto tako dragi wawi kad je sve ovo pocelo moja djeca su bila tek rodjena a sada su to momci od preko 20 godina. E sad zamisli koliko pamtim,koliko xnam i koliko me boli sve ovo sto se desilo i sto se jos uvijek desava u nasoj drzavi!!!Pa sad ti pravdaj narod.Ne dolazi u obzir treba se oduprijeti,treba glasati protiv njih i to je to!!!Se njihove price da mogu provjeriti ko je xa koga glasao su lazi.Zato narode naljutite se jednom na njih i nemojte ih glasati………..

  47. Bas Vam hvala na ”razumijevanju” !!! :[ :[
    Uzdravlje vam ta nova asimilatorska politika….
    ”Prijatelji” moji…

  48. @CETINJANKA, nemam nikakvih problema da prihvatim tvoj stav kad bi uz njega stojale cinjenice koje ga potkrepljuju. ovako mi lici na najobicnije vrijedjanje.

    dragane, tesko mogu da se slozim sa takvom percepcijom dps glasaca.
    sto, dodje cojek na biraliste, gleda listu, nadje mila djukanovica i dps, i onda pomisli “e to su ovi sto me upropastise zadnje dvaes godina, sto su unistili svaku perspektivu meni i mojoj porodici, jao bas super, evo sad cu da glasam za njih!”?…
    tesko da je tako. prije ce bit da su dostina izmanipulisani.

  49. pa wawy ovo sto pises Draganu je prava stvar.Ja se isto slazem da postoje manipulacije!E PA TO SU TI MOJE CINJENICE! Ne traje ovo dvije vec 20 godina i ja samo kazem da ljudi treba da vjeruju svojim ocima i da jednom shvate da neko manipulise s njima i da vise ne glasaju DPS.Nema veze ,ne moraju nikoga ali neka ne glasaju NJIH

  50. Cetinjanka & svi ostali shvatite vec 1 da je narod u CG 100ka! Da ne postoji opozicija & vlast. Ne postoje nezavisni intelektualci. Svi su ogrezli u korupciju & kriminal. A da ne vicemo & ne psujemo jos kako, & trpimo zbog toga, cak & anonimno kad saspemo ne bivamo postedjeni od prijetnji. Ja sam generacija konfuznih, imala sam samo 2 izbora pred sobom da se stopim u rulju ili da budem izopstena, izabrah ovo drugo & ne pozalih ni trenutak. Mogu pogledat svojoj djeci u oci, vazda!
    Lijepih ovdje komentara ima, ali da Vas pitam nesto, dje ste svi Vi bili zadnjih 20 godina?
    Pisete komentare, ucite nas konfuzne kako cemo & sto cemo…ne da mi se psovat danas…
    Jedan blog moradoh izbrisat (jer se u CG. intelektualana svojina nikad nije stitila a svoje sam textove preradjena pronalazila u smrdljivim dnevnim novinama sa tudjim inicijalima) osta ovo smetliste, pa osmotrite malo…mozda izmedju redova uspijete naci sustinu NAS konfuznih.

    http://www.blogovanje.com/Opasan_ples/

    apropo teme: gsp. Perovicu, kad je pocelo svo sranje u dragoj nam SFRJ moj otac je plombirao TV. tako da nijesam znala ko je koga, kad & zasto zajebao. Znala sam samo da SFRJ vise nema & naucena sam da ljude dijelim na dobre & lose.

    http://www.blogovanje.com/Opasan_ples/komentari.php?id=109

  51. Wawy, ja licno prihvatam tvoje glediste, samo ako se to desava dva do tri puta, ali molim te, to vec traje ni manje ni vise nego 20g.

    Da ponovim, ako neko manipulise sa tobom citavo vrijeme, a ti ne mozes da to sagledas ili bolje reci uocis poslije dugi niz godina, onda zaista sa tobom nesto nije u redu.

    To mozemo gledati i kroz prizmu takozvane bracne zajednice. Biraci DPS su u nekoj zajednici koju mozemo figurativno nazvati pomenutom, sa tom partijom, ali poslije 20g. vjernosti, ostati na istim talasima je zaista umna katastrofa. Zasto? svih tih godina DPS manipulise, vara, kurva se (izvinite dame za ovaj izraz), laze, obmanjuje te birace, a oni i dalje vjeruju u tu zajednicu. Sta je zakljucak?

    Odgovor je dala CETINJANKA, prosto i jednostavno, posto nema se za koga glasati ne izlazi, bojkotuj izbore.

    Jedini spas za Crnu je bojkot u sto vecem procentu izbora (najmanje oko 50%). To bi bio samar i poziciji i opoziciji i znak da ih je dosta na tuznoj crnogorskoj politickoj sceni.

  52. Sto vam je ljudi ?Komentarisite nesto.Jeste li se umorili?

  53. @CETINJANKA, Dragane,

    jedini nacin da dps biraci uvide istinu je da im se prikazu istinite informacije. a najbolji nacin za to je da im se predstave putem medija.
    trenutno stanje u cg je sto se toga tice zalosno, ili su rezimski ili kvaziopozicioni mediji pod indirektnom kontrolom vlasti. to je uslov bez koga se ne moze.

    a narod sam od sebe ne moze stvoriti drugacije predstave o stvarnom stanju stvari, jer su mu sa tvcg & co detaljno obrazlozene sve cinjenice oko kojih bi mogao da ima sumnje, naravno lazno.
    i u takvoj situaciji elementarno je neophodno da ti ljudi prestanu vjerovati u sve one lazi kojima se opravdava rezim, ili im se prikazuje kao manje zlo u odnosu na velikosrpsku azdaju koja prijeti da proguta crnu goru (a iza koje opet stoji dps) u slucaju da dps ne ostane na vlasti. u toj situaciji najgore za izlazak tih ljudi iz 20-godisnje zablude je omalovazavati ih. u tom slucaju odbijeni takvim pristupom nece prihvatiti alternativne izvore informacija, i ostace i dalje na dps istini.

    dalje, veliki problem u crnoj gori je ogromna neinformisanost. tu ne mislim samo na dps birace nego i na sve ostale. a ovo nije neka uopstena prica vec vrlo lako provjerljiva putem anketa, intervjua, upitnika il cega li vec cime se provjerava misljenje naroda. a inace, to niko do sada nije provjeravao, a vjerujem da bi rezultati bili katastrofalni, barem za jedno 80% naroda. i tu upravo lezi i ogroman potencijal za dalji nastavk vladavine dps-a jos mnogo godina i stvaranje daljnjih, vremenski neogranicenih, manipulacija.

  54. wawy Evo reci cu ti nesto o sebi licno.Ja nijesam neka fakultetski obrazovana osoba,ne bavim se politikom profesionalno.Radim u jednoj drzavnoj firmi.Moje kolege i koleginice su svi sem jednog DPS_ovci.Nijednog momenta od strane mog direktora nijesam osjetila nepostovanje mene kao LIBERALA ili makar neku sugestiju da glasam njih!!!!Ali s druge strane ja sam domacica u kuci.Ja znam kako sam nekad zivjela a kako zivim sada!!! Znaci izuzmimo to sto sam ja o politickoj situaciji informisana zahvaljujuci tome sto sam kontaktirala s puno pametnih ljudi razlicitih politickih opcija i sto sam citala raznu stampu objektivnu(naravno ne pobjedu) dovoljno je pogledati nas standad!!!!Samo koliko je SLAVKO PEROVIC pominjao prazne frizidere dovoljno bi bilo da su ga nase domacice slusale,naljutile se na DPS i uskratile im glas,i situacija bi danas bila mnogo bolja.JEedan primjer a dje nam je sve ostalo????????????

  55. Vidim da manje vise svi pominju devedesete, esencijalna razlika je da je tada CG imala neku sansu, a danas je apsolutno vise nema.

  56. Imam ja jos jedno pitanje:

    Ako je narod kriv i stoka kao sto vi pricate, ako narod zasluzuje ovakvu vlast, da li to znaci i da africke, azijske i brojne juznoamericke zemlje imaju isto takav narod koji to zasluzuje?
    Da li zelite da kazete da je narod najbolji u zapadnoj Evropi i SAD? Ja se uopste ne slazem.
    Zasto je taj narod bio bolji kad nam je bilo bolje, a sad je gori posto nam je losije? Ne, vlast je gora, jer je nju narod postavio da vlada u njegovo ime, a oni to ne rade kako treba, vec su vlast iskoristili tako sto su je se dokopali,i nece da puste.

  57. Masoni vladaju svijetom,mogli ste da vidite da su im danasnje vijesti
    dale veliki prostor,crna je u rukama masona ocigledno je da postoje dvije struje i kod njih kao i kod crkava.Nemam nista licno protiv masona ali mi se ne svidja njihov stil(ritual,zatvoreni sistem) a ovamo pricaju o slobodi.
    Izgleda da je nasa nemisleca elita i svi prvaci od prvog profitera do prve banke i prvog masonskog nezavisnog dnevnika vijesti u rukama slobodnih zidara,izgleda da su se malo pobrkali u zidanju crne im treba mnogo vise zidara.

  58. Zoig moram reci da te sazaljavam i tebe i tvoje istomisljenike. Ne moze se uporedjivati mala Evorpska zemlja koja ima ogromni potencijal sa sa africkim pustinjama.
    Odkuda Crnoj Gori toliki potencijal!? Pojasnicu kratko. Ako Crna Gora ima toliko malo stanovnika kao jedan manji evropski gradici za koje u CG nismo ni culi i imamo na toliko malo stanovnistva toliko povrsine sa svom obalom, rijekama, planinama, ravnicama i ostalim prirodnim bogatstvima. koje bi mogle da se pametno iskoriste.
    Ja licno Zivim u inostranstvu (Svedska) i moji sagovornici ne samo iz svedske nego i sire ne mogu nikako da svate kako smo mi siromsani, sa svim tim uslovima koje imamo da budemo napredna zemlja.
    Zamislite samo da damo dvije godine Svedskoj ili Njemackoj da vode nasu unutrasnju i spoljnu politiku i ekonomiju. Dostigli bismo standar Luksemburga.
    Na zalost posto smo nepopravljiv narod ili kako to neki ovdje nazivaju STOKA, poslije te dvije godine bi se nasli opet neki lijepi, mladi i pametni,cak sta vise i ljespi i mladji i jos pametniji da opustose to za pola godine.

  59. Dragi zoig,

    Crna koliko mi se cini jos egzistira (samo geografski)u Evropi, mada joj mjesto po svemu pripada Africi.

    Sto se tice USA ovdje se narod pita ko ce na vlast. Sami ti je primjer zadnji izbori, za koje nemam komentara. Dok u Crnoj ovi jasu ni manje ni vise 20 punih godina…i sta reci…

  60. Dragi Dragane,

    ne slazem se. Ja koliko znam Bus je u SAD-u izgubio izbore od Al Gor-a, ali je zahvaljujuci ustavnom sudi ili kojem vec sudu uspio ostati na vlasti.
    Prava crnaca, zdravstvena zastita, netrpeljivost prema Arapima, to su sve veliki problemi SAD-a, ali to ne znaci da je narod stoka, zar ne?

  61. Ovaj režim da je birao nije mogao bolji narod da izabere za sebe. Možeš da mu radiš što god hoćeš, o5 će da te glasaju… Ajde da se ovo dešava negdje u Africi ili ne znam gdje, ali u srcu Evrope i državi sa tolikom istorijom i mogućnostima, to je neoprostivo.

    @ Cicibanka odlican text, as always..

  62. CETINJANKA:
    “Znaci izuzmimo to sto sam ja o politickoj situaciji informisana… ”

    ne izuzmimo nimalo, upravo je u tome poenta – u kvalitetnoj informisanosti.

    CETINJANKA:
    “…dovoljno je pogledati nas standad!!!!Samo koliko je SLAVKO PEROVIC pominjao prazne frizidere dovoljno bi bilo da su ga nase domacice slusale,naljutile se na DPS i uskratile im glas…”

    ma razumijem ja tebe, ali shvati da domacice za onih po sat vremena nedjeljno kolko posvete politici cuju od mila, brana, luksica, gordane i ko zna koga sve ne zasto su im prazni frizideri, i to cuju i od dps-ovaca na ulici, i onda to prihvate kao logicno objasnjenje. a slavkova prica se jednostavano utopi u moru svih ovih lazi.

    evo da ponovim iz proslog komentara, niko do sad u cg nije uradio nikakvo ispitivanje javnog mnjenja kako narod percipira politicku scenu, a sto mislim da je nuzno.
    svaka ocjena o toj percepciji a bez prethodno uradjenih relativno jednostavnih metoda istrazivanja jednostavno ima velike sanse da bude pogresna jer se zasniva na metodi opazanja, najnepouzdanijoj od svih.
    a ukoliko se te procjene uzimaju kao strateski stavovi i postulati, mogu vrlo lako dovesti i do grubih politickih gresaka.

  63. “ako sve vidi sto se pravi blesav, sto ne otera sva govna u nebesa…

    Block-out

  64. Mentalitet je cudo,znam dosta ljudi o dps-u sve najgore,a na kraju kada treba zaokruzi dps.slavko je totalno u pravu za moralne patuljke!zato su liberali trn u oku i opozicionim strankama i don milu.e zivkovicu sto uradi?neznam,pitam se,dali ove sve ex liberale,t.j. liberalne dps-ovce grize ikada savjest?zamislite cinizam,miko-milov stari liberal u koaliciji sa covjekom,za koga je govorio da je htijo da ga ubije?takvi udvornici su zlo za crnu-goru.pozdrav za sve prave liberale!zivio lscg,nadam se u boga da nije ugasen za dovijeka.

  65. postovanje za gospodina perovica
    a da je bilo ovoliko liberala proteklih godina,ne bi slavko ni isao
    nemam nikakvu zelju boriti se za bolju crnu goru,nemam zato sto u crnoj gori imamo ljude koji vole srbiju.i ljude koji vole hrvatsku
    dakle niko crnu goru
    da se borim za moje rodjake koji rekose nakon referenduma.nece nama neki liberali vladati crnom gorom.a godinama pricali ja bih glasao da liberali dodju na vlast
    ne smeta narodu niti milo djukanovic,niti milic ili mandic
    narod ih sve zasluzuje,
    uzdaj se use,i radi za sebe
    ostali..neka im je srecno

  66. Zoig,

    Vrlo je tesko uporediti sistem USA sa Crnom, iz jednostavnog razloga ovo je ogromna drzava sa oko 300 miliona stanovnika, a Crna sa oko 670 000. I pored nesrazmjerne razlike ovaj sistem daleko bolje funcionise od crnogorskog, cak se ne mogu ni uporediti, dje bi samo ovi bili da ih je nekoliko puta manje?

    Mozemo napraviti malu paralelu sa djelom Atlante gdje ja zivim, to je jedna takozvana opstina sa otprilike istim brojem stanovnika ka Crna. Dragi Zoig ovdje sve funkcionise po koncu, od placanja poreza, odrzavanja infrastukture, sudstva (mozes zamisliti kako je korumpirano, ironija) raznih izbora,referenduma po mnogim pitanjima, kao povecanja takse ili smanjenja, pa do skolstva, prosto ne mozes vjerovati.

    Drugo, George W. Bush je dobio izbore ponovljenim glasanjem na Floridi, ako me dobro pamcenje drzi, vrlo tijesno, da li su bili cisti,ne bih ulazio u to, misljenje su dale razlicite institucije.

    Koliko je isti bio uspjesan, pokazali su ovi potonji izbori, dje je njegov republiikanac potucen do nogu.

    A kod nas…

  67. Tačno , niko za njih nije znao dok ne postadoše vlast . Apsolutni anonimusi , Istina . Ali kad smo već kod istine , da li ste Vi bili anonimus ? I kad se za vas čulo ?
    Ovaj komentar će VJEROVATNO biti izbirsan , al tek da se zna , da vas pitam , kako to da vaša bliska rodjaka , marija , uvjek dobije pare za snimanje filma ? Kako to da njen rodjeni brat ima autorsku emisiju na atlas tv ? Kako to da se ČAK i sin vašeg brata od strica , zaposlio na istoj televiziji ? Ima li tu malo nepotizma , i da li su tu dje su jer su vaši bliski rodjaci ? Pitam samo ..

  68. Stade li ko u odbranu mirjane kuljak , i prof.popovića ?
    SRAMOTA !!!

  69. Marcipan , istorija nema mnogo veze s pameću . Ovaj narod je glup . Ali mnogo glup !

  70. Bajone , Masoni su ozbiljna organizacija , ne plekaj tu polupismenog bandoglavog , doduše vrlo poslušnog , mika živkovića , nad kojim je pokušan atentat taman ko nad tvojom babom !

  71. Pozdrav svima na blogu. Vidim da je mnogo polemika i komentara. Prošli blog “Sve što ste htjeli da znate o Kilibardi a nijeste smjeli da pitate” ima preko 100 komentara. Sve to znači da je ovo mjesto privlačno iako zna biti gorko i to po gradaciji kao iz Krležine pjesme:

    * Jesenja samoća”

    Sve više sam, sve luđe sam,
    sve tuđe i sve tužnije,
    sve tamnije, sve sramnije,
    sve biva ružnije.

    Sve hladnije, sve gladnije,
    sve ledenije,
    samoća prazna, jesenja,
    a biva sve jesenije..

    Iako dolazi proljeće nikako da procvjetaju one majske ruže iz kampanje LSCG ne znam koje godine.

    Evo nekog linka sa kratkim pričama pisaca iz Nikšića (biće i nekih liberala), nije sve gotovo, treba da se postavi još nekih petanestak priča ali za sada imaju tri.

    Pozdrav još jednom!

    http://www.freewebs.com/milovanlalovic/predstavljamvamdruge.htm

  72. @Singapoore, kad sam napisao istorija, mislio sam na emancipaciju društva kroz vjekove postojanja i opstanka u vremenima koja su imala mnogo više iskušenja. Ali kad smo mi u pitanju tu izgleda da nema pravila.. Možda i nijesmo toliko glupi koliko smo primitivni

  73. @buducnost- tu ima istine. znam mnoge koji na referendumu nijesu htjeli zaokruziti da,pravdajuci se da ne vole djukanovica,mafiju,ali i nakon referenduma nijesam primjetio da im je cilj mijenjanje cg,vec prica koja ide na ruku dps-u,nacionalizam,jacanje nekakvih specijalnih veza sa srbijom ( citaj – raspisivanje novog referenduma ),mijenjanje odluke o priznavanju kosova…to im je najvaznije!! mislim da taj narod koji podrzava opoziciju,takvu kakva je sad,a i kakva je vazda bila,ne zasluzuje bolju vlast. jer,kad nakon toliko godina nijesu prestali vjerovat u te mitomansko-sovinisticko-kretenske price,nemam rijeci. a nama najvise treba mijenjanje opozicije. ogromna promjena,katarza. u krajnjem,da je zamjeni neko drugi sa pravim idejama.

    do tda,srecan nam dps. nije gori od njih,siguran sam.

  74. citam sinoc,na cetinju medo poziva liberale da izadju i glasaju za pzp.mozda,ali svi cekaju samo jedno obnovu lscg,najbolje ce to osjetiti miko-milov,nece imati 1procenat.e viva…ima nas mnogo mnogo,ovaj blog nemoze realno pokazati.ubijedjen sam da lscg bude na izbore 29og.,da bi imao 10procenata najmanje.slavko vrni se da ocistimo cg od ove gamadi mafijaske.jer crna-gora umire lagano.veliki pozdrav za sve crnogorske liberale i slavka perovica!

  75. Pa e, evo baš čitam u Vijestima:

    On (Medo, prim. kom.) je pozvao cetinjske liberale da izađu na izbore i glasaju za Pokret, jer „dok god ima Crnogoraca spremnih da se žrtvuju za pravo, čast i slobodu svakog građanina Crne Gore, živjeće plamen i ideja Liberalnog saveza“.

    Treba da glasam, ne glasa mi se ni za koga do kraja života. Ali i ja se pitam da li je LSCG toliko pokojni kad ga toliko pominju! Evo sad po PZP-u ne da nije živ nego još i goruće živ!

  76. Da to je taj isti Medojevic koji je prije desetak godina kad su ga pozvali liberali da podrzi lscg je bio ostao je rezervisan i sa strane posmatrao kako ovi cerece lscg i cekao prazan prostor da uleti, instaliran od prvog profitera za racun sopstvenih interesa.
    Ocigledno da kopira lscg i ovo sa novom imitacija narodne sloge,a zna se da je kopija slabija od orginala,ocigledno je da je obicni plagijator.
    Umjesto da svim svojim snagama bez rezerve podrzi lscg i pozove sve ostale da se tada ojaca front otpora on se pridruzuje hajci protiv lscg.
    Danas se sa ove vremenske distance jasno da su prvi profiter i on imali svoje licne planove.
    Ocigledno je da nema savjest i nije ga nije sramota da poziva clanove lscg da glasaju za prvog profitera na celu sa njim.
    Zivjela DPS partija sa drugom Milom na celu.

  77. Meodjevic je fukara na 2. Vrbuje djecu po facebooku kao poslednji luzer. A usput brise komentare svakoga ko ga priputita kad je i koliko izlopinja, ka smo svi avetni pa ne znamo. Ako nam je on opozicija propalo se. Pi!!!!

    citat:”Nebojsa je prezadovoljan konvencijom na Cetinju. Puna sala.odlicni govori , prava atmosfera..MOZEMO! NEGO STO!”

  78. Vrlo brzo i ako tako ne izgleda doci ce vrijeme da svi odgovaraju za svoja djela a tu prvenstveno mislim na celne ljude pravosudja i tuzilastva za sve sto su cinjeli ili nijesu.
    Dzabe im mogu i da uniste svu arhivu kao sto probaju ovi iz javne kuce to im nece pomoci.Odgovornost tek predstoji za njih.
    Odlican primjer je Anta Markovica covjek koji je pozitivno misli i radi i danas je aktivan i izgleda ok, za razliku od njega bivse vodje ex/yu koje si radili sve ono najgore vise nijesu na ovom svijetu ili su u grdnim problemima.

  79. Medojevic je budala , slažem se , i da je lopinjalO jes ‘ , al .. ako briše komentare koji mu ne odogovaraju to je onda vrhunac primitivizma , zato se ovdje ne brišu komentari 🙂

  80. Marcipan , suština je da je narod glup .. 🙂
    A miko milov bandoglavi će dobir par glasova , od žene mu , tupavog purka i mikove ćerke sanje ( bio sma prinudjen da saznam kako mu se zove ćerka , jer je svako malo pominjao u nekoj emisiji , nešto oko imovine , pa ćerka sanja ćerka sanja , doći će miko za ćerku sanju neki nepismeni buzdovan da ti uzme to što si nakralO i što si špijalo i metu atentata ( mnogo je miko , mačku govedja glava ) glumiLO , doći će buzdovan čijoj si expanziji i ti doprinijeLO da uzme , al mala vajda za obrazovane opet ..

  81. kakav medo,covjek luta,ne moze se tako u ozbiljnoj politici…znaju to i djeca. nema pravo da poziva liberale da ga podrzavaju,svasta je i on pricao za lscg,nije ga podrzao kad je trebalo,nikada. da ne pominjemo clanstvo u sdp-u. ne kazem da treba biti zlopamtilo,cinik ili slicno,kad-tad ce se nesto ovdje promjeniti,ali medu ne vjerujem. jedan je od onih koje samo zanima vlasta,po koju god cijenu,zato i moze tako liberale da zove da ga glasaju.

  82. uh po meni nesto pocinje da se desava!!Nijesam imala neki ovakav osjecaj do sada …..ali ne nasao se niko posten u njihovoj kozi!!!!Pa oni ce se medju sobom poklati ako nista drugo!!!Nece ih narod kazniti slobodno,evo vec je odredjena cijena licnih karata___100 eurica.Greote i brav kosta vise!!!!Uz veliko postovanje za brava

  83. Medo sad toboš izgore za liberalima a tražio da mu vratimo dva glasa što je glasao za nas.. Ali, zaboravlja da mi za razliku od ostatka crnogorskih gradjana nemamo amneziju nego da nas itekako dobro memorija služi. Nema šale sa liberalima.. Dobro znamo ko je na Majlovoj polici

    KIsses za našeg Slavka iz Crne

  84. Povrace mi se kad vidim da je neko ko je nekada glasao LSCG sada pristao na kompromis da podrzava nesoja poput Medojevica.

  85. slusam ovih dana sto se desava s profesorom popovicem.To je stvarno sramota!Ali prije nego sto prokomentarisem ne mogu se sjetiti njegove situacije do sada.Ne znam da li stvarno kritikuje vlast ili je to nesto poput atentata na MIKA_MILOVOG.Neka neko ako ima volje iskomentarise!!! A sto se tice Mirjane Kuljak ona je genijalna.Ne znam dje su nam nesrecni intelektualci?Sto se ne ugledaju na nju ili kako ih nije sramota da se tamo neki sljam igra sa njihovom inteligencijom!!!!

  86. Volio bih jednostavan predlog ili savjet oko glasanja od onih koji misle da izadju na glasanje. Misljenje onih koji to nece manje me interesuje. Ja cu glasati sigurno za nekog iz opozicije. Koalicija Popovic – Kadic ce tesko uci u parlament pa je to moguce bacen glas, za SNP zbog ovih vratolomija oko organizovanja koalicije i jos poneceg necu, za NOVU zbog malo previse srpstva tesko, te tako u opoiziciji ostaje jos jedino PzP. To nije idealan izbor ali nije ni los.
    Pozdrav

  87. Bravo cetinjanko , dobro si primijetila , prof Popovic je zasluzio da ga brane intelektualci , koliko god ih malo bilo u crnoj gori , nadam se iskreno da on nije pod okriljem ovih nepismenih budala iz dps-a . Jer , ja sam takao htio da stanem jeddnom u zaštitu vanje ćalović al pomislih .. možda ona samo glumi kontrabandu , možda je to zadatak , možda za to prima platu . Jer sjetite se samo koliko je zaista bila autentična priča oko atentata na nesretnoga mika milovog bandoglavog . Miko je tako “uvjerljivo” blejo o kom drvetu na sred puta se radi i o svemu u detalje , i dok su nesretni ljudi povjerovali on je jeo svinjetinu mastio brke nakro milione i zato je sad onako glavat . PrejeLO se to .
    Mira kuljak je hrabra žena , al usamljen primjer. Dje su “dični” crnogorci da prokamene koju u njenu odbranu ???

  88. Situacija oko “izbora” je ili-ili: ili svi na birališta da se da apsolutna podrška čestitom i evropskom DPS (znači ne satelitima niti “opozicijici”), da idu na preko 90 %, ili da se, “tog dana” radi nešto pametnije, npr. čita knjiga, gleda film ili smišlja bjekstvo iz alkatraza.

    Kompletna opozicija, svi ovi koji “izlaze”, ovi koji “se bore” su, za mene, ajde da malo koristim te popularne izraze (koji skroz odgovaraju u ovom slučaju), znači – glupaci, budale, špijuni, agenti, koristoljupci ili naprosto neznalice! Da, i moralni patuljci, skroz na skroz!

    Žao mi je, vi koji “oslabljujete DPS vašim “glasom” na ovakvim “izborima”, ali pravite još jedan salto mortale, i samo produžavate ovu agoniju praveći alibi da ste protiv! Kontra je u ovom slučaju, za mene – plebiscitarni bojkot. A davati “legitimitet” ovoj kleptokratiji, “predstavnicima opozicije” u “Parlamentu”, “borcima” i nosiocima opozicionih plata 20 godina? Smiješno, bolno smiješno… Bojkot, nego što!

  89. RE: Brano Koćalo

    Slažem se.

    Bojkot!

  90. je li slusao ko onu budalu od Krivokapica sinoc? ja sam samo cula kako je rekao da je on siguran u pobjedu ali mu je zao sto opozicija nije jaka i sto nema protiv koga da se bori.. morala sam da prebacim jer mi se smucilo… kakva olos majko rodjena….

  91. Mislim da nas liberale uopšte ne treba da intersuje što se dogadja i što će se desiti tog izbornog dana, sigurno ništa novo. Isto tako, glupo je postavljati pitanje suptituta LSCG jer toga nema ni u mnogo širem luku a ne u ovoj nakaradnoj državi. Dobili smo tačno ono što smo tražili.. u stvari dobili smo mnogo bolje nego što zaslužujemo.
    Onaj ko glasa bilo koju partiju koja glumi opoziciju potpuno je jednako kao da glasa vladajući režim. To je valjda svima kristalno jasno.

  92. potpis na zadnja 4 komentara.

  93. Reći za krvokapića da je ološ mala je uvreda .. to je jedna mediokritetska nosata spodoba ( što naravno nije spriječilo tamaru nikcević da mu u sred cnp kaže kako je najlepsi crnogorac , valjalo je uzet malo para , vodit autorsku emisiju na cg tv kakva god ona bila ) Dakle to je jedna spodoba , i jedan šljam , kog je ZAPALO da kradunja i da soli pamet onim zericu pismenim crnogorcima koliko god ih malo bilo , ovi prosveceniji misle što i ja o takvim spodobama , pretpostavljam , dusice .. 😉
    I da , biće im tesko na ovim izborima “izvojevati” pobjedu , imaju spram sebe gromadnu opoziciju :)))))

  94. Dobar bojkot ili dobra revolucija ili bilo sto drugo slicno dobro mora bit masovno da bi uspjelo. Cak i da bojkot uspije pa DPS dobije 90% glasova to nikog nece ni zabrinuti ni iznenaditi ni u CG ni van nje pa je prizeljkivanje toga simpaticno ali besmisleno. Lako se sloziti sa time da ovi izbori mozda i nisu izbori ali njihov bojkot nema efekta za nikog osim sto nesto znaci onima koji bokotuju. Tako da \bojkot nego sto\ za mene nije dovoljno. Rizik izdatka za opozicione plate neka bude kolateralna steta. Svoju glupost kao i neznanje nije lako prepoznati i prihvatiti pa sa tim treba biti oprezan. Ako neko ima potrebu da ovo komentarise molio bi da bude kulturan. To je bar lako. Pozdrav

  95. Bojkot?
    Sta se postize sa bojkotom?
    Koliko ce ljudi bojkotovati sad kad je 16 lista predato?

  96. LSCG forever,

    1. DA, bojkot mi puno znaci, makar i u neucinkovitoj manjini. Kao sto mi je znacilo sto sam bio protiv rata, prevara, inflacija… u apsolutnoj, neki bi rekli smijesno zanemarljivoj manjini.

    2. DA, glupo je izlaziti na ove i ovakve izbore, od ove i ovakve vlasti po 1000-ti put organizovane, i glupo je, za mene po n-ti put biti “iznenadjen” i “zacudjen” beskrupuloznoscu njihovih “rezultata.

    3. DA, bolno je konstatovati, ali ovakve “alernative” vlasti su, sve odreda, do jednog, smijesne lutke na koncima.

    4. DA, ucesnici ovih izbora (mislim na crnogorske partije, da se dobro razumijemo – glasaci su ionako cesto samo lego kockice) su goli prevaranti, DB-ovci, ulizice ili jednostavno krajputasi u ove dvije decenije. Njihovo “djelovanje” izmedju izbora (a o ucinkovitosti da ne govorim) ravno je djelovanju kakve babe na maratonu.

    Na osnovu ove tri konstatacije, Forever, pitam te: da li cemo da se lazemo, pa da glumimo da smo PROTIV, ili cemo, jedinim smislenim gestom protiv – bojkotom, pokazati da MISLIMO i VIDIMO?

  97. P.S.

    Koji je smisao bojkota? Upravo taj sto je kontra ovoj besmislici koju zivimo!

  98. a koga bi ti lscg forever glasao, odgovori mi. btw. taj ti nick uopšte ne pristoji, možda više lp forever or else, whatever.

    @zoig, ne radi se o bojkotu, već o apsolutnoj nezainteresovanosti za izborni dan i proces uopšte. crna gora je izbrala što je izabrala, da je htjela da bilo sto mijenja imala je i vremena, razloga da to promijeni.

  99. Forever:

    “Cak i da bojkot uspije pa DPS dobije 90% glasova to nikog nece ni zabrinuti ni iznenaditi ni u CG ni van nje pa je prizeljkivanje toga simpaticno ali besmisleno.”

    Na zalost, slazem se. Ali na taj nacin vidjeti da je CAR POTPUNO GO prije ce, makar teoretski, inicirati njegov krah, nego ovo otuzno “biranje” i “izbori”.

  100. Nekoliko puta sam ponovio za Crnu u ovom trenutku je najbolja varijanta bojkot u sto vecem procentu.

    Samim tim ce se pokazati i poziciji i opoziciji da vise nijesu pozeljni. Bez obzira sto ce oni reci poslije izbora, ako odziv bude oko 50% (moja zelja koja se nece ostvariti, ali..) to ce biti njihov poraz i nagovjestaj da Crna konacno hoce promjene, u suprotnom… adio…

    Zato se slazem i sa Branom i sa svima koji podrzavaju bojkot ovih izbora.Zaista se nema za koga glasati, tuzno ali istinito.

  101. ja bih glasala da imam za koga da glasam… ali ruku na srce nemam…. uopste ne vidim poentu svega toga…. tuga tuzna kao sto rece Dragan… dajte ljudi moji da se ‘odmrzne’ LSCG, pa da se nesto radi… 🙂

  102. Ovo je sindrom HOBOTNICE, sve pipke je razgranala i obavila u svaku poru društva… Sve mi se čini da samo nekakav cunami može ovu hobotnicu da izbaci na obalu a opet rekao bih da se sve drži na staklenim nogama, kao što čitavi svijet stoji… Nego, mi smo Crna) potpuno nebitini i oni to dobro znaju…

  103. … jos jedni izbori … aoooo …… ojho hohooo hooohooo …. ja neznam ali ovo sto gledam na tv moze se nazvati masovnom hipnozom ali na najglupljeprimtivnodoeukariota nachin . ovo je mashipnoza ali sa odlikama krajnjeg stadijuma malomozga iliti bezmozgo hipnoza. svi ovi maloumni voditelji novinari ,obichni gradjani snimljeni da kao nesto kazu promisle svojom big black hole u glaviii ….pa to je… mislim ….. znashhhh……znachiiiii………
    neznam sto da kazem …
    glasacu najvjerovatnije za …. ako znaaaaaaam ….
    glasacu za demokratski centar i onoga doktora kao neprodatog ne zbog toga sto znam da je tu nesto sumnjivo i sto cu najvjerovatnije da ispanem magarac i budala od kad imam pravo glasa nego zato sto ocu sam sebe da ubijedim da su batricevic i jovicevic neki onako normalni obrazovani ljudi poshteni kao sto se prestavljaju i izgledaju sad prije izbora ….

  104. Ne mogu vjerovati da sam uspjela sebe ovoliko da smirim!Ufatila me neka hladnokrvnost po pitanju predstojecih izbora.Dosta je bilo svega:od mitinga,aktivnosti u LSCG za vrijeme izbora,uzaludnih prica sa ljudima koje znam a sve u nadi da ce se nesto promijeniti.Kad se samo sjetim nasih suza u izbornom stabu poslije poraza na nesrecnom Cetinju!!!Imala bih puno toga da nabrajam ali da ne gnjavim.A Cetinje je danas fenomenalno!!!!Samo im je bila zelja da maknu Sava ,Sasu i ostale!!!E zelja im se ispunila,sada zive i uzivaju kao ljudi!!!Neka rade kako oce.Ja cu sada malo da odmaram od toga i da ih gledam i slusam kako govore da CETINJE NIJE IMAJO GORE VLASTI OD OVE!!!!!Dosta njih bi voljelo da de skloni od svega ovoga ali NE SMIJU!!!!!!Hobotnica ne pusta tako lako!!!!!

  105. Potpuno se slazem sa Branom Kocalom. Ja sam za Bojkot,a ako neko bas izlazi neka dopise Chuck Noriss i to ubaci u kutiju.
    Svakako je bolje glasati za DPS nego za satelite, mislim da kad bi DPS dobio preko 90% to bi neminovno vodilo samourusavanju.

    Na na neki nacin moramo pokazati da smo misleci, slobodni ljudi. Nema kompromisa sa slobodom pa i kad si skroz mala manjina. Sjetite se Tomasa Mana i onoga sto je Slavko uvjek citirao u vezi poredjenja Hitlera sa njim i time gdje je sada Njemacka.

  106. Napisao sam gore da cu glasati za nekog iz opozicije a LP sigurno tamo nije, DC je u koaliciji sa njom, pa i on jednostavno otpada. U manjini koja je protiv rata, koja je protiv velike Srbije sa CG u njoj, protiv DPSa svih 19 godina, manjini koja je nasuprot poltronske, spijunske, prestrasene, pokvarene i kakve sve ne vecine osjecao sam se i osjecam se dobro. Ponavljam da nisam siguran da su ovi izbori uopste izbor ali bez obzira na tu nesigurnost u manjini koja ih bojkotuje osjecao bih se NIKAKO osim pomalo glupo i pobjedjeno a to je osjecaj koji ne volim. Ambijent u CG je neosporno katastrofalan ali MISLIM da je beznadje los odgovor na tu katastrofu. Neko je gore pomenuo profesorku Kuljak sa kojom se slazem u svemu sto govori kao i vecina ljudi ovdje, ali se slazem i u djelu njene price o 3ima najacim opozicionim partijama iz koje VIDIM da je nezainteresovanost pogresna. Na osjecaj opste i moje iznenadjenosti, razocaranosti,nevjerice, koji slijedi nakon izbora sam unapijed spreman ali za to nisam kriv. Kriva je gore opisana vecina i ,bez ljutnje, oni koji su bojkotovali. Pozdrav

  107. Ne znam za ostale ali ja sam za dan izbora pripremila jednu botulju vina iz Drušića jer moram nazdravit još jednom masovnom mazohističkom-samoubilačkom per4mansu svojih sunarodnika…nadam se samo da se vijenci ne prilažu

    već su počeli da prodaju lične karte za 70-80 eura, sjutra će napraviti redove da pazare mobilne tel. u t-mobajlu a leba nemaju da jedu…eh đe mi živimo…
    a ti LSCG forever slobodno glasaj ako će to umiriti tvoju savjest (mora da si ga nešto grdno zgriješio, antilopije s tobom & mir u svijetu & spasimo delfine ) :))

  108. Ako su potrebni ovakvi “izbori” i ovakav “izbor” da bi se osjecao NEKAKO (valjda jos losije, ne vjerujem da bi se osjecao BOLJE???), moram priznati da mi to djeluje kao prilicno STRASAN IZBOR i pomalo nelogican za jednog slobodnog covjeka!

    Jer bojkot nije (ne bi smio da bude, ako ga radis svjesno) NECINJENJE, nego upravo savrseno jasna poruka – SVE mi je jasno, GADI mi se ova podmetacina koju nazivate “ponuda”, zelim da zivim SVOJ ZIVOT i zelim da se borim za svoja PRAVA. Mozda nemam sa kim, mozda je uz mene saka jada, ali sta da radim, ne ide mi drugacije. Ali ne pristajem na Potemkinova sela, dovoljno ih je bilo svih ovih godina.

    Ukratko: svaka iole smislena akcija, organizacija, gest u pravcu rusenja ovog sistema vrijednosti i nacina zivljenja – i ja sam tamo! Svako uduvavanje oksigena ovom “sistemu” i ovoj “parlamentarnoj demokratiji” i – i ja sam protiv!

    Pozdrav

  109. Stisnite “blogeru” petlju pa nemojte brisati ovaj komentar , nego se suočite sa istinom koja vas boli .
    Koji sava ( ili savo ) i saša ? Ko su te gromade na karti Crne gore ?
    Đe vam je predsjednik ? Od čega živi u Pragu ? Od pisanja knjiga ? Blog ga ” izdržava ” ? Ili mu se šalje iz matice za prijatan boravak u Pragu u vlastitoj kući ?! Vi nemate pojma o tom , i ako zaista vjerujete u čistotu vašeg lidera , onda greota od vas . Mira Kuljak je jedina žena -čovjek koja ima muda da javno progovori o stanju u Crnoj gori , đe ste vi ? Hrabri crnogorci 🙂
    Hrabri liberali 🙂
    Ne pominjite tamaru nikčević u lažljivom kontekstu , luzeri !
    Udrite sad po blogu kad vas nije zapalo ni u jednom od medija , luzeri !

  110. Tačno je da odustati najmanje vrijeđa inteligenciju u jednom društvu koje koristeći se činjenicom da “svaka budala može pravilno da uspuni glasački listić” dobrano se potrudilo i uspjelo da proizvede što više takvih. E sad, kad kreneš da oduzimaš ljudima nadu ili “ludo radovanje” ljudi će ti prirodno reći: “Ti odustaješ, tvoj problem, ja se ipak nadam.” I neka, ovaj što odustaje, neka o svom poslu čini, neka okrene glavu, neka nije “gavran pored puta”, a ovaj što glasa neka još jednom uplati tiket za bolju budućnost “možda više sreće u ovom kolu”. Ali hoćeš! U Crnoj Gori tebi ne daju da se maneš politike jer bi to znaćilo da si napustio krug patnje. Tamo ljudi toliko zasipaju jedni druge “politikom” da je neučestvovati, pa makar i kao gavran pored puta, pa da neko može da kaže “iš”, nemogućnost svoje vrste. A “onaj što neće da glasa” obično i po pravilu jer “razočarani liberal”. Pusti ga, kažu sažaljivo, on ti liberal. I tako od ljudi koji su sa osmjehom na licu pjevali pjesme slobode Crnoj Gori, od vjesnika “novog zlatnog doba” bivši dosledni članovi LSCG postali su čudaci sa društvenog oboda, crne ptice zloslutnice, i “pušti ga on je liberal”, pa onda zamalo ono “pu, pu” protiv uroka i svih bolesti. I da znate da se to neće promjeniti, i sin će vas pitati “tata, što si tako gorak”, nego dobri moji, koliko može izbacite tu smijuriju od društva na humor, osmjeh na lice, ako se drugi bogate ne gledaj na to kao da si ti nešto propustio, nego umri od smijeha!

    Pogledaj te buzdovane, a duhovne kikireze kako ozbiljni i sa čomrgom mešu obrvama postavljaju “standarde” i počnite da tragate za sobom, jer ako počnete da tragate za njima ništa drugo nećete vidjeti nego koliko nijeste po “standardu”.

    I da, na sajtu je izašla priča moga prijetelja i prethodnog komentatora, Brna Koćela, pa kliknite samo moje ime ili na: http://www.freewebs.com/milovanlalovic/predstavljamvamdruge.htm

    I uživajte

  111. P.S. Izvinjavam se Brana Koćala…

  112. I još, nešto, ovaj profesor, što je u nemilosti, sjećam se koliko je to lajalo iz onog ugla u “teta milkinim neđeljniku” protiv nas, slobodno evo protiv nas, namjerno neću da kažem protiv LSCG, nego protiv nas, protiv mene je to lajalo, i sad, kako obično praksa brzo pokaže, “lajavci” postanu “šugavci”, ne bojte mu se, i za takve ima “šaljićeva”, tako da mi te ličnosne strukture nimalo, ama nimalo nije žao…

  113. Re: Tamara Nikčević?! Je li to ona što se ozuva pod 100 dok gospodar Crne Gore i brda $edi spram nje? Ista ona što u sred razgovora sa gore pomenutim doživljava orgazam? Je li ta Tamara Nikčević?
    Ako jeste, daj mi adresu da ti pošaljem jedan vibrator, da ne kriziraš ovuda po komentarima.

  114. ” I TO SAM JA – Tamara Nikčević za Magazin INDEX

    O PODGORICI

    Ne volim je. Mrzim je iz dna duše. To je najodvratniji grad na svijetu. Najgori, najružniji i nikada u životu ovu jednu malu seljačku palanku nijesam mogla da progutam, prihvatim i jako sam ponosna što ona nikada nije prihvatila i “svarila” mene. To neprihvatanje, to što me ovaj mali, malograđanski, primitivni provincijski duh nikada nije svario, e to je možda jedina velika satisfakcija agonije mog boravka u Podgorici. Ja nigdje ne izlazim. Idem na posao i vraćam se kući, a kada se desi da izađem, užasno me smara taj nevaspitani, neobrazovani svijet koji nikada nijesam valorizovala onako kako oni sami u svojim zatvorenim krugovima sebe vrijednuju. Duboko ih prezirem. Nemojte me pogrešno shvatiti – to što mrzim Podgoricu ne znači da ne volim Crnu Goru. Naprotiv. Prije šest mjeseci sam kupila divan stan u centru Beograda, ali sam nedavno, nezadovoljna što nisam sve završila kada sam planirala, došla na ideju da ga prodam i kupim novi. Šta mislite gdje? Na Cetinju. To je prava Crne Gora, to je grad koji obožavam. Žao mi je što tamo nisam živjela ovih proteklih sedam, osam godina koje sam provela u ovoj odvratnoj dusegupki. ”

    lijepo li je zdravo živjet!

  115. @ cicibanka: a mora da je doticna…. ko bi mogao ovako sazeto i uceno da napise….ali nesto se previse iznervirala, ne valja ti to Tasje za kozu, nokte i kosu vele doktori….

  116. Divna jedna gospodja….
    Pokusavam da nadjem odgovor Pedje Zecevica, urednika magazina Index….

  117. Mislim da uopšte nije vrijedna komentarisanja osobe koja je čisti produkt SPS-DPS- uličarsko-PinAk-Grand show, vladavine

  118. RE: cicibanka

    Vino iz Drušića? 🙂

    Oću i ja!

  119. Cicibanka, jel to isto ono vino što smo pili jednog davnog novembra??? f&e

  120. TAMARA NIKCEVIC? AAAAA!
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHH
    HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAAHAHAHA

  121. E jadnici 🙂 umjesto uvreda , niko ne odgovori na pitanja .
    Toliko o vama i vašem lideru 🙂
    Lažite se ovdje i tapkajte po ramenu , dok vam gospodar baca kosku iz prelijepog Praga , a vi glodjite jadnici . Branioci lika i djela lidera iz Praga ( odakle mu pare ? 🙂 stvarnost je drugačija , zato ste i prpšli onako kako jeste .
    A sad , ostavljam vas da se trvete ovdje i ako me zamolite možda ću vam obezbijediti par sekundi u nekoj od pink ( zabavnih ) emisija 🙂

  122. Koje ova spodoba sto se kezi…jadna jesi li uspjela da sacuvas zube, nadam se da imaju dobre zubare da tih sacuvaju od kvarenja…znam nije ti lako, drzise se Tamarice…

    Sa ove daljine bih platio samo da te ne gledam na tom Pink-u. Iskreno receno kada sam bio u Crnoj nijesam ni pogledao taj nazovimo program, a ne znam ni koga gleda.

  123. tamarice…tamarice

    nemoj polaziti od sebe da bi zakljucivala o drugim.nema svako gospodara. samo se kuckama koske bacaju. mi ne gledamo pink.

    odgovor na tvoje pitanje je:

    nece te tamarice niti jedan grad,niti jedno selo,niti jedna palanka,niti jedna metropola prihvatiti,jer u svim ti mjestima zive ljudi,a ti tamo ne pripadas.

  124. ovako se jedna moja Niksicanka nikad ne bi izrazavala tako da cisto sumljam da je to Tamarica sa Piramidice… a ako jeste, onda joj sigurno nije dobro danas

  125. tamara moj nivo mi ne dozvoljva da udaram po tebi !!!Odlicno se znamo svih ovih godina i PI!!!! da te sada brljam ispod casti mi je!!!Ali samo obrati paznju na recenicu i poledaj da li treba da stoji Sava ili Savo kako ti kazes????Isto moram reci jedno GLUPACOOOO!!!!!Kasnije nastavak …..nemam vremena.Ne zasluzujes moju paznju!!!!!

  126. A puštite je, greota je! Niko je štapom taka ne bi, ni biciko na nju prislonio pa ne zna qkavica što će. Nejebica! Nego viđi Ta$e okle ti pare mićka za stan u centru BG.? E da, đe sad radiš, kako karijera? Aj šapni i nama neće niko ćut ;)))

  127. Evo tebi mala cicibanko , da čitas i da zavidiš , pisem za sarajevske dane , ne vjerujem da si ti čula za te novine , nije to dan crnogorski . Ako imas para kupi najnoviju Graciju , tamo imaš ( na dvije stranice ) intervju sa mnom . Karijera , dakle , nikad bolje , mada znam da i vama cicibani dobro ide 🙂
    U Bg stan odakle ? E to je ta zamjena teza kod vas liberala , zato ste i prošli kako jeste , sjeća li vas se ko ? Odgovorite vi cicibani odakle vasem gospodaru kuća u Pragu i od čega tamo živi , pa onda pitajte druge . To zanima mnoge crnogorce . Odgovrite ljudima .
    Toliko ste jadni , cicibani , da sa vama nema svrhe polemisati jer vam je plitka pamet , znate samo da vrijedjate , a nijedan argument .
    Ajde luzeri , lažite se ovdje i dalje i uživajte .
    I da pozdravite Slavka kad ga vidite .
    Je l bio nekad od vas neko u Pragu ? 🙂
    Makar kod slavka po zadatke ? Makar na jedan dan ? Nije naravno . Ali ne dajte na gospodara 🙂
    Možda je bio ovaj d.k koji veli da je daleko a da je nikšičanin i da se jedna nikšićanka ne bi tako izražavala . A bi svaka nikšićanka ali stara , koja pamti Nikšić kao grad a ne primitivno selo kom ti pripadaš , pri tom si vjerovatno negdje iz humaca ili ko milijana baletić iz Vilusa 🙂
    Zdravo , Djukanovicevi liberali 🙂
    🙂

  128. Daleko si dogurala Ta$ka, brao ti ga 🙂
    Upiškiću se od smijeha 😀
    Nego viđi mošnjicin (nadimak za Velikog Štrumfa)tip nijesi bila iako si se trudila to svi znamo, e sad ne vjerujem ni da si tip gsp. Slavka, tako da ne znam što da ti rečem. Ja svake neđelje uradim po neko dobro djelo, sad razmiljam da li da ponesem hranu psima u azil ili da tebi pošaljem vibrator (moš i kosu $ njim frčkat) i završim za ovu neđelju?!

    Povrni se “intelektualko” pa pročitaj još jednom ko psuje i vrijeđa i ako ti je imalo mozga ostalo u tu veliku glavu, bježi koliko te noge nose.

  129. Tamarice ostavi ti naseg lidera nije Ta$i on nista lose uradio za CRNU GORU.E to je Tamarice tvoj problem a pogotovo problem tvog GOSPODARA!!!! On nije glup kao ti i dobro zna ko je Slavko Perovic i ko je LSCG —–a to Ta$i boli!!!!! I da ti kazem za Sava i Sasu oni te nebi primijetili jer uopste nijesi lijepa.Mozda te neki lazu pa kazu da si riba ali vjeruj mi da to nije tacno..E nijesi nam rekla odakle ti stan u Beogradu?Mozda kroz svoje licno iskustvo gledas ljude pa sad mislis da se svi prodaju…….

  130. Nikcevicka da te podsjetim, posto si zaboravila, kako si pocela karijeru, uranjajuci i izranjajuci po kraljicinoj plazi nebi slucajno privukla paznju gospodara.
    Dani sarajevski) su ti odbrojani, ali ti to jos ne znas. Btw. nepismena si za jednu novinarku ili sto si vec.

  131. Puštite ozbiljno, njoj očajnički treba pažnja, svi su je iskoristili i šutnuli ka otirač, niko je se više i ne $eća, greota ja! :S

    Ako se i pojavi opet, ignorišite 😉

  132. Trebalo bi gosp. Senadu Pecaninu poslati ovaj link da procita kakav vokabular koristi tako ugledan novinar. Pozdravi nam dragog i vrlog Mirka Vesovica

  133. lapsus, Marka Vesovica

  134. da li ovo tamara i dalje radi za db ili se db predstavlja njenim imenom?

  135. Mozda tandari nedostaje starina novak,ali izgleda da je njemu ponestalo snage,zuta stampa je pisala da je sa njim u semi moguce da je to ta sarajevska veza.A i starina novak cilibarda je mora da se potrosi za stan, pa je uhvatio nesto sprema se, sad bi mu dobro dosli vibratori.

  136. Za razliku od većine vas , BAGRO , mi se potpisujemo punim imenom i prezimenom .
    Ti uredniče bloga ćeš zasigurno izbrisati ovaj komentar , ali ako , bitno je da ga pročitaš ti i tvoj nadređeni .
    Napali ste jednu damu , novinarku , ne birate terminologiju , lajete BAGRO , a pri tom niko nije odgovorio ni na jedno njeno pitanje . A ima pravo da se pita valjda ?! Evo ja cu da ponovim pitanje ” Odakle vasem gospodaru kuća u Pragu i od čega tamo živi ? ” Odgovorite , nevaspitana nepismena BAGRO .
    Pominjete Udbu , db .. Kome ste vi , BAGRO , zanimljivi , da bi se vama bavio ozbiljnije ? Ta nerealna projekcija o vlastitoj ” veličini ” vas je i dovela dotle , do blata u kom ste , BAGRO .
    A sad lajte BAGRO , i sanjate Prag , i gospodara koji se baškari u finoj kući , fakat

  137. Tamara crna, ko te je zvao da nam kvaris prosjek. Pročitaj malo bilo koji komentar, svi su na ovom blogu pismeniji od tebe. I daleko pametniji.

  138. ja bih molila moderatora ovoga Bloga da se komentari koji nemaju veze sa temom bloga izbrisu.. gospodjici Nikcevic bih predlozila ako zeli da sazna odakle gospodinu Perovicu sve to sto ima, da pita njega.. mi se ovdje takvim pitanjima ne bavimo.. i ja sam gospodjice Niksicanka i pamtim Niksic kakav je nekad bio, ali ga volim onakvog kakav je sad.. nema veze gdje ko zivi: Humci, centar, ili Zupa, vazno je da su ljudi ljudi, a ja vas na to nadam se ne moram posjecati…. Vi kao jedna obrazovana i javna osoba ne biste sebi mogli da dozvolite ovakav nacin rasprave sa nama -luzerima, bagrom (kao sto je vas sticenik rekao)…
    Gospodine Krivokapicu, rodjace, bicu slobodna i reci da mislim da je i za vas kao jednog uvazenog pisca malo degradirajuce da se ovako obracate bilo kome.. Ja ne dozvoljavam, a vjerujem niko odavde da ga nazivate BAGROM (i to velikim slovima da utisak bude veci)… Lako se ovdje potpisati pravim imenom.. I ja u ovom polju mogu napisati ‘Marko Markovic’ ali ko ce mi povjerovati… i zbog tog razloga, ili zato sto ne zelim da vjerujem, mislim i iskreno se nadam da ove komentare nijesu napisali ni postovana gospodjica Nikcevic ali ni gospodin Krivokapic… Takodje, gospodjice, vi ste uvazeni i poznati, i koliko sam shvatila iz ove rasprave, imate veze na nekoj od televizija, zasto jednostavno ne odete tamo i kazete javno: Ja Tamara Nikcevic zelim da znam odakle Slavku Perovicu kuca? Od cega on zivi u Ceskoj i ko njega finansira.

    Ja stvarno ne mislim nista lose o vama, gospodjice i gospodine, i ja podrzavam slobodu govora , medjutim, mislim da smo otisli malo predaleko sa ovim… ako vi nesto znate, zasto nam to jednostavno ne kazete…

    Srdacan pozdrav,

    Dusica

  139. ….Jos samo da se javi Jovo Kapicic i drustvo ce da bude na okupu…hhaha….sto se cini u gori zelenoj….

  140. Interesantna pitanja ste zaista postavili…evo mene recimo apsolutno ne zanima od cega Slavko zivi u Pragu…licno, volio bih da zivi kao grof i on i njegova porodica, to bi bio mali znak kompezacije za sve ono sto je dozivio u Gori Crnoj… ne mogu ni da zamislim na sta bi se svodio njegov ili ne daj Boze zivot njegove djece da je ostao u ovom zivom blatu, doduse mnogi bi to itekako voljeli jer bi mogli da ga cerece na raznorazne nacine kako su to i radilii ’90-tih godina.
    ne zeleci ni pod razno da ulazim sa bilo kim u polemiku bilo koje vrste samo zelim da upitam zbog cega je toliko interesantan odlazak Slavka Perovica u inostranstvo a recimo nije odlazak onih 50-100000 ljudi koje je podgoricka BAGRA na vlasti otjerala iz Gore Crne od 1990. do dana danasnjeg…zasto se nikad za to niste zapitali? Kome je to Slavko Perovic duzan da se pravda gdje i od cega zivi? Da li ste vi koji ga to pitate spremni da pokazete vas listu prihoda i vasu imovinu( ne aludiram da imate nesto ne biste smjeli pokazati vec samo to smatram totalno nebitnim za moj pojam) ?
    Pricamo o besmislenim temama a pored nas brat bratu daje 44 miliona evra pozajmice …zbog cega o tome ne pricate…POTPISANI!!!????

  141. @ Sregej
    Ovome se stvarno nema šta dodati.
    Svaka čast.

  142. Ne znam sta traze na ovom mjestu ako su to oni veseljko,tamara,boro….. i slicni koji se tako predstavljaju.Koga oni brane i zastupaju neka se deklarisu otvoreno i kazu mi smo za toga i za to.Ocigledno da se radi o isfrustriranim provokatorima koji imaju problem sa svojom savjescu i moralom.Htjeli bi da budu ono sto nijesu,Najlakse je zazmureti nad nekom istinom..Nije potrebno biti neko, dovoljno je dozvoliti sebi da vam lijepo ili ruzno dopre do srca.

  143. Sergej tebi ću odgovoriti , prosto jer zaslužuješ , pristojan si , pa makar ti i ne bilo pravo ime i prezime kojim si se potpisao .Dakle pristojnosti tvoje radi , odgovoricu ti
    Ne abolirama nikako , podgoričku BAGRU na vlasti , ne , to mi nije namjera nikako . Bagra je bagra i protiv bagre se treba boriti . Crna gora je nažalost primitivno društvo , to dokazuje i ogromna većina komentatora ovdje , koji su nepismeni i nevaspitani . Prosto sam reagovao jer na jedno potpuno razumljivo pitanje ” odakle slavku peroviću kuća u Pragu i od čega tamo živi ?” BAGRA se ostrvila , na jednu ženu , tako
    ” junačno” da je to bilo impresivno .
    Zašto BAGRO ne pokažete hrabrost u odbrani profesora Popovica i vrle Mirjane Kuljak ? Zato što se plašite BAGRO ! E zato živite u nazadnoj državi . Mi smo otišli iz Crne gore , valjda zato što smo bili nezadovoljni .
    Sergej , moja imovina je manje više poznata , ama baš svima , nemam šta da krijem
    I jovo kapa , je sa 90 godina bistriji nego polovina vas odavde , a pogotovo od ovog nevaspitanog tupoglavog “junaka” koji ga
    p(r)oziva

  144. da, ja sam taj ‘nevaspitani tupoglavi junak ‘ koji ga je prozvao iz razoga sto je nekad govorio na mitingu LSCG-a (niksic ’95) a onda je i on isao Djukanovicu na kanabe…o njegovoj licnoj karijeri necu ja suditi vec istorija ! toliko o ‘neznanim junacima’ !!
    Licno se potpisujem svugdje gdje iznosim bilo kakvo misljenje i samim tim prica o hrabrosti makar sto se mene tice ne pije Vam vodu. I takodje ne mislim da su,oni koji se ne predstavljaju punim imenom i prezimenom manje vrijedniji , i da su njihovi komentari manje istiniti i dobri. Stvar ukusa i volje.
    A ta ‘bagra’ koju Vi pominjete se ostrvila na jedan jako primitivan i vulgaran komentar doticne novinarke ,ako je to ona uopste , uz to vrlo uvrijedljiv i logicno je bilo i ocekivati takvu reakciju. Cinjenje doticne novinarke tokom svoje ‘vrle’ karijere je samo bila jos jedna od pogodnosti koje bi opravdalo ono sto se ne moze opravdati..a to je da se jednoj zeni tako obraca.. zato se i nisam ni usudio da joj odgovorim jer bih morao to uraditi na isti nacin kako su to i drugi uradili. Nemam stomaka za to ne zato sto sam prefinjen, vec zato sto to ne smatram iole korisnim.
    Sto se tice podrske i odbrane…i sam sam ucestvovao u onim demonstracijama kada smo branili ‘naseg’ Mika da bih se danas jako stidio toga…mada stoji i to da tada i nisam prvenstveno njega branio,vec u sustini sebe i sve nas koji smo se mogli naci u toj poziciji. A profesor Popovic mi je predavao dok sam studirao u Podgorici,doduse on se pojavljivao jednom u nekolko mjeseci na fax ,a ‘vrli’ Darmanovic je sirio svoju ideologiju…slucajno sigurno? 😉
    Takodje ni ja nisam u Gori Crnoj vec sam Vas sugradjanin i ne vidim razlog zbog kog ste se vi javili na ovom blogu ….znam da niste nikad bili u LSCG-u … jeli samo zato sto vas zanima ‘od cega Slavko zivi u Pragu’? Odbrana novinarke? ili pokusaj jos jedne provokacije koja bi urodila psovkama ili nekim tezim uvrijedama koje bi Vijesti mogle objaviti u nekom narednom broju i predstaviti Liberale kao hulje ,bitange i olos…. nije uspjelo…vise srece drugi put!!
    Do vidjenja!!! 🙂

  145. “gospodine” Boro, prosto covjek da se zastidi samog sebe kad vidi kako ste Vi “kulturni”………… Bez daljeg komentara!!!!!!

  146. Ime hmmm…ko si sad pa ti gsp. Boro?
    Aj povrni se malo pa pročitaj komentare “dame & novinarke” koju braniš. Ili ste isti pa ono…još jednom PIH na gabora, ljigavicu, ološ ljudski, isfrustriranu, iskoplexiranu, grdnu, nepismenu, psihički rastrojenu spodobu iliti Tamaru Nikčević.
    Zar očekuješ-te da se čovjek spusti na Vaš nivo i odgovori od čega živi? Aj sad mudonjice odgovori ti nama koliko je Tamari plaćeno i ko je plaća svih ovih godina? Je li istina da oralno zadovoljava Novaka Kilibardu? Odakle njoj stan u BG. ili ovaj što planira na Ct? u PG. ne smije doć jer bi je cicibani raščerečili i ona to zna.
    Bagra?! Nemojte se toliko gledat’ u ogledalo!
    /off

  147. “Znam da budem vrlo agresivna i neprijatna. Volim da sam u centru pažnje, volim da sve najbolje znam, teško primam bilo koju vrstu kritike, spremna sam uvijek za polemiku, da branim i odbranim svoj stav, ali, iskreno, češće da napadam. S druge strane, strašno sam emotivna, mnoge stvari me pogađaju, saosjećam s patnjama svojih prijatelja. Mada, Boro (Krivokapić, partner Tamare Nikčević, op.a.) kada je bezobrazan, umije da kaže da niko kao ja iskrenije ne oplače svoje ‘žrtve’… Narcisoidna sam…”

    moje iskreno saučešće!

  148. Ko bješe taj kilibarda ? Onaj što sam ja sa njim ušao u koaliciju ? 😉
    E BAGRO , BAGRO , neću vas više udostojit prisustva , al sam vas doveo dotle da se stidite ako znate za stid .
    A evo vam i odgovor na pitanje , odakle vašem gospodaru kuća u Pragu . Od milovih para . A evo i da vam ukucam šta radi tamo . Ništa . Piše blog . Prosječno .
    I umalo da zaboravim , nas je ustvari instruirala udba , db , kakogod , da vas tako goleme 😉 diskreditujemo uoči ovih izbora jer ste vi tako značajni da ste največa konkurencija dps-u 😉
    Gdine Periću Vas pozdravljam , a ove cetinjanke cicibanke i sl. za vaše dobro ukolonite sa bloga , nanose vam štetu i sramotu , em su glupe em nevaspitane
    Pozdrav i za administratora ovog bloga ( ma koliko se sa njim ne slagaLI ) koji je ipak bio demokratičan .

  149. Ljudi, je li ono stvarno Tamara Nikčević?? 🙂

    Zar je moguće da neko ONOLIKO nepismen može da bude novinar u CG?

  150. Ne znam zasto mi je izbrisan komentar?

  151. Zar ” vijesti ” liberale predstavljaju kao hulje , ološ i bitange ?
    Ima li novina koje o vama imaju bilo što lijepo za reć ?
    Il ne valjaju novine ili vi ne valjate .
    Za novine znam da ne valjaju , a vas poznajem dovoljno dobro . I zaista kako to da niko ispred lscg ne stade u odbranu Mirjane Kuljak i profesora Popovića ?
    Ugledajte se na Šefketa Krcića , pročitajte njegovu izjavu u današnjem broju Dana .

  152. @Cetinjanka, ja sam komentar procitala i dobila putem email-a, ne znam kako je odjednom nestao….
    @Durmitor… Ja sam protiv svega ovoga sto se desava profesoru Popovicu ali ne vidim razlog zasto bi Liberali stali u njegovu odbranu… daj mi jedan dobar razlog za to… hvala

  153. Postovani posjetioci,

    U cilju odbrane pisane rijeci i njene (zlo)upotrebe molio bih da se svi drzimo makar elementarnog vaspitanja, koje ubjedjen sam, svi nosimo u sebi ili sa sobom. Smatram da najmanje sto mozemo da uradimo je da iznosenje svojih stavova svedemo u jedan gradjanski okvir: sto ne bismo pricali na ulici daj da ne iznosimo u ovim raspravama.
    Drzimo se jezika kojim pise pokretac ovog bloga, i mislim da cemo ovo virtuelno sastajaliste uciniti mnogo ugodnijim.

  154. Dusice , ne vidis razlog jer ti svijest nije demokratska , nažalost kao većini sužanja u Cgori . Ako tako gledaš , koji razlog da ga brani ima Šefket Krcić ?
    Budimo realni i iskreni

  155. Draško pridružujem se tvom apelu , jer ipak ovaj blog bi trebao da posluži kao primjer drugima u državi u kojoj nema nezavisnih medija i u kojima su novine dobre samo za wc .

  156. @ durmitor: mislim da si me pogresno shvatio… pridruzujes se Draskovom apelu a mene nazivas ‘suznjom’… nije mi to jasno… kao sto sam rekla u prethodnom komentaru ja osudjujem sve sto je ucinjeno profesoru, a tebe sam zasto ti mislis da je potrebno da to liberali cine… ako si u mojim rijecima nasao neku uvredu, ja ti se javno izvinjavam… a sto se tice moje svijesti, ona je na pravom mjestu..

  157. Durmitor,
    zasto bi Liberali stali u odbranu g.Popovica? Da li je taj isti bio na strani LS sa poznatim intelektualcima kada su pokusali da stvore manjinsku vladu. Odgovor je NE. Ima tu jos mnogo sto sta. U odnosu na Dusicu ja neosudjujem nista sto cine g.Popovicu, jer se sada mnogo sto sta vraca kao bumerang.

    Sto se tice Mirjane K. sigurno nema liberala koji nece stati na njenu stranu, ali kako preko Vijesti ili Monitora ili RTCG, Montene…smijesno…

    Drugo, jos jednostavnije LS je poodavno prekinuo rad, pa ne znam kako moze da komentarise javno , a i prevashodno gdje? vec navedeno…

  158. Ne znam kako neko moze nas da kritikuje sto se tice Mirjane Kuljak??? Ali posto je ona Liberal i zna svu ovu nasu situaciju i posto vidi medijski mrak i sve ostalo …….. razumjece da je podrska njoj u nasim srcima.Ona zna sto to znaci i sve ce razumjeti. Veliki pozdrav za Miru !!!!Meni ovo nije nista novo, pa nije ovo prvi javni istup M.Kuljak, nije ovo prva njena kritika na racun vlasti i meni je to s njene strane normalno

  159. Čudno . Dakle , da li je iliću , profesor Popović nekada podržavao Šefketa Krcića ? Ne sjećam se , ako ti znaš reci . Znači radi se o demokratskoj svijesti koju ti i dušica evidentno nemate . Nikako dušice tebe nijesam nazvao sužnjem , nego su sužnji većina ovih iksana koji bitišu u Crnu goru a kojima svijest nije demokratska baš kao ni tebi . Eto i sami kažete da bi branili Mirjanu Kuljak al nemate dje . Kako to da vam ni monitor nije na usluzi ? Nije valjda i monitor pod okriljem dps – a ? montena ? pa “prepametni” šuković ? Da li je moguće da baš nidje za vas nema prostora kad treba da se brani Mirjana Kuljak ? Možda bi vam Dan dao prostor .. ako imate jaku želju da je branite nije teško naći način ..

  160. Durmitore,

    posto nemam demokratske svijesti, a ti imas na pretek, ja iz daleke Amerike evo javno na blog-u S.Perovica podrzavam Mirjanu, ako sto pomaze.

    Sto se tice pomenutih medija, o kojima ti dobro znas, ali eto pravis se neinformisan, oni samo mogu da blate LS i njegove ljude, kao sto su i cinjeli zadnjih deset godina.Za tebe toboze neinformisanog M. Perovic, kao i Z. Ivanovic podrzavaju poodavno Mila Djukanovica na razno razne nacine, toliko od mene…

  161. Tacno Dragane ! Izgleda da je narodu dzaba objasnjavati neke swtvari. Ja imam osjecaj da je nekima dosadno pa cisto onako prokomentarisu. Ajde Durmitore uradi nesto konkretno pa cemo i dosta nas slijediti tvoj primjer!!! E daj boze da ti stoti dio ulozis sebe,u borbi protiv ove vlasti,koliko sam ja to radila, bila bih prezadovoljna!!! VJERUJ MI DA JE TO ISTINA…..

  162. Durmitor-e,

    Za tvoju informaciju o gospon Popovic-u otidji na blog S.Aleksica i procitaj onu izjavu iz 2001 istog za LS. Znao sam za nju, ali nijesam uspio da je nadjem, ali je Sasa to uradio, zaista se nista ne moze sakriti, na veliku zalost mnogih…

    Poslije te sramne izjave doticnog mozemo da zakljucimo bilo kakvu diskusiju o podrsci istoga.

  163. ilicu , to što si u americi APSOLUTNO ništa ne znači oko demokratske svijesti . Ako amerika i jeste demokratska država uopšte . Prava je šteta što elementarno iz demokratije nijesi naučio a to je da dignes glas protiv bilo kojeg tipa tiranije . Ako ne vjerujes meni pitaj demokrate u americi jer evidentno nijesi mnogo naučio tamo . O tom makar , da ne bi bilo da provociram .
    Zaista nijesam znao da vaši dojucerasnji miljenici , i idoli , m perovic i ivanovic podržavaju ” podavno” mila ? Ko je onda prebio onog nesretnog ivanovica skoro ? Liberali ?
    Razmisli malo ivanovicu prije nego nesto ukucas .
    On za mila , a prebili ga milovi ? Ima li logike tu ? Možda te amerika malo zbunjuje ..

  164. cetinjanko , ne znam šta si ti uradila za lscg . Odje mozes kucat što oćeš . Bilo bi lijepo ako jesi . I ne pravim se neinformisan nego znam da se u m perovic i ivanovic bili naklonjeni liberalnom savezu . Ivanovic je skoro tu ljubav platio debelim batinama od ovih za koje ilic kaže da ih ivanovic podrzava ? Nešto tu ne štima ..

  165. Ali eto pošto sam ja neinformisan a vi znate odgovor , ko je , il bolje u čije ime je prebijen željko ivanović ? U ime slavka perovića ? E neće biti .

  166. iliću , minja brajovic , žeženi liberal , ne veli za profesora Popovića što i ti . Potpuno drugačije . Laže li ?

  167. Laže li , il ima demokratskiju svijest od tebe pa poziva na odbranu i jedinstvo , IAKO NAPOMINJE I profesorove mane i ispade u odnosu na lscg u proslosti .Eto , imas na blogu na koga da se ugledas . Eto na minju . Ja sam doktor nauka , na mene ne moras .

  168. Durmitore Zeki Ivanovic je reka e je godinama podrzava crnogorsku mafiju , a ne liberale , jer je morao da bira izmedju nje i srpske mafije . Liberali mu nisu nikad bili u pricu ni onda kad mu je Milo dava kofer para da napravi Vijesti , ni onda kad je podrzava mafiju ni danas kad ga ta mafija lema . Tako da ne znam sto ti znace ove gluposti . Cudi me da doktor nauka ne zeli da sabere jedan i jedan

  169. Durmitor- e Ja nijesam rekla da sam nesto uradila za LSCG, nego kazem da sam se zajedno sa Liberalnim Savezom borila protiv ove vlasti!!!!!Slozices se da su to dva razlicita pojma…… Necu opet ponavljati isto jer stvarno nemam strpljenja a tvoje komentare razumjecu jedino ako si neka mladja osoba pa nijesi bas potpuno u toku svih zbivanja.A ovo sto pitas za Ivanovica?Ja mislim da bi ti on sam dao najbolji odgovor na to pitanje….. Ili evo i ja da npokusam .Pogledaj CUTANJA PRAVILA na blogu Aleksandra Aleksica! Izjava Darka Sukovica ,u decembru prosle godine, moze ti dati bar djelimican odgovor !!!Pozdrav

  170. Durmitore,

    titula doktora nauka ne znaci istovremeno i pravo istog da nekoga poducava demokratiji, pogotovo ako isti zna vrlo malo o njoj, istovremeno doktor vrlo malo raspolaze sa pravim informacijama, pa sve to umanjuje njegovu ionaku malu spoznaju demokratatske svijesti.

    Mozes li ti ili bilo ko drugi da shvati jednu stvar, da LS nije duzan nikome, a ne pogotovu jednom Ivanovicu ili M.Perovicu. Jos jednom da ponovim procitaj sta je ta nazovimo gospoda pricala svih ovih godina za LS, to pas sa maslom nebi poliza.

    Koliko su uticali na njegovo gasenje? DOKTORE ti tvoji sticenici su zabetonirali Mila Djukanovica na vlasti, trebali ti to nacrtati, a da se pohvalim kao i ti, moja malenkost je engineer, pa to mogu sa lakocom da nacrtam u bilo kojoj dimenziji.

    Doktore jos jednom da te uputim na izjave profesora Popovica za LS.To su cinjenicne stvari, to je dokumentovano.

    Sa druge strane nidje nijesam izjavio da podrzavam ove nedemokratske metode, no mi vi namecete, sa tim sto necu nekog da podrzim ili slicno.Zar je do demokratija?

    Molim Vas koliko je puta urnisan LS sa svih strana, i dje su doticne marionete bile?

    Ko je izmlatio Ivanovica, on to najbolje zna. Moje glediste govori oni sa kojima je surovao u mnogim stvarima, ali je nedje doslo do kurslusa, ili bolje reci g.Ivanovic mora znati dje su granice do kojih moze da ide, zato je i upozoren. Kod mafije postoje pravila.

    Sa druge strane dragi Durmitore, ja se svega toga grozim, ja licno sve to osudjujem, svi ti diletanti su doveli Crnu do propasti, i oni se sada izmedju sebe globe, dok ogromna vecina ispasta.

    Da zakljucimo, kada se g.Popovic javno izvine za sve one nebuloze koje je rekao za LS, onda ce i LS odgovarajuce reci u vezi istoga, ako neko ustupi mjesto za rijec.

  171. Ok ivanovicu , nema svrhe , evidentno , a ovaj blog ne dozivljavam kao teren za svadju .
    I prijateljska sugestija ivanovicu , ne kaže se izvinE nego izvinI , il se možda kaže izvinE u tvojoj demokratskoj svijesti ..
    Nema svrhe s tobom polemisati , sve najbolje znaš 😉 eto , ok .
    Aleksiću dje da nadjem taj tvoj komentar na koji me Cetinje uputila ?

  172. Durmitor-e Vi negdje lutate ocigledno!!!! Dopisujete se s CETINJANKOM i s Draganom a ne sa Ivanovicem i Aleksicem!!!!!!!

  173. Sa Aleksicem se dopisujem na ovom blogu , i za aleksica riječi hvale , jer njegova svijest jeste demokratska , čovjek prosto ne briše komentare i koji mu nijesu po volji , zato i udostojim ovaj blog posjete .
    Ivanovicu , jer smo polemisali o prebijenom ivanovicu , druže ( jer je vaša svijest fakat komunistička ) iliću . To se zove permutacija , nadam se da to nijeste zaboravili , iako ste daleko od kuće , a VEOMA JE ČUDNO kako ste tako dobro informisani a daleko od Cg 15 godina
    Gledate u pasulj ? 😉
    Opet , nema svrhe sa vama polemisati , ok , u pravu ste , eto ..

  174. Zamolio bih administratora ovog blog-a da izbrise moju zadnju diskusiju, jer ona nema smisla u odnosu na upucenog i suvisna je, jer se isti ponasa kao ramazeno deriste… Hvala unaprijed…

  175. Doktore nauka , kaze se ” izvine ” tako da je drug ilic u pravu .
    Nesumljivo .

  176. Anja pa i da je covjek napravio pravopisnu gresku to uopste nije bitno.. Greske su sitne i mogu se oprostiti Covjek ocigledno nije dovoljno informisan da bi diskutovao na temu ovog bloga ,pa onda trazi dlake u jajetu!!!!Moj problem ,konkretno , je ova mafijaska vlast ! Zato me i interesuju komentari i diskusije na tu temu a ne tamo neke gluposti za koje se gospodin zakacio……

  177. Boga mi je cetinjanko to velika greška . Zato što je to tebi sitna greška i imaš taj problem oko mafijaške vlasti . Jer si te ” sitne ” greške olako shvatala . Bolje nauči gospodina ilića , ako ti znaš , veću ćeš mu uslugu napravit nego što ga branis .

  178. Anja, kao prvo, ako koristis moje prezime radi fore, vrlo je nekulturno, jer se ja potpisujem punim imenom i prezimenom, u suprotnom izvini. Drugo, kada hoces nesto da komentarises pokusaj to da uradis kako treba, ili bolje receno koristi se stare dobre izreke ” ispeci pa reci” ili uopste ne komentarisi. Trece, nikada nijesam bio drug, a sto se tice gospodina to mi vise zvuci kao da se obracate starijoj osobi, mada i to zavisi od trenutka, ipak se ne smatram starim, a istovremeno ni mladim. Ovaj dio mi malo govori o neozbiljnoj osobi, a moguce je i da grijesim.Toliko od mene sto se tice tebe.

    Na ovom blogu, kao i nekim drugim, a posve na raznim forumima, koji jos datiraju od ’96 vodi se jedan pravi “rat”. Mnoge osobe imaju za cilj da obesmisle svaku konstruktivnu diskusiju na blogovima, sa odredjenim ciljem da se zaboravi skora proslost i da se pokusa koliko toliko ocisti istorija.

    Traze se sve moguce sitnice koje ne znace ama bas nista da se diskusija skrene sa prave putanje i usmjeri u njihovom programiranom ili nadredjenom pravcu. Zatim, se javljaju osobe koje pocnu da vrijedjaju i da posjetioce nazivaju bagrom ito po nekoliko puta velikim slovima da bi to dobilo na tezini, a u toboznjem cilju zastite u ovom slucaju napadnute sticenice, a da se predhodni nije ni udostojio da procita sta je ista bulaznila, ali mu je to dalo povoda ili pogodan trenutak da atakuje na ucesnike preko Slavkih ledja.

    On koji izjutra ustane i pogleda se u ogledalo, a tamo u zrcalu slika i prilika MAJMUNA, da se i ja koristim velikim slovima, interesuje sta Slavko ili ma ko drugi koji zivi van Crne ima. A nesretnika ne interesuje sto veliki brat od crnogorskih poreznika krade pare i poklanja bratu ito ni manje ni vise nego sto mi znamo 44 miliona eura. Ne interesuje spodobu sto oni vladaju 20g. i sto dovedose Crnu do bankrota. Ne i ne po sto puta, LS je meta i treba da bude, bez obzira da li je aktivan ili ne.

    On se nasao taj koji ce da ocijeni vrijednost ovog ili bilo kog drugog bloga, koliko je mjerodavan u svojim ocjenama pokazuje brojka posjeta, koja njemu para usi i bode oci. U svakom slucaju takvih ima na koritu tona, no nesretno korito je vec poodavno presusilo. Ali bez obzira na sve treba nad njim cucati i cekati da gospodar bilo sta prospe, ako je ikako moguce, pa bilo to i …

    Imamo i takvih koji se cude informacijama (u tim svojim diskusijama ispadaju da ne kazem glupi). Pobogu Internet je beskonacno polje informacija, koje je dostupno svima koji imaju imalo znanja o kompjuterima. Na zalost mnogih te informacije su ubitacno oruzje za iste. Tu je sve dokumentovano, arhivirano i ostace za generacije. To je pogubno oruzje za vlastodrzace i njihove sluge.

    Na kraju veliki pozdrav Cetinjanki, pametno je ne odgovarati na neke gluposti, drzi se u tom ludilu, nije lako ostati pripameti.

  179. Hvala Dragane, puno…… Ne treba obracati paznju ,mislim da neke osobe citaju ove komentare od dosade pa ne treba obracati paznju na njihove odgovore…..Upravo iz tog razloga se nijesam potpisala punim imenom i prezimenom .Mi smo prije svega jedno primitivno drustvo jer da nijesmo takvi ne bi nam ONI krojili kapu punih 20 godina……Znaci samo na blogu sam CETINJANKA ,a Cetinjani me znaju kao velikog protivnika vlasti i velikog Liberala!!!!!!!!

  180. RE: Durmitor

  181. Bravo Sasa to sam htjela da preporucim Durmitoru da pogleda u vezi Zekija.Nijesam ja neki strucnjak za kompjutere da bih ovo sve prebacila ali trudim se.

  182. Ok , aleksiću , ok .
    Ali kakvu težinu imaju riječi darka šukovića ? To bijaše onaj koji je manji od makovog zrna kad mu gostuje bilo ko iz vlasti ? Il je to neki nezavisni novinar ?
    Ti si pametan čovjek . Šta ti misliš ?

  183. I Sasa molim te mozes li,ako nije problem,prenijeti na ovom blogu ono :Svih crnogorskih hiljadu godina…………………..Nekako mi se cini da dosta ovih ljudi ne komentarise na tvom blogu,pa neznam da li znaju za njega. Unaprijed hvala!!!

  184. RE: Cetinjanka

  185. Hvala Sasa!!!


Leave a comment

Categories